Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Ο 59χρονος Δ.Μ που οι Αλβανοί βαρόνοι των ναρκωτικών τον απήγαγαν και του έκοψαν τα τρία δάκτυλα!!!

ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ EPIRUSGATE

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Eίναι ο 59χρονος Δ.Μ που οι Αλβανοί βαρόνοι των ναρκωτικών τον απήγαγαν και του έκοψαν τα τρία δάκτυλα, επειδή «έχασε» το φορτίο με τα 200 κιλά χασίς που γνωστός του Αθίγγανος από τα Άνω Λιόσια, παρέλαβε από τα Γιάννενα για να τα μεταφέρει στην Αθήνα, όπου και το φορτίο έκανε φτερά. Όπως φαίνεται στην αποκαλυπτική φωτογραφία και τα δυο χέρια του Βορειοηπειρώτη είναι τυλιγμένα με γάζες. Και απ’ τα δυο του έκοψαν τον αντίχειρα και το ένα μικρό δακτυλάκι. Στη διάρκεια της απαγωγής των δυο μηνών στην Αθήνα οι δράστες απέστειλαν, ένα απ’ τα κομμένα δάκτυλα ταχυδρομικά σε φάκελο, στην γυναίκα του στα Ιωάννινα. Οι βαρόνοι πίεζαν την οικογένεια του 59χρονου για να «σβήσει» το χρέος με χρήμα …

Αυλαία για τον Γιαννιώτη,διασημότερο πηδαλιούχο της Ελληνικής Κωπηλασίας!!!

Μετά από τριάντα και πλέον χρόνια, με μια λιτή ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

 Ο πιο διάσημος πηδαλιούχος της Ελληνικής Κωπηλασίας αποφάσισε πριν από λίγο καιρό να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο λόγος για τον Λάμπρο Ρίζο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ο οποίος, μετά από τριάντα και πλέον χρόνια, με μια λιτή ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έκλεισε την αυλαία σε μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην κωπηλασία στη θέση του πηδαλιούχου.Η ανακοίνωση έχει ως εξής:"ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ....ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ..... ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΕΛΛΑΔΑ...... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ..... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.... ΟΛΑ ΤΑ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥ... ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.\ΛΑΜΠΡΟΣ ΡΙΖΟΣ"

Ο Αθλητής Λάμπρος Ρίζος...
Ο Λάμπρος Ρίζος είχε την τύχη να αγωνιστεί με μεγάλους αθλητές σε μεγάλες διοργανώσεις, με μεγαλύτερη διάκριση αυτή της 3ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997, στην Aiguebelette της Γαλλίας, μαζί με τους Γεώργιο Φώτου και Κων/νο Καρυώτη στη δίκωπο μετά.Η πρώτη διεθνής παρουσία του ήταν το 1980 στο Βέλγιο, στο Παγκ. Πρωτάθλημα εφήβων, στην τετράκωπο μετά μαζί με τους Κυριάκο Ζαρουλέα, Σταμάτη Βλάχο, Γεώργιο Δημουλή και Σπύρο Μανάτο και κατέλαβαν την 6η θέση.Ακολούθησε η 6η θέση στο "Match des Seniors" του 1983 στη Ιταλία (Φωτο) με τους Δίτσιο Κων/νο, Λυκομήτρο Βασίλειο, Χρηστομάνο Χρήστο, Διακάκη Γεώργιο, Κουκάκη Γεώργιο, Κατσαμπάση Νεκτάριο, Καλέντζη Στέφανο και Μόσχο Κων/νο, στην οκτάκωπο μετά.Το 1991 έρχεται η πρώτη εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Βιέννη της Αυστρίας. Μαζί με τον Δημήτρη Δρούζα και Κοντίζα Μόσχο καταλαμβάνουν την 12η θέση.Από κει και πέρα σε όλες τις παρουσίες του στο Παγκ. Πρωτάθλημα είναι μέσα στον τελικό.Το 1996 στη Γλασκώβη της Μ. Βρετανίας με τους Καρυώτη Κων/νο και Παπατέρπο Παντελή 6η θέση.Το 1997 3η θέση με τους Φώτου Γεώργιο και Καρυώτη Κων/νο, στην Γαλλία.Το 1998 6η θέση με την ίδια σύνθεση, στην Κολωνία της Γερμανίας.Το 2000 6η και πάλι θέση με τους Δημητρίου Γεώργιο και Καρυώτη Κων/νο.Η τελευταία διεθνής παρουσία του ήταν το 2001 στην Λουκέρνη της Ελβετίας και πάλι με τους Δημητρίου και Καρυώτη και είχαν τερματίσει 4οι.Αριθμεί επίσης 11 βαλκανικά μετάλλια και διακρίσεις σε πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα.

...και ο προπονητής
Από το 2004 ξεκίνησε να προπονεί άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Αθλητής του, ο Βασίλης Έξαρχος, στο αγώνισμα (1Χ) σκιφ ανδρών με σταθερό κάθισμα, κατέκτησε 6η Παγκόσμια νίκη στο Κιφού της Ιαπωνίας το 2005. Το 2006, πλήρωμα που προπονούσε στην κατηγορία (2Χ) διπλό σκιφ μεικτό (για γυναίκα και άντρα) με σταθερό κάθισμα, με την Κωνσταντίνα Γκαράτσα και τον Αθανάσιο Κότση, κατέκτησε 5η Παγκόσμια νίκη στο Ηττον της Αγγλίας. Το 2007, η Κωνσταντίνα Γκαράτσα με τον Βαγγέλη Καρέλη, με προπονητή και πάλι τον Ρίζο, ήταν 10οι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη χρονιά κατέλαβαν την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μόναχο. Το 2011, το πλήρωμά του με τους Βαγγέλη Καρέλη και Στέλλα Πέρπερα, πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σλοβενία χωρίς όμως να αγωνιστούν τελικά.Ο Ρίζος, σε παλαιότερη δήλωσή του, αναφέρει για την ενασχόλησή του με την προσαρμοστική κωπηλασία:«Ασχολήθηκα με τα παιδιά των ΑΜΕΑ γιατί είχα συνειδητοποιήσει, ως υπεύθυνος του προγράμματος της ολυμπιακής παιδείας στον νομό Ιωαννίνων, τη σημασία της άθλησης για τους ανθρώπους με αναπηρία. Όταν επίσης συνειδητοποίησα ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί ο καθένας μας να βρεθεί στην κατάσταση της Κωνσταντίνας και του Θανάση. Είναι σημαντικό να έχουν πρόσβαση σε όσα είχαν και πριν την αναπηρία τους. Ο αθλητισμός τους βοηθάει να αυτοεξυπηρετούνται καλύτερα. Από την μία ημέρα στην άλλη μπορούμε να βρεθούμε καθισμένοι σ' ένα αμαξίδιο και είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να έχουν τα ίδια δικαιώματα με μας.»Ο Κώστας Καρυώτης, πλήρωμα με τον Ρίζο στην εθνική ομάδα για αρκετά χρόνια, σε ερώτησή μας, δήλωσε:"Λάμπρος Ρίζος, μια από τις πιο σημαντικές μορφές της Ελληνικής Κωπηλασίας, με τεράστια ψυχικά αποθέματα. Ένας αιώνιος έφηβος. Έλαβε μέρος μαζί μου σε πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα και το 1997 κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Εγκουαμπελέτ, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη διάκριση έως τότε στην κατηγορία Ανδρών της Ελληνικής Κωπηλασίας. Είναι ο ρέκορντμαν σε συμμετοχές και Πανελλήνια μετάλλια. Επίμονος, με πάθος για την νίκη, με τεχνικές γνώσεις, γνώστης της κωπηλασίας. Προσόν του και μεγάλο χάρισμα του, στις βάρκες που έμπαινε να της κάνει να κωπηλατούν ακόμη πιο γρήγορα.Κώστας Καρυώτης."Κλείνοντας αυτό το μικρό αφιέρωμα σε έναν σημαντικό αθλητή, ευχόμαστε στον Λάμπρο Ρίζο καλή επιτυχία σε ότι επιλέξει να κάνει στη συνέχεια.

greekrowers

Απάντηση Μανιτάκη στην ερώτηση του Μιχάλη Κασσή για τους επιτυχόντες της 8Κ και 9Κ Προκήρυξης του ΑΣΕΠ


Απάντηση απέστειλε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλη Κασσή με θέμα ";Την απορρόφηση των επιτυχόντων της προκήρυξης 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ".Ο υπουργός κ. Μανιτάκης στην απάντηση του ,πρώτα ενημερώνει πως "μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016 ο αριθμός ετήσιων προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο Τομέα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε, στο σύνολο των φορέων."Στη συνέχεια αναφέρει πως "το υπουργείο στο πλαισιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2013 και ύστερα από συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ,σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με α) τους διοριστέους στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ βάσει της Προκήρυξης 8Κ του ΑΣΕΠ και β) τους διοριστέους στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ βάσει της Προκήρυξης 9Κ και με γνώμονα το σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και τη υποχρέωση της Διοίκησης για συμμόρφωση σε αυτές,τις αυξημένες ανάγκες των φορέων της κοινωνικής ασφάλισης,τις προτεραιότητες που εχουν τεθεί βάσει της κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών,Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών (ΦΕΚ 323/Β/1-3-2011),καθώς και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της Χώρας,εξέδωσε απόφαση Κατανομής (ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/212/οικ.5018/15.2.2013-ΦΕΚ/Β’/335/18.2.2013) για την απορρόφηση 331 επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ.Στη συνέχεια, αναφέρει ο κ. Μανιτάκης, με νόμιμο και ασφαλή τρόπο,θα εξετάσει τη σταδιακή απορρόφηση και τοποθέτηση των επιτυχόντων της Προκήρυξης 9Κ,όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις.Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Κασσής εξέφρασε την ικανοποιησή του για το σκέλος της απάντησης που αφορά τους επιτυχόντες της 8Κ και προέτρεψε τον υπουργό να υλοποιήσει όσο το δυνατόν συντομότερα τα υπεσχεθέντα για τους επιτυχόντες της 9Κ Προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

Μειώθηκαν κατά 1,4% οι τιμές οικοδομικών υλικών


Νέα πτώση εμφάνισαν τον Απρίλιο οι τιμές των οικοδομικών υλικών, όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ. Η γενική πτώση των τιμών κατά 1,4% οφείλεται κυρίως στις χαμηλότερες τιμές καυσίμων και θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν δεν είχαν γίνει οι ανατιμήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή κατέγραψε τις εξής μειώσεις τιμών: Πετρέλαιο κίνησης- Diesel (13,1%), παράθυρα (4,5%), αγωγοί χάλκινοι (4%), σωλήνες χαλκού (4%), γυψοσανίδες (3,8%), κιγκλιδώματα αλουμινίου (3,3%), κιγκλιδώματα ανοξείδωτα (3%), κιγκλιδώματα σιδερένια (3%), έτοιμο σκυρόδεμα (2,9%), πόρτες εσωτερικές (2,8%), σίδηρος οπλισμού (2,6%), εντοιχισμένα ντουλάπια (2,5%), νεροχύτες (2,1%), πόρτες ασφαλείας (2,1%), τσιμεντόπλακες (2%), ντουλάπες (1,9%), παρκέτα (1,8%) και ανελκυστήρες (1,8%).Στον αντίποδα, καταγράφηκαν οι εξής ανατιμήσεις: Ηλεκτρική ενέργεια (12,3%), τούβλα (4,9%), σωλήνες πλαστικοί, συνθετικοί, ινοτσιμέντου (3,4%), κεραμίδια (3%) και ενισχυτικά κονιαμάτων και έτοιμου σκυροδέματος (2,7%).

Ανοιχτές Πόρτες το Σαββατοκύριακο στο Οινοποιείο Ζίτσας της ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ


Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!Η είσοδος είναι δωρεάν.Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.Το Οινοποιείο Ζίτσας της ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ συμμετέχοντας στο οινικού αυτό φεστιβάλ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους φίλους του κρασιού και του τσίπουρο να επισκευθει το οινοποιείο τις παραπάνω ήμερες και κυρίως την Κυριακή 26/05/2013 να τους ξεναγήσουμε στου χώρους παράγωγης του κρασιού και του τσίπουρου να ενημερωθούν από την Οινολόγο και τον Γεωπόνο του Οινοποιείου πως μπορούμε να παράγουμε ένα καλό κρασί και ένα ασφαλές τσίπουρο.Και φυσικά να δοκιμάσουν νέα και παλαιωμένα κρασιά και αποστάγματα με την συνοδεία τοπικών εδεσμάτων , υπό τους ήχους έντεχνης λαϊκής ορχήστρας.

Σύσκεψη για το έργο αποκατάστασης των ζημιών στη γέφυρα της «Δέσπως»

Ζητήματα που έχουν σχέση με την εφαρμογή της μελέτης για το έργο αποκατάστασης των ζημιών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, στην περιοχή της γέφυρας της «Δέσπως», εξετάστηκαν σε επιτόπια σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, της προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένης Ρόκκου, στελεχών της Ε.Δ.Α. και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.Το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό 2.581.512,27 ευρώ έχει δημοπρατηθεί (ως έργο προαίρεσης) στο πλαίσιο της εργολαβίας «Κατασκευή οδού Καρτέρι – Πάργα», είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου – Στερεάς Ελλάδος – Θεσσαλίας και η σύμβαση έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών.«Είναι ένα δύσκολο τεχνικά έργο, τη μελέτη του οποίου έχει εκπονήσει το Υπουργείο. Η Περιφέρεια θα παρακολουθήσει από κοντά την υλοποίησή του και θα παρέμβει συμπληρωματικά όπου απαιτηθεί. Μας ενδιαφέρει να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του, ώστε να προλάβουμε τον επόμενο χειμώνα. Παράλληλα ολοκληρώσαμε την αποκατάσταση δύο καθιζήσεων σε τμήματα της ίδιας Εθνικής Οδού, κοντά στη Λυγιά και τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στην κυκλοφορία. Πρόθεσή μας είναι από την ερχόμενη εβδομάδα να δώσουμε προσωρινά το συγκεκριμένο τμήμα στην κυκλοφορία, προκειμένου να διευκολυνθεί η αυξημένη κίνηση που αναμένεται στο επόμενο διάστημα», δήλωσε μετά την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ

ΑΨΗΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ


Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Είναι ο ηρωϊκός Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ που δέχτηκε στην κοιλιακή χώρα τη special βολίδα των 0,38 mm κατά την χθεσινοβραδυνή συμπλοκή στο Παγκράτι. Νέο παιδί από την Κομοτηνή με τρεις αδελφές που εδώ και έναν χρόνο κλήθηκε να υπηρετήσει την κοινωνία. Αν δεν φορούσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο η σφαίρα θα είχε βρει το σώμα του. Ο Ειδικός Φρουρός εγκλώβισε τους δυο ταξιτζήδες ληστές μαζί με μάχιμους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της «Ζ» και συνέλαβαν τον 42χρονο και τον 44χρονο συνέταιρό του οι οποίοι τις προηγούμενες ώρες με το ΤΑΞΙ τους είχαν διαπράξει τρεις ένοπλες ληστείες σε φαρμακεία στις περιοχές του Νέου Κόσμου, του Υμηττού και του Βύρωνα. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους υπήρξε άμεση κινητοποίηση και εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης Αττικής. Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων και αφού οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί ότι οι δράστες, μετά την τελευταία ένοπλη ληστεία στο Βύρωνα είχαν διαφύγει με ΤΑΞΙ, εντόπισαν στην περιοχή του Παγκρατίου ένα ΤΑΞΙ με δύο επιβαίνοντες, το οποίο ακινητοποίησαν στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Νικηφορίδη. Όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν το όχημα, ο επιβάτης που καθόταν στο πίσω κάθισμα πυροβόλησε με περίστροφο εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα μία από τις βολίδες να πλήξει το αλεξίσφαιρο ενός Ειδικού Φρουρού. Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή, καθώς οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Το ΤΑΞΙ με τους δύο δράστες εγκλωβίστηκε και πάλι από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση, στην οδό Χρεμωνίδου, όπου και συνελήφθη ο 44χρονος οδηγός. Ο 42χρονος, που είχε αποβιβαστεί από το ΤΑΞΙ, αφού έθραυσε την εξωτερική τζαμαρία πολυκατοικίας, εισήλθε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, την ώρα που οι δύο ένοικοι (ανδρόγυνο) είχαν ανοίξει την πόρτα για να δουν τι συμβαίνει, καθώς είχαν ακούσει τους πυροβολισμούς. Στη συνέχεια, ο δράστης, που είχε τραυματιστεί στο δεξί του χέρι από τη θραύση της τζαμαρίας, προσπάθησε με τη χρήση ενός μαχαιριού να αποσυναρμολογήσει το περίστροφο και να το κρύψει στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν την πορεία του δράστη και κατάφεραν να τον συλλάβουν εντός του διαμερίσματος, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ενοίκων.

Δήμος Πωγωνίου και κάτοικοι απαιτούν μεγαλύτερη ασφάλεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στην Κακαβιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του τελωνείου Κακαβιάς οργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου ο δήμος Πωγωνίου με αίτημα προς την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και της παραμεθόριας περιοχής.Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί με το δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη να δηλώνει στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» ότι ο δήμος και οι κάτοικοι με τους φορείς των αποδήμων ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στο ακριτικό Πωγώνι. Όμως, δυο εβδομάδες μετά το διπλό φονικό, με θύματα ζευγάρι ηλικιωμένων στα Κτίσματα, από 30χρονο Αλβανό ο οποίος συνελήφθη, παρά τις αντιδράσεις και το αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, δεν υπάρχει ανταπόκριση και το ραντεβού που ζήτησαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον δήμαρχο Πωγωνίου, δεν έχει οριστεί...Για τη συνάντηση παλεύει και η Ομοσπονδία Πωγωνησίων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Εκκρεμεί το ραντεβού
«Στηλιτεύουμε την στάση του υπουργού και την αδιαλλαξία του, δεν βρίσκει χρόνο για να ακούσει τα προβλήματα των ακριτών», λέει με νόημα ο κ. Καψάλης, προσθέτοντας ότι οι εναπομείναντες κάτοικοι στα χωριά κλειδώνουν από νωρίς το βράδυ τις πόρτες τους και ζουν με την αγωνία και το φόβο.Υπενθυμίζει ότι προ διμήνου δεν έγινε η συνάντηση, που είχε κλειστεί με τη συνδρομή των αποδήμων, με τον κ. Δένδια. «Τότε μας είπαν ότι θα μας καλούσαν σύντομα, αλλά πέρασε πολύς καιρός, μεσολάβησε το τραγικό γεγονός με τη διπλή δολοφονία», σημείωσε ο δήμαρχος Πωγωνίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε δεχθεί σε εκείνη την επίσκεψη στην Αθήνα το δήμαρχο Πωγωνίου και είχε υποσχεθεί να μεταφέρει τα αιτήματα στον υπουργό.

Να επιστρέψουν οι αστυνομικοί
Και τότε και τώρα ο δήμος απαιτεί επάνδρωση, πλήρως, όλων των αστυνομικών τμημάτων, επιστροφή όλων των συνοριοφυλάκων και επάνδρωση και των στρατιωτικών φυλακίων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.Πολλοί από τους συνοριοφύλακες έχουν μεταφερθεί σε καθήκοντα άλλων αστυνομικών υπηρεσιών στα Γιάννινα, ενώ υπάρχει και η ακατανόητη μετακίνηση δυνάμεων στον Έβρο, γεγονός που αποδυναμώνει την αστυνόμευση στο Πωγώνι και σε όλη την παραμεθόρια περιοχή. Ο στρατός έκλεισε τα περισσότερα φυλάκια του και είναι εύκολη η είσοδος από την Αλβανία.Το τελευταίο διάστημα, μετά το διπλό φονικό και την... κάθοδο των κατοίκων στα Γιάννινα με διαδήλωση έξω από το αστυνομικό και το δικαστικό μέγαρο, φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί οι περιπολίες της αστυνομίας, όχι ο αριθμός των αστυνομικών στα τμήματα, όπως εξηγεί ο δήμαρχος Πωγωνίου.«Είναι εμφανής, επισημαίνει ο κ. Καψάλης, η αύξηση των περιπολιών, τα αστυνομικά οχήματα περνούν από τα χωριά, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτή η παρουσία, η επάνοδος των αστυνομικών που άλλοτε υπηρετούσαν είναι αναγκαία».

Λεωφορεία από τα χωριά
Ο δήμαρχος Πωγωνίου σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι το αίτημα για ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στην περιοχή δεν συνδέεται με τα σχέδια του υπουργείου για Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών στο παλιό ΚΤΕΟ Κακαβιάς, θέμα που έχει εξελιχθεί ερήμην του δήμου και χωρίς να γίνει διάλογος μέχρι τώρα.Για τη μετάβαση των κατοίκων στην συγκέντρωση της Κυριακής στην κακαβιά ο δήμος δρομολογεί λεωφορεία με ώρα αναχώρησης στις 10:30 το πρωί και τις διαδρομές εξής:
-Κουκλιοί-Παρακάλαμος-Σιταριά-Κρυονέρι-Κακαβιά.
-Κεφαλόβρυσο-Ωραιόκαστρο-Άγιος Κοσμάς-Βήσσανη-Δελβινάκι-Κακαβιά.
-Αγία Μαρίνα-Καστανή-Χαραυγή-Κτίσματα-Κακαβιά.

Εκτός αιθούσης, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, τέθηκε δημοσιογράφος!!!

Εκτός αιθούσης, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, τέθηκε δημοσιογράφος, ο οποίος έδωσε το παρών για να καλύψει τη συζήτηση.Παραβαίνοντας τα άρθρα του «ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ» των Καλλικρατικών Δήμων, ζήτησαν από τον δημοσιογράφο να εξέλθει.

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΥΖΑΣ:Άθλια και βαθιά αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Στ. Καλογιάννη

Ως άλλοι μετά Χριστόν προφήτες, ο Δήμαρχος Ζίτσας και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σ. Βλέτσας, εμφανίστηκαν προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συνηγορήσουν τελικά στην πρότασή μας, από προηγούμενη κιόλας συνεδρίαση, να καταδικαστεί ομόθυμα και με έντονο τρόπο η στάση και συμπεριφορά του αναπλ. υπουργού Στ. Καλογιάννη απέναντι στο κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου μας. Δεν επιχαίρουμε για τη μεταστροφή στάσης των δύο επικεφαλής, πλην όμως, επαναλαμβάνουμε ότι, εάν υπήρχε στοιχειώδης προνοητικότητα, θα είχαμε αποφύγει πολλές ανάλογες συμπεριφορές.Είναι και αυτό σημαντικό θέμα, όμως δεν είναι το μείζον, που είναι η απαράδεκτη, άθλια και βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Καλογιάννη.Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη χάραξη της Ιόνιας οδού, στο τμήμα που διέρχεται από τη ζωτικής σημασίας και όχι μόνο περιοχή, που έχει οριστεί ως «γη υψηλής παραγωγικότητας» στα όρια του Δήμου μας, είναι εξαιρετικά σοβαρό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα συζητήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά όμως όχι για την πρόταση αλλαγής της χάραξης, αλλά με αφορμή την άρνηση του κ. Καλογιάννη να δεχθεί να συναντήσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.Είναι μία συμπεριφορά, που παραβιάζει στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής δεοντολογίας και ηθικής, η οποία προσβάλλει βάναυσα το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι τους επικεφαλής των παρατάξεων. Προσβάλλει τους δημότες του Δήμου Ζίτσας, στους οποίους απευθύνεται ο κ. Καλογιάννης, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για να ζητήσει τη στήριξη και ψήφο τους.Είναι μία συμπεριφορά αλαζονική και ανεύθυνη από τον κ. Καλογιάννη, που κατέχει θέση ευθύνης και αναλαμβάνει αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης στις επιπτώσεις που θα έχει η εμμονή του, να θεωρεί εαυτόν υπεράνω όλων και σοφότερο των πάντων.Και στη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και σε κάθε ευκαιρία, αλλά και μέσα από το βήμα της εφημερίδας της «Συμμαχίας Πολιτών» στέλνουμε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Καλογιάννη.Η αντίληψη που θέλει τους πολίτες και τους νομίμως εκλεγμένους εκπροσώπους τους στους Δήμους, να τρώνε κουτόχορτο, να στέκονται σε στάση προσοχής και να καταπίνουν αμάσητο ό,τι θέλει ο κάθε υπουργός, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι τακτικές των υπαλλήλων της τρόικα, που θεωρούν, ότι γνωρίζουν τα πάντα, αδιαφορώντας για τις τοπικές κοινωνίες, για τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους, για το μέλλον των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές και αποδεκτές.Η ασέβεια του κ. Καλογιάννη απέναντι στον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ευκρινής και αυταπόδεικτη. Δεν πρόκειται να του χαριστούμε όμως και γι’ αυτόν το λόγο καταδικάζουμε απερίφραστα τη συμπεριφορά και τη στάση του.Όμως στο θέμα της χάραξης της Ιόνιας οδού, η «Συμμαχία Πολιτών» διευκρινίζει και υπενθυμίζει ότι δεν ξεχνά τις ευθύνες και τις παλινωδίες όλων εκείνων των τοπικών αρχόντων της περιοχής μας, που ενώ είχαν το χρόνο και την ευχέρεια να μελετήσουν, να τοποθετηθούν και να αντιδράσουν στην προτεινόμενη «εγκληματική» χάραξη, αυτοί είχαν πετάξει… αετό και έρχονται τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ρόλο κατηγόρων κατά πάντων. Είναι καιρός να σταματήσει η υποκρισία της διεκδίκησης από εκείνους που ξεπούλησαν την αλλαγή χάραξης τα προηγούμενα χρόνια.Η «Συμμαχία Πολιτών» επανέφερε την πρότασή της για σύσταση ειδικής επιστημονικής ομάδας από καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσουμε τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση ως Δήμος. Συμφωνούμε με τις λαϊκές συνελεύσεις, ώστε οι πολίτες να είναι απόλυτα ενημερωμένοι και, εάν αυτό προκύψει από τη διαδικασία, συνηγορούμε εκ των προτέρων στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να καταθέσουν την πρότασή τους.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΧΡ.ΒΟΥΖΑΣ

Στην Πρέβεζα το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Αγροτών!


Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου από 6-8 Σεπτεμβρίου 2013, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.Η ΕΝΑ Πρέβεζας, αφού έλαβε υπόψη πολλούς προβληματισμούς μελών της Ένωσης, αλλά και νέων ανθρώπων που επέστρεψαν ή θέλουν να ασχοληθούν με τα αγροτικά επαγγέλματα (γεωργός, κτηνοτρόφος, ψαράς, δασοκόμος) και την ζωή στην ύπαιθρο, αποφάσισε τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου.Αναφέρουν μάλιστα σε σχετικό δελτίο Τύπου:«Το Δ.Σ. της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας πήρε την συγκεκριμένη απόφαση για να διευρύνει τους επιθυμούντες να συμμετέχουν και να περιλάβει όλους τους συμμετέχοντες στην ζωή στην ύπαιθρο. Όχι μόνο οι Νέοι Αγρότες, αλλά όλοι οι Νέοι και Νέες που ζουν και εργάζονται έξω από τις μεγάλες πόλεις, ακόμα και αυτοί που έχουν ισχυρά ενδιαφέροντα να επιστρέψουν στην ύπαιθρο ή να πάνε πιο κοντά και να ζήσουν μέσα στην φύση, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με άλλους νέους και νέες από όλη την Ελλάδα.Στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας μαζί με νέους από ολόκληρη την Ελλάδα θα αναζητήσουν τα πλεονεκτήματα της υπαίθρου θα τα αναλύσουν και θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν καλύτερα τον πλούτο που τους προσφέρει, με φροντίδα για το φυσικό περιβάλλον, αλλά και το κοινωνικό, πολιτιστικό, τεχνολογικό και άλλα περιβάλλοντα στην ύπαιθρο.Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας περιμένει προτάσεις από όλους και σύντομα θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Εξόφληση ληξιπρόθεσμων


Στην εξόφληση οφειλών ύψους 10,4 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν στα έτη από το 2001 μέχρι το 2011, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο του Συμφώνου Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αυτών προέρχεται από ρυμοτομίες που έγιναν κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα για την αποζημίωση των ρυμοτομιών θα διατεθεί το ποσό των 6,6 εκατομμυρίων ευρώ ενώ με το υπόλοιπο θα εξοφληθούν άλλες υποχρεώσεις των παρελθόντων ετών.Με αφορμή το γεγονός αυτό από το Δήμο διευκρινίζεται ότι όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα των ληξιπρόθεσμων και δεν έχουν αναγνώριση δικαιούχου θα πρέπει να προχωρήσουν στη σχετική διαδικασία.Η αναγνώριση για ποσά μέχρι δέκα χιλιάδων ευρώ, γίνεται διοικητικά μέσω Επιτροπής στην Κτηματική Υπηρεσία, ενώ για μεγαλύτερα ποσά με δικαστική απόφαση.Οι δικαιούχοι που ανήκουν στις κατηγορίες αυτές μπορούν να απευθύνονται στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για περισσότερες διευκρινήσεις και οδηγίες.

«Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου …. Ας μάθουμε …. ας παίξουμε»


O Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου συνδιοργανώνει με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ιωαννίνων και με συμμετοχή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών, τη Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 5.30 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Παλιά Σφαγεία» στα Ιωάννινα, επιστημονική ημερίδα με θέμα « Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου …. Ας μάθουμε …. ας παίξουμε».Προτεραιότητα του Φορέα Διαχείρισης αποτελεί η περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, με στόχο τη σωστή πληροφόρηση και ανάδειξη αξιών, απαραίτητων για αλλαγή νοοτροπίας και στάσης ζωής, σε σχέση με το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον. Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου αποτελεί έναν εξαιρετικό χώρο βιωματικής μάθησης, όπου οι μαθητές μπορούν να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα της μάθησης στην τάξη, με τα αντίστοιχα της μάθησης στο πεδίο και στη φύση.Η ημερίδα εντάσσεται σε μια σειρά συναντήσεων, με συγκεκριμένες ομάδες του τοπικού πληθυσμού, με στόχο την ενημέρωση - παρουσίαση των προτεραιότητων και των δράσων του Φορέα Διαχείρισης στα ζητήματα της προστασίας, διαχείρισης, βιώσιμης ανάπτυξης και ανάδειξης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.Μετά το κλείσιμο της ημερίδας, στις 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν, στον ίδιο χώρο τα εγκαίνια της έκθεσης - διαγωνισμού δημιουργικότητας με θέμα:«Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 27 Μαΐου έως και την 1 Ιουνίου 2013, και για τις ώρες 11.00 - 13.00 και 18.00 - 21.00.Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στην Υπηρεσία του Φορέα Διαχείρισης, στους Ασπραγγέλους, στο 26530 22241, 22245.

Διεθνής αναγνώριση για το οινοποιείο Γκλίναβος


Νέα διάκριση για το κρασί «Άπειρος Χώρα»

Μετά τις διακρίσεις των κρασιών «Άσπρα Χώματα» και «Chardonnay» στο διεθνή διαγωνισμό Κρασιού Θεσσαλονίκης 2013 που έλαβαν ασημένιο και χρυσό μετάλλιο αντίστοιχα, για άλλη μια φορά νέα διάκριση παίρνει το λευκό κρασί «Άπειρος Χώρα».Στο διεθνή διαγωνισμό Βρυξελλών 2013 που έγινε στις 9, 10 και 11 Μαΐου το κρασί «Άπειρος Χώρα» λευκό 2012 από τις ποικιλίες σταφυλιών ντεμπίνα και Sauvignon Blanc πήρε ασημένιο μετάλλιο.Ο διευθύνων σύμβουλος Θωμάς Γκλίναβοςδήλωσε πως η προσπάθεια της οινοποιΐας είναι συνεχής και στόχος η καλύτερη δυνατή ποιότητα κρασιών και οι εξαγωγές σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Αναμνηστικός τόμος για τον Ιωάννη Δομπόλη,από τον Σύνδεσμο αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων


Ύστερα από έξι χρόνια κοπιαστικής έρευνας σε αρχεία και βιβλιοθήκες του Εσωτερικού και του Εξωτερικού, ολοκληρώθηκε, η συγγραφή του αναμνηστικού τόμου προς τιμή του Ιωάννη Δομπόλη. Το έργο είναι έτοιμο για έκδοση, την οποία έχει αναλάβει το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου, ύστερα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.Αυτό ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες».Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στα επτά προηγούμενα έργα τα οποία εξέδωσε από το 2000 μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμός, στην προσπάθειά του να αναδείξει τις μεγάλες εκείνες προσωπικότητες οι οποίες εδραίωσαν το Ηπειρωτικό όνομα σε κάθε ελληνική συνείδηση και έκαναν την Ήπειρο γνωστή σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο.
Τα έργα αυτά, με τη σειρά έκδοσής τους, είναι:
1) Μνήμη Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων (2000)
2) Χρίστος Σούλης, ο Γυμνασιάρχης της Ζωσιμαίας Σχολής (2002)
3) Γεώργιος Καλούδης, ο Γυμνασιάρχης της Απελευθέρωσης (2004)
4) Πολεμικές Σελίδες του Χρίστου Σούλη από τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο 1912 – 1913 (2006)
5) Αθανάσιος Ψαλίδας ο Διδάσκαλος του Γένους του Λ. Βρανούση, επανέκδοση από την "Ηπειρωτική Εστία" (2007)
6) Λέανδρος Βρανούσης, ο Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ο Ερευνητής Επιστήμονας, ο Ηπειρολάτρης (2008)
7) Ηπειρώτες Έμποροι – Ευεργέτες του Ελληνικού Έθνους Συντελεστές της Προόδου της Ανθρωπότητας (2010).

