Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Οι δόκιμοι πυροσβέστες στρέφονται, μέσω του ΣτΕ, κατά των εποχικών πυροσβεστών, που επαναπροσλήφθηκαν!!!

Κατά των εποχικών πυροσβεστών, που επαναπροσλήφθηκαν για πέντε μήνες, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στρέφονται οι δόκιμοι πυροσβέστες, που είχαν επιτύχει στον διαγωνισμό του 2011.Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν 324 από 725 δόκιμους πυροσβέστες, που έχουν πετύχει στον διαγωνισμό του 2011 και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 11.6.2013 απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, με την οποία παρατάθηκε η σύμβαση των 1.578 εποχικών πυροσβεστών για το 2013.Σημειώνεται ότι πρόσφατα το ΣτΕ έκρινε νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επαναπρόσληψη των 1.578 εποχικών πυροσβεστών από τον πίνακα των επιτυχόντων του 2003. Όμως το σχετικό ΠΔ, όπως αναφέρεται στην προσφυγή, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).Οι 324 δόκιμοι πυροσβέστες αναφέρουν ότι πέτυχαν στο διαγωνισμό του 2011 και ο πίνακας επιτυχόντων έχει ισχύ για δύο χρόνια από τη δημοσίευσή του.Οι δόκιμοι πυροσβέστες στρέφονται κατά των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και υπογραμμίζουν ότι η απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για την επαναπρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών είναι ανυπόστατη, καθώς στηρίζεται σε Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.Ακόμη, σημειώνουν οι δόκιμοι πυροσβέστες ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας, της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικούμενου, καθώς και της αναλογικότητας, όπως επίσης παραβιάζονται οι διατάξεις του συνταγματικού χάρτη που καθιερώνουν το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5), ενώ ακόμη αντιβαίνει σε κάθε έννοια αξιοκρατίας, χρηστής δράσης της Διοίκησης και ασφάλειας δικαίου.

Οι πρυτάνεις προγραμματίζουν έκτακτη σύνοδο λόγω των οικονομικών προβλημάτων των πανεπιστημίων

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων αναμένεται να γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Ιουνίου. Οι πρυτάνεις προγραμματίζουν να συγκαλέσουν τη Σύνοδο λόγω της δραματικής-όπως λένε- κατάστασης των οικονομικών των πανεπιστημίων και της υποχρηματοδότησης τους.Στόχος των πρυτάνεων είναι, μεταξύ άλλων, να αναζητήσουν λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο των Ιδρυμάτων και έτσι αποφασίσθηκε λίγες μέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου, να συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο της Συνόδου, με στόχο να καταλήξει στη διαμόρφωση των προτάσεων που θα διατυπωθούν από τη Σύνοδο για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των πανεπιστημίων.Όμως τους πρυτάνεις αναμένεται να απασχολήσουν και άλλα κρίσιμα ζητήματα των πανεπιστημίων, όπως είναι τα προβλήματα με τους συμβασιούχους καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις σχέσεις πρυτανικών αρχών και μελών των Συμβουλίων Διοίκησης σε ορισμένα Ιδρύματα.

ΚΟΥΒΕΛΗΣ:Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση

Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης,σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.Όπως είπε, είναι αναγκαίο και διεκδικεί την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων στη βάση των νέων δεδομένων και όχι μόνο για την ΕΡΤ.Προέχει, σημείωσε, το συμφέρον του ελληνικού λαού.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η πλειοψηφία πολιτών θέλει σταθερότητα και όχι εκλογές

Η πλειοψηφία πολιτών θέλει σταθερότητα και όχι εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.Πρέπει, όπως είπε, να αντιμετωπίσουμε ζητήματα σεβασμού της δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως οι συζητήσεις αφορούν στην επαναθεμελίωση με δίκαιο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο της ύπαρξης της κυβέρνησης.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσης να υπάρξει συμφωνία που θα διασφαλίσει την άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ.

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αύριο!!!

Για αύριο στις 8 και μισή το βράδυ,έδωσαν το νέο ραντεβού τους με τον κ. Σαμαρά, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης!Τρεισήμισι ώρες διήρκεσε η σημερινή συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της ΕΡΤ.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών για το αδιέξοδο που έχει προκύψει με το θέμα της ΕΡΤ.Σε λίγα λεπτά θα κάνουν δηλώσεις οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα συνάντηση εντός των επόμενων ημερών!

ΤΣΙΠΡΑΣ:Στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση συνεχίζει για ένατη ημέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστή την ΕΡΤ ενώ τόνισε πως πρέπει να δοθεί άμεσα εντολή για να επαναλειτουργήσει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.«Ας το καταλάβει ο κύριος Σαμαράς. Με τη δημοκρατία δεν παίζουν σε αυτό τον τόπο. Και όσο αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, τόσο απομονώνεται και αυτοεγκλωβίζεται», υπογράμμισε.Παράλληλα ζήτησε να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.Απευθυνόμενος τέλος στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, είπε πως σήμερα κρίνονται όλοι και δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με το μαύρο της στις οθόνες της ΕΡΤ.

Ο ΟΠΑΠ κατακύρωσε τη σύμβαση με την Intralot!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ κατακύρωσε τη συμφωνία με την Intralot για υπηρεσίες τεχνολογικού παρόχου. Η σύμβαση προβλέπει την εγκατάσταση και συντήρηση του νέου πληροφοριακού συστήματος του Οργανισμού για 3 + 2 έτη.Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΟΠΑΠ θα καλέσει την Ιντραλότ να προσκομίσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης εντός των επόμενων εβδομάδων.Είχε προηγηθεί αιχμηρή εξώδικη διαμαρτυρία της Ιντραλότ, με την οποία καλούσε την ΟΠΑΠ να σταματήσει τις «παρελκυστικές τακτικές» και να καλέσει την Intralot να υπογράψει τη σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο του Οργανισμού, για τον οποίο έχει πλειοδοτήσει η Ιντραλότ.Στο εξώδικο αναφέρεται ότι, εάν και από τις 6 Απριλίου η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη συμφωνία με την Intralot , ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις.Στο εξώδικο, η Ιντραλότ κατηγορεί τον Οργανισμό ότι υπονομεύει την όποια διαδικασία συνδιαλλαγής αφού «οι ενέργειες της διοίκησης της ΟΠΑΠ προδήλως υποδηλώνουν την πρόθεση να μην υπογραφούν οι συμβάσεις για τον τεχνολογικό πάροχο του οργανισμού για 3 + 2 έτη».Με την εξώδικη δήλωση, η Intralot αφήνει και αιχμές κατά του επενδυτικού σχήματος ΕΜΜΑ DELTA, που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ, καθώς αναφέρονται τα εξής χαρακτηριστικά:«Η μεταστροφή της στάσης σας είναι προφανές ότι σχετίζεται με την επιλογή της EMMA DELTA ως πλειοδότριας για την αγορά του 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε.».

Σημαντική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων στο Μεσολόγγι

Κατασχέθηκε μισό κιλό ηρωίνης
Aστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων,έστησαν μία ολόκληρη επιχείρηση, την περιοχή του Μεσολογγίου, όπου δυο Αλβανοί,ετοίμαζαν να σπρώξουν στην αγορά των Ιωαννίνων μία μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.Από τη Δίωξη κατασχέθηκε περισσότερο από μισό κιλό ηρωίνης, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.Κατα την διάρκεια της επιχείρησης, ένας από τους δύο εμπόρους ναρκωτικών προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε άλλα αυτοκίνητα.Αργά το απόγευμα οι δύο δράστες μεταφέρθηκαν στα Γιάννενα.

Κατασχέθηκαν εβδομήντα κιλά χασίς σε μικρή απόσταση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα!

Τουλάχιστον εβδομήντα κιλά χασίς, κατάσχεσαν οι αλβανικές αρχές, ενώ τρία άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα ναρκωτικά, αναζητούνται, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αργυροκάστρου."Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε χωριό, 20 χιλιόμετρα μακριά από το Τεπελένι, συσκευασμένα σε κυλινδρική μορφή, χωρισμένα σε τρεις σακούλες με διαφορετικό βάρος", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος.Τα ναρκωτικά είχαν αγοραστεί στο διαβόητο, για την παραγωγή ναρκωτικών χωριό Λαζαράτι, σε μικρή απόσταση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και είχαν προορισμό την Ιταλία.

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων με το αδιέξοδο στο θέμα της ΕΡΤ να είναι ορατό και να απειλεί την κυβερνητική συνοχή. Πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για νέα συμβιβαστική πρόταση από το Μαξίμου, η οποία προβλέπει προσωρινή πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων της ΕΡΤ, που ενδέχεται να ξεπεράσει τους 1.000 και πιθανώς να φτάσει τους 1.200.Ωστόσο, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Βενιζέλος και Κουβέλης, εμφανίζονται αμετακίνητοι, ενώ νωρίτερα είχαν συνάντηση στην Βουλή για τη διαμόρφωση κοινής θέσης στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.Μετά τη συνάντηση, που διήρκησε μία ώρα περίπου, ο κ. Βενιζέλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «έγινε μια συνεννόηση», ενώ ο κ. Κουβέλης είπε ότι «ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν».Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία εμφανίστηκε αμετακίνητος. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στην τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν οι διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης της ΣτΕ που διατάσσει άμεσα την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι η ΕΡΤ πρέπει να αρχίσει να επαναλειτουργεί με το προηγούμενο καθεστώς και μετά να αρχίσουν οι αλλαγές.Ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Σαμαρά, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, πως επιμένει στις θέσεις που έχει και δημόσια διατυπώσει ο ίδιος, αλλά και το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το ΣτΕ διατάζει το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, καθώς και ότι η παράταση του κλεισίματος συνιστά παραβίαση αυτής της διαταγής, που δείχνει ασέβεια προς το δημοκρατικό κράτος δικαίου.Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά ότι στην αποψινή συνάντηση περιμένει προτάσεις, με τις οποίες εκτελείται η διαταγή του ΣΤΕ και θα ανοίγει αμέσως τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ώστε να μην υπάρχουν, πλέον, τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και να ξεπεραστεί η πρόσφατη κυβερνητική κρίση.Ο κ. Βενιζέλος έθεσε στον κ. Σαμαρά και το θέμα της λειτουργίας της κυβέρνησης, το οποίο προτίθεται να επαναφέρει, έτσι κι αλλιώς, στην αποψινή σύσκεψη των τριών αρχηγών.

Ο Τσίπρας στην ΕΡΤ

Αναμένεται να φθάσει σε λίγο στο ραδιομέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος και θα μιλήσει στους εργαζομένους.Ήδη στο χώρο βρίσκονται οNεκπρόσωπους Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, κι ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος...

