Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ:"Δεν είχα ποτέ φίλους. Οι πραγματικοί φίλοι μου είναι από τα Γιάννενα"

Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια στο χώρο της showbiz, η Bάνα Μπάρμπα κάνει τον απολογισμό της και λέει:«Δεν είχα ποτέ φίλους. Οι πραγματικοί φίλοι μου είναι από τα Γιάννενα. Όλοι οι υπόλοιποι αυτά τα 25 χρόνια, ήταν υπέροχοι γνωστοί. Αλλά όλο αυτό το κομμάτι, δεν έμεινε. Τη μεγαλύτερη μου ζημιά την έπαθα από γυναίκες. Έχω πάθει μεγάλο κακό! Ήμουνα πάντα μια απειλή» λέει.Και εξηγεί, πως κι εκείνη έχει νιώσει αντίστοιχα έτσι για άλλες γυναίκες, αλλά πλέον το έχει ξεπεράσει:«Κι εγώ το έχω κάνει. Όταν βλέπω εντυπωσιακές γυναίκες, ψάχνω να βρω ένα ψεγάδι, να πω ότι είναι ατάλαντη η άλλη!»Στη συνέχεια, εξομολογείται και την μεγαλύτερη προδοσία που έχει πάθει από γυναίκα:«Ήταν μεγαλύτερη από μένα, και την αγαπούσα πάρα πολύ. Ήμουν στα ξεκινήματα μου, κι εκείνη ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα. Κάποια στιγμή, την παίρνω τηλέφωνο χαρούμενη, και της λέω θα πάω στην Ύδρα, θα έρθει αυτός να με συναντήσει (μια μεγάλη προσωπικότητα του εξωτερικού που δεν έπρεπε να μαθευτεί η συνάντηση τους), και την επόμενη μέρα, το βλέπω εξώφυλλο. Μου έκανε απίστευτη ζημιά. Δεν μπόρεσα να βρεθώ με αυτόν τον άνθρωπο ουσιαστικά γιατί εκείνος, θεώρησε πως το έκανα εγώ. Το χειρότερο, είναι πως η φίλη μου, το έκανε επί χρήμασι. Ήταν φίλη, και με πούλησε σε δημοσιογράφους για να πάρει χρήματα. Το σταριλίκι, το έχουμε πληρώσει με τη ζωή μας. Δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να με αγαπάει!»Τέλος, μίλησε και για τους πρώην της, με τους οποίους όπως λέει έχει πλέον φιλική σχέση:«Με όλους μου τους άντρες έχω κρατήσει φιλική σχέση. Με όσους αγάπησα και ερωτεύτηκα, είναι οι καλύτεροι μου φίλοι, γιατί υπήρχε ένας έρωτας που μεταλλάχτηκε σε αγάπη».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Έκρυβαν 9 μετανάστες μέσα σε ψυγείο!

Συνελήφθησαν στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 43χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο και ο 43χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν κρυμμένους μέσα στο φορτίο του οχήματος (ψυγείο), εννέα (09) αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

ΝΤΡΟΠΗ - Στήνουν αλητεία σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα

Μπαράζ στις 9 Μαϊου μεταξύ ΠΑΟ και Ξάνθης για το ποιος θα βγει... Ευρώπη!!!

Τη στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε επάξια μέσα στα γήπεδα την έξοδό του στη Ευρώπη για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, έξω από τα τερέν, το κράτος των Αθηνών στήνει για πολλοστή φορά ένα νέο έγκλημα σε βάρος του ΠΑΣ. Πιο συγκεκριμένα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αγώνα μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων που ισοβαθμούν στην 6η θέση, προεξοφλώντας με αυτό τον τρόπο τον αποκλεισμό του ΠΑΣ από την Ευρώπη. ήδη καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με... "πληροφορίες" που κάνουν λόγο, ότι ο ΠΑΣ δε θα μπορέσει τελικά να εξασφαλίσει την απαιτούμενη αδειοδότηση κι έτσι δε θα μπορέσει να βγει στην Ευρώπη!!! Όπως ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγο,η Σούπερ Λίγκα σε συνεννόηση με Παναθηναϊκό τη Skoda Ξάνθη και την συγκατάθεση της ΕΠΟ αποφάσισε την διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ, την Πέμπτη 9 Μαϊου στο AEL FC Arena.

Παρέμβαση του βουλευτή Άρτας Χρήστου Γκόκα για την Ιόνια Οδό

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής Χρήστος Γκόκας μαζί με τους βουλευτές κκ. Ν. Σηφουνάκη, Θ. Μωραϊτη, Φ. Σαχινίδη και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Ι. Οικονομίδη, συναντήθηκεμε τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Αν. Υπουργό κ. Σ. Καλογιάννη – παρουσία του Ειδικού Διαπραγματευτή για τους μεγάλους οδικούς άξονες κ. Ε. Βιδάλη - προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν αναλυτικότερα το περιεχόμενο της συμφωνία που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο σχετικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Δημοσίου και Παραχωρησιούχων για τα έργα παραχώρησης στους μεγάλους οδικούς άξονες.Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Ιόνια Οδός, για την οποία υπήρξε σχετική παρέμβαση του βουλευτή Άρτας, για το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στο εν λόγω έργο, καθώς και για την μεγάλη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή της Β.Δ. Ελλάδας η ολοκληρωμένη κατασκευή του έργου αυτού.Κατέστη σαφές, ότι μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Παραχωρησιούχων υπάρχει μία καταρχήν συμφωνία η οποία οδηγεί σε άμεση επανεκκίνηση των έργων για το επόμενο τρίμηνο – κάτι που το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή χαιρέτισε – ωστόσο, μένει ακόμα να ολοκληρωθούν οι πλέον κρίσιμες διαπραγματεύσεις οριστικοποίησης του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου των έργων, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Παραχωρησιούχων και Τραπεζών, να δοθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και βεβαίως, να κατατεθούν οι νέες συμβάσεις προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Και όλα αυτά, μέσα σε εξαιρετικά ασφυκτικές προθεσμίες. Μόνον τότε, θα έχουν ολοκληρωθεί οριστικά οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη υλοποίηση και βιωσιμότητα των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες.Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλισθεί το Ελληνικό Δημόσιο έναντι πιθανών κινδύνων που θα ανακύψουν από την υλοποίηση των έργων στο μέλλον.Κατέστησε σαφές ότι οι νέες συμβάσεις που θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα πρέπει να περιέχουν το σύνολο των οριστικών τεχνικών αλλαγών και τροποποιήσεων στα έργα, έτσι ώστε τα έργα να συνεχίσουν να υλοποιούνται απρόσκοπτα. Καμία εκκρεμότητα ως προς έργα που έχουν αποφασισθεί ότι θα υλοποιηθούν δεν θα πρέπει να υφίσταται!Οι προς ψήφιση συμβάσεις, θα πρέπει, επίσης, να προσδιορίζουν τις διαδικασίες υλοποίησης έργων που θα ολοκληρωθούν μετά το 2015, ενώ θα πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα οι διαδικασίες κάλυψης τυχόν χρηματοδοτικών κενών που θα δημιουργηθούν.Τέλος, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε την ανάγκη να επιταχυνθούν όλες οι εναπομείνασες προβλεπόμενες διαδικασίες εγκρίσεων τόσο με τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. όσο και με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Περίπου στις 400.000 ευρώ το λίφτινγκ στους Ζωσιμάδες

Ουκ ολίγα χρήματα θα πρέπει να δαπανηθούν για να αποκτήσει... ευρωπαϊκό αέρα το γήπεδο των Ιωαννίνων


Οι άνθρωποι του ΠΑΣ έχουν υπολογίσει ότι για το εκτενές λίφτινγκ που θα χρειαστεί η έδρα του Αγιαξ θα χρειαστούν περίπου 400.000 ευρώ έτσι ώστε να γίνει αξιόπιστη δουλειά που θα κρατήσει το γήπεδο σε υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια.Προς το τέλος της εβδομάδας μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης θα ανέβει στα Ιωάννινα και θα έχει σειρά επαφών με παράγοντες της περιφέρειας Ηπείρου στην οποία ανήκουν οι Ζωσιμάδες.Παράλληλα, ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΣ δεν έκρυβε την έντονη δυσφορία του για τα σενάρια των τελευταίων ημερών που θέλει την ομάδα του να μην μπορεί να εξασφαλίσει αδειοδότηση.

contra.gr

Νεαρός άνδρας στα Ιωάννινα απειλεί να αυτοκτονήσει

Νεαρός άνδρας έχει ανεβεί στην ταράτσα ενός διώροφου, υπό κατασκευή, κτιρίου στη συνοικία Καρδαμίτσια των Ιωαννίνων και απειλεί να αυτοκτονήσει, για άγνωστους - μέχρι στιγμής - λόγους.Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων προσπαθεί να μεταπείσει τον νεαρό - χωρίς αποτέλεσμα έως τώρα - αλλά και πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ, που έχουν μαζί τους προστατευτικό "δίχτυ".

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" Ιωαννίνων για το έλλειμμα στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου

Εδώ και αρκετούς μήνες διαπιστώθηκε έλλειμμα στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών. Ξεκίνησε ως «λογιστικό» έλλειμμα και ως «λογισμικό» λάθος. Κατέληξε σε έλλειμμα ρευστού άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ.Η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ξεκάθαρη σε ότι έχει να κάνει με δημόσιο χρήμα.Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να πράξει τα αυτονόητα. Άμεσα τις παραιτήσεις όλων των υπευθύνων, τον πλήρη έλεγχο για την διελεύκανση της πρωτοφανούς για τα Ιωάννινα υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων.

«Ποιός ανακάλυψε την Αμερική; » από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Δύο θεατρικές παραγωγές προγραμματίστηκαν για την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τη φετινή χειμερινή θεατρική περίοδο. Η πρώτη παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα αποτελώντας την επίσημη συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΙ στον εορτασμό των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης: Το έργο του Δημοσθένη Παπαμάρκου «Γκρίχου» παρουσιάστηκε σε πρώτη πανελλήνια θεατρική παρουσίαση από τον Δημήτρη Πετρόπουλο, μαζί με συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους αληθινούς πρωταγωνιστές του πολέμου «Γράμματα από το μέτωπο 1912-13» τις οποίες αφηγήθηκε ο Μιχάλης Μπίζιος με τη συνοδεία μαθητών του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.Η επόμενη έρχεται αυτή την εβδομάδα. Το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;» θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Απριλίου στο δημοτικό θέατρο (πολιτιστικός πολυχώρος «παλαιά σφαγεία») με νέα ματιά, σε έναν θεατρικό πλέον χώρο, προσθέτοντας τη σκηνοθετική προσαρμογή και τους νέους φωτισμούς. Το ΔΗΠΕΘΕ δίνοντας, όταν αυτό είναι εφικτό από τον προγραμματισμό του, το βήμα σε νέους ηπειρώτες δημιουργούς, στα πλαίσια της πειραματικής του σκηνής, συνεργάζεται με τις γιαννιώτισσες ηθοποιούς Μαρία Κατσουλίδη και Αθηνά Τσικνιά στη νέα αυτή παρουσίαση του έργου. Μαζί τους ο Σαμψών Φύτρος που απετέλεσε κι αυτός, όπως και οι ηθοποιοί μέλος του θιάσου του ΔΗΠΕΘΕ που παρουσίασε στο τέλος του 2012 τα «13 ρολόγια», συνθέτουν την τριάδα των βασικών καλλιτεχνικών συντελεστών της παράστασης.Γενική είσοδος 8 €. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΙ και του Πνευματικού Κέντρου, στα καταστήματα «IRIS» και «ROCK SHOP» και στα βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης» και «Ελευθερουδάκης». Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων, ITV, ioannina24.gr. Συνδιοργάνωση παρουσίασης: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Παραστάσεις: Πέμπτη 25, Παρασκευή 26, Σάββατο 27 Απριλίου ώρα 9.15’ μμ & Κυριακή 28 Απριλίου ώρα 6.15’ μμ

Λίγα λόγια για το έργο
Η Χρύσα Σπηλιώτη παρακολουθεί και καταγράφει στο έργο της αντιπροσωπευτικές σκηνές της ζωής δύο γυναικών από τα πρώτα παιδικά τους χρόνια έως τα γηρατειά. Μέσα από μια διεισδυτική και ευαίσθητη ματιά αποτυπώνει ουσιαστικά το ψυχογράφημα των δύο αυτών γυναικών στη συνεχή τους προσπάθεια για αποδοχή και συμφιλίωση με τον εαυτό τους, τις καταβολές τους αλλά και τις ματαιώσεις της ενήλικης ζωής. Βασικός πρωταγωνιστής του έργου αναδεικνύεται τελικά ο χρόνος με τον οποίο η αναμέτρηση των ηρωίδων είναι συνεχής. Όλο το έργο διαποτίζεται από ένα εξαιρετικό χιούμορ. Γι’ αυτό και οι σκηνές του είναι ιδιαίτερα απολαυστικές. Σκηνές γυναικείες, ανάλαφρες ή συγκινητικές, τρυφερές, δύσκολες, πάντως αληθινές και πάνω απ’ όλα ανθρώπινες.

Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Πρέβεζας ζητά η Περιφέρεια

Την στήριξή του στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, με βασικές κατευθύνσεις τη διατήρηση της διοικητικής του αυτονομίας, την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής του υποδομής, την ενίσχυση με προσωπικό, την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και την προώθηση της κατασκευής νέου.Στις ενέργειες που έχουν γίνει, από πλευράς της Περιφέρειας, για τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς και στις προσπάθειες ενίσχυσης του χώρου της Υγείας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. «Στο ΕΣΠΑ, τον πολιτισμό και την Υγεία λάμβανε αποφάσεις η κεντρική εξουσία και τις έστελνε τυπικά εδώ. Πώς να πεις μετά ότι αυτές τις αποφάσεις τις απεντάσεις;. Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα. Όλον τον σχεδιασμό τον κάνει το Υπουργείο. Από κουβέντες χόρτασε αυτή η χώρα. Τώρα χρειάζεται αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι ένα, ότι εμείς στηρίζουμε το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως να ενισχυθεί ο άξονας Άρτα – Πρέβεζα. Είμαστε σε μια κοινωνία που ‘τα πάντα ρει’. Όλων μας η άποψη συγκλίνει πως πρέπει να στηρίξουμε το Νοσοκομείο Πρέβεζας, ώστε να έχει πλήρη λειτουργία».Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στις συσκέψεις που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Αρχή και την Π.Ε. τον τελευταίο ένα χρόνο με τους φορείς του Νοσοκομείου Πρέβεζας για την επίλυση των προβλημάτων. Μετέφερε μάλιστα διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη διασφάλιση λειτουργίας του Νοσοκομείου. Ο κ. Ιωάννου επανέλαβε το αίτημα για τη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας. «Είναι το όραμά μας, αλλά το όραμά μας δεν βγαίνει έτσι όπως το ονειρευτήκαμε. Είναι απαραίτητο. Και υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν ενάμιση χρόνο για αυτό. Πρόκειται να αποτελέσει το Νοσοκομείο της Δυτικής Ακτής. Ένα νοσοκομείο σύγχρονο».Τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας μετέφεραν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δαρδαμάνης, οι Πρόεδροι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ηπείρου, των Εργαζομένων, του Ιατρικού Συλλόγου ενώ τοποθετήθηκαν και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ν. Ανατολιωτάκης σε σύσκεψη για τον πολιτισμό στην Ηγουμενίτσα

Στη σύσκεψη – συνάντηση που πραγματοποίησε η ΛΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην Ηγουμενίτσα για τη νέα προγραμματική περίοδο, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και ανάδειξης Μνημείων κ. Νίκος Ανατολιωτάκης.Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για την ορθολογική αξιοποίηση των προσκλήσεων υποβολής προτάσεων σε θέματα πολιτισμού, εκπαίδευσης, τουρισμού και περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Ανατολιωτάκης, υπογράμμισε το ρόλο του πολιτισμού ως πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό με άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ :Να σταματήσουν τα ψέματα τα αφεντικά της ΔΩΔΩΝΗΣ

Σε ασκήσεις αποικιοκρατικού θράσους και ψεμάτων επιδίδεται καθημερινά η νέα διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Ο κ. Βιτάλης, αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ ενημέρωνε μέσω της συνέντευξής του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ότι η διοίκηση… αύξησε τις τιμές του γάλακτος για τους παραγωγούς και ότι είναι συνέχεια δίπλα στους κτηνοτρόφους, τρίχες κατσαρές….Ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιεί κάθε προπαγανδιστικό μέσο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χρησιμοποιώντας όμως ψέματα.. .. Είναι ανέκδοτο το ότι «Η ΔΩΔΩΝΗ αύξησε τις τιμές» και χοντρό ψέμα. Οι τιμές έμειναν ίδιες και επί της ουσίας μειώθηκαν, αν σκεφτεί κανείς ότι φορολογία και κόστος παραγωγής έχουν αυξηθεί ξανά φέτος για τους κτηνοτρόφους.Ο κ. Βιτάλης προφανώς θεωρεί ότι έχει έρθει σε κάποια απομακρυσμένη επαρχία όπου οι γηγενείς δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Γι αυτό επιχειρεί με ασύστολη προπαγάνδα να «ενημερώσει» το πανελλήνιο, για το «πόσο καλή» είναι η νέα διοίκηση.Αφού κάθισε μαζί με μερικούς κτηνοτρόφους σε τραπέζια μεταξύ τυριού και αχλαδιού, μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά της, κατόπιν εξαφανίστηκε. Ο κ. Ο’ Νιλ δεν εμφανίζεται καν όταν ζητάει να συναντηθεί μαζί του το Εργατικό Κέντρο, για να τους δώσει μια απάντηση για τις -πέρα για πέρα- παράνομες απολύσεις εργαζομένων που εργάζονταν για πάνω από 20 χρόνια στην εταιρία. Δεν είχαν αντικείμενο εργασίας η μία δικαιολογία.Καλά και 20 χρόνια στην εταιρία τι έκαναν, πασίεντζες έπαιζαν, όπως διαδίδουν οι καλοθελητές.... Αναδιάρθρωση πλεονάζοντος προσωπικού η δεύτερη δικαιολογία, δηλαδή έρχονται και άλλες απολύσεις. Ας σημειωθεί πως 5 μέρες μετα τις απολύσεις η εταιρία προσέλαβε 15 εποχιακούς εργαζόμενους, άρα η φιλολογία περί πλεονάζοντος προσωπικού πάει περίπατο.Την ίδια στιγμή τα νέα αφεντικά καθυστερούν τις πληρωμές των κτηνοτρόφων με υποσχέσεις που συνήθως δεν κρατάνε και κατόπιν, με τον αγαπημένο τους τρόπο, τις ψευτοδιαδόσεις, τους διαβάλλουν κιόλας παρουσιάζοντάς τους περίπου ως «κακομαθημένους» που δεν μπορούν να περιμένουν.Ταυτόχρονα, σέρνουν αγωνιστές στα δικαστήρια, επειδή διαφώνησαν με το ληστρικό ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας και απολύουν εργαζόμενους εν ψυχρώ και χωρίς δικαιολογίες. Πού είναι τα «ίδια κεφάλαιά» σας κύριοι; Πού είναι οι «επενδύσεις, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη»; Πού είναι οι υποσχέσεις ότι θα τηρηθεί ό,τι ίσχυε και μέχρι πρότινος για εργαζόμενους και παραγωγούς;Ψέματα ασύστολα και υπεροπτική συμπεριφορά αποικιοκρατών. Αυτή είναι η νέα διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, ακριβώς δηλαδή το «αναπτυξιακό» μοντέλο που ψάχνει η τρικομματική χούντα, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.Να φύγει χωρίς αποζημίωση άμεσα η offshore διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ τώρα! Να λογοδοτήσουν όλοι, από τους βουλευτές και τα κόμματα της τρικομματικής χούντας μέχρι τους επιτελικούς υπαλλήλους της που συντέλεσαν στο ζημιογόνο για το λαό ξεπούλημα της εταιρίας.Να περάσει η εταιρία σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό παραγωγών και εργαζόμενων, άμεσα, με κρατική οικονομική στήριξη. Να στηρίξει την διατροφική αυτονομία του λαού, τη στιγμή που αυτός χειμάζεται από την πολιτική της τρόικας, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της τρικομματικής χούντας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου

ΠΡΟΣΟΧΗ :Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι για τη διενέργεια απαιτούμενων ελέγχων και δοκιμών για θέματα ασφάλειας σηράγγων θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, κατόπιν απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα «Α/Κ Παναγιάς – Α/Κ Βενέτικου», από Τετάρτη 24.4 και ώρα 23:30 έως Πέμπτη 25.4 και ώρα 02:30.Κατά το παραπάνω διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Γρεβενών – Τρικάλων (Α/Κ 08Β Δυτ. Γρεβενών Εγνατίας Οδού – γέφυρα «Μουργκάνι») και της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων (γέφυρα Μουργκάνι» – Α/Κ 08Α Παναγιάς Εγνατίας Οδού).
Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους, στο να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Τομέα Λειτουργίας, Εκμετάλλευσης &
Συντήρησης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στα παρακάτω τηλέφωνα:
Περιφερειακή Υπηρεσία Γρεβενών
Τηλ. 24620 – 8103
Κεντρική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης
Τηλ. 2310 - 470200
Κέντρα Ελέγχου Κυκλοφορίας
Τηλ. 1077 (επί της Εγνατίας Οδού)

Εμβολιασμός και στείρωση αδέσποτων στην Άρτα

Στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Αρταίων και κτηνιάτρων της πόλης, ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 27 &28 Απριλίου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η διαδικασία στείρωσης ενός μεγάλου αριθμού θηλυκών αδέσποτων σκύλων που υπάρχουν στην πόλη της Άρτας και η οποία είναι απαραίτητη ενόψει της περιόδου αναπαραγωγής τους για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας. Στόχος της παρέμβασης είναι η δραστική μείωση της εξάπλωσης των πληθυσμών των αδέσποτων. Η περισυλλογή των ζώων γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών και μελών του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας.Ειδικά φέτος, η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στον αντιλυσσικό εμβολιασμό, όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού αδέσποτων ζώων, λόγω του κινδύνου επανεμφάνισης λύσσας.Τα στειρωμένα ζώα θα έχουν χαρακτηριστική σήμανση, τσιπάκι και θα είναι αποπαρασιτωμένα και έτοιμα να δοθούν για υιοθεσία. Το μέτρο αυτό επιλέχθηκε ως η πιο ενδεδειγμένη λύση δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και του ότι τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν για την άμεση κατασκευή καταφυγίου.Όσοι φιλόζωοι και εθελοντές είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν με την παρουσία τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δήμου και το Φιλοζωικό σωματείο Άρτας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Βλάβη στους φωτεινούς σηματοδότες της Λεωφόρου Ειρήνης

Εως την Κυριακή αναμένεται να αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε στους φωτεινούς σηματοδότες της Λεωφόρου Ειρήνης στην Πρέβεζα.Παρότι καταβλήθηκαν προσπάθειες αποκατάστασης της ζημιάς από συνεργείο του Δήμου ,λόγω της εκτεταμένης φθοράς που υπέστη το δίκτυο κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή ειδικού συνεργείου το οποίο θα αποκαταστήσει την βλάβη το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στηρίζω Ψηφίζω ΠΑΣΚ Καθηγητών ΔΕ

Το ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων
Γιατί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι παραμένουμε πιστοί στις Αρχές του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και των Ανθρώπινων Αξιών.Γιατί είμαστε συνεπείς στις αρχές και τις αξίες μας για μια δίκαιη κοινωνία.Γιατί είμαστε πάντα δίπλα στα δίκαια του κλάδου και των συναδέλφων.Γιατί με τις δημόσια διατυπωμένες θέσεις και προτάσεις μας, αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε φερέφωνα αυτής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. ( www.pask-kath-ioa.com )
Γιατί είναι πεποίθησή μας ότι ο συνδικαλισμός του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ και των προκλητικών προνομίων έχει οριστικά κλείσει τον κύκλο του.Γιατί είναι σταθερή μας θέση η διαμόρφωση συνθήκης ενότητας του κλάδου μας.Γιατί δίνουμε έντιμα την εκλογική μάχη χωρίς πολιτικές κουτοπονηριές, τεχνάσματα, και φθηνούς τακτικισμούς.συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα για
Δημόσια, υψηλής ποιότητας, πραγματικά δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους
Αναβαθμισμένη Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση
Εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα
Ισχυρά δημόσια ασφαλιστικά ταμεία
ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Ιωαννίνων
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Βούρβος Θωμάς του Δημητρίου
Γάκιος Ξενοφών του Θωμά
Γκανιάτσας Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου
Έξαρχος Αθανάσιος του Δημητρίου
Θεοδώρου Ευάγγελος του Ιωάννη
Κοντοσάκος Δημήτριος του Βασιλείου
Μπέλλος Γεώργιος του Αναστασίου
Μπλέτσα Ευαγγελία του Νικολάου
Ντόκας Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου
Ντοβώνης Ιωάννης του Αθανασίου
Πρέντζας Ιωάννης του Χρήστου
Σαΐνης Χρήστος του Δημητρίου
Στράτος Μιχαήλ του Φιλάρετου
Τσάπρα Αποστολία του Δημητρίου
Φούκη Αναστασία του Βασιλείου
Για το Εποπτικό Συμβούλιο
Γραβάνης Περικλής του Γεωργίου
Ντούρος Ιωάννης του Βασιλείου
Παππάς Νικόλαος του Ευθυμίου

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της συνολικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην Κενάν Μεσαρέ

Με ερώτησή που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς και Δημήτρης Παπαδημούλης παραθέτουν μια σειρά από γεγονότα, από τα οποία προκύπτει πως το θέμα της οδού Κενάν Μεσαρέ κάθε άλλο παρά έχει τακτοποιηθεί.Η πρόσφατη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη ενισχύει το γεγονός, χαρακτηρίζοντας το έργο επιβλαβές για το δημόσιο συμφέρον. Ως εκ τούτου, προτείνει τη συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με το Δήμο Ιωαννιτών ώστε να εκπονηθεί και εγκριθεί μια συνολική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα έργα που έχουν ήδη κατασκευαστεί και για αυτά που υπολείπονται.Η κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Δήμου Ιωαννιτών περιορίστηκε μόνο στην καταγραφή των υπερβάσεων της νόμιμης ταχύτητας, ενώ από όσο γνωρίζουμε δεν είχε συνέχεια ώστε να υποδειχθούν οι απαραίτητες συγκεκριμένες παρεμβάσεις.Επίσης, όπως αναφέρουν και κάτοικοι της περιοχής, δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις δεσμεύσεις που είχαν ανακοινωθεί από τον Δήμο σχετικά με τη λήψη μέτρων για τη μείωση της επικινδυνότητας και την διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας στην περιοχή.Υπενθυμίζουμε ότι αυτή αποτελεί την τρίτη κατά σειρά ερώτηση για το θέμα της Κενάν Μεσαρε, καθώς, η πρώτη η ερώτηση του κ. Παπαδημούλη ουδέποτε απαντήθηκε ενώ και η δεύτερη ερώτηση του κ. Μαντά δεν απαντήθηκε πλήρως.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
-Ποια μέτρα προτείνουν, ώστε να εφαρμοσθούν οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να εκπονηθεί και εγκριθεί μια συνολική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων;
-Ποια είναι η γνώμη τους για τον τρόπο αντιμετώπισης των αποφάσεων της ανεξάρτητης αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη, οι οποίες εκφράζουν τα απολύτως αδιαμφισβήτητα δίκαια των πολιτών;
-Επαναφέρουμε όλα τα ερωτήματα που απευθύναμε με τις ανωτέρω δυο προαναφερόμενες ερωτήσεις μας στα σημεία που δεν έχουν δοθεί απαντήσεις.

