Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Διαβεβαιώσεις από τον Αντ.Μπέζα για τον έλεγχο του αίματος

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη διαδικασία προμήθειας αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος από Δευτέρα διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, προσθέτοντας ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη σύναψη τρίμηνων συμβάσεων με τις εταιρείες που προμηθεύουν τα εννιά Κέντρα Μοριακού Ελέγχου με αντιδραστήρια έχουν προχωρήσει και συνεπώς θα συνεχιστεί ομαλά ο μοριακός έλεγχος του αίματος.Τι ίδιες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο έλαβε και η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, Ιωάννα Μυρίλα, όπως είπε στοs Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων,απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στην πολιτεία «να μη δοθεί ούτε μια φιάλη αίματος χωρίς να ελεγχθεί με τη μοριακή τεχνική».Ο προηγούμενος διαγωνισμός για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος λήγει αύριο, Κυριακή, και ο διεθνής διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία παρουσιάζει καθυστερήσεις και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περίπου τον Νοέμβριο.Για το κενό που δημιουργείται, ήδη, από τα μέσα Αυγούστου, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης είχε δώσει εντολή προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου ανήκουν τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου να προχωρήσουν στην υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων, καθώς λόγοι προστασίας της δημόσιας Υγείας επιτρέπουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις.Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, τη Δευτέρα θα υπάρξει και νέα εντολή προς τις διοικήσεις να προχωρήσουν στη σύναψη των μεταβατικών συμβάσεων, αν και όπως δήλωσε ο υφυπουργός σε αρκετά Κέντρα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και οι εταιρείες θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με αντιδραστήρια τα Κέντρα.

Ένωση Πολιτών: Το παρασκήνιο έδρασε στο Ν/Σ για τα Παλαιά Κληροδοτήματα Ιωαννίνων

Στο θέμα των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Πολιτών Ιωαννίνων, με αφορμή το θέμα της παραίτησηςΣταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ.Στην ανακοίνωση – που υπογράφεται από τον πρόεδρό της κ. Σπ. Εργολάβου- αφού χαρακτηρίζεται «αμαρτωλή» η Εταιρία και σημειώνεται ότι η παραίτηση ζητήθηκε από τον κ. Σταυρίδη με την αιτιολογία ότι ήταν «επικίνδυνα αφελής», προστίθονται και τα εξής: «Εντελώς συνειρμικά ξαναφέρνουμε στο μυαλό μας το άλλο – οπωσδήποτε πιο σοβαρό – περιστατικό με τον Σταϊκούρα». «Έδωσε -συνεχίζει- στο Διαδίκτυο για διαβούλευση Σχέδιο Νόμου για τις Κοινωφελείς Περιουσίες, με το οποίο καταργούνταν, αντισυνταγματικά διατάγματα που διατηρούσαν ένα φασιστικό καθεστώς για τα Παλαιά Κληροδοτήματα Ιωαννίνων.Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, άρχισε να δρα το παρασκήνιο και τα σκοτεινά κυκλώματα του παρελθόντος που μας οδήγησαν σ’ αυτό το κατάντημα. Η εντολή στο Σταϊκούρα δόθηκε "άνωθεν". Το Σχέδιο Νόμου παραμορφώθηκε, το φασιστικό καθεστώς έμεινε άθικτο, και αυτό το παραμορφωμένο Σχέδιο Νόμου, κατατέθηκε "χωρίς περίσκεψη και χωρίς αιδώ" στη Βουλή για ψήφιση.Καταγγείλαμε αυτό το ανοσιούργημα του Σταϊκούρα. Αυτός όμως άκουγε την καταγγελία μπροστά στους βουλευτές, αλλά έμενε απαθής και αναίσθητος, γιατί έπρεπε να υπακούσει στην εντολή που πήρε. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλώς "επικίνδυνα αφελείς", είναι επικίνδυνοι για το δημόσιο βίο της χώρας μας».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Συνεχίζονται οι εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι


Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι και ρυθμίζονται πλέον οι τελευταίες λεπτομέρειες. Στην πόλη άρχισαν από σήμερα να μοιράζονται φυλλάδια σχετικά με τον αγώνα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η ανάρτηση αφισσών και λαβάρων.Πρέπει να επισυμανθεί η συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων και ιδιωτών των Ιωαννίνων, οι οποίοι συμμετέχουν ως Χορηγοί και Υποστηρικτές, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια.Η επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (www.2013eaoc.org), εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα στοιχεία, καθώς και με τα ονόματα των όλων των Χορηγών και Υποστηρικτών.Στους αγώνες θαλασσίου σκι αυτού του επιπέδου, συμμετέχουν σύμφωνα με τους κανονισμούς το πολύ 6 αθλητές και αθλήτριες από κάθε χώρα. Επιπλέον μπορούν να συμμετάσχουν και αθλητές που βρίσκονται ανάμεσα στους 10 πρώτους της Παγκόσμιας κατάταξης.Οι συμμετοχές σήμερα αγγίζουν τις 121 από 20 χώρες, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, σε σχέση με τα Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα Ανδρών Γυναικών των προηγουμένων ετών.Πρέπει να αναφερθεί ότι το 2012 στην Ιταλία ήταν 96, το 2011 στη Νορβηγία ήταν 88, το 2010 στην Μ. Βρεταννία ήταν 95, το 2009 στη Δανία ήταν 89, το 2008 στη Σουηδία ήταν 106, το 2007 στη Ιταλία ήταν 85 , και το 2006 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά στην Ελλάδα ήταν 87.Το Πρωτάθλημα Θαλασσίου σκι Ανδρών Γυναικών αποτελεί την μεγαλύτερη διοργάνωση του αθλήματος κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων καλεί όλους τους φίλους του αθλητισμού να ασχοληθούν εθελοντικά στη διοργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών και την καλύτερη προβολή της πόλης μας. (Υπεύθυνος εθελοντών Χρήστος Ευαγγελίου 6944749992)Στο πρωτάθλημα, η είσοδος για τους φιλάθλους είναι ελεύθερη και οι διοργανωτές έχουν προβλέψει για τους θεατές, κυλικείο, εστιατόριο, σκεπαστές κερκίδες, χώρο parking, happenings και επιδείξεις.

ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ

Αν και έχω δηλώσει ότι στις επόμενες εκλογές της Ε.Π.Σ.ΗΠ. δεν θα είμαι υποψήφιος για το Δ.Σ. δηλώνω ότι θα παρακολουθώ από πολύ κοντά όλες στις εξελίξεις του τοπικού μας ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και βέβαια ότι συμβαίνει στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και τμήματα υποδομής.Με αφορμή δε την έναρξη της νέας αγωνιστικής ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014 εύχομαι σε όλους όσους ασχολούνται με τον χώρο του ποδοσφαίρου και φροντίζουν για το καλό και την πρόοδο των ομάδων τους να γίνει ένα καθαρό και καλό σε θέαμα πρωτάθλημα σε όλες τις κατηγορίες.Οι θεσμικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου να φροντίσουν για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και η πολιτεία να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.Τέλος οι φίλαθλοι να μείνουν μακριά από φαινόμενα βίας και ρατσισμού υποστηρίζοντας την ομάδα τους με θερμή και μέσα στους κανόνες του "ευ αγωνίζεστε."
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Φ.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΥΒΜΟΥΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Στην αποστολή του ΠΑΣ συμπεριλήφθηκε ο Άντραζ Στούρνα!

Στην αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα συμπεριλήφθηκε ο Άντραζ Στούρνα για τον εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής της ομάδας των Ιωαννίνων τέθηκε στη διάθεση του Σάββα Παντελίδη για την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τον Χουάν Βισέντο, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας.Αναλυτικά, η αποστολή της ομάδας των Ιωαννίνων για το ματς με την «ελαφρά ταξιαρχία»: Βελλίδης, Σωτηρίου, Ντάσιος, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Αυγενικού, Κεϊτά, Λίλα, Βίλα, Τσάβες, Κρητικός, Κοροβέσης, Ίλιτς, Γιάκος.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ:Κινδυνεύει η ζωή μου από τη Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις!!!

Τι είπε στους αστυνομικούς ο Γιαννιώτης  «φαντομάς» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Ο άφαντος, από το 2004, οικονομικός διαχειριστής του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο εξ απορρήτων, το δεξί χέρι του κ. Ειρηναίου, που έφυγε από το Ισραήλ λίγο πριν από την έκπτωση του Ειρηναίου φορτωμένος με σακούλες γεμάτες δολάρια, ξαναεμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο χθες Παρασκευή. Ο  Νίκος Παπαδήμας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από αστυνομικούς στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και συνελήφθη.Ο 40χρονος Γιαννιώτης υποστήριξε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να παραδοθεί και προσέθεσε ότι κινδυνεύει η ζωή του από τη Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις. Ο Παπαδήμα, φέρεται να ζούσε τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του στο Ισραήλ και τον Παναμά. Στη χώρα μας εισήλθε με την πτήση της ελληνικής εταιρείας AEGEAN, προερχόμενος από το Τελ Αβίβ, με διαβατήριο Αρχών Παναμά και με στοιχεία άλλου ατόμου.Το συγκεκριμένο διαβατήριο είχε αποκτήσει με απατηλό τρόπο χρησιμοποιώντας στοιχεία ταυτότητας υπηκόου Παναμά, ο οποίος είχε αποβιώσει το 1992. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε βάρος του εκκρεμούσαν:
- ένταλμα σύλληψης από το 13ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας και
- δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Κέρκυρας για κλοπή, πλαστογραφία με χρήση κατ' εξακολούθηση και απάτη κατ' εξακολούθηση, με συνολική ποινή φυλάκισης 31 μηνών. Ο Ν. Παπαδήμας θα οδηγηθεί στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές στα Γιάννενα!

Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις νεαροί, ηλικίας 32, 29 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας διάρρηξης περιπτέρου, αντίστασης και κλοπής μοτοποδηλάτου.Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, ο 32χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς τη στιγμή που επιχειρούσε να διαρρήξει περίπτερο στα Ιωάννινα, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.Παράλληλα, πίσω από το χώρο του περιπτέρου, εντοπίστηκαν ο 29χρονος και ο 34χρονος, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, που είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από την οδό Ανεξαρτησίας στα Ιωάννινα και ανέμεναν ως απλοί συνεργοί του 32χρονου.Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ το δίκυκλο μοτοποδήλατο αποδόθηκε στον κάτοχό του.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου!!!

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, εξιχνιάσθηκε απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 65χρονου.Συγκεκριμένα, ο 65χρονος κατήγγειλε την 23-08-2013 ότι, ενώ κατέθεσε την 21-08-2013 το χρηματικό ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ, σε λογαριασμό ατόμου, με τον οποίο συμφώνησε μέσω διαδικτύου να του αποστείλει ένα κινητό τηλέφωνο, αυτός δεν του το έστειλε, εξαπατώντας τον.Ύστερα από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ως δράστης της απάτης φέρεται ένας 46χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.Σημειώνεται επίσης, ότι ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΠΑΡΚΟ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ:Αργεί ακόμη η ανάδειξη και η συνολική αξιοποίηση

Πολιτική λύση αναζητά ο δήμος Ιωαννιτών με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταχώρηση του πάρκου στο Κτηματολόγιο

Μακρύς είναι ακόμη ο δρόμος που καλείται να διανύσει ο δήμος Ιωαννιτών προκειμένου να ξεκαθαρίσει πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Πάρκο Πυρσινέλλα και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία συνολικής αξιοποίησής του.Πριν από λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες, για την εκμίσθωση του Πάρκου Πυρσινέλλα. Όμως, γα να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που έχει αρκετά προβλήματα εξαιτίας της μη κατοχύρωσης στο Κτηματολόγιο για λογαριασμό του ομώνυμου Κληροδοτήματος.Ο δήμαρχος Φ. Φίλιος έκανε λόγο για «πολιτική λύση» στην οποία προσβλέπει ο δήμος Ιωαννιτών προαναγγέλλοντας μάλιστα την συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο, με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο που βρίσκεται από χθες στα Ιωάννινα.Ο κ. Φίλιος χαρακτήρισε «ανοιχτή πληγή» που κληρονόμησε η δημοτική αρχή από την προηγούμενη η οποία δεν είχε κινήσει τις διαδικασίες καταχώρησης του πάρκου Πυρσινέλλα στο Κτηματολόγιο.«Ευελπιστούμε, ότι θα κλείσει αυτή η ανοιχτή πληγή που μάς κληροδότησε η προηγούμενη δημοτική αρχή με τις διαδικασίες που όφειλε να κάνει, αλλά δεν τις προχώρησε. Ο δήμος Ιωαννιτών είναι έτοιμος να προχωρήσει στη διακήρυξη του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του χώρου όμως, αυτό δε μπορεί να γίνει εάν δε λυθεί το ιδιοκτησιακό. Δε θέλουμε άλλωστε να εμπλακούμε σε καμία περίπτωση ούτε και να μπλέξουμε κάποιον επιχειρηματία σε μία δύσκολη κατάσταση. Θέλουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και περιμένουμε να δοθεί πολιτική λύση», τόνισε ο κ. Φίλιος.

Προοπτική για διεθνείς αγώνες
Συναφής με την προοπτική του Πάρκου Πυρσινέλλα και της αξιοποίησής του είναι και η διοργάνωση επιτυχημένων αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο. Μία τέτοια περίπτωση είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις για βετεράνους που ολοκληρώνεται αύριο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης.Ο πρόεδρος του Ομίλου Κ. Ευθυμίου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία με το δήμο Ιωαννιτών και αναφέρθηκε και αυτός στην προοπτική συνολικής αξιοποίησης του χώρου.«Οι εγκαταστάσεις μας θεωρούνται από τις καλύτερες στην Ελλάδα και είμαστε βέβαιοι, πως όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του Πάρκου, θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε και διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Ο Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων,κατηγορεί ιατρούς ότι τους συνδέει «ομφάλιος λώρος» με εταιρείες!!!

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ;

Ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων, κ. Θεόδωρος Ντούσκας, μιλάει στην τοπική τηλεόραση για την πρόσφατη εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την αναγραφή ή όχι της εμπορικής ονομασίας στα πεδίο των σχολίων της ιατρικής συνταγής, χώρο ιερό – όπως υποστηρίζει ο ίδιος – για να αναγράφονται χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το δοσολογικό σχήμα του ασθενούς.«Όλα αυτά γίνονται γιατί προφανώς υπάρχει κάπου συμφέρον. Έχουμε γίνει δέκτες πολλών ύβρεων από την ιατρική κοινότητα. Θα πρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τους γιατρούς με τις φαρμακευτικές εταιρείες.»

Farmakopoioi

Στο Εφετείο Κακουργημάτων και ο πρόεδρος του ΠΑΣ,για τα «στημένα»!!!

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται 11 κατηγορούμενοι για σκέλος της υπόθεσης των αποκαλούμενων «στημένων αγώνων» του ποδοσφαίρου.Πρόκειται για το μέρος της δικογραφίας που διαχωρίστηκε από την κύρια ανάκριση, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου ορίου προσωρινής κράτησης του θεωρούμενου εκ των βασικών κατηγορούμενων Μάκη Ψωμιάδη.Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1733/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι 11 κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν αντιμέτωποι με βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, που αφορούν παράνομο στοιχηματισμό την περίοδο 2008- 2011. Στο εδώλιο θα καθίσουν οι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης, Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Διονύσιος Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.Οι κατηγορίες ανά περίσταση, αφορούν συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.Με το βούλευμά του, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διατάσσει να μη γίνει κατηγορία για συγκεκριμένες πράξεις σε βάρος των:
Μάκη Ψωμιάδη, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη,
Σταύρου Ψωμιάδη και Ιωάννη Παπακώστα, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος την περίοδο 2008- 2011 και
Κων. Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλου, Γιώργου Χριστοβασίλη, Ευαγγ. Αγγελή και Περικλή Αμανατίδη, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, εντός του πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης από το 2008 έως το 2011 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, λόγω παραγραφής σε βάρος των Γ. Χαβενετίδη, Δημ. Δημητρίου και Ευαγγ. Δήμου για τη μερικότερη πράξη της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος που τέλεσαν από την 1 Ιανουαρίου 08 έως τις 29 Ιουλίου 2008.Βάση του βουλεύματος, από τους συνολικά 16 κατηγορούμενους που πέρασαν το ανακριτικό γραφείο για το συγκεκριμένο σκέλος, δεν παραπέμπονται οι Διαμαντής Κωνσταντάρας, Σταύρος Μπαρκιτζής, Κων. Τσαλίκης, Χαρ. Χριστόγλου και Ευάγγελος Δήμου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σοβαρό τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα στο Δρέπανο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις 04.00 στην παραλία Δρεπάνου Ηγουμενίτσας.Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ο 23χρονος οδηγός του ΙΧ , έχασε τον έλεγχό του και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δέντρο, το οποίο και έσπασε.Στο ΙΧ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν 2 γυναίκες (μια 18χρονη και μιας 21χρονη) και ο άντρας οδηγός 23 χρονών.Από την σφοδρή σύγκρουση το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε σε μία άμορφη μάζα σιδερικών.Και τα 3 άτομα που επέβαιναν στο ΙΧ τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και από εκεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών.Σοβαρότερα έχει χτυπήσει μία από τις γυναίκες, η οποία ενδέχεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.Φως στα ακριβή αίτια του ατυχήματος αναμένετε να δώσει η προανάκριση που διενεργεί το τμήμα τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας

Περιοδεία του Νίκου Νικολόπουλου σε Γιάννενα και Κόνιτσα

Περιοδεία σε περιοχές της Ηπείρου ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής ο Γεν. Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Νίκος Νικολόπουλος, καθώς στην πόλη των Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα Πανηπειρώτικη συνάντηση των στελεχών των πυρήνων του κόμματος, αλλά και της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας.Επίσης ανήμερα του Αγίου Κοσμά, Πολιούχου της ηρωικής και αιματοβαμμένης Κόνιτσας, στην περιοχή θα παραβρεθεί και ο κ. Νικολόπουλος, με πολυμελές κλιμάκιο μελών της Διοικούσας Επιτροπής και μέλη του κόμματος, προεξάρχοντος του κ.Παναγιώτη Αποστόλου, στον Αρχιερατικό Εσπερινό που θα λάβει μέρος στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Κοσμά Κονίτσης χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως κατάγεται από την Πάτρα!Τέλος, επίσκεψη οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θα πραγματοποιήσουν στην επαρχία Μεσοποτάμου της Βορείου Ηπείρου καλεσμένοι του Προέδρου της Βορειοηπειρωτικής Νεολαίας Ν. Αχαΐας κ. Σταύρο Γκίνο.Φτάνοντας στην περιοχή, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε τόσο στις μεγάλες και πολύχρονες υστερήσεις της περιοχής, που την έχουν καταστήσει ουραγό στον ευρωπαϊκό χώρο, όσο και στην διαχρονική αδιαφορία και ανικανότητα των κυβερνήσεων να δώσουν ώθηση στον δυτικό άξονα της χώρας.
«Είναι πραγματικά εκπληκτικό και ίσως αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ… ανικανότητας, το πώς μία ολόκληρη περιοχή με τόσα πλεονεκτήματα και τόσες δυνατότητες έχει αφεθεί να μαραζώνει, ενώ θα μπορούσε να είναι η πρώτη περιοχή της χώρας από την οποία θα ξεκινούσε η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η αντεπίθεσή της προς το μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά.Επίσης, μιλώντας σε ΜΜΕ των Ιωαννίνων, αλλά και στο δελτίο ειδήσεων του TV1 στα Γιάννενα και στον δημοσιογράφο Πάνο Μπούχρα, αναφέρθηκε στα πρόσφατα επεισόδια εις βάρος των Ορθοδόξων της Β. Ηπείρου στην Πρεμετή: «Ο Πρωθυπουργός καθώς και ο Υπουργός Εξωτερικών, συνεχίζουν να… κοιμούνται ήσυχοι, ξεχνώντας πως η Ορθοδοξία της Αλβανίας αποτελεί ένα κρίσιμο προπύργιο του ελληνισμού και ό,τι η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να αναδείξει τα επεισόδια στην διεθνή κοινότητα και να απαιτήσει τον σεβασμό στους Ορθοδόξους της περιοχής, διαφορετικά θα μπλοκάρει την πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε». Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος προανήγγειλε πως σκοπεύει να επισκεφθεί ο ίδιος την Πρεμετή και να μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νικος Νικολόπουλος, μίλησε για την μεγάλη γιορτή του Πατροκοσμά του Αιτωλού και την σημασία του για τον ελληνισμό: «Ο Πατροκοσμάς, σε καιρούς που τους έσκιαζε η φοβέρα και τους πλάκωνε η σκλαβιά, διακήρυττε την ανάγκη της μόρφωσης των Ελλήνων και την αγάπη του Χριστού. Η ιστορία και ο λαός μας του χάρισε τον τίτλο του Εθναποστόλου. Εμείς, προσκυνητές σήμερα των διδαχών του Αγίου, στην ιστορική Κόνιτσα, καλούμαστε να δώσουμε τον δικό μας αγώνα για γνώση και ελευθερία του λαού, σε μια εποχή που οι σύγχρονοι δυνάστες στοχεύουν στην καρδιά την Ορθοδοξία και την Παιδεία, ξέροντας πως μόνο έτσι θα πετύχουν να μετατρέψουν τους Έλληνες σε πειθήνια και άβουλα όργανά τους. Πρέπει να αποτρέψουμε αυτή τη νέα εισβολή, πρέπει να παραμείνουμε… Έλληνες και Ορθόδοξοι!».