FIX: Θέρισε 600.000 κιλά ελληνικού κριθαριού

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, συμπληρώνοντας τον δεύτερο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, ολοκλήρωσε στα μέσα Ιουνίου τον θερισμό των 1.500 στρεμμάτων της, στις περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.Το φετινό αποτέλεσμα του θερισμού ήταν 600.000 κιλά ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας, ποσότητα εξαπλάσια της περσινής.Επιπλέον, το γεγονός ότι οκταπλασίασε σχεδόν τις εκτάσεις καλλιέργειας ελληνικού κριθαριού, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, μαζί με την επιδίωξή της για την στήριξη των τοπικών παραγωγών (η συμμετοχή τους αυξάνεται διαρκώς) και της εθνικής οικονομίας,θα οδηγήσει στον διπλασιασμό τους, για τη νέα σπορά του Οκτωβρίου.Ο κ. Γιώργος Γκρέκης, Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και υπεύθυνος υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε για εμάς ένα στοίχημα, που έπρεπε να κερδίσουμε. Πετύχαμε και ξεπεράσαμε τους στόχους μας, παρόλο που η έλλειψη ανεξάρτητου βυνοποιείου εμποδίζει την ένταξη σε μεγαλύτερο βαθμό νέων καλλιεργητών στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερα βήματα για να είμαστε πραγματικά δίπλα στον Έλληνα παραγωγό, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης.»

Συνεδριάζει αύριο η Ολομέλεια του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Συνέρχεται αύριο, στις 16:00, κεκλεισμένων των θυρών, η επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί η από 11.6.2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σ.Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.Η επιτροπή αναστολών είναι 5μελής. Πρόεδρός της είναι ο Κων. Μενουδάκος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας, Κ. Κουσούλης, ενώ τα άλλα τρία μέλη είναι σύμβουλοι Επικρατείας.Η απόφαση του ΣτΕ δεν αποκλείεται να δημοσιευθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2013. Σε αντίθετη περίπτωση θα δημοσιευθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Το προεκλογικό πρόγραμμα της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ

Βασικοί άξονες πολιτικού προγράμματος της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ
Προστασία των αυτονόητων δικαιωμάτων
• Ευρεία επίσημη χρήση της γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης και των κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
• Αίσθημα ασφάλειας με τη δημιουργία δομών και πρόσληψη μειονοτικών δημοσίων λειτουργών σε αστυνομία/δικαιοσύνη με υποχρεωτική παρουσία στις περιοχές και σε ζητήματά μας.
• Πρόταση για οριστική επίλυση των περιουσιακών θεμάτων και νέο μοντέλο χρήσης της μη καλλιεργήσιμης γης με ειδικούς όρους προστασίας για τις μειονοτικές περιοχές.
• Αναβάθμιση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με την καθιέρωση ολοήμερων σχολείων ηλεκτρονικά διασυνδεδεμένων με το Ελληνικό Σχολικό Δίκτυο, με παράλληλη στήριξη του Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου.

Ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του τόπου με μελέτες που στην πλειοψηφία τους έχουν εκπονηθεί και κατατεθεί στην ΕΕ
• Δημιουργία Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρίας για την προσέλκυση και διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων (υποδομές, αγροτική ανάπτυξη, νεανική επιχειρηματικότητα, κ.α.), στελέχωσή της με νέους επιστήμονες με πλήρη διαφάνεια.
• Ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης με έμφαση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού (παραδοσιακοί οικισμοί, πολιτιστικός, αθλητικός, κυνηγητικός, θρησκευτικός, κ.α.) με ήδη έτοιμες μελέτες για κάθε περιοχή.
• Διάσωση και ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς με χρηματοδότηση της δημιουργίας δικτύου θεματικών μουσείων σε συνέργεια με δράσεις προσέλκυσης τουριστών.
• Στήριξη επενδύσεων σε βιοτεχνικές μονάδες με προτεραιότητα εξαγωγικούς και παραδοσιακούς κλάδους.
• Στήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών γυναικών με έμφαση στην γαστρονομία, τα παραδοσιακά προϊόντα, κτλ.
• Χρηματοδότηση με Ευρωπαϊκούς Πόρους προγραμμάτων ενεργούς γήρανσης και στήριξης για τους παππούδες μας όπως «Βοήθεια στο σπίτι», «Τηλεφροντίδα», κ.α.
• Ήπιες φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις παραγωγής ενέργειας με όρους βέλτιστης ανταποδοτικότητας προς την τοπική κοινωνία.

Θέα με ωράριο στο Κάστρο της Πάργας!!!

Πως θα σας φαίνονταν αν πηγαίνατε σε μια καφετέρια με μια τέτοια θέα, να απολαύσετε τον καφέ σας  το ποτό σας και ξαφνικά όταν το ρολόι σας έδειχνε 20:30 μ.μ κάποιος να σας έλεγε "Μας συγχωρείται αλλά κλείνουμε" . . .Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην καφετέρια που βρίσκετε στο Κάστρο της Πάργας. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας ο οποίος έχει αυτό το μαγαζί 10 χρόνια μας είπε ότι φέτος ,για πρώτη φορά είναι αναγκασμένος να κλείνει την καφετέρια 20:30 μ.μ γιατί το κάστρο θεωρείται αρχαιολογικός χώρος. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η καφετέρια επιτρέπεται να ξεφύγει από το ωράριο που της έχει επιβληθεί μόνο όταν στην περιοχή πραγματοποιείται κάποιο καλλιτεχνικό γεγονός.

mypreveza.gr

Ορντινάτσα του Σαμαρά κατάντησε η Ντόρα

Εκεί που την είχαμε χάσει, βγήκε να ζητήσει... όχι εκλογές, μπας και διατηρήσει τη βουλευτική της έδρα

Άμα σε πάρει ο πολιτικός κατήφορος, εύκολα κάνεις το ένα λάθος μετά το άλλο. Όμως το να καταντήσεις να γίνεσαι πολιτικό δεκανίκι αυτού που σε πολέμησε με μίσος, προκειμένου να σε εξαφανίσει πολιτικά, είναι ένα πραγματικά ολέθριο πολιτικό λάθος. Δυστυχώς, αυτό έπραξε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αφού είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης, βγήκε σήμερα να μας μιλήσει για την ανάγκη να στηριχτεί η κυβέρνηση Σαμαρά και πως είναι λάθος να πάμε τώρα σε εκλογές. Τι βγήκε να μας πει; Ότι και καλά, πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο, καθώς όπως είπε, σήμερα δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας πλην του Αντώνη Σαμαρά!!! Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τους κυβερνητικούς εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν την υπέρβαση, με συμμετοχή πολιτικών στελεχών και από τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση, ενώ όσον αφορά την ΕΡΤ, σημείωσε πως η λύση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι ρεαλιστική. Πραγματικός πολιτικός κατήφορος για την Ντόρα που υποχρεώνεται από το επιτελείο Σαμαρά να βγει και να υπερασπιστεί δημόσια μια αδιέξοδη πολιτική που ούτε η ίδια δεν γουστάρει. Κατάντησε ορντινάτσα του Σαμαρά τον οποίο κάποτε χαρακτήριζε πολιτικά επικίνδυνο.Σήμερα όμως προκειμένου να διατηρήσει τη βουλευτική της έδρα στο επικρατείας κάνει τα πάντα.Ακόμα και... κωλοτούμπες!!!

Το πρώτο «έκτακτο» δελτίο - παρωδία της ΝΕΡΙΤ ανέβηκε στο youtube!!!

Το πρώτο «έκτακτο» δελτίο - παρωδία της ΝΕΡΙΤ ανέβηκε στο youtube, με τους συμμετέχοντες στο δελτίο να χρησιμοποιούν χιουμοριστικά «σκληρή γλώσσα» εναντίον της ΕΡΤ και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ενώ παράλληλα εξυμνούν τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ταγίπ Ερντογάν.Το δελτίο - παρωδία της ΝΕΡΙΤ το οποίο ανάρτησε το left.gr, κατηγορεί με εμφανή διάθεση χιούμορ τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για τις κινητοποιήσεις τους, ενώ παράλληλα αποκαλεί τον κ. Σαμαρά «πολυχρονεμένο πρωθυπουργό»

To πλέον απίθανο σενάριο οι εκλογές, λέει αξιωματούχος του Eurogroup

Στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, στάθηκε ανώτατος αξιωματούχος του Eurogroup, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η πολιτική σταθερότητα στη χώρα είναι ουσιαστική για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.Όπως είπε, η δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται με εξαιρετικό ρυθμό, στο θέμα, όμως, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπάρχουν καθυστερήσεις και χρειάζονται μεγαλύτερες προσπάθειες.Για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής θα ενημερώσουν αύριο το Eurogroup, στο Λουξεβούργο, τόσο η τρόικα, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.Ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ΕΡΤ.

«Το πλέον απίθανο σενάριο οι εκλογές»
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο αξιωματούχος του Eurogroup εκτίμησε πως πρόκειται για «το πλέον απίθανο σενάριο». «Πιστεύουμε», είπε, «στη συνέχιση της σταθερότητας της ελληνικής κυβέρνησης», η οποία «είναι ουσιαστική για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος».

