Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Βουτιά θανάτου 51χρονης από τον 3ο όροφο!!!

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Βουτιά» από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της,στον 3ο όροφο πολυκατοικίας,που βρίσκεται στην οδό Πρέμετής 13 στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, έκανε μία γυναίκα 51 ετών,εκπαιδευτικός στο επάγγελμα.Το πτώμα της μεταφέρθηκε πριν από λίγα λεπτά στο  Νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.Τις συνθήκες του θανάτου της ερευνά η αστυνομία.Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις όμως πρόκειται γα αυτοκτονία.

Σενάρια για εκλογές την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2014

Σε συμφωνία για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός του 2014 φαίνεται ότι ήρθαν στην τελευταία τους συνάντηση ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.Ο πρωθυπουργός απορρίπτει οριστικά εισηγήσεις ορισμένων συνεργατών του για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2013.Οι ημερομηνίες στις οποίες φαίνεται να κατέληξαν είναι ή τον Μάιο του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές ή το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου.Ωστόσο, στελέχη του Μαξίμου επιμένουν για πρόωρες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο του 2013, προβάλλοντας ως βασικό επιχείρημα να ελέγξουν τις εξελίξεις, να μη χάσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μια κυβέρνηση με νωπή εντολή να διαπραγματευτεί το τρίτο μνημόνιο, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία.Εξαιρετικά κρίσιμες παράμετροι θεωρούνται το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα μετά τις γερμανικές εκλογές και η συζήτηση για το τρίτο μνημόνιο που θα ξεκινήσει μέσα στο Νοέμβριο και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης άνοιξης.

ΚΟΝΙΤΣΑ-Αυθαιρεσίες και εικόνες εγκατάλειψης παρατηρούνται στον μοναδικής ομορφιάς Εθνικό Δρυμό Βίκου - Αωού

Ο δήμος Κόνιτσας ξεκίνησε έργα μέσα στον Δρυμό για την αντικατάσταση των σωλήνων υδροδότησης της περιοχής, χωρίς όμως προηγουμένως να έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες από το Δασαρχείο και τον Φορέα Διαχείρισης 
Ανοιχτή η πόρτα προς το Στόμιο,για κάθε είδους οχήματα!!!

Φορτηγά, μηχανήματα και τζιπ 4x4 μπαινοβγαίνουν κάθε τόσο στο Δρυμό, με ην ανοχή των Αρχών, παρά το γεγονός ότι η διέλευσή τους απαγορεύεται ρητά από τον νόμο. Επιπλεόν, σύμφωνα με τον κ. Μπελογιάννη, πολλοί - και γνωστοί στους κατοίκους της περιοχής - είναι εκείνοι που κυνηγούν συστηματικά αγριόγιδα - είδος προστατευόμενο - και που ψαρεύουν κάνοντας χρήση δυναμίτη ή χλωρίου, μέσα στον Δρυμό.«Υπάρχει μια ιδιότυπη ομερτά. Όλοι ξέρουνε ποιοι είναι, ποιοι τους πηγαίνουνε, και κανενας δε μιλάει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπελογιάννης. «Υπάρχουν εξαρτώμενα συμφέροντα. Φυσικά, κανένας δεν θα κλείσει το μαγαζί του για να γίνει εχθρός στη μικρή κοινωνία της Κόνιτσας ή του Πάπιγκου. Όταν φτάνουν κοντά στα δικαστήρια, αποσύρονται όλοι», συνεχίζει.Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο δήμος Κόνιτσας ξεκίνησε έργα μέσα στον Δρυμό για την αντικατάσταση των σωλήνων υδροδότησης της περιοχής, χωρίς όμως προηγουμένως να έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες από το Δασαρχείο και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, όπως κατήγγειλαν στην εφημερίδα «Έθνος» κάτοικοι της περιοχής.Όπως αναφέρει κ. Μπελογιάννης, όταν ο δήμαρχος της Κόνιτσας ερωτήθηκε για την απουσία των απαραίτητων αδειών, υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι, εκτός από την άδεια από την ΔΙΠΕΧΩ της Περιφέρειας, χρειαζόταν να λάβει και άδεια από άλλες υπηρεσίες.Επίσης, ανησυχίες εκφράζονται για το αν τα μηχανήματα, αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση του έργου στο σύστημα υδροδότησης θα είναι τα κατάλληλα, ώστε να αποφευχθεί η διαταραχή του οικοσυστήματος.Χαρακτηριστικό είναι, ακόμη, το γεγονός ότι μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του Δρυμού υπάρχει η Μονή Στομίου, η οποία, μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων στην εφημερίδα "Έθνος", θέλει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της.Το Δασαρχείο με την σειρά του, το οποίο είναι υπεύθυνο για την φύλαξη του Δρυμού, υποστηρίζει ότι δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό - λόγος για τον οποίο και παρατηρούνται τα εν λόγω φαινόμενα.Σχετικά με τα έργα στο σύστημα υδροδότησης, υπεύθυνος από το δημαρχείο Κόνιτσας αναφέρει ότι οι ανησυχίες των κατοίκων και των επισκεπτών πολλές φορές μπορεί να είναι και αβάσιμες. «Ο καθένας περνάει, βλέπει, λέει 'τι είναι τούτο 'δω', κάνει καταγγελίες. Οι αδειοδοτήσεις υπάρχουν».Ας σημειωθεί ότι ο δήμος Κόνιτσας σχεδιάζει την αξιοποίηση του Δρυμού στα πρότυπα του φαραγγιού της Σαμαριάς στην Κρήτη, διανοίγοντας μονοπάτια και κατασκευάζοντας καλντερίμια και κιόσκια.

Ερώτηση για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης,από τον Μιχάλη Κασσή


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής αναφορικά με την ανάγκη άμεσης μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.Αναλυτικά η ερώτηση:Tο 2012 αποφασίστηκε η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, με στόχο την αύξηση των εσόδων από τα πετρελαιοειδή, αλλά και για να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα.Στο θέμα των εσόδων είχαμε μεν μια μικρή αύξηση συμφώνα με τον κ. Μαυραγάνη κατά το πεντάμηνο Οκτώβριου 2012-Φεβρουαριου ,όμως η πτώση της κατανάλωσης ανέρχεται σε πολλές περιοχές πάνω από 70%.Αυτο σημαίνει ότι πολλές περιοχές της χώρας κυριολεκτικά πάγωσαν και μάλιστα σε ένα χειμώνα αρκετά ήπιο όπως ο περσινός.Αν ο φετινός χειμώνας όπως προβλέπουν τα μετεωρολογικά μοντέλα είναι ιδιαίτερα δριμύς τότε πως θα αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα;O φόρος θα μπορούσε να μειωθεί, έτσι ώστε συνδυαζόμενος με αυξημένη κατανάλωση το κράτος να πιάσει τα επιδιωκόμενα έσοδα, αλλά και να τα ξεπεράσει.Το θέμα του λαθρεμπορίου άρχισε να περιορίζεται και με το μέτρο του συστήματος εισροής-εκροής καύσιμων στα πρατήρια, οπότε υπάρχει χώρος να εξεταστεί το θέμα της μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.Η εξέταση επέκτασης του επιδόματος θέρμανσης και σε ομάδες με μεγαλύτερα εισοδήματα δεν πρόκειται να πετύχει, γιατί για να πάρει κάποιος το επίδομα προϋποθέτει να έχει πληρώσει πρώτα το πετρέλαιο που αγόρασε, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει λόγο της εξαιρετικά υψηλής τιμής του.Τέλος θα παραθέσω τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν από την αδυναμία του κόσμου να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης ,τα οποία έχουν να κάνουν με την καύση ξύλων αλλά και ακατάλληλων προς καύση προϊόντων.Πέρυσι γίναμε μάρτυρες του φαινόμενου της αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις συμπεριλαμβανόμενων των Ιωαννίνων.Οι επιστήμονες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις επιπτώσεις που προκαλεί το νέφος της αιθαλομίχλης στην υγεία, υπογραμμίζοντας ότι η καύση της ξυλείας μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, έως και τρεις φορές μεγαλύτερη από τα αυτοκίνητα, επηρεάζοντας τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.Κύριε Υπουργέ δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργούνται συνθήκες Λονδίνου του 1800 στη χώρα.Ούτε υπάρχει λόγος οι συμπολίτες μας και να κρυώνουν και να επιβαρύνεται η υγεία τους από τους ρύπους.Στη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να τεθεί επιτακτικά το θέμα της μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, έστω και ως πιλοτικό μέτρο, όπως έγινε με τον ΦΠΑ στην εστίαση.Το κράτος δεν πρέπει να συμπεριφέρεται σαν απρόσωπος φοροεισπρακτικός μηχανισμός, πρέπει να είναι και προστάτης των ανθρώπων που το απαρτίζουν.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1)Τι προτίθεστε να κάνετε με το θέμα της μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και αν θα το φέρετε στο τραπέζι διαπραγματεύσεων με την τρόικα των δανειστών.

