Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ «ΤΟΞΟΒΟΛΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΟΥ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ


Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Ξεχυλώνει το πουλόβερ της «Νεοτρομοκρατίας» με τους «συντρόφους» των νεαρών του «Τοξοβόλου» και του εγγονού του Νάσιουτζικ που έπαιρναν μέρος σε ληστείες τραπεζών για να «χρηματοδοτήσουν» τον αγώνα τους. Οι συλλήψεις στον Βελβεντό Κοζάνης την 1η Φεφρουαρίου του 2013 ήταν μόνο η αρχή, αφού η υπόθεση αυτή συνδιάστηκε και με τη ληστεία που είχε προηγηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2012 στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας. Με το βαρύ αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση βρίσκονται αντιμέτωπη οι δυο που πιάστηκαν χθες σε καφετέρια στη Ν. Φιλαδέλφια , ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούνται για «υπόθαλψη». Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο νεαρών είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στις 15 Φεβρουαρίου 2013 όταν εκδόθηκαν σε βάρος τους και τα εντάλματα σύλληψης από τον Ειδικό Ανακριτή, για την ληστεία στο Βελβεντό. Ο Χαρίσης-Πούλος Φοίβος είναι ο γιος του πρώην β' αντιπροέδρου της ΠΟΕ-Ο.Τ.Α, μαζί του πιάστηκε και ο συνομήλικός του Ντάλιος Ανάργυρος. Ωστόσο οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως η συμμετοχή σε ενέργειες έχουν την αφετερία της πολύ πιο πριν και αναφέρουν ως στοιχείο την «ταύτιση» γεννετικού υλικού, του ΡΩΜΑΝΟΥ Νικόλαου –εγγονού του Νάσιουτζικ- με πειστήριο που κατασχέθηκε μετά την έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού - Εμπρηστικού Μηχανισμού, που έγινε σε αμαξοστάσιο της Ε.Θ.Ε.Λ. στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, στις 27-06-2009. Πηγές της Κατεχάκη πάντως θέλοντας να αναδείξουν και την «γραμμή πυρός» της άγουρης οργάνωσης, αναφέρουν πως γενετικό υλικό του «Τοξοβόλου» ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη είχε ανιχνευτεί σε: πιστόλι, μάρκας GLOCK, που είχε κατασχεθεί από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στην περιοχή της Πεύκης Αττικής, στο σημείο που είχε λάβει χώρα συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου, στις 18-05-2011. Τότε αν οι αστυνομικοί δεν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα η συμπλοκή θα είχε απώλειες …

Εντός στόχων στα έσοδα οι ΔΟΥ της Ηπείρου


Μέσα στους στόχους που είχαν τεθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών κινούνται οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επίσημα από το Υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι δημόσια έσοδα και ΦΠΑ κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα.Η Δ.Ο.Υ Άρτας για το πρώτο τρίμηνο του 2013 έχει έσοδα 11.780.000 ευρώ και υπολείπεται ελαφρώς του στόχου που είχε τεθεί, ενώ στην είσπραξη ΦΠΑ ο στόχος υπερκαλύφθηκε κατά 9,5%.Στην Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ-ΦΙΛΙΑΤΩΝ) τα έσοδα ανέρχονται στις 7.417.000 και υπολείπονται ελαφρώς του στόχου, ο οποίος ήθελε τα έσοδα στις 7.766.000 ευρώ. Η ίδια εφορία υπερκάλυψε τον στόχο στην είσπραξη ΦΠΑ.Η Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων (Α' – Β' Ιωαννίνων, Δελβινακίου, Κόνιτσας και Μετσόβου) ξεπέρασε κατά πολύ το στόχο των εσόδων. Εισέπραξε 36.296.000 έναντι των 23.211.000.Η Δ.Ο.Υ Πρέβεζας ( Πρέβεζας, Φαναρίου, Πάργας και Φιλιππιάδας) υπολείπεται του στόχου στα έσοδα, όμως και σε αυτή την περίπτωση υπερκαλύφθηκε ο στόχος εισπράξεων από Φ.Π.Α.

Προχωρά η αποκατάσταση της αρχαίας Δωδώνης

Mε ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσονται τα έργα αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σε εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο των Ελευθέριων της πόλης των Ιωαννίνων ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Γιώργος Σμύρης.Τα έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό τριών περίπου εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνουν τη στερέωση και αποκατάσταση του αρχαίου Θεάτρου, καθώς και εργασίες στη Δυτική Στοά και λοιπά μνημεία του ιερού.Με την ολοκλήρωσή τους, το 2015, προβλέπεται η αποκατάσταση τμήματος του κοίλου του θεάτρου, οκτώ κερκίδων του κάτω διαζώματος με τις αντίστοιχες κλίμακες, και η αποκατάσταση τμήματος του αναλημματικού τοίχου του θεάτρου. Επίσης περιλαμβάνεται η αποκατάσταση τμήματος της Δυτικής Στοάς του ιερού και των αναθηματικών βάθρων στην πρόσοψή της. Στα λοιπά μνημεία του ιερού πραγματοποιούνται περιορισμένης έκτασης εργασίες διαμόρφωσης, συντήρησης και ανάδειξης των περιγραμμάτων τους, με στόχο την αναβάθμιση ολόκληρου του αρχαιολογικού χώρου.

Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για Παλιοβούνια – Ιόνια Οδό

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ των νομών της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα την "Εξαίρεση του τμήματος στην περιοχή της Παλιοβούνας Αιτωλοακαρνανίας από την ανακατασκευή του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού". Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ερωτούν "με ποιο σκεπτικό και με ποιο δικαίωμα αφήνεται μια ολόκληρη περιοχή, η Αιτωλοακαρνανία και η Ήπειρος σε εκκρεμότητα, όταν όλοι ξέρουμε με πόσο αίμα ιδιαίτερα νέων ανθρώπων έχει βαφτεί το εν λόγω επικίνδυνο σημείο;Η Όλγα Γεροβασίλη, κατά την κατάθεση, της ερώτησης δήλωσε: "Μετά το κούρεμα των μισθών και των συντάξεων, προχωρούνε σε κούρεμα των οδικών αξόνων, των αναγκαίων υποδομών που οδηγούνε στην ανάπτυξη και βγάζουν την Ήπειρο από την απομόνωση. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να ανατραπούν όσο το δυνατόν συντομότερα αυτοί που βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες της κοινωνίας."

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Νέες συνεργασίες για την ανακύκλωση


Μεγαλώνει το δίκτυο συνεργασιών που επιδιώκει και δημιουργεί ο Δήμος Ιωαννιτών με στόχο τη στήριξη και την προώθηση του προγράμματος ανακύκλωσης.Στο πλαίσιο αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας είχε συνεργασία τόσο με την Μητρόπολη Ιωαννίνων όσο και με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, από τους οποίους ζήτησε τη συνδρομή τους στην προσπάθεια που γίνεται.Από τη Μητρόπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιηθεί, θα ενημερώνει και για τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης με βάση το υλικό που παραχωρήθηκε από το Δήμο, ενώ θα τοποθετηθούν και οι ειδικές αφίσες με οδηγίες για την ανακύκλωση.Σημαντική είναι και η συμπαράσταση από το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων καθώς όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός του, θα τοποθετηθούν αφίσες σε όλα τα λεωφορεία.Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνεται σε όλα τα πολιτικά κόμματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή απευθύνοντας έκκληση να αποφεύγουν την αφισοκόλληση στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ώστε να συνδράμουν από την πλευρά τους στη βελτίωση της καθημερινής εικόνας της πόλης και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:Προσφορές αγάπης για τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες


Με τον συντονισμό του τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας θα διανεμηθούν τρόφιμα σε περίπου 70 οικογένειες ενώ με βάσει εισοδηματικών κριτηρίων θα δοθούν και δωροεπιταγές από τον Δήμο σε περίπου 200 δικαιούχους οι οποίοι είναι γραμμένοι στο κοινωνικό παντοπωλείο.Το τμήμα Πρόνοιας απευθύνθηκε στα σούπερ Μάρκετ της περιοχής και αυτά είτε με την τοποθέτηση καλαθιών είτε με προσφορές ειδών συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία θα δοθούν στους οικονομικά ασθενέστερους δημότες.Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν με προθυμία το LIDL, τα σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλου, Μασούτη και Μαρινόπουλου-Kαρφούρ ενώ ο εμπορικός σύλλογος του Ιστορικού Κέντρου συνέλεξε τροφιμα τοποθετώντας καλάθια στα καταστήματα-μέλη του.Επίσης τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσε και το 8ο Δημοτικό Σχολείο ενώ το Τμήμα Πρόνοιας ευχαριστεί εκτός από τους επιχειρηματίες και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων του σχολείου, όλους τους φορείς και τους πολίτες για την ευαισθησία που έδειξαν προσφέροντας πολλές φορές από το υστέρημά τους είδη για το κοινωνικό παντοπωλείο.

