Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Καθημερινές οι μάχες της Αστυνομίας Ηπείρου με τους έμπορους ναρκωτικών

Το Μάρτιο κατασχέθηκε 1,7 τόνος χασίς και συνελήφθησαν 54 άτομα

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών και ειδικότερα του χασίς, από τη γειτονική Αλβανία αναδεικνύονται κατά τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο από τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε για το μήνα Μάρτιο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου. 
Η ποσότητα που κατασχέθηκε ξεπερνά τον 1, 7 τόνο, ενώ στο χασίς πρέπει να προστεθούν ακόμη 352 γραμμάρια ηρωίνης, 37 ναρκωτικά χάπια και 7 τσιγάρα χασίς, τα οποία επίσης εντόπισαν και κατέσχεσαν σε επιχειρήσεις αστυνομικοί για να σχηματιστεί η πλήρης εικόνα της έκτασης που έχει πάρει το ζήτημα των ναρκωτικών. Συνολικά οι υποθέσεις που εξιχνίασαν οι Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου για ναρκωτικά ανέρχονται σε 33, στις οποίες συνελήφθησαν 54 άτομα! Πρόκειται ουσιαστικά για μια άνιση μάχη με τους εμπόρους, οι οποίοι παρά τα μέτρα, τις κατασχέσεις και τις συλλήψεις εξακολουθούν να συνεχίζουν τη δράση τους, δείγμα των τεράστιων συμφερόντων και «κερδών» που επιφέρει η διακίνηση ναρκωτικών προς τη χώρα μας.Πέραν των ναρκωτικών καταγράφονται αρκετά περιστατικά μικροεγκληματικότητας, ενώ ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανήλθε σε 1032 άτομα (έναντι 678 τον Φεβρουάριο), εκ των οποίων τα 691 ήταν 

λαθρομετανάστες. Ενδεικτικά αναφέρονται ότι εξιχνιάστηκαν 27 κλοπές – διαρρήξεις, δύο ληστείες, 13 περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων, μια περίπτωση εκβίασης, μία περίπτωση κατοχής παραποιημένων χαρτονομισμάτων, έντεκα περιπτώσεις πλαστογραφίας, μία περίπτωση παράβασης του Νόμου για τα βεγγαλικά. Συνολικά οι υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν ανέρχονται σε 100 που αποτυπώνουν το έργο της Αστυνομίας, ωστόσο είναι και ενδεικτικές της μικροεγκληματικότητας που υπάρχει στην Ήπειρο, καθώς σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν και οι υποθέσεις που δεν έχουν εξιχνιαστεί και οι οποίες αφορούν κυρίως κλοπές-διαρρήξεις.

Τα τροχαία
Παρά τους ελέγχους της Αστυνομίας, οι δρόμοι της Ηπείρου εξακολουθούν να «βάφονται» με αίμα. Αν και σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2013, υπάρχει σχετική βελτίωση, ένας συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του (έναντι 2 πέρυσι), ενώ 4 τραυματίστηκαν σοβαρά (2 πέρυσι) και 6 ελαφρά (15 πέρυσι). Συνολικά σημειώθηκαν 7 τροχαία με τραυματισμό (έναντι 10 πέρυσι).Τα αίτια των τροχαίων, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Τροχαίας είναι τρία: Έλλειψη προσοχής, υπερβολική ταχύτητα, μη τήρηση απόσταση ασφαλείας.Οι υπηρεσίες της Τροχαίας πάντως και τον μήνα Μάρτιο, είχε να παρουσιάσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ελέγχων, από τους οποίους προέκυψαν 3.339 παραβάσεις. Από αυτές 19 αφορούσαν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 652 για υπερβολική ταχύτητα, ενώ εντοπίστηκαν και 188 οχήματα να κυκλοφορούν ανασφάλιστα.Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι 25 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οι 58 για μη χρήση κράνους από οδηγούς δικύκλων και οι 76 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