Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

H Condor Airlines συνεχίζει να περιλαμβάνει την Πρέβεζα στους προορισμούς της και το καλοκαίρι του 2014

H Condor Airlines, με έδρα τη Γερμανία, λειτουργεί τακτικές πτήσεις στη Μεσόγειο, την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική και Νότια Αμερική και την Καραϊβική, ως μέρος του Ομίλου Thomas Cook. Η κύρια βάση της είναι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - από όπου αναχωρούν όλες οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων - εκτός από την Punta Cana και το Varadero, τα οποία εξυπηρετούνται επίσης από τη Βιέννη. Δευτεροβάθμιες βάσεις για πτήσεις της Μεσογείου είναι το αεροδρόμιο του Μονάχου, το αεροδρόμιο του Αμβούργου, το Ντίσελντορφ, το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης και το αεροδρόμιο Schönefeld του Βερολίνου. Η έδρα της Condor βρίσκεται στη Φρανκφούρτη. Είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Thomas Cook που δεν είναι αερομεταφορέας charter.

Νέες πτήσεις
Από το καλοκαίρι του 2014, εντάσσει στα δρομολόγιά της δυο νέους προορισμούς, την Καλαμάτα από/προς 5 γερμανικές πόλεις και την Μιννεάπολη από Φρανκφούρτη, από 26 Ιουνίου έως 11 Σεπτεμβρίου 2014, ενώ συνεχίζει για μια ακόμα σεζόν τις απευθείας πτήσεις της από 8 ελληνικoύς προορισμούς(Χανιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κως, Μύκονος, Πρέβεζα, Σαντορίνη, Σκιάθος προς
Γερμανία, και από Λάρνακα προς 4 γερμανικές πόλεις ( Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Μόναχο και Αννόβερο).Από το χειμώνα του 2013/14 η Condor συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά της, πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από το Μόναχο,την Σάντα Κλάρα στην Κούβα, και την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ από τη Φρανκφούρτη. Επίσης, προχώρησε στην επέκταση της Βιέννης, με τη μορφή της μη απευθείας πτήσης προς Μομπάσα.

Νέες υπηρεσίες
Η Condor εισάγει την πρωτοπόρο υπηρεσία Airshoppen,προσφέροντας στους επιβάτες της την ευκαιρία για αφορολόγητες αγορές πριν πετάξουν, από την άνεση του σπιτιού τους,
Δίνει την δυνατότητα πρόσβασης στο site της, στους συνεργάτες της - ταξιδιωτικούς πράκτορες, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των συνεργατών της.Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες των ταξιδιωτικών γραφείων, μπορεί κανείς να βρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με θέματα τιμολογιακής πολιτικής, δρομολογίων καθώς και αναλυτικές χρεώσεις που αφορούν στην μεταφορά αποσκευών, αθλητικού εξοπλισμού, κατοικιδίων κ.ά.Πωλήσεις εισητηρίων μέσω της ιστοσελίδας της, “Tourcom”, δίνοντας έτσι την ευκαιρία απευθείας πωλήσεων, με προμήθεια 3 ευρώ ανα segment σε ΙΑΤΑ και non iata ταξιδιωτικούς πράκτορες.Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1955 ως Deutsche Flugdienst GmbH, ιδιοκτησίας των: Norddeutscher Lloyd (27,75%), Αμβούργο America Line (27,75%), Deutsche Lufthansa (26%) και Deutsche Bundesbahn (18,5%). Το 1959, η Lufthansa ανέλαβε το 95,5%. Το 1971, η Condor ανακηρύχθηκε η πρώτη αεροπορική εταιρεία αναψυχής στον κόσμο. Το 1989, σε συνεργασία με την Turkish Airlines ίδρυσε την SunExpress, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας. Από το 2000 και μετά, οι μετοχές που κατείχε η Lufthansa σταδιακά πέρασαν στην Thomas Cook Group μετατρέποντας την Condor από μια θυγατρική της Lufthansa σε ένα τμήμα της Thomas Cook. Στις 23 Ιανουαρίου 2004, η Condor έγινε μέρος της Thomas Cook AG επιστρέφοντας στην Condor το εμπορικό της σήμα. Την 1 Μαρτίου 2013, η Thomas Cook ανακοίνωσε ότι η ομάδα Thomas Cook Airlines, Thomas Cook Airlines Belgium, Thomas Cook Scandinavia και η Condor συγχωνεύονται, κάτω από ένα κοινό σύμβολο το “Sunny Heart”, σε ένα μόνο λειτουργικό τομέα της Thomas Cook Group.