Η ΚΑΜΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΛΙΩΝ

ΤΖΙΡΟΣ 2 ΕΚΑΤ. € ΑΠΟ ΤΗΝ … ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΓράφει ο Βασίλης Χήτος
Καταθέσεις ακόμη και από την Καλαβρία στη μύτη του Ιταλικού ποδιού, που αποικήθηκε στην αρχαιότητα από Έλληνες και αποτελούσε μέρος της Μεγάλης Ελλάδας, έρχονταν στις Ελληνικές τράπεζες για την … πολυεθνική των «Βαρόνων» που διακινούσαν ηρωίνη μέσα αλλά και έξω από τις φυλακές της χώρας μας. Σε δυο εκατ. ευρώ υπολογίζεται ο τζίρος από την έρευνα μαμούθ της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας που έγινε υπό την εποπτεία του Υποστράτηγου Βασίλη Χαλάτση.Η εισροή στις Ελληνικές τράπεζες ήταν κυρίως από Μόσχα, Τουρκία, Βουλγαρία [Πετρίτσι] Ιταλία [Καλαβρία, Ούντινε, Ρώμη, Μιλάνο]. Εκροές παρατηρήθηκαν προς τράπεζες της Αλβανίας, Σερβίας [Βελιγράδι] και Βουλγαρίας [Πετρίτσι, Σόφια]. Η διεθνής και πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια, από την Αλβανία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία και τα διακινούσε περαιτέρω σε διάφορες περιοχές και σε Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας. Σε βάρος των μελών της σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διεύθυνσης, της συγκρότησης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών (εμπορία, διακίνηση, κατοχή) και της παράβασης του νόμου περί όπλων και του νόμου περί εκρηκτικών. Ύστερα από πολύμηνη συστηματική έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον εξήντα (60) άτομα, από τα οποία πενήντα πέντε (55) άνδρες και πέντε (5) γυναίκες, έχοντας διακριτούς ρόλους, συμμετείχαν στην οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή και διαρκή δράση από το Νοέμβριο του 2012.Πρόκειται για:
πενήντα (50) Έλληνες,
πέντε (5) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας,
τέσσερις (4) αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας και
μία (1) αλλοδαπή, υπήκοο Ουγγαρίας.
Από το σύνολο των παραπάνω μελών, δεκατρία (13) άτομα είναι έγκλειστα σε Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται δέκα (10) ακόμα άτομα, σε βάρος των οποίων προκύπτουν κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, τα οποία όμως, δεν αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Τη δράση της οργάνωσης κατηύθυναν πέντε (5) αρχηγικά στελέχη από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα τρία (3). Πρόκειται για έναν 51χρονο έλληνα, ο οποίος συνελήφθη, έναν 38χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας, έγκλειστο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, έναν ακόμη 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος δε συνελήφθη κι άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής. Προχθές (17-06-2013) με τη συμμετοχή πέντε (5) Εισαγγελικών Λειτουργών, πραγματοποιήθηκαν σε Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κατερίνη και Καστοριά, ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις, για τις οποίες διατέθηκαν πενήντα επτά (57) αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας κι ακόμη δεκατρείς (13) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων. Στο πλαίσιο αυτών, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα, από τα οποία τα είκοσι τρία (23) αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για είκοσι τέσσερις (24) ημεδαπούς κι έναν (1) αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας. Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα αρχηγικά στελέχη λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας, για να μην αποκαλυφθούν στις αστυνομικές Αρχές. Πιο συγκεκριμένα, απέφευγαν να μεταβαίνουν οι ίδιοι στα σημεία συνάντησης, όπου πραγματοποιούνταν οι συναλλαγές ναρκωτικών και έστελναν άλλα μέλη της οργάνωσης, τα οποία κατηύθυναν με τηλεφωνικές επικοινωνίες. Η αποστολή των χρηματικών ποσών από τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών, γίνονταν διαμέσου χρηματοπιστωτικών οργανισμών, σε ονόματα τρίτων ατόμων για να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους.Επιπλέον, οι συναλλαγές-αγοραπωλησίες των ναρκωτικών πραγματοποιούνταν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγεται στο σημείο συναλλαγής η ταυτόχρονη ύπαρξη μεγάλων χρηματικών ποσών και ποσοτήτων διακινούμενων ναρκωτικών. Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση του διακινητή με τον αγοραστή δινόταν ένα μέρος του χρηματικού ποσού για την παραλαβή των ναρκωτικών, ενώ το υπόλοιπο είτε κατατίθετο σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε αποστελλόταν μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων.Σε πολλές περιπτώσεις οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης οχημάτων μεγάλων πολυκαταστημάτων, έτσι ώστε να μην κινούνται υποψίες. Εκεί οι διακινητές λάμβαναν τα χρήματα από τους αγοραστές και αφού αποχωρούσαν τους ενημέρωναν τηλεφωνικά για τον τόπο εναπόθεσης των ναρκωτικών, που ήταν συνήθως κάποιο χαρακτηριστικό σημείο, όπως πινακίδα σήμανσης στην Π.Α.Θ.Ε.Τα κέρδη της οργάνωσης από την εγκληματική της δράση, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα δύο (2) εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα κατατίθεντο από μέλη της, είτε κατ’ εντολή των ηγετικών στελεχών τους, είτε με δική τους πρωτοβουλία σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσής τους. Άλλες φορές σημαντικά χρηματικά ποσά αποστέλλονταν, μέσω χρηματοπιστωτικών οργανισμών σε μέλη της οργάνωσης, που κρατούνταν σε Καταστήματα Κράτησης για να καλυφθούν καθημερινές βιοποριστικές τους ανάγκες.Επιπλέον, μέρος των κερδών αυτών χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη τρεχόντων καθημερινών αναγκών των μελών της οργάνωσης, όπως ενοικίαση αυτοκινήτων, μίσθωση οικημάτων, έξοδα ποινικής διαδικασίας, κάλυψη εξόδων για τις επικοινωνίες μεταξύ των μελών και τη σίτιση τους.Επισημαίνεται ότι πολλά από αυτά τα χρήματα κατέληγαν σε χώρες και πόλεις του εξωτερικού (Αλβανία – Τίρανα – Άγιοι Σαράντα και άλλες πόλεις, Βουλγαρία – Πετρσίτσι - Σόφια, Σερβία - Βελιγράδι), ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα αρχηγικά στελέχη λάμβαναν μέσω εμβασμάτων, χρηματικά ποσά προερχόμενα επίσης, από το εξωτερικό (Τουρκία - Κωνσταντινούπολη, Ιταλία – Μιλάνο – Ρώμη – Νάπολη και άλλες πόλεις, Μεγάλη Βρετανία - Λίβερπουλ, Ρωσία – Μόσχα και Βουλγαρία - Πετρίτσι - Σόφια) , γεγονός που καταδεικνύει τη διεθνή δράση της οργάνωσης.Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σαράντα πέντε (45) άτομα συναλλάχθηκαν είτε ως καταθέτες, είτε ως παραλήπτες χρηματικών εμβασμάτων με μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και διερευνάται το εύρος της συμμετοχής τους στη διακίνηση χρημάτων από την εμπορία ναρκωτικών.Εκτιμάται ότι η οργάνωση έχει διακινήσει μέχρι σήμερα τουλάχιστον (18) κιλά ηρωίνης, ενώ όπως εξακριβώθηκε, μέλη της, έγκλειστα σε Φυλακές της χώρας, εισήγαγαν στα Καταστήματα Κράτησής τους, παράνομα ποσότητες ηρωίνης, κινητά τηλέφωνα και φορτιστές τηλεφώνων.Στο πλαίσιο των προχθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν είκοσι (20) νομότυπες κατ' οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
( 1.226,2) γραμμάρια κάνναβης
(96,8) γραμμάρια ηρωίνης
(7) δενδρύλλια κάνναβης
(500) ναρκωτικά χάπια
(2) φιαλίδια υγρής μεθαδόνη
(0,7) γραμμάρια τριμμάτων βουπρενορφίνης
(5) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
το χρηματικό ποσό των (4.545) ευρώ και (6) λέβα Βουλγαρίας
(139) παραστατικά εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, από τα οποία προκύπτει η διακίνηση χρηματικών ποσών, ύψους (45.000) ευρώ περίπου
(1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
(41) κινητά τηλέφωνα
(37) κάρτες SIM
(2) συσκευές “γουόκι τόκι”
(5) πολυτελή οχήματα, από τα οποία (4) I . X . E . αυτοκίνητα και (1) μοτοσυκλέτα
(3) ξίφη
(4) μαχαίρια
(1) κροτίδα και
(1) χημικό σπρέι.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν - σε δεκατρείς (13) διαφορετικές υποθέσεις - δεκαπέντε (15) από τα ήδη αναφερθέντα μέλη της οργάνωσης, ενώ ένα από αυτά ήταν ήδη έγκλειστο σωφρονιστικού καταστήματος.Οι δεκαπέντε (15) αυτοί συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στις κατά τόπο Εισαγγελικές Αρχές και από αυτούς είχαν προφυλακιστεί πέντε (5) μέλη της οργάνωσης (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα).Επίσης, για τις δεκατρείς (13) αυτές υποθέσεις, είχαν κατασχεθεί:
(1.710) γραμμάρια ηρωίνης
(64,7) γραμμάρια κοκαΐνης
(715,2) γραμμάρια κάνναβης
(51) ναρκωτικά δισκία
(5) ζυγαριές ακριβείας
το χρηματικό ποσό των (1.370) ευρώ
πλήθος παραστατικών εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, από τα οποία προκύπτει η διακίνηση χρηματικών ποσών, ύψους (47.000) ευρώ περίπου
(1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
(13) κινητά τηλέφωνα και
(10) κάρτες SIM.
Την προανάκριση της συγκεκριμένης υπόθεσης διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.Στο πλαίσιο αυτό, ερευνάται περαιτέρω η πολυσχιδής δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ο ακριβής τρόπος μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών και των χρηματικών ποσών, που χρησιμοποιούσαν ή/και προέρχονταν από τις παράνομες συναλλαγές από Βουλγαρία, Ιταλία, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία και Ρωσία, αλλά και προς Αλβανία, Βουλγαρία και Σερβία.

Πρώτη συνεδρίαση για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

Tην πρώτη του συνεδρίαση, μετά την υπαγωγή του Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο της Πρέβεζας, πραγματοποίησε το Διοικητικό του Συμβούλιο υπό την προεδρία της κ.Παρθενίας Καζάκου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση ήταν κυρίως διαδικαστικά αφού όπως επεσήμανε η κ.Καζάκου υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης από την πλευρά του, ανέφερε ότι η υπαγωγή των Λιμενικών Ταμείων στους Δήμους αποτελούσε επί χρόνια πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης και η υλοποίησή του θα πρέπει να συνοδευτεί από τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.Σε ότι αφορά τον Δήμο της Πρέβεζας ο κ.Μπαϊλης χαρακτηρίζει ως προτεραιότητα την εκπόνηση μελέτης για την ενίσχυση των κρηπιδωμάτων της παραλίας τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα καθιζήσεων.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές για το συγκεκριμένο θέμα με τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αθανάσιο Μπούσιο και με άλλους αρμόδιους φορείςΟ κ.Μπαϊλης τονίζει επίσης ότι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα βρεθούν ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη παραλιακή ζώνη , την μαρίνα, το λιμάνι καθώς και η λειτουργία του πρώην κτιρίου του τουριστικού περιπτέρου προκειμένου να αποκτήσει και πάλι ζωή το συγκεκριμένο σημείο της πόλης.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας σημειώνει ότι το πρώτο διάστημα θα γίνει η απαραίτητη επικαιροποίηση των θεμάτων δεδομένου ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης παράδοσης παραλαβής και εφόσον αυτά διευθετηθούν θα προχωρήσει απρόσκοπτα πλέον η λειτουργία του φορέα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ "για τις χαλκευμένες «διευκρινήσεις» του Προέδρου του ΣτΕ"

Έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής εντιμότητας και αξιοπιστίας, το Μαξίμου έβαλε μπρος τις μονταζιέρες της Συγγρού, κατασκευάζοντας και διοχετεύοντας πλαστές διευκρινήσεις του Προέδρου του ΣτΕ» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Σημειώνει επίσης ότι «Αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ για άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να παρανομεί, εκθέτοντας για μια ακόμη φορά τη χώρα διεθνώς».Σύμφωνα με το γραφείο Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο πρωθυπουργός φτάνει στο σημείο «να κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά χαλκεία του χειρίστου είδους, τα οποία εμπλέκουν στα σχέδιά τους ακόμα και το ΣτΕ. Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Σαμαράς είναι ότι στην προσπάθειά του να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση έχει πρώτα από όλα ηττηθεί από την ελληνική κοινωνία που από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την ολόθερμη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τη δημοκρατία» κταλήγει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Ανακοίνωση για τη διαχείριση των μπαζών

Η Περιφερειακή Αρχή στη μέχρι τώρα θητεία της έχει δώσει δείγματα γραφής για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, τη λειτουργία των ΧΥΤΑ, τη δρομολόγηση κατασκευής μονάδας Α.Σ.Α. και Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.Χάρη στις ενέργειες αυτές της Περιφέρειας και στη συνεργασία που υπάρχει με τους Δήμους, η Ήπειρος απέφυγε την επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.Είναι γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει δυστοκία στο ζήτημα της διαχείρισης των μπαζών. Η ευθύνη ωστόσο δεν βαραίνει ούτε κατ’ ελάχιστο τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες για να εκδώσουν τις προβλεπόμενες άδειες θα πρέπει προηγουμένως οι Δήμοι να υποβάλλουν τις απαιτούμενες μελέτες. Μέχρι σήμερα μελέτη για τη διαχείριση μπαζών δεν έχει κατατεθεί ούτε από το Δήμο Ιωαννιτών και ως εκ τούτου οι αιτιάσεις σε βάρος της Περιφέρειας στερούνται βάσης.Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, εξασφάλισε κονδύλια από το ΕΠΕΡΡΑΑ και το Π.Δ.Ε. για την προμήθεια δύο θρυμματιστών –τεμαχισμού ογκωδών αντικειμένων.Εκείνο που παραμένει ζητούμενο, για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων, είναι η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα που πρέπει να επιδείξει η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στις δράσεις διαχείρισης των πάσης φύσεως απορριμμάτων, μεριμνώντας, μεταξύ άλλων, για την προστασία των ήδη αποκαταστημένων ΧΑΔΑ και την αποτροπή δημιουργίας νέων εστιών απόρριψης απορριμμάτων.

