Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Περιοδεία Όλγας Γεροβασίλη στον Λούρο Πρέβεζας

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Δημήτρη Κωνή και υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού "Ήπειρος Ανατροπής", επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 28/4 το απόγευμα, στις 19:00, τον Λούρο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή, ήλθαν σε επαφή με εμπόρους και καταστηματάρχες στην κεντρική αγορά του Λούρου, συνομίλησαν μαζί τους και αντάλλαξαν απόψεις για τα τοπικά προβλήματα.Στη συνέχεια, η Όλγα Γεροβασίλη, σε εκδήλωση σε κεντρικό καφενείο, γνωστοποίησε στους συγκεντρωμένους κατοίκους τις αρχές και τους στόχους του συνδυασμού, ενώ τόνισε πως η ψήφος των πολιτών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να έχει πολιτικό χαρακτήρα με σαφές αντιμνημονιακό μήνυμα.Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:


- στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και των αγροτών, με στόχο της καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας.
- στην στήριξη κοινωνικών συνεταιρισμών που θα αυτοδιαχειρίζονται τους παραγωγικούς τομείς
- στην συγκρότηση ενός άλλου μοντέλου αυτοδιοίκησης, που θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, σε αντιπαραβολή με την αποτυχημένη εφαρμογή τόσο του προγράμματος “Καποδίστρια”, όσο και του “Καλλικράτη”, που απογυμνώνει την Αυτοδιοίκηση από σημαντικές λειτουργίες της και εκχωρεί μεγάλα τμήματα των έργων και των αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.
- στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με το ξεπούλημα του 30% στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων της, λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, μαζί με το πελατολόγιό της, με στόχο το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την συνακόλουθη αύξηση της τιμής του ρεύματος.
- στην επιχειρούμενη απαξίωση του Γ.Ν. Πρέβεζας, λόγω υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, στο πλαίσιο της γενικότερης υποβάθμισης της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση.
- στην αναγκαιότητα ανάπλασης του ποταμού Λούρου στο πλαίσιο της προστασίας και ανάδειξης των υδάτινων πόρων και του φυσικού κάλους της περιοχής, με στόχο την τουριστική ανάδειξή της.
Ακολούθως, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κωνής παρουσίασε τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού και έκανε τιμητική αναφορά στους Φώτη Τρούγκο και Αποστόλη Κωτσάκη, ιστορικών αγωνιστών των ιδεών της Αριστεράς από τον Λούρο.
Τέλος, τόνισε την αναγκαιότητα διεύρυνσης της ένταξης και επιδότησης έργων που αφορούν στην Π.Ε. Πρέβεζας, η οποία και ως προς αυτό το ζήτημα, είναι εντελώς παραγκωνισμένη από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή.