Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΥΠΕΡ ΜΠΕΡΙΣΑ-Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ- ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Στην αίθουσα συγκεντρώσεων του μεγαλοξενοδόχου Μήτση στα Γιάννενα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, που συμβολικά ντύθηκε με μπλε φανελάκι, κάθισε διακριτικά στο ακροατήριο αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί και έπιασε το ασύρματο μικρόφωνο (φωτο) για να ενισχύσει τον κουμπάρο του και υπουργό Γεωργίας του Μπερίσα εν όψει τον Βουλευτικών εκλογών της 23ης Ιουνίου. Ο Βορειοηπειρώτης Ξέρας όμως με τις «σύνθετες» γνωριμίες, στις επικείμενες εκλογές δεν είναι σε εκλόγιμη θέση και άρα συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, πως ο κύριος Καχριμάνης πήγε στο πολυτελές Grand Serai για να ενισχύσει το «μπλε» Δημοκρατικό κόμμα του Μπερίσα και τον 1ο στη λίστα του Αργυροκάστρου υποψήφιο Γκένς Ρούλι. Ο τελευταίος βεβαίως βεβαίως παραβρέθηκε στο πάνελ ως «τοποτηρητής» του Ξέρα, ο οποίος και υποχρεώθηκε άκουσον άκουσον, μέσα στα Γιάννενα να μιλήσει εις την Αλβανικήν γλώσσα στο ακροατήριο. Και αν ο περιφερειάρχης Ηπείρου δεν καταλάβαινε «γρι» από Αλβανικά, δεν είχε έστω τα αντανακλαστικά να σηκωθεί και να αποχωρήσει απ’ αυτήν την πρόκληση που προφανώς κρίθηκε … επιβεβλημένη λόγω της παρουσίας του Γκένς Ρούλι σημερινού υπουργού ενέργειας και παλαιότερα στο οικονομικών. Και αν η εξωτερική πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και απαιτεί «λεπτούς» χειρισμούς ο εκλεγμένος περιφερειάρχης, φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί ούτε ότι το καθεστώς Μπερίσα καταρρέει μπροστά στη σύμπραξη του Σοσιαλιστικού κόμματος και του (κρυπτο)ανθέλληνα ηγέτη του Έντι Ράμα, με τον άλλοτε σύντροφό του Ιλίρ Μέτα, που είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο όταν είχε καταγραφεί με κρυφή κάμερα να ζητάει «μίζα» για δημόσια έργα. Και να ήταν μόνον αυτό; Οι ομιλίες στην Αλβανική διάλεκτο, έγιναν και παρουσία του Αλβανού Πρόξενου στα Ιωάννινα, που υπήρξε Α΄ Γραμματέας στην Αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, θέση-κλειδί για τους στοιχειωδώς γνωρίζοντες τα διπλωματικά, κυρίως σε εθνικά θέματα (βλέπε ακύρωση συμφωνίας οριοθέτηση ΑΟΖ στο Ιόνιο και ευσεβείς πόθους περί «Τσαμουριάς»). Δεν είναι τυχαίο πως ο Ελληνόφωνος Ξέρας είναι ανιψιός του σημερινού Αλβανού Πρόξενου στα Γιάννενα. Πάντως τους Καχριμάνη και Ξέρα, συνδέουν βαθύτεροι πολιτικοί δεσμοί απ’ όταν ήταν και οι δυο παράλληλα Νομάρχες στον τόπο τους. Περίοδο στην οποία έχει συμπεριληφθεί και η σημερινή έρευνα στην Αθήνα των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για «βιομηχανία» βιβλιαρίων υγείας σε ανασφάλιστους Αλβανούς και χωρίς φυσικά να τηρούνται οι προϋποθέσεις ζημιώνοντας με εκατομμύρια ευρώ τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Υπόλογες σ’ αυτήν την έρευνα που διεξάγεται με εντολή Εισαγγελέα είναι οι υπηρεσίες που είχαν και έχουν ως πολιτικό τους προϊστάμενό τον κύριο Καχριμάνη. Απομένει να δούμε αν σ’ αυτά τα βιβλιάρια είναι και το όνομα του Εισαγγελέα Αργυροκάστρου, που … βαπτίστηκε «ασφαλισμένος» και γνώρισε τις καλές υπηρεσίες των Γιαννιώτικων νοσοκομείων ..!

FIMOTRO

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Έξι μήνες στην ηγεσία της ΔΩΔΩΝΗΣ και έχουν ήδη καταφέρει να καθυστερούν πληρωμές σε παραγωγούς, συχνά και σε εργαζόμενους!

Δεν χρειάστηκαν παρά έξι μήνες για να αποκαλυφθεί η νέα ιδιοκτησία της ΔΩΔΩΝΗΣ. Πρόκειται για στυγνούς επιχειρηματίες, που αδιαφορούν για τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους και για την ντόπια παραγωγή, για τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών των πολιτών και την ομαλή λειτουργία της βιομηχανίας. Τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος τους!Έξι μήνες στην ηγεσία της ΔΩΔΩΝΗΣ και έχουν ήδη καταφέρει να καθυστερούν πληρωμές σε παραγωγούς, συχνά και σε εργαζόμενους και να μην τολμάνε να εμφανιστούν πουθενά δημόσια, να αρνούνται να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και να απαντάνε με υπεροψία και διευθυντική αυθαιρεσία σε όλα τα αιτήματα. Έχουν ήδη απολύσει 2 εργαζόμενους και ετοιμάζουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με 15% μείωση των μισθών.Αποκαλύφθηκαν!Οι δήθεν «σωτήρες» μας, οι «επιχειρηματίες που θα έβαζαν λεφτά» ψάχνουν τώρα να βρουν δάνεια, προδομένοι και από τους ίδιους τους συνεργάτες τους, την κυβέρνηση, τους ντόπιους συνεργάτες της και τους τραπεζίτες. Δεν παραλείπουν να λασπολογούν εναντίον παραγωγών και υπαλλήλων, χωρίς να έχουν το θάρρος τουλάχιστον να το κάνουν δημόσια, αλλά «διαρρέοντας ειδήσεις» στα δικά τους μέσα ενημέρωσης.Ντροπή τους!Να φύγουν τώρα, χωρίς καμία αποζημίωση για το εργοστάσιο που πήραν κοψοχρονιά, με τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης. Να παραιτηθούν περιφερειάρχης και βουλευτές που τους διαφήμισαν.Να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ οι κτηνοτρόφοι. Να μην μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και να επαναπροσληφθούν οι 2 απολυμένοι. Να περάσει η ΔΩΔΩΝΗ υπό τον έλεγχο των άμεσων παραγωγών, για να λειτουργήσει επιτέλους όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών της ρεμούλας αλλά προς όφελος των κτηνοτρόφων, των εργαζόμενων και του λαού που βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της πείνας.Όλοι-όλες στο πλευρό των κτηνοτρόφων που ξεσηκώνονται και πάλι.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Εκδήλωση βράβευσης μαθητών για την ανακύκλωση

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών», στις οποίες και φέτος έδωσαν δυναμικό παρόν τα σχολεία της περιοχής.Την Τετάρτη 22 Μαΐου, στη μία το μεσημέρι, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου, θα απονεμηθούν τα έπαθλα στους μαθητές από τα τρία σχολικά τμήματα που πρώτευσαν στο διαγωνισμό με την παρουσία των ιδίων, εκπαιδευτικών, επισήμων καθώς και εκπροσώπων των εταιριών που προσέφεραν τα έπαθλα.
Νικητές και έπαθλα
v 1ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα ποδήλατο, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη μεγαλύτερη συμμετοχήΤμήμα Γ2, 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, με 31.359 συσκευασίες
v 2ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα MP4 music player, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή Τμήμα Α1, 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, με 26.350 συσκευασίες
v 3ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα MP3 music player, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχήΤμήμα Α4, 2ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων, με 21.560 συσκευασίες
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στις οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς τους, που δίνουν το μήνυμα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά ότι η ανακύκλωση οφείλει να γίνει “στάση ζωής” για ένα καλύτερο αύριο.

Συνάντηση Αλ.Καχριμάνη με τον Πρέσβη της Γερμανίας

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, επισκέφθηκε σήμερα ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Wolfgang Dold. Η επίσκεψη – στην οποία παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη- ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα.Ο Περιφερειάρχης, αφού αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό Ηπειρωτών που εργάζονται στη Γερμανία, ενημέρωσε τον Γερμανό διπλωμάτη για τη σημερινή κατάσταση της Ηπείρου, τις αναπτυξιακές της δυνατότητες, καθώς και για το πλαίσιο δράσης της ΕΝ.ΠΕ, δίνοντας έμφαση στον τουρισμό και τη γεωργία. Επίσης συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τη συνεργασία των Περιφερειών με την αντίστοιχη ομάδα Δράσης.Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης, συμμερίστηκε τις απόψεις του Περιφερειάρχη για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αύξηση της επισκεψιμότητας από τη Γερμανία στην Ήπειρο καθώς και για την απορρόφηση Ηπειρώτικων αγροτικών προϊόντων από τη Γερμανία.

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας-Συμμετοχή στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας, και σε συνέχεια των ενεργειών του ενόψει την νέας τουριστικής περιόδου, μετά τις πολύ πετυχημένες Τουριστικές Επιχειρηματικές Αποστολές στην Σόφια Βουλγαρίας στις 14-16.11.2012 και στο Βελιγράδι Σερβίας στις 22-24.01.2013, συμμετείχε με δικό του περίπτερο στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 16-19 Μαΐου.Το περίπτερο στελεχώθηκε από μέλη της Διοίκησης του φορέα, τους Προέδρους των Συλλόγων Πέρδικας & Παραμυθιάς, και διανεμήθηκε άνω των 4.000 έντυπου τουριστικού υλικού φορέων του νομού μας και ιδιωτών.Υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών που εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.Τα μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που ασχολούνται με τον Τουριστικό Κλάδο, και ειδικά των Τουριστικών Καταλυμάτων, προβάλλονται ήδη μέσω του Τουριστικού Οδηγού Θεσπρωτίας που έχει εκδώσει το Επιμελητήριο, έντυπα και ηλεκτρονικά.Το περίπτερό μας επισκέφθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κος Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Γιάννης Μπουτάρης.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Υπεγράφη η σύμβαση για τα έργα στο Ασβεστοχώρι

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ιωαννίνων και του αναδόχου η σύμβαση για την έναρξη των έργων στο Ασβεστοχώρι. Πρόκειται για παρεμβάσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Αγροτικής Αναγέννησης και χρηματοδοτούνται με το ποσό των 145 χιλιάδων ευρώ.Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι:
• Αποξήλωση ασφαλτοτάπητα και εξυγίανση περιμετρικά της πλατείας
• Κατασκευή δικτύου ομβρίων
• Αντικατάσταση των πλακών των κερκίδων της πλατείας.
• Καθαίρεση τμημάτων από σκυρόδεμα πέριξ της πλατείας
• Πλακόστρωση των δρόμων γύρο από την πλατεία.
Από το πρόγραμμα της Αγροτικής Αναγέννησης έχουν εγκριθεί ήδη πέντε έργα του Δήμου Ιωαννιτών (δύο στην Ανατολή και από ένα στον Κατσικά, στο Ασβεστοχώρι και τους Μουζακαίους) με συνολικό προϋπολογισμό 3,7 εκατομμύρια ευρώ.«Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες και έρχονται να επιλύσουν προβλήματα της καθημερινότητας», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς και τόνισε ότι ο Δήμος εκμεταλλεύεται, πέρα από το ΕΣΠΑ και κάθε άλλη χρηματοδοτική πηγή ώστε να εντάξει έργα που έχει απόλυτη ανάγκη η περιοχή.

Κλιμάκιο των "ΑΝ.ΕΛ" στο ακριτικό Δελβινάκι, για την Επέτειο του Αυτονομιακού Αγώνα της Β. Ήπείρου

Τιμήθηκε χθες Κυριακή στο ακριτικό Δελβινάκι, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, η Επέτειος του Αυτονομιακού Αγώνα της Β. Ήπείρου. Φέτος, 100 χρόνια μετά την πρώτη από τις 3 απελευθερώσεις της Β. Ηπείρου από τον Ελληνικό στρατό η κατάσταση στο Βορειοηπειρωτικό παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη.Στην καθιερωμένη ομιλία του Ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή του Βορειοηπειρωτικού, εξήγησε ότι παραμένει ενεργό εθνικό θέμα για το οποίο ο ίδιος, και άλλοι φορείς θα συνεχίζουν τον ειρηνικό τους αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση και ανέλυσε τα τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα. Επέμενε ιδιαίτερα στην εξωφρενική στάση της Ελληνικής Πολιτείας να ζητάει από τους Βορειοηπειρώτες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες προκειμένου να πάρουν την σύνταξη του ΟΓΑ και στην διχόνοια των πολιτικών ηγετών των Βορειοηπειρωτών. Μάλιστα επεσήμανε ότι αν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Β. Ήπείρου δεν μονοιάσουν, οι επιπτώσεις προβλέπονται ολέθριες.Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βρίσκονται στο πλευρό του Ιεράρχη και των Βορειοηπειρωτών αδερφών σε αυτόν τον αγώνα για την δικαίωση του Ελληνισμού.

Νέοι αρχιτέκτονες μελετούν «9 πλατείες»

Μία πρωτότυπη έκθεση από σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ιωαννίνων

Έκθεση με τίτλο: «9 πλατείες» διοργανώνουν ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών στον Εκθεσιακό Χώρο του Πνευματικού Κέντρου έως τις 31 Μαΐου.Τα νεότερα μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών, εκπόνησαν τις μελέτες για εννέα πλατείες πρώην περιφερειακών δήμων του λεκανοπεδίου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συνεισφέρουν στο διάλογο για το δημόσιο χώρο.Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 8 το βράδυ και η έκθεση θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί διάλεξη των αρχιτεκτόνων Πρόδρομου Νικηφορίδη και Bernard Cuomo, οι οποίοι συνεργάζονται από το 1986. Η κοινή πορεία τους ξεκίνησε από την αρχιτεκτονική σχολή της Τουλούζης στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Το 1986 συμμετείχαν στον πρώτο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Στα σημαντικότερα έργα τους μέχρι σήμερα συγκαταλέγονται: Κτήριο κατοικιών στο Παρίσι (1992–1994), Πολιτιστικό Κέντρο και Θέατρο στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης (1997), Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης (2006–2009), Ανάπλαση Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης (2000–2008) και Θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη (2001–2009).Το 2009 τους απονεμήθηκε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής για την πενταετία 2004–2008 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. Προηγήθηκαν άλλα βραβεία σε διεθνείς, πανευρωπαϊκούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπως: το Α’ Βραβείο για το διαγωνισμό EUROPAN 2, το Α’ Βραβείο για τον ανασχεδιασμό του Μνημειακού Άξονα της Αριστοτέλους, το Α’ Βραβείο για την ανάπλαση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, το Α’ Βραβείο για την Ακαδημία Γραμμάτων και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς κ.ά. Έχουν λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις και συνέδρια.Στις 24 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με το Δημήτρη Φατούρο στην Αίθουσα «Αρχιεπισκόπου» Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κακαβιά για την ενίσχυση της αστυνόμευσης


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κακαβιά την Κυριακή 26 Μαίου, στις 11.00 το πρωί και αίτημα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή προς το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, στην έκτακτη συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας, μετά την δολοφονία των δύο ηλικιωμένων από το 30χρονο δράστη, που αναμένεται να απολογηθεί στον Ανακριτή σήμερα.

Τα προβλήματα στο ΙΚΑ Ιωαννίνων παραμένουν και αυξάνονται

Ανεπαρκείς και χωρίς να δίνουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα του ΙΚΑ Ιωαννίνων χαρακτηρίζονται οι απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης στην από 14.3.13 ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΧρήστου Μαντά .Στην ερώτησή του ο βουλευτής είχε τονίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α),καθώς και την ελλιπή στελέχωση των μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ιωαννίνων εξ αιτίας και της απόλυσης 14 εργαζομένων της προκήρυξης 9Κ, του ολοένα αυξανόμενου κύματος συνταξιοδότησης καθώς και της καθυστέρησης στην πρόσληψη επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ.Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας ανακοινώνει για πολλοστή φορά την ανάθεση έργου στα ΚΕ.Π.Α σε 400 γιατρούς ειδικοτήτων νευρολόγου,ψυχιάτρου και καρδιολόγου (η οποία διαδικασία παρατάθηκε εκ νέου έως 15-5-2013),με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η απαράδεκτη καθυστέρηση στον καθορισμό ποσοστού αναπηρίας για συντάξεις, για κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις και τον χαρακτηρισμό ατόμων ως ΑΜΕΑ. Όσον αφορά στη στελέχωση της Γραμματείας του ΚΕ.Π.Α Ιωαννίνων ο Υπουργός παραπέμπει στον Διευθυντή του Υποκαταστήματος , ο οποίος όμως ουδεμία δυνατότητα προσλήψεων έχει.Σε σχέση με την υποστελέχωση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ιωαννίνων, εξ αιτίας της απόλυσης 14 εργαζομένων της προκήρυξης 9Κ και του κύματος υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης ,το Υπουργείο αναμένει την εκδίκαση της έφεσης στην απόφαση της απόλυσης των 331 εργαζομένων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει προσδιοριστεί για την 7/6/2013 και υπόσχεται την διάθεση τριών (!!!!) επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ στη Νομαρχία(;) Ιωαννίνων. Επιπρόσθετα με περισσή γενναιοδωρία, ενισχύει το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ιωαννίνων με δύο(!!!) υπαλλήλους από τους 174 που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.Παρ ότι το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι οι μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ παρουσιάζουν προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται, είναι βέβαιο ότι οι ουρές των στοιβαγμένων συμπολιτών μας συνεχώς θα αυξάνονται όσο η τρικομματική κυβέρνηση επιμένει στη μνημονιακή λογική της συρρίκνωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.Είναι επίσης βέβαιο ότι όσο συνεχίζεται η παραμονή στην εξουσία της μνημονιακής συγκυβέρνησης, η Υγεία, η Κοινωνική Ασφάλιση και η Πρόνοια του Ελληνικού λαού οδηγείται σε περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση.

4ήμερο camp καλαθοσφαίρισης στην Άρτα 2013Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ διοργανώνει στην πόλη της Άρτας, για 3η χρονιά, 4/ήμερο camp καλαθοσφαίρισης το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 19 Ιουνίου 2013 (πρωί και απόγευμα) στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας με σκοπό την γνωριμία με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και την επαφή με τον αθλητισμό γενικότερα.Προπονητές με εμπειρία στη διοργάνωση camp θα αναλάβουν τις προπονήσεις των τμημάτων. Το πρόγραμμα θα περι λαμβάνει προπονήσεις, αγώνες , παιχνίδια , διαγωνισμούς και διαλέξεις. Θα παρέχεται ιατρική κάλυψη, αθλητική εμφάνιση, δεκατιανό, αθλητικά έπαθλα.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ έως 31 ΜΑΙΟΥ Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής 7-10 μ.μστο γήπεδο του 1ου Λυκείου-Γυμνασίου Άρτας.
•Κωσταπαππάς Γεώργιος 6942223313
•Λιόντος Νικόλαος 6972156987

"ΟΧΙ" στη μεταφορά τμημάτων της ΔΟΥ Άρτας λέει το δημοτικό συμβούλιο

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων στην συνεδρίασή του την 15 Μαΐου 2013, ημέρα Τετάρτη, σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των δομών και υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο προβλέπεται η συγχώνευση και η μεταφορά των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού από την Δ.Ο.Υ. Άρτας στη ΔΟΥ Πρέβεζας αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και διαμαρτύρεται εντονότατα για την σχεδιαζόμενη μεταφορά των τμημάτων ελέγχου και Δικαστικού από την Δ.Ο.Υ. Άρτας στην Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας. Εκτιμά ότι η ενεργοποίηση μιας τέτοιας απόφασης αποδυναμώνει τις οικονομικές υπηρεσίες της ΔΟΥ Άρτας, με σημαντικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική, παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη του Νομού Άρτας και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα αναγκάζονται να καλύπτουν ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις, δυσχεραίνοντας έτσι τις μετακινήσεις τους και συνεπώς τη μετάβασή τους στη ΔΟΥ Πρέβεζας και το πρόβλημα αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο για τους κατοίκους των ορεινών και ημιορεινών περιοχών του Νομού Άρτας.Η σχεδιαζόμενη μεταφορά των τμημάτων αυτών απαξιώνει όχι μόνο τις υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ. Άρτας, αλλά επί πλέον θα προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην ήδη κλονισμένη και παραπαίουσα τοπική οικονομία του Δήμου μας και του Νομού Άρτας γενικότερα.Η συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει κανένα στοιχείο αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, αφού η ΔΟΥ Άρτας εξυπηρετεί έναν Νομό μεγαλύτερο από αυτόν της Πρέβεζας και επιβάλλεται η διατήρηση όλων των τμημάτων της για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών.Ο Δήμος Αρταίων δέχεται ακόμη ένα πλήγμα με την κατάργηση των παραπάνω τμημάτων, αφού μέχρι σήμερα σταδιακά αποψιλώνεται από Δημόσιες Υπηρεσίες, είτε με την πλήρη κατάργησή τους, είτε με την σταδιακή αποψίλωση τους (Στρατόπεδο, Τελωνείο κλπ).Η κατάσταση πλέον που διαμορφώνεται στην Άρτα εγκυμονεί σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους και εκφράζουμε την απόλυτη και έντονη αντίθεσή μας, στη σχεδιαζόμενη μεταφορά των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού από την Δ.Ο.Υ. Άρτας στη ΔΟΥ Πρέβεζας.ΖΗΤΑΜΕ την άμεση ανάκληση της σχεδιαζόμενης μεταφοράς των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού από την Δ.Ο.Υ. Άρτας στη ΔΟΥ Πρέβεζας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΑΡΤΑΙΩΝ
ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Συλλήψεις παρανόμων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, 54χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε κρυμμένους μέσα στο φορτίο του οχήματος, δύο (02) αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Εξόφληση ληξιπρόθεσμων

Στην εξόφληση οφειλών ύψους 10,4 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν στα έτη από το 2001 μέχρι το 2011, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο του Συμφώνου Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αυτών προέρχεται από ρυμοτομίες που έγιναν κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα για την αποζημίωση των ρυμοτομιών θα διατεθεί το ποσό των 6,6 εκατομμυρίων ευρώ ενώ με το υπόλοιπο θα εξοφληθούν άλλες υποχρεώσεις των παρελθόντων ετών.Με αφορμή το γεγονός αυτό από το Δήμο διευκρινίζεται ότι όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα των ληξιπρόθεσμων και δεν έχουν αναγνώριση δικαιούχου θα πρέπει να προχωρήσουν στη σχετική διαδικασία.Η αναγνώριση για ποσά μέχρι δέκα χιλιάδων ευρώ, γίνεται διοικητικά μέσω Επιτροπής στην Κτηματική Υπηρεσία, ενώ για μεγαλύτερα ποσά με δικαστική απόφαση.Οι δικαιούχοι που ανήκουν στις κατηγορίες αυτές μπορούν να απευθύνονται στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για περισσότερες διευκρινήσεις και οδηγίες.

Πρωταθλητής στις Παγκορασίδες της ΕΣΠΕΔΕ ο Ηρακλής Ιωαννίνων

Στις Παγκορασίδες πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΠΕΔΕ για το 2012-2013 αναδείχτηκε η ομάδα του Ηρακλή Ιωαννίνων που επικράτησε με 3-0 σετ του Φιλαθλητικού Πρέβεζας σε παιχνίδι που έγινε σήμερα στην Άρτα.Στα δύο πρώτα σετ έγινε μεγάλη μάχη, αλλά οι παίκτριες του Ηρακλή πιο ψύχραιμες στους τελευταίους πόντους, κατάφεραν να τα κατακτήσουν με 25-21 και 26-24 και να βάλουν έτσι τις βάσεις για την τελική τους επικράτηση. Μετά από αυτή την εξέλιξη τα δεδομένα είχαν αλλάξει και στο τρίτο σετ ο Ηρακλής ξεκίνησε εντυπωσιακά πήρε μια μεγάλη διαφορά, χωρίς ο Φιλαθλητικός να μπορέσει να επιστρέψει στο ματς.
Διαιτητής: Φλούδας
Τα σετ: 25-21, 26-24, 25-11
ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Κώστας Ζιώγος): Αθανασοπούλου, Ζιώγου, Αδάμου, Καμηνά, Ποντίκη, Σταύρου, Αναστασιάδου, Δημητρέλλου, Τσάνη Αν., Τσάνη Αθ., Κρατζόγλου, Ντακώστα.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Νίκος Ρούσσος): Παναγιωτίδου, Ρίκα, Ανδρεάδη, Μπακάλη, Κοσμίδου Α., Διαμάντη, Τζώρα, Κοσμίδου Β., Ράπτη, Τσιτσέ, Πλαστήρα.

Στη Νίσυρο ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος

Βάφτιζε ο Πάνος Καμμένος το κοριτσάκι του
Ο Κ.Χαραλαμπόπουλος στο καράβι για τη Νίσυρο

O πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η σύζυγος του Ελένη Τζούλη βάφτισαν το κοριτσάκι τους, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Παναγιά τη Σπηλιανή της Νισύρου, που είναι και τόπος καταγωγής του Πάνου Καμμένου.Το όνομα της κορούλα τους, Πολύτιμη!Μετά τη βάφτιση ακολούθησε κέρασμα στης πλατεία της Ηλικιωμένης.To παρών έδωσε και ο Γιαννιώτης Γενικός Διευθυντής των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Κώστας Χαραλαμπόπουλος.

Βασίλης Τσιαλιαμάνης : Είναι αναγκαία μία Κοινοβουλευτική "επανάσταση" για το αυτονόητο

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Τσιαλιαμάνης, στην παρέμβασή του στο 8ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:"Ο κύκλος της Μεταπολίτευσης έκλεισε οριστικά αφήνοντας κληρονομιά τη Δημοκρατία που η δική μας παράταξη εγκαθίδρυσε στη χώρα. Ταυτόχρονα όμως κληρονομήσαμε στρεβλώσεις που είναι υπεύθυνες για όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.Είναι γεγονός πως κάποιες φορές παρασυρθήκαμε από την ανεξάντλητη γοητεία του λαϊκισμού, προσπαθώντας να ακολουθήσουμε τα μονοπάτια άλλων. Αυτών που εισήγαγαν το λαϊκισμό στην πολιτική ζωή του τόπου.Είναι γεγονός πως κάποιες φορές και εμείς οι ίδιοι, πολιτικοί και πολίτες, κυριευτήκαμε από ενοχικά σύνδρομα απέναντι στον Φιλελευθερισμό, που αποτελούσε και αποτελεί την κύρια ιδεολογική μας έκφραση, λοξοκοιτάζοντας τους δήθεν προοδευτικούς.Στην Φιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Νέα Δημοκρατία της Νέας Μεταπολίτευσης, ο ιδιωτικός τομέας είναι ο μοχλός ανάπτυξης, με σύμμαχο ένα μικρό κράτος. Το επιχειρείν αποκτά τον πραγματικό του ρόλο. Δεν δαιμονοποιούμε την παραγωγή πλούτου, αντίθετα είμαστε σίγουροι ότι είναι ο μόνος δρόμος για να «ανοίξουν» δουλειές και να διώξουμε τον εφιάλτη της ανεργίας. Αρκετά πληρώσαμε όλοι, το μεγάλο δημόσιο τομέα αλλά και τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Στο μικρό κράτος η σχέση του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο είναι περιορισμένη και το κράτος παύει να είναι επιχειρηματίας.Τα κόμματα έχουν ευθύνη γιατί ενοχικά πολλές φορές καθυστέρησαν να αυτοκαθαρθούν από φαινόμενα διαφθοράς, που έδιναν λαβή στα άκρα να νομιμοποιούν τη φασιστική τους λογική, όπως επίσης γιατί δεν έδωσαν τη μάχη των ιδεών απέναντι σε αυτούς που πρεσβεύουν την καταστροφή και το χάος. Έτσι άφησαν κενό που σήμερα καλούμαστε να καλύψουμε.Πολλοί μιλούν σήμερα για την ανάγκη μίας επανάστασης. Ναι, είναι αναγκαία. Είναι αναγκαία μία Κοινοβουλευτική «επανάσταση» για το αυτονόητο. Στη Δημοκρατία οι λύσεις είναι πολιτικές και φορείς των πολιτικών λύσεων τα κόμματα του Κοινοβουλίου."

Είδε τους πάντες η Μενδώνη στην περιοχή εκτός από τον δήμαρχο Δωδώνης!!!

Μάλλον  θα είναι όλα... κομπλέ στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης

Μέχρι και με τον αντιπεριφερειάρχη  Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, συναντήθηκε  στην Πρέβεζα, Γενική Γραμματέα του  Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, αφού σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των έργων πολιτισμού στο γειτονικό νομό. Προηγουμένως, το κυβερνητικό στέλεχος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Προστασίας και Ανάδειξης Μνημείων, Νίκου Ανατολιωτάκη, έθεσαν επί τάπητος τα έργα πολιτισμού που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου. Το ίδιο φρόντισε να κάνει στο Γραφείο του και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα έργα που εκτελούνται στο Νησί, την Καστρίτσα, στην αναστήλωση των παλιών χαμάμ και την ανάδειξη κι ανάπλαση των οικοπέδων που βρίσκονται δίπλα στο Σουφαρί Σεράι. Ο μόνος που δεν φρόντισε(;) ή δεν πρόλαβε(;) -επειδή ίσως είχε σημαντικότερα πράγματα να κάνει- να συναντήσει τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, ήταν ο δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης, στο δήμο του οποίου βρίσκεται το μεγαλύτερο θέατρο του αρχαίου κόσμου, σε ένα μοναδικό τόπο, που κατά τον Αριστοτέλη αποτέλεσε την κοιτίδα του Ελληνικού πολιτισμού. Για να μην το έπραξε ο δήμαρχος Δωδώνης, υποθέτουμε ότι θα είναι όλα... κομπλέ στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, οπότε ως διά μαγείας θα εξαφανίστηκαν τα προβλήματα αποσάθρωσης του δομικού του υλικού. Μάλλον, σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι θα λύθηκε και ένα πρόβλημα δεκαετιών, όπως είναι ο καθορισμός μίας νέας οριοθέτησης της Ζώνης Υψηλής Προστασίας στην περιοχή. Συνεπώς δεν υπήρχε αντικείμενο επίσκεψης και σύσκεψης τυχόν προβλημάτων που προφανώς δεν έχουν ανακύψει κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου αλλά και ούτε υπάρχει λόγος εξέτασης τρόπων αντιμετώπισής τους!!! Είναι όπως λέμε: “Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω...”

«Πόλεμος» στα Γιάννινα για την δεύτερη ξένη γλώσσα στα Δημοτικά

Ερίζουν καθηγητές Γερμανικών - Γαλλικών

 «Πόλεμος» έχει ξεσπάσει για μία ακόμη φορά φέτος ανάμεσα στους καθηγητές Γερμανικής και Γαλλικής γλώσσας με αφορμή την επιλογή δύτερης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία των Ιωαννίνων!Η Τοπική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής με έγγραφό της προς το Υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει τους καθηγητές των Γαλλικών για «προπαγάνδα» προς γονείς και μαθητές προκειμένου να αλλάξουν στην υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στα σχολεία τους την επιλογή των Γερμανικών ως δεύτερης ξένης γλώσσας, με στόχο να αυξήσουν το δικό τους ωράριο την επόμενη σχολική χρονιά.Οι καθηγητές Γερμανικής τονίζουν στο έγγραφό τους ότι η ενημέρωση για τη δεύτερη ξένη γλώσσα πρέπει να γίνεται μόνο από τους αρμόδιους σχολικούς συμβούλους και ζητούν απ’ το Υπουργείο να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΡΤΑ:Συνάντηση Δημάρχου με τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε την Παρασκευή 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης, στα πλαίσια συναντήσεων που είχε με τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους της Ηπείρου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Άρτας, συζητήθηκε η συντήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων της πόλης. Στη συνάντηση παραβρεθήκαν ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος σε θέματα πολιτισμού κ. Κέφης καθώς και ο Βουλευτής Άρτας κ. Γκόκας.

Παρόντες στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Γιάννενα οι Δ. Φίλης, Χρ. Μπαλτογιάννης και Χρ. Παπαβρανούσης

Αντίθετα,σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία του Μιχάλη Πλιάκου
Κάλεσμα σε όλους τους κοινωνικούς  και παραγωγικούς φορείς της Ηπείρου  απηύθυνε η Ν.Δ. στο πλαίσιο του  διαλόγου της 8ης Προσυνεδριακής στάσης του Κόμματος, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στα Γιάννενα. Οι παρουσίες λίγες, όχι μόνο για τους φορείς της περιοχής αλλά και συνολικά για τα στελέχη της ίδιας της Ν.Δ. Ηχηρές οι απουσίες,μεταξύ των οποίων και αυτή του περιφερειακού συμβούλου  Μιχάλη Πλιάκου,ο οποίος αν και προσκλήθηκε δεν παραβρέθηκε,κάτι που προκάλεσε την δυσαρέσκεια αρκετών "γαλάζιων" στελεχών.Αρκετοί μάλιστα σημείωναν με νόημα ότι ο κ. Πλίακος γράφτηκε στη Νέα Δημοκρατία πριν από 2 μόλισ χρόνια!!!΄Όσοι έδωσαν το παρόν πάντως, εξέφρασαν πολλά και σοβαρά παράπονα για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στην περιοχή. Όσοι βρέθηκαν το σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο “Grand Sarai” έκπληκτοι είδαν τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον Γραμματέα της ΚΟ Θανάση Μπούρα, τον πρόεδρο της ΚΕ Συνεδριακών Διαδικασιών, Γραμματέα Συνδικαλιστικού Φίλιππο Ταυρή και τον πρόεδρο του Εκτελεστικού Γραφείου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο να ανταλλάσσουν απόψεις και να συζητούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με δύο στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και έναν υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της παράταξης του Βαγγέλη Αργύρη!!! Αναφερόμαστε στους κ.κ. Δημήτρη Φίλη (πρόεδρο τοπικού παραρτήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου), Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη (πρόεδρο της  τοπικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών) και Χρήστο Παπαβρανούση (πρόεδρο της διοικούσας του τοπικού παραρτήματος του ΤΕΕ). Δεν λέμε, θεσμική η παρουσία τους στις εργασίες της κομματικής προσυνεδριακής συνδιάσκεψης. Επειδή όμως η τοπική οικονομία, ο πρωτογενής τομέας, η κτηνοτροφία αλλά και τα μεγάλα έργα στην περιοχή, πάνε από το κακό στο χειρότερο, πολλά είναι τα ερωτήματα για το εάν έπρεπε να πάνε ή όχι. Το τι συζήτησαν και σε τι συμφώνησαν ή διαφώνησαν οι τρεις, με τους πολιτικούς τουρίστες της Ν.Δ, το γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι. Πάντως αυτόπτες μάρτυρες -γαλάζιας απόχρωσης- που έβλεπαν το πως κινούνταν οι τρεις στο χώρο, κάνουν λόγο περισσότερο για εθιμοτυπικές συναντήσεις γνωριμίας, παρά για παραστάσεις διαμαρτυρίας. Μέχρι να ακούσουμε κάποια δήλωση ή να διαβάσουμε κάποια ανακοίνωση από τους τρεις για τη σκοπιμότητα και τα οφέλη από τις -εποικοδομητικές ή μη- συναντήσεις του Σαββατοκύριακου, δεν έχουμε παρά να τους πιστέψουμε!!!

Παρέμβαση του Αντώνη Μπέζα στο Προσυνέδριο των Ιωαννίνων

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συγκεντρώσει τις ανανεωτικές δυνάμεις του τόπου και να ανακουφίσει τον δοκιμαζόμενο λαό

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, στην παρέμβασή του κατά την 8η Προσυνεδριακή στάση Ηπείρου της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, μεταξύ άλλων τόνισε:«Το βασικό πρόβλημα που υπήρχε μέχρι σήμερα στην οικονομία ήταν η διαρκής απόκλιση μεταξύ εγχώριας παραγωγής και εγχώριας δαπάνης. Παράγαμε δηλαδή ετησίως 100, για να το πω απλά, και η εγχώρια δαπάνη ήταν 130. Η διαφορά αποτελεί το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Είχαμε έλλειμμα παραγωγικότητας όλα αυτά τα χρόνια και αυτό οδήγησε τη χώρα στην υπερχρέωση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, σε συνδυασμό βέβαια με τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές της περιόδου μετά το 2009, όταν η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 μετατράπηκε σε κρίση δημόσιου χρέους, η ελληνική οικονομία δεν μπόρεσε να αντέξει και κατέρρευσε.Αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι ότι προσπαθούμε να κλείσουμε το κενό μεταξύ παραγωγής και εγχώριας δαπάνης, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής και χρησιμοποιώντας τους χρηματοδοτικούς πόρους που προσφέρουν οι εταίροι μας υπό μορφή δανείων, όσο οι αγορές παραμένουν κλειστές. Το νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται από τη σημερινή κυβέρνηση, έχει ως αποτέλεσμα η προσαρμογή αυτή να γίνεται με αύξηση της παραγωγής, πράγμα που σημαίνει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, και όχι με μείωση της εγχώριας δαπάνης, δηλαδή με πρόσθετες περικοπές μισθών και συντάξεων».«Είναι γεγονός ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο κινούνται στην κατεύθυνση μιας ισχυρής και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης δηλαδή που συνδυάζει τη δημοσιονομική πειθαρχία και εξυγίανση με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό πρόβλημα.Οι χώρες που έχουν πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, όπως η Γερμανία, δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ασκήσουν επεκτατικές οικονομικές πολιτικές, ότι πρέπει δηλαδή να αφήσουν να πέσει χρήμα στην αγορά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που προκαλούνται στην οικονομική δραστηριότητα από τα μέτρα που αναγκάζονται να πάρουν οι χώρες που έχουν ελλειμματικό ισοζύγιο, όπως η Ελλάδα. Έτσι, ο κοινοτικός προϋπολογισμός της περιόδου 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ, θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μικρότερος από τον προηγούμενο. Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμη καταφέρει, ως πολιτικός ευρωπαϊκός νότος, να πείσουμε τις ισχυρά οικονομικά χώρες, και αυτό αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια μεγάλη πρόκληση για τις πολιτικές δυνάμεις, όπως η Νέα Δημοκρατία, που πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στην εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης».«Η οικονομική προσαρμογή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι η πιο απότομη και σκληρή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γι’ αυτό και προκαλεί δύο ειδών αντιδράσεις: Από τη μια μεριά, έχουμε εκείνους που αντιδρούν γιατί είχαν βολευτεί σε ένα σύστημα παρασιτικό που ξόδευε δανεικά, σε ένα πελατειακό κράτος και σε μια κρατικοδίαιτη ιδιωτική οικονομία. Με αυτούς δεν μπορεί παρά να συγκρουστούμε. Από την άλλη μεριά, έχουμε εκείνους που διαμαρτύρονται δικαίως γιατί δεν αντέχουν την απότομη κατάρρευση του βιοτικού τους επιπέδου, γιατί βρίσκονται χωρίς δουλειά, γιατί δεν μπορούν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους ή να πληρώσουν τους φόρους και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Αυτούς πρέπει να τους αφουγκραστούμε. Όχι όμως μόνο να τους αφουγκραστούμε, αλλά και να σταθούμε ταυτόχρονα δίπλα τους με πρακτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους και να ελαφρύνουμε το βάρος τους.Δεν εξαρτώνται όλα από τα Μνημόνια και την τρόικα. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε από μόνοι μας. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να παραμένουν τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας για έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς Διοικητές και να μην αντιμετωπίζονται τα καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία τους. Δεν μπορεί οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν στον αγροτικό τομέα να βρίσκουν ακόμη μπροστά τους μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια. Δεν μπορεί να μετακινείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από την Ήπειρο και να υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας στις ακριτικές μας περιοχές, ούτε μπορεί ένα χρόνο τώρα να μην έχει επισκεφθεί την Ήπειρο κανένας Υπουργός, για να δώσει λύσεις σε τοπικά θέματα. Εμείς θέλουμε η Κυβέρνηση να συντονιστεί και να αποκτήσει άλλους ρυθμούς στη λειτουργία της.Γιατί μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο πατριωτικό κόμμα που θα συγκεντρώσει όλες τις μεταρρυθμιστικές και ανανεωτικές δυνάμεις του τόπου και παράλληλα θα προσφέρει ανακούφιση στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό. Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει την έξοδο από την κρίση αλλά και μια νέα πορεία της Ελλάδας στο μέλλον».

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ - Η Χήτος ΑΒΕΕ ξεδιψάει την Κίνα κι όμως ο Σαμαράς δεν τους συμπεριέλαβε στην επιχειρηματική αποστολή των 73!!!

Κυβερνητική ανικανότητα, ανοργανωσιά ή μήπως  προχειρότητα;
Το Ηπειρωτικό Φυσικό Μεταλλικό  Νερό  “Ζαγόρι¨, με ηγετική θέση στις ελληνικές εξαγωγές, εξάγει σε 16 χώρες -ανάμεσά τους και η Κίνα- και μέσα στην κρίση του 2012 κατάφερε να πετύχει αύξηση στο τζίρο του, άνω του 7% με ένα ποσό που ξεπερνά τα 45 εκατ. ευρώ. Κι όμως ο πολιτικά ανίκανος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεν τους συμπεριέλαβε στην επιχειρηματική αποστολή των 73 επιχειρηματιών που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Κίνα. Έτσι λοιπόν για τους λόγους, τους οποίους μόνο ο ίδιος γνωρίζει, η κορυφαία Ηπειρωτική βιομηχανία και κατά συνέπεια και η ίδια η Ήπειρος απαξιώνονται από το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αφού της στερείται η δυνατότητα να συμμετάσχει στα δύο επιχειρηματικά φόρουμ, (ένα στη Σαγκάη κι ένα στο Πεκίνο) , όπου θα μπορούσε να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις εξαγωγές της, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας. Να υποθέσουμε ότι ο Σαμαράς δεν την προσκάλεσε, επειδή την... ξέχασε, λόγω ανοργανωσιάς, προχειρότητας ή μήπως δεν... χωρούσαν; Οι πληροφορίες πάντως από Αθήνα μεριά, κάνουν λόγο για... “μαγείρεμα” υπέρ κάποιων ημετέρων. Σαν όπως λέμε: Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το... καλαματιανό αγόρι μου! Σαν δεν ντρέπονται λίγο. Γι' αυτό οι επενδύσεις στη χώρα πάνε κατά διαόλου...

Ένα Έρικσον και δύο Καναντέρ στην Ήπειρο για το καλοκαίρι

Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο Έρικσον και δύο αεροπλάνα Καναντέρ θα συνδράμουν αυτό το καλοκαίρι τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών!Η καλή αυτή είδηση για την περιοχή μας «βγήκε» κατά την επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια στην Κέρκυρα. Ο Υπουργός έκανε γνωστό, στις συναντήσεις με τους φορείς των Ιονίων Νήσων, ότι ένα από τα ελικόπτερα Έρικσον που θα μισθώσει η χώρα μας, θα καλύψει τις ανάγκες της Βορειοδυτικής Ελλάδας, καθώς θα σταθμεύει μόνιμα στο Άκτιο. Ταυρόχρονα, στο Άκτιο θα σταθμεύουν μόνιμα κατά τη θερινή περίοδο και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία θα συνδράμουν το έργο των υπηρεσιών και θα συμβάλλουν στην καλύτερη θωράκιση της περιοχής μας.

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα το μεσημέρι σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Αγαπητοί μας πελάτες,
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!Σας γνωρίζουμε ότι την ΔΕΥΤΕΡΑ 20. 05 . 2013 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από 13 00 μμ έως 15 00 μμ λόγω απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.ΕΔΔΗΕ α.ε στις παρακάτω περιοχές
ΔΔ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ,
ΔΔ-ΣΠΑΘΑΡΑΙΩΝ,
ΔΔ-ΚΑΤΑΒΟΘΡΑΣ
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.

Ημερίδα στην Άρτα για την Αγροτική ανάπτυξη παρουσία του Υπουργού Αθ. ΤσαυτάρηΕγχείρημα με το οποίο θα τεθούν οι βάσεις για την επανεκκίνηση και την ανασυγκρότηση της αγροτικής ανάπτυξης χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης την ημερίδα που οργανώνει στην Άρτα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανασυγκρότηση της Παραγωγής. Όψεις της Αγροτικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.»Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη την Τετάρτη 22 Μαΐου στην Άρτα (ξενοδοχείο Βυζαντινό) στις 10.00πμ και τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕΔ Ηπείρου.«Σκεφτήκαμε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό στο σχεδιασμό της αγροτικής ανάπτυξης και μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία, το διάλογο και τη διαβούλευση, που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να θέσουμε τις βάσεις για την ανασυγκρότηση της παραγωγής και της αγροτικής μεταρρύθμισης στη χώρα», ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Γενικός Γραμματέας και ευχαρίστησε τους Δημάρχους της Ηπείρου που μέσω της Π.Ε.Δ. και του προέδρου της Ιωάννη Παπαλέξη αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και συμμετέχουν στην διοργάνωση.«Ξεκινάμε από την Ήπειρο γιατί εδώ χτυπά η καρδιά της κτηνοτροφίας» εξήγησε στη συνέχεια και ανέλυσε τις θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει η ημερίδα με στόχο να καλύψει όλο το φάσμα του πρωτογενή τομέα.«Η επανακαταξίωση του αγροτικού επαγγέλματος είναι μεγάλο στοίχημα. Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τους παραγωγούς να ξεπεράσουν τη μοναξιά τους καθώς είναι ανυπεράσπιστοι μπροστά στα εμπόδια της φύσης, της αγοράς, της πολιτείας» επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας.Επισήμανση με την οποία συμφώνησε και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Αρταίων υπογραμμίζοντας πως, «αισθανόμαστε υποχρεωμένοι προς τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου και πρέπει να τους στηρίξουμε και να σχεδιάσουμε μαζί τους το δρόμο που θα ακολουθήσουν».«Φτάσαμε ως εδώ γιατί ξεχάσαμε να παράγουμε» ανέφερε ο κ. Παπαλέξης και χαρακτήρισε σημαντική την οργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας καθώς, «ο πρωτογενής τομέας είναι ο μοχλός που θα συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάταση της χώρας».Οι εργασίες της ημερίδας θα εστιάσουν σε θέματα που άπτονται στις παθογένειες της αγροτικής πολιτικής οι οποίες οδήγησαν και στην αποαγροτοποίηση της χώρας, στις πολιτικές ενίσχυσης της κτηνοτροφίας και την οργάνωση της φυτικής παραγωγής με τη δημιουργία αντίστοιχων ζωνών, την επιστημονική παρακολούθηση της παραγωγής, την πολιτική γης, τις υποδομές, την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και εργασίας και την αγροτική τραπεζική πίστη.Ένας ευρύς κύκλος εισηγητών θα αναλύσει τις πραγματικές δυνατότητες της αγροτικής παραγωγής ως μέσου οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Μάλιστα για την καλύτερη πληροφόρηση όλων των εμπλεκόμενων σχεδιάζεται και θα λειτουργήσει διαδικτυακός τόπος όπου θα αναρτηθεί όλο το υλικό της ημερίδας.

Την παραμονή στη ΔΟΥ Άρτας των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού αυτής ζητά ο Χρήστος Γκόκας


Την παραμονή στη ΔΟΥ Άρτας των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού αυτής ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας, αφού σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των δομών και υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται η συγχώνευση και η μεταφορά των συγκεκριμένων τμημάτων στη ΔΟΥ Πρέβεζας.Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει πως η προωθούμενη υλοποίηση της κατάργησης των τμημάτων αυτών στην ουσία αποδυναμώνει τις οικονομικές υπηρεσίες της ΔΟΥ Άρτας, με σημαντικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική, παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη του Νομού Άρτας.Συγχρόνως, τονίζει τα τεράστια προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα αναγκάζονται να καλύπτουν ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις, δυσχεραίνοντας έτσι τις μετακινήσεις τους και συνεπώς τη μετάβασή τους στη ΔΟΥ Πρέβεζας, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο για τους κατοίκους των ορεινών και ημιορεινών περιοχών του Νομού Άρτας.Ο βουλευτής για τους λόγους αυτούς ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να εξετάσει τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στην οικονομική, παραγωγική και επαγγελματική δραστηριότητα ενός ολόκληρου Νομού και καλεί τον Υπουργό να επανεξετάσει τον προωθούμενο σχεδιασμό για τη ΔΟΥ Άρτας, προκειμένου να μην επηρεαστεί η λειτουργία της με την αφαίρεση των δύο αυτών τμημάτων της.Παράλληλα ο βουλευτής, για το συγκεκριμένο θέμα, συναντήθηκε σήμερα 16/5/2013 με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη και του εξέφρασε την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας και της παραμονής των ελεγκτικών και δικαστικών υπηρεσιών στη ΔΟΥ Άρτας. Ο κ. Γενικός ανέφερε στο βουλευτή ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.Ο βουλευτής σημείωσε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα σε όλα τα επίπεδα.

Στα Γιάννενα για το “Run Greece” ο Γιάννης Μαμουζέλος

Αναγνώστρια τον “τσίμπησε” σε καφέ της πόλης  παρέα με τον Παντελή Κολόκα
 
Τέσσερις δεκαετίες στη δημοσιογραφία  και στον αθλητισμό είναι πολλά  για να περάσει απαρατήρητη στα Γιάννενα η παρουσία του  πασίγνωστου δημοσιογράφου Γιάννη Μαμουζέλου. Βρέθηκε στα Γιάννενα, ως ο επίσημος δημοσιογράφος του “Run Greece” και αναγνώστρια που τον αναγνώρισε, τον φωτογράφησε σε γνωστό καφέ της πόλης (προς... Γαριβάλδη μεριά) παρέα με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Παντελή Κολόκα. Δεν προλάβαινε να χαιρετά κόσμο που τον πλησίαζαν να του σφίξουν το χέρι, ενώ λίγο μετά το διπλό της Τούμπας, μίλησε με θαυμασμό για τον φετινό άθλο του ΠΑΣ. Την κουβέντα του με τον Κολόκα, μονοπώλησαν δράσεις και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να τονώσουν τον αθλητικό τουρισμό στην Ήπειρο. Βέβαια,το μενού είχε και ολίγη από πολιτική. Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας ο Γιάννης Μαμουζέλος, είχε πολλά να πει για την κατάσταση της χώρας και κυρίως στο χώρο του αθλητισμού. Τον άκουγε με προσοχή ο Π. Κολόκας, ενώ όταν στην παρέα προστέθηκε και στέλεχος της τοπικής αριστεράς από το χώρο του αθλητισμού, η αναγνώστριά μας (όπως μας γράφει) αναρωτήθηκε, εάν στο “Run Kolokas” για το δημαρχείο συμπεριλαμβάνονται και τοπικοί κεντροαριστεροί! Για να δούμε τι θα δούμε...

Άγονος ο διαγωνισμός για την καθαριότητα στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Άγονος κηρύχθηκε τελικά ο διαγωνισμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Ηγουμενίτσας και Συβότων που διεξήχθη επεισοδιακά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα, την Πέμπτη 16 Μαΐου.Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί αρχικά για τις 02 Μαΐου 2013 (με πολύ μεγάλη καθυστέρηση αφού το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει για διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού από τις 3 Απριλίου 2013) και ματαιώθηκε μετά την κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας, με την πραγματοποίηση 3ωρης στάσης εργασίας.Σε μία διαδικασία για γέλια και για κλάματα αναδείχθηκαν 2 πράγματα:Πρώτον το βάσιμο των υποψιών πολλών, πως εδώ και καιρό μεθοδεύεται η προσπάθεια να περάσει η καθαριότητα σε ιδιώτες, καθώς και η δεδομένη καθυστέρηση στη διενέργεια του διαγωνισμού.Και δεύτερον πως ούτε οι ίδιοι εργαζόμενοι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας δεν πήραν στα σοβαρά την διαδικασία.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Κορυφώθηκαν χθες το πρωί οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με την καθιερωμένη δοξολογία στον Άγιο Χαράλαμπο και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, κορυφώθηκαν χθες το πρωί οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η μνήμη των Ποντίων εκτός από την Πρέβεζα τιμήθηκε στη Ν.Σαμψούντα και τη Ν.Σινώπη, ενώ φορείς και Ποντιακά Σωματεία σημείωσαν ότι κανείς μας δεν πρέπει να ξεχάσει τους 350.000 Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους.Το παρών στην κεντρική εκδήλωση της Πρέβεζας έδωσαν μεταξύ άλλων ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νϊκος Ανατολιωτάκης, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Λάζαρος Πιπιλίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης του Δήμου Γιώργος Φραγκούλης και άλλοι φορείς.

Πόλεμοι του νερού στη γειτονιά μας

Ο αγώνας ενάντια στην φραγματοποίηση των ποταμών είναι αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, αγώνας για την προστασία των δημόσιων συλλογικών αγαθών. Για τον λόγο αυτόν απαιτείται κοινός βηματισμός των κινημάτων πολιτών όλης της Ελλάδας τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Πόλεμοι του νερού στη γειτονιά μας: Κινήματα και προοπτικές» που διοργανώθηκε από τη Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση το απόγευμα της Παρασκευής, 17 Μαΐου 2013 στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα (στοά Σάρκα).«Είναι ξεκάθαρο ότι μεθοδικά και σταθερά επιδιώκεται η συγκέντρωση των υδάτων. Αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου γιατί αυξάνει τα κέρδη του κεφαλαίου από την εκμετάλλευση της υδάτινης ενέργειας και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα εμπορευματοποίησης του νερού. Αν ο Αώος εκτραπεί προς την τεχνητή λίμνη θα αυξηθεί το υδάτινο δυναμικό και θα δώσει τη δυνατότητα αύξηση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας με την αναβάθμιση των υπαρχόντων υδροηλεκτρικών και τη δημιουργία νέων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Παράλληλα το νερό θα φτάσει στο λεκανοπέδιο για να εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα του Μιτσικελίου, ο οποίος σύμφωνα με το υπουργείο παρουσιάζει αρνητικό ισοζύγιο. Δεν μας λένε όμως γιατί, παρά τη μεγάλη βροχόπτωση και την περιορισμένη άρδευση, το υδάτινο ισοζύγιο είναι αρνητικό. Είναι ξεκάθαρο ότι οι εταιρείες εμφιάλωσης έχουν βάλει στόχο να στραγγίσουν το νερό. Κανείς δεν αναφέρει τι προβλέπουν οι άδειες που έχουν δοθεί και πώς ελέγχεται η αντλούμενη ποσότητα. Αρκεί να αναφέρω ότι μόνο μία μηχανή εμφιάλωσης εταιρείας στο Καλπάκι εμφιαλώνει 26 χιλιάδες την ώρα. Μεγάλη είναι επίσης και η παραγωγή σε αναψυκτικά για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών μάρκετ όπως η Lidl, ενώ είναι άγνωστες οι ποσότητες νερού που εξάγονται. Ο λαλίστατος περιφερειάρχης για το συγκεκριμένο δεν αναφέρει λέξη. Το νερό του Αώου είναι από τα πλέον καθαρά και πλούσια νερά και αποτελεί μοντέλο αξιολόγησης ποτάμιων υδάτων σύμφωνα και με τις μελέτες της καθηγήτριας του ΑΠΘ, κ. Λαζαρίδη.

Υπέρ ενός Πανηπειρωτικού δικτύου
Το θέμα της άγριας ιδιωτικοποίησης του νερού δεν είναι αποκομμένο από τις γενικότερες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα της σύγχρονης επιδρομής του τοκογλυφικού κεφαλαίου. Είναι αποτέλεσμα της σύγχρονης αντίληψης για την οικονομική ανάπτυξη που διέπει τους σύγχρονους οικονομολόγους, υπηρέτες των τραπεζιτών και των κεφαλαιοκρατών. Ανάπτυξη δεν σημαίνει μεγέθυνση και μάλιστα αριθμών και αντικειμένων και κατ΄ επέκταση κερδών. Ανάπτυξη σημαίνει απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων του ανθρώπου. Η οικονομία υπάρχει για να υπηρετεί τους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι την οικονομία. Μόνιμη ανάπτυξη - μεγέθυνση της οικονομίας είναι αδύνατη γιατί η οικονομία είναι υποσύστημα ενός μεγαλύτερου και πεπερασμένου συστήματος, της βιόσφαιρας.Παράλληλα είναι φανερό ότι χωρίς τις υπηρεσίες των οικοσυστημάτων αυτών που η σύγχρονη λεηλασία καταστρέφει, καμία οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για να σωθεί το ποτάμι περνά μέσα από τον αγώνα για να σωθούν τα νερά που σημαίνει ότι είναι αγώνας για να σωθεί η φύση που είναι προϋπόθεση για τη σωτηρία των κοινωνικών, άρα πολιτικός αγώνας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών», σημείωσε ο Παύλος Κοντογιάννης, εκ μέρους της Κίνησης για την προστασία του Αώου (protectaoos.blogspot.com) και τάχτηκε υπέρ ενός πανελλαδικού δικτύου το οποίο θα συντονίζει και θα φέρει σε επαφή όλες τις κινήσεις και πρωτοβουλίες που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ενάντια στα μεγάλα φράγματα, με καταγραφή των κινημάτων και πρωτοβουλιών, ενημέρωση για τις δράσεις, καταγραφή νομοθεσίας εθνικής και ευρωπαικής, με κοινή νομική κάλυψη και σε επικοινωνία με τα παγκόσμια κινήματα. Μία πρώτη κίνηση, πρόσθεσε, θα ήταν η δημιουργία ενός πανηπειρωτικού δικτύου.

Αώος και Άραχθος
«Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού γιατί οι πόλεμοι του νερού είναι δευτερεύον ζήτημα. Να μην εθιστούμε σε αυτό. Είναι ο κυρίαρχος λόγος των εξουσιαστών ότι γίνονται πόλεμοι για το νερό και η Βαντάνα Σίβα στο βιβλίο της το ξεκαθαρίζει λέγοντας ότι ‘όταν λέμε πόλεμοι για το νερό εννοούμε πόλεμοι αντιλήψεων , έστω κι αν σε μερικές περιοχές του πλανήτη γίνονται πόλεμοι για το νερό με χειροβομβίδες και όπλα’. Αιτία των πολέμων είναι ο καπιταλισμός και πριν εμφανιστεί ο καπιταλισμός, η αιτία τους ήταν η εκμετάλλευση των αδυνάτων από τους δυνατούς», σημείωσε αρχικά ο Κώστας Δημητρίου, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ο αγώνας να επικεντρωθεί στην αντίσταση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού από τις εταιρείες εμφιάλωσης καθώς και στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.Κάνοντας αναφορά στον πολύχρονο αγώνα ο οποίος ακύρωσε την κατασκευή μεγάλου υδροηλεκτρικού φράγματος της εταιρείας Μηχανική στον Άγιο Νικόλαο του Αράχθου ο κ. Δημητρίου ανέφερε: «Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν η σωτηρία του γεφυριού της Πλάκας και η μη κατασκευή του έργου. Ήταν ένα μέτωπο εναντίωσης που κατάφερε να αποδυναμώσει τις κομματικές δεσμεύσεις που είχαν οι κάτοικοι των χωριών οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι με τον αγώνα μπορείς να φέρεις αλλαγή στα πράγματα, ανέδειξε αγωνιστές και ενίσχυσε ευρύτερα την κοινωνική αντίσταση. Αποτελεί για εμάς παρακαταθήκη για ανάλογου στόχου αγώνες και διαπαιδαγώγησε για αγωνιστική και όχι παθητική στάση απέναντι στους εξουσιαστές. Το μέτωπο του νερού κι εμείς το βλέπουμε αναγκαίο πρώτα στην Ήπειρο: ο Άραχθος, ο Αώος, ο Καλαμάς, ο Λούρος με κεντρικό στόχο το ‘όχι στην ιδιωτικοποίηση’».«Το κίνημα κατά της εκτροπής του Αχελώου δεν είχε την ‘τύχη’ κινημάτων όπως αυτό του Αράχθου όπου το τοπικό πολιτικό προσωπικό κάτω από την πίεση της κοινωνίας και των κινημάτων αναγκάστηκε να συνταχτεί με αυτά. Η εκτροπή έχει την αμέριστη στήριξη του συνόλου των συμφερόντων, του συνόλου των κυρίαρχων ελίτ και του μεγαλύτερου μέρους του πολιτικού κατεστημένου και στην Θεσσαλία και πανελλαδικά. Αυτό έκανε τον δικό μας αγώνα πιο δύσκολο, πιο σύνθετο, ακόμα πιο εμβληματικό», υπογράμμισε ο Γιώργος Χονδρός, εκ μέρους της «Αχελώου Ρους», πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσοχώρας Τρικάλων, σημειώνοντας ότι η νέα εκδοχή των έργων της εκτροπής του Αχελώου είναι η ύδρευση πόλεων σε συνδυασμό με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα δοθεί σε ιδιώτες, «εκτροπή απόλυτα προσαρμοσμένα στα δεδομένα του μνημονίου» το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ενέργειας. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα καθολικό κίνημα υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών. Το κίνημα υπεράσπισης των ποταμών και του νερού θα πρέπει να είναι ένα κίνημα στα πλαίσια ενός τέτοιου κινήματος το οποίο θα βάζει και το θέμα του κοινωνικού ελέγχου. Η εμπειρία που υπάρχει από άλλες χώρες στην ιδιωτικοποίηση του νερού, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης είναι τραγική- ακόμη στην θατσερική εκδοχή της ιδιωτικοποίησης. Η πρώτη ιδιωτικοποίηση νερού έγινε στο Λονδίνο και ύστερα αναγκάστηκαν οι δήμοι να τα επαναδημοτικοποιήσουν παίρνοντας κατεστραμμένα δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης για το οποία χρειάστηκαν ύστερα δημόσιες επενδύσεις για να τα διορθώσουν. Οι μεγάλες εταιρείες ενδιαφέρονται για τις έτοιμες υποδομές για να παράγουν κέρδος. Όταν χρειάζονται δαπάνες συντήρησης, φεύγουν ψάχνοντας καινούριες αγορές».«Ενάντια στο ψευδεπίγραφο δίλημμα κρατικής ή ιδιωτικής διαχείρισης των δημοσίων αγαθών, του νερού εν προκειμένω, απαντούμε πως το θέμα της διαχείρισης του νερού είναι βαθιά κοινωνικό-πολιτικό. Δεν μπορεί να υπόκειται ούτε στους αυθαίρετους κρατικούς σχεδιασμούς, που δεν απηχούν τις απόψεις, τη βούληση των πολιτών και τον τοπικών κοινωνιών, ούτε στην παγκόσμιας εμβέλειας απόπειρα των κερδοσκοπικών λόμπι (νερού-ενέργειας) να πατεντάρουν τη φύση και τη ζωή, για να μας την πουλήσουν αργότερα. Στη fast track λεηλασία των δημόσιων φυσικών πόρων μπορούμε να απαντήσουμε με κοινωνικό έλεγχο και αμεσοδημοκρατική διαχείριση» , σημειώθηκε από πλευράς των διοργανωτών οι οποίοι τάχτηκαν υπέρ της συγκρότησης ενός αμεσοδημοκρατικού κι ακηδεμόνευτου μετώπου νερού.Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν κάτοικοι της Βωβούσας και της Κόνιτσας, κάτοικοι των Ιωαννίνων και τοπικοί φορείς όπως οι δήμαρχοι Ζαγορίου και Κόνιτσας, περιφερειακοί σύμβουλοι, Ορνιθολογική Εταιρεία. Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων κ.ά.Στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε οι τρεις κινήσεις να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη δικτύωση των κινημάτων για την υπεράσπιση του νερού (θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα κοινή ανακοίνωση) , ενώ σημειώθηκε η ανάγκη να στηριχτούν όλες οι δράσεις ενάντια στην εκτροπή του Αώου σε Βωβούσα, Κόνιτσα, Γιάννινα με παράλληλη πανελλαδική δημοσιοποίηση του θέματος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της εθνικής οδού Πρέβεζας- Γέφυρας Καλογήρου


Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της εθνικής οδού Πρέβεζας- Γέφυρας Καλογήρου και συγκεκριμένα στο τμήμα που περνά μέσα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λούρου, προχωρά η τροχαία προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εργασίες που αφορούν το έργο της αποχέτευσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας τμηματικά στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και κίνηση των οχημάτων στο άλλο ρεύμα. Η ρύθμιση θα ισχύει έως τις 31-7-2013, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ για κάθε μέρα των εργασιών και το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας θα επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Χρήστος Μπαΐλης οι ρυθμίσεις κρίνονται απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των εργασιών του έργου της αποχέτευσης. Ο κ.Μπαΐλης υπογραμμίζει ότι η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, ωστόσο το μεγάλο έργο που κατασκευάζεται και αφορά την αποχέτευση και τον βιολογικό καθαρισμό, θα δώσει την λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων της περιοχής.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ο Γιάννης Μιχελάκης αύριο στον ΗΧΩ 102,7

Αύριο στης 9 30  στον ΗΧΩ FM 102,7τα λένε για όλα Παναγιώτης Μπουρχας και Γιάννης Μιχελακης .www.echoradio.gr ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ SMARTPHONE με περιβάλλον ANDROID(HXW 102.7) και για τους φίλους των ΙPHONE με όνομα της εφαρμογής HXW 102.7

Aποθέωση στις 1:30 τα ξημερώματα στο Πανηπειρωτικό για την αποστολή του ΠΑΣ

Champions League ζητούσαν οι Γιαννιώτες φίλαθλοι!!!

Περίπου 300 φίλαθλοι του ΠΑΣ περίμεναν στις 1:30 τα ξημερώματα στο πάρκινγκ του Πανηπειρωτικού Σταδίου και αποθέωσαν την αποστολή του ΠΑΣ για το διπλό στην Τούμπα.Έκπληκτοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα αυτοκίνητά τους, αφού ο ενθουσιασμός των φιλάθλων ήταν μεγάλος και οι εκδηλώσεις λατρείας προς τους παίκτες τους υποχρέωσαν να πανηγυρίζουν για ώρα μαζί τους. Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Χριστόπουλος, ήταν το κεντρικό πρόσωπο των πανηγυρισμών και στην κυριολεξία αποθεώθηκε. Τώρα πλέον, οι φίλαθλοι του ΠΑΣ ζητούν νίκη την Τετάρτη στο ματς με τον Ατρόμητο στα Γιάννενα, πρωτιά στον όμιλο και συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League!

Πρόταση νόμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων


Καιρός είναι να σταματήσει η αθλιότητα της φασιστικής επιστράτευσης 

Πρόταση νόμου κατέθεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. για την κατάργηση της  πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων  πριν και μετά την κήρυξη απεργίας. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης, όπως έχει κριθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (βλ. ΣτΕ Ολ. 1623/2012, πρβλ. και ΣτΕ 2960/1983 7μ.), η  κατοχυρούμενη από το Σύνταγμα (άρθρο 22) ελευθερία της εργασίας επιτρέπεται να καταλυθεί με την επιβολή επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, μόνον στις περιπτώσεις που αναφέρονται περιοριστικά στο εδ. β’ της παρ. 4 του άρθρου 22 του Συντάγματος, ήτοι για την αντιμετώπιση κινδύνων που απειλούν το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον, όπως είναι οι θεομηνίες ή η αντιμετώπιση «ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». Συνεπώς, τόσο η διεύρυνση της δυνατότητας επίταξης υπηρεσιών «για κάθε  άμεση κοινωνική ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη» από το νομοθέτη όσο και η χρήση της διάταξης αυτής ως απεργοσπαστικού μηχανισμού είναι ευθέως αντίθετες με το Σύνταγμα. Η πρακτική αυτή είναι εξάλλου προδήλως αντίθετη: i) με την υπ’ αρ. 29 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας (ΔΟΕ), «περί της αναγκαστικής ή υποχρεωτικής εργασίας» του 1930 [κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 2079/1952 (Α’  108)], ii) με την υπ’ αριθ. 105 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας (κυρώθηκε με τον ν. 4221/1961) και iii) με τους υπερνομοθετικής ισχύος κανόνες του άρθρου 4 παρ. 2 της ΕΣΔΑ και του άρθρου 8 του Διεθνούς Συμφώνου «Για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα. Το ισχύον άλλωστε νομικό πλαίσιο ενεργοποιεί το χουντικό π.δ. 506/1974 (Α’ 206/20-7-1974) «περί γενικής επιστρατεύσεως των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας», που διαιωνίζει τις πρακτικές της δικτατορίας σε δημοκρατική περίοδο. Η πολιτική επιστράτευση απεργών είναι μέτρο καθαρά αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό, αφού παρεμποδίζει ανεπίτρεπτα την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου εργασιακού δικαιώματος για απεργία. Η πρόταση νόμου αναφέρει: Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 41 του ν. 3536/2007 (Α’ 42) αντικαθίσταται ως εξής: «Η πολιτική επιστράτευση ή η με οποιονδήποτε τρόπο επίταξη των υπηρεσιών απεργών απαγορεύονται απολύτως, είτε πριν είτε μετά την κήρυξη της απεργίας. Πολιτική επιστράτευση που έχει κηρυχθεί και δεν έχει ανακληθεί παύει να ισχύει».

Απόλυση υπαλλήλου για υπεξαίρεση 150.000 ευρώ στο ΙΚΑ Ιωαννίνων!!!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τέσσερις αποφάσεις του επικύρωσε τις πειθαρχικές ποινές της οριστικής παύσης που επιβλήθηκαν σε έναν δικηγόρο και τρεις δημοσίους υπαλλήλους, ενώ με άλλη, πέμπτη απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση υπαλλήλου του υπουργείου Εξωτερικών και ακύρωσε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης.Η μια από τις αποφάσεις του ΣτΕ(1925/2013) αφορά υπάλληλο του ΙΚΑ Ιωαννίνων η οποία ζημίωσε το ασφαλιστικό ίδρυμα με 125.359 ευρώ, ενώ από το Πενταμελές Εφετείο Ιωαννίνων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης κατ' εξακολούθηση με αντικείμενο άνω των 150.000 ευρώ και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση (εκκρεμεί η αίτηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής αυτής απόφασης).

Οριστική παύση για χρήση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης για παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα, της χρησιμοποίησης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση του ιδιωτικού της συμφέροντος και της χαρακτηριστικής αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.Η επίμαχος υπάλληλος εργαζόταν στο Τμήμα Απονομής Συντάξεων και στο Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ιωαννίνων. Σύμφωνα με σχετικό πόρισμα η επίμαχος υπάλληλος κατά την εξαετία (1998 - 2004) πλαστογραφούσε συστηματικά την υπογραφή δικαιούχων σύνταξης, ΕΚΑΣ, δώρων και επιδομάτων αδείας προκειμένου να εισπράξει τα σχετικά ποσά ή εισέπραττε τα ποσά τα οποία είχαν ήδη καταβληθεί σε δικαιούχους ή εισέπραττε για λογαριασμό δικαιούχων τα ποσά τα οποία ουδέποτε τους απέδωσε.

Σημαντική ημερίδα στο Μέτσοβο


Το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π.) και το Ίδρυμα Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ερευνών Κτηματολογίου και τη δεύτερη κατεύθυνση σπουδών του «Διεπιστημονικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», με αντικείμενο το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών, στο πλαίσιο των κύκλων Ανοιχτών Διεπιστημονικών Ημερίδων/Διημερίδων/Διαλέξεων του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. για το 2013,σας προσκαλούν να πάρετε μέρος :Στη Διεπιστημονική Ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 από τις 10.00 το πρωί, ως τις 15:00 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., στις εγκαταστάσεις του Ε.Μ.Π. στο Μέτσοβο, με θέμα:«Κτηματολόγιο, Ολοκληρωμένες Αποδόσεις και Πολιτική Γης ως Θεμέλια Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για τις Ορεινές Περιοχές»Θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν διεξοδικά οι Συλλογικές Διεπιστημονικές Μεταπτυχιακές Εργασίες των φοιτητών του Δ.Π.Μ.Σ., με τη διερεύνηση και τεκμηρίωση εναλλακτικών σεναρίων Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Δήμου Ζαγορίου. Οι διεπιστημονικές ομάδες των μεταπτυχιακών φοιτητών με τη συμβολή των Καθηγητών του Ε.Μ.Π. Δ. Ρόκου, Κ. Κουτσόπουλου, Ε. Δημοπούλου και του Επιστημονικού Συνεργάτη του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. Β. Κώτσιου στα θέματα μεθοδολογίας, των Δρ. Μηχ. Π. Κολοκούση, Δρ. Ε.Γαλανούκαι Δρ. Μ. Πηγάκη στα θέματα τεχνολογιών αιχμής και του Καθηγητή Δ. Καλιαμπάκου στα θέματα ερευνών πεδίου, θα συζητήσουν με συντονιστή τον Καθηγητή Δημήτρη Ρόκο, με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών φορέων και των οργανώσεων των παραγωγών, των εργαζομένων και των κατοίκων, για να αξιοποιηθεί και η πολύτιμη εμπειρία τους στη διαδικασία για την επιλογή του βέλτιστου σεναρίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Δήμου Ζαγορίου.Οι Καθηγητές του Ε.Μ.Π. και οι συνεργάτες τους θα τεκμηριώσουν τα σχετικά μεθοδολογικά και τεχνολογικά εργαλεία που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από αντίστοιχες διεπιστημονικές ομάδες για την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη κάθε ορεινού Δήμου.Η Διεπιστημονική Ημερίδα είναι ανοιχτή και θα είναι πολύτιμη η ουσιαστική συμμετοχή όλων των ευαίσθητων, ενεργών, συνειδητών και υπεύθυνων πολιτών και των πρωτοβουλιών και συλλογικοτήτων τους, που αγαπούν τον τόπο τους και παλεύουν για την Ολοκληρωμένη του Ανάπτυξη.

O Νίκος Χριστοδουλάκης στο Καλπάκι σε ημερίδα ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. Πωγωνίου!!!


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα την 25-5-2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 στο Καλπάκι Ιωαννίνων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Πωγωνίου με θέμα:«Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Ήπειρο» Ομιλητές:
1.Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην υπουργός με θέμα: «Βιομηχανικές περιοχές για ανάπτυξη και όχι εκμετάλλευση».
2.Γιώργος Ρωμανιάς, Επιστημονικός συνεργάτης Γ.Σ.Ε.Ε. σε θέματα εργασιακά ασφαλιστικά με θέμα: «Οι επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις στα πλαίσια της Ε.Ο.Ζ».

Ορθοπεταλιές και στην Ηγουμενίτσα!

Πάνω από 100 ποδηλάτες στην Ηγουμενίτσα έδωσαν τη δική τους νότα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον γεμάτο με περισσότερο πράσινο και… χώρο για το ποδήλατο.«Ανοίγουμε τον δρόμο στη ζωή» και «Οι πόλεις πρέπει να αλλάξουν, προτεραιότητα έχει η ζωή» ήταν τα δύο συνθήματα που κυριάρχησαν την Κυριακή στη διάρκεια της ποδηλατοπορείας.Ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη πόλη συμμετέχει σε αυτή την πανελλήνια κίνηση για την ενίσχυση του ρόλου του ποδηλάτου στις αστικές μετακινήσεις.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Δείτε τι φέρνει ο Σαμαράς απ' το... Πεκίνο!!!

Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα και ο Έλληνας πρωθυπουργός επιστρέφει... τροπαιούχος απ' το Πεκίνο!!! Το... μενού περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις και επενδύσεις. Παρακολουθήστε το βίντεο και δείτε αναλυτικά τι φέρνει ο Σαμαράς απ' το... Πεκίνο!!!

Ψήφισμα του ΠΠΓΝΙ για τον θάνατο της Κωνσταντίνας Καραμάνου-Βουλγαράκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μετά την αναγγελία της θλιβερής είδησης του θανάτου της Κωνσταντίνας Καραμάνου-Βουλγαράκη, πρώην Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, συνεκλήθη εκτάκτως σήμερα 17 Μαϊου 2013 και, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη και συγκίνηση για το χαμό της Κωνσταντίνας Καραμάνου-Βουλγαράκη.Η Κωνσταντίνα Καραμάνου-Βουλγαράκη, υπήρξε μια διακεκριμένη παρουσία στο ΠΓΝΙ, που με τη δραστηριότητά της και το έργο της από κάθε θέση, ως Προϊσταμένη, ως Τομεάρχης και τέλος ως Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας έδωσε αληθινό νόημα στην έννοια του ρόλου της Νοσηλεύτριας. Άνθρωπος της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας η Κωνσταντίνα Καραμάνου-Βουλγαράκη, (η Ντίνα, η δική μας Ντίνα ) υπήρξε ακούραστη και δημιουργική σε μια μεγάλη πορεία στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, με ήθος και ευγένεια αλλά και δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Η απώλεια της είναι μεγάλη.Το Δ.Σ αποχαιρετώντας την, με σεβασμό, στο τελευταίο της ταξίδι, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καταθέτει στη μνήμη της αντί στεφάνου, χρηματικό ποσόν στην Αντικαρκινική Εταιρεία.

Συνελήφθησαν δύο νεαροί για κλοπές από εκκλησίες στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας και το Νεοχώρι Ιωαννίνων

Οι ίδιοι δράστες εμπλέκονται και σε κλοπή από φορτηγό αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στον Πολύλοφο Ιωαννίνων, ύστερα από συντονισμένες έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 31 και 20 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε τέσσερις κλοπές αντικειμένων από εκκλησίες και σε μία κλοπή από φορτηγό αυτοκίνητο, οι οποίες έγιναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, την ίδια ημέρα.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας αφαίρεσαν από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην περιοχή Γαρδικίου Θεσπρωτίας, δύο μπαταρίες, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και αφού επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, αποχώρησαν από το σημείο.Από την έρευνα προέκυψε ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας διέρρηξαν διαδοχικά, παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους:
-Τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Γαρδίκι, απ’ όπου αφαίρεσαν μία κολυμπήθρα.
-Τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Γαρδίκι, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα μπρούτζινο μανουάλι και ένα θυμιατό.
-Τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Γαρδίκι, απ’ όπου αφαίρεσαν έναν ασημένιο δίσκο και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ από το παγκάρι.
-Το παρεκκλήσι της Αγίας Σωτήρας στο Νεοχώρι Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσαν δύο μπρούτζινα μανουάλια και δύο μπρούτζινα κηροπήγια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζονται.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στα Γιάννενα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή 19 Μαϊου 2013 στα Ιωάννινα. Πάνω από 40 πόλεις της Ελλάδας ποδηλάτισαν ώρα 12.00' για την ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Κ. Ο. Κ., το ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΧ. την ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ & ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ. Λόγω της εκδήλωσης «Run Greece» που διογάνωσε εμβόλιμα ο ΣΕΓΑΣ με το Δήμο Ιωαννίνων στα Ιωάννινα η ποδηλατοπορεία έγινε στα Ιωάννινα ώρα 18.00' το απόγευμα. Η συμμετοχή στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν υπερβολικά μεγάλη με χιλιάδες ποδηλάτες, ενώ και σε περιφερειακές πόλεις όπως Κέρκυρα, Πρέβεζα κ.ά. η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενη εκδήλωση. Στα Ιωάννινα συμμετείχαν 319 ποδηλάτες ηλικίας από 5 μέχρι και πάνω από 70 ετών, σχετικά λίγοι περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά. Οι ποδηλάτες άρχισαν να συγκεντρώνονται από ώρα 17.00' στην Πλατεία Πύρρου. Λίγο πριν την εκκίνηση ο Πρόεδρος του ΟΦΠΙ τόνισε τους στόχους της εκδήλωσης και ζήτησε για μια κόμη φορά ποδηλατοδρόμους για την ασφαλή καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο, κυρίως στις μικρές αποστάσεις μέσα και γύρω από την πόλη. Με πολύ κατάλληλες καιρικές συνθήκες, με τη συνοδεία της Τροχαίας, των Ράδιο-Ερασιτεχνών Ιωαννίνων, των Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Ιωαννίνων και του ΕΚΑΒ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την ανεκτίμητη προσφορά τους, οι ποδηλάτες ξεκίνησαν ώρα 18.10' την προκαθορισμένη διαδρομή: Πλατεία Πύρρου, Πυρσινέλλα, Πλατεία Πάργης, Σακελλαρίου, Σπύρου Λάμπρου, Σουλίου, Πλατεία Ομήρου, Δόμπολη, Δωδώνης, Κων/νου Ελευθερίου, Πλατεία Δημαρχείου, Αβέρωφ, Καραμανλή, Γύρο του Κάστρου , Εθνικής Αντιστάσεως, Αβέρωφ και τερμάτισαν στην Πλατεία Πύρρου. Στην Πλατεία Δημαρχείου οι ποδηλάτες έκαναν στάση συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας για τους ασφυκτικά με αυτοκίνητα γεμάτους δρόμους της πόλης, ζητώντας από τον κ. Δήμαρχο υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας του περί “δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη". Στους οδηγούς αυτοκινήτων μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και οι περισσότεροι έδειχναν κατανόηση και υπομονή. Βέβαια υπήρξαν και οι εξαιρέσεις των "πολύ βιαστικών οδηγών", αλλά η πορεία εξελίχθη ομαλά χωρίς απρόοπτα. 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Πρόσκληση του Ο.Λ.ΗΓ. για ένταξη στο Ειδικό Μητρώο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων

Ειδικό Μητρώο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων  θα δημιουργήσει ο  Οργανισμός Λιμένος  Ηγουμενίτσας, έτσι ώστε να να εναρμονιστεί με το πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία διέπται η λειτουργία του. Σε αυτό θα μπορούν να εγγραφούν φυσικά και νομικά πρόσωπα με επαγγελματική εξειδίκευση στις θεματικές ενότητες: "Τουριστικά Γραφεία" και "Τουριστικά Πρακτορεία", που διαθέτουν ελάχιστη συναφή εργασιακή εμπειρία πέντε ετών. Η εγγραφή θα πρέπει να περιλαμβάνει μία επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ενδιαφερομένου φορέα ή προσώπου με σύντομη περιγραφή των δραστηριοτήτων του, καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί της ακρίβειας των αναγραφομένων στοιχείων. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, Νέο Λιμάνι, 46100, Ηγουμενίτσα με την ένδειξη «Κατάλογος εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη της ΕΥΔ ΕΠ Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας». Όπως επισημαόνεται από τον Ο.Λ.ΗΓ. Η χρήση των προσωπικών δεδομένων τα οποία θα συλλεγούν με την παρούσα διαδικασία τελούν υπό την προστασία των διατάξεων του Ν. 2472/1997 και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εγγραφή στη βάση δεδομένων μπορεί να ανακληθεί οποιαδήποτε στιγμή με απλή δήλωση προς την Υπηρεσία.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Νέο θεσμικό πλαίσιο για την έκδοση αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών


Νέες οδηγίες προς... ναυτιλομένους, μιας και η υπουργική απόφαση  για νέο Γενικό Κανονισμό Λιμένων, που υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας  και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, επιφέρει αλλαγές στη διενέργεια εξετάσεων  υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων  σκαφών, τόσο για τους εκπαιδευτές υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, όσο και για τις σχολές εκπαίδευσης υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών. Τα κυριότερα ζητήματα που ρυθμίζονται με τις διατάξεις του νέου ΓΚΛ είναι τα ακόλουθα:
α. Καθιέρωση υποχρεωτικής εκπαίδευσης υποψηφίων προς απόκτηση άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους (τουλάχιστον έξι ώρες θεωρητική και τρεις ώρες πρακτική εκπαίδευση), με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης αυτών και, κατά συνέπεια, την επίτευξη ικανοποιητικού επιπέδου ασφάλειας κατά το χειρισμό ταχυπλόων σκαφών.
β. Αξιοποίηση των δυνατοτήτων που  παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και  διεκπεραίωση με ηλεκτρονικές/διαδικτυακές διαδικασίες τόσο της υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στις εξετάσεις  υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, όσο και μεγάλου μέρους της διαδικασίας διενέργειας των εξετάσεων καθαυτών, με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλασσόμενων πολιτών, αλλά και την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων διαβλητότητας των σχετικών διαδικασιών.
γ. Καθορισμός σύγχρονου τύπου εντύπου της άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους (στο πρότυπο του νέου διπλώματος οδήγησης), που θα γίνει με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στόχο την επίτευξη ικανοποιητικού επιπέδου ασφάλειας για την αποτροπή παραποίησης και πλαστογραφίας αυτών.
δ. Καταχώρηση των χορηγούμενων αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών σε μία ενιαία βάση δεδομένων, η οποία θα τηρείται σε κεντρικό επίπεδο και από την οποία θα λαμβάνεται μοναδικός κωδικός για κάθε χορηγούμενη άδεια, με στόχο την αποτελεσματική διενέργεια των αστυνομικών ελέγχων.
ε. Καθορισμός των αναγκαίων τυπικών  και ουσιαστικών προϋποθέσεων τόσο για την πιστοποίηση των εκπαιδευτών  υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων  σκαφών, όσο και για τη χορήγηση έγκρισης λειτουργίας σχολών εκπαίδευσης  υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων  σκαφών, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών.