Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Άνευ νέων έργων και μελετών η «Εγνατία οδός» στην Ήπειρο

Εξαίρεση το περσινό για το επίχωμα στο Περιστέρι

Με εξαίρεση το έργο αποκατάστασης του προβληματικού επιχώματος στο Περιστέρι που ανατέθηκε στο τέλος του 2012 και άρχισε την άνοιξη, καθώς και το εν εξελίξει από πέρυσι με τη διαμόρφωση χώρων για την εγκατάσταση του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς η «Εγνατία οδός Α.Ε» δεν προώθησε κάποιο άλλο έργο ή μελέτη στην Ήπειρο το 2012 και από την αρχή του 2013.Η νέα διοίκηση υπό τον Π. Σαββαϊδη δεν έκανε μέχρι τώρα ούτε μια επίσημη επίσκεψη για να συζητήσει με τους φορείς και άσχετα από το γεγονός ότι αρμόδιος ήταν ένας Γιαννιώτης, ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης.Ο απολογισμός δραστηριοτήτων (για έργα σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο, κάθετους άξονες και άλλα ανά τη χώρα και το εξωτερικό, όπως και σειρά μελετών) που δημοσιοποίησε χθες η εταιρεία για το πρώτο εξάμηνο του 2013, δυστυχώς, δεν αφορά και τόσο την περιοχή μας σε επίπεδο αυτοκινητοδρόμου, ούτε και στην ανάληψη κάποιας μελέτης, όπως ήταν αυτή για το δρόμο Σαγιάδα-Ηγουμενίτσα η οποία συζητούνταν με την Περιφέρεια Ηπείρου. Οι διαπραγματεύσεις και συζητήσεις δεν φαίνεται να είχαν κατάληξη, προφανώς σκόνταψαν στη χρηματοδότηση.Η «Εγνατία οδός Α.Ε» δεν προώθησε ούτε την έξοδο που ζητήθηκε από τους φορείς και την αυτοδιοίκηση στον Δρίσκο, ούτε κάποια άλλη, στο λεκανοπέδιο, ενώ εξετάζει μόνο την δημιουργία και εισόδου (υπάρχει έξοδος στην κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα) στην περιοχή Πολυγύρου Δωδώνης, για τις ανάγκες του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων που αναμένεται να κατασκευαστεί στην περιοχή.

Στις καλένδες η έξοδος Δρίσκου και ο νέος κόμβος
Για την έξοδο μεταξύ γέφυρας Αράχθου και σήραγγας Δρίσκου, με κατεύθυνση από Μέτσοβο προς Γιάννινα, (σήμερα λειτουργεί έξοδος στην αντίθετη κατεύθυνση) η προηγούμενη διοίκηση υπό τον Αν. Μουρατίδη είχε υποσχεθεί, όπως δηλώθηκε από το δήμαρχο Ιωαννίνων Φ. Φίλιο κατόπιν σύσκεψης στα Γιάννινα, ότι θα προωθούνταν, δεδομένου ότι και το κόστος ήταν λογικό, κοντά στο 1 εκ. ευρώ. Η διοίκηση άλλαξε και η έξοδος παραπέμφθηκε στις καλένδες. Αρνητική, θυμίζουμε, ήταν προ λίγων μηνών η απάντηση του κ. Καλογιάννη σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή.Δεν προωθήθηκε, όμως, παρά το γεγονός ότι συντάχθηκε σχετική έκθεση από ειδικούς επιστήμονες, ούτε άλλη λύση για νέο κόμβο στο λεκανοπέδιο.Κοντά στη σήραγγα Δρίσκου ή σε άλλο σημείο. Η Περιφέρεια, ωστόσο, προώθησε την ανακατασκευή του δρόμου Αμφιθέα-Λυκόστομο για να δοθεί διέξοδος από το λεκανοπέδιο και την Εγνατία προς την εθνική οδό Ιωαννίνων Κακαβιάς και Κοζάνης και τους δήμους Ζίτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου και Κόνιτσας, αλλά κόμβος στην Εγνατία δεν διαφαίνεται.Εν όψει και της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης και λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου θα ήταν σκόπιμο και λογικό να έχουν γίνει οι παρεμβάσεις με το δημόσιο στην λειτουργία, αλλά φαίνεται ότι η έλλειψη πόρων και ίσως και πίεσης από τους φορείς και τα πολιτικά στελέχη του τόπου, ευθύνονται για το γεγονός ότι το μόνο μεγάλο, σχετικά, έργο που εκτελεί η εταιρεία είναι το επίχωμα στο Περιστέρι κι αυτό εξ ανάγκης για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος.Το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων παραμένει με τον ... παγκοσμίου πρωτοτυπίας ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας (στον οποίο φτάνει κανείς από την πόλη με το νέο τμήμα της Ε.Ο που παραδόθηκε τη Δευτέρα στην κυκλοφορία) και τον ημικόμβο Κουτσελιού που δεν διαθέτει συνδέσεις, ενώ η πρόταση για νέο κόμβο μεταξύ αυτών των Ιωαννίνων και Κουτσελιού, κάπου χάθηκε και ως μνημείο παραλογισμού απέμεινε ο σταθμός διοδίων, καταμεσής του νομού και του λεκανοπεδίου, στο Δροσοχώρι που ανά πάσα στιγμή, εφόσον αναλάβουν ιδιώτες, μπορεί να ρίξει μπάρες...

Προχωρά το έργο στο επίχωμα
Το έργο, «Σταθεροποίηση του επιχώματος στο τμήμα της Εγνατίαs Οδού μεταξύ Α/Κ Αράχθου – Α/Κ Περιστερίου» με το οποίο ολοκληρώνεται η Εγνατία στην Ήπειρο και στο σύνολο της, είναι σε εξέλιξη και προχωρά με καλό ρυθμό. Ανάδοχος είναι η εταιρεία «ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Τ.Ε» με οικονομική προσφορά 10.862.805 ευρώ (με ΦΠΑ). Η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Υποδομών. Η σύμβαση υπογράφτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και η προθεσμία παράδοσης είναι 12 μήνες. Το έργο ξεκίνησε στις αρχές του έτους και αρχικά έγινα εργασίες εκτός κοίτης, λόγω των πολλών νερών, αλλά τώρα εξελίσσεται και εντός της κοίτης του ποταμού στον οποίο θα γίνει προσωρινή εκτροπή, προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες που προβλέπονται για την σταθεροποίηση του επιχώματος. Για το πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα (έτοιμη προ τριετίας) και τα 100 μέτρα του επιχώματος, δεν είναι ξεκαθαρισμένο. Η πλέον λογική εξέλιξη είναι να συμβεί τον Σεπτέμβριο, αλλά ας μην αποκλειστεί να συμβεί λίγο νωρίτερα ή αργότερα, ανάλογα με την πορεία των εργασιών και πότε θα κριθεί από τους ειδικούς ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος των παρεμβάσεων.

ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου
Με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ανατέθηκε από την «Εγνατία οδός Α.Ε» το έργο διαμόρφωσης των χώρων για να εγκατασταθεί ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς. Αυτός θα είναι ο πρώτος ΣΕΑ στα 122χλμ της Εγνατίας στην Ήπειρο. Βέβαια, ο ανάδοχος του ΣΕΑ, η εταιρεία ΑΕΓΕΚ η οποία έχει αναλάβει και τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου στην Ήπειρο, δεν ήταν σε θέση λόγω των δικών της προβλημάτων να ξεκινήσει την κατασκευή, ενώ οι εξελίξεις οδηγούν στην ανάληψη από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ των έργων που είναι ανάδοχος ή υλοποιεί η ΑΕΓΕΚ.Σε ότι αφορά το έργο προετοιμασίας των χώρων για τον ΣΕΑ, στον κλάδο από Ηγουμενίτσα προς Γιάννινα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και ξεκινούν και στον άλλο κλάδο.Εφόσον λυθεί το θέμα της ΑΕΓΕΚ μπορούν να ξεκινήσουν εργασίες για τον ΣΕΑ στον ένα κλάδο.Για τον ΣΕΑ Περιστερίου και ειδικότερα στον ένα κλάδο από Μέτσοβο προς Γιάννινα, έργο που μαζί με άλλα έχει αναλάβει, επίσης, η ΑΕΓΕΚ, δεν έχει γίνει ακόμη έναρξη, θα εξαρτηθούν όλα από την επίλυση του προβλήματος με την ανάδοχο.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τα ΕΛΤΑ Ιωαννίνων διέκοψαν την απογευματινή τους λειτουργία!


Κλειστόν μέχρι… νεωτέρας παραμένει τα απογεύματα από τη Δευτέρα το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Γιάννενα, προς μεγάλη απογοήτευση, όλων εκείνων που είχαν συνηθίσει ή διευκολυνόταν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους απογευματινές ώρες, όταν και υπήρχε μικρή κίνηση.Μια μικρή πινακίδα ενημερώνει το κοινό ότι το κατάστημα δεν λειτουργεί προσωρινά τα απογεύματα, που ωστόσο δεν «αρκεί» για να μετριάσει τα παράπονα των συμπολιτών αν κρίνουμε από τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας που έγιναν ειδικά χθες στα γραφεία της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος».Το πρόβλημα προέκυψε με τη λήξη των συμβάσεων εργαζομένων την 30η Ιουνίου, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση (ενδεχομένως και με ματαίωση) της πρόσληψης νέων, που θα κάλυπταν κενά που υπάρχουν και θα δινόταν η δυνατότητα της απρόσκοπτης ολοήμερης λειτουργίας του κεντρικού καταστήματος.Από τις προσλήψεις εξαρτάται και το κατά πόσον η «προσωρινή» αναστολή της απογευματινής λειτουργίας θα είναι όντως προσωρινή ή δεν θα πάρει χαρακτήρα μονιμότητας, κάτι που θα προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τα ΕΛΤΑ.

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ - Δήμαρχος της περιοχής εκκενώνει καφενεία στο δήμο του και ακυρώνει από το μεσημέρι πανηγύρια και εκδηλώσεις λόγω... Κόλα!!!

Ξεπερνάει κάθε λογική ο υπερβάλων ζήλος δημάρχου στο νομό Ιωαννίνων, ο οποίος παίρνοντας στα σοβαρά τις ευφάνταστες καταγγελίες συνδημοτών του για δήθεν παρουσία της εγκληματικής συμμορίας του Κόλα στα... χωριά τους, έδωσε προφορική εντολή σε αντιδήμαρχο να ενημερώσει τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του δήμου του, ώστε να εκκενώσουν έγκαιρα τα καφενεία να ειδοποιηθούν οι πολίτες να κλειστούν στα σπίτια τους και φυσικά να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες για απόψε πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια!!! Μιλάμε ο άνθρωπος σπέρνει αδικαιολόγητα τον πανικό, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, μιας και η συμμορία του Κόλα αναζητάται στη Θεσπρωτία. Τι να πει κανείς, όταν ανεύθυνοι άνθρωποι βρίσκονται σε υπεύθυνες θέσεις ευθύνης και σε κρίσιμες στιγμές συμπειρφέρονταςι με τέτοιο ερασιτεχνισμό, που δεν αρμόζει στον... πρώτο πολίτη δήμου της περιοχής. Όνομα δεν σας λέμε αλλά νομίζουμε, πως τα... ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!!!

Ο συμπατριώτης μας Βασίλης Κατσώρας,αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς της Ρωσίας!!!


Στη χθεσινή ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακή Επιτροπής,ο συμπατριώτης μας Βασίλης Κατσώρας,εκλέχτηκε ομόφωνα,αρχηγός της Ελληνικής αποστολής,στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες,που θα πραγματοποιηθούν το 2014 στο Sοchi της Ρωσίας.

Η ΕΡΑ Ιωαννίνων εξακολουθεί να εκπέμπει το πρόγραμμά της, αντιστεκόμενη στο λουκέτο που η κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει στην ΕΡΤ!!!


Η ΕΡΑ Ιωαννίνων εξακολουθεί να εκπέμπει το πρόγραμμά της, αντιστεκόμενη στο λουκέτο που η κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει στην ΕΡΤ. Έχοντας τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας και των φορέων, οι εργαζόμενοι επικεντρώνουμε τον αγώνα μας στο βασικό διακύβευμα, που είναι η κανονική και πλήρης λειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.Ο στόχος αυτός παραμένει αταλάντευτος, αλλά οφείλουμε να λάβουμε υπόψη τις φήμες και διαρροές περί του νέου σχεδίου που αφορά στη δημιουργία νέου φορέα ραδιοτηλεόρασης, αν και εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας.Στον υποτιθέμενο «χάρτη» των νέων ραδιοφωνικών σταθμών, παρότι διακινείται η πληροφορία για παραμονή των συχνοτήτων σε όλα τα σύνορα και τις παραμεθόριες περιοχές, η Ήπειρος εξαιρείται! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και τα σενάρια αυτά είναι αυθαίρετα και η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εξαιρέσει την ΕΡΑ Ιωαννίνων και τα χερσαία βορειοδυτικά της σύνορα, καθότι δύο νομοί συνορεύουν με την Αλβανία. Και φυσικά, ουδείς εκ των ακριτών θα προτιμούσε τις αλβανικές ή και σκοπιανές συχνότητες στο ραδιόφωνό του από αυτές που επί χρόνια εκπέμπει με αξιοπιστία, συνέπεια και εγκυρότητα ο τοπικός σταθμός.Όπως είναι προφανές το θέμα δεν αφορά πλέον μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ιωαννίνων, αλλά και όλους τους φορείς, οι οποίοι, εκτός από τη στήριξη, οφείλουν άμεσα να αναλάβουν και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της διατήρησης λειτουργίας του τοπικού σταθμού.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Εγκαινιάζεται το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στα Γιάννενα!


Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στα Ιωάννινα, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 στις 18:00 στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη 68.Στα εγκαίνια θα χαιρετίσουν: ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κυρία Βάσω Κόλλια, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Αναπληρωτής Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, κ. Νικόλαος Κάτσιος, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Φίλιππος Φίλιος, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), κυρία Ιφιγένεια-Ξανθίππη Καρτσιώτου και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, κυρία Αναστασία Γιογλή.Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας.Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων, παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου. Παράλληλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο δύναται να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στα Ιωάννινα εντάσσεται στο έργο: «Δράσεις της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» στους άξονες προτεραιότητας 07, 08, 09 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 - 2013». Το έργο αυτό υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με συνδικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στα Ιωάννινα λειτουργεί σε συνεργασία με:
-Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ.
-Το Πολύκεντρο Γυναικών στην Αθήνα και τα άλλα συμβουλευτικά κέντρα της ΓΓΙΦ στις πόλεις - έδρες των Περιφερειών που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα.
-Τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας και τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα των Δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2013.
-Το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.

Πάσης φύσεως φαντασιόπληκτοι πολίτες δυσχεραίνουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Σπέρνουν τον πανικό στους Αστυνομικούς που είναι υποχρεωμένοι να ελέγξουν την κάθε π@π@ρι@ που θα τους καταγγείλουν

Από το μεσημέρι σήμερα, έχουν σπάσει τα τηλέφωνα της ΕΛ.ΑΣ.σε ολόκληρη την Ήπειρο, από... φαντασιόπληκτους και μυθομανείς πολίτες που σπεύδουν να καταγγείλουν ότι θεωρούν παράξενο γύρω τους, θεωρώντας ότι πρόκειται για την εγκληματική συμμορία του Κόλα!!! Χωρίς υπερβολή, όποιον άγνωστο δουν να περνάει από κάπου -τον οποίο με βάση τη δική τους ασχετοσύνη θεωρούν ύποπτο- τηλεφωνούν αμέσως στο τηλεφωνικό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και σπέρνουν τον πανικό. Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας μη μπορώντας να αξιολογήσουν τηλεφωνικά 100% τη σπουδαιότητα της κάθε καταγγελίας, σπεύδουν επί τόπου για να εξετάσουν το τι συμβαίνει, όμως γρήγορα καταλαβαίνουν ότι ο... "θησαυρός" ήταν... άνθρακας! Το ίδιο βέβαια έκανε και τοπικός "δημοσιογράφος" που νόμισε ότι βρήκε την αποκλειστικότητα της ζωής του και έσπευσε να την κυκλοφορήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Γι' αυτό απαιτείται απ' όλους ψυχραιμία τούτες τις δύσκολες ώρες. Μην ενοχλείτε για ψύλλου πήδημα την ΕΛ.ΑΣ. και μη δυσχεραίνετε για πλάκα το κρίσιμο έργο της.

Με το που θα πέσει το σκοτάδι οι θερμικές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. θα σαρώσουν τα καλαμπόκια στον κάμπο της Παραμυθιάς και τα δασωμένα σημεία στον Γκορίλα

Ως πιθανά σημεία που μπορεί να κρύβονται οι Αλβανοί δραπέτες, θεωρούνται ο κάμπος της Παραμυθιάς με τις απέραντες καλλιέργειες καλαμποκιών αλλά και τα δασωμένα σημεία στο όρος Γκορίλα. Εκεί έχει εστιαστεί το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. και πιθανολογείται ότι έχουν κουρνιάξει ολόκληρη τη μέρα εκεί μέσα, προκειμένου να επιχειρήσουν να αποδράσουν από την περιοχή εκμεταλευόμενοι τη νύχτα. Όμως με το που θα πέσει το σκοτάδι, οι υπερσύγχρονες κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναλάβουν δράση. Μακάρι να βγει αποτέλεσμα και όλα να λήξουν απόψε το βράδυ. Αν όμως δεν βρεθεί τίποτα θα συνεχίσουμε να ζούμε ένα θρίλερ στην Ήπειρο και -άγνωστο για πόσο ακόμα- θα χάσουμε τον ύπνο μας.

Βροχή οι ακυρώσεις κρατήσεων για το Σαββατοκύριακο στα Θεσπρωτικά παράλια!

Μεγάλο το πλήγμα για τον τουρισμό της Ηπείρου, όσοι οι Αλβανοί μακελάρηδες κυκλοφορούν ελεύθεροι

Όπως μας ενημέρωσε πριν λίγο ξενοδόχος αλλά και ιδιοκτήτες ενικαιζόμενων δωματίων από περιοχές των παραλίων της Θεσπρωτίας, από νωρίς το μεσημέρι πελάτες που ήδη είχαν κάνει κρατήσεις για αυτό το σαββατοκύριακο αλλά και το αμέσως προσεχές διάστημα άρχισαν να ζητούν την ακύρωσή τους. Ακούγεται λογικό, αφού ολόκληρη η Θεσπρωτία βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό και τα επιβεβλημένα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. διαδέχονται το ένα το άλλο. Μόνο για διακοπές δεν επισκέπτεται κανείς τη Θεσπρωτία σήμερα. Μακάρι να λήξουν όλα απόψε και η τουριστική ζωή στην περιοχή να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς. Μέσα στην κρίση και το κατακαλόκαιρο, μόνο τον Κόλα και την εγκληματική συμμορία του δεν περίμεναν στη Θεσπρωτία.

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ - Ράδιο αρβύλα οι δήθεν πληροφορίες για μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στην Πεδινή!

Αυτές τις ώρες ζητείται σοβαρότητα και όχι διασπορά ψευδών ειδήσεων

Ο γνωστός τοπικός "έμπορος" ειδήσεων που για πολλοστή φορά βάλθηκε να αναστατώσει την τοπική κοινωνία αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα, ξαναχτύπησε. Είναι απίστευτο το χαμηλό επίπεδο της φτηνιάρικης δημοσιογραφίας που προωθεί, αφού αδιαφορώντας για την κρισιμότητα των στιγμών δεν διστάζει στο βωμό της πρόσκαιρης προβολής να εκτοξεύσει... μπαρούφες, ως δήθεν αποκλειστικά.Αυτή τη φορά δεν μας είπε ότι δήθεν ο Κόλα ήρθε με... ελικόπτερο αλλά ότι η εγκληματική συμμορία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Γιάννενα, αφού σύμφωνα με τα όσα ευφάνταστα διαδίδει, η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έστησε δήθεν μπλόκο στον κόμβο της Πεδινής. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε ποτέ. Επειδή οι ώρες είναι κρίσιμες, η ενημέρωση των πολιτών απαιτεί διπλό και τριπλό τσεκάρισμα πριν γραφτεί κάτι. Να τον χαίρονται στην τοπική ΕΛ.ΑΣ ορισμένοι  που συνεχίζουν να τον παίρνουν στα σοβαρά και να του δίνουν "αποκλειστικά" και "ειδήσεις". Τους εξέθεσε ανά το πανελλήνιο για πολλοστή φορά!

