Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Για ανάμειξη του Αλ. Καχριμάνη στα του Δήμου Ζίτσας μιλούν κύκλοι του Σάκη Βλέτσα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τις  πτυχές του "γαλάζιου" εμφυλίου

Σε δήλωσή του ο κ. Σάκης Βλέτσας ανακοινώνει ότι «…παρά την γενική αποδοχή του έργου, των ικανοτήτων και της πορείας μας, η απόφαση μέσα στις προαναφερθείσες συνθήκες να μην είμαι πλέον υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Ζίτσας, δεν είναι μόνο μια ένδειξη έντονης πολιτικής και ηθικής δυσαρέσκειας» και περιγράφει ως “φαρσοκωμωδία αυτό που στήνουν κάποιοι σύγχρονοι «βαρόνοι» στο δήμο Ζίτσας, με στόχο να χειραγωγήσουν την εκλογική διαδικασία να επιβάλλουν με ίντριγκες, μηχανισμούς και πάντα με αθέμιτο και ανέντιμο τρόπο τις πολιτικές «Φιλιππινέζες» τους”.

Το ψηφοδέλτιο
Η δήλωση αυτή έρχεται ενώ είχε προγραμματιστεί σε λίγες μέρες να γίνει σε δημόσια εκδήλωση η παρουσίαση του πρώτου βασικού κορμού του κεντρικού ψηφοδελτίου του κ. Βλέτσα και των τοπικών υποψηφίων σε περίπου 27-30 τοπικά συμβούλια.

Οι συζητήσεις
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από την παράταξη Βλέτσα την Δευτέρα έγινε συνάντηση βασικών μελών της παράταξης, όπου τέθηκαν «επί τάπητος» οι προβληματισμοί από τις πληροφορίες για διαρκώς εντεινόμενη ανάμειξη του Αλ. Καχριμάνη υπέρ του Μιχ. Πλιάκου. Εκτιμήθηκε ότι οι παρεμβάσεις αυτές οδηγούν σε έντονη διχόνοια, υπήρξε μεν βεβαιότητα για την Α΄ Κυριακή, αλλά προβληματισμός για την πιθανότητα της επικράτησης κατά την Β΄ Κυριακή λόγω της κόντρας που προκαλεί η ύπαρξη δύο παρατάξεων. Αποφασίστηκε να γίνει συζήτηση με τον
βασικό κορμό του ψηφοδελτίου και με τους υποψήφιους στα τοπικά συμβούλια.

Συνέχεια με άλλον υποψήφιο;
Κατά τις ενδοπαραταξιακές συνεννοήσεις, το σημαντικότερο τμήμα επέμενε να κατέβει η παράταξη στις εκλογές. Αρκετοί δήλωσαν ότι αν ο κ. Βλέτσας τελικά επιλέξει να μην κατέβει, θα επιδιώξουν να υπάρξει άλλος υποψήφιος δήμαρχος από την παράταξη. Ήδη στην κατεύθυνση αυτή γίνονται κινήσεις, καθώς όπως φαίνεται η απόσταση με την πλευρά Πλιάκου είναι χαώδης και η κόντρα μεγάλη και αγεφύρωτη. Σε αντίθετη περίπτωση εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος της παράταξης Βλέτσα θα κινηθεί προς άλλες υποψηφιότητες πλην Πλιάκου ή θα μείνει αμέτοχο.Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα δημοτικά πράγματα στο Δήμο Ζίτσας εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά ρευστά και μάλλον θα παραμείνουν έτσι για αρκετές μέρες με πιθανές επιπτώσεις και στα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τεταμένο το κλίμα
Η αναφορά στη δήλωση του Σάκη Βλέτσα ότι «σύγχρονοι «βαρόνοι», που ως δημογέροντες μιας άλλης εποχής νομίζουν ότι αυτοί αποκλειστικά έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν με ίντριγκες, μηχανισμούς και πάντα με αθέμιτο και ανέντιμο τρόπο τις πολιτικές «Φιλιππινέζες» τους» δείχνει καθαρά την Περιφέρεια και το έντονα τεταμένο κλίμα που επικρατεί μεταξύ της παράταξης Βλέτσα από τη μία πλευρά και της πλευράς Περιφέρειας - Πλιάκου από την άλλη, το οποίο όπως φαίνεται θα εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα σε στελέχη των δύο πλευρών μέχρι τις εκλογές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σάκης Βλέτσας προχώρησε στη απόφαση αυτή επειδή θεωρεί απαράδεκτη την ανάμειξη του Αλ. Καχριμάνη (παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενά του) στα του Δήμου Ζίτσας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι - Τα πυρά κατά Καχριμάνη
Ο Σάκης Βλέτσας στη δήλωσή του, καταφέρεται (χωρίς όμως να τον κατονομάζει) κατά του Αλ. Καχριμάνη κάνοντας έμμεσα λόγο για ίντριγκες, μηχανισμούς, πελατειακές σχέσεις και αριβισμό.
Κατά τις ίδιες πηγές του αποδίδει ότι στέλνει συγκεκριμένους περιφερειακούς συμβούλους ακόμη και σε σπίτια ώστε να «στρατολογήσουν» υποψήφιους για τον Μιχ. Πλιάκο, και στελέχη του ονοματίζουν την αντιπεριφερειάρχη Τατ. Καλογιάννη και τους περιφ. Συμβούλους Οδ. Πότση, Β. Παπαχρήστου και Στ. Παργανά.

Οι πτυχές του εμφυλίου
Ακολούθως περιγράφει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μην είναι ξανά υποψήφιος, ξετυλίγοντας τις πτυχές του «εμφυλίου» με τον κ. Καχριμάνη, στον οποίο η πλευρά Βλέτσα καταλογίζει φανερό πατρονάρισμα του έτερου υποψηφίου της ΝΔ Μιχ. Πλιάκου.

Η αρχή της διαμάχης
Λέγεται ότι το γυαλί θρυμματίστηκε κυριολεκτικά από δύο χαρακτηριστικά γεγονότα που ήρθαν να προστεθούν σε προηγούμενα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένα άτομα προσκείμενα στον κ. Βλέτσα. Το πρώτο είναι όταν στη σύσκεψη στην περιφέρεια τις τελευταίες μέρες με τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δήμου Ζίτσας και τους τοπικούς προέδρους για τα ζητήματα της κατασκευαζόμενης 13ης Επαρχιακής Οδού στα Γραμμενοχώρια, ο κ. Καχριμάνης εισήλθε μαζί με τον κ. Πλιάκο προς έκπληξη των παρισταμένων.Το δεύτερο όταν όπως λέγεται ο κ. Καχριμάνης άρχισε ο ίδιος (έμμεσα αλλά σαφώς) να παίρνει θέση υπέρ του κ. Πλιάκου, σε συζητήσεις του με άτομα από το Δήμο Ζίτσας.