Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα,στα έρημα χωριά του Τσαμαντά και στα περάσματα του Καλαμά

Οι αστυνομικές δυνάμεις χτενίζουν την περιοχή της Θεσπρωτίας.για να εντοπίσουν τον Ιλίρ Κούπα.Τα μπλόκα της αστυνομίας. είναι στημένα σε όλα τα περάσματα που οδηγούν στον ποταμό Καλαμά, τον οποίο ο Αλβανός δραπέτης,θα πρέπει να διασχίσει στην προσπάθειά του να κινηθεί προς την χώρα του.Ωστόσο,εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο,να έχει περάσει τις προηγούμενες ώρες τον ποταμό Καλαμά και για τον λόγο αυτό,πραγματοποιούν εξονυχιστικές έρευνες  στα έρημα χωριά της Μουργκάνας,επάνω στην Ελληνοαλβανική μεθορίο.Χωριά,που παραμένουν στο μεγαλύτερο μέρος τους, ερημωμένα,κάποια από αυτά με ελάχιστους κατοίκους και μόνο τον Αύγουστο,τα επισκέπτονται όσοι κατάγονται από την περιοχή.Σε ένα τέτοιο σπίτι άλλωστε,βρήκε προσωρινό καταφύγιο ο δραπέτης,στο χωριό Πολύδροσο.Ανάμεσα  όμως στα χωριά της Μουργκάνας,υπάρχουν και οικισμοί-φαντάσματα,οι οποίοι  δεν κατοικούνται, όπως η Παλιά Σαγιάδα,που βρίσκεται σε θέση που δε διακρίνεται ούτε καν από τις Θεσπρωτικές ακτές,με δεκάδες παλιά μισογκρεμισμένα αρχοντικά και εκκλησίες,στα οποία μπορεί εύκολα κανείς να μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα,χωρίς να δώσει καν στόχο!!!

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος των Ιωαννίνων

Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσωσαν το δάσος των Ιωαννίνων


Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφεύχθηκε το χειρότερο σενάριο για την πόλη!Στο περιαστικό δάσος των Ιωαννίνων,ξέσπασε πυρκαγιά σήμερα το απόγευμα. Οι πυροσβέστες όμως,κατάφεραν πριν από λίγη ώραν,να θέσουν  την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο πριν αυτή πάρει διαστάσεις.Γίνεται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων,για το συμβάν.

Pamvotis Ioannina- Open Passaliki Championships-September 2013


Κατηγορίες «Slalom»: Α΄ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης

Εν όψει της θετικής γνωμοδότησης της ΜΠΕ από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου στις 23-7-2013 και του game over για την πίστα θαλασσίου σκι στην Αμφιθέα. Η ΜΠΕ θα πάρει το «ΟΚ» μετά από οκτώ (8) μήνες παράνομων εργασιών και ένα μήνα πριν τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες-Εύγε για την Διαδικασία.

Οικολόγοι Πράσινοι

Ραντεβού στη «Δωδώνη» δίνουν οι κτηνοτρόφοι

Δεν πτοούνται από τις απειλές

Αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικό παρών στη αυριανή κινητοποίηση (11 π.μ.) και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» δηλώνουν οι παραγωγοί της Ηπείρου που διεκδικούν την εξόφληση τους για το γάλα που έχουν εισκομίσει εδώ και μήνες στην εταιρία.Από το κάλεσμα που απηύθυναν πάντως φαίνεται ότι δεν φοβούνται τη διάσπαση του μετώπου που δημιουργήθηκε στην περασμένη κινητοποίηση παρά τις απειλές για ανάληψη ποινικών και αστικών ευθυνών από όσους επιχειρήσουν να κάνουν κατάληψη στο εργοστάσιο, αλλά κυρίως την παύση της συνεργασίας με την επιχείρηση που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα έχουν που να δώσουν το γάλα τους.Όπως τονίζουν οι κτηνοτρόφοι πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης, αφού η κτηνοτροφία αργοσβήνει και οι ίδιοι είναι στα όριά τους.«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και οι απειλές του κ. Βιτάλη και των άλλων μελών της διοίκησης της Δωδώνης δεν μας πτοούν. Ας ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους και μετά να μιλούσαν. Έτσι που πάνε όχι μόνο θα μας αφήσουν απλήρωτους αλλά θα την κλείσουν την Δωδώνη», είπε χαρακτηριστικά χθες στο κάλεσμά του προς του συναδέλφους του ο κ. Μπότσιος.Παράλληλα έθεσε προ των ευθυνών τους τους τοπικούς παράγοντες που όπως είπε έβαλαν πλάτη για να ιδιωτικοποιηθεί η εταιρία, αναρωτώμενους που είναι τα εκατομμύρια που υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν στην Ήπειρο με την επένδυση αυτή.Και ο Γιάννης Γιώτης κάλεσε τους παραγωγούς να μην φοβηθούν και «με το κεφάλι ψηλά» να υποκύψουν σε εκβιασμούς.«Όσοι έσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες», είπε ο κ. Γιώτης ο οποίος παραδέχτηκε ότι μετά τις ανακοινώσεις της εταιρίας υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοί του που είναι φοβισμένοι προβλέποντας όμως ότι η ανάγκη για κοινό μέτωπο προκειμένου να αλλάξει η σημερινή κατάσταση θα υπερνικήσει την όποια φοβία και η σημερινή συγκέντρωση θα είναι ανάλογη τις προηγούμενης όταν περίπου 1.500 κτηνοτρόφοι έδωσαν το παρών έξω από την γαλακτοβιομηχανία.Τέλος ο Χρήστος Πέπες κάλεσε όλες τις πλευρές να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και καταλάβουν πιο είναι το πρόβλημα που υπάρχει.Πρόσθεσε δε ότι η νέα διοίκηση πρέπει να αποδείξει στην πράξη τα μεγάλα λόγια περί συνεργασίας με τους κτηνοτρόφους, ώστε όλοι μαζί να δουλέψουν για το καλό της εταιρίας αλλά και της κτηνοτροφίας.«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι Δωδώνη χωρίς την Ήπειρο δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και Ήπειρος χωρίς τη Δωδώνη», επισήμανε.

Παρών στο συλλαλητήριο η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Ζίτσα σημειώνοντας τα εξής:«Η πώληση της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας της Ηπείρου από την κυβέρνηση δείχνει ήδη τα πρώτα «αναπτυξιακά» της αποτελέσματα. Οι κτηνοτρόφοι ήδη βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους. Οι νέοι ιδιοκτήτες της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. οφείλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους Ηπειρώτες παραγωγούς, οι οποίοι αποτελούν τον βασικό κινητήριο μοχλό της Ηπειρωτικής οικονομίας. Όσοι λοιπόν αποφάσισαν την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας με συνοπτικές διαδικασίες θα έπρεπε να ξέρουν ότι είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι στους κτηνοτρόφους – παραγωγούς αλλά και σε ολόκληρη την ηπειρωτική κοινωνία. Ας πράξουν τα δέοντα πριν είναι πολύ αργά. Απαιτούμε από τους νέους ιδιοκτήτες να πληρωθούν άμεσα όλοι οι παραγωγοί και να χορηγηθούν όλες οι προκαταβολές όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, ούτως ώστε να μην σβήσει η κτηνοτροφία στην περιοχή μας, που ήταν και είναι ο στυλοβάτης της Ηπείρου. Την Παρασκευή θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία της Σ.Ε. ΠΑΣΟΚ Δήμου Ζίτσας καθώς και της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ σε ένδειξη συμπαράστασης στο πλευρό των κτηνοτρόφων.

Ανακοίνωση συμπαράστασης από την ΑΡΠΗ
Με ανακοίνωση της η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο τάσσεται στο πλευρό των παραγωγών και τους καλεί σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο.«Η τοπική κτηνοτροφία βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Είναι άμεση ανάγκη να επανακάμψει σε ωριμότερο βαθμό ο κοινωνικός χαρακτήρας της ΔΩΔΩΝΗΣ εταιρείας, πράγμα που απαιτεί όχι μόνο τη στήριξη και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αλλά και τη δημοκρατική συνεταιριστική και συνδικαλιστική οργάνωση των κτηνοτρόφων, σε ρήξη με τον εναγκαλισμό του κράτους και των αγροτοπατέρων. Καλούμε όλες τις αγωνιστικές αριστερές δυνάμεις και τα σωματεία των εργαζομένων να αναλάβουν το ιστορικό τους καθήκον και να συμπαρασταθούν στους κτηνοτρόφους, συμβάλλοντας στην οργάνωση του αγώνα τους και στη σύνδεσή του με τις υπόλοιπες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, με στόχο τη δικαίωση των αιτημάτων των παραγωγών και την ανατροπή της πολιτικής και των κυβερνήσεων του πλιάτσικου, της λιτότητας και της καταστολής», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Και οι κτηνίατροι
Την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα των κτηνοτρόφων εξέφρασε με ανακοίνωση του και το Παράρτημα Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.Σε αυτή καλεί τη διοίκηση της εταιρίας να εξοφλήσει τους παραγωγούς να τους δώσει την εκκαθάριση, ενώ ζητά να περάσει η «Δωδώνη» στα χέρια των κτηνοτρόφων.

Σύγκλιση Δ.Σ ζητά η ΕΑΣ Ιωαννίνων
Την ίδια ώρα η ΕΑΣ Ιωαννίνων με τη σύμφωνη γνώμη των λοιπών μετόχων (ΕΑΣ), απεφάσισε τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», που εκπροσωπούν τις ΕΑΣ, να ζητήσουν, όπως έχουν δικαίωμα, την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας για τη συζήτηση των κρισίμων για την επιβίωσή της θεμάτων,όπως η μεγάλη καθυστέρηση στην εξόφληση των κτηνοτρόφων, η χορήγηση υπερβολικής και ακάλυπτης πίστωσης σε συγκεκριμένο πελάτη της, καθώς και η μέχρι σήμερα λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου της, που καθιστά χωρίς ουσία τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών ΕΑΣ σε αυτό.

Σωματείο εργαζομένων: «Δεν είμαστε απλήρωτοι»
Με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο αλλά και αναρτήσεις διαφόρων sites και blogspots σχετικά με καθυστερήσεις στις απολαβές των εργαζομένων της εταιρίας, το σωματείο εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ,δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα καθυστερήσεων στις μηνιαίες αποδοχές όλων των εργαζομένων (400 συνολικά μονίμων και εποχικών).«Επίσης καμία καθυστέρηση δεν υφίσταται στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών της εταιρείας προς το ΙΚΑ και άλλους ασφαλιστικούς φορείς.Τα δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα και αναληθή και δημιουργούν λανθασμένη εντύπωση με προφανή στόχο να πληγεί η επιχείρηση και η ηγετική της θέση στην αγορά.Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν σε κανέναν τη διασπορά ψευδών «ειδήσεων» εις βάρος τους και δηλώνουν αποφασισμένοι, όπως έπρατταν πάντα, να προασπίσουν τη φήμη της μεγάλης Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

NEOI ΑΓΩΝΕΣ

ΟΙ "ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΕΣ" ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ "MΕΑ CULPA" ΔΗΜΟΣΙΑ...

ΤΟ «ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ» ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ
Οι στρατηγοί και στρατηλάτες που διοικούν και κατευθύνουν στρατούς σε αποστολές εθνικής σημασίας, όπως αποδεικνύεται η εξελισσόμενη στους ορεινούς όγκους της Ηπείρου κατά ένοπλων και επικίνδυνων κακοποιών, οφείλουν κάποια στιγμή δημόσια να παραδέχονται σφάλματα. Έστω και εαν δεν είναι δικά τους. Δεν το έπραξε χθες ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Νίκος Παπαγιαννόπουλος, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις.Ερωτηθείς αν στο διάστημα των τεσσάρων μηνών έχουν γίνει λάθη από την πλευρά των διωκτικών αρχών, με αποτέλεσμα να χαθούν δύο ανθρώπινες ζωές, της 25χρονης Κατερίνας Ζώγαλη στα Ίσθμια, στις 29 Μαρτίου, και του 37χρονου υπαρχιφύλακα, Γιώργου Ανδρουτσόπουλου, στο Δίστομο ο οποίος δεν πρόλαβε να δει το βρέφος που εγκυμονούσε η σύζυγος του, αρκέστηκε να απαντήσει: "Ουδέν σχόλιον".Υπάρχει και το mea culpa, κύριε Αρχηγέ.

makeleio

Συνεδρίασε η Πανηπειρωτική Γραμματεία του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα στην Παραμυθιά η Πανηπειρωτική Γραμματεία της περιφερειακής παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο». Στη συνεδρίαση πήραν μέρος τα μέλη των Γραμματειών των 4 περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου και ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Γιάννης Παπαδημητρίου. Η Γραμματεία επισημαίνει την κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού από την πολιτική των μνημονίων, τον αντιδραστικό και συγκεντρωτικό χαρακτήρα του «Καλλικράτη» και τονίζει την ανάγκη της ανατροπής αυτού του θεσμικού πλαισίου και της αντικατάστασής του από ένα νέο Καταστατικό Χάρτη της Αυτοδιοίκησης, που μπορεί να προωθήσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Με την έννοια αυτή η παράταξη υποστηρίζει το αίτημα για προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού ως αφετηρία εξελίξεων και για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Αυτό δεν αναιρεί φυσικά την ανάγκη της προετοιμασίας των δυνάμεων της παράταξης για όλα τα ενδεχόμενα σενάρια πολιτικών εξελίξεων. Η Γραμματεία επισημαίνει την ολοκληρωτική αποτυχία της σημερινής Περιφερειακής Αρχής του κ. Καχριμάνη και επειδή δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από την πολιτική πτώχευσης του ελληνικού λαού και επειδή στηρίζει ενεργητικά την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, των συλλογικών αγαθών και του περιβάλλοντος και επειδή διοικεί την Περιφέρεια με δεσποτικό, πελατειακό και αδιαφανή τρόπο και με πλήρη υποτίμηση των συλλογικών της οργάνων και διαδικασιών.Η Γραμματεία τονίζει ότι είναι ανάγκη η Ήπειρος να αλλάξει σελίδα. Βασική επιδίωξη της παράταξης είναι η συγκρότηση μιάς προοδευτικής - αντιμνημονιακής, αντικαθεστωτικής και αντιδεξιάς - πλειοψηφίας με στόχους την ενεργοποίηση των πολιτών, την κατάληψη της περιφερειακής εξουσίας, την ανακοπή κατ’ αρχήν της καταστροφικής πορείας και το άνοιγμα του δρόμου για ένα εναλλακτικό πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης και ανάπτυξης της Περιφέρειας της Ηπείρου, που θα υπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολλών, θα προστατεύει τα συλλογικά αγαθά και το περιβάλλον και θα στηρίζεται στη λαϊκή συμμετοχή και το δημόσιο έλεγχο. Υλοποιώντας την επιδίωξη αυτή, οι τοπικές Γραμματείες της παράταξης θα αναλάβουν την πρωτοβουλία διερευνητικών επαφών με πρόσωπα και συλλογικότητες με βάση τα κριτήρια της πολιτικής συμφωνίας αλλά και της προσωπικής και συλλογικής αξιοπιστίας.Η Γραμματεία αξιολογεί ως θετική - και μαχητική και τεκμηριωμένη - την παρουσία της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εκτιμάει τη βελτίωση της αποκεντρωμένης λειτουργίας της σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων (νομών), την οποία θεωρεί ως κατάκτηση δημοκρατικής λειτουργίας σε σύγκριση με άλλα περιφερειακά σχήματα, και συμφωνεί στην ανάγκη περαιτέρω επεξεργασίας ενός εναλλακτικού προγραμματικού λόγου σε κρίσιμους τομείς για το μέλλον της Ηπείρου και των πολιτών της. Για το σκοπό αυτό η παράταξη θα διοργανώσει ειδικές ημερίδες στις 4 πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων. Παράλληλα το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» θα αξιοποιήσει τη θερινή περίοδο για να διευρύνει τις επαφές του με τους Ηπειρώτες πολίτες της υπαίθρου.Τέλος η Γραμματεία του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και την ενεργητική συμμετοχή της παράταξης στους αγώνες των απολυμένων ή προς απόλυση σε όλη την κλίμακα του δημόσιου τομέα (Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπαίδευση, δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, υγεία κλπ.), των απλήρωτων και απολυμένων εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα και των ανέργων αλλά και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου ενάντια στις μεθοδεύσεις των ιδιοκτητών της «Δωδώνης», καλώντας σε μαχητική παρουσία στο αυριανό συλαλητήριο.

To 8o Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στην Κόνιτσα

Ξεκίνησε την Τετάρτη, 24 Ιουλίου στην Κόνιτσα το 8o Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο (Summer School) Ανθρωπολογίας, Εθνογραφίας και Συγκριτικής Λαογραφίας των Βαλκανίων, που οργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δήμο Κόνιτσας και το Διεθνές Ακαδημαϊκό Δίκτυο Border Crossings. Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 65 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από 15 χώρες και 17 καθηγητές.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω σειρές μαθημάτων: Εθνικά κινήματα και ιδεολογίες στα οθωμανικά Βαλκάνια (19ος αι. 20ος αι. ), το Ισλάμ στα Βαλκάνια: Ιστορικές και σύγχρονες ανθρωπολογικές προσεγγίσεις, η Εθνολογία και η συγκρότηση της αγροτικής ταυτότητας στη Ρουμανίας, θέματα σχετικά με το σύνορο Αλβανίας - Κοσσυφοπεδίου. Ως συνήθως, βασικό τμήμα των σεμιναρίων είναι η διδασκαλία ενός μαθήματος για την εθνογραφία των συνόρων, το οποίο συμπεριλαμβάνει και άσκηση των φοιτητών στην επιτόπια εθνογραφική έρευνα στις δυο πλευρές του ελληνο-αλβανικού συνόρου. Τα πορίσματα των ερευνών δημοσιεύονται στην επετηρίδα του Summer School.Φέτος εκλεκτός προσκεκλημένος είναι ο καθηγητής David Kiedeckel του Central Conneticut State University,ο οποίος θα δώσει ανοιχτή διάλεξη για τους φοιτητές και το κοινό στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κόνιτσας την Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 8:30.Επιστημονικά υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο καθηγητής Βασίλης Νιτσιάκος.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σημαντικό γεγονός για την πόλη της Πρέβεζας αναμένεται να αποτελέσει το 3ημερο Φεστιβάλ τέχνης, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «I MAKE» της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας «INTERREG ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013». Το φεστιβάλ αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς δραστηριοτήτων που με τη συμμετοχή των νέων της Πρέβεζας θα προβάλουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αναδεικνύοντάς τη σε πόλο τουριστικής έλξης.Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 30 - 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου και καλύπτει μια πληθώρα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν μουσική, χορό, φωτογραφία, graffiti και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν την τέχνη με την περιήγηση στην Πρέβεζα, καθώς οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένα σημεία σε ολόκληρη την πόλη.Το Φεστιβάλ θα υποδεχτεί το κοινό του την Παρασκευή, 30 Αυγούστου με προβολή video και ζωντανή μουσική από τους μαθητές του σεμιναρίου πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης και ντοκιμαντέρ. Θα ακολουθήσει χορευτική παράσταση από τους μαθητές του σεμιναρίου χορού, ενώ η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη Μπάμπη Στόκα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Παράλληλα θα διεξάγεται η έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίδειξη graffiti από επαγγελματίες του είδους οι οποίοι θα απεικονίσουν με τον δικό τους εναλλακτικό τρόπο τον πολιτισμό της περιοχής.Συνέχεια στο Φεστιβάλ το Σάββατο, 31 Αυγούστου με τη μοναδική και σπάνια για την Ελλάδα παρουσίαση αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας κομέντια ντελ άρτε (Commedia dell'arte) από τους Ιταλούς εταίρους. Θα ακολουθήσει Dj set αλλά και Show Tango και Latin από το βραβευμένο χορευτικό σχήμα Ritmo Nuevo και συναυλία με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, ενώ σε εξέλιξη θα βρίσκεται και η έκθεση φωτογραφίας.Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, οπού θα συνεχιστούν οι μουσικές εκδηλώσεις και η έκθεση φωτογραφίας. Τέλος, θα απονεμηθούν οι Βεβαιώσεις Συμμετοχής των νέων που εθελοντικά συμμετείχαν στα εργαστήρια χορού, ντοκιμαντέρ, πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης αλλά και στους ερασιτέχνες φωτογράφους που απαθανάτισαν το ρυθμό της πόλης με τις φωτογραφικές τους λήψεις.

