Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ Η ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΤΟΥ

Συνοριακός αστυνομικός δολοφονήθηκε λίγο πριν νυχτώσει στα Ελληνοαλβανικά σύνορα στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας. Ο δολοφόνος πυροβόλησε τον 37χρονο ενώ ήταν στο χωράφι με τα ζώα που είχε η πεθερά του. Εκεί ο αστυνομικός ήταν με την κουνιάδα του, την οποία στη συνέχεια ο δολοφόνος χτύπησε με πέτρα και την τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι. Πρόσφατα στη θέση «Τυροκομείο» Φιλιατών άγνωστος είχε παγιδεύσει με χειροβομβίδα το αυτοκίνητο του αστυνομικού, η οποία όμως και δεν έσκασε αφού ο ίδιος πρόλαβε και αντιλήφθηκε την παγίδα, πριν ανοίξει την πόρτα του οδηγού. Στην περόνη ο άγνωστος είχε περάσει σχοινί το οποίο και είχε δέσει από το εσωτερικό της πόρτας. Αυτήν την ώρα στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί αλλά και ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Την υπόθεση θα φωτίσει από το νοσοκομείο η κουνιάδα του θύματος αν είναι σε θέση να μιλήσει. Πάντως η σύζυγος του αστυνομικού είχε αποβιώσει προ καιρού και ο ίδιος διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους γονείς της.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Νεκρός αστυνομικός από πυροβολισμούς!

Νεκρός από πυροβολισμούς βρέθηκε πριν λίγη ώρα  ένας αστυνομικός,στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έφερε τραύματα από όπλο αλλά και χτυπήματα από πέτρες στο κεφάλι!Σοβαρά τραυματισμένη βρέθηκε και μία συγγενής του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο χώρο έδρασε κάποια συμμορία, πιθανόν από την Αλβανία, η οποία μετά τη δολοφονία του αστυνομικού βρήκε και πάλι καταφύγιο στη γείτονα χώρα.Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο με αναλυτικό ρεπορτάζ.

Από πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία και σταματούν οι καταιγίδες στην Ήπειρο;

H απάντηση στο νέο διαδικτυακό δελτίο καιρού με τον Γιώργο Βασιλειάδη

ΓΙΑΝΕΝΝΑ ΤΩΡΑ: Μαζική συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χθεσινό αιφνιδιαστικό λουκέτο στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 1.000 άτομα συμμετέχουν  στην πορεία.Στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς τα στούντιο της ΕΡΑ Ιωαννίνων.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:.«Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να μην θέλει τη Δημόσια Τηλεόραση ανοικτή»

Ολοκληρώθηκε περίπου στις 19.30 ώρα η κρίσιμη συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη με αφορμή την απόφαση για «λουκέτο» στη Δημόσια Τηλεόραση.Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης κάλεσε τον πρωθυπουργό σε τριμερή συνάντηση προκειμένου να βρεθεί «κοινός πολιτικός τόπος» όπως είπε για το μέλλον της ΕΡΤ.Ο κ. Κουβέλης επέμεινε στη στάση του κόμματός του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η χώρα έχει ανάγκη αναδιαρθρώσεων αλλά η ΕΡΤ πρέπει να μείνει ανοιχτή».Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, «και να συζητήσουμε για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση».«Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να μην θέλει τη Δημόσια Τηλεόραση ανοικτή», είπε ο κ. Βενιζέλος και ανέφερε ότι «θέλουμε ριζική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο τομέα και συνεπώς και στην ΕΡΤ η οποία να είναι συμφωνημένη και ψηφισμένη από τη Βουλή. Αναμένουμε την αντίδραση από τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης προϋποθέτει ουσιαστική συνεννόηση

Η περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης προϋποθέτει την ουσιαστική συνεννοηση των κομμάτων που τη συγκροτούν, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ζήτησε συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.Όπως είπε, το αρραγές της κυβέρνησης προϋποθέτει τη συμφφνία και των τριών μερών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να πορευθεί για να ολοκληρωλσει το έργο της από τη στιγμή που θα εξασφαλισει τον κοινό τόπο.

Εκτεταμένη κάλυψη του λουκέτου στην ΕΡΤ από τα διεθνή ΜΜΕ

Διεθνώς προβάλλεται το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ, με τα ΜΜΕ να εντάσουν την απόφαση αυτήν της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των πιέσεων που δέχεται από την Τρόικα για απολύσεις, αλλά και της αποτυχίας αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ.«Η Ελλάδα κλείνει το κρατικό κανάλι για να δείξει αποφασιστικότητα», γράφει η αμερικανική εφημερίδα «New York Times», τονίζοντας πως πρόκειται για μία απόφαση υπό «την πίεση από τις πιστωτές της να μειωθεί η απσχόληση στο Δημόσιο».«Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η απόφαση για κλείσιμο, η οποία δεν απαιτεί την έγκριση των βουλευτών, είναι μέτρο τόσο της απελπισίας όσο και της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για διαγραφή θέσεων εργασίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.Η «Guardian» χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ ως «προπύργιο της ποιότητας στα ελληνικά ΜΜΕ», σημειώνει: «Χρησιμοποιήθηκε από τις διαδοχικές κυβερνήσεις για την εξασφάλιση σίγουρων θέσεων έναντι πολιτικών χαρών και παρότι υποτίθεται πως ήταν αντικειμενική, αφιέρωνε σημαντικό χρόνο και προσπάθεια στην ανάδειξη των πολιτικών της κυβέρνησης.«Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο στην Ελλάδα, η οποία έχει δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις έως το 2015 στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης», επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.Η γερμανική «Handelsblatt» γράφει πως «η αποτυχία στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ βάζει υπό πίεση την Ελλάδα και έτσι, για λόγους λιτότητας, κλείνει η κρατική ραδιοτηλεόραση». «Οι στόχοι εσόδων για τις αποκρατικοποιήσεις αποδείχθηκαν όμως εξ'αρχής πολύ υψηλοί», υπογραμμίζει.Η ιταλική «Repubblica» γράφει: «Η εκκωφαντική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά κατέστη δυνατή χάρη σε νομοθετικό διάταγμα που επιτρέπει λήψη τέτοιου είδους δραστικών μέτρων». Επισημαίνεται, ακόμη, το γεγονός, πως πολλοί αναλυτές εκλαμβάνουν την απόφαση ως «ενός είδους επίδειξη δύναμης του Πρωθυπουργού».

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

«Ήπειρος Τόπος να Ζεις»:Ανακοίνωση για την ΕΡΤ

Το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό λουκέτο που επέβαλε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση η κυβέρνηση Σαμαρά συνιστά βαρύτατο πλήγμα στην πλουραλιστική ενημέρωση του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια.Το «μαύρο» στις οθόνες πολλών σπιτιών στις εσχατιές της Ηπείρου, που είχαν ως μοναδικό ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΤ, θα κυνηγά τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της απόφασης να κατέβουν οι διακόπτες και να πεταχτούν στο δρόμο τόσοι εργαζόμενοι.Η παράταξη «Ήπειρος Τόπος να Ζεις» καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον κατήφορο στον οποίο κατακρυλά η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, προσπαθώντας να καλύψει επικοινωνιακά την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ελληνικού λαού για ουσιώδεις και αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις.Παράλληλα συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων για να κρατήσουν ανοικτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και απαιτούμε να ενισχυθούν τα περιφερειακά προγράμματα της ΕΡΤ, όπως η ΕΡΑ Ιωαννίνων που προσφέρει ανεκτίμητο έργο στους πολίτες της Ηπείρου.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις, έχει μάθει να στηρίζει αποφάσεις ευθύνης, αλλά ταυτόχρονα δεν φοβάται και έχει σαφή προτάγματα και προτεραιότητες, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.Αναφερόμενος στις εξελίξεις της ΕΡΤ και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τού ζήτησε να διαφυλάξει την ενότητα και την προοπτική της κυβέρνησης πάνω στη βάση της ειλικρίνειας, του αμοιβαίου σεβασμού, της θεσμικής ισοτιμίας, της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, του σεβασμού των κανόνων λειτουργίας.Στο σημείο αυτό, ο κ Βενιζέλος διευκρίνισε πως το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία για λόγους εθνικής ανάγκης ωστόσο σημείωσε ότι έχουν τεράστιες διαφορές ιστορικές, ιδεολογικές, αξιακές και κάνουν συμβιβασμούς.Μάλιστα έκανε λόγο για ένα σοβαρό πρόβλημα διαδικασίας δημοκρατίας κράτους Δικαίου και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού συστήματος. «Ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε μια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να λειτουργεί με εκπλήξεις, τετελεσμένα, μονομερείς ενέργειες ή εκβιασμούς ανοιχτούς ή υπολανθάνοντες. Δεν γίνονται έτσι οι συνεργασίες, δεν πορεύεται έτσι μια χώρα μέσα σε κρίση που πρέπει να την βρει ενωμένη», πρόσθεσε.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική της πλειονότητα θέλει ριζική μεταρρύθμιση στο κράτος και το δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ και τόνισε πως είναι άλλη αυτή η προσέγγιση της ουσιαστικής μεταρρύθμισης και άλλο η ξαφνική υπαγωγή του μεγάλου προβλήματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στις συγκυριακές και τρέχουσες ανάγκες να μειωθούν μέσα στις επόμενες μέρες κατά δύο χιλιάδες άτομα οι εργαζόμενοι στο κράτος.«Δεν είναι δυνατόν το άγχος για την αντιμετώπιση ενός προβλήματα που αφορά τη Δημόσια Διοίκηση και τις προκαταρκτικές ενέργειές μας σε σχέση με τους εταίρους μας της τρόικας να οδηγεί εκ του πλαγίου σε βιαστικές, ξαφνικές, απροετοίμαστες κινήσεις σε σχέση με την ΕΡΤ», υποστήριξε.Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο προαύλιο της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως τα «λόγια είναι εύκολα» αλλά η δυσκολία είναι εδώ, στο να λάβεις αποφάσεις οι οποίες στηρίζουν τη χώρα, τη βγάζουν από το αδιέξοδο, τη διασφαλίζουν οριστικά από τον κίνδυνο της πανευρωπαϊκής και διεθνούς κρίσης, προστατεύουν τους θεσμούς και δίνουν λύση.Τέλος χαρακτήρισε προκλητική τη στάση της Χρυσής Αυγής για την ΕΡΤ σημειώνοντας πως δεν είναι ευχάριστο να είναι η Χρυσή Αυγή το μόνο κόμμα που στηρίζει μια πρωτοβουλία στην ΕΡΤ.

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Καταργούμε μια εστία αδιαφάνειας, σπατάλης»

«Καταργούμε μια εστία αδιαφάνειας, σπατάλης», επεσήμανε, αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τις νέες πιστώσεις και χρηματοδοτήσεις για την Ελλάδα. Εκλαμβάνοντας ως «ελάχιστη υποχρέωση του μέσου πολίτη» να δίδει τέλος στα προβλήματα του χθες, όχι «σκεπάζοντάς τα», αλλά με λύσεις, ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε: «Να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, να μην συνεχίσουμε τις κακές παραδόσεις κομμάτων και συντεχνιών, να τις καταργήσουμε».«Δημιουργούμε μια νέα Ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Εκείνοι που αντιστέκονται δεν υπερασπίζονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπίζονται αυτή την ΕΡΤ που υπήρχε μέχρι χθες», όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς.«Κάποιοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν να διατηρηθεί και η αδιαφάνεια και η σπατάλη. Προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που ορισμένοι θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη δημόσια περιουσία τους», σημείωσε και είπε: «Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο χθες».Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του νόμου που προτείνει η κυβέρνηση, καθώς όπως σημείωσε, «μπαίνουν τα θεμέλια για μια -και θα έλεγα για την πιο ριζοσπαστική, την πιο δημοκρατική- μεταρρύθμιση που έχει γίνει για τα Μέσα Δημόσιας Ενημέρωσης ποτέ στον τόπο μας».«Κάποιοι θέλουν να μείνουμε κολλημένοι στο χθες. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό που κάνουμε είναι τολμηρό. Δεν ξέρω αν είναι τολμηρό ή αυτονόητο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, να πάψουμε, δηλαδή, να σκεπάζουμε τα προβλήματα και να αρχίσουμε επιτέλους να τα λύνουμε. Και στα μεγάλα- συγγνώμη που θα το πω- δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχει μόνον η Πατρίδα. Κι εγώ για την Πατρίδα μιλάω τώρα».Ο κ. Σαμαράς συνέχισε, χαρακτηριστικά: «Να μην συμβιβαστούμε, λοιπόν, με τη στασιμότητα, με τη μετριότητα, με την αδιαφάνεια. Να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, να μην συνεχίσουμε τις κακές παραδόσεις κομμάτων και συντεχνιών, να τις καταργήσουμε. Και να τις καταργήσουμε τώρα, σήμερα, όχι αόριστα στο μέλλον. Δεν λέγεται τόλμη αυτό. Τόλμη λεγόταν παλιά. Εγώ το ονομάζω ελάχιστη υποχρέωση του μέσου πολίτη να φέρει το καινούργιο σε ένα χθες που σάπισε».«Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη θέση του. Αλλά αυτό το “προσωρινά” χθες βράδυ κανείς δεν ήθελε να το πει, κανείς δεν το έλεγε, γιατί προφανώς ότι είναι προσωρινό το κλείσιμο δεν ήθελαν να το μάθει ο Ελληνικός λαός. Σήμερα συνεχίζουν».Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για επιχιερήσεις φίμωσης από μέρους των συνδικαλιστών της δημοσιογραφίας, οι οποίοι, όπως είπε, έφτασαν στο σημείο «να απαγορεύουν να εμφανιστεί ακόμα και στο ραδιόφωνο κάθε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που κατά την άποψη μας προσπαθεί να εκφράσει την άποψη της πλειοψηφίας του κόσμου που γνωρίζει το πρόβλημα». «Κι αν είναι δυνατόν “κόβουν” στον αέρα και απαγορεύουν τις ανακοινώσεις μας την ώρα που την ίδια στιγμή δίνουν ειδική άδεια εκπομπής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣυΡιζΑ. Αυτό δεν είναι ούτε δημοσιογραφία ούτε, βέβαια, ελευθεροτυπία. Είναι το νοσηρό κομματικό χθες που μας έφτασε μέχρι εδώ», είπε.

Δήλωση δημάρχου Πρέβεζας για την ΕΡΤ

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν την ΕΡΤ έκανε την ακόλουθη δήλωση:Εκφράζω την κάθετη διαφωνία μου τόσο με το κλείσιμο της ΕΡΤ όσο, πολύ περισσότερο με τον τρόπο που μεθοδεύτηκε η ολη διαδικασία.Η Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση είναι θεσμός και έχει προσφέρει πολλά στον πολιτισμό και σε όλους τους άλλους τομείς ενώ σε ότι αφορά την Πρέβεζα έχει αναδείξει με αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα τα προβλήματα συμβάλλοντας παράλληλα ουσιαστικά στην τουριστική προβολή της.Δε νομίζω ότι διαφωνεί κανείς με την αναδιάρθρωση και την εξυγίανση προς όφελος τόσο της ίδιας της ΕΡΤ αλλά και του Ελληνικού Λαού.Όμως η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνει μέσα από διάλογο, συναίνεση και κοινά αποδεκτές λύσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν και την προστασία των εργαζομένων.Το κλείσιμο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού δεν τιμά κανένας μας.Αντίθετα κάνει πιο φτωχή την ενημέρωση.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λάκκας Σουλίου αποφάσισε να καταγγείλει το κλείσιμο της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας τα εξής:Η διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, με την μακρόχρονη ιστορία της και καθημερινή προσφορά στον Έλληνα πολίτη, είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη, όχι μόνο για τους εργαζόμενους σε αυτή, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία και τον ελληνισμό.Αποτελεί μια αυταρχική έκφραση πολιτικής, στερημένη από όραμα και προοπτική, η οποία:α. Πλήττει άμεσα την περιφερειακή ενημέρωση που παρείχαν οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως το Δίκτυο Ηπείρου, αλλά και τα τηλεοπτικά κανάλια της ΕΡΤ τα μόνα που ‘έπιαναν’ σχετικά καθαρά, σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και της Ηπείρου.β. Αποκόπτει τον απανταχού ελληνισμό από την μητέρα χώρα και τον Πολιτισμό και χάνεται η πιο ζεστή συντροφιά και φωνή των Ελλήνων και της Ελλάδας όλου του κόσμου.γ. Σταματάει το πιο όμορφο ‘ταξίδι’ στην ελληνική ύπαιθρο, που πραγματοποιούνταν μέσα από εξαιρετικές εκπομπές της ΕΡΤ, όπως για παράδειγμα η «Κυριακή στο Χωριό» της ΕΤ-3, ή η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» που αναδείκνυαν ήθη, έθιμα και ομορφιές της χώρας μας.δ. Παύουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ηπειρωτών με πρώτη και καλύτερη την «Πίτα του Ηπειρώτη» να φτάνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη διάδοση του πολιτισμού, όσο και για την στήριξη από πλευράς χορηγιών των ίδιων των εκδηλώσεων, με άμεσο κίνδυνο την αναστολή τους ή την πλήρη απαξίωσή τους.Ο όποιος εξορθολογισμός απαιτείται, όπως επικαλείται η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει με την δημόσια ραδιοτηλεόραση να λειτουργεί.Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λάκκας Σουλίου, καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει το «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και να κρατήσει ανοιχτή την ΕΡΤ την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός και έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, αλλά και ολόκληρος ο ελληνισμόςΗ ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή γιατί είναι κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία της Ελλάδας και των Ελλήνων Πολιτών.

Δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ

Χθες γύρω στις 11:00 μ.μ. "πάγωσε" η δημοκρατία όπως πάγωσε και η οθόνη της τηλεόρασής μας. Ένα ολόκληρο έθνος εντός και εκτός συνόρων φιμώνεται.Η απόφαση της Δεξιάς να κατεβάσει τους διακόπτες της ΕΡΤ είναι τεκμήριο παλαιοκομματισμού και φαυλότητας, παραπέμποντας δυστυχώς σε εποχές "μαύρες" για τη Χώρα μας.Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο Κος Σαμαράς αποφάσισε εν μια νυκτί να τραβήξει την πρίζα στο δημόσιο μέσο ενημέρωσης, με αποτέλεσμα 2.600 εργαζόμενοι να οδηγηθούν στην ανεργία.Η νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καταδικάζει απερίφραστα τη μονομερή απόφαση της ΝΔ για το κλείσιμό της .Είναι χρέος όλων μας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του εθνικού μας ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ανακοίνωση του Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

Επειδή μετά την επίθεση που δέχθηκα το Σαββάτο 8 Ιουνίου από τρία άτομα, κόσμος που συναντώ με ρωτά αν χτύπησα, θα ήθελα να θέσω το περιστατικό στην πραγματική του διάσταση, αναφέροντας ότι η επίθεση εναντίον μου είχε ως σκοπό την αφαίρεση της κάμερας και όχι τον τραυματισμό μου. Η ανυπαρξία τραυματισμού, πέρα από μικρές εκδορές από χτυπήματα στα χέρια κατά τη βίαιη ακινητοποίησή μου για την αφαίρεση της κάμερας, δεν μειώνει φυσικά τη σοβαρότητα του συμβάντος. Η κάμερα μου επεστράφη τελικά την ίδια ημέρα στο αστυνομικό τμήμα, με κάποιες φθορές για τις οποίες έλαβα τη διαβεβαίωση ότι θα αποκατασταθούν, δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις, αντιλαμβάνομαι ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια κακιά στιγμή, και προσωπικά θεωρώ το θέμα λήξαν.Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας για την άμεση ανταπόκρισή της, αλλά και το πλήθος κόσμου που κατέφθασε στο σημείο καθώς ο ένας με τον άλλο πληροφορούνταν το γεγονός. Ευχαριστώ επίσης όλους τους φορείς, συλλόγους και πρόσωπα για τη δημόσια καταδίκη του περιστατικού, που αποδεικνύει ότι γεγονότα τραμπουκισμού δεν έχουν θέση στην πόλη μας.

Με εκτίμηση

Κώστας Σακκάς
Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

Σύμφωνη γνώμη για την Ανάδειξη παραδοσιακών λιθόστρωτων και πέτρινου γεφυριού Καβαλλαρίου

Προς υπογραφή οδεύει η σύμβαση για το έργο «Ανάδειξη παραδοσιακών λιθόστρωτων και πέτρινου γεφυριού Καβαλλαρίου», προϋπολογισμού 242.766,08 ευρώ, καθώς η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, διατύπωσε τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο της σύμβασης. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Aσαφείς οι προθέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του κάμπου της Βρυσέλλας!


Aσαφείς οι προθέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του κάμπου της Βρυσέλλας, όπως προκύπτει από την απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστου Μαντά για την διαχείριση των υδάτων του ποταμού Καλαμά και τα συνεχιζόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στην προαναφερθείσα περιοχή.Η απάντηση που δόθηκε πρόσφατα από τις αρμόδιες υπηρεσίες αποδέχεται πως υπάρχει πρόβλημα με την διαχείριση των υδάτων του ποταμού Καλαμά, που δέχεται αυξημένο όγκο υδάτων λόγω παροχέτευσης σε αυτόν υδάτων και της λίμνης Παμβώτιδος. Δυστυχώς όμως η λύση παραπέμπεται σε κάποιο απώτερο και μάλλον αβέβαιο μέλλον.Επειδή μεγάλος όγκος νερών φτάνει στο φράγμα Ραγίου στη Γιτάνη τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι αναπόφευκτα. Ειδικά εφέτος ό όγκος των υδάτων έφτασε μέχρι και 805 κυβ.μ./δευτ. στην περιοχή του φράγματος ενώ ό όγκος υδάτων που μπορεί να διαχειριστεί το φράγμα φτάνει τα 270 κυβ.μ./δευτ. Έχει ανατεθεί υδρολογική μελέτη από την ΠΕ Θεσπρωτίας για να απαντήσει στα ερωτήματα αν θα πρέπει να γίνει καθαρισμός και εκβάθυνση της κοίτης ή θα πρέπει να γίνει τεχνικό έργο αποσυμφόρησης με κανάλι εκτροπής,, αλλά αυτή έχει μπλέξει στα κανάλια της γραφειοκρατίας.Οι κάτοικοι της περιοχής, στην πλειονότητά τους κτηνοτρόφοι και αγρότες, που καλλιεργούν μηδική (τριφύλλι) και εσπεριδοειδή δεν παίρνουν σαφείς απαντήσεις και η αγωνία για την επιβίωσή τους επιτείνεται. Με την αύξηση του κόστους καλλιέργειας και την αγροτική τράπεζα να μην τους στηρίζει πια, πολλοί δεν κατάφεραν ούτε καν να πάρουν παραγωγή από τα κτήματα και τα περιβόλια τους, εξ’ αιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εφέτος ήταν ιδιαίτερα έντονα λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων (παρά την αντίθετη άποψη που διατυπώνεται στην σχετική απάντηση της ΠΕ Θεσπρωτίας). Επίσης οι ΤΟΕΒ της περιοχής έχουν πληγεί από τις πλημμύρες (σε δίκτυο και αντλιοστάσια) ενώ δεν δίνεται απάντηση στο πρόβλημα των οφειλών τους στη ΔΕΗ από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.Οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να συντονιστούν καλύτερα και να εκπονήσουν σχέδιο διαχείρισης των πλημμυρικών φαινομένων και προστασίας της αγροτικής παραγωγής μια και τα ανάλογα προβλήματα θα ανακύψουν και πάλι το ερχόμενο φθινόπωρο.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: “Με τοπικιστικά και κομματικά συμφέροντα το Σχέδιο Αθηνά”


Τις θέσεις της Συνέλευσης του ΤΕΙ Ηπείρου επί του αριθμ. 84/2013 (ΦΕΚ124/3-6-2013) Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε για το ΤΕΙ Ηπείρου: «Μετονομασία Σχολής – Μετονομασία Τμήματος – Συγχώνευση Τμημάτων – Κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων – Ίδρυση Σχολής – Συγκρότηση Σχολών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου». (Σχέδιο Αθηνά), δημοσιοποίησε το ΤΕΙ Ηπείρου, οι οποίες έχουν ως εξής:«Εκτιμούμε την προσπάθεια που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρας μας, όμως τα ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια, πάνω στα οποία σχεδόν αποκλειστικά θα βασιζόταν ο χωροταξικός ανασχεδιασμός των ΑΕΙ της χώρας, υποχώρησαν άτακτα και εξανεμίστηκαν, μπροστά στα τοπικιστικά και μικροκομματικά συμφέροντα.Το διαπιστώσαμε αυτό, κυρίως με τη μετακίνηση και συγχώνευση του τμήματος Ιχθυοκομίας – Αλιείας της Ηγουμενίτσας με το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Μεσολόγγι. Ένα δυνατό τμήμα με άριστο ανθρώπινο δυναμικό, με άρτιες εργαστηριακές υποδομές και προοπτικές στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, συγχωνεύεται με το τμήμα του Μεσολογγίου και είναι πραγματική απώλεια για την ακαδημαϊκή μας κοινότητα και τον τόπο μας. Το Υπουργείο δεν κατανοεί την τραγικότητα αυτής της απόφασης, που θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές συνέπειες στις υδατοκαλλιέργειες στην Ήπειρο, στο βαθμό που οι υδατοκαλλιέργειες για την περιοχή μας είναι από τους πιο προσοδοφόρους και εξελίξιμους επιχειρηματικούς τομείς. Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με την υποβάθμιση των τεσσάρων δημόσιων Ιχθ/κών Σταθμών θα εντείνει ακόμη περισσότερο τα ήδη οξυμμένα προβλήματα.Επίσης, στην περίπτωση της απειλής για κατάργηση του τμήματός μας Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, το Υπουργείο κινήθηκε αιφνιδιαστικά και μεροληπτικά. Όμως με την άμεση κινητοποίησή μας, τόσο της επιστημονικής μας κοινότητας, του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και των θεσμικών φορέων του τόπου μας και της Ηπείρου, καταφέραμε να το κρατήσουμε, όχι βέβαια για τοπικιστικά συμφέροντα, αλλά γιατί θα ήταν παράλογο μια ακαδημαϊκή μονάδα δυναμική, εύρωστη, με διακριτό ακαδημαϊκό στίγμα, σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και διεθνή καταξίωση να καταργείται, και ταυτόχρονα να ακρωτηριάζεται ένα ζωτικό τμήμα της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Ηπείρου, παραχαράσσοντας έτσι και την ιδιαίτερη ταυτότητά του.Δυστυχώς, δεν έγιναν οι αναγκαίες ρήξεις και οι γενναίες αλλαγές που απαιτούν οι καιροί.Επίσης διαπιστώνουμε ότι η διαφαινόμενη πολιτική υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και διακριτικής μεταχείρισης των ΤΕΙ, που διαχρονικά εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία μας και θα απειλήσει την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών.Όμως σε αυτό το νέο εκπαιδευτικό τοπίο όπως διαμορφώθηκε, θα αγωνιστούμε για την άψογη λειτουργία του ΤΕΙ Ηπείρου προασπίζοντας την ακαδημαϊκή ελευθερία, την υψηλή ακαδημαϊκή ποιότητα, την πρωτότυπη ερευνητική δραστηριότητα, και κυρίως την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στους φοιτητές μας.Γιατί κύριο μέλημά μας είναι πάντα οι φοιτητές μας. Να γίνουν άρτιοι επιστήμονες και ανήσυχοι πολίτες έτσι ώστε να βάλουν το δικό τους στίγμα σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει.Η ακαδημαϊκή μας κοινότητα με οργανωμένες δράσεις, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ηπείρου και της χώρας μας

173 σπουδαστές θα εισαχθούν στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας


Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ανακοίνωσε την προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2013-14.Στην ΑΕΝ στην Πρέβεζα, σύμφωνα με το πινάκιο κατανομής θέσεων εισαγομένων θα εισαχθούν 173 σπουδαστές / σπουδάστριες στην σχολή πλοιάρχων.Η διάρκεια της εκπαίδευσης στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών περιλαμβάνει (06) έξι διδακτικά εξάμηνα και δύο θαλάσσια ταξίδια (1ο και 2ο) κατευθυνόμενης πρακτικής άσκησης-εκπαίδευσης σε πλοία, συνολικής διάρκειας (12) δώδεκα μηνών. Τα δύο ανωτέρω θαλάσσια ταξίδια περιλαμβάνονται μεταξύ των Α΄-Β΄ και Γ΄-Δ΄ διδακτικών εξαμήνων αντίστοιχα. Το πρώτο θαλάσσιο ταξίδι συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ε.Π «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.Η φοίτηση στις Α.Ε.Ν. είναι δωρεάν.Οι σπουδαστές/σπουδάστριες κατά τη διάρκεια της κατά τα ανωτέρω ναυτολόγησής τους στον κλάδο της ειδικότητας που φοιτούν (ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ- ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) θα αμείβονται.Μετά το τέλος της εκπαίδευσης (θεωρητική - πρακτική) και κατόπιν επιτυχών εξετάσεων οι αποφοιτήσαντες των Α.Ε.Ν. λαμβάνουν μετά το Πτυχίο της Σχολής και το αποδεικτικό ναυτικής ικανότητας του Πλοιάρχου ή Μηχανικού Γ΄ τάξης Ε.Ν.

Οργάνωση ανοιχτής αιμοληψίας από την Αιμοδοσία του Νοσοκομεί Χατζηκώστα Ιωαννίνων


Η 14η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας αυτής, έχουν σαν μοναδικό στόχο, να απευθύνουν ευχαριστίες σε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους, οι οποίοι ως τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες αποτελούν τη βάση της παροχής ασφαλούς αίματος στη Χώρα μας και προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας, χωρίς καμία ανταμοιβή.Η ημέρα αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ενθάρρυνση περισσότερων ανθρώπων και ειδικά νέων, να γίνουν τακτικοί Αιμοδότες, με σκοπό την προώθηση της εθελοντικής και μη αμειβόμενης αιμοδοσίας.Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, η Αιμοδοσία του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα» θα πραγματοποιήσει ανοικτή αιμοληψία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας, η οποία θα βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία της πόλεως (έναντι παλαιάς Νομαρχίας) στις 14 Ιουνίου 2013 από 9.00π.μ. έως 2.00μ.μ. Η εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη της εταιρείας Βίκος ΑΕ.Στόχος μας είναι η πόλη μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα και παράγωγα αίματος από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Γι αυτό, παράλληλα με τους ενεργείς συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών και τους μεμονωμένους Αιμοδότες της περιοχής μας, ελπίζουμε η λειτουργία της Κινητής Μονάδας να καθιερωθεί στην πόλη μας σαν ένας νέος πόλος ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Αιμοδοτών.

ΠΑΣΟΚ: «Ενημερωθήκαμε την Κυριακή για την πρόθεση του Πρωθυπουργού»

«Η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.Η Ιπποκράτους επιβεβαιώνει ότι την περασμένη Κυριακή οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είχαν άτυπη συνάντηση στην οποία ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση όλου του προσωπικού της.Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, το κλείσιμο της ΕΡΤ παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.Ωστόσο, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν αμέσως αρνητικά, ενώ η θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου.Για το λόγο αυτό, όπως σημειώνεται, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους.

Συνάντηση Βενιζέλου - Κουβέλη στις 6 το απόγευμα

Συνάντηση θα έχουν στις 18.00 στη Βουλή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου για ΕΡΤ - ΕΡΑ Ιωαννίνων

κ. Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
Η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας συνιστά πολιτικό και συνταγματικό πραξικόπημα εναντίον του ελληνικού λαού στο σύνολό του. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή υποβάθμιση της δημοκρατίας, συρρίκνωση της ελευθερίας της έκφρασης και παραβίασης του δικαιώματος στην εργασία. Είναι προφανές ότι η επίθεση αυτή έχει και ιδιαίτερη ηπειρωτική διάσταση, αφού συμπεριλαμβάνει το κλείσιμο του σταθμού της ΕΡΑ Ιωαννίνων με την πανηπειρωτική εμβέλεια και σημασία.Απέναντι στην κήρυξη του πολέμου το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου έχει ένα αυτονόητο καθήκον αντίστασης. Οφείλουμε να αντιταχθούμε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στην Υπουργική Απόφαση, που φιμώνουν την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, και να προσθέσουμε τη φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της κοινωνικής συνοχής.Η παράταξή μας ζητά την αυτονόητη, έκτακτη και άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έχετε την εξουσία αλλά και την ευθύνη να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της συγκεκριμένης κρίσιμης στιγμής.

Γιάννης Παπαδημητρίου
Περιφερειακός Σύμβουλος
της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο

Ο Δήμος Πρέβεζας τίμησε την ομάδα του ΠΑΣ Πρέβεζα

Τιμητική πλακέτα στους εκπροσώπους της Διοίκησης και τους αρχηγούς του ΠΑΣ Πρέβεζα για την άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική απένειμε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης σε μια μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του.Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν ο κ.Μπαϊλης και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Γιώργος Φραγκούλης ευχαριστώντας τους καταρχήν για την χαρά που προσέφεραν στην τοπική κοινωνία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.Την πλακέτα παρέλαβαν ο Πρόεδρος της ομάδας Θεόδωρος Πετρόπουλος και ο αρχηγός της ομάδας ΧαΪδάκης Σπύρος ενώ τους πλαισίωσαν ο ταμίας του ΠΑΣ Πρέβεζα Χρήστος Κίστης και οι αρχηγοί Λιάσκος Αλέξανδρος, Ντέτσικας Μιχάλης, Μάρκος Βασίλης και Σιδέρης Φώτης.Ο κ.Μπαϊλης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που ο Δήμος έχει δρομολογήσει προκειμένου να αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στην ομάδα και σε κάθε άλλη αθλητική δραστηριότητα.Ο κ.Πετρόπουλος ευχαρίστησε θερμά όλους τους Πρεβεζάνους για την υποστήριξη που έδειξαν στην ομάδα όλο αυτό το διάστημα δίνοντας την υπόσχεση ότι ο ΠΑΣ Πρέβεζα θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του και θα αγωνιστεί πάνω απ’ όλα με σεβασμό και ήθος.

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων

Έχοντας υπόψη έγγραφο του Δημάρχου κ.Φίλιππα Φίλιου, για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 9, του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη συνεδρίαση, η οποία θα γίνει την 13/06/2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Αθανάσιος Τσακάλωφ», με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ακολουθεί:
-Έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Κατασκευή οδού Βογιάνου» του Δήμου Ιωαννιτών
-Έγκριση 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Βελτίωση υδροδοτικού συστήματος του Σ.Υ.Δ.Κ.Λ.Ι με σύστημα τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση δικτύων»
-Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Συντήρηση σχολικών κτιρίων έτους 2012» του Δήμου Ιωαννιτών.
-Έγκριση 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Ύδρευση Δ.Δ. Δήμου Παμβώτιδας»
-Ορισμός Επιτροπών παραλαβής προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ
-Ορισμός Επιτροπών βεβαίωσης καλής εκτέλεσης υπηρεσιών / εργασιών
-Έγκριση απόφασης 153/28-5-2013 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης με θέμα: «Καθορισμός διδάκτρων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) για τα καλοκαιρινά τμήματα έτους 2013»
-Έγκριση προσωρινής τοποθέτησης container στην περιοχή Λιμνοπούλα, για τη στέγαση οικογένειας απόρων
Η εν λόγω συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τακτοποίησης λογαριασμών έργων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ, παραλαβής προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ, έναρξης εγγραφών στα καλοκαιρινά τμήματα Κ.Δ.Α.Π. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου και λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων.

Με συνταγή Μόσιαλου (πρώην ΠΑΣΟΚ-νυν ΔΗΜΑΡ;) το κλείσιμο της ΕΡΤ

Το παίζει… «Αλέκος» ο Σαμαράς και συνεχίζει να δουλεύει… ψιλό γαζί τους Βενιζέλο και Κουβέλη!!!
Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) καταθέτει σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση της νέας ΕΡΤ, το οποίο είναι βασισμένο στο πόρισμα της επιτροπής του καθηγητή Νίκου Αλεβιζάτου, που εκπονήθηκε επί ημερών της κυβέρνησης ΓΑΠ και υπουργίας του πρώην πασόκου και νυν(;) ΔΗΜΑΡίτη Ηλία Μόσιαλου. Με αυτόν τον τρόπο ο Σαμαράς συνεχίζει να κάνει πολιτικό χαβαλέ και παριστάνοντας τον… ανήξερο, διαλύει τη δημόσια τηλεόραση ακολουθώντας συνταγή Μόσιαλου. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΓΑΠ, στις 30 Ιανουαρίου 2011, είχε ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΤ1 και της Ραδιοτηλεόρασης και την επομένη (31/1/2011) με μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, έβαλε στο στόχαστρο τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ, που διεκδικούσαν τα αυτονόητα. Δηλαδή να μην μπει λουκέτο στην ΕΡΤ. Διαβάστε τα όσα απαράδεκτα έλεγε τότε ο Ηλίας Μόσιαλος κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα αντιληφθείτε γιατί ο Σαμαράς τον χρησιμοποιεί σήμερα ως πρότυπο. Μιλάμε, είναι σαν να διαβάζει σήμερα, κείμενο του Σίμου Κεδίκογλου!!! Αναλυτικά η ανακοίνωσή του, ανέφερε τα εξής: «Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, υπό την πίεση του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, ακύρωσε τις προσπάθειες και τις προτάσεις που είχα καταθέσει για αναδιάρθρωση και ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και της τηλεθέασης/ακροαματικότητας των δημόσιων ΜΜΕ. Με τις χθεσινές αποφάσεις διατηρούνται δραστηριότητες, όπως το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση, που δεν καλύπτουν καμία ανάγκη στον συγκεκριμένο χώρο. Δημιουργούνται έτσι μόνο περιττές δαπάνες, οι οποίες καλύπτονται με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Η ΕΡΤ εισπράττει από το ανταποδοτικό τέλος ποσό 300 εκατ. ευρώ, ποσό που περίπου αντιστοιχεί στο σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης για τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Θα περίμενε λοιπόν κανείς να έχει τουλάχιστον το 50% της τηλεθέασης. Εξάλλου αυτό είναι το ποσοστό τηλεθέασης και ακροαματικότητας που διατηρούν, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που έχουν να αντιμετωπίσουν, τα δημόσια ΜΜΕ σχεδόν στο σύνολο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Στην περίπτωση των ελληνικών δημόσιων ΜΜΕ επιβεβαιώνεται, για ακόμη μια φορά ο ελληνικός κανόνας, σύμφωνα με τον οποίο όσα περισσότερα ξοδεύει κανείς στο ελληνικό Δημόσιο, τόσο λιγότερα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα έχει. Στον ελληνικό δημόσιο διάλογο για τα δημόσια ΜΜΕ κυριαρχούν τρεις μύθοι. Ο πρώτος μύθος υποστηρίζει πως τα δημόσια ΜΜΕ δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Η στρεψοδικία είναι εμφανής, αφού είναι γνωστό πως οι Έλληνες φορολογούμενοι επιβαρύνονται με το ειδικό τέλος για την ΕΡΤ. Ο δεύτερος μύθος αφορά πως για το κριτήριο της τηλεθέασης δεν ισχύει για τη δημόσια τηλεόραση, γιατί αυτή προσφέρει ποιοτικά προγράμματα σε αντιδιαστολή με την ιδιωτική. Λες και τα υπόλοιπα δημόσια κανάλια στην Ευρώπη, τα οποία διατηρούν το μισό τηλεοπτικό μερίδιο δεν έχουν ποιοτικά προγράμματα. Ο τρίτος μύθος αφορά την άποψη που υποστηρίζει πως χρειάζεται να ενισχυθούν με οικονομικούς πόρους τα δημόσια ΜΜΕ για να αντιπαρατεθούν στα ιδιωτικά. Και όμως οι δαπάνες στα μεγάλα δημόσια ΜΜΕ στις ευρωπαϊκές χώρες αναλογικά δεν είναι καθόλου υψηλότερες από τις δαπάνες των ιδιωτικών, ενώ παραμένουν οι ισχυροί παράγοντες στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό τοπίο. Η ΕΡΤ χρειάζεται να αλλάξει ριζικά το μοντέλο λειτουργίας της και παραγωγής. Χρειάζεται να στοχεύσει στη διεύρυνση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μεριδίου της. Ο καλύτερος δρόμος για να το πετύχει αυτό είναι να επικεντρώσει τις δραστηριότητές της σε δυο μεγάλα κανάλια και να μειώσει με ορθολογικό τρόπο τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ως υπουργός πρότεινα τη συγκρότηση Επιτροπής για τη διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την ΕΡΤ. Γνωρίζω πως η προσπάθεια συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Ελπίζω σύντομα να έχουμε τα πορίσματα αυτής της Επιτροπής, για να ανοίξει πλέον ένας σοβαρός διάλογος για το ρόλο και τον χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης και κατά συνέπεια και των δημόσιων ΜΜΕ. Η ΕΡΤ σήμερα έχει πολλές ποιοτικές εκπομπές, θα έπρεπε να συνεχίσει και να επικεντρώσει την προσπάθεια της στην ενίσχυση των ελληνικών παραγωγών, μειώνοντας ταυτόχρονα τις γραφειοκρατικές και διοικητικές δαπάνες. Χρειάζεται άμεσα να γίνουν ριζικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωση του πλαισίου λειτουργίας των δημόσιων ΜΜΕ. Αντιθέτως οι χθεσινές αποφάσεις του ΔΣ αποτελούν βήματα υποχώρησης στον συντεχνιακό συνδικαλισμό, βήματα που βλάπτουν τη δημόσια τηλεόραση, αλλά και εκείνους από τους εργαζόμενους σε αυτήν που μοχθούν και παράγουν σημαντικό έργο. Έργο που χάνεται, γιατί ο συντεχνιασμός το εμποδίζει να αναδειχθεί. Θα πρέπει όμως να υπενθυμίσουμε σε αυτούς τους 'συνδικαλιστές' πως η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι σε αυτούς. Αυτοί δεν είναι ούτε καν οι εκπρόσωποί του. Τέτοιος είναι η ελληνική κυβέρνηση και αυτή θα πρέπει καθαρά να εκφράσει τη θέση της για τις χθεσινές εξελίξεις».

ΓΣΕΕ: Συλλαλητήριο αύριο στην ΕΡΤ

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στο κτήριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή αποφάσισε η ΓΣΕΕ, που προχωρά, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, σε 24ωρη γενική απεργία την ίδια ημέρα.Λόγω της αυριανής κινητοποίησης, καλεί στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να καθορίσουν την αυριανή συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετέχουν στο συλλαλητήριο.

Αύριο οι γιατροί του ΕΣΥ απεργούν

Το κλείσιμο της ΕΡΤ - και μάλιστα με απλή υπουργική απόφαση- συνιστά ακραία αντιδημοκρατική εκτροπή. Δεν είναι μόνον η εκποίηση δημόσιων αγαθών που μας εξοργίζει. Είναι και ο ολισθηρός δρόμος που ανοίγει, ώστε με την ίδια διαδικασία να κλείσουν δεκάδες Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δομές του ΕΟΠΥΥ.Το δίλημμα «Ή εμείς ή αυτοί» τίθεται πλέον επιτακτικά.Οι γιατροί του ΕΣΥ, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ, απεργούν αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου, μέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, και συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις της χώρας.

ΒΙΝΤΕΟ:Δήλωση του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

ΕΡΤ τέλος!!!-ΔΩΣΤΕ ΧΩΡΟ στην Υποκουλτούρα και στην «Σουλεϊμανοποίηση» του θεάματος…


Η αυλαία της ΕΡΤ έπεσε χθες για  λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής. Η  θεραπεία του ΣΟΚ της Νεοφιλελεύθερης  λαίλαπας είναι η τελευταία πράξη  ενός «πολιτικού σίριαλ», με όχι και τόσο πετυχημένο «Success Story»…Το κλείσιμο της ιστορικής Ραδιοτηλεόρασης  αποτελεί πολιτική αυθαιρεσία και πολιτισμική  οπισθοδρόμηση και την πιο  αυταρχική έκφανση φίμωσης, της ελεύθερης δημοσιογραφίας και ποιοτικής πολιτικής ανάλυσης, που μόνο σε πρακτικές Χούντας παραπέμπει. Χωρίς καμμία κοινωνική συναίνεση, πρωτίστως των πολιτών που με τη συνεισφορά τους χρηματοδότησαν· μάς εισάγει σε μια περίοδο γκρίζας ενημέρωσης στερημένης από όραμα και κοινωνική αλληλεγγύη. Το κλείσιμο του εθνικού δικτύου, ούτε αξιόλογο δημοσιονομικό αποτέλεσμα υπόσχεται, ούτε αναπλήρωση του κενού της ΕΡΤ προβλέπει. Αντιθέτως θα οδηγήσει ανθρώπους στην ανεργία και θα στερήσει τους πολίτες όλης της χώρας και ειδικά των ακριτικών μας περιοχών, από την αντικειμενική ενημέρωση. Επιχειρείται χειραγώγηση των Τροϊκανών στους κανόνες του LIFE style, της αγοράς και την αισθητική της ιδιωτικής TV, της υποκουλτούρας και της Σουλεϊμανοποίησης του θεάματος.Για μας στην Ήπειρο η τοπική δημοσιογραφική ομάδα, παρείχε πολλάκις στήριξη σε θέματα αιχμής, που αναδείχθηκαν με την συμβολή τους.Πενθούμε την απώλεια ενός δημόσιου αγαθού, εργαλείο για την συνείδηση κάθε σκεπτόμενου πολίτη…

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΗΠΕΙΡΟΥ

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για την ΕΡΤ

Χθες το βράδυ η κυβέρνηση με ένα ωμό πραξικόπημα, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατάργησε το δικαίωμα όλων μας σε κρατική και δημόσια ενημέρωση.Φίμωσε την φωνή της Ελλάδας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, όπου η μόνη ενημέρωση έφτανε μέσα από τα κρατικά μέσα.Σήκωσε φράγμα σιωπής και απομόνωσης στον απόδημο Ελληνισμό καταργώντας τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης και του δημόσιου ραδιοφώνου.Προσπάθησε ένα χρόνο να μετατρέψει την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ, δεν τα κατάφερε κι έτσι, μέσα στη νύχτα, έριξε το σήμα της δημόσιας συχνότητας.Η Ελλάδα είναι από χθες η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς δημόσιο πυλώνα ενημέρωσης.Η Κυβέρνηση επιτίθεται προκλητικά, υπακούει προκλητικά, αποκαλύπτεται προκλητικά.Πλέον κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνωρίζει. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.Είναι η σειρά μας να σηκώσουμε το γάντι.Έφτασε η στιγμή όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας να απαντήσουμε δυνατά στους πρόθυμους επικίνδυνους τοποτηρητές - που για λίγο ακόμη κυβερνάνε-, πως τη δημοκρατία δεν την εκχωρούμε τόσο εύκολα, ακροδεξιές ιδεολογίες και καθεστωτικές πρακτικές αυτός ο λαός δεν ανέχεται ξανά, δεν τα δέχεται τόσο εύκολα όσο φαντάζονται.Έφτασε η στιγμή να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι χθες το βράδυ άγγιξαν μια πολύ ευαίσθητη κοινωνική χορδή, τη χορδή που βγάζει τον ήχο της αντίστασης στην καταστροφική δικτατορία, την χορδή που παράγει τον ήχο της ανατροπής τους.

Το πλήρες κείμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου

Αιτιολογική Έκθεση
Κατάργηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005»
Με την προτεινόμενη ρύθμιση καταργούνται από τότε που ίσχυσαν αφενός η από 11/6/2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εκδόθηκε κατά παράβαση του άρθρου 44 παρ.1 του Συντάγματος και αφετέρου η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αριθμό OIK.02/11.6.2013 «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης “Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ Α.Ε.)”», η οποία εκδόθηκε βάσει εξουσιοδότησης παρασχεθείσας από την ως άνω Πράξη.Αποκαθίσταται έτσι η υπηρεσία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία της οποίας επιβάλλεται από το άρθρο 15 του Συντάγματος, η δημοκρατική ανάγκη για αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτικά προγράμματα, αλλά και από αδήριτους εθνικούς λόγους ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των απομακρυσμένων περιοχών και του εγκατεσπαρμένου νησιωτικού χώρου, καθώς και των πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων μεταναστών – ομογενών σε όλα τα σημεία του ορίζοντα.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
Κατάργηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005»
Άρθρο μόνο
1. Η κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αριθμό OIK.02/11.6.2013 Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ − Α.Ε.)» (ΦΕΚ Β 1414) καταργείται από τότε που εκδόθηκε, μαζί με όποιες άλλες πράξεις της από 11.06.2013 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 139) και αίρονται όλες οι συνέπειές τους.
2. Η από 11/6/2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 139) δεν κυρώνεται και παύει να ισχύει από τότε που εκδόθηκε.

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: «Πρωτοφανή αυταρχική απόφαση»

"Η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει κάθε είδους νομιμοποίηση και πρέπει να φύγει"
«Πρωτοφανή αυταρχική απόφαση» που «αντιστοιχεί μόνο με καταστάσεις που συναντώνται στις σκοτεινότερες περιόδους δικτατορικών καθεστώτων» χαρακτηρίζει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς το κλείσιμο της ΕΡΤ.Το ΚΕΑ καταδικάζει την «πρωτοφανή απόπειρα» της ελληνικής κυβέρνησης «να λογοκρίνει την ελευθερία του λόγου και της πληροφόρησης και τονίζει ότι «η βάρβαρη καταστροφή 2656 νοικοκυριών βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με τις προσδοκίες της τρόικα».«Η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει κάθε είδους νομιμοποίηση και πρέπει να φύγει. Αυτό που συμβαίνει από χθες στην Ελλάδα επιβεβαιώνει την ανάλυση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ότι η επιβολή των Μνημονίων και των προγραμμάτων λιτότητας πάει χέρι χέρι με την κλιμάκωση του αυταρχισμού και την καταπίεση θεμελιωδών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων», προσθέτει.Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκφράζει τέλος την στήριξή του «στη μαζική κινητοποίηση του ελληνικού λαού, της Αριστεράς, των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων» και καλεί όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να καταδικάσουν τις πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης».

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ:"Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι απαράδεκτο να κλείσει"

Μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι: «Είμαστε αντίθετοι, είμαστε αντίπαλοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ.Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι απαράδεκτο να κλείσει. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μια στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση».Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι: «Η αντίθεσή μας ήταν γνωστή, ήταν δηλωμένη. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, να εκδώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα χωρίς την υπογραφή των υπουργών που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ» και πρόσθεσε με νόημα: «Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Θα δώσουμε τη μάχη να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και τούτο είναι ανεξάρτητο από την ανάγκη να υπάρξουν αναδιαρθρώσεις, να υπάρξει εξορθολογισμος, να αναβαθμιστεί η ΕΡΤ για να μπορέσει δημοκρατικά να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός και επιβάλει η ουσιαστική ενημέρωση και επικοινωνία. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα αυτό από την απαράδεκτη επιλογή να κλείσει η ΕΡΤ. Για εμάς είναι θέμα δημοκρατίας».

ΣΥΡΙΖΑ:Πρόταση νόμου για την κατάργηση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Πρόταση νόμου για την κατάργηση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Η Ουάσιγκτον φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση!

Η είδηση για το αιφνιδιαστικό λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση έχει προκαλέσει σφοδρή ανησυχία στις ΗΠΑ, μεταδίδει ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.Στην προσωπική του ιστοσελιδα γράφει πως ανησυχία διακατέχει αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον που ασχολούνται με τα θέματα της Ελλάδας, μετά την πληροφόρηση που έφτασε στην αμερικανική πρωτεύουσα από την Αθήνα, σύμφωνα με την οποία η συμμαχική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κινδυνεύει με κατάρρευση μετά την αψυχολόγητη απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κατεβάσει τα ρολά της ΕΡΤ, που οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα mignatiou: «Πηγές που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, καθώς δεν είχαν έγκριση να τοποθετηθούν επίσημα, μου ανέφεραν ότι οι πληροφορίες που καταφθάνουν από την Αθήνα προκαλούν έντονη ανησυχία.Οι πηγές ομολόγησαν ότι η πιθανή πτώση της κυβέρνησης θα μπορούσε να προκαλέσει ακυβερνησία, ενώ υποστηρίζουν ότι η εκλογική αναμέτρηση που θα ακολουθήσει θα διεξαχθεί υπό καθεστώς απόλυτης πόλωσης και ο κίνδυνος εχκτροχιασμού του Ελληνικού Προγράμματος είναι υπαρκτός.Οι πηγές αρνήθηκαν να τοποθετηθούν στο ερώτημα για το κλείσιμο της ΕΡΤ αυτό καθ' αυτό, και αν η απόφαση παραβιάζει την αρχή της ενημέρωσης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά τόνισαν την υποστήριξή τους και την προσήλωσή τυς στην ελευθερία του Τύπου.Οι πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το αψυχολόγητο κλείσιμο της ΕΡΤ από την αμερικανική κυβέρνηση.»

Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ:Αν ο Βενιζέλος είχε ενημερωθεί οφείλει να παραιτηθεί

«Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ενημερωθεί οφείλει να παραιτηθεί», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:«Η αποδοχή από το ΠΑΣΟΚ των τετελεσμένων της κυβέρνησης Σαμαρά, την οποία δυστυχώς εξακολουθεί να την στηρίζει, πρέπει να σταματήσει σήμερα.Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι συμμέτοχο σε αποφάσεις που δυναμιτίζουν την ίδια τη δημοκρατική προοπτική της χώρας ούτε να σφυρίζει αδιάφορα, όταν με αντισυνταγματικά πραξικοπήματα καταργείται η ίδια η Βουλή.Οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας δεν μπορούν να εμπιστεύονται μια κυβέρνηση που αυθαιρετεί, που εκβιάζει, που συμπεριφέρεται σαν σύγχρονος φεουδάρχης, που διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης.Η υπόθεση της ΕΡΤ και η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική μεθόδευση, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με λόγια, ούτε μπορεί να υπάρχει η παραμικρή υποψία για «υπόγειες» συνεννοήσεις και συμφωνίες.Με αφορμή τα όσα διαδίδονται από κυβερνητικές πηγές σχετικά με την ενημέρωση των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το σχέδιο κλεισίματος της ΕΡΤ, οφείλουμε να πούμε καθαρά:Αν όντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ενημερωθεί οφείλει σήμερα να παραιτηθεί. Η Δημοκρατική Παράταξη δεν μπορεί να γίνεται συμμέτοχη σε αυτές τις λογικές.Αν πάλι όσα διαδίδονται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει, σήμερα κιόλας, να άρει την στήριξή του σε αυτή την Κυβέρνηση. Η Δημοκρατική Παράταξη δεν μπορεί να συκοφαντείται και να εκτίθεται από τους νοσταλγούς και σχεδιαστές του πιο σκληρού κράτους της Δεξιάς.Η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτή την Κυβέρνηση και σε αυτές τις πολιτικές επιλογές, δεν μπορεί να αποφασίζεται κεκλεισμένων των θυρών, σε μικρές προεδρικές παρέες.Υπάρχουν όργανα που πρέπει να μιλήσουν και να αποφασίσουν.Μέχρι να συγκληθεί η Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ και να συζητηθούν οι νέες εξελίξεις δεν θα συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία του κόμματος, ούτε θα δεσμευόμαστε από καμία απόφαση άλλων κύκλων και παράκεντρων.Συμμέτοχοι σε παιχνίδια κατά της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να γίνουμε».

Δήλωση Θ. Σκυλακάκη για την ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ δυστυχώς δεν εκπλήρωνε επί χρόνια τον σκοπό αυτό και λειτουργούσε με εξωφρενικό κόστος. Συνεπώς, έχει λογική (έστω και σκληρή), η επανεκκίνηση της από μηδενική βάση», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ Θ. Σκυλακάκης. Όπως αναφέρει, «το γεγονός ότι δεν έγινε τίποτε για την εξυγίανσή της (με ευθύνη και της ΝΔ όταν παρουσιάστηκε το σχέδιο Μόσιαλου), το πληρώνουν τώρα οι σχεδόν 3000 εργαζόμενοι εκεί».

Την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ καταδικάζει ο Βασίλης Κορκίδης

Την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ καταδικάζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνοντας ότι το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν είναι «απλό τηλεοπτικό σήμα, αλλά ένα εθνικό σύμβολο».

Η ανακοίνωση της Κομισιόν για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επεδίωξε το κλείσιμο της ΕΡΤ, ούτε όμως θέτει υπό αμφισβήτηση την εντολή της ελληνικής κυβέρνηση για τη διαχείριση του δημόσιου τομέα, αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της για το θέμα της ΕΡΤ.Αναλυτικά το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά,αναφέρει τα εξής:"The European Commission has taken note of the decision by the Greek authorities to close down the Hellenic Broadcasting Corporation (ERT), a decision taken in full autonomy.The Commission has not sought the closure of ERT, but nor does the Commission question the Greek Government’s mandate to manage the public sector. The decision of the Greek authorities should be seen in the context of the major and necessary efforts that the authorities are taking to modernise the Greek economy. Those include improving its efficiency and effectiveness of the public sector.The Commission understands the difficult situation of ERT staff and expects the announced dismissals to be carried out in full accordance with the applicable legal framework.The Commission supports the role of public broadcasting as an integral part of European democracy. The Treaty makes it clear that the governance and strategic choices on public service broadcasting lie with Member States. So while the Commission cannot prescribe Member States how to organise their public service broadcaster, we would like to highlight the role of public service broadcasters regarding European values in all economic circumstances, for the sake of media pluralism, media freedom and media quality and for the expression of cultural diversity. So we welcome the commitment of the Greek government to launch a media actor that fulfils the important role of public broadcasting and is financially sustainable".

24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης,καταθέτει ο Π.Καμμένος!!!

Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς και πρότασης νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε έκτακτη σύγκλησή της.

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των απλήρωτων παραγώγων από τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε,

Μετά από πρωτοβουλία του Μιχάλη Κασσή


Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ  Μιχάλη Κασσή, κατατέθηκε σήμερα ερώτηση στη βουλή, αναφορικά με το θέμα των απλήρωτων παραγώγων από τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, την οποία συνυπέγραψαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κκ Γκόκας Χρήστος, Σκανδαλίδης Κώστας, Κουτσούκος Γιάννης, Κεγκέρογλου Βασίλης, Μωραΐτης Θάνος και Δριβελέγκας Γιάννης .Αναλυτικά η Ερώτηση:Ζούμε σε μία περίοδο όπου βασικό ζητούμενο είναι η ανάπτυξη ως μοχλός ανατροπής της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.Για τη Χώρα μας βασικός μοχλός ανάπτυξης είναι ο Πρωτογενής Τομέας και ιδιαίτερα η Κτηνοτροφία.Ο χώρος αυτός αποτελεί βασική «πηγή» ζωής για χιλιάδες οικογένειες στην Ήπειρο και δυστυχώς οι εξελίξεις στην περιοχή μετά από το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. , κάθε άλλο παρά δικαιώνουν όσους μιλούσαν για «αναπτυξιακή διαδικασία που διασφαλίζει τους παραγωγούς και ενισχύει την τοπική οικονομία».Σήμερα η ιδιωτικοποιημένη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.:
Μειώνει τις προκαταβολές,
Καθυστερεί δραματικά τις πληρωμές,
Δεν χορηγεί την εκκαθάριση,
Και όλα αυτά έχουν σα συνέπεια την πρόκληση ασφυξίας στους παραγωγούς της περιοχής.
Οι Κτηνοτρόφοι σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τη δραστηριότητά τους και σίγουρα οι εξελίξεις αυτές δεν προσελκύουν νέους ανθρώπους καθώς τους στερούν την προοπτική.Η Πολιτεία που τους διαβεβαίωσε πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. «είναι για το συμφέρον τους» και δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να διαχειριστούν μόνοι τους την περιουσία τους , είναι υπόλογη για την εξέλιξη αυτή.Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναγκαίες εάν είναι προς το συμφέρον της ανάπτυξης .Είναι βήμα στην μιζέρια και την υπανάπτυξη εάν δεν ωφελούν τους πολίτες και την κοινωνία ευρύτερα.Ερωτάσθε κ. Υπουργοί:
-Γνωρίζετε τις εξελίξεις στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. και τι προτίθεστε να κάνετε;
-Πως σκοπεύετε να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. θα δώσει «ώθηση στον Πρωτογενή Τομέα της Ηπείρου»;

ΔΟΕ: Χωρίς σταματημό ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκφράζει το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) , τονίζοντας πως «ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό».«Ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε και επιβλήθηκε το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης φανερώνει ότι δεν υπάρχει κανένας δισταγμός και καμιά αναστολή στην υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης και της τρόικας ακόμη και αν επιφέρεται χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΞΕΦΤΙΛΑ!!!-Αδυναμία παρέμβασης στο θέμα της ΕΡΤ δήλωσε ο Παπούλιας στον Τσίπρα!

Αδυναμία παρέμβασης στο θέμα της ΕΡΤ δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα!

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ζήτησε ο γ.γ. του ΚΚΕ

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ζήτησε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας προκειμένου να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο φορέων του δημοσίου και ΔΕΚΟ.

Πάνω από 400 άτομα έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από την ΕΡΑ Ιωαννίνων!

Πάνω από 400 άτομα έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από την ΕΡΑ Ιωαννίνων!Ο ραδιοσταθμός των Ιωαννίνων συνεχίζει να εκπέμπει όλη τη μέρα έχοντας αμφισβητήσει στην πράξη την «εντολή» του Σίμου Κεδίκογλου να «πέσει μαύρο».Το πρόγραμμα μάλιστα αναμεταδίδει και το δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Εκπρόσωποι εργασιακών σωματείων, ενώσεων, σωματείων, του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, των κομμάτων, απλός κόσμος, εργαζόμενοι και φοιτητές, μιλάνε από το ελεύθερο μικρόφωνο της ΕΡΑ Ιωαννίνων δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους και ζητώντας να μην κλείσει η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.Στον χώρο της συγκέντρωσης βρίσκεται και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Αννα Διαμαντοπούλου: «Η ξαφνική Μαύρη οθόνη και η «διατεταγμένη σιγή» φέρνει μνήμες και γεννά φόβους!

Αννα Διαμαντοπούλου: «Η ξαφνική Μαύρη οθόνη και η «διατεταγμένη σιγή» φέρνει μνήμες και γεννά φόβους! Δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η κατάλυση των πλέον βασικών κανόνων της Δημοκρατίας. Γιατί αυτό σημαίνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από Υπουργικό Συμβούλιο χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία… ο κ. Σαμαράς παίζει με τη φωτιά, για καλύψει την κυβερνητική αδράνεια-ανικανότητα για μεταρρυθμίσεις και η δημοκρατία μετρά τις αντοχές της».

Ερώτηση στην Ε.Ε. για το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ

Διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενδεχομένη ανάμειξή της στην αιφνιδιαστική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητούν οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων-Πράσινων με επείγουσα ερώτησή τους.Οι ευρωβουλευτές θέτουν τα ζητήματα του δικαιώματος στην εργασία της υποχρέωσης διαβούλευσης με τους εργαζομένους και τον σεβασμό των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως προκύπτουν από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα μίνι ντοκιμαντέρ για τις στιγμές που ακολούθησαν μετά την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ

Ένα μίνι ντοκιμαντέρ για τις στιγμές που ακολούθησαν μετά την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση, στις 11 Ιουνίου 2013. Δημοσιογραφική επιμέλεια & παραγωγή: Σωτήρης Μπέκας - Σταύρος Συμεωνίδης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου & Πίνδου,παραχωρεί δωρεάν ηλεκτροφόρες περιφράξεις σε παραγωγούς!

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου & Πίνδου, στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων συνύπαρξης του τοπικού παραγωγικού πληθυσμού με τα είδη άγριας πανίδας (κυρίως αρκούδες), κατά την υλοποίηση του Προγράμματος «Στήριξη Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών 2012» που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, προμηθεύτηκε συνολικά 10 ηλεκτροφόρες περιφράξεις με σκοπό τη δωρεάν παραχώρησή τους σε παραγωγούς της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου για χρονικό διάστημα ενός έτους. Με την πάροδο του έτους οι περιφράξεις θα επιστρέφονται στον Φορέα Διαχείρισης και στη συνέχεια θα παραχωρούνται σε άλλους τοπικούς παραγωγούς με ανάλογη διαδικασία.Σε παραγωγούς του Νομού Ιωαννίνων που δραστηριοποιούνται εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, θα διατεθούν συνολικά 6 περιφράξεις (3 με πάνελ και 3 με σύνδεση με ηλ. ρεύμα).Σε παραγωγούς του Νομού Γρεβενών που δραστηριοποιούνται εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, θα διατεθούν συνολικά 4 περιφράξεις (3 με πάνελ και 1 με σύνδεση με ηλ. ρεύμα).Οι τοπικοί παραγωγοί (φυσικά πρόσωπα) που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην δράση, θα πρέπει να καταθέσουν είτε στα Γραφεία του Φορέα Διαχείρισης στους Ασπραγγέλους του Δ. Ζαγορίου είτε στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φ.Δ. στους Μαυραναίους του Δ. Γρεβενών έως και την 28 Ιουνίου 2013 και ώρα 14:00, τα ακόλουθα δικαιολογητικά συμμετοχής:αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, πλήρως συμπληρωμένη και υπογραμμένη, την οποία θα μπορούν να προμηθεύονται από τα ανωτέρω σημεία υποβολής αιτήσεων, καθώς και από την ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης (www.pindosnationalpark.gr). Στην αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν τον τύπο της περίφραξης (με πάνελ ή με σύνδεση με ηλ. ρεύμα) για τον οποίο ενδιαφέρονται.Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπίαΓια τους κτηνοτρόφους (επιπλέον των ανωτέρω Α και Β):Μητρώο εκμετάλλευσης (για τους κτηνοτρόφους)
Βιβλιάριο του ΟΓΑ σε ισχύ
Έντυπο Ε1 της τελευταίας φορολογικής δήλωσης
Τα εκκαθαριστικά της εφορίας των δύο τελευταίων ετών
Για τους μελισσοκόμους (επιπλέον των ανωτέρω Α και Β):
Φωτοαντίγραφο θεωρημένου (σε ισχύ) πλήρους (όλων των σελίδων) μελισσοκομικού βιβλιαρίου, νομίμως επικυρωμένου.
Για την τελική επιλογή των ενδιαφερόμενων τοπικών παραγωγών που θα συμμετέχουν στη δράση, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση στα Γραφεία του Φορέα Διαχείρισης στους Ασπραγγέλους του Δ. Ζαγορίου, στις 2 Ιουλίου 2013 και ώρα 12:00.
Έπειτα από την επιλογή τους, οι δικαιούχοι θα υπογράψουν Συμφωνητικό Παραλαβής και Ορθής Χρήσης των Ηλεκτροφόρων Περιφράξεων.

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με έκπληξη πληροφορήθηκε σήμερα 11 Ιουνίου 2013 κατά τη διάρκεια της τακτικής μηνιαίας συνόδου του, ότι η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό που εποπτεύει έναν Οργανισμό να τον κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύει το προσωπικό και να εκποιεί την περιουσία του. Η πρώτη άμεση εφαρμογή έγινε στην ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Έκλεισαν δηλαδή τη δημόσια ενημέρωση και έβγαλαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.Θεωρούμε η ενέργεια αυτή εκτός του ότι θα στερήσει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από τους συμπατριώτες μας που ζουν στα ακριτικά χωριά της Ηπείρου- και όχι μόνο- που έχουν ως μοναδική πηγή ενημέρωσης την ΕΡΤ, θα προκαλέσει και μια σειρά άλλα προβλήματα, όπως:Στο περίπου 1.500.000 ανέργων, θα προστεθούν τόσο οι 2656 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ όσο και μερικές άλλες χιλιάδες που έχουν εργασία χάρη στη συνεργασία τους με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.Δεκάδες- ίσως και εκατοντάδες- χωριά, που ενημερώνονται από την ΕΡΤ και τους αναμεταδότες της, θα στερηθούν μια σειρά αγαθά που τους εξασφάλιζε μέχρι σήμερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Και αυτά τα αγαθά, δεν είναι μόνο η ενημέρωση αλλά και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες (πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές κλπ), που διαδραματίζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και τα σημαντικότερα γεγονότα από το εξωτερικό.Να περάσει στα χέρια ιδιωτών, το πλούσιο αρχειακό υλικό της ΕΡΤ, στο οποίο σήμερα έχουν πρόσβαση οι πολίτες αλλά ιδιαίτερα τα σχολεία και άλλοι φορείς, σε αντιστάθμιση για το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν με το λογαριασμό της ΔΕΗ.Η διακοπή της στήριξης που παρείχε ανελλιπώς μέχρι σήμερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση, στις πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας καθώς και άλλων φορέων που εκπροσωπούν τους απόδημους Έλληνες απανταχού της γης.
Με βάση τα παραπάνω, το ΔΣ της αφού συζήτησε διεξοδικό το θέμα και χωρίς να υποτιμά την ανάγκη, για ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ομόφωνα εκφράζει:
-Τη διαμαρτυρία του, για το γεγονός να κλείσει η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα, τους δανειστές, την τρόικα και τους υποστηρικτές τους.
-Καλεί την κυβέρνηση και τους βουλευτές των κομμάτων που την στηρίζουν, να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα πλήξει ανεπανόρθωτο το δικαίωμα των Ελλήνων να ενημερώνονται από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Τέλος, το ΔΣ της Πανηπειρωτικής, καλεί τα μέλη του (Ομοσπονδίες- Ενώσεις- Συλλόγους και Αδελφότητες), να συντονίσουν τη δράση τους με άλλους φορείς, οι οποίοι όχι μόνο αντιδρούν στο κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά απαιτούν να αξιοποιηθεί το ανταποδοτικό τέλος (χαράτσι) που πληρώνουν, για την αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με στόχο τόσο την καλύτερη- πληρέστερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση αλλά και την κάλυψη μιας σειράς λαϊκών εκδηλώσεων, για τις οποίες δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και καμία προβολή από τα ιδιωτικά μέσα ραδιοτηλεόρασης, που λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών των μετόχων τους.

Hλεκτρονικά μηνύματα για το Περιβάλλον προβλήθηκαν στο σύστημα διαχείρισης της Εγνατίας Οδού!

Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», από την αρχή της κατασκευής της Εγνατίας Οδού μέχρι σήμερα που είναι σε πλήρη λειτουργία, πιστεύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σχέση μεταξύ τεχνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων και των περιβαλλοντικών συνεπειών τους. Συγκεκριμένα παρακολουθεί και καταγράφει τις περιβαλλοντικές συνθήκες, εντοπίζει τις επιπτώσεις της Οδού στο περιβάλλον και δρα για την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.Οι δράσεις της εταιρίας συνδέονται με την Διαχείριση: Φυσικού Περιβάλλοντος & Βιοποικιλότητας, Οδικού Κυκλοφοριακού Θορύβου, Ποιότητας Ατμόσφαιρας, Ποιότητας Υδάτων, Απορριμμάτων επικίνδυνων και μη, περιορισμό κατανάλωσης Ενέργειας κ.α.Επιπλέον με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Εργαζομένων (ΣΕΤΕΟ) η εταιρία, στα πλαίσια αυτής της πολιτικής της, συμμετέχει σε συμβολικές δράσεις, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των χρηστών της Οδού στα θέματα του περιβάλλοντος.Έτσι στις 5 Ιουνίου 2013, ενόψει της παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος προβλήθηκαν σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα από το σύστημα διαχείρισης της Οδού, ενώ για τις 7 Ιουνίου 2013, διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, δράση (δενδροφύτευση, καθαρισμός ακτής) με στόχο την ανάδειξη της παραλίμνιας έκτασης.

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ

Με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:Η χθεσινή απαράδεκτη ενέργεια του Μεγάρου Μάξιμου να φιμώσει εν μια νυκτί το στόμα της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους.Καταρχήν θα πρέπει ο να γνωρίζει ο κ. Σαμαράς πως η ΕΡΤ δεν είναι ''πιτσαρία'' να την κλείνει όποτε αυτός θέλει.O αστείος ισχυρισμός του κ. Κεδίκογλου ότι γλιτώνει ο Έλληνας πολίτης το ανταποδοτικό τέλος είναι ανάξιος σχολιασμού. Δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι, ανταποδοτικό τέλος θα υπάρχει. Είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται, και καλώς, σε όλο τον κόσμο. Τα 37 ευρώ που πληρώνουμε ετησίως για την ΕΡΤ είναι και ένα από τα πιο φτηνά ανταποδοτικά τέλη στην Ευρώπη. Στη Γερμανία πληρώνουν 277 ευρώ, στη Σουηδία 200 ευρώ, στη Βρετανία 219 ευρώ, στη Δανία 300 ευρώ, στην Ισπανία όλα τα έξοδα τα πληρώνει το κράτος.Είναι μια δημόσια εταιρία, κατά 40 εκατομμύρια ευρώ πλεονασματική, τις οποίας ο ρόλος είναι πολύπλευρος και πολύ σημαντικός. Το αρχείο της ΕΡΤ περιέχει το πλουσιότερο οπτικοακουστικό αρχείο στην Ελλάδα, με σπάνια και πολύτιμα τεκμήρια, και το 70% του ιστορικού οπτικοακουστικού υλικού της χώρας.Η ΕΡΤ κρατούσε συντροφιά στους Έλληνες στις εσχατιές της Ελλάδας και του κόσμου.Ο κ. Σαμαράς όμως δεν υπολόγισε τίποτα από όλα αυτά. Δεν ενδιαφέρθηκε αν ο εργαζόμενος των 700 ευρώ που εργάζεται εκεί ,την επομένη μέρα θα πεταχτεί στο δρόμο, χωρίς καμία προειδοποίηση.Η πρακτική αυτή του κ. Σαμαρά επιβραβεύτηκε μόνο από τη Χρυσή Αυγή, κάτι που λέει πλέον πολλά.Οι πρακτικές ''επταετίας'' δεν μπορούν να είναι αποδεκτές εν έτι 2013,ουτε από την ελληνική κοινωνία, ούτε από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.Όποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί δημοκρατικά τη διακυβέρνηση της χώρας να καταθέσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.