Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Όχι με Ξένες Προσπάθειες Κύριοι της Διάσπασης

Γράφει ο Παντελής Βαλεράς 

Αγαπητοί φίλοι ήδη σταμάτησε ο κουρνιαχτός της φαρσοκωμωδιακής παράστασης με τους μεταφερόμενους, τα ψεύτικα χαμόγελα, τα φιλιοαγκαλιάσματα, τα παλαμάκια κ.λπ. κ.λπ. (Άβυσσος η
ψυχή του ανθρώπου). Το αποτέλεσμα όμως δημιούργησε πολλά και εύλογα ερωτήματα. Το πώς και σε τι απέβλεπε αυτή η σκηνοθεσία; Ήρθε η ώρα της περισυλλογής – σκέψεις – προβληματισμό –ενέργειες – προθέσεις και προπαντός πειστικές απαντήσεις στους δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που  διαχρονικά ήταν και είναι η βάση. Όμως οι πρώτες δηλώσεις του εκ κλειδαρότρυπας εισερχόμενου,δήθεν επικεφαλή της παράταξης, δημιούργησε αναταραχή – ανησυχίες και σοβαρότατο προβληματισμό για το τι μέλει γενέσθαι που και πως.Η Μεγάλη αυτοδιοικητική πολυσυλλεκτική παράταξη εμπνεύστηκε και υλοποιήθηκε από τους αρχιτέκτονες και πρωτομάστορες που μεταξύ αυτών και ο αείμνηστος Β. Ηλιάδης που συνέβαλλε τα μέγιστα γι’ αυτό το τεράστιο οικοδόμημα της μεγάλης παράταξης που ανήκει στους δεκάδες χιλιάδες πανταχού φίλους και ψηφοφόρους και δεν είναι ιδιοκτησία ΚΑΝΕΝΟΣ. Οι συμμετέχοντες έρχονταιαπό παλιά με μεγάλη κοινωνική προσφορά.
Ευθέως τα ερωτήματα κε Μπέγκα:
1) Ποια δημοτική παράταξη επικαλείστε και θέλετε να ηγηθείτε; Το μεγάλο οικοδόμημα που έκτισαν
οι άλλοι; Όχι με ξένα κόλλυβα κε Μπέγκα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να
ηγηθείτε της
όποιας Δημοτικής παράταξης που εσείς θα δημιουργήσετε και θα γίνει αποδεκτή από την κοινωνία.
2) Για ποιο έργο επικαλείστε ότι επιτελέσατε; Το τεράστιο έργο που έγινε ανήκει συλλογικά σε όλη την παράταξη και ουδείς σε προσωπικό επίπεδο και για ίδιον όφελος να καπηλεύεται. ΟΥΔΕΙΣ
ΜΑ ΟΥΔΕΙΣ.
3) Ποια η προσφορά σας κε Μπέγκα στα τρία και χρόνια που συμμετέχετε στην παράταξη; Είναι
σχεδόν μηδενική. Μήπως ο τομέας της καθαριότητας και το εργοτάξιο που εγκαταλείψατε γιατί
δεν έχετε τις διοικητικές ικανότητες – απειρία – ατολμία κ.λπ. κ.λπ.
4) Μήπως ο ΧΥΤΑ; που με το έργο σας μας χέσατε όλους;
Ποιο είναι το έργο σας που με τόση υποκριτική γενναιότητα και κοντορωμοσύνη ανακοινώνετε; Σε ποιους απευθύνεστε; Μας θεωρείτε αφελείς; Η μόνη πραγματική προσφορά και συνεισφορά στη δημοτική παράταξη είναι ότι αυτά τα τρία χρόνια της παραμονής σας κάποιες επικοινωνιακού τύπου εμφανίσεις.
Η γενναιόδωρη Δημοτική παράταξη σας αντάμειψε με τον παχυλό μισθό σας κάθε τριακοστή του μήνα επί τρία χρόνια. Και βέβαια για να ανταποδώσετε τις ευχαριστίες σας, Εσύ κε Μπέγκα και η παρέα σου, σηκώσατε το χέρι σας και καρφώσατε το Δίκοπο μαχαίρι στην καρδιά της παράταξης και μάλιστα στριφτό. Ουδέν έτερον σχόλιο. Αχ αείμνηστε Βασίλη εάν έβλεπες και άκουγες τους επίδοξους αρχομανείς – νεοφώτιστους ψευτοσωτήρες θα χούγιαζες τόσο δυνατά για το έγκλημα που επιχειρείται. Η βοή της φωνής σου θα έφτανε στα πέρατα. Ε! όχι φτάνει πια. Οι σώφρονες και προσωπικότητες και οι  χιλιάδες που είναι οι στυλοβάτες της μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης είναι εδώ. Δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν φιλόδοξο και μαθητευόμενο μάγο να επανέλθει στο μαύρο και διεφθαρμένο παρελθόν. Αυτοί που έβαλαν το φουρνέλο να τινάξουν στον αέρα το μεγαλειώδες έργο της μεγάλης παράταξης δεν πρόλαβαν. Ο κος Μπέγκας και οι πέντε της παρέας οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αναλογιστούν το έγκλημά τους όχι τόσο για την παράταξη αλλά για τους χιλιάδες στυλοβάτες. Να ζητήσουν έμπρακτα, εάν έχουν την ηθική – πολιτική και προσωπική παλικαριά ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Η κοινωνία κρίνει όλους και τον καθένα χωριστά και ανάλογα επιβραβεύει ή τιμωρεί αμείλικτα. Διαλέγετε το δρόμο που θα ακολουθήσετε. Δική σας η επιλογή. Είστε νεροκουβαλητές άλλων Κύριοι. Είστε ολόγυμνοι στο καταχείμωνο. Ο μέρμηγκας βγάζει φτερά για να μας χαιρετίσει.