Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη

Νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσαν τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις που έκαναν μετά την αποψινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.Βασικό θέμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι η κυβέρνηση να λειτουργεί ως μια πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας και όχι ως μονοκομματική που απλά ανέχεται τους άλλους.Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, με αφορμή την ΕΡΤ, οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να λύσουν τα προβλήματα δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης ενώ πρόσθεσε πως καμία κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα να αναστείλει τη λειτουργία συντάγματος.«Είμαστε υπέρ της ριζικής μεταρρύθμισης αλλά με βάση το θεσμικό πλαίσιο από τη Βουλή», τόνισε και υπογράμμισε πως η χώρα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις και όχι από οπισθοδρομήσεις και προχειρότητα.«Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος αναφέροντας πως ο κ. Σαμαράς φάνηκε απόψε να αποδέχεται την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμαμτικής συμφωνίας, την ανάγκη ανασχηματισμού και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σχήματος συντονισμού και εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ και πως επιβεβαιώνει ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τη εθνική ραδιοτηλεόραση και να βγάζει «μαύρο». «Επιμένουμε ότι ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει σε λίγη ώρα με όλες τις συχνότητες», επεσήμανε.Σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, το ζήτημα της ΕΡΤ ήταν πολύ σημαντικό καθώς ανέδειξε την ανάγκη συλλειτουργίας των τριών κόμματων.Η ΔΗΜΑΡ, σημείωσε, όχι μόνο δεν είναι αντίθετη με τις μεταρρυθμίσεις αλλά αποτελεί και επισπεύδουσα δύναμη ωστόσο επεσήμανε πως κανένας δεν δικαιούται στο πλαίσιο της τριτοκομματικής κυβέρνησης να ενεργεί με μονομέρεια. «Και ο κ. Σαμαράς ενηργησε μονομερώς όταν προώθησε πράξη νομοθετικού περιεχομένου», πρόσθεσε.Μείζον θέμα είναι να συνεχιστούν οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση τόλμησε, δήλωσε λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. «Την Τετάρτη ελπίζουμε να υπάρξει η αναγκαία σύγκλιση», πρόσθεσε.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής

«Πάρτε το απόφαση κ. Μέρκελ»

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής: Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα, φτάνει πια, ο λαός μίλησε, η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ.«Ως εδώ η καταστροφή, ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Τελειώσατε κ. Σαμαρά, καληνύχτα σας»
Αναφερόμενος στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, που εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση: «Αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς έχει καλέσει τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Για να αποφασίσουν την τύχη της κυβέρνησής τους και την προσωπική τους τύχη. Και βρίσκω την ευκαιρία να απευθυνθώ από αυτό το βήμα στον Πρωθυπουργό. Και να τον ενημερώσω γι' αυτό που δεν εννοεί να καταλάβει: κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά για να το εμπεδώσετε: Τε-λει-ώ-σα-τε! Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό».Με αφορμή το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας κλιμάκωσε την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό: «Αυτό είναι η κοινή πεποίθηση, το τελεσίδικο μήνυμα από τον αγώνα της ΕΡΤ και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που σαρώνει όλη την Ελλάδα. Τελειώσατε κ. Σαμαρά, γιατί έχετε εκθέσει τη χώρα διεθνώς. Σε αυτή τη βίαιη ενέργεια, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια για επιβολή του σκότους στις ζωές των ανθρώπων είστε απελπιστικά μόνος, αλλά όχι εντελώς μόνος ... Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας».

«Πάρτε το απόφαση κ. Μέρκελ»
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην κ. Μέρκελ, η οποία χθες Κυριακή, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας «σεβασμό για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και προόδους», αλλά και υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνίες με την τρόικα και αυτές σχετικά με μια αναμορφωμένη Δημόσια Διοίκηση».«Θα ήθελα, όμως, με την ευκαιρία της συγκέντρωσης να ενημερώσουμε και την κ. Μέρκελ, που ανησυχεί. Κυρία Μέρκελ, δυστυχώς, ο εκλεκτός σας τελείωσε. Δεν είναι σε θέση πια ούτε να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει, ούτε να μεταρρυθμίσει, ούτε καν να ρυθμίσει την κυκλοφορία στη Μεσογείων - έξω από την ΕΡΤ. Όσο κι αν σας λείψει, πρέπει να το πάρετε απόφαση: Τα σπρεντ της αναξιοπιστίας των εκλεχτών σας στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερα από αυτά της οικονομίας. Η απόσταση μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού έχει πια γίνει αγεφύρωτη. Δεν μαζεύεται πια ο πόθος του λαού για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, όσο κι αν τον τρομοκρατήσετε».

To ΣτΕ δίνει διέξοδο στην πολιτική κρίση - Ολόκληρη η απόφαση

Το Συμβούλιο της Επικρατείας φαίνεται ότι δίνει τελικώς τη λύση στο αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει η τρικομματική κυβέρνηση για την ΕΡΤ.Με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, αναστέλλεται εν μέρει η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ έως τη δημιουργία νέου φορέα.Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:
α. ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και
β. ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.
Ακόμη, διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.Ουσιαστικώς το ΣτΕ δεν αντιδρά στο κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά διατάσσει μια μεταβατική περίοδο, όπου θα εκπέμπεται τηλεοπτικό σήμα από δημόσιο φορέα, που μπορεί να είναι η ΕΡΤ, αλλά και ένας άλλος φορέας έως τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ.

Διευκρινίσεις του προέδρου του ΣτΕ
Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ περί την ΕΡΤ, παρείχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κ. Μενουδάκος.Σύμφωνα με αυτές, η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης.Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.Επιπλέον, πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.Αντίθετα, η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα μουσικά σύνολα και τις συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ, καθώς και την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».Όπως έγινε εξάλλου γνωστό, εκ μέρους του Δημοσίου δεν αναμένεται κατάθεση αίτησης αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.

Στη Βουλή η εκπομπή του σήματος ΝΕΡΙΤ από τις συχνότητες της ΕΡΤ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, αλλά και προς τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης για το θέμα της εκπομπής τηλεοπτικού σήματος με την ένδειξη «ΝΕΡΙΤ» από τις συχνότητες της ΕΡΤ.Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής, «στις 17/6/2013, από τις τηλεοπτικές ψηφιακές συχνότητες της ΕΡΤ εμφανίστηκαν σήματα (έγχρωμες ταινίες) που έφεραν τις ενδείξεις ΝΕΡΙΤ1 και ΝΕΡΙΤ2».Επικαλούμενος πληροφορίες από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και του ΟΤΕ, ο κ. Παπαδημούλης καταγγέλλει ότι «η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω των ιδιωτικών τεχνικών μέσων κωδικοποίησης και πολυπλεξίας της Digea, δηλαδή της κοινοπραξίας ψηφιακής εκπομπής που έχουν δημιουργήσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί».Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ακόμη ότι η ΝΕΡΙΤ «στερείται οιασδήποτε νομικής υπόστασης», ενώ «δεν διαθέτει αδειοδότηση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων».Κατόπιν αυτών, ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν ποιος έδωσε την εντολή εκπομπής σήματος με την ένδειξη ΝΕΡΙΤ από δημόσιες συχνότητες και πάνω σε ποια νομική βάση.

Η ΕΡΑ Ηπείρου να λειτουργήσει με αυτοδιαχείριση

Η εποχή του Κράτους – προστάτη της Κοινωνίας πέρασε. Η μεταμνημονιακή εποχή στην οποία κάθε κομμάτι της κοινωνίας μπαίνει σε κατάσταση εξαίρεσης για να εξευτελιστεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια (με απολύσεις, μειώσεις μισθών, παρακολούθηση της ζωής, φτωχοποίηση, επιστρατεύσεις) φέρνει στο επίκεντρο το αίτημα της Δημοκρατίας. Δημοκρατίας με περιεχόμενο τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αυτοδιαχείριση των αναγκών, το συλλογικό αυτεξούσιο.Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ηπείρου, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ευρύτερα και οι πολίτες που τους συμπαραστέκονται έχουμε μία επιλογή: να πάρουμε στα χέρια μας την πληροφόρηση ως κοινωνικό, δημόσιο αγαθό, ως αγαθό και όχι εμπόρευμα που θα απευθύνεται στους πολλούς και όχι τους λίγους των οικονομικών και πολιτικών λόμπι.Η ΕΡΑ Ηπείρου μπορεί να λειτουργήσει από τις υπάρχουσες συχνότητες με αυτοδιαχείριση, μέσα από κοινωνικό συνεταιρισμό εργαζομένων και πολιτών, με συμμετοχή τοπικών φορέων, εκφράζοντας την Κοινωνία και όχι την Εξουσία. Με αμεσοδημοκρατικό Κοινωνικό Έλεγχο από τις κατά τόπους συνελεύσεις πολιτών. Στο Ζαγόρι, το Φιλιάτι, τα Τζουμέρκα, την Πρέβεζα, τη Λευκάδα.Ώστε να αναδειχτεί ο πολιτιστικός πλούτος της Ηπείρου, ώστε να ακουστούν οι φωνές των από κάτω, των ανθρώπων που βιώνουμε την πολυεπίπεδη επίθεση Κράτους και Αφεντικών στις ζωές μας.Οι Δήμοι και η Περιφέρεια εάν εννοούν ότι στηρίζουν την ΕΡΑ Ηπείρου , να προβλέψουν οικονομική στήριξη, στο εγχείρημα, εάν το επιθυμούν , χωρίς κομματικές ή πολιτικές παρεμβάσεις.Να στηρίξει το εγχείρημα και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, να στηρίξει και η Ηπειρώτικη Αποδημία.Και πάνω από όλα , οι πολίτες.Άμεσα να αποδοθεί η συχνότητα στους εργαζόμενους της ΕΡΑ και στη συνέχεια να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος όλων για τον τρόπο αυτοδιαχείρισης του μέσου.ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Χειρονομία –Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη επίσκεψη στην Ήπειρο της Σταυρούλας Ξουλίδου


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη επίσκεψη στην Ήπειρο της βουλευτού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλας Ξουλίδου. Ξεκίνησε την Παρασκευή με την επίσκεψη στην ΕΡΑ Ιωαννίνων, όπου έγινε δέκτης θερμής υποδοχής από πλήθος κόσμου και εργαζομένων.Με συνέντευξη της στην ΕΡΑ Ιωαννίνων δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση των ΑΝ.ΕΛ. αλλά και του Προέδρου Πάνου Καμμένου στους εργαζόμενους της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Ενώ η Κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια προσπάθεια διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξυγίανση της ΕΡΤ, αυτή προτίμησε το αντιδημοκρατικό κλείσιμο, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να επιστρατεύσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ για την διακοπή λειτουργίας των πομπών. Με τέτοιες ενέργειες πραξικοπηματικού χαρακτήρα δημιουργείται μείζον ζήτημα για τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε.Επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια κα.Χουλίαρα και στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό προσωπικό.Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έγινε δεκτή από τον Αντιπρύτανη κ.Καψάλη όπου ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου μετά τις τεράστιες περικοπές που υπέστη ο προϋπολογισμός του αλλά και τις αποφάσεις της Συγκλήτου και των οργάνων διοίκησης σχετικά με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις προτάσεις της Συγκλήτου, δήλωσε και θα κάνουμε και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όποτε χρειαστεί για την δικαίωση και προώθηση των προτάσεων και αποφάσεων των Πανεπιστημιακών οργάνων.Συναντήθηκε στη συνέχεια και συζήτησε με αρκετούς φορείς της εκπαίδευσης αλλά και σωματείων των Αστυνομικών. Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε φορέα που έχει πρόβλημα και θα προσπαθούμε να βοηθήσουμε μέχρι την δικαίωση τους.Το Σάββατο συμμετείχε και μίλησε στο Πανηπειρωτικό Συνέδριο της PALSO με θέμα την Ελληνική γλώσσα που έγινε στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Οι προτάσεις της έτυχαν θερμής αποδοχής και συζητήθηκαν πολύ σε αυτή την ημερίδα. Συναντήθηκε επίσης με φορείς της Θεσπρωτίας για θέματα και προβλήματα της περιοχής.Την Κυριακή πήγε στα Κτήσματα Κόνιτσας που πραγματοποιήθηκε υπό τον Μητροπολίτη Κονίτσης κ.Ανδρέα το μνημόσυνο των αδικοχαμένων και άγρια δολοφονημένων συμπατριωτών μας από αλβανό κακοποιό. Εξέφρασε την συμπαράσταση των ΑΝ.ΕΛ. τόσο στην οικογένεια όσο και σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για την ανασφάλεια που αισθάνονται και την αγωνία. Ανασφάλεια που έχει να κάνει με την απόσυρση των συνοριακών φυλάκων, την ασήμαντη αστυνομική δύναμη αλλά και το επικείμενο κλείσιμο του Τάγματος της Κόνιτσας. Σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι φορείς, όπως ο Μητροπολίτης, ο Περιφερειάρχης και οι τοπικές αρχές. Οι ΑΝ.ΕΛ. θα ενώσουν την φωνή και τις δυνάμεις τους με όλες τις κινήσεις των τοπικών φορέων και θα στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία για την ευρύτερη περιοχή. Στην συνέχεια η κα.Ξουλίδου πήγε στον Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς και συναντήθηκε με τους τελωνιακούς υπαλλήλους. Και εκεί τα προβλήματα πολλά. Η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού τεράστια. Θα παρέμβουμε όπου μπορούμε και θα προχωρήσουμε σε ότι χρειαστεί για λύση των προβλημάτων δήλωσε η κα.Ξουλίδου. Δεν θα αφήσουμε την χώρα αθωράκιστη και ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή. Θα είμαστε δίπλα σας με όλα τα μέσα.

