Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Τραγικός θάνατος 38χρονου γιατρού από πνιγμό στη παραλία της Πλαταριάς Ηγουμενίτσας

Τραγικό θάνατο από πνιγμό βρήκε σήμερα το απόγευμα στις 18.30, 38χρονος γιατρός, στην παραλία της Πλαταριάς Ηγουμενίτσας.Ο άτυχος 38χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr , φαίνεται πως έπαθε επιληπτική κρίση την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο από πνιγμό.Ομάδα γιατρών του ΕΚΑΒ που μετέβησαν στο σημείο, προσπάθησαν επί τόπου να κάνουν ανάνηψη στον 38χρονο, καθώς και καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.Οι προσπάθειές τους όμως απέβησαν άκαρπες, αφού οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας διαπίστωσαν τον θάνατό του.Ο 38χρονος γιατρός διέμενε κάθε καλοκαίρι σε σπίτι του στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας, κάνοντας τις διακοπές του, ενώ εργάζονταν σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος κινητικότητας στο δημόσιο

Διευκρινιστική εγκύκλιο αναφορικά με τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος κινητικότητας εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αναλυτικά η εγκύκλιος
Τα βήματα για τη διαδικασία της κινητικότητας, όπως αναφέρονται στην εγκύκλιο, είναι:
1. Αποφάσεις Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για τη νέα δομή και τη στελέχωση των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους.
2. Έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τη σύσταση και την κατάργηση θέσεων στις ανωτέρω δομές και ενημέρωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
3. Απόφαση υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον αριθμό και τα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν ανά φορέα υποδοχής.
4. Κατάθεση αιτήσεων, έλεγχος πιστοποιητικών και συμπλήρωση πινάκων συνδρομής κριτηρίων από τους φορείς προέλευσης των υπαλλήλων.
5. Επιλογή υπαλλήλων που θα διατεθούν κατά σειρά προτεραιότητας από τους φορείς υποδοχής.
6. Έκδοση Υπουργικής Απόφασης μετάταξης-μεταφοράς του υπαλλήλου στη νέα θέση.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, όλη η διαδικασία τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ, το οποίο έχει αναλάβει τη μοριοδότηση των υπαλλήλων, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υιοθέτησε τόσο για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας όσο και για την επανατοποθέτησή τους.Υπενθυμίζεται ότι ήδη, τον Ιούλιο, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της κινητικότητας 4.289 υπάλληλοι.Ακολουθεί η ένταξη των υπόλοιπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500 και που πρέπει να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.Οι υπάλληλοι αυτοί θα προέρχονται απ' όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.

Ο Αντ. Μπέζας στο Κομμένο Άρτας: «Να υψώνουμε σταθερά την ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, εκπροσώπησε σήμερα την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη σφαγή των 317 κατοίκων της μαρτυρικής Κοινότητας Κομμένου Άρτας.Στη δήλωσή του μετά το πέρας της τελετής, ο Υφυπουργός Υγείας ανέφερε:«Τιμούμε σήμερα ευλαβικά τη μνήμη των 317 συμπατριωτών μας, που δολοφονήθηκαν άνανδρα από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής πριν από 70 ακριβώς χρόνια, εδώ στο Κομμένο της Άρτας.Σε τέτοιες επετείους, πέρα από τη θλίψη και την οδύνη, πρέπει να προβληματιζόμαστε για το που μπορεί να φθάσει ο άνθρωπος όταν παρασύρεται από ιδεολογίες που σπέρνουν το μίσος και το φανατισμό. Και ο προβληματισμός αυτός θα πρέπει να είναι ακόμη πιο έντονος, καθώς η παρουσία σήμερα του Γερμανού Πρέσβη στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα συγνώμης και μεταμέλειας και ταυτόχρονα συμβολίζει την ενότητα των λαών της Ευρώπης σε μια κοινή πορεία για ειρήνη και προκοπή.Επειδή οι εγχώριοι νοσταλγοί του ναζισμού ψαρεύουν στα θολά νερά της απόγνωσης και της δικαιολογημένης σε πολλές περιπτώσεις απογοήτευσης των πολιτών, οφείλουμε να φέρνουμε πάντα στο μυαλό μας τα θηριώδη εγκλήματα του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, όπως στο μαρτυρικό Κομμένο και να υψώνουμε ταυτόχρονα, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η πατρίδα μας, σταθερά την ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

«Άκουσα τον θεό να κλαίει» στον αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης

Στην Ήπειρο, με πανσέληνο,η πρεμιέρα της ταινίας της Ελπίδας Σκούφαλου

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, νύχτα με πανσέληνο, στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης στην Ήπειρο θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας «Άκουσα τον θεό να κλαίει» τηςΕλπίδας Σκούφαλου.Η ταινία μάς ταξιδεύει σε Ελλάδα, Συρία, Αλβανία σ’ ένα κόσμο μειονοτήτων, τόσο κοντά και τόσο μακριά από εμάς. Τελετές που πηγάζουν κατευθείαν από την αρχαιότητα, συνδεδεμένες με τη μουσική και το χορό, τελετές που οδηγούν στην υπέρβαση των ορίων και στην έκσταση. Μέσα από το συνταραχτικό μοιρολόγισμα γυναικών στη Λίβινα της Αλβανίας, το αναστενάρικο πανηγύρι, τη γιορτή Ασούρα των Σιιτών Πακιστανών, πανάρχαιες τελετές συναντούν το σήμερα και υπερβατικοί εσωτερικοί κόσμοι ξεδιπλώνονται στην καθημερινή μας πραγματικότητα.«Θέλησα να φτιάξω μια ταινία που λειτουργεί ως προκλητικό ταξίδι, ως άγριο trip στον ωκεανό των συναισθημάτων και του υποσυνείδητου, άνευ ορίων ,άνευ όρων » δηλώνει η σκηνοθέτηςΕλπίδα Σκούφαλου, που κατάφερε να καταγράψει ένα μοναδικό υλικό σε διάρκεια δέκα χρόνων.Η εθνική επιτροπή για την Unesco και το κέντρο λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, έχουν αγκαλιάσει την ταινία με την αιγίδα τους, θεωρώντας ότι αποδίδει τη δύναμη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.Η εθνική επιτροπή για την Unesco και το κέντρο λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, θεωρούν ότι η ταινία αποδίδει τη δύναμη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.Η ταινία έχει προβληθεί με επιτυχία στο WOMEX 2012 , στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σόφιας και στο Brave Festival στην Πολωνία.Ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης θ’ ανοίξει τον κύκλο για μια σειρά προβολών αποκλειστικά σε ιερούς κι αρχαιολογικούς χώρους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό .Πριν την προβολή, θα προηγηθούν ξεναγήσεις από αρχαιολόγους, ενώ ο βορειοηπειρώτης μουσικός, Κώστας Βέρδης, θα γλυκάνει το χώρο και τους θεατές με ξεχωριστά ηχοχρώματα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η διασκευή του παραδοσιακού «Μαργιόλα», που ετοίμασε για την ταινία ο Γιάννης Αγγελάκας.Ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης θ’ ανοίξει τον κύκλο για μια σειρά προβολών αποκλειστικά σε ιερούς κι αρχαιολογικούς χώρους.
Πληροφορίες
Αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης, Τετάρτη 21 Αυγούστου, ώρα προσέλευσης 8 μ.μ., είσοδος ελεύθερη. Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας και τη ΛΓ΄ Εφορεία Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας.

Πανσέληνος του Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελέας Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας

Η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, ο Δήμος Σουλίου, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Βελλιανιτών και η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών σας προσκαλούν, λίγο πριν το τέλος του φετινού καλοκαιριού, να υποδεχτούμε μαζί την Πανσέληνο του Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελέας Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας, με τη συναυλία παραδοσιακής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 και ώρα 20.30.Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες του δημοτικού τραγουδιού Γιώργος Κούρτης, Σάββας Σιάτρας, Ηλίας Κόντης, Παγώνα Αθανασίου, Μάκης Κιάμος, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Γιάννης Γκοντζιάς, Τασούλα Θεμελή, Βασίλης Δόσης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Μιχόπουλος, Ευτυχία Ζώη, Σπύρος Μπέλλος.Στο κλαρίνο οι Θανάσης Γκλάνος, Θωμάς Λώλης, Χρήστος Καπέτσης και Ζώης Παύλου.Παρουσιάζει ο καθ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Πάσχος.Η βραδιά έχει σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην Δημάρχου Παραμυθιάς,Βασίλη Λώλου.Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Mουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο Πασσαρώνας, στο λόφο Καστρί Μεγάλου Γαρδικίου

Ο Δήμος Ζίτσας και η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνουν μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο Πασσαρώνας στο λόφο Καστρί Μεγάλου Γαρδικίου, το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, στις 9.00 μ.μ.Συμμετέχουν ο Νίκος Ζιώγαλας και το συγκρότημα «οn the road», που θα ερμηνεύσουν ακουστικές ροκ και έντεχνες μπαλάντες.Η εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Στο φως του φεγγαριού της αρχαίας Πασσαρώνας», πραγματοποιείται στο πλαίσιο του καθιερωμένου εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Σημαντική επιτυχία του Καθηγητών του ΤΕΙ Ηπείρου

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης του προγράμματος ξεκινά η υλοποίηση των πράσινων δωμάτων σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ωδεία, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα, κολυμβητήρια σε πολλές πόλεις και γειτονιές όλης της χώρας αλλά και σε κτίρια διοίκησης του δημοσίου. Ο Επιστημονικός Υπευθυνος του σχετικού έργου του ΕΛΚΕ, Δρ. Βάρρας Γρ., Πρόεδρος του Τμήματος Ανθοκομίας Αρχιτεκτονικής Τοπίου μαζί με ομάδα μελών του Επιστημονικού Προσωπικού του Τμήματος ,φοιτητών και συνεργατών του Τμήματος εκπόνησαν συνολικά 23 προτάσεις για ΟΤΑ όλης της χώρας από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 21 και μάλιστα με πολύ καλή σειρά κατάταξης. Το συνολικό ποσό των έργων για ΟΤΑ των οποίων την μελέτη εκπόνησε το ΤΕΙ Ηπείρου ανέρχεται σε 3.308.870,27 Ευρώ.

Εκδηλώσεις στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Θέατρο, μουσική και ενημερωτικές ημερίδες. Αυτοί είναι οι τρεις άξονες στους οποίους κινείται το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για το φετινό καλοκαίρι.
Το πρόγραμμα για τον Αύγουστο έχει ως εξής:
- 16 Αυγούστου 
Πηγάδια: «Ο καλός στρατιώτης Σβέϊκ» από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «βορείως»: Ώρα 21:00
- 17 Αυγούστου 
Μονολίθι: «Ο καλός στρατιώτης Σβέϊκ» από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «βορείως»: Ώρα 21:00
Προσήλιο: «Βραδιά κινηματογράφου». Προβολή βραβευμένων ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας. Διοργάνωση: Σύλλογος Προσηλιωτών Ιωαννίνων «Η Αγία Παρασκευή»
- 18 Αυγούστου 
Λάζαινα: «Ο καλός στρατιώτης Σβέϊκ» από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «βορείως»: Ώρα 21:00
- 20 Αυγούστου
Ελληνικό: «Το μεγάλο μας τσίρκο» από τη Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών. Ώρα 21:00.

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ & ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ.

Μετά την τελευταία δισκογραφική τους συνάντηση, τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθ’ ένας χωριστά, και χάραξαν τη λαμπρή καλλιτεχνική τους πορεία. Ρεσιτάλ, Ταμ – ταμ και Συνάντηση, τρεις κύκλοι τραγουδιών και τρεις σταθμοί στη δισκογραφία...Το Ρεσιτάλ ωστόσο ήταν αυτό που μάγεψε και επικράτησε ως ένας από τους πιο ποιοτικούς και συγχρόνως εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών... Μία συλλογή με υπέροχα τραγούδια που ηΜαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής, 36 χρόνια μετά τον Σκορπιό και τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στο Παλλάς στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τους πρώτους μήνες του 2013, τραγουδούν σε μια σειρά συναυλιών αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Θα βρεθούν στα Γιάννενα, το Σάββατο 31 Αυγούστου στο Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ.Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής λοιπόν επιτέλους και πάλι μαζί... Επί σκηνής οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες δικαιώνουν τις προσδοκίες όσων περίμεναν αυτή τη σύμπραξη, δημιουργώντας μια αληθινή εμπειρία μουσικής απόλαυσης. Θα ενώσουν τις φωνές τους και τη μοναδική ερμηνεία τους για να μας θυμίσουν και να μας συγκινήσουν με τραγούδια γεμάτα νοσταλγία.Το αξέχαστο ρεσιτάλ του χειμώνα του 1976 επιστρέφει και φέρνει μαζί του μελωδίες και εικόνες από μία Ελλάδα όχι και τόσο μακρινή, αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική. Μία συνάντηση που θα μπορούσε να ήταν μόνο μία εξαιρετική σύμπτωση που γοήτευσε. Τελικά όμως ήταν αυτό που λένε η απόλυτη χημεία. Ένα μοναδικό γεγονός από δύο καλλιτέχνες που καταλήγουν πάντα να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γι' αυτό το :"Κι ύστερα..."Για όλους όσους το έζησαν αλλά και όλους όσους έχουν την περιέργεια να το ζήσουν, η μουσική αυτή παράσταση είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, στο συναίσθημα, στις μνήμες της ζωής της δικής τους και της δικής μας, ένα ανεπανάληπτο μουσικό γεγονός.Η βραδιά ξεκινά με τον Κώστα Χατζή να ερμηνεύει με την κιθάρα του και με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που έχει γράψει όπως το “Θυμάμαι”, το “Δεν είμ’ εγώ”, το “Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά...”.Στη συνέχεια η Μαρινέλλα με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τραγουδά τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως “Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει”, “Σ’αγαπώ ”, “Κι’ ύστερα”, “Πάρε με μαζί σου τσιγγάνε”, “Η αγάπη όλα τα υπομένει...” και πολλά άλλα.Στο δεύτερο μέρος, αρχικά η Μαρινέλλα και στη συνέχεια ο Κώστας Χατζής, συνοδευόμενοι από δεκαμελή ορχήστρα ερμηνεύουν τραγούδια από τους δίσκους Ρεσιτάλ και Ταμ-Ταμ ενώ η παράσταση κλείνει με τους δύο κορυφαίους καλλιτέχνες, ντουέτο, σ’ ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό φινάλε.Δύο από τους πρωτεργάτες του Ρεσιτάλ, ο Φίλιππος Παπαθεοδώρου, παραγωγός του δίσκου και ο Γιάννης Σμυρναίος, ηχολήπτης, είναι πάλι παρόντες. Ο πρώτος στην καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος κι ο δεύτερος στον ήχο.Μαζί τους επί σκηνής οι εξαίρετοι μουσικοί: Νίκος Καπηλίδης – ντραμς, Μιχάλης Ευδαίμων – μπάσο, Γιάννης Καρακατσάνης – κρουστά, Κυριάκος Κοντάκης - βιολί, Χριστόφορος Κροκίδης – κιθάρα, Γιώργος Παγιάτης - πιάνο, Θανάσης Τσαουσέλης – πλήκτρα, Σταύρος Ντούσκας – πνευστά.
Ώρα έναρξης συναυλιών: 21:30
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Rock Shop (Οπλαρχηγού Πουτέτση 1α), 2651038276

ΦΩΤΟ-Η έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Βασιλάκη στο Καπέσοβο Ζαγορίου

Ατομική έκθεση φωτογραφίας του διεθνώς βραβευμένου φωτογράφου τοπίου Κωνσταντίνου Βασιλάκη εγκαινιάστηκε  στον χώρο της Πασχάλειου Σχολής στο γραφικό χωριό Καπέσοβο Ζαγορίου.Παρουσιάζονται 40 δημιουργίες από την μέχρι τώρα σταδιοδρομία του στον χώρο της φωτογραφίας τοπίου με χρώμα αλλά και χωρίς.Η έκθεση θα λειτουργεί για τον μήνα Αύγουστο καθημερινά από τις 10:00 εως τις 20:00.Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου Καπεσόβου "Αλέξης Νούτσος".Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης είναι των φωτογράφων Φώτη Σάρρα και Μιχάλη Βακάρου.

ΑΡΤΑ-Curva Music Fest 2013 στην Καμπή

Ο "Σύλλογος Νέων Καμπής" είναι ένας νέο-ιδρυθείς σύλλογος που μετράει μόνο λίγους μήνες ζωής. Αποτελείται από νέα άτομα ηλικίας 16-35 ετών και εδρεύει στο χωριό Καμπή του Δήμου Αρταίων. Κύριος σκοπός του Συλλόγου μας είναι η δραστηριοποίηση των νέων της περιοχής μας και όχι μόνο ώστε να αναδείξουμε το φυσικό κάλλος και την Πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας και των όμορων περιοχών. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της προσπάθειας μας διοργανώνουμε φέτος το πρώτο μας μουσικό φεστιβάλ με την ονομασία "Curva Music Fest 2013". Στο πρώτο Curva Music Fest, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου 2013, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καμπής θα συμμετέχουν τρία μουσικά συγκροτήματα και η ώρα έναρξης του φεστιβάλ έχει οριστεί στις 9:30 μ.μ.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιτρέπεται η κυκλοφορία στην Γέφυρα της Δέσπως ή όχι;

Και καλά εμείς που είμαστε από εδώ γνωρίζουμε ότι η πινακίδα που βρίσκεται στην Ε.Ο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας που δείχνει παράκαμψη από την παλιά παραλιακή οδό στην Λυγιά για όσους θέλουν να πάνε στην Πάργα ή την Ηγουμενίτσα ή κάπου αλλού δεν ισχύει.Τι κάνουν όμως όσοι δεν είναι από αυτό το ... χωριό ; Το φαινόμενο να στρίβουν από την παράκαμψη όλοι όσοι έχουν πινακίδες που δεν είναι από την περιοχή παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες που η κίνηση ήταν αυξημένη στο Νομό μας. Έτσι θέλοντας και μη όσοι ακολουθούν πιστά τις πινακίδες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την υπέροχη θέα στην Λυγιά αφού οι πινακίδες που έδειχναν παράκαμψη στο ύψος της Γέφυρας της Δέσπως έκαναν ξανά την εμφάνιση τους. Ο λόγος ; ; ; τα μαύρα ναίλον με τα οποία ήταν καλυμμένες έφυγαν λόγω του αέρα και έτσι όσοι οδηγοί ακολουθούν πιστά τα σήματα του κ.ο.κ κινήθηκαν στην Ε.Ο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας μέσω παράκαμψης. Τουλάχιστον τους αποζημίωσε το τοπίο . . . Όσοι λοιπόν έχουν την ευκαιρία να διαβ΄σουν αυτό το άρθρο τώρα ξέρουν μιας και κανένας υπεύθυνος δεν ασχολήθηκε ...ότι η πινακίδα που λέει παράκαμψη στο ύψος της Δέσπως δεν ισχύει και η κυκλοφορία εκτελείται κανονικά από την Ε.Ο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας.

mypreveza.gr

Έως 7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις από τροχαίο στην Άρτα!!!

Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται δύο ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες

Υψηλές αποζημιώσεις σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθεί να καταβάλλει ελληνική ασφαλιστική εταιρεία μετά από το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο νομό Άρτας.Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δύο οχήματα, ασφαλισμένα σε ελληνικές εταιρείες συγκρούστηκαν, καθώς το ένα εξ αυτών ξέφυγε της πορείας του και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα.Πέντε νεκροί, μια κλινικά νεκρή και δύο βαριά τραυματισμένοι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια των δύο οχημάτων.Το insuranceworld.gr,αναφέρει πως την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει το αρμόδιο τμήμα της τροχαίας, και μέχρι να ολοκληρωθεί ο φάκελος που θα περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε το τροχαίο, οι δύο ασφαλιστικές, στις οποίες ήταν ασφαλισμένα τα εμπλεκόμενα οχήματα, θα βρίσκονται σε φάση αναμονής.Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, οι αποζημιώσεις που θα κληθεί να καταβάλλει η μια εκ των δύο εταιρειών βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος δυνητικά θα μπορούσαν σε σύνολο να ανέλθουν και στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα νέα όρια ασφάλισης, οι αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες από τροχαία δύναται να φθάσουν το 1 εκατ. ανά θύμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα θύματα που θα αποζημιωθούν είναι 7 (εξαιρείται ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο).Για τις δύο ασφαλιστικές εταιρείες, πέρα από το πόρισμα της τροχαίας σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα, κρίσιμο είναι και το καθεστώς βάσει του οποίου είναι αντασφαλισμένες.Αν τα όρια συμμετοχής της αντασφαλιστικής είναι χαμηλά τότε οι συνέπειες για τις ίδιες θα είναι περιορισμένες - σε σχέση πάντα με μια υπέρογκη αποζημίωση. Στην αντίθετη περίπτωση, τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας που θα κληθεί να καλύψει ασφαλιστικά την υπόθεση θα πληγούν σημαντικά, σε μια περίοδο μάλιστα που από την αγορά –λόγω της ύφεσης- δεν περισσεύουν κεφάλαια.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ-Παραδοσιακά Πανηγύρια στα Ζαγοροχώρια,το δεκαπενταύγουστο!!!

Σε αρκετά χωριά του Ζαγορίου διοργανώνονται κάθε χρόνο το δεκαπενταύγουστο,μεγαλόπρεπα παραδοσιακά πανηγύρια και άλλες εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι χωριά που τα πανηγύρια τους κρατάνε τρεις ημέρες.Όπως συνηθίζουν να λένε οι ντόπιοι τα όργανα την πρώτη ημέρα παίζουν για τους ξένους,την άλλη για τους ξενιτεμένους και την τρίτη ημέρα παίζουν για τους λιγοστούς χωριανούς...Οι φωτογραφίες από τα χθεσινά πανηγύρια στο Ζαγόρι,είναι του Πέτρου Ζήση και της γνωστής σελίδας στο facebook pame ioannina.
Οι περισσότεροι προτίμησαν και φέτος την πανέμορφη Βίτσα
Κέφι και ζωντάνια κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία της Βίτσας
O Γιάννης ψήνει τα νόστιμα σουβλάκια στην είσοδο της Βίτσας
Ημερήσιο πανηγύρι στους Φραγκάδες και το κέφι έχει ανάψει για τα καλά!!!
Οι νέοι χορεύουν στους Ασπραγγέλους
Αρκετός κόσμος στην πλατεία των Ασπραγγέλων


Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει, ότι προκηρύχθηκε διαγωνισμός κατάταξης ογδόντα (80) Δοκίμων Σημαιοφόρων

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει, ότι προκηρύχθηκε διαγωνισμός κατάταξης ογδόντα (80) Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. (ανδρών – γυναικών) έτους 2013.Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) με ΑΔΑ: ΒΛΩΗΟΠ-003, από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό κατάταξης Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ., υποβάλουν αίτηση με επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο άτομο), κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08:00 έως 14:00 ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία απευθείας σε Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, που ορίζεται με απόφαση Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και έχει έδρα τη Σχολή Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά, από 19-08-2013 ημέρα Δευτέρα μέχρι και την 06-09-2013 ημέρα Παρασκευή, στη διεύθυνση: Σχολή Λιμενοφυλάκων, Τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο Πειραιάς, Τ.Κ. 185 10.

Η νέα εθελοντική ομάδα που δημιούργησε ο Δήμος Αρταίων ,συνέβαλε χθες σε πυρκαγιά στη Γραμμενίτσα Άρτας

Η νέα εθελοντική ομάδα που δημιούργησε ο Δήμος Αρταίων Δ.Ο.Α.Κ. (Δημοτική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών) συνέβαλε χθες 15/08/2013 σε πυρκαγιά στη Γραμμενίτσα Άρτας υπό τις εντολές τις πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Κ. Αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας Δημητρίου Κέφη. Αυτές τις μέρες η ομάδα βρίσκεται σε επιφυλακή και οποίος δημότης επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή τη προσπάθεια μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 69778212629.

Επίσκεψη του Αντώνη Μπέζα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας επισκέφθηκε χθες το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τα προβλήματα του Νοσοκομείου από τη Διοίκηση, τους Διευθυντές της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου και εκπροσώπους των εργαζομένων (ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) καθώς επίσης και από νοσηλευόμενους. Στην ενημέρωση ήταν παρόντες ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Θεόδωρος Σολδάτος, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερύκιος και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.Ο Υφυπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία και όλους τους Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται. Είναι μια ημέρα ελπίδας και πίστης ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα βελτιωθεί η κατάσταση για τους πολίτες που δοκιμάζονται. Παράλληλα, είναι μια ημέρα που εκπέμπει μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θεώρησα υποχρέωσή μου να επισκεφθώ το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και να βρεθώ κοντά στη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς.Γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΣΥ και αγωνιζόμαστε να τα αντιμετωπίσουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας αλλά και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα. Αυτά όμως ακριβώς τα προβλήματα, μας οδηγούν στην ανάγκη για μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας. Μια μεταρρύθμιση που θα κινείται πάνω σε τρεις άξονες:Την ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.Τον ανασχεδιασμό και την αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.Την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα σε όσες και όσους γιορτάζουν»

ΝΤΡΟΠΗ - Καπηλεία της Χρυσής Αυγής στο μνημόσυνο του δολοφονημένου Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα

Υπάλληλος της Ελληνικής Βουλής και υποψήφιος της Χ.Α. στα Γιάννενα, εκφώνησε το μήνυμα μίσους!

Νέο μπαράζ πατριδοκαπηλείας από τη Χρυσή Αυγή, είχαμε την περασμένη Κυριακή στη Χειμάρα, στο μνημόσυνο του αδικοχαμένου Αριστοτέλη Γκούμα, που ως γνωστόν δολοφονήθηκε τρεις ημέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο του 2010. Σε μια καθαρά συγκινησιακή ατμόσφαιρα η οποία σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλευση, μέλη της Χ.Α. από τα Γιάννενα, πήγαν στο νεκροταφείο για να δώσουν το δικό τους show. Το προκλητικό είναι, ότι το μήνυμα μίσους το εκφώνησε υπάλληλος της Ελληνικής Βουλής (μετακλητός-απόσπαση στο κόμμα της Χ.Α.) ο οποίος στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος με το κόμμα Μιχαλολιάκου στα Γιάννενα!!!

Κλειστά τα καταστήματα στην Ήπειρο στις 16 Σεπτεμβρίου!!!

Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ ανακοίνωσε η ΓΣΕΒΕΕ. Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ σε σχετική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση με τα μέτρα όπως η αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών από το νεοσύστατο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τους πρόσφατους φορολογικούς νόμους εξελίσσεται σε μαζικό “εξολοθρευτή” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το κόστος πλέον από την εφαρμογή των τελευταίων αυτών νομοθετημάτων εξανεμίζει το όποιο όφελος αναμένεται (οικονομικό και ψυχολογικό) από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Καθιστά δε εξαιρετικά δύσκολη και προβληματική την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από την ΓΣΕΒΕΕ και άλλους φορείς ώστε η μείωση αυτή να περάσει και στις τιμές».Η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για «διαπραγματευτική απουσία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές η οποία πηγάζει από την αδυναμία της να κατανοήσει πρώτα αυτή τα προβλήματα και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική πραγματική οικονομία και η κοινωνία».Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζει ότι οι προτάσεις που έχουν γίνει από την Συνομοσπονδία για να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν πέσει στο κενό.

Σε περίοπτη θέση στο γραφείο της Περιφερειακής Διευθύντριας η επίμαχη... "πρόσκληση"

Μια πρόσκληση... διαφορετική από τις άλλες, που προκάλεσε από απρεπείς δημόσιες καταγγελίες μέχρι και Ε.Δ.Ε. στην τοπική εκπαίδευση αλλά συνεχίζει να προκαλεί (για τον εμπνευστή της) αρνητικού χαρακτήρα σχόλια σε όλα τα Σχολεία της περιοχής, κοσμεί σε περίοπτη θέση το Γραφείο της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κ. Δώρας Χουλιάρα! Δεν πιστεύαμε τα μάτια μας, όταν είδαμε προσεκτικά τη φωτογραφία από το δελτίο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχετικά με την επίσκεψη που πραγματοποίησε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, (συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της τοπικής Ν.Ε. των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Ευθυμίου). Κάντε κλικ επάνω στη φωτογραφία για να ζουμάρει και να σας δείξει το βέλος το τι εννοούμε! Για όσους γνωρίζουν το σχετικό παρασκήνιο, οι ερμηνείες ποικίλουν, καθώς τα σενάρια στο χώρο της εκπαίδευσης δίνουν και παίρνουν. "Περασμένα-ξεχασμένα", άρα αρκούν οι έγγραφες συγγνώμες για να... "κουκουλωθεί" μια υπόθεση που... "βρωμάει" από παντού ή μήπως έπεται συνέχεια, οπότε θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς; Επειδή άρχισαν και οι... εκπτώσεις για να δούμε τις θα δούμε στη συνέχεια...

«Βουτιά»-ρεκόρ αναμένεται στις βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ!!!

Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν μεγάλη «βουτιά» ακόμα και 1.000 μόρια σε αρκετές σχολές.Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Παρασκευής, καμία από τις σχολές-«όνειρο» για τους υποψήφιους δεν αναμένεται να σκαρφαλώσει πάνω από τα 19.000 μόρια.Βασική αιτία, τα απαιτητικά θέματα στα Μαθηματικά (2ο και 4ο πεδίο), τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα οι αριστούχοι να μειωθούν στο μισό σε σχέση με το 2012.Ενδεικτικά, σε σχολές όπως το Μαθηματικό της Αθήνας αναμένεται πτώση περί τα 400 μόρια, ενώ στις σχολές του ΕΜΠ η βάση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 18.500 μόρια.Μείωση των αριστούχων παρατηρήθηκε και στο 3ο πεδίο που αφορά τις ιατρικές σχολές με αποτέλεσμα και εκεί οι βάσεις να μην ξεπεράσουν τα 19.000 μόρια.Μικρότερη υποχώρηση -περί τα 300 μόρια- αναμένεται στη Νομική, Φιλολογία και Παιδαγωγικά Τμήματα.Στις φετινές πανελλαδικές οι αριστούχοι μειώθηκαν στα 15 από τα συνολικά 22 μαθήματα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα, από 18-20 έγραψε το 5,7% των υποψηφίων έναντι 13,5% το 2012.

Γιορτή κρασιού στην Ζίτσα


Ο Δήμος Ζίτσας, η Τοπική Κοινότητα και οι Φορείς της Ζίτσας διοργανώνουν τη «Γιορτή Κρασιού Ζίτσας 2013» την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.Η γιορτή κρασιού, προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες ανθρώπους, κατοίκους και επισκέπτες, που έρχονται να απολαύσουν το καλό Ζιτσιώτικο κρασί και να διασκεδάσουν με δημοτική παραδοσιακή μουσική.Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από την εμφάνιση χορευτικών συνόλων της Ηπείρου και από άλλων σημείων της Ελλάδας, που παρουσιάζουν τοπικούς χορούς και δρώμενα.Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του κρασιού, η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων, η αναβάθμιση του Πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής καθώς και η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:Tην Παρασκευή 23 Αυγούστου θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου γυναικών Ελεούσας και θα ακολουθήσει δημοτική μουσική με το συγκρότημα του Σταύρου καιΓιάννη Καψάλη.Το Σάββατο 24 Αυγούστου θα εμφανιστεί το χορευτικό τμήμα της Ζίτσας, ενώ θα ακολουθήσει δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Γιάννη Καραγγιάννη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την λαϊκή ορχήστρα του Δημήτρη Κοντολάζου.

Απολύουν 38 υπαλλήλους από το αεροδρόμιο του Ακτίου!!!

38 άτομα αναμένεται να απολυθούν άμεσα από το αεροδρόμιο του Ακτίου στα πλαίσια της διαθεσιμότητας και των μετακινήσεων στο δημόσιο τομέα. Το προσωπικό ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το οποίο πρόσφατα αποφασίστηκε η οριστική διαθεσιμότητα εργαζομένων του.Όπως καταγγέλλουν στο aerasnews.gr οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου, ενώ ο υπουργός είχε δεσμευθεί ότι θα φύγουν 500 διοικητικοί υπάλληλοι, πριν μόλις 10 ημέρες αποφασίστηκε να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) ανεξάρτητα με την ειδικότητα, τα προσόντα και τα μόριά τους. Να σημειωθεί ότι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εργάζονται συνολικά 7000 άτομα που απαρτίζονται από πολιτικό προσωπικό, μόνιμους και Ι.Δ.Α.Χ.Οι Ι.Δ.Α.Χ., στο σύνολό τους, αποτελούν προσωπικό τεχνικών ειδικοτήτων οι οποίοι μέχρι πρόσφατα εκπαιδεύονταν και καταρτίζονταν με χρήματα της πολεμικής αεροπορίας. Στο αεροδρόμιο του Ακτίου, οι 38 υπάλληλοι που απομακρύνονται απασχολούνται κυρίως στον τομέα της πυρασφάλειας ενώ, όπως καταγγέλλουν, στο Άκτιο αυτή τη στιγμή απασχολούνται 27 συμβασιούχοι οι οποίοι προσελήφθησαν για την ενίσχυση του αεροδρομίου, συνεπώς δε μπορούν να θεωρούνται οι ίδιοι πλεονάζον προσωπικό.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο aerasnews.gr, «Τα κριτήρια επιλογής των ειδικοτήτων που υπάγονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Δεν είναι ούτε υπηρεσιακά ούτε αντικειμενικά αλλά σκοπεύουν να προφυλάξουν τους μόνιμους διοικητικούς οι οποίοι είναι μάλιστα και υπεράριθμοι. Πετούν στον δρόμο τις οικογένειες μας με έναν νόμο ο οποίος στην περίπτωση μας δεν ισχύει, καθώς, βάσει του συγκεκριμένο άρθρου, οι μόνοι τρόποι για να τεθούν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι, χωρίς αξιολόγηση, είναι να καταργηθεί ολόκληρη ειδικότητα ή κλάδος ή η Υπηρεσία στην οποία εργάζονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωσή καταστρατηγήθηκε ο Νόμος ολοφάνερα υπηρετώντας συμφέροντα»Το ζήτημα, όπως τονίζουν, είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του αεροδρομίου καθώς οι ανάγκες του είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω ΝΑΤΟ και των πολεμικών αεροσκαφών ενώ με τη διαθεσιμότητα το αεροδρόμιο υποβαθμίζεται αυτόματα από την κατηγορία επτά στην κατηγορία πέντε με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δεχθεί αεροσκάφη, ούτε καν πτήσεις τσάρτερ.Παράλληλα ζητούν τη στήριξη των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της περιοχής καθώς θεωρούν ότι η απόφαση είναι άδικη και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών

Ο Δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος συναντήθηκε με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών, προκειμένου να τους παρουσιάσει την πρόταση του Δήμου για την δημιουργία παραδοσιακού Ηπειρωτικού χωρίου στην θέση του μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής.Η ιδιαιτερότητα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα σε πολύ σημαντικά ιστορικά μνημεία αντίκρυ από τον μυθικό Αχέροντα και ατενίζει το γαλάζιο του Ιονίου, προκάλεσε τα ενδιαφέρον των απόδημων Ηπειρωτών οι οποίοι μεθοδεύουν τη δημιουργία αυτής της τόσο σημαντικής παρέμβασης αρχιτεκτονικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Τσαλιγοπούλου, Ευριδίκη, Κοργιαλάς τραγουδούν για το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στην Ε.Η.Μ.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία μεγάλη συναυλία στα Γιάννινα, με στόχο να στηρίξουν το έργο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Η συναυλία, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια Θεραπευτικές Κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, θα δοθεί την Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ.. H γενική είσοδος είναι 10 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται από την Δευτέρα, 19 Αυγούστου σε Rock shop ( Βλαχλείδη 7), Public (Πυρσινέλλα 4 & Γ.Μελανίδη), Ν. Πρόκος και ΣΙΑ ΟΕ (Σπ. Κατσαδήμα).

Οι καλλιτέχνες
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, συνεχίζοντας την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, επιδιώκει την επαφή και την επικοινωνία μέσα από τα τραγούδια. Τόσο τα αγαπημένα της παραδοσιακά όσο και τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας αυτά τα είκοσι και πλέον χρόνια που βρίσκεται στο τραγούδι.Η Ευρυδίκη ξεκινά ένα καινούριο «μπλε» ταξίδι με τα πιο αγαπημένα δικά της τραγούδια καθώς και με τραγούδια από τις γειτονιές του κόσμου.Ο Δημήτρης Κοργιαλάς με την καλύτερη διάθεση και με καινούργια τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Η ζωή είναι μια βόλτα», έχει ετοιμάσει ένα δυναμικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εκτός από τις δικές του επιτυχίες, μοναδικές διασκευές από την ελληνική και ξένη ποπ ροκ σκηνή, μέχρι και δημοτικά τραγούδια.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΡΤΑ- Τιμή στους 317 εκτελεσμένους του Κομμένου, με συναυλία του Gunter Baby Sommer


Ολοκληρώνονται με λαμπρότητα την Παρασκευή 16 Αυγούστου οι Εκδηλώσεις Μνήμης και απόδοσης τιμής στους 317 εκτελεσμένους του Κομμένου από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια από εκείνο το ματωμένο πρωινό της Δευτέρας 16 Αυγούστου 1943, όταν οι στρατιώτες του 12ου λόχου της 1ης Μεραρχίας Εντελβάις μετέτρεψαν το χωριό σε ολοκαύτωμα και έσπειραν το θάνατο και τη φρίκη στους ανυποψίαστους, άοπλους και ανυπεράσπιστους κατοίκους του.Τη μνήμη των νεκρών του Κομμένου θα τιμήσουν με την παρουσία τους, πέραν των επίσημων εκπροσώπων του γερμανικού κράτους και των ελληνικών οργανώσεων, ο Gunter Baby Sommer, η Γερμανίδα ποιήτρια Μάριον Σνάιντερ, ο διευθυντής του τζαζ φέστιβαλ της Δρέσδης Στέφεν Γουάιλντ, ο καθηγητής ιστορίας Στέφαν Στράκε, διοργανωτής αντιναζιστικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Γερμανία, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την ΕλλάδαΔαμιανός Βασιλειάδης, ο πρόεδρος των θυμάτων Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων Χαρίλαος Ερμείδης κλπ.Το πρόγραμμα κορυφώνεται το βράδυ της Παρασκευής με τη συναυλία του Gunter Baby Sommerστην πλατεία του Κομμένου. Ο μεγάλος Γερμανός κρουστός, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Κομμένο, θα αποδώσει με τη συνεργασία της Αρτινής ηθοποιού Θεοδώρας Θεοχάρη κείμενα από το βιβλίο τουΔημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ...».

Διαβάστε τα ονόματα όσων προσλαμβάνονται στην Δημόσια Τηλεόραση για τα Γιάννενα


Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών και τον ειδικό διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ, τα ονόματα των 577 των υποψηφίων στη νέα Δημόσια Τηλεόραση, οι οποίοι συγκέντρωσαν και τα περισσότερα μόρια. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και τα ονόματα και τα μόρια όσων υπέβαλαν αίτηση με τη δεύτερη προκήρυξη. Οι αιτήσεις όσων δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης. Προσοχή! Όπως σημειώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν συνιστά πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους, με την προσκόμιση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Στα Γιάννενα προσλαμβάνονται οι: Παππάς Κωνσταντίνος, Παππάς Αχιλλέας και Τζίμας Βασίλης, (Ηλεκτρονικοί Τ.Ε.), Μουσελίνης Ιάσων, (Εικονολήπτης Τ.Ε.), Σολωμός Κωνσταντίνος, (Ηχολήπτης Τ.Ε.) και Βασίλης Σιώμος, (Δημοσιογράφος Δ.Ε. για Ελεύθερο Ρεπορτάζ-Τηλεόραση).

Τουρνουά τέννις Βετεράνων στα Γιάννενα

19-25 Αυγούστου στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων

Μετά το τουρνουά της Κεφαλονιάς που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο νησί του Ιονίου (Νικητές Μονά / Νικητές Διπλά) τη σκυτάλη παίρνουν τα όμορφα Γιάννενα για να φιλοξενήσουν το επόμενο τουρνουά του Συλλόγου Βετεράνων Αντισφαιριστών Ελλάδος (19-25 Αυγούστου).Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον υπέροχος και κατάφυτο Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων με τα καλοδιατηρημένα χωμάτινα γήπεδα και Καφέ που εκτός από αναψυκτικά διαθέτει καλό τσίπουρο με ευφάνταστο μεζέ. Οι φίλοι μας Γιαννιώτες προγραμματίζουν εκδρομή στον Βοϊδομάτη, οι κυρίες έχουν ήδη ξεκινήσει ν’ ανοίγουν φύλλο για τις πίτες, η ζυγιά των μουσικών κουρδίζει τα όργανα, για να υποδεχθεί τους χορευταράδες από τα διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και η Εγνατία δίνει τη δυνατότητα για βουτιές στα γαλαζοπράσινα Σύβοτα.Ο ΣΒΑΕ μας καλεί να περάσουμε καλά, και να παίξουμε και τένις.

Ζητείται υπεύθυνος πωλήσεων με έδρα τα Γιάννενα


Η Aμβυξ Α.Ε., η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, επιθυμεί να εντάξει στο ανθρώπινο δυναμικό της έναν ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ με έδρα τα Ιωάννινα. Η θέση του υπεύθυνου πωλήσεων της ΑΜΒΥΞ αφορά στην ανάπτυξη νέων πελατών και διαχείριση υφιστάμενων στα κανάλια του Χονδρεμπορίου, Super Market και HORECA καθώς και όπου αλλού υπάρχουν ευκαιρίες για την προώθηση και τοποθέτηση των προϊόντων που αντιπροσωπεύει η ΑΜΒΥΞ για την ελληνική αγορά. Ο ενδιαφερόμενος θα πεπει να έχει: πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ, προϋπηρεσία στον τομέα των πωλήσεων για τουλάχιστον 5 χρόνια, καλή γνώση αγγλικής γλώσσας, γνώση Η/Υ, δίπλωμα οδήγησης I.X, επαγγελματική παρουσία, ευχέρεια στον προφορικό λόγο, κοινωνικότητα και εξωστρέφεια, υπευθυνότητα–συνέπεια. Η εταιρία προσφέρει καλές προοπτικές εξέλιξης σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον, και ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών το οποίο περιλαμβάνει εταιρικό αυτοκίνητο, κινητό κ.α. Αν κι εσύ θέλεις να γίνεις μέλος της οικογένειας της ΑΜΒΥΞ, στείλε μέχρι 5/9/2013ντο βιογραφικό σου (αναγράφοντας τον τίτλο της θέσης), στο Fax: 210 96 92 299 ή στο e-mail: info@amvyxsa.gr

Προσλήψεις επικουρικών ιατρών σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Θα εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε ότι από το Υπουργείο Υγείας προκηρύχθηκαν δεκατέσσερις (14) θέσεις επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για την ενίσχυση μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Ήπειρο. Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η επιλογή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσω των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών. 
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ
1
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ
1
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ
1

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ
1
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ
1
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
1

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΠ)
1
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
1
ΩΡΛ
1

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
1
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
1
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
1
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ
1


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ
1
Επισημαίνεται ότι στο Γ.Ν. Πρέβεζας έχουν ήδη προκηρυχθεί μία (1) θέση ειδικότητας Νεφρολογίας και μία (1) θέση ειδικότητας Παθολογίας και αναμένεται ο διορισμός των αντίστοιχων ιατρών.

Δύο θέσεις στο τμήμα Βιοϊατρικών Ερευνών του Ι.Μ.Β.Β. στα Ιωάννινα


Το Τμήμα Βιοϊατρικών Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΜΒΒ-ΒΕ) που εδρεύει στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «A cross-border microsurgery center of excellence for the promotion of research, training and education» (Επιστημονικά Υπεύθυνος: Καθηγητής Δημήτριος Φωτιάδης), του Επιχειρησιακού Προγράμματος Greece – Italy IPA Cross-Border Programme 2007-2013, Priority Axis: 1. 1. Strengthening competitiveness and innovation, Measure: 1.1. Strengthening interaction between research/innovation institutions, SMEs and public authorities, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των κρατών, προκηρύσσει μία (1) θέση μεταδιδάκτορα, (ανάθεση έργου), (βιοϊατρικές επιστήμες) και μία (1) θέση ερευνητή (ανάθεση έργου), (Πληροφορικής). Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 11η Αυγούστου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες καιυποβολή αίτησης, κάντε κλικ ΕΔΩ

Ο Χρυσός Οδηγός ζητά στα Γιάννενα, Συμβούλους Διαφήμισης


Ο Χρυσός Οδηγός ζητά να προσλάβει για τα γραφεία της εταιρείας στα Ιωάννινα Συμβούλους Διαφήμισης, που θα έχουν ως καθήκοντα, τη διαχείριση και ανανέωση του υπάρχοντος πελατολογίου, την ανεύρεση νέων πελατών, την ενημέρωση πελατών για τις νέες υπηρεσίες της εταιρείας, τις προσωπικές πωλήσεις, την εξυπηρέτηση πελατών και το after-sales service. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σε τμήμα/θέση πωλήσεων, επαγγελματική εμφάνιση, πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν, πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ (Windows, Excel, Word, PowerPoint, Internet), δυνατότητα Μετακίνησης εκτός έδρας, κατοχή άδειας οδήγησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για του άνδρες υποψήφιους. Η εταιρεία προσφέρει ανταγωνιστικό μισθό, ελκυστικό σύστημα απόδοσης κινήτρων, αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή,δυναμικό εργασιακό περιβάλλον με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και συνεχή εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές παρακαλούνται όπως αποστείλουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα στη διεύθυνση: ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Α.Ε, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, Μιχαλακοπούλου 184, Αθήνα Τ.Κ. 115 27 ή στο Fax: 210 9204172.

Ζητούνται νέοι και νέες για τις προωθητικές ενέργειες της Vodafone στα Γιάννενα

Η εταιρεία CONNECTPHONE AE, συνεργάτης της Vodafone αναζητά άμεσα νέους και νέες στα Ιωάννινα για καθημερινή μόνιμη απασχόληση για τις προωθητικές ενέργειες της Vodafone. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοικοι Ιωαννίνων να έχουν επικοινωνιακές ικανότητες, δυναμικό χαρακτήρακαι ομαδικό πνεύμα. Είναι επιθυμητή η κατοχή κάρτας ανεργίας και απαραίτητη η αποστολή φωτογραφίας μαζί με το βιογραφικό σημείωμα.Η εταιρεία προσφέρει συνεχή εκπαίδευση σε τεχνικές πωλήσεων, ευχάριστο, νεανικό και αξιοκρατικό περιβάλλον, μηνιαίο μισθό με ασφάλιση συν bonus και σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης για τους πιο φιλόδοξους. Για περισσότερες πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος, επικοινωνήστε με το: 210-362.89.93.

1.822 θέσεις εργασίας στους Δήμους της Ηπείρου!!!


Προσωρινό ανάχωμα στην ανεργία που καλπάζει με δραματικούς ρυθμούς, αναμένεται να βάλει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ έχει ως τελικούς δικαιούχους τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.Οι θέσεις που κατανέμονται σε όλους τους ΟΤΑ της Ηπείρου ανέρχονται στις 1.822.Βασικό κριτήριο που ακολουθείται για την κατανομή είναι το πληθυσμιακό.Αναλυτικά οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
Ηγουμενίτσας 141
Φιλιατών 42
Σουλίου 55
Ζαγορίου 22
Βορείων Τζουμέρκων 32
Γεωργίου Καραϊσκάκη 33
Μετσόβου 33
Κόνιτσας 34
Κεντρικών Τζουμέρκων 37
Πωγωνίου 50
Δωδώνης 54
Πάργας 68
Νικολάου Σκουφά 69
Ζηρού 74
Ζίτσας 79
Πρέβεζας 169
Αρταίων 230
Ιωαννιτών 598

Προκήρυξη Θέσεων Εργασίας στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στα Ιωάννινα


Θέσεις εργασίας για επιστημονικούς συνεργάτες στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, ειδικό κέντρο με υπηρεσίες Λογοθεραπείας , Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής Στήριξης στα Ιωάννινα ,στις παρακάτω ειδικότητες:
- Θέση Λογοθεραπευτή/Λογοθεραπεύτριας με γνωστικό αντικείμενο τη «Λογοθεραπεία».
- Θέση Εργοθεραπευτή/Εργοθεραπεύτριας με γνωστικό αντικείμενο την «Εργοθεραπεία».
- Θέση Κοινωνικού Λειτουργού.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου την υποψηφιότητα τους, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης της προκήρυξης αυτής.
Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 24-08-2013 .
Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας πρέπει να αποσταλεί η αίτηση και ένα πλήρες βιογραφικό.
Η αποστολή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση (diepistimoniko.edu@gmail.com).Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού παραμένει στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε .
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. 2651067320 - 6986180630
Σελίδα https://www.facebook.com/Diepistimoniko.gr