Συνεχίζονται οι κλοπές σε ορθόδοξους ναούς της Αλβανίας

Συνεχίζονται οι κλοπές από ορθόδοξες εκκλησίες στην Αλβανία.Στόχος επιτήδειων έγινε την Τρίτη η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε το 1776, κοντά στο Φίερι, στη νότια Αλβανία.«Είναι η όγδοη φορά που τη λεηλατούν» δήλωσε ο ιερέας του ναού, πατήρ Ραφαήλ, στην εφημερίδα "Gazeta Shqiptare" προσθέτοντας ότι δύο φορές εκλάπη ακόμα και η καμπάνα.«Η πρώτη καμπάνα ήταν ραγισμένη, την κολλήσαμε, αλλά δεν είχε καλό ήχο. Πάνω της έφερε όλα τα δεδομένα - βάρος, μήκος, πλάτος, ποσοστό χρυσού - και ζύγιζε 75 κιλά. Αφού εκλάπη αυτή η πρώτη καμπάνα, πήραμε μια άλλη, από τα Τίρανα. Δεν περάσαν ούτε 12 ημέρες και την έκλεψαν και πάλι. Έκλεψαν, επίσης, ένα ξυλόγλυπτο τέμπλο και δύο ημέρες πριν έκλεψαν δύο πόρτες της πλαϊνής εισόδου, σκαλισμένες σε ξύλο του 1776. Eκλεψαν και τέσσερα ξύλινα κεφάλια λιονταριών από τη βάση του εικονοστασίου» πρόσθεσε ο πατέρας Ραφαήλ ο οποίος συμπλήρωσε ότι μολονότι κάθε φορά γίνεται σχετική καταγγελία στην αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

Διακρίσεις της Ογκολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Ογκολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατόπιν αξιολογήσεώς της από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολογικής Ογκολογίας (European Society of Medical Oncology, ESMO), χαρακτηρίστηκε επισήμως ως ESMOCenter of Excellence for Integrated Oncology and Palliative Care. H σημαντική αυτή διεθνής διάκριση απονέμεται μόνο σε ογκολογικά κέντρα που παρέχουν βέλτιστη και πολυπαραγοντική ογκολογική και παρηγορική φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο. Η βράβευση της κλινικής θα γίνει στο European Cancer Congress 2013 (ECCO-ESMO-ESTRO), Άμστερνταμ, 27/9-1/10/2013.Επίσης, η Ογκολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έγινε επισήμως δεκτή ως μέλος στην Ομάδα Γαστρεντερικού Καρκίνου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας και Θεραπείας του Καρκίνου (European Organisation for Research and Treatment of Cancer, EORTC). O EORTC αποτελεί έναν διεθνή οργανισμό με παράδοση και υψηλές επιδόσεις στην κλινική έρευνα και την ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά του καρκίνου. Προσδοκούμε ότι η συμμετοχή της κλινικής θα διευκολύνει την πρόσβαση των ασθενών με καρκίνο σε κλινικές δοκιμές που αξιολογούν νέες, ελπιδοφόρες θεραπευτικές προσεγγίσεις, καθώς και των ιατρών - ερευνητών στη διεξαγωγή μεταφραστικής έρευνας στη μοριακή ογκολογία.Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δηλώνοντας την πλήρη ικανοποίησή τους για τις παραπάνω διακρίσεις της Ογκολογικής Κλινικής, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

Η Εφορία «έκανε» το Πάπιγκο,Εκάλη!!!