Tο «Κτήμα Γκλίβαβος» ανοίγει τις πόρτες του στο κοινόΤο Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, το «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» περιμένει τους φίλους του κρασιού να επισκεφθούν το οινοποιείο μας στην Ζίτσα.Οι άνθρωποι του «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» θα σας περιμ΄ενουν να σας ξεναγήσουν στους χώρους του οινοποιείου. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα κρασιά μας, να ξεναγηθούν στο οινοποιείο μας και να ψυχαγωγηθούν με εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις!Ένα πρόγραμμα από το μουσικό συγκρότημα του Κώστα Νότσικα με παλιά τραγούδια και καντάδες του κρασιού, μεζεδάκια και άφθονο κρασί θα συνοδεύουν τους επισκέπτες. Επιπλέον οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην κλήρωση της ΕΝΟΑΒΕ με πλούσια δώρα, υποτροφίες σπουδών, δωρεάν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και ξενώνες και φιάλες κρασιών. Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τα περίφημα κρασιά της «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» σε ειδικές τιμές για τη νδιάρκεια της εκδήλωσης.Η είσοδος είναι δωρεάν.Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδήλωση μπορείτε να πάρετε στο τηλ. 2658022212.

Απόφαση Περιφερειάρχη για ένταξη στο ΕΣΠΑ έργου ύδρευσης στο Δήμο Πωγωνίου


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου», προϋπολογισμού 624.000 ευρώ.Το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου, μήκους 8,03 χλμ, του αγωγού αμιάντου στο τμήμα από πηγές Βαενιτίου έως θέση Διαχωρισμού, και του αγωγού PVC στο τμήμα Διαχωρισμού – Δεξαμενής. Επίσης, προβλέπεται να κατασκευαστούν:
-τρεις νέες υδρομαστεύσεις (Άνω Παρακάλαμος, Παηδονιά, Κουκλιοί)
-δύο νέες δεξαμενές 60 m3 (Άνω Παρακάλαμος και Παηδονιά)
-τέσσερις νέοι αγωγοί (Κουκλιοί, Ριάχοβο, Μαζαράκι, Καταρράκτης)
-ένα νέο αντλιοστάσιο στο Δελβινάκι.

Ο Βασίλης Χήτος σήμερα στο ART TV

Αποκαλυπτικός για όλα και για όλους ο Βασίλης Χήτος σήμερα στην εκπομπή "Ελεύθερα" με τον Βαγγέλη Μάστορα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Μεθοδολογικό σεμινάριο για την Χωρική Ανάπτυξη στη νέα Προγραμματική Περίοδο

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 πραγματοποιείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών &Δικτύων από την Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΕΥΣΣΑΑΠ) Μεθοδολογικό Σεμινάριο, που αναφέρεται στην Στρατηγική για την Χωρική Ανάπτυξη στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου.Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν οδηγίες επί θεμάτων που αναφέρονται σε:
-Τοπικά Προγράμματα Ανάπτυξης
-Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις
-Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη
-Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ειδικών γεωγραφικών περιοχών
-Ανάλυση καλών πρακτικών.

Εμπλουτισμός του ποταμού Λούρου με γόνο άγριας πέστροφας

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εγκρίθηκε η διενέργεια εμπλουτισμού του ποταμού Λούρου με 1000 άτομα γόνου άγριας πέστροφας, Salmo trutta lourosensis, ενδημικό είδος του ποταμού Λούρου. Φορέας του εμπλουτισμού είναι ο Ιχθυογεννητικός Σταθμός Λούρου.Ο γόνος προέρχεται από τον Ιχθυογεννητικό Σταθμό, μετά από συλλογή γεννητόρων ενδημικής πέστροφας του ποταμού και αναπαραγωγή στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.Ο εμπλουτισμός θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 στο τμήμα του ποταμού που βρίσκεται μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ιχθυογεννητικού Σταθμού, με την επίβλεψη των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ενημέρωση των αγροτών για την κατασκευή του έργου αλλαγής τρόπου άρδευσης του κάμπου Κόνιτσας

Το έργο αλλαγής του τρόπου άρδευσης στον κάμπο της Κόνιτσας θα βελτιώσει ριζικά την κατάσταση στην αγροτική παραγωγή της περιοχής, παρέχοντας πολλαπλά οφέλη στους αγρότες, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε ενημερωτική συνάντηση των αγροτών και των μελετητών που οργάνωσε στην Κόνιτσα η Δημοτική Αρχή.Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, στη μελέτη που εκπονήθηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, στις προσπάθειες που έγιναν για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» και τελικά – μετά από τις παλινδρομήσεις των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης – στη δημοπράτηση του.«Το έργο έχει πλέον ανάδοχο και η Περιφέρεια θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην άρτια κατασκευή του, εξασφαλίζοντας παράλληλα την εκτέλεση των εργασιών χωρίς να διασαλεύονται οι καλλιέργειες, ώστε να μη πληγεί το εισόδημα των παραγωγών. Για μας αυτό το έργο είναι η σημαία μας και σταδιακά ανάλογα έργα θα πρέπει να κατασκευαστούν και στους άλλους κάμπους της Ηπείρου, προκειμένου να αλλάξουν προς το καλύτερο οι συνθήκες και τα κόστη παραγωγής. Προσπαθήσαμε να προωθήσουμε ορισμένα από αυτά στο “ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ”, δίχως όμως αποτέλεσμα, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν λάθος σχεδιασμένο, αλλά και λάθος διαχειρίστηκε. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι Περιφέρειες ζητούν τη δημιουργία κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 13 περιφερειακών προγραμμάτων, προκειμένου να προσαρμοσθούν στις ανάγκες κάθε περιοχής», τόνισε ο Περιφερειάρχης.Τους καλλιεργητές ενημέρωσε για τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία του έργου ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας κ. Ευρυπίδης Βάσσος, ενώ εκτός του Δημάρχου και «οικοδεσπότη» κ. Π. Γαργάλα, παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και κλιμάκιο τεχνικών της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα επιβλέπει την κατασκευή του έργου. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15,8 εκ. ευρώ και ανάδοχος έχει αναδειχθεί η εταιρεία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ». Το έργο θα καλύψει έκταση 14 και πλέον στρεμμάτων και το δίκτυο που θα κατασκευαστεί φθάνει τα 85 χιλιόμετρα.

ΑΡΤΑ:Ημέρα Σταδιοδρομίας στο ΤΕΙ Ηπείρου

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνουν Ημέρα Σταδιοδρομίας την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 10:30 π.μ. στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Ηπείρου, Κωστακιοί Άρτας. Στόχος της ημερίδας είναι να φέρει σε επαφή τους φοιτητές και απόφοιτους του ΤΕΙ με φορείς και επιχειρήσεις και να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν την αγορά εργασίας. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αντικείμενα δραστηριότητας των φορέων και επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν και θα γίνει ενημέρωση για την επαγγελματική κινητικότητα στην Ευρώπη.Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.Η ΔΑΣΤΑ στοχεύει στην ανάπτυξη της στρατηγικής του ΤΕΙ Ηπείρου για τη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας μέσω της πρακτικής άσκησης, του επαγγελματικού προσανατολισμού και της καλλιέργειας του επιχειρηματικού πνεύματος. Η πράξη «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Ηπείρου» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Ερώτηση του Χρήστου Μαντά για τις περικοπές στο έργο του Αεροδρομίου Ιωαννίνων

Κατατέθηκε σήμερστη Βουλή Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστου Μαντά για τις πρόσφατες περικοπές στο «ταλαίπωρο» έργο του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.Στην ερώτησή του ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς αφού αναφέρεται στο ιστορικό του έργου του Αεροδρομίου Ιωαννίνων ,που συμπληρώνονται επτά σχεδόν χρόνια από την υπογραφή της αρχικής σύμβασης το Νοέμβριο του 2006,επικεντρώνεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις μέσω συνέντευξης τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης κ. Σταύρου Καλογιάννη, τονίζοντας ότι:”Αιφνιδιαστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη μη κατασκευή του νέου αεροσταθμού εμβαδού 10.400 τ.μ (με υπόγειο), τη μη κατεδάφιση του υπάρχοντος σταθμού(1500 τ.μ)και την προσθήκη νέου κτηρίου 2000 τ.μ για τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις, δηλαδή ένα κτήριο εμβαδού 3.500 τ.μ.,αιτιολογώντας την επιλογή του με κύρια βάση την μείωση του ποσού για τα υπολειπόμενα έργα στα 7.9000.000 ευρώ έναντι των 21.000.000 ευρώ της αρχικής πρότασης’’και συνεχίζει,ερωτώντας τον Υπουργό Αναπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών , Υποδομών και Δικτύων:
Επειδή, η μείωση της επιφάνειας του κτηρίου κατά 66%, αποτελεί σημαντική υποβάθμιση του έργου,
Επειδή ουδόλως αναφέρεται η πρόθεση εγκατάστασης και λειτουργίας συστήματος αυτόματης προσγείωσης ILS,
Eπειδή η λειτουργία του νέου Πύργου Ελέγχου δεν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ασφάλεια του αεροδρομίου, αν λειτουργήσει με τον υπάρχοντα Η/Μ εξοπλισμό,
Επειδή δεν προβλέπεται η τοποθέτηση ραντάρ ελέγχου προσγείωσης,
Επειδή δεν αναφέρεται η κατασκευή κόμβου εισόδου-εξόδου στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων,
Προτίθεται να συμπεριλάβει στην υπάρχουσα μελέτη και κατασκευή του έργου το σύστημα αυτόματης προσγείωσης ILS προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργία, η ασφάλεια και το διεθνές κύρος του Αερολιμένα Ιωαννίνων;Συμπεριλαμβάνεται στον προγραμματισμό του έργου η τοποθέτηση νέου, σύγχρονου Η/Μ εξοπλισμού και ραντάρ ελέγχου προσγείωσης στον νέο Πύργο Ελέγχου;Προβλέπεται η κατασκευή κόμβου εισόδου-εξόδου στο Αεροδρόμιο, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση των πολιτών σε αυτό;

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Να αναβαθμιστεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Προτάσεις για την αναβάθμιση 319 λιμανιών στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 25 είναι ελληνικά, παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν συνολικά έως και 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 και να συμβάλουν στην ανάπτυξη νέων θαλάσσιων συνδέσεων μικρών αποστάσεων. Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι λιμένες αυτοί διαχειρίζονται το 96% των εμπορευμάτων και το 93% των επιβατών που διέρχονται από τους λιμένες της ΕΕ.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθορίσει 319 βασικούς ευρωπαϊκούς λιμένες, οι οποίοι θεωρούνται ουσιαστικής σημασίας για την αποτελεσματική λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και την ευρωπαϊκή οικονομία, και σχηματίζουν τη βάση ενός ευρωπαϊκού δικτύου λιμένων με υψηλές επιδόσεις.Τα 25 ελληνικά λιμάνια που περιλαμβάνονται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα 319 ευρωπαϊκά λιμάνια, υψηλών επιδόσεων, είναι: της Αθήνας (Πειραιάς), της Χαλκίδας, των Χανίων (Σούδα), της Χίου, της Ελευσίνας, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου, της Καλαμάτας, του Κατάκολου, της Καβάλας, της Κέρκυρας, της Κυλλήνης, του Λαυρίου, της Μυκόνου, της Μυτιλήνης, της Νάξου, της Πάρου, της Πάτρας, της Ραφήνας, της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Σύρου, της Θεσσαλονίκης και του Βόλου.