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΜΙΣΗ ΚΑΙ «ΜΠΡΑΒΟΙ» ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Μετά την δολοφονία του πυγμάχου Ανδρέα Παΐζη την άνοιξη του 2005 η Πάτρα βυθίστηκε στο απόλυτο χάος από τα «Μπραβάκια» που σήκωσαν κεφάλι και που τα έστειλε ομαδικά στη φυλακή ο σημερινός Βουλευτής Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος, τότε Διοικητής Ασφαλείας Πατρών. Τα «Μπραβάκια» όμως που κάποτε έριχναν κρυφά στα μπαρ υπνωτικά αέρια για να τρομάζουν οι θαμώνες και να υποκύπτουν στον εκβιασμό οι καταστηματάρχες, αποφυλακίστηκαν ... Όσο όμως ζούσε ο λιγομίλητος 48χρονος ψηλός «Αργεντίνος» δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Η ενέδρα θανάτου που του έστησαν στις 14-4-2005 μέρα μεσημέρι, σηματοδότησε μια σειρά από φόνους, όχι από εκδίκηση αλλά από αλληλοεξόντωση. Ο καθένας ξεχωριστά ήθελε να κάτσει στην πολυθρόνα του «Λιονταριού» Παΐζη –όπως ήταν το παρατσούκλι του- αλλά με μοναδικό προσόν το επάγγελμα του «πορτιέρη» και μια χούφτα με αναβολικά. Τα μυαλά τους φούσκωσαν και αργά αλλά σταθερά κατέληξαν σε σκοτωμούς. Να είναι τυχαίο ότι ο Τσίρκας που εκτελέστηκε το Σάββατο οδηγώντας την ασημί BMW, χλεύαζε όσους διασπείρουν τις φήμες λέγοντας «Ναι είμαι … νονός, έχω βαπτίσει και τα τρια μου παιδιά»; Και μια λεπτομέρεια, ο κατηγορούμενος ως δολοφόνος του Παΐζη, πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια αλλά στο εφετείο αθωώθηκε ... Τώρα γυροφέρνει μ’ ένα ποδήλατο στην πόλη κάνοντας … ακατάλυπτες αναφορές στην υπόθεση Παΐζη!

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ακαριαίο θάνατο βρήκε 51χρονη τουρίστρια

Ακαριαίο θάνατο βρήκε μια 51χρονη τουρίστρια το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που επέστρεφε από το λιμεναρχείο της Πρέβεζας . Η άτυχη γυναίκα βάδιζε μαζί με τον σύζυγό της στον πεζόδρομο της παραλίας της Πρέβεζας, της πόλης όπου συνήθιζε τα τελευταία χρόνια να περνά τις διακοπές της. Είχαν μεταβεί στο λιμεναρχείο προκειμένου να διευθετήσουν κάποιες λεπτομέρειες για τον ελλιμενισμό του σκάφους τους και απολάμβαναν την βόλτα τους όταν η γυναίκα σωριάστηκε λιπόθυμη στο έδαφος. Το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο την μετέφερε στο νοσοκομείο όμως η 51χρονη ήταν ήδη νεκρή. Η σωρός της θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του αιφνιδιαστικού θανάτου της.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

ΠΑΜΕ:Δραματικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Οι δραματικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης στην υγεία- πρόνοια συνολικά και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών και της περίθαλψης που παρέχεται. Εξαναγκάζει τους ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη από την πρώτη στιγμή που περνούν την πύλη του νοσοκομείου. Πιο πρόσφατες επιπτώσεις αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι:
-Η επικίνδυνη μείωση κατά 100.000 ευρώ της δαπάνης που αφορά τη σίτιση των ασθενών. Δηλαδή τροφή ποιοτικά και ποσοτικά κατώτερη.
-Στις εφημερίες η σοβαρή έλλειψη προσωπικού (όπως τραυματιοφορείς) οδηγεί σε σημαντικές καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των ασθενών, σε εξουθένωση του προσωπικού. Το προσωπικό χρεώνεται λάθη και παραλείψεις που επιχειρούνται να αξιοποιηθούν για δίωξή του και απολύσεις, ενώ κρύβεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση- Ε.Ε που εφαρμόζεται από τις διοικήσεις οδηγεί σε αυτή την κατάσταση.
-Η μείωση των κονδυλίων για την μισθοδοσία του προσωπικού, ειδικά για εφημερίες, αργίες, έχει ως αποτέλεσμα να μας έχουν απλήρωτους για έξι μήνες το ΄12 και όλους τους μήνες του ΄13! Τα κονδύλια δεν φτάνουν για να εφημερεύσει το νοσοκομείο με όλο το προσωπικό που απαιτείται. Συχνά επιβάλλεται να αναλαμβάνουμε καθήκοντα που δεν αντιστοιχούν στις ειδικότητες που έχει ο καθένας.
-Στο γαστρεντολογικό ιατρείο δεν λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό το κολονοσκόπιο, πρόβλημα επίσης έχει και το γαστροσκόπιο.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει, να αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση. Οι περικοπές στη χρηματοδότηση, η υποβάθμιση τμημάτων και το κλείσιμο νοσοκομείων, οι δραματικές ελλείψεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που επιδιώκει να εξοικονομήσει κρατικές δαπάνες για να χρηματοδοτήσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, να σώσει τα κέρδη τους. Να επιβάλει και τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Καμιά επιπλέον θυσία για την πλουτοκρατία!
Όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία κα γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα μπορούμε και πρέπει να ενώσουμε οργανωμένα και αποφασιστικά τις δυνάμεις μας σε μία πλατιά λαϊκή συμμαχία ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.Να παλέψουμε για την ίδια τη ζωή και για την υγεία μας. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια- φάρμακο με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό- Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Νοσοκομείων και των ασφαλιστικών Ταμείων. Να μην συγχωνευτεί το νοσοκομείο να μην κλείσει καμιά κλινική. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία-. Πρόνοια.

ΠΑΜΕ-ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τρέχει στα... “χαμένα” ο Ν. Γκόντας

Βιάζεται όχι για να βγει δήμαρχος αλλά από άγχος μην τον αδειάσουν

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Νίκος Γκόντας να μας θυμίζει ότι σε περίπου ένα χρόνο (αν τελικά γίνουν τότε) έχουμε εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Το λέμε αυτό γιατί οι εποχές έχουν αλλάξει και με τα τόσα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πολίτες, κανείς δε δίνει σημασία στην... “κούρσα” του Ν. Γκόντα για τη... δημαρχία. Ο κόσμος καθημερινά δίνει αγώνα επιβίωσης και την ίδια στιγμή ο Γκόντας και το... επιτελείο του δίνουν τη δική τους μάχη, μπας και ξανακερδίσουν του... χρόνου τις εκλογές στο δήμο!!! Μιλάμε οι άνθρωποι ζουν στην κυριολεξία στον κόσμο τους και δείχνουν να μη τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο από τη δική τους εκλογική επικράτηση. Όμως ο ίδιος ο Νίκος Γκόντας -αν και έμπειρος πολιτικά- δεν κατάλαβε ότι οι μεγάλες αλλαγές στην κεντρική πολιτική σκηνή γεννούν γρίφους για τους υποψηφίους που θα στηρίξουν τα κόμματα σε κάθε δήμο-πρωτεύουσα Νομού της χώρας. Βέβαια, καλά κάνει και τρέχει από τώρα, μιας και οι πληροφορίες που έχει από τη... Συγγρού (πρώην Ρηγίλλης), είναι δυσάρεστες για τον ίδιο, οπότε ξεκινά πρώτος, μπας και μπλοκάρει προκαταβολικά το κόμμα του και διστάσουν να κατεβάσουν άλλον υποψήφιο.Με κεντρικό αυτοδιοικητικό στόχο της Ν.Δ. να δημιουργηθεί ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 ένα ισχυρό μπλοκ (με ολίγη από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) σε κάθε δήμο ενάντια στις αντιμνημονιακές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Νίκος Γκόντας δεν θα είναι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ο υποψήφιος της Ν.Δ. Στο δήμο Ιωαννιτών.

Από 10 έως 20 λεπτά έπεσε η αμόλυβδη στην Ήπειρο

➤ Ανασταλτικός όμως παράγοντας οι υψηλοί φόροι


Εμφανείς είναι το τελευταίο διάστημα οι μειώσεις στις τιμές των καυσίμων και στην Ήπειρο, εξαιτίας της γενικότερης πτώσης των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών.Η αμόλυβδη κοστίζει από 10 έως 20 λεπτά λιγότερο, σε σύγκριση με ένα μήνα πριν και, σαφώς, είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.Δυστυχώς όμως, τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους πρατηριούχους, αυτή η μείωση των τιμών δεν μεταφράζεται και σε αύξηση των πωλήσεων, αφού και πάλι, η τιμή των καυσίμων θεωρείται και είναι υψηλή, λόγω των μεγάλων φόρων που έχουν επιβληθεί.

