Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Η Ηπειρωτική γαστρονομία και τοπικοί οίνοι παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στην Αθήνα

Ένα σημαντικό βήμα για την προβολή των κρασιών της Ηπείρου, της τοπικής γαστρονομίας και πολλών ξεχωριστών Ηπειρωτικών γεύσεων, αποτέλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 17 Φεβρουαρίου 2014,στο Ξενοδοχείο «Athenaeum InterContinental».Η τοπική γαστρονομία, αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο της τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου και μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού στόχου της Περιφέρειας, «Οίνος – Γαστρονομία – Φύση – Πολιτισμός». Άλλωστε, ο ιδιαίτερος συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων των τοπικών κρασιών και των προϊόντων της Ηπείρου, τα καθιστά ξεχωριστά.Στην εκδήλωση της Αθήνας παρουσιάστηκε από τον Υπεύθυνο της Περιφέρειας Ηπείρου, γεωπόνο κ. Η. Μάνη, το έργο «WINE-NET» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013, καθώς και από τον Master of Wine κ. Κων/νο Λαζαράκη η δυναμική που αποκτούν τα Ηπειρωτικά προϊόντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επίσης, προτάθηκε και αναλύθηκε η
δυνατότητα παραγωγής «Φυσικών Προϊόντων» στην Ήπειρο από τον οινολόγο – χημικό κ. Β. Βαϊμάκη.Εκτός από στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κ. Γ. Οικονόμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων κ. Α. Ματθίδης, οι οινοχόοι μέλη της ΠΕΝΟ κ. Σ. Ιωαννίδης, κ. Γ. Σπύρου και κ. Β. Ψωφίδης, ο executive chef του εστιατορίου του νέου Μουσείου της Ακρόπολης κ. D. Perrot, ο executive chef του εστιατορίου της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Ζ.Μ.Hoffman, οι εξαίρετοι και διακεκριμένοι chefs κ.κ. Γ. Αποστολάκης, Δ. Δημητριάδης, Αστ. Κουστούδης, Μπ. Κουτουδής, Γ. Παρρίκος, και Ν. Φωτιάδης, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης και έμποροι γαστρονομικών ειδών και κρασιών. Η εκδήλωση και το γαστρονομικό δείπνο καλύφθηκαν από τους εξειδικευμένους δημοσιογράφους Οίνου και Γαστρονομίας κ.κ. Ν. Μυταρέα, Α. Σταματιάδη, Ι.Σταμούλου, Ντ. Στεργίδη και Θ. Τσιχλάκη.