Μήνυση κατά Στουρνάρα-Κεδίκογλου καταθέτει η ΠΟΣΠΕΡΤ

Μηνυτήρια αναφορά κατά των Γιάννη Στουρνάρα και Σίμο Κεδίκογλου καταθέτουν  οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μέσω της ΠΟΣΠΕΡΤ.Στην αναφορά καλούν τους υπουργούς να συμμορφωθούν με το περιεχόμενο της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ για την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.Η ΠΟΣΠΕΡΤ στρέφεται ακόμη εναντίον των διοικητικών οργάνων, των αστυνομικών συγκεκριμένα, οι οποίοι μη συμμορφούμενοι με την προσωρινή διαταγή, παραμένουν στις εγκαταστάσεις των πομπών.

Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τη λειτουργία της κυβέρνησης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της ΕΡΤ και ειδικότερα τα ζητήματα που ανέκυψαν από τις διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης του ΣτΕ.Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στις θέσεις που έχει και δημόσια διατυπώσει ο ίδιος αλλά και το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το ΣτΕ διατάζει το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, καθώς και ότι η παράταση του κλεισίματος συνιστά παραβίαση αυτής της διαταγής, που δείχνει ασέβεια προς το δημοκρατικό κράτος δικαίου.Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά ότι στην αποψινή συνάντηση περιμένει προτάσεις με τις οποίες εκτελείται η διαταγή του ΣΤΕ και θα ανοίγει αμέσως τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ώστε να μην υπάρχουν, πλέον, τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και να ξεπεραστεί η πρόσφατη κυβερνητική κρίση.Ο κ. Βενιζέλος έθεσε στον κ. Σαμαρά και το θέμα της λειτουργίας της κυβέρνησης, το οποίο προτίθεται να επαναφέρει, έτσι κι αλλιώς, στην αποψινή σύσκεψη των τριών αρχηγών.Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, αναμένεται σήμερα, πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν!

Για το αποχετευτικό της Νήσου Παμβώτιδας

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Έχουν και τα Γιάννενα το δικό τους “Γεφύρι της Άρτας”. Πληροφορούμαστε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ πρόκειται να αποκαταστήσει… με καθυστέρηση 13 συναπτών ετών τα προβλήματα του αποχετευτικού δικτύου της νήσου της Παμβώτιδας! Και τούτο κατά την Επιχείρηση Ύδρευσης, για να καταστεί επιτέλους λειτουργική η διάθεση των λυμάτων με την μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού και να πάψουν να αποτελούν «ρυπαντικό φορτίο» και προϊόν εκτεταμένου ευτροφισμού για την μεγάλη σκουπιδοφάγο και λυματοφάγο «μάνα» Παμβώτιδα.Καταγγέλει η ΔΕΥΑΙ δια του προτεινόμενου έργου, ολιγωρία 13 ετών για ένα έργο που έχει παραλάβει μετά πολλών επαίνων η ελληνική πολιτεία και ο γιαννιώτικος λαός και σήμερα έργο με «μηδενική ζωή» λειτουργίας, που κόστισε στο Ελληνικό δημόσιο 1 δισεκατομμύριο δραχμές, αναζητά 3η χειρουργική παρέμβαση της τάξης των 280.000€!Πέρασαν οι αποτυχημένες θητείες του Αλεξ. Καχριμάνη χωρίς τη λύση του ζητήματος, αφού μπαίνει και ο ίδιος στο «στόχαστρο επικρίσεων» της ΔΕΥΑΙ, των παλινωδιών και της αδιαφορίας.Αλήθεια κουβέντας γενομένης, πόσο στοίχισε στην «Αειφόρο Ανάπτυξη» η αειφόρος προσπάθεια αποκατάσταση της ζημιάς;Επειδή η διασύνδεση του αγωγού από τον οικισμό της νήσου, διαπερνάει το μήκος του αναχώματος της Αμφιθέας «υπολιμνίως» και έχει δομηθεί πάνω στον περιβαλλοντικό καταστροφική για την λίμνη ανάχωμα της χούντας, ζητούμε από την Ειδική Τεχνική Ομάδα της ΔΕΥΑΙ να δει το θέμα με περισσότερο σκεπτικισμό.Η κατασκευή αυτού του έργου μηδενικής απόδοσης, θα παραμείνει και πάλι «έωλη» στο μέλλον, καθώς στο διαχειριστικό σχέδιο για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος της λίμνης, η απομάκρυνση του αναχώματος κατέχει κυρίαρχη θέση. Και τούτο γιατί διευκολύνεται η είσοδος στη μεγάλη της επιφάνεια των καθαρών υδάτων των πηγών του Μιτσικελίου, δίνοντας «αναπνοές» οξυγόνου στον μεγάλο ασθενή, τον υγροβιότοπο της Παμβώτιδας… την απόλυτη προστασία του οποίου κρίνει το ΣτΕ με την υπ’ αριθ. 1184/1996 απόφασή του .Η εκτέλεση ενός επιπλέον τεχνικού εγχειρήματος, δημιουργεί κατασκευαστικά τετελεσμένα, υπέρ της επιζήμιας «φραγματοποίησης» και κατά του πολύπαθου οικοσυστήματος και της αξιοποίησης των φυσικών μας πόρων.Πρέπει να υπάρξει μια άλλη φιλοσοφία στην διευθέτηση του χρόνιου αυτού ζητήματος, με την συμβολή του ΤΕΕ Ηπείρου και άλλων ειδικών, γιατί αυτή η εμμονή και «ύποπτη» είναι για όσα αναλύω πιο πάνω και δαπανηρή δίχως εγγυημένο αποτέλεσμα, αναλώθηκαν πλέον των τριών αυτοδιοικητικών θητειών χωρίς «λύματα» στο τούνελ του βιολογικού…!Θα μπορούσε η εναλλακτική διαδρομή καταποντισμού του αγωγού των λυμάτων να ήταν αποχετευτικό σημείο διασύνδεσης των λυμάτων η πόλη των Ιωαννίνων, ένεκα της μισής απόστασης, όπερ σημαίνει και ελαχιστοποίηση του κόστους και των προϊόντων κατασκευής.Οι κραυγαλέες παλινωδίες και τεχνικές ακροβασίες με σκοπό τα περιβαλλοντικά τετελεσμένα μόνο ανεπίστρεπτη βλάβη μπορούν να προκαλέσουν και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε πολύ δύσκολους καιρούς για τον Δήμαρχο Ιωαννιτών και την μαύρη τρύπα του 1,3 εκατ. ευρώ.Η αρχή της προφύλαξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, άλλα επιτάσσουν για τους «θεσμικούς» μας θεματοφύλακες.Με δεδομένες τις επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και στη δημόσια υγεία των πολιτών:Ζητούμε να επανεξετασθεί το ζήτημα και με εναλλακτικές λύσεις, καθ’ όσον εκείνοι που ασκούν εφήμερη πολιτική διαχείρισης και με μυωπική αντίληψη δεν μπορούν να εγγυηθούν την οικολογική ισορροπία και προκαλούν υποβάθμιση σε βάρος μας τεράστιας φυσικής αξίας.Οι περιβαλλοντικές «περγαμηνές» των αυτοδιοικητικών είναι γνωστές, πληρώνουμε από τα πιο ακριβά τέλη νερού στην Ελλάδα, σε μια περιοχή με τον πιο πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα στην Ευρώπη και έργα εντυπωσιασμού όπως ο παράνομος αγωνιστικός χώρος θαλασσίου σκι στην αναδυόμενη Αμφιθέα!

Τέλος υπέρ των δήμων με μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων

Τέλος υπέρ των δήμων που έχουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων θα μπορεί να επιβληθεί στους δήμους που εξυπηρετούνται από τις εν λόγω εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο.
Ειδικότερα:
-παρέχεται η δυνατότητα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) επιβολής στους δήμους που εξυπηρετούνται από αυτόν, αντισταθμιστικού οφέλους υπέρ του δήμου όπου χωροθετούνται εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή και τελικής διάθεσης ή προσωρινής αποθήκευσης στερεών αποβλήτων
-το αντισταθμιστικό όφελος συμψηφίζεται με τα ποσά που οι δήμοι υποχρεούνται να καταβάλλουν στον ΦΟΣΔΑ για τις υπηρεσίες που τους παρέχει. Αν εναπομείνουν ποσά, μπορούν να διατίθενται για την κάλυψη κάθε είδους δαπάνης, κατά προτεραιότητα όμως σχετιζόμενης με περιβαλλοντική αντιστάθμιση από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Ετήσια Γ.Σ. της Ε.Δ.Υ.Ε.Α. ο Φίλιππας Φίλιος

Στην 25η τακτική συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες την Τετάρτη και Πέμπτη 19 και 20 Ιουνίου, θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με την ιδιότητα του ως Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ι.. Το συνέδριο γίνεται σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης.

Σε ανασκευή των στοιχείων της ανεργίας ανά περιφέρεια, προχώρησε η ΕΛΣΤΑΤ!

Σε ορθή επανάληψη του δελτίου Τύπου για την ανεργία για το α΄ τρίμηνο 2013 (που είχε δημοσιοποιηθεί στις 13 Ιουνίου) προέβη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), καθώς διαπιστώθηκε ότι στον πίνακα «Ανεργία (%) κατά περιφέρεια» είχαν συμπεριληφθεί εκ παραδρομής τα δεδομένα του α΄ τριμήνου 2011, αντί του ορθού α΄ τριμήνου 2012.Τα υπόλοιπα στοιχεία παραμένουν ως έχουν, με την ανεργία να έχει σημειώσει νέο αρνητικό ρεκόρ και να ανέρχεται σε 27,4%, έναντι 26% του προηγούμενου τριμήνου και 22,6% του αντίστοιχου τριμήνου 2012. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.355.237 άτομα και αυξήθηκε κατά 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 21% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο 2012.Ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.595.921 άτομα και η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6,3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο 2012.Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15- 24 ετών (60%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 66,3%. Γενικότερα, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (31%) είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (24,7%).Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία (32,3%) και το χαμηλότερο ποσοστό στην Πελοπόννησο (21,1%).