Το υπόμνημα…
Για αυτό, όπως ανέφερε χθες, μιλώντας στην εφημερίδα  «Πρωινός Λόγος» ο γνωστός Γιαννιώτης πρατηριούχος Θανάσης Παπαδόπουλος, ο κλάδος ετοιμάζει υπόμνημα προς τους αρμοδίους στην Κυβέρνηση, όπου θα απαιτεί μείωση των φόρων, που έχουν καθηλώσει την κίνηση στα καταστήματά τους και έχουν καταστήσει το «φουλάρισμα» των ρεζερβουάρ στα Ι.Χ. είδος υπό εξαφάνιση!
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, χθες η μέση τιμή της αμόλυβδης στα Γιάννινα ήταν 1,669 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Άρτα κυμάνθηκε στο 1,7 ευρώ το λίτρο, στην Πρέβεζα στο 1,670 και στη Θεσπρωτία, που παραδοσιακά είναι η ακριβότερη στην Ήπειρο, η αμόλυβδη κόστιζε 1,708 ευρώ το λίτρο. «Σαφώς και δεν τις λέει κανείς φθηνές τις τιμές αυτές, αλλά σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, η μείωση είναι μεγάλη» σημειώνουν πρατηριούχοι.

Το πετρέλαιο…
Στο μεταξύ, την άμεση αλλαγή του καθεστώτος στο πετρέλαιο θέρμανσης, με την άρση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ζητούν οι επαγγελματίες του χώρου, που είδαν τις πωλήσεις τους φέτος το χειμώνα πέφτουν κατακόρυφα.Μάλιστα, τονίζουν ότι εάν δεν αλλάξει η κατάσταση στη θέρμανση, τότε ο επόμενος χειμώνας θα είναι ακόμη χειρότερος, περισσότερα νοικοκυριά δεν θα προμηθευτούν πετρέλαιο και πολλοί πρατηριούχοι θα βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους. Να σημειωθεί, ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σταματά φέτος τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου.

Σημαντική μείωση…
Τέλος, για να αντιληφθεί κανείς την πτώση του τζίρου στην αγορά των καυσίμων, αρκεί να σημειωθεί, ότι την τριετία 2009 - 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία των «Ελληνικών Πετρελαίων» η συνολική κατανάλωση καυσίμων περιορίστηκε κατά 30 % , ενώ πάνω από 1500 πρατήρια έκλεισαν!
Όπως σημειώνουν επαγγελματίες του χώρου, εάν άμεσα δεν μειωθούν οι φόροι, τότε ακόμη περισσότερα θα κλείσουν, ενώ και η χρήση των αυτοκινήτων, κυρίως, θα μειωθεί και άλλο, με αποτέλεσμα, ειδικά οι μεγάλοι δρόμοι, να αδειάσουν εντελώς…

Σίγουρος για την αδεοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιώργος Χριστοβασίλης

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε στο θέμα που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά την αδειοδότηση της ομάδας.Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χριστοβασίλη:"Δεν έχω καμία ενημέρωση από καμία ΕΠΟ, καμία Σούπερ Λίγκα πως στον ΠΑΣ Γιάννενα υπάρχουν εκκρεμότητες.Εδώ και δύο μήνες, όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ασχολείται με το αν θα πάρει ο ΠΑΣ Γιάννενα αδειοδότηση. Τόσο πολύ ενοχλεί η ομάδα μας; Αντί να δουν ότι ξεκινήσαμε με προβλήματα και μειωμένο μπάτζετ, με νεαρά παιδάκια και παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Εκπλήσσομαι πραγματικά, γιατί αν ήταν κάποιος να ενημερωθεί ήταν ο ΠΑΣ. Από μέρους μου, ότι μου ζήτησε η επιτροπή αδειοδότησης έχουν τακτοποιηθεί εδώ και 15 μέρες και είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες, που στους παίκτες της δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ. Και δεν έχουμε κάνει κανένα διακανονισμό.Τώρα αν κάποιοι έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους να κάνουν, είναι να αναρωτιέσαι αν αξίζει να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο. Πέρυσι ο ίδιος πρόεδρος έδωσε άδεια στον ΠΑΣ Γιάννενα και στην δευτεροβάθμια την απέσυρε. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε μάθει γιατί την απέσυρε.Ενοχλεί ο ΠΑΣ. Δεν ξεχνάω ότι ο Παναθηναϊκός πήρε την αδειοδότηση στην δευτεροβάθμια, δύο μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των χαρτιών. Καλά θα κάνει ο Παναθηναϊκός να ασχολείται με τα προβλήματά του και να μην ασχολείται εδώ και δύο μήνες αν ο ΠΑΣ Γιάννενα θα πάρει άδεια. Γιατί αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ας κερδίζει τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο και να μην ρίχνει στάχτη στους φιλάθλους του, ότι τα προβλήματα είναι κάπου αλλού… Ο ΣΚΑΙ την Κυριακή ασχολήθηκε με τον αν θα πάρει άδεια ο ΠΑΣ Εμείς τα έχουμε κάνει όλα. Υπάρχουν λογιστήρια, ορκωτοί λογιστές, οικονομικοί διευθυντές… Όλα όσα ζητήθηκαν έχουν τακτοποιηθεί. Έχει αποφασιστεί με 15-1 στις ψήφους, ότι οι αδειοδοτήσεις θα δοθούν μετά το τέλος των πλέι οφ. Άλλο το αγωνιστικό κι άλλο το οικονομικό ζήτημα.Κερδίσαμε στο γήπεδο κάποια πράγματα. Και με δεδομένη αυτή την απόφαση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννενα να πάρει μέρος στα πλέι οφ.Κι όταν λέγονται όλα αυτά, με τι κουράγιο θα συνεχίσουν οι ποδοσφαιριστές προπονήσεις και θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, όταν ακούγονται τέτοια πράγματα".

Aποψιλώνεται σιγά - σιγά από δημόσιες υπηρεσίες η Φιλιππιάδα

Aποψιλώνεται σιγά - σιγά από δημόσιες υπηρεσίες η Φιλιππιάδα. Μετά την εφορεία και το Παράρτημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Φιλιππιάδας αναστέλλει από 13 Μαΐου την λειτουργία του με απόφαση του διοικητή του. Το κοινό και οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από το Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Άρτας. Οι πολίτες της Φιλιππιάδας τονίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών. Όπως μας είπαν οι αποφάσεις αυτές καθιστούν ιδιαίτερα δυσλειτουργική την καθημερινότητα των πολιτών αν σκεφτεί κανείς ότι οι υπηρεσίες της εφορείας έχουν μεταφερθεί στην Πρέβεζα και του ΙΚΑ στην Άρτα. Σύμφωνα με επαγγελματίες της περιοχής, αφού έχουν παρθεί οι αποφάσεις για το κλείσιμο των υπηρεσιών, θα έπρεπε και οι υπηρεσίες που έχουν σχέση με τη Δ.Ο.Υ να μεταφερθούν στην Άρτα. Οι κάτοικοι αισθάνονται μοιρασμένοι μεταξύ δύο νομών και τονίζουν ότι για να εξυπηρετηθούν στην Πρέβεζα θα πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία ενώ σε αντίθετη περίπτωση η Άρτα είναι πιο κοντά και η εξυπηρέτηση άμεση. Την ίδια στιγμή το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει με τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Θεσπρωτικού και Κρανιάς, που βρίσκονται πιο κοντά στην Πρέβεζα. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι τα παραρτήματα των υπηρεσιών θα έπρεπε να συνεχίσουν να λειτουργούν στην Φιλιππιάδα, που είναι ένας δήμος με έντονο ανάγλυφο, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τοπικών διαμερισμάτων, ανάμεσα στην έδρα του νομού αλλά και με ανεπαρκής συγκοινωνιακή σύνδεση.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Το υπουργείο Ανάπτυξης βλάπτει σοβαρά τη μικρομεσαία επιχείρηση!!!

Συμφωνεί ο Στ. Καλογιάννης στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές;

Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος του τόπου αλλά και της χώρας αντιτίθενται σθεναρά στην πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Τόσο το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όσο και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) θεωρούν αυτή την προοπτική ως ένα μέτρο χωρίς λογική και κυρίως χωρίς όφελος για τη μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, σε περίοδο κρίσης προσθέτει ακόμα ένα κρίκο αβεβαιότητας στην ελληνική επιχείρηση αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτές. Επειδή ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης είναι Γιαννιώτης, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε εάν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Σταύρος Καλογιάννης. Και επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει εκφράσει τη διαφωνία του στην προοπτική να ανοίγουν τις Κυριακές τα καταστήματα, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ποιους τελικά εκπροσωπεί ο ίδιος στη βουλή. Τους εμπόρους που θα κλείσουν τα μαγαζιά τους, τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις δουλειές τους ή μήπως το ίδιο το κράτος που θα χάσει έσοδα και πόρους ή μήπως τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες που με καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. ετοιμάζονται να κάνουν πάρτυ και τις Κυριακές!!!

ΑΡΤΑ:Ξεκινάνε τα έργα της παράκαμψης

Έργα στον ανισόπεδο κόμβο της Άρτας πρόκειται να ξεκινήσουν την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η παράκαμψης Άρτας - Φιλιππιάδας. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το Υπουργείο Υποδομών.Ο αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο, καθώς, όπως σημείωσε, μελέτες οδικής ασφάλειας έδειξαν ότι ο κόμβος της παράκαμψης της Άρτας εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια διερχόμενων οχημάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Eκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας για το ιδιωτικό χρέος

Την Πέμπτη 25 Απριλίου, ώρα 8:00 μμ, στο Ξενοδοχείο Κρόνος, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: "Υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, "χαράτσια". Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ". Ομιλητές θα είναι η Κατερίνα Κνήτου, δικηγόρος και ο Γαβριήλ Σακελαρίδης, συντονιστής Οικονομικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Οι 4 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις μηχανότρατες του Αμβρακικού

Το πρόβλημα της καταστροφικής αλιείας με μηχανότρατα στην προστατευόμενη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου φέρνουν στη Βουλή οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους νομούς που περιβάλλουν τον κόλπο, Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας. Αφορμή για την κατάθεση της ερώτησης αποτέλεσε πρόσφατο έγγραφο του Αλιευτικού Συλλόγου Βόνιτσας, σύμφωνα με το οποίο αλιευτικά σκάφη της ευρύτερης περιοχής χρησιμοποιούν παράνομα, εδώ και αρκετά χρόνια, το αλιευτικό εργαλείο μέσης αλιείας, μηχανότρατα, μέσα στην περιοχή του κόλπου. Αλιεύουν κυρίως γαρίδες, κουτσομούρες καθώς και άλλα είδη, σε όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου αναπαραγωγής των ειδών αυτών.Η παράνομη αυτή δραστηριότητα, τονίζουν οι βουλευτές, συνιστά σοβαρή απειλή τόσο για το προστατευόμενο περιβάλλον της περιοχής και τη βιοποικιλότητά του, όσο και για το μέλλον των αλιέων που ασκούν νόμιμα τη δραστηριότητά τους. Υπάρχουν ήδη στοιχεία που καταδεικνύουν μεγάλη μείωση των πληθυσμών της γαρίδας και άλλων αλιευμάτων λόγω της καταστροφής που προκαλεί η μηχανότρατα στον γόνο και στα νεαρά άτομα, που αλιεύονται πριν προλάβουν να αναπαραχθούν.Και συνεχίζουν:
- Επειδή ο Αμβρακικός Κόλπος αποτελεί περιοχή μεγάλης βιολογικής, οικολογικής, αισθητικής, επιστημονικής, γεωμορφολογικής και παιδαγωγικής αξίας,
- Επειδή, γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις (Ramsar 1972, Βέρνης 1979, Βόννης 1979), από την κοινοτική νομοθεσία (79/409 ΕΟΚ, 92/43 ΕΟΚ), καθώς και από την εθνική (Ν 1650/86, Ν 2742/99, Ν 3044/02), ειδικότερα δε από το καθεστώς του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, όπως θεσμοθετήθηκε από την ΚΥΑ 11989 (ΦΕΚ Δ’ 123 / 21.03.2008),
- Επειδή, στο πλαίσιο αυτό, οι οικονομικές δραστηριότητες στα υδάτινα και χερσαία τμήματα της περιοχής υπάγονται σε ειδικούς περιορισμούς προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και να διασφαλισθεί η αειφορία του,
- Επειδή, ειδικότερα, η αλιεία με χρήση του καταστρεπτικού εργαλείου της μηχανότρατας είναι απαγορευμένη, ενώ το μέτρο των προστίμων που κατά καιρούς επιβάλλονται, δεν φαίνεται ικανό να την αποτρέψει,
- Επειδή οι συνέπειες της παράνομης αυτής δραστηριότητας έρχονται να προστεθούν στα ήδη οξυμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νόμιμοι αλιείς - απόρροια μιας διαχρονικής πολιτικής που οδηγεί στη διάλυση και την εγκατάλειψη της αλιείας,
- Επειδή, τέλος, η έξοδος από την κρίση και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προϋποθέτουν την προστασία και ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και τη βιώσιμη διαχείριση μοναδικών φυσικών και πλουτοπαραγωγικών πόρων όπως αυτοί που συγκεντρώνονται στους οικοτόπους του Αμβρακικού,
Ερωτώνται οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναυτιλίας και Αιγαίου, και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:
1. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας του Αμβρακικού Κόλπου, όπως επιβάλλεται από την κείμενη νομοθεσία, από καταστροφικές παρεμβάσεις και δραστηριότητες όπως, ειδικότερα, η παράνομη αλιεία με μηχανότρατα;
2. Προτίθενται να λάβουν αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή της παράνομης αλιείας με μηχανότρατα, δεδομένου ότι τα μέχρι σήμερα ισχύοντα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά;
3. Από ποιες κατά τόπους αρχές και με ποιες μεθόδους ελέγχονται οι μεταβολές στους αλιευτικούς πόρους της περιοχής του Αμβρακικού;
4. Ποια πρόσφατα αποτελέσματα μετρήσεων έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες αρχές και μπορούμε να εμπιστευθούμε για να εξαγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την πραγματική κατάσταση των αλιευτικών αποθεμάτων;
5. Ποιο είναι το σχέδιο δράσης του αρμόδιου υπουργείου για τη στήριξη της παράκτιας αλιείας στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού;

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ-Κόλαφος απεδείχθησαν οι εκλογές που προκάλεσε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΗΠ

Κόλαφος απεδείχθησαν οι εκλογές που προκάλεσε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΗΠ κ.Μάντζιος χωρίς να υπάρχει λόγος όπως τονίστηκε και στην Γενική Συνέλευση από εκπροσώπους των σωματείων.Από τα 87 εγγεγραμμένα σωματεία του είχαν δικαίωμα ψήφου δεν ψήφησαν τους:
1.ΜΑΝΤΖΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 39 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
2.ΓΕΙΤΟΝΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ 49 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
3.ΓΚΟΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 50 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
4.ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 50 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
5.ΚΟΛΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ 50 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
6.ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟ 51 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
7.ΖΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 52 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
8.ΑΥΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ 53 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
9.ΡΟΥΣΑΚΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ 54 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
10.ΒΡΑΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ 55 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
11.ΚΙΤΣΑΚΗ ΛΑΖΑΡΟ 61 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Τα συμπεράσματα δικά σας .
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την τουριστική κίνηση της Πάργας

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την τουριστική κίνηση της Πάργας κατά την περίοδο του Πάσχα, ενώ υπάρχει και μια γενικότερη αισιοδοξία για την κίνηση της θερινής περιόδου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πολλά μεγάλα ξενοδοχεία, περίπου το ένα τρίτο, έχουν κρατήσεις και θα λειτουργήσουν τη μεγάλη εβδομάδα και τη γιορτή του Πάσχα. Υπάρχουν δε, κρατήσεις αρκετές και σημαντικές για την θερινή περίοδο. Την ίδια ώρα υπάρχει κίνηση και από πλευράς εσωτερικού τουρισμού, μέσω τουριστικών γραφείων καθώς στα εκδρομικά προγράμματά τους έχουν συμπεριλάβει την Πάργα αλλά και την Πρέβεζα. Περιορισμένες είναι όμως οι κρατήσεις από μεμονωμένους Έλληνες επισκέπτες. Οι τιμές για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα θεωρούνται λογικές. Θυμίζουν πολύ τις τιμές στα ξενοδοχεία της περιοχής το μήνα Ιούνιο αφού υπάρχουν περιπτώσεις που ξεκινούν από 75 ευρώ το δίκλινο για τρεις διανυκτερεύσεις. Οι επιχειρηματίες της περιοχής προβλέπουν ότι η τουριστική κίνηση θα είναι φέτος αυξημένη και όλοι ελπίζουν ότι η κίνηση αυτή θα φέρει έσοδα σε όλους τους κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό. Να σημειωθεί ότι η Πάργα αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Ιταλούς, Άγγλους, Ολλανδούς, Γερμανούς και Τσέχους.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Νέα πολιτική αθλιότητα της ΔΗΜΑΡ

Έθεσε βέτο ο Μανιτάκης στις προσλήψεις γιατρών για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας!!!

Το είδαμε κι αυτό από το κόμμα του μπαρμπα-Φώτη του Κουβέλη! Η ΔΗΜΑΡ που με αποφάσεις δικών της υπουργών της νομιμοποιεί το... “φακελάκι” στα νοσοκομεία και ετοιμάζεται να δαπανήσει πολύτιμα κονδύλια για να γεμίσει την Ελλάδα... φυλακές, θέτει βέτο στις προσλήψεις γιατρών για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας!!! Από τις 600 θέσεις που ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο ΔΗΜΑΡίτης υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, άναψε το πράσινο φως για μόλις 25% από αυτές, με αποτέλεσμα να περάσουν τελικά μόνο 159 θέσεις. Ας αντιληφθούν επιτέλους εκεί στο κόμμα της Δημοκρατικής... Δεξιάς, ότι δεν πρέπει να πειραματίζονται και κυρίως να παίζουν με τον ευαίσθητο τομέα της υγείας και ειδικά με τους συνανθρώπους μας που πεθαίνουν αβοήθητοι αναζητώντας ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας!!!

