Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Δ.Ρ.Α.ΣΥ.,σχετικά με δημοσιεύματα για τη συμμετοχή της στη νέα δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχέση με δημοσιεύματα που εμπλέκουν τη Δ.Ρ.Α.ΣΥ. σε διαβούλευση για τη συμμετοχή της στη νέα δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Γιάννενα. Πολίτες για την ανατροπή» αλλά και δελτία τύπου που μιλάνε για συμπόρευση με όλη την Αριστερά και υπογράφονται ως ΔΡΑΣΥ έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1) Ούτε στη γραμματεία, ούτε στη γενική συνέλευση της παράταξης, αποφασίστηκε να συμμετάσχει η παράταξη σε συζητήσεις για τη συνεργασία της με άλλες παρατάξεις της αριστεράς.
2) Εμμένουμε σε προηγούμενη απόφαση μας για την συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές. Και στα πλαίσια αυτά έχει ανοίξει ένας πλούσιος και ζωντανός διάλογος εντός της παράταξης
3) Η οποιαδήποτε παρέμβαση και συμμετοχή μέλους της ΔΡΑΣΥ σε συζητήσεις με τη νέα δημοτική παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την ανατροπή», αποτελεί προσωπική πολιτική επιλογή, που δεν καλύπτεται από τις έως τώρα αποφάσεις της παράταξης. Το ήδη υπάρχον πρόγραμμα της ΔΡΑΣΥ θέτει το χαρακτήρα της παράταξης μας μακριά από λογικές αριστερής διαχείρισης της κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ηττοπαθείς λογικές του ΚΚΕ. Το πρόγραμμά μας με αιτήματα τη
διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ και ΕΕ, την κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών, την επιβολή του εργατικού ελέγχου σε όλη την κοινωνία, την αντιμετώπιση των φασιστών και του ρατσισμού με κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών εργατών, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική εναλλακτική για τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τη φτωχομεσαία αγροτιά και κτηνοτρόφους.