Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: «Ο Παπανδρέου μάς έχει προδώσει όλους»

"Ας πάνε στην ευχή της Παναγίας και ας πάνε στη ΔΗΜΑΡ και αυτός και αυτοί που τους έστειλε εκείνος εκεί…"

Βαριές εκφράσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την εμφάνισή του στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχαλης Κασσής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 FM. «Μας έχει προδώσει όλους! Είναι βαριά κουβέντα, αλλά τι να κάνουμε τώρα; Θα καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας και να λιβανίζουμε ανθρώπους που έχουν τεράστια ευθύνη και μας έφτασαν ως ΠΑΣΟΚ εδώ που μας έφτασαν;».Τι είπε αναλυτικά ο Μιχάλης Κασσής για την παρουσία Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μ. ΚοππάΟ κ. Παπανδρέου καλά είναι να έρθει και να μας τα πει αυτά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Περιμένω ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να μας πει και ως πρώην πρωθυπουργός και ως στέλεχος πρώτης γραμμής να έρθει στην κοινοβουλευτική ομάδα και να μας τα πει και να διαφωτίσει τους νέους βουλευτές που δεν έχουμε και καμία ευθύνη σε ό,τι είχε γίνει πριν το 2012. Δεν υπαινίσσομαι κάτι, αλλά λέω αυτό που πιστεύω και δεν ερμηνεύω καμία στάση, αλλά αυτό που βλέπω και ακούω.Για να τελειώνουμε με αυτό και να λέμε λίγες κουβέντες, το θεωρώ απαράδεκτο αυτό και ο κ. Παπανδρέου βάλθηκε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο ΠΑΣΟΚ από αυτή που έχει ήδη κάνει. Και την πληρώνουμε. Τεράστια ζημιά και απ’ ό,τι φαίνεται θέλει να κάνει ακόμη μεγαλύτερη. Δεν ξέρω πού το πάει και προχθές έκανα μια δήλωση αυθόρμητα, βλέποντας αυτά που παρακολουθώ.Όλα τα στελέχη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεργάζονται με τη ΔΗΜΑΡ και συγκυριακά η παρουσίαση αυτού του βιβλίου του κυρίας Κοππά που μέχρι χθες ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι υποψήφια της ΔΗΜΑΡ – και όχι μόνο αυτή, αλλά μια σειρά στελεχών. Και ο κ. Παπανδρέου αντί να βοηθήσει στην προσπάθεια που κάναμε οι λίγοι που

απομείναμε στο ΠΑΣΟΚ, βρήκε την ευκαιρία να πάει να βγάλει πολιτικό λόγο στην παρουσίαση βιβλίων…Δεν ξέρω αν είναι κλειστή ή ανοιχτή (προσπάθεια υπονόμευσης), αλλά η ουσία είναι ότι οι ενέργειες αυτές κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο σημερινό λίγο μικρότερο ΠΑΣΟΚ που το έφτασαν κάποιοι εδώ και αντί να απολογηθούν αυτοί για όσα έκαναν, μας ζητάνε και τα ρέστα από την άλλη πλευρά! Είναι πολύ σκληρός ο κόσμος απέναντι στον κ. Παπανδρέου με τη στάση που κρατά, για να σας πω και τα μηνύματα του κόσμου απέναντι σ’ αυτόν τον άνθρωπο στον οποίο είχαμε πιστέψει και δυστυχώς και άλλοι και όμως μας πρόδωσε. Μας έχει προδώσει όλους!Είναι βαριά κουβέντα, αλλά τι να κάνουμε τώρα; Θα καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας και να λιβανίζουμε ανθρώπους που έχουν τεράστια ευθύνη και μας έφτασαν ως ΠΑΣΟΚ εδώ που μας έφτασαν; Δεν ξέρω αν οι πολιτικοί της εμβέλειας του κ. Παπανδρέου λειτουργούν με προσωπικά γινάτια, αλλά αν ναι, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Τι να αμυνθεί, μωρέ, και το ΠΑΣΟΚ; Τραβάμε το κάρο της ζωής μας και απολογούμαστε για πράγματα που δεν έχουμε ευθύνη, ιδίως οι νέοι βουλευτές – αν και εγώ είμαι παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Για ποιον να απολογηθώ; Αλλά και τι να κάνει το ΠΑΣΟΚ για ανθρώπους που έζησαν, μεγάλωσαν και μεγαλούργησαν στο ΠΑΣΟΚ και τώρα κοιτάνε να το καταστρέψουν τελείως.
Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Να πάνε στην ευχή της Παναγίας και να μας αφήσουν με αυτούς τους λίγους, για να μπορέσουμε να πείσουμε πραγματικά την ελληνική κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ (μπορεί)… Να πάνε στην ευχή της Παναγίας! Προς το δρόμο της ΔΗΜΑΡ! Αυτό που επέλεξαν. Και έπρεπε να το έχει κάνει ήδη ο κ. Παπανδρέου (σ.σ.: να παραδώσει την έδρα του ως βουλευτής). Ήδη έπρεπε να το έχει κάνει, διότι εγώ δεν είμαι βουλευτής για να στηρίζω όλα αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και να απολογούμαι και εν τέλει να μην μπορώ να κυκλοφορήσω, για χατήρι του κ. Παπανδρέου! Αυτό πιστεύω και τι να κάνω; Να μοιρολατρώ και να κάθομαι να σκέφτομαι τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου;Ας πάνε στην ευχή της Παναγίας και ας πάνε στη ΔΗΜΑΡ και αυτός και αυτοί που τους έστειλε εκείνος εκεί… Ήμουν δήμαρχος σε ένα μικρό δήμο και προσπαθούσα πάντοτε τα στελέχη μου να τα διαφυλάξω και αν μου έφευγε κάποιος, στενοχωριόμουν πολύ περισσότερο, διότι ήμουν επικεφαλής και θα έπρεπε να διαφυλάξω το ανθρώπινο δυναμικό με το οποίο συνεργάστηκα τόσα χρόνια.