Ένα μετάλλιο στην Ιταλία για τα Γιαννιώτικα «κουπιά»

Με το… δεξί ξεκίνησαν τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στους διεθνείς στίβους της Κωπηλασίας οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Πρώτος αγώνας εκτός συνόρων ήταν η διεθνής ρεγκάτα που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη λίμνη Πιεντιλούκο της Ιταλίας, με τη συμμετοχή αθλητών από 20 χώρες.Όσον αφορά τους Γιαννιώτες κωπηλάτες, την καλύτερη εμφάνιση έκανε ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος αθλητής του Ν.Ο.Ι. Γιάννης Ζήσης, ο οποίος κατέκτησε μαζί με τον Γ. Παπασακελαρίου το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της Δικώπου άνευ των Εφήβων.Πολύ καλή εμφάνιση έκανε στο Πιεντιλούκο και η έτερη αθλήτρια του Ν.Ο.Ι. που συμμετείχε με τα ελληνικά χρώματα στη ρεγκάτα, η Ελένη Διαμάντη, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει αυτή τη φορά να ανέβει στο βάθρο. Μαζί με την Στ. Κουμπλή κατέλαβαν την έβδομη θέση στη Δίκωπο άνευ των Γυναικών.Συνολικά η νέα Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας της χώρας μας κατέκτησε 13 μετάλλια στον αγώνα.

ΑΛΒΑΝΙΑ:Απέβη άκαρπη η προσπάθεια την κοινή κάθοδο στις εκλογές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Απέβη άκαρπη η προσπάθεια που ανέλαβε η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ως έχουσα την ευθύνη για το θετικότερο δυνατό πολιτικό κλίμα στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, σε σχέση με την επανένωση της ομάδας του σχηματισμού «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» - ΕΕΜΜ. Από πλευράς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξαντλητικά έγιναν όλα τα δυνατά βήματα και η υπόθεση απασχόλησε επανειλημμένως τα υπεύθυνα όργανα της.Η διαδικασία περιέλαβε όπως πλέον είναι γνωστό όλα τα μέσα του δημόσιου διαλόγου: επίσημες επαφές του Προέδρου της Οργάνωσης, επιστολές με συγκεκριμένες προτάσεις γεφύρωσης καθώς επίσης και δημόσιες εκκλήσεις προκειμένου να βοηθηθεί η ανάληψη από πλευράς του ΕΕΜΜ των κινήσεων που θα οδηγούσαν στην ενότητα.Οι πολιτικές συγκυρίες επιβάλουν ενότητα και όχι οποιαδήποτε τεχνική και τεχνητή εικόνα αριθμητικών παραφυάδων συμμαχιών!Προφανώς είναι εύκολο να βγει το συμπέρασμα ποιον βαραίνουν οι ευθύνες για το ναυάγιο της προσπάθειας. Το βέβαιο είναι ότι η έλλειψη βούλησης από πλευράς του ΕΕΜΜ, για να αντιμετωπίσουμε την εκλογική πρόκληση με ενωμένες τις δυνάμεις, κινείται διαμετρικά αντίθετα με όσα οι καταστάσεις επιβάλουν. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός απαιτεί ενότητα και η λογική θέλει περισσότερους στο κοινό μετερίζι του αγώνα για δικαιώματα στην ΕΜΜ.Ακόμη υπάρχει ελάχιστος πολιτικός χρόνος να ακυρωθούν οι κινήσεις και να επιτευχθεί ενιαίο ψηφοδέλτιο με το ΚΕΑΔ. Όποιος συμβάλει για την ενότητα αμείβεται απ’ την ιστορία και το αντίθετο για όσους προκαλούν εντάσεις και διαιρέσεις, άλλο τόσο σε ώρες που αγώνας κρίνεται.Εάν αυτό δεν συμβεί εναπόκειται στο εκλογικό σώμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με την ψήφο του να διασφαλίσει την πολιτική ισχύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ επικροτώντας τις θέσεις και τους αγώνες τους. Θα λειτουργήσει τούτο και ως την καταλληλότερη υπόδειξη για το που πρέπει να κινηθούν οι εξελίξεις σε ότι αφορά την ενότητα και τον κοινό αγώνα στο μέλλον.

Πανέτοιμη η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων για την αυριανή μάχη των εκλογών

Ψηφίζουν  στα Λιθαρίτσια οι καθηγητές των Ιωαννίνων για τη νέα ΕΛΜΕ

Δόθηκαν πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα και μας εστάλησαν χθες, τα 27 ονόματα όσων μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων για την αυριανή μάχη των εκλογών για την ανάδειξη των νέων μελών που θα συγκροτήσουν την τοπική ΕΛΜΕ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, τονίζουν, ότι οι αυριανές εκλογές αποτελούν μια διαδικασία επικαιροποίησης των προβλημάτων του κλάδου, η οποία ισχυροποιεί την φωνή των εκπαιδευτικών, δίνοντας βάθος στους προβληματισμούς τους για τον ίδιο το χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τις πολιτικές και τις διεκδικήσεις του κλάδου, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει το πλαίσιο, τις προτεραιότητες και τους στόχους για την επόμενη διετία. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων, επισημαίνει, πως οι εκλογές της ΕΛΜΕ σήμερα ειδικά, έχουν μεγάλη σημασία, όταν πανελλαδικά επιχειρείται η πλήρη επικράτηση εκπροσώπων που προέρχονται από ακραίες αριστερές παρατάξεις, χωρίς συγκρότηση και προπτική, με ατέρμονες και ανεδαφικές προτάσεις. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων, καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν δυναμικά τις απόψεις της και ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο νίκης να υπερασπιστούν με την ψήφο τους τον δημοκρατικό χαρακτήρα της παιδείας. Από το σύνολο των 27 συνολικά υποψηφίων, ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες του Ζέρβα Ευάγγελου (ΠΕ11), του Λαζοκίτσιου Παναγιώτη (ΠΕ 04), του Μιχάλη Στέφανου (ΠΕ 07), της Μουτσίκα Ευγενίας (ΠΕ 11), του Μπόζιου Κωνσταντίνου (ΠΕ 17) της Σιμιτζή Σοφίας (ΠΕ 01) και της Τσάγκα Βασιλικής (ΠΕ 07) η οποία είναι κόρη του πρώην αντιδημάρχου Ιωαννιτών Κώστα Τσάγκα. Τέλος, για το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ υπάρχει μόνο η υποψηφιότητα της Ζαβιτσάνου Ερασμίας (ΠΕ 15).

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:Kαταγγελίες σε βάρος καθηγητή που αφορούν την σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας!!!

Αναστάτωση επικρατεί στη μικρή κοινωνία της Φιλιππιάδας μετά από πληροφορίες ότι υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος καθηγητή που αφορούν την σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας που φοιτά σε λύκειο της περιοχής. Για το θέμα έχει κατατεθεί έγγραφη καταγγελία και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση το πόρισμα της οποίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία από άλλη μαθήτρια, που σήμερα είναι φοιτήτρια και η οποία έτυχε να αντιμετωπίσει ανάλογο περιστατικό, πριν δύο χρόνια περίπου. Πέραν όλων αυτών έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι με αφορμή την συγκεκριμένη καταγγελία, έχουν προκύψει και άλλες που αφορούν τη δραστηριότητα καθηγητών της δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίοι παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα και ήδη στην Φιλιππιάδα έχει πάει κλιμάκιο του ΣΔΟΕ αλλά και από τη Δ.Ο.Υ Άρτας προκειμένου να ερευνήσει το θέμα.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Συνελήφθησαν σε Άρτα και Ιωάννινα σε διαφορετικές περιπτώσεις, τρία νεαρά άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν στις πόλεις της Άρτας και των Ιωαννίνων, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις νεαροί (δύο Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας), ηλικίας 31, 26 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, για κατοχή κάνναβης.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ στο πλαίσιο έλεγχων που πραγματοποιούσαν περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας στην πόλη της Άρτας, εντόπισαν έναν 26χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε στην κατοχή του δύο συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη, βάρους (10,16) γραμμαρίων.Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στις Συκιές Άρτας, έγινε έρευνα στο σπίτι 21χρονου αλλοδαπού, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε κάτω από το στρώμα του κρεβατιού, κάνναβη βάρους (5,92) γραμμαρίων.Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στο Πέραμα Ιωαννίνων, σε αστυνομικό έλεγχο του 31χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης ενώ από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι κατείχε στο σπίτι του μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (10,2) γραμμαρίων.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Παιχνίδια εντυπώσεων με φόντο τους απλήρωτους εργαζόμενους

