Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Δεν λειτουργεί η ανακύκλωση στον Δήμο Ηγουμενίτσας!!!

Σε μία πρωτοφανή καταγγελία προχώρησε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίουs Ηγουμενίτσας, ο έμπειρος στα αυτοδιοικητικά ως πρώην Δήμαρχος Παραποτάμου, δεξί χέρι του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και έως πέρσι Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Τζάνης.Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ήταν ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας, όταν σκουπιδιάρες του Δήμου Ηγουμενίτσας μαζί με τα απλά σκουπίδια, φόρτωσαν και αυτά της ανακύκλωσης.Τι και εάν οι περισσότεροι από τους πολίτες, κάνουν διαλογή των οικιακών σκουπιδιών, πριν τα πετάξουν στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης;Φαίνεται πως τζάμπα ο κόπος μας, αφού η σημερινή Δημοτική αρχή, τους  εμπαίζει!!!

Το Euro 2020 μας μάρανε!

Συνεχίζονται οι φαραωνικές μ@λ@κίες τύπου ATHENS 2004

Αρκετές ειδήσεις έβγαλε η χθεσινή συνάντηση των ανθρώπων της ΕΠΟ με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, έχοντας ως κυριότερο θέμα την πραγματοποίηση αγώνων για το Euro 2020.Ωστόσο, από τη χθεσινή συνάντηση προέκυψε πως η Ελληνική Ομοσπονδία σκοπεύει να καταθέσει υποψηφιότητα στην UEFA για τη διεξαγωγή του Europa League στην Αθήνα!Πιθανότατα για το 2019 ή το 2020, ώστε να αποτελέσει «πρόβα» για την Ελλάδα για τους αγώνες (έναν όμιλο) που επρόκειτο να γίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο για το μεθεπόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020, το οποίο η UEFA σχεδιάζει να διεξαχθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.


Σε ασφαλτοστρώσεις συνολικού ύψους 115 χιλιάδων ευρώ, προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας

Σε ασφαλτοστρώσεις συνολικού ύψους 115 χιλιάδων ευρώ και με χρηματοδότηση από την ΣΑΤΑ, προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Πρέβεζας. Μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη θα ξεκινήσουν εργασίες διαμόρφωσης και ασφαλτόστρωσης τμήματος της Λ.Ειρήνης, ασφαλτόστρωση οδών στον Παντοκράτορα, ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση τμήματος παραλιακής οδού έναντι Μνημείου Ναύτη καθώς και ασφαλτόστρωση στον οικισμό Δροσιάς, με σκοπό να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα και η βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών και των πεζών.Το αμέσως επόμενο διάστημα όμως, και συγκεκριμένα μέσα στον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν από τον Δήμο της Πρέβεζας εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνολικού ύψους άνω των 400 χιλιάδων ευρώ. Η πρώτη εργολαβία αφορά αποκαταστάσεις δρόμων και άλλων ζημιών σε Μυρσίνη, Μεγαδέντρο, Άνω Λυγιά, Ριζά, Βράχο, Φλάμπουρα, Μιχαλίτσι , Κρυοπηγή καθώς και μια μεγάλη παρέμβαση στον Μύτικα προκειμένου να προστατευθεί προσωρινά η θέση στο σημείο της κατολίσθησης και να αποτραπεί η εισροή υδάτων στο διαταραγμένο έδαφος. Μια δεύτερη εργολαβία περιλαμβάνει αποκαταστάσεις και έργα πρόληψης καταστροφών στην Βρυσούλα, το Ανω και Κάτω Κοτσανόπουλο, την Καμαρίνα και τις Εκκλησιές. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης παρά την κακή οικονομική συγκυρία καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων παρεμβάσεων αποκατάστασης , ανάπλασης αλλά και πρόληψης αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον. Αναφορικά δε με τις ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Πρέβεζας ο κ. Δήμαρχος αναφέρει ότι αυτές θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί και άλλες ανάλογες παρεμβάσεις.

Καλός φασίστας και ο Ράμα!

Ακόμα δεν βγήκε και δηλώνει έτοιμος να επιτεθεί στη Συρία!!!

Ο Έντι Ράμα, χωρίς να έχει πειστεί από κανένα για το τι έχει συμβεί με τα χημικά στη Συρία, έσπευσε να καταδικάσει τις επιθέσεις και να εκφράσει τη λύπη του για το θάνατο Συρίων με... αλβανική καταγωγή οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί στην Συρία κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!!! Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι θα βοηθήσει με οποιοδήποτε μέσο τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της ενάντια στο καθεστώς της Δαμασκού. "Εμείς θα είμαστε αναμφίβολα στο πλευρό των ΗΠΑ σε κάθε στρατιωτική μάχη. Σήμερα είμαστε ένα με αυτούς εκφράζοντας την αντίδραση μας κατά του καθεστώτος της Δαμασκού. Συμφωνούμε πλήρως πως με την ανάληψη των καθηκόντων στο νέο Κοινοβούλιο, θα είμαστε στο πλευρό της Συμμαχίας για να σταθούμε στο πλευρό του λαού της Συρίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για αυτούς. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση του Κοινοβουλίου θα είναι ομόφωνη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός. Τι να πει κανείς για έναν νέο πολιτικό, που ενώ είχε όλες τις προδιαγραφές να γράψει ιστορία, αποφάσισε να ταυτιστεί με τον προκάτοχό του Μπερίσα και αν γίνει εξάρτημα της πολεμικής μηχανής του Ομπάμα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο χωριό Σφηνωτό Πρέβεζας!

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 16:30 το μεσημέρι στο χωριό Σφηνωτό Πρέβεζας.Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν 5 οχήματα της Π.Υ. με δέκα άντρες ,οι οποίοι ρίχτηκαν στη μάχη με τη φωτιά.Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο καθώς η φωτιά μαίνονται πάνω στο βουνό. Παρόν και συντονιστής του έργου κατάσβεσης της φωτιάς , ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ.Βασδέκης.Η φωτιά αυτή την ώρα,χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αντρών της Πυροσβεστικής έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.Η έκταση ,η οποία υπέστη ζημία,υπολογίζεται στα 30 στρέμματα περίπου.Παρόν στο σημείο της επιχείρησης των πυροσβεστών και ο Αντιδήμαρχος Λούρου κ.Κακιούζης.

ΑΡΤΑ:Ερώτηση για τη μειωμένη ελαιοπαραγωγή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών κατέθεσε ο Γ.Στύλιος

Ερώτηση για τη μειωμένη ελαιοπαραγωγή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος.Ο κ. Στύλιος στην ερώτησή του αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και επιστολή του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπάρχει σημαντικό πρόβλημα σε όλο το νομό Άρτας σχετικά με την ελαιοπαραγωγή. Συγκεκριμένα, τονίζει ο κ. Στύλιος, λόγω των καιρικών συνθηκών δεν ευνοήθηκε η καρπόδεση του ελαιοκάρπου με αποτέλεσμα η φετινή παραγωγή να αναμένεται στο 10% της περυσινής. Κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τους ελαιοπαραγωγούς του νομού Άρτας. αλλά και άλλων νομών της Ελλάδας όπου διαπιστώνεται σημαντικό πρόβλημα μειωμένης παραγωγής λόγω των καιρικών συνθηκών.Καταλήγοντας ο κ. Στύλιος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:Έχει πραγματοποιηθεί από την πλευρά των υπηρεσιών του Υπουργείου έρευνα για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος καθώς είναι γνωστό το ζήτημα σε κάθε τοπική κοινωνία;Έχει ξεκινήσει η Ελλάδα τις διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων;Σε ποιες άλλες κινήσεις προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα των πληγέντων παραγωγών;Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Σε μια εποχή όπου ο πρωτογενής τομέας της χώρας καταβάλει προσπάθειες όχι μόνο να μείνει όρθιος, αλλά και να συμβάλει στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση επιβάλλεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να σταθεί δίπλα του. Με την κατάθεση της ερώτησης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί του νομού μας δηλώνω έμπρακτα από τη δική μου πλευρά το ενδιαφέρον μου για τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο.»

ΑΡΤΑ:Ατυχημα επί σκηνής είχε η sexy τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού!!!


"Βγήκα στη σκηνή το βράδυ με χτυπημένα γόνατα, σαν τα μικρά παιδιά"

Ένα ατύχημα επί σκηνής είχε πριν από λίγες ημέρες η γνωστή τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού το οποίο μάλιστα της άφησε και… σημάδια.Η τραγουδίστρια ήταν στην Άρτα όπου και θα εμφανιζόταν ζωντανά όταν κάποια στιγμή με το φινάλε της πρόβας, κατεβαίνοντας από τη σκηνή δεν είδε ένα σκαλί, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει άσχημα τα γόνατά της. «Είχα τελειώσει το sound check και κατέβαινα από τη σκηνή κρατώντας στο χέρι τα καινούργια ακουστικά για τη δουλειά μου. Παραπάτησα και προκειμένου να μη σπάσουν, έπεσα με τα γόνατα, με αποτέλεσμα να ματώσουν τα πόδια μου. Βγήκα στη σκηνή το βράδυ με χτυπημένα γόνατα, σαν τα μικρά παιδιά» δήλωσε στην «Espresso».

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χρήστος Γούσης από την παράταξη της δημοτικής αρχής στο δήμο Δωδώνης

Το ανακοίνωσε χθες βράδυ ο ίδιος στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου

Άρχισαν τα όργανα στην παράταξη της δημοτικής αρχής στο δήμο Δωδώνης και ήδη ο πρώην αντιδήμαρχος Χρήστος Γούσης, δήλωσε προφορικά ότι δεν ανήκει πλέον σε αυτή αλλά από χθες ανεξαρτητοποιήθηκε. Αυτό συνέβη στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου και ήδη άρχισαν να αναζωπυρώνονται οι συζητήσεις για το τι πρόκειται να συμβεί σε επίπεδο συσχετισμών στο συγκεκριμένο δήμο το αμέσως προσεχές διάστημα. Τελειωμένος πολιτικά ο Γιάννης Μπάρκας, παρακολουθεί ως παθητικός δέκτης τις εξελίξεις, αφού ελάχιστα πλέον μπορεί να τις επηρεάσει. Αρχίζει να κλονίζεται η συνοχή της παράταξης του Κώστα Κατσανάκη, ο οποίος όμως είναι γερό πολιτικό σκαρί και δεν το βάζει εύκολα κάτω. Εάν όμως έχει απέναντί του τον Γιάννη Καραμπίνα, όλα αλλάζουν. Τότε θα πάμε για τη μητέρα των μαχών στο δήμο Δωδώνης! Όλα ανοιχτά και κάθε πρόβλεψη επισφαλής, ως προς το αποτέλεσμα!

Μεγάλη φωτιά στο Ράι Θεσπρωτίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μεγάλη φωτιά, ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι,σε δασική έκταση πάνω από το χωριό Ράι ,του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 18 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας με 5 οχήματα και επικεφαλής τον Διοικητή τους κ. Φώτη Σπύρου.Το σημείο είναι αρκετά δύσβατο και καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η φωτιά, πριν αυτή λάβει μεγάλη έκταση.


Χειρονομία – Αντιεξουσιαστική Κίνηση για την κατάληψη "Αντιβίωση"

Γιάννενα. Πέμπτη 29/8 και λίγο πριν τις 7, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (από την Ήπειρο αλλά και τη Θεσσαλονίκη) εισέβαλλαν θεαματικά στους χώρους του παλιού νοσοκομείου «Χατζηκώστα», όπου στεγάζεται και η κατάληψη «Αντιβίωση». Έξι διμοιρίες διαφόρων ειδών και αποχρώσεων (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ ) αναπτύχθηκαν επί της οδού Παπανδρέου και με συνοπτικές διαδικασίες εκκένωσαν την κατάληψη καθώς και δυο παρακείμενα κτίρια, όπου διέμεναν μετανάστες. Έξω από το χώρο της κατάληψης συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες αλληλέγγυοι, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν οκτώ μετανάστες.Η επιχείρηση εκκένωσης της επί πέντε χρόνια κατάληψης, στα κτίρια του νοσοκομείου «Γ.Χατζηκώστα», δεν αποτελεί παρά μία ακόμη πράξη του καθεστωτικού έργου νομιμοποίησης της αρπαγής του δημόσιου πλούτου και εκχώρησης του σε ιδιώτες για τη δημιουργία πόλεων - φυλακών, πόλεων του εμπορεύματος και της καταναλωτικής κανονικότητας.Πρόκειται αναμφίβολα για επίδειξη καθεστωτικού τσαμπουκά από πλευράς του υπουργού Δημόσιας Τάξης Δένδια, τσαμπουκά ο οποίος σκοπεύει, ανάμεσα στα άλλα, να νομιμοποιήσει την παρουσία της ακροδεξιάς και του δόγματος «νόμος και τάξη» στον δημόσιο χώρο μιλώντας δήθεν για «εστίες ανομίας». Η «Αντιβίωση», όπως και δεκάδες άλλες καταλήψεις και ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι στην Ελλάδα, λειτούργησε ως τόπος παραγωγής αντισυστημικού λόγου, ως πείραμα μίας διαφορετικής, αυτοοργανωμένης διαχείρισης της ζωής, ως τόπος φιλοξενίας κι έμπρακτης αλληλεγγύης στις κοινωνικές ομάδες που η εξουσία στοχοποιεί. Παράλληλα, έθεσε δυναμικά το ζήτημα της στέγασης σε μια πόλη όπου οι «ευάλωτοι» στενάζουν από την ασυδοσία της αγοράς των ακινήτων, τα δυσβάσταχτα ενοίκια, τις πολιτικές φορολόγησης των τοπικών και κεντρικών αρχών, σε μια περίοδο όπου στα μεγάλα αστικά κέντρα ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί δραματικά.Οι εξαγγελίες περί αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας μοιάζουν φαιδρές, τη στιγμή που εκπορεύονται από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που στο ιστορικό τους έχουν την εκχώρηση του «Ξενία» στα μεγάλα ξενοδοχειακά συμφέροντα, τη σκανδαλώδη εγκατάλειψη της Όασης, την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας με όρους αγοράς.Εντολοδόχοι ενός κράτους έκτακτης ανάγκης, που ποινικοποιεί ό, τι εκφεύγει της κανονικότητας και αξιοποιεί «ξεπουλώντας» τη δημόσια περιουσία, ο διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα, Φώτης Βάββας κι ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων, Ανδρέας Παπιγκιώτης, εφάρμοσαν τις ρητές εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων Γεωργιάδη και Δένδια. Αντιστοίχως υπεύθυνοι ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης που κάλυψαν πολιτικά την επίθεση, μεθοδεύοντάς τη μάλιστα με πομφόλυγες περί αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του κληροδοτήματος Χατζηκώστα, φυσικά χωρίς καμία διάθεση δημόσιας διαβούλευσης. Έστω και τώρα, ας ρωτήσουν τη γειτονιά για το πώς βίωσε τη σχέση της με την κατάληψη.Ωστόσο, σήμερα που το κράτος εφορμεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί ως ρυθμιστική αρχή της συλλογικής ζωής, η κοινωνία έχει ήδη τις δικές τις απαντήσεις. Τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι, τα δίκτυα αλληλεγγύης, οι καταλήψεις στέγης ριζώνουν κι αναπαράγονται ως πρακτικές παρά και εκτός του κράτους και της αγοράς. Η κυριαρχία προσπαθεί να μας πείσει πως πρόκειται για έναν ψίθυρο, ωστόσο εμείς ακούμε μια κραυγή.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:Οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΕ με καθυστερούμενες ασφαλιστικές οφειλές, απειλούνται από την κυβέρνηση

Οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΕ με καθυστερούμενες ασφαλιστικές οφειλές, απειλούνται από την κυβέρνηση με αναγκαστικές πράξεις είσπραξης, ενώ τους καταλογίζεται να πληρώσουν με υπέρογκους τόκους την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην οποία δεν έχουν πρόσβαση αυτοί και οι οικογένειές τους.Με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, ζητούν από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν ουσιαστικά και συγκεκριμένα μέτρα για τους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΕ με καθυστερούμενες ασφαλιστικές οφειλές.Η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, που έχει βυθίσει στην ύφεση την ελληνική οικονομία, έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες στην απελπισία και τον ασφαλιστικό τους οργανισμό (ΟΑΕΕ) σε δεινή οικονομική κατάσταση. Βάσει των τεκμηριωμένων στοιχείων των συνδικαλιστικών φορέων των επαγγελματιών σήμερα τουλάχιστον ένα εκατομμύριο είναι οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ χωρίς πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς προοπτική σύνταξης.Επειδή, η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που έχει φτάσει στα όρια της χρεωκοπίας εξαιτίας της πολιτικής της ύφεσης που και αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση ακολουθεί, απειλείται από τον ΟΑΕΕ με εκδικητικές κατασχέσεις και προσωποκρατήσεις
Επειδή, η συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές αδυνατεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές αποδεδειγμένα λόγω οικονομικής δυσπραγίας
Επειδή, το οικονομικό πρόβλημα του ΟΑΕΕ δεν προέρχεται από το ύψος των συντάξεων που καταβάλλει ή από τα έτη ασφάλισης, αλλά από την συνεχώς αυξανόμενη αδυναμία των ασφαλισμένων να καταβάλουν τις εισφορές τους εξαιτίας της ύφεσης και του κλεισίματος των επιχειρήσεων
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
Προτίθενται ν’ ανακαλέσουν τις απαράδεκτες επιστολές της διοίκησης του ΟΑΕΕ που στέλνονται σε περίοδο βαθιάς ύφεσης, οι οποίες απειλούν ασφαλισμένους, που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης;
Προτίθενται ν’ αποποινικοποιήσουν επιτέλους τις οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, καθώς αποτελούν ίδια χρέη και αποτελεί διάκριση αφού δεν ισχύει αντίστοιχα για άλλους ελεύθερους επαγγελματίες άλλων ταμείων;
Προτίθενται να προχωρήσουν σε πάγωμα των παλαιών οφειλών αρχικά έως το τέλος 2015 και σε μία νέα ρεαλιστική ρύθμιση, με την οποία θα κεφαλαιοποιούνται οι ασφαλιστικές οφειλές χωρίς προσαυξήσεις και επιβολή πρόσθετων επιβαρύνσεων, δίνοντας την δυνατότητα στον οφειλέτη να τις αποπληρώσει σε δόσεις και σε συνάρτηση με το εισόδημα του;Προτίθενται ν’ αποδεσμεύσουν την θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα ανεξαρτήτως χρεών προστατεύοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα πρόσβασης όλων των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;Προτίθενται να δώσουν στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ τη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015;Προτίθενται να δώσουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης για όσους ασφαλισμένους χρεωστούν έως και 50.000 (ασφαλιστικές εισφορές και προσαυξήσεις) στον ΟΑΕΕ;Προτίθενται να προχωρήσουν σε ρύθμιση που θα επιτρέπει στους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά εκκρεμούν οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, να δικαιούνται σύνταξη αφαιρούμενου αναλογικά του ποσού της οφειλής προς τον Οργανισμό;
Εγγυούνται την επαρκή κρατική χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης όπως απορρέει από τον Δημόσιο Χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης;

1822 θέσεις εργασίας στους Δήμους της Ηπείρου


1822 θέσεις εργασίας πεντάμηνης διάρκειας ανοίγουν σε Δήμους της Ηπείρου, μέσα από το Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη συνολικά 50.000 ανέργων, το οποίο ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Εργασίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών.Αναλυτικά οι θέσεις όπως κατανέμονται στους Δήμους της Ηπείρου έχουν ως εξής:
Ζαγορίου 22 θέσεις
Βορείων Τζουμέρκων 32
Γεωργίου Καραϊσκάκη 33
Μετσόβου 33
Κόνιτσας 34
Κεντρικών Τζουμέρκων 37
Φιλιατών 42
Πωγωνίου 50
Δωδώνης 54
Σουλίου 55
Πάργας 68
Νικολάου Σκουφά 69
Ζηρού 74
Ζίτσας 79
Ηγουμενίτσας 141
Πρέβεζας 169
Αρταίων 230
Ιωαννιτών 598
Να σημειωθεί ότι «σε ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις που εμπίπτουν στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να ανέλθει κατά ανώτατο όριο έως έξι (6) μήνες και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες».Οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και η πρώτη δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ θα βγει περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ οι πρώτες προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Απογοητευτικό το ενδιαφέρον για τον αγώνα δρόμου « Εν Νικόπολει Άκτια»

Έμειναν λίγα 24ωρα για την διεξαγωγή του πολύ συζητημένου αγώνα δρόμου που διοργανώνουν τοπικοί φορείς της Πρέβεζας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του epirusgate, το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται μέχρι στιγμής είναι απογοητευτικό αφού λιγότεροι από 20 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή και μέχρι την Κυριακή που διεξάγεται ο αγώνας αναμένεται να μην ξεπεράσουν τους 100. Νούμερο πολύ χαμηλό τηρουμένων των αναλογιών αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα η διαδρομή είναι μοναδική τόσο σε Πανελλήνιο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα αποτρεπτικά του αγώνα είναι η μεγάλη προχειρότητα που έχουν επιδείξει οι διοργανωτές οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν επιδοθεί σε έναν άλλον αγώνα δρόμου προσπαθώντας έστω και την τελευταία στιγμή να καλέσουν όσους περισσότερους αθλητικούς συλλόγους μπορούν για να μεγαλώσει η συμμετοχή. Οι παροχές για τους αθλητές που θα τρέξουν είναι μέτριες αφού δεν έχουν φροντίσει ούτε για το βασικό που είναι η ηλεκτρονική χρονομέτρηση και οι Πρεβεζάνοι θα ζήσουν εποχές περασμένων δεκαετιών με τα κλασσικά χρονόμετρα. Στα αρνητικά για την εκεί διοργάνωση είναι και το γεγονός ότι στην Ήπειρο ακριβώς την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί στα Γιάννενα ο 1ος Νάιος Ημιμαραθώνιος δρόμος, ο οποίος έχει διαφημιστεί εδώ και αρκετό καιρό πριν και αναμένεται να έχει συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Εντύπωση τέλος προκαλεί το γεγονός ότι η μεγάλη Πρεβεζάνα Ολυμπιονίκης του 2004 στο βάδην Αθανασία Τσουμελέκα σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα τρέξει στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Κυριακή αλλά θα βρίσκεται στην Χίο όπου θα συμμετάσχει στον 2ο Ημιμαραθώνιο δρόμο που διοργανώνει ο σύλλογος αθλητών υγείας Χίου αφού οι τοπικοί φορείς της Πρέβεζας φρόντισαν να την καλέσουν την τελευταία στιγμή.

ΑΡΤΑ:Στην Γραμμενίτσα θα λειτουργήσει και φέτος το Μουσικό Σχολείο

Στην Γραμμενίτσα θα λειτουργήσει και φέτος το Μουσικό Σχολείο Άρτας. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας,ξεπεράστηκαν και τα τελευταία προβλήματα, αφού αποφασίστηκε η διενέργεια δημοπρασίας για την μίσθωση μιας ακόμη αίθουσας διδασκαλίας έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου για τη φετινή χρονιά. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κέφης, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Το μουσικό σχολείο και για τη φετινή χρονιά, θα λειτουργήσει στην Γραμμενίτσα, στον χώρο που λειτουργούσε έως τώρα. Ως αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της επιτροπής που ασχολήθηκε με το θέμα της έδρας του μουσικού σχολείου, σε 3 συνεδριάσεις που έλαβαν χώρα τον περασμένο Ιούνιο, είχα ενημερώσει όλα τα μέλη ότι δεν ήταν εφικτή η υλοποίηση της πρότασης που υπερψηφίστηκε από την επιτροπή για τη φετινή σχολική χρονιά. Και αυτό γιατί η μεταστέγαση του μουσικού σχολείου στον παραποτάμιο χώρο και την αίθουσα Διώνη, θα απαιτούσε μεγάλη χρονική διάρκεια λόγω των πολλών και χρονοβόρων διαδικασιών που είναι αναγκαίες. Δυστυχώς η πρόβλεψη αυτή επαληθεύτηκε και υπό τον φόβο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην λειτουργία του σχολείου έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να νομιμοποιηθούν, τοποθετηθούν και ηλεκτροδοτηθούν οι δύο προκάτ αίθουσες, οι οποίες σε συνδυασμό με την αίθουσα που σήμερα θα αποφασίσουμε να ενοικιάσουμε, θα δώσουν λύση έτσι ώστε να προστεθούν δύο ακόμη τμήματα των 25 μαθητών όπως ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας.

Ζητούνται νέοι και νέες για τις προωθητικές ενέργειες της Vodafone στα Γιάννενα


Η εταιρεία CONNECTPHONE AE, συνεργάτης της Vodafone αναζητά άμεσα νέους και νέες στα Ιωάννινα για καθημερινή μόνιμη απασχόληση για τις προωθητικές ενέργειες της Vodafone. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοικοι Ιωαννίνων να έχουν επικοινωνιακές ικανότητες, δυναμικό χαρακτήρακαι ομαδικό πνεύμα. Είναι επιθυμητή η κατοχή κάρτας ανεργίας και απαραίτητη η αποστολή φωτογραφίας μαζί με το βιογραφικό σημείωμα.Η εταιρεία προσφέρει συνεχή εκπαίδευση σε τεχνικές πωλήσεων, ευχάριστο, νεανικό και αξιοκρατικό περιβάλλον, μηνιαίο μισθό με ασφάλιση συν bonus και σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης για τους πιο φιλόδοξους. Για περισσότερες πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος, επικοινωνήστε με το: 210-362.89.93.

Ζητείται υπεύθυνος πωλήσεων με έδρα τα Γιάννενα


Η Aμβυξ Α.Ε., η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, επιθυμεί να εντάξει στο ανθρώπινο δυναμικό της έναν ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ με έδρα τα Ιωάννινα. Η θέση του υπεύθυνου πωλήσεων της ΑΜΒΥΞ αφορά στην ανάπτυξη νέων πελατών και διαχείριση υφιστάμενων στα κανάλια του Χονδρεμπορίου, Super Market και HORECA καθώς και όπου αλλού υπάρχουν ευκαιρίες για την προώθηση και τοποθέτηση των προϊόντων που αντιπροσωπεύει η ΑΜΒΥΞ για την ελληνική αγορά. Ο ενδιαφερόμενος θα πεπει να έχει: πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ, προϋπηρεσία στον τομέα των πωλήσεων για τουλάχιστον 5 χρόνια, καλή γνώση αγγλικής γλώσσας, γνώση Η/Υ, δίπλωμα οδήγησης I.X, επαγγελματική παρουσία, ευχέρεια στον προφορικό λόγο, κοινωνικότητα και εξωστρέφεια, υπευθυνότητα–συνέπεια. Η εταιρία προσφέρει καλές προοπτικές εξέλιξης σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον, και ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών το οποίο περιλαμβάνει εταιρικό αυτοκίνητο, κινητό κ.α. Αν κι εσύ θέλεις να γίνεις μέλος της οικογένειας της ΑΜΒΥΞ, στείλε μέχρι 5/9/2013ντο βιογραφικό σου (αναγράφοντας τον τίτλο της θέσης), στο Fax: 210 96 92 299 ή στο e-mail: info@amvyxsa.gr

Εγγραφές στην Νοσηλευτική Σχολή Φιλιατών


Η Νοσηλευτική Σχολή Φιλιατών κλείνει φέτος 22 χρόνια καλής λειτουργίας, τιμώντας το ρόλο της και την πόλη μας. Από τα έδρανά της έχουν περάσει χιλιάδες σπουδαστές από διάφορα μέρη της πατρίδας, έχουν πάρει πτυχία και σημαντικά εφόδια γνώσης, από μια πλειάδα έμπειρων εκπαιδευτικών. Πολλοί από τους πτυχιούχους της σχολής έχουν αποκατασταθεί και επαγγελματικά, στο νοσοκομείο μας και αλλού- επαληθεύοντας την πραγματικότητα και την φήμη της Σχολής Φιλιατών ότι οι απόφοιτοί της είναι καλά καταρτισμένοι και γι΄αυτό περιζήτητοι. Να συμπληρώσουμε οτι άριστος αρωγός στο έργο της Σχολής και στη φοίτηση των σπουδαστών στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται η Μαθητική Εστία Φιλιατών.Οι εγγραφές για το σχολικό έτος θα συνεχιστούν και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές από 1/9/2013 μέχρι 30/9/2013.Για την εγγραφή των σπουδαστών-τριών χρειάζονται τα παρακάτω:
1.Αίτηση
2.Πρωτότυπο Απολυτήριο Λυκείου ή Αποδεικτικό αποφοίτησης Λυκείου
3.Πιστοποιητικό Γεννήσεως
4.Τέσσερεις φωτογραφίες
Για περισσότερες πληροφορίες να τηλεφωνείται στη Σχολή 26640 23181.

Πρόσληψη 9 ατόμων στο Δήμο Πρέβεζας


Στην πρόσληψη 9 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα, για την κάλυψη εποχικών αναγκών προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας. Η διάρκεια σύμβασης θα είναι 8 μήνες και πρόκειται για μια θέση Δ.Ε Ηλεκτρολόγου και 8 θέσεις ΥΕ Εργατών/τριών. Οι υποψήφιοι ηλικίας από 18 έως 65 ετών που ενδιαφέρονται θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου αυτοπροσώπως η ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στο Δήμο Πρέβεζας, Ελευθερίου Βενιζέλου & Μπαχούμη 2 , Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών, γραφείο προσωπικού. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων στην παραπάνω υπηρεσία, στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) καθώς και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Τηλ. επικοινωνίας: 2682360633,654,658.

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει, ότι προκηρύχθηκε διαγωνισμός κατάταξης ογδόντα (80) Δοκίμων Σημαιοφόρων


Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει, ότι προκηρύχθηκε διαγωνισμός κατάταξης ογδόντα (80) Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. (ανδρών – γυναικών) έτους 2013.Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) με ΑΔΑ: ΒΛΩΗΟΠ-003, από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό κατάταξης Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ., υποβάλουν αίτηση με επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο άτομο), κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08:00 έως 14:00 ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία απευθείας σε Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, που ορίζεται με απόφαση Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και έχει έδρα τη Σχολή Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά, από 19-08-2013 ημέρα Δευτέρα μέχρι και την 06-09-2013 ημέρα Παρασκευή, στη διεύθυνση: Σχολή Λιμενοφυλάκων, Τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο Πειραιάς, Τ.Κ. 185 10.

160 θέσεις για ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και μεταφραστές στην ΕΛΑΣ


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με (50) Ψυχολόγους, (50) Κοινωνικούς Λειτουργούς και (60) Μεταφραστές – Διερμηνείς (για τις γλώσσες και διαλέκτους Αραβική, Φαρσί, Παστού, Ουρντού, Νταρί, Μπεγκάλι, Χίντι, Μπατζαμί), για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.Έργο των Ψυχολόγων είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προ- αναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο Κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.Έργο των Κοινωνικών Λειτουργών είναι η παροχή κοινωνικής φροντίδας σε παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προ αναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.Έργο των Μεταφραστών-Διερμηνέων είναι η διερμηνεία κατά τη διάρκεια της εξέτασης-ταυτοποίησης των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που τελούν υπό καθεστώς επιστροφής και η μετάφραση εγγράφων των βασικών σημείων των αποφάσεων επιστροφής (απέλασης) των ως άνω αλλοδαπών. Επίσης, συνδράμουν στο έργο των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών.

Το παραπάνω έργο ορίζεται να ολοκληρωθεί έως την 30-6-2014.
Ως τόπος εκτέλεσης του έργου ορίζεται η Αθήνα (Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής) και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Κορινθίας που λειτουργούν Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης. Ωστόσο, δύναται να οριστεί ως τόπος εκτέλεσης του έργου και οποιοσδήποτε άλλος τόπος όπου παρίσταται ανάγκη λόγω της ιδιομορφίας του θέματος (αριθμός εισερχομένων λαθρομεταναστών, μη προβλέψιμα σημεία εισόδου, χρονικό διάστημα εισόδου, σημεία που συγκεντρώνονται κ.λ.π.). Σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό κινείται με ίδια έξοδα μετάβασης και παραμονής, χωρίς δικαιολόγηση περαιτέρω εξόδων, πέραν αυτών που προβλέπονται από τη Σύμβαση Μίσθωσης Έργου.

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. γ) Εξειδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους.
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας ΑΕΙ ή Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού ή Κοινωνικής Εργασίας (ΠΕ) ή (ΤΕ).γ) Εξειδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους..
ΠΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος Τίτλος Σχολών της αλλοδαπής β) Εξειδικευμένη εμπειρία, τουλάχιστον ενός (1) έτους στη μετάφραση μιας εκ των γλωσσών Αραβική, Γεωργιανή, Φαρσί, Παστού, Ουρντού, Σουαχίλι, Κινέζικη, Μπεγκάλι, Αμαρικά, Μπατζαμί και Ισπανικά )Η καλή ή πολύ καλή γνώση των ως άνω γλωσσών θα αποδειχθεί μετά από Συνέντευξη ενώπιον Επιτροπής.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση, μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, ως εξής:
Αίτηση για την Προκήρυξη 6481/3/231-ια Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Κλάδος Οργάνωσης &Ανθρώπινου Δυναμικού
Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού
Τμήμα: 2ο υπόψη κ. Κωνσταντίνου ΚΙΟΥΣΗ (τηλ. Επικοινωνίας 210 6922318, 210 6977298)
Π. Κανελλοπούλου 4 Τ.Κ.: 101 77 ΑΘΗΝΑ
Ο υποψήφιος, αφού ελέγξει ότι έχει συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά - πιστοποιητικά τα οποία προβλέπονται για την απόδειξη των προσόντων του (βλ. δεύτερο κεφάλαιο «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»), τα αριθμεί σε εμφανές τους σημείο και ακολούθως τα καταγράφει με την ίδια σειρά αρίθμησης στον ΚΑΤΆΛΟΓΟ ΣΥΝΗΜΜΈΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΏΝ της αίτησης.

Τρέχουν οι προθεσμίες για θέσεις Επιστημονικών Συνεργατών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης των παρακάτω έργων προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν πρόταση για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, ως εξής:
1. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Πληροφορική
Αντικείμενο: ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΣΕ ΒΙΟΨΙΕΣ ΗΠΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C ΠΡΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ (SVR). ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ
Προθεσμία: 28-08-2013
2. Ειδικότητα:Πτυχιούχος Τμήματος Βιολογίας
Αντικείμενο: ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΙΦΠΕ, ΜΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προθεσμία: 28-08-2013
3. Απόφοιτος Πληροφορικής, κατά προτίμηση κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Βιοϊατρικές επιστήμες
Αντικείμενο: ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΙΦΠΕ, ΜΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προθεσμία: 28-08-2013
4. Ειδικότητα:Απόφοιτος Φυσικής, Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Ιατρικής
Αντικείμενο: ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΣΕ ΒΙΟΨΙΕΣ ΗΠΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C ΠΡΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ (SVR). ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ
Προθεσμία: 28-08-2013
5. Ειδικότητα:Πτυχιούχος Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών,Κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος ιατρικής, υποψήφιος διδάκτορας ιατρικής
Αντικείμενο: ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΣΕ ΒΙΟΨΙΕΣ ΗΠΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C ΠΡΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ (SVR). ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ
28-08-2013
6. Ειδικότητα:Υποψήφιος Διδάκτορας με Πτυχίο Χημείας ή Βιολογίας
Αντικείμενο: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΥ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
Προθεσμία: 30-08-2013
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ

Διάθεση νέων επαγγελματικών αδειών πωλητών για τις λαϊκές αγορές Πεντέλης και Σεισμοπλήκτων του Δήμου Ιωαννιτών

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ 
Τη διάθεση πέντε (5) νέων επαγγελματικών αδειών για τη Λαϊκή Αγορά Πεντέλης και δέκα (10) νέων επαγγελματικών αδειών για τη Λαϊκή Αγορά Σεισμοπλήκτων του Δήμου Ιωαννιτών.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΩΛΗΤΗ 
Δικαιούχοι άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών, από το συνολικό αριθμό των προς διάθεση αδειών, είναι κατά σειρά προτεραιότητας τα πρόσωπα των παρακάτω κατηγοριών, εφόσον είναι άνεργα: 1) Ηλικία από 18 μέχρι 65 ετών 2) Έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την ιθαγένεια άλλου κράτους -μέλους της EE, οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες, οι ομογενείς Παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ ή την περιοχή του Πόντου, οι Έλληνες τσιγγάνοι POM: α) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης, β) μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με τρία τέκνα, γ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), ανάπηροι που μπορούν να ασκήσουν επάγγελμα, εφόσον δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα, δ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), άτομα απεξαρτημένα από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ε) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο, στ) μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), πρόσωπα τα οποία, κατά τα τρία τελευταία χρόνια εργάστηκαν, αποδεδειγμένα, ως υπάλληλοι πωλητών λαϊκών αγορών ή είναι κάτοχοι άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου, ζ) μέχρι ποσοστό τρία τοις εκατό (3%), πρόσωπα τα οποία ασκούσαν εμπορία κατά το κύριο επάγγελμα και αδυνατούν να συνεχίσουν την άσκησή της, για λόγους νομικούς και οικονομικούς, εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας. η) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) Έλληνες τσιγγάνοι POM που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας. Οι υπόλοιπες άδειες χορηγούνται με κλήρωση στην οποία μετέχουν όσοι έχουν υποβάλει αίτηση και είναι άνεργοι. Κλήρωση διενεργείται όταν ο αριθμός των προσώπων τα οποία έχουν προτεραιότητα, κατά κατηγορία, υπερβαίνει τον αριθμό των αδειών που αναλογεί σε κάθε κατηγορία προσώπων. Οι κατηγορίες των νέων διαθέσιμων επαγγελματικών αδειών αναφέρονται στο τέλος της προκήρυξης στον συνημμένο πίνακα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση με τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης στην οποία θα πρέπει να αναφέρουν ότι δε θα ασκούν άλλη επαγγελματική δραστηριότητα πλην εκείνης του επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών: α) στοιχεία αποδεικτικά της ιδιότητας που επικαλούνται στην αίτηση TOUC και ειδικότερα: 1) Οι άνεργοι κάρτα ανεργίας «του Ο.Α.Ε.Δ. που δεν έχει λήξει ή βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ. περί μη άσκησης εμπορικής δραστηριότητας κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης ή θεωρημένο βιβλιάριο του Ο.Γ.Α. ή βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του Ο.Γ.Α. 2) Οι υπάλληλοι πωλητών λαϊκών αγορών πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας που να αποδεικνύει τουλάχιστον τριετή εργασία στη θέση υπαλλήλου πωλητή λαϊκών αγορών. 3) Οι πλανόδιοι έμποροι πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας και αντίγραφο νόμιμα εκδοθείσας άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου. 4) Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και οι γονείς με τρία παιδιά, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 5) Οι ανάπηροι πιστοποιητικό αναπηρίας. 6) Τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή οι γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες (νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης), πιστοποιητικό από το οποίο αποδεικνύεται η ιδιότητα αυτή. 7) Οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες και οι ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο αντίγραφο επικυρωμένο του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. 8) Τα πρόσωπα που ασκούσαν εμπορία κατά κύριο επάγγελμα και αδυνατούν να συνεχίσουν για νομικούς και οικονομικούς λόγους την άσκησή της, κάθε τύπου αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας συνέχισης της δραστηριότητας. 9) Οι Έλληνες τσιγγάνοι POM επικυρωμένο αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και βεβαίωση εγγραφής στο δημοτολόγιο οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας. β) Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν επίσης να επιδείξουν τη φορολογική δήλωση και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της ΑΟΥ νια τα εισοδήματα της τελευταίας τριετίας του/της ενδιαφερομένου/ ης, του συζύγου και των προστατευόμενων μελών η υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια ΑΟΥ περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης. γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. δ) Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου να αποκτήσει την άδεια ότι δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ- ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
 Α. Η αίτηση υποβάλλεται προς την Τριμελή Επιτροπή του άρθρου 4, παρ. 5 του Ν.3377/05, και κατατίθεται από τον ενδιαφερόμενο αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή του ενδιαφερόμενου θεωρημένη από Δημόσια αρχή, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας, τμήμα Γραμματείας, Βορείου Ηπείρου 20, Ιωάννινα. Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά, αναφέρονται δε σε αυτή τα είδη των προς πώληση εμπορευμάτων και η κατηγορία στην οποία ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να συμπεριληφθεί. Αντικατάσταση της αίτησης ή διόρθωση αυτής ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Β. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 26/8/2013 έως 13/9/2013 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η "Εθνική Ασφαλιστική" στα Γιάννενα,ζητά εκπρόσωπο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης


Ζητείται από το γραφείο πωλήσεων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, Μιχαήλ Αγγέλου 40, επιτυχούσα στο πρόγραμμα: «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» για τη θέση: Εκπρόσωπος τηλεφωνικής εξυπηρέτησηςΑποστείλατε βιογραφικά στο cv@mpairaktaris.gr με θέμα:ΤΗΛΕΦ. ΕΞΥΠ.- ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Προσωπικό Ασφάλειας (Security Agents) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Η ICTS, εταιρία ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφάλειας, ενδιαφέρεται να προσλάβει άμεσα: Προσωπικό Ασφάλειας (Security Agents) για να εργαστεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν: Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφάλειας (Security) σε ισχύ, Απολυτήριο Λυκείου, Γνώση Αγγλικών Επιθυμητή, Υπευθυνότητα, Δυνατότητα εργασίας σε βάρδιες, Επαγγελματικό Δίπλωμα Οδήγησης Επιθυμητό. Η Εταιρία προσφέρει: Άριστο Εργασιακό Περιβάλλον, Συνεχή Εκπαίδευση και Ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το: 210-961.6363. Αποστολή βιογραφικού στο fax: 210-961.5238

13 προσλήψεις στο Δήμο Σουλίου


Η Δήμαρχος Σουλίου κάνει γνωστό ότι, ο Δήμος Σουλίου θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου,χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών, δέκα τριών (13) ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών τηςυπηρεσίας Καθαριότητας-Ύδρευσης του Δήμου Σουλίου, για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο:
ΔΕ Χειριστών
Μηχανημάτων έργων
(διαμορφωτή γαιών-
γκρέιντερ)
8 μήνες 1
ΔΕ Χειριστών
Μηχανημάτων Έργων
(τσάπας-JCB)
8 μήνες 2
Ν. Θεσπρωτίας ΔΕ Οδηγών
Φορτηγών
8 μήνες 1
ΔΕ 29 Οδηγών
Απορριμματοφόρου 8 μήνες 1
ΔΕ Ηλεκτρολόγων 8 μήνες 1
ΥΕ Εργατών/τριών
Καθαριότητας (συνοδοί
απορριμματοφόρου)
8 μήνες 7
 Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
 Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την
εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
 Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα.
 Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης μαζί με το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας μας , οδός Κ.Καραμανλή 179 και ειδικότερα στην υπηρεσία προσωπικού εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, που αρχίζει από την επομένη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού ή κοινοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτησή της είναι τυχόν μεταγενέστερη της
δημοσίευσης στις εφημερίδες (§ 10 άρθρο 21 Ν.2190/1994).Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην αριθμ.12660/14-8-2013 Ανακοίνωση -
Πρόσκληση του Δήμου Σουλίου( χώρος ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του δήμου Σουλίου και ιστοσελίδα του Δήμου) και να απευθύνονται στο Δημαρχιακό Κατάστημα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (αρμόδιοι υπάλληλοι Παπαευαγγέλου Ευάγγελος και Μπαλάσκα Φρειδερίκη, τηλέφωνο 2666360104 & 2666024155).

ΠΡΟΣΟΧΗ:Κλειστή το πρωί της Κυριακής η υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας

Κλειστή θα παραμείνει από τις 8:45 έως τις 9:45 το πρωί της Κυριακής η υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας,λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου,στα πλαίσια της αναβίωσης της γιορτής που γινόταν προς τιμή του Απόλλωνα "Άκτια"

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ - Την περσινή "σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους του παλαιού Χατζηκώστα

Πέρυσι το Σάββατο 26 Μαΐου, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε επιχείρηση "σκούπα" στους χώρους του παλαιού Χατζηκώστα παρουσία μεγάλης δύναμης των ΜΑΤ. Και τότε είχαν έρθει πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ από Θεσσαλονίκη και... Γρεβενά! Τότε η εντολή ήταν να μην πειραχθεί η κατάληψη της "Αντιβίωσης" αλλά να συλλάβουν αλλοδαπούςε που κατοικούσαν στα άδεια κτίρια. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν 30 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 10 διότι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής και κρατήθηκαν για επιστροφή στη χώρα τους. Δέιτε το σχετικό βίντεο (όπως τραβήχτηκε μέσα από την "Αντιβίωση")

ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΚΑΒΙΑΣ-'Αλλα τέσσερα κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν από Τελωνειακούς πριν περάσουν στην Αλβανία!

Χθες,από τελωνειακούς υπαλλήλου στην Κακαβιά, κατασχέθηκε ένα κλεμμένο SMART, το οποίο έπειτα από εξονυχιστική έρευνα και την συνδρομή της FRONTEX, αποδείχτηκε ότι είχε παραποιημένο αριθμό πλαισίου, με χρήση ιδιαίτερων τεχνασμάτων, ενώ προχθές σε άλλη περίπτωση ένας Αλβανός οδηγός οχήματος BMW X5 συνελήφθη γιατί προσκόμισε πλαστά συνοδευτικά έγγραφα. Μάλιστα κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο αποτελούσε αντικείμενο λαθρεμπορίας και κατασχέθηκε.

Σε χώρο ακατάλληλο θα μεταστεγαστεί το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Ιωαννίνων !!!

Ο Περιφερειακός Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Ηπείρου, δια του Δ.Σ., ενημερώνει τους πολίτες των Ιωαννίνων ότι, όπως όλα δείχνουν, το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Ιωαννίνων (Περιφερειακό Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. για την Ήπειρο) θα μεταστεγαστεί σε άλλο χώρο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν πληροί τις ανάγκες του (σχολικός χώρος με ανεπαρκή και ακατάλληλα γραφεία) και αποτελεί εκ νέου υποβάθμιση, εφόσον επί επτά έτη στεγαζόταν σε ανάλογο χώρο και δεν έχει συμπληρώσει τα τέσσερα που βρίσκεται στο υπάρχον κτίριο. Το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. αποτελεί μία ψυχοκοινωνική υπηρεσία με εκπαιδευτικό προσανατολισμό και χρειάζεται το ελάχιστο των συνθηκών για να λειτουργήσει ικανοποιητικά (δηλ. αυτονομία, διασφάλιση συνθηκών απορρήτου, ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον). Οι συμπολίτες μας, που έχουν χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, γνωρίζουν την αλήθεια των όσων γράφονται. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, για τη μετακίνηση της υπηρεσίας το 2009 η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει την ευθύνη των λειτουργικών εξόδων για το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., δαπάνησε αρκετές χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα πεταχτούν, εφόσον θα χρειαστεί να επανέλθει το κτίριο στην πρότερη κατάσταση και όχι μόνο.Η Αντιδήμαρχος κυρία Τσίλη, ανακοίνωσε πρόσφατα στα τηλεοπτικά μέσα ότι, το 9ο Λύκειο θα μεταφερθεί στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. (Αμαλθείας 12), προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στενότητας χώρου που αντιμετωπίζει. Κανείς, ωστόσο, από όσους έχουν εμπλακεί έως σήμερα στη διαδικασία συζητήσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν έλαβε υπόψη του τις αποδεδειγμένες ανάγκες του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και το γεγονός ότι εξυπηρετεί το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του Νομού Ιωαννίνων.Επανειλημμένα έχουν κατατεθεί γραπτά και προφορικά οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την έλλειψη χώρων για την υπηρεσία, αλλά όλα δείχνουν ότι καμία σημασία αυτό δεν έχει. Τίθεται συνεχώς το εξής αποπροσανατολιστικό δίλλημα: ή το σχολείο θα λειτουργήσει ή το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.. Πίσω από το δίλλημα φωλιάζει η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για αυτή την υπηρεσία, η λανθασμένη ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της. Και κατά πως φαίνεται το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. έρχεται δεύτερο. Και φυσικά οι εκατοντάδες οικογένειες του Νομού Ιωαννίνων, που εξυπηρετούνται από αυτή την υπηρεσία καθημερινά, οι μαθητές που αξιολογούνται και παρακολουθούνται δεν χρήζουν ίσης αντιμετώπισης.Ενημερώνουμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, ως οφείλουμε, ότι η απουσία επαρκών και κατάλληλων χώρων για τη λειτουργία του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. θα αποτελέσει ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα στην ανταπόκρισή του για την κάλυψη των αναγκών τους. Η υποστελέχωση, για την οποία αγωνιζόμαστε από πέρυσι, είναι το πρώτο.Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για την κακή μεταχείριση αυτής της υπηρεσίας, που ενώ θα έπρεπε να αποτελεί πρώτη μέριμνα των υπευθύνων, που ενώ θα έπρεπε να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στελεχωθεί περαιτέρω, έτσι ώστε να γίνονται στο χώρο οι ακριβοπληρωμένες θεραπείες των μαθητών, για μία ακόμη φορά δείχνουν ότι, επιδερμικά ενδιαφέρονται, ενώ πολύ συχνά τελευταία αντιπαραθέτουν απόψεις και σχόλια, των οποίων γινόμαστε αποδέκτες, που κάθε άλλο παρά τιμητικά για τους ίδιους είναι.Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, για τις εξελίξεις και την ακρίβεια των γεγονότων, έτσι ώστε να γνωρίζουν ότι, για την αδυναμία εξυπηρέτησής τους έτσι όπως την δικαιούνται, οι τελευταίοι που θα φταίνε θα είναι το προσωπικό της υπηρεσίας. Άλλωστε οι πολιτικοί συχνά χρεώνουν στο προσωπικό το χρόνο αναμονής των οικογενειών, που κατά πως φαίνεται μόνο δική τους ευθύνη δεν είναι.

 Περιφερειακός Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής 

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ - Αστυνομικοί βρίσκονται μέσα στο χώρο της κατάληψης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 στην Περιφέρεια κατά της εισβολής στην "Αντιβίωση"

Ακόμη και αυτή την ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν φύγει από τους χώρους του παλαιού Χατζηκώστα και συγκεκριμένα από το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η κατάληψη "Αντιβίωση". Ψάχνουν ενδελεχώς το χώρο σαν να ψάχνουν να βρουν κάτι συγκεκριμένα. Όμως ούτε ναρκωτικές ουσίες, ούτε άδεια μπουκάλια μπύρας αλλά ούτε και μπιτόνια με βενζίνη βρέθηκαν μέχρι τώρα! Σας το λέγαμε εδώ και χρόνια, ότι στην "Αντιβίωση" η κατάληψη κινούνταν σε πολιτισμένο και φυσικά νόμιμο πλαίσιο, αφού σε αυτή δεν λάμβαναν χώρα παράνομες πράξεις. Την πήρε "μπάλα" όμως η εμμονή του κόντε Δένδια να διαλύσει κάθε πυρήνα αντίστασης απ' άκρη σ' άκρη στη χώρα. Βλέπτε το δημαρχηλίκι στην Αθήνα έχει ζόρια, αφού εάν τελικά ο Κερκυραίος το τολμήσει, θα έχει απέναντί του τον Ηλία Κασιδιάρη. Βλέπετε πως ολόκληρο το πολιτικό σύστημα χορεύει τσάμικο σε ρυθμούς Χρυσής Αυγής; Είδατε τελικά, πόσο εύσχημα ένα νεοναζιστικό κόμμα επηρεάζει την επικαιρότητα; Στις 7 απόψε έξω από την περιφέρεια (πρώην Νομαρχία), είναι το ραντεβού των ακτιβιστών αλλά και των πολιτών της περιοχής, κατά της κρατικής καταστολής και του κλεισίματος της κατάληψης "Αντιβίωση". Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μικροφωνική. Άγνωστο παραμένει, εάν θα ακολουθήσει πορεία.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την εκκένωση της κατάληψης «Αντιβίωση»

Σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου, η κυβέρνηση εκκένωσε την κατάληψη «Αντιβίωση» στην πόλη μας. Πρόκειται για κατάληψη πολλών ετών, ζωντανή, με άριστες σχέσεις με τη γειτονιά, η οποία συσπείρωνε σημαντικό κομμάτι των φοιτητών και της νεολαίας, σε μια προσπάθεια να ανοίξει τον δικό της δρόμο για το μέλλον. Τώρα είναι κενή. Συνελήφθησαν και 8 (οκτώ) μετανάστες, για τη σύλληψη των οποίων κρίθηκε αναγκαία η επιστράτευση σχεδόν μιας διμοιρίας για τον καθένα.Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην ακροδεξιά ατζέντα απελπισίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση πανελλαδικά. Αυτή η κακώς εννοούμενη εφαρμογή του «νόμου» και της «τάξης» υποτίθεται ότι εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Να υπενθυμίσουμε ότι ο πολίτης αισθάνεται ανασφαλής γιατί δεν γνωρίζει πώς θα ζεσταθεί και φέτος, γιατί δεν είναι σε θέση να έχει πλήρη ιατρική περίθαλψη, γιατί δεν γνωρίζει αν θα του πάρουν το σπίτι, γιατί δεν γνωρίζει αν θα έχει δουλειά αύριο και πότε θα βγει από την ανεργία, γιατί δεν γνωρίζει πότε θα έρθουν τα επόμενα μέτρα και τι θα του ζητήσουν πάλι, γιατί δεν γνωρίζει πότε θα δει τα παιδιά του που έφυγαν μετανάστες (γύρω στις 300000 έφυγαν φέτος) κλπ, κλπ, κλπ. Ο πολίτης αισθάνεται ανασφαλής διότι η ζωή του βρίσκεται στο κενό. Πώς οι εκκενώσεις γεμίζουν αυτό το κενό, μόνο ο κ. Δένδιας μπορεί να απαντήσει. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε την πεποίθηση ότι η δημιουργία περαιτέρω κενού εντείνει τον ίλιγγο της κοινωνίας αντί να τον περιορίζει.Την αναίτια και φασίζουσα εκκένωση των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων πανελλαδικά, δεν μπορούμε να τη δούμε απομονωμένη. Εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική άγριας καταστολής, περιστολής και απαξίωσης της Δημοκρατίας, δημιουργία εσωτερικού εχθρού και κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Η πολιτική αυτή αποτελεί πολύτιμο και αναγκαίο μοχλό των μνημονιακών πολιτικών, οι οποίες δεν μπορούν να περάσουν με κανονική λειτουργία της βουλής, δεν μπορούν να περάσουν χωρίς την επίταξη των εργαζομένων, δεν μπορούν να περάσουν χωρίς πλήρη έλεγχο όλων των εξουσιών και των ΜΜΕ, δεν μπορούν να περάσουν χωρίς την τρομοκρατία και την καταστολή της νεολαίας και της κοινωνίας στο σύνολό της. Το δίλημμα πλέον είναι καθαρό: Μνημόνιο ή Δημοκρατία. Και καλείται ο καθένας να πάρει θέση.Στο σκοτεινό αυτό τοπίο, εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε στις δυνάμεις του λαού και της νεολαίας μας, πιστεύουμε ότι ο χρόνος πια μετράει αντίστροφα, πιστεύουμε και καλούμε την κοινωνία να αντισταθεί μαζικά και οργανωμένα, μέσα από τις γραμμές μας και έξω από αυτές, για να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη που ζούμε. Στην απαξίωση της Δημοκρατίας και την κοινωνική ισοπέδωση απαντάμε με αγώνα, στον φόβο απαντάμε με ελπίδα, στην καταστολή απαντάμε με αλληλεγγύη. Αυτή την αμέριστη αλληλεγγύη που επιδεικνύουμε συνεχώς μέσα από το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης στη χώρα και την πόλη μας, αυτή την αμέριστη αλληλεγγύη που επιδείξαμε σε κάθε πληττόμενη κοινωνική ομάδα, από τη Δωδώνη μέχρι την ΕΡΑ Ηπείρου, αυτή την αλληλεγγύη εκφράζουμε απερίφραστα και σήμερα.

Ο Δένδιας κουβάλησε στα Γιάννενα διμοιρίες των ΜΑΤ από Θεσπρωτία, Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

"Λεφτά υπάρχουν" και δεν το καταλάβαμε;

Λεφτά για πέταμα φαίνεται πως έχουν εκεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,αφού για μια επιχείρηση ρουτίνας (σπάσιμο κατάληψης "Αντιβίωση") απέναντι σε άοπλους άστεγους, μετέφεραν στα Γιάννενα διμοιρίες των ΜΑΤ από τη Θεσπρωτία, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα!!! Μιλάμε για τεράστιο κόστος εξόδων, το οποίο προκλητικά γίνεται μέσα σε περίοδο κρίσης και ύφεσης. Ούτε το υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων δε σεβάστηκε ο Δένδιας. Πέντε λεπτά διήρκεσε η όλη "επιχείρηση" και όπως μονολογούσαν οι ίδιοι οι ΜΑΤατζήδες από την Αθήνα: "Τι μας κουβάλησαν στην άλλη άκρη της Ελλάδας και μας προετοίμαζαν λες και πάμε σε μάχη!" Τα συμπεράσματα δικά σας...

Σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια των Ιωαννίνων!!!

