Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Νίκος Δένδιας κλείνει το μάτι στα παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής!!!

Έκλεισαν ανενόχλητοι τα σύνορα με την Αλβανία!-Καμία σύλληψη ή προσαγωγή από την ΕΛΑΣ

Με επίδειξη του δόγματος «νόμος και τάξη» συνεχίζει να κυβερνά ο Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του!Πριν απλό λίγες μέρες,είχαμε την επέμβαση της αστυνομίας,στην κατάληψη "Αντιβίωση" στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.Την ώρα όμως που ο υπουργός της μνημονιακής Κυβέρνησης Νίκος Δένδιας ζητεί ευθύνες από τον ΣΥΡΙΖΑ Ιωανίννων, αφήνοντας μάλιστα και υπονοούμενα για την εμπλοκή του στο συμβάν της περασμένης Παρασκευής,με την επίθεση στον ξενώνα της οικογένειας Καχριμάνη,τα μέλη της "Χρυσής Αυγής",αλωνίζουν κυριολεκτικά  ανενόχλητα!!!Η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου της στήνει με την ανοχή,της δεξιάς συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, έναν σκληρό παρακρατικό μηχανισμό, που έκανε χθες αισθητή την παρουσία του,στην περιοχή μας.Τα παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής,με επικεφαλής τον βουλευτή Χρήστο Παππά και τον ανεκδιήγητο Κώστα Μπαρμπαρούση,έκλεισαν για αρκετή ώρα τα σύνορα της Ελλάδας με την γειτονική Αλβανία,στο τελωνείο της Κακαβίας!!!Όλα αυτά με την ανοχή της Ελληνική Κυβέρνησης και φυσικά της Ελληνικής Αστυνομίας,του Κόντε Δένδια,η οποία άφησε ανενόχλητους τους Χρυσαυγίτες να κλείσουν τα σύνορα!!!Δεν έγινε καμία απολύτως σύλληψη!Καμία προαγωγή!!!Εμείς απλά να θυμίσουμε,πως μετά την επίθεση στον ξενώνα  της οικογένειας Καχριμάνη,έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 70 προσαγωγές για εκφοβισμό...

Οι εισαγωγές «σκοτώνουν» τη γιαννιώτικη αργυροχοΐα

Βρίσκεται υπό κατάρρευση τονίζει το Σωματείο Ασημουργών

Η Γιαννιώτικη αργυροχοΐα, η οποία αποτελεί την ταυτότητα της πόλης των Ιωαννίνων – που δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί ως η πόλη των ασημουργών- βρίσκεται υπό κατάρρευση!Τα τελευταία χρόνια ήταν ορατές οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο κλάδος, ωστόσο η οικονομική κρίση επέτεινε τα προβλήματα. Την ίδια στιγμή η Πολιτεία, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και παραστάσεις φορέων και ασημουργών για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προστασίας και στήριξής της «κωφεύει», παραμένοντας απλός θεατής των εξελίξεων και της αγωνίας των ασημουργών.

Πληγή οι εισαγωγές 
Μια από τη βασικότερη αιτία που συμβάλλει στον αφανισμό της ασημουργίας, όπως το ίδιο το Σωματείο Ασημουργών – Μεταλλοτεχνιτών Ιωαννίνων αναφέρει, είναι οι αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές κυρίως από τρίτες χώρες. Πρόκειται για εμπορεύματα, τα οποία είναι μεν φθηνά, αλλά κατασκευάζονται από άγνωστα και επικίνδυνα για την υγεία υλικά, μην έχοντας καμία σχέση με την παραδοσιακή ασημουργία. Οι Ασημουργοί προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, από τον Ιανουάριο του 2010 έχουν ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, το διαχωρισμό των εγχώριων και εισαγόμενων με ειδική σήμανση. Αίτημα που όμως παραμένει στα «συρτάρια», ενώ ο κλάδος σβήνει.Το κόστος των παραγόμενων ασημικών, επιβαρύνει επίσης και ο ΦΠΑ, καθώς ο συντελεστής 23% αφορά και την προμήθεια της πρώτης ύλης, το ασήμι.

Εξωστρέφεια και διαφήμιση 
Η Γιαννιώτικη ασημουργία - παρά τη φήμη της - δεν έχει καταφέρει επίσης να αποκτήσει εξωστρεφή χαρακτήρα. Οι Ασημουργοί από μόνοι τους αδυνατούν να συμμετάσχουν σε διεθνείς εκθέσεις και έχουν ζητήσει, χωρίς ανταπόκριση, από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς την παροχή βοήθειας και την οικονομική στήριξη για αυτό το σκοπό, καθώς επίσης να υπάρξει και διαφημιστική καμπάνια από τα Υπουργεία Πολιτισμού- Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις 
Μια άλλη ουσιαστική παράμετρος που έχει επηρεάσει τον συγκεκριμένο κλάδο, όπως και όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, είναι οι φορολογικές επιβαρύνσεις και η αύξηση του λειτουργικού τους κόστους, (ΔΕΗ, ασφαλιστικές εισφορές κ.α.). Οι Γιαννιώτες ασημουργοί επαναφέρουν επίσης το αίτημα για τη δημιουργία τμήματος καλών τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με ειδικότητα αργυροχρυσοχοΐας και ακόμη σχολής στο ΤΕΙ για τη σωτηρία και την παράδοση στις επόμενες γενιές της γιαννιώτικης αργυροχρυσοχοΐας.Σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, που ζητούμενο είναι η στροφή των νέων σε παραγωγικά επαγγέλματα και η στήριξη κλάδων που έχουν ιστορική διαδρομή και δική τους ταυτότητα, τα αρμόδια υπουργεία πρέπει άμεσα να αναλάβουν δράση και να προβούν στη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για την προστασία της Γιαννιώτικης ασημουργίας. Σε διαφορετική περίπτωση, σε πολύ λίγα χρόνια, αυτή θα μείνει ως ιστορική και μόνο αναφορά.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΡΤΑ:Ερώτηση για τη μειωμένη ελαιοπαραγωγή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών κατέθεσε ο Γ.Στύλιος

Ερώτηση για τη μειωμένη ελαιοπαραγωγή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος.Ο κ. Στύλιος στην ερώτησή του αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και επιστολή του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπάρχει σημαντικό πρόβλημα σε όλο το νομό Άρτας σχετικά με την ελαιοπαραγωγή. Συγκεκριμένα, τονίζει ο κ. Στύλιος, λόγω των καιρικών συνθηκών δεν ευνοήθηκε η καρπόδεση του ελαιοκάρπου με αποτέλεσμα η φετινή παραγωγή να αναμένεται στο 10% της περυσινής. Κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τους ελαιοπαραγωγούς του νομού Άρτας. αλλά και άλλων νομών της Ελλάδας όπου διαπιστώνεται σημαντικό πρόβλημα μειωμένης παραγωγής λόγω των καιρικών συνθηκών.Καταλήγοντας ο κ. Στύλιος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:Έχει πραγματοποιηθεί από την πλευρά των υπηρεσιών του Υπουργείου έρευνα για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος καθώς είναι γνωστό το ζήτημα σε κάθε τοπική κοινωνία;Έχει ξεκινήσει η Ελλάδα τις διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων;Σε ποιες άλλες κινήσεις προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα των πληγέντων παραγωγών;Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Σε μια εποχή όπου ο πρωτογενής τομέας της χώρας καταβάλει προσπάθειες όχι μόνο να μείνει όρθιος, αλλά και να συμβάλει στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση επιβάλλεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να σταθεί δίπλα του. Με την κατάθεση της ερώτησης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί του νομού μας δηλώνω έμπρακτα από τη δική μου πλευρά το ενδιαφέρον μου για τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο.»

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Απάντηση της δημοτικής αρχής στον Ι.Τζάνη για το θέμα της ανακύκλωσης

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε.Α.Α (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών για τα έτη 2010 έως και τον Ιούνιο του 2013 στον πρώην Δήμο Ηγουμενίτσας (Καποδιστριακό) ανέρχονται σε:
Έτος 2010 1.187, 63 τόνοι
Έτος 2011 1.547,63 τόνοι
Έτος 2013 1.601,7 τόνοι
Α’ εξάμηνο 2013 767,02 τόνοι
Είναι ξεκάθαρο από τα στοιχεία ότι οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών αυξάνονται κάθε χρόνο στον πρώην Δήμο Ηγουμενίτσας, (δεν έχει επεκταθεί σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο η διαδικασία της ανακύκλωσης) ενώ από το 2011, οπότε ανέλαβε τα καθήκοντά της η σημερινή Δημοτική Αρχή, γίνεται τεράστια προσπάθεια σε αυτό το πεδίο, όπως αποτυπώνεται και σε απόλυτους αριθμούς.Το 2013 αναμένεται οι ποσότητες να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν τους 2.000 τόνους, αν λάβουμε υπόψιν ότι η περίοδος Ιουλίου-Αυγούστου είναι αυτή κατά την οποία προκύπτουν και οι μεγαλύτερες ποσότητες. (ήδη 767 τόνοι το πρώτο εξάμηνο).Αξιολογώντας μάλιστα η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης τα θετικά αποτελέσματα της Ανακύκλωσης στον Καποδιστριακό Δήμο Ηγουμενίτσας και τις αυξητικές τάσεις, προσέφερε πρόσφατα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο στο Δήμο μας.Η διαδικασία υιοθετείται από ολοένα και περισσότερους πολίτες συμβάλλοντας στην προστασία του εδάφους και του περιβάλλοντος και μειώνοντας τις ποσότητες που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την υλοποίηση δράσεων, που έχουν ως στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της ανακύκλωσης και τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων κατοίκων και επιχειρήσεων στη διαδικασία αυτή.

Γραφείο Δημάρχου Ηγουεμνίτσας

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ-Υπόμνημα του συλλόγου εργαζομένων προς την διοίκηση

Η συνεχιζόμενη πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.-ΔΝΤ, πολιτική υποχρηματοδότησης της υγείας- πρόνοιας όπως και η διαχείριση αυτής της κατάστασης από την Διοίκηση, οδηγεί στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, τη λειτουργία του ως επιχείρηση. Έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται προς τους ασθενείς, την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων του νοσοκομείου που επιπλέον αφήνονται απλήρωτοι Αφαιρεί το δικαίωμα για δωρεάν υπηρεσίες προς όλο το λαό μετατρέπει σε εμπόρευμα την υγεία.Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε άλλο να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Να θυσιαζόμαστε κι εμείς και η υγεία όλου του λαού για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών και πιο ειδικά οι έμποροι της ΥγείαςΕπανειλημμένα έχουμε διαμαρτυρηθεί κι έχουμε απαιτήσει να βρεθεί άμεσα λύση για τα παρακάτω θέματα που είναι απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων που εφαρμόζει πιστά η διοίκηση. Παρόλα αυτά δεν βρέθηκε καμιά λύση.Για άλλη μια φορά απαιτούμε την επίλυση των προβλημάτων και καθιστούμε υπεύθυνη τη διοίκηση του νοσοκομείου, την ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση για τις επικίνδυνες επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των ασθενών και των εργαζομένων Πιο συγκεκριμένα:
1)Υπάρχουν συνάδελφοι, στο τηλεφωνείο, στους οδηγούς, στο θυρωρείο, τραπεζοκόμους, τραυματιοφορείς που εργάζονται συνεχόμενα χωρίς ρεπό! Άμεσα οι συνάδελφοι να πάρουν τα οφειλόμενα ρεπό τους.
2)Η έλλειψη τραυματιοφορέων, παρά τις διαβεβαιώσεις πως θα καλυφθούν εν μέρει και προσωρινά τα κενά, με επικουρικούς δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή. Η εφημέρευση του Νοσοκομείου είναι επισφαλής κι αρκετές φορές δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εφημερία.
3)Συνεχίζεται κι είναι απαράδεχτο, οι οριζόντιες περικοπές στην πληρωμή των αργιών και νυχτερινών. Ζητάμε άμεσα να πληρωθούν όλα τα χρωστούμενα
4)Μέσα σ αυτές τις συνθήκες, αφαίμαξης των μισθών μας και της απλήρωτης δουλείας, είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε τις στολές για την δουλειά μας. , ενώ γνωρίζουμε ότι υπάρχει κονδύλι για αυτό το σκοπό Ζητούμε απάντηση γιατί δεν αξιοποιείται αυτό το κονδύλι και συνολικότερα άμεσα με ευθύνη του Νοσοκομείου να αγοραστούν στολές για τους εργαζόμενους.

Φθινοπωρινά μαθήματα Ιστιοπλοΐας από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων


Φθινοπωρινά μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά και εφήβους στη Λίμνη θα διοργανώσει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ι.) από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές και τα μαθήματα αρχίζουν την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 6 μ.μ. στο Λεμβαρχείο αριθμ. 11 του Ε.Α.Ν.Κ.Ι. (είσοδος κλειστού γυμναστηρίου).Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και έφηβοι ηλικίας από 6 έως 18 ετών. Η εκπαίδευση των παιδιών θα γίνεται από πεπειραμένους ιστιοπλόους προπονητές και υπό την συνοδεία ταχύπλοου φουσκωτού. Τα μαθήματα θα γίνονται με σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7 του Ομίλου, αρχικά κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, ώρες 6 με 8 μ.μ. και μετά την έναρξη των σχολικών μαθημάτων κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11 π.μ.. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 6974 810 004 ή 6974 588 416.

Τι συνέβη χθες στα 5 χλμ. του Νάιου δρόμου;

Αναγνώστης καταγγέλλει ότι από λάθος σήμανση της διαδρομής έτρεξε παραπάνω 3 χλμ!!!

Όλα καλά και όλα ωραία χθες στο Νάιο δρόμο στην Αρχαία Δωδώνη, όμως -όπως καταγγέλλει αναγνώστης στο EpirusGate- λόγω κακής σήμανσης της οριοθετημένης διαδρομής σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ορισμένοι αθλητές αναγκάστηκαν να τρέξουν περίπου 3 χλμ. παραπάνω! Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σε μια συγκεκριμένη αναστροφή, αμέσως μετά τα 3ο χλμ. όπου οι δρομείς, αντί να κάνουν αναστροφή, έφευγαν ευθεία ακολουθώντας τη διαδρομή που ήταν για τους αθλητές του ημιμαραθωνίου. Περίπου στο 1,5 χλμ. από εκείνο το σημείο, οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν το λάθος τους και τους γύρισαν πίσω, υποχρεώνοντάς τους να τρέξουν επιπλέον 3 χλμ! όπως ο ίδιος ο αναγνώστης μας κατήγγειλε, επρόκειτο για αθλητές από το τμήμα στίβου ΑΓΣΙ και για ορισμένους κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. Του χρόνου καλύτερη σήμανση και αρτιότερη οργάνωση!

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εκθεση ζωγραφικής από τον Σταύρο Βλάχο στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης

Mια αλλιώτικη έκθεση ζωγραφικής, στην οποία κυριαρχεί το γυναικείο κορμί θα παρουσιάσει στο ισόγειο της Θεοφανείου Αίθουσας Τέχνης ο πρεβεζάνος καλλιτέχνης Σταύρος Βλάχος.Ο Σταύρος Βλάχος, γνωστός όχι μόνο από τις εικαστικές του δημιουργίες αλλα και από την συμμετοχή του στα κοινά, ξαφνιάζει ευχάριστα με τα έργα του τα οποία πλαισιώνει με στίχους ποιημάτων .Η έκθεση θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 4 και θα παραμείνει ανοιχτή έως και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου από ώρες 18.30 μ.μ έως 23.30 μμ ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στις 20.30 το βράδυ.Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να δει εκτός από τις Γυμνές δημιουργίες τους Σταύρου Βλάχου, θαλασσογραφίες και έργα με διάφορα θέματα και διάφορες τεχνοτροπίες.Η έκθεση περιλαμβάνει ακόμη δύο έργα γλυπτικής σε γρανίτη του δημιουργού .

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του Ηλία Θεοδωρίδη

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, πραγματοποίησε σήμερα ο τ. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Θεοδωρίδης, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο. Περιφερειάρχης και Δήμαρχος, αποχαιρετώντας τον κ. Θεοδωρίδη δήλωσαν τα εξής:

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
«Σήμερα είναι η ημέρα που χωρίζουν οι δρόμοι μας με τον μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ. Ηλ. Θεοδωρίδη. Ως Περιφερειάρχης Ηπείρου θέλω να τονίσω πως είχαμε μια άψογη συνεργασία. Δίδαξε ήθος και προσπάθησε. Όταν λέω προσπάθησε, εννοώ πως ασχολήθηκε και σε θέματα που μπορούσε να αποφύγει. Όπως έγινε με τα ασφαλτικά Σαγιάδας. Ακόμη έδειξε πως σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς, όταν καθόμαστε όλοι στο ύψος μας, μπορούμε να συνεργαστούμε για τον τόπο. Αυτό απαιτούν οι σημερινές κρίσιμες περιστάσεις που περνάει η πατρίδα και αυτό έκανε στην θητεία του ο κ. Θεοδωρίδης και τον ευχαριστώ»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Φ. ΦΙΛΙΟΣ
«Ειλικρινής, αλλά κυρίως ανθρωποκεντρικός. Όλες οι αποφάσεις του στηρίζονταν στο ποιο θα είναι το όφελος της κοινωνίας. Συνεργαστήκαμε πάρα πολύ καλά, εποικοδομητικά. Καθόμασταν στο τραπέζι, βγάζαμε συμπέρασμα και υλοποιούσαμε. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό σήμερα για να καταλήγουμε σε αποφάσεις, που θα έχουν αποτέλεσμα. Τον ευχαριστώ πολύ για την παρουσία του και την προσφορά του».


Ο ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Από την πλευρά του ο τ. Γ. Γ. κ. Ηλίας Θεοδωρίδης δήλωσε:«Η σημερινή είναι για εμένα ημέρα συγκίνησης. Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά που συνεργάστηκα με τέτοιους ανθρώπους. Η συνεργασία κράτους – αυτοδιοίκησης πρέπει ακόμη να βελτιωθεί. Και αυτό εξαρτάται βεβαίως από τα πρόσωπα. Νομίζω ότι κερδίζουμε αυτό το επίπεδο συνεργασίας μέρα με τη μέρα. Αλλάζουν οι έννοιες και αυτοί που μας διοικούν. Ήταν μεγάλη τύχη για εμένα που ήρθα στην Ήπειρο, γιατί γνώρισα έναν ιδιαίτερο λαό, ένα ιδιαίτερο κομμάτι του Ελληνισμού. Έμαθα. Ήταν για εμένα μεγάλη εμπειρία. Θέλω να πω ότι θα συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο, από όποια θέση, να κάνω πολιτική με τους ίδιους κανόνες, με αίσθημα δικαίου, ειλικρίνειας και πάνω από όλα παραγωγικότητας, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος».

Όλα έτοιμα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι,στη λίμνη των Ιωαννίνων

Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια η πόλη των Ιωαννίνων είναι πανέτοιμη να φιλοξενήσει και πάλι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θαλασσίου σκι, το οποίο φέρνει στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα σπουδαίους πρωταθλητές αλλά αποτελεί και μία σημαντική ευκαιρία για την προβολή της πόλης.Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα, το οποίο κανένας δεν πρέπει να χάσει. Η τελετή έναρξης θα γίνει την Τετάρτη στις οκτώ το βράδυ στην πλατεία Μαβίλη ενώ μισή ώρα νωρίτερα, από την Κυρά Φροσύνη, θα ξεκινήσει η παρέλαση των ξένων αποστολών.Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο τεχνικός σύμβουλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Δήμος Αλεξόπουλος και η Πρόεδρος του Ομίλου Θαλασσίου Σκι «Παμβώτις» Κατερίνα Χαρίση, υπογράμμισαν με έμφαση την αξία που έχει η συγκεκριμένη διοργάνωση για την πόλη των Ιωαννίνων.«Μία μεγάλη διοργάνωση για να είναι πετυχημένη χρειάζεται δύο πράγματα. Τη φιλοξενία και τις πολύ καλές εγκαταστάσεις. Στα Γιάννινα τα έχουμε και τα δύο. Είμαστε σίγουρα ότι 19 χρόνια μετά την τελευταία μεγάλη διοργάνωση που είχε γίνει στη λίμνη, θα κερδίσουμε το στοίχημα», υπογράμμισε ο κ. Αλεξόπουλος.Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε με το Δήμο Ιωαννιτών και η οποία έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μάλιστα δήλωσε απόλυτα πεισμένος για την αποτελεσματικότητα και τα πολλαπλά οφέλη που έχει το νέο κανάλι, στην περιοχή της Αμφιθέας.«Ως Περιφέρεια Ηπείρου συμβάλλουμε και στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις. Είμαστε σίγουροι ότι οι αγώνες θα έχουν επιτυχία και θα προβάλλουν την περιοχή. Είμαι απόλυτα πεισμένος για την αναγκαιότητα του έργου στην Αμφιθέα για το οποίο μου είχαν κατατεθεί προτάσεις από τα προηγούμενα χρόνια. Όλα πήγαν καλά και ελπίζω ότι θα έχουμε μία άριστη διοργάνωση», τόνισε ο Περιφερειάρχης στη συνέντευξη τύπου.Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος ευχαρίστησε όλους όσους δούλεψαν για την προετοιμασία της διοργάνωσης που φέρει μετά από δύο δεκαετίες περίπου, τα Γιάννινα και πάλι στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών γεγονότων.«Έχει δημιουργηθεί ένας στίβος υποδειγματικός, που ανταποκρίνεται σε όλες τις αθλητικές απαιτήσεις. Είναι ευκαιρία να αναδείξουμε την πόλη και να δείξουμε ότι η συνεργασία μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Είναι ευκαιρία να αναδείξουμε και πάλι το ναυταθλητισμό, ένα σπουδαίο κομμάτι των Ιωαννίνων, ο οποίος προσελκύει εκατοντάδες παιδιά και νέους. Καλούμε όλους τους Γιαννιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα», ανέφερε ο Δήμαρχος.Τέλος η Πρόεδρος του Ομίλου Θαλασσίου Σκι «Παμβώτις» Κατερίνα Χαρίση ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών αλλά και όλους όσους στήριξαν τη διοργάνωση. «Ελπίζω οι αγώνες αυτοί αποτελέσουν την αρχή για μια νέα εποχή του ναυταθλητισμού στην περιοχή μας», τόνισε η κ. Χαρίση.Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις οκτώ του μήνα. Θα διεξαχθούν στο ανάχωμα και στο κανάλι της Αμφιθέας. Οι ξένες αποστολές φτάνουν ήδη στα Γιάννινα και τα σχόλια των πρωταθλητών είναι ιδιαίτερα κολακευτικά για τη φιλοξενία αλλά και για τις εγκαταστάσεις που βρίσκουν στην λίμνη.Σημειώνεται ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Φαντασμαγορική η αναπαράσταση της Ναυμαχίας στην Πάργα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Πάργα τίμησε για ακόμα μια φορά φέτος της Ιστορία της. Μετά την αναπαράσταση της φυγής των Παργινών το 15 Αύγουστο, χθες Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2013 για ακόμα μια φορά τα βλέμματα όλης της Ηπείρου και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν στην Πάργα πραγματοποιώντας ακόμα μια αναπαράσταση. Αυτή την φορά, η Πάργα πραγματοποίησε την αναπαράσταση της Ναυχαμίας των Παργινών με τον Πειρατή Μπαρμπαρόσα. Ο περιβόητος πειρατής Μπαρμπαρόσα ήταν ο πρώτος που κατέστρεψε το φρούριο της Πάργας. Το 1567 ξαναχτίστηκε από τους Βενετούς. Παρέμεινε απόρθητο έως το 1819 όταν οι κάτοικοι της Πάργας εξαναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν ώστε να μην υποδουλωθούν  στον ηγεμόνα Αλή Πασά.

Χοντρό φάουλ από τους Κ. Κατσανάκη και Γ. Καραμπίνα!

Στήθηκαν να φωτογραφηθούν μπροστά στο βάθρο των νικητών!!! - Με τον νικητή ο Κατσανάκης, με τον 3ο ο Καραμπίνας
Με μια αυτοδιοικητική απρέπεια σημαδεύτηκε η απονομή μεταλλίων στους νικητές του Νάιου δρόμου στη Δωδώνη. δεν σεβάστηκαν τίποτα, ούτε καν τους νικητές! Ήταν τέτοια η λαχτάρα τους να φωτογραφηθούν ακριβώς μπροστά από τους τρεις νικητές, που πήγαν και στήθηκαν μπροστά από τον πρώτο και τον τρίτο νικητή. Βλέπετε, ακριβώς δίπλα τους, οι Αλέκος Καχριμάνης και Χριστόφορος Παρθενίου (που είναι "γατόνια" και πιο προσεκτικοί), απέφυγαν να μπουν ακριβώς μπροστά από τους νικητές και επέλεξαν να καθίσουν διακριτικά δεξιά κι αριστερά τους. Οι Κατσανάκης και Καραμπίνας όμως στήθηκαν "φάτσα-κάρτα" όπως στήνονται τα ... "φωτομοντέλα" με τις... σαμπάνιες στη FORMULA 1! Βλέποντας τη φωτογραφία, χουμε ακόμα μία παρατήρηση. Σε αυτή την άτυπη... "αναμέτρηση", ο Κατσανάκης πρόλαβε τον Καραμπίνα στη στροφή και στήθηκε ακριβώς μπροστά από τον νικητή. Ο Καραμπίνας έχασε την... πρωτιά αλλά δεν επέλεξε να καθίσει μπροστά από τον δεύτερο αλλά μπροστά από τον τρίτο! Μήπως επειδή περίμενε να σταθεί εκεί ο Καχριμάνης, τον οποίο προορίζει για... δεύτερο; Ή μήπως εκτιμά ότι στην κούρσα για το δήμο Δωδώνης, ο Κατσανάκης θα είναι πρώτος, ο ίδιος τρίτος και δεύτερος θα καταγεί... άλλος!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-Το Timfi Endurance Race (TERA) των 80 χιλιομέτρων,πέρασε πλέον την ιστορία!

Το Timfi Endurance Race (TERA) o νέος αγώνας ultra trail 80 χιλιομέτρων,πέρασε πλέον την ιστορία!Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 74 αθλητές απ όλη την Ελλάδα πήραν εκκίνηση στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου,στον νέο υπερμαραθώνιο της Τύμφης,κάτω από ευοίωνες καιρικές συνθήκες και με τον ενθουσιασμό των ανθρώπων που ζουν την περιπέτεια στα βουνά μέχρι και την τελευταία σταγόνα της!!!Ο Νίκος Καλοφύρης ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα, με επίδοση 10:18:10 ! Δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννης Παπαηλίας, με 10:26:15. Τρίτος ο Βασίλης Τζουμάκας (10:30:39).Στον αγώνα τερμάτισαν μόνο δυο γυναίκες!Οι Γιαννιώτισσες Μάρα Καλογήρου(13:09:50) και Αλεξάνδρα Τσουκανέλη(18:58:10).Οι απονομές έγιναν χθες το πρωί στο Τσεπέλοβο.
 Εθελοντές του ορεινού αγώνα δρόμου
Ο Βασίλης Τζουμάκας στην έξοδο της Νταβάλτιστας
Ο Νίκος Καλοφύρης στην Λάκα του Τσουμάνη
Η Μάρα Καλογήρου περνάει την γραμμή του τερματισμού,παρέα με το γιο της Απόστολο!

ΠΡΕΒΕΖΑ:Μια γυναίκα νεκρή και 3 τραυματίες σε τροχαίο στον Κερασώνα!!!

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν από λίγο ,στο χωρίο Κερασώνα ,λίγο μετά την Φιλιππιάδα Πρέβεζας.ΙΧ εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να οδηγός να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να πέσει σε παρακείμενο αύλακα.Σύμφωνα με πληροφορίες από το αυτοκίνητο ανασύρθηκε μια νεκρή γυναίκα και τρεις τραυματίες ,οι οποίοι μεταφέρονται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Άρτας.Παρών στο σημείο επιχείρησης απεγκλωβισμού των τραυματιών ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας επιπυραγός κ Κοντός.

Πραγματοποιήθηκε ο 1ος Νάϊος Ημιμαραθώνιος στη Δωδώνη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκε, χθες ο 1ος Νάϊος Ημιμαραθώνιος δρόμος, ο αγώνας των 5 χλμ κι ο σχολικός αγώνας 2χλμ στην Δωδώνη. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε σχετικές καλές για την εποχή συνθήκες.Έτσι στον ημιμαραθώνιο δρόμο είχαμε 132 συμμετοχές και τερματισμούς.Οι φωτογραφίες είναι του Σπύρου Μπουκουβάλα.

Καθησυχαστικό το επιτελείο του ΠΑΣ για τον τραυματισμό του Τζημόπουλου

Καθησυχαστικό είναι το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα για τον τραυματισμό του Θέμη Τζημόπουλου. Ο Έλληνας παίκτης τραυματίστηκε στον αστράγαλο στην αναμέτρηση με την Καλλονή και αρχικά είχαν εκφραστεί φόβοι για το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει.Τελικά, το ιατρικό επιτελείο της ομάδας των Ιωαννίνων υπογραμμίζει πως ο παίκτης θα είναι έτοιμος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, προκειμένου να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν.

Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα γίνει στο Κανάλι Πρέβεζας

Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα πραγματοποιηθεί στο Κανάλι της Πρέβεζας από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, με την φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο συνάντησης, αλληλοενημέρωσης, συζήτησης, ανταλλαγής εμπειριών, βελτίωσης δεξιοτήτων και απόφασης για δράση, για ένα καλύτερο μέλλον των νέων ανθρώπων που ζουν μακριά απ’ τις πόλεις.Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, με αίτηση συμμετοχής στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ..