1ο POTAMI ART FESTIVAL στο Εκθεσιακό Κέντρο της Άρτας

Είχαμε μια φιλόδοξη ιδέα. Πήραμε μια σπουδαία απόφαση. Διοργανώνουμε το 1ο POTAMI ART FESTIVAL στο Εκθεσιακό Κέντρο της Άρτας. Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 και στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Διώνη του Εκθεσιακού Κέντρου για να παρουσιάσουμε τη μεγαλύτερη διοργάνωση του καλοκαιριού για την Άρτα και όχι μόνο. Μεγάλες συναυλίες, αλλά και μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πολιτιστική πρόταση, που ήδη αγκαλιάζεται από τους Αρτινούς, αλλά και έξω από τα όρια του νομού.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία διοργανώνει αύριο ημερίδα στο Καλπάκι για την Ε.Ο.Ζ


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα στις 25 Μαΐου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 10π.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Πωγωνίου, στο Καλπάκι Ιωαννίνων.Στην ημερίδα θα συζητηθεί κυρίως το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη περιοχή του Πωγωνίου, αλλά και στη Θεσπρωτία στις περιοχές της Παραμυθιάς και των Φιλιατών.Κύριοι ομιλητές θα είναι ο πρώην υπουργός και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΕΣΕΕ στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα κ.Γιώργος Ρωμανιάς. Έχουν κληθεί για παρεμβάσεις η Περιφέρεια Ηπείρου, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών, ο Δήμος Πωγωνίου και φορείς της Ηπείρου.Ο κ. Χριστοδουλάκης θα αναφέρει ότι ο τόπος έχει ανάγκη από επενδύσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία της Πατρίδας μας και όχι την εκμετάλλευση των περιοχών και των εργαζομένων προς όφελος ορισμένων, με τη δημιουργία Ε.Ο.Ζ.Ο κ. Ρωμανιάς θα τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις θα υποβαθμιστούν και θα ευτελιστεί η εργασία, οι αμοιβές και η ασφαλιστικές καλύψεις των εργαζομένων, θα υποβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων των περιοχών που θα δημιουργηθούν η Ε.Ο.Ζ.Στη διάρκεια της Ημερίδας θα συζητηθεί και το θέμα της δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών στο Πωγώνι, για να καλύψουν οι φιλοξενούμενοι μετανάστες τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν στις Ε.Ο.Ζ.

To «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» για την απώλεια του Χρήστου Βαγγέλη

Το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» εκφράζει την βαθειά του θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του κτηνοτρόφου αγωνιστή Χρήστου Βαγγέλη, που ήταν μπροστάρης σε όλους τους αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ και για τα προβλήματα του κλάδου του. Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχές για κουράγιο στους συγγενείς του.

ΜΩΡΑΛΗΣ: «Απαραίτητη η βελτίωση στο γήπεδο των Ιωαννίνων»

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον σύμβουλό του Τάκη Αγραφιώτη, είχαν ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, ο γενικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής Μιχάλης Αναγνώστου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης και ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Βέροια, Νίκος Κυρκούδης, με θέμα τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων και των εν γένει υποδομών στα γήπεδα των Ιωαννίνων και της Βέροιας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.Ο Γιάννης Μώραλης επεσήμανε ότι είναι περισσότερο από απαραίτητη η έγκαιρη βελτίωση των γηπέδων στα Γιάννενα και τη Βέροια, καθώς ως γνωστόν, έχει αποφασιστεί να μην ορίζονται αγώνες του επόμενου Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ σε γήπεδα που παρουσιάζουν προβλήματα στους αγωνιστικούς χώρους.Επίσης, ανέφερε ότι πρόθεση της Πολιτείας είναι να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε σύντομα να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής των χλοοταπήτων.

Απογραφή - προάγγελος απολύσεων υπαλλήλων στους δήμους!!!

Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται πλήρης καταγραφή των οργανισμών και του προσωπικού που απασχολούν οι δήμοι. Τα στοιχεία πρέπει να έχουν υποβληθεί εντός ολίγων 24ώρων και συγκεκριμένα έως τις 31 Μαΐου. Οι δήμαρχοι, πάντως, δεν φαίνεται να συναινούν στη σχετική διαδικασία.Σύμφωνα με το Έθνος, το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους την καταγραφή των μόνιμων υπαλλήλων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα και αντίστοιχα των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.Επιπλέον, ζητείται η καταγραφή όλων των φορέων με την επωνυμία τους και τη νομική μορφή τους.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η νέα απογραφή θα συμβάλει στον προγραμματισμό για καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων των ΟΤΑ, από όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα αποτελέσει ένα μεγάλο ποσοστό για τις 25.000 διαθεσιμότητες και τις 4.000 απολύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν ως το τέλος του έτους.Πάντως, οι δήμαρχοι μέχρι στιγμής αρνούνται να προχωρήσουν στη διαδικασία, καθώς εκτιμούν ότι η αναλυτική καταγραφή του προσωπικού συνδέεται με τις επικείμενες απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.Με στόχο, δε, να διασώσουν τους υπαλλήλους τους, οι δήμοι επισπεύδουν τις διαδικασίες μεταφοράς αρμοδιοτήτων από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων. Στόχος είναι να μεταφερθούν μαζί με τις υπηρεσίες και οι δημοτικοί υπάλληλοι, προκειμένου να σωθούν από τη διαθεσιμότητα.

Από τον Κεφαλογιάννη, καρφί στον... Κουβέλη ο Χρ. Μπαλτογιάννης

Πιο κυβερνητικός δεν γίνεται!!!


Δεν εξέπληξε κανέναν η παρουσία του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών  Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη στην πολιτική ομιλία του  προέδρου της ΔΗΜΑΡ προχθές στα Γιάννενα, αφού κανείς δεν την πήρε στα σοβαρά. Και πως να την πάρει άλλωστε, όταν αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά την εμφάνιση του προέδρου της ΕΑΣΙ στις προσυνεδριακές εργασίες του επικείμενου ιδεολογικού συνεδρίου της Ν.Δ!!! Θα πει κανείς, τον κάλεσαν και πήγε. Σωστά. Και άλλους όμως φορείς κάλεσαν αλλά δεν πήγαν. Αλλά αφού πήγε, τι έκανε και κυρίως τι είπε; Όπως μάθαμε και στον Κεφαλογιάννη αλλά και στον κυρ-Φώτη, άλαλος και άφωνος ήταν. Κανείς δεν του έδωσε σημασία αλλά κυρίως δεν έβγαλε άχνα για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, τους απλήρωτους κτηνοτρόφους και τα τόσα προβλήματα του αγροτικού τομέα στην περιοχή μας. Μας έπεισε ότι στηρίζει με τις αλλεπάλληλες εμφανίσεις του, την κυβέρνηση Σαμαρά και τις αγροτοκτόνες πολιτικές της. Χειροκρότησε τον Κεφαλογιάννη, χειροκρότησε και τον Κουβέλη που αντάμα ψήφισαν το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ. Τώρα καταλάβαμε γιατί η ΕΑΣΙ έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση των αγροτών της περιοχής. Το μόνο που απομένει για τον  Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη, είναι να παρεβρεθεί και στην επόμενη παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της... Ρέας. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά η... Ρέα της ΔΩΔΩΝΗΣ!!!

Λεπτομέρειες από τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για τις Κυριακάτικες εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου στην ΟΝΝΕΔ

Στη Στοά Σάρκα οι κάλπες στα Γιάννενα


Σύμφωνα με ανακοίνωση που μας απέστειλε η ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, μεθαύριο Κυριακή 26 Μαΐου 2013 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Στα Γιάννενα, οι δύο κάλπες (για πόλη και Νομό αντόστοιχα) θα στηθούν στο Συνεδριακό της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ) στη Στοά Σάρκα 28-30 (2ος Όροφος). Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01.01.1981 έως και 31.12.1995. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 7 μ.μ. Απαραίτητη για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας, είτε προσωρινής βεβαίωσης αστυνομικής αρχής, είτε διαβατηρίου, είτε στρατιωτικής ταυτότητας. Νικητής αναμένεται να αναδειχθεί ο 29χρονος Δραμινός οικονομολόγος Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος στηρίζεται απότον απερχόμενο πρόεδρο Ανδρέα Παπαμιμίκο, τη συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Αντίπαλός του, θα είναι ο Γιώργος Ασημακόπουλος, ο οποίος ωστόσο δε φαίνεται να συσπειρώνει σημαντικό κομμάτι της βάσης της γαλάζιας οργάνωσης.

6ο ART FESTIVAL “Πολιτιστική Παρεμβολή” από το ΤΕΙ Ηπείρου

Ο σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου παρουσιάζει για 6η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Τέχνης «Πολιτιστική Παρεμβολή» στο campus του ΤΕΙ στην Άρτα στις 30, 31 Μαΐου &1 Ιουνίου. Η Πολιτιστική Παρεμβολή έχει σκοπό να παρουσιάσει τα μουσικά -και όχι μόνο- δημιουργήματα των φοιτητών του τμήματος αλλά και να δώσει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες διαφορετικών μουσικών ρευμάτων σε ανεξάρτητο πλαίσιο. Φέτος φιλοξενεί 23 σχήματα, που θα γεμίσουν τις τρεις τελευταίες νύχτες της άνοιξης με μουσική. Θα ακουστούν πρωτότυπες συνθέσεις, διασκευές αλλά και κλασικές εκτελέσεις παραδοσιακών και λαϊκών μουσικών του ελληνικού χώρου και της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου, (Βαλκάνια, Τουρκία, Κύπρος, Πόντος, Θράκη, Μακεδονία, Κρήτη) καθώς και ξένο ρεπερτόριο της rock σκηνής. Το φεστιβάλ θα τιμήσουν με τη συμμετοχής τους οι Nesibe Ozgul Turgay, Firatcan Gulhan, Gaidatron, Αντώνης Απέργης &Band. Στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Παρεμβολής θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια μουσικής, υποκριτικής, χορού, θεάτρου σκιών, κύκλος προβολών ταινιών μικρού μήκους και έκθεση φωτογραφίας. Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ είναι αυστηρά μη εμπορικός, χωρίς χορηγούς και διατηρεί την είσοδο ελεύθερη για όλους.

Φιλότιμος όπως πάντα ο Β. Κοσμάς την... ξαναπάτησε!!!

Βγήκε να καθαρίσει στα δύσκολα για τον Γκόντα και μπήκε -χωρίς να φταίει- στο κάδρο του προβλήματος

Το έχουμε ξαναγράψει, ότι η παρουσία του πρώην προέδρου του δημοτικού  συμβουλίου Βασίλη Κοσμά στην παράταξη Γκόντα, της προσδίδει κύρος και  σοβαρότητα. Χθες που ξανα-φούντωσε η συζήτησε για τις μαύρες τρύπες στο δημαρχείο, περιμέναμε να δούμε στα τοπικά κανάλιαδυνατά πάνελ και σκληρές κόντρες μεταξύ στελεχών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Πάπαλα όμως. Οι πάντες κρύφτηκαν και τα πάνελ ποτέ δεν έγιναν. Είδαμε όμως τον Β. Κοσμά να προσπαθεί φιλότιμα να μας πείσει ότι επί εποχής Γκόντα όλα ήταν... ”κρέμα” στο δημαρχείο, ενώ επί Φίλιου ξαφνικά όλα έγιναν μπάχαλο!!! Το μόνο που κατάφερε, ήταν να απολογείται για συμπεριφορές και ευθύνες άλλων, ενώ δε δίστασε να στηρίξει επικοινωνιακά ακόμη και υπηρεσιακούς παράγοντες που ενδεχόμενα να έχουν και σοβαρές ποινικές ευθύνες. Τον τιμάει, ότι στα δύσκολα είναι παρών. Στηρίζει τη θητεία της παράταξής του, όμως χωρίς να το καταλαβαίνει μπαίνει στο κάδρο του προβλήματος και ενδεχόμενα και σε αυτό των πολιτικών ευθυνών. Με απλά λόγια γίνεται πρωταγωνιστής σε μια κόντρα που δεν τον ωφελεί. Ούτε οι πολίτες έχουν όρεξη να ακούν και να ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει λιγότερο και ποιος περισσότερο. Αλλού θα πρέπει να χτυπήσει η παράταξη Γκόντα, με εστίαση τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το κάθε νοικοκυριό στην πόλη. Εκεί παίζεται το παιχνίδι. Στην τσέπη του κάθε συνδημότη. Αλλά ποιος να τους το πει; Οι κλαρινογαμπροί που απαρτίζουν τους επικοινωνιολόγους της συμφοράς; Αυτοί φτιάχνονται να βρίσκουν θέματα για να κάνουν το δικό τους προσωπικό επικοινωνιακό παιχνίδι. Δεν το ξέρουν το πολιτικό παιχνίδι στα ΜΜΕ και γι΄αυτό είναι ουραγοί σε ό,τι κι αν κάνουν. Που θα πάει όμως, με τον καιρό θα το μάθουν. Απλά μέχρι τότε ο Νίκος Γκόντας θα έχει ξανα-χάσει και τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ας πρόσεχε!!!

GRAND...μείωση εσόδων από το πρώην «Ξενία»

Δικαστική απόφαση για 40% πέτυχε ο μισθωτή

Μεγάλη μείωση του ετήσιου ενοικίου που καταβάλει στο δήμο, κατά 40%, πέτυχε μέσω της δικαιοσύνης η μισθώτρια του πρώην «Ξενία» Ιωαννίνων και νυν Grand Serai , «Ακτή Αριάδνη» του επιχειρηματία Κώστα Μήτση, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που ομόφωνα κατέληξε η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας και δεν αποδέχτηκε ο δήμος. Η ετήσια απώλεια εσόδων για το δήμο είναι 330.000 ευρώ περίπου.Την αρνητική αυτή εξέλιξη για τα οικονομικά του δήμου μετέφερε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Γκόντας, επί δημαρχίας του οποίου μισθώθηκε το «Ξενία» με τις γνωστές αντιδράσεις και τα γεγονότα, αλλά και τις μεγάλες προσδοκίες για έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων τα οποία μειώνονται, πλέον, δραματικά.Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» επικαλέστηκε δικαστική απόφαση με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή της μισθώτριας εταιρείας του «Ξενία» για διπλάσια μείωση του ετήσιου μισθώματος. Ο κ. Γκόντας υπενθύμισε ότι η παράταξη του είχε προτείνει να αποδεχθεί ο δήμος το 20% που και η Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων της ΠΕ Ιωαννίνων είχε καταλήξει ομόφωνα, προειδοποιώντας ότι αν πάει στη δικαιοσύνη θα προκύψει περαιτέρω ζημιά.Με τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Γκόντα, το μίσθωμα που για το 2013 ήταν 893.000 ευρώ περίπου, μειώνεται στις 559.000 ευρώ, δηλαδή 40% και σε βάθος χρόνου η απώλεια για το δήμο φτάνει τα 9 εκ. ευρώ..

Πολιτική θέση
Η παράθεση των αριθμών προκάλεσε αναγκαστικά και μια μικρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον κ. Γκόντα ο οποίος έθεσε το ερώτημα «ποιος θα χρεωθεί τη ζημιά;».«Ήταν ξεκάθαρη πολιτική θέση 100%, για μια επιχείρηση που έχει κατασκευάσει 40% επιπλέον κτίριο», απάντησε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Οφείλει και με τη νέα απόφαση, έχουμε μπλοκαρισμένο το ΑΦΜ της, όπως και όλων όσων οφείλουν στο δήμο». Στο ερώτημα του κ. Γκόντα πόσα χρήματα από μισθώματα οφείλει, δεν έδωσε απάντηση, απλά ανέφερε ότι έχει κληθεί ο λογιστής της μισθώτριας εταιρείας για να αναγνωρίσει το ποσό που έχει καταλογίσει ο δήμος. Προφανώς, τα μισθώματα που οφείλονται δεν είναι και λίγα, αν η εταιρεία με την κατάθεση του αιτήματος δεν τα απέδιδε αναμένοντας τη μείωση τους.

Από το Δεκέμβριο του 2011 το αίτημα
Το αρχικό αίτημα της μισθώτριας του Grand Serai Xenia ήταν για μείωση 30% του ετήσιου ενοικίου και κατατέθηκε στο δήμο τον Δεκέμβριο του 2011, με την επίκληση της πτώσης τζίρου, λόγω της οικονομικής κρίσης και με αφορμή τον σχετικό νόμο που έδινε αυτή τη δυνατότητα.Εκείνη την περίοδο υπήρξε και συνάντηση του ιδιοκτήτη τη εταιρείας Κώστα Μήτση με τον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά το αίτημα εισήχθη για απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο. Η συνάντηση είχε γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση της μισθώτριας εταιρείας και στην οποία αναφέρονταν ότι η μείωση κατά 30% ζητείται λόγω «των ζημιών που έχει η Εταιρεία τα δύο τελευταία χρόνια (2.000.000 ευρώ)». Ζητούνταν επίσης, το μειωμένο μίσθιο να παραμείνει σταθερό για μια τριετία.Το αίτημα για μείωση κατά 20% ή 165.000 ευρώ το ετήσιο μίσθωμα απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση στα μέσα Δεκεμβρίου, με την παράταξη του Νίκου Γκόντα να μειοψηφεί, ενώ ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η εταιρεία είχε ανεξόφλητες οφειλές και υπήρχαν διαφορές για το χαράτσι των ακινήτων μέσω ΔΕΗ.

Επιτροπή και αγωγή
Η μισθώτρια προσέφυγε στη συνέχεια στην νεοσύστατη, τότε, Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων της Π.Ε Ιωαννίνων η οποία αποφάσισε μείωση κατά 20%, το οποίο και πάλι δεν αποδέχθηκε ο δήμος.Ακολούθησε η κατάθεση αγωγής στο αρμόδιο δικαστήριο κατά του δήμου η οποία κατέληξε στην απόφαση για μείωση 40% και σε τεράστια απώλεια εσόδων για το δήμο.Η αρχική σύμβαση για 35 χρόνια μεταξύ δήμου και «Ακτής Αριάδνη» αντί της έναρξης το 2005 και λήξη το 2040 μετατέθηκε κατά δυο χρόνια, λόγω καθυστερήσεων στην κατεδάφιση του «Ξενία». Το αρχικό μίσθωμα με έναρξη το 2007 ήταν 780.000 ευρώ και αναπροσαρμόζεται κάθε έτος. Για το 2013 το μίσθωμα, αν δεν γινόταν η μεγάλη μείωση, θα ήταν 893.000 ευρώ περίπου. Πόσα οφείλει η εταιρεία, είναι κάτι που δεν απαντήθηκε χθες από το δήμαρχο.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ευαθλος 2013, θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Ιουνίου στην Κόνιτσα!!!

Ο Ευαθλος 2013, θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Ιουνίου.Τα αθλήματα που θα διεξαχθούν είναι:
1. Ορεινό Τρέξιμο
Α) η μεγάλη διαδρομή των 32 χιλιομέτρων, στην χαράδρα του Αώου.
Ξεκινάει από την πλατεία της Κόνιτσας, περνάει από το πέτρινο γεφύρι του Αώου, συνεχίζει στη Μονή Στομίου , στη Μύγα και μετά στα ριζά του Καρτερού. Επιστροφή από τον Κάτσανο.
Η διαδρομή ενδέχεται να τροποποιηθεί κατά τι, αν η μεγάλη ποσότητα χιονιού δεν υποχωρήσει.
Β) ο μικρός αγώνας των 10 χιλιομέτρων, που εκκινεί από την πλατεία της Κόνιτσας, περνάει από την πέτρινη γέφυρα Αώου και από το παλιό μονοπάτι φτάνει στη μονή Στομίου. Στη συνέχεια από το καινούργιο μονοπάτι, επιστρέφει στη γέφυρα του Αώου για να τερματίσει.Στους αθλητές θα προσφερθεί αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο σε κάθε συμμετέχοντα, ενώ θα υπάρχει πλήρης ανεφοδιασμός στη διαδρομή, με ισοτονικά, νερά, γλυκίσματα και αλμυρά.Στο τέλος του αγώνα, θα υπάρχει μπουφές με τοπικούς μεζέδες για όλους τους συμμετέχοντες στους δύο αγώνες.Το δικαίωμα συμμετοχής για τον μεγάλο αγώνα είναι 20 ευρώ και για τον μικρό 10 ευρώ.Τρέξτε στο πιο ωραίο ορεινό τοπίο της χώρας !!
2. Ραφτινγκ
Ο αγώνας αυτή τη χρονιά, θα διεξαχθεί στους ποταμούς Αώο και Βοϊδομάτη. Συγκεκριμένα: τα πληρώματα θα ξεκινήσουν τον αγώνα από την γέφυρα της Αρίστης και θα τερματίσουν το πρώτο μέρος του, μετά την γέφυρα της Κλειδωνιάς, στη βάση της No Limits.Από εκεί, βάρκες και πληρώματα θα μεταφερθούν στο φράγμα του Αώου, δύο χιλιόμετρα μέσα στο φαράγγι από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας. Εκεί θα ξεκινήσει το δεύτερο τμήμα του αγώνα, το μήκος του οποίου είναι περίπου 6 χιλιόμετρα.Ο χρόνος και των 2 διαδρομών θα προστεθεί για να βγει ο νικητής και συνολικά η κατάταξη.Τα πληρώματα πρέπει να είναι εξαμελή + τον οδηγόΤο δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα είναι 40 ευρώ.
3. Αλεξίπτωτο πλαγιάς
Φιλική συνάντηση αθλητών. Οι πτήσεις θα γίνουν από τον λόφο του προφήτη Ηλία στην Κόνιτσα, όπου οι αθλητές και ο εξοπλισμός τους, θα μεταφέρεται με λεωφορεία του Δήμου Κόνιτσας. Επίσης, οι διοργανωτές θα αναλάβουν την περισυλλογή των αθλητών.Κατά τη διάρκεια του διήμερου, θα γίνονται διθέσιες πτήσεις για τους ενδιαφερόμενους, που θα πραγματοποιούν διπλωματούχοι πιλότοι.Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 30 €.
4. Αναρρίχηση
Στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, θα στηθεί μια εβδομάδα πριν και κατά τη διάρκεια του ΕΥΑΘΛΟΥ, τεχνητή πίστα αναρρίχησης, όπου θα γίνονται δωρεάν μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες.
Το Σάββατο το βράδυ, θα γίνει αγώνας αναρρίχησης.Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 10€.Ο αγώνας πραγματοποιείται απο την Δήμο Κόνιτσας, με την τεχνική υποστήριξη της εταιρειας NO LIMITS
Αιτήσεις συμμετοχής στο:
info@evathlos.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας:26550 23777

Ψηφίζουν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για νέο γραμματέα στις 9 Ιουνίου!!!

Έφτασε στα γραφεία του τοπικού ΠΑΣΟΚ η εγκύκλιος του γραμματέα του κόμματος που καθορίζει τον τρόπο εκλογής της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.Οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου και οι υποψηφιότητες για τα νέα έργα υποβάλλονται εγγράφως από τους ενδιαφερόμενους στα τοπικά γραφεία μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου (8 μ.μ.).Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα με κάθε μέλος που ψηφίζει να καταβάλλει το ποσό των 2 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση.Εκτός από την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, θα εκλεγούν ακόμη τρία όργανα όπως η Νομαρχιακή Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΝΕΚΑΠ), η Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου (ΝΕΟΕ) και η Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ).Σε μια περίοδο δημοσκοπικής καθίζησης και όχι μόνο, για το ΠΑΣΟΚ, θα ‘χει ενδιαφέρον να μάθουμε αν υπάρχουν ακόμα ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με το άλλοτε κραταιό κόμμα…

Μετράει μέρες ως δήμαρχος ο Πάνος Γαργάλας

Μάκης Χατζηεφραιμίδης και πάλι στο  δήμο Κόνιτσας

Στο περιθώριο της παρουσίας  του δημάρχου Κόνιτσας Πάνου Γαργάλα  στην ομιλία του Φώτη Κουβέλη στα  Γιάννενα, κάποια στελέχη της τοπικής  ΔΗΜΑΡ βιάστηκαν να βάλουν με το... νου τους, ότι ξαφνικά κέρδισαν ένα δήμο στο Νομό, θεωρώντας ότι ο σημερινός δήμαρχος θα αλλάξει κόμμα και θα συμπλεύσει μαζί τους. Έπεσαν έξω όμως εις διπλούν. Αφενός ο Πάνος Γαργάλας δεν αλλάζει κόμμα και αφετέρου δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Αυτά μας αποκάλυψε τοπικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ που συζήτησε μαζί του και μας σημείωσε, ότι στο πιεστικό ερώτημα αν θα είναι ξανά υποψήφιος, ο δήμαρχος έβαλε μπροστά ως εμπόδιο το χρόνο που μεσολαβεί και δεν έδωσε πειστική απάντηση. Όμως και οι πέτρες ξέρουν στην Κόνιτσα, ότι ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης ετοιμάζεται να κάνει τη μεγάλη επιστροφή στον ακριτικό δήμο. Χαίρει της εκτίμησης όλων των Κονιτσιωτών, ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης και είναι ο άνθρωπος  που με εμπειρία και γνώση μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της χαμένης οκταετίας στο δήμο Κόνιτσας. Το ήξερε από την πρώτη στιγμή ο Πάνος Γαργάλας, ότι αποτελεί μια προσωρινή-μεταβατική λύση τετραετίας. Τώρα γιατί εκτίθεται και τρέχει δεξιά κι αριστερά σε πολιτικές ομιλίες κομμάτων που τον θεωρούν πολιτικά τελειωμένο, είναι και στο οποίο μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Εκτός κι αν δεν το έχει πάρει ακόμα χαμπάρι!!!

Διάκριση της Νίκης Αγνάντη από τη Ρουμανική Ακαδημία Επιστημών

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σημαντική τιμητική διάκριση της κ. Νίκης Αγνάντη, Ομότιμης Καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής, από τη Ρουμανική Ακαδημία των Επιστημών στο Βουκουρέστι ως αναγνώριση για τη συμβολή της στην επιστήμη.Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

Στην υπηρεσία των Αλβανοτσάμηδων του Μπερίσα το MEGA

Το  επιβεβαίωσε χθες στο ITV ο Χρήστος Κίτσος
Το εγκώμιο του ανθέλληνα  Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, έπλεξε χθες στη συνέντευξη που έδωσε  στο ITV ο πρόεδρος του διασπαστικού “μειονοτικού” κόμματος MEGA, Χρήστος  Κίτσος. Δεν έπεισε με τις απαντήσεις του στα ερωτήματα περί διάσπασης  της Ομόνοιας και της συνεργασίας του κόμματός του με τους Τσάμηδες. Μέχρι και τον τελειωμένο πολιτικά, παλιό υφυπουργό της Ντόρας, Θόδωρο Κασσίμη “ξέθαψε” για να τον ευχαριστήσει δημόσια για τη στήριξη που παρείχε από το 2008 στη δημιουργία του MEGA. Ο άνθρωπος μιλάμε ήταν αλλού. Στον κόσμο του. Ο δημοσιογράφος Βλάσης Ντόκας, ήταν πολύ καλά διαβασμένος και τον άφησε για ώρα να εκτίθεται στο κοινό που τον παρακολουθούσε. Εάν η χθεσινοβραδινή συνέντευξη έπαιζε στη Βόρειο Ήπειρο, τα στελέχη του MEGA από αύριο θα είχαν πρόβλημα, όχι να βγουν και να ζητήσουν ψήφο αλλά και να κυκλοφορήσουν ακόμη στα ελληνικά χωριά της περιοχής. Το μήνυμα που βγήκε από τη χθεσινή συνέντευξη του Χρήστου Κίτσου είναι ένα. Ούτε μία ψήφο σε αυτούς που διέσπασαν την ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο. Ούτε μια ψήφο στο MEGA και στο Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερίσα. Μαυρίστε όσους συνεργάζονται στη κυβέρνηση Μπερίσα με τους Τσάμηδες. Τους ζήσατε,σας διέσπασαν, μαυρίστε τους!!! Ψήφο στο ΚΕΑΔ σημαίνει ελπίδα, προοπτική και ένα καλύτερο αύριο για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Την Κυριακή 23 Ιουνίου μαζικά όλοι στις κάλπες. Τώρα ξέρεις. ΚΕΑΔ!!!

ΠΡΕΒΕΖΑ:Πλούσιο το κοινοβουλευτικό έργο του Κώστα Μπάρκα!

Ο Κώστας Μπάρκας, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κατέθεσε:Ερώτηση στον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη μείωση των μηνών απασχόλησης και της χρονικής διαρκείας της ανανέωση των συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστώνΣύμφωνα με δημοσιεύματα, στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπεται 5μηνη και όχι 8μηνη απασχόληση των 1.578 εποχικών πυροσβεστών, ενώ παράλληλα μειώνεται δραστικά η περίοδος επαναπρόσληψης τους από τις πέντε περιόδους (ως και δέκα χρόνια) στις χρονιές 2014 και 2015. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για την αντιπυρική προστασία και άδικη για τους εργαζόμενους αυτούς.Ερώτηση στον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις απαράδεκτες χρεώσεις για την υποβολή αιτήσεων αγροτικών ενισχύσεων του ΟΣΔΕ για το έτος 2013 από ΕΑΣΠαρά τις ρητές οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για δωρεάν υποβολή αιτήσεων ΟΣΔΕ 2013, σε πολλές περιοχές της Ελλάδος οι αγρότες χρεώνονται με διάφορα ποσά όπως “έξοδα για εργασίες διαχείριση αρχείων παραγωγού” (φωτοαντίγραφα, βεβαιώσεις κτλ) είτε για “έξοδα μετακίνησεων” είτε χωρίς αιτιολογία. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως επιβαρύνοντας παράνομα τους αγρότες και αντίθετα με τις προβλέψεις της σύμβασης.Ερώτηση στους κ.κ Υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας για τις ολέθριες επιπτώσεις από τις διαδικασίες πρόσληψης και τις συνθήκες απασχόλησης στα ξενοδοχεία.Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό 11χρονου που παραθέριζε με την οικογένεια του στην Χερσόνησο από 20χρονο “εργαζόμενο”, αναδείχθηκαν όλες οι ανεπάρκειες του μοντέλου τουρισμού στην Ελλάδα. Όργιο αδήλωτης και μαύρης εργασίας, παράλυση ελεγκτικών μηχανισμών, διαρκείς μισθολογικές μειώσεις και αντικατάσταση του έμπειρου εργατικού δυναμικού από φθηνούς μαθητευόμενους, αμφιλεγόμενες (τουλάχιστον_ διαδικασίες πιστοποίησης και εκπαίδευσης.Ερώτηση στον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με την τετράμηνη και πλέον καθυστέρηση υπογραφής συμφωνητικών για την μετακίνηση των ΑμεΑ με τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.Ιδιαίτερη ανησυχία στην αναπηρική κοινότητα προκαλεί η μη υπογραφή συμφωνητικού για την δωρεάν ή μειωμένη κατα 50% μετακίνηση των ΑΜΕΑ. Η εξέλιξη αυτή έχει ως συνέπεια σε πολλές περιπτώσεις να ζητείται από τα ΑΜΕΑ η πληρωμή ολόκληρου του εισητηρίου, Η παράταση που δόθηκε (στις 14/5/2013) ως τις 31/5/2013, απλώς μεταθέτει για λίγες μέρες το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει. Η ανάγκη για νέο συμφωνητικό παραμένει υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας.

Δήλωση Μιχαλη Κασσή για τις πολιτικές εξελίξεις και την Κεντροαριστερά!

"Ο χρόνος για το ΠΑΣΟΚ τελειώνει και πρέπει η ηγεσία του να κινηθεί άμεσα αλλάζοντας γραμμή πλεύσης"


Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών δεν επιτρέπουν σε κανένα μας τη λογική της σιωπής και της παθητικής αποδοχής των εξελίξεων σα να είναι μοιραίες.Η χώρα βιώνει μία πρωτόγνωρη κρίση και οι πολίτες που ζουν καθημερινά το άγχος της επιβίωσης της οικογένειάς τους δεν μπορούν να βρουν «αποκούμπι» , αισθάνονται πως είναι εγκλωβισμένοι σε μία πορεία υποβάθμισης της ζωής τους χωρίς ελπίδα και χωρίς προοπτική.Και για όλους εμάς που βρισκόμαστε στο χώρο της πολιτικής και έχουμε εξουσιοδοτηθεί από τους πολίτες για να τους εκπροσωπούμε, μας τίθεται το ερώτημα «Τι κανέτε;;; Πως αντιδράτε και ποια είναι η εναλλακτική σας πρόταση;»Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τις λογικές των μονόδρομων, των εκβιασμών, της «ποινικοποίησης» της πορείας τους με τη λογική του ισότιμου συνυπεύθυνου για τη σημερινή κατάσταση. Αναζητούν εναλλακτική πορεία και δυστυχώς δεν βρίσκουν στέρεο έδαφος….Το ΠΑΣΟΚ, ο πολιτικός φορέας που για 10-ετίες εξέφρασε με την ισχυρή του παρουσία ευρύτατα κοινωνικά στρώματα και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της παραγωγής, της εργασίας και της προόδου, δείχνει παθητικός αποδέκτης των εξελίξεων και «πρόθυμος» συνεργάτης μίας βαθιά συντηρητικής εφαρμοζόμενης πολιτικής που διαλύει τον κοινωνικό ιστό και δημιουργεί συνθήκες εξαθλίωσης .Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν θα ανέβει το ΠΑΣΟΚ όταν ανέβει η χώρα γιατί και η χώρα δεν μπορεί να ανέβει μόνο στους αριθμούς και οι άνθρωποι να «πεινάνε» και τα όποια οφέλη τα καρπώνονται άλλοι και μόνο ευθύνες εισπράττει το ΠΑΣΟΚ.Είναι άμεση ανάγκη ο χώρος να δημιουργήσει συνθήκες αλλαγής πορείας και να υπάρξουν διαδικασίες ανασύνθεσης και αναμόρφωσης του προοδευτικού χώρου.Δεν μπορούμε να περιμένουμε το «τέλος» για να κάνουμε την αρχή.Τώρα είναι η ώρα αποφάσεων απεγκλωβισμού από πολιτικές και πρόσωπα που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας του γιατί κάθε άλλη πορεία απλά προσβάλλει την ιστορία μας και ακυρώνει την προσφορά του χώρου τις τελευταίες 10-ετίες.Η αναμόρφωση του προοδευτικού χώρου και της Αριστεράς είναι άμεση ανάγκη και σε αυτή την πορεία δεν χωράνε ούτε αποκλεισμοί , ούτε αναντικατάστατοι.Ο χρόνος για το ΠΑΣΟΚ τελειώνει και πρέπει η ηγεσία του να κινηθεί άμεσα αλλάζοντας γραμμή πλεύσης.Η απεξουσιοποίηση του χώρου είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα και στη συνέχεια απαιτείτε πολιτικός αναπροσανατολισμός σε προοδευτική κατεύθυνση και με ευρύ διάλογο με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς χωρίς μικρομεγαλισμούς, αλαζονεία και αναντικατάστατους.Η ώρα είναι τώρα γιατί αλλιώς κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να ρίξουν τίτλους τέλους….

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν σε τρείς περιπτώσεις, χθες , σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, τέσσερα άτομα (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 45, 30, 37 και 22 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο έλεγχων που πραγματοποιούσαν περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εντόπισαν έναν 31χρονο να κατέχει μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (0,3) γραμμαρίων.Στη δεύτερη περίπτωση, πάλι στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας 45χρονος και μία 37χρονη και στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τσιγαριλίκι και μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (5,9) γραμμαρίων.Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην πόλη της Ηγουμενίτσας, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε 22χρονη, από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τσιγαριλίκι και κάνναβη, βάρους (0,3) γραμμαρίων.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας.

Κόντρες εντυπώσεων και στον τόπο τα βιολιά

Το έλλειμμα του 1,36 εκ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου ανέβασε για μία ακόμη φορά τους τόνους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο να επαναλαμβάνει ότι την υπόθεση έχουν αναλάβει οι αρμόδιες αρχές και την αντιπολίτευση να κατηγορεί τη δημοτική αρχή για ανικανότητα ή ακόμη και συγκάλυψη. Ενδιαφέρον ωστόσο είχαν οι παρεμβάσεις δύο δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που ζήτησαν την απομάκρυνση και της προϊσταμένης των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου. Το ζήτημα έθεσε στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας επαναλαμβάνοντας ότι η παράταξή του αποκάλυψε το ζήτημα ενώ για μία ακόμη φορά συσχέτισε το θέμα με την δολοφονία και αυτοκτονία στο Πέραμα. Όπως τόνισε ο κ. Γκόντας τα δύο περιστατικά έχουν άμεση σχέση και ζήτησε να δοθούν στην παράταξή του οι βεβαιωτικοί κατάλογοι των ετών 2010 έως 2012 του Δήμου Ιωαννιτών. Η συσχέτιση των δύο θεμάτων είχε γίνει πρόσφατα και σε δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας που φιλοξενούσε δηλώσεις του κ. Γκόντα, γεγονός που παρατήρησε ο κ. Φίλιος ξεκινώντας την απάντησή του. Αντικρούωντας τους χαρακτηρισμούς «ρεζίλι και κατάντημα» που έδωσε ο κ. Γκόντας, ο Δήμαρχος τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί επικοινωνιακά ένα σοβαρό ζήτημα, πλήττοντας την πόλη. «Έχετε φτιάξει ένα σενάριο φόβου, τρόμου, αίματος και άλλων το οποίο είπατε και σε συνέντευξή σας σε αθηναϊκή εφημερίδα. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό το παιχνίδι που παίζετε επικοινωνιακά δεν ωφελεί το Δήμο, δεν ωφελεί την πόλη. Ενδεχομένως να πιστεύετε ότι προκαλείτε φθορά στη Δημοτική Αρχή, αλλά κάνετε ζημιά στην πόλη. Ρεζίλι και κατάντημα δεν είναι όσοι κάνουν καλά τη δουλειά τους, με εντιμότητα αλλά αυτοί που κλέβουν. Είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να την διαχειρίζεστε επικοινωνιακά», σημείωσε, ενώ ακόμη πιο αιχμηρή ήταν η απάντησή του σε ότι αφορά την κατηγορία της συγκάλυψης που αποδόθηκε στη δημοτική αρχή. «Εμείς εντοπίσαμε το έλλειμμα, εμείς το αποκαλύψαμε. Και φυσικά κάνουμε κάθαρση. Δεν είμαστε αυτοί που ξόδεψαν πάνω από δύο εκατομμύρια σε συσσίτια, ούτε αυτοί που έκαναν εσωτερικό δανεισμό στην ΑΔΕΙ. Δεν είμαστε αυτοί που αφήσαμε πάνω από 24 εκατομμύρια ανεξόφλητες υποχρεώσεις και πάνω από 40 εκατομμύρια δάνεια. Και δεν το λέω με περηφάνια αλλά είναι πρώτη φορά στο Δημαρχείο όπου έχουν διαταχθεί δώδεκα ΕΔΕ σε βάρος υπαλλήλων, άλλοι έχουν κληθεί σε απολογία, ενώ υπάρχουν δύο προς απόλυση», τόνισε ο Δήμαρχος. Όπως σημείωσε ο κ. Φίλιος έγιναν όλα τα βήματα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του ταμειακού ελλείμματος, η οποία διερευνάται πλέον από τη δικαιοσύνη, ενώ ο σχετικός φάκελος έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Για το συγκεκριμένο θέμα παρενέβησαν και οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και της ΔΡΑΣΥ με τον Στέφανο Σκοπούλη μάλιστα να κάνει λόγο για καθυστέρηση στη διαλεύκανση της υπόθεσης και ανικανότητα. «Θεωρώ ότι έχετε και ανικανότητα να αντιμετωπίσετε το ζήτημα αλλά και από την άλλη μεριά έχετε παραχωρήσει γη και ύδωρ για να παραμείνει στα πόδια του το σάπιο σύστημα που υπηρετήσατε και υπηρετείτε. Είστε μέρος του προβλήματος», σημείωσε. Ακόμη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τσάγκας με αφορμή το έλλειμμα αλλά και το νέο κρούσμα υπεξαίρεσης για το οποίο δεν δόθηκαν νέα στοιχεία στη συνεδρίαση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «τακτική διάλυσης». Την απομάκρυνση ουσιαστικά του προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας για το ζήτημα του ελλείμματος ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Φ. Τσουμάνης αλλά και ο Γιάννης Σκοπούλης, ο οποίος απάντησε στο θέμα της αλλαγής λογισμικού που έθεσε ξανά ο Νίκος Γκόντας. Ο κ. Σκοπούλης διευκρίνισε ότι η αλλαγή του συστήματος ήταν εισήγηση του Τμήματος Πληροφορικής προκειμένου να υπάρχει ένα διαφανές σύστημα, ενώ όπως κατήγγειλε μία σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για το θέμα δεν περιελάμβανε στην τελική της μορφή την εισήγηση που είχε γίνει και ψηφίστηκε, αλλά διαφορετική διατύπωση. «Αυτό μου προκαλεί πολλά ερωτήματα για την Οικονομική Υπηρεσία και ζητώ να γίνει ΕΔΕ και να απομακρυνθεί η προϊσταμένη», σημείωσε.


Άλλα θέματα 
Δύο ακόμη ζητήματα έθεσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας. Το ένα αφορούσε την δικαστική απόφαση με την οποία μειώνεται κατά 40% το μίσθωμα για την εταιρεία Ακτή Αριάδνη και το δεύτερο τις ενδεχόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων νομικών προσώπων, που σύμφωνα με λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων. Απαντώντας στον κ. Γκόντα ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ήταν πολιτική θέση να μην υπάρξει μείωση του μισθώματος. «Ήταν πολιτική μας θέση να μην προχωρήσουμε σε μείωση για το Grant Serai, καθώς υπήρχαν πολλές αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων. Ακόμη όμως και με την δικαστική απόφαση η Ακτή Αριάδνη έχει οφειλές στο Δήμο και για τον λόγο αυτό ο Δήμος έχει μπλοκάρει την φορολογική της ενημερότητα», τόνισε ο κ. Φίλιος. Σχετικά με το ενδεχόμενο να καταργηθούν, στο πλαίσιο του Μνημονίου, επιχειρήσεις του Δήμου, ο Δήμαρχος ήταν κάθετος: «Θεωρώ ότι είναι γελοίο να συζητάμε την κατάργηση θεσμοθετημένων επιχειρήσεων των Δήμων. Δεν ξέρω ποια φαεινά μυαλά τα σκέφτονται αυτά. Δεν έχουμε όμως κανένα ηθικό δικαίωμα να το συζητάμε, όπως και κάποιοι άλλοι στην κυβέρνηση δεν έχουν κανένα ηθικό δικαίωμα να αποστερούν θεσμοθετημένους πόρους από την αυτοδιοίκηση και να μην αποδίδουν τα χρήματα με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος. Ζητήματα που αφορούν την αντιπυρική προστασία και την λειτουργία των παιδικών σταθμών έθεσε ακόμη ο κ. Τασούλας ενώ το θέμα των κτηνοτρόφων που δεν έχουν πληρωθεί από την τοπική γαλακτοβιομηχανία έθεσε ο κ. Σκοπούλης.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