Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τους δραπέτες

Ο χρόνος  κυλά υπέρ του Μάριαν Κόλα και του Ιλίρ Κούπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται την τελευταία ώρα στην Ήπειρο, νέα μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραπετών των Φυλακών Τρικάλων.Ο χρόνος έχει  αρχίσει να κυλά υπέρ του Μάριαν Κόλα και του Ιλίρ Κούπα.Παρά όμως, τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν να έχουν διαφύγει σε Αλβανικό έδαφος είτε από την ξηρά είτε από τη θάλασσα, η εντολή είναι να συνεχιστούν με την ίδια ένταση οι προσπάθειες, ενώ στη Θεσπρωτία έφτασε και προηγμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός μαζί με τις θερμικές κάμερες, που χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στον εντοπισμό λαθρομεταναστών.Τα ελικόπτερα σταμάτησαν πριν λίγα λεπτά τις πτήσεις τους και οι έρευνες γίνονται πλέον μόνο με επίγεια μέσα.Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ,έχουν παραταχθεί σε τρεις ζώνες επιτήρησης στην περιοχή της Ηπείρου. Η πρώτη εκτείνεται κατά μήκος του Καλαμά στη Βορειοδυτική Θεσπρωτία, η δεύτερη κατά μήκος των συνόρων, ώστε να αποτραπεί -ει δυνατόν- η διαφυγή των κακοποιών στην Αλβανία και μία τρίτη ζώνη στα μετόπισθεν, προκειμένου να αποφευχθεί αιφνιδιαστική διαφυγή των Αλβανών δραπετών προς το εσωτερικό της χώρας.Οι αστυνομικοί είναι πανέτοιμοι για μια ακόμη δύσκολη νύχτα.Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί,πως αρκετοί αξιωματικοί,δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την έκβαση των ερευνών...

Στα Γιάννενα την Πέμπτη ο Φώτης Κουβέλης

Μεθαύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου,θα βρίσκεται στα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.Στις 12.30 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο DU LAC και στις 7.30 μ.μ. στα Λιθαρίτσια θα παραστεί στην Περιφερειακή Σύσκεψη όπου και θα μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις και την απόφαση της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ.

Μαζί στον ... κατήφορο οικοδομή και Ήπειρος

Πρωτιά στη χώρα το πρώτο τετράμηνο του 2013

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα με μείωση της τάξης του 15,8%, ως προς τον όγκο των νέων οικοδομών, τον περασμένο Απρίλιο. Η Ήπειρος, τον ίδιο μήνα, παρόλο που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στον αριθμό αδειών (κατά 41% λιγότερες σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012), εμφάνισε οριακή και μάλλον συγκυριακή αύξηση στον όγκο!Πάντως, από την αρχή του 2013, το πρώτο τετράμηνο η Ήπειρος κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των 13 περιφερειών στην μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, τόσο στις εκδοθείσες άδειες, όσο και στον όγκο. «Υψηλή» είναι η αρνητική ... επίδοση της και το διάστημα από Μάιο σε Απρίλιο 2012-2013 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 2011-2012, με πρώτη θέση στη μείωση του όγκου των οικοδομών.Η συνολική εικόνα της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ήπειρο είναι αρνητική, αφορά κυρίως τα ιδιωτικά έργα και είναι σε κάθετη πτώση τα τελευταία τρία χρόνια, γεγονός που έχει «συμβάλλει» και στην αύξηση της ανεργίας, αλλά και σε μείωση εισοδήματος και τζίρου για δεκάδες επαγγέλματα και επιχειρήσεις περί την οικοδομή. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ελάχιστα είναι και τα δημόσια έργα, η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη, για την ώρα.Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), που ανακοινώθηκαν χθες, προκύπτουν και τα εξής:
-Το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε τον Απρίλιο εφέτος σε 1.577 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 281,6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και 1.060,4 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου. Παρουσίασε μείωση κατά 20,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 21,9% στην επιφάνεια και κατά 15,8% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Στην Ήπειρο τον Απρίλιο οι οικοδομικές άδειες ήταν 46 έναντι 78 τον Απρίλιο του 2012, δηλαδή υπήρξε μείωση κατά 41%, η επιφάνεια μειώθηκε κατά 12% (στα 11,5 από 13,1 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα) και ο όγκος παρουσίασε μικρή αύξηση κατά 0,50% (σε 40 από 39,8 χιλιάδες κυβικά μέτρα). Μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η Ήπειρος σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση στις άδειες.
-Το α΄ τετράμηνο του 2013, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα σε επίπεδο χώρας εμφανίζει μείωση κατά 39% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 38,3% στην επιφάνεια και κατά 37,4% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2012.
Το ίδιο χρονικό διάστημα η Ήπειρος καταγράφει πρωτιά στην μείωση αδειών και όγκου των οικοδομών. Οι άδειες το διάστημα Ιανουάριος-Απρίλιος του 2012 ήταν και 333 και το αντίστοιχο φετινό μόλις 155, μείωση κατά 53,5%. Στην επιφάνεια η μείωση ήταν 52,2% (δεύτερη μετά τη Δυτική Ελλάδα) και ειδικότερα από 57 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στις 27 χιλιάδες τ.μ, ενώ στον όγκο ξεπέρασε το 50% η μείωση δηλαδή από 182 χιλιάδες κυβικά μέτρα στις 91 χιλιάδες.
-Τέλος, το χρονικό διάστημα Μάιος 2011-Απρίλιος 2012 συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2012-2013, οι οικοδομικές άδειες στην Ήπειρο μειώθηκαν κατά 45,6% (από 1169 στις 636), η επιφάνεια τω οικοδομών κατά 50,3% (από 231,9 στις 115,2 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα) και στον όγκο κατά 55,5% (από 864,3 σε 380,3 χιλιάδες κυβικά μέτρα). Η μείωση στον όγκο αποτελεί την μεγαλύτερη μεταξύ των 13 Περιφερειών.

ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΕ 2 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΖΗΤΗΣΑΝ 25.000 €

ΤΟΥΣ ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ 

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Τρία στελέχη του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης πιάστηκαν από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ αφού ζητούσαν … μίζα 25.000 ευρώ από βιοτέχνη ρούχων της συμπρωτεύουσας. Μάλιστα ο ένας απ’ αυτούς που είναι και Τμηματάρχης πίεζε τον βιοτέχνη για να γλυτώσει πρόστιμο 100.000. Τα λεφτά παρέλαβε 50χρονη λογίστρια ενώ τα διεφθαρμένα στελέχη του ΣΔΟΕ στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την προσημείωση από τους Αδιάφορους, απαίτησαν από την γυναίκα να μεταβεί η ίδια σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος και μετά αυτοί να παραλάβουν τα χρήματα. Όταν ο βιοτέχνης αρνήθηκε αυτή τη συμφωνία, οι επίορκοι υπάλληλοι ζήτησαν η κατάθεση να γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά τελικά υπερίσχυσε η … λαιμαργία τους και παρέλαβαν το χρήμα … ζεστό. Οι Αδιάφθοροι τώρα αναζητούν αν όντως είχε βεβαιωθεί πρόστιμο αφού μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί φύλλο ελέγχου. Πάντως η τελευταία φορά που στέλεχος του ΣΔΟΕ είχε εμπλακεί σε υπόθεση ήταν με τον αρχιτοκογλύφο Μάρκο Καραμπέρη.

Σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην περιοχή των Ιωαννίνων!

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Energean Oil &Gas και Petra Petroleum 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil &Gas Μαθιός Ρήγας σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στις προσδοκίες της κοινοπραξίας Energean Oil &Gas και Petra Petroleum αναφορικά με την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα, μετά τα αποτελέσματα του σχετικού διαγωνισμού που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Ο Μαθιός Ρήγας κάνει λόγο για μια περιοχή με πολύ μεγάλες δυσκολίες, με δύσβατες εκτάσεις αλλά με σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί φυσικό αέριο και πετρέλαιο.«Υπήρχε η γεώτρηση της Enterprise το 2000», επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil &Gas, «που δεν έφτασε ποτέ στο γεωλογικό της στόχο, έφτασε όμως σ' ένα βάθος 4.000 μέτρων. Είναι μια δύσκολη γεώτρηση, όπου θα πρέπει ή να συνεχίσουμε στην παλιά ή να κάνουμε μια νέα αρχή σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή συν το δύσκολο κομμάτι της περιβαλλοντικής προστασίας. Τα Ιωάννινα είναι μια πολύ ελπιδοφόρα περιοχή, με υψηλό ρίσκο και επιπλέον χρειάζεται να έχουμε την τύχη με το μέρος μας. Αν βρεθεί κάτι στα Ιωάννινα, θα μιλάμε για κάτι πολύ μεγάλο, μεγαλύτερο από τη λεκάνη του «Πρίνου». Δε θέλω να βάλω νούμερα. Μιλάμε όμως για μια έκταση 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όταν στον «Πρίνο» έχουμε να αξιοποιήσουμε μια έκταση 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων».Να σημειωθεί πως η πρώτη φάση των επενδύσεων στα Ιωάννινα θα φτάσει στα 10.000.000 δολάρια και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες το κόστος της συνολικής επένδυσης σε πλήρη ανάπτυξη θα φθάσει τα 50.000.000 δολάρια.

Νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Παραλήφθηκε σήμερα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Γόγολο, το νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης το οποίο παραχωρήθηκε απ’ την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης προς το Δήμο Ηγουμενίτσας.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με σκοπό την ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων και την αποτελεσματικότερη ανακύκλωση, με ίδια μέσα, υπέβαλε σχετικό αίτημα προς την Ε.Ε.Α.Α το οποίο και ικανοποιήθηκε, με την σημερινή παραλαβή του καινούριου απορριμματοφόρου.Το συγκεκριμένο όχημα είναι χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποκομιδή των μπλε κάδων του Δήμου. Εντός ολίγων ημερών, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας, θα ενταχθεί και επίσημα στο στόλο των οχημάτων του Δήμου, που «ενδυναμώνεται» έτσι περαιτέρω.Άλλωστε οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες με την ανακύκλωση να επεκτείνεται και στις Δημοτικές Ενότητες Συβότων, Πέρδικας και Μαργαριτίου.Με αφορμή την παράδοση-παραλαβή του οχήματος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα καθαριότητας κ. Γόγολος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, η οργάνωση του τομέα της καθαριότητας αποτέλεσε πρωταρχικό μας μέλημα.Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ανακύκλωση για την μετατροπή των σκουπιδιών σε πηγές ενέργειας ή πρώτες ύλες με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων.Το σύστημα της ανακύκλωσης οργανώθηκε και επεκτάθηκε στα Δημοτικά Διαμερίσματα με την τοποθέτηση κάδων για τα ανακυκλώσιμα υλικά.Η προμήθεια νέων κάδων κοινών απορριμμάτων και ανακύκλωσης και η τοποθέτησή τους, με βάση τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας, στα σημεία όπου υπήρχαν ελλείψεις, ενίσχυσε τη συγκέντρωση και αποκομιδή των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων υλικών, βελτιώνοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών.Ο Δήμος μας επιβραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) Α.Ε. εξασφαλίζοντας δωρεάν ένα δεύτερο απορριμματοφόρο για τη διευκόλυνση του έργου του σ’ αυτόν τον τομέα, το οποίο με χαρά παραλαμβάνουμε σήμερα.Εκ μέρους και του Δημάρχου κ. Γεωργίου Κάτσινου, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την άριστη συνεργασία μας, καθώς και τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας προς τους δημότες.Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, που με την ξεχωριστή διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.Καλό θα είναι να ενταθούν οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ο κοινός στόχος, για έναν καθαρό Δήμο».

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ:Ο Δένδιας αύριο θα δεχθεί τους Ηπειρώτες στο γραφείο του!!!

Απαιτούν την επιστροφή των αστυνομικών πίσω στην Ήπειρο, τη στελέχωση όλων των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής και την επαναλειτουργία των στρατιωτικών φυλακίων

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα,οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών της Ηπείρου,ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας.Απαιτούν από την Κυβέρνηση την επιστροφή των αστυνομικών που αποσπάστηκαν στον Έβρο πίσω στην Ήπειρο, τη στελέχωση όλων των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής και την επαναλειτουργία των στρατιωτικών φυλακίων. Η φωνή αγωνίας των ηλικιωμένων κατοίκων της παραμεθορίου γίνεται κραυγή απελπισίας. Κι έχει έναν αποδέκτη. Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κόντε Νίκο Δένδια!!!Με αφορμή το διπλό φονικό στα Κτίσματα Ιωαννίνων,πριν από λίγους μήνες,οι δήμαρχοι της περιοχής,ζητούσαν επίμονα μια συνάντηση με τον Υπουργό.Κάποια στιγμή έκλεισαν ένα ραντεβού,όμως την τελευταία στιγμή ο Κόντε Δένδιας έγινε...καπνός!!!Μετά όμως και την...επίσκεψη των Μαριάν Κόλα και ο Ιλιρ Κούπα στην Ήπειρο,ο Υπουργός το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε να δεχτεί τους Ηπειρώτες στα..ανάκτορα της οδού Κατεχάκη.Έτσι,αύριο στη μια το μεσημέρι,θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Κόντε Δένδια, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη στο Γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν συνεργούς στην Ήπειρο οι δραπέτες!!!

Ακόμα και το σενάριο να είχαν συνεργούς στο Ελληνικό έδαφος, Μαριάν Κόλα και ο Ιλιρ Κούπα,εξετάζουν σοβαρά τα στελέχη της ΕΛΑΣ.Αρκετοί αξιωματικοί,πιστεύουν πως είναι πολύ πιθανό,κάποιοι να βοήθησαν τους δραπέτες να βρουν προσωρινό καταφύγιο
στην περιοχή της Ηπείρου.Τις υποψίες αυτές μάλιστα,ενισχύει και η αποκάλυψη,πως πίσω από την επιχείρηση της απόδρασης,κρύβετε η γνωστή «συμμορία της Κρούγια»,η οποία είχε προχωρήσει σε 69 ληστρικές επιθέσεις από την Αράχοβα ως το Μερκοβούνι Τρίπολης και από το Ξυλόκαστρο ως το Λουτράκι, τη Λιβαδειά, τα Γιάννενα και τη Μεσσήνη!Η έρευνα συνεχίζεται σπιθαμή προς σπιθαμή.Ελέγχονται σχολαστικά σπίτια,αγροικίες και κτηνοτροφικά καταλύματα, ενώ συλλέγονται πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις.

ΑΛΚΕΤ ΡΙΤΖΑΙ: Οι δολοφονίες του Κόλα ήταν άτυχες στιγμές

Συνέντευξη από τις φυλακές Δομοκού όπου βρίσκεται έγκλειστος
Σε μια συνέντευξη «εφ' όλης της ύλης» προχώρησε ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Δομοκού όπου βρίσκεται έγκλειστος, στην οποία υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, ενώ παράλληλα «αθωώνει» προκλητικά τον υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο Μάριαν Κόλα.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο bloko, ο Αλκέτ Ριζάι υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και πως το μόνο που θέλει είναι να τον αφήσουν να εκτίσει την ποινή του, ενώ δηλώνει πως «όταν βρίσκουν κάτι κοντά σε φυλακή που είμαι εγώ, αμέσως να μου τα φορτώσουν και να με κατηγορήσουν. Νισάφι πια. Ας ψάξουν και τα τηλεφωνήματα μου. Αφού τα ακούνε όλα. Μέχρι και την αρρώστια μου αμφισβήτησαν. Όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει τους γιατρούς».Στη συνέχεια, ο Ριζάι αναφέρεται και στον «σκληρό» κακοποιό Μάριον Κόλα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ΕΛ.ΑΣ ως «αδίστακτος και επικίνδυνος». Ο Ριζάι ωστόσο έχει άλλη άποψη και υποστηρίζει ότι στις δολοφονίες της 25χρονης στα Ισθμια και του 37χρονου υπαρχιφύλάκα, έφταιγε η «κακιά στιγμή».

Οι δηλώσεις του Ριζάι
Δεν έχω καμία σχέση μαζί τους. Δεν τους ξέρω. Πρέπει επιτέλους να μ' αφήσουν ήσυχο να βγάλω τη φυλακή μου. Τί σχέση έχω εγώ με τα παιδά που δραπέτευσαν από τα Τρίκαλα. Από που κι ως που προκύπτει κάτι τέτοιο; Στο φινάλε θα με αναγκάσουν να κάνω πράγματα που ούτε θα θέλουν να τα σκέφτονται. Όταν βρίσκουν κάτι κοντά σε φυλακή που είμαι εγώ, αμέσως να μου τα φορτώσουν και να με κατηγορήσουν. Νισάφι πια. Ας ψάξουν και τα τηλεφωνήματα μου. Αφού τα ακούνε όλα. Μέχρι και την αρρώστια μου αμφισβήτησαν. Όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει τους γιατρούς.

Τι λέει για τον Μάριον Κόλα:
«Πρώτον. Τον λένε δολοφόνο του Βύρωνα, απ'ότι φάνηκε όμως δεν πυροβόλησαν αυτοί τον Αλβανό που πέθανε εκεί αλλά οι αστυνομικοί.Δεύτερον και με την κοπέλα ήταν η άτυχη στιγμή.Τον λένε και δολοφόνο του αστυνομικού. Απ' ότι διάβασα, έπιασαν τους τρεις και τους είχαν δεμένους. Αν είναι έτσι όπως τον λένε, γιατί δεν τους σκότωσε επιτόπου; Τι μια ισόβια, τι 10. Πήγε με το πιστόλι του 1970 να τους πιάσει. Όταν βλέπεις 5 καλάσνικοφ δεν κάνεις τον σούπερμαν. Και πάλι όμως πυροβόλησε στα πόδια. Κι εκεί ήταν άτυχη η στιγμή».

iefimerida.gr

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στην Ήπειρο

Το ανθρωποκυνηγητό στα όρη του Σουλίου, στη Ντουσκάρα και στην παραμεθόριο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση!Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση,περιμένοντας την πρώτη ύποπτη κίνηση για να αναλάβουν δράση,ενώ τα στελέχη της ΕΛΑΣ,διαμηνύουν,πως οι έρευνες συνεχίζονται και στην περίπτωση που οι δραπέτες,βρίσκονται ακόμα στο Ελληνικό έδαφος,θα καταφέρουν να τους ξετρυπώσουν.Αυτή την ώρα, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν σε δυο σημεία:Στο κάτω Ζάλογγο και στην περιοχή "Δυο Γέφυρες" έξω από το χωριό Γκρίμποβο Ιωαννίνων.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ:Προσβλητική η απάντηση του Εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας για τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Προσβλητική χαρακτηρίζει την απάντηση του  Εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας για τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε,ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής.Αναλτικά με νέα ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,αναφέρει τα εξής:"Πριν από ένα μήνα κατέθεσα με άλλους συναδέλφους ερώτηση σχετικά με την τακτική της νέας Διοίκησης της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε η οποία:
Μειώνει τις προκαταβολές,
Καθυστερεί δραματικά τις πληρωμές,
Δεν χορηγεί την εκκαθάριση,
Και όλα αυτά έχουν σα συνέπεια την πρόκληση ασφυξίας στους παραγωγούς της περιοχής.
Σε απάντηση αυτής μας της ερώτησης το Υπουργείο Οικονομικών , μέσω του Ειδικού Εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας , απάντησε πως «η εταιρία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και υλοποιεί το πρόγραμμα που έχει θέσει για την ανάπτυξή της».Η απάντηση αυτή προσβάλλει κάθε νοήμονα άνθρωπο που παρακολουθεί τις εξελίξεις και γνωρίζει τι συμβαίνει στη ΔΩΔΩΝΗ και κυρίως προβάλλει τους παραγωγούς που παραμένουν απλήρωτοι.Κάποιοι τελικά ζουν σε εικονική πραγματικότητα και βλάπτουν την πορεία της χώρας.Την ώρα που οι Κτηνοτρόφοι σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τη δραστηριότητά τους και σίγουρα οι εξελίξεις αυτές δεν προσελκύουν νέους ανθρώπους καθώς τους στερούν την προοπτική, ο Ειδικός Εκκαθαριστής βλέπει πως όλα είναι «καλά και γίνεται ανάπτυξη».Ερωτάσθε κ. Υπουργοί:
-Γνωρίζετε τις πραγματικές εξελίξεις στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. και τι προτίθεστε να κάνετε;
-Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Οικονομικών με τον Ειδικό Εκκαθαριστή που ψεύδεται σε σχέση με την πραγματική κατάσταση των παραγωγών και τη λειτουργία της Νέας Διοίκησης της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε.;
-Πως σκοπεύετε να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. θα δώσει «ώθηση στον Πρωτογενή Τομέα της Ηπείρου»;

Στη Βουλή το θέμα των αποζημιώσεων των Κατασκευαστικών Κοινοπραξιών στα Έργα Παραχώρησης των Αυτοκινητοδρόμων

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, θίγουν το θέμα των συμφωνιών για τις αποζημιώσεις παρελθόντος των Κατασκευαστικών Κοινοπραξιών στα Έργα Παραχώρησης των τεσσάρων Αυτοκινητοδρόμων (Μαλιακός – Κλειδί, Ε65, Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός).Πρόκειται για μία επί μέρους τμηματική συμφωνία που ανέρχεται στο ποσό των 400εκ.€(!).Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα οι συμφωνίες αυτές αν και οι αποζημιώσεις έχουν ήδη αρχίσει να εκταμιεύονται, χωρίς η συνολική συμφωνία επανεκκίνησης να έχει ακόμη επιτευχθεί. Ήδη όπως προκύπτει από τον ιστότοπο της Διαύγειας έχουν εκταμιευτεί 60.000.000 ευρώ προς την Ολυμπία Οδό και 25.000.000 ευρώ προς τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.Σε επανειλημμένες απαντήσεις του πρώην αναπληρωτή Υπουργού κ. Καλογιάννη, ειδικά για τον Ε65, αναφέρθηκε ότι η διακοπή των εργασιών ήταν αποτέλεσμα της διακοπής χρηματοδότησης από τις Δανείστριες τράπεζες.Επί πλέον, το Ελληνικό Δημόσιο, τουλάχιστον στον Ε65 και στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, ήδη από το 2011 με σχετικά έγγραφα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ (αρ. πρωτ. Α304705/19-9-2011 και Α304704/19-9-2011) είχε λάβει κατηγορηματική και απολύτως σαφή θέση ότι ΔΕΝ αναγνωρίζει και ΔΕΝ αποδέχεται τις απόψεις των Παραχωρησιούχων για αποκλειστική υπευθυνότητα του Δημοσίου για την αναστολή των εργασιών, η οποία αποτέλεσε επιλογή και συμβατική ευθύνη των Παραχωρησιούχων.Ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
-Γιατί το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη αναστολής των εργασιών και τη σχετική δαπάνη, τη στιγμή που οι σχετικές εντολές προς τις Κατασκευαστικές Κοινοπραξίες είχαν δοθεί από τους Παραχωρησιούχους; Γιατί το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει κίνδυνο (διασφάλιση δανειακών κεφαλαίων) ο οποίος συμβατικά και χωρίς καμία αμφισβήτηση ή ανάγκη ερμηνείας ανήκει στον Παραχωρησιούχο;
-Ποιοι λόγοι επέβαλαν κατά τη σύναψη των Συμφωνιών την απόλυτη αλλαγή της θέσης του Ελληνικού Δημοσίου και την ανάληψη της αποκλειστικής ευθύνης και της σχετικής δαπάνης αποζημίωσης από αυτό;
-Ποια όργανα και φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας ερωτήθηκαν για τη νομιμότητα των Συμφωνιών και του περιεχομένου τους; Ειδικότερα ποια είναι η άποψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου;
-Μπορείτε να διαβεβαιώσετε ότι μετά την επιχειρούμενη επανεκκίνηση των έργων δεν θα υπάρχουν και άλλα Γεγονότα Απαλλαγής ή Καθυστέρησης, τα οποία σημειωτέον θα κληθεί το Ελληνικό Δημόσιο να αποζημιώσει πλέον με τον τρόπο που έχουν υιοθετήσει οι Συμφωνίες;

Η «συμμορία της Κρούγια» κρύβεται πίσω από την αιματηρή απόδραση των Τρικάλων!!!

Η «συμμορία της Κρούγια» κρύβεται πίσω από την αιματηρή απόδραση των Τρικάλων, μια ομάδα δέκα ένοπλων Αλβανών οι οποίοι κατάγονται από αυτή την πόλη (Κρούγια) της Κεντρικής Αλβανίας.Όπως αναφέρει το Βήμα «η συμμορία, που είχε προχωρήσει σε 69 ληστρικές επιθέσεις από την Αράχοβα ως το Μερκοβούνι Τρίπολης και από το Ξυλόκαστρο ως το Λουτράκι, τη Λιβαδειά, τα Γιάννενα και τη Μεσσήνη, φαίνεται να οργάνωσε τη μεγάλη φυγή των επικίνδυνων αλβανών δραπετών τον περασμένο Μάρτιο από τα Τρίκαλα, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν δύο υπάλληλοι του σωφρονιστικού καταστήματος.Πρωταγωνιστής της επιδρομής στις φυλακές Τρικάλων θεωρείται ο 45χρονος Φλαμούρ Λίκα, ο οποίος σκοτώθηκε στη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Ηταν από το 2006 ο βασικός οργανωτής μιας πολυμελούς συμμορίας με πιστόλια και Καλάσνικοφ που εισέβαλλε σε κατοικίες, έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ πολλές φορές είχε συγκρουστεί με αστυνομικούς. Σε αυτή τη συμμορία ανήκαν δύο άτομα που χαρακτηρίζονται«φαντάσματα» από την ΕΛ.ΑΣ. και δεν έχουν προσδιορισθεί πλήρως τα στοιχεία τους, αλλά και ένας νεαρός Αλβανός ο οποίος στις 25 Νοεμβρίου 2012 δεν επέστρεψε στις φυλακές της Τίρυνθας.

Ποιος γαλάζιος πρώην βουλευτής ξεμπρόστιαζε το πρωί του Σαββάτου σε κεντρική καφετέρια των Ιωαννίνων, κορυφαίο πρωτοκλασάτο αυτοδιοικητικό της περιοχής;

Κουιζάκι για μυημένους νεοδημοκράτες!

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου ενώ απολαμβάναμε το εσπρεσάκι μας σε κεντρικότατη καφετέρια (επί της Λεωφόρου Δωδώνης), ακριβώς δίπλα μας παρουσία πολλών θαμώνων, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. (που παραμένει ακόμα και σήμερα στο κόμμα) έδινε το δικό του ρεσιτάλ, ξιφουλκώντας κατά κορυφαίου (επίσης νεοδημοκράτη) αυτοδιοικητικού παράγοντα της περιοχής. Και τι δεν έλεγε γι' αυτόν! Πολιτικά τελειωμένο τον... ανέβαζε, πολιτικά αχάριστο τον... κατέβαζε. Τον στόλιζε συνεχώς και με αρκετά... "γαλλικά" κοσμητικά επίθετα, τα οποία όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν μπορούμε -για ευνόητους λόγους- να αναφέρουμε. Ήταν τέτοιο το μένος του πρώην βουλευτή εναντίον του συγκεκριμένου πρωτοκλασάτου αυτοδιοικητικού που ορκιζόταν ότι η οικογένειά του που έκανε τα πάντα για να τον εκλέξει ως αιρετό, σήμερα ούτε που θέλει να ακούσει το όνομά του. Απ' ότι καταλάβαμε, αιτία της κόντρας είναι -σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην βουλευτή- η αθέτηση μιας συμφωνία (από την πλευρά του αυτοδιοικητικού), η οποία προέβλεπε του χρόνου (στις εκλογές) την απόσυρσή του για να κατέλθει ως υποψήφιος στη θέση του, μέλος της οικογένειας του... καταγγέλλοντος! Τα "όργανα" άρχισαν για τα καλά στην τοπική Δεξιά, όπου όσο περνά ο καιρός, τα μαχαιρώματα και τα αδειάσματα έχουν την τιμητική τους.

ΜΑΡΙΟ ΚΟΛΑ:Ο βίος και η πολιτεία ενός γεννημένου δολοφόνου

Σε ηλικία μόλις 18ετών σκότωνε ακόμα και για…2.000 δραχμές!

“Bρωμοέλληνες θα σας εκδικηθούμε” είχε γράψει ο Αλβανός δραπέτης Μάριο Κόλα σε τοίχο με το αίμα του άτυχου 50χρονου ταξιτζή Νίκου Τσάκαλου, που είχε δολοφονήσει με την συμμορία του τον Οκτώβριο του 1995 στη Μελίκη Ημαθίας. Ο Τσάκαλος βρέθηκε νεκρός σε ξεροπήγαδο και το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από τα χτυπήματα!Η πολύχρονη “καριέρα” του ανθέλληνα δολοφόνου Μάριο Κόλα ξεκίνησε την δεκαετία ’90 με επιθέσεις σε ζευγαράκια σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών και σε ηλικία μόλις 18ετών σκότωνε ακόμα και για…2.000 δραχμές!Διαβάστε σχετικό άρθρο της εφημερίδας “Μακεδονία” που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου του 1995:Συμμορία Αλβανών φονιάδων, ληστών και διαρρηκτών, εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη τεσσάρων λαθρομεταναστών. Οι Αλβανοί αυτοί ανακρίνονται και για την άγρια δολοφονία του ταξιτζή, στη Μελίκη Ημαθίας, που το πτώμα του βρέθηκε προχθές.Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης ασφαλείας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Σίνδου, κοντά σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο, στη Σίνδο, οι Marjan Kola, 18 χρόνων, Jani Thanous, 19 χρόνων, Argilea Leshi, 19 χρόνων και Ziber Leshi, 20 χρόνων.Ο Kola, κατά την προανάκριση, ομολόγησε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, ότι προ τετραμήνου περίπου, πήγε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων της νέας εθνικής οδού, στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με διαφανή κάλτσα, απείλησε με ψεύτικο πιστόλι, άγνωστο άνδρα, τη στιγμή που έβγαινε από το Ι.Χ. του, ενώ άγνωστη, επίσης, γυναίκα, παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο. Ο Αλβανός, με τον τρόπο αυτόν, απέσπασε 120.000 δρχ. Η επίθεση αυτή δεν είχε καταγγελθεί στην αστυνομία.Ο Kola, μαζί με τον επίσης Αλβανό, ονόματι Nretw, 18 χρόνων, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στις 2 το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου, οπλισμένοι, ο πρώτος με το ψεύτικο πιστόλι και ο άλλος με μακρύκανη κυνηγετική καραμπίνα, πήγαν στο πάρκινγκ που βρίσκεται στο 20ό χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, κοντά στα διόδια των Νέων Μαλγάρων, όπου και επιτέθηκαν σε ένα ζευγάρι, που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Επρόκειτο για τον Γεώργιο Μερτζανίδη και την Ουκρανή φίλη του Tatiana Perysta, που είχαν αποκοιμηθεί, όταν δέχθηκαν την επίθεση.Οι Αλβανοί πυροβόλησαν τέσσερις φορές, σπάνοντας το “παρ – μπριζ” του Ι.Χ. Ο Μερτζανίδης, ωστόσο, είχε την ετοιμότητα, να θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητο και να διαφύγει, γλιτώνοντας έτσι από τα “νύχια” των δύο επικινδύνων Αλβανών.Αρχές Οκτωβρίου, πρώτες πρωινές ώρες, ο Kola, πήγε μόνος στη βιοτεχνική μονάδα γεωργικών φαρμάκων των αδελφών Χριστέα, και οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο, αναρριχήθηκε από μπαλκόνι, έσπασε το τζάμι παραθύρου και, μπαίνοντας στο εσωτερικό του κτιρίου, εξανάγκασε τους τρείς Αλβανούς αδελφούς του Adriatik Goce, να του παραδώσουν όσα χρήματα είχαν, που δεν ήταν παρά δύο χιλιάρικα και αυτά σε κέρματα.Κατόπιν τους εξανάγκασε να του μεταφέρουν μία συσκευή τηλεόρασης σε απόσταση 700 μέτρων, περίπου, όπου την εναπόθεσαν σε οικόπεδο. Κατόπιν ο Kola πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον άτυχο Goce. Ο δράστης διέφυγε πεζός, εγκαταλείποντας και την τηλεόραση, αφού πυροβόλησε μία φορά εναντίον των άλλων δύο αδελφών, χωρίς, ευτυχώς, να τους πετύχει.Πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Νοεμβρίου, η συμμορία των Αλβανών, σε πλήρη απαρτία, πήγε στο 10ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, στο εργοστάσιο επίπλων του Δ. Ζεράκη, όπου έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου μικρής κατοικίας, όπου διέμενε ο Αβραάμ Λαζίδης με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Και πάλι ο… πολύς Kola, πυροβολώντας με τη μακρύκανη καραμπίνα και ο Thanus με κοντόκανο κυνηγετικό όπλο, άρπαξαν ένα… πεντοχίλιαρο. Οι άλλοι δύο Αλβανοί της συμμορίας ήταν οπλισμένοι με ψεύτικο πιστόλι και ένα ρόπαλο.Η τετραμελής συμμορία, πριν από ένα μήνα, διέπραξαν μεγάλο αριθμό κλοπών στην περιοχή της Σίνδου και σε χωριά της Πιερίας.Οι Αλβανοί ανακρίνονται και για την άγρια δολοφονία του ταξιτζή.Υπενθυμίζεται ότι προχθές βρέθηκε, στην περιοχή του Αιγινίου, το πτώμα του 50χρονου ταξιτζή Νίκου Τσάκαλου, που είχε εξαφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες από τη Μελίκη Ημαθίας.Ο Τσάκαλος βρέθηκε νεκρός σε ξεροπήγαδο και το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από τα χτυπήματα που του είχαν καταφέρει ο δράστης ή οι δράστες. Πάνω σε τοίχο οι φονιάδες είχαν γράψει, με το αίμα του θύματος “βρομοέλληνες θα σας εκδικηθούμε”.Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Τσάκαλος έφυγε από τη Μελίκη μεταφέροντας με το ταξί του Αλβανούς λαθρομετανάστες, πιθανότατα στο μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής αλλά έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.Μετά από εξονυχιστικές έρευνες βρέθηκε νεκρός στο ξεροπήγαδο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία.

olympia.gr

Έστω και αργά,διόρθωσε το λάθος του ο Ν.Δένδιας

Επιστρέφουν στην Ήπειρο οι αστυνομικοί που έστειλε στον Έβρο,στα πλαίσια του προγράμματος «Ασπίδα»

Ανακλήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες,οι αποσπάσεις αστυνομικών από τα Γιάννενα,που βρίσκονταν σε περιοχές του Έβρου,στα πλαίσια του προγράμματος «Ασπίδα»,με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.Αιτία φυσικά,η μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή της Ηπείρου,για τον εντοπισμό των επικίνδυνων Αλβανών δραπετών Κόλα και Κούπα.Να θυμίσουμε πως όλο το προηγούμενο διάστημα,η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων,με ανακοινώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ,αλλά και με επιστολή της προς τον κ. Δένδια,ανέφερε πως οι συνεχιζόμενες αποσπάσεις έχουν δημιουργήσει αλυσίδα αρνητικών επιπτώσεων στην οικογενειακή συνοχή των αστυνομικών (αφού αναγκάζονται να εγκαταλείψουν για μεγάλο χρονικό διαστήματα τις οικογένειες τους), καθώς και οργανωτικά προβλήματα στις ήδη επιβαρυμένες υπηρεσίες, με αντίκτυπο την μη επαρκή Αστυνόμευση της Ηπείρου.

Κοράκια πολιτικοί και δημοσιογράφοι αγοράζουν εκτάσεις φιλέτα στις περιοχές με πλούσια κοιτάσματα, ενώ εσύ μετράς τα χαράτσια!

Καθόλου τυχαία η γερμανική Bild η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την καγκελαρία δημοσίευσε ρεπορτάζ για την ανεργία των νέων στα Ιωάννινα!

Αν για κάτι θα μπορούσε να σοκάρει η είδηση που ακολουθεί είναι για τα γρήγορα αντανακλαστικά που διαθέτουν τα εγχώρια πολιτικά λαμόγια και κάποιοι κορυφαίοι δημοσιογράφοι οι οποίοι σε συνεργασία με συγκεκριμένα ιδρύματα αφού μυρίστηκαν την λεία τους σπεύδουν επί τόπου.Για την ακρίβεια μυρίστηκαν πετρέλαιο. Ετσι καθώς εσύ παρατηρείς αποσβολωμένος τα νέα χαράτσια να σου πριονίζουν την ζωή -για να μην γίνουμε Ταχρίρ,- συγγενείς πολιτικών και δημοσιογράφοι έχοντας ανά χείρας το χάρτη υδρογονανθράκων της χώρας (αλήθεια πως τον εξαφάλισαν;) ο οποίος κυκλοφορεί εντός και εκτός Ελλάδος και δικαιολογεί τα ιλιγγιώδη ποσά του δανεισμού, σπεύδουν και αγοράζουν εκτάσεις (επενδυτικά) φιλέτα.Που; Έχουμε και λέμε: Περιφερειακά της πόλης των Ιωαννίνων, στη Θεσπρωτία, στη Πρέβεζα, στο Κατάκωλο και σε ολόκληρη σχεδόν την Κρήτη. Τις συμβολαιογραφικές πράξεις έχουν αναλάβει συγκεκριμένα "μιλημένα" νομικά γραφεία και συμβολαιογράφοι και οι ιδιοκτησίες αλλάζουν χέρια εν ριπή οφθαλμού.Καθόλου τυχαία η γερμανική Bild η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την καγκελαρία δημοσίευσε ρεπορτάζ για την ανεργία των νέων στα Ιωάννινα! Πρόκειται για μία από τις πόλεις που κάθονται πάνω σε τεράστια κοιτάσματα.Το ρεπορτάζ συνεχίζεται καθώς συγκεκριμένα υποθηκοφυλακεία της περιφέρειας έχουν πάρει φωτιά...

kourdistoportocali

Η ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA, ανάδοχος κοινοπραξία για τα πετρέλαια στο Νομό Ιωαννίνων


Με επιτυχία ολοκλήρωσε το έργο της η Επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την Έρευνα και Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για τις περιοχές της Δ. Ελλάδας (Ιωάννινα και Δ. Πατραϊκός), στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων με την διαδικασία της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (Open Door), που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ στις 2 Ιανουαρίου 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.Μάλιστα ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ενημέρωσε για τις σημαντικές εξελίξεις τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.Σύμφωνα με την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, η οποία αποτυπώνεται σε αντίστοιχα σχέδια σύμβασης μίσθωσης, για την χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων προτείνεται ως ανάδοχος η κοινοπραξία ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA.Η Επιτροπή, μετά από την αξιολόγηση των αρχικών προσφορών, προέβη σε διαπραγμάτευση με τους υποψήφιους παραχωρησιούχους, (μεμονωμένες εταιρείες, ή κοινοπραξίες εταιρειών). Βασική επιδίωξη ήταν η βελτίωση του αρχικά προτεινόμενου προγράμματος εργασιών, με στόχο την ολοκληρωμένη έρευνα της περιοχής, την πρόσκτηση νέων αναβαθμισμένων δεδομένων, τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση όλων των δυνατών στόχων ενδιαφέροντος, καθώς και τη βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών (μίσθωμα ελληνικού δημοσίου, ανταλλάγματα υπογραφής σύμβασης και παραγωγής, ετήσιο καταβαλλόμενο ποσό για εκπαίδευση προσωπικού), πέραν της φορολογίας, που συντελούν στην αύξηση του Δημόσιου οφέλους. Σύμφωνα με το υπουργείο η διαπραγμάτευση κατέληξε σε σημαντικά βελτιωμένες προτάσεις εκ μέρους τους.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Η Περιφέρεια με τη μεγαλύτερη δαπάνη σε συντάξεις!!!


Στα 918,49 ευρώ, ανέρχεται το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις (προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης), σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για τις συντάξεις του Ιουλίου.Τα αποτελέσματα της έκθεσης παρουσίασαν  ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε) Χρήστος Χάλαρης.Το μέσο εισόδημα από συντάξεις, στο οποίο αθροίζονται όλες οι συντάξεις που λαμβάνει ένας συνταξιούχος, είναι τον Ιούλιο λίγο μεγαλύτερο από τα 907,65 ευρώ που ήταν τον περασμένο μήνα και αυτό, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οφείλεται στην αναστολή της σύνταξης των συνταξιούχων που είχαν προβλήματα με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ.Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, από τις 96.000 που ανεστάλησαν τον Ιούνιο, προσήλθαν και καταγράφηκαν οι 43.000, ενώ άλλες 43.000 δεν έχουν εμφανισθεί μέχρι σήμερα. Στους συνταξιούχους αυτούς δεν θα καταβληθούν ούτε οι συντάξεις Ιουλίου.Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.714.191 άτομα. Ο αριθμός των συντάξεων ανέρχεται σε 4.445.973, ενώ η μηνιαία δαπάνη για συντάξεις ανέρχεται σε 2.303.730.739,24 ευρώ.Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις στις γυναίκες ανέρχεται στα 762,24 ευρώ, αισθητά χαμηλότερο από εκείνο των ανδρών το οποίο ανέρχεται στα 1.058,47 ευρώ.Σχολιάζοντας την απόκλιση αυτή, τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ επεσήμαναν ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες υπολείπονται των ανδρών σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία.Η περιφέρεια με τη μεγαλύτερη δαπάνη σε συντάξεις, ως ποσοστό συμβολής του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ σε τιμές 2010), είναι η Ήπειρος με ποσοστό 17,4%, ενώ αντίστοιχα η περιφέρεια με τη μικρότερη δαπάνη σε συντάξεις, είναι το Νότιο Αιγαίο με ποσοστό 7,7%.Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η πλειοψηφία των κυρίων και επικουρικών συντάξεων βρίσκεται ανάμεσα στα 500 και τα 1000, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό στις κύριες συντάξεις γήρατος (περίπου 29%) ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.Προκύπτει επίσης, πως 1.422.739 συνταξιούχοι λαμβάνουν μία μόνο σύνταξη, 929.936 λαμβάνουν δύο συντάξεις και 297.899 συνταξιούχοι λαμβάνουν τρεις συντάξεις. Πολύ περιορισμένος αριθμός λαμβάνει πάνω από επτά συντάξεις.

Δεν έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του 583 Τ.Π. στην Κόνιτσα

Απάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης σε ερώτηση του Κώστα Τασούλα

Δεν έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του 583 Τ.Π. στην Κόνιτσα. Απεναντίας η «υπόψη μονάδα ευρισκόμενη σε νευραλγικό χώρο και επιδεικνύοντας σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία στην ευαίσθητη περιοχή της Κόνιτσας, αντιμετωπίζεται από την πολιτική και σρατιωτική ηγεσία με την δέουσα προσοχή».Τα παραπάνω περιέχονται σε απάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων κ.Κώστα Τασούλασχετικά με τις φήμες για την δήθεν αποφασισθείσα κατάργηση του 583 Τ.Π.Ο κ.Κ.Τασούλας δίνοντας στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της υπουργικής απάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Από την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης προκύπτει ότι οι φήμες για ειλημμένη απόφαση καταργήσεως του 583 Τ.Π. στην Κόνιτσα ευτυχώς δεν επαληθεύονται. Επιπλέον το ίδιο το Υπουργείο αναγνωρίζει τη νευραλγική σημασία και τη σημαντική προσφορά αυτής της στρατιωτικής μονάδας στην ευαίσθητη εθνικά και κοινωνικά περιοχή της Κόνιτσας.Από την πλευρά μας, θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε το θέμα υπεύθυνα, ώστε και στο μέλλον παρόμοιο ενδεχόμενο να αποκλεισθεί».

Στην μετά... κουρέματος εποχή κινείται το έργο εκσυγχρονισμού και επέκτασης του αεροδρομίου Ιωαννίνων


Στην μετά... κουρέματος εποχή κινείται το έργο εκσυγχρονισμού και επέκτασης του αεροδρομίου Ιωαννίνων, αλλά εκτός της πληρωμής των λογαριασμών προς τον ανάδοχο που πάντα αποτελεί πρόβλημα και αιτία καθυστερήσεων, πρέπει να συνταχθεί η νέα μελέτη για τον μικρό σταθμό που θα ανεγερθεί δίπλα στον υπάρχοντα. Αυτός είναι το κυριότερο κομμάτι του εναπομείναντος έργου και φυσικά, το ...κούρεμα δεν σήμανε το τέλος, υπάρχει πολύς δρόμος...Η εκτίμηση ότι το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί εντός διετίας, δηλαδή την άνοιξη του 2015 ίσως επιβεβαιωθεί, εφόσον ο ανάδοχος πληρώνεται και εκτελεί με γρήγορο ρυθμό τις εργασίες, διαφορετικά θα συνεχιστεί η ίδια αργή πορεία, το έργο θα «καρκινοβατεί».Σχεδόν τρεις μήνες μετά τις ανακοινώσεις του πρώην, πλέον, αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και ΥποδομώνΣταύρου Καλογιάννη, το έργο βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, οι εργασίες κινούνται σε χαλαρούς ρυθμούς και αφορούν κυρίως τον πύργο ελέγχου, ενώ εκκρεμούσε μέχρι πρόσφατα η πληρωμή λογαριασμών της τάξης των 500.000 ευρώ προς τον ανάδοχο. Χωρίς πληρωμή, δεν προχωρά ούτε το υπολειπόμενο έργο...

Στάλθηκε η προμελέτη
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέσα Ιουνίου στην επιβλέπουσα ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Βορείου Ελλάδος την προμελέτη για τον νέο σταθμό και αναμένονταν να συμφωνηθεί με τον ανάδοχο του έργου «ΤΟΜΗ», όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, η ανάληψη της σύνταξης της μελέτης με την ανάλογη αμοιβή.Εφόσον αναληφθεί η μελέτη απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να συνταχθεί και εγκριθεί από την ΥΠΑ, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού ως συνέχεια, ουσιαστικά, του υφιστάμενου και με την προϋπόθεση ότι η ροή χρηματοδότησης το επιτρέπει...Μπορεί να μειώθηκε κατά 13,1 εκ. ευρώ το συνολικό κόστος του αρχικού έργου και με τη συμπληρωματική σύμβαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εθνικοί πόροι, με τους οποίους πληρώνεται, θα δοθούν στην ώρα τους. Η μη ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ήταν καθοριστική, αρνητική, επιλογή για την εξέλιξη του.Οι αποφάσεις για την τύχη του έργου που είχε ανακοινώσει ο κ. Καλογιάννης, οδήγησαν από σταθμό 10.400 τετραγωνικών μέτρων σε νέο κτίριο μόλις 2.000 τ.μ χωρίς, βέβαια να κατεδαφιστεί ο υφιστάμενος των 1.500 τ.μ. δηλαδή συνολικά 3.500 τ.μ. Επίσης, θα ολοκληρωθεί ο νέος πύργος ελέγχου που δουλεύεται επί μακρόν και αυτό το διάστημα, αλλά και το ημιτελές αμαξοστάσιο. Θα κατασκευαστεί και ο κόμβος εισόδου-εξόδου.

Ουδέν νεώτερον για το ILS
Το θετικό είναι ότι έστω και με ... κουτσουρεμένο το έργο, η ανάδοχος εταιρεία «ΤΟΜΗ» (η οποία δε πληρώνονταν στην ώρα της και δικαιολογημένα διέκοψε πολλές φορές τις εργασίες και ζήτησε και διάλυση της εργολαβίας) συμφώνησε να μην το εγκαταλείψει και με ένα κόστος 7,9 εκ. ευρώ ανέλαβε να το ολοκληρώσει εντός διετίας.Όσο κι αν είναι μείον ο μικρός αεροσταθμός, το πρόβλημα του αεροδρομίου σαφώς και δεν είναι μόνο αυτό. Το περίφημο ILS (Σύστημα Ενόργανης Προσγείωσης). Η πιο πρόσφατη απάντηση στο εύλογο ερώτημα είναι αυτή που έδωσε λίγο πριν βρεθεί εκτός κυβέρνησης ο κ. Καλογιάννης, σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά. Ο κ. Καλογιάννης επικαλέστηκε τις διεθνείς προδιαγραφές που απαιτούνται από την ICAO ως εμπόδιο για την ομαλή λειτουργία του ILS, μιας και τίθενται συγκεκριμένα «κριτήρια καθαρότητας εμποδίων».Αυτή η απάντηση δίνεται μονίμως για πολλά χρόνια. Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων έχει διαρκώς μειούμενη επιβατική κίνηση και αποτέλεσε επιχείρημα για την περικοπή εργασιών και το μικρό σταθμό, ενώ δεν εντάχθηκε στο πακέτο των προς παραχώρηση σε ιδιώτες αεροδρομίων της χώρας.

Ποιο έργο εκτελέστηκε
Η σύμβαση για το έργο είχε υπογραφεί στις 20 Νοεμβρίου 2006 και έξι χρόνια μετά έχουν εκτελεστεί:
-Οι εργασίες στο χώρο του υφιστάμενου στρατοπέδου του Αεροπορικού Αποσπάσματος και ο προσωρινός χώρος στάθμευσης για 35 οχήματα,
-Ο φέρων οργανισμός του Αμαξοστασίου,
-Η κατασκευή του τροχοδρόμου 1Α μήκους 400 μ. και του τροχοδρόμου 1Β μήκους 150 μ. και κατασκευάστηκε το δάπεδο στάθμευσης των αεροσκαφών,
-Το δίκτυο αποστράγγισης των ομβρίων και η κατασκευή της υπηρεσιακής οδού,
-Η κατασκευή του οχετού, ο οποίος παραλαμβάνει τις απορροές από το δάπεδο στάθμευσης των αεροσκαφών, τους τροχοδρόμους, τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης,
-Η εγκατάσταση του φωτισμού περιμετρικά του τροχοδρόμου,
-Οι εργασίες περιμετρικής ασφάλειας και περιμετρικού φωτισμού του αεροδρομίου,
-Η κατασκευή του φέροντος οργανισμού του νέου Πύργου Ελέγχου,
-Ολοκληρώθηκε σε ποσοστό 70% η διευθέτηση των καλωδιώσεων των δικτύων του αεροδρομίου.

Τα αρχικά και τα νέα οικονομικά στοιχεία
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 52 εκ. ευρώ περίπου, με την έκπτωση το συμβατικό ποσό ανερχόταν σε 25.140.370,32 ευρώ και η συμβατική ημερομηνία περαίωσης ήταν η 20.05.2009. Φυσικά, ποτέ δεν τηρήθηκε...Στις 04.12.2009 υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση 3.930.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) που περιελάμβανε την περιμετρική ασφάλεια και φωτισμό, τον φωτισμό της υπηρεσιακής οδού και την διευθέτηση δικτύων. Το συνολικό έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, είχε μέχρι το... κούρεμα, νέα ημερομηνία περαίωσης την 11.05.2014 (3η παράταση προθεσμίας).Το συνολικό ποσό της μέχρι τον Απρίλιο δαπάνης του έργου ανέρχεται σε 10.850.000 ευρώ περίπου (35% του συμβατικού αντικειμένου).Ο προϋπολογισμός των υπολειπόμενων εργασιών μετά το ... κούρεμα εκτιμάται στο ποσό των 7.900.000 ευρώ έναντι του ποσού των 21.000.000 ευρώ της αρχικής πρότασης.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αύξηση της ανεργίας 1% φέρνει αύξηση 0,8% των αυτοκτονιών!!!


Αύξηση της ανεργίας 1% συνοδεύεται από αύξηση 0,8% των αυτοκτονιών, όπως έκανε γνωστό ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Μπίτσιος, επικαλούμενος επιστημονικές μελέτες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με θέμα «Οικονομική κρίση και αυτοκτονικότητα».Σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο, κ. Μπίτσιος το 21% των θανάτων σε ανθρώπους κάτω των 35 ετών διεθνώς οφείλεται στην αυτοκτονία, ενώ διευκρίνισε οτι από το 1995 έως το 2010 στην Ελλάδα καταγράφονταν 3 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.Τόνισε επίσης ότι τα ποσοστά αυτοκτονίας σε χώρες που έχουν λάβει προληπτικά μέτρα, όπως η Αυστραλία, έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ.Ο Κλινικός Ψυχολόγος Νίκος Παπανικολάου κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα τέσσερα στάδια του φυσιολογικού πένθους (σάστισμα, θυμός -άρνηση, κατάθλιψη, αποδοχή) και επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του επίδοξου αυτόχειρα στην αποτροπή της αυτοκτονίας, αν αντιληφθεί εγκαίρως την κρισιμότητα της κατάστασης και επικοινωνήσει με κάποιον ειδικό.Όπως επισήμανε ο κ. Παπανικολάου η Κρήτη βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά τη Θεσσαλία, στην αύξηση των κρουσμάτων αυτοκτονίας.Στους φορείς που μπορεί ν’ απευθυνθεί κάθε ενδιαφερόμενος για συμβουλές και βοήθεια αναφέρθηκε ο Κοινωνικός Λειτουργός Msc Βασίλης Καφετζάκης, ο οποίος τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γραμμές 1034, 1018, 175, 210-7222333 και 2810-390708 και αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχουν οι ειδικοί επιστήμονες στους ανθρώπους που υποφέρουν από τάσεις αυτοκτονίας, σημειώνοντας ότι οι τηλεφωνικές αυτές συνομιλίες είναι απόρρητες και δεν καταγράφονται.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πάρκο Πυρσινέλλα


Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση χώρων κι εγκαταστάσεων του Πάρκου Πυρσινέλλα προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών.Στην παρούσα φάση, η οποία δεν είναι δεσμευτική, μπορούν να κατατεθούν προτάσεις επιχειρηματικής εκμετάλλευσης με επισιτιστικό περιεχόμενο, χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων και άσκησης, πολιτιστικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών διοργάνωσης εκδηλώσεων.Από το Δήμο Ιωαννιτών διευκρινίζεται ότι στις υποχρεώσεις του αναδόχου θα είναι και η συντήρηση, με μόνιμη βάση, του πάρκου, έκτασης 190 στρεμμάτων περίπου, η καθαριότητα και η φύλαξή του. Οι εργασίες αυτές θα κοστολογηθούν και το ποσό που θα προκύψει θα αφαιρεθεί από το μίσθωμα που θα συμφωνηθεί.Με τον τρόπο αυτό, η παρούσα δημοτική αρχή, θέλει να δείξει στην πράξη ότι πέρα από την ανάπτυξη των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, προέχει η ανάδειξη του Πάρκου, το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου για την πόλη μας.Τελική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών έχει οριστεί η 10η Ιουλίου.

Τα καταστήματα “Λητώ” ζητούν στα Γιάννενα, υπεύθυνο και πωλήτρια


Τα Βρεφικά Πολυκαταστήματα Λητώ”, ζητούν για την επάνδρωση του νέου καταστήματος στα Ιωάννινα υπεύθυνο καταστήματος και πωλήτρια. Για την πρώτη θέση, απαιτείται τουλάχιστον 3ετής εμπειρία στην διεύθυνση πολυκαταστήματος ή μεγάλου καταστήματος, ανεξαρτήτως κλάδου, αποδεδειγμένη ικανότητα στην οργάνωση και διοίκηση μεγάλης ομάδα, δυνατότητα εργασίας σε ωράριο πολυκαταστήματος, πτυχίο ανώτατης ή ανώτερης σχολής θα θεωρηθεί προσόν, καλή γνώση Η/Υ, ΜS OFFICE, ηλικία έως 40 ετών, ενώ το κριτήριο εγγύτητας στην περιοχή θα συνεκτιμηθεί. Για τη θέση της πωλήτριας θα προτιμηθεί μητέρα, ηλικίας 28 έως 40 ετών για πλήρη και μερική απασχόληση. Στα καθήκοντά της θα είναι ο χειρισμός του ταμείου και η σχετική προϋπηρεσία θα ληφθεί σοβαρά υπόψη. Η αποστολή των Βιογραφικών να γίνεται στο fax: 210-572.83 46.

Πρόσληψη 4 ατόμων στην αρχαιολογία Ηγουμενίτσας


Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΛΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Γ.Γ. Πολιτισμού που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα του Νομού Θεσπρωτίας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.
ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικόςθέσης

Υπηρεσία
Τόπος
Απασχόλησης

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης
Αριθμόςατόμων101

ΛΒ΄ Εφορεία
Προϊστορικών
και Κλασικών
Αρχαιοτήτων


Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Ν. Θεσπρωτίας

ΔΕ
Ημερήσιοι Φύλακες

4 ΜΗΝΕΣ
πό την ημερομηνία
πρόσληψης)
3102

ΛΒ΄ Εφορεία
Προϊστορικών
και Κλασικών
Αρχαιοτήτων


Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Ν. Θεσπρωτίας

ΔΕ
Νυχτοφύλακας

4 ΜΗΝΕΣ
πό την ημερομηνία
πρόσληψης)
1

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές στα γραφεία της Υπηρεσίας μας, οδός Κύπρου 68, 46100 Ηγουμενίτσα, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενων ημερολογιακά), που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του δήμου Ηγουμενίτσας στον οποίο εδρεύει η υπηρεσία, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.Πληροφορίες κ. Κωνσταντίνος Μπίκας - Γεωργία Βασιλείου, τηλ. 26650.29177-8.

Ζητούνται άτομα από την "Εθνική Ασφαλιστική" στα Γιάννενα


Ζητούνται για το γραφείο πωλήσεων Ιωαννίνων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, Μιχαήλ Αγγέλου 40, μέσω του προγράμματος “ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ" (1) άτομο για γραμματειακή υποστήριξη και (2) Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι.Αποστείλατε βιογραφικά στο cv@mpairaktaris.gr με θέμα αναλόγως τη θέση ενδιαφέροντος:
1) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
2) ΑΣΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Δύο (2) θέσεις εργασίας φυλάκων στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα


Το ΤΕΙ Ηπείρου προκήρυξε δύο (2) θέσεις ΥΕ Φυλάκων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών στην Άρτα. Για πληροφορίες καλέστε το τηλ.: 26810-50017, 26810-50054. Για να διαβάσετε αναλυτικά την προκήρυξη κάντε κλικΕΔΩ