Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας-Μπαράζ συλλήψεων στην Ήπειρο!

Στο στόχαστρο Αλβανοί παράνομοι μετανάστες,που εργάζονται σε κτηνοτροφικές μονάδες

Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο σε αγροτικές περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, δέκα άτομα (τέσσερις ημεδαποί και έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.Αναλυτικότερα κατά τους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν :
-53χρονος  στο Γκρίμποβο Ιωαννινων, διότι απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες σε στάνη, έναν 25χρονο Αλβανό, ο οποίος εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα.
-45χρονος  στα Κούρεντα Ιωαννίνων, ο οποίος , ως ιδιοκτήτης στάνης, απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, χωρίς αυτός να κατέχει την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία στη χώρα.
-48χρονος  στο Βουτσαρά Ιωαννίνων, ο οποίος σε στάνη απασχολούσε παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες 22χρονο Αλβανό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
45χρονη  στην Ελαταριά Θεσπρωτίας, η οποία απασχολούσε παράνομα έναν 39χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε μονάδα εκτροφής βοοειδών, διευκολύνοντας έτσι την παραμονή του στη χώρα.
δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 47 ετών στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, οι οποίοι δούλευαν παράνομα ως βοσκοί αιγοπροβάτων σε στάνη, ιδιοκτησίας 78χρονου, ο οποίος αναζητείται.Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

ΣΑΡΡΗΣ: Κακώς πήραν άδειες Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα

Την άποψή του πως η Επιτροπή Εφέσεων έδωσε λανθασμένα άδεια στις ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός εξέφρασε ο Γιώργος Σαρρής.Ο πρόεδρος της ΕΠΟ υποστήριξε στον «NovaΣπορ FM» πως η Ομοσπονδία «έκοψε» τους φακέλους των δύο συλλόγων, αλλά δεν μπορεί να συμβάλει στην απόφαση της Εφέσεων, την οποία χαρακτήρισε λανθασμένη, έπειτα και από την σχετική απόφαση της UEFA. «Το είπα και χθες στη ΓΣ. Η ΕΠΟ δεν είναι αυτή που δίνει τις άδειες. Είναι υπεύθυνη μέχρι το τμήμα που κάνει εισηγήσεις σε μια ανεξάρτητη επιτροπή. Το τμήμα είχε κάνει την αρνητική της εισήγηση. Κόπηκαν, οι ομάδες έκαναν έφεση και πήραν τις άδειες… Εμείς τα μέλη της Επιτροπής αδειοδότησης ορίζουμε αλλά δεν είναι υπάλληλοι της ΕΠΟ. Δεν προβλέπεται κάποια διαδικασία ανάκλησης αδειών… Αν μια επιτροπή κάνει σωστά τη δουλειά της όχι, εμείς σαν Ομοσπονδία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε εκτός από το να μην ορίσουμε και πάλι τα μέλη αυτά. Με βάση την απόφαση που πήρε η UEFA, δεν πήραν σωστή απόφαση… Το πώς όμως δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το κρίνω…»,ανέφερε ο κ. Σαρρής.

Αλλαγή ώρας στην πρωινή πτήση της Ολυμπιακής προς-από Ιωάννινα

Λόγω της συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ


Ακυρώσεις και τροποποιήσεις στις πτήσεις της Οlympic Air θα υπάρξουν αύριο λόγω της συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.Η πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας 800/801 Αθήνα- Ιωάννινα- Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα στις 10.25, άφιξη στα Ιωάννινα στις 11.30, αναχώρηση από Ιωάννινα στις 11.55, άφιξη στην Αθήνα στις 12.55.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:Το φιλότιμο έχει εξαντληθεί και το προσωπικό πλέον, βρίσκεται στα όρια του!!!

Καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας εξαιτίας των αποφάσεων που έχει πάρει η φυσική Ηγεσία

Με αφορμή τα όσα έχουν εξελιχθεί την τελευταία εβδομάδα και έπειτα από σωρεία παραπόνων από συναδέλφους μας προς την Ένωσή μας, θεωρούμε αναγκαίο να καταγγείλουμε την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας εξαιτίας των αποφάσεων που έχει πάρει η φυσική Ηγεσία και οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την καταπόνηση του Αστυνομικού προσωπικού της Α.Δ. Θεσπρωτίας καθώς και των ενισχυτικών δυνάμεων από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.Πρόκειται για μία κατάσταση, η οποία πραγματικά δεν τιμά κανέναν και σίγουρα εκθέτει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης που γίνεται για την σύλληψη των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων. Διότι στην παρούσα φάση, το μόνο που έχει επιτευχθεί είναι η εξουθένωση των συναδέλφων μας, η οποία φτάνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούμε να πούμε ότι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα και ο κίνδυνος μίας ένοπλης συμπλοκής με ανεπιθύμητα αποτελέσματα να είναι πλέον ορατός!!!Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι βαθμό ευθύνης έχει και η πολιτική Ηγεσία, η οποία με την συμπεριφορά της, επιτρέπει σε μία ομάδα φιλόδοξων Αξιωματικών να δώσουν, μέσω των ΜΜΕ, μία προσέγγιση στην όλη υπόθεση, η οποία ικανοποίει προσωπικές φιλοδοξίες και όχι τον σκοπό για τον οποίο έχουν οριστεί. Διότι εάν ίσχυε κάτι διαφορετικό, τότε σίγουρα θα υπήρχε σχετική πρόβλεψη για διοικητική μέριμνα και το προσωπικό θα εργάζονταν υπό ανθρώπινες συνθήκες και όχι με αυτές που ισχύουν τώρα.Άλλωστε, ένα ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι το ότι οι εντολές και οι κατευθύνσεις που δίνονται από την Ηγεσία, θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα αφενός, την προστασία των πολιτών και αφετέρου, την εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας για τον Αστυνομικό, ο οποίος στις εποχές μας είναι εξαθλιωμένος και απροστάτευτος, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ουσιαστική παρουσία μίας Ηγεσίας στο πλευρό του.Για τους λόγους αυτούς, καλούμε όλους τους συναδέλφους, αλλά και όλες τις Ενώσεις των εμπλεκομένων Αστυνομικών Διευθύνσεων, να συμμετέχουν από κοινού σε αυτόν τον αγώνα, διότι το φιλότιμο έχει εξαντληθεί και το προσωπικό πλέον, βρίσκεται στα όρια του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ Φώτιος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΕΣΤΑΣ Βασίλειος

'Αμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, ζητάει η 'Ενωση Περιφερειών

Ψήφισμα κατά πλειοψηφία, μετά από εισήγηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενέκρινε το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών με το οποίο ζητά την άμεση απόσυρση του πολύ-νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.Με το ψήφισμά της, η ΕΝΠΕ εκφράζει «την κατηγορηματική αντίθεσή» της στις «σχεδιαζόμενες απολύσεις-διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ» και καλεί την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει σε απολύσεις - διαθεσιμότητες, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση».

Ανακοίνωση -απάντηση της Praktiker Hellas

HPraktiker Hellas, όπως και όλες οι εταιρίες της Praktiker που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό (Praktiker International GmbH) καθώς και οι εταιρίες της Max Bahr (Premium Βrand του Ομίλου στη Γερμανία), δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Praktiker AG που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του Ομίλου για συγκεκριμένες δραστηριότητες στη Γερμανία και συνδέονται με την αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων από τις συγκεκριμένες μονάδες.Η Praktiker Hellas παραμένει η μόνη κερδοφόρα αλυσίδα στον κλάδο της στην Ελλάδα, και μία από τις καλύτερες σε αποδόσεις στον Όμιλο Praktiker, με κύκλο εργασιών €196 εκ. και κέρδη προ φόρων €3,5 εκ. για το οικονομικό έτος 2012. Η εταιρία λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1991, έχοντας σήμερα 14 καταστήματα και ηλεκτρονικό κατάστημα που πρόσφατα αναβαθμίστηκε.Το εκτεταμένο πλάνο δραστηριοτήτων της ελληνικής εταιρίας, ως μέλος του Ομίλου Praktiker, συνεχίζεται κανονικά, αναμένοντας ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα για το 2013.Με ισχυρό δίκτυο και brand name, ευρεία πελατειακή βάση, εξαιρετική συνεργασία με τους προμηθευτές και συνεργάτες της και ανερχόμενο μερίδιο αγοράς, η εταιρία προσβλέπει σε ακόμη καλύτερες αποδόσεις για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας να συμβάλει στην οικονομική ζωή της χώρας.

Δεν θα αποκτήσει τους Νέιζερ και Βακαλόπουλο ο ΠΑΣ

Δεν θα αποκτήσει τους Νέιζερ και Βακαλόπουλο ο ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι δοκιμάζονταν τις τελευταίες μέρες στο Καρπενήσι.Ο Σάββας Παντελίδης είχε την ευκαιρία να τους δει σε αρκετές προπονήσεις, αλλά και στο φιλικό της Παρασκευής με τον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο ο νεαρός Γκανέζος και ο Έλληνας προερχόμενος από την Ολλανδία δεν εντυπωσίασαν τον Έλληνα τεχνικό και ΠΑΣ θα στραφεί σε άλλες λύσεις.

Εκκωφαντική σιωπή από τον Θανάση Τσάνη για τη διαθεσιμότητα στους εκπαιδευτικούς

Ο Θανάσης Τσάνης είναι, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων, έχει πολλάκις ενδιαφερθεί για τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και πρόσφατα εξελέγη στην πολιτική Επιτροπή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Με όλες τις παραπάνω επίσημες και ανεπίσημες ιδιότητες του θα περιμέναμε να έχει ήδη τοποθετηθεί, και μάλιστα κατ’ επανάληψη, για το πολύ σημαντικό θέμα που απασχολεί τον κλάδο του οποίου είναι κορυφαίος συνδικαλιστής: τις απολύσεις των συναδέλφων του εκπαιδευτικών. Αντίθετα όμως, δεν ακούσαμε το παραμικρό σχόλιο, ούτε καν έναν σχετικό υπαινιγμό. Στην περίπτωση του λοιπόν ποια ιδιότητα υπερισχύει; Εκείνη του συνδικαλιστή που σέβεται και αγωνίζεται για τους συναδέλφους του ή εκείνη του κομματάρχη;

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση τιμής για τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη από τον Δήμο της Πρέβεζας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση, για πρώτη φορά με φόντο το σημείο που αυτοκτόνησε ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης , διοργανώνει την Κυριακή 21 Ιουλίου ο Δήμος της Πρέβεζας.Με τον τρόπο αυτό θα γίνει απόδοση τιμής στον ποιητή ο οποίος πέρασε τις τελευταίες 32 μέρες της ζωής του στην Πρέβεζα και έβαλε τέλος στην ζωή του στις 21 Ιουλίου του 1928.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στην προβλήτα απέναντι από τον Αγιο Σπυρίδωνα και έχει κληθεί να παραστεί ο Γιάννης Σμυρνιώτης Δήμαρχος Τρίπολης, της πολης όπου γεννηθηκε ο Κώστας Καρυωτάκης.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τους χαιρετισμούς των δύο Δημάρχων κυρίων Μπαϊλη και Σμυρνιώτη, ομιλία από τον Πρεβεζάνο ποιητή Στέλιο Μαμφρέδα με θέμα «Η μυθολογία ενός ποιητικού συμβόλου» ,απαγγελία από την φιλόλογο-ποιήτρια Αννα Αφεντουλίδου, προβολή αρχειακού υλικού και μουσικό πρόγραμμα από το Δημοτικό Ωδείο.Όπως αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτισμού του Δήμου Κοσμάς Κορωναίος θα είναι μια λιτή εκδήλωση η οποία συμπίπτει με την επέτειο του θανάτου του ποιητή όμως δεν θα έχει την μορφή ενός «μνημοσύνου».«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το έργο του και τον ιδιαίτερο δεσμό που αυτός απέκτησε μοιραία με την Πρέβεζα» αναφέρει ο κ.Κορωναίος υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή του Αγίου Σπυρίδωνα έγινε προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με τον χώρο όπου ο Κώστας Καρυωτάκης πέρασε τις τελευταίες στιγμές της σύντομης ζωής του.«Ελπίζουμε η εκδήλωση να αποτελέσει το έναυσμα προκειμένου να προχωρήσουμε στην διαδικασία κατασκευής ενός νέου μνημείου» καταλήγει ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είναι μια ξεχωριστή βραδυά για την Πρέβεζα και για όλους όσοι έως και σήμερα ερχόμενοι στην πόλη αναζητούν τα ανεξίτηλα «ίχνη» που άφησε ο Κώστας Καρυωτάκης στο πέρασμά του …

Ηρακλης Μωυσίδης και Μάρα Καλογήρου νικητές στον faethon Marathon

Πανέτοιμοι οι Γιαννιώτες για το ZAGORI MARATHON

Επιμέλεια: Δημήτρης Καννής

Με Γιαννιώτικο δίδυμο νικητών ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο FAETHON MARATHON ένας μαραθώνιος ορεινού τρεξίματος στις δυτικές πλαγιές του Ολύμπου. Ο αγώνας μήκους 45 χιλιομέτρων και περίπου 3500 μέτρων υψομετρικής διαφοράς πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο μέρος του στο αλπικό κομμάτι του «βουνού των θεών».Σ'αυτόν τον αγώνα νικητές ήταν στους άνδρες ο Ηρακλής Μωυσίδης με δεύτερο τον Κώστα Τσαντό και τρίτο τον Θοδωρή Δαβιώτη.Στις γυναίκες πρώτη η Μάρα Καλογήρου με δεύτερη τη Ναταλία Παπουνίδου και τρίτη τη Μαρία Παππά.Αμφότεροι οι νικητές στους άνδρες, Μωυσίδης και Καλογήρου, Αθλητές της Fifth Element, πιστοποιούν το υψηλό επίπεδο του ορεινού τρεξίματος στην περιοχή μας και δείχνουν να είναι πανέτοιμοι εν όψει των αγώνων του Ζαγορίου το διήμερο 27-28 Ιουλίου.

super-fm.gr

Συντήρηση – καθαρισμός εθνικού οδικού δικτύου στην Ήπειρο

Στη συντήρηση, συμπλήρωση και καθαρισμό του πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Ηπείρου, προχωρεί η Περιφέρεια, καθώς στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους τεσσάρων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Συγκεκριμένα εργασίες θα γίνουν στις Ε.Ο. Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων – Κακαβιάς, Ιωαννίνων – Άρτας και Γέφυρα Καλογήρου- Πρέβεζα & Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα.

Συνερδίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας την Τετάρτη

Μετά την αρ. 253/2013 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου από 12 Ιουλίου έως και 16 Ιουλίου 2013 και τη μεταφορά του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Ιουλίου, καλείσθε να προσέλθετε στην νέα δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, Περιφερειακή οδός και Αυξεντίου, την Τετάρτη 17-7-2013 και ώρα 8:30μμ.

Αποφάσεις Περιφερειάρχη για ένταξη στο ΕΣΠΑ των αναπλάσεων κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων Ηγουμενίτσας και Τ.Δ. Τρίστενου Ζαγορίου

Δύο νέα έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Συγκεκριμένα:

Βελτίωση κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων Ηγουμενίτσας
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται σε 7.624.535,59 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας.Οι εργασίες περιλαμβάνουν την ανάπλαση της κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων για μήκος 1.300 μέτρων περίπου (και ένα μικρό τμήμα της που διέρχεται από την Πολεοδομική Ενότητα 3) καθώς και των παρόδων αυτής οδών Ναυσικάς, Μινέρμου, Σαπφούς και Αρχίλοχου, συνολικού μήκους 390 μ. περίπου. Αναλυτικά, θα γίνει διαπλάτυνση της οδού 49 Mαρτύρων στα 21 μέτρα, δημιουργία τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού, κατασκευή νησίδας στη μέση της οδού, καθώς και δημιουργία τριών κυκλικών κόμβων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην εν λόγω οδό. Επιπλέον περιλαμβάνεται η πεζοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμός στις οδούς Ναυσικάς, Μινέρμου, Αρχίλοχου και Σαπφούς.

Ανάδειξη παραδοσιακών λιθόστρωτων Τρίστενου Ζαγορίου
Η πράξη «Ανάδειξη παραδοσιακών λιθόστρωτων Τ.Δ. Τρίστενου Δήμου Ζαγορίου», είναι προϋπολογισμού 850.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι η «Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.».Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση των λιθόστρωτων στο μεγαλύτερο τμήμα του οικισμού Τριστένου της Δ.Ε. Ανατολικού Ζαγορίου του Δήμου Ζαγορίου, με στόχο την αισθητική και χρηστική τους αναβάθμιση. Ανάμεσα στα άλλα θα γίνει κατασκευή νέου λιθόστρωτου απλής μορφής, χωρίς αρκάδες, συντήρηση υφιστάμενου λιθόστρωτου σε διακριτό τμήμα, καθώς και κατασκευή τοίχων, δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.
Τα παραδοτέα του έργου είναι:
- Νέα λιθόστρωτα συνολικής επιφάνειας 4.048 μ2.
- Συντήρηση υφιστάμενου λιθόστρωτου, επιφάνειας 125 μ2.
- Κατασκευή 27 τοίχων αντιστήριξης από λιθοδομή, συνολικού μήκους 616 μ.
- Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων με 10 φρεάτια υδροσυλλογής και τσιμεντοσωλήνες αποχέτευσης συνολικού μήκους 80 μ.

Συνάντηση του Μιχάλη Κασσή με τη δημοτική αστυνομία και καθηγητές των ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των υπάλληλων της δημοτικής αστυνομίας καθώς και με καθηγητές των ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ είχε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής αναφορικά με τα γνωστά θέματα που έχουν ενσκήψει με το ζήτημα του πολυνομοσχεδίου.Οι δημοτικοί αστυνομικοί εξέφρασαν την αγωνία τους για το θέμα της μεταφοράς τους στην ΕΛ.ΑΣ ,ζητώντας να μήνα απολυθεί κανείς. Ο κ. Κασσής τους είπε πως συμφώνα με την τροπολογία του κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, όσοι προσελήφθησαν με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, θα απορροφηθούν στο σύνολο τους. Ο κ. Κασσής τόνισε πως θα πρέπει να μείνουν στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των δήμων, μέσα από τη νέα τους υπηρεσία.Οι καθηγητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ ζήτησαν τη μη κατάργηση των τεχνικών ειδικοτήτων, διότι θεωρούν ότι τα ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ είναι βιώσιμα. Εξέφρασαν την κάθετη αντίθεση τους για το γεγονός ότι καταργούνται χωρίς καμία αξιολόγηση.Ο κ. Κασσής καταρχήν δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να καταργηθεί η τεχνική εκπαίδευση. Θεωρεί επίσης απαράδεκτο να βγαίνουν στη δημοσιότητα ονόματα υπαλλήλων που απολύονται, χωρίς να έχει καν ψηφιστεί το συγκεκριμένο άρθρο του πολυνομοσχεδίου.Τέλος ,τόνισε πως η κατάσταση αυτή βρίθει προχειρότητας και έλλειψης σχεδιασμού και δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα τους στο σημερινό διευρυμένο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ και να ζητήσει πλήρη ενημέρωση, πριν την ψηφοφορία της Τετάρτης.

Αλληλεγγύη και συμμετοχή της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης στον αγώνα των παραγωγών γάλακτος


Σε απόγνωση βρίσκονται πλέον οι γαλακτοπαραγωγοί της περιοχή μας από την τετράμηνη καθυστέρηση πληρωμής τους από τη βιομηχανία Δωδώνη. Οι νέοι ιδιοκτήτες της με ωμό και προκλητικό τρόπο δηλώνουν ότι για τους ίδιους προέχει η επιχειρηματική τους κερδοφορία. Μάλιστα έχουν το θράσος, αφού άρπαξαν κοψοχρονιά τον πλούτο των σκληρά δοκιμαζομένων κτηνοτρόφων, να ελεεινολογούν σε βάρος τους και να τους ενοχοποιούν γιατί δεν κατανοούν και δεν συμβιβάζονται με τους άγριους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς!Οι παραγωγοί προβάλλουν και διεκδικούν το αυτονόητο και δίκαιο αίτημά τους. Να εισπράξουν στην ώρα του το αντίτιμο του προσκομιζόμενου γάλακτος για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, να προμηθευτούν έγκαιρα τα απαραίτητα εφόδια για τα κοπάδια τους, να ζήσουν τις οικογένειές τους.Οι τραγικές εξελίξεις στη Δωδώνη εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό που από κοινού εκπόνησαν και εφαρμόζουν Ε.Ε. και Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, για συρρίκνωση της πρωτογενούς παραγωγικής βάσης της χώρας, για συγκέντρωση και διαχείριση της από μονοπωλιακούς ομίλους, για ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και εξόντωση των εργαζομένων.Δεν μας εκπλήσσει η υποκρισία όλων εκείνων που, ενώ συνέβαλλαν πολιτικά προβάλλοντας τη λογική της επιχειρηματικότητας και του ανταγωνισμού και προέτρεπαν τους παραγωγούς να αποδεχτούν την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας, αυτοαναγορεύονται τώρα σε όψιμους υπερασπιστές τους.Είναι παλιά τους τέχνη κόσκινο η διγλωσσία και ο πολιτικός καιροσκοπισμός. Έχουν μερίδιο ευθύνης για το έγκλημα που συντελέστηκε και αποκαλύφτηκε πολύ σύντομα σε βάρος των παραγωγών, του κοινωνικού συνόλου και της αγροτικής παραγωγής της περιοχή μας και όχι μόνο.Οι παραγωγοί, μαζί με τους εργαζόμενους στη βιομηχανία που βιώνουν την αντεργατική πολιτική των νέων αφεντικών, δεν έχουν ανάγκη από προστάτες και κανένα λόγο να εμπιστεύονται όλους όσους τους μαυρίζουν καθημερινά τη ζωή με την απάνθρωπη πολιτική τους. Η εμπειρία τους έδειξε ότι εμπιστοσύνη μπορούν να έχουν μόνο στο δικό τους οργανωμένο αγώνα και στην αλληλεγγύη τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται και αγωνίζονται για να απαλλαχθεί η χώρα μας από τη ληστοσυμμορία της Ε.Ε., για να αξιοποιήσει τις αναπτυξιακές της δυνατότητες και να επιλύσει τα βασικά λαϊκά προβλήματα όπως το διατροφικό, την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και την ασφάλιση.Στις 16 του Ιούλη, μέρα Γενικής Απεργίας, οι παραγωγοί μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους καλούνται να δώσουν βροντερό παρόν και να απαιτήσουν να γίνει περιουσία τους ο μόχθος τους, να ανατραπεί η πολιτική του κεφαλαίου και οι εκφραστές του, να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής ανάπτυξης και ευημερίας.Η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση συμπαρίσταται ενεργά στον αγώνα των παραγωγών για άμεση εξόφληση του γάλακτος που παραδίδουν, για τη χορήγηση της εκκαθάρισης του προηγούμενου χρόνου και της προκαταβολής - όπως συνέβαινε για 50 χρόνια τώρα -, για επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων και για την μη μείωση των μισθών τους. Καλεί το Γιαννιώτικο λαό να συμμετάσχει και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην Πανηπειρώτικη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 του Ιούλη στο εργοστάσιο της Δωδώνης στις 11 πμ.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Δ.Ρ.Α.ΣΥ.

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ιωαννίνων

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,ενέκρινε το πρακτικό της πενταμελούς Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων, με το οποίο απορρίφθηκαν οι προδικαστικές προσφυγές που είχαν καταθέσει, κατά της απόφασης αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών για τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Ιωαννίνων οι δύο κοινοπραξίες που μετέχουν στο διαγωνισμό.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Οδηγούσαν κλεμμένο αυτοκίνητο!

Το είχαν πάρει από την περιοχή του Σμέρτου Φιλιατών

Συνελήφθησαν, τα ξημερώματα στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, μετά από αστυνομική καταδίωξη αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36 και 27 ετών.Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, απείθεια και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών, εντόπισαν χθες περίπου στις 02:00΄, επί της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς Παραμυθιά, στο ύψος του Νεοχωρίου, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, στο οποίο έκαναν σήμα για διενέργεια ελέγχου.Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, επιχείρησαν να κρυφτούν σε αγρόκτημα, όπου και τελικά συνελήφθησαν.Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες επέβαιναν σε κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει το βράδυ της 13-07-2013, από την περιοχή του Σμέρτου Φιλιατών.Το κλεμμένο Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο, κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Στη φάκα δύο Αλβανοί,μετά διάρρηξη σε σπίτι στην Κάτω Λάβδανη Ιωαννίνων!

Σε βάρος ενός εκ των δραστών εκκρεμούσε και  ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για ληστεία και οπλοφορία

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στη γέφυρα Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 37 και 16 ετών), οι οποίοι το προηγούμενο βράδυ αφού παραβίασαν με σιδερολοστό την κεντρική είσοδο σπιτιού στην Κάτω Λάβδανη Ιωαννίνων, αφαίρεσαν πλήθος αντικειμένων.Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, οι δύο δράστες διέρρηξαν σπίτι 70χρονουστο χωριό Κάτω Λάβδανη Ιωαννίνων, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν, αφού αναστάτωσαν όλους τους χώρους, οικιακές συσκευές, γεωργικά εργαλεία, (79) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και διάφορα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα.Αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου εντόπισαν τους δράστες τα ξημερώματα να κινούνται σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο ποτάμι «Κοσοβίτικος» και τους συνέλαβαν.Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους δύο δράστες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του 70χρονου.Επισημαίνεται ότι ο 37χρονος αλλοδαπός κατά τη σύλληψή του έδωσε αρχικά ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια εκκρεμεί επιπλέον σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών καθώς και καταδικαστική απόφαση για ληστεία και οπλοφορία .Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Εκδηλώσεις «Μνήμης στα Μαρτυρικά χωριά» - 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα στο Ζαγόρι

Οι Γερμανοί το 1943-1944 εκτέλεσαν 171 πολίτες και έκαψαν 1.678 σπίτια

«Ήταν μια δυστυχία. Μας έκαιγαν. Βλέπαμε από το βουνό, όπου είχαμε κρυφτεί, το χωρίο μας, τους Ασπράγγελους, μέσα στον καπνό και τις φλόγες. Χαλασμός». Με αυτά τα λόγια, ο 94χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φρίξος Τζιόβας, περιγράφει στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, τον εφιάλτη που ό ίδιος, μαζί με τους συγχωριανούς του, έζησε στους Ασπράγγελους Ζαγορίου. Τον κ. Τζιόβα, συναντήσαμε κατά τις διήμερες εκδηλώσεις «Μνήμης στα Μαρτυρικά χωριά» του Ζαγορίου, για την επέτειο των 70 χρόνων από το ολοκαύτωμα .Οι Ασπράγγελοι, είναι χωριό του Κεντρικού Ζαγορίου. Στις 15 Ιουλίου του 1943 οι Γερμανοί κατακτητές, μπήκαν στο χωριό και πυρπόλησαν τα σπίτια. Όπως αφηγείται, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, είχε φτάσει στην κατοχική διοίκηση, η πληροφορία ότι, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, οι νέοι του χωριού είχαν μυστική μάζωξη στο σχολείο, μαζί με αντάρτες του ΕΛΑΣ, τον έφεδρο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, που είχε έρθει από την Μέση Ανατολή, Αγαθοκλή Κωνσταντινίδη και ένα 'Αγγλο με το όνομα Τζον. Την επόμενη ημέρα, στις 12 είχε Ιουλίου, έφτασε στους Ασπράγγελους και το πρότυπο τμήμα της ΕΠΟΝ, από την Αθήνα.Ήδη, στην περιοχή της Ηπείρου, κινούνταν μία μεγάλη μηχανοκίνητη γερμανική φάλαγγα της Μεραρχίας Εντελβάις, που απέσπασαν από το ανατολικό μέτωπο προς το Νότο. Στις 13 Ιουλίου, οι νέοι του χωριού μαζί με του Επονίτες, έδωσαν μάχη με γερμανικές περιπόλους έξω από το χωριό, όπου τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο εικοσάχρονοι. Την επομένη το βράδυ, ήρθε το μήνυμα ότι το χωριό κινδυνεύει και πρέπει να εγκαταλειφθεί. «Κρύψαμε το πράγματα, πιστέψαμε ότι θα γίνει αρπαγή, όχι κάψιμο. Τη νύχτα φύγαμε. Το πρωί είδαμε στις φλόγες στα σπίτια μας, αλλά και στην Ελάτη όπου έκαψαν το μισό χωριό. Μας έκαψαν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το Μοναστήρι. Τα 122, από τα 140 πέτρινα καστρόσπιτα του χωριού κατέρρευσαν».

171 θύματα
Τα ντοκουμέντα που παραθέτει ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, είναι αποκαλυπτικά του μεγέθους της καταστροφής. «Το 1943 άρχισαν οι καταστροφές των Ναζί στο Ζαγόρι. Είχαμε 171 θύματα, 1678 καμένα σπίτια,7 εκκλησίες, ένα παρεκκλήσι, ένα μοναστήρι και 16 σχολεία. Πρόκειται για μια θηριωδία στο μεγαλείο της. Οι παλαιότεροι θυμούνται, ενώ οι νεότεροι μαθαίνουν ώστε να μην ξεχαστούν αυτές οι θηριώδες».Κάποια χωριά στο Ζαγόρι, ήδη έχουν χαρακτηριστεί μαρτυρικά, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται να αναγνωριστούν όλα, ενώ με υπογραφές των κατοίκων διεκδικούνται αποζημιώσεις. Ενδεικτικά, στο Γρεβενίτι, έγιναν στάχτη και τα 295 σπίτια του χωριού, ενώ εκτελέστηκαν 23 πολίτες .Το Ελατοχώρι, το Μακρίνο και η Λεπτοκαρυά κάηκαν ολοσχερώς όλα τα σπίτια, στη Βοβούσα καταστράφηκαν τα 83 από τα 84, στην Δόλιανη τα 132 από τα 135, στην Ελάτη τα 56 από τα 70, στο Τρίστενο τα 138 από τα 154 και στο Φλαμπουράρι τα 85 από τα 92 σπίτια.Τις εκδηλώσεις «Μνήμης», για τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Ζαγορίου, διοργάνωσαν ο δήμος Ζαγορίου, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, η Ένωση Ζαγορισίων Αθηνών, ο Σύνδεσμος Ζαγορισίων Ιωαννίνων και άλλοι τοπικοί φορείς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν θα κλείσουν το 583 Τάγμα Πεζικού στην Κόνιτσα!

Τι αναφέρει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,απαντώντας στον Μιχάλη Κασσή

Απάντηση απέστειλε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην από 21/06/2013 αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, με θέμα το ψήφισμα του Δήμου Κόνιτσας αναφορικά με τηΣχεδιαζόμενη κατάργηση 583 Τάγματος Πεζικού.Στην απάντηση ,που υπογράφει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης αναφέρεται επί λέξει πως : ’’Δεν υφίσταται συγκεκριμένη απόφαση που να αφορά το 583 Τ.Π. στην Κόνιτσα, ενώ η περαιτέρω διερεύνηση της αναγκαιότητας πιθανού μετασχηματισμού αυτού, θα εξεταστεί μελλοντικά από το Γ.Ε.Σ.Η υπόψη μονάδα ευρισκόμενη σε νευραλγικό χώρο και επιδεικνύοντας σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία, στην ευαίσθητη περιοχή της Κόνιτσας, αντιμετωπίζεται από την πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία με τη δέουσα προσοχή.’’Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Κασσής δήλωσε πως: ‘’Είναι εξαιρετικά θετικό που το ΥΕΘΑ αντιμετωπίζει το θέμα του 583 ΤΠ στην Κόνιτσα με ρεαλισμό και αναγνωρίζει την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, άλλα και το αίσθημα ασφάλειας που εμφυσά γενικότερα στην παραμεθόρια περιοχή του νομού Ιωαννίνων.’’

Δεν συμμετέχουν στον εσωκομματικό πόλεμο Κ.Τασούλας και Α.Ασημακοπούλου!

Στις προσπάθειες που καταβάλλουν,ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,προκειμένου να βάλει νερό στο κρασί του ο Σταύρος Καλογιάννης και να μην... λοξοκοιτάει κατά την Περιφέρεια Ηπείρου,αλλά να κατηφορίσει για το δημαρχείο Ιωαννίνων και να αφήσει ήσυχο τον Αλέκο Καχριμάνη,δεν συμμετέχουν ο Κώστας Τασούλας και η Άννα Ασημακοπούλου.Κανένας από τους δυο δεν θέλει να εμπλακεί σε τέτοια εσωκομματικά παιχνίδια.Δεν έχουν κανένα λόγω άλλωστε.Ο Κώστας Τασούλας,δεν θα ήθελε να τον κατηγορήσουν ότι προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να "βγάλει από την μέση" έναν εσωκομματικό του αντίπαλο.Επίσης,δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να έρθει σε ρήξη με τον Νίκο Γκόντα και κυρίως,έχει πάρει πολύ σοβαρά τον θεσμικό του ρόλο ως πρόεδρος του Ιδρύματος Καραμανλή και θέλει εσωκομματικά να είναι εγγυητής της ενότητας και όχι παράγοντας αποσταθεροποίησης.Από την πλευρά της,η Άννα Ασημακοπούλου,υπήρξε στο παρελθόν μέλος της παράταξης του Ν.Γκόντας και δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά παιχνίδια που παίζονται σε τοπικό επίπεδο,μιας και όπως όλοι γνωρίζουν, ο εκάστοτε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος,συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

ΚΡΕΟΠΩΛΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΝΕΟΤΡΟΜΟΚΑΤΙΑΣ»

ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ ΣΕ 49 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Κρεοπώλης είναι ο 30χρονος που έγραψε την ιδιόχειρη προκήρυξη και την πέταξε σε 49 κομμάτια στα σκουπίδια σε κάδο της γειτονιάς του στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν την προκήρυξη μέσα στη πλαστική σακούλα που κατέβασε και πέταξε ο 30χρονος, ο οποίος όμως ήταν σε στενή παρακολούθηση. Η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί πως το κείμενο το συνέταξε καθ’ υπόδειξη του συνομηλίκου του που διέμενε στο υπό κατάληψη κτήριο του «Ναδίρ». Ο υπάλληλος του κρεοπωλείου θεωρείται πως μυήθηκε στα μυστικά του «αντάρτικου πόλεων» μόλις το τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι ίδιες πηγές ενημέρωσης εντάσσουν τον άλλον 30χρονο στο σκληρό πυρήνα της οργάνωσης. Το χειρόγραφο κείμενο, αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης που αναρτήθηκε την 11 Ιουλίου 2013 στο διαδίκτυο και αφορούσε ανάληψη ευθύνης για την τέταρτη τρομοκρατική ενέργεια με αποστολή, σε απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, «παγιδευμένου» φακέλου, ο οποίος όμως εξερράγη στις 3η Ιουλίου 2013 εντός των εγκαταστάσεων του κέντρου διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η FAI-IRF και αφορούσε τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημ. Χωριανόπουλο. Τους δυο βαρύνουν οι εξής ενέργειες σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο:
-Η πρώτη ενέργεια του σχεδίου ήταν η έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού την 7η Ιουνίου 2013, στην περιοχή της Δάφνης Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
-Η δεύτερη αφορά έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίου, στο Άργος, την 12η Ιουνίου 2013. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης».
-Η τρίτη περίπτωση αφορά εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας την 26η Ιουνίου 2013. Την ενέργεια αυτή ανέλαβε η FAI-IRF, ως «χειρονομία αλληλεγγύης» σε Έλληνα, απεργό πείνας, που ήταν προφυλακισμένος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η σχετική προκήρυξη τελείωνε με τη φράση «Ας κάνουμε το σχέδιο Φοίνικας ένα διεθνές σχέδιο εκδίκησης!».
-Η τέταρτη κατά Χωριανόπουλου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Βούλγαρος μετέφερε 16 παράνομους μετανάστες

Αργά χθες το βράδυ, οι Λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα,εντόπισαν μέσα σε αυτοκίνητο τύπου Κάμπερ, 16 παράνομους μετανάστες, τους οποίους μετέφερε σε ειδική κρύπτη, ένας Βούλγαρος με προορισμό την Ιταλία.

Ο ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ (ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τον «φυσικό διάδοχο» του Θεόκλητου, όπως αποκαλύπτει γνωστό blog  Fimotro, τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς για την Μητρόπολη Ιωαννίνων προαλείφεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος.κ. Βασίλειος Κολόκας. Ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο Βασίλειος, γεννήθηκε το 1953 στο Νησάκι των Ιωαννίνων. Και είναι απόφοιτος της ενδόξου Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, ενώ εξελέγη Μητροπολίτης Ελασσώνος το 1995. Μετά την εγκατάστασή του αναδιοργάνωσε τη διοίκηση της Μητροπόλεως, ανακαίνισε το Μητροπολιτικό Οίκο καθώς και το Πνευματικό Κέντρο και μερίμνησε για την ανακαίνιση και επάνδρωση των ιστορικών Μονών της επαρχίας. Με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε η ενορία και ο Ι. Ναός του Αγίου Αρσενίου Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και έγινε η επίσημη αγιοκατάταξη καθώς και η μεταφορά των Αγίων Λειψάνων του από τη Μόσχα της Ρωσίας. Ο Βασίλειος είναι «κοινής αποδοχής» και με πολλές συμπάθειες σε Αθήνα, Φανάρι και Μόσχα, που του εξασφάλισε το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο στην Θεσσαλία. Δεν είναι τυχαίο πως ο Σεβασμιώτατος στην πρόσφατη πυρκαγιά που έκαψε την Ελασσόνα, έτρεξε στο στρατόπεδο που κινδύνευε, ενώ την επομένη η ιστορική «Ελευθερία» της Λάρισας, δημοσίευσε και φωτογραφία του Ιεράρχη μαζί με τον Υποστράτηγο Βασίλη Χαλάτση στο μέτωπο της φωτιάς.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟ

…ΕΜΠΑΙΝΕ ΔΕΔΕ
Δεν πρόλαβε να «χηρέψει» η θέση του Μητροπολίτη Ιωαννίων Θεόκλητου που νοσηλεύεται με σοβαρά προβλήματα υγείας και άναψε η μάχη της διαδοχής. Μητροπολίτης στα πέριξ της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου (όχι ο Πατρών Χρυσόστομος), θέλει –λέει- να...πάρει μετάθεση και έχει πάρει από τώρα σβάρνα τα γραφεία για να κάνει … επαφές. Ο εξ απορρήτων του Θεόκλητου πάντως Πρωτοσύγκελος Δέδες είναι να φύγει για το Φανάρι, καθώς αύριο Τρίτη έχει συνάντηση στο Πατριαρχείο. Από το περιβάλλον του όμως διαψεύδουν πως το ταξίδι σχετίζεται με τη διαδοχή από τη στιγμή που ο πνευματικός του πατέρας βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου Χατζηκώστα . Ο 83χρονος Θεόκλητος (Σετάκης) υπηρετεί από το 1968 στα Γιάννενα ενώ υπήρξε εκεί και ως Πρωτοσύγκελος. Εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος από το 1975. Στην πόλη όμως όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστός όχι τόσο για την ιεραρχική αλλά για την κοσμική του δράση. Υπήρξε μανιώδης καπνιστής και οπαδός μιας θεωρίας με … αποχή από τα βαθύτερα εκκλησιαστικά αλλά και εθνικά δρώμενα.

fimotro

Προσλήψεις για τη στελέχωση του κέντρου προστασίας παιδιού στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων

Η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά για έμμισθη απασχόληση , για τη στελέχωση του κέντρου προστασίας παιδιού στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων
α) Κοινωνικό Λειτουργό.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:
- Πτυχίο αντίστοιχης σχολής πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα.
- Προϋπηρεσία στο αντικείμενο. (Τουλάχιστον 3 χρόνια).
- Επαγγελματισμό και διάθεση προσφοράς.
- Οι ξένες γλώσσες είναι επιθυμητό αλλά όχι αναγκαίο προσόν.
β) Παιδαγωγό - Ειδικό Παιδαγωγό.
Στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται η διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση, επιτήρηση κι εφαρμογή του καθημερινού προγράμματος παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.Το ωράριο εργασίας μπορεί να είναι και απογευματινό, 15:00 - 23:00.Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:
- Παιδαγωγικό Πτυχίο Πανεπιστημιακής Σχολής (ΑΕΙ) ή αντίστοιχης σχολής πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα.
- Προϋπηρεσία στο αντικείμενο. (Τουλάχιστον 3 χρόνια).
Προϋπηρεσία του υποψηφίου σε ξενώνα - σπίτι φιλοξενίας παιδιών θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, ακόμα και αν δεν διαθέτει παιδαγωγικό πτυχίο ΑΕΙ.
- Επαγγελματισμό και διάθεση προσφοράς.
- Οι ξένες γλώσσες είναι επιθυμητό αλλά όχι αναγκαίο προσόν.
Οι υποψήφιοι καλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους καθώς και όποιες συστάσεις αποδεικνύουν την προϋπηρεσία τους , ταχυδρομικά στη διεύθυνση Πωγωνιανή Ιωαννίνων τκ 44002 παραλήπτης Σ. Κουκουλάρης μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 . Αν ενδιαφέρεστε και για εθελοντική εργασία παρακαλώ αναζητήστε τις σχετικές αγγελίες ή σημειώστε το στη συνοδευτική σας επιστολή.

Πλούσια η δράση της συμμορίας στην περιοχή της Ηπείρου

Οι Αλβανοί δραπέτες,που έχουν αναστατώσει την Ελλάδα,είναι όλοι τους μέλη της  «συμμορία της Κρούγια», μια ομάδα δέκα ένοπλων οι οποίοι κατάγονται από αυτή την πόλη (Κρούγια) της Κεντρικής Αλβανίας. Η συμμορία, είχε προχωρήσει σε 69 ληστρικές επιθέσεις στην Ελλάδα.Το epirusgate παρουσιάζει στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την δράση της συμμορίας στην περιοχή της Ηπείρου.

Το σημαντικότερο πλήγμα στα Γιάννενα
Ο Λίκα Έντισον και ο Σινάν,είχαν κάνει αρκετές κλοπές και ληστείες στην περιοχή της Ηπείρου.Ο Σινάν  μετείχε στην ένοπλη ληστεία σε βάρος του γνωστού Θεσπρωτού δημοσιογράφου-συγγραφέα τον Αύγουστο του έτους 2006. Για την υπόθεση αυτή,είχαν  καταδικαστεί οι Σινάν και Λίκα, σε πολυετή ποινή κάθειρξης.Καίριο πλήγμα για αυτή την εγκληματική οργάνωση που αριθμούσε δέκα μέλη ήταν η σύλληψη το 2008 τουΛίκα Εντισον στα Γιάννενα, ύστερα από καταδίωξη που είχε ξεκινήσει από την Ασφάλεια Λιβαδειάς στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας!Εκείνο που έχει προκαλέσει εξαιρετική εντύπωση στους αξιωματικούς είναι ότι μόλις συνελήφθη ο Λίκα Εντισον, ο θείος του Φλαμούρ Σινάνι αλλά και σχεδόν όλη η συμμορία του εξαφανίστηκε από… προσώπου γης.Οπως αναφέρει ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «ξαφνικά τη συμμορία του... μικρού Παλαιοκώστα που είχε γίνει ο μεγάλος μας στόχος σαν να άνοιξε η γη και την κατάπιε. Για πέντε χρόνια δεν είχαμε καμία περίπτωση κλοπής ή ληστείας που να τη συνδέσουμε με αυτούς, που όταν κτυπούσαν παλιότερα άφηναν πάντα ίχνη. Ομως μετά το 2009 δεν βρίσκαμε κανένα ίχνος κανενός! Υποθέσαμε ότι έφυγαν για Αλβανία ή είχαν βρει άλλο κρησφύγετο. Για χρόνια μας είχε μείνει η απορία για την τύχη τους.

Χτυπήματα σε Ηγουμενίτσα-Πάργα
Ένας άλλος από τους δραπέτες  είναι ο 31χρονος σερβιτόρος Σούλαχ Φάτος,είχε πλούσια δράση στην περιοχή της Ηπείρου. Εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης ως αρχηγός συμμορίας που προχώρησε σε 27 ληστείες στην Ηγουμενίτσα σε άλλες περιοχές της Ηπείρου και την Κερκυρα.Μάλιστα η ίδια συμμορία είχε κατηγορηθεί ότι έκλεβε λουόμενους στην περιοχή της Πάργας. Ο Φάτος είχε συλληφθεί έπειτα από πολυετείς έρευνες αστυνομικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οι οποίοι μιλούν για έναν «κακοποιό-φάντασμα που ξέφευγε πάντα από τους αστυνομικούς κλοιούς».

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Τάσου Κώτση στον τοπικό "γαλάζιο" εμφύλιο

Ξεμπροστιάζει τους Γιαννιώτες ΔΑΚίτες συνδιλακιστές και δικαιώνει τους Α. Ασημακοπούλου και Κ. Τασούλα

Κεραυνός είναι πάντοτε οι δημόσιες τοποθετήσεις και απόψεις του παλαιού ανιδιοτελή νεοδημοκράτη αγωνιστή και παλαιότερα δημοσιογράφου-εκδότη των Ιωαννίνων Τάσου Κώτση. Ο ίδιος στην εβδομαδιαία εφημερίδα που εξέδιδε ("Τα Γιάννινα") λέει τα πράγματα με το όνομά τους αλλά δεν διστάζει να το κάνει επώνυμα και στον ηλεκτρονικό τύπο, μέσα από το antinews.gr. Για όσους γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία, τις τάσεις, τις ομάδες, τα ρεύματα και τους λοχαγούς του Σαμαρά στα συστήματα εξουσίας της Ν.Δ. μπορούν εύκολα να αντιληφθούν τι εστί antinews σήμερα στην κεντροδεξιά. Με αφορμή λοιπόν, ηλεκτρονικό δημοσίευμα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας με τίτλο: "Κάποιοι τρελάθηκαν, ακόμη και μέσα στη Νέα Δημοκρατία", ασκεί δριμεία κριτική στην... "ύποπτη" ενέργεια τοπικών ΔΑΚιτών συνδικαλιστών της εκπαίδευσης να χρεώσουν στην Άννα Ασημακοπούλου (παίρνοντας τα... σκάγια και τον Κώστα Τασούλα), συνομιλίες που δεν έγιναν ποτέ και να παρουσιάσουν τους δικούς τους διακαείς πόθους καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ως δηλώσεις της Γιαννιώτισσας βουλευτού. Ο πάλαι ποτέ επιτυχημένος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, αμέσως μόλις το διάβασε δεν δίστασε να καταθέσει δημόσια τη θέση του και να τοποθετηθεί στο ζήτημα τραβώντας για τα καλά τα... αυτιά κάποιων τοπικών συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ. Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε: "Πότε έγινε αυτό και δεν το ξέρουμε; Πρώτη φορά το ακούμε… Αλλά και να είχε γίνει βρε… “παλικάρια”, τι σόι συνδικαλιστές είστε εσείς, που κάνετε ανθρωποθυσίες για την πλάκα σας; Δεν αντελήφθη κανείς από σας πόσο σοβαρό ήταν το ολίσθημά σας; Δε θέλω να σας πω άλλα γιατί θα εκτεθούμε δημοσίως… Αλλά αυτό δεν είναι συνδικαλισμός…". Δέκα με τόνο στον Τάσο Κώτση που βγήκε δημόσια και είπε έβαλε στη θέση τους ορισμένους επαγγελματίες συνδικαλιστές!

Δήλωση Κώστα Μπάρκα για τη κατάσταση των δομών υγείας στο νομό Πρέβεζας

Για μια ακόμη φορά ερχόμαστε να διαπιστώσουμε ότι, η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας, που επιβάλλεται με τα μνημόνια έρχεται να υποβαθμίσει όλες τις δομές υγείας του νομού μας, έρχεται να φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών αυτής της χώρας, μετακυλίοντας στις τσέπες των εργαζόμενων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.Και ακριβώς επειδή αυτή η πολιτική έρχεται να περιορίσει το δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης των εργαζομένων και του λαού μας, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται με μετακινήσεις γιατρών και μεταφορά τους στο νοσοκομείο της πόλης, διότι χάνεται το «φίλτρο» της πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τα κέντρα υγείας, γεγονός που επιβαρύνει το ίδιο το νοσοκομείο.Επομένως η υποβάθμιση των κέντρων υγείας του νομού ή ακόμα και το πιθανό οριστικό τους κλείσιμο, δεν λύνει τα προβλήματα περίθαλψης του λαού, αντίθετα υποβαθμίζει συνολικά τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από το νοσοκομείο.Όλοι μαζί οι φορείς του νομού, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι βουλευτές οι δήμαρχοι και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα σωματεία των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα επιμελητήρια, οι ενώσεις των αγροτών και κάθε άλλη συλλογικότητα, πρέπει να παλέψουμε συντονισμένα ώστε ακόμα και στις σημερινές συνθήκες μνημονιακής βαρβαρότητας να διεκδικήσουμε ένα σχέδιο κάλυψης των αναγκών υγείας στο νομό μας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:198.440 πακέτα λαθραία τσιγάρα που εντόπισαν οι λιμενικοί!!!

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, η οποία ανέρχεται στα 198.440 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών.Τα τσιγάρα εντοπίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, και συνελήφθη ο 29χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι βρέθηκε εντός του φορτίου, μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, την οποία είχε σκοπό να διοχετεύσει λάθρα στο εξωτερικό.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα καθώς και η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων.

Επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Μαντά για τα Δημόσια ΙΕΚ

Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστου Μαντά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών με θέμα τη λειτουργία των Δημόσιων ΙΕΚ. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γκιουλέκας.Το αρχικό ερώτημα περί συνολικού σχεδιασμού της λειτουργίας των Δημόσιων ΙΕΚ υπό την επίβλεψη των Περιφερειών απαντήθηκε από τον Υφυπουργό με την φράση ότι «Με τις περιφέρειες δεν είχε γίνει η ουσιαστική προετοιμασία που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί για να μπορέσουν να μεταφερθούν τα ΙΕΚ εκεί».Σαν αποτέλεσμα, με μία αλλαγή του εφαρμοστικού νόμου 4093/2012, όπως αναφέρεται και στην τοποθέτηση του Υφυπουργού, «τα ΙΕΚ παραμένουν στο Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες, ως περιφερειακές υπηρεσίες».Όπως επισημάνθηκε και στην ερώτηση, έχουν ξοδευτεί δημόσια χρήματα για να γίνουν μελέτες για αυτή τη μετάβαση στις Περιφέρειες και πρέπει να απαντηθεί αυτές οι μελέτες, τι ακριβώς αποτέλεσμα έχουν φέρει;.Κάποιες ειδικότητες από τα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ καταργήθηκαν, περίπου δεκαπέντε χιλιάδες μαθητές βρίσκονται στον αέρα και δυόμισι χιλιάδες εκπαιδευτικοί μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δρομολογούνται για απόλυση. Είναι περίεργη σύμπτωση ότι την ίδια στιγμή ο Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος βρισκόταν στα εγκαίνια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το οποίο όλως περιέργως έχει εμπλακεί στο Σχέδιο «Αθηνά». Επίσης πολύ τυχαία, οι ειδικότητες οι οποίες καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ και στα ΕΠΑΣ, βρίσκονται σε αυτό το ΙΕΚ.Τέθηκαν σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους όπως με ποιον τρόπο θα γίνουν οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών και των Διευθυντών, που η θητεία τους λήγει τον Αύγουστο μετά από τη δεύτερη παράταση που δόθηκε. Επίσης, στην ίδια ερώτηση ζητήθηκε να απαντηθεί το που θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των εκπαιδευομένων και πότε θα καθοριστεί ποιες ειδικότητες θα λειτουργήσουν.Εκτός από την αόριστη αναφορά για κάλυψη οργανικών θέσεων από εκπαιδευτικούς στα πλαίσια της κινητικότητας του προσωπικού, κανένα από τα παραπάνω ερωτήματα δεν απαντήθηκε.Το γεγονός ότι με την τροποποίηση που θα γίνει, τα δημόσια ΙΕΚ δεν μεταφέρονται στις Περιφέρειες, βάζει τέλος σε μια πολύχρονη και όπως αποδείχθηκε καταδικασμένη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά όμως, η εν λόγω αλλαγή δεν συνεπάγεται την εύρυθμη λειτουργία των ΙΕΚ τον προσεχή Οκτώβρη.Στην τοποθέτηση του Υφυπουργού καμία αυτοκριτική δεν έγινε για το ποιος φταίει για τις τέσσερις αναβολές μετάβασης των ΙΕΚ στην Περιφέρεια επί δυόμιση χρόνια εφαρμογής του 3879/2010, για το ποιος φταίει που στο «και πέντε» και μόλις δυόμιση μήνες πριν την έναρξη του νέου σπουδαστικού έτους αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των ΔΙΕΚ με μια παράγραφο στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα».Καμία αυτοκριτική δεν γίνεται για τη φθίνουσα πορεία εδώ και χρόνια των παρεχόμενων υπηρεσιών στους σπουδαστές και για την προχειρότητα με την οποία η δικομματικές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν τη Δημόσια μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο αριθμός σπουδαστών στα Δημόσια ΙΕΚ και να αυξάνεται στα Ιδιωτικά.Συνεπώς, εκφράσεις όπως « θωράκιση» των ΙΕΚ», «οργανωτική επάρκεια» , «βιωσιμότητα του συστήματος» που εντάσσονται σε έναν «νέο σχεδιασμό» μόνο προσχηματικές και χιλιοειπωμένες μπορούν να χαρακτηριστούν.Πρόκειται για την ίδια πολιτική ηγεσία που εδώ και μήνες αναθεωρεί τον κανονισμό λειτουργίας τους, επικαιροποιεί τον οδηγό σπουδών τους, σπαταλώντας δημόσια και κοινοτικά κονδύλια, χωρίς αποτέλεσμα.Ο κύριος Υφυπουργός συγχέει τις βαθμίδες της εκπαίδευσης προμηνύοντας το σχεδιασμό λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ στο νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο, που θα κατατεθεί προσεχώς.Η πολιτικής επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα χρονίζοντα προβλήματα ενός δυσκίνητου δημόσιου διοικητικού μηχανισμού, εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους ιδιωτικούς παρόχους μεταλυκειακής εκπαίδευσης.Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θεωρεί πως η δημόσια μεταλυκειακή εκπαίδευση θα μπορούσε κάλλιστα να ανταποκριθεί στις ανάγκες χιλιάδων μαθητών και χιλιάδων οικογενειών, βεβαίως με την ανάλογη αναδιάρθρωση και βεβαίως χρησιμοποιώντας και τις εγκαταστάσεις, οι οποίες σφραγίζονται και τις δομές των τεχνικών λυκείων.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων

Ως Δ/ντής του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων εκφράζω την μεγάλη μου αγανάκτηση, τη θλίψη μου και την έντονη διαμαρτυρία μου για τις δραματικές εξελίξεις που συμβαίνουν στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.Η κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. και κατ’ επέκταση στις ΕΠΑ.Σ. αποτελεί πρόσχημα για τις απολύσεις εκπαιδευτικών και τη διάλυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε). Η ανάταξη της οικονομίας δεν επέρχεται από την κατάργηση ειδικοτήτων και τη συρρίκνωση της Ε.Ε., αντιθέτως οξύνει κοινωνικά προβλήματα και προκαλεί οπισθοδρόμηση αφού η παιδεία αποτελεί τον θεμελιώδη θεσμό της πολιτείας. Γιατί στις Ευρωπαϊκές χώρες η Ε.Ε. αποτελεί το 75% του συνόλου των μαθητών; Μήπως κ. Υπουργέ πρέπει να το ξανασκεφτείτε;Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο 6ο ΕΠΑ.Λ. έχοντας μόνο δύο ειδικότητες του τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για το σχολικό έτος 2012-2013 το επέλεξαν 212 μαθητές, αριθμός που δηλώνει ότι οι μαθητές αυτοί επέλεξαν εκουσίως και όχι με την παρότρυνση των εκπαιδευτικών όπως θέλει να το παρουσιάσει το Υπουργείο Παιδείας.Θα είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που στην Επαγγελματική Εκπαίδευση δεν θα υπάρχει ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας. Η Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί το βασικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη της οικονομίας μιας χώρας και όχι τροχοπέδη όπως σχεδιάζεται σήμερα.Δηλώνω την συμπαράστασή μου στους εκπαιδευτικούς που πλήττονται βάναυσα από αυτή την επαχθή απόφαση του Υπουργού (δεν μπορεί η περίσταση να γίνεται νόμος).Καλώ όλους τους Βουλευτές του νομού Ιωαννίνων να μην ψηφίσουν το άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου, γιατί ο ρόλος τους είναι να αφουγκράζονται τους πολίτες και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα.Δυστυχώς για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους βρίσκομαι εκτός Ελλάδας και δεν μπορώ να είμαι κοντά στους συναδέλφους που υποφέρουν και οι οποίοι υφίστανται αυτή την επώδυνη ανατροπή στη ζωή τους.Τώρα χρειάζεται η ενότητα μαθητών, γονέων και όλων των κοινωνικών ομάδων για μια ισχυρή αντίσταση στα ισοπεδωτικά μέτρα της Τρόικας.Όχι άλλο μαύρο στην κοινωνία μας (δεν αντέχουμε με λιγότερο ουρανό).Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε την Ελλάδα να καταρρέει.Όλοι μαζί δεν περισσεύει κανείς.

Ο Δ/ντής του 6ου ΕΠΑ.Λ.
Κώστας Ζιάκκας

Βαριά αμνησία κτυπάει τους πολιτικούς μας όταν είναι εκτός εξουσίας!!!

Βαριά αμνησία φαίνεται ότι κτυπάει τους πολιτικούς μας όταν είναι εκτός εξουσίας. Πρόσφατο παράδειγμα πρώην βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων,ο οποίος ξαφνικά,άλλαξε κόμμα και  άρχισε να μιλά για την ανάγκη να χαραχθεί μια νέα πολιτική και ανακάλυψε ότι το ΔΝΤ μπήκε..."νύχτα" στη χώρα μας.Ξέχασε πως η  κυβέρνησή του ΓΑΠ,την οποία υποστήριξε με θέρμη,υποδέχθηκε στη Βουλή τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν;

Σε ρόλο ''πυροσβέστη'' στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

…Aπεφεύχθησαν τα χειρότερα στο σήριαλ "Καχριμαναίοι και Καλπογιάννηδες",το οποίο παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα,με αρκετά "γαλάζια" στελέχη σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο,να αναλαμβάνουν το ρόλο πυροσβέστη.Ο Καλογιάνης πήγε τελικά στο γάμο του υιού Καχριμάνη,ωστόσο ουδείς μπορεί να βεβαιώσει ότι η «ζημιά» στην παράταξη δεν έχει γίνει, κάτι που αναμένεται να φανεί από εδώ και πέρα. Καταρχήν, σύμφωνα με πληροφορίες,τα στελέχη που έχουν συνομιλήσει και με τις δυο πλευρές, εκτιμούν πως θα πρέπει να βρεθεί ρόλος για τον Σταύρο Καλογιάννη.Με την άποψη αυτή,συμφωνεί και ο ίδιος ο Καχριμάνης,ο οποίος μάλιστα,σε συνομιλητές του θυμίζει πως "ο Στ.Καλογιάννης είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης".Ήδη,τα στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον Περιφερειάρχη,διαδίδουν πως μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Καλογιάννη στο Δήμο Ιωαννιτών,θα ήταν ότι καλύτερο για την παράταξη!Ο ίδιος ο Καλογιάννης,δεν ανοίγει τα χαρτιά του.Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει και καμία αντίδραση από την παράταξη τουΝίκου Γκόντα,για το σενάριο αυτό,το οποίο μάλιστα διακινούν,τα περισσότερα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας,από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης!

Σάλος από την αποκάλυψη ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δαπανήσει περισσότερα από 1.000.000 ευρώ,για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών!!!

Σάλος έχει προκληθεί,από την αποκάλυψη της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα",σχετικά με το κόστος που έχει η  γιγαντιαία επιχείρηση που έχει στήσει από άκρη σε άκρη της χώρας,για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών!Μια απλή καταγραφή των δυνάμεων που τον τελευταίο μήνα κυνηγούν τους δραπέτες αρκεί για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το κόστος της γιγαντιαίας επιχείρησης. Τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, πετούν καθημερινά πολλές ώρες ενισχύοντας από αέρος τις έρευνες των επίγειων δυνάμεων. Με δεδομένο ότι τα καύσιμα για μια ώρα πτήσης κάθε ελικοπτέρου είναι πάνω από 350 ευρώ, συνεπάγεται ότι όλο αυτό το διάστημα δαπανήθηκαν περισσότερα από 100. 000 ευρώ μόνο για καύσιμα, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος συντήρησης που είναι δυσβάστακτο για τα ελικόπτερα των συγκεκριμένων μοντέλων... Φυσικά, πέρα από το χρηματικό κόστος, έμειναν πίσω άλλες επιχειρήσεις στις οποίες θα έπαιρναν μέρος τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ.Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, από την Πρέβεζα μέχρι την Κέρκυρα περιπολούν σε καθημερινή βάση 6 με 7 σκάφη του Λιμενικού. Το καθημερινό κόστος για την κίνηση των συγκεκριμένων μέσων ξεπερνά τις 5000 ευρώ με αποτέλεσμα τις δέκα ημέρες που σαρώνουν τα νερά του Ιονίου να έχουν συνολικά “κάψει” πάνω από 50.000 ευρώ.Οι 40 ΕΚΑΜίτες με τα δέκα ειδικά οχήματα που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στο κυνήγι των δραπετών έχουν λειτουργικά έξοδα περίπου 5000 ευρώ ημερησίως. Αυτά τα λεφτά αφορούν στα εκτός έδρας που ανέρχονται σε 50 ευρώ ημερησίως για κάθε ΕΚΑΜίτη, 30-40 ευρώ για τη διαμονή ενώ τα θηριώδη τζιπ και οχήματα που χρησιμοποιούν χρειάζονται ημερησίως πολλά ευρώ για καύσιμα. Με απλά λόγια, μόνο για τον τελευταίο μήνα έχουν δαπανηθεί πάνω από 150.000 ευρώ μόνο για τις δυνάμεις των ΕΚΑΜ.Το Λιμενικό Σώμα, έχει διαθέσει δύο επίλεκτες μονάδες βατραχανθρώπων που αποτελούνται από δέκα ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες και τρία οχήματα. Και για αυτούς, το ημερήσιο κόστος για τον καθένα σε ο,τι έχει να κάνει με τα εκτός έδρας, τη σίτιση και τη διαμονή τους ξεπερνά τα 80 ευρώ.Σε μόνιμη βάση και εκ περιτροπής, με το κυνήγι των δραπετών ασχολούνται περίπου 350 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες της ΟΠΚΕ και των συνοριακών φυλάκων. Από αυτούς οι 25 μετέβησαν από τον Έβρο όπου υπηρετούν ενώ ένα μεγάλο μέρος έχει αποσπαστεί στην ορεινή περιοχή της Θεσπρωτίας από τους γειτονικούς νομούς. Μέχρι στιγμής, δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί σε καθημερινή βάση πόσοι ακριβώς είναι από άλλους νομούς οπότε πληρώνονται εκτός έδρας που μεταφράζεται σε περίπου 80 με 90 ευρώ για τον καθένα καθημερινά. Με δεδομένο ότι οι αστυνομικοί επιχειρούν σε τρεις βάρδιες ημερησίως και εκατοντάδες το κόστος ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Γα παράδειγμα για περίπου δεκαπέντε ημέρες επιχειρούσαν στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας περίπου 80 αστυνομικοί που μετέβησαν μόνο από την Ευρυτανία.Ένα ποσό που ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να υπολογιστεί με ακρίβεια αφορά στα καύσιμα των δεκάδων οχημάτων που καθημερινά τον τελευταίο μήνα ανεβοκατεβαίνουν τα βουνά από την ορεινή Ναυπακτία μέχρι την Παραμυθία και το Σούλι. Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που χτενίζουν τα δάση και τα βουνά είναι τεράστιος όπως φυσικά και τα ποσά που ξοδεύονται για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα και τη συντήρηση.Οι πληροφορίες λένε πως στις έρευνες μετέχουν ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τις 25 θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό των φυγάδων. Παράλληλα περίπου 15 ιχνηλάτες του στρατού αλλά και αστυνομικοί με σκύλους παίρνουν μέρος στις έρευνες.

Στερνό αντίο στον Νίκο Μάντη


Ο Νίκος Μάντης στα φοιτητικά του χρόνια
Σε κλίμα βαθιάς θλίψης είπαν, φίλοι και συγγενείς, το τελευταίο αντίο στον Νίκο Μάντη,χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων.Ο πόνος της οικογένειας ανείπωτος.Το παρόν στην τελετή έδωσε σύσσωμη η δημοτική αρχή,Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Δημήτρης Γιωτίτσας,ανέγνωσε το ψήφισμα του σώματος.Τον επικήδειο εκφώνησε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής έδωσε υπόσχεση για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης υπεξαίρεσης και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. "Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν ψίθυρο και καμία σκιά για την εντιμότητα, την υπευθυνότητα και την εργατικότητα του Νίκου Μάντη", ανέφερε ο δήμαρχος.Μνήμες από τα φοιτητικά χρόνια του Νίκου Μάντη, μετέφερε συμφοιτητής του από τη Θεσσαλονίκη και μέλος του Ρήγα και του ΚΚΕ Εσωτερικού. Από τα χρόνια εκείνα που πίστευαν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε.Η τοπική κοινωνία είναι πιο φτωχή από τον αιφνίδιο και άδικο χαμό, ενός ανθρώπου που διακρίθηκε για το ήθος, την ευαισθησία και την αξιοπρέπεια. Καλό ταξίδι Νίκο...

Mεταφέρεται στα Γιάννενα η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Με κατεπείγουσα απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΤΑ κ. Μελαχροινού, κλείνει από την Παρασκευή 19 Ιουλίου, η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας που είχε στην αρμοδιότητά της την οργανωτική παρακολούθηση λειτουργίας 50 περίπου καταστημάτων των ΕΛΤΑ στους Νομούς Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας και Πέλλας, καθώς πλέον η συγκεκριμένη υπηρεσία μεταφέρεται στα Ιωάννινα και ενοποιείται με την αντίστοιχη της Ηπείρου.

Απαράδεκτη κατάσταση καθημερινά στον πεζόδρομο της οδού Παπαδοπούλου!!!


Τη χειρότερη συμπεριφορά του εαυτού τους επιδεικνύουν απροκάλυπτα δεκάδες συμπολίτες, ακόμη όμως και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας, που αδιαφορούν συνειδητά και δεν σέβονται ένα έργο κόσμημα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο λόγος για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει καθημερινά στην οδό Παπαδοπούλου, όπου οι εργασίες πεζοδρόμησής της έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί όμως από τις πρώτες κιόλας ημέρες, είναι περισσότερα τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα που κυκλοφορούν από τους πεζούς. Οι εξελίξεις στη Δημοτική Αστυνομία που έχουν ουσιαστικά αναστείλει τη δραστηριότητά της, επιτρέπουν σε μεγάλο βαθμό σε όλους αυτούς τους ασυνείδητους να κυκλοφορούν με άνεση στον πεζόδρομο, με τους πεζούς που κινούνται στην οδό Παπαδοπούλου να παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα. Για απαράδεκτη κατάσταση έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε ένα έργο που κόστισε χρήματα στους πολίτες, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής όλων και που έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και τρόπο χρήσης. «Κάποιοι εκμεταλλεύονται την απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, όμως αυτή η εικόνα δεν συμβαδίζει με τη λογική μίας ευνομούμενης πόλης. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε αυτή την πόλη, κάνουν λάθος», τόνισε ο κ. Γκόλας, που απευθύνθηκε και στους υπόλοιπους πολίτες λέγοντας πως σε αυτή την κατάσταση μπορούν και πρέπει όλοι να αντιδρούν. Πέντε προτάσεις για το Γιαννιώτικο Σαλόνι Στο μεταξύ, μεγάλο ήταν μέχρι και χθες το πρωί το επιχειρηματικό – επενδυτικό ενδιαφέρον για την κατάθεση προτάσεων αξιοποίησης του Πάρκου Πυρσινέλλα. Σύμφωνα με τον κ. Γκόλα είχαν ήδη υποβληθεί πέντε ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές προτάσεις, για να προσθέσει πως η πρόθεση και ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι μία συνολική αξιοποίηση του Πάρκου, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο την καθημερινή του λειτουργία, αλλά παράλληλα τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως τη φύλαξη και τη συντήρηση του χώρου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Για τη στελέχωση εταιρείας Επικοινωνίας & Διαφήμισης στα Γιάννενα,Υπάλληλος γραφείου


ΖΗΤΕΙΤΑΙ
Για τη στελέχωση εταιρείας Επικοινωνίας & Διαφήμισης,Υπάλληλος γραφείου.
H θέση περιλαμβάνει:Διεκπεραίωση των ενεργειών του διαφημιστικού πελάτη, εξυπηρέτηση πελατών, συνεργασία με προμηθευτές.Απαραίτητα προσόντα:
- Εμπειρία στο διαφημιστικό κλάδο
- Δημιουργικότητα
- Ευχέρεια στη γραπτή και προφορική επικοινωνία
- Άριστη γνώση Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας (προφορικός & γραπτός λόγος)
Άριστη γνώση Η/Υ (MS Office)
- Οργανωτικές ικανότητες, ομαδικό πνεύμα, αυτοϋποκίνηση και ανάληψη πρωτοβουλιών
- Προϋπηρεσία στον τομέα των πωλήσεων θα εκτιμηθεί
Aποστολή Βιογραφικών με την ένδειξη ΥΓ1 στο info@nextcom.gr

Η Future Voice ζητά πέντε (5) πωλητές για τα Γιάννενα


Η εταιρεία Future Voice με ηγετική θέση στο χώρο της πληροφορικής επιθυμεί να στελεχώσει το Τμήμα Πωλήσεων με πέντε (5) άτομα, τα οποία θα δραστηριοποιηθούν στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας στην πόλη των Ιωαννίνων. Για τους υποψήφιους: επιθυμητό πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing, Δημόσιες Σχέσεις), προϋπηρεσία στον χώρο τον πωλήσεων επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη, άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες και πελατοκεντρική αντίληψη, άμεση διαθεσιμότητα. Η εταιρεία Future Voice προσφέρει: αξιοκρατική επαγγελματική εξέλιξη με προοπτικές μισθολογικής εξέλιξης, επιπλέον αξιοκρατικές αμοιβές βάσει απόδοσης με την υψηλότερη προμήθεια της αγοράς και πλήρη εκπαίδευση και συμβουλευτική από στελέχη της εταιρείας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: hr@futurevoice.gr

Απογραφή προσωπικού σε δημοτικές επιχειρήσεις και ΝΠΙΔ μέχρι τις 30 Αυγούστου


Απόφαση για την απογραφή του προσωπικού των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και των δημοτικών επιχειρήσεων υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών.Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η 30ή Αυγούστου 2013.Στην απόφαση αναφέρεται πως οι αρμόδιες διευθύνσεις των Υπουργείων θα πρέπει να διαβιβάσουν τις σχετικές οδηγίες σε όλα τα ΝΠΙΔ και τις δημοτικές επιχειρήσεις μέχρι τις 19 Ιουλίου 2013.Αναφορικά με την απογραφή η απόφαση τονίζει μεταξύ άλλων:
-Οι αρμόδιοι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού ή οι υπεύθυνοι για το προσωπικό θα πρέπει να συμπληρώσουν το συνημμένο αρχείο Excel με τα στοιχεία του προσωπικού τους.
-Οι αποσπασμένοι υπάλληλοι απογράφονται από το φορέα που ανήκουν και όχι από το φορέα στον οποίο υπηρετούν με απόσπαση. Οι πληροφορίες που θα χρειαστούν για κάθε απογραφόμενο είναι: ΑΦΜ, Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, ΑΜΚΑ, Φορέα Απασχόλησης, Εργασιακή Σχέση, Ημερομηνία Πρόσληψης στο Φορέα, Ημερομηνία Λήξης Σύμβασης, Κατηγορία Εκπαίδευσης, Προϋπηρεσία σύμφωνα με το Ν.4093/2012 (έτη, μήνες, μέρες).
Παράλληλα με την επεξεργασία του ανωτέρω αρχείου, ο κάθε προϊστάμενος διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού, ή ο υπεύθυνος για το προσωπικό, θα πρέπει να μεριμνήσει για την αποστολή συνοδευτικού εγγράφου (επισυνάπτεται υπόδειγμα), στο οποίο θα αναφέρονται τα στοιχεία του προϊσταμένου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού ή του υπεύθυνου για το προσωπικό, καθώς και ο συνολικός αριθμός των απογεγραμμένων που περιέχονται στο αρχείο excel.

Τα Public στα Γιάννενα ζητούν Σύμβουλο Πωλήσεων Κινητής Τηλεφωνίας

Σύμβουλο πωλήσεων κινητής τηλεφωνίας ζητούν τα καταστήματα Public στα Γιάννενα, προκειμένου να οργανώσει τον τομέα ευθύνης με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εξυπηρέτησης στους πελάτες του καταστήματος, να εαρμόσει τις πολιτικές, διαδικασιών & κανόνων λειτουργίας της εταιρείας και να παρακολουθεί τον ανταγωνισμό, έχοντας ταυτόχρονα διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις της αγοράς. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει άριστη ικανότητα επικοινωνίας, ευχάριστη προσωπικότητα, προϋπηρεσία 2-3 χρόνια σε ανάλογη θέση (ιδανικά σε κατάστημα λιανικής τεχνολογίας - κινητής τηλεφωνίας), ομαδικό πνεύμα, οργανωτικές ικανότητες, ευχέρεια στη χρήση Η/Υ (MS Office, Windows), άριστη γνώση Αγγλικών (προφορικά και γραπτά), ενθουσιασμός για την επίτευξη προσωπικών και ομαδικών στόχων και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες υποψηφίους). Η εταιρεία παρέχει ελκυστικό πακέτο σταθερών και μεταβλητών αποδοχών, διαρκή εκπαίδευση, άριστο περιβάλλον εργασίας σε μοντέρνα καταστήματα και ευκαιρία σταδιοδρομίας σε μια δυναμική αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Για να υποβάλετε την αίτησή σας και να στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα, κάντε κλικ ΕΔΩ

Η Cyta ζητά πωλητή για το κατάστημά της στα Γιάννενα

Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις

Η Cyta, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, επιθυμεί να προσλάβει στο κατάστημάτης στα Γιάννενα έναν Πωλητή, που θα έχει ως στόχο την επίτευξη του στόχου πωλήσεων, την προώθηση των επιχειρηματικών προϊόντων της εταιρίας και την εξειδικευμένη εξυπηρέτηση των πελατών. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: πολύ καλή γνώση της τοπικής αγοράς, πελατοκεντρική αντίληψη και ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, ανεπτυγμένες επικοινωνιακές δεξιότητες, καλή γνώση χειρισμού εφαρμογών MS Office, προϋπηρεσία στην προώθηση επιχειρηματικών λύσεων επικοινωνίας θα θεωρηθεί πλεονέκτημα, εμπειρία τουλάχιστον 2 έτη εμπειρία στις πωλήσεις λιανικής, ιδανικά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα μέχρι τις 15/7/2013 στο fax:215-5008801.

Πρόσληψη 15 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ στο Δήμο της ΆρταςΑπό τον Δήμο Αρταίων ανακοινώθηκε η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες), συνολικά δεκαπέντε (15) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου (χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί αυτοκινήτων καθαριότητας και εργατών καθαριότητας) (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α). Η πλήρης προκήρυξη καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν από το Δημοτικό κατάστημα,τα ΚΕΠ του Δήμου, καθώς και στο www.arta.gr, στην κατηγορία «ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ»

Πρόσληψη 4 ατόμων στην αρχαιολογία Ηγουμενίτσας


Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΛΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Γ.Γ. Πολιτισμού που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα του Νομού Θεσπρωτίας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.
ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικόςθέσης

Υπηρεσία
Τόπος
Απασχόλησης

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης
Αριθμόςατόμων101

ΛΒ΄ Εφορεία
Προϊστορικών
και Κλασικών
Αρχαιοτήτων


Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Ν. Θεσπρωτίας

ΔΕ
Ημερήσιοι Φύλακες

4 ΜΗΝΕΣ
πό την ημερομηνία
πρόσληψης)
3102

ΛΒ΄ Εφορεία
Προϊστορικών
και Κλασικών
Αρχαιοτήτων


Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Ν. Θεσπρωτίας

ΔΕ
Νυχτοφύλακας

4 ΜΗΝΕΣ
πό την ημερομηνία
πρόσληψης)
1

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές στα γραφεία της Υπηρεσίας μας, οδός Κύπρου 68, 46100 Ηγουμενίτσα, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενων ημερολογιακά), που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του δήμου Ηγουμενίτσας στον οποίο εδρεύει η υπηρεσία, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.Πληροφορίες κ. Κωνσταντίνος Μπίκας - Γεωργία Βασιλείου, τηλ. 26650.29177-8.