Υποτροφίες στο Αρσάκειο Ιωαννίνων

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, τιμώντας τη μνήμη του Ηπειρώτη ευεργέτη Αποστόλου Αρσάκη, αποφάσισε να χορηγήσει «Υποτροφίες Αρσάκη» σε αριστούχους μαθητές από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι κατά το τρέχον σχολικό έτος φοίτησαν στην Στ΄ τάξη σε σχολεία του νομού Ιωαννίνων.Η υποτροφία θα αντιστοιχεί στο 50 επί του ποσού των ετήσιων διδάκτρων και θα δοθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης του μαθητή στο Γυμνάσιο, δηλαδή κατά τα σχολικά έτη 2013-2014, 2014-2015 και 2015-2016, εφόσον η επίδοσή του παραμένει υψηλή.Η επιλογή των μαθητών θα γίνει μετά από εξετάσεις στην ύλη της Στ΄ τάξης στα μαθήματα των Ελληνικών και των Μαθηματικών. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου 2013, ώρα 10:00, στο χώρο των Αρσακείων Σχολείων Ιωαννίνων.Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση στη γραμματεία του Σχολείου μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, προσκομίζοντας φωτοτυπία του τίτλου σπουδών και το τελευταίο εκκαθαριστικό της Εφορίας.Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26510 52055

Ποιοι εκλέγονται από τα Γιάννενα για το συνέδριο της ΝΔ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε η εκλογή για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 9Ο Τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.Κατά την διαδικασία εκλέγονται:
Άνδρες
Κωνσταντόπουλος Σπυρίδων, Μπούτσικος Νικόλαος, Μπίγγος Μιχαήλ, Δέντσικας Γεώργιος, Κιτσάκης Ιωάννης, Γατσόμαλος Βασίλειος, Κίτσιος Σπυρίδων, Κατσιούρας Αναστάσιος, Κίτσος Ιωάννης, Κούτρας Κωνσταντίνος, Λάππας Σεραφείμ, Γαλανομάτης Νικόλαος.

Γυναίκες
Σιάκα Μαρία, Κεφάλα Μαρία, Καλιαμούρη Μαρίνα, Μηλωνά Αικατερίνη, Τσάρα Σοφία, Ράρρα Παναγιώτα

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πορίκης Ηλίας

Αγροτοσυνδικαλιστές
Γεωργιάδης Αλέξανδρος
Η ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων ευχαριστεί τα μέλη της για τη δυναμική συμμετοχή τους στις διαδικασίες ενόψει του 9ου Συνεδρίου, το όποιο θα αποτελέσει ορόσημο για την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Συσκέψεις του Γ. Γ. Δημοσίων Έργων στις Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας


Το σύνολο σχεδόν των μεγάλων έργων που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε είναι σε φάση προγραμματισμού στην Ήπειρο, εξετάστηκαν στη διάρκεια διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος και στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε, με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλειο Ψαθά, Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου και Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη.Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, οι οποίες έγιναν στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων, εξετάστηκαν και αναζητήθηκαν λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν, ενώ συζητήθηκαν και δράσεις που μπορούν να σχεδιαστούν και να προωθηθούν στο μέλλον. Από πλευράς Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών τέθηκε επίσης - κατά περίπτωση - και ζήτημα εξασφάλισης πόρων για την υλοποίηση έργων που είναι αναγκαία για τη βελτίωση των υποδομών της Ηπείρου.Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η πορεία των έργων εθνικού επιπέδου, όπως η Ιόνια Οδός, ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία, το λιμάνι Ηγουμενίτσας, η οδική σύνδεση Καρτέρι – Πάργα, καθώς και άλλα περιφερειακής και τοπικής σημασίας, μεταξύ των οποίων και η συντήρηση του οδικού δικτύου.Στη σύσκεψη της Π.Ε. Άρτας, κατά την οποία συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής κ. Γ. Στύλιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Κατέρης, και υπηρεσιακοί παράγοντες, τέθηκαν προς συζήτηση θέματα που αφορούν στην πρόοδο της κατασκευής του κόμβου της Ιονίας οδού στον Άγιο Δημήτριο Πέτα Άρτας, οι κόμβοι σε Κομπότι – Αμμότοπο, τα αρδευτικά έργα Πέτα – Κομποτίου και η συνέχιση κατασκευής των αρδευτικών έργων της πεδιάδας Άρτας (Β’ Φάση).Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου και συγκεκριμένα η σηματοδότηση της παράκαμψης του εθνικού δικτύου στη Φιλιππιάδα. Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα σύνταξης υδραυλικής μελέτης για έργα ανακούφισης του χειμάρρου Μπούση, ο οποίος επιβαρύνεται σημαντικά με την κατασκευή της Ιονίας οδού.Στη σύσκεψη στην Πρέβεζα, μεταξύ άλλων, τέθηκε και συζητήθηκε η κατασκευή νέων οδικών συνδέσεων που αποτελούν προτεραιότητες για τη βελτίωση των υποδομών της Π.Ε.: Πρόκειται για το δρόμο: Πάργα – Μεσοπόταμο και τον κόμβο Λούτσας (για τον οποίο ολοκληρώθηκε η μελέτη), Θεσπρωτικό – γέφυρα Μπακόλα (εκπονήθηκε μελέτη), Πρέβεζα- Γέφυρα Καλογήρου – Καμπή (εκπονείται μελέτη) και τέλος για την είσοδο της Πρέβεζας, με παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, για την οποία η μελέτη που έχει εγκριθεί από το Κ.Α.Σ. βαίνει προς ολοκλήρωση.Στην σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα, στην οποία παρέστη και ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, έγινε εκτενής συζήτηση για την πορεία των εργασιών στο λιμάνι, εξετάστηκαν συμπληρωματικά έργα που μπορούν να γίνουν, το ζήτημα της οδικής σύνδεσης Εγνατία Οδός – Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα κ.ά.Κοινό σημείο και των δύο συσκέψεων (Πρέβεζας και Θεσπρωτίας), αποτέλεσε επίσης η οδική σύνδεση Παραμυθιάς – Μεσοποτάμου, για την οποία ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας εκπονούν τη σχετική μελέτη.«Ήταν πολύ χρήσιμη επίσκεψη, καθώς ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, έκανε μια πλήρη καταγραφή των προβλημάτων και των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στην Ήπειρο και παράλληλα είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις επί ζητημάτων που είναι σε εξέλιξη και απαιτούν λύσεις και φυσικά χρηματοδότηση. Σε επόμενη συνάντησή μας, θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση και θα έχουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Γ.Γ. ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος τόνισε ότι: «Κατά τη διάρκεια της περιοδείας μου στη Δυτική Ελλάδα, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τα εργοτάξια, όπως και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τους Αντιπεριφερειάρχες αντίστοιχα. Κατέγραψα επιτόπου τα προβλήματα και αποτιμώ ότι θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τον οδικό άξονα Καρτέρι – Πάργα, αλλά και να επισπεύσουμε την εξέλιξη άλλων, μεταξύ των οποίων ο οδικός άξονας Άκτιο - Αμβρακία. Τέλος, στις επόμενες κινήσεις μας περιλαμβάνεται η διερεύνηση πόρων για ορισμένα άλλα, ώριμα από μελέτες, έργα».

19 μετάλλια για την Δόξα Άρτας το Σαββατοκύριακο!

Στους “Θερινούς Αγώνες Προαγωνιστικών Άρτα 9,10,11 και 12 ετών” που διοργάνωσε η Ε΄ Περιφέρεια της Κ.Ο.Ε. το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου στο Δημοτικό κολυμβητήριο Δήμου Αρταίων, έλαβε μέρος το προαγωνιστικό τμήμα κολύμβησης του Α.Ο. Δόξα Άρτας. Στους αγώνες συμμετείχαν ομάδες από την ευρύτερη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Οι αθλητές του συλλόγου μας παρά το μικρό χρονικό διάστημα προπονήσεων (μόλις 2 μήνες) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέσπασαν συνολικά 19 μετάλλια. Αναλυτικά: 4 Χρυσά (Γεωργούλα Νίκη 400μελεύθερο &200μ μικτή ατομική ΚΡ12, Μπαλαούρας Νικόλαος στα 200μ ελεύθερο ΑΓ11 και Καρύδης Χρήστος στα 400μ ελεύθερο ΑΓ11, 8 ασημένια (Μπαλαούρας Νικόλαος στα 100μ & 200μ Πρόσθιο ΑΓ11, Καρύδης Χρήστος στα 200μ μικτή ατομική ΑΓ11,Σταύρου Ιωάννης στα 200μ μικτή ατομική ΑΓ10, Κατσιγιάννης Ελευθέριος στα 100μ Πρόσθιο ΑΓ10 και οι Κατσιγιάννης Ελευθέριος, Παππάς Κωνσταντίνος, Λιάπατας Ιωάννης, Σταύρου Ιωάννης στις σκυτάλες 4Χ100μ ελεύθερο &4Χ50μ μικτή ομαδική ΑΓ10 ) και 7 χάλκινα (Γεωργούλα Νίκη στα 50μ πεταλούδα ΚΡ12, Αναστασιάδης Σπύρος στα 50μ πρόσθιο ΑΓ12, Καρύδης Χρήστος στα 100μ ύπτιο ΑΓ11, Καψάλα Ελισώ στα 50μ ελεύθερο ΚΡ10, Λιάπατας Ιωάννης στα 50μ πεταλούδα ΑΓ10, Κατσιγιάννης Ελευθέριος στα 50μ πρόσθιο ΑΓ10 και οι Παππάς Γεώργιος, Καψάλας Χαρίλαος, Λαμπράκης Χριστόφορος, Αναστασιάδης Γεώργιος στη σκυτάλη 4Χ100μ μικτή ομαδική ΑΓ12) μετάλλια.Mε τους αγώνες αυτούς ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του προαγωνιστικού τμήματος για την φετινή περίοδο. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν κανονικά όλο το καλοκαίρι, με μια μικρή ανάπαυλα τον Αύγουστο.Επίσης η Ομάδα θα διοργανώσει για 8η συνεχή χρονιά, φιλικούς διασυλλογικούς κολυμβητικούς αγώνες με την επωνυμία ΄΄ 8η ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΔΟΞΑ 2013΄΄ για κολυμβητές 7,8 & 9 ετών στις 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:00 στο κολυμβητήριο του Δήμου Αρταίων με συμμετοχή όλων των συλλόγων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προσκαλεί όλους τους Αρτινούς με τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να γνωρίσουν το άθλημα της κολύμβησης και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των μικρών αθλητών.

Δήλωση του Περιφερειάρχη για τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Δημόσια παρέμβαση προς τη Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», προκειμένου να εξεύρει λύση για την εξόφληση του εισκομιζόμενου γάλακτος σε τακτές ημερομηνίες, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συμπόσιο που οργάνωσε στα Γιάννινα το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών.Ο Περιφερειάρχης είπε ότι τα στελέχη της πρέπει να αντιληφθούν ποια εταιρία έχουν αναλάβει και ότι οφείλουν να σεβαστούν και να προστατέψουν την ιστορία της, αλλά και τη δική τους φήμη. «Οφείλουν να αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια τους συνεργάτες – κτηνοτρόφους και είναι αδιανόητο να μετατρέπονται σε ζητιάνοι για την εξόφληση του εισκομιζόμενου γάλακτος. Οφείλουν να είναι τακτικοί στις πληρωμές τους, ώστε να μπορούν οι κτηνοτρόφοι να προμηθεύονται τις ζωοτροφές, αλλά και για να μπορεί να υπάρχει και κτηνοτροφία στην Ήπειρο», κατέληξε.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ:Ο Πρωθυπουργός πήρε μια απόφαση ευθύνης που εμείς της ΝΔ στηρίζουμε

. «Η έξοδος από την κρίση δεν γίνεται παίζοντας την κολοκυθιά ή το κρυφτούλι. Γίνεται μόνο με αποφάσεις ευθύνης, με μεταρρυθμίσεις και με εξυγιαντικές πρωτοβουλίες. Η νέα ΕΡΤ είναι όλα αυτά και κάτι περισσότερο. Η θέλησή μας να διορθώσουμε λάθη και να προσφέρουμε στον Ελληνικό λαό αντικειμενική ενημέρωση χωρίς να τον φορτώσουμε με τεράστιο κόστος.Ο Πρωθυπουργός πήρε μια απόφαση ευθύνης που εμείς της ΝΔ στηρίζουμε. Οσοι πιστοί προσέλθετε! Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο και να το πληρώνει και πανάκριβα».Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ιωαννίνων κ.Κώστας Τασούλας μιλώντας χθες σε στελέχη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των συνέδρων ενόψει του 9ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.Ο κ.Τασούλας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νομό μετέβη στο Μέτσοβο και είχε συναντήσεις στο Πολιτικό του Γραφείο με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΔΡΑΣΥ προς το Γιαννιώτικη λαό για ενεργό συμμετοχή στις εργασίες της γενικής της συνέλευσης.

Η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση πραγματοποιεί την ανοιχτή γενική της συνέλευση σε μία περίοδο που οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκφραστές προχωρούν στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής για να επιβάλλουν την αντιλαϊκή τους πολιτική.Με την κατάλυση της αστικής λεγόμενης νομιμότητας και με όπλο τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δημιουργούν ένα άκρως αντιδραστικό και αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο που πλήττει στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αρχής γενομένης με το κλείσιμο της ΕΡΤ.Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και τα άλλα πλατιά λαϊκά στρώματα που αδιαφορώντας και περιφρονώντας την ύπουλη και ζημιογόνα για τα συμφέροντά τους τακτική του λεγόμενου κοινωνικού αυτοματισμού βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα για να υπερασπιστούν με τρόπο αλληλέγγυο και ενωτικό θεμελιώδη λαϊκά δικαιώματα.Η κρισιμότητα της πολιτικής κατάστασης επιβάλλει την πιο πλατιά και δυναμική λαϊκή κινητοποίηση και επαγρύπνηση όχι μόνο για να αποκρουστούν αυταρχικοί και αντιδραστικοί σχεδιασμοί αλλά και για να καταστεί η λαϊκή πάλη καταλύτης πολιτικών εξελίξεων που θα οδηγήσουν στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των κομμάτων που την στηρίζουν.Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα ενεργούς συμμετοχής στους εργαζόμενους τους άνεργους τους νέους και τους συνταξιούχους, σε όλους όσους υποφέρουν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, σε όσους κατανοούν την αναγκαιότητα της δημιουργίας πλατιού ενωτικού λαϊκού μετώπου για την ανατροπή της.Τους καλούμε να συζητήσουμε για τα οξυμένα προβλήματά και τα βάσανα που αντιμετωπίζει ο λαός μας στην καθημερινή του ζωή, να εντοπίσουμε τις αιτίες και τους πολιτικά υπεύθυνους που τα προκαλούν, να εξάγουμε τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα και να συναποφασίσουμε για τους τρόπους οργάνωσης της λαϊκής αντίστασης και προοπτικής.Η γενική συνέλευση θα εξετάσει και θα αποτιμήσει το βαρύ φορτίο που πρόσθεσε στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας ο Καλλικράτης . Θα ασχοληθεί και θα αναδείξει όλες τις πτυχές της υποταγμένης διαχειριστικής πολιτικής της δημοτικής αρχής Φ. Φίλιου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στις αντιδραστικές κατευθύνσεις κυβέρνησης- ΕΕ, και γιαυτό καταστροφικής για τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συζητήσει για τα διαχειριστικά σκάνδαλα, για την αναγκαιότητα να έρθουν στο φως της δημοσιότητας τα πλήρη στοιχεία της διαχειριστικής περιόδου όχι μόνο αυτής αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, να επιστραφούν στο δήμο τα κλεμμένα ποσά και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.Η συνέλευση θα εξετάσει και θα κρίνει την αντιπολιτευτική ταχτική της παράταξης Ν. Γκόντα-ΝΔ που όλο αυτό το διάστημα συνέπλευσε με τη δημοτική αρχή περιφρουρώντας ως κόρη οφθαλμού τον πυρήνα της ασκούμενης αντιδραστικής πολιτικής.Θα συζητήσει και θα αξιολογήσει το πολιτικό έργο των παρατάξεων της αριστεράς στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και για την αναγκαιότητα και την προοπτική της ενωτικής τους αγωνιστικής παρέμβασης στο λαϊκό κίνημα.Η ΔΡΑΣΥ ανέλαβε τη βαριά πολιτική ευθύνη να μετουσιώσει σε πράξη τη διακηρυγμένη πολιτική της πρόταση και να διαθέσει όλες της τις δυνάμεις για την ενίσχυση της λαϊκής πάλης ενάντια στην πρωτόγνωρη επιθετικότητα των δυνάμεων του κεφαλαίου.Αποτελεί εκτίμηση της γραμματείας της παράταξής μας ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να ανταποκριθούμε σε αυτό το σοβαρό καθήκον.Η γενική συνέλευση θα αποτιμήσει το πολιτικό έργο της ΔΡΑΣΥ τόσο στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου όσο και εκτός αυτού. Θα αναδείξει με τρόπο υπεύθυνο και δημιουργικό τις παραλείψεις τις αδυναμίες και τα λάθη της στοχεύοντας στη διόρθωσή τους και στην αναπλήρωση της αναγκαίας αγωνιστικής συνεισφοράς της στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.Εκτιμούμε ότι η επιτυχία των εργασιών της γενικής μας συνέλευσης θα εξαρτηθεί από το βαθμό της λαϊκής συμμετοχής, από το αν στο επίκεντρο της συζήτησης θα έρθουν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα και η πρόταση διεξόδου από την καπιταλιστική φρίκη, και από το εάν τέλος θα επικρατήσει πνεύμα πραγματικής αυτοκριτικής διάθεσης και αγωνιστικής δέσμευσης για το ξεπέρασμα των αδυναμιών μας.Μοναδικός μας κριτής για όλα αυτά είναι ο Γιαννιώτικος λαός τον οποίο και καλούμε να πάρει ενεργό μέρος στις εργασίες της γενικής μας συνέλευσης την Τετάρτη 19 του Ιούνη στις 7+30 στη στοά Σάρκα στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων στον τρίτο όροφο.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τα στρατόπεδα Κόνιτσας και Φιλιατών

Τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τις παραμεθόριες περιοχές της, η κατάργηση των ταγμάτων Πεζικού σε Κόνιτσα και Φιλιάτες, υπογραμμίζει σε επιστολή που απέστειλε προς το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι η πληροφορία περί κατάργησης των δύο στρατιωτικών μονάδων, «έρχεται σε πολύ δύσκολη περίοδο για την ακριτική Ήπειρο, που δοκιμάζεται από την αθρόα εισαγωγή ναρκωτικών και τη διέλευση εγκληματικών στοιχείων από τη γείτονα Αλβανία, σε μια περίοδο μάλιστα που έχει ήδη αποσυρθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών για φύλαξη άλλων πυλών εισόδου λαθρομεταναστών».Ο Περιφερειάρχης, τονίζει ότι η υλοποίηση της απόφασης «θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα για την ακριτική και αιματοβαμμένη από τους εθνικούς αγώνες Ήπειρο». «Μας λυπεί – συνεχίζει- το γεγονός ότι στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, υπάρχουν θύλακες που συστηματικά δρουν κατά των στρατιωτικών δομών της Περιφέρειάς μας. Προηγήθηκε η υποβάθμιση της VIIIης Μεραρχίας, η κατάργηση του ΚΕΥΓ Άρτας, η κατάργηση των κέντρων εκπαίδευσης, που, πέραν των άλλων, έχουν σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, προβλέπει την απόσυρση του Ελληνικού κράτους, με το κλείσιμο στρατιωτικών μονάδων σε παραμεθόριες περιοχές και την ίδια ώρα να διατηρούνται ή να ιδρύονται νέες στην κεντρική Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες είναι και Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που μπορούν άνετα να λειτουργούν σε στρατόπεδα που βρίσκονται εγγύς των συνόρων».

