Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Με αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, η πρωτοβουλία «3η Σεπτέμβρη»

Στη συγκρότηση πρωτοβουλίας «3η Σεπτέμβρη» προχώρησαν ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ,πλαισιωμένοι από νεότερα, δηλώνοντας ότι θα υπερασπίζονται την ιστορία του κινήματος και θα παραμένουν πιστοί στις αρχές του «για να ανήκει η Ελλάδα στους Ελληνες».
Στη διακήρυξή τους:
* Κάνουν εκτενείς αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, που κατάφερε να συσπειρώσει «πατριώτες αγωνιστές και αντιστασιακές δυνάμεις για την ανατροπή των σχέσεων εκμετάλλευσης ενός κατεστημένου υποτέλειας στην Ελλάδα και για την απαλλαγή της χώρας μας από την ξένη επικυριαρχία, που οδήγησε και στην ξενόδουλη εφτάχρονη δικτατορία».
* Σημειώνουν ότι «η πορεία μετασχηματισμού της κοινωνίας έμελλε, όμως, να ανακοπεί με την κατάληψη καίριων θέσεων από στοιχεία που βγήκαν μέσα από ποικίλους μηχανισμούς και αλλοίωσαν το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του κινήματος. Υπονομεύοντας εξαρχής και συστηματικά την
εσωτερική δημοκρατία κατέστησαν το κίνημά μας ευάλωτο απ' έξω».
* Διαπιστώσουν ότι η «μεγάλη εθνική καταστροφή έμελλε, όμως, να συντελεσθεί όταν το 2009 παρέδιδε η δεξιά τη διακυβέρνηση στον "πρωτότοκο" γιο του ηγέτη μας, ενώ η χώρα βρισκόταν ήδη στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Σχηματίζοντας μια κυβέρνηση από μέλη κυρίως της παρέας του, ο ίδιος δεν αναγνώρισε έγκαιρα τον κίνδυνο και περέδωσε σιδηροδέσμια την εθνική οικονομία στο ΔΝΤ και στην εθνοκτόνα "τρόικα"».
* Θεωρούν ότι 40 χρόνια μετά την ιστορική διακήρυξη της «3ης Σεπτέμβρη» το «επίσημο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πολιτικά με την πλάτη στον τοίχο και μακριά από τον κόσμο του. Αποτελεί πλέον σκιά του εαυτού του. Συνεχίζει όμως να υπάρχει ένα ισχυρό κοινωνικό ΠΑΣΟΚ στη συνείδηση του λαού που το στήριζε. Η χώρα τελεί υπό ξένο έλεγχο και η οικονομία της διευθύνεται από αποικιοκρατικό επιτελείο.Εκεί οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ αυτοί που ύπουλα αναρριχήθηκαν εκτοπίζοντας αγωνιστές και καταξιωμένα ιδρυτικά στελέχη για να ασκήσουν εξουσία στα μέτρα ολιγαρχικών συμφερόντων της διαπλοκής. Ολοι αυτοί μαζί με δυνάμεις του δεξιού νεοφιλελευθερισμού ευθύνονται για τη χρεοκοπία και το ξεπούλημα της πατρίδας μας».
* Αναφέρουν ότι σκοπός τους δεν είναι η δημιουργία νέου κόμματος αλλά η συμβολή τους, μέσα από συγκλίσεις με άλλες συγγενείς δυνάμεις, στη συγκρότηση ενός πολιτικού φορέα που θα έχει αναφορά στη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ και με γνώμονα τις διακηρυγμένες αρχές της Τρίτης Σεπτέμβρη.
Τη διακήρυξη και την πρωτοβουλία υποστηρίζουν και συμμετέχουν: Αλεξόπουλος Θανάσης, Αλεξόπουλος Κώστας, Αρζόγλου Γρηγόρης, Ασημακόπουλος Αλέκος, Βγόντζας Αντώνης, Βούλγαρη Ελένη, Γεωργίου Θεόδωρος, Δενδρινός Σπύρος,Θωμίδου Χρυσούλα, Καγεώργη Σοφία, Καραμπάτσος Χρήστος, Κοκκώλης Γιώργος,Κοσσυβάκης Γρηγόρης, Κράνος Γιάννης, Κωσταράς Σωτήρης, Λαμπρίδη Λίντα,Λουκόπουλος Θανάσης, Μαρούδα Βιβή, Οικονόμου Χρήστος, ΠαπαδόπουλοςΔημήτρης, Πέτρου Γιώργος, Ποντίκη Μαρία, Σκουλάς Νίκος, Σοκόλης Παναγιώτης,Στάθης Βαγγέλης, Σταμούλης Δημήτρης, Σωτηρέλης Κωνσταντίνος, Τζώρτζης Γιάννης.

Από εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