Τέρμα τσιτωμένοι από την κοκαΐνη οι Αλβανοί μακελάρηδες

Όταν δεν κοιμούνται βρίσκονται εκτός ελέγχου από την επήρεια της λευκής σκόνης

Είναι γνωστό το πάθος του Μάριο Κόλα αλλά και όλης της εγκληματικής συμμορίας του για την κοκαΐνη από την οποία είναι εδώ και χρόνια εξαρτημένοι. Μαρτυρίες ανθρώπων που τους γνώρισαν μέσα και έξω από τη φυλακή, καταμαρτυρούν ότι έχουν πάθος με την κόκα και σχεδόν μόνιμα βρίσκονται τσιτωμένοι και τρελαμένοι, στην κυριολεξία εκτός ελέγχου. Δεν δίνουν δεκάρα για καμία ανθρώπινη ζωή. Οπλίζουν και πυροβολούν για πλάκα λες και πάιζουν video game. Γι' αυτούς, η καταδίωξή τους δεν είναι απλά μια προσπάθεια να ξεφύγουν αλλά ένα δικό τους φαντασιακό παιχνίδι επικράτησης, στο οποίο θέλουν πάση θυσία αίμα. Μην ξεχνάτε τι είχε δηλώσει ο ίδιος ο μακελάρης, όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Δεν είναι μυστικό ότι ο Κόλα είναι τρελαμένος από την κοκαΐνη και ανά πάσα στιγμή ρίχνει στο ψαχνό. Με ένα απύθμενο θράσος τους είχε απειλήσει λέγοντας ότι: «Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε».

Παραμένουν άφαντοι οι Αλβανοί δραπέτες - Κρίσιμη η αποψινή νύχτα

Μετά την Γλυκή η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπόρεσε να βρει ούτε ένα ίχνος τους!Ούτε καν το μηχανάκι που έκλεψαν!!!
Έσπασαν για πλάκα δύο μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. (σε Άρτα και Γλυκή) οι Αλβανοί δραπέτες και μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν άφαντοι στη Θεσπρωτία. Οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. χτενίζουν τα πάντα από γη και αέρα, όμως δεν κατάφεραν μέχρι και τώρα να βρουν έστω ένα ίχνος τους που να δείχνει προς τα που κινήθηκαν. Ούτε καν το μηχανάκι που έκλεψαν στη Γλυκή Παραμυθιάς!!! Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. περιμένουν την αποψινή νύχτα για να δούνε μήπως και οι θερμικές κάμερες μπορέσουν να σαρώσουν τα πάντα και να αποκαλύψουν το μέρος όπου κρύβεται ή κινείται η συμμορία του μακελάρη Μάριο Κόλα. Είναι γνωστό ότι οι Αλβανοί εγκληματίες κινούνται πάντα νύχτα, αφού τη μέρα λουφάζουν. Σήμερα όμως; Θα αντέξουν για δεύτερη σερί νύχτα να είναι άυπνοι στην... τσίτα και έτοιμοι για όλα; Ή μήπως έχουν περάσει ήδη τα Ελληνοαλβανικά σύνορα;

Ένα καταστροφικό μονοπάτι αίματος

Από τις φυλακές Τρικάλων,στα βουνά του Σουλίου

Η απόδραση Αλβανών κακοποιών από τις φυλακές Τρικάλων, έγινε την Παρασκευή 22 Μαρτίου όταν οι 11 κρατούμενοι έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν κατά των φρουρών. Την ίδια στιγμή έξω από τις φυλακές πέρασε όχημα με ενόπλους συνεργούς τους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ, κατά των εξωτερικών φρουρών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξωτερικοί φρουροί στην κοιλιά και τα πλευρά.Στη συνέχεια ακολούθησε πραγματική μάχη μεταξύ των κρατουμένων που βρέθηκαν οπλισμένοι στις ταράτσες και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.Αρχηγός φέρεται να είναι ο «σκληρός» δολοφόνος Μάριο Κόλα, χαρακτηρίστηκε από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ως μία «στρατιωτικού τύπου επιχείρηση». Σύντομα τρεις από τους έντεκα συνελήφθησαν, ωστόσο οι υπόλοιποι οκτώ διέφυγαν τη σύλληψη. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τη Λαμία όπου πραγματοποίησαν κλοπές αυτοκινήτων και ρούχων αναστατώνοντας την περιοχή και κατευθύνθηκαν προς τη νότιο Ελλάδα, όπου προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους μέχρι το τραγικό περιστατικό με την δολοφονία της άτυχης Κατερίνας Ζώγαλη στα Ισθμια Κορίνθου.Στην συνέχεια,η συμμορία του Μάριον Κόλα, κατευθύνθηκε προς τη Στερεά Ελλάδα και μετά από μια «συνάντηση» με πυροσβέστες σε περιοχή της Φθιώτιδας- χωρίς ευτυχώς να τους κάνουν κακό- ήρθε η τραγική δολοφονία ενός υπαρχιφύλακα στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο.Ο άτυχος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος πατέρας δύο παιδιών με την γυναίκα του να είναι έγκυος στο τρίτο, έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια έρευνας για τον εντοπισμό της συμμορίας των κακοποιών, οι αστυνομικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.Στις 2 Ιουλίου, οι δραπέτες, άνοιξαν το κινητό τους τηλέφωνο προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια από τους συνεργούς τους, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ να εντοπίσει το σήμα τους. Μετά από κυριολεκτική μάχη με τους αστυνομικού στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, νεκροί έπεσαν ο Eντισον Λίκα 23 ετών και ο θείος του Φλαμούρ Λίκα ο οποίος μάλιστα φέρεται πως ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε την απόδραση από τις φυλακές.

Χωρισμένοι σε τρεις ομάδες
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, σήμερα στα βουνά της Θεσπρωτίας,αναζητούν τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Αποτύπωμα του Κούπα είχε βρεθεί όταν, στις 8 Ιουνίου στον Πάνορμο Φωκίδας, εκλάπη το ΙΧ Volvo του πρώην υπουργού Αποστόλου Ανδρεουλάκου.Από τους υπόλοιπους δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο Μουρατάι Μουρατάζ, που είναι δίδυμο με τον Κλεμέντ, βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, έχοντας μαζί τους το 1 εκατ. ευρώ, που άρπαξαν μετά την απόδραση, από τη ληστεία στη Εθνική Λάρισας.Ο Λούλι Φλόρα και ο Σούλα Φάτος, είναι ένα τρίτο δίδυμο, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη. Ο Σούλα, παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.

Καθαρισμός του Ιστορικού Γεφυριού της Άρτας!

Συνεχίζεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Άρτας,το πρόγραμμα πλυσίματος δρόμων, πλατειών και πεζοδρόμων. Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος αυτού ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γρηγόρης Βλάρας, δήλωσε: «Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε από τον Απρίλιο και περιλαμβάνει το πλύσιμο με αντλία νερού, δρόμων, πλατειών και πεζοδρόμων τόσο μέσα στην πόλη της Άρτας, όσο και σε διάφορες τοπικές κοινότητες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες σαρώσεις των σημείων, με στόχο να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Οι εργασίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου και οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, δίνοντας έτσι στους δημότες μια πόλη καθαρή. Ήδη έχουν καθαριστεί οι κεντρικές πλατείες και οι πεζόδρομοι της Άρτας, καθώς επίσης το ιστορικό γεφύρι και ο περιβάλλοντας χώρος. Τέλος καθαρίστηκαν οι πλατείες στους Αγίους Αναργύρους, στο Ψαθοτόπι, στις Κεραμάτες, στο Απόμερο και σύντομα τα συνεργεία καθαριότητας θα επισκεφτούν και τις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες του Δήμου. Καλούμε όλους του δημότες να συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαριότητας των πλατειών και των πεζοδρόμων, επιδεικνύοντας το δέοντα σεβασμό και τηρώντας τους κανόνες καθαριότητας.»

ΠΡΕΒΕΖΑ:Επίσκεψη Κώστα Μπάρκα στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου

Σήμερα,ο βουλευτής νομού Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας μαζί με κλιμάκιο στελεχών του κόμματος επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καναλακίου.Στην συζήτηση με το προσωπικό και το διευθυντή του Κέντρου, αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις που καθιστούν εξαιρετικά προβληματική τη λειτουργία του.Συγκεκριμένα, παρόλο που το Κέντρο εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής, και είναι από τα πρώτα Κέντρα Υγείας που ιδρύθηκαν, διαθέτει ένα μόνο γιατρό παθολόγο, συνεπικουρούμενο περιπτωσιακά από κάποιους αγροτικούς γιατρούς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε το Κέντρο λειτουργεί χάρη στην μεγάλη πείρα του νοσηλευτικού προσωπικού, που χωρίς αυτό ο μοναδικός γιατρός θα είχε πλήρη αδυναμία λειτουργίας.Επίσης υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο, που όπως αναφέρθηκε από τους εργαζόμενους έχει ήδη διανύσει 510 χιλιάδες χιλιόμετρα. Ακόμα αναφέρθηκε ότι άλλες ειδικότητες ιατρών που προβλέπονταν από τη δομή του Κέντρου απουσιάζουν παντελώς.Ο Κώστας Μπάρκας δεσμεύτηκε να αναδείξει το θέμα αυτό όσο περνάει από το χέρι του, με σχετική ερώτηση στη βουλή, συνδέοντας το και με τον αγώνα που γίνεται για το ίδιο το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, διότι η αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας θα επιφορτίσει με τεράστιο βάρος το Νοσοκομείο, υποβαθμίζοντάς το ακόμα περισσότερο.

Δράσεις της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) συνυπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, στο πλαίσιο της υποστήριξης των νέων τεχνολογικών και εξωστρεφών εταιρειών που είναι εγκατεστημένες στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου αλλά και στο πλαίσιο ευρύτερων συνεργασιών που προάγουν την τεχνολογική επιχειρηματικότητα και τους νέους επιστήμονες όπως η Πρωτοβουλία «Οδύσσειες Καινοτομίας».Το Συμβούλιο επιθυμεί να στηρίξει τις προσπάθειες τόσο του Πανεπιστημίου όσο και του Τεχνολογικού Πάρκου και θα παραμείνει αρωγός με γνώμονα πάντοτε την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και βέβαια της Ηπείρου.Σε αυτό το πλαίσιο, για τα έτη 2012 και 2013, αναπτυχθήκαν και ανελήφθησαν πρωτοβουλίες από την πλευρά του Συμβουλίου που αφορά τόσο στην υποστήριξη των επιχειρηματικών αποστολών στις Η.Π.Α. για την εξωστρέφεια των εγκατεστημένων εταιρειών του Τεχνολογικού Πάρκου, όσο και στην υποστήριξη της Πρωτοβουλίας «Οδύσσειες Καινοτομίας». Το Συμβούλιο δια μέσω του Προέδρου κ. Χρυσόστομου Δήμου και της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τεχνολογικές εταιρείες εντός Ελλάδος αλλά και στις Η.Π.Α. καθώς και με τους βραβευθέντες του διαγωνισμού 2012 όπως επίσης και με την ομάδα έργου της Πρωτοβουλίας Οδύσσειες Καινοτομίας.Συνάντηση εργασία πραγματοποίησε επίσης στα Ιωάννινα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητή Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου Καθηγητή Φίλιππο Πομώνη, στη σύντομη επίσκεψή του τον Φεβρουάριο 2013, με θέμα την υποστήριξη των προσπαθειών για την ανάπτυξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας.Επιπλέον, το Συμβούλιο, υποστήριξε την 2ης βραβευθείσας Ομάδας QReca! του διαγωνισμού «Οδύσσειες Καινοτομίας 2012» για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας, μέσω συμβουλευτικής (mentoring), στο πλαίσιο της επίσκεψή της στις Η.Π.Α. τον Δεκέμβριο του 2012, στην Ουάσιγκτων αλλά και τον Μάρτιο του 2013 στη Βοστώνη. Ο κ. Δήμου παρουσίασε την ομάδα των Ηπειρωτών επιστημόνων στο Gala Dinner που παρέθεσε η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση Νέας Αγγλίας, στη Βοστώνη στο πλαίσιο εορτασμού της 30ης επετείου.Συνάντηση Εργασίας (Workshop) πραγματοποιήθηκε στις 22-2-2013 με εταιρείες του Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στο πλαίσιο προετοιμασίας επιχειρηματικής αποστολής που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη στις 17-24/5/2013 ("Internet Week NY 2013") και συμμετείχαν η QBase R&D και Neuron Energy Solutions.Το ΠΣΗΕ υποστήριξε έμπρακτα την Πρωτοβουλία «Οδύσσειες Καινοτομίας» και το 2013 μέσω εισηγήσεων στο πλαίσιο του σεμιναριακού κύκλου για την εκπαίδευση των διαγωνιζομένων δια μέσω του Προέδρου ο οποίος συμμετείχε και ως αξιολογητής (Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης) των προτάσεων -επιχειρηματικών σχεδίων που κατατεθήκαν από τους διαγωνιζόμενους.Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού ευχαριστεί θερμά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου αλλά και τους Εμπορικού και Οικονομικού Ακολούθους των Πρεσβειών/Προξενείων της πατρίδας μας για την άψογη συνεργασία.Ευχαριστεί θερμά τους πρωταγωνιστές όλων αυτών των προσπαθειών που δεν είναι άλλοι από τους νέους ηπειρώτες επιστήμονες που τολμούν και επιχειρούν αλλά και αυτούς που θα τολμήσουν. Το Συμβούλιο είναι και θα παραμείνει αρωγός στις όποιες προσπάθειες για ανάπτυξη της πατρίδας μας αλλά και της Ηπείρου.

Έκκληση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Ιωαννιτών

Εξαιτίας της αύξησης των πολιτών που απευθύνονται στην εν λόγω κοινωνική δομή, παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα 

Αυξημένες είναι οι ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου και ακόμη μεγαλύτερες του Κοινωνικού Φαρμακείου του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών, λόγω της αύξησης του αριθμού των συμπολιτών, που απευθύνονται στις δύο δομές, για να καλύψουν τις ανάγκες τους.Ο αριθμός των ανέργων και δη των μακροχρόνια ανέργων, όπως όμως και των ανασφάλιστων ελευθέρων επαγγελματιών αυξάνεται ραγδαία και αυτό αποτυπώνεται στο αριθμό των αιτήσεων που δέχεται ο ΟΚΠΑΠΑ για την έκδοση της ειδικής κάρτας υγείας, ώστε κάποιος να γίνει δικαιούχος των «προνομίων» των δωρεάν εξετάσεων από ιατρούς και της χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων.Όπως τόνισε η υπεύθυνη οργάνωσης και διαχείρισης του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Άννα Σκαμνέλου, εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα, αφού είναι αδύνατο να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών.«Οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς, αφού μεγαλώνει ο αριθμός των ανασφάλιστων συμπολιτών μας και έχουμε πλέον εκτός από ανέργους και πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες που είναι ανασφάλιστοι», τόνισε η κα Σκαμνέλου για να προσθέσει πως υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών που αισθάνεται άβολα και δεν απευθύνεται στο Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο.«Αυτό που λέμε εμείς είναι, ότι δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται κανείς, γιατί κανείς δεν ευθύνεται για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η αλληλεγγύη δεν είναι ντροπή και εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη», τόνισε.

Λείπουν και φάρμακα και ιατροί
Για μία ακόμη φορά, η κα Σκαμνέλου μεταφέροντας τη θέση του ΟΚΠΑΠΑ απηύθυνε έκκληση προς τους συμπολίτες, που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν φάρμακα που τυχόν έχουν στο σπίτι τους και δεν τα χρειάζονται πλέον.«Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο φαρμακείο, όμως το σημαντικό είναι να αντιληφθούν οι συμπολίτες μας ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατούν στα συρτάρια τους φάρμακα που δεν τα χρειάζονται, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας τα έχουν ανάγκη», σημείωσε χαρακτηριστικά.Ακόμη, απηύθυνε έκκληση προς ιατρούς ειδικοτήτων για τις οποίες υπάρχουν ελλείψεις στο Κοινωνικό Ιατρείο, όπως ΩΡΛ, οφθαλμίατρους, μικροβιολόγους και ακτινολόγους.

Οι Γιατροί του Κόσμου
Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών οι Γιατροί του Κόσμου έρχονται στα Ιωάννινα και θα βρίσκονται από 14-16 Ιουλίου στο Κοινωνικό Ιατρείο με την Οφθαλμολογική Μονάδα, με γυναικολόγους και με παιδιάτρους.Η κα Σκαμνέλου τόνισε ότι όσοι ενδιαφέρονται είτε για οφθαλμολογικές εξετάσεις, είτε για γυναικολογικές εξετάσεις, είτε για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλ. 2651304760 και 2651304761.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Μαθήματα κινηματογράφου με τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο στο Ζαγόρι


Με «δάσκαλο», τον πολυβραβευμένο και ταλαντούχο σκηνοθέτη Γιώργο Τσεμπερόπουλο 20 νέοι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, παρακολουθούν για 4η συνεχόμενη χρονιά από σήμερα και για 15 ημέρες μαθήματα κινηματογράφου, στα Κάτω Πεδινά του Ζαγορίου.Τα μαθήματα του 4ου Κινηματογραφικού εργαστηρίου ξεκίνησαν , στην αυλή του Παρθεναγωγείου Πεδινών, ενός πετρόκτιστου κτιρίου του 1900, το οποίο αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής.Σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο του σεμιναρίου, θα γίνει η προβολή της καινούργιας ταινίας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, « Ο εχθρός μου», στην αυλή του Παρθεναγωγείου. Το Σάββατο, ο σκηνοθέτης θα «δείξει» στους σπουδαστές, τα βήματα «από την σκηνή στο όλον της ταινίας».Διευθυντής το Εργαστηρίου είναι ο σεναριογράφος Γιώργος Μακρής. Το Εργαστήρι Κινηματογράφου, είναι μία διοργάνωση της Πολιτιστικής Εταιρείας Ζαγορίου. Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόεδροςΕυαγγελία Ρετάλη, «η ιδέα ήταν, ότι ένας άνθρωπος με μία κάμερα και έναν υπολογιστή, μόνος του δημιουργεί μία ταινία».Η προβολή των ταινιών τις οποίες θα δημιουργήσουν οι σπουδαστές, θα γίνει την τελευταία ημέρα του Εργαστηρίου.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Η Περιφέρεια με τη μεγαλύτερη δαπάνη σε συντάξεις!!!


Στα 918,49 ευρώ, ανέρχεται το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις (προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης), σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για τις συντάξεις του Ιουλίου.Τα αποτελέσματα της έκθεσης παρουσίασαν σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε) Χρήστος Χάλαρης.Το μέσο εισόδημα από συντάξεις, στο οποίο αθροίζονται όλες οι συντάξεις που λαμβάνει ένας συνταξιούχος, είναι τον Ιούλιο λίγο μεγαλύτερο από τα 907,65 ευρώ που ήταν τον περασμένο μήνα και αυτό, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οφείλεται στην αναστολή της σύνταξης των συνταξιούχων που είχαν προβλήματα με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ.Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, από τις 96.000 που ανεστάλησαν τον Ιούνιο, προσήλθαν και καταγράφηκαν οι 43.000, ενώ άλλες 43.000 δεν έχουν εμφανισθεί μέχρι σήμερα. Στους συνταξιούχους αυτούς δεν θα καταβληθούν ούτε οι συντάξεις Ιουλίου.Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.714.191 άτομα. Ο αριθμός των συντάξεων ανέρχεται σε 4.445.973, ενώ η μηνιαία δαπάνη για συντάξεις ανέρχεται σε 2.303.730.739,24 ευρώ.Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις στις γυναίκες ανέρχεται στα 762,24 ευρώ, αισθητά χαμηλότερο από εκείνο των ανδρών το οποίο ανέρχεται στα 1.058,47 ευρώ.Σχολιάζοντας την απόκλιση αυτή, τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ επεσήμαναν ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες υπολείπονται των ανδρών σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία.Η περιφέρεια με τη μεγαλύτερη δαπάνη σε συντάξεις, ως ποσοστό συμβολής του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ σε τιμές 2010), είναι η Ήπειρος με ποσοστό 17,4%, ενώ αντίστοιχα η περιφέρεια με τη μικρότερη δαπάνη σε συντάξεις, είναι το Νότιο Αιγαίο με ποσοστό 7,7%.Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η πλειοψηφία των κυρίων και επικουρικών συντάξεων βρίσκεται ανάμεσα στα 500 και τα 1000, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό στις κύριες συντάξεις γήρατος (περίπου 29%) ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.Προκύπτει επίσης, πως 1.422.739 συνταξιούχοι λαμβάνουν μία μόνο σύνταξη, 929.936 λαμβάνουν δύο συντάξεις και 297.899 συνταξιούχοι λαμβάνουν τρεις συντάξεις. Πολύ περιορισμένος αριθμός λαμβάνει πάνω από επτά συντάξεις.

Συνάντηση Φιλ. Φίλιου με τον Καναδό Πρέσβη

Με τον Καναδό Πρέσβη στην Αθήνα συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο ξένος διπλωμάτης στην περιοχή μας.Μάλιστα όπως ο ίδιος ανέφερε στη συνάντηση που είχε, στο εξής θα αυξήσει τις επισκέψεις καθώς η εταιρία που αναλαμβάνει τις έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Νομό Ιωαννίνων είναι Καναδική.«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχομαι τον πρέσβη του Καναδά στα Γιάννινα. Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη, λόγω και της εξέλιξης με τις έρευνες για τα πετρέλαια. Είναι μία ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα συνεργασίας αλλά και για τον ίδιο να γνωρίσει καλύτερα την περιοχή μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.Ο Καναδός διπλωμάτης εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη που πραγματοποιεί όπως και την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας μας.«Φέτος γιορτάζουμε τα εβδομήντα χρόνια διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με τον Καναδά και αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός. Ξέρω ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολα, όμως είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας», υπογράμμισε.

Δεν έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του 583 Τ.Π. στην Κόνιτσα

Απάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης σε ερώτηση του Κώστα Τασούλα

Δεν έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του 583 Τ.Π. στην Κόνιτσα. Απεναντίας η «υπόψη μονάδα ευρισκόμενη σε νευραλγικό χώρο και επιδεικνύοντας σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία στην ευαίσθητη περιοχή της Κόνιτσας, αντιμετωπίζεται από την πολιτική και σρατιωτική ηγεσία με την δέουσα προσοχή».Τα παραπάνω περιέχονται σε απάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων κ.Κώστα Τασούλα σχετικά με τις φήμες για την δήθεν αποφασισθείσα κατάργηση του 583 Τ.Π.Ο κ.Κ.Τασούλας δίνοντας στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της υπουργικής απάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Από την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης προκύπτει ότι οι φήμες για ειλημμένη απόφαση καταργήσεως του 583 Τ.Π. στην Κόνιτσα ευτυχώς δεν επαληθεύονται. Επιπλέον το ίδιο το Υπουργείο αναγνωρίζει τη νευραλγική σημασία και τη σημαντική προσφορά αυτής της στρατιωτικής μονάδας στην ευαίσθητη εθνικά και κοινωνικά περιοχή της Κόνιτσας.Από την πλευρά μας, θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε το θέμα υπεύθυνα, ώστε και στο μέλλον παρόμοιο ενδεχόμενο να αποκλεισθεί».

ΒΙΝΤΕΟ:Tο αυτοκίνητο που παράτησαν στην Γλυκή οι δραπέτες

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το αυτοκίνητο που παράτησαν στην Γλυκή οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και το οποίο έκλεψαν τα ξημερώματα από την Φιλιππιάδα. Η ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς από τις πηγές του Αχέροντα και το Σούλι μέχρι τον ποταμό Καλαμά, είναι αστυνομοκρατούμενη και σε πλήρη εξέλιξη είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχει πραγματοποιήσει η ΕΛΛΑΣ.Επίκεντρο των ερευνών τα όρη της Παραμυθιάς. Από τις δώδεκα το μεσημέρι στις έρευνες συμμετέχουν και εναέρια μέσα και η περιοχή χτενίζεται στην κυριολεξία από δύο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.Το σχέδιο δράσης της αστυνομίας για τις επόμενες ώρες αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας με την συμμετοχή όλων των κορυφαίων αξιωματικών της Ηπείρου. Στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τις κινήσεις των δραπετών, οι οποίοι από τα ξημερώματα κινούνται πλέον στην περιοχή της Ηπείρου. 
paramythia-online.gr

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ο νερόμυλος , η νεροτριβή και το μαντάνι της Γκούρας θα λειτουργήσουν ξανά


Ο ήχος από το νερόμυλο, τη νεροτριβή και το μαντάνι της Γκούρας θα ακουστεί και πάλι την Κυριακή 7 Ιουλίου στην εκδήλωση που διοργανώνει ο εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής κάθε πρώτη Κυριακή του Ιουλίου.Το προβιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο είναι χτισμένο το 1400 , αναστυλώθηκε πριν από 4 χρόνια από τον 89χρονο σήμερα μάστοραΑθανάσιο Μίνου και λειτουργεί κανονικά αναβιώνοντας μνήμες μια άλλης εποχής.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης επισημαίνει ότι οι άνθρωποι που έζησαν στην περιοχή έχουν να θυμούνται πολλά από το νερόμυλο, τη νεροτριβή και τα μαντάνια στα οποία οι γυναίκες έπλεναν τα ρούχα τους.«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που δώσαμε ζωή στις εγκαταστάσεις αυτές οι οποίες τα παλιότερα χρόνια εξυπηρετούσαν τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής», συνεχίζει ο Χρ. Μπαΐλης, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε ζωντανή την παράδοση ενός τόπου.Ο μύλος εξυπηρετούσε όχι μόνο την περιοχή αλλά και χωριά του Σουλίου, οι κάτοικοι του οποίου κατέβαιναν μέχρι εκεί από «κρυφά» μονοπάτια.Ο μάστορας Αθανάσιος Μίνου ένας από τους τελευταίους που ασχολούνται με την συγκεκριμένη τέχνη παρότι κοντεύει τα 90 είναι ακμαιότατος και μάλιστα ταξιδεύει ανά την Ελλάδα αναστυλώνοντας και άλλους μύλους.Στην παλιά πόρτα του μύλου βρίσκονται γραμμένα τα ονόματα όλων των μυλωνάδων που πέρασαν από αυτόν προσφέροντας στον κόσμο το αλεύρι και την αγάπη τους.Την Κυριακή όσοι ανηφορίσουν μέχρι την Κάτω Ρεματιά του Λούρου από τις 10 το πρωί έως αργά το απόγευμα θα έχουν την δυνατότητα να δουν τον νερόμυλο, την νεροτριβή και το μαντάνι να τίθενται και πάλι σε λειτουργία.

6ο Ράλλυ Σπριντ ΔΩΔΩΝΗΣ


Στις 13-14 Iουλίου η ΕΛ.ΕΤ.Α. διοργανώνει το 6ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΔΩΔΏΝΗ – AUTOTEST ΙΚΤΕΟ Βουνοπλαγιά, στη γνωστή πλέον ασφάλτινη ειδική διαδρομή της «Δωδώνης», μήκους φέτος 13,10 Km, που κρίνεται από τους γνώστες, ως ιδιαίτερα απαιτητική. Ο αγώνας προσμετρά στο Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Ελλάδος, και θα υλοποιηθεί υπό την Αιγίδα των Δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης αλλά και με την υποστήριξη των τοπικών και όχι μόνον επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής, και σίγουρα, με την αμέριστη υποστήριξη του κύριου χορηγού της διοργάνωσης, που φέτος ακούει στο όνομα AUTOTEST ΙΚΤΕΟ Βουνοπλαγιάς, τον οποίο σαν λέσχη ευχαριστούμε για την συνεργασία σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά στιγμή για την χώρα μας.Ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου ΕΛΙΝ επι της οδού Δομπόλη στα Ιωάννινα, το Σάββατο 13 Ιουλίου και ώρες από 15.00 έως 18.00.Στην συνέχεια θ’ ακολουθήσει στις 21.00 η εκδήλωση της πανηγυρικής εκκίνησης του αγώνα, στην κεντρική πλατεία της πόλης.Ο αγώνας θα ξεκινήσει επίσημα την Κυριακή στις 09.00 πμ. Η ειδική θα «κλείσει» για τους θεατές και για λόγους ασφαλείας μία ώρα πριν την εκκίνηση του 1ου αγωνιστικού αυτοκινήτου, δηλαδή στις 07:30 πμ. Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ξενοδοχείο Epirus Pallas όπου θα είναι και το Κέντρο του Αγώνα.Για την ασφαλέστερη διεξαγωγή αλλά και παρακολούθηση του αγώνα και του θεάματος που ελπίζουμε ότι θα προσφέρουν οι συμμετέχοντες, η Λέσχη και οι αγωνιζόμενοι παρακαλούν τους χιλιάδες φίλους που θα κατακλύσουν και πάλι τα «βουνά» της Δωδώνης, ν’ ακολουθούν τις οδηγίες και υποδείξεις των υπευθύνων ασφαλείας του αγώνα. Οι οδηγίες αυτές είναι εκείνες που θ’ αποτρέψουν πιθανά ατυχήματα και θα επιτρέψουν την ασφαλή παρακολούθηση και ολοκλήρωση του αγώνα. Σε ότι αφορά το σημείο παρακολούθησης που θα επιλέξει ο κάθε θεατής, στο διαφημιστικό φυλλάδιο συμμετοχών που θα μοιραστεί σε χιλιάδες αντίτυπα, υποδεικνύονται τα πλέον ασφαλή σημεία.Τέλος η ΕΛ.ΕΤ.Α και η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου ΡΑΛΛΥ Δωδώνης – AUTOTEST ΙΚΤΕΟ Βουνοπλαγιάς, παρακαλεί θερμά τους θεατές να έχουν αυξημένη την προσοχή τους για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, καθώς η εποχή διεξαγωγής του Αγώνα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τέτοια συμβάντα, και να χρησιμοποιήσουν τις σακούλες απορριμμάτων που θα τους διανεμηθούν μέσω των κριτών και των ενδιαμέσων, σε ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ της Ειδικής διαδρομής κατά την διάρκεια του Αγώνα, και να τις αποθέσουν φεύγοντας στα σημεία που θα υποδειχθούν από την Οργάνωση, με στόχο να «παραδώσουμε» όπως βρήκαμε την διαδρομή στους κατοίκους της περιοχής , οι οποίοι μας φιλοξενούν και μας ανέχονται.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν: στο 6934760200 με τον Πρόεδρο της Λέσχης, Βασίλη Παπαζήση, τον γενικό γραμματέα Χρήστο Σαρηγιαννίδη στο 6944585853, και τον υπεύθυνο σχέσεων δημοσίων σχέσεων Παπαζήση Γιάννη στο 6998106000 ή στο email : eleta.sport@gmail.com. Επίσης λειτουργεί δικτυακός τόπος για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων : http://www.eleta.eu Τηλ. & Fax στα : 26510-26777.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: "H στιγμή που είδα τους δραπέτες να κλέβουν το αυτοκίνητο'"

Το cityVoice.gr βρέθηκε στην Παραβόλα, τον τόπο που χθές το βράδυ εκλάπη το αγροτικό όχημα από τους Αλβανούς κακοποίους-δραπέτες και συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη του οχήματος καθώς και με τον 21χρονο γιό του που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.Σύμφωνα με πληροφορίες του cityVoice.gr, οι δραπέτες έφτασαν τα ξημερώματα, περίπου στις 01:50 σε σπίτι στην Παραβόλα από όπου και έκλεψαν το αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν παρκαρισμένο και κλειδωμένο, με τα κλειδιά ωστόσο πάνω στη μίζα.Οι δραπέτες παραβίασαν το αυτοκίνητο και ξεκίνησαν τη μηχανή με σκοπό να διαφύγουν. Εκείνη την ώρα ήταν ξύπνιος ο γιος του ιδιοκτήτη του οχήματος ο οποίος, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του προκειμένου να δει τι συμβαίνει και είδε τους δραπέτες να φεύγουν με την όπισθεν με το αμάξι.Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας ότι βρίσκονταν στην Ευρυτανία και συγκεκριμένα προς της περιοχή του Προυσσού όπως και σας είχαμε από την αρχή μεταφέρει, φαίνεται να επιβεβαιώνονται καθώς οι δραπέτες προφανώς έπειτα από ώρες περπάτημα μέσα στο βουνό κατέληξαν μέσω του όρους Παναιτωλικού στο χωριό της Παραβόλας, και από την πρώτη οικία στα όρια του βουνό άρπαξαν το όχημα.Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου άμεσα πήρε στην αστυνομία με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το ανθρωποκυνηγητό μέχρι τη Φιλλιπιάδα της Άρτας όπου και βρέθηκε το κλεμμένο όχημα με σπασμένα τα τζάμια.O γιός του ιδιοκτήτη περιγράφει την στιγμή που ειδε τους δραπέτες να κλέβουν το όχημα.

Άκαρπες οι έρευνες της ΕΛΑΣ!!!

Οργιάζουν οι φήμες για τα Γραμμενοχώρια,αλλά δεν επιβεβαιώνονται από τους αξιωματικούς

Οι καταζητούμενοι Αλβανοί κακοποιοί που βαρύνονται, μεταξύ άλλων, για τη δολοφονία της 25χρονης Κατερίνας Ζώγαλη στις 29 Μαρτίου στα Ίσθμια Κορινθίας και του 36χρονου Υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο Βοιωτίας, διαφεύγουν μέχρι στιγμής της σύλληψης,παρά την γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας στους Νομούς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.Αρκετοί αξιωματικοί της ΕΛΑΣ,αρχίζουν να εκφράζουν πλέον ανοιχτά φόβους,πως είναι πολύ πιθανό να έχουν ήδη περάσει τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.Στο μεταξύ,τα τελευταία λεπτά,έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία σε δημοσιογραφικούς-και όχι μόνο- κύκλους,πως οι δραπέτες δήθεν εμφανίστηκαν στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων στα Γιάννενα.Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ήδη στην περιοχή έχουν μεταβεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει καμία ύποπτη κίνηση στα Γραμμενοχώρια και θεωρούν πως πιθανότατα πρόκειται για μια πληροφορία "ραδιο-αρβύλα" που δεν θα επιβεβαιωθεί...

Αυξημένα τα έσοδα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Πίνδος» το 2012


Κερδοφόρος, οριακά έστω, παρέμεινε το 2012 ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός των Ιωαννίνων «Πίνδος», ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη πτηνοτροφική βιομηχανία της χώρας και συμπεριλαμβάνεται στις δέκα μεγαλύτερες, βάσει πωλήσεων, ελληνικές βιομηχανίες ειδών διατροφής.Σύμφωνα με τον ισολογισμό τής συνεταιριστικής επιχείρησης, τα έσοδά της το 2012 ανήλθαν σε 183,26 εκατ. ευρώ, από 180,45 εκατ. ευρώ το 2011, παρουσιάζοντας μικρή άνοδο (+1,55%). Το μεικτό της περιθώριο συμπιέστηκε (10,8% από 11,1%), με συνέπεια να καταγραφούν μεικτά κέρδη 19,72 εκατ. ευρώ, από 20,12 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, μειωμένα κατά -2%.Τα κέρδη της εταιρείας προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν 5,50 εκατ.ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 5,82 εκατ. ευρώ το 2011 (-5,5%).Το τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας ήταν κέρδη 0,18 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 0,53 εκατ. ευρώ το 2011 (-0,35 εκατ. ευρώ).Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της «Πίνδος», που διαθέτει μεγάλες παραγωγικές μονάδες στα Ιωάννινα, στις 31.12.2012 ήταν 41,06 εκατ. ευρώ, επί συνόλου απασχολουμένων κεφαλαίων 150,89 εκατ. ευρώ.

Εβδομήντα χρόνια από το ολοκαύτωμα των Μπαουσιών

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 συμπληρώνονται 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Μπαουσιών Δωδώνης (και άλλων χωριών της περιοχής), από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.Έτσι στις 21 Ιουλίου ημέρα Κυριακή οι Μπαουσίτες/σες διά του πολιτιστικού συλλόγου τηρώντας την υπόσχεση των προγόνων τους, τιμούν την μνήμη των ηρώων με εκδήλωση που θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μπαουσιών στις δέκα το πρωί.

Το ιστορικό του Ολοκαυτώματος 
Οι ναζιστικές δυνάμεις διέταξαν την γενική εκκαθάριση και καταστροφή των χωριών μας, γεγονός που άναψε την φλόγα της αντίστασης του λαού μας.Μία ομάδα του ΕΔΕΣ υποχώρησε προς τη Λάκκα Σουλίου. Εκεί από στόμα σε στόμα διεδόθη ότι καταφθάνουν οι Γερμανοί.Την 22α Ιουλίου 1943 συγκροτήθηκε επιτροπή του χωριού μας από τους Γεώργιο Κ. Ζήνα, Ιωάννη Π. Ζήνα, Γεώργιο Χ. Ζήνα, Τον δημογέροντα Κωληζώη Σπυρίδωνα και Τον Ιερέα της Αγίας Αναστασίας Γεωργίου Σούλη.Με σκοπό να συναντήσουν την επομένη μέρα τα Γερμανικά στρατεύματα, έχοντας την ελπίδα να αποτρέψουν την καταστροφή του Χωριού.Το πρωινό της 23ης Ιουλίου 1943, καθώς οι Γερμανικές δυνάμεις προσέγγιζαν το χωριό, συνάντησαν τους Άνδρες του Χωριού μας στην Αγία Παρασκευή.Υπό την απειλή των όπλων τους οδήγησαν στο πρώτο σπίτι που συνάντησαν στην διαδρομή, το οποίο ήταν του Ιωάννη Κωληγιώργου.Με την βία των όπλων τους ανάγκασαν να μπουν στον αχυρώνα και αφού τους κλείδωσαν, έβαλαν φωτιά και τους έκαψαν ζωντανούς!!! Όποιος από τους άνδρες κατάφερνε να βγει από τον φλεγόμενο αχυρώνα τον εκτελούσαν επί τόπου.Στην συνέχεια, οι ναζιστικές δυνάμεις εισέβαλαν στο χωριό και έκαψαν ότι βρισκόταν στο πέρασμά τους. Η καταστροφή δεν είχε τέλος ήταν ανελέητη. Από την κτηνωδία αυτή δεν γλίτωσαν ούτε οι υπερήλικες γυναίκες.Ειρήνη Τσάμη του Πέτρου και η Γεωργία Μπάη, 106 ετών.Μαύρος καπνός σκέπασε τον ουρανό του χωριού.Οι γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά έτρεξαν προς το δάσος (όπου παρέμειναν για ημέρες) για να προστατευτούν από την μανία του Γερμανού κατακτητή.Την αυγή της 24ης Ιουλίου 1943 όσοι επέζησαν του ολοκαυτώματος βρήκαν τα απανθρακωμένα σώματα των αγαπημένων τους.Μάζεψαν τα άψυχα κορμιά τους και τα ενταφίασαν εντός του χώρου του Αγίου Γεωργίου.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Χάρη στην εθελοντική προσφορά επαναλειτουργεί το Λαογραφικό Μουσείο της Καμαρίνας

Στην επαναλειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου της Καμαρίνας προχωρά ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καμαρίνας το «Ζάλογγο».Με την πρόταση που κατέθεσαν στον Δήμο ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν να κρατήσουν ανοιχτό το Μουσείο καθόλη την διάρκεια της θερινής περιόδου ( από τις 7 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου).Με την εθελοντική προσφορά τους θα καλύψουν το σημαντικό κενό που υπάρχει με την έλλειψη προσωπικού δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν τα εκθέματα που υπάρχουν στο Λαογραφικό Μουσείο αποτυπώνοντας την πλούσια ιστορία του τόπου.Το Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε το 2002, επί δημαρχίας του κ.Λάζαρου Πιπιλίδη, και φιλοξενεί «στιγμιότυπα» από τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής.Αντικείμενα καθημερινής χρήσης, παραδοσιακές φορεσιές και πολλά ακόμη εκθέματα ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον χώρο και τον χρόνο.Ο Δήμος της Πρέβεζας δέχτηκε με χαρά την πρόταση του Συλλόγου ενώ ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης επεσήμανε την σημασία της εθελοντικής προσφοράς σε μία τόσο κρίσιμη για όλους συγκυρία.

Αυτό είναι το αγροτικό αυτοκίνητο Navara με το οποίο διέφυγαν οι δραπέτες

Αυτό είναι το αγροτικό αυτοκίνητο Navara με το οποίο διέφυγαν οι δραπέτες Τρικάλων από το χωριό Παραβόλα της Αιτωλοακαρνανίας ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.Οι Αλβανοί κακοποιοί αφού το έκλεψαν από το Αγρίνιο, το εγκατέλειψαν στη Φιλιππιάδα, μετά από καταδίωξη και πυροβολισμούς στην Ιονία Οδό.Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο δεν σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών, αλλά γάζωσαν το περιπολικό και εξαφανίστηκαν.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κατσιμήτρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανάπλαση και τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.Στο πλαίσιο των εργασιών αυτών, από τις 8 και μέχρι τις 12 Ιουλίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Κατσιμήτρου, από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι την πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου.Η κίνηση των πεζών θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και μέσω εργοταξιακής σήμανσης.

Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου

Στην επόμενη φάση εισέρχονται πλέον οι διαδικασίες για την επιλογή αναδόχου για το έργο της «Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων» της Περιφέρειας Ηπείρου.
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Ανταγωνιστικό Διάλογο, με το οποίο προεπιλέγησαν και προκρίθηκαν στην Β΄φάση του Διαγωνισμού έξι από τις επτά εταιρείες που κατέθεσαν δικαιολογητικά συμμετοχής. Υποψήφιοι βάσει φθίνουσας βαθμολογικής σειράς είναι οι εξής:
Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.- ΗΛΕΚΤΡΩΡ Α.Ε.
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ: ΜΕΤΚΑ Α.Ε.- ΧΡ.Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.
ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ARCHIRODON GROUP N.V.- INTRAKAT- ENVITEC A.EE.
ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.
ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.- J &P ABAΞ Α.Ε.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού συμμετέχουν στην επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών!!!

Ομάδα βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, συμμετέχει στη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή της Θεσπρωτίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί,πως στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, περιπολούν από τα ξημερώματα σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, δια θαλάσσης, στην Αλβανία.Σύμφωνα με πληροφορίες του episugate,στην περιοχή έχουν σπεύσει ταχύπλοα του λιμενικού σώματος από την Πρέβεζα,τη Λευκάδα και την Κέρκυρα.Η όλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Πάνοπλα αποσπάσματα των ΕΚΑΜ οργώνουν την Θεσπρωτία

Πάνοπλα αποσπάσματα των ΕΚΑΜ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη άρχισαν να οργώνουν τον ορεινό όγκο του Σουλίου,αλλά και τον κάμπο του Κναλακίου, ψάχνοντας για το παραμικρό χρήσιμο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη των Αλβανών δραπετών.Οι πάντες φοβούνται μήπως και κατάφεραν να περάσουν ήδη στην Αλβανία, οπότε το φιάσκο για τον Νίκο Δένδια και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι μεγάλο.

Περιπολούν και σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας!!!

Για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, δια θαλάσσης, στην Αλβανία

Από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία, έχουν στηθεί μπλόκα στους δρόμους, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών.Επιπλέον, στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, περιπολούν από τα ξημερώματα σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, δια θαλάσσης, στην Αλβανία.Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, πρόκειται για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Αποτύπωμα του Κούπα είχε βρεθεί όταν, στις 8 Ιουνίου στον Πάνορμο Φωκίδας, εκλάπη το ΙΧ Volvo του πρώην υπουργού Αποστόλου Ανδρεουλάκου.Από τους υπόλοιπους δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο Μουρατάι Μουρατάζ, που είναι δίδυμο με τον Κλεμέντ, βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, έχοντας μαζί τους το 1 εκατ. ευρώ, που άρπαξαν μετά την απόδραση, από τη ληστεία στη Εθνική Λάρισας.Ο Λούλι Φλόρα και ο Σούλα Φάτος, είναι ένα τρίτο δίδυμο, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη. Ο Σούλα, παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των στελεχών της ΕΛΑΣ

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η
ευρεία σύσκεψη των στελεχών της ΕΛΑΣ στο αστυνομικό μέγαρο της Ηγουμενίτσας.Οι αστυνομικοί,θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να κόψουν κάθε πρόσβαση στους δραπέτες προς τα σύνορα.Ήδη υπάρχουν κάποιες πληροφορίες,πως κατά την διάρκεια της νύχτας,ίσως και να απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων από συγκεκριμένες γέφυρες σε επαρχιακούς δρόμους,στους ποταμούς Αχέροντα και Καλαμά,όπου έχουν ήδη στηθεί πολυδύναμα μπλόκα.

Ο ... KΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΑ

ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΕΙ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Ο Ιλίρ Κούπα όπως όλα δείχνουν είναι ο συνεργός του Κόλα που μαζί έφθασαν από το Δίστομο της Βοιωτίας μέχρι το ιστορικό Σούλι στη Θεσπρωτία … περπατώντας. Στις 2.40 τα ξημερώματα στην Παραβόλα Αγρινίου οι δραπέτες έκλεψαν ένα κόκκινο Navara αλλά ο ιδιοκτήτης τους αντιλήφθηκε από τον ήχο της μηχανής και ειδοποίησε το «100» Αγρινίου. Δόθηκε αναζήτηση και στις 3.30 τα ξημερώματα από το μόνιμο μπλόκο της Συκούλας έξω από την Άρτα, δόθηκε σήμα πως το κλεμμένο όχημα κινείται προς την Άρτα. Στην είσοδο της πόλης το Navara εντοπίστηκε αλλά ο κρυμμένος στο πίσω κάθισμα συνεργός αφού έσπασε το πίσω αλλά και τα πλαϊνά τζάμια έβαλε κατά περιπολικού της Τροχαίας. Οι δραπέτες εγκατέλειψαν το τετρακίνητο όχημα στην Φιλιππιάδα και μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες σε αντίστοιχα ΙΧ πίσω από το ιατρικό κέντρο, κατάφεραν να θέσουν σε κίνηση το κόκκινο Ford Escord με το οποίο και έφθασαν μέχρι το Σούλι. Ο οδηγός του Navara θέλοντας να περάσει απαρατήρητος, έδωσε την εντύπωση πως κινείται μόνος, αφού ο συνεργός του ήταν πεσμένος στο πίσω κάθισμα και φανερώθηκε μαζί με την κάνη του Καλάσνικοφ έξω απ’ την Άρτα.

Ευρεία σύσκεψη των στελεχών της ΕΛΑΣ στο αστυνομικό μέγαρο της Ηγουμενίτσας

Πάνω από 100 αστυνομικοί, ομάδες της ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και Ειδικές Αστυνομικές δυνάμεις συσσωρεύονται τις τελευταίες ώρες στην Θεσπρωτία για να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας.Αυτή την ώρα, περισσότερα από 10 πολυδύναμα αστυνομικά μπλόκα, με αστυνομικούς, βαριά οπλισμένους με αλεξίσφαιρα και σύγχρονα συστήματα νυχτερινής όρασης, βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νομού Θεσπρωτίας και «χτενίζουν» την περιοχή.Πρίν από 5 λεπτά,ξεκίνησε και η ευρεία σύσκεψη των στελεχών της ΕΛΑΣ στο αστυνομικό μέγαρο στην Ηγουμενίτσα,παρουσία του Δ.Τσακνάκη.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,θα ενισχυθούν τα μπλόκα ακόμα και στα περάσματα του ποταμού Καλαμά,στο βόρειο τμήμα του Νομού.

Οι δραπέτες πήραν την μηχανή από την Γλυκή!!!

Από το νωρίς το πρωί,το epirusgate σας ενημέρωσε,πως στην περιοχή της Γλυκής τα ξημερώματα,σημειώθηκε και μια κλοπή μηχανής.Οι αστυνομικοί είναι πλέον σίγουροι πως οι δραπέτες, κινήθηκαν πάνω στην μηχανή προς την περιοχή του Αχέροντα, όπου πιστεύεται ότι κρύβονται. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε διάφορα σημεία του όρους Γκορίλα,αλλά και στην πεδιάδα του Φαναρίου, στην ευρύτερη περιοχή του Αχέροντα, κοντά στο χωριό Μαργαρίτι.Ο μεγαλύτερος φόβος των επιτελών της ΕΛΑΣ,είναι πως οι Αλβανοί κακοποιοί,ίσως προσπαθήσουν να προσεγγίσουν κάποια από τα χωριά της περιοχής και να έρθουν σε επαφή με κάποιον από τους ανυποψίαστους κατοίκους.Αν όμως τελικά η επιλογή τους είναι να παραμείνουν στα δασωμένα σημεία του Γκορίλα,τότε οι αστυνομικοί την νύχτα θα αποκτήσουν έναν ακόμη "σύμμαχο",στην προσπάθεια τους:Τις υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες που διαθέτουν!

Οι αστυνομικοί είδαν τα πρόσωπα των Ιλίρ Κούπα και Μάριαν Κόλα!

Σίγουροι πως είδαν τα πρόσωπα του Ιλίρ Κούπα και του αρχηγού των κακοποιών Μάριαν Κόλα,είναι πλέον οι αστυνομικοί.Αυτός που καθόταν στο πίσω κάθισμα ήταν ο περιβόητος αρχηγός τους Μάριαν Κόλα που βλέπετε στην φωτογραφία.Ο δεύτερος που καθόταν στη θέση του οδηγού, ήταν ο Ιλίρ Κούπα, που γεννήθηκε στις 24-01-1986.

Στη Γλυκή και ο Δ.Τσακνάκης!

Έφτασε και ελικόπτερο στην περιοχή


Στην Γλύκη Θεσπρωτίας,βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.Στην περιοχή έφτασε πριν από λίγα λεπτά και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.Πραγματοποιεί όμως πτήσεις σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω από το όρος Γκορίλας,προκειμένου να μην μπορούν να το χτυπήσουν οι δραπέτες με τα οπλοπολυβόλα τύπου Καλάσκικοφ που έχουν στην διάθεση τους.

ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ απο Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στη Θεσπρωτία

Η μάχη μέχρι αυτή την ώρα δίνεται επίγεια, καθώς δεν έχει φτάσει ακόμα στην περιοχή κάποιο εναέριο μέσο!!!


Πάνοπλα αποσπάσματα της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κατέφθασαν ήδη και άρχισαν να οργώνουν τον ορεινό όγκο της Θεσπρωτίας ψάχνοντας για το παραμικρό χρήσιμο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη των Αλβανών δραπετών. Η μάχη μέχρι αυτή την ώρα δίνεται επίγεια, καθώς δεν έχει φτάσει ακόμα στην περιοχή κάποιο εναέριο μέσο (ελικόπτερο). Οι πάντες φοβούνται μήπως και κατάφεραν να περάσουν ήδη στην Αλβανία, οπότε το φιάσκο για τον Δένδια και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι μεγάλο. Ο πρώην Ηπειρωτάρχης στρατηγός Δημήτρης Τσακνάκης φαίνεται να έχει πάρει πάνω τη σύλληψη των δραπετών και γνωρίζει όσο κανείς την περιοχή. Δεν γίνεται αυτή τη φορά να ξεφύγουν οι δραπέτες, εκτός κι αν ήδη κατάφεραν από κάποιο πέρασμα να περάσουν στην Αλβανία.

Μόλις άρχισε ο... "Γολγοθάς" για τους αστυνομικούς των Ιωαννίνων

Κομμένες οι ημερήσιες αναπαύσεις - Επίκειται και ανάκληση αδειών!!!

Ξανά κόκκινος συναγερμός για την ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα, αφού σύσσωμη η τοπική αστυνομική δύναμη στην περιοχή, έχει ριχτεί στη μάχη της σύλληψης των μακελάρηδων δραπετών των Φυλακών Τρικάλων. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και τα μπλόκα είναι ήδη γεγονός παντού στο νομό και όλοι πανέτοιμοι στα Γιάννενα να γράψουν και πάλι ιστορία βάζοντας τέρμα στην εγκληματική δράση της συμμορίας του Μάριο Κόλα. Αυτό όμως υποχρεώνει τους άνδρες και τις γυναίκες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. να δουλεύουν non-stop, αφού το καθήκον τους καλεί να δουλεύουν ξανά και ξανά χωρίς τον απαραίτητο χρόνο για μια στοιχειώδη ξεκούραση. Τα πάντα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων κινούνται στο κόκκινο, σαν να ψάχναμε εδώ τους Αλβανούς δραπέτες. Ήδη κόπηκαν οι ημερήσιες αναπαύσεις και δεν αποκλείεται να ανακληθούν μέχρι νεωτέρας και οι άδειες που έχουν ή πρόκειται να δοθούν.

Πανέτοιμη η ΕΛΑΣ στα Γιάννενα, περιμένει τους δραπέτες!

Αλίμονό τους αν να κάνουν το λάθος και να περάσουν στο Νομό Ιωαννίνων

Σε ρυθμούς επιχειρησιακού συναγερμού κινείται η ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα και το προσωπικό της δηλώνει πανέτοιμο να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τη σύλληψη της διαβόητης συμμορίας του μακελάρη Μάριο Κόλα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι οι δραπέτες επέλεξαν να κινηθούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Θεσπρωτίας και όχι προς αυτά των Ιωαννίνων, αφού είναι κοινή η διαπίστωση στους παραβατικούς και εγκληματικούς κύκλους, ότι η ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα δεν αστειεύεται. Θυμηθείτε ότι σε χρόνο dt (ντετέ) συνελήφθη πριν περίπου ένα μήνα ο μακελάρης των Κτισμάτων. Αλίμονό τους, αν η συμμορία του Κόλα κάνει το λάθος να περάσει στο νομό Ιωαννίνων. Εδώ τα πράγματα γι αυτούς ζορίζουν άσχημα. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι γι' αυτό το ανθρωποκυνηγητό διαδραματίζεται αυτή την ώρα στα Θεσπρωτικά όρη. Οι αστυνομικοί στα Γιάννενα δεν κάνουν επιχειρησιακά λάθη και τους περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι οι δραπέτες θα αποφύγουν σαν ο... "διάβολος το λιβάνι" να περάσουν στο νομό Ιωαννίνων, γι αυτό και προτίμησαν -αποφασισμένοι για όλα- να πάνε στη βορειοδυτιότερη γωνιά της Ελλάδας και να παίξουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα στη Θεσπρωτία και όχι στα Γιάννενα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στα Γιάννενα,παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν από τον Μάρτιο του 2013 εως σήμερα!!!

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα Ιωάννινα, παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν από τον Μάρτιο του 2013 εως σήμερα, με διάφορα νομικίστικα προσχήματα για τα οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη.Εφόσον το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οι ΥΔΕ επιμένουν να επικαλούνται μετά από χρόνια εφαρμογής των προγραμμάτων εφημερίας στα νοσοκομεία νομικίστικες προφάσεις για να μην εγκρίνουν την αποζημίωση των πραγματοποιηθέντων εφημεριών, οδηγούν άμεσα τα νοσοκομεία σε αδυναμία κατάρτισης προγραμμάτων εφημερίας, τα οποία θα μπορούν να καλύπτουν καθημερινά και με ασφάλεια τους νοσηλευόμενους και τα επείγοντα περιστατικά. Ήδη, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι λόγω της δραστικής περικοπής των κονδυλίων η εφημερία κινείται στα όρια της επικινδυνότητας.Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές της χώρας ( Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλία κ.λ.π.) η αποζημίωση των εφημεριών γίνεται κανονικά, χωρίς προβλήματα.Αυτό καταδεικνύει και την προσωπική ευθύνη του κάθε προϊσταμένου ΥΔΕ στην διαδικασία έγκρισης αποζημίωσης των πραγματοποιηθέντων εφημεριών.Φαίνεται ότι ο προϊστάμενος της ΥΔΕ Ιωαννίνων, για τους δικούς του λόγους, όχι μόνο δεν σέβεται την εργασία των νοσοκομειακών γιατρών, που με εντολή της διοίκησης των Νοσοκομείων, δηλαδή του Υπουργείου Υγείας, εκτελούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφημερίας, αλλά δεν υπολογίζει καν τις συνέπειες από την απορρύθμιση της εφημερίας των νοσοκομείων και τις επιπτώσεις της στην υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας.Για το λόγο αυτό, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πραγματοποιούν στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, 12:00 εως 3:00μ.μ. και μαζική παράσταση στην ΥΔΕ Ιωαννίνων, στην Περιφέρεια Ηπέιρου.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ ΗΘΕΛΕ 600.000 ΕΥΡΩ!!!

Στην αποκάλυψη της υπόθεσης ενεργό ρόλο είχε ο Γιαννιώτης ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης
Ο Γ. Τσούκαλης κρατά στα χέρια του ένα από τα αρχαία αντικείμενα 


Λογιστής συνελήφθη σε χώρο στάθμευσης στη Μαρίνα του Φλοίσβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, να κατέχει πλήθος αρχαίων αντικειμένων, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος αξίας 600.000 ευρώ. Στην αποκάλυψη της υπόθεσης ενεργό ρόλο είχε ο Γιαννιώτης ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης,.Στη φωτο μάλιστα που σας παρουσιάζει το epirusgate,κρατά στα χέρια του ένα από τα αρχαία αντικείμενα. Ειδικότερα στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εξακόσια δέκα έξι (616) αρχαία αντικείμενα, χρονολογούμενα στη Νεολιθική περίοδο και οκτακόσια σαράντα (840) αρχαία νομίσματα, κυρίως Ελληνιστικής εποχής, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ενώ πρόκειται για σπάνια αντικείμενα που προέρχονται από οικισμό Νεολιθικής Περιόδου.

ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΗΧΩ 102,7 -Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος
Σε σειρά καυτών ερωτημάτων που σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ιωαννιτών,αλλά και την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων,θα απαντήσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος τώρα ζωντανά στον ΗΧΩ 102,7. Συντονιστείτε...

ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΟΛΑ!!!

ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΟΥ ΑΔΗ-ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ TOY EPIRUSGATE

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Το απόλυτο φιάσκο. Από χθες το απόγευμα το epirusgate αποκάλυπτε πως τα ίχνη του Κόλα χάθηκαν μετά τη Φθιώτιδα και στη Φωκίδα αφού άρχισε σιωπηρά η «αποδέσμευση» της ΟΠΚΕ από τα βουνά και τα λαγκάδια [βλέπε Ευρυτανία], ενώ ο αρμόδιος Αντιστράτηγος Δικόπουλος επέστρεψε στην βάση του στο γραφείο του στην Κατεχάκη. Ο Κόλα και η δολοφονική του συμμορία έφθασαν μια ανάσα από τα σύνορα της Αλβανίας και βρίσκονται στον ποταμό του Άδη. Μόνο που αυτό δεν αποτελεί κεφάλαιο της μυθολογίας αλλά ωμή πραγματικότητα. Κατάφεραν να μπουν στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς. Προηγουμένως βουνό το βουνό μπήκαν μέχρι το Αγρίνιο όπου και μετά τα μεσάνυχτα έκλεψαν τετρακίνητο Navara παρόμοιο μ’ αυτό που είχαν αρπάξει από τα Ίσθμια όταν σκότωσαν την 25χρονη διερχόμενη οδηγό. Κινήθηκαν προς την Άρτα όπου οι δραπέτες «γάζωσαν» μπλόκο της τοπικής αστυνομίας και νωρίς το πρωί το εγκατέλειψαν στη Φιλιππιάδα, αρπάζοντας ένα επίσης κόκκινο Ford Escord. Eκεί έπεσαν ξανά σε μπλόκο, έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και κινούμενοι πεζοί προς στο βουνό, διέσχισαν την περιοχή Λάκκα Σούλι και έφτασαν μέχρι τον Αχέροντα, ποταμό του Άδη. Να θυμίσουμε πως υπηρεσιακό συμβατικό αυτοκίνητο, μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε, είχαν ληστέψει από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τα ξημερώματα της 17-06-2013, αμέσως μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου Υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας. Το όχημα βρέθηκε μόλις χθες στη Φωκίδα, κατακρημνισμένο σε χαράδρα, καμουφλαρισμένο με βλάστηση. Η διαδρομή των κακοποιών, … φωτογραφίζει την αγωνία τους να περάσουν στην χώρα τους . Στην 'Ηπειρο βρίσκεται από το πρωί ο Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Β. Ελλάδας, Δημ. Τσακνάκης, που έφθασε από την έδρα του την Θεσσαλονίκη.

Σε πλήρη εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας, για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραπετών στη Θεσπρωτία!

Επικεντρώνουν τις έρευνες τους στο όρος Γκορίλας

Σε πλήρη εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραπετών,στην Θεσπρωτία.Όπως ήδη έγραψε το epirusgate,στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης ενώ κλιμάκιο της ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σε λίγα λεπτά στην περιοχή. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θεωρούν ότι, αν πρόκειται για τους δραπέτες, αυτοί θα επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Αλβανία, γι΄ αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι δυνάμεις της Θεσπρωτίας.Ήδη,έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από επίγειες δυνάμεις,ενώ στο έργο της αστυνομίας θα συνδράμουν και εναέρια μέσα.Σύμφωνα με πληροφορίες,οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι δραπέτες να βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο όρος Χιονίστρα,πάνω από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας και επικεντρώνουν τις έρευνες τους στο όρος Γκορίλας,που είναι και το πιο δασωμένο της περιοχής,μιας και εκτιμούν πως εκεί θα βγάλουν την νύχτα οι δραπέτες και αύριο τα ξημερώματα θα προσπαθήσουν να κινηθούν προς το Αλβανικό έδαφος.Να σημειωθεί τέλος,πως με εντολή του αστυνομικού διευθυντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγκιώτη,όλοι οι άνδρες που υπηρετούν στα τμήματα συνοριακής φύλαξης,είναι από τα ξημερώματα σε πλήρη ετοιμότητα και βρίσκονται σε ύποπτα σημεία των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

Πρόσληψη 4 ατόμων στην αρχαιολογία Ηγουμενίτσας


Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΛΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Γ.Γ. Πολιτισμού που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα του Νομού Θεσπρωτίας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.
ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικόςθέσης

Υπηρεσία
Τόπος
Απασχόλησης

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης
Αριθμόςατόμων101

ΛΒ΄ Εφορεία
Προϊστορικών
και Κλασικών
Αρχαιοτήτων


Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Ν. Θεσπρωτίας

ΔΕ
Ημερήσιοι Φύλακες

4 ΜΗΝΕΣ
πό την ημερομηνία
πρόσληψης)
3102

ΛΒ΄ Εφορεία
Προϊστορικών
και Κλασικών
Αρχαιοτήτων


Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Ν. Θεσπρωτίας

ΔΕ
Νυχτοφύλακας

4 ΜΗΝΕΣ
πό την ημερομηνία
πρόσληψης)
1

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές στα γραφεία της Υπηρεσίας μας, οδός Κύπρου 68, 46100 Ηγουμενίτσα, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενων ημερολογιακά), που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του δήμου Ηγουμενίτσας στον οποίο εδρεύει η υπηρεσία, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.Πληροφορίες κ. Κωνσταντίνος Μπίκας - Γεωργία Βασιλείου, τηλ. 26650.29177-8.