Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Οι πρώτες φωτογραφίες από το πολύνεκρο τροχαίο


Σφοδρή μετωπική σύγκρουση σημειώθηκε στο 140,5 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας Αντιρρίου.Στο  αυτοκίνητο citroen saxo επέβαιναν δύο γυναίκες, 43 και 31 χρονών. Αδερφές. Μαζί τους και τέσσερα παιδιά. Τριών, 13, 15 και 16 ετών. Οδηγούσε η 43χρονη μητέρα.Στο δεύτερο αυτοκίνητοToyota corola το οποίο οδηγούσε ένας 40χρονος και επέβαιναν η μητέρα του 69 χρονών και ο πατέρας του 84 χρονών.To epirusgate σας παρουσιάζει τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο του πολύνρεκρου τροχαίου.

Βγαίνουν και πάλι οι μπουλντόζες στην Ιόνια οδό


Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα στην Ιόνια Οδό, που συνδέει τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα.Οπως έγινε γνωστό την Τρίτη, υπεγράφη από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη η διάθεση πίστωσης ύψους 25,8 εκατ. ευρώ ευρώ για την επανεκκίνηση των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο.Το συνολικό μήκος του αυτοκινητόδρομου είναι 196 χιλιόμετρα. Και σύμφωνα με τον σχεδιασμό ξεκινάει από την Πάτρα -κοντά στο Ρίο - διέρχεται από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Αρτα και καταλήγει στα Ιωάννινα.

Συνεχίζουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Άρτας τις δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις

Συνεχίζουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Άρτας τις δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις στους τέσσερις τραυματίες του πολύνεκρου τροχαίου.Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα αγοράκι τριών ετών και μία 16χρονη που είναι σε πολύ κρίσιμη, ενώ πιο ελαφρά έχει τραυματιστεί μία νεαρή γυναίκα μεταξύ 20 και 25 ετών και ένας ηλικιωμένος άνδρας .Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο epirusgate,o πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Άρτας, Λεωνίδας Γεωργούσης,οι εργαζόμενοι,το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του ιδρύματος,από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκαν εκεί οι τραυματίες,έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να τους σώσουν.

Σε κρίσιμη κατάσταση ένας από τους τέσσερις τραυματίες

Σε λίγη ώρα θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν από το Νοσοκομείο της Άρτας

Συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες οι γιατροί στο νοσοκομείο της Άρτας,για να κρατήσουν στην ζωή τους τραυματίες του πολύνεκρου τροχαίου.Και οι τέσσερις υποβάλλονται αυτή την ώρα σε χειρουργικές επεμβάσεις!Σύμφωνα με τους ιατρούς,ο ένας είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.Ήδη ο διοικητής του νοσοκομείο Άρτας κ. Γιώργος Λάμπρος,έχει καλέσει εκτός από το σύνολο του ιατρικού προσωπικού και ειδικούς ψυχολόγους,προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συγγενείς των θυμάτων.Επίσημη ταυτοποίηση των θυμάτων δεν υπάρχει,ενώ για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών,θα εκδοθεί από το νοσοκομείο της Άρτας,επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν σε λίγη ώρα.

Μάχη δίνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Άρτας!


Ανάμεσά στους τραυματίες  και ένα παιδάκι πέντε ετών

Όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενη ανάρτηση,πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρή σύγκρουση που σημειώθηκε κοντά στην Συκούλα της Άρτας,ενώ τέσσερις είναι τραυματίες κι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Άρτας σε κρίσιμη κατάσταση.Βρίσκονται ήδη  στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Άρτας,όπου οι γιατροί δίνουν μάχη!Θα πρέπει να σημειωθεί πως ανάμεσά στους τραυματίες είναι και ένα παιδάκι πέντε ετών.

ΤΩΡΑ-Πολύνεκρο τροχαίο στην Άρτα


5 νεκροί και 4 τραυματίες από σφοδρή σύγκρουση

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Εθνική Οδό Αντιρίου Ιωαννίνων,στο ύψος της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας.Από την σφοδρή σύγκρουση των 2 οχημάτων που συγκρούστηκαν μετωπικά,ανασύρθηκαν νεκροί πέντε(5),ενώ από τους υπόλοιπους 4 τραυματίες ο ένας είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.Νεότερα σε λίγο...

Γιώργος Στύλιος: Η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της κτηνοτροφίας

Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) για τις πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο συναρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.Με αφορμή την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ο βουλευτής Άρτας Γιώργος  Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της κτηνοτροφίας. Η αδειοδότησή τους πλέον, θα είναι πιο γρήγορη και πιο συμφέρουσα οικονομικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραμελούνται η προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσιας υγείας.Πρόκειται για μια απόφαση που στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της καθώς αίρει σημαντικά εμπόδια που δυσχέραιναν όσους ήθελαν να επενδύσουν στον κτηνοτροφικό τομέα».

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, φιλοξένησε σήμερα το πρώτο πιλοτικό Εργαστήρι Συνεργατικής Καινοτομίας


Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Ε.ΤΕ.Π.Η.) φιλοξένησε σήμερα το πρώτο πιλοτικό Εργαστήρι Συνεργατικής Καινοτομίας και Διεπιχειρησιακών Συνεργασιών με βασικό ομιλητή τον κ. Αντώνιο Αγγελάκη, Στέλεχος της Μονάδας Καινοτομίας και Συνεργατικών Σχηματισμών του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου και Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης ο οποίος είπε ότι το ΕΤΕΠΗ έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των εγκατεστημένων εταιρειών αλλά και της ίδιας της οντότητας του Τεχνολογικού Πάρκου σε σχέση με αυτές και άλλους φορείς. Ο κ. Ζωνίδης ανέφερε: «ο λόγος που σήμερα είμαστε όλοι εδώ ΕΤΕΠΗ, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου, το οποίο στηρίζει τις προσπάθειες του ΕΤΕΠΗ, ο Δήμος Ιωαννιτών και βέβαια το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με την Μονάδα Καινοτομίας και το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ παράρτημα Ηπείρου, είναι διότι πιστεύουμε στη συνεργασία και επισήμανε ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι συνετό να προωθηθούν και υποστηριχθούν δράσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση των δεσμών αλλά πολύ περισσότερο στη δημιουργία άλλου πλαισίου συνεργασίας σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Ο ρόλος του ΕΤΕΠΗ είναι να σταθεί αρωγός προς τις εγκατεστημένες τεχνολογικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας (Spin-off) και τις νεοφυείς (Stat – up) καθώς επίσης να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της δημιουργία νέων εταιριών, νεοφυών (start up) που θα δραστηριοποιηθούν με σκοπό την παραγωγή νέων προϊόντων έρευνας και προηγμένης τεχνολογίας. Το ΕΤΕΠΗ θέλει να υποστηρίξει την ανάπτυξη επιχειρηματικών – καινοτόμων δραστηριοτήτων στις θερμοκοιτίδες του και να τις προωθήσει ώστε να κατακτήσουν στην αγορά τη θέση που τους αντιστοιχεί».Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια και πως θα πρέπει να διευρυνθεί. Επισήμανε ότι είναι θερμός υποστηρικτής των συνεργασιών και ευελπιστεί να γίνουν προσπάθειες ώστε να υλοποιηθούν ανοιχτές ημερίδες για την ενημέρωση όλων των επαγγελματιών του Νομού μας.Ο συντονιστής του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ παραρτήματος Ηπείρου κ. Χρήστος Μπουκουβάλας τόνισε ότι προτεραιότητα του παραρτήματος Ηπείρου είναι να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στις δράσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις τοπικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.Επίσης, στις εργασίες παραβρέθηκε και ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του Δήμο Ιωαννιτών στο ΔΣ της ΕΤΕΠΗ Α.Ε., ο οποίος τόνισε ότι η συνεργασία και η εξωστρέφεια των εταιρειών αλλά και η καινοτομία προϋποθέτει την ύπαρξη της απαιτούμενης «κρίσιμης μάζας» φυσικών και νομικών πρόσωπων, θεσμών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που θα αλληλοσυμπληρώνονται.

Ενημέρωση
Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, μέσω του κ. Αγγελάκη ενημέρωσε τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας για τις υπηρεσίες της Μονάδας Καινοτομίας, για τα υφιστάμενα εργαλεία υποστήριξης της καινοτομίας και τις δράσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Κατά τις εργασίες του εργαστηρίου αναδείχθηκε η κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων, ότι το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ έχει επιτελέσει ουσιαστικό έργο. Οι παρευρισκόμενοι χαρακτήρισαν ως εξαιρετικά σημαντική την παρουσία του στην εκδήλωση θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της περιοχής.Στη συνάντηση μετείχαν 10 εταιρείες: η Q&D με εκπρόσωπο τον κ. Τσακανίκα, η Comitech με τον κ. Παπανικολάου, η ISBS σε συνεργασία με τη Wapp με τον κ. Μακρή και τον κ. Παρασκευά, η QReca! με τον κ. Γερογιάννη και τον κ. Αθανασίου, η Neuron Energy Solutions με τον κ. Κατερτσίδη, η Simple Solutions με τον κ. Βόγκλη και τον κ. Ζαφείρη, η SymAgro με τον κ. Γάτσιο, η QBase R&;D με τον κ. Κούτλα και δύο από τις βραβευθείσες ομάδες του διαγωνισμού Οδύσσειες Καινοτομίας 2013, η openX με τον κ. Ευσταθίου και η e-order now με τον κ. Μανούση και τον κ. Καραβασίλη. Οι εταιρείες παρουσίασαν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους τα οποία και κατέγραψε η Μονάδα Καινοτομίας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με σκοπό την αξιοποίηση αλλά και τη διάχυση σε ευρύτερους παραγωγικούς κλάδους.Το ΕΤΕΠΗ μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και συνεργασίες θέλει να διαμορφώσει τις συνθήκες ούτως ώστε οι εγκατεστημένες εταιρίες να υποστηριχθούν και σε τεχνογνωσία και σε εργαλεία ανάπτυξης της καινοτομίας. Από τα ίδια τα στελέχη των επιχειρήσεων τονίστηκε η ανάγκη για συνεργασία.Τέλος, το ΕΤΕΠΗ, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ παράρτημα Ηπείρου και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ανανέωσαν το ραντεβού τους, προγραμματίζοντας μία ευρύτερη συνάντηση με όλους τους παραγωγικούς κλάδους της Ηπείρου.

Δήμος Πρέβεζας-Ζαλόγγεια 2013

Στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Αυγούστου οι εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των Σουλιωτισσών που τον Δεκέμβρη του 1803 , κυνηγημένες από τον Αλή Πασσά προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό και να βρουν τραγικό θάνατο μαζί με τα παιδιά τους.

Γιορτή κρασιού στον Ωρωπό Πρέβεζας

Διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος στις 9 και 10 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού το Ζάλογγο.Την Παρασκευή 9 Αυγούστου , στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι με συγκροτήματα και δημοτική ορχήστρα.Το Σάββατο 10 Αυγούστου στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η γιορτή κρασιού ,μια γιορτή που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον Ωρωπό και περιλαμβάνει άφθονο κρασί, χορό και τραγούδι.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού μας καλεί να περάσουμε δύο όμορφα βράδυα και να ξεχάσουμε έστω και για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας

Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στην Κίνα

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Li Jinjun. Στο πλαίσιο της συνάντησης, αντάλλαξαν απόψεις για την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση αλλά και τις αλλαγές που συντελούνται στην Κίνα.Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες γνωρίζουν την σύγχρονη Κίνα μέσω των προϊόντων που παράγει και του αυξανόμενου ρόλου της στην παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα, αλλά χρειάζεται να μάθουν τις απόψεις της για την πολιτική, το περιβάλλον και τις διεθνείς σχέσεις.Για την ευρωπαϊκή κρίση ο Γραμματέας της ΚΠΕ σημείωσε ότι το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό και λιγότερο οικονομικό και αυτό γίνεται αντιληπτό εάν συγκρίνουμε τα δημοσιονομικά μεγέθη όλων των ανεπτυγμένων χωρών με τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Τέλος, επεσήμανε ότι οι ευρωεκλογές του 2014 αποτελούν μια ευκαιρία για τα σοσιαλιστικά κόμματα προκειμένου να προτείνουν έναν άλλο δρόμο μεταρρυθμίσεων, για περισσότερη Ευρώπη με δημοκρατία και αλληλεγγύη, απέναντι στο σημερινό κυρίαρχο δίλημμα που θέτουν οι συντηρητικές δυνάμεις, για περισσότερη Ευρώπη με λιτότητα ή κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Ημερήσια Πολιτιστική εκδήλωση στη Φανερωμένη Άρτας

Η Αδελφότητα Φανερωμένης καλεί τα μέλη της, τους φίλους της και όλους όσους θέλουν να απολαύσουν τους ήχους, τις μυρωδιές και τα χρώματα του βουνίσιου καλοκαιρινού πρωινού, την Κυριακή 04-08-2013 το πρωί, στη Φανερωμένη. Μετά τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του χωριού μας, που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους Φανερωμιώτες, θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα. Στο κλαρίνο ο Αποστόλης Βαγγελάκης και στο τραγούδι ο Κώστας Ζούμπας και ο Χρήστος Τζιτζιμίκας.Θα υπάρχουν ποτά και ντόπια ψητά κρέατα σε χαμηλές τιμές ενώ θα προσφερθούν και πίτες σε όλους τους παρευρισκόμενους.Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους να περάσουμε μια όμορφη μέρα στη Φανερωμένη.

Αναγνωστική βιβλιοθήκη στο κάστρο ''Κούλια'' της Κορωνησίας

Αναγνωστική βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει στο κάστρο «Κούλια» της Κορωνησίας κατά την διάρκεια του Αυγούστου. Οι ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης θα είναι 9:30-11:30 το πρωί και 18:30-21:30 το απόγευμα, εκτός Δευτέρας και Πέμπτης. Παράλληλα με την λειτουργία της βιβλιοθήκης, θα παρουσιαστεί και η έρευνα του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Αριστείδη Σχισμένου για την ρίζα και καταγωγή του εκ Κορωνησίας Οσίου Ονουφρίου , η οποία θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου την Παρασκευή 25 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ.

Σημαντική παρέμβαση η ανάπλαση κεντρικών δρόμων της Πρέβεζας

Μια σημαντική παρέμβαση η οποία ενισχύει τον χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης .Πρόκειταi για το έργο "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ 21ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ - ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΝ ΟΔΩΝ" Πρέβεζας, με συνολικό προϋπολογισμό 1.972.920 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Πρέβεζας και με την ενταχθείσα πράξη προβλέπεται η ανάπλαση κεντρικών οδών της Πρέβεζας, συνολικού μήκους 1.532 μ. περίπου, και τη διαμόρφωσή τους σε ήπιας κυκλοφορίας, όπως προβλέπεται από την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Πρέβεζας.Οι οδοί στους οποίους υλοποιείται η πράξη είναι αναλυτικά:
- Οδός 21ης Οκτωβρίου, μήκους 410μ. περίπου.
- Οδός Χρ. Κοντού, στο τμήμα μεταξύ οδού 21ης Οκτωβρίου και Λεωφόρου Ειρήνης,μήκους 54 μ. περίπου.
- Οδός Κων. Καρυωτάκη, στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ. Βενιζέλου και Λεωφόρου Ειρήνης, μήκους 168 μ. περίπου. και παρόδου αυτής μήκους 34 μ. περίπου.
- Οδός Εθνικής Αντίστασης, στο τμήμα από οδό Κων. Καρυωτάκη ως το τέλος,μήκους 344 μ. περίπου.
- Οδός Μουστάκη (πρώην Κλεμανσώ), στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ. Βενιζέλου και Λεωφόρου Ειρήνης, μήκους 157 μ. περίπου.
- Οδός Κύπρου, στο τμήμα μεταξύ οδού Εθνικής Αντίστασης και Λεωφόρου Ειρήνης,μήκους 120 μ. περίπου
- Οδός Μουσών, στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ. Βενιζέλου και οδού Κύπρου, μήκους 86 μ. περίπου.
- Οδός Προύσσης, στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ. Βενιζέλου και Λεωφόρου Ειρήνης,μήκους 159 μ. περίπου.
Το έργο για το οποίο είχε καταθέσει τη σχετική μελέτη ο Δήμος της Πρέβεζας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Χρήστο Mπαϊλη πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση και γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα για μια πιο ανθρώπινη πόλη, με καλύτερη κυκλοφορία και με ασφάλεια για τους πολίτες. «Εκτός ότι θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της Πρέβεζας, το έργο θα θα συμβάλει πραγματικά και στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων για μια Πρέβεζα όμορφη και ανθρώπινη» υπογράμμισε ο κ. Μπαϊλης.

22χρονος Αλβανός πίσω από την ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Ζίτσας

22χρονος Αλβανός είναι ένας εκ των δραστών της χθεσινής ληστείας που έγινε στη Ζίτσα Ιωαννίνων, από δυο άγνωστους δράστες σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.Το αυτοκίνητο με το οποίο διέπραξαν τη ληστεία είναι ιδιοκτησίας 50χρονου Αλβανού και ο 22χρονος δράστης το προμηθεύτηκε από τον γιό του ιδιοκτήτη.Ο 22χρονος γιός του ιδιοκτήτη συνελήφθη, γιατί δήλωσε ψευδώς κλοπή του οχήματος, ενώ γνώριζε τη διάπραξη ληστείας.Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες εισέβαλαν χθες το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. και με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 17.737 ευρώ.Αμέσως μετά οι δράστες διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, άνευ πινακίδων κυκλοφορίας, το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε αγροτική οδό,ανάμεσα από τα χωριά Ροδοτόπι και Λαψίστα του Δήμο Ζιτσας.

Υπεγράφη η σύμβαση για τα όμβρια Κατσικά

Στη φάση της κατασκευής περνά ένα ακόμη έργο του Δήμου Ιωαννιτών που είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για την αποχέτευση ομβρίων Κατσικά για το οποίο υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου ΙωαννίνωνΦίλιππα Φίλιου και του αναδόχου.Το έργο με προϋπολογισμό 785.000 ευρώ προβλέπει την αποχέτευση των ομβρίων υδάτων στην επέκταση του οικισμού Κατσικά.Αναλυτικά, θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων σε τμήμα της επέκτασης του οικισμού και στις κάθετες διανοιγμένες οδούς της κεντρικής οδού Μ. Αλεξάνδρου.Πρόκειται για τις οδούς Δημοκρατίας, Τσακάλωφ, Ελ. Βενιζέλου, Παμβώτιδος, Αθηνάς, Μανδηλαρά, Ιπποκράτους, Αγίων Ταξιαρχών, Ηροδότου, Ολυμπιάδος, Λ. Μαβίλη, Σωκράτους και Μαυρογένους.Το δίκτυο αποχετεύει τα όμβρια ύδατα σε υπάρχουσα αποστραγγιστική τάφρο που χωροθετείται παράλληλα στην περιμετρική οδό του σχεδίου της οδού Γεννηματά.

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Γράφει ο Ευάγγελος Λιβιτσάνος

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων αντί να ασχοληθεί με την ασφάλεια των χιλιάδων παιδιών που τον άλλο μήνα θα πάνε στη νέα τους τάξη, προσπαθεί (μέσω της εναντίον μου προσωπικής!!! επίθεσης) να τρομοκρατήσει σύσσωμους τους συμπολίτες της Κιάφας και της Βογιάνου ώστε να παραιτηθούν από την υπεράσπιση των παιδιών τους.Στην ένοχη σύγχυσή τους, είπαν πως πίσω από τις κινήσεις των χιλιάδων συμπολιτών για επιβολή της τεχνικής και ποινικής νομιμότητας ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ συμφέροντα, λες και κάποιος από εμάς έκρυψε ποτέ πως αγωνίζεται για το ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ των παιδιών του στην ασφάλεια, στο επίπεδο ζωής και στην περιουσία τους.Η δημοτική αρχή είναι αυτή που πρέπει να απολογηθεί για τη φρενίτιδα των παρανομιών της που έχει σαν αποτέλεσμα την συντριβή του επιπέδου ασφάλειας όλων των Γιαννιωτών και επισκεπτών. Από τις Ανώτατες Ελεγκτικές Αρχές χαρακτηρίστηκε κακοδιοίκηση, που βλάπτει το Δημόσιο Συμφέρον και θέτει σε κίνδυνο τους μικρούς μαθητές. Ας μας πουν επί τέλους για τα ευγενή κίνητρα των παρανομιών τους, γιατί το μυαλό όλων μας πάει στο χειρότερο...Ισχυρίστηκαν πως όλα έχουν καλώς στην Κ. Μεσαρέ όπως και στις άλλες οδούς της πόλης (που έχει ενταχθεί και στο δίκτυο των …«πράσινων πόλεων»!!!). Ήδη από κάποιους παθόντες ξεκίνησε η συγκομιδή στοιχείων νομιμότητας των οδών που συνέβησαν τα θανατηφόρα ή βαριά δυστυχήματα (μη ξεχνάμε: 20 νεκροί το 2012 στο Λεκανοπέδιο). Αν προκύψουν ευθύνες, θα αναλάβουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το κόστος οι υπεύθυνοι ή θα το μετακυλήσουν στον …Δήμο, δηλαδή σε όλους μας, όπως μετακύλυσαν το κόστος της παράνομης κατασκευής της Μεσαρέ, της Βογιάνου, της Γεννηματά κ.λπ κ.λπ..…;Δεν καταδέχομαι να χαρακτηρίσω την προκλητικά συκοφαντική δήλωσή τους πως «ο κ. Λιβιτσάνος λέει ψέματα…». Το μόνο που ζητώ από τους διευθυντές των ΜΜΕ που την αναπαρήγαγαν είναι να δημοσιεύσουν, όπως πρέπει, την παρούσα απάντηση και τη συνημμένη καταγγελία για σωρεία αλλοιώσεων εγγράφων που στείλαμε προς τις ανώτατες ελεγκτικές αρχές της χώρας και της ΕΕ όπου αποκαλύπτουμε μέρος μόνο των παρανομιών. Όχι μόνο χάριν της δημοσιογραφικής δεοντολογίας μα κυρίως, νομίζουμε, χάριν της πόλης. Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη κυκλοφοριακής μελέτης, που θα εκπονηθεί και θα εφαρμοσθεί από ειδικούς, μακριά από θανατηφόρα συμφέροντα. Τα ΜΜΕ έχουν τη δύναμη και πρέπει να την επιβάλλουν.

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους φορέων της Ηγουμενίτσας

«Θα βρούμε λύσεις ρεαλιστικές για να ζήσει ο κόσμος με αξιοπρέπεια και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στη νέα γενιά»

Τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα της Θεσπρωτίας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την τρίωρη συνάντηση που είχε στην Ηγουμενίτσα με φορείς του νομού.«Εμείς θα συλλέξουμε τις τοποθετήσεις των φορέων, τις αναφορές στα προβλήματα και από κοινού θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις ρεαλιστικές, βιώσιμες, με προοπτική για να ζήσει ο κόσμος με αξιοπρέπεια και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στη νέα γενιά», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.Στη σύσκεψη, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και εκπρόσωποι των δήμων Φιλιατών και Σουλίου μίλησαν για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, σειρά προβλημάτων παρέθεσαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας και των Ιχθυοκαλλιεργητών.Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα προβλήματα που παρέθεσαν οι φορείς, είπε ότι «ήταν αποτυχημένος ο Καλλικράτης, γιατί η φιλοσοφία του ήταν λάθος» και προσέθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η αυτοδιοίκηση και οι δήμοι είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης.

Για την ΔΩΔΩΝΗ
Αναφορικά με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, οι οποίοι καταγγέλλουν πως είναι απλήρωτοι από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, επισήμανε ότι στόχος του κόμματός του είναι η ανασυγκρότηση του Συνεταιριστικού Κινήματος.«Η Δωδώνη είναι για μας ένα πιλοτικό μοντέλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.Είναι δέσμευση ότι θα θέσουμε στο μικροσκόπιο της νομιμότητας την αγοραπωλησία που έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο. Είναι δέσμευσή μας ότι θα ανασυγκροτήσουμε την συνεταιριστική βάση της Δωδώνης. Προτεραιότητα είναι η αναδιοργάνωση της παραγωγής, η εξόφληση των κτηνοτρόφων», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν θα αναγνωρίσουμε διαδικασίες που στερούνται συνταγματικής νομιμότητας, αλλά θα ελέγξουμε και ποινικά αυτούς που προβαίνουν σε παρόμοιες διαδικασίες ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο. Έχουμε καταθέσει σειρά ερωτήσεων στη Βουλή για το ΤΑΙΠΕΔ και τη λειτουργία του. Είναι πρωτοφανές, σε μία δημοκρατική πολιτεία, να αρνούνται τον έλεγχο όσων διαχειρίζονται όχι τα τσιφλίκια που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους αλλά τη δημόσια περιουσία.Οι διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, αρνούνται στην αξιωματική αντιπολίτευση να έχει πρόσβαση στα πρακτικά των συνεδριάσεων».Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οι φορείς και οι εκπρόσωποί τους περιέγραψαν «την αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής» και επανέλαβε πως η λύση για να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία της χώρας είναι η ακύρωση του μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως μονόδρομο και «το μόνο success story που μπορεί να έχει η Ελλάδα, να έχουν οι Έλληνες αυτήν τη δύσκολη στιγμή».Επισήμανε, ωστόσο, ότι δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος της ανάκαμψης, της ανόρθωσης, καθώς είναι σύνθετα τα προβλήματα και γι’ αυτό απαιτείται -όπως τόνισε- συμπόρευση, ενότητα, μια άλλη νοοτροπία από όλους, επανάσταση συνείδησης, που θα ξεκινήσει από τον καθένα, ώστε να αλλάξει η κατάσταση.Απαιτείται, τόνισε, συστράτευση στον στόχο και ουσιαστική πολιτική στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας φορέων και προσώπων, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση.«Η σημαντικότερη δέσμευση από την πλευρά μας είναι ότι εμείς ερχόμαστε με πρόγραμμα, με λύσεις, κυρίως όμως ερχόμαστε με διάθεση συγκρούσεων. Η εναλλαγή στην κυβέρνηση, η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι μία απλή εναλλαγή, όπως αυτή που είδαμε από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν επί 39 χρόνια τώρα -και βεβαίως τα τελευταία τρία χρόνια συγκυβερνούν. Είναι αλλαγή καθεστώτος. Το καθεστώς της διαφθοράς, της λαμογιάς, της αδικίας θα αποτελέσει παρελθόν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι λίστες διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων

Οι λίστες όλων των υπουργείων με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα βρίσκονται ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς η αποστολή τους από τους αρμόδιους υπουργούς ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα.Πρόκειται για τις λίστες, που θα συμπληρώσουν το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας, από τις οποίες θα προκύψουν οι 8.211 «διαθέσιμοι» υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται τα στοιχεία που απέστειλαν τα υπουργεία, προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες και προβλήματα που μπορεί να καθυστερήσουν τη διαδικασία ένταξης των υπαλλήλων στην κινητικότητα.Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν μάλιστα, ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης στην κινητικότητα των 4.219 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή των 2.122 εκπαιδευτικών, των 2.114 σχολικών φυλάκων και των 53 υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Στο μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες -πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας- την απόφαση που αφορά τα κριτήρια της μοριοδότησης που θα ισχύσει για την κατάρτιση των πινάκων με τη βαθμολογία των υπαλλήλων, ώστε αυτοί που θα συγκεντρώσουν τη χαμηλότερη βαθμολογία να ενταχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα βασικά κριτήρια θα είναι ο τρόπος πρόσληψης (με ΑΣΕΠ, με εξετάσεις ΑΣΕΠ κλπ), τα τυπικά προσόντα, τα χρόνια προϋπηρεσίας, ποινές που έχουν επιβληθεί στον υπάλληλο, άτομα με ειδικές ανάγκες, υπηρεσιακή αξιολόγηση, γλωσσομάθεια κλπ.

Επέκταση της συνεργασίας της low cost αεροπορικής εταιρείας Ryanair,με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Δύο νέες βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επέκταση της συνεργασίας με τα αεροδρόμια της Μυτιλήνης, της Καβάλας και των Ιωαννίνων περιλαμβάνει η πρόταση της low cost αεροπορικής εταιρείας Ryanair και αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα από τον προσεχή Οκτώβριο.Η εταιρεία δεσμεύεται μεν για αύξηση 40% στη διακίνηση επιβατών και διπλασιασμό των δρομολογίων της σε ορίζοντα πενταετίας, με τον όρο ωστόσο ο φόρος ανά επιβάτη να παραμείνει στα 12 ευρώ για την υφιστάμενη κίνηση και να είναι μηδενικός για την επιπλέον κίνηση που θα δημιουργήσει το πλάνο της αεροπορικής.Η πρόταση αυτή όμως δεν έχει γίνει αποδεκτή από το διεθνή αερολιμένα Αθηνών, ενώ σύμφωνα με τη Ryanair συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τα παραπάνω τρία περιφερειακά αεροδρόμια.Η εταιρεία υποστηρίζει πως με το αναπτυξιακό της πλάνο μπορεί να προσφέρει έως και 4 εκατ. επιβάτες ετησίως στο Ελ. Βενιζέλος, 2 εκατ. επιπλέον στη Θεσσαλονίκη και 4 εκατ. επιβάτες στα υπόλοιπα 9 αεροδρόμια όπου ήδη εκτελεί πτήσεις.Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η εκπρόσωπος της εταιρείας Kate Sherry ανέφερε πως η πρόταση για ανάπτυξη στην Αθήνα μπορεί να φέρει νέους επιβάτες, ανταγωνιστικές τιμές ναύλων στα εσωτερικά δρομολόγια και 10.000 νέες θέσεις εργασίας. «Εντούτοις οι φορείς του αερολιμένα Αθηνών δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κατανοήσουν τη σημασία αυτού του πλάνου παρά τη μείωση της επιβατικής κίνησης», τόνισε η εκπρόσωπος.Υποστήριξε, τέλος, πως η υψηλές τιμές στο Ελ. Βενιζέλος κρατούν σε χαμηλό επίπεδο τη ζήτηση ενώ έχουν σαν αποτέλεσμα το μειωμένο ανταγωνισμό ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες, τις «φτωχές» διασυνδέσεις με άλλους προορισμούς και την έντονη εποχικότητα.

Αυξημένα περιστατικά παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο!

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα αυξημένα περιστατικά παράνομης αλιείας που έχουν καταγραφεί φέτος στον Αμβρακικό Κόλπο από το Λιμεναρχείο της Πρέβεζας. Όπως τονίζει η λιμενάρχης κ.Σταματία Μαργέλη τα κρούσματα είναι περισσότερα από άλλα χρόνια, ενώ υπάρχει και περίπτωση ατόμου ο οποίος συνελήφθη μέσα σε δύο μέρες δύο φορές να ψαρεύει παρά την καθολική απαγόρευση που ισχύει αυτό τον μήνα εντός του Αμβρακικού Κόλπου λόγω της αναπαραγωγής της γαρίδας. Η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας εφιστά την προσοχή των αλιευτικών συλλόγων της περιοχής, ενημερώνοντας κατάλληλα τα μέλη τους σχετικά με την καταστροφή που επιφέρει στο οικοσύστημα του κόλπου η χρήση συρόμενων αλιευτικών εργαλείων. ιδιαίτερα για το διάστημα όπου ισχύει καθολική απαγόρευση αλίευσης της γαρίδας. Σύμφωνα με την δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας,η αύξηση των κρουσμάτων παράνομης αλιείας την φετινή χρονιά έχει κυρίως να κάνει με την οικονομική κρίση αφού αρκετοί είναι εκείνοι που αψηφούν τις επιπτώσεις μπροστά στο κέρδος που θα τους αποφέρει η συγκεκριμένη δραστηριότητας .

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΤΟ... ΣΟΟΥ ΤΗΣ... ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ - Τσάμπα μάγκας ο Γ. Κάτσινος!!!

Κάνει πίσω και δεν θα εμμείνει τελικά στην παραίτηση του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος, μετά την απόρριψη του αιτήματος, από τον γενικό γραμματέα της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας . Ο κ. Κάτσινος ήταν ο πρώτος δήμαρχος, που διαμαρτυρόμενος για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας και κινητικότητας στους Δήμους, είχε υποβάλλει κανονικά την παραίτησή του στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, σε αντίθεση με τους 25 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας , που είχαν υποβάλλει μόνο πολιτική παραίτηση.Μιλώντας στο aftodioikisi.gr, ο κ. Κάτσινος υποστήριξε ότι θα παραμείνει Δήμαρχος και θα συνεχίσει το έργο του, μη κάνοντας δεκτές και τις παραιτήσεις που υπέβαλλαν οι 15 από τους 17 δημοτικούς Συμβούλους.Σε ερώτηση σν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε παραίτηση παραμένουν, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας απάντησε ότι παραμένουν, σημειώνοντας όμως ότι δεν θα είχε νόημα το να επιμείνει στην παραίτηση του, χωρίς συμπαράσταση ή ανάλογη στάση και από άλλους δημάρχους.«Θα γινόμασταν γραφικοί», σημείωσε χαρακτηριστικά.Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κάτσινος είχε υποβάλλει την παραίτησή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 11 Ιουλίου αντιδρώντας στην διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών και των Σχολικών Φυλάκων, που οδηγούσαν τον Δήμο Ηγουμενίτσας σε αδυναμία λειτουργίας και μια πλειάδα εργαζομένων στην εξαθλίωση.Μάλιστα σε δηλώσεις του, ο κ. Κάτσινος είχε κάνει σαφείς τις προθέσεις του και τη διαφωνία του με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ και μάλιστα είχε καλέσει όλους τους Δημάρχους της χώρας να παραιτηθούν.Στις 29 Ιουλίου ο γενικός γραμματέας περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης, δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του διότι οι λόγοι που επικαλείτο δεν ήταν βάσιμοι, αλλά και γιατί η παραίτησή του ερχόταν οε αντίθεση με την εντολή που είχε από το εκλογικό σώμα τον οποίο τον εξέλεξε στη θέση αυτή προκειμένου να εξαντλήσει απρόσκοπτα τη θητεία του έως τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

ΔΙΑΡΚΕΣ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΣΤΟ ΒΟΥΘΡΩΤΟ!

Αφημένα στην τύχη τους σημαντικά ελληνικά μνημεία στην Αλβανία
Η βεβήλωση και καταστροφή ελληνικών αρχαιοτήτων ή και ορθόδοξων θρησκευτικών μνημείων στην Αλβανία δεν έχει τέλος! Μετά την ισοπέδωση με βαρύ σκαπτικό μηχάνημα αρχαίων ελληνικών τάφων στον Τύμβο του Βαλιαρέ στο Αργυρόκαστρο, αλλά και τη βεβήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Μιχαήλ στο Βουνό Χειμάρας τον οποίο μετέτρεψαν σε στάβλο (!) νέο έγκλημα συντελείται αυτόν τον καιρό σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, το Βουθρωτό.Είναι η πιο γνωστή αρχαία ελληνική πόλη στην Αλβανία, 20 χιλιόμετρα νότια των Αγίων Σαράντα. Τα προϊστορικά χρόνια υπήρξε έδρα ελληνικής αποικίας (αργότερα ρωμαϊκής) και επίσης Χριστιανικής Επισκοπής. Η ΟΥΝΕΣΚΟ έχει ανακηρύξει το χώρο τόπο παγκόσμιας «πολιτιστικής κληρονομιάς»!

Καταστροφές παντού!
Σ’ αυτό λοιπόν το τόσο σημαντικό ελληνικό μνημείο, όπως μεταδίδει το Himara.gr, πραγματοποιούνται σωρεία εκδηλώσεων από πολιτιστικούς και άλλους φορείς της Αλβανίας, με αποτέλεσμα να γίνονται φθορές και καταστροφές σε δεκάδες μνημεία του αρχαιολογικού πάρκου Βουθρωτού. Μάλιστα, πολλές από τις εκδηλώσεις αυτές, που έχουν γίνει πλέον μόδα στη γειτονική χώρα, επιδοτούνται με κρατικά αλβανικά κεφάλαια, χωρίς όμως παράλληλα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των τόσο σημαντικών αυτών αρχαιοτήτων. Ενώ για τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι υποδομές μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι 400 άτομα, αυτές ...υπερφορτώνονται, με πάνω από 1500 θεατές!Το «έγκλημα» που συντελείται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, αλλά και όταν αυτές τελειώνουν, είναι πρωτοφανές! Καρφιά στους αρχαίους τοίχους με κρεμασμένα ρούχα, βαριά φορτηγά που μπαίνουν και αλωνίζουν τον αρχαιολογικό χώρο, κουτιά από αναψυκτικά και μπύρες, σκουπίδια αλλά και καταστροφές σε σημαντικά αρχαία αντικείμενα.Η ...καταστροφομανία αυτή, σε βάρος κάθε μνημείου που θυμίζει Ελλάδα, συνεχίζεται προκλητικά, τροφοδοτούμενη σε μεγάλο βαθμό και από τις εθνικιστικές εξάρσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Στον Τύμβο Βαλιαρέ
Υπενθυμίζουμε ότι στον Τύμβο του Βαλιαρέ μόλις προ ημερών άγνωστοι (!) κατέστρεψαν αρχαίους τάφους, από τους οποίους πρώτα αφαίρεσαν όποια αντικείμενα υπήρχαν σ’ αυτούς. Μέχρι σήμερα βεβαίως οι δράστες παραμένουν άγνωστοι! Όπως μετέδωσε ο συνεργάτης μας Παναγιώτης Μπάρκας, πρόκειται για σημαντικότατη αρχαιολογική απώλεια. Ο Τύμβος του Βαλιαρέ εξωτερικής όψεως είχε μορφή πυραμίδας και ο αριθμός των τάφων υπολογίζονταν στους 11. Οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι οι τάφοι φύλαγαν ανεκτίμητο αρχαιολογικό θησαυρό. Η καταστροφή τους όμως είναι σε τέτοιο σημείο, που πλέον δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον!Την ίδια τύχη είχαν επί κομουνιστικού καθεστώτος οι τύμβοι 13-11ου αιώνα π.Χ. της Βόδριστας, Βοδίνου και Κακαβιάς στην ίδια κοιλάδα. Ευτυχώς, στους τύμβους αυτούς είχαν καταγραφεί από τον Μεσοπόλεμο τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Της εποχής του χαλκού!..
Σύμφωνα με τον Αρχαιολόγο Βλαντιμίρ Κιριάκι, οι τύμβοι του Βαλιαρέ ανήκουν στην περίοδο του Χαλκού και η έρευνά τους θα έφερνε νέα και σημαντικά στοιχεία σχετικά με την τυμβοταφή στην κοιλάδα του Δρίνου και γενικότερα στην περιοχή των Βαλκανίων.Κατά τον ίδιο αρχαιολόγο επισύρει την προσοχή το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια από τα αρμόδια όργανα για τον εντοπισμό των δραστών. Οι δηλώσεις και διαμαρτυρίες του στον τύπο δεν ευαισθητοποίησαν καμία αρχή.

Τα… βαφτίζουν Ιλλυρικά!
Στην ίδια περιοχή αναπτύσσουν αρχαιολογική δραστηριότητα ιταλικά πανεπιστήμια και άλλοι φορείς ιταλικού ενδιαφέροντος. Επίσης, έκδηλη είναι η τάση να πραγματοποιούνται αρχαιολογικές έρευνες προς μνημεία ρωμαϊκού πολιτισμού. Από Αλβανούς κυρίως αρχαιολόγους, ό,τι δεν προκύπτει ρωμαϊκό βαπτίζεται αμέσως Ιλλυρικό, αφαιρώντας ή αποσιωπώντας εσκεμμένα την ελληνική τους ταυτότητα. Χαρακτηριστική η περίπτωση του βασιλικού τάφου ελληνιστικής εποχής στο χωριό Γεωργουτσάτι. Την ίδια αντιμετώπιση έχει και η αρχαία Αντιόχεια, η πόλη που ίδρυσε ο Πύρρος της Ηπείρου.

Έκαναν το ναό στάβλο!
Αλλά και πριν λίγες εβδομάδες πάλι η έγκυρη ιστοσελίδα Himara.gr αποκάλυψε (με δημοσίευση μάλιστα και σχετικής φωτογραφίας μ’ έναν γάιδαρο μέσα σε ναό!) γράφοντας σχετικά: «Η κατάσταση με τους γαϊδάρους να περιφέρονται αμέριμνα μέσα στο ναό αντικατοπτρίζει όχι μόνο την κατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και της κοινωνίας στην Αλβανία», σημειώνει η ιστοσελίδα.
Η χρησιμοποίηση του Ιερού ναού Αγίου Μιχαήλ στο Βουνό Χειμάρας ως στάβλου, έγινε από βοσκούς της περιοχής, οι οποίοι για το σκοπό αυτό ξήλωσαν την πόρτα, ώστε να μπορούν, όπως δικαιολογήθηκαν να προστατεύονται τα ζώα από τη ζέστη που επικρατεί έξω!Πρώτος διδάξας πάντως σε τέτοιες συμπεριφορές ήταν ο Εμβερ Χότζα, που είχε μετατρέψει το σύνολο των εκκλησιών σε στάβλους ή αποθήκες. Ωστόσο το φαινόμενο είχε εκλείψει τα τελευταία χρόνια, με την έντονη δραστηριοποίηση της Αλβανικής Αρχιεπισκοπής που ανακαίνισε πολλούς Ιερούς Ναούς και Μοναστήρια και ανακατασκεύασε εκ βάθρων άλλα. Οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν εκλείψει και επαναλαμβάνονται, όπως αποδεικνύεται, με την ανοχή των αρμόδιων αλβανικών αρχών.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Οι μνηστήρες για το δήμο στα Γιάννενα

Τα ονόματα που παίζουν για τις εκλογές της 18 Μαΐου


Χαμός γίνεται με την ονοματολογία των υποψηφίων δημάρχων που ενδιαφέρονται να τεθούν υποψήφιοι στον πρώτο δήμο της Ηπείρου στις 18 Μαΐου του 2014. Υποψήφιοι πάνε κι έρχονται αλλά αυτή τη στιγμή λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται να είναι οι πραγματικοί μνηστήρες του δήμου Ιωαννιτών. Βαρύ πυροβολικό και αδιαφιλονίκητο φαβορί θα είναι και πάλι ο σημερινός δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος παρόλα τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση, τα πηγαίνει μια χαρά στην πόλη, ενώ και η συνοχή της πολυσυλλεκτικής παράταξής του δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο χώρο της κεντροαριστεράς δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο, ενώ ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλήξει στο τι τελικά θα κάνουν, δείγμα της δυστοκίας τους να καταλήξουν σε μια καθαρά κομματική επιλογή. Το πιθανότερο είναι να παρέχουν στήριξη στον Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος ετοιμάζεται για μια ακόμη θητεία το 2014-2019. Όμως στην αντίπερα όχθη έχουν βγει για τα καλά τα... "μαχαίρια" και στην κυριολεξία πέφτουν κορμιά. Ο Νίκος Γκόντας, αν και με πεσμένες πολιτικές μετοχές στην πόλη, επιμένει να είναι ξανά υποψήφιος. Στο τετ-α-τετ με τον Φ. Φίλιο το γνωρίζουν όλοι ότι χάνει, όμως για λόγους ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών νεοδημοκρατικών λογαριασμών, θέλει διακαώς να είναι ξανά υποψήφιος. Το ντέρμπι στην Περιφέρεια μεταξύ Καχριμάνη-Καλογιάννη, δεν αποκλείεται να στείλει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υποδομών υποψήφιο στο δήμο, σενάριο που καλοαρέσει ως ιδέα στον Σταύρο Καλογιάννη. Δυνατά παίζει και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν Εντεταλμένος σύμβουλος στην περιφέρεια Ηπείρου, Παντελής Κολόκας. Βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη γενιά των 35ρηδων-45ρηδων της πόλης και μελετά με προσοχή τις επόμενες κινήσεις του. Από εκεί και πέρα το χάος. Υποψήφιος έχει δηλώσει ότι μπορεί να είναι ο πρώην αντιδήμαρχος της παράταξης Γκόντα, Γιάννης Ναβρούζογλου, ενώ πιέσεις γίνονται να πει το "ναι" και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επί θητείας Λευτέρη Γκλίναβου, Ντίνος Σιάκαρης.

Τροχαίο στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας

Χθες το μεσημέρι, στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονη συγκρούστηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός. Από την σύγκρουση, τραυματίστηκε σοβαρά ο 24χρονος συνοδηγός του δικύκλου και ελαφρά ο 27χρονος οδηγός του.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗ ΧΑΡΗ - Zagori Mountain Running με χορηγό μόνο τη βιομηχανία "Βίκος"

Με αθόρυβο και διακριτικό τρόπο, η βιομηχανία νερών "Βίκος" χτίζει καθημερινά θέσεις στην τοπική αγορά, ενώ με "χειρουργικές" διαφημιστικές καταχωρήσεις, κάνει τη διαφορά και ξεχωρίζει επικοινωνιακά  στο... Ζαγόρι! Ζagori Mountain Running χωρίς νερό "Βίκος" δεν γινόταν να πραγματοποιηθεί και μαζί με τους μαραθωνοδρόμους αθλητές που δεν προλάβαιναν να σβήσουν τη δίψα τους καταναλώνοντας αμέτρητα μπυκάλια νερού "Βίκος", η εταιρεία προβλήθηκε σε χιλιάδες ανθρώπους στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Μια επίσκεψη στον επίσημο ιστότοπο του 3ου Ζagori Mountain Running, http://www.zagorirace.com/index.php/el/ αρκεί για να διαπιστώσει κανείς αυτά που σας λέμε. Βέβαια, εκεί υπάρχουν και άλλες αξιόλογες τοπικές επιχειρήσεις (π.χ. η Πίνδος) αλλά αναφέρουμε το νερό "Βίκος", επειδή τελευταία είχαμε πολλά γαλάζια νερουλο-ντράβαλα!!!

Δεν αυξάνονται οι τιμές για τις άδειες κυνηγιού

Χαράς ευαγγέλια για τους κυνηγούς, ελάχιστες μόνο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, αφού διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι τα τέλη έκδοδης και ανανέωσης των αδειών θήρας προς το Δημόσιο. Έτσι λοιπόν, ύστερα από τη σχετική υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το έτος 2013-2014, καθορίζεται από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014. Δεν υπάρχουν ουσιαστικές μεταβολές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πέρα από το γεγονός, ότι κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου μέχρι την 10η Μαρτίου 2014. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σπύρος Καλαφάτης, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την πλειονότητα των πολιτών, η ηγεσία του υπουργείου αποδέχθηκε την εισήγηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) να διατηρήσει σταθερά τα τέλη τόσο για τη Γενική όσο και για την Περιφερειακή και Τοπική άδεια κυνηγίου.

Διήμερη περιοδεία της Ραχήλ Μακρή στα Ιωάννινα και το Μέτσοβο


Διήμερη περιοδεία στα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, τομεάρχης Ανάπτυξης , περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Ραχήλ Μακρή στην θέση του Προέδρου των ΑΝΕΛ Κ. Πάνου Καμμένου.Συνοδευόμενη από μέλη της συντονιστικής Ιωαννίνων και πολιτευτές του νομού την Παρασκευή το μεσημέρι, παραβρέθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών προμηθευτών της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων και την διοίκηση της επιχείρησης. Η κ. Μακρή ενημερώθηκε πλήρως και θα προχωρήσει στην απαιτούμενη κοινοβουλευτική δράση, ώστε να αναδειχθεί το θέμα και σύντομα να επιλυθεί.Ακολούθησε συνάντηση με εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν οι συνέπειες της κατάργησης των ειδικοτήτων οι οποίες είναι να επέλθει μεγάλο πλήγμα στην εκπαίδευση σε μία περιφέρεια με πολύ χαμηλά εισοδήματα και υψηλά ποσοστά ανεργίας. Εκατοντάδες μαθητές θα υποχρεωθούν να σπουδάσουν την ειδικότητα που επιθυμούν σε ιδιωτικά ιδρύματα, ενώ όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται στα κορίτσια των συγκεκριμένων περιοχών καθώς τους στερείται η βασική δυνατότητα αποκατάστασης με ένα επάγγελμα το οποίο θα εξασφάλιζε την διαβίωσή τους και την οικονομική τους ανεξαρτησία όπως τόνισαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.Οι καθηγητές οδηγούνται στην ανεργία με την δικαιολογία του διορισμού με μη αξιοκρατικές διαδικασίες, όμως όπως τελικά αποδείχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία αυτών έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, γεγονός το οποίο εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αποκαλύπτοντας ότι απλά εκτελούν εντολές της ΤΡΟΙΚΑ για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.Οι ΑΝΕΛ αντιστεκόμενοι σε αυτές τις μεθοδεύσεις καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά η οποία κατακεραυνώνει τις συγκεκριμένες πρακτικές σε νομικό επίπεδο και αποκαλύψαμε ότι την πρόθεση της τρόικα και των εσωτερικών εκτελεστών της για την εφαρμογή της μνημονιακής υποχρέωσης απόλυσης 16.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013.Το απόγευμα της Παρασκευής η κ. Μακρή παραχώρησε συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε θέματα που αφορούν την περιοχή της Ηπείρου και των Ιωαννίνων.Το Σάββατο η κ. Μακρή επισκέφθηκε την Πυροσβεστική υπηρεσία Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή της Περιφερειακής υπηρεσίας Ηπείρου, Δημήτριο Αναγνωστάκη και με εκπροσώπους των Πυροσβεστών πενταετούς θητείας και Πυροσβεστικών υπαλλήλων. Ο Ταξίαρχος εξέθεσε στην κ. Μακρή τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, το πρόβλημα των εισαγόμενων πυρκαγιών από την γειτονική Αλβανία, αλλά και τη γραφειοκρατία. Στην συνέχεια, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών υπαλλήλων αναφέρθηκαν στις περικοπές μισθών που διαμορφώνουν δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, την ασφάλιση των πενταετών στο ΙΚΑ, διαμορφώνοντας δύο κατηγορίες στελεχών και την εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον τους στο Σώμα, δεσμευόμενοι να αποστείλουν σχετικό υπόμνημα με τα επιμέρους προβλήματα της υπηρεσίας.Έπειτα, η κ. Μακρή με τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής και πολιτευτές του Νομού ξεναγήθηκαν στην περιοχή της τεχνητής Λίμνης Αώου και στα φράγματα που βρίσκονται εκεί και συναντήθηκαν με τα μέλη της κίνησης προστασίας του Αώου.Η Βουλευτής ενημερώθηκε για τις ενέργειες που διασφαλίζουν της προστασία του δρυμού καθώς και τα προβλήματα που ανακύπτουν. Στην επιτόπια αυτοψία που διενήργησε στον προστατευόμενο χώρο του ποταμού συνοδευόμενη από τα μέλη της κίνησης για την προστασία του Αώου, διαπίστωσε ότι οι παρεμβάσεις που το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να υλοποιήσει θα προκαλέσουν σοβαρή διαταραχή του οικοσυστήματος.Εν συνεχεία, η κ. Μακρή παραχώρησε συνέντευξη για το θέμα στον Ραδιοφωνικό σταθμό των εργαζομένων της ΕΡΑ Ιωαννίνων, όπου κατέστησε σαφές ότι η προστασία του φυσικού πλούτου και η υποστήριξη των αιτημάτων των κατοίκων και των επιστημόνων είναι αδιαπραγμάτευτη.Το μεσημέρι του Σαββάτου η κ. Μακρή μαζί με μέλη της συντονιστικής επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Μετσόβου, κ. Ν. Τσομπίκο, ο οποίος παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, για επένδυση Βιομάζας και Βιοαερίου που αποσκοπεί στην θέρμανση των νοικοκυριών της περιοχής.Η κ. Μακρή ολοκλήρωσε την περιοδεία της στο Νησί των Ιωαννίνων παρευρισκόμενη του πολιούχου Αγίου Παντελεήμονα.Ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο η κ. Μακρή δήλωσε τα κάτωθι: «Επισκέφθηκα για δύο ημέρες την πιο φτωχή και εγκαταλελειμμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Οι κυβερνώντες την άφησαν στη μοίρα της καταδικάζοντας τους πολίτες στην εξαθλίωση και την απελπισία, παρόλο που υφίστανται δυνατότητες ανάπτυξής της και ευημερίας των κατοίκων της.Συνεργαζόμενη με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής και πολιτευτές των ΑΝΕΛ καταγράψαμε τα προβλήματα ώστε να προβώ στις απαιτούμενες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προκειμένου τα προβλήματα να αναδειχθούν και να επιλυθούν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαθέτουμε πρόγραμμα ικανό να αντιστρέψει τις επικρατούσες συνθήκες και να οδηγήσει την χώρα σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης.Ως τομεάρχης Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος των ΑΝΕΛ, θα πράξω ότι απαιτείται προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων της περιοχής απέναντι στην διοίκηση της βιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Στον τομέα του Περιβάλλοντος και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα αναδείξω τα καταστρεπτικά σχέδια του ΥΠΕΚΑ για τον Αώο αποτρέποντας κάθε μεθόδευση και στόχευση, όσο ο θεσμικός ρόλος του κοινοβουλίου μου επιτρέπει.

Άδεια κτηνοτροφικής εγκατάστασης με μία μόνο αίτηση!

Την αδειοδότηση κτηνοτροφικής εγκατάστασης με μία μόνο αίτηση, επιτρέπει απόφαση που εξέδωσε η κυβέρνηση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) για τις πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Την ΚΥΑ υπέγραψε και ο συναρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συγκίνηση για τον μικρό Κωνσταντίνο που παλεύει με την λευχαιμία!

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου της Πρέβεζας στο κάλεσμα για την στήριξη του μικρού Κωνσταντίνου δεν περιγράφετε με λόγια...Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν χθες στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στο κολυμβητήριο και εκτός από την οικονομική στήριξη πρόσφεραν και την ψυχή τους .Δεν έχει σημασία ποιός απηύθυνε το κάλεσμα,είπε στη δημοτική ραδιοφωνία της πόλης η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών του Αγίου Θωμά κ. Κίτσα Λεοπούλου σημασία έχει να είμαστε όλοι και να βοηθήσουμε τον μικρό Κωνσταντίνο σ' αυτό το δύσκολο δρόμο...

Κοινός Λόγος της Έλλης Παπαδημητρίου

Ιωάννινα, Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ., Παρασκευή 2 Αυγούστου

Τo Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει την Παρασκευή 2 Αυγούστου στα Ιωάννινα, στο Υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, τον Κοινό Λόγο της Έλλης Παπαδημητρίου, ένα θεατρικό οδοιπορικό στην πολυτάραχη ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα. Η παράσταση ξεκίνησε από το Φεστιβάλ Αθηνών με δύο sold out παραστάσεις στις 19 & 20 Ιουνίου.Ο Κοινός Λόγος είναι αφηγήσεις ανωνύμων, καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου. Η παράσταση βασίζεται σε γυναικείες αφηγήσεις, που μας μεταφέρουν από τον Πόντο στη Σμύρνη του 1922 κι από κει στην Ελλάδα της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου. Ο γυναικείος Λόγος, η μουσική και τα τραγούδια ζωντανεύουν ατομικές και συλλογικές μνήμες, φωτίζοντας διαφορετικά όχι μόνο την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.Η παράσταση αυτή, που πρωτοπαίχτηκε το 1997 σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και αγκαλιάστηκε από το κοινό και από το σύνολο των κριτικών, παρουσιάζεται φέτος ξανακοιταγμένη και με τη βοήθεια ενός θιάσου από γυναίκες ηθοποιούς που κοσμούν το ελληνικό θέατρο.Τιμές εισιτηρίων
Ταμείο: 16€ κανονικό / 12€ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, πολυτέκνων, εκπαιδευτικών, αναπηρικό, στρατιωτικό
Προπώληση: 12€
Πληροφορίες-Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Ίρις, Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, Rockshop
Ηλεκτρονική προπώληση : www.viva.gr

Μια φωτογραφία (...Γιαννιώτικη), χίλιοι (..σχεδόν) στίχοι....

Στη λίμνη στα Γιάννενα, τα δυο αδερφάκια
Στη φωτογραφία : κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '60,η Όλγα Ζήση με τον αδερφό της το Γιώργο, στη λίμνη Παμβώτιδα των Γιαννίνων. Ο Γιώργος, δεινός αεροπόρος -ήταν άλλωστε εκπαιδευτής πιλότων- έκανε την τέλεια -δίχως γυρισμό- πτήση , στις 23 Αλωνάρη του 2013..Ήταν μόνο 54 χρονών...

Όλγα : -Σιγά, Γιωργή μου, τη βαρκούλα,
σιγά, καλέ μου, το κουπί...
Της λίμνης γρίκα τη φωνούλα,
σαν κάτι πάει να μας ειπεί...
Γιώργος : -Και ποιος το λέει πως έχουν, Όλγα,
φωνή της λίμνης τα νερά ;
Όλγα : -Όλα, γλυκέ μου, έχουν, όλα,
ψυχή και μάτια και μιλιά...
λίμνη : -Χορεύτρια θα γίνεις, Όλγα,
μπαλαρινούλα σε θωρώ
κύκνο που νύχτωσε στο Βόλγα
σ' αιθέριο, ανάλαφρο χορό....
...Κι εσύ, Γιωργή, που μες στα χέρια
μιάμιση οργιά κουπί κρατείς,
αεροπόρος, απ' τ' στέρια
ποτέ σου δεν θα κατεβείς !
Όλγα : -Άκουσες , τα νερά, Γιωργή μου ;
"..ποτέ σου δεν θα κατεβείς!"
Γύρνα και νύχτωσε, ψυχή μου..
Πάμε, καλέ μου, να χαρείς!
Πάμε κι εσήμανε η καμπάνα
στον Αη-Νικόλα εσπερινό.
Γύρνα..Θα περιμένει η μάνα.
Πάμε...Σαν αίμα είν' το νερό...
Γιώργος : - Νερά είναι, λένε ό,τι θέλουν,
λίμνη κι αστόχαστα μιλά.
Αχ αδερφούλα , εμέ με θέλγουν
τα μακρινά και τα ψηλά,
κάλιο στ' αστέρια, απ' εκεί πάνω
ποτέ μου να μην κατεβώ,
πρίγκηπας μες στ' αεροπλάνο
πλανήτες χίλιους να μετρώ...
Τι είναι και δάκρυσες, καλή μου;
Tι έχεις και τρέμεις; Θα μου ειπείς;
Όλγα:- Γύρνα και νύχτωσε, ψυχή μου...
Πάμε, Γιωργή μου, να χαρείς...
..........................................................................
λίμνη (...όταν έχουν πια φύγει τα δυο
αδερφάκια):-Λάμνουν -πού νά 'βγουν;- κι όλο λάμνουν,
μνήμη ώσπου πήλινη οι θνητοί
θα σωριαστούν σαν αποκάμουν
ένας εδώ κι άλλος εκεί,
να μείνει ο στεναγμός του αιμάτου
κι οι προσευχούλες μιας ζωής σαν ψίθυροι κάποιου κυμάτου
στους καλαμώνες της αυγής.

Άγγελος Παπαγεωργίου

Σε ισχύ η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

Σε ισχύ τέθηκε την Πέμπτη 1 Αυγούστου η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στο 13%, και το ζητούμενο είναι η μείωση του φόρου να περάσει και στις τιμές καταναλωτή.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, η μείωση του ΦΠΑ στο 13% από 23% συνεπάγεται μία μεσοσταθμική μείωση των τιμών της τάξεως του 8% περίπου.Σε αρκετές περιπτώσεις, πάντως, οι επιχειρήσεις προχωρούν σε μεγαλύτερες μειώσεις, που αγγίζουν το 10%.

Με αγανάκτηση και πικρία αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου οι κτηνοτρόφοι

Με αγανάκτηση και πικρία αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου οι κτηνοτρόφοι, απαιτώντας από τους αιρετούς να βρουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και έχει οδηγήσει τους ίδιους σε απόγνωση και την κτηνοτροφία στην καταστροφή.Οι περίπου 50 κτηνοτρόφοι που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση εξέφρασαν με έντονο τρόπο την οργή και την αγανάκτησή τους, αλλά και την απόγνωσή τους, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη και αφού είχαν προηγηθεί οι θέσεις των παρατάξεων.Η κατάσταση είναι τραγική, τόνισαν οι κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και έκρουσαν ένα ακόμη καμπανάκι για τον αφανισμό της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο.Δραματική ήταν η έκκληση του εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Άγγελου Νικολάου και του Μιχάλη Τζίμα, αλλά και των υπόλοιπων που παρενέβησαν λίγο πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα.«Ήδη οι αποθήκες μας είναι άδειες, δεν καλλιεργούμε τα χωράφια, χρωστάμε παντού, δεν μπορούμε να δώσουμε χρήματα ούτε στα παιδιά μας. Εμείς παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Εσείς είστε η κεφαλή της Ηπείρου και θέλουμε τη βοήθειά σας, μόνοι μας δεν μπορούμε. Ζητάμε να δώσετε λύση», σημείωσε ο κ. Νικολάου. «Το γεγονός ότι βρέθηκαν 1500 αγρότες τον Ιούλιο σε κινητοποίηση δεν είναι τυχαίο. Ξέρουν ότι δεν υπάρχει αύριο, ξέρουν ότι του χρόνου δεν θα υπάρχει κτηνοτροφία στην Ήπειρο. Αν έχετε την πολιτική βούληση πάρτε απόφαση να κρατηθεί η κτηνοτροφία, διαφορετικά να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Πάντως, αν δεν αναγνωρίσετε το λάθος, το έγκλημα που συντελέστηκε, δεν υπάρχει αύριο», σημείωσε ο κ. Τζίμας.

Παρέμβαση στον πρωθυπουργό
Τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο στάθηκε με κάθε τρόπο στο πλευρό των κτηνοτρόφων παραγωγών, καθώς αν και με διαφοροποιήσεις, έγινε δεκτή η εισήγηση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, για παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μαζί με τους παραγωγούς στον Πρωθυπουργό.Μάλιστα, ο κ. Καχριμάνης πρότεινε και κλείσιμο της Περιφέρειας, εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι η κτηνοτροφία αποτελεί προτεραιότητα για την περιφέρεια.
Η πρόταση που τελικά ψηφίστηκε με κάποιες παρατηρήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η κατάσταση της κτηνοτροφίας βρίσκεται σε οριακό επίπεδο και την απόφαση για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής μαζί με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων που θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Β. Αργύρης ζήτησε να μην επιδιωχθεί νέα συνάντηση με τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, ενώ ο κ. Ζήκος συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η αντιπολίτευση
Την αδιάλλακτη στάση της διοίκησης της ΔΩΔΩΝΗΣ καταδίκασε η «Λαϊκή Συσπείρωση» που άρχισε τη συζήτηση, καθώς έθεσε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.Σύμφωνα με τον Κ. Κωτσαντή, στόχος είναι η καταστροφή των μικρών παραγωγών ενώ κατήγγειλε τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ότι ασκεί επιλεκτική πολιτική με συγκεκριμένους παραγωγούς.Τέλος, κάλεσε τους κτηνοτρόφους να συσπειρωθούν στους Συλλόγους, και να αντιπαλέψουν αγωνιστικά την πολιτική που ακολουθείται.«Η Ήπειρος καταρρέει», τόνισε εκ μέρους της Αριστερής Παρέμβασης Ηπείρου ό Νίκος Ζήκος, καλώντας την Περιφέρεια να λάβει πρωτοβουλίες για να σταματήσει την καταστροφή.«Τι προσέφερε η πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ; Τίποτα, παρά μόνο καταστροφή. Αυτές τις επενδύσεις ευαγγελίζεται η κυβέρνηση;», ανέφερε και πρότεινε δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και κατάληψη της γαλακτοβιομηχανίας.Την πολιτική ευθύνη όλων των παρατάξεων ανέδειξε ο Γιάννης Παπαδημητρίου από την παράταξη «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο».«Το δίλημμα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι αν το ζήτημα της ΔΩΔΩΝΗΣ είναι ζήτημα της λειτουργίας της αγοράς ή ένα πολιτικό ζήτημα της Ηπείρου και αν η περιφερειακή αρχή είναι σε θέση να το αντιληφθεί ως πολιτικό ζήτημα», σημείωσε.Την εισήγηση της παράταξης «Ήπειρος. Τόπος να ζεις» έκανε ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης, υπογραμμίζοντας πως η πολιτεία οφείλει να στηρίξει επί της ουσίας την κτηνοτροφία, ενώ λίγο αργότερα ο επικεφαλής Βαγγέλης Αργύρης, τόνισε ότι η παράταξή του από την αρχή σεβάστηκε το δικαίωμα των Ενώσεων – μετόχων να προτείνουν λύσεις. Ωστόσο επέρριψε ευθύνες στην περιφερειακή αρχή για τον χειρισμό του ζητήματος.«Δεν νιώθει η περιφερειακή αρχή ότι τους κορόιδεψε αυτό το σχήμα; Πολιτικά έχουμε ηττηθεί ως Περιφερειακό Συμβούλιο, παίζουμε στις πλάτες των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας. Πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση», τόνισε.Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καχριμάνη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη ΔΩΔΩΝΗ και αιτιολόγησε το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να π΅άρει δάνειο, λέγοντας ότι πρόκειται για μία off shore εταιρεία.«Δεν ξέρουμε ποιοι κρύβονται από πίσω», ανέφερε και προχώρησε στην πρόταση της περιφερειακής αρχής.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αναγκαία η συγχώνευση όλων των φορέων ύδρευσης του Λεκανοπεδίου

Νέος πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ, μετά την παραίτηση Μανταλόβα, ο Κώστας Γκόγκος

Την αναγκαιότητα συγχώνευσης όλων των οργανισμών και φορέων του Λεκανοπεδίου που αφορούν στην ύδρευση, την αποχέτευση, ακόμη και την διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, τόνισε ο Θανάσης Μανταλόβας, αποχωρώντας από την θέση του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και παραδίδοντας την προεδρία στο Κώστα Γκόγκο, που εξελέγη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.Ο Θανάσης Μανταλόβας είχε υποβάλλει την παραίτησή του πριν λίγες ημέρες, καθώς με την ανάληψη των καθηκόντων του ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, έχει ιδιαίτερα μεγάλο φόρτο εργασίας.Στην συνέντευξη, μετά την εκλογή του νέου Προέδρου, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Γκόγκο και σημείωσε ότι το έργο της διετούς θητείας του κρίνεται από τους ίδιους τους πολίτες του λεκανοπεδίου.«Είθισται να γίνεται απολογισμός έργου, όμως ο καλύτερος κριτής για όσα έγιναν είναι οι πολίτες. Αυτοί μπορούν να κρίνουν αν δώσαμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του συνδέσμου γιατί κανένας αιρετός δεν μπορεί να είναι πετυχημένος αν δεν έχει την δική τους στήριξη και υποστήριξη» τόνισε ο κ. Μανταλόβας.Επεσήμανε ακόμη πως οι Δήμοι που μετέχουν στον Σύνδεσμο θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να συσταθεί ενιαίος φορέας για την ύδρευση, την αποχέτευση ενδεχομένως και για την διαχείριση των απορριμμάτων, ο οποίος θα έχει την τεχνογνωσία και την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα προβλήματα που προκύπτουν.
Ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Γκόγκος επεσήμανε ότι βασικός στόχος είναι να συνεχιστεί το μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.«Η επάρκεια νερού για όλες τις περιοχές που υδρεύονται από τον ΣΥΔΛΙ και η διασφάλιση της άριστης ποιότητάς του, αποτελεί για όλους μας κυρίαρχη προτεραιότητα. Η επάρκεια νερού είναι απαραίτητη για τη ζωή στο λεκανοπέδιο αλλά και για την απρόσκοπτη λειτουργία δεκάδων επιχειρήσεων που στηρίζουν την τοπική μας οικονομία. Αυτό γίνεται πράξη με όλα τα μεγάλα έργα που έχουν εκτελεστεί κι έχουν δρομολογηθεί», υπογράμμισε ο κ. Γκόγκος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Ποιοι μπαίνουν στις «μαύρες λίστες» των υπουργείων για τη διαθεσιμότητα

Μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία, συνέχιζε να λαμβάνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στοιχεία από τα υπουργεία για τις 6.800 θέσεις που θα καταργηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με τελικό στόχο τους 12.500 «διαθέσιμους» μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, για τους πλεονάζοντες από τα υπουργεία η πλειονότητα θα προέλθει από το Παιδείας και το Υγείας.Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και 280 γιατροί των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ περιλαμβάνονται στη λίστα με τους 1.618 εργαζόμενους στο ΕΣΥ, οι οποίοι αναμένεται να μετακινηθούν.Από το υπουργείο Οικονομικών οι λίστες θα συμπληρωθούν με οδηγούς και προσωπικό στην καθαριότητα.Σύμφωνα με το Έθνος της Πέμπτης, οι 600 πλεονάζοντες που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Εργασίας θα προέλθουν από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα, όπως ο ΟΑΕΔ.Από το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, αναμένεται να μπουν σε διαθεσιμότητα 750 εργαζόμενοι, κυρίως από εποπτευόμενες ΔΕΚΟ, μεταξύ αυτών και ο ΟΣΕ.Πάντως, το ΔΝΤ στην έκθεσή του για το ελληνικό πρόγραμμα εμμένει στο θέμα των οριστικών απολύσεων από το Δημόσιο μετά την πάροδο της διαθεσιμότητας.

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - Μπαίνουν στο μικροσκόπιο τα παράλια της Ηπείρου

Στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές της Ηπείρου που παρουσιάζουν υψηλή τουριστική κίνηση, θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας, της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ και της Οικονομικής Αστυνομίας.Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, η οποία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται κυρίως για τα ασφαλιστικά ταμεία.Οι λεπτομέρειες της ευρείας επιχείρησης που θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, καθορίστηκαν χθες σε σύσκεψη.Οι έλεγχοι του επόμενου διμήνου θα είναι εστιασμένοι σε κλάδους που εμφανίζουν υψηλή παραβατικότητα και θα διεξάγονται από μεικτά κλιμάκια των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί κατά προτεραιότητα είναι κυρίως νησιωτικές περιοχές αλλά και ηπειρωτικές με μεγάλη τουριστική κίνηση.Πρόκειται για τις περιοχές των Ιονίων Νήσων, των Δωδεκανήσων, του Βορείου Αιγαίου και των νησιών του Αργοσαρωνικού, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Έλεγχοι θα γίνουν επίσης στην Ήπειρο, τη Χαλκιδική, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μαγνησία και τις ακτές του Πηλίου και την Πελοπόννησο. Οι έλεγχοι στην Ήπειρο θα γίνουν, όπως ανακοινώθηκε, σε Σύβοτα Θεσπρωτίας, Πρέβεζα, Πάργα και Καναλάκι.

Αυξητική η τάση της αδήλωτης εργασίας
Επικαλούμενος τα στοιχεία του ΣΕΠΕ ο υπουργός Εργασίας ανέφερε, ότι μόνο για περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας κατά το α' εξάμηνο του 2013 έχουν επιβληθεί 6.074 πράξεις επιβολής προστίμου συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, έναντι 4.538 πράξεων επιβολής προστίμου ύψους 5,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ έχει επιβληθεί το μέτρο του κλεισίματος σε 28 επιχειρήσεις για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.Η αδήλωτη εργασία αυξάνεται συνεχώς από την αρχή της κρίσης, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο υπουργός Εργασίας. Από 25% το 2010 και 30% το 2011, έφθασε στα 38,2 το 2012 και 38,4% το πρώτο εξάμηνο του 2013 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ.
Τα στοιχεία αυτά είναι απλά ενδεικτικά αφού οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένοι σε χώρους για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ή καταγγελίες.Η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι 550.000 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι έχουν ως αποτέλεσμα ετήσιες απώλειες εσόδων από φόρους της τάξης των 3 δισ. ευρώ, ενώ οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι περίπου 350 εκατ. ευρώ.Ο κ. Βρούτσης τόνισε τη σπουδαιότητα που έχει το σύστημα "Εργάνη", το οποίο παρέχει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο για κάθε μεταβολή προσωπικού σε όλη τη χώρα, σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό των ελέγχων.
Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό το παράδειγμα νησιού των Κυκλάδων, όπου ενώ από την 1/7 και έως τις 19/7 στο ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων εμφάνιζε τέσσερις προσλήψεις περισσότερες, την επομένη του ελέγχου που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, πραγματοποιήθηκαν 86 προσλήψεις.«Η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας αποτελεί πράξη προστασίας του ασφαλιστικού συστήματος, ζήτημα δικαιοσύνης και προστασίας του ανταγωνισμού», τόνισε από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μήνυμα στους εργοδότες
«Η έννοια του πατριωτισμού έχει σήμερα ένα νέο διευρυμένο περιεχόμενο μια νέα διάσταση. Καθίσταται συνώνυμη με τη νομιμότητα και τη συνέπεια», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό των δράσεων και τόνισε ότι «η καταπολέμηση της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας και συνολικά για την κυβέρνηση».«Πρέπει να καταλάβουν όλοι και κυρίως οι εργοδότες», συνέχισε ο υπουργός Εργασίας, «ότι με το να συμπεριφέρονται άνομα σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε, είτε να αξιοποιούν καταχρηστικά το άλλοθι της κρίσης, υπονομεύουν εντέλει την ίδια τη βιωσιμότητά τους πριονίζουν το "κλαδί που κάθονται"» σημείωσε ο κ. Βρούτσης και κατέληξε: «Αποστερούν το ασφαλιστικό σύστημα και τα δημόσια έσοδα από πολύτιμους πόρους και ο λογαριασμός θα γυρίσει ξανά σε αυτούς μέσω της μείωσης του ΑΕΠ, της γενικής φορολογίας και της παράλυσης της καταναλωτικής ικανότητας των πολιτών».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

1.822 θέσεις εργασίας στους Δήμους της Ηπείρου!!!


Προσωρινό ανάχωμα στην ανεργία που καλπάζει με δραματικούς ρυθμούς, αναμένεται να βάλει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ έχει ως τελικούς δικαιούχους τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.Οι θέσεις που κατανέμονται σε όλους τους ΟΤΑ της Ηπείρου ανέρχονται στις 1.822.Βασικό κριτήριο που ακολουθείται για την κατανομή είναι το πληθυσμιακό.Αναλυτικά οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
Ηγουμενίτσας 141
Φιλιατών 42
Σουλίου 55
Ζαγορίου 22
Βορείων Τζουμέρκων 32
Γεωργίου Καραϊσκάκη 33
Μετσόβου 33
Κόνιτσας 34
Κεντρικών Τζουμέρκων 37
Πωγωνίου 50
Δωδώνης 54
Πάργας 68
Νικολάου Σκουφά 69
Ζηρού 74
Ζίτσας 79
Πρέβεζας 169
Αρταίων 230
Ιωαννιτών 598

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-Πρόσληψη 20 εργαζομένων στην Π.Ε. Πρέβεζας


Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (μέχρι 42 ημερομίσθια) συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων στις ελαιοκομικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για την κάλυψη παροδικών αναγκών του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για τις εξής κατά αριθμό ατόμων και ειδικότητες: Δύο (2) εργάτες αποθήκης και Δεκαοκτώ (18) παγιδοθέτες. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν απλή αίτηση με συνημμένα τα αναφερόμενα δικαιολογητικά, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Λεωφόρος Ειρήνης 65, ΠΡΕΒΕΖΑ 48100, απευθύνοντάςν την στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (τηλ. Επικοινωνίας: 26820-24768). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι πέντε( 5) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας ανάρτησης της παρούσας στο κατάστημα της υπηρεσίας (Ταχ. Δ/νση Λεωφόρος Ειρήνης 65, ΠΡΕΒΕΖΑ 48100) και στο χώρο ανακοινώσεων του κατά τόπο δημοτικού καταστήματος.

Προκήρυξη Θέσεων Εργασίας στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στα Ιωάννινα

Θέσεις εργασίας για επιστημονικούς συνεργάτες στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, ειδικό κέντρο με υπηρεσίες Λογοθεραπείας , Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής Στήριξης στα Ιωάννινα ,στις παρακάτω ειδικότητες:
- Θέση Λογοθεραπευτή/Λογοθεραπεύτριας με γνωστικό αντικείμενο τη «Λογοθεραπεία».
- Θέση Εργοθεραπευτή/Εργοθεραπεύτριας με γνωστικό αντικείμενο την «Εργοθεραπεία».
- Θέση Κοινωνικού Λειτουργού.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου την υποψηφιότητα τους, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης της προκήρυξης αυτής.
Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 24-08-2013 .
Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας πρέπει να αποσταλεί η αίτηση και ένα πλήρες βιογραφικό.
Η αποστολή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση (diepistimoniko.edu@gmail.com).Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού παραμένει στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε .
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. 2651067320 - 6986180630
Σελίδα https://www.facebook.com/Diepistimoniko.gr

Στο ΕΣΠΑ όλοι οι παιδικοί του Δήμου Ιωαννιτών

Μέχρι 2 Αυγούστου οι αιτήσεις!!!
Από τους 25 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, υποβάλλονται στην ΕΕΤΑΑ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για εγγραφές στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.Τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 20 Αυγούστου και από τις 21 μέχρι τις 23 του ίδιου μήνα μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 25 Αυγούστου.Για πρώτη φορά, όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, στο ΕΣΠΑ εντάσσεται το σύνολο των βρεφικών και παιδικών σταθμών του Δήμου Ιωαννιτών.«Θεωρούμε ότι η ένταξη όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στο ΕΣΠΑ και η αύξηση των εγκεκριμένων θέσεων κατά 93 σε σχέση με πέρυσι, είναι μία σημαντική επιτυχία του ΟΚΠΑΠΑ και του γραφείου Προγραμμάτων. Με την εξέλιξη αυτή, 701 παιδιά οικογενειών του Δήμου μας μπορούν να φιλοξενηθούν εντελώς δωρεάν στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.Αυτό είναι μία μεγάλη ανακούφιση για τις οικογένειες που πλήττονται από την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης στις δηλώσεις του.Τόνισε δε με έμφαση, ότι μέσω της ένταξης στο ΕΣΠΑ δημιουργούνται και ενενήντα θέσεις εργασίας. Πρόκειται για 65 ανανεώσεις συμβάσεων και 25 νέες για τις οποίες αναμένεται η έγκριση.Να σημειωθεί ότι φέτος η επιχορήγηση ανά παιδί είναι αυξημένη σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, γεγονός που επιτρέπει στον ΟΚΠΑΠΑ να αναπτύξει περαιτέρω τις δράσεις του.Μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» θα φιλοξενηθούν δωρεάν στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου 701 παιδιά και πιο συγκεκριμένα 575 νήπια και 126 βρέφη.Στο ΕΣΠΑ μπορούν να ενταχθούν τα παιδιά μητέρων ή και πατέρων που έχουν την επιμέλεια με δικαστική απόφαση ή είναι σε χηρεία και δεν είναι μόνιμοι ή αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου.Στο ΕΣΠΑ εντάσσονται τα παιδιά των μισθωτών ιδιωτικού τομέα, των μισθωτών ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, αυτοαπασχολούμενων, ασφαλισμένων στον ΟΓΑ και ανέργων με την προϋπόθεση ότι τα εισοδήματα για μητέρες με δύο παιδιά δεν υπερβαίνουν τις 30 χιλιάδες ευρώ, με 3-4 παιδιά τις 35 χιλιάδες και άνω των πέντε παιδιών τις 40 χιλιάδες.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ 
Από τον ΟΚΠΑΠΑ ολοκληρώθηκε η κατάρτιση πινάκων με την μοριοδότηση όσων είχαν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί σε όλους τους παιδικούς σταθμούς όπως και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.Ο κ. Τσουμάνης στις δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά φέτος το κάθε παιδί θα πάει στον παιδικό της περιοχής του ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα προηγούμενων ετών όπου σε κάποιους υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός και σε άλλους πολύ μικρός.Οι πίνακες που έχουν αναρτηθεί, όπως διευκρίνισε ο κ. Τσουμάνης, είναι προσωρινοί. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 29 στα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ.Οι οριστικοί πίνακες θα ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου αφού προηγηθεί η ανακοίνωση των πινάκων των παιδιών που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Προσλήψεις στο Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Πρέβεζας


Εν όψει της επικείμενης λειτουργίας του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών Πρέβεζας (Μή Κερδοσκοπικό ίδρυμα) στό 16ο Km Εθνικής Οδού Πρέβεζας Ιωαννίνων (Φλάμπουρα) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ:
1. ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ως εξωτερικός συνεργάτης
2. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ με καταβολή εξόδων κινήσεως
3. ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ 10m2.
To Ωράριο λειτουργίας του Μουσείου θα είναι 09.00-14.00 όλους τους μήνες, και ειδικά το καλοκαίρι (3 μήνες) επιπλέον 18.00-21.00. Οταν υπάρχουν βραδινές εκδηλώσεις θα γίνονται 21.00-24.00.Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα κάθε Σαββατοκύριακο 09.00-14.00 στό Γραφείο του Μουσείου στά Φλάμπουρα.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Για τη στελέχωση εταιρείας Επικοινωνίας & Διαφήμισης στα Γιάννενα,Υπάλληλος γραφείου


ΖΗΤΕΙΤΑΙ
Για τη στελέχωση εταιρείας Επικοινωνίας & Διαφήμισης,Υπάλληλος γραφείου.
H θέση περιλαμβάνει:Διεκπεραίωση των ενεργειών του διαφημιστικού πελάτη, εξυπηρέτηση πελατών, συνεργασία με προμηθευτές.Απαραίτητα προσόντα:
- Εμπειρία στο διαφημιστικό κλάδο
- Δημιουργικότητα
- Ευχέρεια στη γραπτή και προφορική επικοινωνία
- Άριστη γνώση Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας (προφορικός & γραπτός λόγος)
Άριστη γνώση Η/Υ (MS Office)
- Οργανωτικές ικανότητες, ομαδικό πνεύμα, αυτοϋποκίνηση και ανάληψη πρωτοβουλιών
- Προϋπηρεσία στον τομέα των πωλήσεων θα εκτιμηθεί
Aποστολή Βιογραφικών με την ένδειξη ΥΓ1 στο info@nextcom.gr