Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο OLYMPIC

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Η φωτιά εκδηλώθηκε στην ταράτσα στα μηχανήματα κλιματισμού

Τέλος καλό, όλα καλά στο ξενοδοχείο OLYMPIC, αφού η φωτιά που πήγε να εκδηλωθεί στο κουβούκλιο των μηχανημάτων του ασανσέρ που βρίσκεται στην ταράτσα του ξενοδοχείου, σβήστηκε πριν καλά-καλά πάρει διαστάσεις , χάρη στην άμεση παρέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής. Υπήρχαν φόβοι να μη μεταδοθεί η πυρκαγιά στα παρακείμενα μηχανήματα κλιματισμού. Μικρή και ολιγόλεπτη η αναστάτωση για τους ενοίκους που επέστρεψαν στα δωμάτιά τους. Τρία οχήματα της πυροσβεστικής έδωσαν το παρόν αλλά και άνδρες της ομάδας "ΔΙΑΣ" της ΕΛ.ΑΣ. που απέκλεισαν αμέσως -για παν ενδεχόμενο- την περιοχή. Σιγά-σιγά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην περιοχή. Τέλος καλό, όλα καλά!

ΤΩΡΑ-Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚΚλειστοί είναι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ,στην ταράτσα του οποίου ξέσπασε πριν λίγα λεπτά πυρκαγιά.Η φωτιά έχει περιοριστεί στην ταράτσα του ξενοδοχείου.Στο σημείο βρίσκονται και άνδρες της τροχαίας

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Φωτιά σε ταράτσα κεντρικού ξενοδοχείου των Ιωαννίνων!!!

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγα λεπτά στην ταράτσα του ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΙΚ στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.Στο σημείο μόλις έφθασαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

Πόρους που ανέρχονται στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να υλοποιήσει ένα ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.Το πρόγραμμα εισηγήθηκαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών- έργων και αποφασίστηκε ήδη από την εκτελεστική επιτροπή και την δημοτική ομάδα.Το πρόγραμμα αναβάθμισης, όπως τόνισε στη διάρκεια δηλώσεων ο εκπρόσωπος τύπου Δημήτρης Παπαδόπουλος, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ οικονομικής και τεχνικής υπηρεσίας, διεύθυνσης εργοταξίου, περιφερειακών ενοτήτων και επιτροπής παιδείας.Για την υλοποίηση του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν εργατοτεχνίτες που θα προσληφθούν από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους δήμους, με την υποστήριξη του εργοταξίου και πιθανή αξιοποίηση άλλων προγραμμάτων που θα προκηρυχθούν.Τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα – μέσα στον Σεπτέμβριο- και μετά από εποικοδομητικό διάλογο με τις δημοτικές ενότητες.Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες:
• Αποκατάσταση οδών και ασφαλτοστρώσεις
• Αποκατάσταση και συντήρηση πεζοδρομίων
• Διάνοιξη οδών από απελευθέρωση ρυμοτομούμενων εκτάσεων
• Αναβάθμιση πάρκων και πλατειών
• Αναβάθμιση παιδικών χαρών
• Αναβάθμιση και δημιουργία αθλητικών χώρων
• Αναβάθμιση και συντήρηση σχολικών εγκαταστάσεων
• Αναβάθμιση παραλίμνιας περιοχής και πλατείας Μαβίλη
• Επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού
Πόροι εξασφαλισμένοι προέρχονται από τις παρακάτω πηγές :
• ΣΑΤΑ
• Κληροδοτήματα
• Επιχορηγήσεις σχολείων
• Πράσινο Ταμείο
• Ίδιοι Πόροι
Να τονιστεί ότι το πρόγραμμα είναι ανεξάρτητο από τα έργα που υλοποιεί το εργοτάξιο

Από ποιους περιμένουμε να αναγνωρίσουν την πολιτιστική αξία της Αρχαίας Δωδώνης;

Με αφορμή το Καλοκαίρι που πέρασε χωρίς ν΄ ακουστεί καθόλου τόσο ο Αρχαίος Λόγος όσο και καμιά πολιτιστική δραστηριότητα στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί κανείς ότι το σημαντικότερο πολιτιστικό μνημείο της Ηπείρου που είναι η Αρχαία Δωδώνη απαξιώνεται όχι μόνο από την αδιαφορία του Αθηνοκεντρικού Κράτους, αλλά και από εμάς τους ντόπιους υπεύθυνους των πολιτιστικών πραγμάτων τόσο του Δήμου Ιωαννιτών όσο και του Δήμου Δωδώνης…Το Ιτς Καλέ θεωρήθηκε σημαντικότερος ιστορικός χώρος από το Πνευματικό Κέντρο Δ. Ιωαννιτών και παρουσιάστηκε μουσική εκδήλωση τη βραδιά της πανσελήνου. ΄Οπως και η αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» παρουσιάστηκε από το Πνευματικό Κέντρο Δ. Δωδώνης σε πολλές κοινότητες του Δήμου Δωδώνης, όχι όμως στον κατ΄ εξοχήν ενδεδειγμένο χώρο (Ιερό της Δωδώνης)…Αλήθεια εφέτος γιατί δεν πραγματοποιήθηκε στον ιερό χώρο της Δωδώνης η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια νυκτερινή εκδήλωση της Πανσελήνου του Αυγούστου από τα Πνευματικά Κέντρα των δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης; Και ο Αρχαιολογικός χώρος γιατί ήταν κλειστός το βράδυ της 21ης Αυγούστου παρά του ότι η τοπική ΕΠΚΑ προγραμμάτισε και ανακοίνωσε ότι ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 12 τα μεσάνυκτα, όπως και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας και πολλοί επισκέπτες του χώρου έμειναν υπό το φως της ολόγιομου φεγγαριού έξω από τα κάγκελα της εισόδου, σχολιάζοντας σχετικά;Πιθανόν κάποιοι αρμόδιοι να προσπαθήσουν να δικαιολογηθούν ότι «υπάρχει οικονομική δυστοκία». Δεν πείθουν όμως, γιατί αν αδυνατούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά, θα μπορούσαν να προγραμματίσουν για τη βραδιά αυτή μια νυκτερινή ξενάγηση του ιερού της Δωδώνης λ.χ. ή μια νυκτερινή ποιητική βραδιά κ.λ.π. που δεν κόστιζαν χρήματα, ώστε οι επισκέπτες που έφτασαν με αγάπη και λατρεία στην Αρχαία Δωδώνη για να γιορτάσουν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο δεν θα επέστρεφαν μετανοιωμένοι και προβληματισμένοι για την αδιαφορία κάποιων στην ιστορική μας κληρονομιά …Πώς να μην αγανακτεί κανείς … Ας μην επικαλούμαστε εύκολα μόνο την κρατική αδια- φορία… Πρώτα να κοιτάζουμε τι κάνουμε εμείς για την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας…Η Αρχαία Δωδώνη ας αρκεστεί λοιπόν στην προσφορά των πολιτιστικών σωματείων της Δωδωναίας κοιλάδας που ετοιμάζουν τον 1ο ΝΑΙΟ δρόμο σε λίγες ημέρες…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με το Ναυτικό Διοικητή Ιονίου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη πραγματοποίησε ο Περιφερειακός Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων και Ηπείρου Αρχιπλοίαρχος Σταμάτης Ράπτης συνοδευόμενος από την λιμενάρχη Πρέβεζας Σταματία Μαργέλη.Στην συνάντηση, όπου παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας Παρθενία Καζάκου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την συνεργασία Δήμου , Λιμενικού Ταμείου και Λιμενικών Αρχών αναφορικά με την καλύτερη αστυνόμευση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού αλλά και γενικότερα του Αμβρακικού Κόλπου.Όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για την απομάκρυνση του γερανού από την είσοδο του Αμβρακικού στο Ακτιο, αίτημα το οποίο έχει επανειλλημένα κατατεθεί από τους φορείς .Και οι δύο πλευρές ανέφεραν την άριστη μεταξύ τους συνεργασία ,εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σε αυτή την δύσκολη οικονομικά συγκυρία θα διαμορφωθεί ακόμη μεγαλύτερο πεδίο κοινών δράσεων με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της λιμενικής ζώνης και γενικότερα του Δήμου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Αναμάσησε τα ίδια επιχειρήματα η κυβέρνηση για να «δικαιολογήσει» ότι ουσιαστικά παραμένει το «Πλην Ιωαννίνων»

Κατά την τοποθέτηση του στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου
«Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις», ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς άσκησε δριμεία κριτική σχετικά με την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των Ηπειρωτικών κληροδοτημάτων.Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στο νόμο 1473 του 1984 που ποτέ δεν εφαρμόστηκε, στη βούληση του διαθέτη να ισχύσει και στα Γιάννενα και στην Ήπειρο αυτό που ισχύει σε όλη την Ελλάδα καθώς επίσης και στα δύο πορίσματα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που είχαν εξαντλητικά συζητήσει αυτό το θέμα και είχαν καταλήξει στην ίδια κατεύθυνση.Το κεντρικό όμως ερώτημα που τέθηκε στην παρέμβασή ήταν το γιατί δεν επανέρχεται το νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ως προσχέδιο, το οποίο με σαφήνεια καταργούσε αυτά τα απαράδεκτα διατάγματα του 1939, κάτι που στη συνέχεια αναιρέθηκε.Αυτό που ζητάμε σαν ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξει σεβασμός του Συντάγματος. Ό,τι ισχύει για όλη την Ελλάδα να ισχύει και στα Γιάννενα και ουσιαστικά να επανέλθει αυτό που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο ως προσχέδιο. Ζητάμε πραγματικά να μας δοθεί μία ουσιαστική εξήγηση γιατί αυτό δεν γίνεται και τι εμποδίζει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτό το βήμα.Να σημειωθεί ότι σε αυτό το κεντρικό ερώτημα δεν απάντησε στο κλείσιμό του ο Υπουργός ο οποίος εμφανίστηκε να ταυτίζεται απόλυτα με την άποψη του κ. Ράντου, πρώην Προέδρου της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Άραγε αυτούς τους ισχυρισμούς δεν τους γνώριζε το Υπουργείο όταν αναρτούσε στο διαδίκτυο το προσχέδιο;Τέλος σχετικά με το θέμα των κληροδοτημάτων των ΑΕΙ, αναφέρθηκε πως θα πρέπει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να διαχειρίζονται ως αυτοδιοίκητα τα κληροδοτήματά τους επ’ ωφελεία των ίδιων των Ιδρυμάτων.Τα διοικητικά Όργανα των ιδρυμάτων, οι σύγκλητοι, μπορούν να εξασφαλίσουν διαφάνεια και σωστή διαχείριση. Δε νομίζουμε ότι μπορεί να βοηθάει, για παράδειγμα, η επιμονή σε διατάξεις, όπως το να πληρώνουν και τα κληροδοτήματα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που έχουν υποστεί ήδη και το κούρεμα μέσω του PSI στα αποθεματικά τους, φόρο ακίνητης περιουσίας 3% σαν να ήταν ανώνυμη εταιρεία.Επίσης, προξενεί εντύπωση, αν ουσιαστικά θεωρούμε ότι είναι αυτοδιοίκητα Ιδρύματα, ο προληπτικός και γραφειοκρατικός έλεγχος και μάλιστα από ιδιωτικές εταιρείες. Τα Ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και προληπτικούς και ουσιαστικούς ελέγχους με όλους τους νόμιμους τρόπους ώστε να εξασφαλίζουν τη σωστή αξιοποίηση των κληροδοτημάτων τους, που ειδικά σε αυτές τις συνθήκες μπορούν πραγματικά να αξιοποιηθούν και στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης με πάρα πολλές μορφές.

Γιορτή σαρδέλας το Σάββατο στην Πρέβεζα

Η γιορτή της σαρδέλας, το μεγαλύτερο λαϊκό πανηγύρι για την περιοχή ,θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στο χώρο του πάρκινγκ της παραλίας Πρέβεζας.Ψητή σαρδέλα, πρεβεζάνικη ντομάτα και άφθονο κρασί θα πλαισιώσουν την βραδιά, συνεχίζοντας μια παράδοση που διαρκεί εδώ και 40 περίπου χρόνια.Η γιορτή της σαρδέλας αποτελεί «σήμα κατατεθέν» για την Πρέβεζα αναδεικνύοντας το στενό δέσιμό της με τη ναυτική παράδοση και την αλιεία.Οι επισκέπτες θα χαρούν την όμορφη βραδιά, συνοδεία της ορχήστρας του Μιχάλη Ζάμπα σε μουσικούς δρόμους παραδοσιακούς και αγαπημένους .H γιορτή της σαρδέλας προσελκύει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες κόσμου από την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι απολαμβάνουν τις παραδοσιακές γεύσεις και την καλή μουσική.

Παραδοσιακή βραδιά από τους Συρρακιώτες της Πρέβεζας

Παραδοσιακό πανηγύρι διοργανώνει και φέτος ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας την Παρασκευή 30 Αυγούστου μετά τις 9το βράδυ στον αύλειο χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.
Η βραδιά θα ξεκινήσει με τα χορευτικά συγκροτήματα του Συνδέσμου ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει το γλέντι με το συγκρότημα του Κώστα Γεροδήμου.Φέτος, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών της Πρέβεζας θα τιμήσει και τους απογόνους των δωρητών Χρήστου και Καλλιόπης Μακρυγιάννη οι οποίοι προσέφεραν το οικόπεδο όπου ανεγέρθηκε το Δημοτικό Σχολείο του Ελαιώνα.Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμελέκας απευθύνει πρόσκληση όχι μόνο στους Συρρακιώτες αλλά και σε όλους τους Πρεβεζάνους να συμμετάσχουν στην ομορφη αυτή βραδυά η οποία γίνεται κάθε χρόνο αφορμή να αναδειχθεί η αγάπη για την παράδοση και οι στενοί δεσμοί του Συρράκου με την πόλη της Πρέβεζας.

ΗΠΕΙΡΟΣ:Η γηρασμένη περιφέρεια της χώρας!!

Στο Δήμο Τζουμέρκων οι κάτοικοι με την μεγαλύτερη ηλικία-Ο Δήμος Ιωαννιτών στους 10 μεγαλύτερους της Ελλάδας

Στις 336.856 άτομα ανέρχεται ο μόνιμος πληθυσμός της Ηπείρου, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011 που ανακοίνωσε μετά από δύο ολόκληρα χρόνια η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Από αυτούς οι 165.775 είναι άνδρες και οι 171.081 γυναίκες. Ο Δήμος Ιωαννιτών με πληθυσμό 112.486 βρίσκεται στη δέκατη θέση του πίνακα με τους δέκα μεγαλύτερους της χώρας.Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τα νούμερα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είναι το γεγονός ότι αρκετές περιοχές της Ηπείρου συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο… γερασμένες της Ελλάδας. Η Περιφέρειά μας ως σύνολο διαθέτει τον πληθυσμό με τη μεγαλύτερη ηλικία στη χώρα (44,2 χρόνια). Από αυτήν ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων εμφανίζεται ως ο πιο ηλικιωμένος στην Ελλάδα, με το μέσο όρο ηλικίας των κατοίκων του να κυμαίνεται στα 57,9 χρόνια. Παράλληλα, σε χωριά του Δήμου Δωδώνης, του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, αλλά και του Δήμου Φιλιατών (κυρίως στα χωριά της Μουργκάνας) ο ίδιος μέσος όρος κυμαίνεται γύρω στα 53 χρόνια.

Τσαλιγοπούλου, Ευριδίκη, Κοργιαλάς τραγουδούν για το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στην Ε.Η.Μ.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία μεγάλη συναυλία στα Γιάννινα, με στόχο να στηρίξουν το έργο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Η συναυλία, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια Θεραπευτικές Κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, θα δοθεί την Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ.. H γενική είσοδος είναι 10 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται από την Δευτέρα, 19 Αυγούστου σε Rock shop ( Βλαχλείδη 7), Public (Πυρσινέλλα 4 & Γ.Μελανίδη), Ν. Πρόκος και ΣΙΑ ΟΕ (Σπ. Κατσαδήμα).

Οι καλλιτέχνες
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, συνεχίζοντας την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, επιδιώκει την επαφή και την επικοινωνία μέσα από τα τραγούδια. Τόσο τα αγαπημένα της παραδοσιακά όσο και τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας αυτά τα είκοσι και πλέον χρόνια που βρίσκεται στο τραγούδι.Η Ευρυδίκη ξεκινά ένα καινούριο «μπλε» ταξίδι με τα πιο αγαπημένα δικά της τραγούδια καθώς και με τραγούδια από τις γειτονιές του κόσμου.Ο Δημήτρης Κοργιαλάς με την καλύτερη διάθεση και με καινούργια τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Η ζωή είναι μια βόλτα», έχει ετοιμάσει ένα δυναμικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εκτός από τις δικές του επιτυχίες, μοναδικές διασκευές από την ελληνική και ξένη ποπ ροκ σκηνή, μέχρι και δημοτικά τραγούδια.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Την έντονη ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα στον χώρο της υγείας εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Την έντονη ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα στον χώρο της υγείας εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.Ανάμεσα στις προτάσεις που καταθέτει είναι οι μαζικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, πρόγραμμα ενημέρωσης όλου του πληθυσμού της περιοχής, συγκρότηση πλατιών ανοιχτών επιτροπών αγώνα με την συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων, σύγκληση των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, συντονισμό της δράσης των σωματείων καθώς και ολοήμερα πανελλαδικά συλλαλητήρια με κύριο στόχο την ανατροπή των πολιτικών της συγκυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ - Στενότατη η συνεργασία της "Όλυμπος" με την Τράπεζα Πειραιώς

Στη Βιλαρίμπα (Θεσσαλία) τελείωσαν - Στο Βιλαμπάχο (Ήπειρος) ακόμα... τρίβουμε!!!

Ο Καχριμάνης ακόμα... κανονίζει με τη διοίκηση της Τράπεζας για τη "ΔΩΔΩΝΗ" και εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, μας βομβαρδίζει με τη δέσμευση, ότι και καλά θα "καθαρίσει" να βρεθεί τρόπος ώστε η Τράπεζα Πειραιώς, ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας να συνάψει μια σύμβαση με τους παραγωγούς γάλακτος στην Ήπειρο και τη “ΔΩΔΩΝΗ”. Τι πέτυχε μέχρι σήμερα; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Το μόνο που κατάφερε ήταν να μας θυμίσει την παλιά διαφήμιση με τη Βιλαρίμπα και το Βιλαμπάχο! Τη στιγμή λοιπόν κατά την οποία στην Ήπειρο ακόμα ψαχνόμαστε, στη Θεσσαλία κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την πόρτα της Τράπεζας Πειραιώς και με την υπογραφή τριών νέων συμφωνιών με τις εταιρείες του Ομίλου των αδελφών Σαράντη και συγκεκριμένα με τη Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης Α.Ε «Όλυμπος», την «Τυράς Α.Ε.» και τη Βιομηχανία Γάλακτος Ξάνθης Α.Ε. «Ροδόπη Α.Ε», συνεχίζουν το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας με γάλα και ενεργειακές καλλιέργειες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε ήδη με την παροχή ρευστότητας προς τους παραγωγούς και θα ολοκληρωθεί με την αγορά του προϊόντος από τις εταιρείες και την έγκαιρη εξόφληση των παραγωγών, καλύπτοντας έτσι το συνολικό παραγωγικό κύκλωμα και διασφαλίζοντας το εισόδημά τους. Ανάλογη δράση εκτελείται και στον τομέα της κτηνοτροφίας υπογράφοντας την πρώτη συμφωνία στο τομέα των ενεργειακών καλλιεργειών και συγκεκριμένα την καλλιέργεια ηλίανθου. Τι κάνουμε στο... Βιλαμπάχο; Ακόμα τρίβουμε...

Προσφυγή στη δικαιοσύνη και συλλαλητήρια προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ

Στη δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κατά της διαπιστωτικής πράξης του υπουργείου Παιδείας με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί.Σε σχετική ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ τονίζει ότι η ενέργεια αυτή «είναι επικουρική της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης του κλάδου για την ανάκληση αυτών των διαθεσιμοτήτων».¨ «Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας» αναφέρει η ΟΛΜΕ καλώντας τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να παρουσιαστούν κανονικά στις σχολικές τους μονάδες, από τις 2 Σεπτεμβρίου.Το ΔΣ της ΟΛΜΕ που συνεδρίασε χθες, Τρίτη, και θα συνεδριάσει και αύριο, Πέμπτη, ώστε να καθορίσει το εύρος και τη διάρκεια των απεργιακών της κινητοποιήσεων, γνωστοποιεί με την ανακοίνωσή της σειρά μέτρων αντίδρασης κατά «της κυβερνητικής επίθεσης που αναπτύσσεται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους».Στο πλαίσιο αυτό, προαναγγέλλει «δυναμική συμμετοχή» στη διαδήλωση της ΔΕΘ και συλλαλητήρια κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο που πρόκειται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή (5 ή 6 Σεπτεμβρίου).

Προμήθεια εξοπλισμού στο νέο ΤΕΠ Γ.Ν. Φιλιατών και διαμόρφωση πλατείας Αμφιθέας στο Δήμο Ν. Σκουφά

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού» της πράξης «Δημιουργία νέου ΤΕΠ Γ.Ν. Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.670.530 ευρώ.Επίσης, με έγγραφο προς το Δήμο Νικολάου Σκουφά εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου «Διαμόρφωση πλατείας Αμφιθέας», προϋπολογισμού 181.577,88 ευρώ.

ΔΕΥΑΙ:Tροποποίηση της απόφαση για τις Δημοτικές Ενότητες Περάματος και Μπιζανίου

Στην τροποποίηση της απόφαση για τις Δημοτικές Ενότητες Περάματος και Μπιζανίου, προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας καταναλωτής προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.Η απόφαση για την εξόφληση των λογαριασμών, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, επεκτείνεται και στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας και Ανατολής.Έτσι, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν κι ανακοινώθηκαν από τον Δήμαρχο:
-Τα υδρόμετρα, τα οποία βάσει της καταγραφής που έγινε και έδειξε πάνω από 300 μ3, θα χρεωθούν προσωρινά μόνο για 300 μ3 (αντί 400 μ3, σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση). Η χρέωση όλων των κυβικών κατανάλωσης θα γίνει με τη χαμηλότερη κλίμακα.
-Τους λογαριασμούς αυτούς θα μπορούν οι καταναλωτές να εξοφλούν σε μηνιαίες δόσεις των 50€.
-Θα γίνει εκκαθάριση για τους νέους λογαριασμούς που θα πάνε στους καταναλωτές, σε αντικατάσταση των ήδη εκδοθέντων, με συσχετισμό των βεβαιωτικών καταλόγων του Δήμου (των περιόδων 2011 και των παλαιών καρτελών των καταναλωτών).
-Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο επόμενο δίμηνο.

Το πολιτικό άγχος του Αλ. Καχριμάνη

Δεν έχει ορατό αντίπαλο και τρέμει το πολιτικό πόκερ με τον άγνωστο "Χ"

Σε πολιτικό πανικό βρίσκεται ο Αλέκος Καχριμάνης, που δεν μπορεί να πιστέψει πως οκτώ περίπου μήνες πριν τις εκλογές της 18ης Μαΐου, δεν φαίνεται ακόμα στο ορίζοντα, ο πολιτικός του αντίπαλος. Μπορεί να του καλοαρέσει το σενάριο να κατέβει ως κοινής αποδοχής για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, όμως στην κυριολεξία έχει χάσει τον ύπνο του, αφού δεν ξέρει τι θα του... προκύψει απέναντι! Δεν είναι λίγοι αυτοί στο στενό επιτελείο των συνεργατών του περιφερειάρχη Ηπείρου, που συχνά-πυκνά του επισημαίνουν πως αυτή η απραξία σε επίπεδο διεργασιών για αντίπαλο επικεφαλής, συνεπάγεται πολλούς κινδύνους, αφού εμπεριέχει όρους εκλογικού αιφνιδιασμού τον οποίο δύσκολα αντιμετωπίζεις στο παρά πέντε! Ο κίνδυνος της γέννησης μιας μεγάλης κεντροαριστερής δύναμης στην Ήπειρο που μπορεί να εκφραστεί με την δημιουργία ενός δυναμικού συνδυασμού και έναν ικανό για την ανατροπή ηγέτη, κρατάει προς το παρόν τις εξελίξεις στο κομμάτι του παραπολιτικού ρεπορτάζ. Όμως σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν και τότε θα μιλάμε για χειροπιαστά δεδομένα. Ο έμπειρος εκλογικά Καχριμάνης, γνωρίζει πολύ καλά πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν στην περιοχή ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και αν υπάρξει συσπείρωση από την πλευρά των στελεχών της κεντροαριστεράς, τότε η νέα υποψηφιότητά του απειλείται και μάλιστα πολύ σοβαρά. Πολιτικό πόκερ απέναντι σε έναν αντίπαλο που προς το παρόν δεν γνωρίζει καν καλείται να παίξει ο Αλέκος και είναι το μόνο παιχνίδι που δεν ξέρει να παίζει! Κι αυτό τον κάνει να χάνει τον ύπνο του. Λέτε να χάσει και τις εκλογές; Για να δούμε...

ΠΡΟΣΟΧΗ:Κλειστή το πρωί της Κυριακής η υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας

Κλειστή θα παραμείνει από τις 8:45 έως τις 9:45 το πρωί της Κυριακής η υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας,λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου,στα πλαίσια της αναβίωσης της γιορτής που γινόταν προς τιμή του Απόλλωνα "Άκτια"

Πρωταγωνιστής σε νέο σκάνδαλο μαζί με το ζεύγος Νικολαϊδη - Βανδή ο Αντώνης Μπέζας

Γράφει ο Κώστας Καλτσής

Άλλο και τούτο… Ο κ. Ντέμης Νικολαΐδης, πρώην ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, εξαπάτησε λέει τον κ. Αντώνη Μπέζα όταν ήταν υφυπουργός Οικονομικών κατά το έτος 2007! Η εξαπάτηση, κατά το εισαγγελικό πόρισμα (το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζουμε ακριβώς) και την παραγγελία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος προς τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών συνίστατο στο εξής: Ο κ. Νικολαΐδης υπέβαλε αίτημα προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα για να αρθεί η απαγόρευση χορήγησης φορολογικής ενημερότητας(που είχε λόγω χρεών της ΑΕΚ προς το Δημόσιο ύψους 3.153.412,19 ευρώ) που αφορούσε το οικόπεδο στην Κηφισιά όπου χτίστηκε η βίλα του (η οποία στη συνέχεια πουλήθηκε σε Άραβα επιχειρηματία), ώστε να μεταβιβαστεί το ποσοστό που κατείχε επί του οικοπέδου στη σύζυγό του κ. Δέσποινα Βανδή.Όπως τόνιζε στο ρεπορτάζ της η REALNEWS (που κάλυψε τι ευθύνες του κ. Μπέζα), ο κ. Νικολαΐδης πρότεινε να αποδεσμευτεί το οικόπεδο στην Κηφισιά και αντ’ αυτού να δεσμευτεί ακίνητό του κάπου στην Αλεξανδρούπολη, αποκρύπτοντας ότι επί του οικοπέδου του στην Κηφισιά είχε χτιστεί η βίλα του. Έτσι, ο κ. Μπέζας…. «παραπλανηθείς» υπέγραψε την υπ’ αριθμ. 1058179/11906/ΔΕ-Γ1/21-12-2007 απόφασή του και όλα μέλι – γάλα μέχρι που ο Οικονομικός Εισαγγελέας «ξεσκόνισε» την υπόθεση. Πρόκειται για σκάνδαλο και κατά την άποψή μας αυτό βρίσκεται κυρίως προς την πλευρά του κ. Μπέζα ο οποίος ούτε μικρό παιδάκι είναι ούτε αφελής για να εξαπατηθεί τόσο χονδροειδώς. Πριν υπογράψει την απόφαση, το πιο εύκολο ήταν (και το πρώτο που έπρεπε) να ζητήσει να ελεγχθεί το νόμιμο και αληθές του αιτήματος του κ. Νικολαΐδη, οπότε θα διαπίστωνε αν υπήρχε σπίτι στο οικόπεδο ή όχι. Άλλωστε, σύμφωνα με όσα επικαλείται ο κ. Νικολαΐδης, είχαν κατατεθεί μια σειρά εγγράφων από την πολεοδομία, την εφορία, το ΙΚΑ και το Ε9 δύο χρήσεων και συνεπώς προέκυπτε ότι υπήρχε οικοδομή στο οικόπεδο που ανέβαζε κατά πολύ την αξία του.Ο κ. Μπέζας, υφυπουργός Υγείας τώρα, φέρει λοιπόν σοβαρές πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την αποδέσμευση του οικοπέδου (μετά της βίλας) του ζεύγους Ντέμη Νικολαΐδη – Δέσποινας Βανδή και ευλόγως διερωτάται κάθε πολίτης: Ίσης αξίας είναι ένα οικόπεδο στην Κηφισιά με ένα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ο κ. Μπέζας δέχτηκε την ανταλλαγή για δέσμευση; Θα έκανε κάτι παρόμοιο για οποιονδήποτε άλλο πολίτη; Αν παρ’ όλα αυτά, δεχτούμε ότι… εξαπατήθηκε, τότε είναι παντελώς άσχετος και ανίκανος για να κατέχει δημόσια αξιώματα. Άλλωστε υπάρχει και το προηγούμενο με την αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του κ. Κουρή για το ALTER, όπως έχουμε αποκαλύψει, ένα σκάνδαλο που οδήγησε στην αυτοκτονία ενός εφοριακού, πέραν του έτερου σκανδάλου με τον διορισμό της συζύγου του. Και ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς τον έκανε Υφυπουργό Υγείας «μη και χάσει η Βενετιά βελόνι»!

stotapsi.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ:''Στην Ήπειρο δεν θα κλείσει νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας''

Την διαβεβαίωση πως ''στην Ήπειρο δεν θα κλείσει νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας''  έδωσε σήμερα στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Γκόντζου,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Άρτας Γιώργος Στύλιος.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο Ιωαννίνων-Άρτας

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Ε.Ο Ιωαννίνων-Άρτας,στην διασταύρωση Σκλίβανης.Στο σημείο φτάνουν σε λίγο άνδρες του τμήματος τροχαίας Ιωαννίνων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μεταβολές στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου

Από το 2014 αναμένεται να υπάρξουν μεταβολές στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Ηπείρου Δημήτρης Νικολόπουλος η αναγκαιότητα της αναδιοργάνωσης δομών και υπηρεσιών υγείας είναι δεδομένη με βάση όμως τις πραγματικές ανάγκες και όχι τη δημιουργική λογιστική. Σύμφωνα με τον κ.Νικολόπουλο τα περιφερειακά ιατρεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα περιστατικά της εποχής. Συμπληρώνει δε ότι ενώ μέχρι το 2010 ο αριθμός των ασθενών που απευθύνονταν στις δομές και υπηρεσίες υγείας ήταν 1,5 εκατομμύριο ανά έτος στην διάρκεια της κρίσης έφτασε τα 2,25 εκατ. καταγράφοντας αύξηση μεγαλύτερη του 35%.

Οι αμυντικές βιομηχανίες παρασύρουν σε «λουκέτο» και τη Μεταλλουργική Ηπείρου;

Το ενδεχόμενο να κλείσει προκαλεί νέες αντιδράσεις στην παραμεθόριο

Καθώς πλησιάζουμε στο φθινόπωρο, όλο και πιο πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο να μπει τελικά «λουκέτο» στην Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, που ως θυγατρική των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, αναμένεται να επηρεαστεί άμεσα από την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση ή «ειδική εκκαθάριση» των τριών αμυντικών βιομηχανιών τη χώρας μας (Ε.Α.Σ., Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων και ΛΑΡΚΟ).Η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών αποτέλεσε αντικείμενο της προχθεσινής κυβερνητικής σύσκεψης και, όπως διαφάνηκε απ’ αυτήν, η διαδικασία πρόκειται να προχωρήσει και σύντομα θα υπάρξουν νεότερα.Το ενδεχόμενο αυτό «φουντώνει» για μία ακόμη φορά τις αντιδράσεις στην ακριτική περιοχή του Πωγωνίου, από πλευράς τοπικών φορέων αλλά και πολιτών που δεν θέλουν να στερηθούν μια επιχείρηση με διαχρονική και πολύπλευρη προσφορά για τον τόπο τους, από την οποία εξάλλου ζουν δεκάδες ντόπιες οικογένειες.Παράλληλα, η πιθανότητα η Μεταλλουργική να οδηγηθεί σε «λουκέτο» προκαλεί αντιδράσεις και από πλευράς βουλευτών και κομμάτων, που σε ανακοινώσεις τους τονίζουν την σημασία της Βιομηχανίας για την παραμεθόριο του Νομού Ιωαννίνων και ζητούν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

Διακυβεύεται το μέλλον
Το μέλλον της Μεταλλουργικής Ηπείρου, που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια στο Κεφαλόβρυσο, ελάχιστα χιλιόμετρα απ’ τα σύνορα με την Αλβανία, απασχολώντας στις μέρες μας συνολικά 63 εργαζομένους, κατοίκους στην συντριπτική τους πλειοψηφία της περιοχής, διακυβεύεται από τα κυβερνητικά σχέδια που έχουν ως στόχο την ιδιωτικοποίηση των τριών αμυντικών εταιρειών εντός του 2014, ή τη διευκόλυνση πώλησης επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους, προκειμένου να «καταστούν βιώσιμες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας.

Δεν έχει χρέη!..
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Μεταλλουργική αυτή καθαυτή είναι μια υγιής εταιρεία που μπορεί να εξοφλεί χωρίς προβλήματα τις υποχρεώσεις της (μισθούς εργαζομένων, Εφορία, ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ κ.λ.π.), ενώ και η παραγωγή της βρίσκεται σε καλά επίπεδα, ειδικά χάρη στη συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος για την κοπή δισκίων του ευρώ.Παρόλα αυτά, ενδέχεται να ακολουθήσει την τύχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, στα οποία υπάγεται, που ως σύνολο αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα!

Αντίδραση Χρ. Μαντά
Μετά την προχθεσινή κυβερνητική σύσκεψη που οδηγεί στο τελικό στάδιο τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας μας και κατ’ επέκταση και της Μεταλλουργικής, έντονη υπήρξε η αντίδραση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά, ο οποίος σε χθεσινή γραπτή δήλωσή του κάνει λόγο για «σχεδιαζόμενο έγκλημα σε βάρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων». Δίνοντας έμφαση στην περίπτωση της Μεταλλουργικής, ο κ. Μαντάς τονίζει πως αυτή «είναι μια επιχείρηση που έχει παρόν και μέλλον, μία επιχείρηση που στηρίζει ουσιαστικά την παραμεθόριο του Νομού Ιωαννίνων». Όπως αναφέρει, τα σχέδια «αναδιάρθρωσης» και «ειδικής εκκαθάρισης» οδηγούν σε απολύσεις, εκποίηση του ενεργητικού των εταιριών και μετακύλιση του σημερινού χρέους στον φορολογούμενο πολίτη.

«Να βρεθεί λύση…»
Ο βουλευτής καλεί τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας να έρθουν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για να αναζητηθεί μια ευρέως αποδεκτή λύση, προσθέτοντας με έμφαση ότι «η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία δεν πρέπει να εκποιηθεί, η Μεταλλουργική δεν πρέπει να κλείσει»!

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Πουλούσε μαϊμού αλυσοπρίονα και χορτοκοπτικά!!!

Κατασχέθηκαν 539 προϊόντα 
Χθες  το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω στην πόλη της Πρέβεζας έναν 41χρονο, πλανόδιο πωλητή, να κατέχει προϊόντα παραεμπορίου.Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου από την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο 41χρονος, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση διάφορα προϊόντα παρεμπορίου.Αναλυτικά, κατασχέθηκαν τα παρακάτω προϊόντα, τα οποία κατείχε χωρίς παραστατικά έγγραφα, ήτοι:
33 λάμες κοπής αλυσοπρίονου
31 αλυσοπρίονα
7 χορτοκοπτικά μηχανήματα
20 εξαρτήματα χορτοκοπτικού
1 εργαλειοθήκη
7 δίσκοι κοπής χορτοκοπτικού
65 ψαλιδοπρίονα
56 κοντάρια
97 λάστιχα κήπου
136 συσκευασίες γερμανοπολύγωνων
86 μαχαίρια κουζίνας.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ενώ σε βάρος του 41χρονου βεβαιώθηκε διοικητική παράβαση από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

O Deva στην περιοχή της σκάλας,για το 2ο Ioannina Street Theater Festival!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ξεκίνησε το 2ο Ioannina Street Theater Festival!O Deva χθες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως(περιοχή Σκάλα)έδωσε  μία φανταστική παράσταση τσίρκο με φωτιές και ζογκλερικά,εντυπωσιάζωντας τους περαστικούς.Οι φωτογραφίες είναι του Πέτρου Ζήση.

Υπό απόλυση 6.000 συμβασιούχοι στο Δημόσιο!!!

Σε δικαστική εκκαθάριση έως την 1η Νοεμβρίου οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου που ανήκουν στην κατηγορία των συμβασιούχων και οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται και να αμοίβονται βάσει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων, αν και οι συμβάσεις τους έχουν καταγγελθεί.Πρόκειται για εργαζόμενους που μετά τη λήξη της σύμβασής τους προσέφυγαν στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου με το σκεπτικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.Οι συμβασιούχοι αυτοί μετά την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων λαμβάνουν προσωρινή δικαστική εντολή με την οποία παραμένουν στις θέσεις τους έως ότου εκδικαστούν οι υποθέσεις τους. Ωστόσο, με αλλεπάλληλες αναβολές η εκδίκαση των υποθέσεων καθυστερεί σημαντικά.Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, ο υπουργός Δικαιοσύνης πιέζει για την εκδίκαση των υποθέσεων αυτών -εκτιμάται ότι πρόκειται για περίπου 6.000- έως την 1η Νοεμβρίου, βάσει σχετικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα.Στόχος είναι βάσει των δικαστικών αποφάσεων να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι αυτοί από το Δημόσιο, ενώ θα επιχειρηθεί να συμπεριληφθούν στο μνημονιακό στόχο των απολύσεων από το Δημόσιο.Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης θα θέσει μετ' επιτάσεως το θέμα στην τρόικα, αν και στην πρώτη του προσπάθεια, όταν πρωτοανέλαβε, εισέπραξε αρνητική απάντηση από τους δανειστές.Υπενθυμίζεται ότι έως το τέλος του 2013 πρέπει να έχουν απολυθεί 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και εντός του 2014 ακόμη 11.000.

Εννιά Προσλήψεις εργαζομένων για οκτώ μήνες στο Δήμο Κόνιτσας

Ο Δήμος Κόνιτσας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εννέα (9) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του δήμου για διάστημα οκτών μηνών. Οι θέσεις αφορούν 2 άτομα ΔΕ Τεχνιτών Υδραυλικών (για την υπηρεσία ύδρευσης-αποχέτευσης), ένα άτομο ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (φορτωτή) (για την υπηρεσία ύδρευσης-αποχέτευσης), ένα άτομο ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων-Φορτηγών (για την υπηρεσία καθαριότητας), ένα άτομο ΔΕ Μηχανοτεχνιτών αυτοκινήτων και τέσσερα άτομα ΥΕ Εργατών/τριών (για την υπηρεσία καθαριότητας). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Κόνιτσας, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ 44100 ΚΟΝΙΤΣΑ, υπόψιν κ Τσούβαλη Έφη (τηλ. επικοινωνίας: 26553-60313)Για να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη κάντε κλικ ΕΔΩ

Κλείνει η αθλητική δραστηριότητα 2012-2013 του ομίλου τένις Πρέβεζας

Με τους τελικούς τριών κατηγοριών και διαιτητές τους ίδιους τους αθλητές

Με τους τελικούς τριών κατηγοριών και διαιτητές τους ίδιους τους αθλητές κλείνει και τυπικά η αθλητική δραστηριότητα 2012-2013 του ομίλου τένις Πρέβεζας. Το επόμενο Σάββατο θα ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες κατηγορίες. Στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Παππά και από τον Προπονητή κ. Γιώργο Τζώρτζη. Σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν μοιράστηκαν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα. Με αναψυκτικά και εδέσματα που ετοίμασαν και πρόσφεραν οι μητέρες των αθλητών έκλεισε ευχάριστα η βραδιά.Αξίζει να αναφέρουμε ότι ύστερα από πρόταση των παιδιών οι εισπράξεις από το sign in των αγώνων θα διατεθούν στην οικογένεια του μικρού Κωνσταντίνου από το Μύτικα με την ευχή σύντομα να γίνει μέλος της ομάδας του τένις.

Προσωπικό Ασφάλειας (Security Agents) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Η ICTS, εταιρία ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφάλειας, ενδιαφέρεται να προσλάβει άμεσα: Προσωπικό Ασφάλειας (Security Agents) για να εργαστεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν: Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφάλειας (Security) σε ισχύ, Απολυτήριο Λυκείου, Γνώση Αγγλικών Επιθυμητή, Υπευθυνότητα, Δυνατότητα εργασίας σε βάρδιες, Επαγγελματικό Δίπλωμα Οδήγησης Επιθυμητό. Η Εταιρία προσφέρει: Άριστο Εργασιακό Περιβάλλον, Συνεχή Εκπαίδευση και Ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το: 210-961.6363. Αποστολή βιογραφικού στο fax: 210-961.5238

Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής,ο Μιχ.Κασσής

Κατά τη χθεσινή εκλογή προεδρείου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής εξελέγη Αντιπρόεδρος με ευρεία πλειοψηφία.

Λαϊκόδημοτικό γλέντι στο Νησάκι των Ιωαννίνων!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λαϊκοδημοτική βραδιά στο πανέμορφο νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας,διοργάνωσε η ομάδα του νησιού,υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.Στην όμορφη εκδήλωση,βρέθηκαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος,οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Γκέκας,Δημήτρης Παπαδόπουλος,Λευτέρης Δουβανάς,αρκετοί Γιαννιώτες,αλλά και επισκέπτες της περιοχής.

Μόνο για την απόκτηση του Τόμας Ντε Βινσέντι θα κινηθεί ο ΠΑΣ!

Μόνο για την απόκτηση του Τόμας Ντε Βινσέντι θα κινηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου. Οι ιθύνοντες της ομάδας των Ιωαννίνων έχουν αποφασίσει πως δε θα πραγματοποιηθεί άλλη μετεγγραφή και πως η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας θα είναι ο Αργεντινός, αν τελικά παραχωρηθεί από τον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού.Ο Ντε Βινσέντι δεν υπολογίζεται από τον Μίτσελ εν όψει της νέας σεζόν στον Ολυμπιακό και ήδη υπάρχουν σκέψεις για την παραχώρησή του. Ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί να επιστρέψει στα Ιωάννινα, ενώ υπέρ της επιστροφή του τάσσεται και η μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων της ομάδας.

1822 θέσεις εργασίας στους Δήμους της Ηπείρου

1822 θέσεις εργασίας πεντάμηνης διάρκειας ανοίγουν σε Δήμους της Ηπείρου, μέσα από το Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη συνολικά 50.000 ανέργων, το οποίο ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Εργασίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών.Αναλυτικά οι θέσεις όπως κατανέμονται στους Δήμους της Ηπείρου έχουν ως εξής:
Ζαγορίου 22 θέσεις
Βορείων Τζουμέρκων 32
Γεωργίου Καραϊσκάκη 33
Μετσόβου 33
Κόνιτσας 34
Κεντρικών Τζουμέρκων 37
Φιλιατών 42
Πωγωνίου 50
Δωδώνης 54
Σουλίου 55
Πάργας 68
Νικολάου Σκουφά 69
Ζηρού 74
Ζίτσας 79
Ηγουμενίτσας 141
Πρέβεζας 169
Αρταίων 230
Ιωαννιτών 598
Να σημειωθεί ότι «σε ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις που εμπίπτουν στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να ανέλθει κατά ανώτατο όριο έως έξι (6) μήνες και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες».Οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και η πρώτη δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ θα βγει περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ οι πρώτες προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Τρέχουν οι προθεσμίες για θέσεις Επιστημονικών Συνεργατών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης των παρακάτω έργων προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν πρόταση για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, ως εξής:
1. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Πληροφορική
Αντικείμενο: ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΣΕ ΒΙΟΨΙΕΣ ΗΠΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C ΠΡΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ (SVR). ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ
Προθεσμία: 28-08-2013
2. Ειδικότητα:Πτυχιούχος Τμήματος Βιολογίας
Αντικείμενο: ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΙΦΠΕ, ΜΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προθεσμία: 28-08-2013
3. Απόφοιτος Πληροφορικής, κατά προτίμηση κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Βιοϊατρικές επιστήμες
Αντικείμενο: ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΙΦΠΕ, ΜΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προθεσμία: 28-08-2013
4. Ειδικότητα:Απόφοιτος Φυσικής, Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Ιατρικής
Αντικείμενο: ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΣΕ ΒΙΟΨΙΕΣ ΗΠΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C ΠΡΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ (SVR). ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ
Προθεσμία: 28-08-2013
5. Ειδικότητα:Πτυχιούχος Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών,Κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος ιατρικής, υποψήφιος διδάκτορας ιατρικής
Αντικείμενο: ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΣΕ ΒΙΟΨΙΕΣ ΗΠΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C ΠΡΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ (SVR). ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ
28-08-2013
6. Ειδικότητα:Υποψήφιος Διδάκτορας με Πτυχίο Χημείας ή Βιολογίας
Αντικείμενο: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΥ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
Προθεσμία: 30-08-2013
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ

Η "'Ειρήνη" του Αριστοφάνη στα Γιάννενα


Στο Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ

Η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη, «Eιρήνη», είναι η καλοκαιρινή παραγωγή που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε όλη την Ελλάδα, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα επίκαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Τρυγαίος) και ο Φάνης Μουρατίδης (Ερμής). Την παράβαση του έργου ερμηνεύει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.Η «Ειρήνη» θα παρουσιαστεί στα Γιάννινα, στο Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.΄Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό – 15 ευρώ, φοιτητικό & κπτωτικό 12 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.Προπώληση εισιτηρίων: Rock Shop (Πουτέτση 1 Α), Κατάστημα Ίρις (Γρ. Σακκά 20, 2651039424) και στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11, 2651034911) και Ελευθερουδάκης (Σπ. Κατσαδήμα 7, 2651075880).Υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννίνων.Πληροφορίες: 26510/ 83.940

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ & ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ.

Μετά την τελευταία δισκογραφική τους συνάντηση, τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθ’ ένας χωριστά, και χάραξαν τη λαμπρή καλλιτεχνική τους πορεία. Ρεσιτάλ, Ταμ – ταμ και Συνάντηση, τρεις κύκλοι τραγουδιών και τρεις σταθμοί στη δισκογραφία...Το Ρεσιτάλ ωστόσο ήταν αυτό που μάγεψε και επικράτησε ως ένας από τους πιο ποιοτικούς και συγχρόνως εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών... Μία συλλογή με υπέροχα τραγούδια που ηΜαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής, 36 χρόνια μετά τον Σκορπιό και τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στο Παλλάς στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τους πρώτους μήνες του 2013, τραγουδούν σε μια σειρά συναυλιών αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Θα βρεθούν στα Γιάννενα, το Σάββατο 31 Αυγούστου στο Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ.Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής λοιπόν επιτέλους και πάλι μαζί... Επί σκηνής οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες δικαιώνουν τις προσδοκίες όσων περίμεναν αυτή τη σύμπραξη, δημιουργώντας μια αληθινή εμπειρία μουσικής απόλαυσης. Θα ενώσουν τις φωνές τους και τη μοναδική ερμηνεία τους για να μας θυμίσουν και να μας συγκινήσουν με τραγούδια γεμάτα νοσταλγία.Το αξέχαστο ρεσιτάλ του χειμώνα του 1976 επιστρέφει και φέρνει μαζί του μελωδίες και εικόνες από μία Ελλάδα όχι και τόσο μακρινή, αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική. Μία συνάντηση που θα μπορούσε να ήταν μόνο μία εξαιρετική σύμπτωση που γοήτευσε. Τελικά όμως ήταν αυτό που λένε η απόλυτη χημεία. Ένα μοναδικό γεγονός από δύο καλλιτέχνες που καταλήγουν πάντα να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γι' αυτό το :"Κι ύστερα..."Για όλους όσους το έζησαν αλλά και όλους όσους έχουν την περιέργεια να το ζήσουν, η μουσική αυτή παράσταση είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, στο συναίσθημα, στις μνήμες της ζωής της δικής τους και της δικής μας, ένα ανεπανάληπτο μουσικό γεγονός.Η βραδιά ξεκινά με τον Κώστα Χατζή να ερμηνεύει με την κιθάρα του και με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που έχει γράψει όπως το “Θυμάμαι”, το “Δεν είμ’ εγώ”, το “Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά...”.Στη συνέχεια η Μαρινέλλα με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τραγουδά τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως “Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει”, “Σ’αγαπώ ”, “Κι’ ύστερα”, “Πάρε με μαζί σου τσιγγάνε”, “Η αγάπη όλα τα υπομένει...” και πολλά άλλα.Στο δεύτερο μέρος, αρχικά η Μαρινέλλα και στη συνέχεια ο Κώστας Χατζής, συνοδευόμενοι από δεκαμελή ορχήστρα ερμηνεύουν τραγούδια από τους δίσκους Ρεσιτάλ και Ταμ-Ταμ ενώ η παράσταση κλείνει με τους δύο κορυφαίους καλλιτέχνες, ντουέτο, σ’ ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό φινάλε.Δύο από τους πρωτεργάτες του Ρεσιτάλ, ο Φίλιππος Παπαθεοδώρου, παραγωγός του δίσκου και ο Γιάννης Σμυρναίος, ηχολήπτης, είναι πάλι παρόντες. Ο πρώτος στην καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος κι ο δεύτερος στον ήχο.Μαζί τους επί σκηνής οι εξαίρετοι μουσικοί: Νίκος Καπηλίδης – ντραμς, Μιχάλης Ευδαίμων – μπάσο, Γιάννης Καρακατσάνης – κρουστά, Κυριάκος Κοντάκης - βιολί, Χριστόφορος Κροκίδης – κιθάρα, Γιώργος Παγιάτης - πιάνο, Θανάσης Τσαουσέλης – πλήκτρα, Σταύρος Ντούσκας – πνευστά.
Ώρα έναρξης συναυλιών: 21:30
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Rock Shop (Οπλαρχηγού Πουτέτση 1α), 2651038276

ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ-Η σπαρταριστή κωμωδία του Νίκου Μουτσινά στα Γιάννενα

Στο Θέατρο Ε.Η.Μ. την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 9.15 το βράδυ!

Μετά τις 124 sold out παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός και έχοντας κατακτήσει περισσότερους από 100.000 συνολικά θεατές, ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ -η σπαρταριστή κωμωδία του Νίκου Μουτσινά και τηςΤζένης Διαγούπη- συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους!Η παράσταση που συζητήθηκε όσο καμία το καλοκαίρι 2012 και που αγαπήθηκε όσο λίγες τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2012 – 2013, ετοιμάζεται να ταξιδέψει ανανεωμένη, φρέσκια και… ξεκαρδιστική!Οι Νίκος ΜουτσινάςΖέτα Μακρυπούλια, Τζένη Διαγούπη και Θανάσης Αλευράς προσκαλούν το ελληνικό κοινό στα πιο … επεισοδιακά βαφτίσια!

160 θέσεις για ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και μεταφραστές στην ΕΛΑΣ


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με (50) Ψυχολόγους, (50) Κοινωνικούς Λειτουργούς και (60) Μεταφραστές – Διερμηνείς (για τις γλώσσες και διαλέκτους Αραβική, Φαρσί, Παστού, Ουρντού, Νταρί, Μπεγκάλι, Χίντι, Μπατζαμί), για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.Έργο των Ψυχολόγων είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προ- αναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο Κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.Έργο των Κοινωνικών Λειτουργών είναι η παροχή κοινωνικής φροντίδας σε παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προ αναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.Έργο των Μεταφραστών-Διερμηνέων είναι η διερμηνεία κατά τη διάρκεια της εξέτασης-ταυτοποίησης των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που τελούν υπό καθεστώς επιστροφής και η μετάφραση εγγράφων των βασικών σημείων των αποφάσεων επιστροφής (απέλασης) των ως άνω αλλοδαπών. Επίσης, συνδράμουν στο έργο των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών.

Το παραπάνω έργο ορίζεται να ολοκληρωθεί έως την 30-6-2014.
Ως τόπος εκτέλεσης του έργου ορίζεται η Αθήνα (Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής) και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Κορινθίας που λειτουργούν Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης. Ωστόσο, δύναται να οριστεί ως τόπος εκτέλεσης του έργου και οποιοσδήποτε άλλος τόπος όπου παρίσταται ανάγκη λόγω της ιδιομορφίας του θέματος (αριθμός εισερχομένων λαθρομεταναστών, μη προβλέψιμα σημεία εισόδου, χρονικό διάστημα εισόδου, σημεία που συγκεντρώνονται κ.λ.π.). Σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό κινείται με ίδια έξοδα μετάβασης και παραμονής, χωρίς δικαιολόγηση περαιτέρω εξόδων, πέραν αυτών που προβλέπονται από τη Σύμβαση Μίσθωσης Έργου.

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. γ) Εξειδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους.
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας ΑΕΙ ή Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού ή Κοινωνικής Εργασίας (ΠΕ) ή (ΤΕ).γ) Εξειδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους..
ΠΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος Τίτλος Σχολών της αλλοδαπής β) Εξειδικευμένη εμπειρία, τουλάχιστον ενός (1) έτους στη μετάφραση μιας εκ των γλωσσών Αραβική, Γεωργιανή, Φαρσί, Παστού, Ουρντού, Σουαχίλι, Κινέζικη, Μπεγκάλι, Αμαρικά, Μπατζαμί και Ισπανικά )Η καλή ή πολύ καλή γνώση των ως άνω γλωσσών θα αποδειχθεί μετά από Συνέντευξη ενώπιον Επιτροπής.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση, μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, ως εξής:
Αίτηση για την Προκήρυξη 6481/3/231-ια Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Κλάδος Οργάνωσης &Ανθρώπινου Δυναμικού
Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού
Τμήμα: 2ο υπόψη κ. Κωνσταντίνου ΚΙΟΥΣΗ (τηλ. Επικοινωνίας 210 6922318, 210 6977298)
Π. Κανελλοπούλου 4 Τ.Κ.: 101 77 ΑΘΗΝΑ
Ο υποψήφιος, αφού ελέγξει ότι έχει συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά - πιστοποιητικά τα οποία προβλέπονται για την απόδειξη των προσόντων του (βλ. δεύτερο κεφάλαιο «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»), τα αριθμεί σε εμφανές τους σημείο και ακολούθως τα καταγράφει με την ίδια σειρά αρίθμησης στον ΚΑΤΆΛΟΓΟ ΣΥΝΗΜΜΈΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΏΝ της αίτησης.

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει, ότι προκηρύχθηκε διαγωνισμός κατάταξης ογδόντα (80) Δοκίμων Σημαιοφόρων


Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει, ότι προκηρύχθηκε διαγωνισμός κατάταξης ογδόντα (80) Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. (ανδρών – γυναικών) έτους 2013.Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) με ΑΔΑ: ΒΛΩΗΟΠ-003, από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό κατάταξης Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ., υποβάλουν αίτηση με επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο άτομο), κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08:00 έως 14:00 ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία απευθείας σε Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, που ορίζεται με απόφαση Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και έχει έδρα τη Σχολή Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά, από 19-08-2013 ημέρα Δευτέρα μέχρι και την 06-09-2013 ημέρα Παρασκευή, στη διεύθυνση: Σχολή Λιμενοφυλάκων, Τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο Πειραιάς, Τ.Κ. 185 10.