ΑΡΤΑ: Με λιτανείες τιμάται η μνήμη της Αγίας Παρασκευής

Η μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμάται σήμερα και αύριο στις τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013, θα πραγματοποιηθούν λιτανείες στις Τ.Κ. Καλοβάτου, Μύτικα καθώς και Πολυδρόσου στην οποία θα παραστεί και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος. Ανήμερα της εορτής, θρησκευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην τοπική κοινότητα Ροδαυγής, όπου στην κεντρική πλατεία υπάρχει ο φερώνυμος Ιερός Ναός.

Ενίσχυση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου

Πενήντα (50) κιβώτια με είδη διατροφής (μακράς ημερομηνίας λήξης) και 21 κιβώτια με τυροκομικά προϊόντα προσφορά της Αγροτικής Βιομηχανίας «Δωδώνη» διέθεσε στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου το τοπικό τμήμα της Ομογενειακής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ. Επίσης, είδη διατροφής διέθεσε στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε (Φραγκούλης) για τις ανάγκες των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας και Ιδρυμάτων της Περιφέρειας.Η παράδοση των ειδών έγινε σήμερα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νικόλα Κάτσιου και αυτά διατέθηκαν στα ενοριακά συσσίτια του Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου, του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Αγοράς, του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Κοπάνων, στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος»,στη Δικαστική Φυλακή Ιωαννίνων, στο Γηροκομείο Κόνιτσας, στην Ιερά Μητρόπολη Άρτας και στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Κάτσιος ευχαρίστησε όλους όσοι ενισχύουν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου.«Εξάρουμε το έργο της ΑΧΕΠΑ γιατί στο πνεύμα του απόδημου ελληνισμού, που όλα αυτά τα χρόνια έχει διαδραματίσει το δικό του ρόλο στην έκφραση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό πληθυσμό, σήμερα συνεχίζει αυτή την προσπάθεια. Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί, να σταθεί δίπλα στα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας στην Ήπειρο. Αυτή η προσπάθεια, μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι συνεχής και δεν περιορίζεται μόνο σε περιόδους γιορτών. Για αυτό παρακαλούνται οι συμπολίτες μας και οι φορείς της περιοχής όλο τον χρόνο, μέσω όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, να στέκονται δίπλα στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να συνεχίσουμε κι εμείς να βοηθάμε».Ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της ΑΧΕΠΑ κ. Ευ. Γκόλας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα στήριξης των συνανθρώπων μας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ανακοινώνεται ότι η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Π.Ε ΑΡΤΑΣ: ΤΗΛ 2681363502-2681363512
Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΤΗΛ. 2665360154-2665360184
Π.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΤΗΛ. 2651364129-2651364128
Π.Ε ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 2682360200-2682360250

Το Σαββατοκύριακο ο 3ος Μαραθώνιος Ορεινού Τρεξίματος Ζαγορίου


Για τρίτη συνεχή χρονιά στις 27 και 28 Ιουλίου 2013 διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ «ZAGORI MOUNTAIN RUNNING» ο 3ος Μαραθώνιος Ορεινού Τρεξίματος Ζαγορίου, με την αρωγή του Δήμου Ζαγορίου, του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και άλλων τοπικών φορέων. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας των 50km με τερματισμό την Πασχάλειο Σχολή Καπεσόβου και την Κυριακή οι αγώνες των 25km και 10km και οι ποδηλατικοί των 50km και 26km. Η απονομή των επάθλων όλων των διαδρομών θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία των Κήπων. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να απολαύσετε ένα αθλητικό γεγονός που αγκαλιάζει την φύση, την παράδοση, την αρχιτεκτονική και τον άνθρωπο ωε αθλητή, εθελοντή, συμμέτοχο σε μια μεγάλη προσπάθεια!!!

Ανακοίνωση της ΕΑΣ Ιωαννίνων για τα γεγονότα, που συμβαίνουν στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»

Τα τελευταία γεγονότα, που συμβαίνουν στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», όπως η μεγάλη καθυστέρηση στην εξόφληση των κτηνοτρόφων, η χορήγηση υπερβολικής και ακάλυπτης πίστωσης σε συγκεκριμένο πελάτη της, καθώς και η μέχρι σήμερα λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου της, που καθιστά χωρίς ουσία τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών ΕΑΣ σε αυτό, προκαλεί έντονη την ανησυχία μας για το μέλλον της βιομηχανίας, ενόψει και της διαφαινόμενης έλλειψης ρευστότητας από μέρους της νέας μεγαλομετόχου.Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Ιωαννίνων, με τη σύμφωνη γνώμη των λοιπών μετόχων (ΕΑΣ), απεφάσισε τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», που εκπροσωπούν τις ΕΑΣ, να ζητήσουν, όπως έχουμε δικαίωμα, την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας για τη συζήτηση των κρισίμων αυτών για την επιβίωσή της θεμάτων, επιβεβαιώνοντας το αμείωτο ενδιαφέρον του για την απρόσκοπτη λειτουργία της, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων και διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα ασκήσει όλα τα δικαιώματα, τα οποία της παρέχονται από τη συμμετοχή της στη μετοχική σύνθεση της βιομηχανίας.

Η παραπληροφόρηση έφερε τις αντιδράσεις για τον σταθμό μεταφόρτωσης

Σε σκόπιμα λανθασμένη ενημέρωση των κατοίκων από συγκεκριμένους κύκλους αποδίδει την άρνησή τους στην χωροθέτηση

Σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και «πλύση εγκεφάλου» των τοπικών κοινωνιών απέδωσε με δηλώσεις του χθες ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προσπάθεια να πειστούν οι κάτοικοι ότι η χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δεν είναι οχλούσα για το περιβάλλον.Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο της Δευτέρα, όπου μόλις 18 Σύμβουλοι ψήφισαν για τις πιθανές θέσεις του ΣΜΑ, η λαθεμένη ενημέρωση των πολιτών αλλά και η ευκαιριακή αντιπολίτευση δημιουργούν προβλήματα σε ένα έργο που καθαρά περιβαλλοντικό και γι' αυτό άλλωστε δεν υπάρχει πρόβλημα με την χρήση γης του τεμαχίου όπου θα χωροθετηθεί.«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αν θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση δεν πρέπει να την κάνουν με το Περιβάλλον. Το Περιβάλλον και οι ενέργειες που κάνουμε δεν έχουν ούτε πράσινο, ούτε μπλε, ούτε κόκκινο χρώμα», είπε χαρακτηριστικά.Μάλιστα δε δίστασε να επιρρίψει ευθύνες σε ορισμένους κύκλους ακόμα και μέσα από τη δική του παράταξη, που όπως είπε φρόντισαν να με μεθοδικότητα εδώ και καιρό να περάσουν την αντίληψη στους πολίτες των περιοχών όπου εκλέγονται ότι μια πιθανή χωροθέτηση του ΣΜΑ θα φέρει τα σκουπίδια μέσα στα σπίτια τους, αναγνωρίζοντας ότι υπήρχε ένα κενό στην ενημέρωση και την επικοινωνία με την τοπική κοινωνία το οποίο κάποιο εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά.«Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε σαν πολίτες των Ιωαννίνων. Δυστυχώς η ενημέρωση των δημοτών σε θέματα περιβάλλοντος άργησε πολύ. Ξεκίνησε μόλις πριν δυόμιση χρόνια από τη δική μας δημοτική αρχή γιατί μέχρι τότε κανείς δεν ασχολούταν σοβαρά με το περιβάλλον. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές δράσεις προστασίας του Περιβάλλοντος και η χωροθέτηση του ΣΜΑ είναι μια πολύ σημαντική απόφαση στη συνολική προσπάθεια που κάνουμε σαν δήμος», είπε ο κ. Μπέγκας.Αναφερόμενος τέλος στην απόφαση να χωροθετηθούν μαζί τελικά ΣΜΑ και εργοτάξιο δήλωσε ότι αυτή ήταν και η αρχική πρόθεση της Δημοτικής Αρχής καθώς η λειτουργία του εργοταξίου δίπλα από τη λίμνη εκτός από περιβαλλοντικές επιπτώσεις έχει και νομικά κωλύματα.Εξήγησε βέβαια ότι η κοινωνική αντίδραση ήταν μεγάλη και γι' αυτό ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να πει πριν μερικούς μήνες ότι η λύση αυτή εγκαταλείπεται κάτι που όμως φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκαν στον Δήμο κι έτσι η λύση πακέτο προωθείται και πάλι.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για τέσσερα έργα

Με έγγραφα του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα έργα:
-«Ανάπλαση πάρκου παλαιού Δημαρχείου και ανακατασκευή παιδικής χαράς», προϋπολογισμού 616.200 ευρώ. Φορέας υλοποίησης: Δήμος Ιωαννιτών
-
«Ανάπτυξη περιπατητικής διαδρομής ‘Στρατώνες – Σκάλα προς Συρράκο – Καλαρρύτικο ποταμό’ της Τ.Κ. Καλαρρυτών Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 650.000 ευρώ (σύμφωνη γνώμη υπό προϋποθέσεις). Φορέας υλοποίησης: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας
-«Προμήθεια ξενοδοχειακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού» για το νέο ΤΕΠ Γ.Ν. Φιλιατών, προϋπολογισμού 385.230 ευρώ (σύμφωνη γνώμη υπό προϋποθέσεις). Φορέας υλοποίησης: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
-«Προμήθεια GPS με χρήση αυτόματης επικοινωνίας UHF» της πράξης «Πειραματική ανάπτυξη καινοτόμου γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος ορθολογικής διαχείρισης των ορεινών – υπαλπικών λιβαδιών Θεοδώριανων Άρτας», προϋπολογισμού 29.138 ευρώ. Φορέας υλοποίησης: Ειδικός Λογαριασμός ΤΕΙ Ηπείρου.

