Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Tρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό στις υπηρεσίες του πρώην Ι.Κ.Α. και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα!

Kλιμάκιο της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Στέφανο Σκοπούλη περιόδευσε στις υγειονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - Π.Ε.Δ.Υ. (πρώην Ι.Κ.Α.) όπου και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασφαλισμένους του ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκαν τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, συνέπεια της αντιδραστικής πολιτικής της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - Π.Α.Σ.Ο.Κ., της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. που στοχεύει στην πλήρη διάλυση των δομών υγείας του δημοσίου που έχουν απομείνει και στην παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.Το απόγευμα μέλη της Δ.Ρ.Α.ΣΥ. επισκέφθηκαν εμπορικούς δρόμους της πόλης και διαπίστωσε και εκεί τις καταστροφικές συνέπειες των βάρβαρων και αντιλαϊκών πολιτικών των μνημονίων στους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους. Οι τελευταίοι είναι ιδιαίτερα προβλήματισμένοι καθώς λόγω της δραματικής πτώσης των εσόδων τους αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, μένοντας ουσιαστικά χωρίς υγειονομική περίθαλψη και αντιμετωπίζοντας την απειλή των κατασχέσεων και των διώξεων. Ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός των συμπολιτών μας που περιέρχονται στην τραγική αυτή κατάσταση, απειλεί πλέον την ίδια τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.Σήμερα ο Στέφανος Σκοπούλης, συνοδεύομενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του σχήματος, επισκέφθηκε τα ιατρεία, τις κλινικές και τα εργαστήρια του
Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Οι εργαζόμενοι επισήμαναν την οξύτατη έλλειψη προσωπικού και υλικών στο νοσοκομείο που σημειωτέον υποδέχεται τα μισα σχεδόν εξωτερικά-επείγοντα περιστατικά στην Ήπειρο. Η κίνηση των ασθενών εμφανίζεται μάλιστα αυξημένη τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της υποβάθμισης των δομών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δια χειρός Αδώνιδος Γεωργιάδη. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν την απόλυτη αντίθεσή τους στην επιβεβλημένη από την Τρόικα αξιολόγηση, τονίζοντας ότι οι απολύσεις που θα επιφέρει θα τινάξουν στον αέρα τη λειτουργία του νοσοκομείου.Η Δ.Ρ.Α.ΣΥ. καλεί τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους σε κοινό μέτωπο για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα, όπως τη θέλουν όσοι ξεπουλάν στους κλινικάρχες τα νοσοκομεία που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα του λαού μας - τον ίδιο ιδρώτα που σπούδασε τους χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές που σήμερα αναγκάζονται να ξενιτευτούν, αντί να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των υπαρκτών και άμεσων ανάγκών του δημόσιου συστήματος περίθαλψης στη χώρα μας.Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του εργαζομένων για υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους - Διεκδικούμε δημοτική αρχή συμμέτοχο στον αγώνα αυτό και όχι υποταγμένη στα κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΡΑΣΥ