Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Συρρίκνωση 55,5% εμφάνισε τον Μάρτιο ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας

«Κατέρρευσε» τον Μάρτιο εφέτος η οικοδομή, καθώς ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας συρρικνώθηκε κατά 55,5%, ενώ η πολύ μεγάλη πτώση στον αριθμό των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν τον συγκεκριμένο μήνα, προοιωνίζεται ό,τι χειρότερο για το προσεχές διάστημα.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Μάρτιο εφέτος, το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 1.206 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 191,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 745,7 χιλιάδες m3 όγκου. Και παρουσίασε μείωση κατά 50,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 52,5% στην επιφάνεια και κατά 55,5% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.Ως αποτέλεσμα, το α΄ τρίμηνο εφέτος, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας μείωση κατά 44,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 43,6% στην επιφάνεια και κατά 43,5% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2012.

Μειωμένες οι τιμές των ξενοδοχείων τον Ιούνιο

Έρευνα του www.trivago.gr
Αισθητή μείωση παρουσιάζουν τον Ιούνιο οι τιμές στα ξενοδοχεία της Ελλάδας σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχείων www.trivago.gr.Ακόμα και σε κατεξοχήν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς η μείωση είναι αισθητή και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 50% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012.Συγκεκριμένα, στην Αγ. Γαλήνη Κρήτης η μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο παρουσιάζεται μειωμένη κατά 29% (50 ευρώ έναντι 70 ευρώ το 2012), στα Αμμουδαρά Κρήτης η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 61 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο (μείωση 31% σε σχέση με πέρυσι).Στα Χανιά η μείωση των τιμών είναι μικρότερη της τάξεως του 13%, αλλά το πρόσημο της διακύμανσης των τιμών είναι αρνητικό (μέση τιμή 65 ευρώ έναντι 75 ευρώ το προηγούμενο έτος).Στη Χερσόνησο Κρήτης η μείωση των τιμών αγγίζει το 21% και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 60 ευρώ, ενώ το 2012 άγγιζε τα 76 ευρώ, ενώ ακόμα και στην Ελούντα, προορισμό που πολλοί σταρ του Χόλιγουντ επιλέγουν για τις διακοπές τους οι τιμές παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με το 2012 με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 206 ευρώ (ποσοστό μείωσης 17% σε σχέση με τον Ιούνιο 2012).Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 58 ευρώ, με το ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 να αγγίζει το 22%.Στην Παροικία της Πάρου το ποσοστό μείωσης στη μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι της τάξεως του 21% (53 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο), ενώ στην Νικιάνα της Λευκάδας το ποσοστό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών σκαρφαλώνει στο 36% με μέση τιμή 54 ευρώ έναντι 85 ευρώ τον Ιούνιο του 2012.Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό μείωσης των τιμών στη Μεγάλη Άμμο Σκιάθου, με 42% και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κατρακυλά στα 93 ευρώ σε σχέση με τα 161 ευρώ που ήταν τον Ιούνιο του 2012.Και στη Νάξο υπάρχει το ίδιο πτωτικό μοτίβο, με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 41 ευρώ ανά διανυκτέρευση (11% μείωση σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο.Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης παρατηρείται στην Κεφαλονιά και πιο συγκεκριμένα στα Λουρδάτα, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κατρακυλά στα 33 ευρώ και το ποσοστό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών να σκαρφαλώνει στο 49% σε σχέση με τον Ιούνιο 2012.Η Κως παραμένει φτηνή με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 51 ευρώ, ωστόσο και εδώ παρατηρείται μείωση σε σχέση με πέρυσι (6%).Στις Μπενίτσες της Κέρκυρας το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 25% (μέση τιμή διανυκτέρευσης 43 ευρώ έναντι 57 ευρώ τον Ιούνιο του 2012), στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης είναι της τάξεως του 9% (μέση τιμή διανυκτέρευσης 192 ευρώ), ενώ στο Ημεροβίγλι εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους δημοφιλείς προορισμούς παρατηρείται μικρή αύξηση της μέσης τιμής διανυκτέρευσης (μόλις τέσσερα τοις εκατό) στα 257 ευρώ.

Εξάωρη στάση εργασίας στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης σήμερα

Πανελλαδική εξάωρη στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας, κήρυξε για απόψε, Τρίτη, 11/6, από τις 19:00 έως τη 01:00 της Τετάρτης, 12/6, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), αντιδρώντας στην εξαγγελία για κλείσμο της ΕΡΤ.

Δήλωση του Χρήστου Μαντά,σχετικά με την ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Δήλωση του Χρήστου Μαντά Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ,σχετικά με την ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ«Με μια απίστευτη κυνική και χυδαία πολιτικά δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι κλείνει τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση με τα γελοία γνωστά και επαναλαμβανόμενα επιχειρήματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης.Το πλήγμα στο δημόσιο κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, αλλά και στον πυρήνα της δημοκρατίας και της ελευθερίας είναι εξαιρετικά ισχυρό.Επιπλέον η διάλυση και των περιφερειακών σταθμών της δημόσιας ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης στερεί και από την περιφέρεια την τοπική δυνατότητα για το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης.Τι νομίζουν άραγε οι οπαδοί της τρικομματικής κοινοπραξίας;Νομίζουν ότι μπορούν να ξεπουλήσουν τα πάντα; Νομίζουν ότι μπορούν να μας φιμώσουν;Είναι βαθειά νυχτωμένοι.Με οργή, θυμό, απίστευτη θλίψη για την κατάντια της χώρας μου, καλώ κάθε δημοκρατικό πολίτη με κάθε τρόπο να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική ενέργεια. Εδώ κρινόμαστε όλες και όλοι.Η αντιδημοκρατική εκτροπή ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!»

Δηλώσεις Μανιάτη, Γκιόκα για ΕΡΤ

Τη θέση ότι «μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα», διατυπώνει ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης που με δήλωσή του επισημαίνει ακόμη ότι «Θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο αρχηγών των τριών κομμάτων» και ότι «η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο».«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα, να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, που πρέπει να μειωθεί», αναφέρει για ενδεχόμενο κλείσιμο της ΕΡΤ ο κ. .Γκιόκας «Το ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης που δίνει την δυνατότητα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να καταργούνται, να βάζουν λουκέτο και να συγχωνεύονται δημόσιοι οργανισμοί, οδηγώντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, και μάλιστα οργανισμοί, οι οποίοι καλύπτουν βασικές κοινωνικές λαϊκές ανάγκες όπως είναι η ΕΡΤ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και άλλοι οργανισμοί», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ και εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Γκιόκας ο οποίος επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.«Το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ που θα οδηγήσει και στην υπονόμευση του δικαιώματος του λαού στην ενημέρωση, αλλά και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων» υπογράμμισε ο κ. Γκιόκας προσθέτοντας ότι «καλούμε τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό να στηρίξει αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στους άλλους δημόσιους οργανισμούς και να εκφράσει την αλληλεγγύη του προκειμένου να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης».

Λουκέτο στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ο Σίμος Κεδίκογλου!!!

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.Όπως είπε, στη θέση της θα μπει ένας οργανισμός ραδιοτηλεόρασης, όχι κρατικός, που θα αρχίσει να λειτουργεί το συντομότερο.ύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο οργανισμό ραδιοτηλεόρασης.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως η ΕΡΤ είναι «χαρακτηριστική περιπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης», έκανε λόγο για καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχειρισή της, προνομίων για εργαζόμενους, τεράστιων ποσών σε εξωτερικές παραγωγές».«Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο που το βλέπουν όλοι» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.Οι πληροφορίες που ήθελαν να κλείνει η ΕΡΤ, είχαν φουντώσει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μίας ΔΕΚΟ, σε περίπτωση που αυτή κλείσει.Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πριν τις ανακοινώσεις Κεδίκογλου δήλωναν αποφασισμένοι να μην κάνουν κανένα βημα πίσω. Για τις 18:00 είχαν προγραμματίσει γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν τις κινήσεις τους, ενώ μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί να υπάρχει κανονική ροή προγράμματος.Παράλληλα, κόσμος συρρέει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.Οι πληροφορίες για το λουκέτο είχαν προκαλέσει την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ.Για δήλωση ακραίου αυταρχισμού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει μεταβεί στο ραδιομέγαρο. Η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει, πρόσθεσε.Με μια σκληρή δήλωση αντέδρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Χαρακτήρισε τον κ. Κεδίκογλου πρωτοπαλίκαρο της τροϊκανής διεθνούς αλητείας και προανήγγειλε στάση εργασίας στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Αποκαταστάσεις ζημιών στις υποδομές των Περιφερειακών Ενοτήτων

Αποφάσεις που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, καθαρισμούς, επισκευές στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, παρεμβάσεις στους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Ελληνικού, καθώς και την πιστοποίηση του ΚΤΕΟ Π.Ε. Πρέβεζας, έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη:Αναλυτικά η Ο.Ε.:

Για την Π.Ε. Άρτας
Ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου αποκατάστασης Εθνικής Οδού Άρτας- Τρικάλων, στη θέση «Κλειστό» και περιοχή Αθαμανίου, προϋπολογισμού 57.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Β. Ι. Δημητρίου.

Για την Π.Ε. Πρέβεζας
Ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για τον καθαρισμό της κοίτης Καρυδά (όπου απαιτείται από τις Φυλακές μέχρι το εργοτάξιο του Δήμου Πρέβεζας και από τη Βιομηχανική περιοχή μέχρι τον πλακοσκεπή περιοχής Υδατόπυργου) προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
Ενέκρινε τα πρακτικά της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης «Οριοθέτηση κοίτης Αχέροντα», προϋπολογισμού 133.644,47 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Η πλέον συμφέρουσα πρόταση κατατέθηκε από την «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ- ΜΑΡΙΑ ΠΗΧΑ».

Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας
Ενέκρινε το πρακτικό για την ανάδειξη του αναδόχου, του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό Καρτέρι – Πέρδικα», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ. Ανάδοχος η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.

Για την Π.Ε. Ιωαννίνων
Ενέκρινε τις δημοπρατήσεις των έργων:
Αποκατάσταση οδού Βασιλικής, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ.
Αποκατάσταση οδού προς Ανθοχώρι Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.
Αποκατάσταση οδού Μηλιάς – Κρανιάς, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε:
την προμήθεια συσκευασμένου ασφαλτικού μείγματος για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
την προμήθεια – μεταφορά- τοποθέτηση πληροφοριακών, ρυθμιστικών – επικίνδυνων θέσεων πινακίδων, χιονοδεικτών και μεταλλικών στηθαίων του Εθνικού Οδικού Δικτύου προϋπολογισμού 50.353 ευρώ.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννενα Καρίμ Φεγκρούς, θα παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννενα Καρίμ Φεγκρούς θα παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν και δε θα μετακομίσει στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕ Λεμεσού. Ο εκπρόσωπος τύπου της κυπριακής ομάδας μίλησε σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας και επεσήμανε ότι ο Μαροκινός πορτιέρο απάντησε τελικά αρνητικά, παρά το γεγονός ότι είχαν συμφωνηθεί όλα και πλέον άρχισαν επαφές με άλλες περιπτώσεις.«Την Παρασκευή ήρθε ο ποδοσφαιριστής στην Κύπρο και είχαμε συζήτηση το Σάββατο. Ήταν πολύ θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ και ήρθαμε σε καταρχήν συμφωνία στους όρους του συμβολαίου για τα επόμενα δύο χρόνια. Μας ζήτησε όμως διορία 2-3 μέρες για να πάει πίσω στην Ελλάδα και να το συζητήσει με την γυναίκα του.Σήμερα απάντησε ευγενικά όχι στην πρόταση μας. Ο ίδιος θα ήθελε να συνεχίσει στην ΑΕΛ, αλλά η γυναίκα του ήθελε να παραμείνει σε μια πιο ήσυχη πόλη όπως είναι τα Γιάννενα.Έτσι πάμε σε άλλες λύσεις. Είμαστε ήδη σε επαφές με περιπτώσεις που μας ενδιαφέρουν και θα περιμένουμε τις επόμενες μέρες να δούμε την κατάληξη τους», δήλωσε ο Αβραάμ.

Η Πρέβεζα γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα Αιμοδοσίας

Το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο τιμούν την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 14 Ιουνίου και από ώρες 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι στο κτίριο της πρώην Λαικής Αγοράς Πρέβεζας.Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες και προσκαλεί τους νέους να κάνουν την αρχή στις 14 Ιουνίου γιορτάζοντας με ιδιαίτερο τρόπο αυτή την ξεχωριστή μέρα.Και για όσους δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα αίμα είτε γιατί φοβούνται είτε για οποιοδήποτε άλλη αιτία οι διοργανωτές περιγράφουν την μαρτυρία ενός εθελοντή αιμοδότη που αναφέρει:Φοβόμουν, δεν ήξερα πως ήταν να δίνεις αίμα.Το έκανα, ξεπέρασα τους φόβους μου, ξεπέρασα τον εαυτό μου…Δεν ήταν τίποτα για μένα, ήταν πολύ για κάποιον συνάνθρωπο.Από τότε κάθε 3 μήνες δίνω αίμα. Μπορείς και συ…

Απροθυμία και ανεπάρκεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό

Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις υπουργών σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 
Απρόθυμη να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το φαινόμενο της παράνομης και καταστρεπτικής αλιείας με μηχανότρατα στον Αμβρακικό εμφανίζεται η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις υπουργών σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους τρεις νομούς που περιβάλλουν τον Κόλπο.Στην ερώτησή τους οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένοςκαι Μαρία Τριανταφύλλου, Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και Πρέβεζας Κώστας Μπάρκαςεπικαλούνταν πρόσφατη καταγγελία του Αλιευτικού Συλλόγου Βόνιτσας, σύμφωνα με την οποία «αλιευτικά σκάφη της ευρύτερης περιοχής χρησιμοποιούν παράνομα, εδώ και αρκετά χρόνια, το αλιευτικό εργαλείο ‘’μηχανότρατα’’ μέσα στην περιοχή του Κόλπου, αλιεύοντας κυρίως γαρίδες, κουτσομούρες και άλλα είδη, σε όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου αναπαραγωγής».«Η παράνομη αυτή δραστηριότητα», τόνιζαν οι βουλευτές, «συνιστά μια σοβαρή απειλή τόσο για το μέλλον του προστατευόμενου περιβάλλοντος της περιοχής και της βιοποικιλότητάς του, όσο και για εκείνο των αλιέων που ασκούν νόμιμα τη δραστηριότητά τους, καθώς υπάρχουν ήδη στοιχεία που καταδεικνύουν μεγάλη μείωση των πληθυσμών της γαρίδας και άλλων αλιευμάτων, λόγω της καταστροφής που προκαλεί η μηχανότρατα στον γόνο και τα νεαρά άτομα που αλιεύονται πριν προλάβουν να αναπαραχθούν».Στην απάντησή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου επιβεβαιώνει ότι η αλιεία με μηχανότρατα «απαγορεύεται πλήρως σε ολόκληρο τον Αμβρακικό Κόλπο, εσωτερικά από τη γραμμή που ενώνει το φρούριο της εξόδου του διαύλου της Λευκάδας με το ακρωτήριο Μύτικα της Πρέβεζας». Διαβεβαιώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες «παρακολουθούν τη δραστηριότητα των Λιμενικών Αρχών της χώρας στον τομέα της αστυνόμευσης των αλιευτικών δραστηριοτήτων και, εφόσον απαιτείται, μεριμνούν για την εντατικοποίηση των ελέγχων». Και κάνει γνωστό ότι κατά το διάστημα από 01.01.2012 έως 07.05.2013 από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας διενεργήθηκαν συνολικά 314 επιθεωρήσεις σε επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη και 128 έλεγχοι σε σημεία εκφόρτωσης, και έχουν βεβαιωθεί 14 παραβάσεις.Αναπάντητο, ωστόσο, παραμένει το ερώτημα που έθεταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αν οι έλεγχοι που διενεργούνται θεωρούνται επαρκείς, αν οι επιβαλλόμενες κυρώσεις κρίνονται αποτελεσματικές και αν το υπουργείο προτίθεται να λάβει αυστηρότερα μέτρα, καθώς, όπως τουλάχιστον βεβαιώνουν τα στοιχεία από τους νόμιμους επαγγελματίες αλιείς, τα μέχρι σήμερα ισχύοντα έχουν αποδειχθεί ανίκανα να αντιμετωπίσουν -ή, έστω, να περιορίσουν- την παράνομη και καταστρεπτική αλιεία στην περιοχή.Επιπλέον, επιβεβαιώνεται η ανεπάρκεια στην παρακολούθηση και τον έλεγχο των μεταβολών στους αλιευτικούς πόρους της περιοχής, καθώς, όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων προβλέπεται μεν, για το 2013, η συγκέντρωση και αξιολόγηση δεδομένων για τη χωρική έκταση της αλιευτικής δραστηριότητας και για την κατάσταση διατήρησης των ειδών ιχθύων, όμως το πρόγραμμα «υλοποιήθηκε μόνο εν μέρει το 2012 και δεν είναι δυνατόν να αντληθούν στοιχεία για το πρόσφατο παρελθόν».Στο ερώτημα δε των βουλευτών, ποιο είναι το σχέδιο δράσης του υπουργείου για τη στήριξη της παράκτιας αλιείας στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού, ο υπουργός παραπέμπει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013, που προβλέπει χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών, καθώς και στο πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης σε αλιευτικές περιοχές Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας, η υλοποίηση του οποίου, όπως αναφέρει, έχει ξεκινήσει από την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αμβρακικού - ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.
Τέλος, ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διαβεβαιώνει, από την πλευρά του, ότι ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού «καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, που είναι ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος του θέματος που θίγεται, και της συνεργασίας με την οικεία Λιμενική Υπηρεσία, καθώς και με τις Υπηρεσίες της οικείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο Χρ.Γκόκας ζητά την παράταση καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς 2011-2012 των καλλιεργητών προς τον ΕΛΓΑ


Ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας με παρέμβασή του στη Διοίκηση του ΕΛΓΑ και επίσκεψή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζήτησε την παράταση καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς 2011-2012 των καλλιεργητών προς τον ΕΛΓΑ, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν τόσο από το νέο τρόπο καταβολής των ασφαλίστρων όσο και από άλλες τεχνικής φύσεως δυσκολίες ως προς την εξόφληση των εισφορών ή την ενημέρωση των αγροτών.Παράλληλα, ο βουλευτής αναγνωρίζοντας τη σημασία επίλυσης του προβλήματος για τους αγρότες, κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη αναφορά με την επιστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας προς τον ΕΛΓΑ, ζητώντας από τον Υπουργό την παρέμβασή του για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει.Τόνισε ότι σε μια περίοδο με συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα δεν πρέπει να έχουμε μια επί πλέον περίπτωση μείωσης της οικονομικής δυνατότητας για τη συνέχιση της αγροτικής παραγωγής.Συγχρόνως, ο βουλευτής, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων και συναντήσεων που είχε με τους αρμόδιους πολιτικούς αξιωματούχους, έθεσε το θέμα της δυνατότητας υποβολής ενδιάμεσων τροποποιητικών δηλώσεων καλλιέργειας προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών από τις περιφερειακές υπηρεσίες των παραπάνω Οργανισμών.

Εντείνεται η ανησυχία για αποδυνάμωση της ΔΟΥ Άρτας

Εντείνεται η ανησυχία για αποδυνάμωση της ΔΟΥ Άρτας μετά την απάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα στην ερώτηση της βουλευτού ΆρταςΌλγας Γεροβασίλη.Στην ερώτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ανέφερε τις πληροφορίες ότι στον σχεδιασμό του υπουργείου περιλαμβάνεται η ενοποίηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού και η μεταφορά τους από τη ΔΟΥ Άρτας στην αντίστοιχη της Πρέβεζας και παρέθετε τους λόγους και τα επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολίτες και επιχειρήσεις του νομού Άρτας και θα αποτελέσει πλήγμα για την τοπική οικονομία.Στην απάντησή του ο υπουργός αφού πρώτα απαριθμεί τις έως τώρα μνημονιακές καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων ΔΟΥ, επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει «περιορισμό των σημείων ελέγχων και αναγκαστικής είσπραξης σε λιγότερες ενισχυμένες υπηρεσίες» και τονίζει ότι η αναδιοργάνωση έχει ως «απώτερο στόχο να μην απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία» των πολιτών στη ΔΟΥ.Ο υπουργός καταλήγει με την παραδοχή ότι πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου και διαβεβαιώνει ότι «θα αντιμετωπισθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.»Η Όλγα Γεροβασίλη μετά από αυτή την εξέλιξη δήλωσε: «Η μέχρι τώρα εμπειρία από αντίστοιχες διαβεβαιώσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού. Αντιθέτως, η έμμεση παραδοχή ότι απεργάζονται την αποδυνάμωση της ΔΟΥ Άρτας δημιουργεί την ανάγκη δημιουργίας μετώπου αντίστασης στην συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης του Nομού μας. Κανένας δεν δικαιολογείται να παραμένει απαθής, όταν επιφέρεται ακόμη ένα πλήγμα στην οικονομική ζωή, υπονομεύοντας την ανάπτυξη του Νομού και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης των πολιτών»

Διαγωνισμός φωτογραφίας για τον Αμβρακικό


O Ναυταθλητικός Σύλλογος Αλιέων Μενιδίου «Άγριλος» σε συνεργασία με την Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ διεξάγουν ανοιχτό διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα ‘’Ψάρεμα στον Αμβρακικό’’.Όλοι οι φίλοι της φωτογραφίας μπορούν να στείλουν έως 4 φωτογραφίες από 30 Μαΐου έως 10 Ιουλίου στο e-mail: admin@kadrw.gr με χρήση κάποιας υπηρεσίας όπως yousendit,dropbox κ.λ.π.Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι 50x40cm με ανάλυση 150dpi και άνω(200 έως 300dpi,αν είναι εφικτό).Ενδεικτικά οι διαστάσεις μπορούν να είναι 2925x2340 pixel ή και μεγαλύτερες.Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν στην έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας το μήνα Αύγουστο.Οι κάτοχοι των 3 καλύτερων φωτογραφιών διεκδικούν τα εξής χρηματικά έπαθλα:o πρώτος 150 ευρώ,ο δεύτερος 100 ευρώ και ο τρίτος 50 ευρώ.Οι φωτογραφίες θα επιλεγούν από 3μελή κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες στο χώρο της φωτογραφίας.

Ανακοίνωση της παράταξης "3κλικ αριστερά" για τη λίμνη Παμβώτιδα


«Οι αναγκαστικές επικοινωνιακές κινήσεις «καλής θέλησης» του Δημάρχου δεν αναιρούν και σήμερα το γεγονός ότι εκτελεί ένα έργο έξω από τις νόμιμες διαδικασίες, για το οποίο θα πρέπει να δρομολογηθούν από τους αρμόδιους φορείς όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον έλεγχό του και την απόδοση ευθυνών.Σε αυτήν  την προοπτική  θα συνταχθούμε και θα στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες των τοπικών  κοινωνικών φορέων και τις πρωτοβουλίες των πολιτών των Γιαννίνων, δηλ τους φυσικούς κληρονόμους αλλά και κληροδότες της λίμνης μας στις επόμενες γενιές και όχι τους προσωρινά αυτοαναγορευόμενους θεματοφύλακές της και αναπτυξιολόγους της.»Στα παραπάνω κατέληγε το αντίστοιχο δελτίο Τύπου μας  (7/2/13) που αφορούσε το θέμα των παράνομων έργων με στόχο την κατασκευή πίστας θαλασσίου σκι  από το Δήμαρχο της πόλης.Σήμερα ακριβώς 5 μήνες μετά, όχι μόνο δεν έχουν αναληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου και παύσης του παράνομου έργου αλλά αντίθετα οι καταστροφικές εργασίες συνεχίζονται εντατικά, ενώ πολίτες και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων που αντιτίθενται στον αυταρχισμό, την αλαζονεία και την καραμπινάτη παρανομία της τοπικής εξουσίας, προπηλακίζονται με στόχο τον εκφοβισμό τους.Μόλις το  περασμένο Σάββατο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας της Παμβώτιδας κος Κ. Σακκάς έγινε στόχος τραμπουκικής επίθεσης από τρείς αγνώστους στο ανάχωμα της Αμφιθέας.Ως εδώ!!!Καλούμε  την εισαγγελία Ιωαννίνων να παρέμβει άμεσα- όπως ήδη όφειλε να είχε πράξει  μετά την καταγγελία  που έγινε  από τον Σύλλογο Προστασίας της Λίμνης Παμβώτιδας και την Ορνιθολογική εταιρία-  για την παύση των παράνομων εργασιών. Αν δεν το κάνει είναι βέβαιο ότι το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στη λίμνη μας με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου και με τη συνέργεια της «ευαίσθητης» Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα ολοκληρωθεί.Τους βεβαιώνουμε  ότι δεν θα τους αφήσουμε και θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για  το σταμάτημα της καταστροφής.Η Δημοκρατία και το δίκαιο δεν τρομοκρατούνται.Όσο για τον  κο Φίλιο και την παράταξή του, λυπούμαστε που έτσι αντιλαμβάνονται την «κοινωνία των πολιτών» που με περισσό θράσος την επικαλούνταν ο δήμαρχος της πόλης μας, τις ημέρες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, σε γνωστή εφημερίδα  ως ένας από τους 5 φερέλπιδες Δημάρχους της Κεντροαριστεράς!

Η Συντονιστική Γραμματεία

Ερώτηση Αντώνη Μπέζα για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας σχετικά με τη λειτουργία και τον έλεγχο τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (Χ.Υ.Τ.Α.) της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου Καρβουναρίου Θεσπρωτίας.Συγκεκριμένα στην ερώτησή του για τον Χ.Υ.Τ.Α. Καρβουναρίου, ο κ. Μπέζας αναφέρει:« Η διάθεση και διαχείριση των στερεών αποβλήτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίνεται στη σωστή λειτουργία των Χ.Υ.Τ.Α. προκειμένου να αποφεύγεται η ρύπανση του περιβάλλοντος, να προστατεύεται η δημόσια υγεία και να αποδεικνύεται στους πολίτες η δυνατότητα της Πολιτείας (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφερειακή Διοίκηση, Κεντρικό Κράτος) ότι μπορεί να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα έργα περιβαλλοντικής προστασίας. Το τελευταίο, αποτελεί και τη βασικότερη προϋπόθεση για την επίτευξη κοινωνικής συναίνεσης σε τέτοιου είδους έργα.Μετά από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την προβληματική λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου στην περιοχή «Καρβουνάρι» του Δήμου Σουλίου του Ν. Θεσπρωτίας, κλιμάκιο από επιθεωρητές του Τομέα Βορείου Ελλάδος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του αρμόδιου Υπουργείου, πραγματοποίησε στις 28-5-2012 αυτοψία για τον έλεγχο τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας.Στην με αρ. πρωτ. 1676/23-10-2012 έκθεσή του, το κλιμάκιο αναφέρεται σε ουσιώδεις παραλείψεις, παρατυπίες και παρανομίες στο σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή, την παραλαβή και τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. και ταυτόχρονα στη μη τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων του έργου. Παράλληλα, διαπιστώνει ότι η λειτουργία του προκαλεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ζητά από τους υπεύθυνους φορείς (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Ανάδοχος λειτουργίας εταιρεία και αρμόδιο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) γραπτές διευκρινήσεις- απόψεις- στοιχεία ή γραπτές απολογίες.Με βάση τα παραπάνω και επειδή σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση τίθενται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, η παραγωγή και το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής, ερωτώνται οι κ .κ. Υπουργοί:
1.Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί ή προτίθενται να προβούν (επιβολή προστίμων και κυρώσεων, εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών για την αποκατάσταση των προβλημάτων που υπάρχουν κλπ) με βάση τις διαπιστώσεις της έκθεσης και το άρθρ.9 του ν.2947/2001;
2. Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα αυτών των ενεργειών;
Επίσης, ζητώ να μου κατατεθούν:
1. Όλες οι γραπτές απολογίες και οι διευκρινήσεις- απόψεις- στοιχεία, που έχουν ζητηθεί και έχουν αποσταλεί στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος καθώς και νεώτερα στοιχεία (απαντητικά έγγραφα κλπ) της Ειδικής Υπηρεσίας ή των Υπουργείων σε σχέση με τη συγκεκριμένη έκθεση;
2. Αναλυτική κατάσταση που να περιλαμβάνει τα ποσά που οφείλουν και τα ποσά που έχουν καταβάλλει ως τέλη, στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων οι Δήμοι της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου που εναποθέτουν απορρίμματα στο Χ.Υ.Τ.Α. Καρβουναρίου, το διάστημα από 1-1-2012 έως 31-5-2013 ».

Νέο κατάστημα Dur στα Ιωάννινα


Ένα ακόμη νέο κατάστημα στα Ιωάννινα εγκαινίασε η ελληνική εταιρεία ανδρικής ένδυσης, Dur, επεκτείνοντας δυναμικά την αλυσίδα καταστημάτων της στην Ελλάδα, η οποία αριθμεί πλέον 25 Dur stores, ενώ διαθέτει και 2 καταστήματα Outlet .Το νέο σημείο πώλησης στην πόλη των Ιωαννίνων (επί της οδού Βλαχλείδη 7), αποτελεί ένα εκσυγχρονισμένο σημείο αναφοράς στο ανδρικό ντύσιμο. Ένα σύγχρονο, δυναμικό χώρο, όπου τα έντονα χρώματα συνδυάζονται με την κλασική φινέτσα και την ποιότητα που φέρει το όνομα Dur. Η Dur, με μότο “Dur/NATURAL BEHAVIOUR”, της νέας κολεξιόν Άνοιξη –Καλοκαίρι 2013, πλησιάζει όλο και περισσότερο τον άνδρα διευρύνοντας το πελατολόγιο της, αλλά και την αλυσίδα λιανικής.Η αναπροσαρμοσμένη τιμολογιακή πολιτική που έχει υιοθετήσει η Dur, προσφέροντας τα προϊόντα της με μειωμένες τιμές έως 30%, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην εξαιρετική ποιότητα των ενδυμάτων της, αποτελεί την βάση της επιτυχημένης πορείας και διεύρυνσής της στις προκλήσεις των καιρών. Άλλωστε η θερμή υποδοχή του νέου καταστήματος Dur από την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο.Η Dur ενεργό μέρος της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, με έμφαση στον κλάδο της ανδρικής ένδυσης, παραμένει πιστή τόσο στους πελάτες της χονδρικής, όσο και στους τελικούς καταναλωτές, ανταμείβοντας, με την πορεία και τις ενέργειες της, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που της δείχνουν για πάνω από μισό αιώνα τώρα.

ΠΡΕΒΕΖΑ-Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καραγιάννη

Από το Βιβλιοπωλείο ΑΤΡΑΠΟΣ  και την εφημερίδα ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΕΒΕΖΑΣ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ "Η ΟΜΙΧΛΗ ΕΠΕΣΕ ΝΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ" (νουάρ μυθιστόρημα - εκδόσεις ΚΨΜ ).Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Γιάννης Παπαδημητρίου (δικηγόρος - περιφερειακός σύμβουλος) και θα παραβρεθεί και θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΗ στις 9 το βράδυ στον πεζόδρομο Σαϊτάν Παζάρ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις για τη λειτουργία των ΧΥΤΑ

-Πίστωση ύψους 40.000 ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να απομακρυνθούν από το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, τα επεξεργασμένα στραγγίδια, τα οποία θα μεταφερθούν στην ΕΕΛ Πάργας, προκειμένου να επιτευχθεί η δραστική μείωση του υδραυλικού του φορτίου (κύτταρο και δεξαμενές βιολογικού καθαρισμού).
-Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την ανάθεση του έργου «Καθαρισμός και διαχείριση στερεών αποβλήτων ΧΥΤΑ Ελληνικού», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ.
-Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε το 2ο Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης Διαγωνισμού για τη «λειτουργία ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Ιωαννίνων», σύμφωνα με το οποίο στην επόμενη φάση της αξιολόγησης προχωρούν οι προσφορές και των δύο κοινοπραξιών.

Παρεμβάσεις για την αποτροπή προσγείωσης ελικοπτέρου στις Φυλακών Ιωαννίνων!!!!

Τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Τη μελέτη έχουν εκπονήσει οι Υπηρεσίες της, ενώ το κόστος των εργασιών, ύψους 205.000 ευρώ, θα καλυφθεί από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου.Οι βασικότερες εργασίες που πρόκειται να γίνουν, σύμφωνα με τη μελέτη που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αφορούν:
-Κατασκευή με νέο δάπεδο «βιομηχανικού τύπου», του φθαρμένου δαπέδου του προαύλιου χώρου, ώστε να γίνεται και ο προαυλισμός των κρατουμένων.
-Αντικατάσταση της μόνωσης του δώματος του κτιρίου της φυλακής και του κτιρίου της διοίκησης.
-Παρεμβάσεις για την αποτροπή προσγείωσης ελικοπτέρου.

ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΕΝΟΠΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Καταδρομική επιχείρηση Νο2 [βλέπε Τρίκαλα] προετοίμαζαν στις φυλακές Μαλανδρίνου Αλβανοί κακοποιοί, με το κλεμμένο ΙΧ του πρώην υπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου και την μπλε 500αρα Mercedes του πρώην διοικητή της ΔΕΗ Γιώργου Μπιρδιμίρης γνωστός από τη θητεία του επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου. Το εξοχικό του Απόστολου στον Πάνορμο Φωκίδας είναι μεσοτοιχία με το σπίτι του αδελφού του Θανάση πρώην Αντιεεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά που σήμερα είναι γενικός γραμματέας στο υπουργείου δημόσιας τάξης. Ο Απόστολος είχε πάει για Σ/Κ στο εξοχικό του και το πρωί του Σαββάτου αντιλήφθηκε την κλοπή από τους δράστες που μπήκαν μέσα στο σπίτι εν ώρα ύπνου και άρπαξαν τα κλειδιά του λευκού Volvo από το τσαντάκι του πρώην Βουλευτή. Το ίδιο έκαναν και με το πολυτελές ΙΧ του κ. Μπιρδιμίρη. Εδώ και λίγη ώρα η 500αρα Mercedes βρέθηκε ολοσχερώς καμμένη στο Λιβάδι της Αράχωβας ενώ το Volvo του Απόστολου Ανδρεουλάκου εντοπίστηκε κρυμμένο πριν το χιονοδρομικό κέντρο της Αράχωβας, σε προκαθορισμένο σημείο όπου κατασκηνώνουν οι ΛΟΚατζήδες, κάνοντας τις τακτικές χειμερινές ασκήσεις τους. Μέσα στο λευκό Volvo έχουν βρεθεί και κάποια όπλα και όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι Αλβανοί κακοποιοί προετοίμαζαν χτύπημα με απελευθέρωση κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπως συνέβη στα Τρίκαλα. Οι αρχές πάντως υποστηρίζουν πως δεν συσχετίζουν την υπόθεση με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα και που στο παρελθόν χρησιμοποίησε την περιοχή ως καταφύγιο ενώ σε μια περίπτωση είχε και συμπλοκή με αστυνομικούς. Στο Λιβάδι της Αράχωβας πάντως οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και τον ξενώνα όπου διέμεναν οι Αλβανοί.

"Πράξεις βανδαλισμού" εις βάρος του καταγγέλλει το ΚΕΑΔ

"Πράξεις βανδαλισμού" εις βάρος του, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, κατήγγειλε το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), στην Αλβανία.Για τέταρτη φορά, άγνωστοι κατέστρεψαν μεγάλων διαστάσεων διαφημιστικές πινακίδες με αφίσες που έφεραν τη φωτογραφία του προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Ντούλε, στη Χιμάρα, όπου ζει ένα σημαντικό "κομμάτι" της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας. Ανάλογο περιστατικό, με την καταστροφή τριών τέτοιων πινακίδων, σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Αυλώνας."Αυτές οι πολιτικές πράξεις χουλιγκανισμού δεν θα σταματήσουν το ΚΕΑΔ να πετύχει τη νίκη στις 23 Ιουνίου" τονίζεται - μεταξύ άλλων - σε ανακοίνωση του επιτελείου του προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Ντούλε.Σημειώνεται δε, ότι "...παρά τις συνεχιζόμενες καταγγελίες, δεν υπήρξε αντίδραση από τις κρατικές αρχές, αλλά αντιθέτως μέλη των επιτελείων του ΚΕΑΔ στους Αγίους Σαράντα δέχθηκαν απολύθηκαν, με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο, για πολιτικούς λόγους, από τη θέση τους στο δημόσιο".Το ΚΕΑΔ συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου στους κόλπους του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.

Κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ έξω από τον ΟΑΑΕ Ιωαννίνων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προγραμμάτισαν για αύριο ώρα 8.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Μετσόβου τα σωματεία Μηχανοτεχνικών – Φανοποιών Ιωαννίνων, Συνταξιούχων ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ, Εμπόρων – Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, οι Σύνδεσμοι Εργολάβων Ηλεκτρικών έργων Ιωαννίνων – Ηπείρου, Υδραυλικών, η γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, και οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων & Μικρών Εμπόρων Ν. Ιωαννίνων, ΠΑΣΕΒΕ στον Επισιτισμό και Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ιωαννίνων. Η διαμαρτυρία εντάσσεται στην πανελλήνια κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ, με θέματα ασφαλιστικά, πάγωμα οφειλών προς ΟΑΕΕ, χορήγηση επιδόματος ανεργίας προς όσους έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κ.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ:Ίσως να βολεύει κάποιους η καλλιέργεια του αισθήματος της ξενοφοβίας και της ανασφάλειας

Με αφορμή απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδια, σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ , κ. Μιχάλης Κασσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό γεγονός στο χωριό Κτίσματα ,του Δήμου Πωγωνίου, είχα καταθέσει ερώτηση προς τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Άμυνας, σχετικά με τα μέτρα φύλαξη της Ελληνοαλβανικής Συνοριογραμμής.Η απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως , κ. Ν. Δένδια, δυστυχώς κάθε άλλο παρά μπορώ να ισχυριστώ πως ικανοποιεί τόσο εμένα όσο πολύ περισσότερο τους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών που βιώνουν την ανασφάλεια και το φόβο και βλέπουν τις αστυνομικές δυνάμεις να μειώνονται δραματικά.Η απάντηση του κ. Υπουργού αποτελεί απλά «δημοσιογραφική» αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και δεν δείχνει καμία προοπτική να αλλάξει η κατάσταση αυτή.Δεν λέει τίποτε η παραδοχή κενών θέσεων εάν δεν παρουσιάζεται χρονοδιάγραμμα πλήρωσής τους.Δεν υπάρχει καμία απάντηση στο αίτημα για άρση των αποσπάσεων συνοριοφυλάκων από τα Γιάννενα στο Έβρο.Δεν υπάρχει καμία απάντηση για την κατάργηση τμημάτων στα σύνορα και ποιες είναι οι δυνάμεις που τα αντικαθιστούν.Η έλλειψη φύλαξης των χωριών της παραμεθορίου δημιουργεί και ένα ακόμα πρόβλημα που μάλλον δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαιτέρως τον κύριο Υπουργό. Είναι το πρόβλημα του να πάρουν το νόμο στα χέρια του οι πολίτες, δημιουργώντας μια κατάσταση άγριας δύσης και πλήρους ανομίας, καλλιεργώντας το μίσος και το ρατσισμό προς το σύνολο ενός γείτονα λαού, που μόνο δίκαιο δεν είναι, διότι ο λαός αυτός βοήθησε επί 30 χρόνια στην ανοικοδόμηση της χώρας…Ίσως να βολεύει κάποιους η καλλιέργεια του αισθήματος της ξενοφοβίας και της ανασφάλειας…Ίσως, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να είναι πολλές φορές προτιμότερη η σιωπή από την πολυλογία άνευ ουσίας…»Επισυνάπτονται η ερώτηση του κ. Κασσή και η Απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, το συμφωνητικό για την έναρξη κατασκευής της πλατείας Ανατολής

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας το συμφωνητικό για την έναρξη κατασκευής της πλατείας Ανατολής.Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (Αγροτική Αναγέννηση) με συνολικό προϋπολογισμό 860 χιλιάδες ευρώ.Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά στη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου σε πλατεία- πάρκο και σε έκταση μεγαλύτερη των πεντέμισι στρεμμάτων, μεταξύ των οδών Παπανδρέου, Εύξεινου Πόντου, Βοσπόρου και Κοσμά Αιτωλού.Η διαμόρφωση στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου πάρκου αναψυχής με πλακόστρωτα και χώρους πρασίνου.Στο κέντρο της πλατείας έχει σχεδιασθεί μία κεντρική διαδρομή από ξύλινο δάπεδο, που λειτουργεί ως βασικός άξονας που ενώνει τις κύριες εισόδους επί των οδών Ευξείνου Πόντου και Κοσμά Αιτωλού.Το κεντρικό τμήμα έχει σχεδιαστεί με ορθοκανονικές χαράξεις ενώ ο χώρος διαμορφώνεται περιμετρικά, όπου τοποθετούνται και καθίσματα.Στη συμβολή των οδών Κοσμά Αιτωλού και Παπανδρέου, κατασκευάζεται υπερυψωμένος χώρος με θέα προς τη λίμνη και δημιουργείται χώρος δραστηριοτήτων.Πέργκολες, χώροι πρασίνου, παρτέρια και βρύσες θα συμπληρώσουν την πλατεία- πάρκο.Περιμετρικά κατασκευάζεται πεζοδρόμιο με πρόβλεψη όδευσης τυφλών και κατασκευής ράμπας στις κύριες εισόδους της πλατείας.Να σημειωθεί τέλος ότι προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και η εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: “Με τοπικιστικά και κομματικά συμφέροντα το Σχέδιο Αθηνά”

Τις θέσεις της Συνέλευσης του ΤΕΙ Ηπείρου επί του αριθμ. 84/2013 (ΦΕΚ124/3-6-2013) Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε για το ΤΕΙ Ηπείρου: «Μετονομασία Σχολής – Μετονομασία Τμήματος – Συγχώνευση Τμημάτων – Κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων – Ίδρυση Σχολής – Συγκρότηση Σχολών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου». (Σχέδιο Αθηνά), δημοσιοποίησε το ΤΕΙ Ηπείρου, οι οποίες έχουν ως εξής:«Εκτιμούμε την προσπάθεια που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρας μας, όμως τα ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια, πάνω στα οποία σχεδόν αποκλειστικά θα βασιζόταν ο χωροταξικός ανασχεδιασμός των ΑΕΙ της χώρας, υποχώρησαν άτακτα και εξανεμίστηκαν, μπροστά στα τοπικιστικά και μικροκομματικά συμφέροντα.Το διαπιστώσαμε αυτό, κυρίως με τη μετακίνηση και συγχώνευση του τμήματος Ιχθυοκομίας – Αλιείας της Ηγουμενίτσας με το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Μεσολόγγι. Ένα δυνατό τμήμα με άριστο ανθρώπινο δυναμικό, με άρτιες εργαστηριακές υποδομές και προοπτικές στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, συγχωνεύεται με το τμήμα του Μεσολογγίου και είναι πραγματική απώλεια για την ακαδημαϊκή μας κοινότητα και τον τόπο μας. Το Υπουργείο δεν κατανοεί την τραγικότητα αυτής της απόφασης, που θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές συνέπειες στις υδατοκαλλιέργειες στην Ήπειρο, στο βαθμό που οι υδατοκαλλιέργειες για την περιοχή μας είναι από τους πιο προσοδοφόρους και εξελίξιμους επιχειρηματικούς τομείς. Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με την υποβάθμιση των τεσσάρων δημόσιων Ιχθ/κών Σταθμών θα εντείνει ακόμη περισσότερο τα ήδη οξυμμένα προβλήματα.Επίσης, στην περίπτωση της απειλής για κατάργηση του τμήματός μας Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, το Υπουργείο κινήθηκε αιφνιδιαστικά και μεροληπτικά. Όμως με την άμεση κινητοποίησή μας, τόσο της επιστημονικής μας κοινότητας, του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και των θεσμικών φορέων του τόπου μας και της Ηπείρου, καταφέραμε να το κρατήσουμε, όχι βέβαια για τοπικιστικά συμφέροντα, αλλά γιατί θα ήταν παράλογο μια ακαδημαϊκή μονάδα δυναμική, εύρωστη, με διακριτό ακαδημαϊκό στίγμα, σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και διεθνή καταξίωση να καταργείται, και ταυτόχρονα να ακρωτηριάζεται ένα ζωτικό τμήμα της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Ηπείρου, παραχαράσσοντας έτσι και την ιδιαίτερη ταυτότητά του.Δυστυχώς, δεν έγιναν οι αναγκαίες ρήξεις και οι γενναίες αλλαγές που απαιτούν οι καιροί.Επίσης διαπιστώνουμε ότι η διαφαινόμενη πολιτική υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και διακριτικής μεταχείρισης των ΤΕΙ, που διαχρονικά εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία μας και θα απειλήσει την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών.Όμως σε αυτό το νέο εκπαιδευτικό τοπίο όπως διαμορφώθηκε, θα αγωνιστούμε για την άψογη λειτουργία του ΤΕΙ Ηπείρου προασπίζοντας την ακαδημαϊκή ελευθερία, την υψηλή ακαδημαϊκή ποιότητα, την πρωτότυπη ερευνητική δραστηριότητα, και κυρίως την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στους φοιτητές μας.Γιατί κύριο μέλημά μας είναι πάντα οι φοιτητές μας. Να γίνουν άρτιοι επιστήμονες και ανήσυχοι πολίτες έτσι ώστε να βάλουν το δικό τους στίγμα σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει.Η ακαδημαϊκή μας κοινότητα με οργανωμένες δράσεις, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ηπείρου και της χώρας μας

Νέο πλήγμα στην Ήπειρο δια χειρός Στ. Καλογιάννη!!!

Εκτός του χάρτη της κρουαζιέρας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Ακόμη ένα αναπτυξιακό πλήγμα δέχεται συνολικά η Ήπειρος αλλά και πιο ειδικά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δια χειρός του Γιαννιώτη αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλογιάννη, αφού στο υπό διαβούλευση Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού, που περιλαμβάνεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ανάμεσά τους και το Υπουργείο Ανάπτυξης) για τον τουρισμό, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο λιμάνι-πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη!!! Αντίθετα, προβλέπεται, η δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας σε λιμάνια που βρίσκονται σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος. Αυτές, κατά προτεραιότητα, είναι ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, το Κατάκολο, η Ρόδος, ο Βόλος, η Καβάλα, η Κως, η Πάτμος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα και η Κρήτη. Με την ίδια ΚΥΑ διαμορφώνονται ζώνες ναυσιπλοΐας για τουρισμό με σκάφη αναψυχής σε όλη τη χώρα: Θερμαϊκός- Βόρειες Σποράδες,θρακικό πέλαγος - Βόρειο Αιγαίο, Κεντρικό -Ανατολικό Αιγαίο, Νοτιοανατολικό Αιγαίο - Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κυκλάδες, Νότια Πελοπόννησος, Σαρωνικός-Αργολικός κόλπος, Ιόνιο Πέλαγος και Κορινθιακός κόλπος. Δυστυχώς, στις κυβερνητικές προτάσεις του Στ. Καλογιάννη, η Ήπειρος προκλητικά αποκλείεται από το νέο χάρτη ανάπτυξης της κρουαζιέρας και τη στιγμή που προσδοκούμε πολλά από τον τουρισμό, με ευθύνη του Γιαννιώτη αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης φαίνετια να χάνουμε ακόμα μία ευκαιρία. Πραγματικά κρίμα...

Στην Πεδινή αύριο ο Φίλιππας Φίλιος

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων  Φίλιππας Φίλιος και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος θα επισκεφθούν αύριο το πρωί την Πεδινή, με αφορμή την έναρξη του έργου του αποχετευτικού δικτύου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Aσαφείς οι προθέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του κάμπου της Βρυσέλλας!

Aσαφείς οι προθέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του κάμπου της Βρυσέλλας, όπως προκύπτει από την απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστου Μαντά για την διαχείριση των υδάτων του ποταμού Καλαμά και τα συνεχιζόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στην προαναφερθείσα περιοχή.Η απάντηση που δόθηκε πρόσφατα από τις αρμόδιες υπηρεσίες αποδέχεται πως υπάρχει πρόβλημα με την διαχείριση των υδάτων του ποταμού Καλαμά, που δέχεται αυξημένο όγκο υδάτων λόγω παροχέτευσης σε αυτόν υδάτων και της λίμνης Παμβώτιδος. Δυστυχώς όμως η λύση παραπέμπεται σε κάποιο απώτερο και μάλλον αβέβαιο μέλλον.Επειδή μεγάλος όγκος νερών φτάνει στο φράγμα Ραγίου στη Γιτάνη τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι αναπόφευκτα. Ειδικά εφέτος ό όγκος των υδάτων έφτασε μέχρι και 805 κυβ.μ./δευτ. στην περιοχή του φράγματος ενώ ό όγκος υδάτων που μπορεί να διαχειριστεί το φράγμα φτάνει τα 270 κυβ.μ./δευτ. Έχει ανατεθεί υδρολογική μελέτη από την ΠΕ Θεσπρωτίας για να απαντήσει στα ερωτήματα αν θα πρέπει να γίνει καθαρισμός και εκβάθυνση της κοίτης ή θα πρέπει να γίνει τεχνικό έργο αποσυμφόρησης με κανάλι εκτροπής,, αλλά αυτή έχει μπλέξει στα κανάλια της γραφειοκρατίας.Οι κάτοικοι της περιοχής, στην πλειονότητά τους κτηνοτρόφοι και αγρότες, που καλλιεργούν μηδική (τριφύλλι) και εσπεριδοειδή δεν παίρνουν σαφείς απαντήσεις και η αγωνία για την επιβίωσή τους επιτείνεται. Με την αύξηση του κόστους καλλιέργειας και την αγροτική τράπεζα να μην τους στηρίζει πια, πολλοί δεν κατάφεραν ούτε καν να πάρουν παραγωγή από τα κτήματα και τα περιβόλια τους, εξ’ αιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εφέτος ήταν ιδιαίτερα έντονα λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων (παρά την αντίθετη άποψη που διατυπώνεται στην σχετική απάντηση της ΠΕ Θεσπρωτίας). Επίσης οι ΤΟΕΒ της περιοχής έχουν πληγεί από τις πλημμύρες (σε δίκτυο και αντλιοστάσια) ενώ δεν δίνεται απάντηση στο πρόβλημα των οφειλών τους στη ΔΕΗ από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.Οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να συντονιστούν καλύτερα και να εκπονήσουν σχέδιο διαχείρισης των πλημμυρικών φαινομένων και προστασίας της αγροτικής παραγωγής μια και τα ανάλογα προβλήματα θα ανακύψουν και πάλι το ερχόμενο φθινόπωρο.

Από το Δήμο Ιωαννιτών διαψεύδεται ότι η ανάπλαση της πλατείας Χατζή καθυστερεί με ευθύνη της οικογένειας Παπαγεωργίου!

Από το Δήμο Ιωαννιτών διαψεύδεται ότι η ανάπλαση της πλατείας Χατζή καθυστερεί με ευθύνη της οικογένειας Παπαγεωργίου.Η οικογένεια Παπαγεωργίου, από τη στιγμή που το οικόπεδό της εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλης –το 1983- το άφησε σε κοινή χρήση. Ουδέποτε προχώρησε σε οποιοδήποτε δικαστικό μέτρο.Μάλιστα το πλαίσιο της ανταλλαγής οικοπέδων που έχει ξεκινήσει ο Δήμος, έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα, διευκολύνοντας έτσι, ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του Δήμου.Να σημειωθεί ότι τμήμα της πλατείας ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και παρά το σχετικό αίτημα δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία για παραχώρησή του στο Δήμο.Ο Δήμος Ιωαννιτών, με τα μέσα που διαθέτει θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για ανάπλαση της πλατείας, όπως αυτές ανακοινώθηκαν κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στην περιοχή.

Το… αδιαχώρητο από αιτήσεις για τους Παιδικούς στα Γιάννινα

ΦΙΛ. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ: Δύσκολο το έργο της επιλογής

 Πολύ έντονο είναι το ενδιαφέρον των Γιαννιωτών για τις θέσεις στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.Λίγες ημέρες μετά την έναρξη υποβολής των αιτήσεων και ενώ η σχετική προθεσμία λήγει την 1η Ιουλίου, επικρατεί… πανικός αιτήσεων, αφού η κρίση και τα περιορισμένα οικονομικά των νοικοκυριών, οδηγούν όλο και περισσότερους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.Μιλώντας χθες στην εφημερίδα  «Πρωινός Λόγος», ο Φιλ. Τσουμάνης, Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του Δήμου Ιωαννιτών, επεσήμανε, ότι «ήδη το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, κάτι βέβαια που θα κάνει το έργο του Δήμου δύσκολο».Στα Γιάννινα (με τον «Καλλικράτη») υπάρχουν 22 σταθμοί και τα κριτήρια που θα ισχύσουν, σύμφωνα με τον κ. Τσουμάνη, θα είναι αυστηρώς γεωγραφικά, ώστε να μην παρατηρείται σε ένα σταθμό υπερπληθώρα παιδιών και σε κάποιον άλλο μειωμένη συμμετοχή.

Το πρόγραμμα…
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, τέλος στην αγωνία χιλιάδων εργαζόμενων και άνεργων μητέρων επιχειρείται να δοθεί με τη συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους δωρεάν σε δημοτικούς αλλά και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων, φέτος αναμένεται διπλασιασμός των αιτήσεων από δικαιούχες μητέρες, λόγω της εκτίναξης των ποσοστών ανεργίας και της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος των νοικοκυριών.Έτσι, ενώ πέρυσι είχαν φιλοξενηθεί στους παιδικούς, μέσω του προγράμματος, 60.000 βρέφη και νήπια σε όλη τη χώρα, φέτος ο αριθμός εκτιμάται ότι θα εκτοξευθεί στις 120.000 αιτήσεις. Μέχρι σήμερα, έχουν εξασφαλιστεί 150 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος που αντιστοιχεί σε 60.000 επιδοτούμενες θέσεις παιδιών.

Τα κριτήρια…
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Ιωαννιτών, οι αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά, στους
Παιδικούς Σταθμούς από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Για τον Παιδικό Σταθμό Βοτανικού, ο οποίος θα ξεκινήσει τη λειτουργία του κατά τη νέα σχολική χρονιά, οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται, είτε στα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ, είτε στον 5ο Παιδικό.Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει ο κ. Τσουμάνης, τα πρώτα αποτελέσματα, δηλαδή οι λίστες αξιολόγησης και μοριοδότησης θα ανακοινωθούν στις 19 Ιουλίου. Από τις 22 και μέχρι τις 29 Ιουλίου θα υποβληθούν ενστάσεις, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα είναι γνωστά περίπου στις 15 Αυγούστου, με δεδομένο ότι μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ.Οι γονείς θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο σταθμό που ανήκουν, σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού και τη διεύθυνση κατοικίας. Υπενθυμίζεται, ότι φέτος φιλοξενήθηκαν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς 1.413 παιδιά.

Πρωτιά στην Αφρικανική σκόνη για τα Γιάννενα!!!

Ανάμεσα στις έξι Ελληνικές πόλεις που έχουν δεχθεί τη μεγαλύτερη ποσότητα Αφρικανικής σκόνης τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων, είναι τα Γιάννενα! Οι άλλες πόλεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, είναι η Αθήνα, η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και ο Βόλος.Ο υπεύθυνος του συστήματος πρόγνωσης και μελέτης καιρού, «Σκίρων», του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Χρήστος Σπύρου αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου η ποσότητα της σκόνης στην Αθήνα έφτασε έως και τα 200 μg/m3, συμβάλλοντας έως και 80% στις υπερβάσεις των μικροσωματιδίων. Και προσθέτει ότι, κατά μέσο όρο, το 50% των υπερβάσεων αιωρούμενων σωματιδίων κάθε χρονιά στην Αθήνα οφείλεται στην αφρικανική σκόνη, ενώ στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 60%.Η αφρικανική σκόνη, τα συστήματα ψύξης και θέρμανσης, τα τζάκια και οι ξυλόσομπες αποτελούν τις βασικές εποχιακές αιτίες για τις υπερβάσεις στις ποσότητες των αιωρούμενων σωματιδίων, που εντείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους λόγω του κυκλοφοριακού και -κυρίως- της χρήσης νοθευμένων καυσίμων.

Οι Γιαννιώτικες μπύρες FIX στην Μ. Βρετανία!

Συμφωνία Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και European Food Brokers για τη διανομή προϊόντων στην Μ. Βρετανία


Την παρουσία και των δύο σημάτων της FIX Hellas και FIX Dark στο σύνολο της βρετανικής αγοράς εξασφάλισε η εταιρεία Ολυμπιακή Ζυθοποιία, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς επιχειρηματικής της δραστηριότητας σε αγορές του εξωτερικού.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσω της σύναψης στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία European Food Brokers (EFB) για το κομμάτι της λιανικής, οι ελληνικές μπίρες FIX Hellas και FIX Dark βρίσκονται πλέον στα ράφια της αλυσίδας καβών (liquor stores) Oddbins της Μεγάλης Βρετανίας.Οι μπίρες FIX Hellas και FIX Dark διανέμονται και στα 35 καταστήματα του δικτύου των Oddbins στο κεντρικό Λονδίνο, αλλά και στις περιοχές της Σκωτίας και της Ουαλίας. Με τη συγκεκριμένη συνεργασία η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στοχεύει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε περαιτέρω διείσδυση στην αγορά της Αγγλίας με ταυτόχρονη ενδυνάμωση και των δύο brands σε διεθνές επίπεδο.

Ο Ν. Νικολόπουλος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην δημοσιογράφο Βίκη Μιχελή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων επεσήμανε:«Συζητούμε ένα Νόμο που προσπαθεί να ρυθμίσει ένα μείζον κοινωνικό και οικονομικό θέμα. Θέμα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνία μας.Σε μας εναπόκειται να βρούμε την «χρυσή τομή».Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε θα πρέπει να γίνουμε πραγματιστές. Καμία παράμετρο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Δεν μπορούμε να κινηθούμε στο πεδίο της αναλγησίαςΔεν μπορούμε να κινηθούμε στο πεδίο της αναλγησίας, δεν μπορούμε να ενθαρρύνουμε την γενικευμένη άρνηση εκπλήρωσης οικονομικών υποχρεώσεων.Το ΧΡΙ.Κ.Ε., διαφωνεί πλήρως με την φιλοσοφία του Νομοσχεδίου.Οι προτεινόμενες γενικές ρυθμίσεις είναι απλώς μια προσπάθεια για να κατευνάσει προσωρινά σφοδρές αντιδράσεις παρατείνοντας με ημίμετρα μια εκρηκτική κατάσταση. Δεν προσφέρουν καμία οριστική λύση ούτε είναι συμβατές με όσα έχουν συμβεί.Παρόλη όμως την διαφωνία μας και στα ασφυκτικά πλαίσια του χρόνου που μας δόθηκε, θα συνδράμουμε για την έστω και αποσπασματική και προσωρινή ανακούφιση των συμπολιτών μας .Δεν αντιλαμβανόμαστε την λογική του αποκλεισμού από τις ρυθμίσεις των μικροεπαγγελματιών και μικροεμπόρων. Αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή τους μετανάστες.Το θέμα είναι μείζον και οφείλονται εξηγήσεις. Η κρίση πλήττει τους πάντες και όταν το Κράτος επαίρεται ότι παρέχει προστασία, οφείλει να το κάνει χωρίς διακρίσεις.Ακόμα όμως και για αυτούς που υποτίθεται ότι θέλουμε να προστατεύσουμε τίθενται τόσες πολλές προϋποθέσεις υπαγωγής ώστε μικρό μόνον μέρος θα μπορέσει να υπαχθεί εν τέλει.Παρακαλούμε να ξεκαθαριστεί από την Κυβέρνηση αν θέλει πραγματικά να δώσει λύση ή προσποιείται ότι θέλει να δώσει λύση;Επίσης για το μέγα θέμα αναστολής των πλειστηριασμών. Αν επιτραπούν, θα οδηγηθεί η την χώρα και το τραπεζικό σύστημα σε οικονομική κατάρρευση και σε κοινωνική έκρηξη.Οι αριθμοί είναι εύγλωττοι. Στην τριετία 2010-2012, με ενεργή την απαγόρευση, έγιναν 52.000 πλειστηριασμοί. Ελάχιστοι από αυτούς καρποφόρησαν. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι συνετέλεσαν στην κατάρρευση των αξιών των ακινήτων. Το σύνολο των στεγαστικών δανείων είναι 75 δισ, στο σύνολό τους εξασφαλισμένα σε ακίνητα πολύ χαμηλότερης αξίας πλέον.Παρόλα αυτά επειδή δεν λειτουργεί η αγορά ακινήτων και δεν γίνονται πλειστηριασμοί, τα δάνεια αυτά θεωρούνται ότι είναι πλήρως καλυμμένα. Αν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί τεράστια ποσά θα παραμείνουν ακάλυπτα, πολύ συντηρητικά άνω των 20 δισ. Θα υποχρεωθούμε λοιπόν σε νέα ανακεφαλαιοποίηση για να διασώσουμε τις Τράπεζες.Δεν το αντέχουμε και δεν θα το κάνετε. Το γνωρίζετε, το γνωρίζουν και το γνωρίζουμε. Καλό θα είναι λοιπόν να μην γίνονται επικοινωνιακά παιχνίδια με σοβαρά θέματα»

Υπέρμαχοι και πολέμιοι για τις εργασίες στον καλαμιώνα

Οι αμοιβαίες εξηγήσεις και η καλή διάθεση που επιδείχθηκε μετά τα περιστατικά έντασης το μεσημέρι του Σαββάτου, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν οι τόνοι στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με αφορμή την εναλλακτική πίστα θαλασσίου σκι που διαμορφώνεται πίσω από το ανάχωμα της Αμφιθέας. Μία διαφορετική ωστόσο άποψη, από αυτήν που διατυπώνουν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, που καταγγέλλουν τις εργασίες έδωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμφιθέας Βασίλης Κολόκας σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησε. Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται ότι εκτελούνται εργασίες σε ένα τμήμα της λίμνης, που ήταν εγκαταλελειμμένο και θύμιζε σκουπιδότοπο, γι’ αυτό και η απόφαση του τοπικού συμβουλίου προς την εκτέλεση των εργασιών ήταν ομόφωνη. «Είναι ένα έργο – ανάσα για τη λίμνη και όποιος ήξερε την περιοχή από τα προηγούμενα χρόνια, καταλαβαίνει, ότι μετατρέπεται μία περιοχή από κρανίου τόπος σε ένα πραγματικό στολίδι», τόνισε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας ο κ. Κολόκας αναφέρθηκε στην εξασφάλιση των αδειοδοτήσεων που έχουν εκδοθεί όπως είπε, για ένα έργο, που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και το ναυταθλητισμό, που έχει δώσει μεγάλες χαρές στην πόλη. «Η μη ύπαρξη διαχειριστικών μελετών για τους καλαμιώνες δεν είναι ευθύνη του δήμου αλλά άλλων φορέων. Η περιοχή ολόκληρη είχε μπαζωθεί από τα καλάμια, και είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο», τόνισε. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα από την δημιουργία της πίστας σκι, ο κ. Κολόκας σημείωσε πως οι κάτοικοι της Αμφιθέας ήταν οι πρώτοι που ζήτησαν την ανταλλαγή των οικοπέδων στη λίμνη, για να δοθεί ζωτικός χώρος στην Παμβώτιδα και να επεκταθούν τα όριά της. «Ζητάμε ακόμη την επανεξέταση της οριοθέτησης για τη διασφάλιση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στη λίμνη και τον καθορισμό εκ νέου, του υψομέτρου του υπερχειλιστή. Με το όριο που εφαρμόζεται σήμερα, στην ανώτατη στάθμη του υπερχειλιστή, «πνίγεται» το Νησί», σημείωσε ο κ. Κολόκας.

Ζητούν παρέμβαση του Εισαγγελέα 
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα για την παύση των εργασιών ζητά στο μεταξύ η δημοτική κίνηση «3 Κλικ Αριστερά», κάνοντας λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα στη λίμνη και καταγγέλλοντας την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κώστας Σακκάς. Η παράταξη δηλώνει ότι θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να σταματήσει την καταστροφή, ενώ επιτίθεται προσωπικά κατά του κ. Φίλιου. Για βαρβαρότητα πάντως που συντελείται αυτή την περίοδο στην Παμβώτιδα κάνει λόγο σε προσφυγή του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ο Μ. Μπούκας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πρασίνων. Προσθέτει, ότι η περίοδος των εργασιών για την πίστα θαλασσίου σκι, είναι το στοίχημα για τον αποχαρακτηρισμό της ΖΕΠ και προσθέτει, πως στην πόλη υπάρχει ομερτά μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων. «Ζητούμε Εισαγγελική παρέμβαση και να πέσει φως στις σκοτεινές αυτοδιοικητικές διαδρομές (Α’ & Β’ βαθμού) για τη μη τήρηση του ευρωπαϊκού Δικαίου σε βάρος του περιβάλλοντος, για τα έγγραφα «φούσκες», τα ποικίλα υπηρεσιακά τεχνάσματα και εν τέλει στην άκριτη υποταγή, σε κάποια κέντρα εξουσίας που επέβαλλαν την επέλαση του μηδενισμού των ελεγκτικών μηχανισμών, την διολίσθηση του κράτους του δικαίου. Αξιώνουμε να σταματήσει ο ευτελισμός στη συνείδηση των πολιτών, από πλευράς της εξουσίας και του πολιτικού προσωπικού, γιατί οδηγούν εξ’ αντικειμένου στην απαξία όποιας θεσμικής ιδιότητας που ισορροπεί μεταξύ ακραίου καθεστωτισμού και λαϊκισμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προσφυγή του κ. Μπούκα στον Εισαγγελέα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης!

Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Νέας Σελεύκειας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, 23χρονος, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε δασική περιοχή της Νέας Σελεύκειας, όπου συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 23χρονο να περιποιείται (ποτίζει) τρία (3) δενδρύλλια, ύψους από 5 έως 30 εκατοστών, εκ των οποίων τα δύο ήταν φυτεμένα εντός πλαστικών δοχείων.Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Στο συνολικό σύστημα της Εγνατίας απλώνεται ένα απέραντο δίχτυ από 21 σταθμούς είσπραξης χαρατσιών που θα εκμεταλλεύεται ο ιδιώτης!

Αόμη ένας σταθμός είσπραξης διοδίων, ο 6ος κατά σειρά, μπαίνει σε λειτουργία από σήμερα στις 12 το μεσημέρι κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, ενός έργου την κατασκευή του οποίου χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός με πάνω από 6,5 δισ. ευρώ, ενώ τώρα η συγκυβέρνηση πρόκειται να παραχωρήσει στο μεγάλο κεφάλαιο.Πρόκειται για το σταθμό στη Μουσθένη Καβάλας και τα χαράτσια που θα πληρώνουν οι οδηγοί είναι τα εξής:2,40 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,70 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 6,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία, και 8,40 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδιωτικοποίηση που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση για την Εγνατία Οδό θα επιφέρει πενταπλασιασμό της τιμής των διοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο στο οποίο έχει καταλήξει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για να προσελκύσει τους επιχειρηματίες επενδυτές, προβλέπει ότι ο ιδιώτης παραχωρησιούχος θα αναπτύξει και θα εκμεταλλεύεται 15 σταθμούς διοδίων στον κύριο άξονα των 680 χιλιομέτρων (Ηγουμενίτσα - Κήποι Εβρου), από 6 που λειτουργούν σήμερα, και άλλους 6 στους κάθετους άξονες (η κατασκευή του πρώτου στους Ευζώνους έχει ήδη δρομολογηθεί). Δηλαδή, στο συνολικό σύστημα της Εγνατίας απλώνεται ένα απέραντο δίχτυ από 21 σταθμούς είσπραξης χαρατσιών που θα εκμεταλλεύεται ο ιδιώτης! Οσο για το ύψος των διοδίων προβλέπεται ότι θα εφαρμοστεί η ίδια τιμολογιακή πολιτική που υπάρχει και στις υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων. Δηλαδή, θα ξεκινά με βάση τα 4 λεπτά του ευρώ ανά χιλιόμετρο και θα έχει ανώτατο «πλαφόν» τα 6 λεπτά ανά χλμ. (προ ΦΠΑ και πληθωριστικής προσαρμογής σε σχέση με το 2003). Ολα αυτά σημαίνουν ότι η τελική τιμή τους θα φτάσει τα 9 λεπτά το χιλιόμετρο, που σημαίνει ότι η διαδρομή Ηγουμενίτσα - Κήποι θα στοιχίζει πλέον 61,20 ευρώ, από 14,40 ευρώ σήμερα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την αποχώρηση του Χριστόπουλου

Ηταν σίγουρα ένας από τους πρωταγωνιστές της εφετινής Σούπερ Λίγκας και η παρουσία και το έργο που έδειξε στον ΠΑΣ Γιάννινα, αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος οδήγησε τον «Αγιαξ της Ηπείρου» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (Γιουρόπα Λιγκ) για πρώτη φορά στην Ιστορία του συλλόγου, αλλά δεν θα συνεχίσει την συνεργασία του με την ομάδα της Ηπείρου, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε ότι απέσυρε την πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του.Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ, έχει ως εξής:«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 μετά την πάροδο δέκα και πλέον ημερών από την συνάντηση του προέδρου μας Γιώργου Χριστοβασίλη με τον προπονητή Γιάννη Χριστόπουλο, με σκοπό την ανανέωση του συμβολαίου του, ενημερώνει τους φιλάθλους της τα εξής:Ο πρόεδρος κος Γιώργος Χριστοβασίλης συναντήθηκε, το Σάββατο 1-6-2013, με πρωτοβουλία του, με τον κο Χριστόπουλο και συζήτησαν το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του για την νέα περίοδο.Ο κος Χριστόπουλος αντιπρότεινε, στην οικονομική προσφορά που του προτάθηκε, να συμπεριληφθούν σ αυτή, με αυξημένες απολαβές και οι συνεργάτες του και αυτό έγινε εξ ολοκλήρου αποδεκτό.Στην συνέχεια συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα που αφορούσαν την καλύτερη λειτουργία της ομάδα μας όπως επίσης και το πρόγραμμα, αλλά και πιθανές τοποθεσίες που θα πραγματοποιούνταν το βασικό στάδιο της θερινής προετοιμασίας.Η συζήτηση εξελίχτηκε σε άριστο κλίμα, με τον πρόεδρο να συμφωνεί και να δίνει την συγκατάθεσή του σε όλες τις προτάσεις αλλά και τα αιτήματα του προπονητή.Με την λήξη της συζήτησης ο προπονητής ενημέρωσε, για πρώτη φορά, ότι είχε μια ενδιαφέρουσα γι αυτόν πρόταση από το εξωτερικό και θα ήθελε να την μελετήσει, ζητώντας διήμερη διορία πριν απαντήσει στο αν αποδέχεται την πρόταση της ομάδας μας, κάτι το οποίο έγινε δεκτό.Έκτοτε ο κος Χριστόπουλος, και μετά την πάροδο των δυο ημερών, ζητούσε τηλεφωνικώς, νεες, παρατάσεις, χωρίς να ξεκαθαρίζει την στάση του ή να επιθυμεί κάποια συνάντηση, ενώ οι όποιες ενέργειές του γινόταν γνωστές στην ΠΑΕ από τα Μ.Μ.Ε. τις οποίες δεν διέψευδε αλλά απεναντίας σε ερωτήσεις μας επιβεβαίωνε.Την χθεσινή μέρα ζήτησε για μια ακόμη φορά, τηλεφωνικώς και άλλο χρονικό περιθώριο, χωρίς όμως, παρότι του εζητήθη, να επιθυμεί να ορίσει επιτέλους τελική ακριβή ημερομηνία που θα απαντούσε στην πρόταση της ομάδας μας.Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κατόπιν τούτου και λαμβάνοντας υπόψη ότι πλέον τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, εφ όσον λόγω των Ευρωπαϊκών αγωνιστικών υποχρεώσεων πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την νέα περίοδο, δεν δύναται να περιμένει άλλο πλέον την απόφαση του κου Χριστόπουλου και αποσύρει την πρόταση για την ανανέωση της συνεργασίας μαζί του.Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ευχαριστεί τον κο Χριστόπουλο για την εξαιρετική συνεργασία που είχε την φετινή περίοδο μαζί του και του εύχεται καλή τύχη και πάντα επιτυχίες με όποια ομάδα αποφασίσει στην συνέχεια τη καριέρας του να συνεργαστεί».

Οργάνωση ανοιχτής αιμοληψίας από την Αιμοδοσία του Νοσοκομεί Χατζηκώστα Ιωαννίνων

Η 14η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας αυτής, έχουν σαν μοναδικό στόχο, να απευθύνουν ευχαριστίες σε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους, οι οποίοι ως τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες αποτελούν τη βάση της παροχής ασφαλούς αίματος στη Χώρα μας και προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας, χωρίς καμία ανταμοιβή.Η ημέρα αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ενθάρρυνση περισσότερων ανθρώπων και ειδικά νέων, να γίνουν τακτικοί Αιμοδότες, με σκοπό την προώθηση της εθελοντικής και μη αμειβόμενης αιμοδοσίας.Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, η Αιμοδοσία του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα» θα πραγματοποιήσει ανοικτή αιμοληψία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας, η οποία θα βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία της πόλεως (έναντι παλαιάς Νομαρχίας) στις 14 Ιουνίου 2013 από 9.00π.μ. έως 2.00μ.μ. Η εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη της εταιρείας Βίκος ΑΕ.Στόχος μας είναι η πόλη μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα και παράγωγα αίματος από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Γι αυτό, παράλληλα με τους ενεργείς συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών και τους μεμονωμένους Αιμοδότες της περιοχής μας, ελπίζουμε η λειτουργία της Κινητής Μονάδας να καθιερωθεί στην πόλη μας σαν ένας νέος πόλος ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ο Πασχάλης Τερζής στις 19 Ιουνίου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Ο Πασχάλης Τερζής μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, επιστρέφει σε μια βόλτα ανά την Ελλάδα για πρώτη φορά με επτά καλοκαιρινές συναυλίες, εκ των οποίων μια θα γίνει στα Γιάννενα την Τετάρτη 19 Ιουνίου.Η συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη στην πόλη μας θα γίνει στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», θα αρχίσει στις 9.30 το βράδυ με την τιμή του εισιτηρίου να είναι στα 15 ευρώ.Είναι από τους δημοφιλέστερους και πιο αγαπητούς λαϊκούς ερμηνευτές όλων των εποχών. Κορυφαίος της σύγχρονης εποχής στέκεται ισάξια δίπλα στα διαχρονικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η χαρισματική φωνή του, η ποιότητα των τραγουδιών του και η αυθεντικότητα της προσωπικότητάς του τον έχουν καθιερώσει στην κορυφή του λαϊκού τραγουδιού.Στα 35 χρόνια της πλούσιας καριέρας του στο ελληνικό τραγούδι, με 10 πλατινένιους και 6 χρυσούς δίσκους και με τις τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Πασχάλης Τερζής με τη γλυκιά μελαγχολία στο βλέμμα, αλλά και με τον καημό που κρύβουν τα τραγούδια του, αποθεώνεται σε κάθε του εμφάνιση και μας ξεσηκώνει να τραγουδάμε δυνατά και να διασκεδάζουμε.Πέρα όμως από τις πωλήσεις των δίσκων του και την απήχηση των τραγουδιών του ο Πασχάλης Τερζής αγαπήθηκε από το κοινό για τη μεστή και επιβλητική παρουσία του επί σκηνής. Tέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει με τη χαρισματική φωνή του, σε μια βόλτα ανά την Ελλάδα, για πρώτη φορά, με 7 μοναδικές συναυλίες που θα χαρίσουν στο κοινό δυνατές συγκινήσεις! Προπώληση εισιτηρίων: «Πρόκος», Σπύρου Κατσαδήμα 7, Ιωάννινα, 26510-75880. Μουσικός Πολυχώρος «Αγορά» , Κάτσαρη 11, Ιωάννινα, 26510-79855.

173 σπουδαστές θα εισαχθούν στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας

ο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ανακοίνωσε την προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2013-14.Στην ΑΕΝ στην Πρέβεζα, σύμφωνα με το πινάκιο κατανομής θέσεων εισαγομένων θα εισαχθούν 173 σπουδαστές / σπουδάστριες στην σχολή πλοιάρχων.Η διάρκεια της εκπαίδευσης στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών περιλαμβάνει (06) έξι διδακτικά εξάμηνα και δύο θαλάσσια ταξίδια (1ο και 2ο) κατευθυνόμενης πρακτικής άσκησης-εκπαίδευσης σε πλοία, συνολικής διάρκειας (12) δώδεκα μηνών. Τα δύο ανωτέρω θαλάσσια ταξίδια περιλαμβάνονται μεταξύ των Α΄-Β΄ και Γ΄-Δ΄ διδακτικών εξαμήνων αντίστοιχα. Το πρώτο θαλάσσιο ταξίδι συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ε.Π «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.Η φοίτηση στις Α.Ε.Ν. είναι δωρεάν.Οι σπουδαστές/σπουδάστριες κατά τη διάρκεια της κατά τα ανωτέρω ναυτολόγησής τους στον κλάδο της ειδικότητας που φοιτούν (ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ- ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) θα αμείβονται.Μετά το τέλος της εκπαίδευσης (θεωρητική - πρακτική) και κατόπιν επιτυχών εξετάσεων οι αποφοιτήσαντες των Α.Ε.Ν. λαμβάνουν μετά το Πτυχίο της Σχολής και το αποδεικτικό ναυτικής ικανότητας του Πλοιάρχου ή Μηχανικού Γ΄ τάξης Ε.Ν.

Σε συμβολικό ωριαίο αποκλεισμό της Πρυτανείας προχώρησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σε συμβολικό ωριαίο αποκλεισμό της Πρυτανείας προχώρησαν, χτες το πρωί, φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ προκειμένου να εκφραστεί η στήριξη και αλληλεγγύη σε αγωνιζόμενους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η Πρυτανεία απέφυγε να καταδικάσει την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού με την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» και περιορίστηκε να καταδικάσει την πειθαρχική δίωξη των φοιτητών στην Κρήτη ως μεμονωμένο γεγονός.

Ο σκληρός, ο καλός και η... άνετη του τοπικού ΠΑΣΟΚ!

Τα νέα κομματικά... φυντανάκια της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του τοπικού ΠΑΣΟΚ είδαμε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV και πραγματικά απορήσαμε γιατί τόσα χρόνια στο κόμμα τους δεν έπρατταν το αυτονόητο. Να εμπιστευθούν δηλαδή σε θέσεις ευθύνης αλλά και να βγάζουν στα ΜΜΕ της περιοχής, νέα και άφθαρτα στελέχη, που έχουν εμπεριστατωμένη άποψη, πολιτικές θέσεις αλλά και ρεαλιστικές προτάσεις για το κόμμα και τον τόπο. Παρακολουθώντας τον Άρη Τσουκάλη, τον Βαγγέλη Αρλέτο και την Αγγελική Αγγέλη να στριμώχνουν για τα καλά με τις τοποθετήσεις και τις απαντήσεις τους τον Βλάση Ντόκα, αντιληφθήκαμε ότι επικοινωνιακά τουλάχιστον θα πετάει η νέα Ν.Ε. Τόσο οι τρεις μαζί, όσο και ο καθένας τους ξεχωριστά, συγκροτούν μια ισχυρή επικοινωνιακή ομάδα που δείχνει ικανή να κερδίσει τους τηλεθατές αλλά και την τοπική κοινωνία. Σκληρός πασόκος ο Άρης Τσουκάλης, αν και νέος, έχει ήδη φάει με το κουτάλι τις εκλογές και ξέρει όσο λίγοι στη νέα Νομαρχιακή, την τοπική πολιτική ανθρωπογεωγραφία. Με το χαμόγελο στα χείλη ο Βαγγέλης Αρλέτος, με τον πλούσιο και συγκροτημένο λόγο του, άφησε πολύ καλές τηλεοπτικές εντυπώσεις και δικαιωματικά κερδίζει τον τίτλο του καλού της χθεσινοβραδινής παρέας. Για τα δύσκολα και πάλι η Αγγελική Αγγέλη. Όχι επειδή ήταν η δικηγόρος του χθεσινοβραδινού πάνελ αλλά επειδή έχει βγει τόσες πολλές φορές στο... “γυαλί”, που παρουσιάζει μια αξιοθαύμαστη άνεση! Το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και γι' αυτό κερδίζει κατά κράτος τόσο τους τηλεοπτικούς αντιπάλους της όσο και τη συμπάθεια όλων όσοι την παρακολουθούν. Βέβαια, το ζητούμενο δεν είναι οι συμπάθειες και οι τηλεθεάσεις αλλά τα ψηφαλάκια για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Και το νέο αίμα του κόμματος στα Γιάννενα, δείχνει να διαθέτει και το σχέδιο αλλά και τη διάθεση να πραγματοποιήσει μια σειρά από ανατροπές.

Η Forthnet στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων!

H Forthnet για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, μεταστέγασε το Κατάστημα της σε κεντρικό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην διεύθυνση Κ. Φρόντζου 1 (πλησίον του Δημαρχείου). Οι επισκέπτες του Καταστήματος θα έχουν την ευκαιρία στο νέο ευρύχωρο κτίριο να επιλέξουν τις νέες υπηρεσίες Forthnet και Nova και παράλληλα να δουν την πλούσια γκάμα εξελιγμένων προϊόντων τεχνολογίαςΣτο Κατάστημα της Forthnet στα Γιάννενα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τη νέα υπηρεσία Nova 3Play, η οποία καλύπτει με τον πιο οικονομικό τρόπο τις ανάγκες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της οικογένειας, καθώς περιλαμβάνει γρήγορο internet έως 24Mbps, απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά και τηλεόραση με ποιοτικό θέαμα με περισσότερα από 250 κανάλια με ταινίες, σειρές, παιδικά, ντοκιμαντέρ και αθλητικά.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αρταίων

Σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 13:30, συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αρταίων, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1. Έγκριση κανονιστικής απόφασης που αφορά την στάθμευση οχημάτων επί των οδών Αμβρακίας-Τζαβέλλα –Β.Πύρρου.
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος ΚΥΕ (Επιχείρησης μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος ( σνακ-μπαρ) του Ζώη Φώτιου του Γεωργίου που βρίσκεται στην Τ.Κ Ανέζας της Δ.Ε Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων
3. Περί ανάκλησης ή μη της άδειας λειτουργίας του καταστήματος με την επωνυμία Prestige ιδιοκτησίας Ζήκου Ευαγγελίας που βρίσκεται στην Γέφυρα Άρτας.

14 Ιουνίου στις 19.15 το "Focus On Ioannina"

Θα μεταδοθεί διακαναλικά από το Ήπειρος TV1 και Ioannina TV (ITV) το βίντεο-αφιέρωμα των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Ιωαννίνων

14 Ιουνίου και ώρα 19.15 θα μεταδοθεί διακαναλικά από το Ήπειρος TV1 και Ioannina TV (ITV) το βίντεο-αφιέρωμα των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, Focus On Ioannina. Ταυτόχρονα θα υπάρχει και Live Streaming της μετάδοσης από την σελίδα του Focus On Ioannina στο Facebook (facebook.com/focusonioannina).Το ντοκιμαντέρ επιμελήθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες του 9ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Τσιρώνης, Σπυριδούλα Κοντοδήμου, Αλεξάνδρα Μπουκουβάλα, Θοδωρής Κολοβός, Γαβριέλα Τζόκα και Κωνσταντίνος Τάσος. Ενδιάμεσα θα δούμε και μερικές απίστευτες δημιουργίες του φίλου μας και φωτογράφου Δημήτρη Ντάρα.Θερμές ευχαριστίες πρέπει να δοθούν σε όλους τους καθηγητές και καθηγήτριες του σχολείου και ιδιαίτερα στον διευθυντή, Γιαννάκη Βασίλειο. Στο Πανεπιστήμιο και στον Δήμο Ιωαννίνων αλλά και στο ιστολόγιο της τουριστικής καμπάνιας του Ε.Ο.Τ. Visit Greece για την υποστήριξη του στην εργασία μας.Να σημειωθεί πως θα ακολουθήσει και επίσημη παρουσίαση με συνοδεία σκετς σε αίθουσες εκδηλώσεων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.Αυτά για την ώρα! Ελπίζουμε να σας αρέσει..Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα μεταδόσεων του ντοκιμαντέρ :
14 ΙΟΥΝΙΟΥ :
1η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΩΣΗ : TV1 ΚΑΙ ITV ΣΤΙΣ 19.15 
+Live Streaming από το facebook.com/focusonioannina ..
16 ΙΟΥΝΙΟΥ :
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 17.00 TV1
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 22.00 TV1
17 ΙΟΥΝΙΟΥ :
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 21.00 ITV
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 22.00 TV1