Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Μεγάλη επιτυχία είχε ο Ποδηλατικός Γύρος της λίμνης Πηγών Αώου


Μεγάλη επιτυχία είχε ο Ποδηλατικός Γύρος της λίμνης Πηγών Αώου που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Μετσόβου, την Κυριακή 16-06-2013.Πάνω από 40 Γιαννιώτες ποδηλάτες , μικροί , μεγάλοι, φοιτήτριες και φοιτητές, ξεκίνησαν το πρωί για το Μέτσοβο. Οι περισσότεροι πήγαν με λεωφορείο και φορτηγό για τα ποδήλατα, ενώ μερικοί έφυγαν με δικά τους ΙΧΕ. Ώρα 09.50 έφτασαν στην 1η διασταύρωση προς τη λίμνη μετά τον Προφήτη Ηλία, όπου περίμεναν ήδη πάνω από 50 Μετσοβίτες ποδηλάτες.Με πολύ κατάλληλες καιρικές συνθήκες, όλοι μαζί ξεκίνησαν την ποδηλατοβόλτα, συνοδευόμενοι από την Τροχαία Μετσόβου και τους Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του ΕΕΣ Ιωαννίνων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, όπως ευχαριστούμε επίσης θερμά και τον οδηγό του φορτηγού που ακολουθούσε τη διαδρομή, και τον ευγενέστατο οδηγό του λεωφορείου. Η διαδρομή ήταν λίγο κουραστική, ο δρόμος σε μερικά σημεία με κατολισθήσεις αλλά προσπελάσιμος, ενώ σε κάποια άλλα σημεία με χαλίκια. Εκεί στα χαλίκια γλίστρησαν δύο Γιαννιώτες ποδηλάτες, ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα, αφού συνέχισαν την ποδηλατάδα.Όμως ένα μικρός Μετσοβίτης, συνοδευόμενος από τον Παππού του, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας, όπου του έγινε συρραφή ενός θλαστικού τραύματος. Ο δεκάχρονος δεν φορούσε κράνος, προσέκρουσε με το ποδήλατο σε πέτρα κατολίσθησης και έπεσε. Όπως όμως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, είναι καλά στην υγεία του. Τους ευχόμαστε γρήγορα περαστικά. Πρέπει να τονίσουμε, ότι η ποδηλατοβόλτα πήρε αρκετά γρήγορο ρυθμό και ίσως για μερικούς να μην ήταν και τόσο απολαυστική. Ειδικά μερικοί Μετσοβίτες ποδηλάτες - παιδιά πίεζαν διαρκώς στην κορυφή της ομάδας και έφευγαν μπροστά αγνωώντας τις συστάσεις.Εμείς θα θέλαμε ποδηλατώντας να απολαμβάνουμε τη φύση , να βλέπουμε τη λίμνη, να βγάζουμε φωτογραφίες … Όμως παρόλα αυτά και στάσεις συγκέντρωσης κάναμε και νερό από τις φυσικές πηγές ήπιαμε και καθαρό αέρα τα πνευμόνια μας γεμίσαμε. Στη «βρύση του λύκου» μας είπαν ότι την ονόμασαν έτσι, επειδή το νερό έβγαινε από το στόμα μιας ξύλινης - σκαλισμένης κεφαλής λύκου. Αυτή την κεφαλή λύκου κάποιος περαστικός επισκέπτης την «πήρε μαζί του».Χαρακτηριστικό το σχόλιο μιας ποδηλάτισσας: « Ε αυτόν, λύκος θα τον φάει». Η διαδρομή ολοκληρώθηκε αρκετά νωρίς, φορτώθηκαν τα ποδήλατα και έγινε μια ημίωρη στάση για καφέ / αναψυκτικά στον Προφήτη Ηλία. Ώρα 15.00 άφιξη και τερματισμός στα Γιάννενα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες ποδηλάτες, οργανωτές, συνδιοργανωτές, Γιαννιώτες και Μετσοβίτες. Η επόμενη εκδήλωση του οφπι είναι τον Σεπτέμβριο.

Αντιδράσεις από Μητροπολίτη και Δήμαρχο Κόνιτσας για τυχόν κλείσιμο του ιστορικού 583 Τάγματος Πεζικού


Νέο πλήγμα θα επιφέρει στην απροστάτευτη ακριτική Ήπειρο, εάν επαληθευτεί η πληροφορία ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει το κλείσιμο του ιστορικού 583 Τάγματος Πεζικού στην Κόνιτσα. Κι αυτό την ώρα που οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών ζητούν περισσότερη αστυνόμευση, διαμαρτυρόμενοι ότι η Πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους.Δεν πέρασε λίγος καιρός από το ειδεχθές έγκλημα των δυο ηλικιωμένων κατοίκων στα Κτίσματα Πωγωνίου και οι επιθέσεις σε σπίτια των ακριτικών χωριών μας συνεχίζονται, επιτείνοντας το κλίμα ανασφάλειας που ήδη επικρατεί σε όλη την παραμεθόριο περιοχή.Τελευταία κρούσματα κλοπών το Σάββατο στο Ορεινό Πωγωνίου, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα, όπου άγνωστοι έκαναν… φύλλο και φτερό δυο σπίτια, αρπάζοντας χρήματα και όποιο άλλο αντικείμενο αξίας βρήκαν.Ευτυχώς εκείνη την στιγμή οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν (είχαν πάει σ’ ένα μνημόσυνο), καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι εξέλιξη θα είχε η περίπτωση που θα βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.Ανάστατοι οι λίγοι κάτοικοι που πραγματικά φυλάττουν Θερμοπύλες, ζητούν το αυτονόητο: Να μπορούν να ζουν ασφαλείς στα χωριά και στα σπίτια τους, χωρίς τον φόβο εάν το επόμενο πρωί θα ξυπνήσουν ζωντανοί!Κι ενώ πολλά είναι τα κρούσματα επιθέσεων κυρίως σε κλειστά σπίτια αποδήμων και μεγάλο το… πλιάτσικο, δεν φαίνεται ακόμη η συντεταγμένη Πολιτεία να ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των κατοίκων της παραμεθόριας περιοχής.Αντίθετα αυξάνονται οι πληροφορίες για περαιτέρω αποδυνάμωσή της, αφού τελευταία ευρέως κυκλοφορεί η είδηση ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει την κατάργηση του 583 Τάγματος Πεζικού στην Κόνιτσα.

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας 
Οργισμένη ήταν η αντίδραση από το Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επιτέθηκε λάβρος κατά του Υπ. Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου ότι αθέτησε το λόγο του, αφού διαβεβαίωνε παλιότερα τον ίδιο, ότι το 583 Τ.Π.δεν πρόκειται να κλείσει με κανένα τρόπο.Και καλεί τον υπουργό ή να διαψεύσει την είδηση περί κλεισίματος ή να υποβάλλει την παραίτησή του.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ακρίτας ιεράρχης «η αγωνία μου έγκειται στο τι θα γίνει εφεξής η ακριτική επαρχία. Οι Συνοριακοί Φρουροί έχουν αποσυρθεί, η Αστυνομία με ασήμαντη δύναμη, ενώ και τα αστυνομικά αυτοκίνητα σπανίως κινούνται, λόγω ελλείψεως βενζίνης. Τώρα κλείνει και το 583 Τ.Π. Κι έτσι από τον Γράμμο μέχρι την Μουργκάνα τα σύνορα μένουν αφύλαχτα και η περιοχή αθωράκιστη. Η είσοδος των ποικιλώνυμων και επικίνδυνων κακοποιών, καθώς και των ναρκωτικών που μας έρχονται κατά τόνους από την γειτονική Αλβανία είναι πλέον ανεξέλεγκτη».

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας 
Θέση για το θέμα του Τάγματος πήρε και ο Δήμαρχος Κόνιτσας Π. Γαργάλας τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «εάν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, διαπράττεται ακόμη ένα τραγικό λάθος, μια εγκληματική πράξη κατά του ακριτικού Δήμου και των πολιτών του. Η πολιτική ηγεσία της χώρας δείχνει το πιο σκληρό, αδιάφορο πρόσωπο, απέναντι σε ένα απομονωμένο και μεθόριο τόπο, καθιστώντας τον ξέφραγο αμπέλι».Και δηλώνει ότι οι κάτοικοι θα αντιδράσουν δυναμικά και δεν θα δεχθούν αποφάσεις ερημοποίησης της περιοχής τους.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Πιστώσεις για το αποχετευτικό στο νησί


Στην έγκριση του ποσού των 280 χιλιάδων ευρώ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο του νησιού και να καταστεί εφικτή η σύνδεση του με τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού.Με τον τρόπο αυτό, επιλύεται μετά από αρκετά χρόνια και τεράστιες ολιγωρίες του παρελθόντος ένα μείζον πρόβλημα για την περιοχή.Το αποχετευτικό δίκτυο στο νησί είχε κατασκευαστεί πριν από δεκατρία χρόνια όμως δεν τέθηκε μέχρι τώρα σε λειτουργία λόγω των προβλημάτων που είχαν ανακύψει.Με την μελέτη που εκπόνησε η ΔΕΥΑΙ και το έργο που δρομολογείται θα επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα αυτά και θα καταστεί εφικτή η σύνδεση του οικισμού με τον βιολογικό καθαρισμό.Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γκέκας και ο Πρόεδρος του Τοπικού ΣυμβουλίουΆρης Λιούμπος έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ για την διάθεση του ποσού των 280 χιλιάδων ευρώ από τον προϋπολογισμό της για την επισκευή του αποχετευτικού συστήματος του νησιού. Ευχόμαστε, ύστερα από παλινωδίες και αδιαφορία ετών να δοθεί λύση στο πρόβλημα που όχι μόνο ταλαιπωρεί τους κατοίκους του νησιού αλλά επιβαρύνει και το περιβάλλον».

«Στοπ» σε κλεμμένα Ι.Χ. στο τελωνείο της Κακαβιάς!

Μ. Στεφάνου: Πολύπλοκα τα τεχνάσματα των κυκλωμάτων

Δύο ακόμη κλεμμένα αυτοκίνητα σταμάτησαν στην πύλη εξόδου προς την Αλβανία οι Τελωνειακοί της Κακαβιάς.Το πρώτο, μια πολυτελής πόρσε καγιέν, εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Την οδηγούσε Αλβανός και επιχείρησε να την εξάγει με πλαστά έγγραφα. Αμέσως οι τελωνειακοί δέσμευσαν το αυτοκίνητο και ο οδηγός του συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.Πιο περίπλοκη, ήταν η υπόθεση εντοπισμού του δευτέρου μάρκας ΑUDI A7, το οποίο επιχείρησε να εξάγει προς Αλβανία Ιταλός, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί «προηγμένη» τεχνολογία. Το αυτοκίνητο έφερε παραποιημένο εγχάρακτο αριθμό πλαισίου και διέθετε πλαστά συνοδευτικά έγγραφα. Οι τελωνειακοί εντόπισαν την παραποίηση, χρησιμοποιώντας διαγωνιστική συσκευή, με επακόλουθο να κατασχεθεί το όχημα και να συλληφθεί ο Ιταλός οδηγός του.Με ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Τελωνείου κ. Μιχάλης Στεφάνου, συγχαίρει τους υπαλλήλους του Τελωνείου, οι οποίοι , όπως αναφέρει, παρά τη μείωση του αριθμού τους, εξακολουθούν να εντοπίζουν τα πολύπλοκα τεχνάσματα των κυκλωμάτων και να αποτελούν πραγματική ασπίδα για τα σύνορα της Ελλάδος και ης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών ο Θανάσης Μανταλόβας

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Μανταλόβας αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Οικονομικών. Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.Ο κ. Μανταλόβας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του και τόνισε ότι θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις του στο κρίσιμο πόστο που αναλαμβάνει.«Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν λόγω του ζητήματος που έχει ανακύψει στην ταμειακή υπηρεσία αλλά και λόγω των αντικειμενικών και σοβαρών προβλημάτων που απορρέουν από τη συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας και ειδικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης.Με τη συνεργασία όλου του δυναμικού της Οικονομικής Υπηρεσίας, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο μέγιστο βαθμό στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών. Πυξίδα μας στην κατεύθυνση αυτή είναι η αξιοπιστία, η διαφάνεια και η διασφάλιση της χρηστής διαχείρισης», αναφέρει στη δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας.

Παραίτηση Βίνη
Σε καθαρά διαδικαστικούς λόγους οφείλεται η παραίτηση του αντιδημάρχου Γιώργου Βίνη, ο οποίος εξακολουθεί να έχει τις ίδιες αρμοδιότητες από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου. Διευκρινίζεται ότι εξ αιτίας της μη εφαρμογής των στοιχείων της τελευταίας απογραφής πληθυσμού, ο αριθμός των αντιδημάρχων στο δήμο Ιωαννιτών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους επτά. Από αυτούς οι πέντε είναι έμμισθοι και οι δύο άμισθοι.Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι ο αντιδήμαρχος οικονομικών πρέπει να υπογράφει εντάλματα και επιταγές, ήταν επιβεβλημένη μία παραίτηση ώστε να ακολουθήσει ο ορισμός.Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Βίνη που διευκόλυνε την κατάσταση αυτή και τόνισε πως «απέδειξε στην πράξη ότι δεν τον ενδιαφέρει ο τίτλος αλλά η προσφορά και το έργο».

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Υφυπουργό Αθλητισμού

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, θα αναθέσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και του ταρτάν του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες». Αυτό οριστικοποιήθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, παρουσία και της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ στα Ιωάννινα. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα διαθέσει κονδύλιο ύψους 800.000 ευρώ και η Περιφέρεια θα αναλάβει τις διαγωνιστικές διαδικασίες, μέσω ειδικής προγραμματικής σύμβασης, που – αν δεν προκύψει άλλο ζήτημα – θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι παρά την κακή εμπειρία που υπάρχει από την ανακατασκευή του Εθνικού Σταδίου το 2009 και παρά τους ενδοιασμούς για τα στενά χρονικά περιθώρια που εκ των πραγμάτων τίθενται, η Περιφέρεια θα αναλάβει τελικά τις διαδικασίες για το νέο έργο, με μοναδικό σκοπό να ολοκληρωθούν οι εργασίες το ταχύτερο δυνατό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Επεσήμανε δε προς όλους ότι μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, οι διαγωνιστικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες και ως εκ τούτου η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει λύσεις συμβατές με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, προκειμένου να υλοποιήσει το έργο με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια.

Στα σχολεία των Ιωαννίνων ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ με τη Φ.Ε.Ι.

Μεγάλη ανταπόκριση, από τους μικρούς μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Πόλης των Ιωαννίνων, γνώρισε το πρόγραμμα της Ε.Ο.Π.Ε. με τίτλο ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ, που υλοποίησε η Φιλαθλητική Ένωση Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Δημοτικών σχολείων της Πόλης μας, τους οποίους και ευχαριστούμε ειλικρινά.Για δύο συνεχόμενες εβδομάδες, αθλητές και αθλήτριες της Φ.Ε.Ι, μαζί με τους υπεύθυνους Προπονητές, βρέθηκαν κοντά στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες για να τους μεταφέρουν γνώσεις και στοιχεία του όμορφου αθλήματος του Βόλλεϋ, αλλά και να τους προσκαλέσουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους μέσα από ένα οργανωμένο, δωρεάν για ένα ολόκληρο μήνα , προπονητικό πρόγραμμα εκμάθησης, που υλοποιείται με την ευθύνη και τη φροντίδα του Σωματείου Φιλαθλητική Ένωση Ιωαννίνων.Ξεκίνησε λοιπόν ήδη το προπονητικό αυτό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών που με τη ζωντάνια τους και τη διάθεσή τους, γεμίζουν κυριολεκτικά τα γυμναστήρια και μας θυμίζουν για άλλη μια φορά ότι το μέλλον είναι τα παιδιά…Το πρόγραμμα ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ θα ολοκληρώσει την πρώτη αυτή φάση στα τέλη Ιουνίου, με τουρνουά μίνι βόλεϊ και ευχάριστες εκπλήξεις, που ετοιμάζουν οι άνθρωποι της Φ.Ε.Ι, και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το τέλος του Καλοκαιριού.

Χρηματοδότηση μελετών για την αποκατάσταση κατολισθήσεων σε Μέτσοβο και Γρεβενίτι

Με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, εντάχθηκε στην ΣΑ. ΜΠΟ030, η χρηματοδότηση μελετών για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στις περιοχές Μετσόβου και Γρεβενετίου. Συγκεκριμένα η πρώτη Τεχνικογεωλογική – Γεωτεχνική και Υδρογεωλογική μελέτη κατολισθητικών φαινόμενων στη Δ.Κ. Μετσόβου έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και η Τεχνικογεωλογική και Υδρογεωλογική μελέτη στην περιοχή Δ.Κ. Γρεβενετίου 100.000 ευρώ.Επίσης με το ποσό των 100.000 ευρώ εντάχθηκε το έργο της Τοπογραφικής Αποτύπωσης Μετσόβου και με το ποσό των 90.000 ευρώ η μελέτη ανακαίνισης – αναδιαρρύθμισης του κτιρίου του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» Άρτας.

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο της Πεδινής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο της Πεδινής, ένα από τα πιο σημαντικά έργα που εκτελούνται στο λεκανοπέδιο, με πολλαπλά μάλιστα οφέλη.Το έργο περιλαμβάνεται σε ένα ευρύ στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, με στόχο να καλύψει όλους τους μεγάλους οικισμούς με αποχετευτικό δίκτυο και να θωρακίσει τη λίμνη.Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 5,4 εκατομμύρια ευρώ. Με βάση τα τεχνικά στοιχεία το αποχετευτικό δίκτυο που θα κατασκευαστεί θα έχει συνολικό μήκος 19.950 μέτρα.Προβλέπεται δε να έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου.Τα εργοτάξια που ήδη έχουν αναπτυχθεί επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.«Με το έργο αυτό αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα, αυτό της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Είχαμε θέσει ως κυρίαρχη προτεραιότητα να καλύψουμε όλους τους μεγάλους οικισμούς του λεκανοπεδίου με αποχετευτικό κι αυτό κάνουμε βήμα- βήμα. Προχωράμε λοιπόν ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και θα προστατεύσει το περιβάλλον και τη λίμνη» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.Για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών ήταν καθοριστική η συμβολή της τοπικής κοινότητας και του αντιδημάρχου Δημήτρη Νάστου.«Είναι ένα έργο υψίστης σημασίας. Ελπίζουμε να εξελιχθούν όλα ομαλά και σε ένα χρόνο από τώρα να έχει δοθεί για χρήση. Πρόκειται για μία σπουδαία παρέμβαση στο τοπικό διαμέρισμα της Πεδινής, η οποία επιλύει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Νάστος.Ο Δήμαρχος έκανε ειδική μνεία στην στοχευμένη δράση και την στρατηγική που αναπτύσσεται με στόχο την διαχείριση των υγρών αποβλήτων σε όλο το λεκανοπέδιο. Στη στρατηγική αυτή εντάσσεται το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΙ που περιλαμβάνει και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού.Ανάλογη είναι η δράση και στον τομέα της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων, στην οποία περιλαμβάνεται η αποκατάσταση της χωματερής στη Δουρούτη, η λειτουργία του ΧΥΤΑ, η προώθηση και η ανάπτυξη της ανακύκλωσης.Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υποβολή του υποέργου προκειμένου να συμπληρωθεί πλήρως η αποκατάσταση στη χωματερή της Δουρούτης. Ο προϋπολογισμός των συμπληρωματικών παρεμβάσεων ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ και με τον τρόπο αυτό δίνεται οριστική λύση στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που είχαν ανακύψει μέχρι σήμερα.

Η UEFA θα αποβάλλει τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Η έκθεση του κλιμακίου, αποκαλύπτει υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων!!!
Νέα υπόθεση διαφθοράς και πιο συγκεκριμένα υπεξαίρεση μεγάλου ύψους αποκαλύπτεται στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου με την υπόθεση αποβολής της ΠΑΣ Γιαννινα απο όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή επί του Ισολογισμού της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (με ημερομηνία 30.06.12), ποσό 831.239,31 ευρώ αφορά σε ποσά που καταβλήθηκαν στον Πρόεδρο του Δ.Σ σε αντίθεση με τις διατάξεις του άρθρου 23α του Κ.Ν 2190/1920 (Συμβάσεις της εταιρείας με μέλη του διοικητικού συμβουλίου).Επιπλέον το εν λόγω ποσό εμφανίζεται στον λογαριασμό του ισολογισμού «Λ.ΓΙΙ.7 – Λ.15» κατά παράβαση των λογιστικών αρχών του ΕΓΛΣ (Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο- ΠΔ 1123/1980), καθώς η αποκλειστική χρήση του εν λόγο λογαριασμού αφορά στην απεικόνιση «Ακινητοποιήσεων υπό εκτέλεση και προκαταβολών σε προμηθευτές παγίου εξοπλισμού» και όχι για προκαταβολές και συναλλαγές οιασδήποτε άλλης φύσεως.Επίσης η ύπαρξη υψηλού ποσού διαθεσίμων στο ταμείο της εταιρείας με ημερομηνία 30.06.12 (€ 1.442.034,93) δεν συνάδει με τις αρχές της «χρηστής διαχείρισης» και «προστασίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας». Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι το ποσό που αφορά σε τραπεζικές καταθέσεις είναι μόλις 6.550,41 ευρώ, αλλά και το γεγονός ότι το αντίστοιχο ποσό διαθεσίμων στο ταμείο της εταιρείας του προηγούμενου ισολογισμού (30.06.11) ανερχόταν στο ποσό των 67.681,50 ευρώ (ποσό εύλογο για τα μεγέθη του Ισολογισμού).Όλα τα παραπάνω, περάν από το γεγονός ότι εγείρουν αβίαστα ζητήματα «χρηστής διαχείρισης» θέτουν εξ’ αντικειμένου εν αμφιβόλω συνολικότερα την αξιοπιστία των μεγεθών του Ισολογισμού, κάτι που ενισχύεται επιπλέον και από την παρατήρηση στην έκθεση του ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για την «περαιτέρω βελτίωση και συντονισμό των υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου».

Με πληροφορίες από το lykavitos.gr

ΔΗΜΑΡ: Παράνομη ενέργεια η μη εκτέλεση της διαταγής του ΣτΕ

Η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ αποτελεί παράνομη ενέργεια, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, έπρεπε ήδη από χθες να καταστούν ενεργές όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ καθώς τονίζει πως η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ είναι άμεσα εκτελεστή.Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με την ΕΡΤ σε λειτουργία ζητεί να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

ΣΥΡΙΖΑ:«Έκθετος και παράνομος» ο πρωθυπουργός, όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση για την ΕΡΤ

«Έκθετος και παράνομος» είναι ο πρωθυπουργός όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την «άμεση συμμόρφωση του κ. Σαμαρά» με την απόφαση.Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης οφείλουν να ξεκαθαρίσουν εάν εξακολουθούν να διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ, και εάν, τελικά, είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν να έλθει στη Βουλή και να την καταψηφίσουν.

ΠΑΣΟΚ: Συμμορφωθείτε με την απόφαση του ΣτΕ - Ανοίξτε τώρα την ΕΡΤ

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου επιβάλλει την άμεση συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή.

Τα αναπηρικά παρκινγκ στην πλατεία Μαβίλη!!!

Με το θέμα που θα ασχοληθούμε δεν είναι της άμεσης επικαιρότητας- όπως είναι η ΕΡΤ, το κίνημα συμπαράστασης της, η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης να κλείσει δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία- μα είναι πάντα επίκαιρο. Ένα θέμα που δυστυχώς εφάπτεται με την καταθλιπτική πραγματικότητα της κρίσης και της διάλυσης του δημοσίου τομέα, χώρου και υπηρεσιών καθώς και της κατάργησης των περισσότερων εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.Το θέμα που θα ασχοληθούμε αφορά τα δικαιώματα στην προσβασιμότητα των πολιτών που είναι ΑμεΑ. Προσβασιμότητα σε μια εργασία ή ένα εισόδημα που θα τους δώσει την δυνατότητα να ζουν με αξιοπρεπή τρόπο. Που σήμερα με την διάλυση του παραγωγικού ιστού, του δημοσίου τομέα και τον κρατικό κοινωνικό ρατσισμό των ΚΕΠΑ, χάνεται, με αποτελέσματα εκατοντάδες χιλιάδες ΑμεΑ να ζουν στην ανασφάλεια και στην φτώχεια!!!!Προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο με τα άθλια- γεμάτα παγίδες- πεζοδρόμια που κάνουν απροσπέλαστο τον δημόσιο χώρο στα ΑμεΑ. Η ίδια και χειρότερη εικόνα με τα ελάχιστα αναπηρικά πάρκινκ που συχνότατα είναι καταλυμένα από οδηγούς που δεν είναι ΑμεΑ, τέτοια γαϊδουριά από συνειδητοποιημένους πολίτες!!!!Ή αναπηρικά πάρκινκ που είναι -επί της ουσίας-σε αχρηστία, όπως είναι το αναπηρικό πάρκινκ στην πλατεία Μαβίλη. Για την ενημέρωση σας ακριβώς δίπλα στην πλατεία Μαβίλη εδώ και πάρα πολλούς μήνες γίνονται έργα απο την ΔΕΥΑΙ. Με αποτελέσματα να βγει σε «αχρηστία» ο χώρος των αναπηρικών πάρκινκ.Δίχως ο Δήμος να είχε την πρόνοια να δημιουργήσει αλλού παρκινγκ γύρω από το χώρο Μαβίλη. Και όχι μόνο αυτό: Δήμος και ΔΕΥΑΙ «παίζουν την κολοκυθιά», μετατρέπονται σε «Άννα και Καϊάφα», όταν τους παίρνεις τηλέφωνο και ρωτάς πότε θα λήξει αυτή η «αχρηστία» των συγκεκριμένων αναπηρικών χώρων στάθμευσης. Δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη και «σφυρίζουν κλέφτικα» !!!!!Ένα κακόπιστο πονηρό μυαλό θα έλεγε πως «αφήνουν» χώρο στα διπλανά ιδιωτικά παρκινγκ Όχι προσωπικά δεν το νομίζω, μάλλον η αιτία είναι η αδιαφορία. Και από μια οπτική αυτό είναι ακόμη χειρότερο!!!!Θα πρότεινα μια πρόσκαιρη ή μόνιμη λύση. Την δημιουργία αναπηρικών χώρων στάθμευσης έξω από το παλαιό Χατζηκώστα, επί της Παπανδρέου ή μέσα στο χώρο του παλαιού Χατζηκώστα, δίπλα στις δομές στα γραφεία συλλόγων και φίλων ΑμεΑ.Είναι απαράδεχτο να κλείνεται αυτός ο χώρος για τα μέλη των συλλόγων- μέχρι πριν λίγους μήνες όλα τα μέλη των συγκεκριμένων συλλόγων είχαν πρόσβαση- γιατί, όπως μαθαίνουμε «διαμαρτυρήθηκαν» ιδιωτικά συμφέροντα. Ο Δήμος Ιωαννιτών, η ΔΕΥΑΙ, αλλά και το νοσοκομείο Χατζηκώστα πρέπει να δώσουν άμεσα λύση!!!!! Είναι ζήτημα δικαιωμάτων, είναι ζήτημα δημοκρατίας!!!!!!

Δημήτρης Αργυρός- οργανωτικός γραμματέας σωματείου αναπήρων νομού Ιωαννίνων

Στις 25 Ιουνίου οι αποφάσεις για την παράταση υποβολής του Ε1

Στις 25 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η περίοδος παράτασης της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι το μέχρι πότε θα επεκταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των φυσικών προσώπων που κανονικά λήγει στις 30 Ιουνίου θα αποφασισθεί κοντά στις 25 Ιουνίου.Σημειώνεται πως ο κ. Θεοχάρης έχει ξεκαθαρίσει πως θα παρασχεθεί μια και μόνον παράταση για την υποβολή του Ε1.Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις εφοριακών, λογιστών και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, η υποβολή των δηλώσεων θα παραταθεί για τα τέλη Αυγούστου. Αυτό διότι εκτιμάται ότι οι περισσότερες δηλώσεις θα συσσωρευθούν στο τέλος της προθεσμίας (30 Ιουνίου) κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε παράταση των προθεσμιών λόγω αντοχών του συστήματος στη υποδοχή των δηλώσεων.Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 450.000 δηλώσεις από το σύνολο των 6.500.000 που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν φέτος.

Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μπαίνει την Παρασκευή, καθώς εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων. Στη συνέχεια, από τις αρχές του επόμενου μήνα και μέχρι τις 12 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα γίνει για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη χρονιά, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας, οι νέοι διεκδικούν 69.288 θέσεις στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας. Δηλαδή 6.800 λιγότερες θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι.Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στην ειδική εφαρμογή που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http: //exams.minedu.gov.grΈξι βήματα παρουσιάζουν Τα Νέα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
-Από το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν οι υποψήφιοι θα πρέπει να πάρουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
-Από το Λύκειο θα πάρουν τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στον οποίο αναγράφονται οι βαθμοί των Πανελλαδικών μετά την προσαρμογή του προφορικού βαθμού στο γραπτό.
-Στη συνέχεια, θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το Μηχανογραφικό και να το υποβάλουν ηλεκτρονικά. Μετά την οριστικοποίηση δεν μπορούν να κάνουν καμία μεταβολή.
-Αν κάποιος από τους υποψηφίους ανήκει σε ειδική κατηγορία, θα πρέπει να έχει έτοιμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά με ημερομηνία όχι μεταγενέστερη από την ημερομηνία υποβολής του μηχανογραφικού. Τα δικαιολογητικά θα τα καταθέσουν στη σχολή επιτυχίας. Αν είναι ελλιπή ή ψευδή, οι υποψήφιοι θα διαγραφούν και θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό από τις Πανελλαδικές για δύο χρόνια.
-Όταν οι απόφοιτοι εισέλθουν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου, πρέπει να ακολουθήσουν τα αναλυτικά βήματα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Μπορούν να κάνουν όσους συνδυασμούς θέλουν και να τους τροποποιήσουν, χωρίς όμως να κάνουν οριστικοποίηση.
-Όταν οι υποψήφιοι κάνουν οριστικοποίηση του μηχανογραφικού, δεν πρέπει να ξεχάσουν να κρατήσουν αντίγραφο.

Τα Γιάννινα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης

«Θέλουμε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις»
Τα Γιάννινα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, όπου και έκανε δηλώσεις σχετικά με τις αλλαγές που θα υποστεί το Εθνικό Στάδιο. Ο Υφυπουργός τόνισε πως στόχος και υποχρέωση της πολιτείας είναι να προσφέρει κατάλληλες εγκαταστάσεις στις ομάδες για να μπορούν να αγωνίζονται και στον κόσμο για να χαίρεται να πηγαίνει στο γήπεδο.Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα υποστούν οι «Ζωσιμάδες», όπου αναμένεται να αλλάξει ο χλοοτάπητας, το σκέπαστρο, όπως και τα αποστραγγιστικά. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε κατά την επίσκεψή του στα Γιάννινα:
Για τους Ζωσιμάδες και την ανακατασκευή του γηπέδου:
«Θέλουμε να έχουμε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις ώστε και οι αθλητές του ΠΑΣ Γιάννινα και οι φιλοξενούμενες ομάδες και ο κόσμος που έρχεται, να το χαίρονται. Θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο με όλα τα καλά και όχι παγοδρόμιο όπως το είχαμε δει σε κάποιον αγώνα. Θα αλλάξει το χόρτο και πάλι μετά το 2009, θα γίνουν από την αρχή τα αποστραγγιστικά και λόγω του ότι παγώνει μια πλευρά του γηπέδου θα αλλάξει κι ένα κομμάτι του σκεπάστρου και θα γίνει από διαφανές υλικό, γιατί και τα αποστραγγιστικά να φτιάξουμε, αν δεν το βλέπει αυτό το κομμάτι του γηπέδου ο ήλιος θα έχουμε πάλι πρόβλημα. Επίσης θα φτιαχτεί το ταρτάν, γιατί θέλουμε να αθλούνται τα παιδιά, ώστε να γίνονται καλοί αθλητές.Όταν κάνεις καλή οικονομία, όλα γίνονται. Πήγαμε και στην Καλλονή πριν μερικές μέρες, είναι μια ομάδα από ένα νησί που απέχει ελάχιστα από τις τουρκικές ακτές και πρέπει να παίζουμε εκεί.Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο φέτος και είναι ευχής έργον να έχουμε ομάδες από την περιφέρεια, όπως έχουμε και την Τρίπολη. Είναι χαρά μας κι εμείς ως Πολιτεία θα πρέπει να βοηθήσουμε τέτοιες προσπάθειες».
Για το κόστος του έργου:
«Θα το δούμε το κονδύλιο. Είναι περίπου 700-800 χιλιάρικα. Θα τα προλάβουμε όλα τα έργα εγκαίρως μην στενοχωριέστε. Το χόρτο πρέπει να είναι κατάλληλο να παίζονται αγώνες. Άλλωστε με ένα καλό χόρτο ανεβαίνει και το επίπεδο του ποδοσφαίρου. Εμείς από την πλευρά μας δίνουμε στους αθλητές τις δυνατότητες που χρειάζονται».
Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή του ΠΑΣ Γιάννινα:
«Δεν είναι δικό μου θέμα. Μου διαμαρτύρονται καμία φορά ορισμένες ομάδες δεν μας έδωσε ο διαιτητής το πέναλτι. Τι να κάνω, να το σφυρίξω και να το δώσω εγώ; Ο καθένας, λοιπόν, στο πόστο του. Η δικιά μου αρμοδιότητα ήταν να έρθω και να δω το γήπεδο, γιατί αν δεν έρθει κάποιος δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα. Τώρα κατάλαβα τι πρόβλημα υπήρχε και ξέρετε επειδή είμαι γεωπόνος, αν ένα λουλούδι το βάλεις σε υπόγειο, θα μαραθεί. Έτσι, λοιπόν, χρειάζεται να δοθεί κι εδώ λύση, ώστε ο ήλιος να βλέπει όλο το γήπεδο».

sport-fm

Την Παρασκευή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής,το θέμα της ΔΟΥ Άρτας

Την παραμονή και τη συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού στη ΔΟΥ Άρτας ζητά με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας.Στο θέμα αυτό επανέρχεται ο βουλευτής, σε συνέχεια σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει στον Υπουργό, προκειμένου να συζητηθεί στη Βουλή στο πλαίσιο των επίκαιρων ερωτήσεων.Στην ερώτησή του ο βουλευτής τονίζει πως ο προωθούμενος σχεδιασμός για τη ΔΟΥ Άρτας πρέπει να επανεξεταστεί και να αναθεωρηθεί η απόφαση που έχει ληφθεί καθώς δεν έχει λάβει υπόψη της ορισμένες βασικές παραμέτρους, όπως τις αυξημένες φορολογικές και ελεγκτικές ανάγκες της ΔΟΥ Άρτας, η οποία εξυπηρετεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων αρκετές εκ των οποίων με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, το μέγεθος της υπηρεσίας σε προσωπικό και υποδομές, το οικονομικό ύψος της λειτουργίας της, το ύψος των εσόδων που είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την υπηρεσία μεταφοράς καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις μετακινήσεις και την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών αλλά και γενικότερα στην επιχειρηματική, οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα ολόκληρου του νόμου.Αναφέρει, επίσης, πως με την απόφαση αυτή «αποδυναμώνουμε ένα ήδη παραγωγικό και αποδοτικό κομμάτι του φοροελεγκτικού μηχανισμού».Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή είναι προγραμματισμένη να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.

Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Hπειρώτης Γ. Μποροδήμος

Στα ύπατα αξιώματα της «Θέμιδος» ο συμπολίτης μας λειτουργός της Δικαιοσύνης

Σε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο Ηπειρώτης κ. Γεώργιος Μποροδήμος και αυτές τις μέρες αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα. Ο διακεκριμένος λειτουργός της «Θέμιδος» ανεβαίνει ένα – ένα και επάξια τα σκαλοπάτια μέχρι τα ύπατα αξιώματα της Δικαιοσύνης, έχοντας σαν ισχυρά όπλα –πέραν των γνώσεων και της εμπειρίας του- το ήθος και την ακεραιότητά του. Στοιχεία, άλλωστε, που τον έχουν καταξιώσει, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά και στο Πανελλήνιο.Ο κ. Μποροδήμος ως Εισαγγελέας Εφετών υπηρέτησε στην Πάτρα και τον Πειραιά, ενώ Εισαγγελέας Πρωτοδικών διετέλεσε και στα Γιάννινα. Είναι βέβαιο, ότι από τη νέα θέση του θα εξακολουθήσει να προσφέρει σημαντικό έργο. Άλλωστε, η Δικαιοσύνη, έχει ανάγκη από ανθρώπους και χαρακτήρες σαν και αυτόν…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζητούν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζήτησαν οι εκπρόσωποι Τύπου του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.Συγκεκριμένα, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης μιλώντας, στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, είπε πως η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει, το μαύρο να ακυρωθεί και στη θέση του να μπουν οι εκπομπές και το πρόγραμμα της ΕΡΤ, ως είχαν.Σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό, και ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς χθες.«Εμείς, αυτό που είπαμε και είπε και ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των τριών, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ», εξήγησε και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας και «όχι μεσοβέζικα πράγματα».

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας θέτει σε εφαρμογή η Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου εν όψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ:Στη βουλή η σχεδιαζόμενη Κατάργηση του 583 Τάγματος Πεζικού και οι αποσπάσεις των αστυνομικών στον Έβρο!

Στη βουλή έφερε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής το από 16/06/2013 ψήφισμα του δήμου Κόνιτσας με θέμα «Η σχεδιαζόμενη Κατάργηση του 583 Τάγματος Πεζικού».Στο ψήφισμα αποφασίστηκε ομόφωνα η διατύπωση της καθολικής αντίθεσής στην κατάργηση του ιστορικού 583 Τ.Π.,η διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση και κατάργηση δημοσίων οργανισμών, δομών και υπηρεσιών του Δήμου, οδηγώντας την περιοχή στην ερημοποίηση και τη φτωχοποίησής της, ο χαρακτηρισμός
ως ανεπιθύμητους στον τόπο μας όσους συμφωνούν και υπογράφουν ανάλογες αποφάσεις και οι ενέργειες, με κάθε θεσμικό, νομικό και αγωνιστικό μέσο προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να προστατευτούν τα ζωτικά συμφέροντα του τόπου και των Δημοτών.Επισης,αναφορικά με τη φύλαξη των παραμεθορίων περιοχών και με αφορμή την από 17/06/2013 επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν.Δένδια, κατατέθηκε αναφορά στην οποία αναφέρεται περιληπτικά πως τα προβλήματα λαθρομετανάστευσης έχουν μειωθεί δραστικά για να χρειάζονται τέτοια δύναμη στον Έβρο.Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται επίσης για την οικογενειακή τους συνοχή και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα περιστατικά κλοπών, διαρρήξεων και άλλων εγκλημάτων στην περιοχή των Ιωαννίνων, αρχής γεννωμένης από το αιματηρό περιστατικό στο Πωγώνι.Τέλος ζητούν τον επανασχεδιασμό και τον εξορθολογισμό της όλης επιχείρησης"Ασπίδα", με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των τοπικών κοινωνιών.Με αφορμή τις καταθέσεις των αναφορών ο κ. Κασσής έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Μετά την ανεπαρκή απάντηση που έλαβα από την κ. Δένδια αναφορικά με τη φύλαξη στην Ήπειρο, με την οποία είπε με λίγο λόγια ότι ΄΄όλα βαίνουν καλώς΄΄, έρχονται οι πληροφορίες περί κλεισίματος του 583 Τ.Π και οι διαμαρτυρίες των αστυνομικών για την προχειρότητα σχεδιασμού και εκτέλεσης της επιχείρησης"Ασπίδα".Οι αυξανόμενες κλοπές και διαρρήξεις στα Γιάννενα αποτελούν μια θλιβερή πραγματικότητα, που το Υπουργείο πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και όχι με αριθμούς…"

«Μελωδικές αποχρώσεις» από παιδικές φωνές στην Περίβλεπτο

Μεγάλη επιτυχία είχε η ετήσια εκδήλωση της ενορίας


Τις μελωδικές φωνές των παιδιών της ενορίας Περιβλέπτου απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού.Πρόκειται για την καθιερωμένη τελετή λήξης των ενοριακών μαθημάτων ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών, στην οποία πάνω από 60 παιδιά παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα με μουσικές μελωδίες υψηλού επιπέδου, τις οποίες διδάσκονται από μουσικούς του «Τσακάλωφ» καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «μελωδικές αποχρώσεις» και πράγματι τα κομμάτια που έπαιξαν τα παιδιά καθήλωσαν γονείς, συγγενείς και φίλους, γι’ αυτό και εισέπραξαν στο τέλος της βραδιάς το πιο ζεστό χειροκρότημα.Ας σημειωθεί ότι η ενορία Περιβλέπτου είναι από τις πιο δραστήριες ενορίες της πόλης, πραγματοποιώντας συχνά επιτυχημένες εκδηλώσεις, με την φροντίδα του εφημέριου του Ναού παπα-Χρήστου.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κοινή εξόρμηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Δήμου Πρέβεζας για ενημέρωση του κοινού σε θέματα αντιπυρικής προστασίας

Koινή εξόρμηση για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών θα πραγματοποιήσουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Δήμος Πρέβεζας με την συνδρομή της ΛΕΚ την Παρασκευή 21 Ιουνίου.Η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων θα γίνει στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι ενώ στον χώρο θα βρίσκονται και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Η καμπάνια που είναι πανελλαδική , για την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεχιστεί και το Σάββατο 22 Ιουνίου με διανομή φυλλαδίων στα διόδια της ζεύξης στοχεύοντας στην ενημέρωση των εκδρομέων του τριημέρου.Την οργάνωση για την Πρέβεζα έχει αναλάβει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Διοικητή Απόστολο Βασδέκη ο οποίος υπογραμμίζει ότι η ενημέρωση αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.Σύμφωνα με τον κ.Βασδέκη, τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών στην χώρα μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα, σήμερα να αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα ελληνικά δάση και σε πολλές περιοχές να απειλείται ακόμη και η ύπαρξή τους. Οι περισσότερες πυρκαγιές στα δάση είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας και οφείλονται σε πέταμα αναμμένων τσιγάρων, απρόσεκτο άναμμα και εγκατάλειψη εστιών φωτιάς μέσα ή κοντά σε δάση, καθάρισμα χωραφιών με την χρήση φωτιάς και χωρίς την λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων, κάψιμο βοσκοτόπων, εγκατάλειψη και κάψιμο σκουπιδιών, σπινθήρες μηχανημάτων κλπ.Τα φυλλάδια περιλαμβάνουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών οι οποίες μπορεί να εκδηλωθούν ανά πάσα στιγμή προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η μαύρη οθόνη συμβολίζει το τέλος της αδιαφάνειας

«Τα δύσκολα και πολύπλοκα ζητήματα απαιτούν δύσκολες και γενναίες αποφάσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου.Μιλώντας για το ζήτημα της ΕΡΤ, η κα Ασημακοπούλου σημείωσε πως «ο Πρωθυπουργός κλήθηκε να λύσει ένα Γόρδιο δεσμό», ενώ πρόσθεσε πως «ό,τι δε λύεται, κόπτεται».«Η εικόνα της "μαύρης οθόνης" της ΕΡΤ συμβολίζει το τέλος της εποχής της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς», συμπλήρωσε η ίδια.Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε επίσης λόγο για μύθους, που, όπως είπε, καλλιεργούνται συστηματικά και μονόπλευρα τα τελευταία 24ωρα από τα γνωστά κέντρα υπεράσπισης των προνομίων και του «βολέματος» των ολίγων και καταπέφτουν.«Η νέα δημόσια τηλεόραση που θα λειτουργήσει άμεσα θα σηματοδοτήσει την απαρχή της επικράτησης της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας» κατέληξε .

21 νέων σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό!!!

8 στην ανύπαρκτη Ιόνια Οδό και 7 στον... Ε-65 που δεν υπάρχει!!!
 Δεν την... “παλεύουν” καθόλου στην κυβέρνηση Σαμαρά, αφού με δεδομένη την παρατεταμένη οικονομική κρίση που έχει γονατίσει την οικονομία του τόπου, έρχονται εντελώς ανάλγητα και διαρρέουν θα δημιουργηθούν 43 νέοι σταθμοί διοδίων σε όλη τη χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα, αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 75 στο σύνολο των 1.750 χιλιομέτρων του εθνικού οδικού δικτύου της Ελλάδας. Το παράδοξο είναι,ότι το αντίτιμο αναμένεται να τριπλασιαστεί, καθώς αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι εάν διαιρεθούν τα χιλιόμετρα των αυτοκινητοδρόμων με τον αριθμό των διοδίων προκύπτει ένας σταθμός ανά μόλις 23 χιλιόμετρα. Ο προγραμματισμός προβλέπει τη δημιουργία 21 νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, 8 στην Ιόνια Οδό και 7 στην Κεντρική Οδό Ε65, ένα δρόμο που σύμφωνα με τον σχεδιασμό δεν θα συνδέεται ούτε με την Αθηνών - Λαμίας ούτε με την Εγνατία Οδό, τα επόμενα χρόνια.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων,ζητά την άμεση μείωση των αποσπασμένων αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού, απευθύνεται για μία ακόμη φορά στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στους βουλευτές του Νομού,ζητά την άμεση μείωση των αποσπασμένων αστυνομικών.Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:"Η Ένωσή μας , με αφορμή την παρέλευση δέκα μηνών από την έναρξη της επιχείρησης "Ασπίδα" και ενόψει της αποστολής του νέου "εκστρατευτικού σώματος"για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο , θα ήθελε να επισημάνει τα εξής :
1. Όσον αφορά την επιχείρηση τουλάχιστον για την περιοχή του Έβρου δεν υφίστανται πλέον πρόβλημα καθώς οι μεταναστευτικές ροές που υπήρξαν τον Αύγουστο του 2012 πλέον δεν υπάρχουν, αφού τις περισσότερες ημέρες του τελευταίου τετραμήνου η εισροή παράνομων μεταναστών είναι απειροελάχιστη ως μηδενική.
2. Λόγω των ακινητοποιημένων οχημάτων οι συνάδελφοι διατίθενται πεζοί και εγκαταλείπονται κυριολεκτικά"στο έλεος του Θεού",σε σημεία κατά μήκος του ποταμού Έβρου για οκτώ ολόκληρες ώρες γεγονός το οποίο εγκυμονεί κίνδυνους για την υγεία τους κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αλλά και της πληθώρας κουνουπιών .
3. Πίσω στο Νομό μας οι συνεχιζόμενες αυτές αποσπάσεις έχουν δημιουργήσει αλυσίδα αρνητικών επιπτώσεων στην οικογενειακή συνοχή των συναδέλφων αφού αναγκάζονται να εγκαταλείψουν για μεγάλο χρονικό διαστήματα τις οικογένειες τους , καθώς και οργανωτικά προβλήματα στις ήδη επιβαρυμένες υπηρεσίες μας ,με αντίκτυπο (σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδονται προς ενημέρωση από τις Αστυνομικές υπηρεσίες ) την μη επαρκή Αστυνόμευση. Βλέπουμε πλέον την εγκληματικότητα να αυξάνεται καθώς καθημερινά είναι τα κρούσματα κλοπών και ληστειών , αυξάνεται δε και η λεγόμενη βαριά εγκληματικότητα με αποκορύφωμα το ειδεχθές και αποτρόπαιο έγκλημα που έλαβε χώρα στο ακριτικό χωριό Κτίσματα Πωγωνίου όπου έχασαν την ζωή τους δύο συνάνθρωποί μας.Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά πως ο ακριτικός Νομός Ιωαννίνων με την μορφολογία του εδάφους που έχει, καθώς και την γειτνίαση του με την Αλβανία παρουσιάζει τεράστια προβλήματα με λαθρομετανάστευση, ναρκωτικά ,trafficking, βαρέα όπλα κ.α .
4. Το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων μας έχει ήδη συμπληρώσει τον μέγιστο χρόνο απόσπασης , ενώ οι περισσότεροι από τους εναπομείναντες έχουν υπόλοιπο που δεν ξεπερνά τον ένα μήνα , διάστημα μικρότερο από αυτό που απαιτείται να καλυφθεί .Κατόπιν των ανωτέρω και με γνώμονα το συμφέρον της Χώρας ,της Υπηρεσίας καθώς και των συναδέλφων μας ευελπιστούμε πως θα λάβετε υπόψη τα νέα δεδομένα προχωρώντας στον επανασχεδιασμό και εξορθολογισμό της όλης επιχείρησης, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των αποσπασμένων προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότητα της επιχείρησης στην περιοχή του Έβρου , οι τοπικές κοινωνίες μας να απολαμβάνουν της αστυνόμευσης που τους αξίζει αλλά και οι συνάδελφοί μας να πάψουν επιτέλους να είναι μετανάστες στην ίδια τους την χώρα.

Ποιους στέλνει η Πρέβεζα στο συνέδριο της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων της Πρέβεζας α το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Το εκλεκτορικό σώμα που συγκροτείτε από την Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ), από τους εκπροσώπους στην αυτοδιοίκηση και το αγροτοσυνεταιριστικό κίνημα, εξέλεξε ως συνέδρους :
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ( ΜΙΚΤΟ )
ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Με 39 σταυρούς
ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Με 35 σταυρούς
ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Με 28 σταυρούς
ΣΜΠΟΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Με 25 σταυρούς
ΣΑΡΑΜΠΑΣΙΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Με 18 σταυρούς
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ( ΓΥΝΑΙΚΕΣ )
ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ με 52 σταυρούς
ΛΑΠΠΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ με 35 σταυρούς
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ με 20 σταυρούς
ΖΟΡΜΠΑ ΚΥΡΙΑΚΗ με 16 σταυρούς
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ Κ.Ε.
ΜΟΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με 80 σταυρούς
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΩΝ και ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ με 14 σταυρούς
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ με 27 σταυρούς

Δημοτική Ραδιοφωνία

Δυο νέοι Γιαννιώτες εκλέχτηκαν στο πρόσφατο 9ο τακτικό συνέδριο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Δυο νέοι Γιαννιώτες εκλέχτηκαν στο πρόσφατο 9ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου που έγινε στην Αθήνα 14-15 Ιουνίου.Πρόκειται για τους:Αποστόλη Μπαρσούκη ,νέο οικονομολόγο που ξεκίνησε από την ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Μακεδονίας διατέλεσε Γ. Γραμματέας Τ.Ο Ιωαννίνων, ο οποίος εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.Και τον Χρήστο Βίνη ,Πολιτικό Μηχανικό και Μηχανικό Περιβάλλοντος Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που αναδείχθηκε μέσω της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης και συνέχισε ως μέλος εκτελεστικού της ΟΝΝΕΔ, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, ο οποίος εκλέχτηκε στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Δωρεάν λεωφορεία του ΚΕΑΔ-Ομόνοια θα μεταφέρουν Βορειοηπειρώτες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τις εκλογές της Κυριακής

Μαζικά στις κάλπες οι Βορειοηπειρώτες, ετοιμάζονται να κάνουν παρελθόν τον τελευταίο... βρυκόλακα των Βαλκανίων!
  Ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Β.Ντούλες

Μετρά μέρες πολιτικής ζωής στην εξουσία, ο τελευταίος βρικόλακας των Βαλκανίων, ο ανθέλληνας απερχόμενος Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Ήδη οι Βορειοηπειρώτες, με τη μαζική συμμεμετοχή τους στις κάλπες της Κυριακής, ετοιμάζονται να τον κάνουν οριστικά πια, παρελθόν, τόσο αυτόν όσο και τους Τσάμηδες (και όχι μόνο) συνεργάτες του. Για το σκοπό αυτό, το ΚΕΑΔ-Ομόνοια θα διαθέσει στους ψηφοφόρους του, λεωφορεία για την δωρεάν μεταφορά τους σε όλες τις επαρχίες της Βορείου Ηπείρου από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Για τους βορειοηπειρώτες της Αθήνας, η αναχώρηση θα γίνει από τον σταθμό Λαρίσης την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου, ενώ η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 και την Δευτέρα 24 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα: 210-762.1226 – 210-762.1227 καθώς και στο κινητό 6973.24.36.89. Αντίστοιχα, τα δωρεάν λεωφορεία για τους Βορειοηπειρώτες και τους Ελληνόβλαχους που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αριστοτέλους την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου, ενώ η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 231-121.3750 και 6999-28.56.49.

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΗΝ ΕΚΑΜ ΤΟ Σ/Κ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Το DNA του Αλβανού δραπέτη Ilir Kupa έχουν οι αρχές μετά την ληστρική επίθεση με την κλοπή του Volvo του πρώην υπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου στον Πάνορμο Φωκίδας. Στα αντικείμενα [Καλάσνικοφ και TNT] που βρέθηκαν στο όχημα ανιχνεύτηκε η «ταυτότητα» του 27χρονου, που αποτελεί το αναπόσπαστο κομμάτι της δολοφονικής ομάδας του διαβόητου Κόλα. Από το πρόπερασμένο Σάββατο, η Κατεχάκη γνώριζε πως πρόκειται για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων αλλά δυο ημέρες πριν την δολοφονία του Υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, αποφασίστηκε να αποσυρθεί μέχρι νεωτέρας για Σαββατο-Κύριακο στην Αθήνα η ομάδα της ΕΚΑΜ που είχε σπεύσει στην περιοχή. Οι Αλβανοί που βαρύνονται και με την δολοφονία 25χρονης οδηγού στην Κόρινθο, με τα εκρηκτικά που κουβαλούσαν σκόπευαν να απελευθερώσουν βαρυποινίτη των φυλακών Μαλανδρίνου, αλλά τους πρόλαβε η υποψία πως τα κλεμμένα οχήματά τους έγιναν αντιληπτά από τους διώκτες τους, γι αυτό και πρόλαβαν να κάψουν την 500αρα Mercedes του πρώην διοικητή της ΔΕΗ που επίσης εκείνο το βράδυ του Σαββάτου είχαν αρπάξει από τον Πάνορμο!

Πανηγυρική η τελετή λήξης των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης

Φωτογραφία από το kozan.gr
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης επέλεξε η τελετή λήξης των χορευτικών του τμημάτων για το σχολικό έτος 2012-13, να γίνει στο καταπράσινο χώρο του Πάρκου του. Σε μια ζεστή, καλοκαιρινή βραδιά το απόγευμα της Κυριακής της 16ης Ιουνίου 2013, τα νεαρά μέλη των χορευτικών του τμημάτων όπως και οι γονείς τους , απελευθερωμένοι από την έννοια των μαθημάτων και τις σκοτούρες της ζωής ξεφάντωσαν με πολύ-πολύ παιχνίδι και χορό.Οι ετοιμασίες του Συλλόγου και τα πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς των παιδιών έδωσαν στην εκδήλωση ένα καθαρά οικογενειακό χαρακτήρα , το οποίο αποτελεί το βασικό μέλημα του Συλλόγου Ηπειρωτών.Μάλιστα στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου , κ. Κωνσταντίνος Τσιάντας αφού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα όσο ποτέ άλλοτε, της συνέχισης των χορευτικών τμημάτων και τη νέα σχολική χρονιά, ευχαρίστησε τους γονείς γιατί την εμπιστοσύνη που δείχνουν απέναντι στο Σύλλογο.Το κέφι και η ζωντάνια της εκδήλωσης ήταν τέτοια που στο τέλος της βραδιάς μικροί φίλοι του Συλλόγου απελευθερωμένοι από την αγωνία που κρύβει η ηλικία τους, πήραν το μικρόφωνο και τραγούδησαν δημοτικά και σύγχρονα τραγούδια αφήνοντας άφωνους τους μεγαλύτερους της παρέας.Η επόμενη, μεγάλη, προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης έχει ορισθεί στις 24 Αυγούστου 2013 στο ίδιο χώρο, του Πάρκου Ηπειρωτών , με το «Ηπειρώτικο Πανηγύρι».

Μια φωτογραφία (...Γιαννιώτικη), χίλιοι (..σχεδόν) στίχοι....

Στη Σκάλα η χειράμαξα
Στη φωτογραφία : Γιάννινα, 1980. Σκάλα. Χειράμαξα ..στη σύνταξη, αγναντεύει το Μιτσικέλι και θυμάται...

Την Πλάση μια και δυο και τρεις,
εσήκωσε η χειράμαξα,
η λαίδη της υπομονής,
του τίμιου ιδρώτα η άνασσα.

Βρυσούλα-Αηδόνι-Κουρμανιό,
Πλατεία-Κάστρο-Πέραμα ,
σούρουπο,γιόμα, πρωινό,
απόγιομα, ξημέρωμα,

το δρομολόι της μιας δραχμής
τ' αγάπησε, το τίμησε
κι εντέλει, τρεις καραγωγείς
-νέοι όλοι- νεκροφίλησε.
...........................................
Τώρα στη Σκάλα ολημερίς,
με του Νοτιά το φίλημα,
τα πήγαιν'-έλα μιας ζωής
μετράει στο ηλιοβασίλεμα...

Τρίζει η παλιά της, η σκεβρή
καρότσα, καθώς σέπεται.
"Θα 'ναι η βροχή κι οι κεραυνοί
στο Μιτσικέλι" σκέφτεται...

Άγγελος Παπαγεωργίου

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ - Μετονομάστηκε το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Προσοχή απαιτείται στη συμπλήρωση του φετινού μηχανογραφικού για τους φετινούς υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σύμφωνα με το Σχέδιο «Αθηνά» και συγκεκριμένα με το υπ’ αριθμ. 105 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 137/5-6-2013, Τεύχος Α’), το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετονομάστηκε σε Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής με αύξηση της διάρκειας φοίτησης από τέσσερα σε πέντε χρόνια. Στο μηχανογραφικό δελτίο που συμπληρώνουν αυτή την περίοδο οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Τμήμα εμφανίζεται με τη νέα του ονομασία. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές οι οποίοι θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα σπουδών πενταετούς διάρκειας που θα οδηγεί στην απόκτηση «Διπλώματος Μηχανικού Hλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής».

Ο Πάστορας, ο ΟΠΑΠ, ο Σωκράτης, ο Βαρδής, ο Μπόμπολας και η Πετρούλα που έμεινε με το στόμα ανοιχτό!

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ρεσιτάλ Παστορικής τακτικής που θα το ζήλευε ακόμη και το βαθύ κράτους του Βατικανού από τον Πάστορα Κουβέλη.Για τον Φώτη Κουβέλη, η πολιτική επιβίωση είναι η ύψιστη Τέχνη, η τέχνη των τεχνών. Το απέδειξε για μια ακόμη φορά, αυτός ο εναερίτης των λέξεων, στην προσπάθειά του να έχει τον έλεγχο των εξελίξεων στην υπόθεση αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.Την Τετάρτη το μεσημέρι-πριν την νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών-εντελώς «τυχαία» έχει οριστεί εκτάκτως-είθισται να γίνεται Πέμπτη- η συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΠΑΠ για το φλέγον ζήτημα της νέας σύμβασης με την Intralot για την παροχή υπηρεσιών τεχνολογικής υποστήριξης από την εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη προς τον Οργανισμό.Λίγες ώρες αργότερα θα γίνει η σύσκεψη των 3 πολιτικών αρχηγών, η “ψυχολογία” των οποίων θα επηρεαστεί άμεσα από το τι θα γίνει στο συγκεκριμένο δ.σ. του ΟΠΑΠ. Εδώ όπου και τα 3 κόμματα έχουν τους ανθρώπους τους. Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στον ΟΠΑΠ είναι ο κ. Πάνος Κολιοπάνος, πρώην διευθυντής του ρ/σ Φλας, επί ιδιοκτησίας Κόκκαλη.Με απλά λόγια, το αν θα πέσει η κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές εξαρτάται από το τι θα συμβεί στο δ.σ του ΟΠΑΠ στο Περιστέρι.Και οι 3 πολιτικοί αρχηγοί-άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο-έχουν προσωπικό πολιτικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην αποκρατικοποίηση του αμαρτωλού Οργανισμού. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ΜΜΕ. Κι ο λόγος είναι απλός και διαχρονικός-όσο και το παλαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Τα λεφτά.Η ιερή αγελάδα του ΟΠΑΠ ταίζει δεκαετίες ολόκληρες το πολιτικό και μηντιακό παρακράτος. Η διάθεση λοιπόν των Σαμαρά, Βενιζέλου και Πάστορα στην σύσκεψη της προσεχούς Τετάρτης θα είναι άμεσα εξαρτημένη από το πως θα εξελιχθεί το δ.σ. του ΟΠΑΠ.Τώρα, το πόσο κόπτεται ο Πάστορας Κουβέλης για παράδειγμα, για τους 2500 εργαζόμενους της ΕΡΤ φάνηκε από την δήλωσή του αμέσως μετά την σύσκεψη των 3 κιμπάρηδων στο Μαξίμου. Ο πόνος του για τις απολύσεις διατυπώθηκε μέσα σε δύο λέξεις, την λέξη «αναδιαρθρώσεις» και «εξορθολογισμός». Μέσα σ΄αυτές τις δύο λέξεις ο εναερίτης του λόγου, Πάστορας Κουβέλης, μπόρεσε να χωρέσει τους 2500 εργαζόμενους για τους οποίους έχει χάσει τον ύπνο του. «Οι αναδιαρθρώσεις, ο εξορθολογισμός, όλα εκείνα που αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων πρέπει να δρομολογηθούν…”.Οι 2500 απολύσεις έγιναν απλά αντιμετώπιση των προβλημάτων που πρέπει να δρομολογηθούν κατά τον Πάστορα Κουβέλη, τον φίλο του διανοούμενου-συγγραφέα της Κάτω Κηφισιάς Σταμάτη Μαλέλη, μέντορα της Πετρούλας.Είναι ο ίδιος –ο Κουβέλης-ο οποίος έχει ξεπεράσει ακόμη και τον συγχωρεμένο Ανδρέα Παπανδρέου στην παραποίηση των λέξεων σε μια προσπάθεια να τις μετατρέψει σε φερετζέ και να κρυφτεί πίσω από αυτές.Στην αρχή του Μνημονίου ο Πάστορας ανακάλυψε την “απαγκίστρωση”.Αφού μας έπρηξε με την απαγκίστρωση, ήρθε να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας, από την οποία ο ίδιος δεν λέει να απαγκιστρωθεί-εκτός αν του το απαιτήσουν οι "περιστάσεις".Για να δικαιολογήσει το ασίγαστο πάθος του για εξουσία στην προηγούμενη σύναξη των 3 μας παρουσίασε μια ακόμη λεκτική παπάρα: “Δεν είναι απαρχή ρηγμάτωσηςτης κυβέρνησης το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…”Αυτό μας είχε πει ο θεούλης!Μάλιστα χθες προσπάθησε να επαναλάβει τον εαυτό του, αλλά επειδή έχει το μυαλό του στο «Περιστέρι» ήταν κατώτερος του αναμενόμενου. Η λεκτική του παπαριά περιορίστηκε στο «επισπεύδουσα δύναμη”. (Η Δημοκρατική Αριστερά, όχι μόνο δεν είναι αντίθετη με τις μεταρρυθμίσεις, αλλά είναι η επισπεύδουσα δύναμη.)Αυτός είναι ο Πάστορας Κουβέλης, η ικανότητα του οποίου να επιβιώνει πολιτικά είναι σχεδόν παροιμιώδης. Κι όχι μόνο αυτό. Ο Πάστορας καταφέρνει να είναι αγαπητός ακόμη και σε -μέχρι πριν κάποια χρόνια- αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ορκισμένους εχθρούς όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης.Τον Πάστορα μας λοιπόν σήμερα τον αγαπούν εξίσου ο Σωκράτης, ο Βαρδής, ο Μπόμπολας και η πολύγλωσσος Πετρούλα, η οποία έχει μείνει πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τον Μαλέλη να ομιλεί με δέος για τον Πάστορά μας.

Ημερίδα: Αώος, πηγή ζωής για την φύση και τον άνθρωπο


Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 11:00-16:00, στο Καταφύγιο «Βάλια Κάλντα», θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα Αώος, Πηγή ζωής για τη Φύση και τον Άνθρωπο σε διοργάνωση της Κίνησης για την Προστασία του Αώου και υπό την αιγίδα των Δήμων Ζαγορίου και Κόνιτσας.Ομιλητές:
-Στέργιος Βέργος, Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, καθηγητής τμημ. Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Λάρισας
-Βασίλης Νιτσιάκος, Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
-Γιάννης Παπαδημητρίου, Δικηγόρος, Περ. Σύμβουλος, Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης “ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο”
-Θεοδότα Νάντσου, Συντονίστρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής WWF Ελλάς
-Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου.
-Κρίτων Αρσένης, Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης,Ευρωβουλευτής
-Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ικανοποίηση για τις παρεμβάσεις στις φυλακές Σταυρακίου


Την ικανοποίησή τους για τη θετική ανταπόκριση της πολιτείας, Υπουργείο Δικαιοσύνης και Περιφέρειας Ηπείρου στο αίτημα της Διεύθυνσης του σωφρονιστικού καταστήματος, αλλά και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, εκφράζουν τα συνδικαλιστικά στελέχη σε τοπικό επίπεδο.Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, το επόμενο διάστημα και μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανακατασκευής ενός μεγάλου τμήματος του κτιρίου των φυλακών Σταυρακίου. Οι παρεμβάσεις αφορούν την κατασκευή νέου δαπέδου στον προαύλιο χώρο, την αντικατάσταση μόνωσης του δώματος του κτιρίου της φυλακής και του κτιρίου διοίκησης, αλλά και παρεμβάσεις για την αποτροπή προσγείωσης ελικοπτέρου στον αύλειο χώρο των φυλακών.Ο προϋπολογισμός των εργασιών ξεπερνά τις 200.000 ευρώ ποσό που θα καλυφθεί από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.Για την ικανοποίηση ενός αιτήματος πολλών ετών των σωφρονιστικών υπαλλήλων και της Διεύθυνσης των φυλακών έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου των σωφρονιστικών υπαλλήλων στα ΓΙάννενα Χρήστος Αυδίκος. Σημείωσε όμως πως παράλληλα έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι σε γνώση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών το αίτημα για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής ενός δώματος για την ασφάλεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων.«Μετά τα περιστατικά αποδράσεων και ειδικά μετά από αυτό στις φυλακές Τρικάλων, δόθηκε μεγαλύτερο βάρος στην πρόληψη των αποδράσεων. Σε κάθε περίπτωση είναι θετική εξέλιξη, αφού ικανοποιείται ένα αίτημα πολλών ετών, όμως περιμένουμε την ικανοποίηση και του αιτήματος για την κατασκευή ενός δώματος που προορίζεται για την ασφάλεια των υπαλλήλων», τόνισε ο κ. Αυδίκος.

Ελλείψεις σε προσωπικό
Το σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού εν αναμονή της προκήρυξης για την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων για όλα τα καταστήματα της χώρας.Ήδη το νεόκτιστο σωφρονιστικό κατάστημα στη Νιγρίτα Σερρών λειτουργεί με αποσπάσεις υπαλλήλων από άλλες φυλακές, όπως και αυτό των Χανίων, ενώ αναμένεται η έναρξη λειτουργίας των νέων φυλακών στη Δράμα.Στα Γιάννενα έχει ζητηθεί η ενίσχυση με 15 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, καθώς μεγάλος αριθμός έχει αποχωρήσει με πρόωρη συνταξιοδότηση από το 2009 μέχρι σήμερα.Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε εδώ και λίγες εβδομάδες με τη συνταξιοδότηση του ενός και μοναδικού γιατρού των φυλακών, με τη Διεύθυνση να έχει ζητήσει την αίτηση πρόσληψης αντικαταστάτη του.Τέλος, ο κ. Αυδίκος αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις πληρωμών των υπαλλήλων, στους οποίους οφείλονται τα νυχτερινά για δέκα μήνες του 2012 και για τους πέντε πρώτους μήνες του 2013.«Κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει την τεράστια υπομονή των συναδέλφων και το ότι έβαλαν μεγάλη πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα για να λειτουργούν αξιοπρεπώς τα σωφρονιστικά καταστήματα και χωρίς προβλήματα», σημείωσε.Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μετά την απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων για αρκετές εβδομάδες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν ρεπό ή άδειες στα πλαίσια ενίσχυσης των μέτρων επιφυλακής.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Στις 21 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελληνίων


Την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 1 το μεσημέρι τελειώνει η αγωνία των μαθητών που έδωσαν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις. Το παραπάνω προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθυντές Λυκείων.Στο έγγραφό αυτό παρουσιάζεται όλο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για τη διακίνηση των βαθμολογιών και των αποκομμάτων των τετραδίων εξέτασης από το Υπουργείο προς τα σχολεία της χώρας.

ΑΡΤΑ: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 21χρονου Πακιστανού

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, η ανθρωποκτονία 21χρονου Πακιστανού, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος προχθές ) το απόγευμα στη Βίγλα Άρτας. Ο θανών είχε βρεθεί σε χώρο επιχείρησης εκτροφής βοοειδών, μέσα σε αύλακα γεμάτο λύματα και έφερε τραύματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.Δράστης είναι ένας 37χρονος ομοεθνής του, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες στην περιοχή της Άρτας. Εξετάζονται τα ακριβή αίτια και οι επιμέρους συνθήκες διάπραξης της ανθρωποκτονίας.Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και ο 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος προέκυψε ότι απασχολούσε στο χώρο των εγκαταστάσεων παράνομα αλλοδαπούς.Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Άκρως συμφέρον για τον ΠΑΣ Γιάννινα το deal με την Κάλιαρι για τον Οικονόμου!

Ο ΠΑΣ θα βάλει στα ταμεία του για τη μεταγραφή του  Οικονόμου πάνω από 500.000 ευρώ, εκ των οποίων ποσοστό θα πάρει και ο ΑΟ Γιάννινα. Παράλληλα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου», διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης.Ο παίκτης βρέθηκε στο στόχαστρο των Σαρδηνών από τον Ιανουάριο και αφού ολοκληρώθηκε το σκάουτινγκ, κοντά στο Πάσχα ξεκίνησαν οι επαφές. Παράλληλα, σύμφωνα με τη SportDay τον παίκτη ήθελε και η Φούλαμ, η οποία όμως έδινε 300.000 ευρώ.Προ ημερών ο παίκτης ταξίδεψε στη Γερμανί,α συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κάλιαρι και έδωσαν τα χέρια. Ο παίκτης έχει λαμβάνειν 130.000 ευρώ την πρώτη χρονιά, 140.000 τη δεύτερη και 150.000 την τρίτη! Μέσα στη βδομάδα θα ταξιδέψει στη Σαρδηνία για να υπογράψει.

"ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΤΗΣ ΤΥΜΦΗΣ"

Το Aristi Mountain Resort, Αρίστη Ζαγορίου, θα φιλοξενήσει έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Κώστα Ζήση. Η έκθεση με τίτλο «Αγριολούλουδα της Τύμφης» διοργανώνεται σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών και θα συνοδεύεται από παράλληλες εκδηλώσεις. Τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα 19.30 και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2013.Στην έκθεση προβάλλεται μια συλλογή από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, προϊόν μιας πολλαπλώς επίπονης όσο και μακρόχρονης εικαστικής προσέγγισης, με ανθοφόρα φυτά της μοναδικής για τα Βαλκάνια χλωρίδας του όρους της Τύμφης και των υπώρειών της. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια συλλογή ορισμένων από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους του σπάνιου αυτού οικολογικού αποθέματος και να απολαύσουν αυτήν την σχετικά άγνωστη και εύθραυστη πλευρά της τεράστιας βιοποικιλότητας, απότοκο μακραίωνων βιογεωγραφικών μηχανισμών, που φιλοξενεί η Ηπειρωτική ορεινή ενδοχώρα και το τοπίο του Ζαγορίου.Πληροφορίες Aristi Mountain Resort, τηλ.: 26530.41330
E-mail: info@aristi.eu, info@costaszissis.com
Ώρες λειτουργίας Καθημερινά, 09.00 έως 21.00.

Πρόσληψη έξι (6) υπαλλήλων στο Δήμο Μετσόβου

Ο Δήμος Μετσόβου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Μετσόβου, που εδρεύει στο Μέτσοβο, και συγκεκριμένα τους εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων: 1 ΔΕ Οδηγών Φορτηγού, 1 ΔΕ 28 Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (JCB), 2 ΥΕ Εργατών-τριών Καθαριότητας και 2 ΥΕ Εργατών-τριών (ύδρευσης- αποχέτευσης). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν. Χ. Αβέρωφ 2, απευθύνοντάς την στη Γραμματεία του Δήμου υπόψιν κας Πέτρη (τηλ. Επικοινωνίας: 2656360320).

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Νοσηλευτική Σχολή Φιλιατών


Η Νοσηλευτική Σχολή Φιλιατών κλείνει φέτος 22 χρόνια καλής λειτουργίας, τιμώντας το ρόλο της και την πόλη μας. Από τα έδρανά της έχουν περάσει χιλιάδες σπουδαστές από διάφορα μέρη της πατρίδας, έχουν πάρει πτυχία και σημαντικά εφόδια γνώσης, από μια πλειάδα έμπειρων εκπαιδευτικών. Πολλοί από τους πτυχιούχους της σχολής έχουν αποκατασταθεί και επαγγελματικά, στο νοσοκομείο μας και αλλού- επαληθεύοντας την πραγματικότητα και την φήμη της Σχολής Φιλιατών ότι οι απόφοιτοί της είναι καλά καταρτισμένοι και γι΄αυτό περιζήτητοι. Να συμπληρώσουμε οτι άριστος αρωγός στο έργο της Σχολής και στη φοίτηση των σπουδαστών στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται η Μαθητική Εστία Φιλιατών.Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2013-14 άρχισαν την 1/6/2013 και θα συνεχιστούν μέχρι τις 30/6/2013. Επίσης θα συνεχιστούν και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές από 1/9/2013 μέχρι 30/9/2013.Για την εγγραφή των σπουδαστών-τριών χρειάζονται τα παρακάτω:
1.Αίτηση
2.Πρωτότυπο Απολυτήριο Λυκείου ή Αποδεικτικό αποφοίτησης Λυκείου
3.Πιστοποιητικό Γεννήσεως
4.Τέσσερεις φωτογραφίες
Για περισσότερες πληροφορίες να τηλεφωνείται στη Σχολή 26640 23181.

9 προσλήψεις στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ύστερα από την υπ’ αριθ. 29/2013 απόφαση του Δ.Σ, ανακοινώνει
Α) την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, για την κάλυψη κατεπειγουσών, πρόσκαιρων, εποχικών αναγκών της ΔΕΥΑΗ
· τεσσάρων (4) ατόμων ειδικότητας ΔΕ Υδραυλικών,
· ενός (1) ατόμου ΥΕ Βοηθού υδραυλικού,
· ενός (1) ατόμου ΔΕ Τεχνίτη, για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων και την στεγανοποίηση φρεατίων ύδρευσης και αποχέτευσης και
Β) την πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, για την κάλυψη κατεπειγουσών, πρόσκαιρων, εποχικών αναγκών της ΔΕΥΑΗ
· δύο (2) ατόμων ειδικότητας ΔΕ Υδραυλικών
· ενός (1) ατόμου ΔΕ Τεχνίτη, για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων και την στεγανοποίηση φρεατίων ύδρευσης και αποχέτευσης.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά στη γραμματεία της ΔΕΥΑΗ, Ελευθερίας 7, στην Ηγουμενίτσα. Πληροφορίες κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στη ΔΕΥΑΗ και στο τηλ: 2665 0 23223.Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι πέντε (5) εργάσιμες ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων της ΔΕΥΑΗ και συγκεκριμένα από 17/6/2013 έως 21/6/2013.

Zητείται Χημικός Μηχανικός για σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΘΑΛΗΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΕ ΜΕΤΑΣΤΑΘΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΜΟΡΙΑΚΑ ΣΕ ΥΠΕΡΜΟΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΣΚΟΠΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» και συγκεκριμένα του υποέργου «Αυτό-οργάνωση και δυναμική σε μετασταθείς καταστάσεις. Από μοριακά σε υπερμοριακά και μεσοσκοπικά συστήματα» (Επιστημονικά Υπεύθυνος: Καθηγητής Γεώργιος Φλούδας), του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν πρόταση για την σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7, παρ. 4Α της ΚΥΑ 679/96, όπως κυρώθηκε με το Νόμο 3794/2009 και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Νόμου 4076/10-8-2012 για το παρακάτω έργο: «Mεσοσκοπικές Προσομοιώσεις Δισκόμορφων Υγρών Κρυστάλλων». Σύμφωνα με την Απόφαση Εκτέλεσης με ίδια μέσα του Υποέργου, οι εκτιμώμενοι ανθρωπομήνες απασχόλησης ορίζονται σε είκοσι τέσσερις (24) και αμοιβή το ποσό των 48.000 €. Οι εκτιμώμενοι ανθρωπομήνες καθώς και η αμοιβή δύνανται να τροποποιηθούν με ενδεχόμενη τροποποίηση της Απόφασης Εκτέλεσης με ίδια μέσα του Υποέργου. Η επιλογή της πρότασης θα γίνει με βάση τα ακόλουθα προσόντα των ενδιαφερομένων: Δίπλωμα Τμήματος Χημικών Μηχανικών ή Πτυχίο Τμήματος Χημείας ή Φυσικής της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο/δίπλωμα του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ, Διδακτορικό δίπλωμα Τμήματος Χημικών Μηχανικών ή Χημείας ή Φυσικής της ημεδαπής ή ισότιμο δίπλωμα του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ, Εμπειρία στη μελέτη συστημάτων εύπλαστης ύλης (soft matter) μέσω μοριακών προσομοιώσεων σε διάφορες κλίμακες μήκους και χρόνου (αποδεικνύεται με συναφείς επιστημονικές δημοσιεύσεις). Για να διαβάσετε αναλυτικά τη σχετική προκήρυξη και να πληροφορηθείτε το πως θα υποβάλλετε την αίτησή σας, κάντε κλικ ΕΔΩ:

Μία θέση Κοινωνιολόγου στο Δήμο Αρταίων


Ο Δήμος Αρταίων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας σε τοπικό επίπεδο στον Άξονα Προτεραιότητας 07» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα: Μία (1) θέση Π.Ε. Κοινωνιολόγου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2, και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Αρταίων, Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, Τ.Κ 47100 Άρτα και υπόψη κ. Τσάκα Ειρήνης (τηλ. επικοινωνίας: 26813-62240).

Θα προσληφθούν δύο χειριστές και ένας οδηγός στο Δήμο Δωδώνης


Ο Δήμος Δωδώνης ανακοινώνει  την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου  χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για  την κάλυψη εποχικών ή παροδικών  αναγκών του Δήμου Δωδώνης, που  εδρεύει στην Αγία Κυριακή και  συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων: ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Γκρέιντερ) ένα (1), ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Θαμνοκοπτικό πολυμηχάνημα UNIMOG) ένα (1) και ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων Φορτηγών ένα (1). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ Αγία Κυριακή Τ.Κ.45500 ΙΩΑΝΝΙΝΑ, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Προσωπικού (τηλ. Επικοινωνίας:2654360139 & 2654360140).