Νέους, άφθαρτους, έντιμους, με μια άλλη λογική, ηθική και αισθητική αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις δημάρχων και περιφερειαρχών

Νέους, άφθαρτους, έντιμους, με μια άλλη λογική, ηθική και αισθητική αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις δημάρχων και περιφερειαρχών στις εκλογές του Μαΐου. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε σαφές στίγμα για το θέμα αυτό, μιλώντας για την ανάγκη συμμαχιών «με ευρύτατες δυνάμεις και προσωπικότητες στη βάση ενός συμβολαίου εντιμότητας πολιτικής και ηθικής». Ο κ. Τσίπρας ζήτησε η μάχη για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει μάχη για τη δημοκρατία και κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη να τα δώσουν όλα «έτσι ώστε να νικήσουμε». Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η έκφραση που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - η οποία σχολιάστηκε στα πηγαδάκια - όταν είπε «να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Εντός του μήνα οι υπογραφές για τα πετρέλαια στο Καλπάκι Ιωαννίνων!!!

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένονται να «πέσουν» οι υπογραφές για τις συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρίες για τα οικόπεδα Καλπακίου Ιωαννίνων, Πατραϊκού και Κατάκολου, ώστε οι σχετικές συμβάσεις να αποσταλούν προς κύρωση στην Βουλή, ανέφερε το πρωί  ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ .

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνάντηση Α.Μπέζα με λιμενικούς

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας και βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα στο γραφείο του στην Ηγουμενίτσα πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΕΠΛΣ/Β.ΔΕ κ.Δροσοπουλος Αλέξανδρος και Παππας Κωνσταντίνος, αντίστοιχα.Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα ενημερώσαμε τον υφυπουργό για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που μας αφορούν όπως το τεράστιο πρόβλημα των οφειλών της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η αναγκαιότητα ψήφισης του ελεγκτηρίου δαπανών ,οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις .ο Καλλικράτης Λιμενικών Αρχών , τους προσωρινούς χώρους κράτησης, της εφαρμογής του ISPS και τον αυξημένο αριθμό κατασχεμένων οχημάτων εκνόμων ενεργειών που συσωρευονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας εξέφρασε την στήριξη του στους προβληματισμούς και τις αγωνίες μας δηλώνοντας πως θα σταθει αρωγός στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Κοινή συνέντευξη Καχριμάνη-Φίλιου για τους αγώνες Θαλασσίου Σκι

Σήμερα Δευτέρα και ώρα 13.00 στο Γραφείο του Περιφερειάρχη θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιου και εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής, με θέμα το Πρωτάθλημα Ευρώπης και Αφρικής Θαλασσίου Σκι, που αρχίζει την προσεχή Τετάρτη στη λίμνη Παμβώτιδα.

Ο Καραμίχας ήταν ο νικητής του θερινού Διάθλου στο Μέτσοβο

Ο Καραμίχας Κλεάνθης ήταν ο νικητής του θερινού Διάθλου με τρέξιμο στην κατηγορία αντρών που πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Οι αθλητές του ΕΟΣ Μετσόβου είχαν μεγάλο συναγωνισμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά ο Κλεάνθης είχε πολύ καλή ημέρα στις βολές ( 2 ποινές) και άφησε στη δεύτερη θέση τον Αγγέλη Απόστολο και στην τρίτη τον Νάκα Γεώργιο.Στις γυναίκες η Τσακίρη Παναγιώτα (ΕΟΣ Δράμας) είχε άλλη κλάση και δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τις υπόλοιπες συναθλήτριες της. Η Τσουρέκα Χρύσα (ΕΟΣ Μετσόβου) ήταν εξαιρετική στο τρέξιμο και κατάφερε να ξεπεράσει την τρίτη Τσακίρη Μαρία, που ήταν ένα από τα φαβορί του αγώνα.Ο Κυριαζής Δημήτρης του ΕΟΣ Βόλου ήταν ο πρώτος στην κατηγορία των εφήβων, ενώ και στις παιδικές κατηγορίες οι Μετσοβίτες Τσουρέκας Νικόλαος και Παπάσης Παναγιώτης ήταν ένα κλικ από τους υπόλοιπους αθλητές. Στις κορασίδες πρώτευσαν οι Τζουβάρα Χαρίκλεια (ΕΟΣ Νάουσας) και Ζωγράφου Μιχαέλα (ΑΟ Φλώρινας).Τέλος να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε και αγώνας προαγωνιστικής ηλικίας με τα φυτώρια του ΕΟΣ Μετσόβου και ΑΟ Φλώρινας να συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου και σκοποβολής με αεροβόλο όπλο.Στους αγώνες συμμετείχαν 70 αθλητές από 8 σωματεία. Οι θερινοί αγώνες της ΕΟ Χιονοδρομίας έχουν σαν στόχο την αποδοτικότερη προετοιμασία των χιονοδρόμων τους ξηρούς μήνες και αποτελούν για τους αθλητές των εθνικών ομάδων επίσημες δοκιμασίες.Τον διοργανωτή ΕΟΣ Μετσόβου τον υποστήριξαν οι Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Μετσόβου και Σκοπευτικός Σύλλογος Μετσόβου.

Τα φαβορί να πάρουν το... "δαχτυλίδι" της "Δημοτικής Πρωτοπορίας"

Σε περίπτωση που τελικά ο Νίκος Γκόντας τα... βροντήξει!

Σκηνικό σκληρής εσωκομματικής κόντρας διαδραματίζεται στο χώρο της τοπικής κεντροδεξιάς, όπου έχουν βγει για τα καλά τα... "μαχαίρια". Τα κλαδέματα έχουν την τιμητική τους και πολλοί είναι αυτοί που ορέγονται για τον εαυτό τους τη θέση του δημάρχου Ιωαννίνων. Δεν μιλάμε απλά και μόνο για τους Παντελή Κολόκα και Γιάννη Ναβρούζογλου, οι οποίοι εμμέσως πλην σαφώς θεωρούν δεδομένο ότι θα κατέλθουν υποψήφιοι τον προσεχή Μάιο αλλά για τον Σταύρο Καλογιάννη και τον Φίλιππο Σιάκα. Και οι τέσσερις μαζί, συγκροτούν μια δυνατή τετράδα που έχει κάνει τον Νίκο Γκόντα, όχι μόνο να νοιώθει ανασφάλειες αλλά στην κυριολεξία να χάσει τον ύπνο του. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, του οποίου οι σχέσεις με τον Νίκο Γκόντα βρίσκονται στο... ναδίρ, τότε μιλάμε για μια πεντάδα γαλάζιων στελεχών που συγκροτούν μια εφιαλτική για τον επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοπορίας... Dream Team. Τελευταία ακούγεται ότι μπροστά σε μία σίγουρη νέα εκλογική του ήττα, ο ίδιος ίσως επιχειρήσει μια ηρωϊκή έξοδο προς... βουλή μεριά! Όχι ότι εκεί τα πράγματατα για τον Νίκο Γκόντα είναι εύκολα -ειδικά να χάσει η Ν.Δ. τις εκλογές- αλλά τουλάχιστον εκεί δε θα χρεωθεί ακόμα μία ήττα από τον μεγάλο του αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τον σημερινό δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο. Τελευταία όμως ο Νίκος Γκόντας έχει να αντιμετωπίσει και ένα νέο πρόβλημα, που σχετίζεται με πρόσωπα από το "βαθύ" κομμάτι του συνδυασμού που αποτελείται από τέως και νυν πρωτοκλασάτους αλλά και από το νέο αίμα που εκπροσωπείται από τον πολλά υποσχόμενα, γνωστό επιχειρηματία Βασίλη Χήτο. Δεν λέμε ότι ετοιμάζονταινέες υποψηφιότητες για δήμαρχοι αλλά στο σοβαρό ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τα δημοτικά πράγματα ο Νίκος Γκόντας, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει δικαίωμα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του για δήμαρχος, τόσο ο τελευταίος όσο και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βασίλης Κοσμάς, ο οποίος αθόρυβα εδώ και χρόνια έχει προσφέρει πολλά στην παράταξή του. Το βασικό ερώτημα που πλανάται αυτήν την στιγμή εντός και εκτός της παράταξης Γκόντα, είναι αν το... "δαχτυλίδι" θα πάει στην νέα ή την παλαιά φρουρά καθώς και αν μείνει εντός ή εκτός παράταξης! Τα προγνωστικά πολλά, αναμένουν απαντήσεις. Για να δούμε τις εξελείξεις στη συνέχεια, που προβλέπονται ραγδαίες...

Μεγάλος νικητής στο τουρνουά των Τιράνων ο Αλέξανδρος Σκορίλας!!!

O νεαρός  Γιαννιώτης αθλητής Αλέξανδρος Σκορίλας ήταν ο μεγάλος νικητής στο τουρνουά της Tennis Europe κάτω των 14 ετών "National Sport Park Open U14" που ολοκληρώθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας, κατακτώντας τον τίτλο απέναντι στο Νο1 του ταμπλό.Ο Σκορίλας έπειτα από μια σπουδαία εμφάνιση νίκησε στον τελικό και τον Τούρκο Bekir Berk Sahin με 6-7(6), 6-1, 6-2 κάνοντας τέσσερις τους ελληνικούς τίτλους στη διοργάνωση και σκαρφαλώνοντας στο Τοp 100 της κατάταξης της Tennis Europe κάτω των 14 ετών.

Ψευδείς οι κατηγορίες Zαβού κατά Νίκου Σοφικίτη!!!

Ο καθηγητής Σοφικίτης δικαιώθηκε τόσο από ΕΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όσο και από προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και την Εισαγγελία Εφετών Ιωαννίνων
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην «ΖΟΥΓΚΛΑ» στις 6 Ιουνίου 2013 , όπου ο καθηγητής Ζαβός με συνέντευξη του στην εκπομπή είχε κατηγορήσει τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικόλαο Σοφικίτη σχετικά με την επιστημονική εργασία του στην Αμερική.Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, ως όφειλε στα πλαίσια του ρεπορτάζ και μη έχοντας το οποιοδήποτε προηγούμενο με τον κ. Σοφικίτη, προέβη σε έρευνα και μετά την εκπομπή της 6-6-2013, αφού είχαν κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ προκύψει κενά και αναπάντητα ερωτηματικά, προκειμένου αφενός να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των καταγγελιών του κ. Ζαβού κατά του κ. Σοφικίτη, αφετέρου δε κατά πόσο οι πρυτανικές αρχές εξέτασαν τελικά τις καταγγελίες και τελικώς προέβησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες.Από την έρευνα, προέκυψε ότι οι καταγγελίες του Π. Ζαβού τελικά κρίθηκαν και διαπιστώθηκε ότι δεν ευσταθούσαν, καθώς ο καθηγητής Σοφικίτης δικαιώθηκε τόσο από ΕΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όσο και από προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και την Εισαγγελία Εφετών Ιωαννίνωνκαι οι κατηγορίες του Κύπριου γενετιστή αποδείχθηκαν ψευδείς, αναληθείς και ανακριβείς.Από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ και την Προκαταρκτική Εξέταση και μετά από εξέταση μεγάλου αριθμού μαρτύρων καθώς και μετά από επίσημη αλληλογραφία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τα συγκεκριμένα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α, προέκυψε η ανακρίβεια αυτών που κατήγγειλε ο Π. Ζαβός.Ειδικότερα, αποδείχθηκε ότι:
• Αντίθετα με τις καταγγελίες του Π. Ζαβού, ο Νικόλαος Σοφικίτης άσκησε τα καθήκοντά του ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cornell (Assis-tant Professor, Cornell University School of Medicine) το 1995.
• Επίσης, αποδείχθηκε ότι, αντίθετα με τις καταγγελίες του Π. Ζαβού, ο Σοφικίτης άσκησε τα καθήκοντά του ως Research Instructor στο Tulane University School of Medicine, New Orleans, Louisiana το 1994.
• Τέλος, αποδείχθηκε ότι ο κ. Σοφικίτης άσκησε πράγματι καθήκοντα «Re-search Instructor» (το οποίο το βεβαιώνει άλλωστε και ο ίδιος ο κ Ζαβός με την υπογραφή του σε περισσότερα του ενός θεωρημένα από το Προξενείο πιστοποιητικά αφού ο ίδιος άλλωστε του τα είχε αναθέσει στο Εργαστήριο που τότε διηύθυνε) στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκυ.
Στην ιστοσελίδα pubmed.com, όπου καταχωρούνται όλες οι επιστημονικές ιατρικές εργασίες διεθνώς, περιλαμβάνονται έντεκα (11) κοινές εργασίες Ζαβού-Σοφικίτη, οπότε εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς παρήχθη τόσο επιστημονικό ερευνητικό έργο, αφού ο Ζαβός είπε στην «Ζούγκλα» ότι ο Σοφικίτης έμεινε στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκυ μόνο δυο-τρεις μέρες.Aλλά, ακόμη και σήμερα, στην ιστοσελίδα του Andrology Institute of America, που διευθύνει ο Ζαβός, στο http:// www.aia-zavos.com/Services.htm, ο ίδιος περιλαμβάνει και παραπέμπει και τώρα σε επιστημονικές εργασίες και δημοσιεύσεις που είχε κάνει μαζί με τον Σοφικίτη, γεγονός που επιβεβαιώνει την μακρόχρονη συνεργασία των δύο επιστημόνων.Και κάτι ακόμη στο σημείο αυτό: Ο Ζαβός διατύπωσε την 6-6-2013, στην εκπομπή, κατηγορίες κατά του κ. Σοφικίτη για την περίοδο 1993-1995, αν και ο ίδιος, το 1999, του είχε δώσει, μετά από εννέα χρόνια συνεργασίας μαζί του, όπως ανέφερε, μια πολύ θερμή συστατική επιστολή του.Ο κ. Ζαβός ανέφερε ακόμη στην εκπομπή ότι “εκβιάστηκε” από τον δικηγόρο του Σοφικίτη πως θα του κάνει μήνυση αλλά απέκρυψε το γεγονός ότι ήδη από την 22-6-2010 με επίσημη δήλωση του είχε αποσύρει τις καταγγελίες που είχε εκφράσει κατά του κ. Σοφικίτη χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες που είχε ως «ανακριβείς».Τα όσα περιέχονταν στις καταγγελίες Ζαβού εστάλησαν σχεδόν ταυτόχρονα με ανώνυμη καταγγελία - με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο- προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αμέσως διατάχθηκε Προκαταρκτική Εξέταση και μετά την ολοκλήρωση της, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, που εγκρίθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών Ιωαννίνων, αφού αποδείχθηκε ότι οι καταγγελίες του Π. Ζαβού σε βάρος του καθηγητή Σοφικίτη ήταν ψευδείς.Λαμβάνοντας υπόψη την μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία του Καθηγητή Σοφικίτη με τον Π. Ζαβό, που οδήγησε σε 11 κοινές δημοσιεύσεις που εμφανίζονται στη βάση δεδομένων Pubmed και σε περισσότερες από 50 κοινές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια, αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν μια τόσο παραγωγική συνεργασία να καταλήξει σε μένος και διατύπωση ψευδών κατηγοριών από τον Π. Ζαβό. Στο ερώτημά αυτό, ο Καθηγητής Σοφικίτης μας απάντησε ότι σε συνέντευξή του που έδωσε σε Αμερικάνικο Τηλεοπτικό Δίκτυο και σε πολλές εφημερίδες αμφισβήτησε έντονα το ρόλο του κλωνισμού (κλωνοποίηση) ως θεραπείας για την ανδρική υπογονιμότητα.Πιο συγκεκριμένα η άποψη του Καθηγητή Σοφικίτη ήταν ότι μέχρι την εποχή της συνέντευξης (2009) δεν είχε γεννηθεί (ούτε έχει γεννηθεί μέχρι σήμερα) ούτε ένας άνθρωπος με τη μέθοδο της κλωνοποίησης. Άρα η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι αποτελεσματική. Επιπρόσθετα, πειραματόζωα που γεννήθηκαν με τη μέθοδο αυτή παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Άρα η μέθοδος αυτή σήμερα δεν είναι ούτε ασφαλής.

Οι ενστάσεις για την μέθοδο της κλωνοποίησης 

Οι ενστάσεις του Καθηγητή Σοφικίτη σχετικά με τη μέθοδο της κλωνοποίησης πιθανώς προκάλεσαν την οργή του Π. Ζαβού ο οποίος είχε προσπαθήσει να προβάλει διεθνώς την κλινική εφαρμογή αυτής της μεθόδου ισχυριζόμενος ότι μπορεί να κλωνοποιήσει έναν άνθρωπο (!).Ο Καθηγητής Σοφικίτης έδωσε πολλές από τις παραπάνω συνεντεύξεις ως μέλος του Board of European Society of Andrological Urology, δηλαδή του υπεύθυνου τμήματος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρίας για θέματα Ανδρολογίας, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας και ως Συντονιστής του τμήματος Ανδρολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας. Οι παραπάνω ενέργειες του κ. Ν. Σοφικίτη, σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανώς ενόχλησαν τον Π. Ζαβό. Σύμφωνα με τον κ. Σοφικίτη, έντονες ενστάσεις στις δηλώσεις του κ. Ζαβού ότι μπορεί να κλωνοποιήσει έναν άνθρωπο είχαν δημιουργηθεί και στη Μεγάλη Βρετανία. Ο κ. Ζαβός παραδέχεται στην προσωπική του σελίδα ότι μέλη της Βρετανικής Επιστημονικής Κοινότητας καθώς και η Human Fertilization and Embryology Authority έκαναν αίτημα προς του Εκδότες Τύπου του Ηνωμένου Βασιλείου να μην καλύψουν δημοσιογραφικά τις προσπάθειες κλωνοποίησης του κ. Ζαβού (http://www.zavos.org/library/library_hfea.htm).Ο κ. Σοφικίτης έχει εκφράσει δημόσια σε όλο τον κόσμο τις επιστημονικές διαφωνίες του με τις μεθόδους της κλωνοποίησης.Ο κ. Σοφικίτης είναι σήμερα Καθηγητής Ουρολογίας, Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1986. Από το 1989 έως το 2000 εργάστηκε στην Oυρολογική Κλινική της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tottori της Ιαπωνίας. Το 1993 και το 1997 ασκούσε τα καθήκοντά του Assistant-Lecturer και του Assistant-Professor, αντίστοιχα, στην Iατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tottori της Ιαπωνίας. Το 1995 άσκησε καθήκοντα ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cornell (Cornell University School of Medicine), το 1994 άσκησε καθήκοντα Research Instructor στο Tulane University School of Medicine, New Orleans, Louisiana και κατά τη διάρκεια του 1992 άσκησε καθήκοντα Research Instructor προσδιοριζόμενα από τον ίδιο τον Ζαβό στο εργαστήριο του Π. Ζαβού στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκυ.Ο κ Σοφικίτης έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 135 πλήρεις δημοσιεύσεις που βρίσκονται στην www.Pubmed.com βάση δεδομένων, έχει αποσπάσει πολλά επιστημονικά βραβεία στο διεθνή χώρο και έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (Lancet) νέες μεθόδους τεχνικής γονιμοποίησης χωρίς σπερματοζωάρια.(Ενδεικτικά: Το περιοδικό Nature Medicine τον έχει αναγνωρίσει δημοσιεύοντας και τη φωτογραφία του ως «πατέρα» αυτών των τεχνικών. Η εφημερίδα San In Chuo Shimbun στο φύλο της 25-12-1999 έχει αναδείξει τις έρευνες του Καθηγητή Σοφικίτη για τις μεταμοσχεύσεις ορχικών κυττάρων ως το 8ο σημαντικότερο γεγονός για την Ιαπωνία το 1999).

Αποθέωση για την Βαρκαρόλα στη Πόλη της Πρέβεζας!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αποθέωση για την Βαρκαρόλα στη Πόλη της Πρέβεζας!!!Η βαρκαρόλα πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου της Ναυμαχίας του Ακτίου.Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στο λιμάνι της Πρέβεζας και περίμεναν τα ψαροκάικα να φτάσουν για να επιβιβαστούν.Αφού ξεκίνησε η βόλτα τους ,στον Αμβρακικό, άντρες και γυναίκες μικροί και μεγάλοι τραγουδούσαν ενώ οι στολισμένες - φωτισμένες βάρκες έπλευσαν στα ήρεμα νερά του Αμβρακικού.Κατά την διάρκεια της βαρκαρόλας ,πλήθος επισκεπτών και Πρεβεζάνων περίμεναν καρτερικά ενώ παρακολουθούσαν το μαγευτικό υπερθέαμα των ψαροκάικων να δέσουν στο λιμάνι.

«Σαφάρι» για την εύρεση φοιτητικής στέγης

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι οι τιμές στα Γιάννινα

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής η αγωνία των νέων – πλέον – φοιτητών και σπουδαστών έλαβε τέλος. Ξεκινά όμως ο αγώνας των γονιών για την εξεύρεση της πολυπόθητης φοιτητικής στέγης, για όσους δεν εισήχθησαν σε Σχολή του τόπου διαμονής τους. Και μπορεί φέτος το πρώτο κριτήριο για την επιλογή Σχολής να ήταν ο τόπος διαμονής με τους περισσότερους μαθητές να επιλέγουν σχολές σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της πόλης τους, υπάρχουν όμως κι άλλοι που θα αναγκαστούν να μετακομίσουν προκειμένου να σπουδάσουν.Έτσι και στα Γιάννινα έχει ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή ένα «σαφάρι» γονιών και φοιτητών προς αναζήτηση της κατάλληλης στέγης.Για το λόγο αυτό άλλωστε τα γνωστά κίτρινα αυτοκόλλητα με την ένδειξη «ενοικιάζεται» έχουν γεμίσει κολώνες και τοίχους σε όλη την πόλη.Η χαμηλή τιμή του μισθώματος αποτελεί φέτος τον πρώτο και κυριότερο παράγοντα για την επιλογή του σπιτιού των νέων φοιτητών, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν αφήνει περιθώρια για περιττά έξοδα και οι γονείς προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα διαμέρισμα για τα παιδιά τους συνδυάζοντας την ποιότητα με το φθηνό ενοίκιο.Παρ' όλα αυτά συγκριτικά με την περυσινή χρονιά οι τιμές τόσο στα δυάρια όσο και στις γκαρσονιέρες δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη πτώση και σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες αυτή δεν ξεπερνά το 10% και όχι σε όλες τις περιπτώσεις.Οι τιμές για γκαρσονιέρες φτάνουν τα 280 ευρώ και για δυάρια τα 450 ευρώ.Φθηνότερες είναι σύμφωνα με τους ίδιους εκείνες που βρίσκονται σε περιοχές μακριά από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, ενώ οι τιμές ανεβαίνουν για τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στο κέντρο.Στην πλειοψηφία τους οι φοιτητές προτιμούν τα επιπλωμένα διαμερίσματα που θα έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς, ενώ όπως κάθε χρόνο οι νεοεισακτέοι επιλέγουν διαμερίσματα κοντά στην πανεπιστημιούπολη και στο ΤΕΙ.Ενοικιαστήρια βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης και φοιτητές μαζί με τους γονείς με μια εφημερίδα και ένα στυλό στο χέρι κυκλοφορούν στους δρόμους ψάχνοντας για ένα διαμέρισμα που θα είναι κατάλληλο για τη φοιτητική ζωή των παιδιών τους και σίγουρα οικονομικό για τους ίδιους.

Οδηγίες από την ΠΟΜΙΔΑ
Οδηγίες προς τους νέους φοιτητές και τους γονείς για την αναζήτηση στέγης, παρέχει η ΠΟΜΙΔΑ. Με την οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει τις περισσότερες οικογένειες η επιλογή του κατάλληλου φοιτητικού σπιτιού κρίνεται επιτακτική.Πιο συγκεκριμένα οι ΠΟΜΙΔΑ τονίζει:
-Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή.
- Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου. Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν.
- Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε.
- Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φτηνότερα από τα μικρότερα.
- Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό.
- Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, τόσο εσείς όσο και ο ενδιαφερόμενος γονέας σας, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές αν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητά είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.

-Μακριά από τα δήθεν «γραφεία πληροφοριών», τα οποία υπόσχονται ότι αν τους προκαταβάλλετε κάποιο ποσό θα σας βρουν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε

Στέγαση στις Φοιτητικές Κατοικίες
Αν και ακόμα δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και φέτος οι φοιτητές που εισάγονται στα Τμήματά του και ενδιαφέρονται να μείνουν σε δωμάτιο των Φοιτητικών Κατοικιών, θα μπορούν να υποβάλλουν στη Γραμματεία της Εφορείας Φοιτητικών Κατοικιών (ισόγειο Α΄Εστίας, απέναντι από το Φοιτητικό Εστιατόριο) σχετική αίτηση -(έντυπο χορηγεί η Γραμματεία της Εφορείας)- μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά τις ημερομηνίες των εγγραφών τους, στα Τμήματα εισαγωγής τους.
1.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την αρμόδια δημοτική ή κοινοτική αρχή.
2. Αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης 2012 (E1) των γονέων και του ιδίου του φοιτητή (εφόσον υποχρεούται να υποβάλει δήλωση και ο ίδιος) και το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος των γονέων και του ιδίου.Στο Ε1 των γονέων να αναγράφονται υποχρεωτικά τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας. Τέκνα που δεν περιλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση, δεν υπολογίζονται στον αριθμό των μελών της οικογένειας ,εκτός αν αποδεικνύεται ότι είναι άνεργα ή δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.Σε περίπτωση που δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης-(γονέας, ο ίδιος ο φοιτητής ή άλλο μέλος της οικογένειας)- ως αποδεικτικό στοιχείο θα προσκομίζεται, αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη από την οικεία ΔΟΥ.
3.Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων που επικαλείται κάποιος «πολυτεκνία, αδελφός φοιτητής ή στρατιώτης, ανεργία γονέα,-( απόλυση από την εργασία, κλείσιμο επιχείρησης)- άλλοι οικογενειακοί λόγοι, σοβαροί λόγοι υγείας μελών της οικογένειας, άλλοι έκτακτοι λόγοι που βαρύνουν οικονομικά την οικογένεια».Η αίτηση με τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλεται στη Γραμματεία της Εφορείας Φοιτητικών Κατοικιών, τις ημερομηνίες των εγγραφών στο Τμήμα εισαγωγής.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:Τεράστια τα προβλήματα από το μέτρο της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας με θέμα την ανάγκη μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης.Η αύξηση της τιμής ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης δημιούργησε τεράστιο κοινωνικό ζήτημα: απέκλεισε κατηγορίες πολιτών από το στοιχειώδες δικαίωμα να μπορούν να ζεσταθούν το χειμώνα και γύρισε την κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω, με τη χώρα μας να καταγράφει την περσινή χειμερινή περίοδο ακόμα και θύματα, λόγω της χρήσης ακατάλληλων και επικίνδυνων μέσων θέρμανσης. Παράλληλα, η στροφή των καταναλωτών στην καύση βιομάζας δημιούργησε σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.Επιπλέον, με την υπέρμετρη αύξηση της τιμής του πετρελαίου (πάνω από 40%) επήλθε μείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης κατά 70%.Η αύξηση της τιμής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην υποτιθέμενη «σταυροφορία» κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων, ενώ αντίθετα επέφερε μείωση των εσόδων του δημοσίου.Συγκεκριμένα η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπήρξε αύξηση των κρατικών εσόδων 102 εκ. ευρώ. Αποκρύπτει όμως το γεγονός ότι τα έσοδα από ΦΠΑ μειώθηκαν κατά 257,39 εκ. ευρώ και αν σε αυτά προστεθούν τα 82 εκ., ευρώ που διατέθηκαν ως επίδομα θέρμανσης, δημιουργείται έλλειμμα 340 εκ. ευρώ στα οποία αφαιρώντας τα 102 εκ. ευρώ της αύξησης στα έσοδα λόγω του αυξημένου ΕΦΚ, προκύπτει ότι τα συνολικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης μειώθηκαν κατά 237 εκ. ευρώ.Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν, ώστε να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα ατμοσφαιρικής ρύπανσης την φετινή χειμερινή περίοδο;
Θα προχωρήσουν στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της περαιτέρω εξαθλίωσης της κοινωνίας και να αποφευχθούν σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα και προβλήματα δημόσιας υγείας;

ΠΡΕΒΕΖΑ-Με επιτυχία η 4η ανάβαση Ζαλόγγου!

O Σύλλογος Ορεινής Ποδηλασίας Πρέβεζας (Σ.Ο.Π.Π.) διοργάνωσε χθες Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 την 4η ανάβαση Ζαλόγγου σε ασφάλτινη διαδρομή 16 χιλιομέτρων (+ προεκίνηση 7χλμ ).Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην 4η ανάβαση Ζαλόγγου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1/9. Φέτος στην διαδρομή του αγώνα υπήρξε μια τροποποίηση στην τελευταία ανηφόρα του αγώνα.Η φετινή διαδρομή ήταν ως εξής: Προεκίνηση από το Cafe Ionio που βρίσκεται εντός του αισθητικού δάσους Μονολιθίου Πρέβεζας συνέχισε μέχρι το χωριό ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ όπου έγινε η εκκίνηση του αγώνα όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Η αλλαγή της διαδρομήςβρίσκεται στο κομμάτι της ανάβασης όπου θα γίνει από την μπροστινή πλευρά του βουνού (ΚΑΜΑΡΙΝΑ) και όχι από την πίσω πλευρά (ΚΡΥΟΠΗΓΗ).Μάλιστα στον πρώτο νικητή δόθηκε χρηματικό έπαθλο 150 ευρώ.