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί το σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια σε πέντε περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα σε Αχαΐα, Μαγνησία, Λάρισα, Ηράκλειο και Ιωάννινα και μέχρι την Άνοιξη του 2014 το πλάνο προβλέπει να έχει εγκατασταθεί το σύνολο σε όλη την επικράτεια.Αυτό ανακοινώθηκε χτες από το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης σε 1250 πρατήρια σε Αττική και Θεσσαλονίκη.Υπεγράφη ακόμα χτες απόφαση για την επέκταση του συστήματος εισροών – εκροών στους μεταπωλητές του πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει το σύστημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Εκκρεμεί η επέκταση του συστήματος σε διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας.Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι:
-την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει διαδικτυακή εφαρμογή στη Γ.Γ.Π.Σ. στην οποία οι υπόχρεοι εγκατάστασης συστήματος εισροών – εκροών (Βενζινοπώλες ) θα επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του μητρώου εγκατάστασης και θα καταχωρίσουν τα στοιχεία των δεξαμενών και αντλιών καυσίμων της εγκατάστασης.
-Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές διαλειτουργικότητας και πλέον θα γίνεται καταγραφή των κινήσεων εισροών – εκροών στη Γ.Γ.Π.Σ.
-Μετά τη συλλογή των αρχικών στοιχείων θα ξεκινήσουν και οι έλεγχοι συμμόρφωσης από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου.Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Αθ. Σκορδά έχει συμμορφωθεί με το σύστημα εισροών εκροών το 95% των βενζινάδικων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Για αυτούς που δεν συμμορφώθηκαν ο υπουργός σημείωσε ότι τα πρατήρια δεν πρόκειται να ανοίξουν εάν δεν συμμορφωθούν στη νομοθεσία. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως. Δεν θα ανεχθούμε να υπάρχει τρύπα στο σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος της αλυσίδας του εμπορίου πετρελαιοειδών. Έτσι θα αντιμετωπιστεί η λαθρεμπορία και η φοροδιαφυγή».Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς σημείωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου των πρατηρίων, από την οποία προέκυψε ότι μέχρι την Τρίτη είχαν συμβασιοποιηθεί 1.202 από τα 1.250 ενεργά πρατήρια καυσίμων στις περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης. Με βάση αυτά τα στοιχεία διεξήχθησαν έλεγχοι από 5 συνεργεία. Από τους συνολικά 54 ελέγχους (47 στην Αττική και 7 Θεσσαλονίκη), διαπιστώθηκε ότι 7 πρατήρια δεν είχαν συμμορφωθεί με το νόμο.Τέλος, ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι έχει ολοκληρωθεί η επισκευή του "μυστικού" αυτοκινήτου με βάση το οποίο θα διεξάγονται και άλλου είδους έλεγχοι στα πρατήρια και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν και οι έλεγχοι, οι επίσημοι πλέον – γιατί οι δοκιμαστικοί έλεγχοι έχουν γίνει- από την αξιοποίηση του μυστικού αυτοκινήτου.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας και φωτογραφικό υλικό από την επιχείρηση στην κατάληψη "Αντιβίωση"

Σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, σε τρία δημόσια κτίρια στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου στα Ιωάννινα, που τελούσαν υπό κατάληψη.Πρόκειται για τρία κτίρια που ανήκουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ (8) αλλοδαποί (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο υπήκοοι Ρουμανίας και ένας υπήκοος Σομαλίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο ένα από τα τρία κτίρια.Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παράνομης εισόδου στη χώραΜέσα στους υπό κατάληψη χώρους του ενός κτιρίου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, διακόσια πανό, έντεκα κοντάρια, σημαίες, τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένα μαχαίρι, είδη ρουχισμού και έντυπο υλικό.Στο τρίτο κτίριο, βρέθηκαν δύο ταμειακές μηχανές, που κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.Για την επιχείρηση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ όλες οι αστυνομικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού και σε συνεννόηση με τους Κρατικούς Φορείς, στους οποίους ανήκουν τα υπό κατάληψη κτίρια.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ τα τρία κτίρια παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο.

Το Εφετείο Αθηνών αρμόδιο για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα!

Έχει συνταγματική κάλυψη ο τρόπος διοικήσεώς τους...

 Στο Εφετείο Αθηνών παρέπεμψε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τον Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών όσους έχουν διαφορετική γνώμη στο ζήτημα που αφορά τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα.Συγκεκριμένα ο Αν. Υπουργός είπε τα ακόλουθα:«Στην Επιτροπή –για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, γιατί δεν νομίζω ότι κάποιος εκφράζει απόλυτα την τοπική κοινωνία- ακούστηκαν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις τόσο σχετικά με τα πραγματικά δεδομένα όσο και σχετικά με το νομικό καθεστώς. Αυτή είναι η αλήθεια. Αναφέρθηκαν νόμοι που αλληλοαναιρούνται, συγκρουόμενες δικαστικές αποφάσεις και αντίθετες γνωμοδοτήσεις.
Το σίγουρο είναι –και σε αυτό νομίζω ότι συγκλίνουμε όλοι- ότι υπάρχει μία συνταγματική επιταγή, το άρθρο 109 του Συντάγματος. Σύμφωνα με αυτήν, εάν υπάρχει αμφισβήτηση επί της τήρησης της βούλησης του διαθέτη, αρμόδιο να κρίνει είναι το Εφετείο Αθηνών. Αυτή είναι η πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.Αυτή είναι και η άποψη του Προέδρου της πρώην νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, του κ. Ράντου, και του Προέδρου της νυν νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, του Παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του κ. Μυτκίδη.Ειδικά δε ο κ. Ράντος, παραδίδοντας το νομοσχέδιο επί προεδρίας του διατύπωσε τα εξής: «Το ζήτημα τίθεται με ιδιαίτερη επιμονή, αλλά είναι νομικά απλό και οι σχετικές περιουσίες έχουν περιβληθεί από μακρού με έναν συγκεκριμένο τρόπο διοικήσεως. Ο τρόπος διοικήσεως, όπως και ειδικότερος σκοπός κάθε περιουσίας, έχει συνταγματική κάλυψη. Όπως δεν μπορεί ο νομοθέτης ή η διοίκηση να παρέμβει και να μεταβάλει το σκοπό και τον τρόπο διοίκησης οποιουδήποτε από τα υπάρχοντα στην Ελλάδα ιδρύματα χωρίς την παρεμβολή δικαστηρίου, έτσι δεν μπορούν να το πράξουν και για τα λεγόμενα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα. Πρέπει να καταστεί σαφές».Και συνεχίζει: Σύμφωνα με το τότε σχέδιο νόμου -και το σημερινό- δεν επιχειρείται η, το πρώτον, θέσπιση ενός ειδικού καθεστώτος για μια ομάδα ιδρυμάτων. Απλώς, διατηρείται, όπως και για όλα τα άλλα ιδρύματα της Ελλάδος, ο υφιστάμενος τρόπος διοίκησης. Γιατί; Διότι δεν επιτρέπεται να γίνει αλλιώς.Αντιθέτως, ζητείται από κάποιους να ανατραπεί με νόμο ειδικώς και μόνο για μια κατηγορία ιδρυμάτων ο υφιστάμενος τρόπος διοικήσεως, ενώ για όλα τα άλλα ιδρύματα της Ελλάδος μόνη προς τούτο οδός είναι η δικαστική.
Αν τα νομοθετήματα –καταλήγει- των ανωμάλων ιδρυμάτων -και τα αποκαλεί έτσι, γιατί τα διατάγματα διοίκησης των Ηπειρωτικών θεσπίστηκαν επί δικτατορίας Παγκάλου- διέστρεψαν, όπως καταγγέλλουν ορισμένοι, τη βούληση των διαθετών, υπάρχει η κατά το Σύνταγμα οδός: Ή η βούληση των διαθετών είναι αυτή που έχει αποτυπωθεί στο υφιστάμενο καθεστώς, οπότε ούτε μπορεί ούτε πρέπει να επιχειρηθεί οποιαδήποτε μεταβολή της ή ήταν εν όλω ή εν μέρει διαφορετική, οπότε το μόνο αρμόδιο κατά το Σύνταγμα δικαστήριο θα αποδώσει στη βούληση των διαθετών την αληθή της έννοια, δικαιώνοντας τους καταγγέλλοντες. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να το κάνει κατά το Σύνταγμα ο νομοθέτης. Αυτή είναι και η άποψη της Κυβέρνησης.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας στην κατάληψη αντιβίωση

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ - Μικροφωνική συμπαράστασης στην κατάληψη "Αντιβίωση"

Λες και κάτι ήξεραν οι Αρτινοί,οι οποίοι για δύο ώρες χθες πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης τους, μικροφωνική παρέμβαση συμπαράστασης στην κατάληψη "Αντιβίωση". Η μικροφωνική κράτησε δύο ώρες και στη διάρκειά της διαβάστηκαν κείμενα και ακούστηκαν πολλές και διάφορες απόψεις για το κινημάτων καταλήψεων. Διαβάστηκε το κείμενο κάλεσμα της "Αντιβίωσης" αλλά και κείμενα αλληλεγγύης στις καταλήψεις καθώς φωνάζονταν και συνθήματα.

Και τώρα που έσπασαν την κατάληψη "Αντιβίωση" να περιμένουμε να αξιοποιήσουν το κτίριο;

Για δεκαετίες τώρα γιατί δεν το έκαναν;

Ένα αχούρι ήταν πριν την κατάληψη το συγκεκριμένο γωνιακό κτίριο (Παπανδρέου & Μπελογιάννη) στο παλαιό Χατζηκώστα.Eνα ερείπιο που μάταια περίμενε να αξιοποιηθεί για κάποια χρήση και αν ξαναβρεί ζωή. Ώσπου το 2008 ήρθαν κάποιοι ακτιβιστές συμπολίτες μας και το έκαναν λειτουργικό. Το επισκεύασαν, το έκαναν κατοικήσιμο για αστέγους, φοιτητές και απόρους, φύτεψαν τους κήπους του και αρκετά συχνά διοργάνωναν events (συναυλίες, παραστάσεις, συζητήσεις). Ποτέ, μα ποτέ δεν αποφασίστηκε η παραμικρή τεκμηριωμένη πρόταση για αξιοποίησή του, ώστε οι καταληψίες να βρεθούν εμπόδιο σε μια δημόσια χρήση του. Στην πόλη ακούγαμε μόνο άναρθρες και αποσπασματικές προτάσεις χωρίς περιεχόμενο και ουσία. Συνεπώς κανείς δεν έχανε από αυτή την εξέλιξη, αφού κανένα master plan αξιοποίησης του χώρου δεν καθυστερούσε. Ποιοι κέρδιζαν; Οι άστεγοι και κατατρεγμένοι που είχαν ένα χώρο να κοιμηθούν και όσοι παρακολουθούσαν κάποιες δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Σήμερα έσπασαν την κατάληψη. Από αύριο δηλαδή τι θα αλλάξει στην περιοχή; Θα αξιοποιηθεί ξαφνικά το παλαιό Χατζηκώστα; Με ποια απόφαση ένταξης έργου, ποιον προϋπολογισμό και προς ποια χρήση; Συνεπώς έγινε μια επιχείρηση επειδή έτσι επέβαλε το υπουργός Δένδιας και όχι για το γενικότερο καλό της πόλης και της γύρω (από την κατάληψη) περιοχής. Όλα μα όλα για το προφίλ του κόντε Δένδια. Επειδή ο Δένδιας θέλει να κατέβει για δήμαρχος στην Αθήνα και δίνοντας ακροδεξιές "εξετάσεις" θέλει να κοντράρει τον Κασιδιάρη!Αυτή είναι η ουσία!

Σε αναζήτηση χώρου για τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων

Επικρατέστερες επιλογές το εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών και το πρώην Αεροπορικό Απόσπασμα στο αεροδρόμιο

Μεταξύ δύο εναλλακτικών καλείται να αποφασίσει η Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, το χώρο, που θα στεγάσει στο εξής τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό της πόλης.Σε μία εποχή, που το αίτημα για μείωση του κόστους, όπου κι αν αυτό αναφέρεται, υποβάλλεται από τις κεντρικές διοικήσεις, είναι δεδομένο, ότι ακουμπά και τις τοπικές υπηρεσίες η παραμονή ενός Σταθμού, όπως αυτός που λειτουργεί για δύο σχεδόν δεκαετίες στην οδό Γράμμου. Η μία παράμετρος είναι αυτή του κόστους λειτουργίας του Σταθμού που οδηγεί στην αναζήτηση νέας στέγης. Η δεύτερη παράμετρος όμως είναι αυτή που αποκτά μεγαλύτερη σημασία και αναφέρεται στις ανάγκες και την κάλυψη της λειτουργικότητας του Σταθμού στο υπάρχον κτήριο.Όπως επισημαίνουν ανώτεροι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Σταθμός στη Γράμμου μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες που υπήρχαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά μέχρι τότε που η περιοχή δεν ήταν πυκνοκατοικημένη. Από τη στιγμή όμως που η πόλη αναπτύχθηκε προς τη δυτική της πλευρά η καθημερινότητα της λειτουργίας του Σταθμού, είναι εξαιρετικά δύσκολη.«Από τις απλές δουλειές που χρειάζεται να κάνουμε για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των οχημάτων, μέχρι τον χρόνο πρόσβασης στα περιστατικά. Είναι ένα σημείο που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργία του Σταθμού, όπως όμως και στην καθημερινότητα της περιοχής», τονίζει κορυφαίο στέλεχος της Πυροσβεστικής στο νομό.

Δύο προτάσεις
Το επιτελείο των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος στο νομό έχει στη διάθεσή του δύο προτεινόμενες λύσεις αυτή τη στιγμή και μια τρίτη με πολύ μικρότερες πιθανότητες.Η πρώτη αναφέρεται στην προοπτική μετακόμισης του εργοταξίου του δήμου Ιωαννιτών, δίπλα από τον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, προοπτική που χαρακτηρίζεται εξαιρετική, καθώς δεν απαιτείται κάποιο ιδιαίτερο κόστος για τη μετατροπή της κτηριακής εγκατάστασης, ώστε να προσαρμοστούν στις ανάγκες της Πυροσβεστικής.Η δεύτερη επιλογή όμως που προφανώς πληροί καλύτερα από κάθε άλλη τα βασικά κριτήρια, είναι και η δυσκολότερη. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις του πρώην Αεροπορικού Αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας, που λειτουργούσε εντός του αεροδρομίου της πόλης. Ο χώρος αυτός θεωρείται ιδανικός για την Πυροσβεστική, που μπορεί παράλληλα να καλύψει και τις ανάγκες πυρόσβεσης στο χώρο του αεροδρομίου.. Είναι όμως μία δαπανηρή επιλογή, καθώς μπορεί να απαιτηθούν μέχρι και 100.000 ευρώ για την βελτίωση των υποδομών. Ακόμη, στο τραπέζι έχει πέσει και μία τρίτη πρόταση, η οποία όμως δε φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Είναι η λύση του ενός κτηρίου στο πρώην δημαρχείο Περάματος, που ουσιαστικά δε χρησιμοποιείται, όμως απαιτούνται αρκετές παρεμβάσεις ειδικά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δικαιολογημένη ανησυχία και στην κατάληψη "Σαχίνη 3"

Εκεί όμως είναι ιδιωτικό ακίνητο και όχι περιουσία του δημοσίου

Ανησυχία κυριαρχεί στην πόλη για το έαν η επίδειξη δύναμης και «δημοκρατικής» πυγμής απέναντι στις καταλήψεις και στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στα Γιάννενα, βρει εφαρμογή και στη κατάληψη "Σαχίνη 3". Εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς πρόκειται για ακίνητο το οποίο ανήκει σε ιδιώτες και όχι στο δημόσιο. Δεν γνωρίζουμε έαν επιχειρηθεί να βρεθεί φόρμουλα για να σπάσουν και αυτή την κατάληψη, πάντως με καθαρά νομικούς όρους κάτι τέτοιο φαίνεται αδύνατο χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών.

Με πενιχρά ευρήματα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Έξι άνδρες - δύο γυναίκες οι οκτώ αλλοδαποί που συνελήφθησαν στην "Αντιβίωση"

Με πενιχρά ευρήματα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη "Αντιβίωση". Σχεδόν τίποτα το ποινικά επιλήψιμο, ενώ μόνο υπόδικοι και καταζητούμενοι δεν βρέθηκαν ανάμεσα στους οκτώ δύσμοιρους μετανάστες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Πρόκειται για έξι άνδρες και δύο γυναίκες. Πολύ φασαρία για το τίποτα από το πρωί στα Γιάννενα. Είναι σαφές ότι η επιχείρηση εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Δένδια για σπάσιμο των καταλήψεων σε όλη τη χώρα.Όμως δεν δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα.

Ανακοινώθηκαν ηλεκτρονικά οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

"Βουτιά" των βάσεων εισαγωγής ως και 1000 μόρια!!!

Ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από το υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα.Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΑΙΔ, καταγράφεται πτώση στις περισσότερες σχολές. Οι νέοι προσανατολίζονται πλέον στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές για επαγγελματική αποκατάσταση που σημειώνουν άνοδο.O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.988 (77.814 με το 90%, 14.296 με το 10%, 12.878 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 116.173.Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 71.761, εκ των οποίων έκαναν χρήση των ειδικών περιπτώσεων 12.139, ενώ το 2012 εισήχθησαν 80615.Φέτος έμειναν 836 κενές θέσεις (509 με το 90%, 125 με το 10% και 202 με την κατηγορία των ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α΄). Το 2012 είχαν μείνει 1.150 κενές θέσεις.Οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός).Τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου εκτυπώνονται οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο.

ΦΩΤΟ-Η επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη αντιβίωση

Συνεχής ενημέρωση γα τις εξελίξεις στο Αυτόνομο Ραδιόφωνο Ιωαννίνων
Τελείωσε πριν λίγη ώρα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.Όπως σας ενημερώσαμε και πριν,δεν υπάρχουν συλλήψεις ή προσαγωγές.Συνεχής ενημέρωση για την κατάληψη "Αντιβίωση" και τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης μπορείτε να μαθαίνετε από το Αυτόνομο Ραδιόφωνο Ιωαννίνων στην σελίδα www.radio-i.org

Τι πορηγήθηκε της επέμβασης στην "Κατάληψη Αντιβίωση";

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,δεν υπάρχουν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων από τον αντιεξουσιατικό χώρο,μετά την πρωινή επέμβαση της Αστυνομίας στην Κατάληψη Αντιβίωση".Οι περισσότεροι όμως συμπολίτες αναρωτιούνται για τους λόγους που οδήγησαν την ΕΛΑΣ σε αυτή την επιχείρηση.Ήταν κάτι που είχε σχεδιαστεί από καιρό;Μήπως η τοπική αστυνομία θεώρησε πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει,μετά από την  κατάληψη στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης και την παρέμβαση ομάδας αντιεξουσιαστών στο χθεσινοβραδυνό δημοτικό συμβούλιο,όπου και διαπληκτίστηκαν τους δημοτικούς συμβούλους;

Συνεχίζεται το κρυφτό μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πόλης!

Συνεχίζεται το κρυφτό μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Μια ομάδα 30 περίπου νεαρών έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και με συνθήματα αποδοκιμάζει την αστυνομική επέμβαση στην «Κατάληψη Αντιβίωση».Υπάρχουν όμως και άλλες μικρότερες ομάδες που έχουν διασκορπιστεί στο κέντρο των Ιωαννίνων.