Ζητά από τους κατοίκους να πληρώσουν ΦΑΠ πολυτελείας

Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζουν οι δήμοι και οι κάτοικοι δεκάδων ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας κατά πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες οι περιοχές τους υπάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτου. Οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών αυτών έλαβαν το τελευταίο διάστημα τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2011 και 2012, από τα οποία προκύπτουν αυξήσεις στις τιμές βάσης έως και 10.000% σε σχέση με τις τιμές με τις οποίες υπολογίστηκε ο ΦΑΠ 2010!Για την εξέλιξη αυτή φέρονται να ευθύνονται οι τοπικές ΔΟΥ οι οποίες και απέστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών τις εκτιμώμενες αξίες των οικοπέδων σε περιοχές που μέχρι και πρόσφατα δεν ίσχυε το σύστημα αντικειμενικών τιμών, χωρίς όμως να λάβουν υπόψη τους τις εμπορικές αξίες. Στα τέλη Ιουνίου «Τα Νέα» είχαν αναδείξει το ζήτημα των επιβαρύνσεων που θα επέφερε η υπαγωγή περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού των ακινήτων, ωστόσο το θέμα έχει λάβει πλέον διαστάσεις καθώς τα εκκαθαριστικά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας αιφνιδίασαν τους φορολογούμενους σε πολλές περιοχές της χώρας που εντάχθηκαν στο σύστημα από το 2010 και μετά.Χαρακτηριστικές σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα"  είναι οι περιπτώσεις περιοχών της Ηπείρου, όπου η Εφορία προσδιόρισε τις αντικειμενικές αξίες σε πανύψηλα επίπεδα. Ενδεικτικά στο χωριό Λυγγιάδες, που βρίσκεται δίπλα στην πόλη των Ιωαννίνων, οικόπεδο ενός στρέμματος που το 2008 είχε αντικειμενική αξία περίπου 5.500 ευρώ, σήμερα έχει 120.000 ευρώ. Ομοίως στο Ζαγόρι οικόπεδο που είχε αντικειμενική αξία 7.500 ευρώ το 2007, έχει πλέον τιμή 70.000 ευρώ. Ο δήμος Ζαγορίου είχε προτείνει στη ΔΟΥ τιμές από 200 έως 500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε αντικειμενικές από 600 έως 1.300 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτού το Πάπιγκο να έχει αξία 1.300 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, αντίστοιχη δηλαδή με περιοχές της Εκάλης και της Κηφισιάς!

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Διευκρινίσεις για τα ανταποδοτικά τέλη στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας


Με αφορμή σχόλια που γίνονται περί δήθεν αύξησης ανταποδοτικών τελών στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας, από το Δήμο Ιωαννιτών διευκρινίζεται ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως αναπροσαρμογή προς τα πάνω.Στην πίνακα τελών που κατάρτισε η υπηρεσία εκ παραδρομής αναγράφηκε το τέλος χρήσης που ίσχυε στον πρώην Δήμο Παμβώτιδας έως το 2010 και η οποία ήταν 1,27 € ανά τετραγωνικό. Με απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου από το 2011 η τιμή του ανταποδοτικού τέλους καταστημάτων στην περιοχή της Δημ. Ενότητας Παμβώτιδας (πλήν Κατσικάς, Κουτσελιού και Κράψης) διαμορφώθηκε στα 0,41 € /τ.μ και αυτή εξακολουθεί να ισχύει και για το 2014.Αν η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης βρίσκει αυτό ως το μοναδικό σημείο για την άσκηση κριτικής τότε το γεγονός μιλά από μόνο του.Αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε το μέγεθος, ούτε τη σημασία της απόφασης για τις γενναίες μειώσεις των ανταποδοτικών τελών, τα οποία η ίδια όταν ασκούσε διοίκηση στο Δήμο τα είχε εκτοξεύσει στα ύψη.

Πρέβεζα: Όταν τα ''φιλέτα'' ρημάζουν πώς να έρθει η ανάπτυξη;

Στο έλεος της αδιαφορίας του υπουργείου εθνικής άμυνας και το τοπικών φορέων ένα από τα καλύτερα ''φιλέτα'' της Ηπείρου