Προτάσεις για δημόσια, κοινωνική ΕΡΤ

1) Κατάργηση του συγκεντρωτισμού του εθνικού δικτύου. Αυτόνομα, αποκεντρωμένα αλλά όχι αυτονομημένα δίκτυα κατά περιφέρειες. Κατά περίπτωση μπορεί και πρέπει να συνδέονται για θέματα που απαιτούν ενιαία κάλυψη.
2) Αυτονομία των δικτύων από τον έλεγχο του κράτους και του κεφαλαίου.
3) Κατάργηση των ιδιωτικών διαφημίσεων και αποδέσμευση της πληροφορίας, του πολιτισμού κτλ από τα συμφέροντά τους.
4) Χρηματοδότηση των δικτύων με την άμεση απόδοση του τέλους από τον λογαριασμό της ΔΕΗ των πολιτών της περιφέρειας.
5) Ταμείο αλληλεγγύης των δικτύων που θα καλύπτει τις λειτουργικές τους ανάγκες όταν είναι αναγκαίο.
6) Κατάργηση του ΕΣΡ. Θέσμιση νέων κοινωνικών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας για όλους. Τοπικοί θεσμοί αυτοελέγχου και λογοδοσίας.
7) Κατάργηση της κεντρικής διοίκησης. Μοναδικό και αποφασιστικό όργανο οι κατά περιφέρειες γενικές συνελεύσεις αποτελούμενες από εργαζόμενους και κληρωτούς πολίτες μέσω κληρωτίδας. Η κλήρωση θα έχει ισχύ ενός χρόνου στην οποία θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή όσοι πολίτες το επιθυμούν από τους κατά τόπους δήμους. Όλοι οι υποψήφιοι πολίτες θα γνωστοποιούν εκ των προτέρων τις θέσεις τους, οι οποίες θα αναρτώνται σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μαζί με το επάγγελμα και τη φορολογική τους δήλωση.
8) Δημιουργία διαρκούς ελεγκτικής επιτροπής από κληρωτούς πολίτες και εργαζόμενους , όλοι άμεσα ανακλητοί και υπό τον έλεγχο της γενικής συνέλευσης.
9) Κατάθεση προϋπολογισμού, απολογισμού και προγράμματος μια φορά το χρόνο για δημόσια διαβούλευση, την οποία θα συγκαλεί το εκάστοτε ανώτατο όργανο (γενική συνέλευση) που θα έχει συντονιστικό και όχι αποφασιστικό ρόλο. Η δημόσια διαβούλευση θα μεταδίδεται απευθείας και θα πρέπει να ορίζεται χρονικά (πχ. Διαβούλευση 15 ημερών). Η απόφαση θα λαμβάνεται πλειοψηφικά από όλους τους πολίτες της περιφέρειας.
10) Νέο ισότιμο και δίκαιο εργασιακό καθεστώς σε όλα τα δίκτυα που θα κατατίθεται στην δημόσια διαβούλευση η οποία θα παίρνει και την τελική απόφαση
11) Κατοχύρωση της φωνής των πολιτών και των κινημάτων πάνω στα χνάρια της ρήξης που έχει συντελεστεί από τις 12/06/13 μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Την είδηση, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την παιδεία με την γενική έννοια κτλ τα παράγει η κοινωνία για αυτό και η κοινωνία πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στον τρόπο, στον τόπο και στο χρόνο παρουσίασης τους, ως πρωταγωνιστής και δημιουργός των πράξεών της και όχι ως παθητικός θεατής.
12) Ψηφιοποίηση του αρχείου με ανοικτά πρότυπα.
13) Ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία και ειδικώτερα στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, που δημιουργήθηκε με την συμβολή του υστερήματος των Ελλήνων πολιτών και σήμερα ψηφιοποιείται με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αποθηκεύουν, να αντιγράφουν, να μετασχηματίζουν, να ξαναπαρουσιάζουν και να αναδιανέμουν το υλικό του αρχείου ελεύθερα χωρίς να πληρώνουν και χωρίς να υποβάλλονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τα παράγωγα προϊόντα αυτής της δημιουργικότητας θα πρέπει να μπορούν να διατίθενται ελεύθερα με τον όρο ότι και αυτά με τη σειρά τους δεν θα αποτελούν αποκλειστική ιδιοκτησία κανενός, αλλά θα υπόκεινται στο ίδιο νομικό καθεστώς ελεύθερης χρήσης.
14) Αμεση αναθεώρηση του καθεστώτος στις συχνότητες οι οποίες έχουν λεηλατηθεί απο τους ιδιώτες για ίδιον όφελος ενώ είναι δημόσια περιουσία. Απαγόρευση της αγοράς συχνοτήτων οι οποίες περνούν στην απόλυτη κυριότητα των περιφεριακών δικτύων. Τα δίκτυα αποφασίζουν που παραχωρούνται δωρεάν και που παραχωρούνται με ανταποδοτικό ώφελος το οποίο θα κατατίθεται στο κοινό ταμείο αλληλεγγύης. Οι συνελεύσεις των δικτύων έχουν το απόλυτο δικαίωμα μονομερούς άρσης με κριτήρια την δημοσιογραφική δεοντολογία και το εργασιακό καθεστώς.
ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
1)Ανοιχτή ΕΡΤ
2)Καμιά απόλυση
3)Γενική συνέλευση και όχι κλαδική των εργαζομένων
4)Άμεση ανακήρυξη της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, ανοιχτής στους πολίτες, ως το μόνο αποφασιστικό όργανο για τη λειτουργία του σταθμού και για το προσωρινό του πρόγραμμα.
5)Κατάθεση εναλλακτικής πρότασης για την ΕΡΤ ως μιας νέας αυτοθέσμισης, ελεύθερης, δημόσιας και κοινωνικής ενάντια στον ολοκληρωτισμό.
Κάποιες πρώτες σκέψεις γιατί μπαίνουμε άμεσα στο πεδίο των προτάσεων. Οι δυο άλλες είναι γνωστές και συνήθως κυρίαρχες
α) διατήρηση του παλαιού καθεστώτος με εσωτερικές αλλαγές (δαπάνες, προϋπολογισμός, προσλήψεις),β) ΝΕΡΙΤ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Στα Γιάννινα το Ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο TV Tsentr “TVC”

Συνεχής είναι η προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής μας στο εξωτερικό μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών. Στο πλαίσιο αυτό είχε υποβληθεί σχετική πρόταση στην Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα και είχε ζητηθεί η συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η προβολή και η προώθηση των Ιωαννίνων στη Ρωσία, με επίκεντρο τους θρησκευτικούς θησαυρούς που διαθέτει ο Δήμος και ο Νομός.Ανταποκρινόμενη στο αίτημα αυτό, η πρεσβεία της Ρωσίας, διοργάνωσε την απευθείας μετάβαση από τη Μόσχα στα Ιωάννινα, τηλεοπτικού συνεργείου του μεγαλύτερου κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TV Tsentr “TVC” της Ρωσίας (αποτελούμενο από 4 άτομα) για να διενεργήσει – ‘κινηματογραφήσει’ ειδικό αφιέρωμα με θέμα « οι θρησκευτικοί θησαυροί της ορθοδοξίας στα Ιωάννινα».Την αποστολή που θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 22-24 Ιουνίου 2013, θα συνοδεύει ο 1ος Ακόλουθος της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα ο κ. Vladimir Maystrenko.Το συγκεκριμένο αφιέρωμα, πρόκειται να προβληθεί άμεσα στη Ρωσική τηλεόραση με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Πατριάρχη Κύριλλου στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην προβολή και την ανάδειξη της περιοχής των Ιωαννίνων, ως ένα ελκυστικό τουριστικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρων προορισμό της ορθοδοξίας στην Ελλάδα και όχι μόνον.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Άδεια επαπειλούμενης κύησης το πρωί και... εργασία το απόγευμα

Άδεια μετ' αποδοχών από τις 17/5 για... λούφα από το σχολείο της, το οποίο γέμισε με αφίσες των εκδηλώσεων στις οποίες πρωταγωνιστεί η ίδια εκπαιδευτικός τα απογεύματα!!!

Δουλεύω στο (σ.σ. αναφέρονται τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας τα οποία παραλείπουμε) σχολείο στα Γιάννενα. Πολλές εκπαιδευτικοί θεωρούν αυτονόητο ότι με το που θα έχουν θετικό τεστ κύησης θα πρέπει να εξαφανιστούν από την εργασία τους παίρνοντας συνεχείς αναρρωτικές άδειες, με τη διάγνωση της επαπειλούμενης κύησης. Αυτό όπως που συμβαίνει στο σχολείο μας είναι εξωφρενικό και προκλητικό. Η εκπαιδευτικός (σ.σ. αναφέρονται τα στοιχεία της εκπαιδευτικού τα οποία παραλείπουμε) πήρε στις 17 Μαΐου άδεια επαπειλούμενης κύησης για ένα μήνα. Όλως τυχαίως η άδειά της έληξε προχθές που έληξαν και οι εξετάσεις στο σχολείο μας. Μέχρι εδώ όλα καλά θα πει κανείς. Όμως η ίδια η εκπαιδευτικός που δήθεν θα έπρεπε να είναι αραχτή στο σπίτι της για να μην “κινδυνεύσει” η κύησή της, στο διάστημα της άδειά της σχεδόν κάθε απόγευμα περιδιάβαινε το νομό Ιωαννίνων για να πρωταγωνιστήσει στις πολιτιστικού χαρακτήρα παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει. Αυτό δεν είναι και κρυφό, αφού σε πολλά δελτία τύπου φορέων και δήμων της περιοχής αναφέρεται το όνομά της. Με απλά λόγια,ενώ την πληρώναμε για να... κουράρει, αυτή τα απογεύματα δούλευε κανονικότατα!!! Το προκλητικό της υπόθεσης είναι πως ερχόταν σχολείο για να κολλήσει στην είσοδο του σχολείου μας αφίσες με τις απογευματινές εκδηλώσεις της!!! Όμως δεν μπήκε από μέσα ούτε για να παραλάβει τα γραπτά των μαθητών της, τα οποία απαίτησε να της παραδοθούν στο σπίτι της, λες και είμαστε ντελιβεράδες της εκπαίδευσης. Το εάν έχει άδεια από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να εργάζεται τα απογεύματα δεν το γνωρίζω. Απορώ όμως πως συνεχίζει να την έχει (αν την έχει) ύστερα από όλα αυτά. Έχει βουίξει το σχολείο μας και τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τα καμώματά της. Ο διευθυντής του σχολείου μας, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης δεν άκουσαν τίποτα; Θα κάνουν κάτι για να μην υπάρχουν έξυπνες και χαζές στην τοπική εκπαίδευση;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Στους 38,6 βαθμούς κελσίου ο δείκτης δυσφορίας στην Ηγουμενίτσα

Οι πρώτες καυτές ημέρες για το φετινό καλοκαίρι είναι γεγονός….Ήδη η θερμοκρασία αυτήν την ώρα (12:40μ.μ.) στην Ηγουμενίτσα αγγίζει τους 34,9 °C, ενώ ο δείκτης δυσφορίας βρίσκεται τους 38.6 °C.

Εντοπίστηκαν δύο φυτώρια δενδρυλλίων κάνναβης σε Θεσπρωτία και Άρτα!

Εντοπίστηκαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο φυτώρια δενδρυλλίων κάνναβης στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας και στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας. Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 48 ετών, οι οποίοι καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κάνναβης ενώ αναζητείται μία 39χρονη ημεδαπή, εμπλεκόμενη στην υπόθεση.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (18-06-2013) το πρωί στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, εντοπίστηκαν σε αγροτοδασική περιοχή, ανάμεσα σε καλάμια, δεκαπέντε δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0.10) έως (1.17) μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε ένας 40χρονος Έλληνας.Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης:
•μία συσκευασία με (555) σπόρους κάνναβης.
•φύλλα κάνναβης, βάρους (1.36) γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, χθες το μεσημέρι, σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού 48χρονου ημεδαπού, στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•(6) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1.10) έως (1.40) μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, φυτεμένα σε δύο μεγάλες γλάστρες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου -Oριστική διάλυση των στρατοπέδων στην περιοχή μας!

Για οριστική διάλυση των στρατοπέδων στην περιοχή μας κάνει λόγο σε χθεσινό έγγραφο που απέστειλε στους Ηπειρώτες βουλευτές η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (το υπογράφει ο Πρόεδρος Γεώργιος Θεοδώρου και ο Γεν. Γραμματέας Ευάγγελος Λίτσιος), με αφορμή τελευταίες πληροφορίες που κάνουν λόγο για οριστική παύση λειτουργίας του 583 Τάγματος Πεζικού Κόνιτσας, του 628 Τ.Π. Φιλιατών και του ΚΕΝ Άρτας.Πρόταση της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. για το σφράγισμα των Ελληνοαλβανικών συνόρων – αναφέρεται στο έγγραφο - είναι η ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ηπείρου με προσωπικό (μόνιμο και θητείας), επιτήρηση των συνόρων και με εναέρια μέσα και μεταφορά ειδικών δυνάμεων σε συνδυασμό με ενίσχυση τμημάτων συνοριακής φύλαξης, ώστε να δοθεί τέλος στο κλίμα ανασφάλειας στη περιοχή.

Την απάντηση του Γιώργου Ντάσιου περιμένουν στον ΠΑΣ

Την ανανέωση της συνεργασίας του συζήτησαν χθες το βράδυ ο Γιώργος Χριστοβασίλης με τον Γιώργο Ντάσιο, του οποίου το συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα λήγει σε λίγες μέρες.Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου κατέθεσε πρόταση στον 30χρονο δεξιό μπακ, ο οποίος υπολογίζεται πως θα απαντήσει σε περίπου δύο μέρες.Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, αφού ο πολύπειρος παίκτης έχει στα χέρια του προτάσεις και από άλλες ομάδες.Τη φετινή σεζόν ο Ντάσιος έπαιξε σε 27 αγώνες, έχοντας συνολικά 1316’ συμμετοχών.

Διακοπές στις ορεινές "παραλίες" της Ηπείρου

Η Ξηρόλιμνη στην Τύμφη
Μπορεί το ελληνικό καλοκαίρι να ταυτίζεται, παραδοσιακά, με τα νησιά και τη θάλασσα, όμως οι ορεινές ομορφιές της χώρας μας, αποτελούν πρόκληση και μια διαφορετική πρόταση για ελκυστικές διακοπές στις "παραλίες" των βουνών, δίπλα στα βαθύσκιωτα πλατάνια. Στο δίλημμα βουνό ή θάλασσα για τις διακοπές, η περιήγηση σε ορισμένα από το ομορφότερα σημεία της Ηπείρου, στις ορεινές περιοχές της και τα ποτάμια της, η ιδέα για "μπάνιο στα βουνά", γίνεται επιλογή και για το καλοκαίρι.Το κολύμπι σε υψόμετρο 2000 μέτρων, στη Δρακόλιμνη της Τύμφης, είναι απόλαυση.Η ανάβαση από το Μικρό Πάπιγκο για μια από τις κορυφές της Γκαμήλας, όπου βρίσκεται η περίφημη Δρακόλιμνη, είναι από τις πλέον γνωστές ορειβατικές διαδρομές και χρειάζεται περίπου τέσσερις ώρες περπάτημα. Απαιτείται θέληση και δύναμη για να φτάσεις στη Δρακόλιμνη, όμως το μπάνιο ανάμεσα στις κορυφές της Αστράκας, του Πλόσκου και της Γκαμήλας σε "αποζημιώνει". Εκεί, στα δροσερά νερά της λίμνης, "παρέα" στον επισκέπτη κάνουν οι αλπικοί τρίτωνες, τα αμφίβια μικρά "δρακάκια", τα οποία λέγεται πως είναι κατάλοιπο της εποχής των παγετώνων στην Ελλάδα και ενδημούν στα νερά της λίμνης.Για τους λιγότερο τολμηρούς ή τους μη εξοικειωμένους με ορεινές πεζοπορίες, υπάρχουν πάντα οι φιλόξενες Κολυμπήθρες, σχεδόν δίπλα στον δρόμο που ενώνει το Μικρό με το Μεγάλο Πάπιγκο. Περίπου στα μισά του δρόμου, μια πετρόκτιστη "πύλη" οδηγεί στο μονοπάτι που κατηφορίζει μέσα στο ρέμα Ρογκοβό και οδηγεί στους καταρράκτες, που τροφοδοτούν τις κολυμπήθρες ή οβίρες, όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι.Πρόκειται για φυσικές "πισίνες", ενώ τα λεία πέτρινα σκαλοπάτια που τις περιβάλλουν έχουν δημιουργηθεί από τη συνεχή ροή του νερού. Η βουτιά στα παγωμένα νερά, προσφέρει ευεξία και μια ξεχωριστή εμπειρία.Ένας μικρός παράδεισος, είναι κρυμμένος σε υψόμετρο 900 μέτρων στο Ηλιοχώρι του Ζαγορίου και δεν είναι άλλος από τους καταρράκτες της Μπάλντα Ντι Στρίγκα.Ο τόπος αποτελεί ανάσα δροσιάς μέσα στο δάσος βελανιδιάς και πεύκου. Οι τρεις καταρράκτες σχηματίζουν φυσικές "πισίνες" με καθαρά νερά.Στην Ήπειρο, η φύση δημιουργεί και προσφέρει στον καλοκαιρινό επισκέπτη βουτιές και στα ποτάμια της. Ο Αώος ποταμός πηγάζει βόρεια του Μετσόβου, διασχίζει το ανατολικό άκρο του Ζαγορίου, διέρχεται νότια της Κόνιτσας και αφού δεχτεί τα νερά του Βοϊδομάτη στην αριστερή όχθη και του Σαρανταπόρου στην ανατολική, μπαίνει μεταξύ των χωριών Μολυβδοσκέπαστου και Μελισσόπετρας στο αλβανικό έδαφος. Στον κάμπο της Κόνιτσας, αλλά και στο ομώνυμο πέτρινο γεφύρι, ανακαλύπτεις τις όχθες με την ποταμίσια λεπτή άμμο, τα ανάγλυφα βράχια και τα κρυστάλλινα νερά, όπου εκτός από κολύμπι, ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τις επιδόσεις του στο κανόε-καγιάκ.Στην Πρέβεζα, ο Αχέροντας, το "ποτάμι των νεκρών" για τους αρχαίους, που έχει τις πηγές του κοντά στο χωριό Γλυκή, αποτελεί πρόταση "ζωής και χαράς". Καθώς κυλά ανάμεσα στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Ηπείρου, ο ποταμός περνά από ένα στενό φαράγγι που δημιουργούν τα βουνά της Παραμυθιάς και του Σουλίου - γνωστό και ως "στενά του Αχέροντα". Ο ποταμός είναι ένας από τους πλέον καθαρούς της Ευρώπης, ενώ η ροή του ποικίλλει, σε πολλά σημεία. Όπου είναι ομαλή, σχηματίζονται μικρές λίμνες και νερόλακκοι κατάλληλοι για κολύμπι, παρέα με βίδρες και αχερωνογοβιούς (είδος ψαριού ενδημικού του Αχέροντα).Φυσικό υδρομασάζ θα δοκιμάσετε σε ένα από τα ομορφότερα ποτάμια της Ελλάδας, τον ποταμό Βενέτικο, στα Γρεβενά, ο οποίος αποτελεί παραπόταμο του Αλιάκμονα.Ακολουθήστε τον χωματόδρομο από το χωριό Σπήλαιο, που οδηγεί στην έξοδο του φαραγγιού της Πορτίτσας, όπου βρίσκονται οι παλιοί νερόμυλοι, οι δριτσέλες.Εκεί, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με πυκνή βλάστηση, τα πράσινα νερά του Βενέτικου στρίβουν συνεχώς ανάμεσα στους λείους βράχους, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα φυσικό υδρομασάζ. Αν "φλερτάρετε" με την ιδέα να κάνετε τη διαφορά και να ... πάρετε τα βουνά για τις διακοπές σας, περιηγηθείτε σε ορισμένα από τα ωραιότερα σημεία της ορεινής Ελλάδας και κυνηγήστε τη χαρά της ανακάλυψης μέσα από διαδρομές σε ρέματα, ποτάμια, λόγκους και κορφές, προς αναζήτηση της ιδανικής ορεινής "παραλίας".

ΠΡΟΣΟΧΗ – Λήγει την ερχόμενη Τετάρτη (26/6) η προθεσμία για τη συμμετοχή υποψηφίων στις εξετάσεις των σχολών της Αστυνομίας

Το EpirusGate σας υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, λήγει την προσεχή Τετάρτη (26 Ιουνίου), η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών. Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΠΑ, είναι ήδη αναρτημένη για κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κύμα καύσωνα «σαρώνει» την Ήπειρο!

Κύμα καύσωνα «σαρώνει» από την Κυριακή ολόκληρη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο και σε συνδυασμό με την υγρασία, να καθιστά την ατμόσφαιρα ανυπόφορη.Στην περιοχή μας, το θερμόμετρο έδειξε χθες 34 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν, ενώ σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, με την υγρασία να αγγίζει ακόμη και το 75%!Μάλιστα, από την Παρασκευή, η ζέστη θα γίνει ακόμη πιο ανυπόφορη, αφού η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο και θα ξεπεράσει, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, του 36 βαθμούς Κελσίου.

Το μυστικό γκάλοπ που τρόμαξε τα κομματικά επιτελεία και απέτρεψε τις εκλογές

Ν.Δ. 24%, ΠΑΣΟΚ 3,2%, ΔΗΜΑΡ 1,8%

Γράφει ο Φελνίκος
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Μενουδάκος μπορεί να μην έλυσε το θέμα της ΕΡΤ, εξάλλου δεν μπορούσε και να το κάνει, διέσωσε όμως την κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά.... Η πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες απομακρύνθηκε. Οι τρεις αρχηγοί, και πρωτίστως ο πρωθυπουργός, «έκρυψαν» κάτω από την απόφαση του ΣτΕ τις διαφορές τους. Προσώρας. Και μέχρι να εμφανιστεί η επόμενη κρίση.Η απόφαση των τριών αρχηγών να υποστείλουν τις σημαίες της αντιπαράθεσης ήταν σίγουρα αποτέλεσμα της κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε από τις κινητοποιήσεις για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, καθώς διείδαν, και ορθά, ότι υπήρχε κίνδυνος αυτές να γίνουν ανεξέλεγκτες. Όμως ο κύριος λόγος, για τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε, δεν ήταν αυτός. Άλλοι ήταν οι λόγοι.Εδώ κάνω μια παρένθεση για να πω ότι, δυστυχώς, τα επιτελεία και των τριών κομμάτων έχουν αδυναμία να αναγνώσουν με επάρκεια τις κοινωνικές διεργασίες, και γι’ αυτό, στο προβλεπτό μέλλον, θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερης έντασης φαινόμενα κοινωνικής ανυπακοής και αντίστασης.Ας δούμε όμως ποιοι ήταν οι λόγοι, που παρά τους εκατέρωθεν ψευτοπαλληκαρισμούς, δεν οδηγηθήκαμε σε κυβερνητική ρήξη και πτώση της κυβερνήσεως.Πρώτον, η προσφυγή σε εκλογές θα ήταν καταστροφική και για τα τρία κόμματα. Οι ηγεσίες τους γνωρίζουν τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων. Ιδιαίτερα αυτή που έγινε σε δείγμα 5.000 ατόμων -τα ευρήματά της τους κοινοποιήθηκαν το Σάββατο- και έδειχνε τη ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής με μόλις 1,8% και το ΠΑΣΟΚ να εισέρχεται οριακά στο Κοινοβούλιο με 3,2%. Η Ν.Δ. μπορεί να ήταν πρώτη με 24%, όμως δεν θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση.Επιπροσθέτως, τυχόν προσφυγή στις κάλπες μάλλον θα φούσκωνε τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση να είχε ποσοστό 21,5%, όμως εκλογές με πόλωση στα θέματα δημοκρατίας είναι σίγουρο ότι θα ευνοούσαν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.Οι έκτακτες εκλογές ισοδυναμούσαν λοιπόν με αυτοκτονία και για τους τρεις αρχηγούς. Ο μεν Φώτης Κουβέλης, μαζί με τη ΔΗΜΑΡ, θα εξαφανίζονταν από το πολιτικό προσκήνιο, ο δε Ευάγγελος Βενιζέλος, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, θα οδηγούνταν στο περιθώριο, ένα στάδιο πριν την οριστική τους εξαφάνιση από το δημόσιο βίο.Εξίσου μεγάλο θα ήταν και το πλήγμα για τον Αντ. Σαμαρά. Από πρωθυπουργός θα γίνονταν …κλητήρας. Αν μεν έβγαινε πρώτο κόμμα η Ν.Δ. δεν θα είχε εταίρους για να κυβερνήσει αφού, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, τα ποσοστά των άλλων κομμάτων είναι Χρυσή Αυγή 14,2%, ΚΚΕ 5% και ΑΝΕΛ 4,5%. Στην δε περίπτωση που έβγαινε δεύτερο κόμμα, τότε εκτός από την απώλεια της πρωθυπουργίας θα έπρεπε να παραδώσει και την αρχηγία του κόμματος.Οι δυσοίωνες λοιπόν προοπτικές, για τους τρεις αρχηγούς και τα κόμματά τους, ήταν βασικός λόγος για να μην τα «σπάσουν» με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ. Τώρα, και οι τρεις, μπορούν να προπαγανδίζουν ότι ανέδειξαν τη διαφορετικότητά τους. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ την «δημοκρατική τους ευαισθησία» και τον αντιδεξιό τους χαρακτήρα, η δε Ν.Δ. τη νεοφιλελεύθερη και νεοδεξιά ιδεολογία της καθώς και την αποφασιστικότητά της «να συγκρουστεί με τον κρατισμό και τις συντεχνίες».Το ΠΑΣΟΚ κυρίως, και λιγότερο η ΔΗΜΑΡ μπορούν να επιχαίρουν επίσης γιατί έλαβαν την υπόσχεση για ανασχηματισμό. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ουσιαστικά δεν έλαβαν τίποτε. Όλοι, από καιρό τώρα, γνωρίζουμε πως ο σχεδιασμός Σαμαρά -παρά τις διαρκείς οχλήσεις Βενιζέλου για περίπου οκτώ μήνες- ήταν να κάνει ανασχηματισμό αμέσως μετά το κομματικό του συνέδριο. Απλώς ανακοινώθηκε και επισήμως.Την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων θα πρέπει να την κρίνουμε αφού πρώτα μας γνωστοποιηθεί, ενώ για την περίφημη «συντονιστική επιτροπή» της κυβερνήσεως μάλλον θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.Ο δεύτερος ουσιαστικός λόγος, ήταν ότι σε περίπτωση εκλογών θα σταματούσε το πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα τινάζονταν στον αέρα. Μετά τη ΔΕΠΑ, πιθανότατα θα ναυγούσαν και οι συμφωνίες για τη ΔΕΣΦΑ και τον ΟΠΑΠ, ενώ θα πάγωναν, άγνωστο για πόσο, και οι διαδικασίες για ΟΛΠ, ΟΣΕ και ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ.Ταυτόχρονα τα δημόσια έσοδα θα κατέρρεαν, αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Και φυσικά θα ετίθετο εν αμφιβόλω και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, παρότι ALPHA, Εθνική και Πειραιώς έχουν ανεύρει τα χρήματα που απαιτούνται για να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα.Για όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι, στο παρασκήνιο, ασκήθηκαν πιέσεις και υπήρξαν «παραινέσεις» τόσον από εγχώριους όσο και από διεθνείς παράγοντες, και ιδιαίτερα τους εταίρους-δανειστές μας.Ο τρίτος λόγος συνδέεται με τη διεθνή θέση και τις υποχρεώσεις της χώρας. Σε δύο εβδομάδες η χώρα μας γίνεται μέλος της ευρωπαϊκής τρόικας, αφού σε έξι μήνες αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ήταν παράλογο να τρέχουν για ψήφους στην επαρχία και να αθλούνται στις διερευνητικές εντολές αντί η κυβέρνηση να προετοιμάζει το σημαντικό αυτό γεγονός και ο πρωθυπουργός να επισκέπτεται τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.Ταυτόχρονα, θα ήταν και εγκληματικό τη στιγμή που η γειτονική Τουρκία φλέγεται και με τον Ερντογάν να απειλεί να κατεβάσει το στρατό στους δρόμους, εμείς να επιδιώκουμε την πολιτική αστάθεια και να προσπαθούμε, μάλλον ανεπιτυχώς, να σχηματίσουμε κυβέρνηση.Παραλείπω να αναφέρω άλλους, δευτερεύοντες, αλλά με ιδιαίτερη βαρύτητα σε πρόσωπα και καταστάσεις, λόγους. Εξάλλου η σύσκεψη των αρχηγών δεν ολοκληρώθηκε ούτε το «αγκάθι» της ΕΡΤ βγήκε. Η ένταση, με άλλα όμως ποιοτικά χαρακτηριστικά, θα συνεχιστεί. Και φυσικά το γυαλί, μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ράγισε και είναι δύσκολο να επανασυγκολληθεί. Η επόμενη κρίση θα το καταδείξει…

Επιτακτική ανάγκη ενδυνάμωσης του νοσοκομείου Πρέβεζας

Την επιτακτική ανάγκη ενδυνάμωσης του νοσοκομείου Πρέβεζας επισημαίνει ο Διοικητής κ. Νίκος Τζίμας με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον κ. Τζίμα το Νοσοκομείο για άλλη μια φορά, ως όφειλε στάθηκε επάξια απέναντι στον πολίτη. Το προσωπικό του Νοσοκομείου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των τραυματιών που διακομίσθηκαν άμεσα μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Ιδιαίτερα σημαντικό και επαινετό είναι το γεγονός της αθρόας συμμετοχής του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δεν εργάζονταν στον δεδομένο χρόνο για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των τραυματιών. Στη δύσκολη φάση που βιώνει καθημερινά ο πολίτης είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι καταφέρνουμε να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις με επιτυχία, παρέχοντας στον πολίτη τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη επισημαίνει ο κ. Τζίμας. Παράλληλα ο Διοικητής του Νοσοκομείου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ για την προσπάθεια που κατέβαλαν και καθημερινά καταβάλλουν για τη στήριξη της υπηρεσίας, τονίζοντας για ακόμη μια φορά τον επιτακτικά αναγκαίο ρόλο ύπαρξης και ενδυνάμωσης του Νοσοκομείου.

Δημοτική Ραδιοφωνία

Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω τρεις νεαροί για κλοπή,στην Κρύα Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν χθες  το μεσημέρι στην περιοχή «Κρύα» Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί Ρομά (ηλικίας 19, 21 και 18 ετών), για απόπειρα κλοπής μεταλλικών αντικειμένων από αποθήκες γαλακτοβιομηχανίας.Ειδικότερα, οι δράστες κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς να έχουν εισέλθει, σπάζοντας παράθυρο, στις αποθήκες της γαλακτοβιομηχανίας και να έχουν αφαιρέσει μία μεταλλική σχάρα φρεατίου, την οποία είχαν τοποθετήσει πάνω σε χειροκίνητο μηχάνημα μεταφοράς (κλαρκ).Έξω από τις αποθήκες οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 12χρονο ανήλικο ημεδαπό να βρίσκεται μέσα σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, καθώς είχε το ρόλο του συνεργού «τσιλιαδόρου», επιτηρώντας την περιοχή και αναμένοντας τους τρεις άνδρες.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ:Μεθοδεύουν δίωξη εργαζομένων γιατί έκαναν συνέλευση!!!

Το φακέλωμα και τις διώξεις εργαζομένων για τη συμμετοχή και δράση στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, για να βάλει εμπόδια και στην οργανωμένη αντίδραση απέναντι στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, την πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία και βάζει σε κίνδυνο την Υγεία των ασθενών, επιδιώκει να θεσπίσει η κυβέρνηση με τη συνδρομή της αστικής Δικαιοσύνης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.Σε μια σαφή προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης και έρευνας που διεξάγεται ζητείται να δοθούν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα των νοσηλευτών από τα χειρουργεία που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση του σωματείου στις 12 Ιουνίου 2012.Αξιοποιούνται γι' αυτό αναδρομικά οι καταγγελίες δυο χειρουργών τότε για παρακώλυση τάχα της λειτουργίας των χειρουργείων.Καταγγελίες αβάσιμες και ψευδείς αφού τα χειρουργεία για όσο διάστημα κράτησε η γενική συνέλευση των εργαζομένων έγιναν κανονικά με το προσωπικό ασφαλείας. Αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός επιβεβαίωνε και η διοίκηση του νοσοκομείου η οποία όμως σήμερα αναθεωρεί την αρχική της στάση και συμπορεύεται με την εισαγγελική έρευνα για την «αδικαιολόγητη εγκατάλειψη εργασίας» παίρνοντας έτσι ενεργά μέρος στην προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων για να υλοποιηθεί στο ακέραιο η ταξική πολιτική και στο χώρο της Υγείας.Οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ σε αυτή τη σαφή και ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη» σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς για να επιβληθεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική που μετατρέπει και τα νοσοκομεία, συνολικά την Υγεία και Πρόνοια σε φιλέτο άγριας κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης από τους επιχειρηματικούς ομίλους, συνιστούν το κουκούλωμα και τη συνεννόηση με τη διοίκηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη γενική συνέλευση των εργαζομένων στα χειρουργεία πρόκριναν να μη δημοσιοποιηθεί το γεγονός προκειμένου να μην προκληθεί το μένος της αστικής Δικαιοσύνης.Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός του ΕΑΜΥ που στηρίζει το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει:«Είναι φανερό ότι μαζί με την κατάργηση των οργανικών θέσεων, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρείται να αξιοποιηθεί κάθε περιστατικό και κύρια οι αγώνες για απολύσεις. Ταυτόχρονα, να κυριαρχήσει κλίμα τρομοκρατίας και φόβου για να προωθηθούν τα νέα γενικά αντιλαϊκά μέτρα (μείωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, χαράτσια, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.), αλλά και τα πιο ειδικά μέτρα που αφορούν το δημόσιο τομέα (απολύσεις, κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών, εμπορευματοποίηση, αλλαγή εργασιακών σχέσεων). Δηλαδή, να συνεχιστούν και ενταθούν τα μέτρα για να πληρώσει ο λαός την κρίση και την επερχόμενη "ανάπτυξη" των κερδών των μονοπωλίων.Η προσπάθεια να ανασυρθεί πάλι το ζήτημα του δικαιώματος συμμετοχής σε γενική συνέλευση εντάσσεται σε συνολικότερο σχεδιασμό ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής πάλης, καταστολής οποιασδήποτε διαμαρτυρίας, προώθησης των απολύσεων και των άλλων αντεργατικών μέτρων στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.Επιδιώκουν να πέσει λάσπη και σε άλλον έναν κλάδο, αυτόν των υγειονομικών (ότι δήθεν βάζουν σε κίνδυνο τους ασθενείς) ώστε να διασφαλιστεί η "εύρυθμη" και ανεμπόδιστη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως "μαγαζιά" του κράτους και ορισμένων γιατρών. Μαγαζιά και επιχειρήσεις ΑΕ με υπάκουος και φθηνούς εργαζόμενους και καταλήστευση των ασθενών νόμιμα στα ταμεία των δημόσιων νοσοκομείων και παράνομα με τα "φακελάκια".Δίπλα στην επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους επιστρατευμένους καθηγητές, ναυτεργάτες, εργαζόμενους του μετρό, προστίθενται και εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής ο Αρχιεπίσκοπος

Επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων πρόκειται να αναγορευτεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» στην πανεπιστημιούπολη ΙωαννίνωνΣύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης θα προσφωνήσει τον Αρχιεπίσκοπο, όπως και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ιδρύματος Γιώργος Νάκος.Ο έπαινος θα ακουστεί από τον καθηγητή της Ιατρικής Θεόδωρο Ξενάκη. Το ψήφισμα θα διαβάσει η καθηγήτρια της Ιατρικής Μαργαρίτα Κ. Τζαφλίδου και θα παρουσιάσει το έργο του.Μετά την αναγόρευση θα ακολουθήσει ομιλία του Αρχιεπισκόπου με θέμα: «Διακονία του Θείου Λόγου και του πλησίον».

Κυριακή 23 Ιουνίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τον Kip Winger!!!

Μια μεγάλη συναυλία παρουσιάζουν η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας και τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Κυριακή 23 Ιουνίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.Ο διάσημος ροκ σταρ Kip Winger, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Γιώργος Γάκης με τους Troublemakers, δηλαδή πάνω από 70 άτομα επί σκηνής, συνεργάζονται για αυτό το ιδιαίτερο μουσικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παιχτεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα το κλασικό έργο του Kip Winger, στο δεύτερο μέρος η Συμφωνική Ορχήστρα μαζί με τους Troublemakers θα παίξουν πολύ γνωστά κομμάτια συγκροτημάτων όπως οι Scorpions οι Beatles και πολλών άλλων, ενώ η συναυλία θα κλείσει με τη συμμετοχή και του Kip Winger στη σκηνή με δικά του και με άλλα πολύ δημοφιλή τραγούδια.Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 9.30

Potami Art Festival: το απόλυτο πολιτιστικό event στον Άραχθο

H Άρτα των θρύλων και των παραδόσεων γίνεται Γ έ φ υ ρ α πολιτισμού ενώνοντας το χθες με το σήμερα. Η ιστορία συναντά το σύγχρονο πολιτισμό και τα σπουδαία μνημεία τον εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης. Σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Locomondo, Active Member) θα βρεθούν για πέντε μέρες στην Άρτα και θα συναντηθούν με ντόπιους μουσικούς. Η μουσική και το τραγούδι θα συναντήσουν το χορό, το βιβλίο, το σινεμά.Οι τέχνες θα ενωθούν με τον αθλητισμό.To Μουσικό Σχολείο με νεανικά γκρουπ.Οι πολιτιστικοί σύλλογοι με δεξιοτέχνες τους κλαρίνου και του ρεμπέτικου.Beach volley, beach handball, beach soccer, rafting, επιδείξεις 4Χ4, ημιμαραθώνιος , αεραθλήματα, ποδηλατοβόλτες με κυνήγι θησαυρού, επιτραπέζια παιχνίδια, διαδραστικά εργαστήρια και τα βράδια τα καλύτερα πάρτυ της πόλης.Σε μια έκταση 20 στρεμμάτων:
Δυο μουσικές σκηνές
Camping
Έκθεση Βιβλίου
Κινηματογραφικές προβολές
Graffiti
δωρεάν πάρκινκγ - δωρεάν ίντερνετ

Με μηνύσεις απαντάει ο ΠΑΣ στο δημοσίευμα για διαφθορά

Με μηνύσεις θα απαντήσει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο δημοσίευμα της σελίδας lykavitos.gr,που την εμφανίζει ως εμπλεκόμενη σε υπόθεση διαφθοράς. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος της Ηπείρου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «για άλλη μια φορά γίνεται "στόχος" κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων». Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι η ομάδα μας "εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς! και πιο συγκεκριμένα υπεξαίρεση μεγάλου ύψους", η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 δηλώνει ότι όσοι έχουν αυτή την άποψη θα πρέπει να την αποδείξουν και στις αίθουσες πλέον των δικαστηρίων, καθότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αντικρούσει τα όποια ψευδή και δυσφημιστικά σχόλια εναντίον της.Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, για άλλη μια φορά γίνεται "στόχος" κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων που σκοπό έχουν να πλήξουν το κύρος της ομάδας για την εξυπηρέτηση "άλλων" συμφερόντων».

Δωρεάν λεωφορεία του ΚΕΑΔ-Ομόνοια θα μεταφέρουν Βορειοηπειρώτες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τις εκλογές της Κυριακής

Μαζικά στις κάλπες οι Βορειοηπειρώτες, ετοιμάζονται να κάνουν παρελθόν τον τελευταίο... βρυκόλακα των Βαλκανίων!
  Ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Β.Ντούλες

Μετρά μέρες πολιτικής ζωής στην εξουσία, ο τελευταίος βρικόλακας των Βαλκανίων, ο ανθέλληνας απερχόμενος Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.Ήδη οι Βορειοηπειρώτες, με τη μαζική συμμεμετοχή τους στις κάλπες της Κυριακής, ετοιμάζονται να τον κάνουν οριστικά πια, παρελθόν, τόσο αυτόν όσο και τους Τσάμηδες (και όχι μόνο) συνεργάτες του. Για το σκοπό αυτό, το ΚΕΑΔ-Ομόνοια θα διαθέσει στους ψηφοφόρους του, λεωφορεία για την δωρεάν μεταφορά τους σε όλες τις επαρχίες της Βορείου Ηπείρου από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Για τους βορειοηπειρώτες της Αθήνας, η αναχώρηση θα γίνει από τον σταθμό Λαρίσης την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου, ενώ η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 και την Δευτέρα 24 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα: 210-762.1226 – 210-762.1227 καθώς και στο κινητό 6973.24.36.89. Αντίστοιχα, τα δωρεάν λεωφορεία για τους Βορειοηπειρώτες και τους Ελληνόβλαχους που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αριστοτέλους την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου, ενώ η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 231-121.3750 και 6999-28.56.49.

Κοινή εξόρμηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Δήμου Πρέβεζας για ενημέρωση του κοινού σε θέματα αντιπυρικής προστασίας


Koινή εξόρμηση για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών θα πραγματοποιήσουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Δήμος Πρέβεζας με την συνδρομή της ΛΕΚ την Παρασκευή 21 Ιουνίου.Η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων θα γίνει στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι ενώ στον χώρο θα βρίσκονται και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Η καμπάνια που είναι πανελλαδική , για την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεχιστεί και το Σάββατο 22 Ιουνίου με διανομή φυλλαδίων στα διόδια της ζεύξης στοχεύοντας στην ενημέρωση των εκδρομέων του τριημέρου.Την οργάνωση για την Πρέβεζα έχει αναλάβει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Διοικητή Απόστολο Βασδέκη ο οποίος υπογραμμίζει ότι η ενημέρωση αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.Σύμφωνα με τον κ.Βασδέκη, τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών στην χώρα μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα, σήμερα να αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα ελληνικά δάση και σε πολλές περιοχές να απειλείται ακόμη και η ύπαρξή τους. Οι περισσότερες πυρκαγιές στα δάση είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας και οφείλονται σε πέταμα αναμμένων τσιγάρων, απρόσεκτο άναμμα και εγκατάλειψη εστιών φωτιάς μέσα ή κοντά σε δάση, καθάρισμα χωραφιών με την χρήση φωτιάς και χωρίς την λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων, κάψιμο βοσκοτόπων, εγκατάλειψη και κάψιμο σκουπιδιών, σπινθήρες μηχανημάτων κλπ.Τα φυλλάδια περιλαμβάνουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών οι οποίες μπορεί να εκδηλωθούν ανά πάσα στιγμή προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος


Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας θέτει σε εφαρμογή η Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου εν όψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος.