Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις!-Ανετότατος ο Π. Κολόκας, ζορισμένος ο Γ. Σουκουβέλος!

Το καφεδάκι του απολάμβανε σήμερα το πρωί, σε γνωστό καφέ στη συμβολή των οδών Μιχ. Αγγέλου και Βλαχλείδη, ο Παντελής Κολόκας και λίγο πριν βάλει μπροστά τη μηχανή του για να ξεκινήσει να φύγει, είχε μια τυχαία συνάντηση με ιδιαίτερο όμως νόημα και περιεχόμενο! Συνάντησε τον καλό του φίλο Γιώργο Σουκουβέλο (πρόεδρο στο ΠΕΑΚΙ και πρώην δήμαρχο Τύμφης) και έναν ακόμη γνωστότατο συμπολίτη μας, τη συμμετοχή του οποίου στο ψηφοδέλτιό τους θα ήθελαν πολλοί σήμερα στο δήμο και την Περιφέρεια. Τι ακριβώς ειπώθηκε δεν μάθαμε, όμως μέσες άκρες πιάσαμε το νόημα. Ο διάλογος που σας παραθέτουμε είναι αποκαλυπτικός! Ααα και μια συμβουλή! Παντελή, κάπου-κάπου φόρα και κανένα κράνος...

Ως τα τέλη Οκτωβρίου η αξιολόγηση στους Δήμους για τη διαθεσιμότητα

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους Δήμους, ενώ τα πρώτα στοιχεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.Το θέμα που κυριάρχησε στη σύσκεψη, σύμφωνα με πηγές από τα δύο υπουργεία, ήταν η αξιολόγηση στους δήμους, καθώς από τους ΟΤΑ α' βαθμού θα προέλθει μεγάλο μέρος της κινητικότητας των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν για το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εκτός από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, μεγάλο ενδιαφέρον να τους απορροφήσουν δείχνουν και άλλα υπουργεία.Συγκεκριμένα, τους «διαθέσιμους» της δημοτικής αστυνομίας θέλουν να απορροφήσουν το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Μετά την Ιαπωνία και την Αυστραλία,στη Βραζιλία το «Κτήμα Γκλίναβος»!!!

Μετά την Ιαπωνία και την Αυστραλία, χώρες στις οποίες επεκτάθηκαν οι εξαγωγές της, μεγάλη επιτυχία και αποδοχή γνώρισαν τα κρασιά της «Κτήμα Γκλίναβος» και από το κοινό του Σάο Πάολο στην Βραζιλία. Αυτό διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης οινογνωσίας και παρουσίασης των κρασιών που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Σάο Πάολο.Επαγγελματίες του χώρου και διανομείς δοκίμασαν τα λευκά, τα κόκκινα και τα αφρώδη Ηπειρώτικα κρασιά της «Κτήμα Γκλίναβος» και η αποδοχή τους ήταν ιδιαίτερα θετική.Η «Κτήμα Γκλίναβος» παρουσίασε στην εκδήλωση οινογνωσίας τα κρασιά:Φυσικός αφρώδης οίνος “Poème”, Λευκός Οίνος “Primus”, ποικιλία Nτεμπίνα, προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (O.Π.Α.Π.), Ερυθρός Οίνος “Αγιωργήτικο”, ΠΟΠ Νεμέα, ποικιλίες: Αγιωργήτικο, Ερυθρός Οίνος Eπιτραπέζιος “Kόκκινο Βελούδο”, ποικιλίες Αγιωργήτικο, Βλάχικο και Μπεκάρι, Ερυθρός Οίνος “Βλάχικο & Μπεκάρι”, προϊόν Π.Γ.Ε. τα οποία παράγονται από ελληνικές και, κυρίως, αυτόχθονες ποικιλίες της περιοχής της Ζίτσας.Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Θωμάς Γκλίναβος, μετά από σύντομη αναφορά στην περιοχής της Ζίτσας, παρουσίασε στους προσκεκλημένους τους προαναφερόμενους οίνους με συνοδεία ελληνικών εδεσμάτων.Οι προσκεκλημένοι εξήραν την ποιοτική γεύση των ελληνικών οίνων, ενώ ως αποτέλεσμα της αποδοχής αυτής ήταν και το γεγονός ότι από τον επόμενο μήνα τα κρασιά της «Κτήμα Γκλίναβος» θα βρίσκονται σε εστιατόρια και εξειδικευμένα καταστήματα του Σάο Πάολο με στόχο μέσα στον επόμενο χρόνο να βρίσκονται σε όλες τις κύριες πόλεις της Βραζιλίας, καθώς υπήρξε η επίτευξη συμφωνίας με σημαντικό εισαγωγικό οίκο για την εξαγωγή των εν λόγω κρασιών στην Βραζιλία.Σημειώνεται ότι η λευκή ποικιλία Ντεμπίνα και οι ερυθρές Βλάχικο και Μπεκάρι, είναι κατ’ εξοχήν γηγενείς ποικιλίες της Ζίτσας και καλλιεργούνται από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή.Οι δραστηριότητες εξωστρέφειας της εταιρίας πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του προγράμματος ΕΣΠΑ - «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Πλήθος κόσμου στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση “Γιορτή Τσιπούρας”Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε  στη Σαγιάδα η  Θεσπρωτίας η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση “Γιορτή Τσιπούρας”.Κατά τη διάρκεια της μοιράστηκαν στους επισκέπτες χιλιάδες τσιπούρες, οι οποίες διατέθηκαν δωρεάν από τις μονάδες Ιχθυοκαλλιεργειών της περιοχής.
Στην ωραία εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Φιλιατών, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας και ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας,έδωσαν το παρόν εκατοντάδες πολίτες,καθώς επίσης ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και  ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτουλης.
Αλ.Καχριμάνης και Θ.Πιτούλης στην "Γιορτή Τσιπούρας"

Νυχτερινή Πορεία Μνήμης 30 km από τα τείχη της Αρχαίας Νικόπολης στο μνημείο του Ζαλόγγου!

Νυχτερινή Πορεία Μνήμης 30 km από τα τείχη της Αρχαίας Νικόπολης στο μνημείο του Ζαλόγγου θα πραγματοποιήσει το Σάββατο η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας, Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 το βράδυ, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι θα γίνει κατάθεση στεφάνου στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τα Ζαλόγγεια και θα ακολουθήσει καταρρίχηση από τον Ιερό Βράχο Ζαλόγγου.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπή υδροδότησης σε χωριά του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων λόγω τεχνικών εργασιών

Αύριο από ώρα 7.30 π.μ. έως 11.30 π.μ.


Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 προκειμένου να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες σύνδεσης νέας κυψέλης υψηλής τάσης στις γεωτρήσεις Τούμπας, θα γίνει διακοπή των γεωτρήσεων Τούμπας από ώρα 7.30 π.μ. έως 11.30 π.μ. και για αυτό το λόγω θα γίνει μερική διακοπή τροφοδοσίας δεξαμενών: στις Δ.Κ. και Τ.Κ. Ασφάκας, Καρυές (Μεταμόρφωση), Πετσάλι, Γαβρισιοί, Λιγοψά, Βλαχάτανο & Βατατάδες Δ.Ε. Εκάλης, Τ.Κ. Άνω και Κάτω Λαψίστα, Ζωοδόχος τμήμα, Ροδοτόπι, Μ. Γαρδίκι & Λύγγος Δ.Ε Πασσαρώνος, Δήμου Ζίτσας, Τ.Κ Περίβλεπτος, Κρανούλα & Αμφιθέα Δ. Ε. Περάματος, Τ.Κ Νήσου, Δ.Κ. Πεδινής τμήμα και Αγία Μαρίνα Πεδινής, Τ.Κ. Προφήτης Ηλίας, Ολυμπιάδα, Σταυράκι τμήμα, Μάρμαρα, Κάτω Μάρμαρα & Νεοχωρόπουλο τμήμα, Δήμου Ιωαννιτών και μεμονωμένες συνδέσεις ιδιωτών από τους κεντρικούς αγωγούς του ΣΥΔΛΙ στις ανωτέρω περιοχές και μεμονωμένες συνδέσεις ιδιωτών στους κεντρικούς αγωγούς του Σ.Υ.Δ..Λ.Ι. στις περιοχές Ανατολής πίσω από το Πανηπειρωτικό, Κατσικά-Κουτσελιού και Πεδινή προς Αμπελιά.Στις ανωτέρω περιοχές υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί μείωση πίεσης στην υδροδότηση των κατοίκων ή και διακοπή ειδικά στην Ολυμπιάδα.Η αποκατάσταση της υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Συνάντηση Περιφερειαρχών με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είχαν σήμερα οι 13 Περιφερειάρχες στο πλαίσιο των επαφών ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.Η συζήτηση επικεντρώθηκε κατ'αρχήν στην προετοιμασία για τη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Παράλληλα συζητήθηκαν και μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως η ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), η επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η πάταξη του παρεμπορίου, οι έλεγχοι των λαϊκών αγορών και ο καθορισμός του ωραρίου των Κυριακών.

Οικο-camping ενάντια στην εκτροπή του ΑΩΟΥ Βωβούσα, 9,10,11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Το πρόγραμμα της Παρασκευής
Παρασκευή 9 Αυγούστου, 22:00, καταφύγιο καταφύγιο «Βάλια Κάλντα»: Live με τους Μummrah, Peter Punk, Regresverbot

Οι Mummrah είναι μια DIY μπάντα η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2012 στην Θεσσαλονίκη από τέσσερα άτομα τα οποία κινούνταν στα πλαίσια του ευρύτερου α/α χώρου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο σκέψης και αντίληψης. «Κάναμε τα πρώτα μας live στις αρχές του 2013 και από τότε συνεχίζουμε στηρίζοντας αυτό-οργανωμένους χώρους και καταλήψεις. Η μουσική μας προς το παρόν μπορεί να χαρακτηριστεί ως hardcore/crust/punk/stοner, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο και με την πιθανότητα να εξερευνήσουμε πολλά ακόμη ήδη μουσικής. Άλλωστε η μουσική δεν μένει ποτέ στάσιμη, συνεχώς εμπλουτίζεται από καινούριες ιδέες και ήχους. Από το 2013 και μετά από εναλλαγή κάποιων χώρων για πρόβες, καταλήξαμε και συμμετέχουμε στο αυτο-οργανωμένο στούντιο «Μηχανή».Η απόφασή μας να είμαστε μια DIY μπάντα είναι ξεκάθαρα πολιτική και συμβαδίζει με τις υπόλοιπες επιλογές μας ως πολιτικά υποκείμενα, όσο αυτό το σάπιο σύστημα μας το επιτρέπει. Έτσι λοιπόν η στάση μας αυτή σημαίνει πως είμαστε ενάντια σε όποια λογική εμπορευματοποίησης της μουσικής μας, όπως στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ζωής μας. Σημαίνει πως εχθρευόμαστε την μουσική βιομηχανία και τους όρους «καλλιτέχνης», copyright και λοιπές τέτοιες αηδίες που διέπονται από το πνεύμα της αγοράς και της πώλησης ενός πράγματος που από την φύση του δημιουργήθηκε για να είναι ελεύθερο και προσιτό σε όλους, την μουσική.Επιπλέον, ενάντια στην σαπίλα των διαμεσολαβημένων διασκεδάσεων και των ταξικών διαχωρισμών που επιβάλουν μέρη όπως μουσικές σκηνές και μαγαζιά με είσοδο, επιλέγουμε να στηρίζουμε και να υπερασπιζόμαστε αυτό-οργανωμένους χώρους και κοινωνικά κέντρα. Οι χώροι αυτοί είναι για εμάς ένα πρόταγμα και ένα παράδειγμα αλληλεγγύης και συντροφικότητας, αντι-ιεραρχίας και δράσης προς έναν άλλο κόσμο, ελεύθερο χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους.Ακόμα, αντιλαμβανόμενοι τους εαυτούς μας ως ενεργά πολιτικά υποκείμενα που βιώνουμε καθημερινά την εκμετάλλευση, επιλέγουμε να στηρίζουμε συναυλίες ενίσχυσης κοινωνικών αγώνων και συντρόφων όπου υπάρχει ανάγκη, στεκόμενοι αλληλέγγυοι σε οποιοδήποτε αδιαμεσολάβητη δράση των από τα κάτω». Οι Mummrah είναι οι Γιάννης (κιθάρα, φωνή), Τάκης (μπάσο, φωνή), Σπύρος (ντραμς), Βασίλης (κιθάρα).Οι Peter Punk δημιουργήθηκαν Οκτώβριο του 2011, έτσι για την πλάκα μας, όπως λένε οι ίδιοι. Έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ έως τώρα όπως tzoumerka art fest, κίνηση ενάντια στο ρατσισμό και την φασιστική απειλή και στο schoolwave 2013.. Είναι οι: Αλέξανδρος: κιθάρα-φωνή, Άγγελος: κιθάρα-φωνή , Δημήτρης: μπάσο, Άντυ: τύμπανα. Παίζουν: punk/reggae/hip hop/ska.Οι Regressverbot (απαγόρευση αναδρομής) σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αναλογικό εξοπλισμό, επιχειρούν να αναβιώσουν τον σκοτεινό φουτουριστικό ήχο της δεκαετίας του ’80 με επιρροές από τη σκηνή του minimal synth και της Neue Deutsche Welle.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αγνώριστη θα μας έρθει στις 24 Αυγούστου στο Nicopolis η Νατάσα Θεοδωρίδου

Με το νέο της look, από κατάξανθη έγινε καστανή!

Με νέο ανανεωμένο look εμφανίζεται εδώ και λίγο καιρό η Νατάσα Θεοδωρίδου, αφού ζήτησε από τον hair stylist Βασίλη Μπουλούμπαση να βάλει όλη του την τέχνη και να μετατρέψει το μαλί της από κατάξανθο, σε καστανό που είναι και το φυσικό της. Έτσι λοιπόν, όσοι το Σάββατο 24 Αυγούστου βρεθούμε στο Nicopolis στο Μονολίθι Πρέβεζας για να την ακούσουμε και να την απολαύσουμε ζωντανά θα δούμε μια νέα και ανανεωμένη... Νατάσα, που δεν έχει σχέση, ούτε και με την εικόνα της στις αφίσες που προβάλλουν την εμφάνισή της!

Μηχανική βλάβη σε πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ-ΑΝ «ΝΑΝΤΗ» Ν.Π.4464, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του εν λόγω πλοίου κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς το λιμάνι της Κέρκυρας.Άμεσα, μετέβη επί του πλοίου, το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, το οποίο διαπίστωσε τη βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγόρευσε τον απόπλου του ανωτέρω Φ/Γ-Ο/Γ-ΑΝ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και διαπίστωσής της από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης.Επί του πλοίου επέβαιναν 11 επιβάτες/οδηγοί και ήταν φορτωμένα 12 φορτηγά οχήματα, οι οποίοι θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στο λιμάνι προορισμού τους.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έκοψαν κλήση στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά

Σε ένα από τα συνήθη μπλόκα της επί της Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, στο ύψος ενός από τα beach bar του Μονολιθίου, η Τροχαία Πρέβεζας σταμάτησε κι έναν βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.Αρκετοί πολίτες που περνούσαν από το σημείο, είδαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά να κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και να δίνει τα χαρτιά του για έλεγχο στους αστυνομικούς.Οι άνδρες της Τροχαίας διαπίστωσαν πως το αυτοκίνητο του βουλευτή δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ!Όπως αναφέρει το atpreveza.gr, φεύγοντας μάλιστα από το σημείο ελέγχου, ο βουλευτής ζήτησε από τους αστυνομικούς να ελέγξουν και διερχόμενο αλλοδαπό ασιατικής καταγωγής, που περνούσε από το σημείο με ένα ποδήλατο!!!

Εγκανιάστηκε ο καλλιτεχνικός σταθμός της Σχολής Καλών Τεχνών, στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου

Ο καλλιτεχνικός Σταθμός,φιλοξενείται σε ένα λιθόκτιστο κτήριο
Πνοή δημιουργίας και πολιτισμού, θα αποτελέσει για το Ζαγόρι, η δημιουργία του καλλιτεχνικού Σταθμού της Σχολής Καλών Τεχνών, τα εγκαίνια του οποίου, έγιναν, χθες το βράδυ στο κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο.Ο καλλιτεχνικός Σταθμός, φιλοξενείται σε ένα λιθόκτιστο κτήριο, που προοριζόταν για δημαρχείο, και το οποίο με κατάλληλες παρεμβάσεις, μετατράπηκε σε χώρο λειτουργικό για τις ανάγκες της Σχολής. Η συνεργασία του Σταθμού με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, η ανάπτυξη προγραμμάτων και πολιτιστικών δράσεων, αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή και να στηρίξει την τοπική οικονομία, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.Ο Σταθμός Τσεπελόβου, είναι ο έβδομος που λειτουργεί η Σχολή Καλών Τεχνών, όμως ο πρώτος στην ορεινή Ελλάδα καθώς οι υπόλοιποι δημιουργήθηκαν στα νησιά και ένας στους Δελφούς.Η Σχολή καλών Τεχνών φιλοξενείται και στο Ζαγόρι, μία περιοχή, όπου στο πέρασμα των αιώνων, οι ντόπιοι δημιούργησαν ένα αναγνωρίσιμο καλλιτεχνικό ιδίωμα, το οποίο αποτελεί, ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο της ηπειρωτικής μεταβυζαντινής τέχνης. Η αρχαιολόγος στην 8η εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων, Ανθή Φιλίδου, κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση των εγκαινίων, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά , στην καλλιτεχνική παράδοση του τόπου και στον περίφημο διάκοσμο εκκλησιών και σπιτιών στο Ζαγόρι: «Η εκκλησιαστική ζωγραφική της περιοχής με αξιόλογα έργα από τον 15ο αιώνα καταδεικνύει την έντονη δραστηριοποίηση ξένων και ηπειρωτών καλλιτεχνών μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα. Από τα τέλη του 18ου αιώνα, ανθεί στην περιοχή και η κοσμική ζωγραφική. Πλήθος σπιτιών, αρχοντικά αποδήμων η ντόπιων ευκατάστατων πολιτών διακοσμήθηκαν με τοιχογραφίες ποικίλων ρυθμολογικών επιρροών. Αξιοσημείωτη είναι η γνώση των δημιουργών τους, σχετικά με τις καλλιτεχνικές εξελίξεις της εποχής σε διεθνές επίπεδο».Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν, οι βουλευτές του Νομού, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, οι δήμαρχοι Ζαγορίου και Ιωαννιτών, ο πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πανεπιστημιακοί καθηγητές.

8ο Φεστιβάλ Αράχθειου Θεάτρου Τζουμέρκων


Στις 7, 10, 11 και 12 Αυγούστου 2013 θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 8ο Φεστιβάλ του Αραχθείου Θεάτρου στο Παλαιοχώρι Σκούπας-Άρτας. Το βράδυ της 7ης Αυγούστου ο Σταύρος Ι. Καψάλης, δεξιοτέχνης και μεγάλος δάσκαλος του κλαρίνου θα μας ταξιδέψει με την ορχήστρα του στους ήχους της παραδοσιακής μουσικής της Ηπείρου. Θα τιμήσουμε και θα ευχαριστήσουμε το Σταύρο Καψάλη για την προσφορά του στην παραδοσιακή μας μουσική κληρονομιά, ειδικότερα όμως για τη συνεχή παρουσία του τα τελευταία χρόνια στα λαογραφικά δρώμενα του Θεάτρου μας. Μια πλειάδα καταξιωμένων τραγουδιστών μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Γ.Κούρτης, ο Γιώργος Μεράτζας, η Γιώτα Γρίβα, ο Γιάννης Καψάλης και άλλοι, θα τραγουδήσουν αξέχαστες παραδοσιακές επιτυχίες. Παράλληλα, χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής μας, ενηλίκων και παιδιών, (‘’Μερακλήδες’’, ‘’Παιδικό Χορευτικό Αγνάντων’’), υπό τους ήχους της ορχήστρας του Σταύρου Καψάλη και τα τραγούδια των καταξιωμένων τραγουδιστών μας, θα παρουσιάσουν ένα υπέροχο θέαμα. Στην ορχήστρα συμμετέχουν στο κλαρίνο οΜάκης Τσίκος και ο Βασίλης Παπαγεωργίου, στο βιολί ο Κώστας Κωσταγιώργος και στο ντέφι οΧρόνης Καψάλης και ο Σπύρος Αλέβορντας. Τον τιμόμενο καλλιτέχνη θα προλογίσει ο δημοσιογράφος κύριος Χρήστος Μέγας.Λόγω του χαρακτήρα της εκδήλωσης, το αφιέρωμα στο Σταύρο Καψάλη θα καλύψει τηλεοπτικά ο ART TV στην εκπομπή ‘’ Στα μονοπάτια της Παράδοσης’’, που παρουσιάζει η δημοσιογράφος κυρία Βίκυ Ευαγγελίου.

Επανεξέταση των αποφάσεων για το λιμάνι της Πρέβεζας,ζητά το ΤΕΕ Ηπέιρου

Την επανεξέταση των αποφάσεων που αφορούν στις χρήσεις της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Πρέβεζας ζητά, με επιστολή της προς τους Υπουργούς ΠΕΚΑ, Ναυτιλίας, την Επιτροπή Σχεδιασμών και Ανάπτυξης Λιμένων και το δήμο Πρέβεζας, η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.Οι ενστάσεις της Δ.Ε του Τεχνικού Επιμελητηρίου αφορούν την, εκ των υστέρων της μίσθωσης, απόφαση για τροποποιήσεις στη χωροθέτηση και επέκταση της μαρίνας στη θαλάσσια και τη χερσαία ζώνη χωρίς, όπως αναφέρει, επιπλέον μελετητική προσέγγιση και τεκμηρίωση.Η παρέμβαση έρχεται λίγες ημέρες μετά την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας» που αφορά στην αύξηση της δυναμικότητας των σκαφών και στην αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας της μαρίνας Πρέβεζας.Να θυμίσουμε ότι η διαχείριση του θέματος της μαρίνας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, προκαλεί προβληματισμό και έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας, με φορείς να κάνουν λόγο για «σκάνδαλο» και για τροποποίηση του εγκεκριμένου μάστερ πλαν, αλλά και να μιλούν για την απώλεια ενός δημόσιου χώρου.Το ΤΕΕ κάνει αναδρομή από το 2009 και στην σύνταξη του master plan του λιμανιού της Πρέβεζας, που είχε ανατεθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αναφέροντας την ημερίδα που το ίδιο διοργάνωσε τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνουμε θέμα «Νέα λιμάνια στα ιστορικά κέντρα των πόλεων - το λιμάνι της Πρέβεζας».Όπως αναφέρει, τα συμπεράσματα της ημερίδας και οι προτάσεις που κατατέθηκαν έτυχαν πολύ καλής αποδοχής και από τους μελετητές και από τους καθ' ύλη αρμόδιους που παραβρέθηκαν, όπως ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Μουντζούρης, διευθυντής του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων αλλά και πρόεδρος της «Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων-ΕΣΑΛ».
-Η μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω συμπεράσματα, περιέλαβε και «Εναλλακτική λύση 2» στην αξιολόγησή της, την οποία προέκρινε με υψηλή βαθμολογία. Η λύση αυτή αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα, προέβλεπε τη μεταφορά του εμπορικού λιμένα στο ανατολικό τμήμα του προβλήτα και την παραχώρηση στην πόλη τμήματος 10 περίπου στρεμμάτων για επιβατική και τουριστική χρήση με τη δημιουργία επιβατηγού σταθμού υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, λειτουργίες πολιτισμού και αναψυχής, όπως τη δημιουργία ανοιχτού θεάτρου 800 θέσεων, δρόμους περιπάτου, ποδηλατοδρόμους, χώρους πρασίνου, άθλησης και κυρίως την κατασκευή γέφυρας πρόσβασης για την σύνδεση του άκρου του λιμανιού με την πόλη....
-Η μελέτη τελικά εγκρίνεται και παραλαμβάνεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ τον Σεπτέμβριο του 2009. Ο σχεδιασμός αυτός έχει βάθος εικοσιπενταετίας.Πιστέψαμε ότι είχε γίνει ήδη ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση αυτού του πολύ μεγάλου προβλήματος που ταλάνιζε την πόλη.
-Ήδη με διαγωνισμό του 2007 και υπογραφή σύμβασης την 21-12- 2011 η μακροχρόνια εκμετάλλευση του τουριστικού τμήματος του λιμένα (όπως χωροθετήθηκε το 1996) ανατίθεται σε ιδιώτη. Να σημειωθεί ότι η θέση, έκταση και δυναμικότητα του τουριστικού λιμένα δεν διέφεραν και στις δύο προτάσεις της μελέτης (Εναλλακτική λύση 1 και Εναλλακτική λύση 2) και συμφωνούν με την χωροθέτησή του όπως ορίζεται στην απόφαση της Υπουργού Ανάπτυξης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 387/Β/27.5.1996.
-Με μεγάλη λύπη και έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η «Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων-ΕΣΑΛ» με την αρ.8216/115/12/15-10-12 (ΦΕΚ 334/ΑΑΠ/31.10.2012) απόφαση της (την οποία υπογράφει ως πρόεδρος της ο Καθηγητής κ. Μουντζούρης), χωρίς τεκμηρίωση και αντίθετα με τις επιστημονικές μελέτες που ήδη είχαν εκπονηθεί, εγκρίνει την «χειρότερη» Εναλλακτική λύση 1 του εγκεκριμένου από το ΥΠΕΧΩΔΕ master PLAN, επαναφέροντας στη σημερινή κατάσταση την χωροταξική λειτουργία του λιμανιού, αγνοώντας τις επιπτώσεις και τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η παραπάνω απόφαση για το μέλλον και την ανάπτυξη της πόλης. Μάλιστα με την υλοποίηση των κτιριακών έργων, αποθηκών, παρκινγκ, δεξαμενών κλπ του εμπορικού λιμανιού σύμφωνα με την Εναλλακτική λύση 1, η κατάσταση για την πόλη και την εικόνα του λιμανιού θα γίνει δυσμενέστερη και από τη σημερινή.
-Η έκπληξη μας και η δυσαρέσκεια μας μεγαλώνει όταν μόλις πέντε μήνες μετά την θεσμοθέτηση του προγραμματικού σχεδιασμού (MASTER PLAN) του λιμένα Πρέβεζας, η ίδια επιτροπή, με την αρ.8216/90/13/28-3-2013 (ΦΕΚ 117/ΑΑΠ/10.04.2013) απόφαση της, προχωρά σε τροποποιήσεις όσον αφορά τη χωροθέτησή και επέκταση της μαρίνας στη θαλάσσια και τη χερσαία ζώνη, χωρίς επιπλέον μελετητική προσέγγιση και τεκμηρίωση και επαναφέρει τη διατήρηση του δυτικού κρηπιδώματος του εμπορικού λιμένα (του πλέον ρυπογόνου) που για λόγους ασφαλείας με την προηγούμενη απόφαση είχε καταργήσει.
-Ερωτηματικά μας δημιουργεί και η στάση του προέδρου της ΕΣΑΛ καθηγητή κ. Μουντζούρη, ο οποίος μέχρι πρότινος (ανοιχτή επιστολή του τον Ιανουάριο του 2011 προς τους «νεοαναλαβόντες Δήμαρχο και μέλη του Δ.Σ. Πρέβεζας») αλλά και στην ημερίδα του ΤΕΕ για το λιμάνι (πρακτικά ΤΕΕ) είχε ακριβώς την αντίθετη θέση από αυτή που ενέκρινε στην Επιτροπή.
-Με δεδομένο ότι οι προτάσεις του ΤΕΕ και η Εναλλακτική λύση 2 που είχε προκριθεί είχαν και τη σύμφωνη γνώμη του τότε δημοτικού και νομαρχιακού συμβουλίου, ζητάμε άμεσα την ακύρωση των παραπάνω αποφάσεων και την επανεξέταση του θέματος όσον αφορά στις χρήσεις της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πρέβεζας, θεωρώντας την Εναλλακτική λύση 2 του εγκεκριμένου σχεδιασμού του MASTER PLAN, ως τη μόνη λύση με τη οποία μπορούν να συνυπάρξουν ο τουριστικός και εμπορικός τομέας του λιμανιού με τον ιστορικό πυρήνα της πόλης, μετατρέποντας το χωροταξικά «λάθος» λιμάνι της Πρέβεζας σε χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων, ενταγμένο στον ιστορικό ιστό της πόλης, με πασιφανή τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης πρέπει να προχωρήσει άμεσα και η ανάθεση της διερευνητικής μελέτης δυνατότητας μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού σε νέα θέση όπως στην μελέτη για το MASTER PLAN ρητά αναφέρεται.
-Πέραν αυτών που αφορούν το γενικό σχεδιασμό του λιμένα Πρέβεζας και ουσιαστικά το μέλλον της ίδιας της πόλης, σήμερα βρίσκεται σε διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας που όπως προαναφέρθηκε έχει ανατεθεί η μακροχρόνια εκμετάλλευση του σε ιδιώτη. Η μελέτη αυτή συντάχθηκε και υποβάλλεται από την εταιρεία εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα. Με τη δημοσίευση της ΜΠΕ αποδεικνύεται ότι η τόσο εσπευσμένη τροποποίηση (μέσα σε πέντε μήνες) ενός σχεδιασμού και προγραμματισμού εικοσιπενταετίας, ουσιαστικά γίνεται για να επεκταθεί το αντικείμενο της σύμβασης με τον ιδιώτη. Απορίας δε άξιο είναι ότι τα σχέδια που είναι προσαρτημένα στην απόφαση τροποποίησης, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, φέρουν υπογραφή από την ίδια μελετητική εταιρεία που συντάσσει, το ίδιο χρονικό διάστημα, την ΜΠΕ για λογαριασμό του ιδιώτη.
-Τίθεται επιτακτικά το ερώτημα και αναμένεται να απαντηθεί: είναι ηθικό και νόμιμο αφού δημοπρατηθεί ένα έργο, να αλλάζει στη συνέχεια το φυσικό αντικείμενο αυξάνοντας τις θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών και τις εγκαταστάσεις της χερσαίας ζώνης, με χωροθέτηση σε νέα θέση του αναψυκτηρίου, εστιατορίου, πισίνας κλπ και μάλιστα χωρίς αύξηση του τιμήματος, με διαδικασίες που αιφνιδιάζουν κάθε λογική, ανατρέποντας μελέτες σχεδιασμού, που έτυχαν σχεδόν καθολικής αποδοχής, βάθους εικοσιπενταετίας;
-Το Δ.Σ. του νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πρέπει να σταματήσει τη συνέχιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, παγώνοντας την σύμβαση και ανοίγοντας από μηδενική βάση το θέμα του προγραμματικού σχεδιασμού του λιμανιού.
Τέλος, επειδή ο παραπάνω σχεδιασμός θα βαρύνει τις εξελίξεις και το μέλλον της πόλης για πολλές δεκαετίες, οι τοπικές αρχές και οι ενεργοί φορείς και πολίτες οφείλουν άμεσα να εξετάσουν και να παρέμβουν στις περεταίρω εξελίξεις.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

780 χρόνια από την εύρεση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Χρυσοβίτσας

Επετειακές-εορταστικές εκδηλώσεις

Με τη συμπλήρωση επτακοσίων ογδόντα χρόνων(1233-2013) από την εύρεση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Χρυσοβίτσας, θα πραγματοποιηθούν στην Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας του Δήμου Μετσόβου οι παρακάτω επετειακές-εορταστικές εκδηλώσεις:
-Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 και ώρα 8:00μ.μ.
Θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός, Λιτάνευση της Θαυματουργού εικόνας της Παναγίας και Αρτοκλασία.Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας διοργανώνει στην κεντρική πλατεία παραδοσιακό πανηγύρι με το Θεόδωρο Θεοδώρου στο κλαρίνο, Δημήτρη Αχνούλα και Δημήτρη Καλογήρου στο τραγούδι. Θα εμφανιστεί το χορευτικό τμήμα του Ανηλίου.
-Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013 από 7:00π.μ. έως 11:00 π.μ.
Θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας.
-Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ.
Θα τελεστεί μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός.Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας διοργανώνει στην κεντρική πλατεία παραδοσιακό πανηγύρι με το Θεόδωρο Θεοδώρου στο κλαρίνο, Δημήτρη Αχνούλα και Χρυσοβαλάντο Μπρόζου στο τραγούδι. Θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα της Χρυσοβίτσας και του Ανθοχωρίου.

Δήμος Πρέβεζας-Ζαλόγγεια 2013

Στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Αυγούστου οι εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των Σουλιωτισσών που τον Δεκέμβρη του 1803 , κυνηγημένες από τον Αλή Πασά προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό και να βρουν τραγικό θάνατο μαζί με τα παιδιά τους. Οι εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί με τη θεία λειτουργία στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου περιλαμβάνουν ανάβαση στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων, κατάθεση Στεφανιών και αναπαράσταση της Θυσίας Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο εκπαιδευτικός Κοσμάς Κοψάρης ενώ μετά την λήξη της τελετής θα προσφερθούν αναψυκτικά στην πλατεία της Τ.Κ Καμαρίνας.

Γιορτή παραδοσιακής Ηπειρώτικης πίτας στην Κοσμηρά Ιωαννίνων


Η Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς, στα πλαίσια των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013" διοργανώνει σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Κοσμηράς και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, την"ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ".Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 09 Αυγούστου 2013 και ώρα 09:30μ.μ στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Κοσμηράς.Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα:
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΣΜΗΡΑΣ.
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ.
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Ντούλιας Χρήστος – κλαρίνο.
Φάκος Ιωάννης – τραγούδι.
Κατσούρας Σωτήρης – βιολί.
Βόλας Αθανάσιος – λαούτο.
Ζώη Σοφία – κανονάκι, τραγούδι.
Παπαναστασίου Διαμαντής – κρουστά.

Με κορμί 18άρας στην παραλία η Όλγα Τρέμη!

Τέτοιο ρετούς θα το ζήλευε και ο Μενέλαος Συκουβέλης...


Δεν μπορεί, όλο και κάπου έχετε δει κάποιο από τα σχετικά retouche εργαλεία που αντικαθιστούν την πραγματικότητα με το ιδεατό, σχετικά με την ύπαρξη της εξωπραγματικής ομορφιάς των τηλεαστέρων που βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση, τις διαφημίσεις, τις αφίσες και τον ηλεκτρονικό τύπο. Πλήθος συζητήσεων έχουν προκαλέσει οι τελευταίες φωτογραφίες της σιδηράς κυρίας των δελτίων των 8, στην Πάρο, με αποκαλυπτικό μπικίνι, που κυκλοφόρησαν σε γνωστό σκανδαλοθηρικό περιοδικό. Τη βλέπετε εδώ να έχει αφήσει για λίγο τα πανάκριβα ταγιεράκια και τα van cleef περιδέραια και να φοράει στην παραλία ένα αποκαλυπτικό μπικίνι. Ήδη οι κακές οι γλώσσες βιάστηκαν να σχολιάσουν πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία σε… σημείο αλλοιώσεως!

Επίσκεψη του Δημάρχου Αρταίων στο ΚΕΝ Άρτας

Επίσκεψη στο ΚΕΝ Άρτας, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων κύριος Γιάννης Παπαλέξης. Ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τους αξιωματικούς και τον διοικητή του κέντρου κύριο Βαρέλη Δημήτριο και συζήτησαν για το θέμα της παραμονής του στρατοπέδου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Αρταίων μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: ”Στο θέμα της παραμονής του στρατοπέδου τις τελευταίες μέρες είχαμε μια θετική εξέλιξη, την παράταση της λειτουργία του Κέντρου για ένα ακόμα χρόνο. Στόχος όμως όλων μας είναι η οριστική παραμονή και λειτουργία του στρατοπέδου στην περιοχή της Άρτας. Σήμερα είχαμε μια γόνιμη συζήτηση και ένα ουσιαστικό διάλογο με βάση τα νέα δεδομένα και συμφωνήσαμε τις επόμενες κινήσεις μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε τον τελικό στόχο που αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για την περιοχή, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.”

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 26/8 - Κάνε και εσύ μια αίτηση για διοικητής σε κάποιο Νοσοκομείο της περιοχής!!!

Μόνο προσόν για την αίτηση το πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ!!!

Ξαναμοιράζεται η δικομματική τράπουλα για τις θέσεις των διοικητών των Νοσοκομείων της χώρας, ύστερα από την απόφαση του υπουργείου Υγείας να δώσει παράταση μέχρι τις 25 Αυγούστου για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων! Πλέον, καταργείται το κριτήριο της εντοπιότητας και στο παιχνίδι της διεκδίκησης θέσεων μπαίνουν και οι σημερινοί διοικητές των Νοσοκομείων. Όμως αίτηση μπορεί να υποβάλει και ο καθένας από εσάς, αρκεί να διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ!!! Και ας μη χαμπαριάζει τίποτα από διοίκηση μονάδων υγείας. Τόσο απλά! Τα δικαιολογητικά που οφείλει να καταθέσει μέχρι και τις 25 Αυγούστου όποιος ενδιαφέρεται να γίνει διοικητής Νοσοκομέιου, είναι τα εξής :αίτηση, πλήρες βιογραφικό σημείωμα, υπεύθυνη δήλωση (Ν. 1599/1986) περί μη ύπαρξης τελεσίδικης ποινικής καταδίκης η οποία θα περιλαμβάνει τα στοιχεία του αιτούντος, (β) τη θέση για την οποία εκδηλώνεται ενδιαφέρον (διοικητής ή αναπληρωτής διοικητής), και την Υγειονομική Περιφέρεια της επιλογής του υποψηφίου. Για να κάνετε την αίτησή σας, κάντε κλικ ΕΔΩ

Συνελήφθη Αλβανός για διάρρηξη καφενείου στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας

Συνελήφθη σήμερ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λίγο νωρίτερα, αφού έσπασε τζαμαρία καφενείου στην Κεστρίνη, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (77) ευρώ.Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπλέον είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Με γοργούς ρυθμούς η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων από το Δήμο Ιωαννιτών

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται από το Δήμο Ιωαννιτών η εξόφληση οφειλών προς τρίτους, οι οποίες αφορούν κυρίως σε απαλλοτριώσεις οικοπέδων αλλά και σε υποχρεώσεις από έργα και προμήθειες που είχαν γίνει κατά το παρελθόν.Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ιωαννιτών αξιοποίησε τη διαδικασία επιχορήγησης για ληξιπρόθεσμες οφειλές και μετά από τις τεκμηριωμένη επεξεργασία όλων των στοιχείων διασφάλισε το ποσό των 10,4 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή υποχρεώσεων.Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των υπαλλήλων στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έξι εντολές πληρωμών, συνολικού ύψους 6.024.000 ευρώ.Ο μεγαλύτερος αριθμός δικαιούχων -183 μέχρι τώρα- έχουν εισπράξει τα χρήματα που τους οφείλονταν με απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει.«Καταβάλλουμε μία οργανωμένη προσπάθεια προκειμένου ο Δήμος Ιωαννιτών να απαλλαγεί από ένα τεράστιο δημοσιονομικό βάρος, το οποίο αποτελούσε βρόγχο στη λειτουργία του. Παράλληλα ο Δήμος ανακτά την αξιοπιστία του δείχνοντας συνεπής προς τους πολίτες οι οποίοι περίμεναν πολλά χρόνια για να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλονται», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας.Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου προς τρίτους, την 1η Ιανουαρίου 2011 ανέρχονταν στα 17 εκατομμύρια. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μέχρι το τέλος του 2013 να έχουν υποστεί σημαντική μείωση.«Από τα 10,4 εκατομμύρια που έχουν εγκριθεί κι αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές ως τις 30 Ιουνίου 2012, ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες για τα έξι εκατομμύρια κι αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για άλλα 2,4 εκατομμύρια.Οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται οφείλονται στους δικαιούχους, οι οποίοι πρέπει από την πλευρά τους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, όπως είναι η αναγνώριση, η υποβολή των δικαιολογητικών κι άλλα.Προκειμένου ο Δήμος να αξιοποιήσει το σύνολο του ποσού που έχει εγκριθεί θα ζητήσει επικαιροποίηση του σχετικού μητρώου μετακυλίοντας την ημερομηνία δημιουργίας της οφειλής τουλάχιστον ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.Προσπαθούμε στην πλέον δύσκολη οικονομικά συγκυρία να καταστήσουμε το Δήμο μας βιώσιμο αλλά και συνεπή ως προς τις υποχρεώσεις του προς τρίτους», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΗΣ ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε

Ιδιαίτερη τιμητική διάκριση απέσπασε το Ηπειρώτικο τσίπουρο της Ζοίνος Α.Ε στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό Internatiomal Wine & Spirit Competition που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο.Ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο μεγάλου βεληνεκούς με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των αποσταγμάτων το ηπειρώτικο τσίπουρο της Ζοίνος Α.Ε κατάφερε να αποσπάσει το τρίτο βραβείο ( BRONZE 2013 )σε ένα διαγωνισμό που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πλέων αναγνωρίσιμους στον παγκόσμιο αμπελωοινικό χάρτη, αναδεικνύοντας έτσι την άριστη ποιότητά του αποστάγματος που βγαίνει από την ψύχη της Ντεμπίνας με την μέθοδο της διπλής απόσταξης.Για την Ζοινος ΑΕ η διάκριση αυτή αποτελεί μια ακόμα αναγνώριση της προσπάθειας της για ποιοτικά και μόνον προϊόντα στηριζόμενα σε παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες μεθόδους.

Υπεγράφη η σύμβαση για το πάρκο παλιού δημαρχείου Ιωαννίνων

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο και τον ανάδοχο η σύμβαση για την κατασκευή του έργου ανάπλασης πάρκου παλιού δημαρχείου και ανακατασκευή παιδικής χαράς.Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 780 χιλιάδες ευρώ και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται στο κέντρο της πόλης με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ανάδειξη των δημόσιων, κοινόχρηστων χώρων.Το έργο αφορά στην διαμόρφωση και ανάπλαση του πάρκου στο παλιό δημαρχείο που περιβάλλεται από τις οδούς Μπιζανίου, Θαρύπα και Σπύρου και την αναβάθμιση της παιδικής χαράς. Στοχεύει δε στην ενοποίηση της κεντρικής πλατείας με τον προς διαμόρφωση χώρο, την αποκατάσταση της κίνησης των πεζών από την Καλούτσιανη και τη λεωφόρο Δωδώνης, την αποκατάσταση και χρήση του πάρκου από τους πολίτες και την ριζική αναμόρφωση της παιδικής χαράς.

ΞΕΦΤΙΛΑ!!! - Πήραν πίσω την εντοποιότητα για τους νέους διοικητές των Νοσοκομείων

ΜΠΑΧΑΛΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - Ξανά αιτήσεις μέχρι και τις 26 Αυγούστου - Ούτε στην παρέλαση δεν θα έχουμε διοικητές!!!

Δεν έχει τελειωμό το μπάχαλο με τους νέους διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας. Μια διαδικασία που σέρνεται εδώ και μήνες και αναδεικνύει το μπάχαλο και την ανικανότητα που επικρατεί στο εσωτερικό της δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά. Έτσι λοιπόν, ενώ όλοι μαθαίναμε ότι είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι νέοι διοικητές, μετά από πιέσεις του ΠΑΣΟΚ ήρθη το κώλυμα εντοπιότητας για τους υποψήφιους διοικητές νοσοκομείων και πλέον δόθηκε προθεσμία στην κατάθεση των σχετικών αιτήσεων μέχρι και τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μιλάμε οι άνθρωποι στο Υπουργείο Υγείας δεν παίζονται! Εδώ τα Νοσοκομεία διαλύονται και αυτοί το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι πως θα γίνει να χωρέσουν τους ημέτερους στις νέες διοικήσεις. Ο ορισμός του ρουσφετιού και της κομματοκρατίας. Να χαίρονται τον... "μπουμπούκο" όσοι πρασινο-μπλε βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν "δουλευταρά" και "μεταρρυθμιστή"...

Εντατικοποίηση των ελέγχων από την ΕΛΑΣ στα Γιάννενα

Σύσκεψη στο δημαρχείο

Η λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας στην πόλη, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο.Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας κι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.Όπως έχει τονιστεί και το προηγούμενο διάστημα, η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και η αδυναμία ουσιαστικών ελέγχων από την πλευρά της έχει ως αποτέλεσμα να ανακύπτουν σοβαρά προβλήματα, κυρίως στον κυκλοφοριακό τομέα και στους κοινόχρηστους χώρους.Έτσι μετά από συνεννόηση του Δημάρχου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγκιώτη πραγματοποιήθηκε η σημερινή σύσκεψη, κατά την οποία αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων από την ΕΛΑΣ, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και η νομιμότητα.«Το κενό που δημιουργείται με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει επιπτώσεις, δυσκολεύει την καθημερινότητα, μειώνει την ποιότητα ζωής. Έτσι καταγράφεται αύξηση των φαινομένων καταστρατήγησης των κανόνων κυκλοφορίας και παραβάσεων των Κανονισμών για τους κοινόχρηστους χώρους, τα τραπεζοκαθίσματα και την ηχορύπανση. Η πόλη όμως δεν είναι ανοχύρωτη. Έτσι ωσότου ξεκαθαρίσει το θέμα με τη Δημοτική Αστυνομία, θα συνδράμει τους ελέγχους η Ελληνική Αστυνομία με την οποία είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Δεν θα υπάρξει λοιπόν κανένα κενό και οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας καυτηρίασε την απόφαση της Κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και σημείωσε ότι με την συνεργασία της ΕΛΑΣ, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πάταξη της παράνομης στάθμευσης καθώς παρατηρούνται ακόμη και φαινόμενα παρκαρίσματος στους πεζοδρόμους όπως επίσης στο παρεμπόριο και την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.«Τα μέτρα θα είναι άμεσα και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα. Στόχος είναι να προλάβουμε την επέκταση τέτοιων φαινομένων και να αποκαταστήσουμε την τάξη στα σημεία όπου ήδη καταγράφονται παραβάσεις», τόνισε ο κ. Γκόλας.

Οι σέξι φωτογραφίες της Λάουρα Νάργες,στα Σύβοτα Θεσπρωτίας!!!!


Τις πόσταρε στο twitter!

Η Λάουρα Νάργες κάνει διακοπές  στην Ήπειρο! Η νεαρή παρουσιάστρια απολαμβάνει τον ήλιο,την Θάλασσα,τις πανέμορφες ακρογιαλιές και την παδαδοσική Ηπειρώτικη φιλοξενείαΧθες, έβαλε το μπικίνι της και.... πλατσούρισε στα καταγάλανα νερά στα Σύβοτα Θεσπρωτίας και στη συνέχεια είπε να δώσει μια γεύση και στους διαδικτυακούς της φίλους από το πρώτο της μπάνιο! Έτσι πόσταρε στο twitter,μερικές  σέξι φωτογραφίες της με μαγιό!!!Tο πανέμορφο αυτό κορίτσι γεννήθηκε στη Γερμανία το 1990, και μεγάλωσε εκεί. Η πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της στο So you think you can dance, κλέβοντας τις εντυπώσεις Το MAD ήταν η αρχή ακολούθησε η εκπομπή esc στην τεχνολογία του ET1, που μας ενημέρωνε για της τεχνολογικές εξελίξεις Το 2012 συμπαρουσιάζει την εκπομπή ΟΛΑ12 στο πλευρό του Θέμου Αναστασιάδη. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο Dancing With The Stars 3 του ΑΝΤ1 μιας και το μεγαλύτερο πάθος της είναι ο χορός. Όπου και να εμφανιστεί αυτό το κορίτσι το μόνο σίγουρο είναι ότι κλέβει πάντα τις εντυπώσεις.

Γεγονός είναι πλέον το «Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης Σκλίβανης»

Με σπάνια εκθέματα της μεταβυζαντινής εποχής…

Μετά από πολύχρονη συντονισμένη προσπάθεια διαφόρων τοπικών φορέων, έφθασε επιτέλους η ώρα να εγκαινιαστεί το πολύ σημαντικό για την περιοχή «Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης Σκλίβανης».Την ερχόμενη Κυριακή λοιπόν, 11 Αυγούστου στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του Μουσείου, το οποίο στεγάζεται στο παλαιό πετρόκτιστο σχολείο του χωριού, που λειτουργεί πλέον ως πυρήνας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.Με τη μουσειολογική και επιστημονική εποπτεία της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ηπείρου, στο μουσείο είναι συγκεντρωμένα έργα ζωγραφικής και μεταλλοτεχνίας, λειτουργικά σκεύη, μικροαντικείμενα, εκκλησιαστικά αντικείμενα, παλαίτυπα, ιερατικά άμφια από διάχυση της γνώσης για τη μεταβυζαντινή κληρονομιά της περιοχής.Τα εκθέματα χρονολογούνται από τον 16ο έως τον 20ο αιώνα με έμφαση στον 18ο και 19ο αιώνα. Την πρόσκληση εγκαινίων συνυπογράφουν ο Δήμος Δωδώνης, η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων.Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Δωδώνης, Κωνσταντίνος Κατσανάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ιωαννίνων, Ανδρέας Μπούρης.Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Προϊσταμένη της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Δρ Βαρβάρα Παπαδοπούλου.Θα ακολουθήσει δεξίωση και πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Όμιλο Σκλιβανιτών Ιωαννίνων.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ο Χρυσός Οδηγός ζητά στα Γιάννενα, Συμβούλους Διαφήμισης

Ο Χρυσός Οδηγός ζητά να προσλάβει για τα γραφεία της εταιρείας στα Ιωάννινα Συμβούλους Διαφήμισης, που θα έχουν ως καθήκοντα, τη διαχείριση και ανανέωση του υπάρχοντος πελατολογίου, την ανεύρεση νέων πελατών, την ενημέρωση πελατών για τις νέες υπηρεσίες της εταιρείας, τις προσωπικές πωλήσεις, την εξυπηρέτηση πελατών και το after-sales service. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σε τμήμα/θέση πωλήσεων, επαγγελματική εμφάνιση, πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν, πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ (Windows, Excel, Word, PowerPoint, Internet), δυνατότητα Μετακίνησης εκτός έδρας, κατοχή άδειας οδήγησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για του άνδρες υποψήφιους. Η εταιρεία προσφέρει ανταγωνιστικό μισθό, ελκυστικό σύστημα απόδοσης κινήτρων, αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή,δυναμικό εργασιακό περιβάλλον με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και συνεχή εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές παρακαλούνται όπως αποστείλουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα στη διεύθυνση: ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Α.Ε, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, Μιχαλακοπούλου 184, Αθήνα Τ.Κ. 115 27 ή στο Fax: 210 9204172.

Ζητείται υπεύθυνος πωλήσεων με έδρα τα Γιάννενα

Η Aμβυξ Α.Ε., η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, επιθυμεί να εντάξει στο ανθρώπινο δυναμικό της έναν ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ με έδρα τα Ιωάννινα. Η θέση του υπεύθυνου πωλήσεων της ΑΜΒΥΞ αφορά στην ανάπτυξη νέων πελατών και διαχείριση υφιστάμενων στα κανάλια του Χονδρεμπορίου, Super Market και HORECA καθώς και όπου αλλού υπάρχουν ευκαιρίες για την προώθηση και τοποθέτηση των προϊόντων που αντιπροσωπεύει η ΑΜΒΥΞ για την ελληνική αγορά. Ο ενδιαφερόμενος θα πεπει να έχει: πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ, προϋπηρεσία στον τομέα των πωλήσεων για τουλάχιστον 5 χρόνια, καλή γνώση αγγλικής γλώσσας, γνώση Η/Υ, δίπλωμα οδήγησης I.X, επαγγελματική παρουσία, ευχέρεια στον προφορικό λόγο, κοινωνικότητα και εξωστρέφεια, υπευθυνότητα–συνέπεια. Η εταιρία προσφέρει καλές προοπτικές εξέλιξης σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον, και ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών το οποίο περιλαμβάνει εταιρικό αυτοκίνητο, κινητό κ.α. Αν κι εσύ θέλεις να γίνεις μέλος της οικογένειας της ΑΜΒΥΞ, στείλε μέχρι 5/9/2013ντο βιογραφικό σου (αναγράφοντας τον τίτλο της θέσης), στο Fax: 210 96 92 299 ή στο e-mail: info@amvyxsa.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Έκρυψε επαναληπτικές καραμπίνες κάτω από τα καθίσματα του αυτοκινήτου!!!

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών καθώς και τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, αλλοδαπός 44 ετών, διότι σε γενόμενο έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του, εντοπίστηκαν κρυμμένες κάτω από τα καθίσματα των πίσω επιβατών δύο (02) επαναληπτικές καραμπίνες, με σβησμένους τους σειριακούς αριθμούς, για τις οποίες ο 44χρονος δεν έφερε τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.Τα ανωτέρω πυροβόλα όπλα και το Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Πάει καλά η τουριστική κίνηση στα παράλια της Ηπείρου

Η καλή φετινή πορεία του τουρισμού στη χώρα με την αύξηση των ξένων επισκεπτών, έχει θετικές επιπτώσεις και στην Ήπειρο, κυρίως βέβαια στα παράλια και λιγότερο σε ορεινούς προορισμούς. Οι ξένοι, όπως και τις προηγούμενες χρονιές κάνουν τη διαφορά, αλλά υπάρχει αισθητή αύξηση και του εσωτερικού τουρισμού, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου Χρήστο Ζήγο.Μετά από τρία χρόνια συνεχούς μείωσης της τουριστικής κίνησης επέστρεψαν αυτό το καλοκαίρι τα... χαμόγελα στους επαγγελματίες του κλάδου στα παράλια της Ηπείρου. Ακόμη και οι ημερήσιοι επισκέπτες από περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και Θεσσαλίας συμβάλλουν στην καλή πορεία για το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου. Ο Ιούνιος πήγε σχετικά καλά και για το Σεπτέμβριο οι προσδοκίες είναι χαμηλότερες μεν, αλλά όσοι συνεργάζονται με τουριστικά γραφεία ή προβάλλονται μέσω του διαδικτύου θα έχουν υψηλές πληρότητες, όπως σημειώνει ο κ. Ζήγος.

Έρχονται και Ρώσοι
Ιδιαίτερο ρόλο, στην φετινή ανάκαμψη, παίζει η άφιξη τουριστών μέσω Εγνατίας οδού από τις Βαλκανικές χώρες, αφού παρατηρείται αύξηση από Ρουμανία και άλλες, ενώ και οι Ρώσοι που κατακλύζουν άλλες περιοχές της χώρας άρχισαν δειλά, δειλά, έστω, να φθάνουν και στα παράλια της Ηπείρου. Επίσης, από πρώην χώρες του Ανατολικού μπλοκ υπάρχει αύξηση επισκεπτών. Οι Ιταλοί, παραδοσιακά και ως κοντινό προορισμό λόγω μειωμένων εισοδημάτων, επιλέγουν Ιόνιο και πολλοί αναμένονται και τώρα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Λιγότεροι είναι φέτος οι Γερμανοί και οι Σκανδιναβοί, αλλά καλύπτεται η μείωση από τουρίστες άλλων εθνικοτήτων, όπως Βρετανών, Γάλλων, Τσέχων και Ολλανδών. Αυξημένη είναι και η κίνηση στο λιμάνι Ηγουμενίτσας ως προς τις αφίξεις από Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Πάργα πάντα πρώτη
Η Πάργα, όπως πάντα, κρατά τα «σκήπτρα» σε ότι αφορά τους ξένους επισκέπτες και την μεγαλύτερη τουριστική σεζόν, δεδομένου ότι τα ξενοδοχεία και καταλύματα δουλεύουν με μεγάλα γραφεία του εξωτερικού, από τον Μάιο μέχρι και το Οκτώβριο, ακολουθούν τα Σύβοτα και η Πέρδικα και φυσικά η Πρέβεζα.Τα τριήμερα Παρασκευή-Κυριακή οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και δωμάτια φτάνουν στο 90 και 100%, αλλά τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας μειώνεται το ποσοστό. Άλλωστε, όλοι έχουν περιορίσει τις ημέρες των διακοπών και πρωτίστως οι Έλληνες. Πάντως το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος Αυγούστου δύσκολα βρίσκει κανείς δωμάτιο χωρίς να έχει κλείσει από νωρίτερα, οι ακυρώσεις είναι ελάχιστες.Όλη η παραλιακή τουριστική ζώνη έχει κόσμο αυτό το καλοκαίρι και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για την συνέχεια. Αρκεί να αποδώσουν και οι προσπάθειες για τουριστική προβολή εντός και εκτός χώρας.

Βοηθά και ο κοινωνικός τουρισμός και η Εγνατία
Οι τιμές παραμένουν στα περσινά επίπεδα και αυτό αποτελεί ένα πρόσθετο στοιχείο για προσέλκυση τουριστών, μετά από μια πολύ κακή σεζόν, όπως ήταν η περσινή με την μείωση του εγχώριου τουρισμού, λόγω της οικονομικής κρίσης, να πλήττει ιδιαίτερα την Ήπειρο.Φέτος, επέστρεψαν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που συμβάλλουν κι αυτά στην στήριξη των καταλυμάτων και ξενοδοχείων, ενώ και οι ημερήσιοι ή με μια και δυο διανυκτερεύσεις Έλληνες επισκέπτες, από την Μακεδονία και τη Θεσσαλία κυρίως, φυσικά και οι Γιαννιώτες που κάνουν αυθημερόν εξορμήσεις, στηρίζουν κι αυτοί συνολικά τους επαγγελματίες, με το φαγητό ή το ποτό και ό,τι άλλο ξοδέψουν.Η γενική εικόνα είναι καλή αυτό το καλοκαίρι στα παράλια της Ηπείρου, όμως όχι για όλους τους επαγγελματίες. Όσοι δουλεύουν με Έλληνες δεν έχουν μεγάλες πληρότητες στα καταλύματα τους, ωστόσο η κίνηση είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με το 2012 κι αυτό κρατά όρθιο τον τουρισμό.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Περιμένουν Ντε Βινσέντι στον ΠΑΣ!!!

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι πολύ πιθανό είναι να παραχωρηθεί φέτος δανεικός από τον Ολυμπιακό σε κάποια άλλη ομάδα, και ο ΠΑΣ Γιάννινα περιμένει αναμένει τις εξελίξεις. Ψάχνονται και για στόπερ οι Γιαννιώτες.Ο Τόμας Ντε Βινσέντι εξαργύρωσε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Ηπειρώτικη ομάδα με μια μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Τα νέα όμως ηχηρά μεταγραφικά αποκτήματα των πρωταθλητών πολύ πιθανόν είναι να τον αφήσουν εκτός αγωνιστικών πλάνων, και να τον αναγκάσουν να αγωνιστεί υπό μορφή δανεισμού σε άλλη ομάδα.Σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια εξέλιξη ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κινηθεί για να τον εντάξει ξανά στο ρόστερ του.

Προχωρούν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Πρωταθλήματος Ευρώπης και Αφρικής θαλασσίου σκι, που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Πρωταθλήματος Ευρώπης και Αφρικής θαλασσίου σκι, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα σε περίπου ένα μήνα.Όλα τα αγωνίσματα θα αναμεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου. Η αναμετάδοση θα περιέχει ζωντανή εικόνα από το σκάφος του αγώνα και από κάμερες στον εξωτερικό χώρο. Επίσης από την ιστοσελίδα της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας θα αναγράφονται ζωντανά και τα αποτελέσματα κάθε αθλητή.Την Τετάρτη 4/9 οι αγώνες θα ξεκινήσουν με τα Ομαδικά αγωνίσματα, στα οποία συμμετέχουν οι 8 καλύτερες ομάδες της περισινής χρονιάς.Συγκεκριμένα θα αγωνισθούν 3 αθλητές και αθλήτριες από την Γαλλία, Λευκορωσσία, Τσεχία, Μ. Βρεττανία, Ιταλία, Ρωσσία, Γερμανία και Σουηδία.Η τελετή ενάρξεως θα οργανωθεί στην Πλατεία Μαβίλη την Τετάρτη 4/9/13 στις 8 το βράδυ με παρέλαση των αθλητών και ζωντανή μουσική.Την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 8.30 ξεκινούν οι προκριματικοί γύροι των ατομικών αγωνισμάτων, ενώ το Σάββατο 7/9 θα πραγματοποιηθούν οι Τελικοί του αγωνίσματος των Φιγουρών.Την Κυριακή 8/9 το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με τους τελικούς των αγωνισμάτων του σλάλομ και του άλματος και τις απονομές.Το επίσημο δείπνο θα παρατεθεί στο εστιατόριο ΟΜΙΛΟΣ την Κυριακή το βράδυ. Θα ακολουθήσει πάρτυ για τους αθλητές με μουσική επιμέλεια από τον Γιώργο Γάκη.Στο πρωτάθλημα, η είσοδος για τους φιλάθλους είναι ελεύθερη και οι διοργανωτές έχουν προβλέψει για τους θεατές, κυλικείο, εστιατόριο, σκεπαστές κερκίδες, χώρο parking, happenings και επιδείξεις.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Δήλωση δημάρχου Φιλιατών για την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου της αποχέτευσης

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων», στην πόλη των Φιλιατών.Πρόκειται για ένα έργο υποδομής πολύ μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.Με την ανάληψη των καθηκόντων μας το 2011 και ενώ είχε παρέλθει μια δεκαετία από την έναρξη των διαδικασιών, διαπιστώσαμε ότι η υπόθεση είχε «βαλτώσει» . Ενεργήσαμε άμεσα , πήραμε την πρωτοβουλία, αναλαμβάνοντας το σχετικό κόστος και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να ετοιμάσουμε το σχετικό φάκελο.Σε συνεργασία με την Π.Ε. Θεσπρωτίας υποβάλαμε τη σχετική πρόταση και τελικά πετύχαμε την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» .Η συγκεκριμένη ένταξη αλλά και η έναρξη, οσονούπω, των εργασιών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αγαστή συνεργασία με την ηγεσία και τις υπηρεσίες της Π.Ε. Θεσπρωτίας , συνεργασία η οποία ελπίζω να αποτελέσει οδηγό και για το μέλλον.

Ο Δήμαρχος
Μηνάς Παππάς

«Θερμός» ο Αύγουστος και στο χώρο της υγείας

Τρίωρη στάση εργασίας των ιατρών, στα νοσοκομεία της Ηπείρου

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί στα νοσοκομεία της Ηπείρου, διαμαρτυρόμενοι για τις απλήρωτες εφημερίες για τις οποίες δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Οι εφημερίες ωστόσο δεν είναι το μόνο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας ο οποίος μπαίνει και αυτός στον «χορό» της κινητικότητας – διαθεσιμότητας με τον υπουργό να έχει ανακοινώσει ότι περίπου 1600 εργαζόμενοι θα υπαχθούν στο καθεστώς. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη η κινητικότητα θα υλοποιηθεί από της 31 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου οπότε όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες θέσεις τους. Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις και ότι οι γιατροί δεν πρόκειται να μπουν στο καθεστώς της κινητικότητας, ωστόσο οι ανάγκες στην υγεία ήδη έχουν μετακινήσει, έστω και προσωρινά, αρκετούς γιατρούς τουλάχιστον από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων προς τα μικρότερα νοσοκομεία της Περιφέρειας Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων. Είναι χαρακτηριστικό πως γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από το Πανεπιστημικό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα μετακινούνται στα νοσοκομεία των Φιλιατών, της Λευκάδας και της Κέρκυρας προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αυτά. Οι μετακινήσεις αυτές δε λύνουν κανένα πρόβλημα, όπως ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου Μαργαρίτα Κιτσανού καλώντας το υπουργείο να στηρίξει και να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία της Περιφέρεις. «Με μπαλώματα δεν στηρίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας. Θέλει βαθιά τομή και τα νοσοκομεία που θέλει το υπουργείο να κρατήσει θα πρέπει να τα χρηματοδοτήσει», σημείωσε προσθέτοντας πως ο Αύγουστος θα είναι ιδιαίτερα θερμός στο χώρο της υγείας και θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το Σεπτέμβριο εάν το υπουργείο δεν αντιμετωπίσει με σύνεση τα προβλήματα. «Θα πρέπει να λειτουργήσει πραγματικά ο υγειονομικός χάρτης και σε επίπεδο χώρας και σε επίπεδο περιφέρειας και θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να μιλάμε για κλείσιμο νοσοκομείων. Όσα θα λειτουργούν θα πρέπει να στηριχθούν πραγματικά και να μην δουλεύουν με αποσπασμένους γιατρούς», σημείωσε. Σε ότι αφορά τις εφημερίες, οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα πέντε μηνών τη στιγμή μάλιστα που το κόστος των εφημεριών έχει υποδιπλασιαστεί. «Σε λίγο θα μας δίνουν ένα επίδομα και θα ζητούν να δουλέψουμε όποτε χρειάζεται το νοσοκομείο, θα είμαστε αιχμάλωτοι στο ΕΣΥ», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Κιτσανού.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο Θ. Σολδάτος λέει ΟΧΙ στον Βρούτση για το ΤΕΒΕ στα χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων!

Έβαλε τα... γυαλιά στους Ηπειρώτες βουλευτές που πιάστηκαν στον... ύπνο!

Στον ύπνο πιάστηκαν οι βουλευτές της Ηπείρου, αφού δεν αντέδρασαν στην εγκύκλιο 80 του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) οι επαγγελματίες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ σε χωριά με λιγότερους από 2.000 κατοίκους. Δεν έκανε το ίδιο όμως και ο βουλευτής Λευκάδας Θόδωρος Σολδάτος, ο οποίος εξέφρασε άμεσα την αντίθεση του και από κοινού με 12 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσαν Ερώτηση στη βουλή, με την οποία ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό σημαντικές αλλαγές στην Νομοθεσία σχετικά με την υποχρεωτική ένταξη στον ΟΑΕΕ, των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που κάνουν συμπληρωματικά μια δουλειά σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, καθώς επίσης ζητούν να υλοποιηθεί η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στην Βουλή για την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στο 62ο έτος της ηλικίας τους με 40 χρόνια ασφάλισης.

Ο Κύκλωψ του Ευριπίδη αύριο στα Γιάννενα

Ο Κύκλωψ του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο, ξεκίνησε περιοδεία και αύριο Πέμπτη θα βρίσκεται στα Γιάννενα στην ΕΗΜ.Ο Κύκλωψ του Ευριπίδη είναι το μοναδικό ακέραια σωζόμενο σατυρικό δράμα. Κατά πάσα πιθανότητα γράφτηκε ανάμεσα στο 410 με 415 π.Χ., ενώ δεν είναι γνωστό σε ποια τετραλογία ανήκε. Η υπόθεση του δράματος αντλείται από την ένατη ραψωδία της Ομηρικής Οδύσσειας και πραγματεύεται, με μια άλλη οπτική εξαιτίας της παρουσίας των Σατύρων, τη γνωστή περιπέτεια του Οδυσσέα με τον Πολύφημο.Στον Κύκλωπα κεντρικός άξονας της δραματουργίας είναι η σύγκρουση του πρωτόγονου ενστίκτου, που εκφράζει ο Πολύφημος, με την πολιτισμένη κοινωνία, που εκπροσωπεί ο Οδυσσέας. Η παρουσία των Σατύρων στο χορό του δράματος εντάσσει τους ήρωες σε ένα διονυσιακό περιβάλλον, υπογραμμίζοντας έτσι την εύθυμη πλευρά τους.Η παράσταση, που σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου, παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο, στις 2 και 3 Αυγούστου, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας.Ο Σιληνός και οι γιοι του, οι Σάτυροι, βγαίνουν στο πέλαγος για να κυνηγήσουν τους Τυρρηνούς ληστές που έκλεψαν τον Διόνυσο, αλλά ναυαγούν στο νησί των Κυκλώπων. Έτσι, από υπηρέτες του Βάκχου γίνονται βοσκοί και οικονόμοι του Πολύφημου.Η ζωή τους κυλάει βασανιστικά, μέχρι που εμφανίζεται στην ακτή ένα ελληνικό καράβι, με τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του. Ο Σιληνός υποδέχεται θερμά τους ταξιδιώτες και ανταλλάσσει με κρασί, τα τυριά και τα κρέατα του αφέντη του. Όμως, μπροστά στον Πολύφημο, ο Σιληνός θα ισχυριστεί πως έχει πέσει θύμα κλοπής και άγριου ξυλοδαρμού από τους Έλληνες. Μάταια ο Οδυσσέας θα προσπαθήσει να πείσει τον Πολύφημο για το αντίθετο, ζητώντας του να σεβαστεί τους νόμους της φιλοξενίας. Ο Κύκλωπας θα οδηγήσει τους ξένους στην σπηλιά του και θα καταβροχθίσει δύο από αυτούς. Ο Οδυσσέας, μπροστά στον κίνδυνο, οργανώνει ένα σχέδιο εκδίκησης, που καταλήγει στην τύφλωση του Πολύφημου.Ο Κύκλωπας, τυφλός πια, βγαίνει από τη σπηλιά απειλώντας να σκοτώσει τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του, που έχουν ήδη σαλπάρει παίρνοντας μαζί τους και τους Σατύρους.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπή ρεύματος σήμερα σε περιοχές της Θεσπρωτίας!!!


Διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί στην Παραμυθιά σήμερα Τετάρτη 7 Αυγούστου, λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΗ.Από τις 13:00 έως τις 16:00 η διακοπή θα πραγματοποιηθεί στο κάτω περιφερειακό της Παραμυθιάς, στην Κ. Καραμανλή και στην Μητροπολίτου Νεοφύτου (περιοχή ΟΤΕ).Την ίδια ημέρα και από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 η διακοπή θα πραγματοποιηθεί στις εξής κοινότητες:Καρυώτι, Προδρόμι, Καμίνι, Ζερβοχώρι και Άσφακα.Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα δοθεί πριν από τον παραπάνω χρόνο λήξης της διακοπής.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου βρίσκεται ο ΠΑΣ


Κάτοικος Ιωαννίνων απ'ότι δείχνουν όλα θα είναι από τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Ο 19χρόνος (21/7/1994) πρώην μέσος του Πανσερραϊκού συμμετέχει το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις των «κυανολεύκων» και σε περίπτωση που ικανοποιήσει τον Σάββα Παντελίδη θα αποκτηθεί.Ο εν λόγω παίκτης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Πανσερραϊκό τη σεζόν 2010-2011 αγωνιζόμενος στη μεγάλη κατηγορία με τα «λιοντάρια» με τα οποία είχε 2 συμμετοχές.

15 χρόνια Θερινό Σινεμά στα Κάτω Πεδινά


Τα 15 χρόνια προβολών του τριήμερου Θερινού Σινεμά στα Κάτω Πεδινά γιορτάζει φέτος ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος του χωριού. Και το κάνει με την προβολή τριών ταινιών μεγάλου μήκους παραγωγής των δυο τελευταίων ετών (2011 και2012), ταινίες που επιλέγονται όπως πάντα για την ποιότητα και την ξεχωριστή τους πρόταση.Το φετινό τριήμερο πραγματοποιείται από το Σάββατο 10 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 12 και στη διάρκειά του θα προβληθούν οι ταινίες, ταινία με 11 υποψηφιότητες για όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας.- Σάββατο 10/8, Hugo του Μάρτιν Σκορτσέζε (126΄). Έγραψαν για την ταινία:
Το "ερωτικό γράμμα" του Σκορτσέζε στον βωβό κινηματογράφο και τις ρίζες της 7ης Τέχνης στον Γάλλο πρωτοπόρο Μελιές... (Δημήτρης Παπαμίχου - my Film,gr).Το «Hugo» είναι μια απερίγραπτα όμορφη ταινία που υμνεί την ομορφιά των ταινιών. Είναι ένα συγκινητικό παραμύθι που έχει βαλθεί να αναδείξει τη ζεστασιά των κινηματογραφικών παραμυθιών. Είναι πάνω απ' όλα ένα μαγικό ταξίδι της φαντασίας, που μας ταξιδεύει στο πρώτο φανταστικό κινηματογραφικό ταξίδι που γυρίστηκε ποτέ: εκεί ακριβώς που ο μικρός Hugo θα βρει τις αναμνήσεις και τη ζεστασιά που έψαχνε, κι οι υπόλοιποι χαρακτήρες θα βρουν τη χαμένη τους αισιοδοξία, και εμείς, οι σύγχρονοι θεατές από την άλλη πλευρά της οθόνης, θα ανακαλύψουμε, για ακόμα μια φορά, ποια είναι η μαγεία του κινηματογράφου, διά χειρός Scorsese. (Cinemanews.gr).
- Κυριακή 11/8, «Το Μερίδιο των Αγγέλων» του Κεν Λόατς (2011, 101΄, Angel's share). Βραβείο Επιτροπής, Φεστιβάλ Καννών 2011
Όταν ο Ronnie, ένας νεαρός από τη Γλασκώβη, αγκαλιάζει για πρώτη φορά το νεογέννητο γιο του Luke, ορκίζεται να του εξασφαλίσει μια καλύτερη μοίρα από τη δική του. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα καθώς ο νεοφώτιστος πατέρας εκτός από καταδικασμένος σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας για διάφορες αξιόποινες πράξεις, είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό της ανεργίας και του περιθωρίου. Για καλή του τύχη όμως ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια χαρισματική όσφρηση που του επιτρέπει να διακρίνει την υφή και τα αρώματα του ουίσκι κι έτσι του δίνεται η ευκαιρία που ζητούσε για να αλλάξει τη ζωή του.Με αστείες σκηνές, συνωμοτικό χιούμορ, στέρεο σενάριο και την πίστη στο γεγονός ότι οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν, ο Ken Loach αγκαλιάζει τους περιθωριακούς ήρωες μιας πνιγμένης στην ανεργία Γλασκόβης και, εκτός από γουλιές πανάκριβου ουίσκι, τους κερνάει την πιο πολύτιμη γεύση από όλες, αυτήν της ελπίδας. Η πιο κωμική ταινία του Ken Loach εκτός από διθυραμβικές κριτικές, απέσπασε και το βραβείο Επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών το 2012 (My Film.gr).
- Δευτέρα 12/8, “No” του Pablo Larrain (2012, 118’). Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2013, Βραβείο CICAE στο 15θήμερο σκηνοθετών του Φεστιβαλ Καννών 2012, Βραβείο κοινού , Διεθνές Φεστιβάλ του Σάο Πάολο
Βραβείο κοινού στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.Το 1988, όταν ο Πινοσέτ ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που θα καθορίσει την προεδρία του στη Χιλή, η αντιπολίτευση αναθέτει σ' ένα νεαρό μαρκετίστα την καμπάνια της Νο, εναντίον του Πινοσέτ. Δεκαπέντε χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους καθεστωτικούς ο Rene Saavedra παράλληλα με την δική του μάχη στην προσωπική του ζωή, επιστρατεύει τους πιο δυνατούς όρους μάρκετινγκ και με τη βοήθεια των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης καταστρώνουν ένα σχέδιο κι έχουν 27 ημέρες για να το εκτελέσουν σωστά, να κερδίσουν τις εκλογές και να απελευθερώσουν την χώρα τους.Ο σκηνοθέτης του «Post Mortem» Pablo Larrain καταθέτει μία παράλληλη αλήθεια για τον δικτάτορα Πινοσέτ, βασιζόμενος στο έργο "El Plebiscito" του Antonio Skarmeta. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο πολυβραβευμένος Gael Garcia Bernal. Η ταινία είναι υποψήφια για όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Τρεις κωπηλάτες του Ν.Ο. Ιωαννίνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων

Στη Λιθουανία θα δώσουν την πρώτη διεθνή τους μάχη Μ. Παπατσίμπας, Κ. Ζέρβα και Ξ. Κολτσίδα
Η Κατερίνα Ζέρβα με την Ξανθή Κολιτσίδα

Την πρώτη διεθνή μάχη της αθλητικής τους σταδιοδρομίας θα δώσουν τις επόμενες ημέρες με τα χρώματα της Ελλάδας τρεις επίλεκτοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.Πρόκειται για τους Μιχάλη Παπατσίμπα, Κατερίνα Ζέρβα και Ξανθή Κολτσίδα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων - Νεανίδων που ξεκινάει την Τετάρτη στο Τρακάϊ της Λιθουανίας.Τα τρία Γιαννιωτόπουλα συμμετέχουν σε τρία απ’ τα έξι συνολικά πληρώματα απ’ τα οποία αποτελείται η αποστολή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Παπατσίμπας θα τρέξει στο Σκιφ Εφήβων, η Κατερίνα Ζέρβα στο Διπλό Σκιφ Νεανίδων και η Ξανθή Κολτσίδα στη Δίκωπα άνευ Νεανίδων.Οι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. θα διεκδικήσουν μία θέση στο βάθρο της μεγαλύτερης ετήσιας διοργάνωσης του αθλήματος στην κατηγορία τους.Επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής είναι ο Γιαννιώτη έφορος Εθνικών ομάδων Εφήβων - Νεανίδων και Παίδων - Κορασίδων και έφορος Κωπηλασίας του Ν.Ο.Ι. Κώστας Νταλαμάγκας.

Επιχειρηματική αποστολή Αλβανικών Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα


Στα πλαίσια του έργου IntActPlan που υλοποιείται από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο επιχειρηματική αποστολή Αλβανικών Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα, οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνεργαστούν με αντίστοιχες Ελληνικές.Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να έρθετε σε επαφή με κάποια από τις επιχειρήσεις, να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας απαντώντας στο e-mail cci@e-thesprotias.gr.

1.822 θέσεις εργασίας στους Δήμους της Ηπείρου!!!


Προσωρινό ανάχωμα στην ανεργία που καλπάζει με δραματικούς ρυθμούς, αναμένεται να βάλει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ έχει ως τελικούς δικαιούχους τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.Οι θέσεις που κατανέμονται σε όλους τους ΟΤΑ της Ηπείρου ανέρχονται στις 1.822.Βασικό κριτήριο που ακολουθείται για την κατανομή είναι το πληθυσμιακό.Αναλυτικά οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
Ηγουμενίτσας 141
Φιλιατών 42
Σουλίου 55
Ζαγορίου 22
Βορείων Τζουμέρκων 32
Γεωργίου Καραϊσκάκη 33
Μετσόβου 33
Κόνιτσας 34
Κεντρικών Τζουμέρκων 37
Πωγωνίου 50
Δωδώνης 54
Πάργας 68
Νικολάου Σκουφά 69
Ζηρού 74
Ζίτσας 79
Πρέβεζας 169
Αρταίων 230
Ιωαννιτών 598

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-Πρόσληψη 20 εργαζομένων στην Π.Ε. Πρέβεζας


Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (μέχρι 42 ημερομίσθια) συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων στις ελαιοκομικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για την κάλυψη παροδικών αναγκών του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για τις εξής κατά αριθμό ατόμων και ειδικότητες: Δύο (2) εργάτες αποθήκης και Δεκαοκτώ (18) παγιδοθέτες. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν απλή αίτηση με συνημμένα τα αναφερόμενα δικαιολογητικά, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Λεωφόρος Ειρήνης 65, ΠΡΕΒΕΖΑ 48100, απευθύνοντάςν την στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (τηλ. Επικοινωνίας: 26820-24768). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι πέντε( 5) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας ανάρτησης της παρούσας στο κατάστημα της υπηρεσίας (Ταχ. Δ/νση Λεωφόρος Ειρήνης 65, ΠΡΕΒΕΖΑ 48100) και στο χώρο ανακοινώσεων του κατά τόπο δημοτικού καταστήματος.