Ξαφνική παραίτηση του αντιδημάρχου Πάργας Ιωάννη Κλοτσώνη

Στις 7 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή συνεδρίασε η Εκτελεστική επιτροπή ύστερα από τηλεφωνική πρόσκληση του Δήμαρχου Πάργας. Κατά την συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι μου χορηγεί άδεια από 16 Ιουνίου έως τις 16 Αύγουστου, διάστημα κατά το οποίο θα ασκούσε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Πάργας η κ. Ρίζου.Πραγματικά αιφνιδιάστηκα γιατί δεν γνώριζα κάτι ούτε είχα ζητήσει εγώ ποτέ άδεια.Η επιλογή των συμπολιτών μας να με αναδείξουν στην θέση του Δημοτικού Συμβούλου ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα και γι' αυτή την τιμή που μου έκαναν θα είμαι για πάντα ευγνώμων σ' όλους τους συμπολίτες μου, των οποίων την καλοπροαίρετη κριτική πάντα θα ακούω και θα αποδέχομαι.
Κ. Δήμαρχε,
Σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση του αντιδημάρχου Πάργας, θέση στην οποία ορίστηκα με δική σας απόφαση, θέση που εσείς μου εμπιστευτήκατε.Η διάσταση απόψεων και αντίληψης για τον τρόπο λειτουργίας της Αντιδημαρχίας και γενικότερα για τον Δήμο Πάργας ίσως είναι η αιτία αυτής της δίμηνης άδειας που μου δώσατε. Η ενέργειας σας με λυπεί διότι η θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 1998 έδειξε ότι λειτουργώ πάντα με κανόνες πολιτικού πολιτισμού, δεοντολογίας και αξιοπρέπειας, ότι λειτουργώ και θα λειτουργώ πάντα με πολιτικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια, με αίσθημα ευθύνης απέναντι πρώτα από όλα σε όλους τους πολίτες που με τιμούν με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια.Φιλοδοξία μου δεν είναι να εμπλουτίζω την πολυετή μου θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και ούτε διακατέχομαι από τον ίλιγγο της εξουσίας. Όραμα μου και στοίχημα όπως καλά γνωρίζετε είναι ο Δήμος Πάργας να χαράξει νέα πορεία με προοπτική ανάπτυξης.Καθώς όμως το τελευταίο διάστημα έχω γίνει αποδέκτης ανεξήγητων συμπεριφορών και πρακτικών απέναντι μου για τις οποίες σας έχω εκφράσει την πλήρη αντίθεση μου και μετά από πέντε και πλέον μήνες στη θέση του αντιδημάρχου, την οποία υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις πάντα στο πλαίσιο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων προς το λαό του Δήμου Πάργας, με αναγκάζεται στο να υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση του αντιδημάρχου.Επειδή κύριε δήμαρχε, η λογική του υπερσυγκεντρωτισμού, των αναιτιολόγητων παρεμβάσεων και της απαξίωσης με συγκεκριμένες κινήσεις δεν βοηθάει κανένα, δεν βοηθάει το Δήμο, δεν είναι σύμφωνη ακόμη με την επιθυμία των δημοτών για αλλαγή στην νοοτροπία σε σχέση με την πολιτική διαχείριση του παρελθόντος, αναγκάζομαι να παραιτηθώ.Ευελπιστώ ότι η παραίτηση μου να είναι καθοριστική για την αλλαγή συμπεριφορών και πρακτικών και σας γνωρίζω ότι παραμένω απλός δημοτικός σύμβουλος αγωνιζόμενος για τις θέσεις μου για καλύτερη ποιότητα ζωής όπως αυτή αξίζει στους δημότες μας.Γνωρίζετε ότι όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα ακούραστα, σε βάρος των προσωπικών και οικογενειακών μου υποχρεώσεων, να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου όσο και αν κάποιοι θέλησαν από την αρχή να ακυρώσουν αυτή την προσπάθεια.Μια προσπάθεια που βασίστηκε εν τέλει στην συλλογική δημιουργικότητα που εγώ πιστεύω και αποδέχομαι, όσο και αν κάποιοι άλλοι προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως αδυναμία. Σε όλο τον κόσμο που βρεθήκαμε μαζί σ’ αυτή την προσπάθεια υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα του με την παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα αγωνίζομαι για τον Δήμο Πάργας που όλοι θέλουμε.Όλοι φέρουμε την ευθύνη των αποφάσεων και των πράξεων μας, ενώ είναι γνωστό ότι κριτής πάντων είναι ο λαός. Οι κρίνοντες κρίνονται.
Μετά Τιμής
Ιωάννης Κλοτσώνης

fanaripress

Λ. Γρηγοράκος: Έτοιμο να άρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

Όλο και πιο κοντά δείχνει να είναι το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Αν στη συνάντηση των τριών αρχηγών δεν υπάρξει κοινή συνισταμένη και δεν ληφθεί απόφαση για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ θα πάψει να στηρίζει την κυβέρνηση, δήλωσε στον ρ/σ Αlpha 989 o αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Κινήματος, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ευθύνες στον Κ. Παπούλια από Ανεξάρτητους Έλληνες για το κλείσιμο της ΕΡΤ!

Ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ επιρρίπτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος«Πριν από μερικές ημέρες "κύκλοι" της Προεδρίας της Δημοκρατίας διέρρεαν στα ΜΜΕ ότι ο κ. Παπούλιας ήταν κατά του λουκέτου της ΕΡΤ», όμως «η μοναδική διαρροή που "ξέχασε" να κάνει η Προεδρία, ήταν ότι ο κ. Παπούλιας έβαλε ταφόπλακα με τα ίδια του τα χέρια στην Δημόσια Τηλεόραση βάζοντας την υπογραφή του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εμπνεύστηκε, όχι η τρόικα, αλλά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η ξένων συμφερόντων κυβέρνησή του», παρατήρησε ο κ. Καπερνάρος και στον ίδιο τόνο συμπλήρωσε:«Έστω και εκ της αδρανοποιημένης θέσης του, ο κ. Παπούλιας, ας σταματήσει να ενοχλεί τους Έλληνες πολίτες με την ειρωνεία του».«Το "μαύρο" στην ΕΡΤ "μαύρισε" τον κ. Σαμαρά και μετέτρεψε το success story σε succert story του αυταρχισμού, της λογοκρισίας, της μνημονιακής προπαγάνδας, της φτώχειας και των απολύσεων. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει οτιδήποτε και αν πράξει ο κ. Σαμαράς στο μέλλον», ήταν το σχόλιο που επεφύλαξε για τον Πρωθυπουργό και τις εξελίξεις με την ΕΡΤ, ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς.

Με "αρνητική αξιολόγηση" της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας προειδοποιεί ο οίκος Μοοdy's εξαιτίας του κλεισίματος της ΕΡΤ

Με "αρνητική αξιολόγηση" της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας προειδοποιεί ο οίκος Μοοdy's.Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, η απόφαση για το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ) αποτελεί απειλή για την κοινωνική συναίνεση, η οποία συνιστά την αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας.Συνακόλουθα αν δεν εξευρεθεί από τους κυβερνητικούς εταίρους συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της ΕΡΤ, αυξάνεται ο κίνδυνος προσφυγής της χώρας σε πρόωρες εκλογές, γεγονός που θα ήταν αρνητικό για την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.Η Μοοdy's επισημαίνει ότι το "εξαιρετικά συγκρουσιακό πολιτικό περιβάλλον" που έχει διαμορφωθεί αποτελεί απειλή για την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα και την ανάκαμψη της οικονομίας.Επιπροσθέτως, αρνητικά θα μπορούσε να επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, η αποτυχία επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.Όπως προειδοποιεί η Moody's, αν δεν ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, και ορισμένων μικρότερων δημόσιων επιχειρήσεων, η χώρα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει φέτος τα έσοδα που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Προσαρμογής από τις αποκρατικοποιήσεις. Μία τέτοια εξέλιξη είναι πιθανόν να προκαλέσει από εφέτος ένα κενό χρηματοδότησης ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επιβολή νέων, πρόσθετων μέτρων.

Στην Πεδινή αύριο ο Φιλ.Φίλιος

Αύριο Τρίτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, θα γίνει η επίσκεψη του δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου στην Πεδινή, με αφορμή την έναρξη κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου.

Στο Σύνταγμα για τη δημοκρατία και την ενημέρωση

Ο λαός μπορεί να εγγυηθεί τη δημοκρατική νομιμότητα, την πολιτική ομαλότητα και να επιβάλει δημοκρατικές λύσεις στα αδιέξοδα που προκαλεί η υπό κατάρρευση τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Ιδιαίτερη βαρύτητα για τις πολιτικές εξελίξεις έχει αποκτήσει η αποψινή συγκέντρωση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, καθώς γίνεται σε μια στιγμή κατά την οποία οι τρεις συγκυβερνώντες πιθανώς θα εκδίδουν το πιστοποιητικό "αιφνίδιου θανάτου" όχι της ΕΡΤ, αλλά της κυβέρνησής τους.Χθες ο Αντ. Σαμαράς "έριξε το γάντι" των εκλογών σε Βενιζέλο - Κουβέλη και απομένει σήμερα να διαπιστωθεί αν μπορούν να το σηκώσουν...

Καταστρατήγηση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας με την ομαδική απόλυση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση για την ομαδική απόλυση των εργαζομένων της ΕΡΤ κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Στρατούλης και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οι βουλευτές απευθύνουν την ερώτησή τους στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου ζητώντας να ενημερωθούν «αν οι πρόσφατες αποφάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για τη διακοπή της ΕΡΤ είναι σύμφωνες με το Κοινοτικό Δίκαιο; Ή μήπως το επιχείρημα των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας δεν περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό δίκαιο».Οι βουλευτές ζητούν επίσης από τους δύο υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή αν τηρούνται οι διατάξεις του νόμου για τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων.«Η πρόσφατη απαράδεκτη και κυνική απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με συνοπτικές διαδικασίες, παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, επιχειρεί την εξαΰλωση ενός δημόσιου αγαθού, προσβάλλει το δικαίωμα ενημέρωσης των πολιτών, υποβαθμίζει και απομονώνει τις ακριτικές περιοχές και τους απόδημους Έλληνες, συνιστά χτύπημα για τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία μας», αναφέρουν οι βουλευτές και υπογραμμίζουν ότι η απόφαση αυτή «oδηγεί χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, εν μια νυκτί, χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, καταστρατηγώντας ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις σε περίπτωση μεταβίβασης επιχείρησης». Επικαλούνται ειδικότερα την Οδηγία 75/129/ΕΟΚ, περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των Κρατών μελών που αφορούν τις ομαδικές απολύσεις καθώς και την Οδηγία 92/56/ΕΟΚ που την τροποποιεί, οι οποίες προβλέπουν την υποχρέωση του εργοδότη όσον αφορά την ενημέρωση και τη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.«Στην περίπτωση της ΕΡΤ η υποχρέωση αυτή προφανώς παραβιάσθηκε», αναφέρουν οι βουλευτές και επισημαίνουν ακόμη ότι σύμφωνα με «το Π.Δ. 178/2002 «Μέτρα σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 98/50/ΕΚ του Συμβουλίου» που εφαρμόζεται σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις προβλέπει (άρθρο 5) ότι η μεταβίβαση αυτή καθ' αυτή δεν συνιστά λόγο απόλυσης εργαζομένων».

Σπ. Κωνσταντόπουλος – Ν. Μπούτσικος και Μ. Μπίγγος

Πρώτευσαν σε σταυρούς στις χθεσινές εκλογές ανάδειξης συνέδρων στη Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκαν χθες στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, οι εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης συνέδρων για το 9ο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 28-29 και 30 Ιουνίου 2013. Στην εκλογική διαδικασία, δικαίωμα ψήφου είχαν τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης του Νομού και η συμμετοχή κρίνεται ικανοποιητική, αφού ψήφισαν συνολικά 435 μέλη (75% περίπου) από το σύνολο των 580 μελών. Εκλέχτηκαν συνολικά 18 άτομα (12 άνδρες και 6 γυναίκες) και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στην πρώτη τριάδα εξελέγησαν ο πολιτικός μηχανικός Σπύρος Κωνσταντόπουλος (γιος του Γ. Κωνσταντόπουλου), ο συνδικαλιστής της ΔΕΥΑΙ Νίκος Μπούτσικος (δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Σ. Βλέτσα στη δήμο Ζίτσας) και ο Μιχάλης Μπίγγος (υποστράτηγος ε.α.-μέλος κινήσεων ενεργών πολιτών στο δήμο Ζίτσας).

Πιστώσεις για το αποχετευτικό στο νησί

Στην έγκριση του ποσού των 280 χιλιάδων ευρώ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο του νησιού και να καταστεί εφικτή η σύνδεση του με τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού.Με τον τρόπο αυτό, επιλύεται μετά από αρκετά χρόνια και τεράστιες ολιγωρίες του παρελθόντος ένα μείζον πρόβλημα για την περιοχή.Το αποχετευτικό δίκτυο στο νησί είχε κατασκευαστεί πριν από δεκατρία χρόνια όμως δεν τέθηκε μέχρι τώρα σε λειτουργία λόγω των προβλημάτων που είχαν ανακύψει.Με την μελέτη που εκπόνησε η ΔΕΥΑΙ και το έργο που δρομολογείται θα επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα αυτά και θα καταστεί εφικτή η σύνδεση του οικισμού με τον βιολογικό καθαρισμό.Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γκέκας και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άρης Λιούμπος έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ για την διάθεση του ποσού των 280 χιλιάδων ευρώ από τον προϋπολογισμό της για την επισκευή του αποχετευτικού συστήματος του νησιού. Ευχόμαστε, ύστερα από παλινωδίες και αδιαφορία ετών να δοθεί λύση στο πρόβλημα που όχι μόνο ταλαιπωρεί τους κατοίκους του νησιού αλλά επιβαρύνει και το περιβάλλον».

Αντιδράσεις από Μητροπολίτη και Δήμαρχο Κόνιτσας για τυχόν κλείσιμο του ιστορικού 583 Τάγματος Πεζικού

Νέο πλήγμα θα επιφέρει στην απροστάτευτη ακριτική Ήπειρο, εάν επαληθευτεί η πληροφορία ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει το κλείσιμο του ιστορικού 583 Τάγματος Πεζικού στην Κόνιτσα. Κι αυτό την ώρα που οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών ζητούν περισσότερη αστυνόμευση, διαμαρτυρόμενοι ότι η Πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους.Δεν πέρασε λίγος καιρός από το ειδεχθές έγκλημα των δυο ηλικιωμένων κατοίκων στα Κτίσματα Πωγωνίου και οι επιθέσεις σε σπίτια των ακριτικών χωριών μας συνεχίζονται, επιτείνοντας το κλίμα ανασφάλειας που ήδη επικρατεί σε όλη την παραμεθόριο περιοχή.Τελευταία κρούσματα κλοπών το Σάββατο στο Ορεινό Πωγωνίου, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα, όπου άγνωστοι έκαναν… φύλλο και φτερό δυο σπίτια, αρπάζοντας χρήματα και όποιο άλλο αντικείμενο αξίας βρήκαν.Ευτυχώς εκείνη την στιγμή οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν (είχαν πάει σ’ ένα μνημόσυνο), καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι εξέλιξη θα είχε η περίπτωση που θα βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.Ανάστατοι οι λίγοι κάτοικοι που πραγματικά φυλάττουν Θερμοπύλες, ζητούν το αυτονόητο: Να μπορούν να ζουν ασφαλείς στα χωριά και στα σπίτια τους, χωρίς τον φόβο εάν το επόμενο πρωί θα ξυπνήσουν ζωντανοί!Κι ενώ πολλά είναι τα κρούσματα επιθέσεων κυρίως σε κλειστά σπίτια αποδήμων και μεγάλο το… πλιάτσικο, δεν φαίνεται ακόμη η συντεταγμένη Πολιτεία να ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των κατοίκων της παραμεθόριας περιοχής.Αντίθετα αυξάνονται οι πληροφορίες για περαιτέρω αποδυνάμωσή της, αφού τελευταία ευρέως κυκλοφορεί η είδηση ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει την κατάργηση του 583 Τάγματος Πεζικού στην Κόνιτσα.

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας
Οργισμένη ήταν η αντίδραση από το Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επιτέθηκε λάβρος κατά του Υπ. Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου ότι αθέτησε το λόγο του, αφού διαβεβαίωνε παλιότερα τον ίδιο, ότι το 583 Τ.Π.δεν πρόκειται να κλείσει με κανένα τρόπο.Και καλεί τον υπουργό ή να διαψεύσει την είδηση περί κλεισίματος ή να υποβάλλει την παραίτησή του.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ακρίτας ιεράρχης «η αγωνία μου έγκειται στο τι θα γίνει εφεξής η ακριτική επαρχία. Οι Συνοριακοί Φρουροί έχουν αποσυρθεί, η Αστυνομία με ασήμαντη δύναμη, ενώ και τα αστυνομικά αυτοκίνητα σπανίως κινούνται, λόγω ελλείψεως βενζίνης. Τώρα κλείνει και το 583 Τ.Π. Κι έτσι από τον Γράμμο μέχρι την Μουργκάνα τα σύνορα μένουν αφύλαχτα και η περιοχή αθωράκιστη. Η είσοδος των ποικιλώνυμων και επικίνδυνων κακοποιών, καθώς και των ναρκωτικών που μας έρχονται κατά τόνους από την γειτονική Αλβανία είναι πλέον ανεξέλεγκτη».

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας
Θέση για το θέμα του Τάγματος πήρε και ο Δήμαρχος Κόνιτσας Π. Γαργάλας τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «εάν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, διαπράττεται ακόμη ένα τραγικό λάθος, μια εγκληματική πράξη κατά του ακριτικού Δήμου και των πολιτών του. Η πολιτική ηγεσία της χώρας δείχνει το πιο σκληρό, αδιάφορο πρόσωπο, απέναντι σε ένα απομονωμένο και μεθόριο τόπο, καθιστώντας τον ξέφραγο αμπέλι».Και δηλώνει ότι οι κάτοικοι θα αντιδράσουν δυναμικά και δεν θα δεχθούν αποφάσεις ερημοποίησης της περιοχής τους.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Νέος διευθύνων σύμβουλος στη Δωδώνη

Ο κ. Δημήτριος Κάφαλης, έμπειρο και υψηλόβαθμο στέλεχος επί σειρά ετών, τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.Ο κ. Michael A. O’ Neill που εκτελούσε μέχρι σήμερα χρέη και προσωρινού διευθύνοντα συμβούλου παραμένει πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας, ενώ καμία μεταβολή δεν επέρχεται και στη σύνθεση του υπάρχοντος Δ.Σ της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Β.Γ.Η Α.Ε».Ο κ. Δημήτριος Κάφαλης είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Massachoussetts Lowell, USA.Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε ανώτατες διοικητικές θέσεις πολυεθνικών εταιρειών όπως η Procter & Gamble, η Allied Domecq, η Misko – Barrila και η SingularLogic.Διετέλεσε Α’ Εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ), όπως και μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (Σ.Δ.Ε).

ΠΡΟΤΟΥ Η UEFA ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ - “Παπαγαλάκια” των Αθηνών δίνουν... ρέστα υπέρ του ΠΑΟ

Θέλουν τον ΠΑΣ εκτός Ευρώπης – Στη Νιόν σήμερα εκπρόσωπος του ΠΑΟ

Αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί επίσημα καμία επίσημη απόφαση από την UEFA για το εάν τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα θα λάβει την πολυπόθητη αδειοδότηση, ώστε να συμμετέχει στο φετινό Europa League, τα... “παπαγαλάκια” της Αθήνας δίνουν... ρέστα υπέρ της συμμετοχής του ΠΑΟ (σε βάρος του ΠΑΣ) στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο Σάββατο, οι ελεγκτές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, φέρονται να εισηγήθηκαν αρνητικά και για τον ΠΑΣ αλλά και για τον ΠΑΟ. Άσχετα με το εάν τελικά η εισήγηση είναι αρνητική, οι τελικές αποφάσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα ληφθούν, αφού πρώτα η τελική εισήγηση κατατεθεί στην επιτροπή licensing & financial fair play της UEFA. Οι όποιες αποφάσεις αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας. Όμως η κλήση του Παναθηναϊκού να στείλει σήμερα εκπρόσωπό του στη Νιόν της Γαλλίας προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για το δικό του φάκελο, έδωσε ξανά την ευκαιρία στα... “παπαγαλάκια” της Αθήνας να εκτελέσουν δημοσιογραφικά τον ΠΑΣ και να επιχειρήσουν να αναστήσουν τον ΠΑΟ. Να θυμίσουμε, ότι η SKODA Ξάνθη (ομάδα που βρίσκεται μετά τον ΠΑΟ), ήδη ξεκίνησε εσπευσμένα την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά, θεωρώντας και αυτή από την πλευρά της, ότι μπορεί να της... κάτσει το φετινό ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία από αύριο

Η Εγνατία Οδός ΑΕ ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 ξεκινούν εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στο τμήμα από Α/Κ Αρδανίου ως Α/Κ ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης. Για τις ανάγκες των εν λόγω εργασιών θα γίνει σε δεύτερη φάση πλήρης αποκλεισμός στο τμήμα αυτό και εκτροπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αρδανίου - Αλεξανδρούπολης.Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013.Η Εγνατία Οδός ΑΕ ζητεί την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση και συστήνει την ιδιαίτερη προσοχή τους στο να ακολουθούν την εγκατεστημένη σήμανση των κυκλφοριακών διευθετήσεων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Στη Λάρισα για τον αγώνα των εθνικών ομάδων χάντμπολ Ελλάδας-Ιταλίας οι αθλητές του Α.Ο. Ιωαννίνων

Τις προσπάθειες της εθνικής ομάδας χάντμπολ της Ελλάδας στον σημαντικό αγώνα που έδωσε με την αντίστοιχη της Ιταλίας, παρακολούθησαν από κοντά οι αθλητές του Α.Ο. Ιωαννίνων, οι οποίοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας για να δουν από κοντά τον αγώνα πρόκρισης που δίνει η εθνική μας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016. Τη Γιαννιώτικη αποστολή οργάνωσε ο χαντμπολ-άνθρωπος της περιοχής, εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας, ο οποίος στην κυριολεξία κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει στους αθλητές του συλλόγου πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις που θα τους φανούν χρήσιμες στην αθλητική τους πορεία.

1ο Πανελλαδικό Βραβείο Αειφόρου Σχολείου για το 2012-13 στο Νηπιαγωγείο Κληματιάς Ιωαννίνων

Σημαντική διάκριση αποτελεί για το Νηπιαγωγείο Κληματιάς Ιωαννίνων, η 1η θέση που έλαβε στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου», για το σχολικό έτος 2012-2013. Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ σχολείων για το συνολικό «πρασίνισμα» του σχολείου, ή, καλύτερα, για τον προσανατολισμό όλης της σχολικής κοινότητας προς την αειφορία. Το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε από συναρμόδια υπουργεία και πανεπιστήμια. Η διαδικτυακή κοινότητα χρηστών του EpirusGate συγχαίρει θερμά τη σχολική κοινότητα του Νηπιαγωγείου Κληματιάς και συγκεκριμένα, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τη διεύθυνση, τους γονείς και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί τους, για το πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα που πέτυχε το σχολείο τους, στην προσπάθεια να γίνει αειφόρο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Στο καμπιονάτο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάριος Οικονόμου

Παίκτης της Ιταλικής Κάλιαρι, ομάδα που αγωνίζεται στη Serie A στη γειτονική Ιταλία, είναι εδώ και λίγες ημέρες ο Γιαννιώτης αμυντικός του ΠΑΣ, Μάριος Οικονόμου. Ο γιος του παλαίμαχου άσου του ΠΑΣ Γιώργου Οικονόμου, βρισκόταν εδώ και μήνες στο στόχαστρο της ομάδας της Σαρδηνίας , η οποία πλήρωσε 600 χιλ. ευρώ στον ΠΑΣ για να τον αποκτήσει για τρία χρόνια. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον μάνατζέρ του, Αντώνη Αποστολόπουλο στην Ιταλία, όπου και μπήκαν οι σχετικές υπογραφές. Να θυμίσουμε ότι φέτος η Κάλιαρι στο σκουντέτο τερμάτισε στην 11 θέση με 47 βαθμούς σε σύνολο 20 ομάδων (πρωταθλήτρια η Γιουβέντους).

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή των αιτήσεων από εργαζόμενες και άνεργες μητέρες για να γράψουν τα παιδιά τους δωρεάν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή των αιτήσεων από εργαζόμενες και άνεργες μητέρες για να γράψουν τα παιδιά τους δωρεάν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Πολλοί είναι οι γονείς που λόγω της οικονομικής κρίσης οδηγούνται στη γραμματεία των παιδικών σταθμών, ενώ ήδη τέθηκε σε διαβούλευση το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) όπου οι παιδικοί σταθμοί επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ για την φιλοξενία βρεφών και νηπίων μετά από τις σχετικές αιτήσεις που θα υποβάλουν οι δικαιούχες μητέρες. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα κατατεθούν οι σχετικής αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα τόσο από την ΝΕΔΗΚΕΠ όσο και από το δήμο. Να θυμίσουμε ότι πέρσι μέσω του προγράμματος λειτούργησαν οι παιδικοί σταθμοί σε Μαργαρώνα, Νεάπολη και Σινώπη αλλά και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ενώ χρηματοδοτήθηκαν και οι κρατικοί παιδικοί σταθμοί καθώς και ο βρεφονηπιακός σταθμός που λειτουργεί στη δημοτική ενότητα Λούρου.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε ότι και φέτος θα γίνει προσπάθεια να φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας και σημείωσε ότι παρά την μείωση των πόρων που εξακολουθεί να υφίσταται από την Κεντρική Διοίκηση, ο Δήμος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Εν τω μεταξύ την ανησυχία τους για την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση θέσεων στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς εξέθεσαν στο Δήμαρχο Πρέβεζας εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΠΑΜΕ, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συλλόγου Γυναικών κ.α. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των φορέων η ανησυχία προέρχεται από το ότι η αυξανόμενη ζήτηση πιθανά θα αφήσει παιδιά έξω από τους σταθμούς καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι που μειώθηκαν οι μισθοί τους ή ακόμα που σήμερα είναι απολυμένοι και άνεργοι, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και απευθύνονται στους δημοτικούς. Οι φορείς έκαναν γνωστές τις θέσεις τους στη Δημοτική αρχή και κάλεσαν σε εγρήγορση απέναντι σε αυτήν την κατάσταση. Διεκδικώντας μεταξύ άλλων άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους, να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς, να μην κλείσει κανένας σταθμός και να μη γίνει καμιά απόλυση.

Δημοτική Ραδιοφωνία

''Η Ήπειρος του Αγώνα 2013''

Oι Ηπειρώτες της Αττικής,  συναντήθηκαν στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη

Πρωτοφανή επιτυχία είχε η μεγάλη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας "Η Ηπειρος του Αγώνα 2013"! Το Θέατρο Πέτρας, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, πλημμύρισε με πάνω από 4.000 ξενιτεμένους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου, της Παράδοσης και του Πολιτισμού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μεγαλύτερου συλλογικού φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.Σε μια δύσκολη εποχή οι Ηπειρώτες που διαρκώς αγωνίζονται, τολμούν και πετυχαίνουν όπως ίσως μόνο οι ίδιοι μπορούν. Σε συνθήκες κρίσης σχεδόν απαγορευτικές για μεγάλες διοργανώσεις, η ¨Ηπειρος του Αγώνα¨ αποτέλεσε, πέρα από το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό το καλοκαίρι, την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση στην Αθήνα αυτό τον καιρό.Συνεργάστηκαν και συνετέλεσαν πολλοί σε αυτό. Οι κορυφαίοι μουσικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με προεξάρχοντα τον πρωτομάστορα της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης Πετρο-Λούκα Χαλκιά που τίμησε, με τη συμμετοχή του την εκδήλωση. Το μεγάλο μέρος της εκδήλωσης στήριξε η απαράμιλλη ηπειρώτικη κομπανία του γνήσια ηπειρώτικα παραδοσιακού εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον βυζαντινό καλλίφωνο και μελίρρυτο Μιχάλη Ζάμπα του Δημοσθένη στο τραγούδι, και τον θαυμάσιο Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί.Μια γενναιόδωρη γιορτή εν φωναίς και οργάνοις, με τη Χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το ''πολυφωνικό σύνολο"Χαονία" και το "Πολυφωνικό εργαστήρι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Τα τραγούδια της Ιστορίας, της Ξενιτιάς, του Μόχθου και του Γλεντιού συνόδευσαν τους χορούς εξαίρετων χορευτικών ομίλων από 16 Ενώσεις και Συλλόγους Ηπειρωτών Αττικής.«Οι αγώνες των Ηπειρωτών, από το Σούλι μέχρι σήμερα » ήταν το φετινό θέμα για το Ηπειρώτικο Πολυθέαμα και ανάμεσα στα μουσικά και χορευτικά δρώμενα, οι παρουσιαστές με γλαφυρό λόγο και πραγματική αναφορά στα ιστορικά γεγονότα, παρουσίασαν όλους τους αγώνες των Ηπειρωτών, ξεκινώντας από την επανάσταση του Διονυσίου του Φιλοσόφου το 1611 μέχρι σήμερα για τα παναθρώπινα αγαθά της ελευθερίας, της προόδου και της προκοπής.Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Παρασκευή Κατσάνη με τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, Έφορο Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. και σκηνοθέτη της εκδήλωσης.Μια εκδήλωση απόλυτα πετυχημένη, όχι μόνο λόγω της μεγάλης προσέλευσης και των άξιων συμμετοχών αλλά και λόγω του σεμαρίου, της δομής της και της ροής της που κράτησαν όλους τους θεατές στον χώρο της εκδήλωσης μέχρι τέλους!Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου της Π.Σ.Ε. κ. Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος, πλαισιωμένος από τα μέλη του Δ.Σ., αναφέρθηκε στον διαχρονικό αγώνα των Ηπειρωτών για τα παναθρώπινα αγαθά, στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Σουλιωτών, Σουλιώτης και ο ίδιος, στους Απελευθερωτικούς Αγώνες του 1912-13, απάντησε στα ανιστόρητα της Μ. Ρεπούση για την αυτοθυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο και έκλεισε με αντίδραση της ΠΣΕ στο ανιστόρητο κλείσιμο της κρατικής και δημόσιας ΕΡΤ, το σύγχρονο περιεχόμενο των αγώνων του Ελληνικού λαού, στην εποχή, της οικονομικής κρίσης και της επίθεσης που δέχεται ο πολιτισμός και η παράδοση μας από την εχθρική παγκοσμιοποίηση, και τους επίκαιρους στόχους της δράσης της Πανηπειρωτικής.Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το πάνδημο χορό όλων των παρευρισκομένων μέχρι αργά μέσα στη νύχτα, ένα χορό όχι σαν κατάληξη - όπως συνηθίζεται - αλλά σαν κύριο μέρος της εκδήλωσης!Όντας στην κορύφωση της βραδιάς, οι θεατές της εκδήλωσης έγιναν πρωταγωνιστές παίρνοντας θέση σε ένα μεγάλο κυκλωτικό Ηπειρώτικο χορό, ένα χορό που μας περιέχει όλους, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο, ένα χορό της μακράς διάρκειας, εκτατικό κι εκστατικό, απελεύθερο κι εγερτήριο, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα των αγώνων των Ηπειρωτών σήμερα.Όντας όλοι μαζί, από θεατές γίναμε πρωταγωνιστές της ζωής μας, της Ιστορίας του διαρκή και αδήριτου ενεστώτα. Χιλιάδες Ηπειρώτες να χορεύουν αντάμα, ο ένας δίπλα στον άλλο, ο ένας μαζί με τον άλλο, αναδεικνύοντας το πιο όμορφο χάρισμα κάθε αγώνα - τη συλλογικότητα - δίνοντας ένα μήνυμα έγερσης κι ανάτασης τόσο πολύτιμο σήμερα.Οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι των Ηπειρωτών της Αττικής που συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές στην εκδήλωση βοήθησαν αποφασιστικά στην πρωτοφανή επιτυχία της, με τη αυξημένη και μεγαλύτερη συμμετοχή, αναλογικά από την αντίστοιχη περσινή, πετυχημένη εκδήλωση.Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον Δήμο Πετρούπολης και το Φεστιβάλ Πέτρας που αγκάλιασαν και στηρίζουν το έργο της Π.Σ.Ε. Η Πανηπειρωτική ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν με την συμμετοχή τους στη συλλογική προετοιμασία και το πολυπρόσωπο πρόγραμμα της εκδήλωσης για να ζήσουμε όλοι μαζί έτσι ένα ολοζώντανο όνειρο.Στην Πέτρα όλοι μας ανανεώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη διάθεση άοκνης προσφοράς και αέναης δημιουργίας, ανταποκρινόμενοι στο πιο ουσιαστικό αξιακό φορτίο της "Ηπείρου του Αγώνα".Επόμενοι σταθμοί στη δράση της Πανηπειρωτικής οι "ΗΠΙΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2013", ο πολιτιστικός, περιβαλλοντικός θεσμός της Πανηπειρωτικής που ταξιδεύει σε όλη την Ήπειρο τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου και η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων και της Ηπείρου,με την συμμετοχή του Πατριάρχη της ηπειρώτικης μουσικής Πέτρου-Λούκα Χαλκιά, εκδήλωση μνήμης και τιμής που θα γίνει στο Ίτς Καλέ, το Κάστρο των Ιωαννίνων τον ερχόμενο Σεπτεμβρίο.Σε εποχές βαθιάς ύφεσης και εντεινόμενης κρίσης, η Πανηπειρωτική και οι άλλοι φορείς της Ηπειρώτικης Αποδημίας πρωτοστατούν, τολμώντας και δημιουργώντας με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, όπως οι Ηπειρώτες και ξέρουν και μπορούν.

Ο Γ.Γ. δημοσίων έργων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Την Παρασκευή,  επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα.Στο Λιμένα Ηγουμενίτσας τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Βασίλειος Διαμάντης. Σκοπός της επισκέψεως ήταν η ενημέρωση και παρακολούθηση της εξέλιξη των έργων της Β’ Φάσης.Ο κ. Σιμόπουλος επισκέφθηκε τόσο τους χώρους του εργοταξίου όσο και τις εγκαταστάσεις του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Ή εμείς ή αυτοί!

Το κύριο άρθρο της Αυγής
Το "μαύρο" στην οθόνη για την ΕΡΤ αναδεικνύεται θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων, ό,τι και αν συμβεί σήμερα στη σύσκεψη των τρικομματικών συνεταίρων. Εκεί που τα μνημονιακά παπαγαλάκια προεξοφλούσαν άνετο εκλογικό περίπατο του Σαμαρά και φιλοτεχνούσαν το περίφημο success story, εκεί που περισπούδαστοι δημοσκόποι των καναλιών της διαπλοκής διαπίστωναν ότι η χώρα βγαίνει από το Μνημόνιο και μπαίνει στην πλατιά λεωφόρο της... "ανάπτυξης", η Ιστορία απεδείχθη και πάλι πονηρή!Χιλιάδες πολίτες ξαναβγήκαν στους δρόμους όχι μόνο αλληλέγγυοι στους απολυμένους της ΕΡΤ, αλλά αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη φαλκίδευση της ενημέρωσης, πεπεισμένοι ότι το "μαύρο" στην ενημέρωση ισοδυναμεί με "μαύρο" στη ζωή τους και ακόμη περισσότερο ανάπηρη δημοκρατία.Το δίλημμα "Μνημόνιο ή δημοκρατία" επανέρχεται με όρους κινήματος στο πολιτικό προσκήνιο. Το δίλημμα αυτό δεν παραπέμπει σε στείρο κομματικό ανταγωνισμό, γνωστή συνταγή του καταρρέοντος παλαιοκομματικού συστήματος. Το δίλημμα είναι γνήσιο και υποδηλώνει την υπαρκτή κοινωνική πόλωση, που αναζητά πολιτική έκφραση και μορφοποίηση του αιτήματος για τη δημοκρατική ανατροπή.Εκατομμύρια νεόπτωχοι πολίτες και άνεργοι, χιλιάδες επιστρατευμένοι εργαζόμενοι, εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι με τον φόβο της απόλυσης διαβλέπουν στη διάλυση της ΕΡΤ το δικό τους εφιαλτικό μέλλον. Τι άλλο σημαίνει όταν η εξουσία απολύει μέσα σε ένα απόγευμα 2.500 εργαζόμενους; Μεγάλοι κλάδοι εργαζομένων από τους λίγους που έχουν απομείνει, όπως οι τραπεζοϋπάλληλοι, διερωτώνται πότε θα χτυπήσει η καμπάνα και γι' αυτούς. Η καμπάνα τύπου ΕΡΤ...Αμετανόητος και διχαστικός, ο Σαμαράς θέτει το εκλογικό εκβιαστικό δίλημμα "μεταρρύθμιση ή χάος". Κατά τη συνήθειά του διαστρέφει τις έννοιες των λέξεων. Όταν μιλάει για μεταρρύθμιση, εννοεί κοινωνική καταστροφή και, όταν μιλάει για χάος, εννοεί τη δική του επικράτηση. Δεν διστάζει να σφίγγει τον βρόχο γύρω από τους κυβερνητικούς συνεταίρους του, οι οποίοι αναζητούν εναγωνίως σωσίβιο. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η παρούσα κρίση, παρότι απειλεί τις ισορροπίες κορυφής, δεν είναι πρωτίστως κρίση κορυφής, αλλά έλκει την καταγωγή της από την καταστροφή του κοινωνικού ανάγλυφου. Δεν υπάρχει διέξοδος στην ίδια πολιτική, δεν υπάρχει χώρος για "τρίτο πόλο".Το δίλημμα "ή εμείς ή αυτοί" οδηγεί σε τελεσίδικη πολιτική απόφαση. Η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα (που τόσο εύστοχα εικονοποιείται στον δεκαπεντασύλλαβο του Γιάννη Ρίτσου για τη Ρωμιοσύνη, "νάτη πετιέται από ξαρχής...") αποδεικνύεται για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια καταλυτική. Πρόπερσι το καλοκαίρι στις πλατείες και η συνέχεια στα συλλαλητήρια στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Πέρυσι τον Ιούνιο με την ψήφο που ανέτρεψε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Φέτος δημιουργούνται δυνατότητες η λαϊκή ψήφος να αποδειχθεί ισχυρότερη, πολιτικά πιο ομοιογενής, ανθεκτική και αποτελεσματική. Ένας χρόνος κυβέρνησης Σαμαρά, ένας χρόνος αφότου εκλάπη η λαϊκή ψήφος από την τρόικα εσωτερικού έχουν δημιουργηθεί οι πολιτικές και κοινωνικές εμπειρίες, έχουν διαψευσθεί ψευδαισθήσεις και, κυρίως, η ελπίδα φαίνεται να νικά τον φόβο. Αυτήν την ελπίδα εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ένα νέο κόμμα που έρχεται από τα βάθη της ελληνικής Ιστορίας και υπόσχεται να τραβήξει μακριά για την κοινωνική σωτηρία και αλλαγή. Ή εμείς ή αυτοί!