Καθημερινά ακούμε για κρίση ανεργία και καμιά πρωτοβουλία δεν υπάρχει κυρίως από την πολιτεία για την αξιοποίηση την περιουσία της, ώστε να φανεί μια ηλιαχτίδα από το τούνελ που έχουμε περιέλθει.Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η πόλη Πρέβεζας με τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και τα κρατικά κτήρια να ρημάζουν στο έλεος της αδιαφορίας των υπευθύνων της.Ώς γνωστό, ο στρατός στην πόλη εδώ και μερικά χρόνια έχει απομακρυνθεί και τα στρατόπεδα έχουν κλείσει. Από τότε υπουργοί, υφυπουργοί στρατηγοί και άλλοι παρατρεχάμενοι έχουν περάσει από την περιοχή έταξαν και έφυγαν...Το αποτέλεσμα κανένα....Τα στρατόπεδα ρήμαξαν και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την αξιοποίηση τους.Από την άλλη η τάση της τελευταίας δεκαετίας , υπηρεσίες να απομακρύνονται από κρατικά κτήρια και να φιλοξενούνται σε νοικιασμένα, έφεραν τα πρώτα λίγο πριν την κατάρρευση.Η παραπάνω αναφορά δεν είναι τυχαία, αλλά έχει να κάνει με μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας, την χερσαία περιοχή της εισόδου του Αμβρακικού, μερικές δεκάδες μέτρα από την παραλία της Πρέβεζας, όπου υπάρχει το στρατόπεδο Σολωμού, το τουριστικό περίπτερο, οι ξενώνες των αξιωματικών και το παλιό τελωνείο.Μιλάμε για μια τεράστια έκταση μοναδικού κάλλους με θέα τον Αμβρακικό και το Ιόνιο.Η κατάσταση σήμερα ….. απαράδεκτη (δες φωτό).Το αρνητικό στην υπόθεση είναι, ότι υπάρχει πλήρη στασιμότητα και ακινησία χωρίς κάποιο πλάνο βιώσιμης αξιοποίησης.

ΥΓ. Αλήθεια πόσο άχρηστη και ανίκανη μπορεί να είναι αυτή η πολιτεία που έχει μια τέτοια ανεκτίμητη περιουσία κα να μην την εκμεταλλεύεται;

preveza-info.gr

Τη σύμβαση μεταβίβασης των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ στους νέους ιδιοκτήτες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Με ερώτησή τους και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Μπάρκα και ο Βαγγέλης Αποστόλου, υπεύθυνος στον τομέα αγροτικής πολιτικής, επαναφέρουν το θέμα της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη στη Βουλή.ριν την πώληση της Δωδώνης, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως: «... μεταξύ των κριτηρίων αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών που περιλαμβάνονται στη δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, περιλαμβάνεται η σχεδιαζόμενη στρατηγική και το σχέδιο δράσης των υποψηφίων επενδυτών για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. καθώς και τη διασφάλιση της ζώνης γάλακτος στην Ήπειρο.»
Ένα περίπου χρόνο μετά η κατάσταση της κτηνοτροφίας σε ολόκληρη την Ήπειρο είναι τραγική. Η ιδιωτικοποιημένη Δωδώνη με την πολιτική που ακολουθεί σε ότι άφορα τις πληρωμές και το σχέδιο ανάπτυξης της επιχείρησης, οδηγεί τους κτηνοτρόφους παραγωγούς σε ασφυξία και κατεδαφίζει το μέλλον της κτηνοτροφίας.Οι πολιτικές ευθύνες σε εθνικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο είναι βαρύτατες. Το μεγάλο ζητούμενο για μας σήμερα είναι η επιβίωση της κτηνοτροφικής παραγωγής που είναι άρρηκτα δεμένη με την οικονομία και τη ζωή της Ηπείρου.Επειδή καθημερινά διαπιστώνουμε την πλήρη διάλυση του κτηνοτροφικού ιστού της Ηπείρου και την εγκατάλειψη αυτής της κρίσιμης παραγωγικής δραστηριότηταςΕρωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι μέτρα θα λάβει άμεσα για την προστασία των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφικής παραγωγής της Ηπείρου;
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Βάσει των παραπάνω, ζητούμε άμεσα όπως μας καταθέσετε :Τη σύμβαση μεταβίβασης των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ στους νέους ιδιοκτήτες.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Γιαννιώτικου περιοδικού "VIP Classic"


Διαβάσετε το διαδικτυακά 

Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει η διανομή του ολοκαίνουριου τεύχους του Γιαννιώτικου περιοδικού ποικίλης ύλης VIP Classic. Ως γνωστόν, το περιοδικό θα το βρείτε στα caffe, τα bars, σε άλλους επιλεγμένους χώρους αλλά και στα περίπτερα όλης της Ηπείρου. Συνεντεύξεις, αφιερώματα, μόδα, τάσεις, αγορές και άλλα πολλά στις σελίδες του πρώτου περιοδικού ποικίλης ύλης στη βορειοδυτική Ελλάδα. Για όσους δεν έτυχε να το διαβάσετε, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το διαβάσετε διαδικτυακά κάνοντας κλικ ΕΔΩ