Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Τα προβλήματα στο ΙΚΑ Ιωαννίνων παραμένουν και αυξάνονται

Ανεπαρκείς και χωρίς να δίνουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα του ΙΚΑ Ιωαννίνων χαρακτηρίζονται οι απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης στην από 14.3.13 ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΧρήστου Μαντά .Στην ερώτησή του ο βουλευτής είχε τονίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α),καθώς και την ελλιπή στελέχωση των μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ιωαννίνων εξ αιτίας και της απόλυσης 14 εργαζομένων της προκήρυξης 9Κ, του ολοένα αυξανόμενου κύματος συνταξιοδότησης καθώς και της καθυστέρησης στην πρόσληψη επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ.Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας ανακοινώνει για πολλοστή φορά την ανάθεση έργου στα ΚΕ.Π.Α σε 400 γιατρούς ειδικοτήτων νευρολόγου,ψυχιάτρου και καρδιολόγου (η οποία διαδικασία παρατάθηκε εκ νέου έως 15-5-2013),με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η απαράδεκτη καθυστέρηση στον καθορισμό ποσοστού αναπηρίας για συντάξεις, για κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις και τον χαρακτηρισμό ατόμων ως ΑΜΕΑ. Όσον αφορά στη στελέχωση της Γραμματείας του ΚΕ.Π.Α Ιωαννίνων ο Υπουργός παραπέμπει στον Διευθυντή του Υποκαταστήματος , ο οποίος όμως ουδεμία δυνατότητα προσλήψεων έχει.Σε σχέση με την υποστελέχωση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ιωαννίνων, εξ αιτίας της απόλυσης 14 εργαζομένων της προκήρυξης 9Κ και του κύματος υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης ,το Υπουργείο αναμένει την εκδίκαση της έφεσης στην απόφαση της απόλυσης των 331 εργαζομένων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει προσδιοριστεί για την 7/6/2013 και υπόσχεται την διάθεση τριών (!!!!) επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ στη Νομαρχία(;) Ιωαννίνων. Επιπρόσθετα με περισσή γενναιοδωρία, ενισχύει το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ιωαννίνων με δύο(!!!) υπαλλήλους από τους 174 που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.Παρ ότι το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι οι μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ παρουσιάζουν προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται, είναι βέβαιο ότι οι ουρές των στοιβαγμένων συμπολιτών μας συνεχώς θα αυξάνονται όσο η τρικομματική κυβέρνηση επιμένει στη μνημονιακή λογική της συρρίκνωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.Είναι επίσης βέβαιο ότι όσο συνεχίζεται η παραμονή στην εξουσία της μνημονιακής συγκυβέρνησης, η Υγεία, η Κοινωνική Ασφάλιση και η Πρόνοια του Ελληνικού λαού οδηγείται σε περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση.

Στο νέο ενδεικτικό κατάλογο υποψηφιοτήτων Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco εντάχθηκε η Αρχαία ΝικόποληΣημαντικά βήματα γίνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Μετά από επίμονες προσπάθειες από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη κ.Στράτου Ιωάννου, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη του ανακοίνωσε την ανανέωση της ένταξης της Αρχαίας Νικόπολης στον ενδεικτικό κατάλογο υποψηφιοτήτων για τον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Επιπλέον, υπογράφηκε η σύνθεση της Επιτροπής που θα συγκροτήσει το φάκελο της υποψηφιότητας υπό την αιγίδα και τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι εξελίξεις αυτές είναι πολύ ευχάριστες καθώς συνιστούν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της τελικής ένταξης. Ο κ. Στράτος Ιωάννου εξέφρασε την ικανοποίησή του με αυτή την εξέλιξη, η οποία απαντά στις επίμονες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί ως τώρα, ενώ τη χαρακτήρισε ενδεικτική του γεγονότος ότι «το Υπουργείο έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και μας συμβάλλει με τις δυνάμεις του για ένα καλύτερο αποτέλεσμα».Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα υποδεχθεί τη Γ. Γ. κ. Λίνα Μενδώνη το Σάββατο στο γραφείο του, όπου θα συζητήσουν περαιτέρω το θέμα αλλά και άλλα θέματα σχετικά με την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής μας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14.00.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το Δίκτυο Ύδρευσης των Δ.Ε. Δωδώνης και Σελλών


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η ένταξη στο ΕΣΠΑ πράξης με τίτλο: «Διαδημοτικό Δίκτυο Ύδρευσης Δ. Δωδώνης και Σελλών». Φορέας Υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, η συνολική δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 4.445.000 ευρώ και χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 27 μήνες.Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης μήκους περίπου 35.974,00m, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους οικισμούς: Μελιγγοί, Μαντείο, Δωδώνη, Δραμεσιοί, Αγ. Αναστασία, Μπαουσιοί, Ελευθεροχώρι, Ψήνα, Κουμαριά και Τύρια, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή δύο αντλιοστασίων, δύο δεξαμενών και αγωγών μεταφοράς και διανομής. Η υδροδότηση του προτεινόμενου δικτύου θα πραγματοποιηθεί από ανορυγμένη γεώτρηση στη θέση «Αγία Παρασκευή Κεφαλόβρυσου» Μελιγγών.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Διεθνής Ημέρα Μουσείων, στο προσκήνιο ο πολιτισμός


Μνήμη και δημιουργικότητα. Αυτό είναι το μήνυμα που εμπεριέχει ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Ο εορτασμός οργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και συμπεριλαμβάνει εκδηλώσεις σε όλα τα Μουσεία οι οποίες συνδυάζονται με δωρεάν είσοδο του κοινού.Ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί ότι η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για την ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού πλούτου και ευκαιρία για ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.Έτσι λοιπόν το Σάββατο 18 Μαΐου το Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων αλλά και η Δημοτική Πινακοθήκη θα λειτουργήσουν με δωρεάν είσοδο για το κοινό.Παράλληλα το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Επιτροπή και το Γραφείο Τουρισμού θα παρουσιάσει την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί, χορευτικό πρόγραμμα με γιαννιώτικους παραδοσιακούς χορούς στους εξωτερικούς χώρους του Δημοτικού Μουσείου Ιωαννίνων (τζαμί Ασλάν Πασά).Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι την πρωτοβουλία για ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων των Ιωαννίνων αγκαλιάζουν και στηρίζουν το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη και το Λαογραφικό Μουσείο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας (Κέρινα Ομοιώματα) το Σάββατο 18 Μαΐου θα ανοιχτό από τις δέκα το πρωί μέχρι τις τέσσερις μετά το μεσημέρι με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Παράλληλα θα διαθέτει στη μισή τιμή τον οδηγό και το βιβλίο ποιημάτων του μεγάλου γλύπτη και ξεχωριστού δημιουργού Παύλου Βρέλλη.Το Σάββατο θα ανοίξει για το κοινό και το Λαογραφικό Μουσείο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών που βρίσκεται στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου.Ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής, ενισχύουν τις συνεργασίες και δημιουργούν τις βάσεις για περισσότερες κοινές δράσεις το επόμενο διάστημα, καθώς ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για όλους.

Νέα όψη αποκτά το Κάστρο της Άρτας


Τη θέση που δικαιούται και στη διεθνή βιβλιογραφία, αλλά και στην ιστορική πραγματικότητα, αρχίζει να καταλαμβάνει η ευρύτερη περιοχή της Άρτας, με εξέχοντα μνημεία της βυζαντινής και μεσοβυζαντινής περιόδου. Παρά τις δυσκολίες και τη γραφειοκρατία που διακρίνει ακόμη τη δημόσια διοίκηση, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ανάδειξης και αναστήλωσης του Κάστρου της Άρτας. Το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της 18ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με έδρα την Άρτα και αρμοδιότητες στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας δίνουν μεγάλη έμφαση στα μνημεία της περιοχής, φιλοδοξώντας σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποτελέσουν μία κοινή ομάδα επισκέψιμων χώρων, που θα δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον ιστορικό αλλά και τουριστικό πλέγμα. Ειδικά το Κάστρο της Άρτας είναι ένα σημαντικό μνημείο για τη βυζαντινή ιστορία της περιοχής, όπως τόνισε η προϊσταμένη της 8ης ΕΒΑ Β. Παπαδοπούλου που έχει αναλάβει και καθήκοντα αντικαταστάτη της προϊσταμένης στη 18η Εφορεία. Το έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει αναστηλωτικές εργασίες, καθαρισμούς και συρραφές ρωγμών για να είναι επισκέψιμο και προσβάσιμο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών και από πρόδρομες ανασκαφικές εργασίες επιβεβαιώνεται ότι την περίοδο του Δεσποτάτου της Ηπείρου, ειδικά την περίοδο του Μιχαήλ Β’ Κομνηνού Δούκα έγιναν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε αυτό, όπως και μετέπειτα την εποχή της Τουρκοκρατίας από τον Αλή Πασά. Στο κέντρο του Κάστρου της Άρτας δεσπόζουν τα λείψανα ενός μεγάλου οικοδομήματος, που εκτιμάται πως αποτελούσε το κέντρο διοίκησης του Δεσποτάτου, η έδρα του οποίου βρισκόταν στην Άρτα. «Είναι σημαντικό, γιατί κοσμικά κτίρια δεν διασώζονται πολλά από εκείνη την περίοδο, σε αντίθεση με τα θρησκευτικά μνημεία. Φιλοδοξούμε να γίνουν και διερευνητικές τομές που θα λύσουν και επιπλέον θέματα και απορίες», σημείωσε η κα Παπαδοπούλου, για να αναφερθεί στη συνέχεια στη σύνδεση του συγκεκριμένου έργου και με άλλα που προηγήθηκαν στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ. «Υπάρχουν σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης των κελιών του μοναστηριού της Βλαχέρνας, αλλά και σε ένα σημαντικό μνημείο της βυζαντινής περιόδου στην Κορωνησία. Σε συνδυασμό και με έργα που προηγήθηκαν από το Γ’ ΚΠΣ στην Αγία Θεοδώρα, την Παρηγορίτισσα, τον Άγιο Βασίλειο και αλλού, αποδεικνύεται η έμφαση του Υπουργείου Πολιτισμού στην ανάδειξη των μνημείων της περιοχής. Αν και υπάρχουν γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια, έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια στην εξέλιξη των έργων. Η Άρτα στη διεθνή βιβλιογραφία «παίζει» δυνατά και τον επόμενο χρόνο σε διεθνή έκθεση για τα βυζαντινά μνημεία που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον, η Άρτα θα έχει περίοπτη θέση», τόνισε η κα Παπαδοπούλου. 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνάντηση Φίλλιπα Φίλιου με την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού

Με την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού συναντήθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα που εκτελούνται στο Νησί και την Καστρίτσα, όπως επίσης την αναστήλωση των παλιών χαμάμ και την ανάδειξη κι ανάπλαση των οικοπέδων που βρίσκονται δίπλα στο Σουφαρί Σεράι.Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, η κ. Μενδώνη έδειξε αποφασισμένη να στηρίξει τα έργα αυτά και να συμβάλλει για την ολοκλήρωσή τους.«Είναι γεγονός ότι η Γενική Γραμματέας έχει βοηθήσει πάρα πολύ την περιοχή και το ενδιαφέρον της είναι πολύ μεγάλο. Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και μας διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστεί και η περίπτωση του Σκευοφυλακίου στο Νησί ώστε να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στα Μοναστήρια. Η συνεργασία θα έχει συνέχεια τόσο με την ίδια όσο και με τις τοπικές υπηρεσίες του Υπουργείου, η οποία άλλωστε είναι σε πολύ καλό επίπεδο», σημείωσε ο Δήμαρχος.Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα Αγροτικής Αναγέννησης για τον δρόμο, την ύδρευση και το φωτισμό στο Λόφο της Καστρίτσας. Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο. Ο φωτισμός άλλωστε θεωρείται ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω ανάδειξή του.Η αναστήλωση των χαμάμ προγραμματίζεται σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα του μνημείου ενώ ο Δήμος προτείνει τη διαμόρφωση των οικοπέδων που βρίσκονται απέναντι από το Σουφαρί Σεράι και έχουν απαλλοτριωθεί ώστε τη θέση τους να πάρει ένα σύγχρονο και καλαίσθητο πάρκο.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Υπεγράφη η αποκατάσταση της χωματερής του Κούκου

Υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και της αναδόχου Κοινοπραξίας Κατσιμπόκη-Mάκη η αποκατάσταση του παλιού χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στον Κούκο της Τοπικής Κοινότητας Νικόπολης.Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση προυπολογισμού 1.900.000 (ενός εκατομμυρίου 900 χιλιάδων) ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής.Το έργο περιλαμβάνει εκτεταμένη αποκατάσταση και περίφραξη του χώρου, δεντροφυτεύσεις καθώς και παραγωγή βιοαερίου από τα απορρίμματα που βρίσκονται θαμμένα στην χωματερή.Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος ,του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής αλλά και του οικοσυστήματος του Αμβρακικού.«Καταφέραμε με το κλείσιμο της χωματερής να λύσουμε ένα πρόβλημα που διαιωνίζονταν για περίπου 50 χρόνια»αναφέρει ο κ.Μπαϊλης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η χωματερή γειτνίαζε με τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και του Μνημείου του Αυγούστου προκαλώντας την υποβάθμισή τους.«Πρόκειται για έργο πολιτισμού» λέει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας συμπληρώνοντας ότι σε λίγους μήνες η εικόνα της έκτασης όπου επί δεκαετίες γίνονταν η εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου θα είναι εντελώς διαφορετική.Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών ανέρχεται στους 8 μήνες.Σύμφωνα δε με τον κ.Μπαϊλη και προκειμένου να υπάρξει συνολική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και προστασία της Δημόσιας Υγείας σε ολόκληρο τον Δήμο μετά το κλείσιμο του ΧΑ.ΔΑ του Κούκου αντίστοιχες διαδικασίες δρομολογήθηκαν για τις χωματερές του Ωρωπού και του Ζαλόγγου.

ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ


ΦΩΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Αυτά είναι τα συνθήματα της «Χρυσής Αυγής» που είχε κολλημένα στο υπνοδωμάτιό του ο ένας απ’ τους δυο 34χρονους που κατηγορείται για τον εμπρησμό καφενείου Καμερουνέζου στον Άγιο Παντελεήμονα.Στο σπίτι του, εντοπίστηκαν γραμμένα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου του, συνθήματα και σύμβολα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.Δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, το βράδυ της Δευτέρας 13-05-2013, περίπου την 20.30 ώρα, πήγαν στο κατάστημα καφέ-μπαρ του 34χρονου υπηκόου Καμερούν, που βρίσκεται στην οδό Λεμεσού, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το μαγαζί, τον εξύβρισαν για την εθνική του καταγωγή, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές φράσεις για το χρώμα του δέρματος του και τον εξανάγκασαν να κλείσει το κατάστημά του.Την απειλή τους για τον εμπρησμό του καταστήματος την πραγματοποίησαν περίπου στις 02.00 ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης 14-05-2013. Πιο συγκεκριμένα, αφού έσπασαν τον εξωτερικό υαλοπίνακα, με τη χρήση εύφλεκτου υγρού προκάλεσαν πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο κατάστημα. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.Οι δράστες συνελήφθησαν χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο προανάκρισης σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των δύο 34χρονων δραστών, παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του εμπρησμού, της απειλής και των διακεκριμένων φθορών κατά συναυτουργία, καθώς και της παράβασης του Νόμου 927 του 1979 περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.Επιπλέον, έχει υποβληθεί αίτημα στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην αναγνώρισή τους και στην καταγγελία τυχόν αξιόποινων πράξεων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλα πρόσφατα ρατσιστικά περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή.

Μήπως διάβασε άλλη ερώτηση ο Υπουργός Υγείας αντί αυτής που αφορούσε το νέο οργανισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων;


Σε μια ερώτηση του Χρήστου Μαντά που αφορούσε αποκλειστικά το νέο οργανισμό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και τα λειτουργικά του προβλήματα, ο Υπουργός δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων και πολύ περισσότερο δεν απαντά σε κανένα από τα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.Πιο αναλυτικά, ρωτήθηκε για:
-τον νέο οργανισμό καθώς και τα τμήματα και τις μονάδες που απουσιάζουν από αυτόν,
-τη σπουδή για τη λειτουργία της Γαστρεντερολογικής κλινικής και τις διατομεακές εφημερίες,
-τις θέσεις των εργαζομένων που δεν εμφανίζονται στ
ο νέο οργανισμό,
-την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες,
-το σχεδιασμό για το νέο 5όροφο κτήριο και το προσωπικό με το οποίο θα λειτουργήσει καθώς και
για την επιβίωση του μόνου δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης της Περιφέρειας.
Αντ’ αυτού, ο Υπουργός στην απάντηση του μας «γνωρίζει» τον μνημονιακό νόμο 3833/2010 που αναφέρεται στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι αυτές δεν μπορεί να υπερβαίνουν την αναλογία 1 προς 5. Το αίτημα δε του Υπουργείου Υγείας προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την πρόσληψη Ιατρών και νοσηλευτών, στα πλαίσια των περιορισμένων προσλήψεων του 2013, εκκρεμεί. Επιπλέον αρκείτε στο να ενημερώσει πως τα κενά όλων των νοσοκομείων και Ιατρικών Κέντρων πανελληνίως θα καλυφθούν από την πρόσληψη 777 ατόμων ως επικουρικό προσωπικό για 6 μήνες ή 1 χρόνο.Ποιος μπορεί να δώσει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα αν όχι το ίδιο το Υπουργείο Υγείας; Γιατί ο ίδιος ο Υπουργός αποφεύγει να κάνει την παραμικρή αναφορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων; Που αποσκοπεί η άρνηση του αυτή και τί μπορεί αυτό να σημαίνει για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και για το μέλλον των εργαζομένων;

ΠΡΕΒΕΖΑ:Η αυξημένη κίνηση της ημέρες του Πάσχα,δημιουργεί προσδοκίες σε όλους τους επαγγελματίες


Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα η αυξημένη κίνηση της ημέρες του Πάσχα στο νομό Πρέβεζας,δημιουργεί προσδοκίες σε όλους τους επαγγελματίες για ανάλογη συνέχεια και το καλοκαίρι. Οι επισκέπτες Έλληνες και ξένοι ήταν αρκετοί και επιχειρηματίες της περιοχής σχολιάζοντας την κίνηση του Πάσχα σημείωσαν πως η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν πιο αργά σε σχέση με πέρυσι, στις καλές καιρικές συνθήκες, ότι ο εορτασμός του συνέπεσε ταυτόχρονα με την μετατόπιση της αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς αλλά και στο ότι πολλές τουριστικές μονάδες προχώρησαν σε ελκυστικά πακέτα διακοπών. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας Σπύρος Κόκκαληςχαρακτήρισε την κίνηση ανέλπιστη. Ο ίδιος ανέφερε ότι «υπήρχε κίνηση στα μαγαζιά της Πρέβεζας, κάτι που είχαν μεγάλη ανάγκη». Ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση τις ημέρες του Πάσχα δηλώνουν και οι ξενοδόχοι του Νομού Πρέβεζας και ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης ξενοδόχων Πολύκαρπος Χαλκίδης τόνισε πως η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στο Νομό μας και αρκετά οργανωμένα ξενοδοχεία άγγιξαν σε πληρότητα ακόμα και το 100%. Ο κ. Χαλκίδης είπε ακόμη ότι η περιοχή μας αρχίζει να γίνεται πόλος έλξης για τους επισκέπτες που αυξάνουν τις ημέρες παραμονής τους, τόσο στο νομό όσο και στην πόλη. Την ίδια στιγμή «ανάσα» αποτέλεσε για την αγορά της Πρέβεζας η εορταστική περίοδος του Πάσχα, αφού οι καταναλωτές προτίμησαν για τα ψώνια τους τα καταστήματα της πόλης. Μπορεί βέβαια η κίνηση των εορταστικών ημερών να μη δίνει λύση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, ωστόσο έδωσε «φιλί ζωής» σε πολλά καταστήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η κίνηση στα παράλια του νομού θύμιζε καλοκαίρι αφού όλες σχεδόν οι παραλίες ήταν γεμάτες με κόσμο. Σε κάθε περίπτωση από όλους τους επαγγελματίες η αυξημένη κίνηση τις μέρες του Πάσχα, θεωρείται καλός οιωνός για τη θερινή τουριστική περίοδο.

Δημοτική Ραδιοφωνία 87,9 Πρέβεζα

ΑΡΤΑ- Την Κυριακή ο Εορτασμός των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου


Την Κυριακή 19 Μαϊου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν στην Τ.Κ. Γριμπόβου, της Δ.Ε. Βλαχερνών του Δήμου Άρταίων, εορταστικές εκδηλώσεις για τις επετείους των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου του 1897 και του 1912-1913.Για το λόγο αυτό από τις πρωινές ώρες της 28ης Μαϊου ως τις βραδυνές ώρες τις 20ης Μαϊου καθορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημόσιων καταστημάτων στην Τοπική Κοινότητα Γριμπόβου.Τέλος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης να εκφωνηθεί ομιλία που θα αναφέρεται στις Μάχες του Γριμπόβου και το νόημα αυτών.
1. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
α. Ώρα 10:55 Πέρας προσελεύσεως επισήμων.
β. Ώρα 11:00 Δοξολογία στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γριμπόβου.
γ. Ώρα 11:10 Πέρας Δοξολογίας.
δ. Ώρα 11:10-11:20 Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας.
ε. Ώρα 11:20-11:40 Χρόνος μεταβάσεως στο Μνημείο Πεσόντων στη θέση <<Κόντρα>> Τοπικού Διαμερίσματος Γριμπόβου.
στ. Ώρα 11:40-11:50 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων.
ζ. Ώρα 11:50-12:20 Κατάθεση Στεφάνων.
η. Ώρα 12:20 Ενός λεπτού σιγή - Εθνικός Ύμνος.

Επιπλέον ένα εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα Αντιρρίου - Ιωαννίνων!


Στην έγκριση επιπλέον του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος σε τμήματα της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων.

Σημαντική ημερίδα στο ΜέτσοβοΤο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π.) και το Ίδρυμα Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ερευνών Κτηματολογίου και τη δεύτερη κατεύθυνση σπουδών του «Διεπιστημονικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», με αντικείμενο το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών, στο πλαίσιο των κύκλων Ανοιχτών Διεπιστημονικών Ημερίδων/Διημερίδων/Διαλέξεων του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. για το 2013,σας προσκαλούν να πάρετε μέρος :Στη Διεπιστημονική Ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 από τις 10.00 το πρωί, ως τις 15:00 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., στις εγκαταστάσεις του Ε.Μ.Π. στο Μέτσοβο, με θέμα:«Κτηματολόγιο, Ολοκληρωμένες Αποδόσεις και Πολιτική Γης ως Θεμέλια Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για τις Ορεινές Περιοχές»Θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν διεξοδικά οι Συλλογικές Διεπιστημονικές Μεταπτυχιακές Εργασίες των φοιτητών του Δ.Π.Μ.Σ., με τη διερεύνηση και τεκμηρίωση εναλλακτικών σεναρίων Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Δήμου Ζαγορίου. Οι διεπιστημονικές ομάδες των μεταπτυχιακών φοιτητών με τη συμβολή των Καθηγητών του Ε.Μ.Π. Δ. Ρόκου, Κ. Κουτσόπουλου, Ε. Δημοπούλου και του Επιστημονικού Συνεργάτη του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. Β. Κώτσιου στα θέματα μεθοδολογίας, των Δρ. Μηχ. Π. Κολοκούση, Δρ. Ε.Γαλανούκαι Δρ. Μ. Πηγάκη στα θέματα τεχνολογιών αιχμής και του Καθηγητή Δ. Καλιαμπάκου στα θέματα ερευνών πεδίου, θα συζητήσουν με συντονιστή τον Καθηγητή Δημήτρη Ρόκο, με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών φορέων και των οργανώσεων των παραγωγών, των εργαζομένων και των κατοίκων, για να αξιοποιηθεί και η πολύτιμη εμπειρία τους στη διαδικασία για την επιλογή του βέλτιστου σεναρίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Δήμου Ζαγορίου.Οι Καθηγητές του Ε.Μ.Π. και οι συνεργάτες τους θα τεκμηριώσουν τα σχετικά μεθοδολογικά και τεχνολογικά εργαλεία που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από αντίστοιχες διεπιστημονικές ομάδες για την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη κάθε ορεινού Δήμου.Η Διεπιστημονική Ημερίδα είναι ανοιχτή και θα είναι πολύτιμη η ουσιαστική συμμετοχή όλων των ευαίσθητων, ενεργών, συνειδητών και υπεύθυνων πολιτών και των πρωτοβουλιών και συλλογικοτήτων τους, που αγαπούν τον τόπο τους και παλεύουν για την Ολοκληρωμένη του Ανάπτυξη.

Στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Florence Network το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου!Την ένταξή του στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Νοσηλευτικών και Μαιευτικών Σχολών, Florence Network, πέτυχε το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται: «Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, μετά από συστηματική και επίπονη προσπάθεια για διεθνοποίηση και αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με συντονιστή το μέλος Ε.Π. Δρ. Στέφανο Μαντζούκα, πέτυχε στις 19 Απριλίου 2013 να γίνει πλήρες μέλος του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Νοσηλευτικών και Μαιευτικών Σχολών, Florence Network. Στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο FlorenceNetwork συμμετέχουν 38 Πανεπιστήμια από 17 Ευρωπαϊκές χώρες και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου είναι το μοναδικό Ελληνικό Τμήμα Νοσηλευτικής που πέτυχε την ένταξη του στο Florence Network.Η πλήρης ένταξη του Τμήματός μας στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Florence Network και η συμμετοχή του στις διεργασίες του Δικτύου θα δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα στο Τμήμα για μεγαλύτερη διεθνή κινητικότητα φοιτητών και καθηγητών, για σύγκριση και σύγκλιση προγραμμάτων σπουδών, για ερευνητικές συνεργασίες και για τη διασπορά της επιστημονικών εργασιών του Τμήματος».

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δημοπρατήθηκε το έργο επισκευής του καφενείου της Κυανής ΑκτήςMε την συμμετοχή 13 ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε στον Δήμο της Πρέβεζας ανοιχτή δημοπρασία για το έργο επισκευής του καφενείου της Κυανής Ακτής.Το έργο συνολικού προυπολογισμού 180 χιλιάδων ευρώ με Φ.Π.Α χρηματοδοτείται από την ΣΑΤΑ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χωματουργικές εργασίες, παρεμβάσεις στο φέρον οργανισμό και την τοιχοποιία, την πραγματοποίηση ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών καθώς και τοποθέτηση ξύλινης στέγης.Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, η επισκευή του καφενείου είναι επιτακτική ανάγκη καθότι το κτίριο αυτό έχει συνδέσει την παρουσία του με την ιστορία της πόλης και την παραλία της Κυανής Ακτής.Προυπόθεση για τον Δήμο είναι η αρμονική συνύπαρξη του νέου κτιρίου με τον περιβάλλοντα χώρο και η ήπιας μορφής λειτουργία του.Αποτελεί δε, συνέχιση των προσπαθειών για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Κυανής Ακτής που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους Πρεβεζάνους και μια από τις σημαντικότερες φυσικές ομορφιές της Πρέβεζας και όλου του Δήμου.Η ανακήρυξη του αναδόχου του έργου θα γίνει μετά την συνεδρίαση της αρμόδιας για το θέμα οικονομικής επιτροπής.

«Πύρρος Βασιλεύς Ηγήτωρ. Η Ήπειρος της Μεσογείου και της Οικουμένης»Την περιοδική έκθεση «Πύρρος Βασιλεύς Ηγήτωρ. Η Ήπειρος της Μεσογείου και της Οικουμένης» φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.Παράλληλα, στον αύλειο χώρο της ανατολικής εισόδου του Μουσείου, έγιναν την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Πολεμιστής», που η Ελληνίδα γλύπτρια Ναταλία Μελά δώρισε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.Δεδομένου ότι η περιοδική έκθεση για τον Πύρρο συνιστά μια παράπλευρη εκδοχή της αντιμετώπισης του βασιλιά από την ανάπτυξη στις μόνιμες θεματικές ενότητες του Μουσείου, η πρώτη φάση εξέλιξης της έκθεσης αποτελεί μία καλύτερη γνωριμία με τις ήδη υπάρχουσες μαρτυρίες για τον Πύρρο και την εποχή του μέσα από την επιλογή έντεκα σημείων σταθμών, που θα σημαίνονται με σύντομα επεξηγηματικά κείμενα.Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου, θα προβάλλεται και το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη Παπαλιού «Βασιλείς της Ηπείρου» από τη σειρά «Ήπειρος, Αρχέγονος Ελλάς», σε σενάριο του καθηγητή αρχαίας Ελληνικής φιλολογίας Φάνη Κακριδή.Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ τη Δευτέρα είναι κλειστό. Τηλέφωνο επικοινωνίας:2651001089.

Σε επαγρύπνηση το ΚΕΕΛΠΝΟ για το νέο στέλεχος κοροναϊού!!!

Ένα νέο στέλεχος κοροναϊού, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στο κατώτερο αναπνευστικό και θανάτους, παρακολουθούν οι αρχές Δημόσιας Υγείας σε όλο τον κόσμο καθώς και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην Ελλάδα, παρότι στη χώρα μας δεν έχει καταγράφει κάποιο περιστατικό.Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα πρώτα κρούσματα λοίμωξης διαγνώστηκαν σε ασθενείς και ταξιδιώτες, που προέρχονταν από την Αραβική Xερσόνησο.
Συγκεκριμένα έως και τις 15 Μαΐου έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 40 κρούσματα λοίμωξης με το νέο στέλεχος, που σχετίστηκαν με σοβαρή νόσο του κατώτερου αναπνευστικού και οδήγησαν σε 20 θανάτους.Μέχρι σήμερα τα περισσότερα περιστατικά παγκοσμίως έχουν αναφερθεί από τη Σαουδική Αραβία ενώ οκτώ περιστατικά έχουν διαγνωσθεί στην Ευρώπη (από δύο σε Γερμανία και Γαλλία και τέσσερα στο Ηνωμένο Βασίλειο).Ο νέος κοροναϊός προέρχεται από πολυπληθή οικογένεια ιών, στην οποία ανήκει επίσης ο ιός του SARS, αλλά δεν θεωρείται τόσο επικίνδυνος, κυρίως επειδή δεν έχει δείξει έως τώρα ικανότητα να μεταδίδεται εύκολα και αποτελεσματικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως για παράδειγμα ο ιός της γρίπης.Είναι, ωστόσο, γνωστό ότι ο νέος κοροναϊός (NCoV) θα μπορούσε να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά μόνο έπειτα από στενή και παρατεταμένη επαφή.«Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε το εύρος της επικινδυνότητας του ιού, καθώς σημαντικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, όπως για παράδειγμα από πού προέρχεται και πώς διατηρείται στη φύση», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ και τονίζει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν συστάσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για έλεγχο στις πύλες εισόδου μιας χώρας ή περιορισμοί σε σχέση με το εμπόριο και τα ταξίδια στην αραβική χερσόνησο ή αλλού.
Πάντως, με τα έως τώρα δεδομένα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) αξιολογεί το συμβάν ως χαμηλού κινδύνου για την Ευρώπη.Το ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί τέλος όλους τους επαγγελματίες Υγείας να βρίσκονται σε εγρήγορση για την πιθανότητα ανίχνευσης περίπτωσης λοίμωξης με το νέο ιό, ειδικότερα όσους εργάζονται σε εταιρείες διεθνούς μεταφοράς ασθενών και εκείνους που αντιμετωπίζουν ασθενείς με αναπνευστικά συμπτώματα και ιστορικό ταξιδιού στην αραβική χερσόνησο, μέσα στις προηγούμενες 10 ημέρες.

Πάταγο θα προκαλέσει στο μπάσκετ της ΒΔ Ελλάδας ο Ίανθος Ιωαννίνων!!!

Πάταγο αναμένεται να προκαλέσει η ανακοίνωση στην οποία θα προβεί το τμήμα μπάσκετ του Ίανθου το Σάββατο 18 Μαίου. Πρόκειται για τη σημαντικότερη κίνηση που έχει γίνει από ακαδημία μπάσκετ στην Ελλάδα - και ίσως από ακαδημία οποιουδήποτε αθλήματος - η οποία θα ανατρέψει τα δεδομένα για το άθλημα και την ανάπτυξή του στη περιοχή μας.Για να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο εγχείρημα χρειάστηκαν χρονοβόρες διαδικασίες και προσεκτικός σχεδιασμός. Η ιστορική συμφωνία έγινε πραγματικότητα στις 14 Μαίου και αφορά εκτός από τους αθλητές, τους γονείς τους και τους προπονητές του συλλόγου μας, αθλητές άλλων σωματείων (ακόμη και από άλλες πόλεις της Ελλάδος), άλλους συλλόγους καθώς και επιχειρηματίες ή μεγάλες εταιρίες.Η εκδήλωση για την ανακοίνωση, θα λάβει χώρα στο γυμναστήριο του 6ου ΕΠΑΛ (κάτω από το ξενοδοχείο Βυζάντιο) το Σάββατο 18 Μαίου, στις 17:00 το απόγευμα. Αθλητές του συλλόγου, φίλοι και συγγενείς των αθλητών, δημοσιογράφοι και όποιοι άλλοι επιθυμούν, είναι ευπρόσδεκτοι στην εκδήλωση.

4ήμερο camp καλαθοσφαίρισης στην Άρτα 2013

Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ διοργανώνει στην πόλη της Άρτας, για 3η χρονιά, 4/ήμερο camp καλαθοσφαίρισης το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 19 Ιουνίου 2013 (πρωί και απόγευμα) στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας με σκοπό την γνωριμία με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και την επαφή με τον αθλητισμό γενικότερα.Προπονητές με εμπειρία στη διοργάνωση camp θα αναλάβουν τις προπονήσεις των τμημάτων. Το πρόγραμμα θα περι λαμβάνει προπονήσεις, αγώνες , παιχνίδια , διαγωνισμούς και διαλέξεις. Θα παρέχεται ιατρική κάλυψη, αθλητική εμφάνιση, δεκατιανό, αθλητικά έπαθλα.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ έως 31 ΜΑΙΟΥ Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής 7-10 μ.μστο γήπεδο του 1ου Λυκείου-Γυμνασίου Άρτας.
•Κωσταπαππάς Γεώργιος 6942223313
•Λιόντος Νικόλαος 6972156987

Απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για τον αναδασμό στο οροπέδιο Πολιτσών Χρυσοβίτσας

Σε απάντηση δημοσιευμάτων για τον Αναδασμό στο οροπέδιο Πολιτσών Χρυσοβίτσας, διευκρινίζονται τα παρακάτω:Η Περιφέρεια Ηπείρου, ως καθολικός διάδοχος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, προχωρά παρά τις δυσκολίες και την έλλειψη πόρων, με ίδια μέσα τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση αναδασμών που είχαν ξεκινήσει προ του 2000 και ένεκα λαθών έμειναν ημιτελείς, χωρίς τη δυνατότητα ένταξής τους σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα. Ένας από αυτούς είναι και ο Αναδασμός στο οροπέδιο Πολιτσών. Οι εργασίες ισοπέδωσης και σήμανσης, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, ήταν φύσει αδύνατον να ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές της άνοιξης, με αποτέλεσμα ο προγραμματισμός να μετακινηθεί για το μήνα Απρίλιο. Μετά από αίτημα δεκάδων πατατοπαραγωγών της Χρυσοβίτσας, οι οποίοι στις αρχές του ίδιου μήνα επισκέφτηκαν την Περιφέρεια, η Περιφερειακή Αρχή επιδεικνύοντας την ευαισθησία της στο κοινωνικό ζήτημα που έθεσαν, δέχτηκε να προχωρήσουν τμηματικά οι εργασίες σε αγροτεμάχια και δρόμους που δεν εμποδίζουν τις καλλιέργειες – πράγμα που ήδη γίνεται - και μετά την ολοκλήρωση της καλλιεργητικής περιόδου να εκτελεστεί το σύνολο των εργασιών. Το θέμα αυτό ήταν σε γνώση όλων των φορέων της Χρυσοβίτσας και μέχρι τώρα δεν είχε εκφραστεί κανένα παράπονο ή ένσταση.Όπως γίνεται αντιληπτό και εξήγηση για την απόφαση υπάρχει και το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα, οπότε και οι πατατοπαραγωγοί Χρυσοβίτσας θα μπορούν να παράγουν κάτω από σαφώς καλύτερες συνθήκες.

Στην Άρτα την Τετάρτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανασυγκρότηση της Παραγωγής. Όψεις της Αγροτικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.»Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη την Τετάρτη 22 Μαΐου στην Άρτα (ξενοδοχείο Βυζαντινό) στις 10.00πμ και τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕΔ Ηπείρου.Με αφορμή τη διοργάνωση της ημερίδας ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Αρταίων Ιωάννης Παπαλέξης θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 17/5/2013 στις 11.30π.μ. στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με εμπορικό σχήμα για εξαγωγές Ηπειρώτικων αρνιών στη Λιβύη

Κάθε δυνατή βοήθεια, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις εξαγωγής Ηπειρώτικων κτηνοτροφικών προϊόντων και ειδικά ζώντων αρνιών προς τη Λιβύη, διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ότι θα παράσχει σε εμπορικό σχήμα το οποίο τον επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο του.Το εν λόγω σχήμα, που συγκροτούν Έλληνες και Αλλοδαποί αντιπρόσωποι, ήδη δραστηριοποιείται σε εξαγωγές προς τη Λιβύη από άλλα λιμάνια της χώρας και τώρα επεκτείνει το ενδιαφέρον του στην Ήπειρο, επιθυμώντας να θέσει ως βάση τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε, ότι η Περιφέρεια, ιδιαίτερα τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, στηρίζει την εξωστρέφεια της κτηνοτροφίας μας, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον για εξαγωγές προς τη Λιβύη είναι μια ιδιαίτερα θετική προοπτική που ανοίγεται για τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος, καθώς πρόκειται για νέα και ανατέλλουσα αγορά.Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της μεταφοράς των ζώων και της εξυπηρέτησης των κτηνοτρόφων, ο Περιφερειάρχης έδωσε ήδη εντολή στον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ Κων. Ζευγολά να προβεί στην κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να είναι έτοιμες προς εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διαδικασίων στην περίπτωση που ολοκηρωθεί η συμφωνία με τους κτηνοτρόφους.Παράλληλα ανέλαβε πρωτοβουλία για την εξασφάλιση από άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, των απαιτούμενων προϋποθέσεων και αδειών, για τη διακίνηση των ζώων.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος για το διπλό φονικό στα κτίμσατα

Ο  30χρονος αλβανός κακοποιός, που φέρεται ως δράστης της διπλής δολοφονίας στα Κτίσματα, λήστεψε δύο γυναίκες , απείλησε με χειροβομβίδες κατοίκους και αστυνομικούς κατά την σύλληψη του, απολογήθηκε στην ανακρίτρια ,κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της παραλιμνίου Περάματος

ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΦΙΛΙΟΣ:Ήταν ένα όνειρο ζωής για την περιοχή
Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για το έργο ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης του Περάματος. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που γίνονται καθώς θα συμβάλλει σημαντικά τόσο στην αξιοποίηση της περιοχής όσο και στην τουριστική ανάδειξή της.Οι διαδικασίες για το έργο αυτό είχαν ξεκινήσει από τον πρώην Δήμο Περάματος. Η σημερινή δημοτική αρχή προχώρησε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ προχώρησαν στην πλήρη ανασύνταξη της μελέτης, μετά τα προβλήματα που είχαν προκύψει εξ αιτίας της έλλειψης οριοθέτησης της λίμνης στο συγκεκριμένο σημείο.Έτσι το έργο επαναδημοπρατήθηκε και πλέον πέρασε στο στάδιο της υλοποίησης. Είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.«Η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης ήταν ένα όνειρο ζωής για την περιοχή. Πρόκειται για μία ήπια αλλά σημαντική αισθητική αναβάθμιση, για μία παρέμβαση που θα δημιουργήσει ένα στολίδι δίπλα στη λίμνη χωρίς να θίξει στο παραμικρό το λιμναίο οικοσύστημα», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος μαζί με τους αντιδημάρχους Βασίλη Μασσαλά και Δημήτρη Νάστο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Γκόγκο και στελέχη του ΕΟΤ επισκέφθηκαν το εργοτάξιο που άνοιξε.Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι στην περιοχή του Περάματος δρομολογήθηκε και βρίσκεται πλέον στο στάδιο της κατασκευής ένα μεγάλο πλέγμα έργων στο οποίο περιλαμβάνεται η ανάπλαση του κέντρου, η εσωτερική οδοποιία, τα έργα στο Σπήλαιο και το Μουσείο Παλαιοντολογίας. Τόνισε δε ότι η περιοχή θα αναβαθμιστεί με το δρόμο Αμφιθέας- Κρύας και επανέλαβε ότι παραμένει αίτημα του Δήμου η σύνδεση με την Εγνατία Οδό.«Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια για τα έργα αυτά και δρομολογήσαμε όλα όσα είχαμε οραματιστεί και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας», σημείωσε με έμφαση ο Δήμαρχος.Την ικανοποίησή του για την έναρξη του έργου εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Γκόγκος. «Ύστερα από χρόνια αγώνων και πολλών προσπαθειών φτάσαμε σε αυτό το ευχάριστο σημείο. Πρόκειται για μία παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή, η οποία λόγω του Σπηλαίου αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Θέλω να ευχηθώ το έργο αυτό να αποτελέσει την αφορμή για την ανάπλαση ολόκληρης της παραλίμνιας ζώνης», ανέφερε ο κ. Γκόγκος.Εκ μέρους του ΕΟΤ, ο επιβλέπων Παναγιώτης Αγγελόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει μία πλήρης κι άρτια μελέτη η οποία υπόσχεση ένα υποδειγματικό έργο για την περιοχή. «Η συμβολή της παρέμβασης αυτής για την αξιοποίηση της παραλίμνιας ζώνης θα είναι πολύ μεγάλη. Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο βαθμό την καλοκαιρινή περίοδο ώστε να υπάρξει πλήρη ανάπτυξη των εργασιών και να κερδίσουμε έτσι το χαμένο χρόνο», ανέφερε στις δηλώσεις του.

ΑΡΤΑ: Δημοπρατείται το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο

Η Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ, έχοντας τη χρήση και την εκμετάλλευση του Δημοτικού Τουριστικού Περιπτέρου, που βρίσκεται στο λόφο της Περάνθης, προχωράει στην εκμίσθωση του με φανερή προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί στα Γραφεία της Επιχείρησης που βρίσκονται στον Εκθεσιακό χώρο του Δήμου Αρταίων ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου την 10 του μηνός Ιουνίου του έτους 2013 , ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 έως 13:30.Διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται δώδεκα (12) χρόνια, δυναμένη να παραταθεί επί πλέον τέσσερα (4) χρόνια. Θα αρχίσει την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ημερομηνία την οποία θα φέρει και το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής.Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνον για την λειτουργία Καφετέριας – Ζαχαροπλαστείου - Εστιατορίου.Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 1.000,00 Ευρώ.Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη, η οποία μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους επόμενους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας ως εγγύηση συμμετοχής γραμμάτιο ποσού ίσου με το δέκα τοις εκατό (10%) ετησίως επί του οριζόμενου στην διακήρυξη ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς που ανέρχεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1200,00), που θα αντικατασταθεί μετά την υπογραφή της σύμβασης με άλλο ποσό 10% ετησίως επί του μισθώματος που θα επιτευχθεί, για την εξασφάλιση της έγκαιρη και εντός των οριζομένων στην διακήρυξη προθεσμιών καταβολής του μισθώματος και της καλής εκπλήρωσης των όρων της σύμβασης.Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα Γραφεία της Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ, τις εργάσιμες μέρες και ώρες, και στο τηλέφωνο 26810 78840.

Το 2014 η πλήρης εικόνα για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Εντός του έτους θα έχουν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία για την κατάρτιση του Ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου, προκειμένου, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης από τη Βουλή, να υπάρχει πλήρης εικόνα το 2014.«Μέσα στο 2013 θα έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο ώστε να έχουμε ένα συγκροτημένο περιουσιολόγιο και προκειμένου το 2014 να έχουμε την πλήρη εικόνα», επεσήμανε ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη. Ο βουλευτής είχε υπενθυμίσει προηγουμένως ότι η κατάρτιση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου αποτελεί μια από τις κρισιμότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, είναι προαπαιτούμενο για την εφαρμογή δίκαιου φορολογικού συστήματος και για την πάταξη της φοροδιαφυγής.Ο υφυπουργός ανέφερε από την πλευρά του ότι το πρώτο βήμα είναι η ολοκλήρωση της πιστής καταγραφής των ακινήτων (ήδη έχει θεσπιστεί υποχρέωση μέχρι 30.06.2013 να έχει συμπληρωθεί το Ε9 για ορισμένες περιπτώσεις).Η δεύτερη παρέμβαση που αναμένεται να στηρίξει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο είναι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, ότι φέτος για πρώτη φορά δηλώνονται όλα τα εισοδήματα, ανεξάρτητα αν φορολογούνται, αν απαλλάσσονται, αν είναι αυτοτελώς φορολογούμενα ή κανονικά φορολογούμενα.Το υπουργείο Οικονομικών έχει επίσης δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, όχι μόνο από τους φορολογούμενους αλλά και διάφορους φορείς.Όπως σημείωσε ο κ. Μαυραγάνης «το όλο εγχείρημα του Οργανωμένου Ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου απαιτεί κάποιο χρόνο» διότι για τη συγκέντρωση των πληροφοριών θα πρέπει να συμπληρωθεί με κανόνες ασφάλειας και προσωπικών δεδομένων. Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, αποσκοπούν όλες αυτές οι ασφαλιστικές δικλείδες.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: Κορώνα γράμματα για την διέλευση στο φανάρι της πλατείας Μιχαήλ Παραμυθιώτη

Αυτή την εικόνα παρουσιάζουν τα φανάρια της πλατείας Μιχαήλ Παραμυθιώτη στη Παραμυθιά.Τα προβλήματα στα φανάρια κυκλοφορίας μεταξύ Λαϊκής Αγοράς και πλατείας Μ. Παραμυθιώτη είναι αρκετά συχνά και τα έχουμε αναφέρει και παλαιοτέρα (δείτε παλαιότερη φωτογραφία στη λαϊκή αγορά) εκώ ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος φαντάζει αρκετά πιθανός.Τα συγκεκριμένα φανάρια παρουσιάζουν αυτή την εικόνα από την Μεγάλη Πέμπτη.Αν και σύμφωνα με τον Καλλικράτη στις μεγάλες πόλεις η διαχείριση και η συντήρηση των φαναριών καθώς και τα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας (Κ.Δ.Ε.), μεταβιβάστηκαν ως αρμοδιότητα στις κατά τόπους Περιφέρειες, μαθαίνουμε πως την συντήρηση των συγκεκριμένων φαναριών την κάνει ο Δήμος Σουλίου οπότε είναι και ο υπεύθυνος για την ορθή λειτουργία τους.Τα συγκεκριμένα προβλήματα επιδιορθώνονται με μικρές ηλεκτρονικές παρεμβάσεις, οι οποίες μάλιστα διαρκούν λίγη ώρα, οπότε είναι πολύ μεγάλο το διάστημα των 12 ημερών που παρουσιάζεται η συγκεκριμένη εικόνα.

paramythia-online.gr

Την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά ο Χρ.Μαντάς

Πρόταση για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε με επιστολή του ο Χρήστος Μαντάς, με θέμα την αυταρχική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να επιτάξει ακόμη και σχολικά συγκροτήματα, εν όψει των Πανελλαδικών εξετάσεων.Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "3 κλικ Αριστερά - αντίσταση αλληλεγγύη αλλαγή" και Βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς καλεί με επιστολή του τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να καλέσει έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την αντιμετώπιση της κυβερνητικής πρόκλησης να επιτάξει ακόμα και σχολικά συγκροτήματα.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Επίστρατος διευθυντής
ονόματι Κατσώρας
ντύθηκα πρώτος στο χακί
για το καλό της χώρας.

Όπλα μπαλάσκες και μπερέ
καθώς και εξαρτήσεις
φόρεσα έναν Μάιο
χωρίς καθυστερήσεις

Πήρα απ' τις καθηγήτριες
αναφορά σχολείου
παραταγμένες όλες τους
( μάθηση δια βίου )

Όλες φορούσαν δίκοχο
Πηλίκιο κι αρβύλια
και πρωινή γυμναστική
έκαναν μέτρα χίλια

Έστειλα stayer για βολή
τον σιτιστή για όνια
και στέρησα την έξοδο
σε όσες ήταν .ψώνια!

Και κάποιους πιο ατίθασους
αντί για φυλακή
τους έβαλα αντί ποινής
στη τάξη μια ζωή !


Βασίλης Κατσώρας
Διευθυντής Γυμνασίου Μετσόβου

Η ΔΕΗ απειλεί άστεγους συμπολίτες μας με διακοπή ρεύματος στην κατάληψη “Σαχίνη 3”

Λίγο  μετά τις συσκέψεις του Γ.Γ. Ηλ. Θεοδωρίδη για σπάσιμο της Αντιβίωσης και εκκένωση των κτιρίων του παλιού Χατζηκκώστα
Αλγεινή εντύπωση προκαλούν καθημερινά σε κάθε Γιαννιώτη, τα αλλεπάλληλα περιστατικά  διακοπής της παροχής ρεύματος σε φτωχές οικογένειες συμπολιτών μας  ακόμη και για οφειλές λίγων ευρώ. Όμως στην περίπτωση της κατάληψης στην οδό Σαχίνη 3, η ΔΕΗ ξέφυγε από κάθε όριο λογικής. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι Γιαννιώτες ακτιβιστές, το πρωί της περασμένης Δευτέρας ένας υπάλληλος της ΔΕΗ, απείλησε τους καταληψίες ότι θα καλέσει το τεχνικό τμήμα για να προβεί στο κόψιμο του ρεύματος!!! Την επόμενη μέρα (Τρίτη 13 Μάη), οι άστεγοι συμπολίτες μας που ζωντάνεψαν ένα νεκρό χώρο και πλέον διαμένουν σε αυτόν, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο χώρο της ΔΕΗ και μοιράζοντας το κείμενο της κατάληψης σε πολίτες και εργαζόμενους, κρεμάστηκε πανό που έγραφε «Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα». Αναζητώντας για ώρες κάποιον ανευθυνο-υπεύθυνο, μπας και βγάλουν άκρη, ξεκαθάρισαν προς κάθε πλευρά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ και ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους κόψει το ρεύμα. Το συγκεκριμένο συμβάν, έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες μετά την...”πρωτοβουλία” του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης, Ηλία Θεοδωρίδη να συγκαλέσει σύσκεψη για την... εκκένωση των κτιρίων του παλιού Χατζηκώστα, όπου ως γνωστό λειτουργεί υποδειγματικά εδώ και πέντε περίπου χρόνια η κατάληψη “Αντιβίωση”. Λέτε αυτά τα δύο συμβάντα να μη συνδέονται μεταξύ τους και να είναι εντελώς... τυχαία;

Τα ''γυρίζει'' ο κ. Σταύρος Καλογιάννης για Ιόνια οδό και Ε65...

Κάτι δεν πάει καλά με τα έργα στους αυτοκινητόδρομους, που σύμφωνα με πανηγυρικές δηλώσεις πριν από το Πάσχα του αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών – Ανάπτυξης κ.λ.π κ. Σταύρου Καλογιάννη, θα ξεκινούσαν αμέσως (το είχε πει και ο υπουργός κ. Χατζηδάκης) και ακόμη ότι ''έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στα περισσότερα εργοτάξια''.Στις επαφές όμως που είχε στο Τεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Ηπείρου, έλεγε πως '' η εξέλιξη αυτή δεν εξαρτάται μόνο από το υπουργείο''.Φαίνεται ότι ο κ. Καλογιάννης αρχίζει να μας προετοιμάζει για το ενδεχόμενο να μείνουν πίσω η Ιόνια οδός και ο Ε65, για να προχωρήσουν δύο οδικοί άξονες στην Πελοπόννησο. Οπότε παραπέμπεται στις καλένδες η προοπτική ανάπτυξης της Ηπείρου και η οριστική άρση της απομόνωσής της από την υπόλοιπη χώρα!!!Η απορία μας είναι, γιατί σπεύδει να φαίνεται ευχάριστος και αποτελεσματικός για την Ήπειρο ο κ. Καλογιάννης όταν δεν είναι καθόλου σίγουρος για τι θα γίνει;Απόδειξη ότι κανένα εργοτάξιο δεν άνοιξε στην Ιόνια και Ε65 και καμιά εργασία δεν γίνεται (και ούτε πρόκειται να γίνει σύντομα).

http://www.stotapsi.gr

Την παραμονή στη ΔΟΥ Άρτας των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού αυτής ζητά ο Χρήστος Γκόκας

Την παραμονή στη ΔΟΥ Άρτας των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού αυτής ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας, αφού σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των δομών και υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται η συγχώνευση και η μεταφορά των συγκεκριμένων τμημάτων στη ΔΟΥ Πρέβεζας.Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει πως η προωθούμενη υλοποίηση της κατάργησης των τμημάτων αυτών στην ουσία αποδυναμώνει τις οικονομικές υπηρεσίες της ΔΟΥ Άρτας, με σημαντικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική, παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη του Νομού Άρτας.Συγχρόνως, τονίζει τα τεράστια προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα αναγκάζονται να καλύπτουν ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις, δυσχεραίνοντας έτσι τις μετακινήσεις τους και συνεπώς τη μετάβασή τους στη ΔΟΥ Πρέβεζας, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο για τους κατοίκους των ορεινών και ημιορεινών περιοχών του Νομού Άρτας.Ο βουλευτής για τους λόγους αυτούς ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να εξετάσει τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στην οικονομική, παραγωγική και επαγγελματική δραστηριότητα ενός ολόκληρου Νομού και καλεί τον Υπουργό να επανεξετάσει τον προωθούμενο σχεδιασμό για τη ΔΟΥ Άρτας, προκειμένου να μην επηρεαστεί η λειτουργία της με την αφαίρεση των δύο αυτών τμημάτων της.Παράλληλα ο βουλευτής, για το συγκεκριμένο θέμα, συναντήθηκε σήμερα 16/5/2013 με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη και του εξέφρασε την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας και της παραμονής των ελεγκτικών και δικαστικών υπηρεσιών στη ΔΟΥ Άρτας. Ο κ. Γενικός ανέφερε στο βουλευτή ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.Ο βουλευτής σημείωσε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα σε όλα τα επίπεδα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε η πολυσυζητημένη συγχώνευση των φορέων διαχείρισης

Περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε η πολυσυζητημένη συγχώνευση των φορέων διαχείρισης μεταξύ αυτών και ο φορέας του Αμβρακικού κόλπου. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, ο πρόεδρος έχει υποβάλλει την παραίτηση του χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει αποδεκτή από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ γενικά υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον του φορέα. Μετά την παύση πληρωμών μέχρι νεωτέρας που αποφάσισε το ΥΠΕΚΑ, απόφαση που κοινοποίησε προς όλους τους Φορείς Διαχείρισης προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας προκειμένου να γίνει έλεγχος για την χρηστή δημοσιονομική διαχείριση των επιχορηγούμενων κονδυλίων, έχει σαν αποτέλεσμα ο Κόλπος από τις 20 Απριλίου να είναι αφύλακτος. Οι εργαζόμενοι στον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού υποστηρίζουν πως ο Φορέας δεν θα συγχωνευτεί αλλά θα κλείσει οριστικά στο πλαίσιο των περικοπών της Κυβέρνησης. Ωστόσο το Υπουργείο Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει για τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού ότι προχωρά το σχέδιο συγχώνευσής του και όχι παύσης λειτουργίας του. Να σημειώσουμε το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Φορέας διαχείρισης όλα αυτά τα χρόνια αφού έχουν αυξηθεί σημαντικά τα πλήγματα που δέχεται ο Κόλπος και τα οποία προέρχονται κυρίως από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Δημοτική Ραδιοφωνία

Διακοπή νερού αύριο στο Νεοχωρόπουλο!

Σύνδεση νέου τροφοδοτικού αγωγού


Τεχνικές εργασίες για τη σύνδεση του νέου τροφοδοτικού αγωγού του Τοπικού Διαμερίσματος Νεοχωρόπουλου θα πραγματοποιηθούν αύριο από το Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.Λόγω των εργασιών αυτών θα γίνει διακοπή τροφοδοσίας στη δεξαμενή χαμηλής πίεσης από τις δέκα και μισή το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.Στο διάστημα αυτό υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί μείωση πίεσης στην υδροδότηση ή και διακοπή του νερού στα σημεία που υδροδοτούνται από τη συγκεκριμένη δεξαμενή και πιο συγκεκριμένα στα χαμηλά σημεία του οικισμού και σε όσα βρίσκονται κοντά στην Βλαχόστρατα.Η αποκατάσταση της υδροδότησης θα γίνει σταδιακά μετά την αποπεράτωση των εργασιών.

Εκδήλωση του επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ο ΕΦΕΠΑΕ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του προγράμματος :«Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε ΒΕ.ΠΕ και επιχειρηματικά Πάρκα» την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα 18:00 στο ΕΑΝΚΙ Λιμνοπούλα, Ιωάννινα.Το πρόγραμμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες υφιστάμενων μεταποιητικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για να μετεγκατασταθούν σε περιοχές Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας.

Πρεμιέρα την Παρασκευή στις Πανελλαδικές με Νεοελληνική Γλώσσα

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας ανοίγει αύριο, Παρασκευή, η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά μετά και από την απόφαση των καθηγητών, οι οποίοι είναι ωστόσο επιστρατευμένοι, για αναστολή της απεργίας.Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που συνεδρίαζαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αποφασίστηκε -μετά από θυελλώδεις συζητήσεις, ανατροπές και αντεγκλήσεις- ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία.Συνεκτιμώντας το γεγονός της επιστράτευσης, αλλά και την αρνητική στάση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για απεργίες μέσα στις εξετάσεις, κατέληξαν στην απόφαση να μην προχωρήσουν σε απεργία.Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, το οποίο είχε εισηγηθεί -πριν την επιστράτευση- την πραγματοποίηση απεργιών, επανήλθε αργά χθες το βράδυ ζητώντας να ψηφίσουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργίες.Μόλις 18 πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία, 9 κατά και 57 ψήφισαν λευκό. 'Ετσι, δεν διαμορφώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για να προχωρήσουν οι καθηγητές σε απεργία.Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεχίσει σήμερα τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα. Μετά τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής ΑριστεράςΠαράλληλα, για αύριο το απόγευμα σχεδιάζεται συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει για να επανεξετάσει τις εξελίξεις, ενώ μελετά και άλλες κινητοποιήσεις.

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο

Σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, στις 7:30 μμ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας με 32 θέματα στην ημερήσια διάταξη.Να θυμίσουμε πως πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση μετά την δήλωση του Δημάρχου Δημήτρη Ρογκότη  ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του 2014.

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη χθες το βράδυ, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 34χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος, διότι μετέφερε, κρυμμένα στην καμπίνα του τράκτορα επτακόσια είκοσι (720) πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν διέθετε τα νόμιμα παραστατικά.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το φορτηγό όχημα και η ποσότητα των τσιγάρων.

Πρωτοβουλίες για την πρόληψη των «εισαγόμενων» πυρκαγιών

Στην περιφέρεια Αργυροκάστρου ο Γενικός Γραμματέας


Η ενίσχυση των δομών συνεργασίας για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων και δράσεων με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ελληνοαλβανική μεθόριο ήταν το αντικείμενο διακρατικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου της Αλβανίας.Η επίσκεψη κλιμακίου με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη, στην περιφέρεια Αργυροκάστρου και την επαρχία κάτω Δερόπολης εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει ξεκινήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με στόχο την αρτιότερη οργάνωση και τη συνεργασία όλων κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Έτσι, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στα τέλη Απριλίου, με όλους τους αρμόδιους φορείς όπου εξετάστηκε ο σχεδιασμός δράσεων για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών κρίθηκε σκόπιμη η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα στην περιφέρεια Αργυροκάστρου προκειμένου με τις τοπικές αρχές να συζητήσουν και να εδραιώσουν περαιτέρω τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο να περιοριστούν οι πυρκαγιές που θα περάσουν φέτος τα σύνορα.Ο Γενικός Γραμματέας, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στο Αργυρόκαστρο Νικ. Κοτροκόη, τον Γενικό Διευθυντή Δασών& Αγροτικών Υποθέσεων Δημ. Ζήκο και τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Δημ. Αναγνωστάκη έγινε δεκτός από την Περιφερειάρχη Αργυροκάστρου Μιμόζα Τσόμο στο γραφείο της όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Τεπελενίου, Αργυροκάστρου και Πρεμετής καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.«Επιδιώξαμε αυτή τη συνάντηση γιατί η μεγάλη κοινή συνοριογραμμή των 170 και πλέον χιλιομέτρων επιβάλει τη στενή συνεργασία ώστε ο αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί κάθε καλοκαίρι για την προστασία του δασικού μας πλούτου αλλά και της ζωής και της περιουσίας των πολιτών να δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας στη διάρκεια της σύσκεψης και ζήτησε από την περιφερειάρχη να ενεργοποιήσει άμεσα τους μηχανισμούς που διαθέτει ώστε να συνδράμει από την πλευρά της τόσο στην πρόληψη όσο και στην κατάσβεση των πυρκαγιών. «Ελπίζω να εγκαινιάσουμε μια γόνιμη περίοδο με τις λιγότερες πυρκαγιές και όταν αυτές θα υπάρξουν να παρέμβουμε εν τη γενέσει τους», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας.Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα και τον Διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών για τη μέχρι τώρα συνεργασία και δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να συνδράμει με όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό που διαθέτει ώστε το φετινό καλοκαίρι να περιοριστούν στο ελάχιστο οι πυρκαγιές στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Παράλληλα ζήτησε να ενισχυθεί η βοήθεια από την ελληνική πλευρά με υλικοτεχνική υποδομή καθώς το Αλβανικό πυροσβεστικό σώμα παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε αντιπυρικό εξοπλισμό δεσμεύτηκε δε πως θα υποβάλει σχετικό αίτημα μέσω του Έλληνα προξένου προκειμένου να ενισχυθεί η περιοχή με πυροσβεστικά οχήματα από τον εξοπλισμό που αποσύρουν οι ελληνικές αρχές. Τέλος, η κα. Τσόμο συμφώνησε με την άποψη του Γενικού Γραμματέα ότι απαιτείται να εδραιωθεί περαιτέρω η επιμέρους διασυνοριακή συνεργασία και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερες κοινές δράσεις μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Interreg και δεν παρέλειψε να εξάρει τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει με τον Έλληνα πρόξενο με στόχο την προώθηση ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή.Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας με τον Γενικό Πρόξενο επισκέφθηκαν το γραφείο του έπαρχου της Κάτω Δερόπολης όπου μαζί με τους έπαρχους Άνω Δερόπολης και Πωγωνίου συζήτησαν τα μέτρα πρόληψης για τις πυρκαγιές αλλά και ζητήματα που αφορούν στις υποδομές και συμβάλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Οι ακρίτες της Ηπείρου ζουν με το φόβο και επαγρυπνούν!

➤ Δήμοι της μεθορίου θα αποκλείσουν συμβολικά τις διόδους των συνόρων

 Με το ένα μάτι… ανοιχτό κοιμούνται τελευταία οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι στα ακριτικά χωριά της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, μετά το πρόσφατο στυγερό έγκλημα στα Κτίσματα Πωγωνίου, ο δράστης του οποίου απολογείται σήμερα.Ο κόσμος φοβάται για την ασφάλειά του, αφού όπως ήδη έχει αναφερθεί, η αστυνόμευση στη μεθόριο δεν είναι επαρκής, λόγω του κλεισίματος στρατιωτικών φυλακίων αλλά και της έλλειψης της απαιτούμενης αστυνομικής δύναμης, μετά την μετακίνηση πολλών ανδρών της ΕΛ.ΑΣ στον Έβρο.Βέβαια, περισσότερα είναι τα εγκλήματα που καταγράφονται στις πόλεις, όμως ποιος μπορεί να αδικήσει τους κατοίκους στα ακριτικά χωριά του Νομού Ιωαννίνων, που ζητούν απ’ την Πολιτεία περισσότερη αστυνόμευση και τα βράδια παραμένουν σε επιφυλακή, φοβούμενοι το χειρότερο!

Βλέπουν εισβολείς
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα έχουν υπάρξει περιπτώσεις με καταγγελίες για ύποπτες κινήσεις και θορύβους τις νύχτες έξω από σπίτια, προφανώς από κακοποιούς ή λαθρομετανάστες, οι οποίες δεν επαληθεύτηκαν! Δικαιολογούνται όμως απ’ την ανησυχία των καταγγελλόντων για την ασφάλεια των ίδιων και των οικογενειών τους.

Αρνητικές επιπτώσεις
Η ανασφάλεια που βιώνουν αυτό το διάστημα οι εναπομείνατες κάτοικοι στα ακριτικά χωριά ιδίως της περιοχής του Πωγωνίου, ενδέχεται να έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες όσον αφορά το μέλλον της. Κι αυτό γιατί ενδέχεται αρκετοί πολίτες, κυρίως οι πιο ηλικιωμένοι, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας πιο ασφαλείς τόπους κατοικίας.Τον φόβο αυτό εκφράζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του και ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, ο οποίος χαρακτηρίζει ως τραγική την κατάσταση σήμερα στο Δήμο Πωγωνίου και σημειώνει ότι, αν δεν προστατευθούν οι ορεινές περιοχές μας, σύντομα θα ερημώσουν εντελώς.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», ΝΠΔΔ του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης διοργανώνουν στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης στις 17 Μαΐου 2013 δράσεις που θα περιλαμβάνουν μέτρηση αρτηριακής πίεσης και ενημέρωσης του κοινού για την υπέρταση.Στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα από 10.00π.μ. έως 13.00μ.μ. στην Πλατεία Πύρρου Ιωαννίνων(Κεντρική Πλατεία).

Μήνυμα Β.Τσίλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Τις ευχές της για επιτυχία στους μαθητές που μπαίνουν στη «μάχη» των Πανελλαδικών Εξετάσεων δίνει η Αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα Παιδείας Παρασκευή Τσίλη.Η κ. Τσίλη τονίζει ότι η παιδεία αποτελεί την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και εύχεται σε όλους τους μαθητές της περιοχής δύναμη κι επιτυχία.Αναλυτικά στο μήνυμά της αναφέρει:"Σε όλους εσάς που από αύριο μπαίνετε στη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εύχομαι δύναμη και επιτυχία.Η επιτυχία σας θα αποτελέσει δικαίωση των κόπων και της προσπάθειας που κάνατε όλα τα προηγούμενα χρόνια.Η είσοδος σας στην ακαδημαϊκή κοινότητα θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές και θα σας δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσετε τη γνώση, να ζήσετε νέες εμπειρίες και να αποκτήσετε τα κατάλληλα εφόδια για να κτίσετε το δικό σας μέλλον, αλλά και το μέλλον του τόπου μας. Γιατί η παιδεία είναι η μόνη μας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο"
.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κακαβιά για την ενίσχυση της αστυνόμευσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κακαβιά την Κυριακή 26 Μαίου, στις 11.00 το πρωί και αίτημα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή προς το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, στην έκτακτη συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας, μετά την δολοφονία των δύο ηλικιωμένων από το 30χρονο δράστη, που αναμένεται να απολογηθεί στον Ανακριτή σήμερα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή εργάτης καθαριότητας

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δίνει εργάτης καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος, κατά τη διάρκεια της εργασίας του.Το απόγευμα της Τρίτης το απορριμματοφόρο έκανε το καθιερωμένο του δρομολόγιο στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας όταν στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, έπεσε με ταχύτητα ΙΧ.Ο εργάτης που ήταν όρθιος στο πίσω μέρος του οχήματος τραυματίστηκε σοβαρά στα δυο του πόδια. Αμέσως με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν το θύμα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

ert.gr

Σύλληψη στην Κακαβιά διεθνώς διωκόμενου Αλβανού

Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης
Συνελήφθη  το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών (κοκαΐνης), κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2007 στην Ιταλία.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Μακρύς ο δρόμος για το Πολυτεχνείο

Ένα βήμα εμπρός και ένα βήμα πίσω από την βασική επιδίωξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των τοπικών αρχών και φορέων είναι το νέο Προεδρικό Διάταγμα που υποβλήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Παιδείας μετά τις αντιδράσεις και τις πιέσεις που δέχθηκε όταν έγινε γνωστό το αρχικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που έφτασε για έλεγχο νομιμότητας στο ΣτΕ την περασμένη Παρασκευή, το απέσυρε και το βράδυ της Δευτέρας υπέβαλε νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.Σε αυτό, αντίθετα με το πρώτο, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών δεν καταργείται, αλλά τοποθετείται ως μοναδικό Τμήμα της Σχολής Αρχιτεκτόνων που θα αρχίσει να λειτουργεί από το 2015.Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε εν μέρει όμως τις πρυτανικές αρχές, αφού ναι μεν η Αρχιτεκτονική παραμένει, ωστόσο τα άλλα δύο Τμήματα που σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου και τον σχεδιασμό που υπάρχει όλα τα τελευταία χρόνια θα αποτελούσαν μαζί με αυτή την Πολυτεχνική Σχολή, εντάσσονται πλέον σε Σχολή Θετικών Επιστημών.Αυτό σημαίνει ότι εμμέσως η ίδρυση Πολυτεχνείου είτε παραπέμπεται στις καλένδες είτε θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο από όσο ήλπιζαν οι τοπικοί φορείς.«Θα μπορούσε και θα ήταν πιο ορθό ακαδημαϊκά το Τμήμα Αρχιτεκτονικής να ενταχθεί μαζί με τα Τμήματα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Μηχανικών Πληροφορικής σε μία Πολυτεχνική Σχολή. Αυτό ήταν το προφανές και το ακαδημαϊκά ορθό. Η Πρυτανεία επιμένει να ισχύσει η απόφαση της Συγκλήτου και να επικρατήσει το ορθό. Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν ικανοποιεί το λογικό, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν πολύπλοκες σκέψεις, προκειμένου να μπει κανείς σε μία τέτοια λογική. Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις δεν είναι ειλημμένες, αλλά αν τελικά δεν γίνει αυτό που πρέπει, θα δούμε τι θα κάνουμε και είμαστε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και τα μέσα που μας δίνει ο Νόμος», σημείωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.Για τις εξελίξεις έχουν ενημερωθεί εκ νέου οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και όλοι οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς.Το βέβαιο είναι πως η πρακτική που ακολούθησε το Υπουργείο Παιδείας ως σήμερα δείχνει ότι προσπαθεί να αποφύγει την ίδρυση και λειτουργία Πολυτεχνείου στα Γιάννενα, τουλάχιστον άμεσα.Εξάλλου, είναι ενδεικτικό ότι το αρχικό Προεδρικό Διάταγμα αποσύρθηκε όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας ζήτησε την απόφαση της Συγκλήτου, η οποία και απουσίαζε από τον «φάκελο» του Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Μ. Κασσής: «Κάτι από Πολυτεχνείο…»
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ερμηνεία που δίνει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, αποδίδοντας την αλλαγή στις αντιδράσεις του τελευταίου διαστήματος, ενώ και αυτός από την πλευρά του δηλώνει πως υπάρχουν ακόμη σημεία που πρέπει να ξεκαθαριστούν.«Καταρχήν, είναι θετική εξέλιξη ότι στο νέο προωθούμενο Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας, φέρεται να περιλαμβάνεται, πως η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του, προβλεπόμενου στο Π.Δ. 173/2009, Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα γίνει από το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016.Αποδεικνύεται, όμως, πως οι προφορικές διαβεβαιώσεις του Υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου προς τους βουλευτές της ΝΔ και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, που τόσο προβλήθηκαν από τους ίδιους, περιορίστηκαν μόνο σε αυτό το θέμα, διότι όπως αναφέρει το σύνολο του Τύπου «τροποποιήθηκε το άρθρο 2 του σχεδίου διατάγματος που αρχικά προέβλεπε ότι «το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που δεν λειτουργεί, καταργείται»». Κάπου, κάποιοι είπαν μισές αλήθειες…», σημειώνει στη δήλωσή του και συνεχίζει: «Η ομόθυμη αντίδραση από τους φορείς και την κοινωνία των Ιωαννίνων έφερε την αλλαγή αυτή, που δίνει «Κάτι από πολυτεχνείο».Και το λέω αυτό, διότι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Μηχανικών Πληροφορικής.Για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής απαιτούνται τρία τμήματα και είναι απορίας άξιον πως θα γίνει αυτή, αν τα παραπάνω τμήματα μεταφερθούν στην Φυσικομαθηματική Σχόλη, όπως λέγεται, που είναι 4ετους φοίτησης!Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα πολυτεχνικό τμήμα Αρχιτεκτόνων, χωρίς να έχουμε συνολικά Πολυτεχνική Σχολή… Η προχειρότητα και ο εμπαιγμός της κοινωνίας των Ιωαννίνων πρέπει να τελειώσουν και αν κάτι κερδήθηκε από την όλη ιστορία, είναι πως με σύμπνοια και αλληλεγγύη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα σαν κοινωνία.Επιπλέον, θέλω να τονίσω πως ελπίζω οι επικριτές μου, για «πρώιμη αντίδραση» αναφορικά με το πρώτο Π.Δ., να έμαθαν πως κερδίζονται οι μάχες, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και να συνεχίσουμε όλοι μαζί για την πλήρη δικαίωση των διεκδικήσεων του Πανεπιστημίου που είναι και δίκαιες και ωφελούν τον τόπο».

ΕΛΕΥΘΡΙΑ

O Νίκος Χριστοδουλάκης στο Καλπάκι σε ημερίδα ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. Πωγωνίου!!!Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα την 25-5-2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 στο Καλπάκι Ιωαννίνων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Πωγωνίου με θέμα:«Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Ήπειρο» Ομιλητές:
1.Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην υπουργός με θέμα: «Βιομηχανικές περιοχές για ανάπτυξη και όχι εκμετάλλευση».
2.Γιώργος Ρωμανιάς, Επιστημονικός συνεργάτης Γ.Σ.Ε.Ε. σε θέματα εργασιακά ασφαλιστικά με θέμα: «Οι επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις στα πλαίσια της Ε.Ο.Ζ».

Σε...«μνημονιακή» αναμονή η αναδιοργάνωση των Χημικών Υπηρεσιών της Ηπείρου!!!


Αόριστα και χωρίς ουδεμία δέσμευση για το μέλλον και την οργάνωση των Χημικών Υπηρεσιών της Ηπείρου απάντησε το Υπουργείο Οικονομικών στην κοινή ερώτηση των Ηπειρωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ‘Όλγας Γεροβασίλη, Χρήστου Μαντάκαι Κώστα Μπάρκα σχετικά με τη διαφαινόμενη «Σοβαρή υποβάθμιση της Χημικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και τις καταργήσεις των Χ.Υ Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας».Παρ ότι όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών η αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους μελετήθηκε από την «Επιτροπή για την αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων φορέων του» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν δίνονται στοιχεία στη δημοσιότητα. Οι τελικές αποφάσεις, όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών ,για την αναδιάρθρωση του Γ.Χ.Κ έχει ως γνώμονα «την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες της οικονομίας της χώρας και του κοινωνικού συνόλου».Είναι εμφανές ότι το Υπουργείο Οικονομικών εναρμονισμένο πλήρως στις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, δεν δεσμεύεται για τη διατήρηση των Χ.Υ Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας και τη μη υποβάθμιση της Χ.Υ Ιωαννίνων. Η προστασία της υγείας των Ηπειρωτών, ο έλεγχος των τροφίμων, των αλκοολούχων ποτών, αναψυκτικών και των εμφιαλωμένων νερών από τους ΕΦΕΤ της Δυτικής Ελλάδας, η εργαστηριακή υποστήριξη στο θέμα των ΧΥΤΑ, η ποιότητα του νερού στα Νοσοκομεία της Ηπείρου δείχνουν να είναι ήσσονος σημασίας για το Υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση .

Θύμα τροχαίου έπεσε νεαρό ζαρκάδι στην Εθνική Ιωαννίνων – Κακαβιάς

Τυχερό μέσα στην ατυχία του, τουλάχιστον τις πρώτες κρίσιμες ώρες στάθηκε ένα νεαρό αρσενικό ζαρκάδι που έπεσε θύμα τροχαίου λίγο πριν τη διασταύρωση προς Κτίσματα στην Εθνική Ιωαννίνων – Κακαβιάς. Το άτυχο ζώο εντόπισε πλήρωμα περιπολικού, που ειδοποίησε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή. Το ζαρκάδι μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της θηροφυλακής στα Ιωάννινα όπου έτυχε της παροχής των πρώτων βοηθειών από συνεργείο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ιωαννίνων. Όπως διαπιστώθηκε το ζώο έφερε πολλαπλά χτυπήματα από διερχόμενο αυτοκίνητο, ωστόσο σύμφωνα με την πρώτη εικόνα των κτηνιάτρων δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του. Σε επικοινωνία της Θηροφυλακής με εκτροφείο ζαρκαδιών στην περιοχή των Γρεβενών αποφασίστηκε η μεταφορά του άτυχου ζώου προκειμένου να συνεχιστεί η περίθαλψη, ενώ δεν αποκλείεται να μεταφερθεί και στο εργαστήριο κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για μία πιο λεπτομερή εξέταση. Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Ε’ ΚΟΗ Κ. Τσιάμη το ζώο στάθηκε αρκετά τυχερό μέσα στην ατυχία που είχε, αφού με τη φροντίδα των αστυνομικών στην αρχή και των κτηνιάτρων στη συνέχεια απέφυγε τα χειρότερα τις δύσκολες πρώτες ώρες. Ωστόσο, πρόσθεσε πως επειδή ο αριθμός των ζαρκαδιών έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην ευρύτερη περιοχή, όπως και οι πληθυσμοί άλλων ειδών της πανίδας, οι οδηγοί που κινούνται σε επαρχιακούς οδικούς άξονες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή συγκρούσεων με διερχόμενα ζώα. «Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός του Ι.Χ φοβήθηκε τυχόν συνέπειες που θα είχε και εγκατέλειψε το ζώο και δεν το βοήθησε. Γενικότερα όμως θα πρέπει οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί, όχι μόνο για να μην χαθούν κάποια είδη της άγριας πανίδας, αλλά και για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο», σημείωσε

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