Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

“Από τον Οκτώβριο οι ανακοινώσεις” είπε ο Γιάννης Ναβρούζογλου

Το ντεμαράζ Κολόκα επισπεύδει και τις δικές του κινήσεις

Φαίνεται πως το επικοινωνιακό ντεμαράζ του Παντελή Κολόκα άνοιξε την όρεξη και του έτερου γαλάζιου διεκδικητή για το δήμο Ιωαννιτών, του γνωστού Γιαννιώτη γιατρού Γιάννη Ναβρούζογλου.Το λέμε αυτό, επειδή σε πηγαδάκι που βρέθηκε πρόσφατα με φίλους σε γνωστό στέκι της πόλης, απαντώντας στο ερώτημα εάν τελικά θα κατέβει για δήμαρχος στο δήμο Ιωαννιτών, απάντησε λέγοντας τη φράση: “Από τον Οκτώβριο οι ανακοινώσεις”. Όπως μας μετέφερε συνδαιτυμόνας του, το είπε ορθά-κοφτά. Όσοι τον άκουσαν να το λέει, γνωρίζοντας το χαρακτήρα του αντιλήφθηκαν ότι από το φθινόπωρο ο γνωστός γιατρός θα τρέχει και δε θα φτάνει. Γι' αυτό ίσως άρχισε να πυκνώνει από τώρα τις επισκέψεις του σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, όπου δεν προλαβαίνει να συναντά πελάτες του αλλά και πολίτες που θέλουν να του σφίξουν το χέρι.

Πιέζει για το φυσικό αέριο το ΤΕΕ Ηπείρου


Την ανάληψη πρωτοβουλίας για να φτάσει το φυσικό αέριο και στην Ήπειρο ζητά το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, ωστόσο την ίδια στιγμή επισημαίνει και την ανάγκη να υπάρξουν ενέργειες και σε τοπικό επίπεδο.«Τιμώντας το χρέος της πολιτείας για ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου, της λιγότερο ανεπτυγμένης περιφέρειας της Ελλάδας και της Ευρώπης, πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλία τουλάχιστον προετοιμασίας και ωρίμανσης του έργου έλευσης φυσικού αερίου στην Ήπειρο», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΤΕΕ/ΤΗ απευθυνόμενο στον κ. Μανιάτη, ενώ σε ότι αφορά τους τοπικούς φορείς σημειώνει: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί φορείς πρέπει να συμβάλουν αποφασιστικά στην προσπάθεια και να ιεραρχήσουν σε υψηλή προτεραιότητα τις δράσεις τους για να υλοποιηθεί το καθοριστικής σημασίας έργο της έλευσης φυσικού αερίου στην Ήπειρο, ώστε να μην χαθεί άλλη μια ευκαιρία από τις λιγοστές που έχει η περιοχή μας, λόγω αδράνειας, άγνοιας, ίσως όμως και σκοπιμοτήτων».Στο κείμενο προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής γίνεται αναφορά στις διαχρονικές προσπάθειες του ΤΕΕ/ΤΗ για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή με γνώμονα ότι θα αποτελέσει τον κύριο μοχλό αναβάθμισης και ανάπτυξής της, ενώ επισημαίνεται πως η αλλαγή του εθνικού σχεδιασμού και της επιλογής του ΤΑΡ αντί του ITGI, δεν πρέπει να αφήσει την Ήπειρο εκτός σχεδιασμού για την τροφοδοσία της με φυσικό αέριο.
Επίσης, το ΤΕΕ/ΤΗ καταθέτει μία σειρά προτάσεων για να επιτευχθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα το έργο έλευσης φυσικού αερίου.
Συγκεκριμένα επισημαίνει πως πρέπει:
• να υποστηριχθεί με ολοκληρωμένη τεχνικοοικονομική προσέγγιση που θα αναλύει και τεκμηριώνει
- όλες τις ενεργειακές καταναλώσεις της Ηπείρου 
- τα οικονομικά οφέλη της Ηπείρου γενικά και των καταναλωτών ειδικότερα, από την υποκατάσταση υγρών καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας με Φυσικό Αέριο.
- τους δείκτες οικονομικότητας εναλλακτικών λύσεων και δυνατοτήτων χρήσεων
- τη δυνατότητα σύνδεσης της Ηπείρου με το εθνικό και διευρωπαϊκό δίκτυο, εξετάζοντας όλες τις εναλλακτικές λύσεις όδευσης του Αγωγού Φυσικού Αερίου που θα διοχετεύει Φυσικό Αέριο στην Ήπειρο και τη δυτική Ελλάδα.
• να ενταχθεί κατά προτεραιότητα στον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και οικονομικό προγραμματισμό, με αξιοποίηση της ήδη θεσμοθετημένης ΕΠΑ Ηπείρου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μεγάλη γκρίνια στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για τα μέλη των Δ.Σ. στα Νοσοκομεία της Ηπείρου


Την ευκαιρία να ακονίσουν τα γαλάζια μαχαίρια τους βρήκαν κάποια στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ, αφού με αφορμή τις διαρροές των ονομάτων που προορίζονται για τις διοικήσεις των Νοσοκομείων της Ηπείρου, κάποιοι ανησυχούν και σπεύδουν να... περάσουν τον δικό τους! Αυτό το γεγονός, προκαλεί εκνευρισμό σε κάποιους άλλους, που φοβούνται ότι ενώ είχαν στρώσει από νωρίς τη δουλειά, τώρα οι καραμπόλες θα πετάξουν τους... δικούς τους προγραμματισμούς εκτός! Στο παιχνίδι έκανε το λάθος να μπει και συγκεκριμένος γαλάζιος βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων, που βλακωδώς πιστεύει ότι ψαρεύοντας σε τόσο... “θολά νερά” θα πιάσει... ψάρια! Ζημιά παθαίνει, τόσο αυτός όσο και οι δικοί του που πατρονάρει. Θα το διαπιστώσει σύντομα...

Χρωστούμενα χρήματα από το ΥΠ.ΕΣ. σε δήμους της Ηπείρου αλλά και στην Περιφέρεια,για μεταφορά μαθητών


Το συνολικό ποσό των 30 εκ. ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εσωτερικών σε δήμους και περιφέρειες, έναντι των συνολικών τους δαπανών για τη μεταφορά μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2012-2013. Συγκεκριμένα, οι δήμοι θα λάβουν συνολικό ποσό 5.001.260,74 ευρώ, ενώ οι περιφέρειες θα εισπράξουν συνολικά 25.000.000 ευρώ. Ειδικότερα για την Ήπειρο θα καταβληθεί συνολικά στην Περιφέρεια το ποσό των 1.258.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά ανά Περιφερειακή Ενότητα δόθηκαν τα εξής ποσά: Ιωαννίνων (370.000 ευρώ), Άρτας (150.000 ευρώ), Πρέβεζας (377.000 ευρώ) και Θεσπρωτίας (361.000). Ανά δήμο στην Ήπειρο, δόθηκαν τα παρακάτω ποσά. Στην Π.Ε. Ιωαννίνων, Δωδώνης (261 ευρώ), Ζαγορίου (396 ευρώ), Ζίτσας (66.300 ευρώ) και Ιωαννίνων (63.800). Στην Π.Ε. Άρτας, Αρταίων (58.500 ευρώ), Γεωργίου Καραϊσκάκη (33.600 ευρώ), Κεντρικών Τζουμέρκων (62.000 ευρώ) και Νικολάου Σκουφά (18.400 ευρώ). ΣτρηΣτην Π.Ε. Θεσπρωτίας, Ηγουμενίτσας (6.300) και Σουλίου (2.700).

Το ΥΠΕΚΑ “βλάπτει σοβαρά” τους Φορείς Διαχείρισης και, κατ’ επέκταση, τις Προστατευόμενες Περιοχές


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ , με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά.Μία σειρά προβλημάτων, για τα οποία ευθύνεται το ΥΠΕΚΑ και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες του, έχουν δυναμιτίσει τα θεμέλια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών (ΦΔΠΠ), θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ίδια την προστασία των περιοχών αυτών.Το πρώτο πρόβλημα είναι η παύση πληρωμών προς το μεγαλύτερο μέρος των υφιστάμενων Φορέων καθώς η ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ διέκοψε, μέχρι νεωτέρας, την καταβολή των οικονομικών χορηγήσεων.Μεγάλες αρρυθμίες έχει προκαλέσει έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών του ΥΠΕΚΑ προς τους ΦΔΠΠ, σύμφωνα με το οποίο τους ορίζει ως «υπόλογους – διαχειριστές» του κάθε έργου που υλοποιούν. Κάτι τέτοιο, εκτός από οριακά ανέφικτο, είναι και πλήρως αντιδεοντολογικό, αφού οι ιδιότητες του ελεγκτή και του ελεγχόμενου συγκεντρώνονται στο ίδιο πρόσωπο.Ένα τρίτο και σοβαρό πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ΦΔΠΠ είναι η κωλυσιεργία κατά τη διαδικασία προέγκρισης τευχών διαγωνισμών και συμβάσεων από την ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ και τον Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.Επειδή η αδυναμία πληρωμής των διαφόρων αναγκών των Φ.Δ. έχει ως άμεσα αποτελέσματα:
-την αδυναμία υλοποίησης της επόπτευσης – φύλαξης εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
-την επιβολή προστίμων λόγω καθυστέρησης των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών.
-οι ανάδοχοι έργων, μελετών υπηρεσιών και προμηθειών απειλούν τους Φ.Δ. με δικαστικές προσφυγές για τη μη καταβολή των οφειλομένων τους.
-οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για τρεις και πλέον μήνες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πλέον βιοποριστικό πρόβλημα.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
Θα διαταχθεί η άμεση άρση της παύσης πληρωμών τουλάχιστον για τις τρέχουσες ανάγκες των ΦΔΠΠ, καθώς και η, κατά το δυνατόν συντομότερη, ολοκλήρωση της διαδικασίας των ελέγχων που υλοποιούνται;
Ποια μέτρα θα ληφθούν για την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου και υπογραφής και ευρύτερα τον εξορθολογισμό των προεγκρίσεων των τευχών διαγωνισμών και των συμβάσεων, τόσο από την ΕΥΔ/ΕΠΠΕΡΑΑ όσο και από τον Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ; Αντίστοιχα, θα ληφθεί μέριμνα για την άμεση υπογραφή όσων τευχών προκηρύξεων και συμβάσεων εκκρεμούν για μήνες;
Θα τροποποιήσουν (α) την παρ. 15 του άρθρου 8 του Ν. 4109/2013, ώστε οι οργανικές θέσεις να καλύπτονται από το υφιστάμενο προσωπικό των Φορέων Διαχείρισης που απασχολείται ήδη σε αντίστοιχα πόστα, (β) την παρ. 20 του ίδιου άρθρου, ώστε το μεταβατικό διάστημα εφαρμογής των διατάξεών του να οριστεί έως την λήξη του ΕΣΠΑ στις 31-12-2015, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η υλοποίηση του προγράμματος (ΕΠΠΕΡΑΑ) που υλοποιούν οι Φορείς Διαχείρισης;
Θα εξαιρεθούν οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών από τους Φορείς Γενικής Κυβέρνησης, όπου τους ενέταξε η ΕΛΣΤΑΤ, μη γνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους;

Το Τουριστικό Τρένο πόλης,ξεκινά τις καλοκαιρινές του διαδρομές στην Πρέβεζα!


Το τουριστικό τρένο πόλης θα ξεκινήσει και πάλι τις καλοκαιρινές διαδρομές του στην Πρέβεζα από σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και για όλο το καλοκαίρι.Με αφετηρία τον πεζόδρομο των Δικαστηρίων το τουριστικό τρένο θα πραγματοποιεί 3 διαδρομές στις 6,7 και 8 το απόγευμα με το συμβολικό αντίτιμο του 1 ευρώ , ταξιδεύοντας τους επιβάτες του στην παραθαλάσσια διαδρομή Πευκάκια, Βρυσούλα, Βαθύ και μέσω της Λ.Ιωαννίνων και της τάφρου θα φτάνει στον Παντοκράτορα, θα περνά την Κυανή Ακτή και θα καταλήγει και πάλι στην παραλία.Ο Δήμος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την συντήρηση του τρένου το οποίο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τις όμορφες απογευματινές διαδρομές των μικρών και μεγάλων επιβατών του.

Αστρονομική Εκδήλωση στην Αρχαία Κασσώπη


Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων, οι Σύλλογοι Κρυοπηγητών Αθήνας & Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας συνδιοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:30 στον Αρχαιολογικό Χώρο Κασσώπης αστρονομική βραδιά. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: •Ομιλία για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης από την Προϊσταμένη της ΛΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Χριστίνα Μερκούρη
•Παρουσίαση “Ένα ταξίδι στ’ Άστρα” από τον κ. Νικ. Ματσόπουλο, αστρονόμο του Αστεροσκοπείου Αθηνών
•Αστρονομική παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων με τηλεσκόπια, που θα φέρει και θα εγκαταστήσει στο χώρο η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη
της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας και του
Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυοπηγής
Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.
Απαγορεύονται τρόφιμα και ποτά στον αρχαιολογικό χώρο

Την Κυριακή ο 9ος κολυμβητικός διάπλους Αμβρακικού Κόλπου


Ο Δήμος Αρταίων την Κυριακή 28-7-2013 διοργανώνει τον 9ο κολυμβητικό διάπλου του Αμβρακικού Κόλπου, ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στην «προστασία του δελφινιού». Οι αθλητές θα κολυμπήσουν 11 χιλιόμετρα, ξεκινώντας τη διαδρομή από τη Βόνιτσα Αιτ/νίας στις 8:00 το πρωί, με κατάληξη το λιμανάκι της Κορωνησίας. Η κολυμβητική διαδρομή όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έχει στόχο τη μεταφορά του μηνύματος «Σώστε τον Αμβρακικό» και στηρίζεται από το Κολυμβητικό Τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου Άρτας «Άνω Πόλη».Ο 1ος κολυμβητικός διάπλους είχε πραγματοποιηθεί το έτος 2005 από ένα μόνο αθλητή τον κ. Γεώργιο Τσαφούλη, ο οποίος ήταν και εμπνευστής αυτής της ιδέας. Ακολούθησαν οι επόμενες χρονιές, με αποτέλεσμα την εκδήλωση να πλαισιώσουν περισσότεροι αθλητές τόσο από την περιοχή μας, όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, θέλοντας και αυτοί να μεταφέρουν το μήνυμα της διάσωσης του Αμβρακικού Κόλπου.Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχή: 2681-3-62136 & 697 8184848.

«Λουκέτο» σε 118 σχολεία -Ανοίγουν και νέα σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα!!!


«Λουκέτο» σε 118 σχολεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία) μπαίνει από τον Σεπτέμβριο, καθώς υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο η τελική απόφαση για την κατάργηση τους.Εκτός από τα σχολεία που κλείνουν, συγχωνεύονται ακόμα 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία, ενώ υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία και προάγονται άλλα δύο δημοτικά.Τέλος, σύμφωνα με το σχέδιο ιδρύονται τρία δημοτικά (Κηφισιά, Ηγουμενίτσα, Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων) και δύο νηπιαγωγεία (Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και Άλιμο), τα οποία θα επανδρωθούν με προσωπικό, όταν είναι έτοιμα.Το υπουργείο εκτιμά ότι με τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις θα εξοικονομηθούν 76.000 ευρώ για το 2013.

Στο ΕΣΠΑ η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης Ζαγορίου


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ της πράξης «Αντικατάσταση εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Κεντρικού Ζαγορίου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.248.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση του υφιστάμενου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της Δ.Ε. Κεντρικού Ζαγορίου, συνολικού μήκους 18,30 χλμ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ζαγορίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων κοντά στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου

Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου.Θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη υποχρέωση η ικανοποίηση του αιτήματός του για άμεση εξόφληση του εισκομιζόμενου γάλακτος, για την χορήγηση της εκκαθάρισης και της προκαταβολής, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.Ο αγώνας των κτηνοτρόφων θα πρέπει να στηριχθεί από το σύνολο της κοινωνίας καθώς αφορά την υπεράσπιση της παραγωγικής βάσης της περιοχής μας.Η κατάρρευση της κτηνοτροφίας ισούται με συνολική κατάρρευση της Ηπείρου.Η ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη έχει μέχρι τώρα αρνητικές συνέπειες για τους παραγωγούς οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος συντήρησης των μονάδων τους.Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων καταδικάζει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους και απευθύνεται στην ελληνική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία ζητώντας να ενσκήψουν τώρα στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και να προχωρήσουν στη λήψη όλων των μέτρων στήριξης ώστε να αποφευχθούν οδυνηρές συνέπειες για την περιοχή.

Τελείωσε η σύσκεψη για τα προβλήματα λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων

Νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα


Την ερχόμενη βδομάδα θα επαναληφθεί η σύσκεψη των εκπροσώπων των Δήμων του Νομού Ιωαννίνων προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον ΦΟΔΣΑ είναι τραγική, όπως στους περισσότερους φορείς της χώρας, οι οποίοι χωρίς καθόλου προσωπικό καλούνται να φέρουν σε πέρας έναν τεράστιο όγκο δουλειάς και να διασφαλίσουν τη λειτουργία των ΧΥΤΑ.«Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστιες δυσλειτουργίες. Την ώρα που η αυτοδιοίκηση κάνει τεράστιες προσπάθειες για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και την αποκατάσταση των χωματερών ώστε η χώρα να μην κινδυνεύει με πρόστιμα από την Κοινότητα, η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται σε κανένα από τα αιτήματα που έχουν τεθεί. Οι Φορείς χρειάζονται επειγόντως προσωπικό, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.Ο κ. Φίλιος επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να καταβάλλουν όλοι οι Δήμοι του Νομού Ιωαννίνων τα χρήματα που τους αναλογούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ καθώς θα πρέπει να εξασφαλιστεί ρευστότητα για τον Σύνδεσμο Διαχείρισης.«Θα επανέλθουμε την άλλη βδομάδα κι ελπίζουμε η Κυβέρνηση να κατανοήσει το μέγεθος των προβλημάτων και να μεριμνήσει για τις απαραίτητες λύσεις» κατέληξε ο κ. Φίλιος.

Τα ΜΑΤ έξω από την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»!!!!

Κλειστή η Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Κοζάνης
Τα ΜΑΤ στην είσοδο της Γαλακτοβιομηχανίας

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης.Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ είναι παρατεταγμένες απέναντι στυς Ηπειρώτες κτηνοτρόφους,οι οποίοι νωρίτερα  που είχαν συνάντηση με τη διοίκηση και εξαγριώθηκαν όταν τους ανακοινώθηκε ότι τα οφειλόμενα του Απριλίου θα τα πάρουν τον Αύγουστο και του Μαΐου το Σεπτέμβριο!!!!!Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους έσπασαν μέρος της σιδερένιας πόρτας στην είσοδο του προαύλιου χώρου της γαλακτοβιομηχανίας.Στο σημείο είναι κλειστά και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Δείτε τι αναφέρει ο Ηλ.Θεοδωρίδης στην επιστολή του προς τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Ο γενικός γραμματέας της ΔΗΜΑΡ,στην υπηρεσία της μνημονιακής Κυβέρνησης 

"Σχετικά με την από 11/7/2013 υποβολή της παραίτησής σας από το αξίωμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, στο οποίο έχετε εκλεγεί κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, σας γνωρίζουμε ότι αυτή δε γίνεται αποδεκτή από μέρους μας, σύμφωνα με το άρθρο 54 του Ν. 3852/2010, διότι αφενός οι λόγοι που επικαλείστε σε αυτήν δεν παρίστανται βάσιμοι, αφετέρου διότι η παραίτηση, σας έρχεται σε αντίθεση με την εντολή που έχετε λάβει από το εκλογικό σώμα του Δήμου σας, το οποίο σας εξέλεξε στη θέση αυτή προκειμένου να εξαντλήσετε απρόσκοπτα τη θητεία σας, έως τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.Επιπλέον φρονούμε ότι η παραίτησή σας τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς και η παραίτηση ολόκληρου του συνδυασμού της πλειοψηφίας του Δήμου σας, θα προκαλέσει σημαντική αναστάτωση και δυσλειτουργίες σχετιζόμενες με την υλοποίηση του έργου, με το οποίο έχει επιφορτιστεί και καλείται να φέρει εις πέρας, η πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, στην παρούσα δυσμενή για τη Χώρα οικονομική συγκυρία, ενόψει ιδιαιτέρως της ολοκλήρωσης των σημαντικών έργων του Δήμου σας μέχρι τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.Για τους λόγους αυτούς δεν αποδεχόμαστε την υποβολή παραίτησής από το αξίωμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας".

Ποινή φυλάκισης σε πρώην δήμαρχο του Νομού Ιωαννίνων!!!

Ποινή φυλάκισης σε πρώην δήμαρχο του Νομού Ιωαννίνων και σε πρόεδρο τοπικού συμβουλίου,επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.Η απόφαση μάλιστα,έχει πλέον καθαρογραφεί και αφορά κατηγορίες για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος τελεσθείσα κατ,εξακολούθηση!!!Αναλυτικό ρεπορτάζ θα σας παρουσιάσουμε την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Ηλ.Θεοδωρίδης,δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του δημάρχου Ηγουμενίτσας!!!

Με εντολή της δικομματικής Κυβέρνησης,ο γενικός γραμματέας περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης,δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου!!!Σύμφωνα με πληροφορίες,σε επιστολή την οποία του απέστειλε,αναφέρει πως θα πρέπει ο δήμαρχος να παραμείνει στην θέση του και να συνεχίσει το έργο του.Να θυμίσουμε πως τόσο ο δήμαρχος,όσο και τα περισσότερα μέλη του δημοτικού συμβουλίου,είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της κινητικότητας στο Δημόσιο.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας απασχολεί μεταξύ άλλων 12 δημοτικούς αστυνομικούς και 20 σχολικούς φύλακες, κατηγορίες που θα αποτελέσουν δεξαμενές για την ένταξη δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς κινητικότητας έως τον Σεπτέμβριο.Ήδη, λόγω του προηγούμενου μέτρου της διαθεσιμότητας είχαν τεθεί εκτός υπηρεσίας 10 άτομα.

Η Ραχήλ Μακρή στα Γιάννενα και όποιος αγρότης... αντέξει!

Κοσμοσυρροή σήμερα το πρωί στο συλλαλητήριο των Αγροτών στην βιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, όπου οι φτωχοί μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου δικαιολογημένα διαμαρτύρονται αυτή την ώρα για το απλήρωτο γάλα τριών και πλέον μηνών που τους οφείλει η διοίκηση της εταιρείας. Τα βλέμματα όλων στραμμένα στους ομιλητές του συλλαλητηρίου, αναμένοντας κάποια καλή είδηση ή έστω κάποια θετική εξέλιξη στο πολύμηνο σήριαλ της μη πληρωμής τους. Όμως την παράσταση είναι δεδομένο ότι θα κλέψει και η sexy-Rahil, που δεν είναι άλλη από την αισθησιακή και ερωτική βουλευτή Κοζάνης των ΑΝ.ΕΛ. που βρίσκεται σήμερα στα Γιάννενα και δίνει αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο των αγροτών. Όλοι τρέχουν να φωτογραφηθούν μαζί της και να κρατήσουν την αναμνηστική φωτογραφία για πάντα στο τρακτέρ!!! Βλέπετε αγώνες και κινητοποιήσεις έρχονται και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπορεί να αποτελέσει μια διαρκή πηγή αγωνιστικής έμπνευσης και όχι... μόνο για τους κρύους μήνες του επόμενου χειμώνα στα μπλόκα της αγροτιάς! Δεν ξέρουμε εάν οι αγρότες ενθουσιάστηκαν από τα όσα τους είπε ή από τα όσα είδαν, όμως με... αγωνία θα περιμένουμε να μάθουμε τι πραγματικά ειπώθηκε στη συνάντηση που θα έχει σε λίγο με φορείς και σωματεία των αγροτών της περιοχής. Εκεί σφίγγοντας τα ροζιασμένα χέρια των αγροτών της περιοχής, σίγουρα θα είπαν και κυρίως θα... είδαν πολλά!

"Διώξε έναν Ειδικό Σύμβουλο σου και πλήρωσέ μας ΤΩΡΑ τα χρωστούμενα αδοιπορικά"

Για τουλάχιστον έξι (6) μήνες απλήρωτα το οδοιπορικά των Περιφερειακών Συμβούλων της Ηπείρου από Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία!

Χαμός έγινε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Ηπείρου (λίγο πριν φύγει ο Περιφερειάρχης για το Μέτσοβο), όπως άλλωστε γίνεται μόνιμα το τελευταίο διάστημα, κάθε τρεις και λίγο στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, από τους περιφερειακούς συμβούλους που με αγωνία ζητούν να μάθουν, πότε επιτέλους θα πληρωθούν τα οδοιπορικά για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αναφερόμαστε στους αιρετούς από τους νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, οι οποίοι σε περίοδο κρίσης είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησής τους, τα οποία όμως για τουλάχιστον έξι μήνες δεν τους τα έχει καταβάλει η Περιφέρεια Ηπείρου. Μάλιστα, πολλοί αρχίζουν σκέφτονται μήπως θα πρέπει σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μην έρθουν στις επόμενες συνεδριάσεις, ώστε με αυτό τον τρόπο να δείξουν και έμπρακτα την αντίδρασή τους στη μη καταβολή των οδοιπορικών τους. "Διώξε έναν Ειδικό Σύμβουλο σου και πλήρωσε μας ΤΩΡΑ τα χρωστούμενα οδοιπορικά" τόνισε οργισμένος περιφερειακός σύμβουλος στον Αλέκο Καχριμάνη και στην κυριολεξία έγινε χαμός. Βέβαια, μπορεί η Περιφέρεια Ηπείρου να θεωρεί ότι θα πρέπει να τους καταβάλει τα οδοιπορικά κάθε έξι μήνες, όμως αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους του ίδιους τους περιφερειακούς συμβούλους που έχουν κάθε δίκιο να γκρινιάζουν. Για να δούμε τη συνέχεια...

"ΤΣΙΡΚΟ" Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΟΝΤΑ - Προωθούν την υποψηφιότητα του Στ. Καλογιάννη στο δήμο για να στείλουν τον Φ. Σιάκα στη βουλή!

Ένας-ένας αδειάζουν τον Ν. Γκόντα, όλοι οι μέχρι πρότινος "λοχαγοί" του

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές ενός πολιτικού "τσίρκο" που εξελίσσεται στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης του Νίκου Γκόντα. Και το ονομάζουμε έτσι, γιατί απλά είναι η πιο ήπια μορφή χαρακτηρισμού των όσων συμβαίνουν στην μείζονα αντιπολίτευση του δημοτικού μας συμβουλίου, την οποία 19.000 Γιαννιώτες (ποσοστό 46%) ψήφισαν στις εκλογές του 2010, με σκοπό να ασκεί σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση στη σημερινή δημοτική αρχή Φίλιου. Όμως πρωτοκλασάτο (ως πότε άραγε;) μέλος της παράταξης αυτής, που γνωρίζει εκ των έσω πρόσωπα και καταστάσεις, μας ενημέρωσε αναλυτικά από πρώτο χέρι για το μπάχαλο που επικρατεί στο εσωτερικό της, καθώς πλέον η επόμενη μέρα γράφεται χωρίς τον σημερινό επικεφαλής της Νίκο Γκόντα. Σας έχουμε έγκαιρα ενημερώσει για το πολιτικό φλερτ του Σταύρου Καλογιάννη με τον πρώτο δήμο της Ηπείρου, όμως δεν περιμέναμε αυτή η προοπτική να ανοίξει και την πολιτική... όρεξη συγκεκριμένων συμβούλων της αντιπολίτευσης που καλοβλέπουν όλο και πιο θετικά αυτό το ενδεχόμενο. Πρόκειται για σημερινούς δημοτικούς συμβούλους αλλά και για αρκετούς που έχουν δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιοι, οι οποίοι στις περσινές βουλευτικές εκλογές στήριξαν ως πρώτη ή και δεύτερη επιλογή (δύο οι σταυροί προτίμησης) την εκλογή του Φίλιππα Σιάκα ως βουλευτή. Ο γνωστός χειρουργός μπορεί να μην κατάφερε τελικά να εκλεγεί βουλευτής, είναι όμως πρώτος αναπληρωματικός και στην περίπτωση που ο Στ. Καλογιάννης οδεύσει προς το δήμο, καταλαμβάνει τη θέση του! Κάποιοι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που νοιώθουν να βρίσκονται στη... μέση, αναλαμβάνουν κάποιες ενωτικές πρωτοβουλίες, πέρα από συμφέροντα και ομάδες, οι οποίες όμως πέφτουν στο κενό, αφού πλέον στο εσωτερικό της παράταξης Γκόντα, κανείς δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Έχουν βγει για τα καλά τα... "πιστόλια". Το πανηγύρι μόλις άρχισε. Θα επανέλθουμε...

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ-Μπλόκο στον Καλαμά για τον Κούπα

Ο κακοποιός φέρει μαζί του καλάσνικοφ με διπλή γεμιστήρα, πιστόλι και πιθανόν χειροβομβίδες


Αλλάζει ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνες για τον εντοπισμό του 27χρονου Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και επικίνδυνου κακοποιού Ιλίρ Κούπα, καθώς πέντε ημέρες μετά την τελευταία του... συνάντηση με αστυνομικούς δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του.Οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε μια μεγάλη, εξαιρετικά δύσβατη και με πυκνή βλάστηση περιοχή στα όρια των νομών Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας, όπου τη νύχτα η ομίχλη καλύπτει τα πάντα και το θερμόμετρο δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου.Ο κακοποιός φέρει μαζί του καλάσνικοφ με διπλή γεμιστήρα, πιστόλι και πιθανόν χειροβομβίδες και φέρεται αποφασισμένος να τα «παίξει» όλα για όλα σε επικείμενη νέα συνάντησή του με αστυνομικό μπλόκο.Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι θα πατήσει τη σκανδάλη και είτε θα στρέψει το όπλο εναντίον του εαυτού του, είτε θα αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως, με απρόβλεπτες συνέπειες.Γι' αυτόν τον λόγο έχει αναπροσαρμοστεί η αστυνομική επιχείρηση, όλοι οι αστυνομικοί φέρουν πλέον πλήρη εξάρτυση και κινούνται πολύ διακριτικά μέσα στο σκοτάδι, χωρίς να δίνουν στόχο. Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον ποταμό Καλαμά, κατά μήκος του οποίου εκτιμάται ότι κινείται ο Ιλίρ Κούπα, με σκοπό να περάσει στη Θεσπρωτία, να φτάσει στα χωριά Λια και Αγία Μαρίνα και από εκεί να βρεθεί στην Αλβανία.Οι σύνδεσμοι της ΕΛ.ΑΣ. στη γειτονική χώρα διαβεβαιώνουν ότι ο 27χρονος δραπέτης δεν έχει περάσει σε αλβανικό έδαφος, ενώ έρευνες γίνονται σε όλα τα ακατοίκητα σπίτια, στις αγροικίες και τις κτηνοτροφικές μονάδες, όπου πιθανόν θα αναζητήσει κατάλυμα για να βρει τροφή και νερό. Τα δαχτυλικά του αποτυπώματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε δύο σπίτια.

Στο Ζάλογγο
Το πρώτο στο Ανω Ζάλογγο, όπου βρέθηκε για λίγες ώρες με τον Μαριάν Κόλα, πριν από τη συμπλοκή με τις δυνάμεις της Αστυνομίας την περασμένη Κυριακή, όπου έχασε τη ζωή του ο 37χρονος Κόλα. Το δεύτερο ήταν στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας, όπου πέρασε ένα μικρό χρονικό διάστημα καταναλώνοντας τρόφιμα, ενώ έφυγε βιαστικά αφενός γιατί δεν βρήκε νερό και αφετέρου γιατί πιθανόν αντιλήφθηκε κίνηση στο εξωτερικό της οικίας ή στον δρόμο.Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι δεν έχει βρεθεί ίχνος αίματος στα σημεία διαφυγής του, γεγονός που δείχνει ότι δεν έχει τραυματιστεί και ενδεχομένως να κάνει τη μοιραία κίνηση αν βρεθεί σε μεγάλη απόγνωση λόγω της πείνας και της εξάντλησης.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
Στο πλευρό του Κόλα οι «Πυρήνες»!
Το εγκώμιο του Μαριάν Κόλα, του 37χρονου Αλβανού κακοποιού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στη Βροσίνα Ιωαννίνων, πλέκει η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».Μέλη της οργάνωσης, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, δημοσίευσαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο στο οποίο αποχαιρετούν τον «φίλο», όπως τον αποκαλούν, με τη φράση «mirupafshim», που στα αλβανικά σημαίνει «καλή αντάμωση».

Πυρά
Παράλληλα, αναφέρονται με σκληρές εκφράσεις στην Αστυνομία, σημειώνοντας ότι «όσο για τις ενέδρες θανάτου και τους θρασύδειλους σύγχρονους κυνηγούς κεφαλών, τα λόγια περιττεύουν. Χαρά μας είναι να πενθείτε πάνω από τα φέρετρα συναδέλφων σας».«Κάπου εκεί στα κολαστήρια των Τρικάλων γνωρίσαμε τον Μαριάν. Δεν επιθυμούμε να πλέξουμε το εγκώμιο κανενός. Γνωρίζουμε ούτως ή άλλως ότι ο Μαριάν ούτε αναρχικός ήταν, ούτε σύντροφός μας. Γνωρίζουμε όμως επίσης πως είχε ελεύθερη ψυχή και πως τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα, αναζητώντας διαρκώς την ευκαιρία να αποδράσουν από το νεκρό χωροχρόνο της φυλακής. Γι' αυτό θέλαμε να μιλήσουμε. Για τα λιγοστά λόγια που είχαμε ανταλλάξει μαζί του. Για την ελευθερία που μάτωσε και έδωσε τελικά τη ζωή του. Για έναν δρόμο που ελάχιστοι επιλέγουν να ακολουθήσουν έως το τέλος», αναφέρεται στο κείμενο.

ethnos

Επίσκεψη της Ραχήλ Μακρή στα Ιωάννινα

Διήμερη περιοδεία στα Ιωάννινα της Βουλευτού Κοζάνης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ραχήλ Μακρή Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Ιουλίου.Την Παρασκευή 26 Ιουλίου η κα.Μακρή θα έχει το εξής πρόγραμμα:
- Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο των Αγροτών στην βιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ
- Συνάντηση με σωματεία και φορείς των Αγροτών
- Συνάντηση με φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- 7:00 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ζυγομάλλη 1, στα Ιωάννινα
- Συνάντηση με Δημοτικούς Αστυνομικούς και Απολυμένους των Ο.Τ.Α.
Το Σάββατο 27 Ιουλίου:
- 8:30 π.μ. Επίσκεψη στην Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου
- 11:00 π.μ. Επίσκεψη στην Βωβούσα και χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου. Συνάντηση με την Επιτροπή Προστασίας του Αώου και φορείς της περιοχής
- 14:00 μ.μ. Επίσκεψη στον Δήμαρχο Μετσόβου και σε φορείς του Δήμου Μετσόβου
- 18:00 μ.μ. Επίσκεψη στο Νησί Ιωαννίνων και συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον Αγ.Παντελεήμονα

ΣΗΜΕΡΑ-Σύσκεψη των δημάρχων του Νομού Ιωαννίνων

Σύσκεψη των δημάρχων του Νομού Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί στις δώδεκα το μεσημέρι, στο γραφείο του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, με αντικείμενο τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.Στη μία το μεσημέρι θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Συνέλαβαν Αλβανούς με χρυσαφικά και κλεμμένα αυτοκόνητα,στον Κατσικά Ιωαννίνων!!!

Χθες το απόγευμα,στον Κατσικά Ιωαννίνων,συνελήφθησαν από άνδρες του τμήματος ασφαλείας Άρτας, δυο Αλβανοί, ενώ αναζητούνται δυο  άγνωστοι συνεργοί τους, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και δυο οχήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεγαλύτερο μέρος των κοσμημάτων ανήκε σε μια γυναίκα από την Άρτα και τα είχαν κλέψει από το σπίτι της. Επίσης, εξιχνιάσθηκαν ακόμη 15 κλοπές, που διέπραξαν οι δράστες το τελευταίο 8μηνο στην  περιοχή!!!

ΦΩΤΟ – ΣΟΚ-Στοματικό σεξ σε παραλία της Λευκάδας από διάσημο μοντέλο!!!


Έβαλε και την πετσέτα για ...ξεκάρφωμα!


Αυτή είναι διάσημο μοντέλο με απίστευτη πίσω κίνηση, που όπως βλέπετε δεν χάνει την ευκαιρία να την δείχνει και στην παραλία, με το μικροσκοπικό μαγιό της, που αφήνει λίγα στην φαντασία. Εκείνος είναι γόνος πλούσιας οικογένειας. Σύμφωνα με το parapolitika.gr τα παιδιά έκαναν ηλιοθεραπεία σε παραλία της Λευκάδας , αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους έφτανε, αφού... ερεθίστηκαν.. Που να τρέχουν τώρα σε ξενοδοχεία... Έβαλε το κορίτσι μία πετσέτσα στο κεφάλι, χαμήλωσε προς τα κάτω και έπιασε...δουλειά...Σειρά δράσεων από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

O χώρος της Παιδείας, βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό, με τους εκπαιδευτικούς να αντιδρούν δυναμικά στην διαθεσιμότητα που προβλέπει το Υπ. Εσωτερικών.Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων τονίζει ότι «κανένας καθηγητής δεν περισσεύει» γι’ αυτό και στην Γεν. Συνέλευσή της αποφάσισε σειρά δράσεων, όπως:
* Σήμερα Παρασκευή στις 12:00 στο χώρο του 2ου ΣΕΚ ενημέρω
ση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων για την νομική διάσταση-αντιμετώπιση της απόφασης για την διαθεσιμότητα.
* Τρίτη 30 Ιουλίου στις 21:00 κοινή σύσκεψη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων στον χώρο μπροστά στην ΕΡΑ Ιωαννίνων.
* Τετάρτη 31 Ιουλίου έκτακτη γενική συνέλευση στις 21:00 στον χώρο της Ακαδημίας.
* Κάθε Τετάρτη στις 11 π.μ. συνάντηση μπροστά στην Ακαδημία για ενημέρωση σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις και την πορεία του αγώνα μας.

Πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων του Ο.Α.Ε.Δ.


Από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων του Ο.Α.Ε.Δ. ανακοινώνεται, ότι έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα www.oaed.grυπομενού (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) η προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, για τα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιήσει το Κ.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ. Ιωαννίνων.

Τα Public στα Γιάννενα ζητούν Σύμβουλο Πωλήσεων Κινητής Τηλεφωνίας


Σύμβουλο πωλήσεων κινητής τηλεφωνίας ζητούν τα καταστήματα Public στα Γιάννενα, προκειμένου να οργανώσει τον τομέα ευθύνης με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εξυπηρέτησης στους πελάτες του καταστήματος, να εαρμόσει τις πολιτικές, διαδικασιών & κανόνων λειτουργίας της εταιρείας και να παρακολουθεί τον ανταγωνισμό, έχοντας ταυτόχρονα διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις της αγοράς. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει άριστη ικανότητα επικοινωνίας, ευχάριστη προσωπικότητα, προϋπηρεσία 2-3 χρόνια σε ανάλογη θέση (ιδανικά σε κατάστημα λιανικής τεχνολογίας - κινητής τηλεφωνίας), ομαδικό πνεύμα, οργανωτικές ικανότητες, ευχέρεια στη χρήση Η/Υ (MS Office, Windows), άριστη γνώση Αγγλικών (προφορικά και γραπτά), ενθουσιασμός για την επίτευξη προσωπικών και ομαδικών στόχων και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες υποψηφίους). Η εταιρεία παρέχει ελκυστικό πακέτο σταθερών και μεταβλητών αποδοχών, διαρκή εκπαίδευση, άριστο περιβάλλον εργασίας σε μοντέρνα καταστήματα και ευκαιρία σταδιοδρομίας σε μια δυναμική αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Για να υποβάλετε την αίτησή σας και να στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα, κάντε κλικ ΕΔΩ

Προσλήψεις για τη στελέχωση του κέντρου προστασίας παιδιού στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων


Η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά για έμμισθη απασχόληση , για τη στελέχωση του κέντρου προστασίας παιδιού στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων
α) Κοινωνικό Λειτουργό.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:
- Πτυχίο αντίστοιχης σχολής πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα.
- Προϋπηρεσία στο αντικείμενο. (Τουλάχιστον 3 χρόνια).
- Επαγγελματισμό και διάθεση προσφοράς.
- Οι ξένες γλώσσες είναι επιθυμητό αλλά όχι αναγκαίο προσόν.
β) Παιδαγωγό - Ειδικό Παιδαγωγό.
Στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται η διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση, επιτήρηση κι εφαρμογή του καθημερινού προγράμματος παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.Το ωράριο εργασίας μπορεί να είναι και απογευματινό, 15:00 - 23:00.Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:
- Παιδαγωγικό Πτυχίο Πανεπιστημιακής Σχολής (ΑΕΙ) ή αντίστοιχης σχολής πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα.
- Προϋπηρεσία στο αντικείμενο. (Τουλάχιστον 3 χρόνια).
Προϋπηρεσία του υποψηφίου σε ξενώνα - σπίτι φιλοξενίας παιδιών θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, ακόμα και αν δεν διαθέτει παιδαγωγικό πτυχίο ΑΕΙ.
- Επαγγελματισμό και διάθεση προσφοράς.
- Οι ξένες γλώσσες είναι επιθυμητό αλλά όχι αναγκαίο προσόν.
Οι υποψήφιοι καλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους καθώς και όποιες συστάσεις αποδεικνύουν την προϋπηρεσία τους , ταχυδρομικά στη διεύθυνση Πωγωνιανή Ιωαννίνων τκ 44002 παραλήπτης Σ. Κουκουλάρης μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 . Αν ενδιαφέρεστε και για εθελοντική εργασία παρακαλώ αναζητήστε τις σχετικές αγγελίες ή σημειώστε το στη συνοδευτική σας επιστολή.

Πρόσληψη τεσσάρων εργατών στο Δήμο Ζαγορίου


Ο Δήμος Ζαγορίου, με βάση την υπ' αριθ. 192/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τέσσερα (4) άτομα, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες ΥΕ Εργατών Καθαριότητας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου Ζαγορίου ( Ασπράγγελοι),όπου θα υποβάλλουν αυτοπροσώπως τις αιτήσεις κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την επόμενη της ανάρτησης της παρούσης στο χώρα ανακοινώσεων του Δήμου μας και στην αρμόδια υπάλληλο Σωτηρία Παπαρούνα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με το δήμο στο τηλ.: 26533-60313.

Τροχαίο στον κόμβο Πεδινής Ιωαννίνων!!!

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε, σήμερα το πρωί στις 6:00 στον κόμβο της Πεδινής Ιωαννίνων.Επιβατικό αυτοκίνητο,συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά,με φορτηγό γνωστής εταιρείας διανομής τροφίμων.Ευτυχώς όμως από την σύγκρουση υπήρξαν μόνο ελαφρά τραυματισμένοι.Προανάκριση για τα αίτια της σύγκρουσης,διεξάγει το τμήμα τροχαίας Ιωαννίνων.

Νέο «επεισόδιο» στην κόντρα του Σταύρου Καλογιάννη με την WWF Ελλάς

Ο πρώηνΥπουργός ζητά την ανάκληση της επιστολής της Οργάνωσης στο ΥΠΕΚΑ!!!

Νέο «επεισόδιο» στην κόντρα του Σταύρου Καλογιάννη με την WWF Ελλάς παίχτηκε με την ανακοίνωση του πρώτου η οποία αποτελεί ουσιαστικά απάντηση στην επιστολή της WWF η οποία με τη σειρά της απάντησε στον πρώην Υπουργό στην δική του παρέμβαση προ ημερών σχετικά με την επιστολή της στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα της εκτροπής του Αώου.Στη νέα του απάντηση ο κ. Καλογιάννης κατηγορεί τη WWF Ελλάς ότι δεν γνωρίζει τα ειδικότερα σύνθετα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή των Ιωαννίνων καταλογίζοντάς στον Γενικό Διευθυντή της Οργάνωσης θράσος, αλαζονεία και πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας γύρω από το φλέγον αυτό θέμα, ζητώντας του να ανακαλέσει τα όσα ανέφερε στην αρχική επιστολή του προς το ΥΠΕΚΑ.Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καλογιάννης αναφέρει στην απάντησή του:«Κύριε Καραβέλλα,Όπως γνωρίζετε, το πολυδύναμο έργο της Πίνδου αφορά στην ύδρευση των Ιωαννίνων και των οικισμών του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, στην άρδευση του λεκανοπεδίου, στην παραγωγή πράσινης ενέργειας και σε άλλες δυνατότητες (πχ: αναψυχή), όπως αυτό περιγράφεται στις σχετικές εγκεκριμένες μελέτες.Με έκπληξη διάβασα στην επιστολή σας ότι για το κρίσιμο θέμα της ύδρευσης των Ιωαννίνων, που απασχολεί τον τόπο επί μακρόν και αποτελεί κύριο σκοπό του πολυδύναμου έργου, εσείς «δεν θεωρείτε σκόπιμο να διατυπώσετε γνώμη»!Επίσης, για τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει το έργο στην τοπική και εθνική οικονομία (παραγωγή πράσινης ενέργειας, ανταποδοτικά οφέλη, αποτροπή έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα, κλπ), δεν κάνετε την παραμικρή αναφορά!Επιπλέον, για το μεγάλο αρδευτικό έργο που ολοκληρώνεται στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και θα έχει αδιαμφισβήτητες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της Παμβώτιδας, επίσης δεν κάνετε την παραμικρή αναφορά!Παραβλέπετε δε ότι το πολυδύναμο έργο συζητείται επί πολλά χρόνια, έχει γίνει αντικείμενο μελετών και διαβουλεύσεων επί σειρά ετών με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ και έχει αναλυθεί σε ημερίδες για την διαχείριση των υδατικών πόρων. Παραβλέπετε επίσης ότι γι' αυτό το πολυδύναμο έργο έχουν γνωμοδοτήσει θετικά όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.Παρ' όλα αυτά στην επιστολή σας προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ μιλήσατε για «σκάνδαλο»!Αλήθεια, με πόση ευκολία και αμετροέπεια καταλήγετε αβασάνιστα σε τέτοια απαράδεκτα συμπεράσματα;Στην επιστολή σας κάνετε υποδείξεις του τύπου «οι βουλευτές που αγαπάνε τον τόπο τους να δώσουν αγώνα για τη θεσμική θωράκιση του φυσικού πλούτου», αποκρύπτοντας ότι ως Υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ προχώρησα στη θεσμοθέτηση του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, παρά την αντίθεση όλων των φορέων στη θεσμοθέτηση αυτή!
Κύριε Καραβέλλα,
Αποκαλύπτεται από την επιστολή σας ότι η Οργάνωσή σας δεν γνωρίζει τα ειδικότερα σύνθετα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν στον τόπο μας.Παρ' όλα αυτά, με θράσος και αλαζονεία που διακρίνει όσους εμμένουν στην απόλυτη ορθότητα μόνο των δικών τους απόψεων, εσείς, οι επαγγελματίες του περιβάλλοντος, στέλνετε επιστολές στις Αρχές (και κατ' επιλογήν στον Τύπο), διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα και παραπληροφορώντας τους πολίτες.Θυμίζει η στάση σας την αντίστοιχη ενός συμπατριώτη μας «πράσινου» βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.), ο οποίος αγνοώντας ότι στο συγκεκριμένο πολυδύναμο έργο δεν προβλέπεται καν φράγμα, κατέθεσε Ερώτηση στο Ε.Κ. αναφέροντας πομπωδώς ότι «θα κατασκευαστεί φράγμα ύψους εξήντα (60) μέτρων στην Πίνδο» και γέλασαν μαζί του και οι πέτρες (της Πίνδου).Για να αποκαταστήσετε την αλήθεια που τόσο άδικα και βάναυσα πλήξατε, οφείλετε να ανακαλέσετε δημοσίως όσα αναληθή στοιχεία διατυπώσατε στην αρχική επιστολή σας».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ για εξωσωματική γονιμοποίηση στα Γιάννενα!

Τέσσερις νέες επιτροπές εξέτασης περιστατικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα στις Νομαρχιακές Μονάδες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας και Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε αυτές τις περιοχές, οι οποίοι μέχρι σήμερα θα έπρεπε να ταξιδέψουν σε άλλη περιοχή, προκειμένου να εγκριθεί από το ΕΟΠΥΥμέρος των δαπανών τους για την προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.Την σύσταση των 4 νέων επιτροπών , ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, απαντώντας στη Βουλή, σε σχετική ερώτηση.Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, οι τέσσερις νέες Επιτροπές θα ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία τους στις Νομαρχιακές Μονάδες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας και Αλεξανδρούπολης. Με τη λειτουργία αυτών των Επιτροπών θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι των συγκεκριμένων περιοχών ώστε να ενισχύεται η προσπάθεια των υπογόνιμων ζευγαριών στο ν΄ αποκτήσουν παιδί.Οι συγκεκριμένες Επιτροπές, όπως και οι ήδη τρεις υφιστάμενες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, θα εξετάζουν τις προϋποθέσεις χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής σε περιστατικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των δαπανών σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Στις Επιτροπές θα συμμετέχουν ιατροί του ΕΟΠΥΥ, καθώς και ιατροί των κατά τόπους Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.