Συνάντηση Ηλ.Θεοδωρίδη με κτηνοτρόφους για τη δημιουργία Κτηνοτροφικής Ζώνης στην Κόνιτσα


Ενημερωτική συνάντηση για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν με στόχο τη δημιουργία Κτηνοτροφικής Ζώνης στην περιοχή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου Κόνιτσας.Θέλοντας μέχρι την αντικατάστασή του να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Ηλίας Θεοδωρίδης προκάλεσε σε συνεργασία με το Δήμο Κόνιτσας συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή τους για τις διαδικασίες που πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν ώστε να προχωρήσει η σύνταξη χωροταξικής μελέτης για τη δημιουργία Κτηνοτροφικής Ζώνης που θα καταθέσουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να χρηματοδοτηθεί άμεσα όπως είχε δεσμευθεί ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης στην ημερίδα που είχε πραγματοποιήσει το Μάιο στην Άρτα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.«Νοιώθω ικανοποίηση που ξεκινάμε σήμερα από εδώ το στάδιο της υλοποίησης μιας ιδέας. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα καθώς θα πρέπει να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη» ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης απευθυνόμενος στους κτηνοτρόφους και τους πρότεινε να προχωρήσουν στη σύσταση συνεταιρισμού «για να μπορέσουν να διαχειριστούν τις τύχες τους οι ίδιοι και να σχεδιάσουν το μέλλον της παραγωγής τους» καθώς θα μπορέσουν ως συνεταιρισμός πλέον να καταθέσουν τη συγκεκριμένη μελέτη προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την Κτηνοτροφική Ζώνη στην Κόνιτσα.Μια πρόταση που είδαν θετικά οι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στη συνάντηση και συζήτησαν καταθέτοντας τις προτάσεις αλλά και τις επιφυλάξεις τους.«Η ανασυγκρότηση της παραγωγής του πρωτογενή τομέα πρέπει να αποτελέσει βασικό πυλώνα κυβερνητικής πολιτικής» επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρίδης και τόνισε πως οι Κτηνοτροφικές Ζώνες θα συμβάλουν τα μέγιστα στην αλλαγή του μοντέλου κτηνοτροφίας στην Ελλάδα που είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει να έχει μέλλον. «Αν δε σχεδιάσουμε με αυτό τον τρόπο την κτηνοτροφία αυτή θα φθίνει και θα χαθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά και ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα των Κτηνοτροφικών Ζωνών που μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης και στήριξης της κτηνοτροφικής παραγωγής.Ειδικότερα, στα πλεονεκτήματα της χωροθέτησης και δημιουργίας Κτηνοτροφικών ζωνών περιλαμβάνονται η αύξηση των εισοδημάτων των κτηνοτρόφων, η μείωση του κόστους παραγωγής, η προστασία του περιβάλλοντος, η επιστημονική παρακολούθηση και ο έλεγχος υγείας των κοπαδιών, η εφαρμοσμένη ημιεκτατική διατροφή των ζώων, η αναβαθμισμένη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων με την καθετοποίηση της παραγωγής, ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων , η καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση του δυναμικού των βοσκοτόπων, κ.ά.Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ιωάννης Σκούφος, Καθηγητής στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής ΤΕΙ Ηπείρου ο οποίος εξειδίκευσε τα οφέλη της Κτηνοτροφικής Ζώνης με βάση την κτηνοτροφία που έχει αναπτυχθεί στην επαρχία της Κόνιτσας. «Σήμερα η κατάσταση είναι ένα δράμα και χάρη στη φιλότιμη προσπάθεια δύο πολιτικών είπαμε να βάλουμε μια τάξη για να δώσει απτά αποτελέσματα στους κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε αδιέξοδο» ανέφερε και κατέστησε σαφές πως με το νέο μοντέλο θα δημιουργηθεί καθετοποιημένη παραγωγή με ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα που θα αυξήσουν το εισόδημα των κτηνοτρόφων και θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους.«Πρόκληση» χαρακτήρισε την προσπάθεια της δημιουργίας Κτηνοτροφικής Ζώνης στην Κόνιτσα ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γαργάλας. «Σήμερα μας παρουσιάστηκε ένα νέο τοπίο που αποτελεί πρόκληση για την περιοχή και ταυτόχρονα προκαλεί φόβους. Εμείς είμαστε εδώ για να ξεπεράσουμε τους φόβους και να προχωρήσουμε μπροστά», είπε απευθυνόμενος προς τους κτηνοτρόφους υποσχόμενος έτσι πως ο δήμος θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθειά τους να προχωρήσουν οργανωμένα στη σύνταξη χωροταξικής μελέτης για την Κτηνοτροφική Ζώνη της Κόνιτσας.Να σημειωθεί πως οι Κτηνοτροφικές Ζώνες είναι κοινόχρηστες περιοχές για την οργάνωση των οποίων πρέπει να προηγηθεί η σύνταξη χωροταξικής μελέτης, προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές, δρόμοι, εγκαταστάσεις, δίκτυα ηλεκτρισμού, δίκτυα ύδρευσης, δίκτυα διαχείρισης των απορριμμάτων και των αποβλήτων, με σκοπό οι κτηνοτρόφοι οικειοθελώς και αυτοβούλως να εγκατασταθούν σ’ αυτές ώστε να επιτευχθεί το τελικό ζητούμενο που είναι βεβαίως η αύξηση της παραγωγής και του εισοδήματος τους.

Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο τροφοδοτικό σύστημα ύδρευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, του Προέδρου του ΣΥΔΛΙ Θανάση Μανταλόβα και του εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας Πέτρου Αρλέτου η σύμβαση για την κατασκευή του έργου νέου τροφοδοτικού συστήματος ύδρευσης λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από τη θέση Τούμπα έως τη θέση Βουνοπλαγιά.Το έργο έχει προϋπολογισμό 7,7 εκατομμυρίων ευρώ και με την ολοκλήρωσή του επιλύονται οριστικά προβλήματα υδροδότησης του λεκανοπεδίου και συμπληρώνεται το σύνολο των υποδομών ώστε να μην ανακύψει πλέον κανένα ζήτημα για τις επόμενες δύο δεκαετίες.Ο Πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ Θανάσης Μανταλόβας στις δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώνεται μία μεγάλη και συστηματική προσπάθεια που έγινε με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων ομαλούς υδροδότησης του λεκανοπεδίου και διασφάλισης νερού επί 365 μέρες το χρόνο.«Το συγκεκριμένο έργο όπως και όλα τα άλλα, τα διεκδικήσαμε, χρειάζονταν υπομονή και επιμονή και κυρίως προγραμματισμό. Με την ολοκλήρωσή του επιλύονται προβλήματα για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Η αντιμετώπιση προβλημάτων υδροδότησης ήταν μία από τις προτεραιότητες που θέσαμε. Έτσι πέρυσι και φέτος δεν είχαμε διακοπές και ελλείψεις νερού. Για το αποτέλεσμα αυτό χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από όλο το προσωπικό του Συνδέσμου το οποίο έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.Έτσι επιλύουμε τα σημερινά προβλήματα του λεκανοπεδίου και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης συμπληρώνοντας όλες τις υποδομές που θα διασφαλίζουν νερό 24 ώρες το 24ωρο.Θέλω να τονίσω ότι τα μικρά και καθημερινά προβλήματα επιλύονται μόνο μέσα από μεγάλα έργα υποδομής», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Μανταλόβας.Ο Πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία με την ΕΤΒΑ η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραχώρηση των γεωτρήσεων της δεύτερης. Ήταν κάτι που είχε επιχειρηθεί κατά το παρελθόν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Ο κ. Μανταλόβας ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα ολοκληρώνεται η τρίτη γεώτρηση στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας και έτσι εμπλουτίζεται το δίκτυο με νέες ποσότητες νερού και αποδεσμεύονται άλλες που θα διατεθούν στις υπόλοιπες περιοχές.«Με την υπογραφή του συγκεκριμένου έργου κλείνει ένας μεγάλος κύκλος. Και ολοκληρώνεται με τον απολογισμό που γίνεται σήμερα στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΣΥΔΛΙ. Η θέση του αντιδημάρχου απαιτεί πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και για τον λόγο αυτό κάποιος άλλο θα αναλάβει την προεδρία του συνδέσμου στο εξής», κατέληξε ο κ. Μανταλόβας.