Οι «Πρωταγωνιστές» στα χωριά της Ηπείρου!


Ο Σταύρος Θεοδωράκης ταξίδεψε στην Ήπειρο τις πρώτες μέρες της άνοιξης-Την Κυριακή του Πάσχα στις 23.15 στο Mega
Ιστορίες γυναικών της Ηπείρου θα παρουσιάσουν την Κυριακή του Πάσχα οι «Πρωταγωνιστές», στις 23.15 στο MEGA. Γυναίκες στα χωράφια, στα σπίτια, στους φούρνους, στους στάβλους, στα χασάπικα, στην Λίμνη, στα εργαστήρια του ασημιού.Ο Σταύρος Θεοδωράκης ταξίδεψε στην Ήπειρο τις πρώτες μέρες της άνοιξης και οι κάμερες της εκπομπής κατέγραψαν τη ζωή στα Γιάννενα, το Νησί, το Πάπιγκο, το Μάζι, την Ελάτη, το Καπέσοβο, τον Παρακάλαμο, την Δωδώνη, την Ντραμπάτοβα.Οι «Πρωταγωνιστές» παρουσιάζουν:

- Δάφνη Δήμου, Μεγάλο Πάπιγκο
Μισή Ολλανδή, μισή Ελληνίδα που εκτρέφει πουλάρια και διοργανώνει εκδρομές στο βουνό γι' αυτούς που αγαπούν τα άλογα και την άγρια φύση.«Ο αρχηγός στο κοπάδι είναι πάντα η φοράδα. Ο αρσενικός έχει μόνο δύο πράγματα στο μυαλό του, το σεξ και το φαγητό, όπως συμβαίνει και με τον άνθρωπο».

- Ιωάννα Λάππα, Μάζι Κόνιτσας
Είναι 28 χρόνων, έχει 2 παιδιά και 212 πρόβατα. Τα αρμέγει δυο φορές την ημέρα, τα ξεγεννά, τα φροντίζει, τους κόβει τα νύχια και το βράδυ στους στάβλους τους βάζει ηπειρώτικη μουσική.«Δεν έμεινα εδώ με το ζόρι. Ο πατέρας μου ήθελε να πάω να σπουδάσω, εγώ όμως αγαπούσα τα ζώα. Η Αθήνα με τρομάζει».

- Γιώτα Στεφανοπούλου, Ελάτη
Άφησε την Θεσσαλονίκη για ένα χωριό 10 κατοίκων που δεν έχει ούτε περίπτερο. Και κάθε Μάη, στην κουρά των προβάτων παίρνει το μαλλί, το πλένει, το λανάρει και φτιάχνει κουρελούδες, κιλίμια, κασκόλ, καπέλα και τσάντες.«Βάφω με τα χρώματα της φύσης όπως με έμαθαν οι γιαγιάδες της Ηπείρου. Κίτρινο από το πράσινο τσάι, καφέ από τα καρύδια, πορτοκαλί από τα άνθη της ντάλιας».

- Έλλη και Γιάννα Παπαγεωργίου, Καπέσοβο 
Κόρες του καθηγητή Θουκυδίδη που είναι γνωστός για την προσπάθεια του να αναπτυχθούν τα Ζαγοροχώρια με σεβασμό στην παράδοση τους. Άνοιξαν έναν ξενώνα κι ένα μαγαζάκι πάνω στον παλιό πηγάδι του χωριού όπου προσφέρουν ότι φτιάχνετε με τα χέρια από μαρμελάδες, τσίπουρο, τραχανά μέχρι κολιέ και λαμπάδες για την Λαμπρή.«Τους Ζαγορίσιους μας κατηγορούν για τσιγκούνηδες. Δεν είμαστε όμως τσιγκούνηδες, είμαστε οικονόμοι. Σε αυτόν τον φτωχό τόπο μαθαίνεις ότι για να επιβιώσεις πρέπει να αξιοποιείς ότι σου προσφέρει η φύση».

- Ελένη Σιούτα, Παρακάλαμος
Μητέρα τριών παιδιών και κρεοπώλισσα του χωριού. Φτιάχνει λουκάνικα με πράσο και πάπρικα και είναι περήφανη για το χωριό της, την Φούρκα Κόνιτσας, «εκεί που πολέμησε η γυναίκα της Πίνδου».«Το καλό αρνί είναι αυτό που ξέρεις την μάνα του και τον πατέρα του. Που γνωρίζεις δηλαδή που έχει μεγαλώσει και τι έτρωγε».

- Σοφία Μωυσίδου, Γιάννενα
Η Σοφία συνεχίζει την τέχνη της αργυροχοΐας στα εργαστήρια ασημιού στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων. Μια τέχνη που έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο ο Ηπειρώτης Σωτήρης Βούλγαρης, ιδρυτής του διάσημου οίκου Bulgari.«Μπορεί κάποιοι να ψάχνουν ακόμα τον θησαυρό το Αλί Πασά, ο πραγματικός θησαυρός όμως είναι η τέχνη της αργυροχοΐας που μας άφησε ο Αλί Πασάς».

- Αθηνά Κολιονάσιου, Γιάννενα 
Οι γονείς της ξεκίνησαν από έναν φούρνο και σήμερα η κόρη έχει μια μεγάλη εξαγωγική επιχείρηση μπακλαβά. Αυστραλία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Βόρεια Ευρώπη. Σε κάποιες χώρες μάλιστα που δεν έχουν συνηθίσει την γεύση του βουτύρου στέλνουν μπακλαβά – λάιτ.«Ο μπακλαβάς είναι το γλυκό που έδιναν οι μάνες στους γιους που έφευγαν για δουλειές στο εξωτερικό, γιατί άντεχε και δεν ήθελε ψυγείο. Το κουβαλούσαν στις τσάντες τους ένα χρόνο».

- Ευαγγελία Χρύση, Δωδώνη 
Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην πάλη μέχρι πρόσφατα, δουλεύει τώρα στο εργοστάσιο της «Δωδώνης». Εκεί που καθημερινά φτάνει το γάλα 7.000 παραγωγών της Ηπείρου και εκεί που μετά από μερικούς μήνες ωρίμανσης παράγεται η διάσημη φέτα.«Η γιαγιά μου τυροκομούσε. Θυμάμαι τις γεύσεις και τις μυρωδιές από τα φτωχικά σπίτια του χωριού. Η γυναίκα της Ηπείρου έχει μάθει να παλεύει».

- Τασία Γκίγκη, Νησί Ιωαννίνων 
Η πρόεδρος των Ψαράδων της Λίμνης των Ιωαννίνων μιλάει για τους θρύλους της κυρά – Φροσύνης που θα ακούσει κανείς στο Νησί. Με την παραδοσιακή βάρκα που υπάρχει μόνο στην Λίμνη και έχει δυο πλώρες – για να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα στους καλαμιώνες – ψαρεύει κάθε ξημέρωμα παρέα με τον άντρα της. Αυτή στο τιμόνι και ο άντρας στο κουπί.«Κάποτε η Λίμνη είχε πολύ ψάρι. Λιγόστεψε μαζί με τους ανθρώπους που έφυγαν σιγά σιγά από το Νησί. Τώρα με την κρίση όμως γυρνάνε πίσω. Φτιάχνουν τα σπίτια των πατεράδων τους και επιστρέφουν».

Άρχισε να συζητά για κοινούς υποψήφιους τρικομματικούς περιφερειάρχες η Τρόικα εσωτερικού

Με βάση τη μοιρασιά του 4-2-1 για να δούμε τι... “μπουμπούκι” θα μας προκύψει στην Ήπειρο!!!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, άρχισε να καλοαρέσει σε Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η ιδέα να επιλέξουν κοινής αποδοχής πρόσωπα για τις εκλογές του 2014 στις 13 περιφέρειες της χώρας. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για προκαταρκτικές διαβουλεύσεις μιας κοινής ομάδας εργασίας, με στόχο την επιλογή των κατάλληλων προσώπων και εκλόγιμων προσώπων για τις τις περιφέρειες της χώρας. Το Μαξίμου χαρακτηρίζει, ως κοινό εκλογικό εχθρό τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ που είναι αμφίβολο εάν με καθαρά κομματικούς υποψήφιους κέρδιζαν, έστω και μία περιφέρεια, συζητούν αυτή την προοπτική, μιας και θεωρούν ότι τους λύνει τα χέρια. Βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος να πάνε άπατοι και οι 13 τρικομματικοί υποψήφιου, αφού είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσδίδοντας στην εκλογική μάχη του 2014, χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος κατά των επιλογών της κυβέρνησης θα χτυπήσει στα ίσα και τις 13 περιφέρειες και όπου χάσει θα δει τα ποσοστά του να εκτινάσσονται στο 45% με 49% από το 25% και το 30% που έχει σήμερα! Μάλιστα, σύντομα θα ξεκινήσουν και γκάλοπ για να μετρηθεί η δυναμική συγκεκριμένων υποψηφίων, που ήδη έχουν βολιδοσκοπηθεί. Στην περιφέρεια Ηπείρου τα ονόματα που εξετάζονται είναι συγκεκριμένα και υπό όρους (αν δεν υπήρχαν τα αντιλαϊκά μέτρα) θα μπορούσαν να αποδειχθούν και επιλογές νίκης. Σε αυτά περιλαμβάνονται τέσσερα... παλιά (δύο από τα Γιάννενα) και τέσσερα νέα! Όμως αυτό που έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί, είναι ότι στην περίπτωση που θα τοποθετηθεί στην Ήπειρο υποψήφιος περιφερειάρχης κοινής αποδοχής από ένα συγκεκριμένο κόμμα θα πρέπει οι θέσεις των αντιπεριφερειαρχών να καταληφθούν από τα υπόλοιπα δύο. Μιλάμε για πραγματική... σφαγή για τις καρέκλες των αντιπεριφερειαρχών!!!

ΜΠΡΑΒΟ στο “Παραπολιτικά”-Παρουσίασε τον άγνωστο αδερφό του Γέροντα Παΐσιου και πρόβαλε τουριστικά την Κόνιτσα

Έστειλαν... “αδιάβαστες” τις τοπικές εφημερίδες και κανάλια!!!

Δέκα με τόνο στο δημοσιογράφο Σταύρο Παπαντωνίου του "www.parapolitika.gr”, ο οποίος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, πρόβαλε τουριστικά την Κόνιτσα και πραγματοποιώντας οδοιπορικό στην πατρίδα του Αγιορείτη Μοναχού, Παΐσιου, παρουσίασε μέσα από αποκλειστική συνέντευξη, τον Κονιτσιώτη αδερφό του, Ραφαήλ Εζνεπίδη. Τώρα γιατί οι τοπικές εφημερίδες και τα τοπικά κανάλια δεν πρόβαλαν το θέμα, είναι κάτι στο οποίο μόνο οι ίδιοι θα μπορέσουν να απαντήσουν. Ίσως δε γνωρίζουν την υπερτοπική θρησκευτική υπεραξία που έχει στη χώρα -και όχι μόνο- το όνομα του μοναχού Παΐσιου. Ίσως δεν γνώριζαν, ότι καταγόταν από την Κόνιτσα και ότι ζει εκεί ο αδερφός του Ραφαήλ. Ίσως να έχουν καλύτερα θέματα να παίξουν, οπότε δεν τους ενδιέφερε. Όπως και να 'χει, τέτοια να γίνονται για τον τόπο και μακάρι με έξυπνες κινήσεις του δήμου Κόνιτσας να δημιουργηθεί ένα ρεύμα προσκυνηματικού τουρισμού στην ακριτική κωμόπολη. Διαβάστε αναλυτικά το θέμα, όπως παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα Parapolitika, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Σταθερά στο πλευρό του Έντι Ράμα, ο βορειοηπειρώτης Βαγγέλης Τάβος

Για έκτη φορά υποψήφιος βουλευτής στην επαρχία Αργυροκάστρου

Για τη μεγάλη νίκη της κεντροαριστερής συμμαχίας του Έντι Ράμα που θα διασφαλίσει τα δίκαια της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ρίχνεται στη μάχη ο αγωνιστής και διακεκριμένος γιατρός Βαγγέλης Τάβος, στέλεχος της ελληνικής μειονότητας, ο οποίος κατεβαίνει για έκτη φορά υποψήφιος στις αλβανικές εκλογές στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου. Είναι δεδομένη η επανεκλογή του, καθώς και το γεγονός ότι αμέσως μετά τις εκλογές της 23ης Ιουνίου θα καταλάβει κεντρικό ρόλο στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, με αποστολή να διαφυλάξει και να αναδείξει τα συμφέροντα των Ελλήνων μειονοτικών στη γείτονα χώρα. Η νίκη είναι δεδομένη. Ένα καλύτερο αύριο ξημερώνει για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Γι' αυτό ούτε μια ψήφος δεν θα πρέπει να πάει χαμένη από κανένα βορειοηπειρώτη. Ούτε μια ψήφο στους Αλβανο-Τσάμηδες του Μπερίσα και τους συνεργάτες τους το MEGA, που διέσπασαν τη μειονότητα. Ψήφο ελπίδας και προοπτικής στη Συμμαχία του Έντι Ράμα. Για να δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για τον Βαγγέλη Τάβο, κάντε κλικ  ΕΔΩ

Εκατό Ρώσοι δημοσιογράφοι για προσκυνηματικό τουρισμό από την Κέρκυρα στην... Καλαμπάκα!!!

Ούτε για... στάση στην Ήπειρο – Άγνωστη λέξη ο θρησκευτικός τουρισμός για τους Καχριμάνη και Ιωάννου

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. σε συνεγρασία με κατά τόπους φορείς της χώρας, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση προσκυνητών και τη δημιουργία προσκυνηματικών διαδρομών στην Ελλάδα, υλοποιεί αυτή την περίοδο την επίσκεψη 100 Ρώσων δημοσιογράφων που εξειδικεύονται σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού. Την περασμένη Παρασκευή, αφού ολοκλήρωσαν τις επισκέψεις τους στην Κέρκυρα, επισκέφτηκαν την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτούν τουριστικούς προορισμούς θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού σε περιοχές της Μακεδονίας. Όπως καταλαβαίνετε, η Ήπειρος (την οποία διέσχισαν οδικώς) δεν υπήρχε, ως επιλεγμένος προορισμός στο πρόγραμμά τους. Και γιατί να υπάρχει άλλωστε, αφού κανείς από την περιφέρεια Ηπείρου δεν έδειξε ενδιαφέρον να τους φέρουμε στην περιοχή μας και μέσα από την ανάδειξη των δικών μας μοναδικών θρησκευτικών μνημείων να προσελκύσουμε στη συνέχεια Ρώσους προσκυνητές-τουρίστες. Να μιλήσουμε για την Άρτα, γενέτειρα του Αγίου των Ρώσων Μάξιμου Γραικού ή μήπως για τα μοναστήρια του νησιού της Παμβώτιδας, όπου μόνασαν πριν από αιώνες σημαντικοί Ρώσοι μοναχοί. Τα γνωρίζουν αυτά στην περιφέρεια Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Αλέκος Καχριμάνης και Στράτος Ιωάννου και οι συνεργάτες τους; Να σημειώσουμε, ότι τους 100 Ρώσους δημοσιογράφους που θα προβάλλουν τους τόπους που επισκέπτονται σε εκατομμύρια ορθόδοξους Ρώσους στην αχανή αυτή χώρα, συνόδευαν στη χώρα μας, οι εκπρόσωποι στη χώρα μας ενός εκ των μεγαλυτέρων Ρωσικών τουριστικών οργανισμών, “LABIRINT”. Δεν τους κάνουμε διαφήμιση, απλά αναφέρουμε το όνομά τους -για όσους ξέρουν σχετικά- μπας και ξυπνήσουν από το λήθαργο!!! Και για να μην μας κάνουν κάποιοι τον... Αμερικάνο και τον ανήξερο και καλά, ότι δεν είναι δική τους δουλειά, εμείς απλά θα αναφέρουμε, ότι στην Καλαμπάκα ο κ. Πετρέας (ειδικός συνεργάτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών) ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη για την προσφορά τους και την συμβολή τους σε αυτή την προσκυνηματική εκδρομή των Ρώσων δημοσιογράφων!!! Θα σχολιάσει κανείς κάτι, από την Περιφέρεια Ηπείρου ή και πάλι... “μούγκα στη στρούγκα”; Αναμένουμε...

Στα Ιωάννινα το ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στα Ιωάννινα, στις 30 και 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Το αίτημα για τη φιλοξενία του συνεδρίου, είχε υποβάλει προς τη Διοίκηση της ΚΕΔΕ ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή τα εκατόχρονα από την απελευθέρωση της πόλης, το οποίο υποστηρίχθηκε από την ΠΕΔ Ηπείρου και έγινε εν τέλει αποδεκτό. Με αφορμή το γεγονός αυτό ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης δήλωσε: «Με χαρά θα φιλοξενήσουμε στα Ιωάννινα, στα τέλη Μαΐου, τις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο γίνεται σε μια κρίσιμη καμπή για την Αυτοδιοίκηση. Οι μειωμένοι κατά 50% πόροι της Αυτοδιοίκησης την τελευταία τριετία, τα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα, η φτώχεια και η ανεργία, αυξάνουν την ευθύνη της Αυτοδιοίκησης και τις απαιτήσεις για τη στήριξη των πολιτών και καθιστούν το συνέδριο εξαιρετικά ενδιαφέρον στη σημερινή συγκυρία. Το συνέδριο αποτελεί μια καλή ευκαιρία συνάντησης όλων των αυτοδιοικητικών, μια ευκαιρία να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα και μέσα από γόνιμους προβληματισμούς και διάλογο να επεξεργαστούμε λύσεις. Είναι μια ευκαιρία να τεθούν επί τάπητος ζητήματα θεσμικά και οικονομικά, προκειμένου οι Δήμοι να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο, προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, αλλά και ταυτόχρονα παρεμβαίνοντας στο ζήτημα της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Η φιλοξενία του συνεδρίου στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα τιμά την περιοχή μας και πραγματοποιείται σε μια ένδοξη επέτειο».

Ερώτημα για το Αθαμάνιο από την παράταξη «Ήπειρος Τόπος να Ζεις»

Η παράταξη «Ήπειρος Τόπος να Ζεις», τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της πρότασης της Περιφέρειας Ηπείρου για την κήρυξη του Αθαμάνιου ως πράσινου χωριού, θεωρώντας ότι έτσι η Ήπειρος μπορεί να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Τις τελευταίες μέρες, πληροφορούμαστε απ’ τον τοπικό τύπο της Άρτας, ότι η πρόταση αυτή έλαβε χαμηλή βαθμολογία, με φυσικό επακόλουθο την απόρριψή της απ’ το αρμόδιο Υπουργείο.Ζητάμε απ’ την Περιφερειακή Αρχή επίσημη κι αναλυτική ενημέρωση επί του θέματος, καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την από κοινού αντίδραση των παρατάξεων και λοιπών φορέων με στόχο να μη χαθεί μια ευκαιρία ακόμη για την Ήπειρο.

Στο Μέτσοβο για Πάσχα ο Ν. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής!!!

Τελικά δεν είναι μόνο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που θα μας επισκεφτεί το Πάσχα και θα πάει στο Πωγώνι. Σύμφωνα με πληροφορία που μας έδωσε επαγγελματίας από την περιοχή του Μετσόβου, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια (βουλευτής της Χ.Α.) θα καταλύσει εντός των προσεχών ημερών σε γνωστό ξενοδοχείο της ορεινής κωμόπολης. Δεν ξέρουμε εάν έχει ξανάρθει στο Μέτσοβο και τι είναι αυτό που τον έλκει στην περιοχή, όμως όπως είναι λογικό, έχει ήδη σημάνει ένας συναγερμός στην περιοχή, καθώς η παρουσία του εκεί, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ – Αφήνουν εκτός της ρύθμισης των δανείων σε 48 δόσεις 1,5 εκ. οφειλέτες!!!

Νέο... “φάουλ” από την επικίνδυνη πλέον κυβένρηση του ανίκανου πολιτικά Αντ. Σαμαρά

1,5 εκ. οφειλέτες του δημοσίου, οι οποίοι είχαν την... ατυχία να έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, από την 1-1-2013 και μετά, μένουν εκτός της νέας ρύθμισης από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς βάσει όσων ψηφίστηκαν στη βουλή θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσουν τα νέα χρέη του 2013 και μετά να ενταχθούν στην ρυθμίσεις για τα παλαιότερα χρέη που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012!!! Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα και για καταστάσεις τρέλας,μέσα από αποφάσεις που στην κυριολεξία λαμβάνονται στο... πόδι. Συνεπώς, οι συγκεκριμένοι οφειλέτες, που είναι 1.488.646 φυσικά πρόσωπα και 46.433 νομικά πρόσωπα θα πρέπει να προσέλθουν στις ΔΟΥ και να εξοφλήσουν τα νέα χρέη ή να ρυθμίσουν την αποπληρωμή τους με το παλαιό καθεστώς και, όταν αποπληρωθούν, τότε θα μπορέσουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση. Είναι όπως λέμε, τι να τις κάνεις τις ρυθμίσεις, άμα δεν έχεις... μία!!!

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τα ονόματα όλων των διοικητικών υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ.-Δ.Ε. που τίθενται σε διαθεσιμότητα


Δόθηκαν στη δημοσιότητα (μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ) οι πίνακες με τα ονόματα των 1.891 διοικητικών υπαλλήλων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους. Όπως έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο, το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι η ανακοίνωση μετακίνησης από τον υπουργό, κάτι που πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς και η δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στο Νομό Ιωαννίνων, τα ονόματα είναι τα εξής:Υ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ του ΑΠΟ., Υ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΜΠΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΝΤ., Υ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΣΠΑΝΟΥ ΑΛΙΚΗ του ΚΩΝ., Υ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΤΑΤΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΛΑΜ., Α.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ)
ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΧΡΗ., Α.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΒΑΣ., Α.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΜΑΚΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΓΕΩ., Α.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΑΝΤ., Α.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΤΣΙΚΑ ΕΛΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΙΝΗ του ΓΕΩ., Α.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΔΗΜ., ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - Π.Δ.Π.Υ. ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΓΑΛΑΚΤΙΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ του ΓΕΩ., ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - Π.Δ.Π.Υ. ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ)ΔΑΛΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΝΔ., ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - Π.Δ.Π.Υ. ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΓΕΩ., ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - Π.Δ.Π.Υ. ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΜΠΑΡΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, του ΘΕΟ., ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - Π.Δ.Π.Υ. ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΜΠΟΖΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜ., ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - Π.Δ.Π.Υ. ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΝΟΥΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΓΕΩ., ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - Π.Δ.Π.Υ. ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΣΙΑΠΛΑΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΙΩΑ., ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - Π.Δ.Π.Υ. ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΣΙΑΡΑΒΑ ΦΕΡΕΝΙΚΗ του ΚΩΝ., ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - Π.Δ.Π.Υ. ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΤΣΑΝΤΟΥΚΛΑ ΕΛΕΝΗ του ΧΡΗ., ΕΦΕΤΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΓΚΑΡΑΝΑΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΚΩΝ., ΕΦΕΤΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΜΑΖΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΓΕΩ., ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΣΑΡΑΤΣΗ ΕΛΕΝΗ του ΣΠΥ., ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΩΝ., ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΚΟΡΑΚΗ ΝΑΤΑΛΙΑ του ΔΗΜ., ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ του ΧΑΡ., ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΜΑΝΘΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΓΕΩ., ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΒΟΥΡΒΟΥ ΛΟΥΚΙΑ του ΠΑΝ., ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΥΘ., ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΛΑΔΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΡΗ., ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩ., ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΠΕΠΟΝΗ ΘΕΟΔΟΥΛΑ του ΕΛΕ., ΟΓΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑ., ΟΓΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩ., ΟΓΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΚΟΛΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΔΩΡ. ΟΓΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΠΑΠΑΔΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΘΩΜ., ΟΓΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΣΟΥΛΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΝΙΚ., ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΤΑ.Π.Ι.Τ.) ΤΜΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΕΞΑΡΧΟΥ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ του ΙΩΑ., ΥΠΟΚ/ΜΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΒΟΣΙΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΓΕΩ., ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΔΕ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΝΙΚ., ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΚΕΤΣΟΥ ΜΑΙΡΗ του ΔΗΜ., ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΚΗΤΑ ΕΥΛΑΜΠΙΑ του ΑΓΓ., ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΓΚΟΥΜΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του ΦΩΤ., ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΖΩΝΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΠΑΝ., ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΚΟΣΜΑ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗ., ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΩΜ., ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΤΣΟΦΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ-ΒΑΡΒΑΡΑ του ΑΝΔ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ" (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΔΡΟΥΓΙΑΣ ΧΡΟΝΗΣ του ΓΕΩ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ" (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΕΟ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ" (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΚΑΡΑΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ του ΚΩΝ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ" (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΜΠΑΣΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΓΕΩ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ" (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝ., ΕΚΑΒ (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΧΡΗ., ΕΚΑΒ (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΤΣΙΩΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΒΑΣ., ΕΚΑΒ (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ του ΚΩΝ.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - Τα ονόματα όλων των διοικητικών υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ.-Δ.Ε. που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Δόθηκαν στη δημοσιότητα (μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ) οι πίνακες με τα ονόματα των 1.891 διοικητικών υπαλλήλων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους. Όπως έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο, το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι η ανακοίνωση μετακίνησης από τον υπουργό, κάτι που πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς και η δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στο Νομό Πρέβεζας, τα ονόματα είναι τα εξής:Τ.Α. ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ΔΗΜΟΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ) ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝ., ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΕΠΙΘΩΡΗΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ) ΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΑ., ΕΚΑΒ (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) (ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)ΖΕΡΜΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔ.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Τα ονόματα όλων των διοικητικών υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ.-Δ.Ε. που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Δόθηκαν στη δημοσιότητα (μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ) οι πίνακες με τα ονόματα των 1.891 διοικητικών υπαλλήλων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους. Όπως έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο, το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι η ανακοίνωση μετακίνησης από τον υπουργό, κάτι που πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς και η δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στο Νομό Θεσπρωτίας, τα ονόματα είναι τα εξής:

Υ.Α. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ του ΑΝΔ., Υ.Α. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΔΑΝΑΗ του ΣΥΜ., Τ.Α.Δ.Ε. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ)ΤΣΟΜΠΟΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ του ΕΥΑ., Τ.Τ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΑΝΥΦΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΧΑΡ., Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΓΑΛΑΝΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑ., Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΒΑΣ., Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ του ΔΗΜ., Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΤΖΟΥΡΕΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΕΤΑ., Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΦΑΡΜΑΚΗ ΛΥΔΙΑ του ΓΕΩ., Α.Τ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΠΑΣΧΟΥ ΟΛΓΑ του ΔΗΜ., ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΡΟΪΔΗ ΑΝΝΑ του ΘΕΟ., ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΛΑΓΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΑΡΙ., ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΑΔ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ)ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΣΤΑ., ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ /ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΜΠΑΝΤΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ, του ΦΙΛ., ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΤΖΕΚΑ ΣΟΦΙΑ του ΓΕΩ., ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚ-ΟΙΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩ., ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΜΑΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝ., ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΓΟΓΟΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ του ΒΑΣ., ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΛΑΧΑΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΜΙΧ., ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΡΑΠΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΣΩΤ., ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑ του ΧΡΗ., ΕΚΑΒ (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) (ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑ.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΤΑΣ - Τα ονόματα όλων των διοικητικών υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ.-Δ.Ε. που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Δόθηκαν στη δημοσιότητα (μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ) οι πίνακες με τα ονόματα των 1.891 διοικητικών υπαλλήλων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους. Όπως έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο, το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι η ανακοίνωση μετακίνησης από τον υπουργό, κάτι που πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς και η δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στο Νομό Άρτας, τα ονόματα είναι τα εξής:

Τ.Α. ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ  ΑΡΤΑΙΩΝ) ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΝΙΚ., Τ.Α. ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜ., Τ.Δ.Λ. ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΤΣΑ του ΑΠΟ., Α.Δ. ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΤΣΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣ., Τ.Τ. ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΣΕΡΔΕΝΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΕΥΑ., ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΚΕΦΑΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΧΡΙ., ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΤΖΑΜΠΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚ., ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΝΙΚ., ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΓΚΟΥΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΑΠΟ., ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΔΕ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΧΡΙ., ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΑΔ Ν. ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΜΠΙΤΧΑΒΑ ΕΛΕΝΗ του ΑΝΔ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΑΔ Ν. ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΦΩΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του ΠΕΤ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΝΑ του ΧΑΡ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΓΕΩ., ΕΚΑΒ (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΙΑΚ., ΕΚΑΒ (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) (ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ) ΝΤΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗ. 

ΣΕ ΛΙΓΟ – Διαβάστε ανά Νομό τα ονόματα όλων των υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ.-Δ.Ε. που τίθενται σε διαθεσιμότητα στην Ήπειρο

Tα ονόματα 1.891 διοικητικών υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα σε ολόκληρη τη χώρα, έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΣΕΠ. Διαβάστε στο EpirusGate ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα (λόγω κατάργησης των θέσεών τους) ανά Νομό στην Ήπειρο. Σε λίγο...

Διασυνοριακή συνάντηση Περιφερειών για τη δημιουργία του πρώτου γεωφυσικού πάρκου στην Ευρώπη μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ή έστω ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ!!!

Ευτυχώς που μας στέλνει τα δελτία Τύπου η Περιφέρεια Αργυροκάστρου!

Συνάντηση εκπρόσωπων των Περιφερειών Αργυροκάστρου και Ηπείρου για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες στην Πολυτσανη Πωγωνίου με διασυνοριακό ενδιαφέρον, καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού έφερε στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωπους της Περιφέρειας Αργυρόκαστρο και της Περιφέρειας Ηπείρου. Μόνο που ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας Αργυροκάστρου, το παρόν έδωσε η ίδια η περιφερειάρχης κ. Μιμόζα Τσιόμο, από την Περιφέρεια Ηπείρου απουσίαζαν άπαντες!!! Ναι όπως το ακούτε. Απαξίωσαν να πάνε τόσο ο ίδιος ο περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, όσο και κάποιος έστω από τους Αντιπεριφερειάρχες (θεματικούς ή μη). Τόσο πολύ τους νοιάζει η κοινή προώθηση του τουρισμού στην περιοχή; Τόσο πολύ ενδιαφέρονται για τη Μελέτη και τη δημιουργία του πρώτου γεωφυσικού πάρκου στην Ευρώπη, το οποίο θα βρίσκεται μεταξύ των δύο χωρών και θα λειτουργεί ως ενιαίο; Τόσο απασχολημένοι ήταν που έστειλαν εκπρόσωπο από την “Ήπειρος Α.Ε.” Η ενόχληση της Αλβανικής πλευράς ήταν έντονη στη σύσκεψη, αφού δικαιολογημένα θεώρησαν υποτιμητικό το γεγονός, πως ενώ από τη μία εμφανίστηκε η ίδια η περιφερειάρχης τους, από τη δική μας εμφανίστηκε υπάλληλοι της Αναπτυξιακής εταιρείας!!! Μάλιστα, οι ίδιοι σκόπιμα δεν ανέφεραν ούτε τα ονόματά τους στο δελτίο Τύπου που μας απέστειλαν, αφού τους αναφέρουν, ως: ”...εκπρόσωποι της Ήπειρος ΑΕ και άλλοι.” Κοινώς διά χειρός Καχριμάνη, γίναμε... “ρόμπα”!!! περιττεύει να αναφέρουμε, ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν αναφέρεται το παραμικρό για τη σημαντική αυτή Σύσκεψη. Σαν να μην έγινε ποτέ!!!Στο δελτίο Τύπου της περιφέρειας Αργυροκάστρου, αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: “Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού έχει συγκεντρώσει στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωπους της Περιφέρειας Αργυρόκαστρο και της Περιφέρειας Ηπείρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πολύτσανη της Επαρχίας Πωγωνίου και έλαβαν μέρος η Περιφερειάρχης Αργυρόκαστρου Mimoza Çomo, ο Έπαρχος Πωγωνίου Θανάσης Κύρος, εκπρόσωποι της Ήπειρος ΑΕ και άλλοι. Το έργο αποσκοπεί στην αφύπνιση του ενδιαφέροντος των τοπικών και ξένων επισκεπτών σε περιοχές που προσφέρουν σπάνια ομορφιά, σε συνδυασμό με τα πολιτιστικά μνημεία και την παρουσίαση των φυσικών προϊόντων αυτών των περιοχών. Παράλληλα ξεκίνησε και η μελέτη για τη δημιουργία του πρώτου γεωφυσικού πάρκου στην Ευρώπη, το οποίο θα βρίσκεται μεταξύ των δύο χωρών και θα λειτουργεί ως ενιαίο. Η Περιφερειάρχης Αργυρόκαστρου Mimoza Çomo τόνισε την παρουσία στις περιοχές αυτές πολλών πολιτιστικών και φυσικών μνημείων. Η περιοχή φημίζετε για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Σύμφωνα με την κυρία Çomo η δημιουργία ενοικιαζόμενων δωματίων σε αυτή την περιοχή μεταφράζεται σε ικανοποιητικό οικονομικό κέρδος για τους κατοίκους. Ο έπαρχος Πωγωνίου Θανάσης Κύρος τόνισε ότι θα είναι προς όφελος της περιοχής η δημιουργία ενός κέντρου πληροφοριών μέσω του οποίου οι επισκέπτες θα κατατοπίζονται στις επισκέψεις στα θρησκευτικά, πολιτιστικά και φυσικά μνημεία. Αλλά όπως είπε υπάρχει και ένα μεγάλο μειονέκτημα αυτό της έλλειψης της οδικής υποδομής. Το έργο της ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού περιλαμβάνει τις επαρχίες Πετράν, Λουτζεριάς και Πωγωνίου, ενώ από την ελληνική πλευρά τους Δήμους Κόνιτσας Ζαγορίου και Πωγωνίου. Οι δήμοι έχουν γεωγραφική σύνδεση μεταξύ τους με κοινά γεωλογικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ-Καθηγητές Γυμνασίων σε Λυκειακές Επιτροπές Πανελλαδικών Εξετάσεων

Και οι καθηγητές των Λυκείων μένουν... απ΄ έξω!!!

Πολλά παράπονα πυροδοτεί και φέτος, η εμμονή συγκεκριμένων ”παραγονταραίων” της τοπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να προωθήσουν... ημέτερους εκπαιδευτικούς σε κρίσιμα πόστα εν όψει της διενέργειας των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων. Αναφερόμαστε στη σύνθεση των μελών ορισμένων Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων, όπου διαπιστώνουμε την ύπαρξη εκπαιδευτικών χωρίς Λυκειακή εμπειρία, μιας και εργάζονται σε κάποιο Γυμνάσιο της περιοχής. Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί Λυκείων της περιοχής, καταγγέλουν ότι αποκλείονται από τις ίδιες επιτροπές. Όπως αντιλαμβάνεστε για όσους συμμετάσχουν υπάρχει ένα καλό επιμίσθιο, το οποίο για όλους σε εποχές κρίσης είναι ζητούμενο. Η Εγκύκλιος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, σε ό,τι έχει να κάνει με τη σύνθεση των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων, αναφέρει, ότι σε αυτές θα πρέπει να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί: “...κατά προτίμηση από άλλο Λύκειο”. Μπορεί το κατά προτίμηση να αφήνει ανοιχτά... παραθυράκια, όμως τη στιγμή που μένουν εκτός καθηγητές Λυκείου και μπαίνουν στις θέσεις τους εκπαιδευτικοί Γυμνασίων, προκύπτει ένα μείζον ηθικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να εξετάσουν με προσοχή οι ιθύνοντες της τοπικής εκπαίδευσης και ειδικά η Περιφερειακή Διευθύντρια κ. Δώρα Χουλιάρα, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζονται γκρίζες πρακτικές του παρελθόντος. Εκτός κι αν όποιος έχει... μπάρμπα στην Κορώνη, συνεχίζει να τρουπώνει παντού. Και μάλιστα κάθε χρόνο!!!

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για την πιστοποίηση Β' επιπέδου

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, ότι καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β' επιπέδου, τα οποία υλοποιήθηκαν στα ΚΣΕ κατά την 1η, 2η και 3η περίοδο επιμόρφωσης, από τον Φεβρουάριο 2010 έως τον Ιούνιο 2010, από το Δεκέμβριο 2010 έως τον Ιούνιο 2011 και από τον Οκτώβριο 2011 έως και τον Μάιο 2012 αντίστοιχα, στο πλαίσιο της Πράξης Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και κατά τις δύο περιόδους επιμόρφωσης της προηγούμενου σχετικού έργου του Γ' ΚΠΣ, που υλοποιήθηκαν από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο 2008, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που θα διεξαχθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα: 18-19, 25-26 Μαΐου και 1-2, 8-9 Ιουνίου 2013.Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης (http://b-epipedo2.cti.gr/mis, επιλογή «Διαχείριση Αιτήσεων Πιστοποίησης») με χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί.Μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS), κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλα τα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης του κλάδου του, που πρόκειται να διεξαχθούν σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚεΠις) σε πανελλαδικό επίπεδο και να υποβάλει την αίτησή του σε ένα από αυτά.

Ζητείται Γεωπόνος στο πλαίσιο υλοποίησης έργου στο ΤΕΙ Ηπείρου

H Επιτροπή Εκπαίδευσης &Ερευνών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ΗπείρουΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων προς σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ενός (1) επιστήμονα με υπόβαθρο σχετικά με τη διαχείριση του νερού ως φυσικού πόρου ή/και τις σχέσεις εδάφους-φυτού-νερού ή/και το σχεδιασμό και διαχείριση συστημάτων άρδευσης για τις ανάγκες του έργου «IRMA – Efficient Irrigation Management Tools for Agricultural Cultivations and Urban Landscapes».
Διαβάστε την προκήρυξη κάνοντας κλικ ΕΔΩ:
Κατεβάστε την Αίτηση κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

4 Χημικοί στο πλαίσιο έργου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Αιτήσεις μέχρι τις 10 Μαΐου 

Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αγροτοβιομηχανικά υγρά και στερεά απόβλητα ως πρώτες ύλες για την παραγωγή μιας νέας γενιάς βιοκαυσίμου» (Επιστημονικά Υπεύθυνος: Καθηγητής Εμμανουήλ Μ. Παπαμιχαήλ), προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν πρόταση για την σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, ως εξής: 1) Πρόσκληση_7685/2013, 1 ΠΕ Χημείας/ Διδακτορικό, Διάρκεια: 25 ανθρωπομήνες, 2) Πρόσκληση_7686/2013, 1 ΠΕ Χημείας/ Διδακτορικό, Διάρκεια: 6 ανθρωπομήνες, 3) Πρόσκληση_7687/2013, 2 ΠΕ Χημείας/ Μεταπτυχιακό, Διάρκεια: 16 ανθρωπομήνες. Για πληροφορίες, τηλ.: 26510-07134, 26510-07135

Είσαι άνεργος έως 29 ετών; Επιδοτήσου με ποσό μέχρι 2.700€ και βρες δουλειά στην ειδικότητά σου


Το Πρόγραμμα αφορά και Επιχειρήσεις – Μπες στο: www.voucher29.eu ενημερώσου και υπέβαλε την Αίτησή συμμετοχής σου

Είσαι άνεργος και έχεις γεννηθεί από το 1983 μέχρι και το 1995; Το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών "Future Voice" σε προσκαλεί να συμπληρώσεις ηλεκτρονικά σήμερα κιόλας την αίτηση συμμετοχής σου στο πρόγραμμα: «Επιταγή εισόδου για άνεργους νέους έως 29 ετών». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι άνεργοι νέοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ και έχουν απολυτήριο Υ.Ε. ή Δ.Ε. ή πτυχίο Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ι. Το Πρόγραμμα αφορά και επιχειρήσεις, καθώς αρχικά αποκτούν άτομα με πρακτική άσκηση και στη συνέχεια εφόσον το επιθυμούν, επιχορηγούνται προκειμένου να μετατρέψουν την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας, με κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών τους για ένα έτος.

Τι προσφέρει
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, διάρκειας 5 μηνών (500 ώρες). Προηγουμένως θα έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης 80 ωρών σχετικό με το αντικείμενο που θα απασχοληθούν, ενώ η "Future Voice" θα τους παρέχει συνεχή συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση. Το εκπαιδευτικό επίδομα για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι από 2.400€ έως 2.700€, ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο του ωφελούμενου. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος για όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης.

Δικαιολογητικά
Η υποβολή των αιτήσεις ξεκίνησε στις 15 Απριλίου και λήγει τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013. Για να υποβάλεις την αίτησή σου θα χρειαστείς: Κάρτα Ανεργίας, Εκκαθαριστικό Σημείωμα για τα εισοδήματα του 2012 ή Βεβαίωση της Εφορίας, (αν δεν είχες υποχρέωση υποβολής δήλωσης) και τον αριθμό ΙΒΑΝ του Τραπεζικού σου Λογαριασμού. Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ θα πρέπει επιπλέον να υποβάλλουν αντίγραφο του Πτυχίου τους ή και του Μεταπτυχιακού Τίτλου (αν έχουν), καθώς και Πιστοποιητικό Ξένης Γλώσσας (δεν είναι υποχρεωτικό). Εκτός από το εκπαιδευτικό κομμάτι, στη "Future Voice" παρέχεται και δωρεάν πιστοποίηση στην ειδικότητα της κατάρτισης από τον τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης “ACTA”.

Υποβολή Αιτήσεων
Για να ενημερωθείς υπεύθυνα και αναλυτικά αλλά και για να σε βοηθήσουμε να υποβάλλεις την αίτησή σου, επικοινώνησε σήμερα κιόλας με το Αδειοδοτημένο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών "Future Voice" (Αριθμός Απόφασης ΕΟΠΠΕΠ: Α/23116 (ΦΕΚ 2905/ 30/10/2012), κάνοντας κλικ στο: www.voucher29.euκαλώντας μας στο: 26510-20777 ή από κοντά στα Γραφεία μας, στην οδό Ν. Ζέρβα 42Β στα Ιωάννινα ή στη Λεωφόρο Ελευθερίας 60Α στην Ελεούσα.

Η Cyta ζητά Πωλητή/τρια για το κατάστημά της στα ΓιάννεναΗ Cyta, θυγατρική του εθνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών Κύπρου,επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της Πωλητής/Πωλήτρια Ιδιόκτητου Καταστήματος Ιωαννίνων. Καθήκοντα της θέσης είναι η επίτευξη του στόχου πωλήσεων, η προώθηση των επιχειρηματικών προϊόντων της εταιρίας και η εξειδικευμένη εξυπηρέτηση πελατών. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της τοπικής αγοράς, πελατοκεντρική αντίληψη και ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και ανεπτυγμένες επικοινωνιακές δεξιότητες, καλή γνώση χειρισμού εφαρμογών MS Office,εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών στις πωλήσεις λιανικής, ιδανικά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, ενώ η προϋπηρεσία στην προώθηση επιχειρηματικών λύσεων επικοινωνίας θα θεωρηθεί πλεονέκτημα. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Οι υποψήφιοι θα πρέπει μέχρι τις 26 Απριλίου να στείλουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα στο fax:215 5008801, με την ένδειξη «ΠΙΚΙ 4_12».

Η εταιρία G4S Cash Solutions ζητά Οδηγούς-Συνοδούς Χρηματαποστολών και Καταμετρητές στην Άρτα

Η εταιρία G4S Cash Solutions μέλος του Πολυεθνικού Ομίλου εταιριών G4S, κορυφαίου παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας ζητά να προσλάβει στην Άρτα για την στελέχωση του κλάδου χρηματαποστολών: Οδηγούς - Συνοδούς Χρηματαποστολών (Κωδ. CDART 04-13). Η θέση αναφέρεται σε 8ωρη πρωινή (07.00-15.00) ή απογευματινή (15.00-23.00) εργασία με βασική αρμοδιότητα τη μεταφορά αξιών από και προς το θωρακισμένο όχημα μεταφοράς (Συνοδοί) οδήγηση του θωρακισμένου οχήματος προς και από του πελάτες (Οδηγοί) , καταμέτρηση κερμάτων και χαρτονομισμάτων (Καταμετρητές) τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την εταιρεία και την ελληνική νομοθεσία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν: άδεια υπηρεσιών ασφαλείας (security), απολυτήριο λυκείου, βασικές γνώσεις αγγλικών, βασικές γνώσεις Η/Υ, πολύ καλή φυσική κατάσταση, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις με ικανότητα Ι1 (για τους άνδρες υποψηφίους), επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης (για Οδηγούς). Η εταιρεία προσφέρει μόνιμη απασχόληση, ανταγωνιστικό μισθό (μισθός+πλήρη ασφάλιση ΙΚΑ+bonus), πρόσθετη ασφάλιση επαγγελματικού κινδύνου, σύγχρονο περιβάλλον εργασίας με δυνατότητες εξέλιξης, συνεχή εκπαίδευση. Αν επιθυμείτε να κάνετε καριέρα στη μεγαλύτερη εταιρεία χρηματαποστολών με ηγετική θέση στην αγορά και διακρίνεστε από συνέπεια, πειθαρχία και επαγγελματισμό, τότε μπορείτε να αποστείλετε το βιογραφικό σας στο fax: 2681061681 αναφέροντας απαραίτητα τον κωδικό της θέσης (CDART 04-13).

Σύμβουλοι Πωλήσεων Καταστημάτων στην OTEplus A.E. στην Άρτα


Η OTEplus Α.Ε., μια από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, ανακοίνωσε ότι για τις ανάγκες υλοποίησης έργου για λογαριασμό πελάτη της, ενδιαφέρεται να προσλάβει Συμβούλους Πωλήσεων Καταστημάτων, πλήρους απασχόλησης για τις περιοχές Άρτα, Αττική, Αίγιο, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κιλκίς, Λάρισα, Μύκονος, Πάτρα και Σάμος. Όσοι επιλεγούν θα έχουν ως κύριο αντικείμενο εργασίας την προώθηση των προϊόντων/ υπηρεσιών σε νέους και υφιστάμενους πελάτες, την ανάπτυξη και Διατήρηση Πελατολογίου και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πελατών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν απολυτήριο Λυκείου, καλή γνώση χειρισμού Η/Υ, καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (επίπεδο B2 σύμφωνα με ΦΕΚ αρ 2371/21-11-2008), αναπτυγμένες επικοινωνιακές ικανότητες, προσανατολισμός στην εξυπηρέτηση του πελάτη, ομαδικό πνεύμα, ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (άνδρες υποψήφιοι). Επιθυμητά προσόντα είναι το πτυχίο ΙΕΚ, ΤΕΙ/ΑΕΙ και η προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση. Αιτήσεις καθώς και περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο της OTEplus Α.Ε: http://www.oteplus.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

Θέμα: Η επιχειρούμενη εκτροπή των νερών του ποταμού Αώου

Σε κοινή σύσκεψη, που έγινε στην Κόνιτσα, στις 24 Απριλίου 2013, στην οποία μετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κόνιτσης Ανδρέας, οι Δήμαρχοι Κόνιτσας και Ζαγορίου κ.κ. Π. Γαργάλας και Γ. Παπαναστασίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγορίου, εκπρόσωποι φορέων, μέλη οργανώσεων για την προστασία του Αώου και πλήθος κόσμου, αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, στην συγκυβέρνηση, στους αρμόδιους υπουργούς, στους αρχηγούς των κομμάτων, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τους βουλευτές και τα ΜΜΕ, κατά της σχεδιαζόμενης εκτροπής των πηγών του ποταμού Αώου ( Αρκουδόρεμα Βάλια Κάλντα) και τη μεταφορά υδάτων προς τη λίμνη Παμβώτιδα.Η διαμαρτυρία μας είναι έντονη για τους εξής λόγους:
1.Η εκτροπή θα επιφέρει το τελικό οικολογικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και οικονομικό πλήγμα στις περιοχές της Κόνιτσας και του Ζαγορίου, οποίες διαθέτουν δύο τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον και τον λαϊκό πολιτισμό. Πάνω σ’ αυτά έχει χτιστεί το μοντέλο της ήπιας ανάπτυξης, το οποίο επί δεκαετίες επιχειρείται με επιτυχία και έχει κάνει το Ζαγόρι και την Κόνιτσα διεθνή προορισμό. Η ζωή των περιοχών αυτών είναι άρρηκτα δεμένη με τον ρου του ποταμού Αώου.
2.Το πρώτο πλήγμα το υπέστησαν τη δεκαετία του ’80, όταν μεγάλο μέρος των Πηγών Αώου, στις Πολτσιές Μετσόβου, εξετράπη προς τον Άραχθο. Αποτέλεσμα αυτής της εκτροπής ήταν η δραματική μείωση των νερών του Αώου, ο οποίος τους θερινούς μήνες δεν επαρκεί ούτε για την άρδευση του κάμπου της Κόνιτσας. Σημειωτέον ότι ο κάμπος της Κόνιτσας είναι ο μεγαλύτερος και παραγωγικότερος κάμπος του νομού Ιωαννίνων.
3.Η εκτροπή αυτή αντίκειται στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεδομένου ότι οι πηγές Αώου βρίσκονται εντός του Πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βάλια Κάλντα και εντός του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου. Επίσης με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων, απαγορεύεται η εκτροπή νερού από τη μία υδρογεωλογική λεκάνη στην άλλη.
4.Η πρόταση για εκτροπή των νερών από τις πηγές Αώου προωθείται από την ΤΕΡΝΑ και τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ με στόχο το εργολαβικό κέρδος.
5.Η πρόταση των επενδυτών και ο Αναπλ. Υπουργός ΥΠΕΚΑ παρουσιάζουν ποσοστό παρακράτησης του νερού 3% της ετήσιας παροχής του ποταμού, αποκρύπτοντας ότι δεν αναφέρονται στο σημείο της εκτροπής, που είναι οι πηγές, αλλά στην έξοδο του Αώου προς την Αλβανία, μετά τη συνένωσή του με τους παραποτάμους Βοϊδομάτη και Σαραντάπορο. Το πραγματικό ποσοστό είναι 43%, διότι από τα 151,3 εκατομμ. κυβ. μ. νερού στη θέση υδροληψίας (Βάλια Κάλντα), θα αντληθεί ποσότητα 70 εκατομμ. κυβ. μ. μέτρων. Ήδη ποσότητα ίση με 20 εκατομμ. κυβ. μ. κατευθύνονται προς υπάρχοντα υδροηλεκτρικά έργα της ΔΕΗ, ποσοστού 13,2%.
Συνολικό ποσοστό νερού που θα εκτραπεί από τη θέση υδροληψίας ( πηγές Αώου) είναι 56,2% με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Θεωρούμε ανήθικη και βέβηλη, με τους νόμους της ηθικής αλλά και της περιβαλλοντικής ηθικής, τη βίαιη παρέμβαση στην περιοχή μας. Η επιβίωσή μας εξαρτάται άμεσα από τα νερά του ποταμού Αώου και επειδή το σχεδιαζόμενο έργο είναι κερδοσκοπικό και εγκληματικό, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να σχεδιάζει για μας χωρίς εμάς.Όχι μόνο δεν συναινούμε στη μείωση των νερών του Αώου με την επιχειρούμενη εκτροπή στον Εθνικό Δρυμό Πίνδου (Βάλια Κάλντα), αλλά δηλώνουμε ρητά, απερίφραστα και δυνατά προς κάθε κατεύθυνση:Οι Δήμοι και ο λαός της Κόνιτσας και του Ζαγορίου είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε μορφή αγώνα, από τον πιο ήπιο ως τον πιο δυναμικό, για να κρατήσουμε τον τόπο μας, ο οποίος ως ορεινός και απομακρυσμένος, πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλο από την οικονομική κρίση και να παραδώσουμε τον Αώο, ως ποτάμι, στις νεώτερες γενιές.

Ο καιρός στην Ήπειρο ως το Πάσχα- ποιες περιοχές θα δεχτούν βροχές

Στο δελτίο καιρού για το metar.gr με τον Γιώργο Βασιλειάδη