avgi.gr

Σε απόγνωση οι ψαράδες του Αμβρακικού!

Όπως κάθε χρόνο οι ψαράδες του Αμβρακικού έτσι και φέτος ετοιμάστηκαν για το ψάρεμα της γαρίδας, το μοναδικό είδος που μας κρατά ακόμη στην θάλασσα και δεν μας στέλνει στην ανεργία. Πολλοί από μας επένδυσαν 2.000 ως 4.000 ευρώ για την κατασκευή των διχτυών, με την ελπίδα να τα ξεχρεώσουν στο τέλος της αλιευτικής περιόδου και να βγάλουν και ένα μικρό μεροκάματο.Δυστυχώς από τα πολλά οργανικά φορτία που δέχεται καθημερινά ο κόλπος έχει γίνει υπερτροφικός και αυξάνουν παράλληλα τις ανοξικές μάζες. Ειδικά φέτος παρότι είχαμε το πρόβλημα των κορελιών (μεδουσών) γέμισε ο Αμβρακικός και από μάκα, με αποτέλεσμα να πέφτει πάνω στα δίχτυα μας, να τα καταστρέφει λόγω του βάρους της κατά το ανέβασμα των διχτυών στα αλιευτικά μας σκάφη, αλλά και μετά να χρειαζόμαστε 3 με 4 μέρες να τα καθαρίσουμε για να ξαναπάμε για ψάρεμα. Ολοι οι συνάδελφοι ψαράδες βρίσκονται σε απόγνωση, με την Πολιτεία απούσα και ανίκανη να πάρει μέτρα για την μείωση των οργανικών φορτίων και την ανακούφιση των ψαράδων.Καλούμε όλο τον κόσμο, τα κόμματα, την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση να κάνει κάτι για να σώσει τον Αμβρακικό και τους ψαράδες τώρα, γιατί αύριο ίσως είναι αργά.

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτου Σωτήριος

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει προβάδισμα 2,5 μονάδων από τη ΝΔ.!!!

Δύο στους τρεις πολίτες λένε «όχι» στο «λουκέτο» στην ΕΡΤ, ενώ την ίδια ώρα, στη σκιά της απόφασης της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει προβάδισμα 2,5 μονάδων από τη ΝΔ. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής δημοσκόπησης της VPRC που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου.Συγκεκριμένα, το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, ενώ το 27% δηλώνει ότι συμφωνεί, Δεν Γνωρίζω απαντά το 3% των πολιτών και 5% απαντά Ούτε Διαφωνώ/Ούτε Συμφωνώ.Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%, δεύτερη η ΝΔ με 26,5% ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 14%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό μόλις 7% αλλά και το ΚΚΕ που συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό. Έπονται Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6% των πολιτών.Στο άλλο κόμμα περιλαμβάνονται: ΛΑΟΣ 1%, Δημιουργία Ξανά 1%, Οικολόγοι Πράσινοι 1%, Ένωση Κεντρώων 0,5%, ΕΠΑΜ 0,5%, Διάφορα άλλα: (Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κόμμα Πειρατών Ελλάδα, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ κλπ) 2%.Την ίδια ώρα, τα ποσοστά εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονται από 27,6% έως 30,4% ενώ της ΝΔ κυμαίνονται από 25,2% έως 27,8%.Πάντως στο σύνολο του εκλογικού σώματος το 44% δηλώνει εκλογική προτίμηση, το12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές ενώ το 11,6% Δεν ξέρει/Δεν απαντά αναφορικά με την εκλογική του προτίμηση.Στην ερώτηση πιο κόμμα έχει τις καλύτερες προτάσεις για τον τόπο, το 12% απαντά το ΣΥΡΙΖΑ, το 11% απαντά τη ΝΔ, 3,5% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή και 3,4% το ΚΚΕ. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ λέει το 8,6% των ερωτώμενων. Πάντως το συντριπτικό 51,6% απαντά κανένα κόμμα.Παράλληλα οι πολίτες τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ, ενώ διαφωνούν και με τις αποκρατικοποιήσεις των ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ/ΔΕΗ αλλά και της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας από ιδιώτες, όπως στην περίπτωση της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.

Μεγάλη επιτυχία είχε ο Ποδηλατικός Γύρος της λίμνης Πηγών Αώου

Μεγάλη επιτυχία είχε ο Ποδηλατικός Γύρος της λίμνης Πηγών Αώου που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Μετσόβου, την Κυριακή 16-06-2013.Πάνω από 40 Γιαννιώτες ποδηλάτες , μικροί , μεγάλοι, φοιτήτριες και φοιτητές, ξεκίνησαν το πρωί για το Μέτσοβο. Οι περισσότεροι πήγαν με λεωφορείο και φορτηγό για τα ποδήλατα, ενώ μερικοί έφυγαν με δικά τους ΙΧΕ. Ώρα 09.50 έφτασαν στην 1η διασταύρωση προς τη λίμνη μετά τον Προφήτη Ηλία, όπου περίμεναν ήδη πάνω από 50 Μετσοβίτες ποδηλάτες.Με πολύ κατάλληλες καιρικές συνθήκες, όλοι μαζί ξεκίνησαν την ποδηλατοβόλτα, συνοδευόμενοι από την Τροχαία Μετσόβου και τους Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του ΕΕΣ Ιωαννίνων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, όπως ευχαριστούμε επίσης θερμά και τον οδηγό του φορτηγού που ακολουθούσε τη διαδρομή, και τον ευγενέστατο οδηγό του λεωφορείου. Η διαδρομή ήταν λίγο κουραστική, ο δρόμος σε μερικά σημεία με κατολισθήσεις αλλά προσπελάσιμος, ενώ σε κάποια άλλα σημεία με χαλίκια. Εκεί στα χαλίκια γλίστρησαν δύο Γιαννιώτες ποδηλάτες, ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα, αφού συνέχισαν την ποδηλατάδα.Όμως ένα μικρός Μετσοβίτης, συνοδευόμενος από τον Παππού του, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας, όπου του έγινε συρραφή ενός θλαστικού τραύματος. Ο δεκάχρονος δεν φορούσε κράνος, προσέκρουσε με το ποδήλατο σε πέτρα κατολίσθησης και έπεσε. Όπως όμως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, είναι καλά στην υγεία του. Τους ευχόμαστε γρήγορα περαστικά. Πρέπει να τονίσουμε, ότι η ποδηλατοβόλτα πήρε αρκετά γρήγορο ρυθμό και ίσως για μερικούς να μην ήταν και τόσο απολαυστική. Ειδικά μερικοί Μετσοβίτες ποδηλάτες - παιδιά πίεζαν διαρκώς στην κορυφή της ομάδας και έφευγαν μπροστά αγνωώντας τις συστάσεις.Εμείς θα θέλαμε ποδηλατώντας να απολαμβάνουμε τη φύση , να βλέπουμε τη λίμνη, να βγάζουμε φωτογραφίες … Όμως παρόλα αυτά και στάσεις συγκέντρωσης κάναμε και νερό από τις φυσικές πηγές ήπιαμε και καθαρό αέρα τα πνευμόνια μας γεμίσαμε. Στη «βρύση του λύκου» μας είπαν ότι την ονόμασαν έτσι, επειδή το νερό έβγαινε από το στόμα μιας ξύλινης - σκαλισμένης κεφαλής λύκου. Αυτή την κεφαλή λύκου κάποιος περαστικός επισκέπτης την «πήρε μαζί του».Χαρακτηριστικό το σχόλιο μιας ποδηλάτισσας: « Ε αυτόν, λύκος θα τον φάει». Η διαδρομή ολοκληρώθηκε αρκετά νωρίς, φορτώθηκαν τα ποδήλατα και έγινε μια ημίωρη στάση για καφέ / αναψυκτικά στον Προφήτη Ηλία. Ώρα 15.00 άφιξη και τερματισμός στα Γιάννενα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες ποδηλάτες, οργανωτές, συνδιοργανωτές, Γιαννιώτες και Μετσοβίτες. Η επόμενη εκδήλωση του οφπι είναι τον Σεπτέμβριο.

Έρχεται το 2ο Tzoumerka Bike Marathon!!!


Το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ορεινή Σύγκλιση (ΚΕΔΡΟΣ), μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του 1ου Tzoumerka Bike Marathon, προκηρύσσει τον 2ο Tzoumerka Bike Marathon, για τις 28 - 29 Σεπτεμβρίου 2013.Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να ενισχυθεί η εικόνα της διοργάνωσης, με την αύξηση των συμμετοχών αθλητών, την κινητοποίηση όσων φορέων συνέβαλλαν στην περσινή διοργάνωση, αλλά και με την ενεργοποίηση νέων.Για τους αθλητές του μαραθωνίου η διαδρομή θα παραμείνει ακριβώς η ίδια με την περσινή διοργάνωση. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» στο χωριό Καταρράκτης Τζουμέρκων και θα περάσει από τα χωριά Καταρράκτης, Άγναντα, Πράμαντα, Μελισσουργοί, Βουργαρέλι και τερματισμό πάλι στο Δασικό Χωριό. Η συνολική διαδρομή είναι 85 χλμ, από τα οποία, 25,7 χλμ, είναι άσφαλτος, 55,4 χλμ, είναι χωματόδρομοι, 1,4 χλμ, μονοπάτια και τα 2,4 χλμ, τσιμεντένιοι δρόμοι. Το σύνολο θετικής υψομετρικής διαφοράς είναι 2.750 μ. Η διαδρομή είναι απαιτητική και τεχνικά δύσκολη σε μερικά σημεία. Με φροντίδα της διοργάνωσης θα υπάρχουν επτά σταθμοί τροφοδοσίας, δύο σημεία τεχνικής υποστήριξης ποδηλάτων, ενδείξεις χιλιομετρικών αποστάσεων, δύο σημεία ελέγχου μέγιστου χρόνου περάσματος (πόρτες), καθώς και άλλες παροχές προς τους αθλητές που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια.Για όσους αθλητές επιθυμούν να γνωρίσουν την περιοχή μέσα από έναν λιγότερο απαιτητικό αγώνα, θα πραγματοποιηθεί ένας μικρότερος αγώνας περίπου 25 χλμ, που θα έχει εκκίνηση και τερματισμό το Δασικό χωριό.Για τα παιδιά και fun του ποδηλάτου θα γίνουν μικρότεροι αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στο Δασικό Χωριό.Εκτός από τους αγώνες ποδηλάτου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο πρωτότυπος αγώνας 3 χλμ. τρέχω με τον σκύλο μου, όπου κάθε αθλητής θα τρέχει με τον σκύλο του ως ομάδα.Περισσότερα στοιχεία για τη διαδρομή του αγώνα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα http://www.tzoumerkabike.gr/Η σήμανση της διαδρομής θα γίνει και φέτος με οικολογικό τρόπο και με μη μόνιμα σημάδια τα οποία θα αφαιρεθούν μετά τον αγώνα, επιδιώκοντας να μην επιβαρύνουμε ούτε στο ελάχιστο την αισθητική του περιβάλλοντος σε όλη τη διαδρομή του.Ο αγώνας είναι ΟΡΕN και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας άνω των 18 ετών.Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα είναι ο αθλητής αγώνων Κώστας Σταμούλης.Συνδιοργανωτές στον αγώνα είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Αράχθου, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Λάμπρης, 2685031791, 6974754952
www.tzoumerkabike.gr, info@tzoumerkabike.gr

"ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΤΗΣ ΤΥΜΦΗΣ"

Το Aristi Mountain Resort, Αρίστη Ζαγορίου, θα φιλοξενήσει έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Κώστα Ζήση. Η έκθεση με τίτλο «Αγριολούλουδα της Τύμφης» διοργανώνεται σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών και θα συνοδεύεται από παράλληλες εκδηλώσεις. Τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα 19.30 και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2013.Στην έκθεση προβάλλεται μια συλλογή από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, προϊόν μιας πολλαπλώς επίπονης όσο και μακρόχρονης εικαστικής προσέγγισης, με ανθοφόρα φυτά της μοναδικής για τα Βαλκάνια χλωρίδας του όρους της Τύμφης και των υπώρειών της. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια συλλογή ορισμένων από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους του σπάνιου αυτού οικολογικού αποθέματος και να απολαύσουν αυτήν την σχετικά άγνωστη και εύθραυστη πλευρά της τεράστιας βιοποικιλότητας, απότοκο μακραίωνων βιογεωγραφικών μηχανισμών, που φιλοξενεί η Ηπειρωτική ορεινή ενδοχώρα και το τοπίο του Ζαγορίου.Πληροφορίες Aristi Mountain Resort, τηλ.: 26530.41330
E-mail: info@aristi.eu, info@costaszissis.com
Ώρες λειτουργίας Καθημερινά, 09.00 έως 21.00.

Mεγάλη επιτυχία και αποδοχή γνώρισαν τα κρασιά της «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» από το κοινό της Αυστραλίας

Μετά την μακρινή Ιαπωνία στην οποία επεκτάθηκαν οι εξαγωγές της, μεγάλη επιτυχία και αποδοχή γνώρισαν τα κρασιά της «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» και από το κοινό της Μελβούρνης κατά τη διάρκεια της έκθεση «Good Food and Wine Show” που πραγματοποιήθηκε στις 7 – 10 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο της Μελβούρνης.Εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης δοκίμασαν τα λευκά, τα κόκκινα και τα αφρώδη Ηπειρώτικα κρασιά της «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» και η αποδοχή τους ήταν ιδιαίτερη μεγάλη όχι μόνο από τους ελληνικής καταγωγής επισκέπτες αλλά από όλους τους Αυστραλούς.Παράλληλα, η «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» διοργάνωσε ειδική εκδήλωση οινογνωσίας για τους επαγγελματίες του είδους στην οποία παρευρέθηκαν και εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινότητας όπως η Γενική Πρόξενος στη Μελβούρνη και Λιανίδου, ο Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ωκεανίας κος Χρήστος Ντόστας, ο Πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου κος Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καράτε της Κοινοπολιτείας κος Μιχάλης Κασσής.Η «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» παρουσίασε στην έκθεση και την εκδήλωση οινογνωσίας τα κρασιά:
• Φυσικός αφρώδης οίνος “Poème”.
• Λευκός Οίνος “Primus”, ποικιλία Nτεμπίνα, προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (O.Π.Α.Π.).
• Λευκός Οίνος “Άσπρα χώματα”, τοπικός οίνος Ιωαννίνων, ποικιλίες: 50% Μαλαγουζιά, 50% Ντεμπίνα Ιωαννίνων.
• Ερυθρός Οίνος Eπιτραπέζιος “Kόκκινο Βελούδο”, ποικιλίες Αγιωργίτικο, Βλάχικο και Μπεκάρι.
• Ερυθρός Οίνος “Βλάχικο & Μπεκάρι”, προϊόν Π.Γ.Ε.
τα οποία παράγονται από ελληνικές και, κυρίως, αυτόχθονες ποικιλίες της περιοχής της Ζίτσας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Θωμάς Γκλίναβος, μετά από σύντομη αναφορά στην περιοχής της Ζίτσας, παρουσίασε στους προσκεκλημένους τους προαναφερόμενους οίνους με συνοδεία ελληνικών εδεσμάτων.
Οι προσκεκλημένοι εξήραν την ποιοτική γεύση των ελληνικών οίνων, ενώ ως αποτέλεσμα της αποδοχής αυτής αλλά και των στενών δεσμών που διατηρούν οι ηπειρώτες της διασποράς με την πατρίδα ήταν και το γεγονός ότι από τον επόμενο μήνα τα κρασιά της «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» θα βρίσκονται σε εστιατόρια και εξειδικευμένα καταστήματα της Μελβούρνης και, σύντομα, όλης της Αυστραλίας καθώς υπήρξε η επίτευξη συμφωνίας με σημαντικό εισαγωγικό οίκο της Μελβούρνης για την εξαγωγή των εν λόγω κρασιών στην Αυστραλία.
Σημειώνεται ότι η λευκή ποικιλία Ντεμπίνα και οι ερυθρές Βλάχικο και Μπεκάρι, είναι κατ’ εξοχήν γηγενείς ποικιλίες της Ζίτσας και καλλιεργούνται από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή.
Οι δραστηριότητες εξωστρέφειας της εταιρίας πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του προγράμματος ΕΣΠΑ - «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΙΝΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ».

Κερδίστε προσκλήσεις για τη συναυλία του Πασχάλη Τερζή στα Γιάννενα


Κάντε like στην σελίδα του Gossip-tv στο facebοokκαι μπείτε στην κλήρωση για 5 διπλές προσκλήσεις για την συναυλία του Πασχάλη Τερζή στα Γιάννενα!!!Ο Πασχάλης Τερζής μετά από 4 χρόνια απουσίας, επιστρέφει σε μια βόλτα ανά την Ελλάδα για πρώτη φορά με 7 καλοκαιρινές συναυλίες.Είναι από τους δημοφιλέστερους και πιο αγαπητούς λαϊκούς ερμηνευτές όλων των εποχών. Κορυφαίος της σύγχρονης εποχής στέκεται ισάξια δίπλα στα διαχρονικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η χαρισματική φωνή του, η ποιότητα των τραγουδιών του και η αυθεντικότητα της προσωπικότητάς του τον έχουν καθιερώσει στην κορυφή του λαϊκού τραγουδιού. Στα 35 χρόνια της πλούσιας καριέρας του στο ελληνικό τραγούδι, με 10 πλατινένιους και 6 χρυσούς δίσκους και με τις τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Πασχάλης Τερζής με τη γλυκιά μελαγχολία στο βλέμμα, αλλά και με τον καημό που κρύβουν τα τραγούδια του, αποθεώνεται σε κάθε του εμφάνιση και μας ξεσηκώνει να τραγουδάμε δυνατά και να διασκεδάζουμε.Πέρα όμως από τις πωλήσεις των δίσκων του και την απήχηση των τραγουδιών του ο Πασχάλης Τερζής αγαπήθηκε από το κοινό για τη μεστή και επιβλητική παρουσία του επί σκηνής. Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει με τη χαρισματική φωνή του, σε μια βόλτα ανά την Ελλάδα, για πρώτη φορά, με 7 μοναδικές συναυλίες που θα χαρίσουν στο κοινό δυνατές συγκινήσεις!
Ιωάννινα 19 Ιουνίου- Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Νοσηλευτική Σχολή Φιλιατών

Η Νοσηλευτική Σχολή Φιλιατών κλείνει φέτος 22 χρόνια καλής λειτουργίας, τιμώντας το ρόλο της και την πόλη μας. Από τα έδρανά της έχουν περάσει χιλιάδες σπουδαστές από διάφορα μέρη της πατρίδας, έχουν πάρει πτυχία και σημαντικά εφόδια γνώσης, από μια πλειάδα έμπειρων εκπαιδευτικών. Πολλοί από τους πτυχιούχους της σχολής έχουν αποκατασταθεί και επαγγελματικά, στο νοσοκομείο μας και αλλού- επαληθεύοντας την πραγματικότητα και την φήμη της Σχολής Φιλιατών ότι οι απόφοιτοί της είναι καλά καταρτισμένοι και γι΄αυτό περιζήτητοι. Να συμπληρώσουμε οτι άριστος αρωγός στο έργο της Σχολής και στη φοίτηση των σπουδαστών στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται η Μαθητική Εστία Φιλιατών.Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2013-14 άρχισαν την 1/6/2013 και θα συνεχιστούν μέχρι τις 30/6/2013. Επίσης θα συνεχιστούν και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές από 1/9/2013 μέχρι 30/9/2013.Για την εγγραφή των σπουδαστών-τριών χρειάζονται τα παρακάτω:
1.Αίτηση
2.Πρωτότυπο Απολυτήριο Λυκείου ή Αποδεικτικό αποφοίτησης Λυκείου
3.Πιστοποιητικό Γεννήσεως
4.Τέσσερεις φωτογραφίες
Για περισσότερες πληροφορίες να τηλεφωνείται στη Σχολή 26640 23181.

9 προσλήψεις στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ύστερα από την υπ’ αριθ. 29/2013 απόφαση του Δ.Σ, ανακοινώνει
Α) την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, για την κάλυψη κατεπειγουσών, πρόσκαιρων, εποχικών αναγκών της ΔΕΥΑΗ
· τεσσάρων (4) ατόμων ειδικότητας ΔΕ Υδραυλικών,
· ενός (1) ατόμου ΥΕ Βοηθού υδραυλικού,
· ενός (1) ατόμου ΔΕ Τεχνίτη, για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων και την στεγανοποίηση φρεατίων ύδρευσης και αποχέτευσης και
Β) την πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, για την κάλυψη κατεπειγουσών, πρόσκαιρων, εποχικών αναγκών της ΔΕΥΑΗ
· δύο (2) ατόμων ειδικότητας ΔΕ Υδραυλικών
· ενός (1) ατόμου ΔΕ Τεχνίτη, για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων και την στεγανοποίηση φρεατίων ύδρευσης και αποχέτευσης.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά στη γραμματεία της ΔΕΥΑΗ, Ελευθερίας 7, στην Ηγουμενίτσα. Πληροφορίες κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στη ΔΕΥΑΗ και στο τηλ: 2665 0 23223.Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι πέντε (5) εργάσιμες ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων της ΔΕΥΑΗ και συγκεκριμένα από 17/6/2013 έως 21/6/2013.