Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Σχέδιο Αθηνά:Ανακλήθηκε το ΠΔ γα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

Το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε δύο από τα 36 Προεδρικά Διατάγματα του σχεδίου Αθηνά για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, καθώς αυτό «κρίθηκε αναγκαίο», σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα του υπουργείου.Το πρώτο διάταγμα που ανακλήθηκε αφορά την ίδρυση Τμημάτων, ανασυγκρότηση και συγκρότηση των Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το δεύτερο αφορά «τη μετονομασία και κατάργηση Τμημάτων και ίδρυση - συγκρότηση, κατάργηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».Πριν από λίγες μέρες το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμα τέσσερα από τα 36 διατάγματα που αφορούσαν: 1) την ίδρυση Σχολών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 2) την ίδρυση - συγκρότηση Σχολών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 3) την ίδρυση - συγκρότηση Σχολών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και 4) την ίδρυση Σχολής Καλών Τεχνών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.Στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν διαβιβαστεί από το υπουργείο Παιδείας,στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά, 23 σχέδια διαταγμάτων που αφορούν τα ΑΕΙ και 13 που αφορούν τα ΤΕΙ, 36 συνολικά.Οι σύμβουλοι Επικρατείας συνεχίζουν την νομοπαρασκευαστική επεξεργασία των υπολοίπων σχεδίων διαταγμάτων και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση των σχετικών γνωμοδοτήσεων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Λεωφορείο στις φλόγες στην Εγνατία Οδό!!!

Μετέφερε Ρώσους τουρίστες!
Στις φλόγες παραδόθηκε λεωφορείο,που μετέφερε Ρώσους τουρίστες, το οποίο κινούνταν στην Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα,σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,η φωτιά ξέσπασε την ώρα που το λεωφορείο βρίσκονταν κοντά στο Βασιλικό Θεσπρωτίας και έχει καεί ολοσχερώς!!!Όλοι οι Ρώσοι είναι καλά στην υγεία τους, καθώς πρόλαβαν και κατέβηκαν από το όχημα.Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και πυροβεστικά οχήματα.Η κυκλοφορία στη Εγνατία Οδό έχει προς το παρόν διακοπεί.

Σημαντικά προβλήματα για τα σούπερ μάρκετ «Παύλου» και «Παμβώτις»

Μπορεί αρχικά τα σούπερ μάρκετ να άντεχαν στην κρίση, αλλά οι αντοχές τους πια μειώνονται. Τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν ότι οι έλληνες καταναλωτές αναγκάζονται να περιστείλουν δραστικά ακόμη και τις δαπάνες για βασικά είδη, καθώς ο όγκος των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ υποχώρησε τον Ιανουάριο σε ποσοστό περίπου 15% σε σύγκριση με τον περσινό Ιανουάριο.Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο ανταγωνισμός γίνεται ακόμη πιο αδυσώπητος, με τις πολυεθνικές εταιρίες σούπερ μάρκετ να προσπαθούν να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο της «πίτας», εξοβελίζοντας τα τοπικά σούπερ μάρκετ, τα οποία λόγω της μικρής τους δυναμικής είναι και πιο ευάλωτα.Στα Γιάννενα, ο «οδικός» χάρτης των σούπερ μάρκετ έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια για λόγους που δεν ερμηνεύονται αποκλειστικά και κατ’ ανάγκη μόνο από τις τάσεις της αγοράς. Το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας άρχισε να αλλάζει όψη, μετά τη χρεοκοπία της αλυσίδας «Ατλάντικ» που έφερε στην πόλη μας τον Όμιλο Μασούτη από τη Βόρεια Ελλάδα. Η Ήπειρος αποτελούσε πάντα για τον όμιλο αυτόν ένα βασικό πεδίο για τον αναπτυξιακό του σχεδιασμό. Δοθείσης της ευκαιρίας, προχώρησε στην αγορά του πάγιου εξοπλισμού έξι καταστημάτων της «Ατλάντικ» σε Γιάννενα, Πρέβεζα και Άρτα. Εντός του 2012, άρχισε να «φλερτάρει» με μια μικρή τοπική αλυσίδα, τα σούπερ μάρκετ Παύλου. Κατάφερε τελικά να απορροφήσει στο δίκτυο της τρία καταστήματα της αλυσίδας, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια εταιρία της λιανικής που σε καιρό κρίσης γιγαντώνεται.Και ενώ η γιαννιώτικη αλυσίδα «Παύλου» προσπαθούσε να ενισχύσει τη ρευστότητά της με την πώληση κάποιων καταστημάτων της, και δη των πιο «δυνατών» τους, οι άλλες δύο γιαννιώτικες αλυσίδες, του «Παπαγεωργίου» και του «Παμβώτις» επέλεξαν τον δρόμο της επέκτασης και της δημιουργίας νέων καταστημάτων. Η συνταγή αυτή όμως φαίνεται ότι είχε διαφορετικά αποτελέσματα στην κάθε περίπτωση. Η αλυσίδα «Παπαγεωργίου» άνοιξε πέρσι το νέο της κατάστημα στη λεωφόρο Δωδώνης (σε κτίριο όπου στεγαζόταν το «Ατλάντικ»), με ικανοποιητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ σε δύο μήνες ετοιμάζεται να εγκαινιάσει κι άλλο κατάστημα στην Ανατολή (σε κτίριο όπου στεγαζόταν κατάστημα «Παύλου»), με την ιδιοκτησία να είναι αισιόδοξη. Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Βασίλης Παπαγεωργίου φημίζεται εξάλλου για τα προσεκτικά του βήματα στο λιανεμπόριο.

Κατάστημα… τεσσάρων μηνών!
Τα επιχειρηματικά σχέδια, αντιθέτως, της εταιρίας «Παμβώτις» των Υιών Δ. Κρανά δεν φαίνεται να βγαίνουν. Το νέο της κατάστημα επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αθηνών έβαλε λουκέτο πριν από δύο εβδομάδες. Τα εγκαίνιά του είχαν γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου. Μέσα σε τέσσερις μήνες δηλαδή μια επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τινάχτηκε στον αέρα, δημιουργώντας τις ανάλογες συνέπειες στην αγορά. Σήμερα, τα σούπερ μάρκετ «Παμβώτις», που τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν κατακόρυφα σε διάφορες γειτονιές, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω και του μεγάλου δανεισμού της εταιρίας από τράπεζες. Αυτή τη στιγμή μελετώνται διάφορα σενάρια διάσωσης της επιχείρησης, με γνωστό έμπορο της πόλης να εμφανίζεται πρόθυμος για συνεργασία.Όσο για τα σούπερ μάρκετ «Παύλου», την τελευταία εβδομάδα βιώνουν μια νέα, ιδιαίτερα δύσκολη περιπέτεια. Τα καταστήματά τους δεν λειτουργούν. Στην είσοδό τους υπάρχουν σημειώματα στα οποία αναγράφεται «κλειστό λόγω ανακαίνισης» ή «κλειστό λόγω απογραφής». Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπόν Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων κατήγγειλε δε ότι η επιχείρηση έκλεισε τα καταστήματα, χωρίς να ενημερώσει τους εργαζόμενους. Από την εταιρία δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν ξανά ορισμένα από τα καταστήματα, σύμφωνα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Το μέλλον των υπολοίπων παραμένει άγνωστο.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -Επιπτώσεις αποσπάσεων στον Έβρο στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Ένωσή μας ,χωρίς να το θέλει γίνεται προφήτης κακών εξελίξεων. .
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον εξοστρακισμό μεγάλου αριθμού Αστυνομικών από την πολύπαθη και ακριτική Ήπειρο για την"αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών" στον Έβρο , πέτυχε εκτός από το "καθάρισμα" μερικών οικοδομικών τετραγώνων στην πρωτεύουσα , να αφήσει απροστάτευτους ανήμπορους πολίτες που πέφτουν στα νύχια αδίστακτων κακοποιών οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα ή διέρχονται από την περιοχή μας .Σε μια χρονική περίοδο που η εγκληματικότητα έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο και ενώ η περιοχή μας είναι μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου όπλων και ναρκωτικών το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών κλονίζεται, οι υπηρεσίες μας κινδυνεύουν με λουκέτο ενώ μερικές από αυτές λειτουργούν πλέον στα «χαρτιά» .Αποκορύφωμα ο αποτρόπαιος και άδικος θάνατος δύο συμπατριωτών μας σε ένα ειδεχθές έγκλημα που έλαβε χώρα στην ακριτική περιοχή της Ελληνοαλβανικής μεθορίου.Με σωρεία εγγράφων μας είχαμε επισημάνει στην πολιτική και φυσική ηγεσία , τον κίνδυνο που ελλοχεύει ενώ με ψήφισμα όλων των πρωτοβαθμίων ενώσεων Ηπείρου στις 2-08-2012 είχαμε ενημερώσει τον Ηπειρώτικο λαό πως το αγαθό της ασφάλειας κινδυνεύει.Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους συγγενείς των θυμάτων.

Σε κανονικούς ρυθμούς και πάλι η κυκλοφορία στο κέντρο των Ιωαννίνων

Η πόλη των Ιωαννίνων, ξαναβρίσκει σιγά-σιγά τους κανονικούς της ρυθμούς. Με το δημοσιοποιήθηκε από το EpirusGate -σε πανελλαδική αποκλειστικότητα- η είδηση ότι συνελήφθη ο Αλβανός δολοφόνος και έφυγαν τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. από την πόλη, οι δρόμοι των Ιωαννίνων ξαναγέμισαν αυτοκίνητα. Αν και μεσημέρι, ξεμύτισαν οι πρώτοι Γιαννιώτες για τον μεσημεριανό τους παραλίμνιο περίπατο ενώ αναμένονται και οι απογευματινοί προκειμένου να απολαύσουν το καφεδάκι τους!

Δεν είναι δραπέτης των Φυλακών Τρικάλων ο συλληφθείς- μακελάρης των Ιωαννίνων!

30χρονος Αλβανός είναι τελικά ο συλληφθείς δολοφόνος των Κτισμάτων, ο οποίος πριν από λίγη ώρα στη διασταύρωση Πεδινής, έπεσε στα χέρια των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Δεν είναι κάποιος από τους καταζητούμενους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και ο ίδιος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει εκτίσει ποινή στη χώρα μας και έχει αποφυλακιστεί από τις φυλακές Ναυπλίου. Σεβόμενοι το έργο της προανάκρισης -αν και γνωρίζουμε δεν σας αποκαλύπτουμε περαιτέρω στοιχεία- σας λέμε απλά πως δεν αποκλείεται να είχε συνεργάτες στην περιοχή, οπότε να προκύψουν κι άλλα... "λαβράκια".

Τον σκότωσε ανήμερα της γιορτής του!

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Συνελήφθη πριν λίγο στην Πεδινή Ιωαννίνων ο Αλβανόςπου τα ξημερώματα στα Κτίσματα Ιωαννίνων σκότωσε ζευγάρι ηλικιωμένων για να τους ληστέψει. Το περιστατικό έγινε μέσα στο σπίτι τους δίπλα από το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο που καταργήθηκε, αφήνοντας τη μεθόριο στο έλεος των Αλβανών κακοποιών. Ο συνταξιούχος οικοδόμος Θωμάς Χάϊδος ανήμερα της γιορτής του χτυπήθηκε την ώρα που κοιμόταν, με βαρύ αντικείμενο από τον Αλβανό όπως και η γυναίκα του. Στη συνέχεια και οι δυο γνώρισαν ασφυκτικό θάνατο με μαξιλάρι. Αμέσως μετά ο Αλβανός διέφυγε με το αγροτικό αυτοκίνητο του οικοδόμου, έφθασε μέχρι τα Γιάννενα αλλά στην πλατεία Πάργης στις 4 τα ξημερώματα έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε έναν μαντρότοιχο, εγκαταλείποντας το κλεμμένο όχημα. Ο ίδιος Αλβανός χθες βράδυ την ώρα του τελικού κυπέλου Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης μπήκε στα Κτίσματα στο καφενείο ιδιοκτησίας Μήτση, με δυο χειροβομβίδες και απείλησε τους θαμώνες για να τους ληστέψει. Οι πιο νεότεροι όμως θεώρησαν πως οι χειροβομβίδες είναι ψεύτικες και κινήθηκαν εναντίον του με αποτέλεσμα ο δράστης να τρέξει προς τα έξω και να πετάξει στο χώμα τη μια χειροβομβίδα που όμως δεν έσκασε. Ο ίδιος Αλβανός όμως λιγο αργότερα εισέβαλε στο σπίτι του συνταξιούχου οικοδόμου κάνοντας τους δυο φόνους.

Μέχρι και υλικό καμερών εξέταζε πριν λίγο η ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα

Μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια εξέταζαν σχολαστικά από το πρωί στα Γιάννενα οι άνδρες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο αυτό, εξέτασαν σχολαστικά και υλικό από παρακείμενες -προς το δρομολόγιο που ακολούθησε ο μακελάρης- επιχειρήσεις στο κέντρο των Ιωαννίνων. Όμως το υλικό ήταν θολό και τα ευρήματα δεν ήταν τα επιθυμητά. Το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά στα Γιάννενα αξοποιήθηκε υλικό καμερών, όχι από τα εγκληματολογικά της Αθήνας αλλά από το τοπικό υπηρεσιακό δυναμικό.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΚΤΙΣΜΑΤΑ- Ως πελάτης μπήκε στην ταβέρνα ο μακελάρης

Χθες βράδυ, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, στην κεντρική ταβέρνα των Κτισμάτων (του Μήτσου) οι λιγοστοί θαμώνες παρακολουθούσαν με αγωνία στην τηλεόραση την παράταση του τελικού Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός. Σχεδόν ταυτόχρονα με το γκολ του Τζιμπούρ, μπήκε στο καφενείο ένας άγνωστος πελάτης γύρω στα 25 με γκρι μπουφάν, μαύρο παντελόνι που κρατούσε ένα κόκκινο σακίδιο (τύπου POLO). Κάθισε μόνος του στη γωνία και σχεδόν πέρασε απαρατήρητος, αφού όλοι είχαν αγωνία για το ματς. Παρήγγειλε μια μπύρα και έδειχνε να βρίσκεται στον κόσμο του, αφού ούτε μίλησε με κανέναν αλλά και ούτε χάζευε το ματς. Κάποια στιγμή στο μαγαζί (ανάμεσα στα δύο πέναλτι που έγιναν αλλά δόθηκε μόνο του ΟΣΦΠ) η ένταση ανέβηκε για την ορθότητα των αποφάσεων του διαιτητή. Εκεί λοιπόν ο δράστης σηκώθηκε όρθιος και ΜΕ ΟΧΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ τους φώναξε: "ΛΗΣΤΕΙΑ!!! Δώστε τώρα ό,τι έχετε πάνω σας". Χωρίς πλάκα, κανείς δεν τον πήρε στα σοβαρά, όμως αρπάζοντας μια τσάντα και ξεπροβάλλοντας μια χειροβομβίδα όλοι κατάλαβαν με τι έχουν να κάνουν. Ο μακελάρης σε κατάσταση αλλοφροσύνης έφυγε από την ταβέρνα, ενώ κάποιοι τολμηροί που έσπευσαν να τον κυνηγήσουν, μόλις είδαν τη χειροβομβίδα να φεύγει από τα χέρια του άλλαξαν γνώμη! Αυτό μας μετέφερε κάτοικος των Κτισμάτων, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο χθεσινό περιστατικό. Η εκτίμησή του, είναι ότι ο δράστης τα είχε χαμένα. Δεν έδειχνε να είναι έμπειρος και ο ίδιος ο κάτοικος αναρωτιέται γιατί μετά το μακελειό στα Κτίσματα δεν έφυγε προς Αλβανία μεριά αλλά κατηφόρισε προς τα Γιάννενα.

Συγχαρητήρια στη ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Σας το λέμε από το πρωί. Η σύλληψη του μακελάρη πριν από λίγο στο διασταύρωση της Πεδινής, ήταν το επιστέγασμα ενός άρτιου επιχειρησιακού σχεδιασμού της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων κ. Ανδρέα Παπιγκιώτη, εμπέδωσε αίσθημα ασφάλειας και στον τελευταίο Γιαννιώτη, που είδε να αναπτύσσεται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή ένα πρωτοφανές σχέδιο. Ένα πλάνο, που σε σύντομο χρονικό διάστημα απέφερε αποτελέσματα. Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε μερι σήμερα. Οι συγκρίσεις είναι θα ατυχείς για τους προκατόχους του. Ακόμη και με περιορισμένους πόρους η τοπική ΕΛ.ΑΣ. απέδειξε μπορεί και στέκεται αποτελεσματικά στο πλευρό του πολίτη. Χωρίς βενζίνες και με περιορισμένα είδη πρώτης ανάγκης για τη δουλειά τους, οι τοπικοί αστυνομικοί με βάση το φιλότιμο και την ευσυνειδησία μπόρεσαν και έπιασαν τον επικίνδυνο κακοποιό. Και φυσικά, απ' αύριο θα γίνουν πρώτο θέμα στα κανάλια (αθηναϊκά και τοπικά). Απλά στο EpirusGate, διαβάσατε από το πρωί ό,τι θα δείτε θα ακούσετε και θα διαβάσετε σε όλους τους άλλους το προσεχές διήμερο!!!

Έπιασαν τον μακελάρη στα Γιάννενα!

Πριν λίγο συνελήφθη ο μακελάρης στα Γιάννενα, στη διασταύρωση της Πεδινής. Θεωρούσαμε τη σύλληψη θέμα ωρών αλλά τελικά ο άρτιος επιχειρησιακός σχεδιασμός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. την έκανε θέμα λεπτών. Από τη διαδικτυακή κοινότητα χρηστών του EpirusGate ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ! Σε λίγο περισσότερα...

ΕΚΤΑΚΤΟ-Συλληψη ΤΩΡΑ στη διασταυρωση Πεδινης

ΕΚΤΑΚΤΟ-Συλληψη ΤΩΡΑ στη διασταυρωση Πεδινης

Έρευνες μέχρι και σε κάδους απορριμμάτων για τα ρούχα του μακελάρη!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στην κυριολεξία τα Γιάννενα αυτή την ώρα χτενίζονται από την Αστυνομία απ' άκρη σ' άκρη. Πέρα από τα πολυάριθμα μπλόκα στο κέντρο, τις εισόδους και εξόδους των Ιωαννίνων και τον έλεγχο της κυκλοφορίας σε κάθε γωνιά της πόλης, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αξιολογώντας την είδηση που πρώτο το EpirusGate σας μετέδωσε για την ηλικία και τα ρούχα που φορά ο δράστης, ψάχνουν σε ελεύθερους χώρους, σε εγκαταλελειμμένα κτίσματα, περιμετρικά της λίμνης, σε χαντάκια αλλά και μέχρι τους κάδους απορριμμάτων μήπως και βρουν κάτι, στην περίπτωση που ο μακελάρης έχει αλλάξει ρούχα και είτε κάπου τα παράτησε είτε κάπου τα πέταξε. Πιο συγκεκριμένα, ψάχνουν σε ελεύθερους χώρους, σωρούς σκουπιδιών αλλά και κάδους απορριμμάτων για γκρι φούτερ, μαύρα ρούχα και έναν κόκκινο σάκο. Στην περίπτωση που βρεθεί κάτι θα εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για το που βρίσκεται ο δράστης και το πως κυκλοφορεί. Μιλάμε, αυτή τη στιγμή στα Γιάννενα συμβαίνει ένας άνευ προηγούμενου επιχειρησιακός συναγερμός. Ξεχάστε ότι θυμόσαστε. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί, μιλάνε για ένα άρτιο σχέδιο από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει ο δράστης. Ντελιβεράς-χρήστης της διαδικτυακής κοινότητας του EpirusGate που εργάζεται αυτή την ώρα και κυκλοφορεί από το πρωί στην πόλη, μας είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει αφήσει ακάλυπτο ούτε ένα τετράγωνο στην πόλη. Για ό,τι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε...

Ταυτοποιούν τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό του μακελάρη

Τα πολλά δακτυλικά αποτυπώματα αλλά και γενετικό υλικό που άφησε ο μακελάρης των Ιωαννίνων ταυτοποιεί αυτή την ώρα η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί με ποιον τελικά κακοποιό έχουν να κάνουν και κυρίως εάν πρόκειται για έναν από τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Τα στοιχεία (δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό) που έχουν συλλέξει είναι πολλά και σύντομα θα έχουμε νέα για την ταυτότητα του δράστη. Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σκληρό κακοποιό και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Το μυστήριο όμως της ταυτότητας του δράστη θα λήξει σύντομα και τότε τα στοιχεία που θα έχουν στη διάθεσή τους θα κάνουν πιο εύκολο το έργο τους.

ΤΩΡΑ - Έρημη πόλη τα Γιάννενα!!!

Μπλόκα παντού και κυρίως στις εξόδους της πόλης

Περιορισμένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Ο φόβος του μακελάρη των κτισμάτων,περιόρισε τις κυριακάτικες βόλτες, το καφεδάκι και κυρίως και το παιχνίδι των μικρών παιδιών στις πλατείες και τις παιδικές χαρές. Τώρα, η κίνηση των Ι.Χ. στο κέντρο της πόλης, είναι σχεδόν μηδενική. Κανείς δεν κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του για να μη μπει σε περιπέτειες και τυχόν πέσει όμηρος του νεαρού κακοποιού. Οι πολίτες έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και έχουν περιορίσει τις εξόδους τους. Παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσω διαδικτύου και αναμένουν από ώρα σε ώρα τη σύλληψη του επικίνδυνου κακοποιού. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι εμφανής. Άνδρες της Ασφάλειας χτενίζουν την πόλη και αναζητούν τον δράστη. Την ίδια ώρα μπλόκα έχουν στηθεί στις εξόδους της πόλης, ώστε να παρεμποδιστεί η έξοδός του από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Πιθανόν ο  δράστης να είχε σχεδιάσει από πριν τις κινήσεις του, οπότε ενδεχόμενα και να κρύβεται σε κάποιο σπίτι συνεργατών του. Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται και αξιολογούνται με ιδιαίτερη προσοχή από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. στην οποία τα πάντα κινούνται με ρυθμούς επιχειρησιακού συναγερμού. Γι' αυτό και κάποια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν τη σύλληψή του θέμα ωρών...

Δραπέτης των Τρικάλων ο μακελάρης των Κτισμάτων;

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα θύματα των αδίστακτων δραπετών των φυλακών Τρικάλων;Η Αστυνομία φαίνεται ότι εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ο δράστης της αποτρόπαια άγριας δολοφονίας του ζεύγους των ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου και το άτομο που νωρίτερα έκανε την απόπειρα ληστείας με την απειλή χειροβομβίδας, να είναι ένας από τους καταζητούμενους και άκρως επικίνδυνους δραπέτες.Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το bloko.gr θαμώνες του καφενείου φέρονται ν' αναγνώρισαν με επιφυλάξεις ένας από τους δραπέτες των Τρικάλων. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι η χειροβομβίδα που πέταξε εναντίον του ιδιοκτήτη και των θαμώνων που επιχείρησαν να τον καταδιώξουν κι ευτυχώς έσκασε μόνο ο πυροκροτητής, είναι ίδια με αυτές που χρησιμοποίησαν οι συνεργοί των δραπετών όταν γάζωσαν με σφαίρες Καλάσνικοφ τη φυλακή κι έσπειραν δεκάδες χειροβομβίδες, από τις οποίες σχεδόν στις μισές έσκασε μόνο ο πυροκροτητής..

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το διπλό φονικό στα Κτίσματα Πωγωνίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό αγνώστου δράστη ανθρωποκτονίας 72χρονου ημεδαπού και της 73χρονης συζύγου του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στα Κτίσματα Ιωαννίνων.Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, το Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων ενημερώθηκε ότι φορτηγό αυτοκίνητο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε προσκρούσει σε τοίχο στην πόλη των Ιωαννίνων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το φορτηγό αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας του 72χρονου, ενώ τα χαρακτηριστικά του άγνωστου οδηγού του, ο οποίος το εγκατέλειψε, προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά δράστη, που νωρίτερα είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες στα Κτίσματα Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης την 22.00 ώρα περίπου χθες το βράδυ, εισήλθε σε εστιατόριο στα Κτίσματα Ιωαννίνων και απειλώντας με 2 χειροβομβίδες τους θαμώνες του καταστήματος απαίτησε χρήματα. Τελικά, κατάφερε να αποσπάσει μία τσάντα. Κατά τη διαφυγή του, απασφάλισε και πέταξε μια χειροβομβίδα εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος και θαμώνων που τον καταδίωκαν, χωρίς αυτή να εκραγεί.Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης, εισήλθε στο σπίτι ημεδαπής στον ίδιο οικισμό και πάλι με την απειλή χειροβομβίδας, αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και διέφυγε.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Επικίνδυνος κακοποιός με βαρύ οπλισμό κυκλοφορεί στα Γιάννενα!!!

Όποιος δει τον νεαρό ή διαπιστώσει κάποια περίεργη κίνηση, παρακαλείται να ενημερώσει άμεσα την αστυνομία!!!


Ο νεαρός που σκότωσε το ζευγάρι ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου, το πιθανότερο είναι να κυκλοφορεί ακόμη στην πόλη των Ιωαννίνων ή να κρύβεται κάπου.Πρόκειται για πολύ επικίνδυνο άτομο, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως  φέρει μαζί του και βαρύ οπλισμό(πιθανά και χειροβομβίδες).Είναι περίπου 25 ετών,φοράει γκρι φούτερ, μαύρα ρούχα και έχει μαζί του έναν κόκκινο σάκο.Όποιος δει τον νεαρό ή διαπιστώσει κάποια περίεργη κίνηση, παρακαλείται να ενημερώσει άμεσα την αστυνομία!!!

Ανθρωποκυνηγητό στα Γιάννενα για νεαρό που σκότωσε ζευγάρι ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου!

Είναι περίπου 25 με 27 ετών,φοράει γκρι φούτερ και μαύρη φόρμα,έχει έναν κόκκινο σάκο και είναι βαριά οπλισμένος!!!


Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε αργά χθες βράδυ, στο χωριό Κτίσματα,του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων.Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων,δολοφονήθηκε από νεαρό άνδρα -πιθανότατα αλλοδαπό-για τον εντοπισμό του οποίου η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό!.Ο άνδρας, ο οποίος είναι περίπου 25 με 27 ετών και φορούσε γκρι φούτερ και μαύρη φόρμα,είχε μαζί του έναν κόκκινο σάκο, εμφανίστηκε στο χωριό χθες βράδυ,εισέβαλε στο καφενείο και πραγματοποίησε ληστεία με την απειλή χειροβομβίδας.Λίγη ώρα μετά, έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους και ειδοποιήθηκε η αστυνομία όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Μετά την ανακάλυψη των δύο νεκρών ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα η οποία κινητοποίησε ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις, όταν εντοπίστηκε ο άνδρας στην πόλη των Ιωαννίνων,όπου γύρω στις 4 το τα ξημερώματα, έπεσε με το αυτοκίνητό που οδηγούσε, μάρκας NISSAN NAVARA που έκλεψε από το χωριό Κτίσματα,  πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Πάργης,στο κέντρο των Ιωαννίνων.Ο νεαρός,σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι βαριά οπλισμένος!

Συνάντηση Χρ.Μαντά με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσής  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων,πραγματοποίησε  συνάντηση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Μαντά , όπου του εξέθεσε προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.Επιγραμματικά τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής :
Α. Αποσπάσεις αστυνομικών στον Έβρο - αποδυνάμωση των υπηρεσιών μας και επιπτώσεις στην Αστυνόμευση του Νομού .
Β. Αστυνομικά κρατητήρια.( Δόθηκε έμφαση στις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης ,στον μεγάλο αριθμό κρατουμένων , την αύξηση του χρόνου κράτησης , της παραμονής σε αυτά ποινικών κρατουμένων καθώς επίσης και στο θέμα της διαθεσιμότητας συναδέλφων μας) .
Γ. Τα υλικοτεχνικά προβλήματα εξαιτίας της μείωσης των λειτουργικών δαπανών του υπουργείου μας και ιδιαίτερα το θέμα της ακινητοποίησης υπηρεσιακών οχημάτων .
Δ. Οι συνεχιζόμενες μισθολογικές περικοπές και ο αδόκιμος όρος"ειδικά μισθολόγια".
Ε. Τα ανεξόφλητα οδοιπορικά παρελθόντων ετών.
Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς εξήρε τον ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος τόσο στην γεφύρωση των σχέσεων Αστυνομικού και πολίτη , όσο και στην εμπέδωση της Δημοκρατικής λειτουργίας της Αστυνομίας δηλώνοντας πως θα μεταφέρει τα όσα του τέθηκαν στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστεκόμενος στα δίκαια αιτήματά των αστυνομικών
.