Ολοκλήρωση των έργων υποδομής
Ο αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Μασσαλάς στις δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής ήταν η ολοκλήρωση των έργων υποδομής.Έτσι δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης με αποτέλεσμα την ένταξη ενός μεγάλου αριθμού έργων που απαντούν στις απαιτήσεις των πολιτών και επιλύουν προβλήματα που χρόνιζαν.«Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, εκεί όπου υπήρχαν χρήματα κι έτσι εντάξαμε ένα πλήθος έργων. Με τα έργα αυτά ολοκληρώνονται οι βασικές υποδομές του Δήμου Ιωαννιτών στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Θέλω να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και τον Προγραμματισμό που με πολύ δουλειά αξιοποίησαν κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που υπήρχε» τόνισε ο κ. Μασσαλάς.Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολούθησε η δημοτική αρχή θέτοντας ως κυρίαρχη προτεραιότητα την επίλυση όλων των προβλημάτων στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Ήταν ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο για την δρομολόγηση έργων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και στην εξυπηρέτηση του πολίτη.Ο κ. Φίλιος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην κατεύθυνση αυτή και ζήτησε από τον ανάδοχο την γρήγορη εκτέλεση του έργου.«Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε ποσοστό 80% περίπου τα έργα εκτελούνται από τοπικές κοινοπραξίες. Αυτό δείχνει ότι έχουν και την τεχνογνωσία και την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Επίσης θέλω να τονίσω ότι το σύνολο των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ θα δημιουργήσουν δεκάδες θέσεις εργασίες όπως προκύπτει από τα ίδια τα στοιχεία του προγράμματος και θεωρούμε ότι κι αυτή είναι μία σημαντική προσφορά του Δήμου προς τους πολίτες» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Απάντηση της ΔΕΥΑΙ για τους λογαριασμούς ύδρευσης στο Πέραμα

Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Περάματος και συγκεκριμένα των διαμερισμάτων Περάματος, Κρύας, Κρανούλας, Αγίας Μαρίνας, Περιβλέπτου και Αμφιθέας, οι οποίοι παρέλαβαν λογαριασμούς ύδρευσης με ημερομηνία έκδοσης 22 και 23/7/2013 και λήξης 12 και 13/8/2013 καλούνται να μην προβούν στην εξόφλησή τους λόγω λανθασμένης εκτύπωσης.Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής κάνει γνωστό ότι η αντίστοιχη υπηρεσία θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των νέων λογαριασμών.

ΑΡΤΑ:Στη φάκα Ρουμάνος τσαντάκιας!

Συνελήφθη, χθες  το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 30χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος κατηγορείται για αρπαγή τσάντας από ηλικιωμένη γυναίκα και επαιτεία.Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο δράστης προσέγγισε 71χρονη, η οποία βάδιζε στην πόλη της Άρτας και αφαίρεσε αιφνιδιαστικά την τσάντα της, που περιείχε διάφορα έγγραφα και προσωπικά της αντικείμενα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν μετά από λίγο τον 30χρονο, ο οποίος επαιτούσε σε κεντρική οδό της Άρτας και τον συνέλαβαν.Σε βάρος του 30χρονου συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και επαιτεία και χθες οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Άνοιξαν τα σφραγισμένα καταστήματα και τους συνέλαβαν!!!

Βεβαιώθηκαν χθεςτο απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ μπαρ και καντίνες) στη Λούτσα Πρέβεζας και συνελήφθησαν τρία άτομα (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), ηλικίας 29 και 44 ετών.Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν να λειτουργούν, ως προσωρινά υπεύθυνοι, τα ανωτέρω καταστήματα, παραβιάζοντας σφραγίδα που είχε επιβληθεί από την αρμόδια Δημοτική Αρχή.Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Νεκρός 26χρονος σε τροχαιό στα Γιάννενα!
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα,στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς,στο ύψος της βιομηχανίας εμφιάλωσης ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ(διαστάυρωση Περιβλέπτου).Σύμφωνα με πληροφορίες,αγροτικό-φορτηγό όχημα συγκρούστηκε με μηχανή που οδηγούσε 26χρονος,από τον Παρακάλαμο Ιωαννίνων,ο οποίος δυστυχώς έχασε την ζωή του!

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς για τον Μάριαν Κόλα

"Ήταν μια ελεύθερη ψυχή"
MIRUPAFSHIM*
Και τελικά πως κερδίζεται πραγματικά η ελευθερία; το μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεται έξω από τα κλουβιά της Δημοκρατίας, έξω από τις αποθήκες ανθρώπινων ψυχών, έξω από τη χώρα του «σωφρονισμού», της υποταγής, της απάθειας και των ψυχοφαρμάκων.Κάθε μέρα μια επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα. Κάθε πρωί, μεσημέρι, βράδυ ακούγεται ο ήχος των κλειδιών. Καταμέτρηση. Πρέπει να είναι σίγουροι ότι εξακολουθείς να βρίσκεσαι εκεί, κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους. Και μονάχα μια βόλτα στο προαύλιο, κοιτάζοντας το γαλάζιο του ουρανού, σε κάνει να αναπολείς το έξω… και αύριο πάλι από την αρχή… Σε μια καθημερινότητα που ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει…Σε αυτό το περιβάλλον αν είσαι τυχερός, θα γνωρίσεις και ανθρώπους που το τσιμέντο δεν τους έχει φυλακίσει το μυαλό. Σκέφτονται διαρκώς πως θα ρίξουν τους τοίχους, πως θα δραπετεύσουν… Κάπου εκεί στα κολαστήρια των Τρικάλων γνωρίσαμε τον Μαριάν.Δεν επιθυμούμε να πλέξουμε το εγκώμιο κανενός. Γνωρίζουμε ούτως ή άλλως ότι ο Μαριάν ούτε αναρχικός ήταν, ούτε σύντροφός μας. Γνωρίζουμε όμως επίσης πως είχε ελεύθερη ψυχή, και πως τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα, αναζητώντας διαρκώς την ευκαιρία να αποδράσουν από το νεκρό χωροχρόνο της φυλακής.Για αυτό θέλαμε να μιλήσουμε. Για τα λιγοστά λόγια που είχαμε ανταλλάξει μαζί του. Για το πώς ήθελε και απαιτούσε την ελευθερία του άνευ όρων. Για τον τρόπο που παθιασμένα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Για την ελευθερία που μάτωσε και έδωσε τελικά τη ζωή του. Για έναν δρόμο που ελάχιστοι επιλέγουν να ακολουθήσουν ως το τέλος. Για όλα όσα εκτιμήσαμε σε εκείνον όταν τον γνωρίσαμε.Ένα αντίο σε σένα φίλε. Ένα αντίο σε όλους αυτούς που «φύγανε» στην προσπάθεια τους να αποδράσουν από τα κλουβιά της Δημοκρατίας.
Μερικά φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ
που βρέθηκαν μαζί με τον Μάριαν
στις φυλακές Τρικάλων

ΥΓ. Όσο για τις ενέδρες θανάτου και τους θρασύδειλους σύγχρονους κυνηγούς κεφαλών, τα λόγια περιττεύουν. Χαρά μας είναι να πενθείτε πάνω από τα φέρετρα συναδέλφων σας.

*Mirupafshim σημαίνει καλή αντάμωση στα αλβανικά.

athens.indymedia

Οι στρατιωτικοί της Ηπείρου έχουν χάσει την επαγγελματική και οικογενειακή τους ηρεμία

Ενόψει της εφαρμογής της νέας δομής δυνάμεων φημολογείται έντονα το κλείσιμο στρατοπέδων στην Ήπειρο. Τις τελευταίες ημέρες οι στρατιωτικοί της Ηπείρου έχουν χάσει την επαγγελματική και οικογενειακή τους ηρεμία με τις άτυπες ανακοινώσεις , μέσω τηλεφώνου, από το ΓΕΣ σχετικά με το κλείσιμο του 625 ΤΠ ΕΚΕ και του ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ. Πιο συγκεκριμένα, κάποια στελέχη του ΓΕΣ διαρρέουν ότι οι μεταθέσεις προς τις Μονάδες της Ηπείρου αναστέλλονται ή ότι τα στελέχη που υπηρετούν ήδη στις εν λόγω μονάδες πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις μεταθέσεως λόγω επικείμενης διάλυσής τους. Οι φημολογίες αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις του Υπουργείου Αμύνης το οποίο δεν επιβεβαιώνει επίσημα το κλείσιμο των παραπάνω στρατοπέδων.Παρακαλούμε θερμά για την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Αμύνης, σχετικά με την διάλυση στρατοπέδων στην Ήπειρο (625 ΤΠ ΕΚΕ , ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ), καθώς και με την αναστολή μεταθέσεων στρατιωτικού προσωπικού προς μονάδες της Ηπείρου.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Συκοφαντικό το δημοσίευμα για το Σπήλαιο Περάματος

Πέρα για πέρα χρηστή η διοίκησή του απαντά ο Γ. Γκόγκος

Για συκοφαντικά δημοσιεύματα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα έκανε λόγο σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, Γιώργος Γκόγκος απαντώντας σε ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας στην οποία γινόταν λόγος για κατασπατάληση των χρημάτων το Οργανισμού και προσλήψεις ημετέρων.Ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε διεξοδικά στα όσα του καταμαρτυρούσε το δημοσίευμα μιλώντας για άκρατο λαϊκισμό και προσβολή της δημοσιογραφίας.Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα κατηγορούσε το Σπήλαιο Προγράμματος για την ολοκλήρωση ενός διαγωνισμού που αφορούσε ένα έργο Interreg στην τελική φάση του οποίου κατέληξε μόνο μία εταιρία.Ο κ. Γκόγκος εξήγησε ότι για το συγκεκριμένο έργο, πέραν του ότι δεν υπάρχει σπατάλη καθώς είναι έργο Interreg, ενδιαφέρθηκαν 17 εταιρίες που πήραν τεύχη δημοπράτησης, κατέθεσαν προτάσεις οι τρεις και στη συνέχεια, μετά από ένσταση της μίας ακυρώθηκαν οι δύο.Άλλωστε, είπε ο κ. Γκόγκος, σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν παρόντες και μέλη της αντιπολίτευσης, ενώ την εκδίκαση των ενστάσεων την έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είναι και αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο.Σε ότι αφορά το ποσό των 2.000 ευρώ που αναφέρεται στο δημοσίευμα ως υπέρογκο για την αγορά πλακιδίων, ο κ. Γκόγκος τόνισε ότι πρώτον το ποσό αυτό είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό και μπορεί μέχρι το τέλος της χρονιάς να μην χρησιμοποιηθεί όλο και δεύτερον ότι δεν αφορά μόνο πλακάκια αλλά οικοδομικά είδη που χρειάζονται για τη συντήρηση των υποδομών του Οργανισμού.Τέλος και αναφορικά με τις προσλήψεις συγγενικών του προσώπων ο κ. Γκόγκος απάντησε πως όλες έγιναν μέσω ΑΣΕΠ και με την έγκριση της Αποκεντρωμένης.«Εμείς κάνουμε μια χρηστή διοίκηση και έχουμε εξοικονομίσει χρήματα για το Σπήλαιο. Απορώ η αντιπολίτευση τι έχει προσφέρει σε αυτά τα δύομιση χρόνια; Δυστυχώς τέτοια δημοσιεύματα είναι συκοφαντικά. Λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι άκρατος λαϊκισμός», είπε ο κ. Γκόγκος.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων για την Μεταλλουργική

Με έκπληξη ακούμε τη δήθεν αναδιάρθρωση των ελληνικών αμυντικών συστημάτων (ΕΑΣ) και τον κίνδυνο «λουκέτου» στην Μεταλλουργική Ηπείρου. Μια επιχείρηση που λειτουργούσε και λειτουργεί υποδειγματικά στην Ελληνοαλβανική μεθόριο. Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων δηλώνει την αντίθεση της σε μια τέτοια κίνηση γιατί δεν μπορούν άκριτα να κλείνουν τέτοιες επιχειρήσεις που δίνουν ανάσα στη μεθόριο και συντηρούν πολλές οικογένειες που φυλούν Θερμοπύλες σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Τέτοια σενάρια δεν δείχνουν τον δρόμο της ανάπτυξης αλλά των συμφερόντων και της αποδυνάμωσης των ακριτικών περιοχών.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων της Κενάν Μεσαρέ


Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι.
Το σχέδιο της Οριζοντιογραφίας της οδού Κενάν Μεσαρέ των Ιωαννίνων όπως το περιγράφει η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση, ΔΕΝ ΕΥΡΕΘΗ, και στη θέση του παρουσιάστηκε άλλη οριζ/φία που δεν έχει σχέση με το περιγραφόμενο στην εγκεκριμένη Περιβαλλοντική Αδειοδότηση έργο.
Η μη σχετική με το χρηματοδοτούμενο έργο οριζοντ/φία εφαρμόστηκε ως ένα σημείο. Επακολούθησε η Μελέτη Οριζόντιας και Κατακόρυφης Σήμανσης η οποία άλλαξε αυθαίρετα και ριζικά και την εν λόγω νέα «εγκεκριμένη» οριζ/φία αφού: (α) Επέβαλε 6 λωρίδες κυκλοφορίας (αντί για τις 4 της νέας οριζ/φίας) (β) εξαφάνισε τις δεξιές λωρίδες στάθμευσης, (γ) εξαφάνισε πεζόδρομο 180 μ., (δ) εκχώρησε δημόσιο χώρο σε ιδιοκτησία με συνέπεια να αποκλείεται η δημιουργία του απαραίτητου κυκλικού κόμβου που έχει υποδείξει και το ΤΕΕ.Τα έγγραφα, οι διαβεβαιώσεις και οι αποφάσεις για τη «μελέτη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ της οδικής ασφάλειας στην οδό Κ.Μ.» ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΑΝ και προέκυψε η «μελέτη ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ επί της οδού Κ.Μ.». Ο νέος, αλλοιωμένος τίτλος απαγόρευσε στους μελετητές να κάνουν προτάσεις ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ παρότι η καταγραφική μελέτη έδειξε το προ τριετίας προφανές: Η επικρατούσα ταχύτητα είναι 90 km/h ενώ το 15% των οχημάτων την υπερβαίνουν.Στη συνέχεια (για ευνόητους λόγους) τοποθετήθηκαν κάποιες πινακίδες «διέλευσης μαθητών» σε σημείο που όντως παρατηρείται πολύ συχνή διέλευση μαθητών, όμως εκεί δεν υπάρχει οριοθετημένη ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ και αυτή γίνεται μόνο πάνω από τις ατσαλόμπαρες!Οι αντανακλαστήρες που τοποθετήθηκαν στο μέσο του ισιώματος όχι μόνο δε μείωσαν τις ταχύτητες αλλά μεγιστοποίησαν την ηχορύπανση εξαναγκάζοντας τους άμεσα πληγέντες κατοίκους να διαμαρτυρηθούν εντονότατα και να αφαιρεθούν (μετά από «διαπραγματεύσεις») οι μισοί, από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας!Δεν εγκαταστάθηκε καμία κάμερα ελέγχου ταχυτήτων.Οι ως άνω «αλλοιώσεις» προφανέστατα επιτείνουν τον θανάσιμο κίνδυνο για τα παιδιά μας. Τα έγγραφα βρίσκονται στον φάκελο του έργου και τα έχουμε στη διάθεσή σας. Οι υπόλοιπες καταγγελίες τεκμηριώνονται πλήρως με τις συνημμένες φωτογραφίες.Δεδομένου του ό,τι οι υπηρεσίες σας (όπως και αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) έκαναν υποδείξεις και δέχτηκαν διαβεβαιώσεις για τη σύνταξη μελετών και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για τη νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών, σας παρακαλούμε να επιβάλλετε την προβλεπόμενη ευνομία στο μερίδιο που σας αναλογεί διότι, κατά τον Συνήγορο του Πολίτη και την ετήσια έκθεση 2013 του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, υπάρχει αποδεδειγμένη ανομία και κακοδιοίκηση που «βλάπτει το δημόσιο συμφέρον» και ταλανίζει επί τριετία την πόλη.Εν κατακλείδι, τίθεται πλέον και το ερώτημα: Πώς είναι δυνατό να χρηματοδοτήθηκε με πολλά εκατομμύρια ευρώ ένα έργο που η τελική του μορφή δεν έχει καμιά σχέση με την αδειοδοτηθείσα; Κανείς υπεύθυνος δεν το πρόσεξε;Αλήθεια, προς τί όλες αυτές οι «αλλοιώσεις»; Μέχρι προχθές, κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να βρεθεί η καλύτερη για όλους συναινετική, ανώδυνη, λύση. Είναι πανεύκολη. Συναντήσαμε αδιαπέραστο τοίχο, παρακαλούμε θερμά ο καθένας ας ψάξει, ας αναρωτηθεί, ας κρίνει και ας εργασθεί για την επιβολή του νόμου και της ασφάλειας του πληθυσμού.Παρεμπιπτόντως, το τελευταίο διάστημα, στην Κ.Μ. είχαμε πάλι κάποιους βαρείς τραυματισμούς.Εκ μέρους και των 1400 συμπολιτών μας που υπέγραψαν σχετικά έγγραφα, παρακαλούμε θερμά να βρείτε τον τρόπο να διασώσετε τα παιδιά μας από την αναίτια επίθεση που δέχονται επί τριετία.

Με εκτίμηση και προσμονή, οι Επιτροπές των Κατοίκων.
Για την αποστολή των εγγράφων, Ευάγγελος Λιβιτσάνος.

«Μεγαλώνει» ο τουριστικός λιμένας Πρέβεζας!

Θετικά γνωμοδότησε επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας», η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στη συνεδρίασή της. Η Μ.Π.Ε. αφορά στην αύξηση της δυναμικότητας των σκαφών και στην αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας της μαρίνας Πρέβεζας. Την ίδια στιγμή η θέση της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη, είναι ότι το έργο της κατασκευής του τουριστικού λιμένα (μαρίνα) είναι αναγκαίο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Φυσικά με τις επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί στο δημοτικό συμβούλιο και συγκεκριμένα στην υπ.αρ 154/2013 απόφασή του. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας,ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι εμμένουν στην άποψη ότι σε κάθε περίπτωση αλλαγής χωροθέτησης ή κάτι άλλο που αφορά το συγκεκριμένο έργο να ζητείται και η γνώμη του δημοτικού συμβουλίου. Το έργο του τουριστικού λιμένα συνέχισε ο δήμαρχος, είναι ένα έργο βασικής υποδομής και πιστεύουμε ότι θα αλλάξει τα δεδομένα του θαλάσσιου τουρισμού στην πόλη μας. Επίσης θα πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε νόμιμο και διαφανή τρόπο το δημόσιο συμφέρον σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης του έργου και της σύμβασης που έχει υπογραφεί. Όσον αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας» που συζητήθηκε στην επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, αυτή δεν έχει τεθεί υπόψη του δήμου και δεν έχει ζητηθεί η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου. Είναι σημαντικό να δοθεί τέλος σε ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και 20 χρόνια την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, τόνισε ο κ. Μπαΐλης, υπογραμμίζοντας ότι εμμένουν στην απόφαση ότι για οποιαδήποτε πρόταση ή αλλαγή να ζητείται η άποψη του δημοτικού συμβουλίου αίτημα που έχει κατατεθεί και στο αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Λάθος λογαριασμοί από την ΔΕΥΑΙ στο Πέραμα;

Στο πρώην δήμο Περαματος οι εκδοθέντες λογ/σμοι ύδρευσης που εκδόθηκαν από την ΔΕΥΑΙ Ιωαννίνων που αφορούν περίοδο κατανάλωσης 3ο τετράμηνο 2012 είναι λάθος με υπέρογκες χρεώσεις και δυσανάλογα κυβικά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.Σε σημερινή επικοινωνία με την ΔΕΥΑΙ μου εξήγησαν ότι είναι θέμα μηχανογράφησης να αγνοηθεί ο λογ/σμος και θα βγει ανακοίνωση σε 10 με 15 ημέρες και αν δεν γίνει αυτό να επικοινωνήσω πάλι μαζί τους. Σας παρακαλώ ενημερώστε τον κόσμο για το παραπάνω θέμα ώστε να μην προβούν στην εξόφληση τον λανθασμένων λογαριασμών.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

«Μήδεια», η συνταρακτική τραγωδία του Ευριπίδη με τον Γιώργο Κιμούλη,σήμερα στα Γιάνεννα

Στις 9.15 μ.μ., στο υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ «Φρόντζος»

Μετά την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο, η «Μήδεια» του Ευριπίδη, η τραγωδία του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό και άγριο μίσος, ανεβαίνει την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 9.15 μ.μ., στα Γιάννενα, στο υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ «Φρόντζος».Η τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 431 π.Χ., πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, με τον Ιάσονα να αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας και την παρατημένη Μήδεια να τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους.Η δραματική ένταση που χαρακτηρίζει το έργο, η τολμηρή παρουσίαση των δύο κύριων προσώπων του και το θέμα της διαμάχης ανάμεσα στα δύο φύλα αναδεικνύουν τη «Μήδεια» σε ένα σύγχρονο δράμα, από το οποίο άντλησαν έμπνευση πολλοί σύγχρονοι θεατρικοί συγγραφείς. Χωρίς άλλο πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δυνατά έργα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας.Ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος σκηνοθετεί για δεύτερη φορά το έργο, 12 χρόνια μετά την παρουσίασή του από το «Αμφι-Θέατρο» στην Επίδαυρο το 2001, με τη Λήδα Τασοπούλου στον ομώνυμο ρόλο. Τώρα ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος επανέρχεται στο κείμενο του Ευριπίδη κάτω από μια ιδιαίτερη συνθήκη: η παράσταση ανεβαίνει με αποκλειστικά ανδρική διανομή και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.«Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στηρίζεται “μορφολογικά” σε κάποιες αρχές των παραστάσεων της αρχαιότητας: ανδρική παρουσία σε όλους τους ρόλους (και στον Χορό) και μάσκες. Ασφαλώς τα τεκμήρια αυτά λειτουργούν εντελώς διαφορετικά σήμερα», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης.«Η Μήδεια, είναι το έργο που σπάει τα καλούπια της λογικής, ακόμα και του ίδιου του συμβατικού πάθους. Και το πιο παράδοξο: η ηρωίδα ενώ έχει διαπράξει το απεχθέστερο έγκλημα, την παιδοκτονία, στο τέλος του έργου δεν τιμωρείται. “Αλλού” κινείται η Ευριπίδεια σύλληψη. Πέραν της ηθικής», προσθέτει.Το σίγουρο είναι λοιπόν ότι οι θεατές που θα βρεθούν σε κάποιον από τους σταθμούς της περιοδείας της «Μήδειας» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια καθόλου συμβατική παράσταση, σε παραγωγή του Θεάτρου Βασιλάκου.

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας μέσω ΕΣΠΑ

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι οι εγγραφές μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς ξεκινούν από 25 Ιουλίου και θα διαρκέσουν εως και 02 Αυγούστου (στις 14:00μμ).Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την αίτηση και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στα γραφεία του ΠΑΚΠΠΟ (Ελευθερίας 7,παλαιό Δημαρχείο 1ος όροφος) .

«Υπάρχει και φιλότιμο» σήμερα στην Άρτα

Η κωμωδία των Α.Σακελλάριου και Χ.Γιαννακόπουλου, «Υπάρχει και φιλότιμο» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης, έρχεται στην Άρτα την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στο Θέατρο Κάστρου και ώρα 9.30 μ.μ. Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος είναι υπουργός Εθνικής Ανασυγκροτήσεως και Περιθάλψεως. Έχει εκλεγεί βουλευτής κληρονομώντας την έδρα από τον παππού και τον πατέρα του. Επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από σπουδές στο εξωτερικό για να τους διαδεχθεί και να κυβερνήσει τη χώρα. Είναι μεγαλοαστός, η σύζυγός του ασχολείται κυρίως με το κοσμικό κουτσομπολιό και το χαρτοπαίγνιο - όπως και ο ίδιος -, η κακομαθημένη κόρη του ζητάει ρουσφέτια από τον υπουργό Παιδείας και η παρέα τους είναι ένας παρόμοιος συνάδελφός του υπουργός με τη γυναίκα του. Ο Μαυρογιαλούρος φαίνεται να είναι ένας πομπώδης, επιπόλαιος, ανεύθυνος, φαιδρός πολιτικάντης, αντιπροσωπευτικός τύπος έλληνα πολιτικού. Στο γραφείο του, αντί να εργάζεται, λύνει σταυρόλεξα. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω άλλωστε. Έχουν αναλάβει τις υποθέσεις του ο ιδιαίτερός του Γιώργος (του γράφει τους λόγους και τις δηλώσεις, κανονίζει τα πάντα και τον προστατεύει από τον εξωτερικό κόσμο) και το αρχικομματόσκυλο της περιφέρειάς του, ο Γκρούεζας.Ο Μαυρογιαλούρος έχει μόνο ένα άγχος. Κάθε τόσο θα πρέπει να έχει μια σύντομη επαφή με τον λαό. Θα πρέπει να μιλήσει απευθείας στους ψηφοφόρους του, να χάσει μια μέρα στην επαρχία, να ταλαιπωρηθεί λιγάκι. Αλλά οι συνεργάτες του θα είναι εκεί για να τον βοηθήσουν να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Έλα όμως που η μοίρα θα τον οδηγήσει σε ένα απομονωμένο χωριό, όπου οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν ούτε το πρόσωπό του… Θα έχει για πρώτη φορά στη ζωή του την ευκαιρία να δει την πραγματικότητα κατάματα.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
15 € (κανονικό)
10 € (μαθητικό-φοιτητικό-τρίτεκνοι-πολύτεκνοι-άνεργοι ΟΑΕΔ)
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ
Ηλεκτρονική Προπώληση: Viva.gr

Αστρονομική Εκδήλωση στην Αρχαία Κασσώπη

Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων, οι Σύλλογοι Κρυοπηγητών Αθήνας & Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας συνδιοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:30 στον Αρχαιολογικό Χώρο Κασσώπης αστρονομική βραδιά. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: •Ομιλία για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης από την Προϊσταμένη της ΛΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Χριστίνα Μερκούρη
•Παρουσίαση “Ένα ταξίδι στ’ Άστρα” από τον κ. Νικ. Ματσόπουλο, αστρονόμο του Αστεροσκοπείου Αθηνών
•Αστρονομική παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων με τηλεσκόπια, που θα φέρει και θα εγκαταστήσει στο χώρο η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη
της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας και του
Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυοπηγής
Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.
Απαγορεύονται τρόφιμα και ποτά στον αρχαιολογικό χώρο

Σ.ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Η καταστροφή της λίμνης ζητάει αποκατάσταση και όχι συγκάλυψη των παρανομιών σας

Όχι, δεν μπορώ να παραστώ στη συγκάλυψη των, επί 6 μήνες, παρανομιών σας.Η επί 6 μήνες συγκάλυψη, από την ΥΝΜ&ΤΕ Ηπείρου, της παράνομης εκτέλεσης των εργασιών και η μη ακόμη απάντηση αιτήσεως μου επί 4 μήνες.Η ταχύτητα διεκπεραίωσης της συγκεκριμμένης υπόθεσης σε συνδυασμό με άλλες υποθέσεις, που παραμένουν στάσιμες επί 3,5 χρόνια, όπως π.χ. το Νταλαμάνι.Ο χρόνος ειδοποίησης μου για να παραστώ, 28 ώρες πριν τη συζήτηση της υπόθεσης στο ΚΣΝΜ, δεν δείχνει την πρεμούρα, που διακατέχει την κομματικη φιλία της ΓΓ και του Δημάρχου, ούτε την αλαζονεία τής εκ των υστέρων έγκρισης του έργου, αλλά εγκλείει όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν την Χώρα στον εξευτελισμό και τους πολίτες στην εξαθλίωση.Ελπίζω όπως ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος να μην υπογράψει την κατάπτυστη αυτή (θετική ούτως ή άλλως) γνωμοδότηση.

Με τιμή
Σπύρος ΠΑΝΤΑΖήΣ
Αρχιτέκτων μηχανικός
(Προϊστάμενος επί 30 χρόνια
στην ΥΝΜ&ΤΕ Ηπείρου)

Υπέγραψε ο Αμπάρης στον ΠΑΣ!!!

Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννενα είναι και επίσημα ο έμπειρος τερματοφύλακας Γιώργος Αμπάρης. Οι Ηπειρώτες θωρακίζουν πλήρως την εστία τους με αυτή την μεταγραφή αφού ήδη υπάρχει και ο Βελλίδη όπου μαζί θα αποτελέσουν ένα καλό δίδυμο για την νέα σεζόν.Ο Γιώργος Αμπάρης με παρουσία σε πολλές Ελληνικές ομάδες όπως ο Αετός Σκύδρας, Ηρακλής, Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα και το σύντομο πέρασμα του από την Ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κλουζ ανήκει πλέον στο ρόστερ του «Άγιαξ» της Ηπείρου.Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Αμπάρης δήλωσε:Είναι τιμή που ανήκω και εγώ στην οικογένεια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και πίστη στις ικανότητές μας, ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.Ευχαριστώ τον πρόεδρο, κο Χριστοβασίλη, και τον προπονητή μου κο Παντελίδη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι μια ομάδα με διάρκεια στον χρόνο και στον χώρο της superleague. Έχει πολύ κόσμο που τον στηρίζει και τον ακολουθεί παντού ενώ παρουσιάζει πάρα πολύ καλό πρόσωπο τόσο σαν σύνολο όσο και σαν ομάδα.

Πιέζει για το φυσικό αέριο το ΤΕΕ Ηπείρου

Την ανάληψη πρωτοβουλίας για να φτάσει το φυσικό αέριο και στην Ήπειρο ζητά το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, ωστόσο την ίδια στιγμή επισημαίνει και την ανάγκη να υπάρξουν ενέργειες και σε τοπικό επίπεδο.«Τιμώντας το χρέος της πολιτείας για ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου, της λιγότερο ανεπτυγμένης περιφέρειας της Ελλάδας και της Ευρώπης, πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλία τουλάχιστον προετοιμασίας και ωρίμανσης του έργου έλευσης φυσικού αερίου στην Ήπειρο», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΤΕΕ/ΤΗ απευθυνόμενο στον κ. Μανιάτη, ενώ σε ότι αφορά τους τοπικούς φορείς σημειώνει: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί φορείς πρέπει να συμβάλουν αποφασιστικά στην προσπάθεια και να ιεραρχήσουν σε υψηλή προτεραιότητα τις δράσεις τους για να υλοποιηθεί το καθοριστικής σημασίας έργο της έλευσης φυσικού αερίου στην Ήπειρο, ώστε να μην χαθεί άλλη μια ευκαιρία από τις λιγοστές που έχει η περιοχή μας, λόγω αδράνειας, άγνοιας, ίσως όμως και σκοπιμοτήτων».Στο κείμενο προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής γίνεται αναφορά στις διαχρονικές προσπάθειες του ΤΕΕ/ΤΗ για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή με γνώμονα ότι θα αποτελέσει τον κύριο μοχλό αναβάθμισης και ανάπτυξής της, ενώ επισημαίνεται πως η αλλαγή του εθνικού σχεδιασμού και της επιλογής του ΤΑΡ αντί του ITGI, δεν πρέπει να αφήσει την Ήπειρο εκτός σχεδιασμού για την τροφοδοσία της με φυσικό αέριο.
Επίσης, το ΤΕΕ/ΤΗ καταθέτει μία σειρά προτάσεων για να επιτευχθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα το έργο έλευσης φυσικού αερίου.
Συγκεκριμένα επισημαίνει πως πρέπει:
• να υποστηριχθεί με ολοκληρωμένη τεχνικοοικονομική προσέγγιση που θα αναλύει και τεκμηριώνει
- όλες τις ενεργειακές καταναλώσεις της Ηπείρου
- τα οικονομικά οφέλη της Ηπείρου γενικά και των καταναλωτών ειδικότερα, από την υποκατάσταση υγρών καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας με Φυσικό Αέριο.
- τους δείκτες οικονομικότητας εναλλακτικών λύσεων και δυνατοτήτων χρήσεων
- τη δυνατότητα σύνδεσης της Ηπείρου με το εθνικό και διευρωπαϊκό δίκτυο, εξετάζοντας όλες τις εναλλακτικές λύσεις όδευσης του Αγωγού Φυσικού Αερίου που θα διοχετεύει Φυσικό Αέριο στην Ήπειρο και τη δυτική Ελλάδα.
• να ενταχθεί κατά προτεραιότητα στον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και οικονομικό προγραμματισμό, με αξιοποίηση της ήδη θεσμοθετημένης ΕΠΑ Ηπείρου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τα Public στα Γιάννενα ζητούν Σύμβουλο Πωλήσεων Κινητής Τηλεφωνίας


Σύμβουλο πωλήσεων κινητής τηλεφωνίας ζητούν τα καταστήματα Public στα Γιάννενα, προκειμένου να οργανώσει τον τομέα ευθύνης με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εξυπηρέτησης στους πελάτες του καταστήματος, να εαρμόσει τις πολιτικές, διαδικασιών & κανόνων λειτουργίας της εταιρείας και να παρακολουθεί τον ανταγωνισμό, έχοντας ταυτόχρονα διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις της αγοράς. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει άριστη ικανότητα επικοινωνίας, ευχάριστη προσωπικότητα, προϋπηρεσία 2-3 χρόνια σε ανάλογη θέση (ιδανικά σε κατάστημα λιανικής τεχνολογίας - κινητής τηλεφωνίας), ομαδικό πνεύμα, οργανωτικές ικανότητες, ευχέρεια στη χρήση Η/Υ (MS Office, Windows), άριστη γνώση Αγγλικών (προφορικά και γραπτά), ενθουσιασμός για την επίτευξη προσωπικών και ομαδικών στόχων και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες υποψηφίους). Η εταιρεία παρέχει ελκυστικό πακέτο σταθερών και μεταβλητών αποδοχών, διαρκή εκπαίδευση, άριστο περιβάλλον εργασίας σε μοντέρνα καταστήματα και ευκαιρία σταδιοδρομίας σε μια δυναμική αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Για να υποβάλετε την αίτησή σας και να στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα, κάντε κλικ ΕΔΩ

Προσλήψεις για τη στελέχωση του κέντρου προστασίας παιδιού στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων


Η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά για έμμισθη απασχόληση , για τη στελέχωση του κέντρου προστασίας παιδιού στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων
α) Κοινωνικό Λειτουργό.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:
- Πτυχίο αντίστοιχης σχολής πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα.
- Προϋπηρεσία στο αντικείμενο. (Τουλάχιστον 3 χρόνια).
- Επαγγελματισμό και διάθεση προσφοράς.
- Οι ξένες γλώσσες είναι επιθυμητό αλλά όχι αναγκαίο προσόν.
β) Παιδαγωγό - Ειδικό Παιδαγωγό.
Στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται η διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση, επιτήρηση κι εφαρμογή του καθημερινού προγράμματος παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.Το ωράριο εργασίας μπορεί να είναι και απογευματινό, 15:00 - 23:00.Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:
- Παιδαγωγικό Πτυχίο Πανεπιστημιακής Σχολής (ΑΕΙ) ή αντίστοιχης σχολής πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα.
- Προϋπηρεσία στο αντικείμενο. (Τουλάχιστον 3 χρόνια).
Προϋπηρεσία του υποψηφίου σε ξενώνα - σπίτι φιλοξενίας παιδιών θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, ακόμα και αν δεν διαθέτει παιδαγωγικό πτυχίο ΑΕΙ.
- Επαγγελματισμό και διάθεση προσφοράς.
- Οι ξένες γλώσσες είναι επιθυμητό αλλά όχι αναγκαίο προσόν.
Οι υποψήφιοι καλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους καθώς και όποιες συστάσεις αποδεικνύουν την προϋπηρεσία τους , ταχυδρομικά στη διεύθυνση Πωγωνιανή Ιωαννίνων τκ 44002 παραλήπτης Σ. Κουκουλάρης μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 . Αν ενδιαφέρεστε και για εθελοντική εργασία παρακαλώ αναζητήστε τις σχετικές αγγελίες ή σημειώστε το στη συνοδευτική σας επιστολή.

Πρόσληψη τεσσάρων εργατών στο Δήμο Ζαγορίου


Ο Δήμος Ζαγορίου, με βάση την υπ' αριθ. 192/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τέσσερα (4) άτομα, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες ΥΕ Εργατών Καθαριότητας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου Ζαγορίου ( Ασπράγγελοι),όπου θα υποβάλλουν αυτοπροσώπως τις αιτήσεις κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την επόμενη της ανάρτησης της παρούσης στο χώρα ανακοινώσεων του Δήμου μας και στην αρμόδια υπάλληλο Σωτηρία Παπαρούνα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με το δήμο στο τηλ.: 26533-60313.

Πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων του Ο.Α.Ε.Δ.


Από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων του Ο.Α.Ε.Δ. ανακοινώνεται, ότι έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα www.oaed.grυπομενού (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) η προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, για τα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιήσει το Κ.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ. Ιωαννίνων.

Την Κυριακή ο 9ος κολυμβητικός διάπλους Αμβρακικού Κόλπου

Ο Δήμος Αρταίων την Κυριακή 28-7-2013 διοργανώνει τον 9ο κολυμβητικό διάπλου του Αμβρακικού Κόλπου, ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στην «προστασία του δελφινιού». Οι αθλητές θα κολυμπήσουν 11 χιλιόμετρα, ξεκινώντας τη διαδρομή από τη Βόνιτσα Αιτ/νίας στις 8:00 το πρωί, με κατάληξη το λιμανάκι της Κορωνησίας. Η κολυμβητική διαδρομή όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έχει στόχο τη μεταφορά του μηνύματος «Σώστε τον Αμβρακικό» και στηρίζεται από το Κολυμβητικό Τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου Άρτας «Άνω Πόλη».Ο 1ος κολυμβητικός διάπλους είχε πραγματοποιηθεί το έτος 2005 από ένα μόνο αθλητή τον κ. Γεώργιο Τσαφούλη, ο οποίος ήταν και εμπνευστής αυτής της ιδέας. Ακολούθησαν οι επόμενες χρονιές, με αποτέλεσμα την εκδήλωση να πλαισιώσουν περισσότεροι αθλητές τόσο από την περιοχή μας, όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, θέλοντας και αυτοί να μεταφέρουν το μήνυμα της διάσωσης του Αμβρακικού Κόλπου.Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχή: 2681-3-62136 & 697 8184848.

Γιατί εγκατέλειψε ο Αλβανός δραπέτης το σπίτι στο Πολύδροσο;

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς,το γεγονός ότι ο Ιλίρ Κούπα δεν κατάφερε να θέσει σε λειτουργία το σύστημα ύδρευσης,ίσως να ήταν αυτό που τον οδήγησε στην απόφαση να εγκαταλείψει μετά από κάποιες ώρες το σπίτι στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας και να αναζητήσει άλλο κρησφύγετο,το οποίο και αναζητούν οι αστυνομικοί.

Φωτογραφίες από το κρησφύγετο του Αλβανού δραπέτη στο χωριό Πολύδροσο Θεσπρωτίας


ΕΔΩ ΚΡΥΒΟΤΑΝ Ο ΙΛΙΡ ΚΟΥΠΑ

Το κρησφύγετο που κατέφυγε ο Ιλιρ Κούπα μετά τη μάχη με τις δυνάμεις της αστυνομίας που οδήγησε στον θάνατο του Μάριον Κόλα βρήκαν οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, η αστυνομία βρήκε αποτυπώματα του Αλβανού δραπέτη σε σπίτι στο χωριό Πολύδροσο Θεσπρωτίας.Δείτε φωτογραφίες,από το σπίτι και τα αντικείμενα στα οποία βρέθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα.