Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Έπεσαν πυροβολισμοί στην εμποροπανήγυρη στα Γιάννενα!!!

Ξαναχτύπησε η μαφία των Παζαριών

Άρον άρον έφυγαν απόψε από το παζάρι της Βουνοπλαγιάς, του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων,εκατοντάδες κάτοικοι που είχαν πάει είτε για ψώνια είτε για βόλτα.Ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί, χωρίς οι περισσότεροι να γνωρίζουν τι έχει συμβεί. Η μαφία των παζαριών έδρασε και σε αυτή την περίπτωση όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.Ύστερα από αψιμαχίες και διαπληκτισμούς μεταξύ μικροπωλητών, ένας γνωστός στο χώρο τους αλλά και στην Αστυνομία έβγαλε το πιστόλι και δεν είχε κανένα δισταγμό να το αδειάσει πυροβολώντας στον αέρα, μπροστά σε δεκάδες πολίτες που κοίταζαν τρομοκρατημένοι.Η ταυτότητά του είναι γνωστή στην Αστυνομία η οποία έχει σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του υπερπολυτελούς οχήματος με το οποίο διέφυγε. Πρόκειται για μία BMW κάμπριο,χρώματος μπλέ σκούρο.

4.890 θέσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Σε 4.890 ανέρχονται φέτος οι θέσεις που προσφέρει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για προπτυχιακές σπουδές.Αυτό ορίζεται με απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται και η εγγραφή, καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και σε ποσοστό 5% επί πλέον του αριθμού παρεχομένων θέσεων στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι εμπίπτουν στις σχετικές διατάξεις του νόμου.Οι θέσεις που προσφέρονται εφέτος στο Ίδρυμα κατανέμονται συγκεκριμένα ως εξής:
-Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες 200
-Πληροφορική 1.000
-Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών 1.500
-Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό 1.100
-Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό 1.000
-Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός 90
Οι φοιτητές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο καταβάλλουν ως δίδακτρα 550 ευρώ ανά θεματική ενότητα για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και 700 ευρώ ανά θεματική ενότητα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, μετά τις μειώσεις που έγιναν πέρυσι από το υπουργείο Παιδείας.Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο 60.000-70.000 νέοι και νέες απόφοιτοι λυκείου, αλλά και πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταθέτουν αίτηση συμμετοχής σε κάποιο από τα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ.Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με δημόσια και ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση) στα γραφεία του Ιδρύματος στην Πάτρα.

Συντριπτικά υπέρ της απεργίας ψήφισαν οι ΕΛΜΕ της Ηπείρου!

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί.Οι συνελεύσεις των τοπικών συλλόγων ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) συγκλίνουν σε απεργία στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.Η τελική απόφαση θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα από τη γενική συνέλευση των προέδρων των συνολικά 88 τοπικών συλλόγων ενώσεων καθηγητών της χώρας.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των εκπαιδευτικών οι ΕΛΜΕ που έχουν ψηφίσει υπέρ των πενθήμερων απεργιών στην Ήπειρο έχει ως εξής:
ΥΠΕΡ ΤΗΣ 5ΝΘΗΜΕΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
ΕΛΜΕ Πρέβεζας
ΥΠΕΡ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΕΛΜΕ Άρτας

ΑΡΤΑ:Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο

Την Τετάρτη 11-9-2013 και ώρα 8:00μμ θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1.Ενημέρωση - Παρουσίαση αποτελεσμάτων σχετικά με την επικαιροποίηση της βάσης δεδομένων ακινήτων του Δήμου Αρταίων
2.Τροποποίηση σχεδίου πόλεως στο Ο.Τ. 428 για τη δημιουργία χώρου ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου
3.Συγκρότηση επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Αρταίων
4.Δημιουργία Δημοτικής Ομάδας Αποκατάστασης Καταστροφών (Δ.Ο.Α.Κ.) του Δήμου Αρταίων
5.Τροποποίηση Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων (Π.Ε.Ε.) και του Σχεδίου Δράσης για το έτος 2013 και έγκριση μελετών
6.Αναμόρφωση πρ/σμού
7.Επιχορήγηση πολιτιστικού συλλόγου Ροδαυγής Άρτας «η Αγία Παρασκευή»
8.Συμπλήρωση της αρ. 132/2013 Α.Δ.Σ. (Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία φορολογικής ενημέρωσης και ηλεκτρονικά μέσα για το έτος 2013)
9.Καταβολή μισθώματος για τα Δημοτικά σχολεία Καλοβάτου και Χαλκιάδων Φιλοθέης
10.Μερική κατανομή πίστωσης για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων
11.Συναινετική λύση μίσθωσης αγροτικού ιατρείου στα Αμπέλια Αμμοτόπου
12.Γνωμοδότηση Δ. Αρταίων επί περιβαλλοντικής έκθεσης που αφορά το έργο «Συνεργείο επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων συνήθων οχημάτων – ηλεκτρολογείο- φερόμενης ιδιοκτησίας Αρβανίτη Λεωνίδα του Ηρακλή επί δημοτικής οδού στη θέση «Γιούρτια» σε περιοχή εντός σχεδίου της Τ.Κ. Χαλκιάδων της Δ.Ε. Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων Νομού Άρτας
13.Γνωμοδότηση Δ. Αρταίων επί περιβαλλοντικής έκθεσης που αφορά το έργο «Συνεργείο επισκευής και συντήρησης μηχανικών μερών αυτοκινήτων συνήθων οχημάτων», φερόμενης ιδιοκτησίας Σεντόρη Θωμά στους Πλησιούς της Δ.Ε. Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων Νομού Άρτας
14.Γνωμοδότηση Δ. Αρταίων επί περιβαλλοντικής έκθεσης που αφορά το έργο «Κτηνοτροφική εκμετάλλευση 60 αγελάδων ελευθέρας βοσκής (με τα παράγωγά τους) φερόμενης ιδιοκτησίας Κοκκινέλης Σταύρος του Ευστρατίου στη θέση «Πηγάδι» της Τ.Κ. Κορφοβουνίου της Δ.Ε. Βλαχερνών του Δήμου Αρταίων Νομού Άρτας
15.Γνωμοδότηση Δ. Αρταίων επί περιβαλλοντικής έκθεσης που αφορά το έργο «Τοποθέτηση τριών (3) στεγανών μεταλλικών μεταφερόμενων κιβωταμάξων (61,50 μ3 εκάστη) προσωρινής αποθήκευσης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 200 τ.μ. εντός της μισθωμένης έκτασης από την επιχείρηση 1.450,00τ.μ. μέρος του υπ’ αρίθμ. Αγροτ. 333 συνολικής έκτασης 7.604,00τ.μ. της Τ.Κ. Παντάνασσας της Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων Νομού Άρτας
16.Ορισμός μελών παραλαβής και ελέγχου των υλικών και χαρακτηρισμού των εδαφών των Δημοτικών έργων
17.Επί αιτήσεως Κ/Ξ «Κ. ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. – Α. ΤΣΩΡΟΣ – Λ. ΣΑΚΚΑΣ Ο.Ε.» για παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή πλατείας, παιδικής χαράς, και πεζοδρομίων στην περιοχή Τριγώνου»

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνελήφθησαν 7 άτομα με κάνναβη, χασίς και όπιο!!!

Από τις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας κατά το χρονικό διάστημα από 29 Αυγούστου έως και 05 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 8,1 γραμμάρια οπίου, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, 20,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και 3,6 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης.Από τις ανωτέρω Λιμενικές Αρχές που διενεργούν τις προανακρίσεις,συνελήφθησαν συνολικά επτά (07) άτομα εκ των οποίων δύο αλλοδαποί.

Κοινή ανακοίνωση Σωτηριάδη-Σακκά για τους αγώνες Σκι στη λίμνη Παμβώτιδα

Με μεγάλη χαρά χαιρετίζουμε τη διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών Αγώνων Θαλασσίου Σκι στη Λίμνη μας, μετά από 19 χρόνια απουσίας και ευχόμαστε καλή επιτυχία. Θα τους καλωσορίσουμε και τα επόμενα χρόνια, γιατί οι αθλητικοί αγώνες προβάλλουν την πόλη μας.Πιστεύουμε ότι οι αθλητές που είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι θα λυπηθούν πολύ όταν πληροφορηθούν ότι καταστράφηκε ένας υδροβιότοπος για να κατασκευασθεί δήθεν εφεδρικός στίβος για διεξαγωγή των αγώνων σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, και ότι η κατασκευή του στίβου αποτελεί πρόσχημα για οικοπεδοποίηση του υδροβιότοπου.Τα τεράστια χρηματικά ποσά που διατέθηκαν ανεξέλεγκτα για ένα καταστροφικό έργο θα μπορούσαν να βοηθήσουν οικονομικά πολλές οικογένειες άνεργων συμπολιτών και άλλων που αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους.

Πρώην πρόεδροι
Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

ΠΡΕΒΕΖΑ:«Κάνοντας πράξεις τις ιδέες μας» στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου

Με εκατοντάδες συμμετοχές νέων αγροτών από την Ήπειρο και όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου στο Κανάλι της Πρέβεζας.Πρόκειται για μια τριημερη διοργάνωση της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο μάλιστα πριν λίγες ημέρες παραχώρησε στην εκδήλωση το σήμα των Θεσμοφορίων.Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας, Λεωνίδας Ραβανός, ο οποίος είναι νέος αγρότης και ασχολείται με την καλλιέργεια εσπεριδοειδών, εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το φεστιβάλ δεν αποτελεί ένα συνέδριο, αλλά μία ανοικτή διαδικασία, όπου νέοι αγρότες μοιράζονται την εμπειρία τους, κυρίως με ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να επιστρέψουν στο χωριό τους, για να ασχοληθούν με την αγροτική ζωή.«Κάνουμε ένα πάντρεμα νέων ανθρώπων, δηλαδή εκείνων που ζουν στην ύπαιθρο και εκείνων που θέλουν να επιστρέψουν σε αυτή, ώστε να ενημερωθούν για την πραγματικότητα στην επαρχία, για τη ζωή ενός αγρότη ενός κτηνοτρόφου», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Ραβανός.Από το πρωί στο Κανάλι και τη Νέα Σαμψούντα της Πρέβεζας, όπου πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες του φεστιβάλ, άρχισαν διάφορες δράσεις, όπως εργαστήριο τυροκομικής από δύο επαγγελματίες τυροκόμους της Επαγγελματικής Σχολής των Ιωαννίνων, καθώς και παρουσιάσεις καλλιέργειας αρωματικών φυτών και παράγωγης καλλυντικών σαπουνιών. Με βασικό σύνθημα «κάνοντας πράξη τις ιδέες μας» θα αναπτυχθούν αγροτικά ζητήματα σε κύκλους συζητήσεων, εργαστηρίων κοινωνικής ζύμωσης και επίδειξης δεξιοτήτων, ενώ θα γίνουν παρουσιάσεις πετυχημένων πρακτικών και τεχνικών προώθησης αγροτικών προϊόντων για τις προοπτικές της ελληνικής γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της δασοπονίας.

Οι εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο διαγωνισμός δεξιοτεχνίας άροσης με τρακτέρ στο Κανάλι και συζητήσεις με επίκεντρο τη συμβολή του τοπικού πολιτισμού στην τοπική ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στον τομέα αυτόν. Επίσης θα παρουσιαστεί ηλεκτρονικό πρόγραμμα για αγρότες. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με την ΕΝΑ Πρέβεζας και τοπικούς φορείς, οργανώνουν επισκέψεις μελέτης στην κοντινή Φιλιππιάδα, για γνωριμία με τη λειτουργία εγκατάστασης βιοαερίου σε σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε εκτροφείο πέστροφας και σε αναδειχθέν αρχαίο ρωμαϊκό ελαιοτριβείο.Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με επίδειξη της Αγοράς Αγροτών της Πρέβεζας η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος. Ένας από τους στόχους της διοργάνωσης, είναι και η επαρκής ενημέρωση σχετικά με τις σύγχρονες καλλιέργειες.Όπως τονίζει ο πρόεδρος των Νέων Αγροτών Πρέβεζας, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει παραπληροφόρηση, δίνοντας ως παράδειγμα, «την πολυδάπανη καλλιέργεια γκότζι-μπέρι, συγκριτικά με τη ρίγανη, της οποίας ένα γραμμάριο έχει τόσα αντιοξειδωτικά όσα τα 10 κιλά του κινεζικού βοτάνου».Ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά: «Το φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου είναι μια καινοτομία. Γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα αποτελέσει, πιστεύω, την απαρχή μιας σειράς δημιουργικών συναντήσεων των νέων αγροτών και όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, απ' όλη την Ελλάδα. Το Φεστιβάλ αυτό θα είναι μια γιορτή των νέων της υπαίθρου, όμως μια γιορτή με ουσία. Στηρίζουμε θερμά το φεστιβάλ αλλά και κάθε δράση που ενθαρρύνει την ενασχόληση των νέων με την ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα. Διότι ο νομός μας είναι κατεξοχήν αγροτικός και η γεωργία και η κτηνοτροφία, με την προσθήκη του τουρισμού, είναι παραδοσιακά οι πυλώνες της τοπικής οικονομίας, που δίνουν εισόδημα στους ηπειρώτες. Μάλιστα, σ' αυτή την αντίξοη οικονομική συγκυρία, η προοπτική της βιοποριστικής ενασχόλησης με τη γη προβάλλει ακόμα πιο ελκυστική. Και πραγματικά, πιστεύω, ότι αποτελεί μια ευκαιρία για τους νέους μας αλλά και για τον τόπο μας. Αρκεί να γίνει με όρους βιωσιμότητας, αξιοποιώντας τα όπλα που παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία, με καλή οργάνωση και καθοδήγηση».

Κοινή σύσκεψη για τη Δωδώνη στην ΠΕΔ Ηπείρου

Ευρεία σύσκεψη για την δεινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», πραγματοποιεί η ΠΕΔ Ηπείρου τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής, Κερασούντος 13 - Ανατολή Ιωαννίνων. Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να παραστούν τα πολιτικά κόμματα, οι Βουλευτές της Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι της Ηπείρου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Κεντρικής Μακεδωνίας και το σύνολο των φορέων της περιοχής.

Τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» χαρίζουν ξανά ζωή στο ακριτικό Πωγώνι!

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανακαίνιση της Μαθητικής Εστίας στις πρώην Σχολές Λάτση • Ανοίγει ξανά το Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο θα φοιτήσουν 35 μαθητές περίπου…

Σε πραγματικό «αιμοδότη» που θα χαρίσει ξανά ζωή τόσο στην ακριτική Πωγωνιανή όσο και στην ευρύτερη περιοχή, πρόκειται να μετατραπεί η «Κιβωτός του Κόσμου» του πατρός Αντωνίου Παπανικολάου, η οποία από το νέο σχολικό έτος (2013-14) διευρύνει τις δραστηριότητές της και στην Ήπειρο.Στην Μαθητική Εστία της Πωγωνιανής, της κωμόπολης που κατά το παρελθόν υπήρξε εκπαιδευτικός «φάρος» ολόκληρης της γύρω περιοχής μετά φυσικά από την ιστορική Βελλά, καθώς διέθετε το δεύτερο μαζί με αυτό της Ζωσιμαίας Σχολής πλήρες Γυμνάσιο (από το 1924), θα φιλοξενηθούν 30 με 35 παιδιά που προστατεύονται από την «Κιβωτό».

Επαναλειτουργούν σχολεία
Χάρη σ’ αυτά και με τη συμμετοχή λίγων ντόπιων μαθητών, θα επαναλειτουργήσει φέτος Τριτάξιο Δημοτικό Σχολείο, ενώ από την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς θα μεγαλώνουν τα παιδιά της «Κιβωτού», θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής, έως ότου τα επόμενα χρόνια λειτουργήσει εκεί και Γεωργική Σχολή.

Επισκευάζεται η Μαθ. Εστία
Για την στέγαση των παιδιών της «Κιβωτού» ήδη επισκευάζεται μια πτέρυγα στην Μαθητική Εστία των παλαιών Σχολών Λάτση, όπου διέμεναν παλιότερα οι σπουδαστές που φοιτούσαν σ’ αυτές. 
Οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων προχωρούν με γοργό ρυθμό, ενώ ο πατήρ Αντώνιος και οι συνεργάτες του επισκέφτηκαν μέχρι τώρα αρκετές φορές την Πωγωνιανή και συνεργάστηκαν με τοπικούς παράγοντες για τη λειτουργία της «Κιβωτού». Μάλιστα, ο ιερέας μαζί με 90 παιδιά περίπου βρέθηκε στην ακριτική κωμόπολη και το Δεκαπενταύγουστο και συμμετείχαν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, δίνοντας έτσι μία πρόγευση της παρουσίας των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» στην περιοχή!

Ξανά παιδικές φωνές
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την διακοπή λειτουργίας των Σχολών Λάτση είχε κλείσει το Δημοτικό Σχολείο της Πωγωνιανής, ενώ φέτος καταργήθηκαν και οι Λυκειακές Τάξεις που είχαν απομείνει στο Γυμνάσιό της, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να «σβήσει» κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στην Πωγωνιανή. Τώρα, χάρη στην πρωτοβουλία του πατρός Αντωνίου, παιδικές φωνές θα αντηχήσουν ξανά στα σχολεία και τα σοκάκια του χωριού που βρίσκεται μερικές μόλις εκατοντάδες μέτρα απ’ τα Ελληνο – Αλβανικά σύνορα. Γεγονός ιδιαίτερης εθνικής σημασίας για την Ήπειρο και για τη χώρα μας γενικότερα!Για την λειτουργία παραρτήματος της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή σημαντική υπήρξε η συμβολή του Δημάρχου Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, καθώς και του Αντιδημάρχου και πρώην Κοινοτάρχη Πωγωνιανής Στέλιου Κουκουλάρη.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνάντηση Τσουμάνη-Ιωάννου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

 Ζήτησαν την άμεση προώθηση τεσσάρων μεγάλων οδικών έργων

Η άμεση προώθηση τεσσάρων μεγάλων οδικών έργων, τα οποία είναι απολύτως σημαντικά για την περιοχή  και ολόκληρη την Ήπειρο για την άρση της συγκοινωνιακής της απομόνωσης είναι το αίτημα που κατέθεσαν ο βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν τη Σύνδεση Κόμβου Πάργας με Μεσσοπόταμο και Κόμβο Λούτσας καθώς και τη σύνδεση με Εγνατία μέσω του Οδικού άξονα Θεσπρωτικό – Γέφυρα Μπακόλα για σύνδεσή του με τον κόμβο της Τύργιας όπου έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες αλλά και το δρόμο Πρέβεζας - Γέφυρα Καλογήρου – Καμπή Άρτας (κόμβος επί της Ιόνιας Οδού) όπως και τον οδικό άξονα από την υπόγεια ζεύξη Πρέβεζας - Ακτίου έως κόμβο Μονολιθίου που οι μελέτες βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης. Ο Υπουργός συμφώνησε για τη μεγάλη σημασία που έχουν τα έργα αυτά για την περιοχή και υποσχέθηκε ότι όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες θα διερευνήσει τις δυνατότητες ένταξής τους στο ΕΣΠΑ, ενώ έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των μελετών στα οδικά έργα που βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης. Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης ανανέωσε το αίτημά του για την οριοθέτηση γεωγραφικών ενοτήτων του νομού και την παραχώρηση πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του Χειμώνα από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων στο Εθνικό, Επαρχιακό και Βασικό οδικό δίκτυο ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να μεταβιβασθεί στην Π.Ε. Πρέβεζας ποσό 850.000 € για την αποκατάσταση των ζημιών. Αναφορικά με την οριοθέτηση γεωγραφικών ενοτήτων του νομού και την παραχώρηση πιστωτικών διευκολύνσεων ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι σύντομα θα επιλυθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ για τις 850.000 €, λόγω οικονομικής αδυναμίας, θα ξαναγίνει συζήτηση αρχές Οκτωβρίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΟΣ: “Συνεργάζομαι με την εκπαιδευτική κοινότητα για το καλό των νέων του νομού Άρτας”


Σειρά συναντήσεων με την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού Άρτας πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος.Συγκεκριμένα ο κ. Στύλιος συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, το Διοικητικό Συμβούλιο των καθηγητών ΕΛΜΕ Άρτας και με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Στύλιος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις απόψεις της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με το νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο. Επίσης είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο νομό μας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.Ο κ. Στύλιος δεσμεύτηκε ότι όπου υπάρχει ταύσιση απόψεων θα τις εισηγηθεί προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.Με αφορμή τις συναντήσεις ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Είχα την ευκαιρία και τη χαρά να συναντηθώ με την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας. Προερχόμενος από οικογένεια εκπαιδευτικών αλλά και ο ίδιος εργαζόμενος ως καθηγητής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης οφείλω να βρίσκομαι δίπλα σε όσους διαπλάθουν τη νέα γενιά. Συζητήσαμε για το νέο Λύκειο, άκουσα με ενδιαφέρον τις απόψεις όλων ενόψει και του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο. Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με την εκπαιδευτική κοινότητα για το καλό των νέων του νομού μας.”

Απόφαση Περιφερειάρχη για διεξαγωγή Πρωταθλήματος αλιείας στη λίμνη Ιωαννίνων

Φωτο Πέτρος ΖήσηςΜε απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εγκρίθηκε η διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος αλιείας με φελλό, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαϊδας Ν. Κοζάνης (PFC) στη λίμνη Παμβώτιδα, το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου.Το πεδίο διεξαγωγής του αγώνα θα είναι η περιοχή από την «Κυρά Φροσύνη» μέχρι τα Παλιά Σφαγεία. Η απόφαση, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι τα αλιευτικά εργαλεία θα είναι αποκλειστικά μονάγκιστρα, απαγορεύεται ρητά η χρησιμοποίηση γάντζου για την περισυλλογή των ψαριών από τη λίμνη, ενώ όλα τα ψάρια μετά τη μέτρηση και ζύγιση θα απελευθερώνονται στο υδάτινο περιβάλλον.

Το Πανεπιστήμιο δε θα αντέξει άλλες απώλειες σε διοικητικό προσωπικό

Συνολικά 55 κενά κατέγραψαν στις υπηρεσίες του οι Πρυτανικές Αρχές

 Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκειμένου να αντιμετωπίσουν, ακόμη και με κινητοποιήσεις, τυχόν «αφαίμαξη» του ιδρύματος από το διοικητικό του προσωπικό μέσω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη.Χθες το μεσημέρι ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον ΑντιπρύτανηΓιώργο Καψάλη  επανέλαβε  ότι το Πανεπιστήμιο όχι μόνο δεν πρέπει να στερηθεί κανέναν διοικητικό του υπάλληλο, αλλά αντιθέτως οι υπηρεσίες του έχουν ανάγκη από ενίσχυση με 55 άτομα, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο λειτουργικό τους έργο!

Δεν υπάρχουν πλεονάζοντες
«Το ίδρυμά μας έχει ήδη υποστεί την διαθεσιμότητα εδώ και επτά μήνες και θεωρούμε πάρα πολύ άδικο να επανέλθουμε στην ίδια διαδικασία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης, προσθέτοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν δημοσιεύματα Αθηναϊκών Μέσων Ενημέρωσης που… βρήκαν ότι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.Ο κ. Αλμπάνης ανέφερε χθες ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι υπάρχουν κενά 55 διοικητικών υπαλλήλων, όπως διαπίστωσε η Πρυτανεία από τον έλεγχο που έκανε στις ανάγκες του υφιστάμενου οργανογράμματος και τις λειτουργικές ανάγκες του ιδρύματος, σύμφωνα και με όσα είχε ζητήσει από τον Ιούλιο το Υπουργείο Παιδείας. Για τα κενά θα ενημερωθεί με έγγραφο το Υπουργείο.

Οι άλλοι δείκτες
Στο μεταξύ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπολείπεται σε προσωπικό και με βάση τα κριτήρια που περιλαμβάνει έγγραφο που έφτασε από το Υπουργείο Παιδείας στο ίδρυμα την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με τα οποία μπορούν τα Πανεπιστήμια να υπολογίσουν μόνα τους αν έχουν ελλείψεις ή πλεόνασμα προσωπικού.Ένας τρίτος δείκτης στον οποίο στάθηκε ο Πρύτανης, καθώς και μέσω αυτού αποδεικνύεται η έλλειψη προσωπικού, είναι η αναλογία διοικητικών υπαλλήλων – ανά μέλος ΔΕΠ, τονίζοντας πως «είμαστε πολύ κάτω από το μέσο όρο, αφού έχουμε τον τέταρτο χειρότερο συντελεστή στην χώρα»! Ερωτηθείς σχετικά με τα κενά που υπάρχουν στο ίδρυμα, είπε πως αυτά εντοπίζονται στις νεοσύστατες κοσμητείες τμημάτων που έχουν και σημαντικό έργο, στην Οικονομική Υπηρεσία, τη Φοιτητική Μέριμνα και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Στρατηγικού Σχεδιασμού.

«Θα συρρικνωθεί…»
Με την πρώτη διαθεσιμότητα έφυγαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 19 υπάλληλοι. Ο κ. Αλμπάνης ανέφερε χθες ότι αν φύγουν κι άλλοι, το ίδρυμα θα συρρικνωθεί και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στη λειτουργία και το έργο του. Και πρόσθεσε: «Εμείς θα σταθούμε σε συνεργασία με το Σύλλογο Διοικητικών και με τους υπόλοιπους κλάδους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας οι οποίοι πλήττονται από τις αποφάσεις του Υπουργείου και σε συνεργασία με τα άλλα ιδρύματα θα προσπαθήσουμε να πείσουμε και την Κυβέρνηση και την κοινωνία ότι αυτό που γίνεται είναι άδικο».Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό ότι τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου με τα οποία έχει μιλήσει –το συγκεκριμένο όργανο δεν έχει συνεδριάσει ακόμα- συμφωνούν απολύτως με τις κινήσεις και τη στάση της Πρυτανικής Αρχής.

Δύσκολη η χρονιά
Kατά τα άλλα, ο Πρύτανης περιέγραψε την καινούρια ακαδημαϊκή χρονιά ως ιδιαίτερα δύσκολη τονίζοντας πως «η Πρυτανεία δίνει έμφαση στην φοιτητική μέριμνα, τη λειτουργία των εργαστηρίων και τη λειτουργία των υποδομών κυρίως στην θερμική ενέργεια», εκφράζοντας την ελπίδα ότι με συνετή διαχείριση και πολλή προσπάθεια η χρονιά θα ολοκληρωθεί ομαλά.

Δεν υπάρχουν πλεονάζοντες
«Το ίδρυμά μας έχει ήδη υποστεί την διαθεσιμότητα εδώ και επτά μήνες και θεωρούμε πάρα πολύ άδικο να επανέλθουμε στην ίδια διαδικασία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης, προσθέτοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν δημοσιεύματα Αθηναϊκών Μέσων Ενημέρωσης που… βρήκαν ότι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.Ο κ. Αλμπάνης ανέφερε χθες ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι υπάρχουν κενά 55 διοικητικών υπαλλήλων, όπως διαπίστωσε η Πρυτανεία από τον έλεγχο που έκανε στις ανάγκες του υφιστάμενου οργανογράμματος και τις λειτουργικές ανάγκες του ιδρύματος, σύμφωνα και με όσα είχε ζητήσει από τον Ιούλιο το Υπουργείο Παιδείας. Για τα κενά θα ενημερωθεί με έγγραφο το Υπουργείο.

Οι άλλοι δείκτες
Στο μεταξύ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπολείπεται σε προσωπικό και με βάση τα κριτήρια που περιλαμβάνει έγγραφο που έφτασε από το Υπουργείο Παιδείας στο ίδρυμα την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με τα οποία μπορούν τα Πανεπιστήμια να υπολογίσουν μόνα τους αν έχουν ελλείψεις ή πλεόνασμα προσωπικού.Ένας τρίτος δείκτης στον οποίο στάθηκε ο Πρύτανης, καθώς και μέσω αυτού αποδεικνύεται η έλλειψη προσωπικού, είναι η αναλογία διοικητικών υπαλλήλων – ανά μέλος ΔΕΠ, τονίζοντας πως «είμαστε πολύ κάτω από το μέσο όρο, αφού έχουμε τον τέταρτο χειρότερο συντελεστή στην χώρα»! Ερωτηθείς σχετικά με τα κενά που υπάρχουν στο ίδρυμα, είπε πως αυτά εντοπίζονται στις νεοσύστατες κοσμητείες τμημάτων που έχουν και σημαντικό έργο, στην Οικονομική Υπηρεσία, τη Φοιτητική Μέριμνα και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Στρατηγικού Σχεδιασμού.

«Θα συρρικνωθεί…»
Με την πρώτη διαθεσιμότητα έφυγαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 19 υπάλληλοι. Ο κ. Αλμπάνης ανέφερε χθες ότι αν φύγουν κι άλλοι, το ίδρυμα θα συρρικνωθεί και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στη λειτουργία και το έργο του. Και πρόσθεσε: «Εμείς θα σταθούμε σε συνεργασία με το Σύλλογο Διοικητικών και με τους υπόλοιπους κλάδους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας οι οποίοι πλήττονται από τις αποφάσεις του Υπουργείου και σε συνεργασία με τα άλλα ιδρύματα θα προσπαθήσουμε να πείσουμε και την Κυβέρνηση και την κοινωνία ότι αυτό που γίνεται είναι άδικο».
Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό ότι τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου με τα οποία έχει μιλήσει –το συγκεκριμένο όργανο δεν έχει συνεδριάσει ακόμα- συμφωνούν απολύτως με τις κινήσεις και τη στάση της Πρυτανικής Αρχής.

Δύσκολη η χρονιά
Kατά τα άλλα, ο Πρύτανης περιέγραψε την καινούρια ακαδημαϊκή χρονιά ως ιδιαίτερα δύσκολη τονίζοντας πως «η Πρυτανεία δίνει έμφαση στην φοιτητική μέριμνα, τη λειτουργία των εργαστηρίων και τη λειτουργία των υποδομών κυρίως στην θερμική ενέργεια», εκφράζοντας την ελπίδα ότι με συνετή διαχείριση και πολλή προσπάθεια η χρονιά θα ολοκληρωθεί ομαλά.

Ο Αντιπρύτανης
Σε ικανοποιητικό βαθμό έχουν προχωρήσει οι εργασίες σύνταξης οργανισμών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ανέφερε χθες ο Αντιπρύτανης Γιώργος Καψάλης, προσθέτοντας ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην ουσία έχει οργανισμό από το 1999, τον οποίο ωστόσο θα επεξεργαστεί επιτροπή που έχει οριστεί από το ίδρυμα.«Οργανόγραμμα σε επίπεδο διοικητικής δομής υφίσταται στο Πανεπιστήμιό μας και τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε στην επιτροπή και στη Σύγκλητο την ένταξη σ’ αυτό νέων δομών και υπηρεσιών που προέκυψαν μετά το 1999», τόνισε ο Αντιπρύτανης, προσθέτοντας πως με βάση το οργανόγραμμα αυτό, το Πανεπιστήμιο υπολείπεται κατά 55 θέσεις υπαλλήλων, ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχουν και νέες δράσεις του ιδρύματος όπως η ΔΑΣΤΑ, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας αλλά και τμήματα που δεν υφίσταντο στον προηγούμενο οργανισμό του 1999.Σε ικανοποιητικό βαθμό έχουν προχωρήσει οι εργασίες σύνταξης οργανισμών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ανέφερε χθες ο Αντιπρύτανης Γιώργος Καψάλης, προσθέτοντας ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην ουσία έχει οργανισμό από το 1999, τον οποίο ωστόσο θα επεξεργαστεί επιτροπή που έχει οριστεί από το ίδρυμα.«Οργανόγραμμα σε επίπεδο διοικητικής δομής υφίσταται στο Πανεπιστήμιό μας και τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε στην επιτροπή και στη Σύγκλητο την ένταξη σ’ αυτό νέων δομών και υπηρεσιών που προέκυψαν μετά το 1999», τόνισε ο Αντιπρύτανης, προσθέτοντας πως με βάση το οργανόγραμμα αυτό, το Πανεπιστήμιο υπολείπεται κατά 55 θέσεις υπαλλήλων, ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχουν και νέες δράσεις του ιδρύματος όπως η ΔΑΣΤΑ, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας αλλά και τμήματα που δεν υφίσταντο στον προηγούμενο οργανισμό του 1999.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

1η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας

Η ΑΔΑΕ ΟΤΑ, διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2013 σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας. Μέλημα της Έκθεσης είναι η προώθηση νέων ιδεών και καινοτόμων προϊόντων, καθώς και η τόνωση της αγοράς με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, να δηλώσουν συμμετοχή σύντομα, ώστε να διαμορφωθεί ο τελικός χώρος των περιπτέρων της 1ης Γενικής Έκθεσης.

ΑΡΤΑ:Συνάντηση Χρ.Γκόκα με τον Μιχ.Χρυσοχοΐδη

Έχουν ξεκινήσει εργασίες στην Ιόνια Οδό στα πλαίσια των αξιώσεων αποζημίωσης (CLAIMS) που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Παραχωρησιούχων

Σε συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο Υπουργείο, συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου που αφορούν στην περιοχή μας.Κατά τη συνάντηση, υπήρξε από τον Υπουργό η ενημέρωση ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες στην Ιόνια Οδό στα πλαίσια των αξιώσεων αποζημίωσης (CLAIMS) που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Παραχωρησιούχων.Επίσης, ο Υπουργός, ανέφερε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή προς κύρωση η νέα αναθεωρημένη σύμβαση για την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων. Αμέσως μετά την κύρωση θα υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των εργοταξίων σε όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες και κατά συνέπεια και στην Ιόνια Οδό.Από την πλευρά του ο βουλευτής έθεσε το θέμα της κατασκευής κόμβων στον Αμμότοπο και στο Κομπότι Άρτας. Η τροποποίηση της μελέτης για την κατασκευή ημικόμβων στις ανωτέρω θέσεις προωθείται προς υπογραφή και θα περιλαμβάνεται στη νέα σύμβαση.Τέλος, έθεσε και το θέμα των εγγειοβελτιωτικών έργων πεδιάδας Άρτας και του αρδευτικού έργου Πέτα - Κομπότι, παράλληλα με αντίστοιχη παρέμβαση και προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεδομένης της προτεραιότητας και του βασικού ρόλου που καλείται να έχει ο πρωτογενής τομέας στην παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό καθιστά αναγκαία την κατασκευή και ολοκλήρωση των αντίστοιχων υποδομών. Για το εν λόγω θέμα θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα συνολική ενημέρωση.

37 θέσεις ιατρών στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε ότι από το Υπουργείο Υγείας προκηρύχθηκαν τριανταεπτά (37) κενές θέσεις ιατρών σε Κέντρα Υγείας (ΚΥ) και Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΙ) για την ενίσχυση μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (αγροτικοί ιατροί) στην Ήπειρο. Η επιλογή πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσω των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών.

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

1
ΠΙ  ΒΙΓΛΑΣ Α
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
2
ΚΥ  ΑΓΝΑΝΤΩΝ Α
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
3
ΚΥ  ΑΓΝΑΝΤΩΝ Β
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
4
ΚΥ  ΑΓΝΑΝΤΩΝ Γ
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
5
ΚΥ  ΑΓΝΑΝΤΩΝ Δ
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
6
ΠΙ  ΓΡΑΙΚΙΚΟΥ
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
7
ΠΙ  ΛΕΠΙΑΝΩΝ
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
8
ΠΙ  ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
9
ΚΥ  ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ Α
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
10
ΠΙ  ΚΥΨΕΛΗΣ
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
11
ΠΙ  ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
12
ΠΙ  ΜΥΡΟΦΥΛΛΟΥ
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
13
ΠΙ  ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ
ΓΝ ΑΡΤΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

1
ΠΙ  ΚΕΡΑΜΙΤΣΑΣ
ΓΝ – ΚΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
2
ΠΙ  ΛΙΑΣ
ΓΝ – ΚΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
3
ΠΙ  ΤΣΑΓΓΑΡΙΟΥ
ΓΝ – ΚΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1
ΠΙ  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
2
ΠΙ  ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
3
ΠΙ  ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ Α
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
4
ΠΙ  ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ ΓΙΑ ΕΞΥΠ. ΜΕΘΩΡ. ΦΥΛ. ΚΑΚΚΑΒΙΑΣ Β
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
5
ΠΙ  ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
6
ΠΙ  ΡΩΜΑΝΟΥ
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
7
ΠΙ  ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ Α
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
8
ΚΥ  ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ Α
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
9
ΚΥ  ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ Β
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
10
ΚΥ  ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ Γ
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
11
ΠΙ  ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗΣ
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
12
ΠΙ  ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
13
ΠΙ  ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
14
ΠΙ  ΔΙΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1
ΠΙ  ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ
ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
2
ΚΥ  ΠΑΡΓΑΣ Α
ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
3
ΚΥ  ΠΑΡΓΑΣ Β
ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
4
ΚΥ  ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Α
ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
5
ΠΙ  ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ
ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
6
ΠΙ ΜΥΡΣΙΝΗΣ
ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
7
ΠΙ  ΑΓΙΑΣ
ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