Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Και απαγόρευση κυκλοφορίας Ι.Χ σε περίπτωση έξαρσης της αιθαλομίχλης!!!

Αλλαγές στο έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση του εφιάλτη της αιθαλομίχλης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά από έκτακτη σύσκεψη τριών υπουργών, που έγινε χθες καθώς το πρόβλημα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.Ειδικότερα, για τις περιόδους που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων υπερβαίνει τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα, λαμβάνονται τα εξής μέτρα:
-Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση - δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. -Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. 'Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.
-Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
-Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και

Εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα σαπίζουν τα κτίρια στο παλιό Χατζηκώστα

Ξεσπίτωσαν την "Αντιβίωση" αλλά η περιβόητη αξιοποίηση ακόμα να έρθει!

Εννέα μήνες μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 2013, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας, με στόχο την ακατανόητη έξωση της κατάληψης "Αντιβίωση" και τις μεγαλόστομες δεσμεύσεις του τότε Γ.Γ. Ηλία Θεοδωρίδη, ότι οι εγκαταστάσεις του παλαιού Χατζηκώστα θα αξιοποιηθούν, τα κτίρια όχι μόνο συνεχίζουν να παραμένουν αναξιοποίητα, αλλά έχουν αφεθεί εντελώς στη μοίρα τους, αφού σαπίζουν από την υγρασία και την εγκατάλειψη. Έτσι λοιπόν, όχι μόνο η περιβόητη ανάπτυξη δεν ήρθε αλλά εκ διώχτηκαν και οι άστεγοι συμπολίτες μας που καθημερινά έμεναν εκεί φροντίζοντας και ομορφαίνοντας το χώρο. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει τότε ο Γ.Γ.: "Οι καταληψίες θα πρέπει να φύγουν από τον χώρο για λόγους δημόσιας υγείας!". Επειδή επισκεφτήκαμε το χώρο, οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι απειλή για τη δημόσια υγεία δεν αποτελούσε τότε αλλά δυστυχώς αποτελεί σήμερα, εννέα μήνες μετά την απόφαση για πλήρη εγκατάλειψη των πρώην εγκαταστάσεων του Χατζηκώστα. Αντί για φυτεμένους κήπους και καθαρισμένες αυλές, σήμερα βλέπουμε σκουπιδαριό και κλαδιά δέντρων να κατακλύζουν το χώρο. Ούτε θεματικό πάρκο υγείας, αλλά ούτε και σχολεία είδαμε να κατασκευάζονται εκεί! Και πολύ περισσότερο, όπως πληροφορηθήκαμε, δεν υπάρχει καν μελέτη αξιοποίησης του χώρου! Πράγμα που σημαίνει ότι όλα είναι στο σημείο... μηδέν! Άραγε υπάρχει σήμερα έστω και

Πλήρης αξιοποίηση του ΚΕΚΩΠ ο στόχος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ

Τελειώνει ο ξενώνας αστέγων, πρώτα βήματα και για φοιτητικές εστίες

Στην πλήρη αξιοποίηση του ΚΕΚΩΠ προχωρά η Δημοτική Αρχή και πιο συγκεκριμένα η ΔΗΑΝΕΤΑΙ αφού εκτός από τον Ξενώνα Αστέγων που μπορεί να είναι έτοιμος ακόμα και μέσα στις γιορτές, ο πρόεδρος της Εταιρίας, Γιώργος Παπαδιώτης μαζί με τον Πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, επιθεώρησαν τον χώρο που προτίθεται να παραχωρήσει η ΔΗΑΝΕΤΑΙ στο τοπικό μας ΑΕΙ προκείμενου να στεγαστούν εκεί περίπου 30 φοιτητές, λύνοντας έτσι εν μέρει το εκρηκτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.Βέβαια οι απόψεις για το κατά πόσο η κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚΩΠ είναι κατάλληλες για να στεγαστούν σε αυτό φοιτητές διίστανται στην Δημοτική Αρχή. Αυτό φάνηκε εξάλλου και κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβούλιο όταν και ο κ. Παπαδιώτης κατέθεσε την πρόταση για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Ο πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ υποστηρίζει πως οι εργασίες που χρειάζονται προκείμενου να καταστεί λειτουργικό το κτίριο δεν είναι πολλές, ενώ στην αντίθετη εντελώς κατεύθυνση κινείται η άποψη του Δημάρχου, Φίλιππα Φίλιου, ο οποίος επιμένει πως η κατάσταση του κτιρίου σε ότι αφορά υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αλλά κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τη θέρμανση του κτιρίου είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την άμεση χρήση του από το Πανεπιστήμιο για να καλύψει μερικώς τις ανάγκες των φοιτητών του που δεν μπορούν να βρουν μια

Δύο σπίτια στην Ηγουμενίτσα κινδύνεψαν να καούν από το τζάκι!

Φωτιά ξέσπασε σε καμινάδα τζακιού σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα τα ξημερώματα των Χριστουγέννων, χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι.Επίσης προχθές, σε σπίτι στο Πολυνέρι, φωτιά ξεκίνησε από το τζάκι και επεκτάθηκε στην στέγη του σπιτιού, προξενώντας υλικές ζημιές.Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν οι ένοικοι του σπιτιού ενώ η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς.

ΑΡΤΑ:Την κάθοδο του στις Δημοτικές Εκλογές ανακοίνωσε ο Παύλος Στασινός!!!

Την κάθοδο του στις Δημοτικές Εκλογές ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, στο Βυζαντινό Άρτας,ο Παύλος Στασινός. Ο κ. Στασινός περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του κατέληξε ότι στα δύσκολα είναι οι μεγάλες προκλήσεις. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής: «Συναντιόμαστε πάλι σήμερα μετά από 2 χρόνια. Από τότε έγιναν πάρα πολλά. Εκλογές, πολυνομοσχέδια, περικοπές, απολύσεις. Οι πολίτες μέρα με τη μέρα βιώνουμε ένα Γολγοθά.Η χώρα διέρχεται μια άνευ προηγουμένου πολλαπλή κρίση. Οικονομική, πολιτική, κοινωνική κρίση αξιών.Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου απαξίωση και είναι εν πολλοίς αδύναμο να προτείνει λύσεις. Η οικονομία της χώρας καταρρέει κάτω από το βάρος κακών πολιτικών επιλογών, σκανδάλων και λαθεμένων συνταγών της τρόϊκας.Η κοινωνία στενάζει κάτω από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, την ακρίβεια και την ανεργία. Η μικρομεσαία τάξη έχει κυριολεκτικά αφανισθεί.Η σημερινή μας λοιπόν ανακοίνωση περί καθόδου στις Δημοτικές εκλογές έρχεται σε μια πολύ κακή συγκυρία.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατατρύχεται από την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την έλλειψη μέσων.Αλλά πιστεύω ότι στα δύσκολα είναι και οι

Πώς διαμορφώνεται το ωράριο των καταστημάτων από αύριο στην αγορά των Ιωαννίνων

Σε ρυθμούς αγορών μπαίνουν και πάλι από αύριο Παρασκευή τα καταστήματα.Ειδικότερα, το εορταστικό ωράριο στην αγορά των Ιωαννινων θα εφαρμοστεί ως εξής:
• Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου: 9:00 – 14:30 και 17:30 – 21:00.
• Σάββατο 28 Δεκεμβρίου: 9:00 – 15:30.
• Κυριακή 29 Δεκεμβρίου: 11:00 – 15:30.
• Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου: 9:00 – 14:30 και 17:30 – 21:00.
• Τρίτη 31 Δεκεμβρίου: 9:00 – 17:00
• Τετάρτη 1 Ιανουαρίου και Πέμπτη 2 Ιανουαρίου: ΚΛΕΙΣΤΑ.
Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, επιτρέπεται -σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν4177/2013- να είναι ανοιχτά μόνο τα καταστήματα που έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι 250 τ.μ., δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων (2 και πάνω καταστήματα) εξαιρουμένων των περιπτώσεων franchise, δεν λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop) και δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή σε εκπτωτικά καταστήματα outlet ή εκπτωτικά χωριά.Από την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών η επεξεργασία όλων των στοιχείων για την αποπληρωμή υποχρεώσεων των παρελθόντων ετών.Στο Υπουργείο και στις αρμόδιες υπηρεσίες στάλθηκαν οι τελευταίοιΒφάκελοι για οφειλές που ανέρχονται στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων θα γίνει η καταβολή κι αυτών των χρημάτων.Ο Δήμος Ιωαννιτών, εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα που δόθηκε προκειμένου να προχωρήσει στην εξόφληση των τεράστιων οφειλών που παρέλαβε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.Μέχρι τώρα πληρώθηκαν εννέα περίπου εκατομμύρια και το συνολικό ποσό μετά και την σημερινή αποστολή θα ανέλθει στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ.Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος απαλλάχθηκε από ένα τεράστιο χρέος και παράλληλα εκατοντάδες επιχειρηματίες και προμηθευτές που περίμεναν χρόνια εισέπραξαν τα χρήματα που τους οφείλονταν.Η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία ολοκληρώνεται συμβάλλει σημαντικά ώστε ο Δήμος να ανακτήσει την αξιοπιστία του και την φερεγγυότητα στις συναλλαγές του.

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στην Ήπειρο

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός από τα βορειοδυτικά με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και μέχρι το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία ενισχυμένοι σε 6 με 7 και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου. 

Σε Κόνιτσα - Μολυβδοσκέπαστο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θ. Δαβάκης

Μονάδες και φυλάκια στην Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και την Κόνιτσα επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Νικόλαο Δεβετζή, τη βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο.Ο κ. Δαβάκης συνομίλησε με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Μονάδων και αντάλλαξε ευχές εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το φυλάκιο «Διποταμιάς», τα 585 και 574 Τάγματα Πεζικού στο Άργος Ορεστικό, το 583 Τάγμα Πεζικού και το φυλάκιο «Μολυβδοσκέπαστου» στην Κόνιτσα.Ο κ. Δαβάκης πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, ενώ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «West» Κοζάνης τόνισε πως «η οριογραμμή της Καστοριάς και της Ηπείρου, αποτελούν ένα διαχρονικό σύμβολο άμυνας της πατρίδας μας και υπήρξαν το προπύργιο υπεράσπισης της ελληνικής επικράτειας κατά τον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά τους Βαλκανικούς πολέμους. Με την παρουσία μου σήμερα στα φυλάκια της Ηπείρου και

Τριήμερο τουρνουά Χάντμπολ στην Κόνιτσα

Τριήμερο τουρνουά Χάντμπολ διοργανώνουν στις 26,27 και 28 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κόνιτσας, ο Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Κόνιτσας και την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδος .Το τριήμερο τουρνουά είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Κώστα Τσιούρη, αθλητή χάντμπολ του Αθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων και της Εθνικής Ομάδος.Συμμετέχουν αθλητές 13-15 ετών στην κατηγορία Παμπαίδων, από τις ομάδες: Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων, Ζαφειράκης Νάουσας, Πυλαία Θεσσαλονίκης, Φοίβος Συκεών Θεσσαλονίκης, Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας, Πρωτέας Άρτας, Φαίακας Κέρκυρας, Δράμα Γ.Σ. 86.Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 στις 17:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κόνιτσας.

ΑΡΤΑ-Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 46χρονη!

Χθες  το πρωί στην περιοχή Μέγα Κάμπου Βελεντζικού Άρτας, Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ,πραγματοποιώντας οπισθοπορεία, τραυμάτισε θανάσιμα 46χρονη πεζή.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.