Σε μια γλαφυρή περιγραφή των σημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι και απολυμένοι σε επιχειρήσεις του Νομού Ιωαννίνων, μετατράπηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για εργασιακά ζητήματα, θέμα το οποίο έθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.Μπορεί η συζήτηση σε κάποιες στιγμές να επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις όπως ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ και η Spider, την ώρα μάλιστα που πρώην πρόεδρος της πρώτης είναι ο περιφερειακός σύμβουλος και βουλευτής Μιχ. Κασσής, ενώ στη δεύτερη ιδιοκτήτης είναι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Πέτσιος, ωστόσο όπως διεφάνη, τα προβλήματα αγγίζουν μια σειρά μεγάλων επιχειρήσεων. Οι εργαζόμενοι που παρενέβησαν στην συζήτηση, αναφέρθηκαν στα προβλήματα αυτά και ζήτησαν από το Σώμα να λάβει θέση και να στηρίξει τα αιτήματα για κλαδικές συμβάσεις εργασίας.Εντούτοις, έντονες ήταν και οι αντιπαραθέσεις, όταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Κωτσαντής επέρριψε ευθέως ευθύνες στον κ. Κασσή, ο οποίος απάντησε άμεσα.«Η απόλυση της συναδέλφισσας στην ΠΙΝΔΟ έχει την υπογραφή σας κ. Κασσή», σημείωσε ο κ. Κωτσαντής. Ο κ. Κασσής αντέστρεψε τις κατηγορίες κατηγορώντας στέλεχος του ΚΚΕ ότι είναι συνταξιούχος και ταυτόχρονα εργαζόμενος, ενώ επί της ουσίας ανέφερε ότι από τη στιγμή που αποχώρησε από την ΠΙΝΔΟ, δεν έχει λόγο στην διοίκησή της.Στο ίδιο μήκος και ο Ν. Ζήκος από την «Αριστερή Παρέμβαση», καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν.«Καλούμε την εργατική τάξη της περιοχής μας να οργανώσει την πάλη ενάντια στην πολεμική κατάσταση που βιώνει γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία των συμβούλων του περιφερειακού συμβουλίου βρίσκεται ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων», σημείωσε.«Βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, προσπαθώντας να περιγράψει την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν και οι επιχειρήσεις. Mια αναφορά του στα κυκλώματα εκμετάλλευσης αλλοδαπών από την Ανατολή, αρχικά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ωστόσο μετά ήρθησαν οι παρανοήσεις.Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι θα ζητήσει από την Πολιτεία την στήριξη των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα, να υπάρχει ειδικό πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης και όχι της ανεργίας και ζήτησε να επανεξεταστεί το ζήτημα των απολύσεων.«Επιτέλους στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητάμε ένα θέμα που πρέπει», ξεκίνησε ο κ. Αργύρης την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι τα μεγάλα θύματα της κρίσης είναι οι εργαζόμενοι. «Θα αφήσουμε κατακτήσεις εργαζομένων να πάνε χαμένες, πρέπει να περιφρουρηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων», σημείωσε ο κ. Αργύρης επισημαίνοντας ότι η προσωποποίηση των θεμάτων είναι αδυναμία του συνδικαλισμού, απαντώντας στην καταγγελία της απολυμένης εργαζόμενης από την ΠΙΝΔΟ, Αλ. Γιώτη, που έκανε λόγο για φαινόμενα «Μανωλάδας».«Με εκπλήσσει η στοχοποίηση μιας συγκεκριμένης επιχείρησης και επειδή ξαφνικά κάποιος βαφτίστηκε συνδικαλιστής», ανέφερε προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκόμενων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας υποδέχεται την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 25 και 26 Απριλίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο «Η Όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία» θα πραγματοποιηθεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο είναι ένα από τα 70 σχολεία που έχουν επιλεγεί ανά την επικράτεια.Η υλοποίηση του Προγράμματος εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013).Οι μαθητές του 6ου σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της όπερας από μέσα, αφού τις δυο μέρες που διαρκεί το πρόγραμμα θα πάρουν μέρος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής της όπερας του Τζοακίνο Ροσσίνι «Ο κουρέας της Σεβίλλης».Το πρώτο μέρος του προγράμματος ξεκίνησε πριν η ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φτάσει στο σχολείο, αφού οι μαθητές έχουν ήδη προετοιμάσει μέρος σκηνικών αντικειμένων του έργου με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.Με την άφιξη των καλλιτεχνικών εκπαιδευτών της ΕΛΣ την 1η μέρα στο χώρο του σχολείου, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής και εικαστικής έκφρασης που στόχο έχουν την εξοικοίωσή τους με το μουσικό θέατρο και συγκεκριμένα με τον κόσμο της όπερας. Στα εργαστήρια θα συμμετέχει η Ορχήστρα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μαέστρο, τους μονωδούς και τους χορευτές και η μέρα θα ολοκληρωθεί με τη μουσική πρόβα για το φινάλε του έργου στην οποία θα συμμετέχει η χορωδία του σχολείου.Τη 2η μέρα τα εργαστήρια θα συνεχιστούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας και τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με κάποιους από τους συντελεστές όπως φωτιστές, ενδύτριες, μακιγέρ και βοηθό σκηνοθέτη.Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί παράσταση με συμμετοχή των παιδιών στη χορωδία και κοινό τους συμμαθητές τους και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού.

Πανδαισία βόλεϊ την Πέμπτη από τα δημοτικά σχολεία της Πρέβεζας

Γιορτή του βόλεϊ θα στηθεί το πρωί της Πέμπτης στο ΔΑΚ Πρέβεζας, καθώς για ένα τρίωρο, τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Πρέβεζας, θα πάρουν μέρος σε τουρνουά, με σκοπό την καλύτερη επαφή τους με το άθλημα, την διασκέδαση, την εκγύμνασή τους, την τήρηση του fair play. Οι γυμναστές των σχολείων, ευελπιστούν πως θα είναι μία διοργάνωση, που θα μπορούν να την καθιερώσουν.

atpreveza.gr

Ασθενής με μεσογειακή Αναιμία για την ομιλία της Φωτεινής Σκοπούλη στα Γιάννενα

Έπαθα πλάκα όταν διάβασα για την εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ με ομιλήτρια την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη στα Γιάννενα για την υγεία. Τι έρχεται να μας πει η υφυπουργός που πριν δυο μήνες υπέγραψε να μειωθεί η ποσότητα αίματος που εισάγει η Ελλάδα από την Ελβετία. Άφησε εμάς τους μεταγγιζόμενους χωρίς αίμα. Για τη νομιμοποίηση στο φακελάκι που βάφτισαν ευγνωμοσύνη θα μας πει η Σκοπούλη; Κύριοι της ΔΗΜΑΡ γιατί μας κυνηγάτε; «Εάν δεν φέρετε αιμοδότες, δεν θα μεταγγιστείτε». Αυτό μας λέει ορθά-κοφτά η “αριστερά” της ανευθυνότητας του μπαρμπα-Φώτη του Κουβέλη. Κρίμα που στεγάζουν τα γραφεία του κόμματος στο χώρο που κάποτε μεγαλούργησε ο υπέροχος Νίκος Σκοπούλης. Αιδώς Αργείοι.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Το 3ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας συμμετέχει στη δράση της ActioAid " Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους "

Ξέρατε ότι χρειάζονται επιπλέον 1,7 εκατομμύρια δάσκαλοι παγκοσμίως προκειμένου όλα τα παιδιά του κόσμου να πάνε σχολείο (το 1 εκατομμύριο μόνο στην Αφρική); Και δυστυχώς ακόμη 61 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που θα έπρπε να πηγαίνουν Δημοτικό δεν έχουν γραφτεί ποτέ.Ξέρατε ότι σε πολλές απομακρυσμένες κοινότητες το ρόλο του δασκάλου αναλαμβάνουν άνθρωποι που είναι απόφοιτοι γυμνασίου ενώ συχνά οι τάξεις είναι μεγαλύτερες των 100 ατόμων; Η φετινή εκστρατεία ζητάει κατάλληλα εκπαιδευμένους δασκάλους για όλα τα παιδιά του κόσμου.Από τις 21 έως τις 28 Απριλίου περισσότερα από 800 σχολεία της Ελλάδας έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία και θα πραγματοποιούν τις δράσεις τους με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε σχέση με την έλλειψη δασκάλων στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.Η προσπάθεια αυτή είναι μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας "Global Campaign for Education"Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, σήμερα Τρίτη , οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιήσουν πορεία ενημέρωσης, στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας, χωρίς όμως να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, αφού θα πραγματοποιηθεί στο πεζοδρόμιο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ- «Πράσινο φως» για την απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων

Το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ήπειρο άναψε χθες κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε την συμπλήρωση της προγραμματικής σύμβασης με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησαν αντιπαραθέσεις και διαξιφισμοί μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για ένα θέμα το οποίο όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Περιφέρεια ουσιαστικά αναλαμβάνει ευθύνες που δεν της αναλογούν.Από την περιφερειακή αρχή είχε αποφασιστεί η συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με τη δεύτερη να καταβάλλει 200.000 ευρώ ετησίως για την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τη λειτουργία τους, όμως στην σύμβαση αυτή δεν καθοριζόταν το ποσό με το οποίο συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου.Έτσι, το θέμα αυτό απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς αν στη σύμβαση δεν συμπεριληφθεί το ποσό, αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την υπηρεσία εντελλομένων και το Ελεγκτικό Συνέδριο.Η περιφερειακή αρχή λοιπόν ζήτησε από το Σώμα να εγκρίνει την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης με το ποσό συμμετοχής της Περιφέρειας να ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, μία πρόταση που η αντιπολίτευση καταψήφισε.Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του Β. Αργύρης, Στ. Ζούμπας που ήταν ο βασικός εισηγητής, όπως και οι Μ. Κασσής και Μ. Χατζηεφραιμίδης, τόνισαν ότι είναι γνωστά τα προβλήματα χρηματοδότησης από την Γ.Γ.Α, ενώ ο κ. Κασσής αναφέρθηκε σε τροπολογία που προωθεί ο Υφυπουργός Γ. Ιωαννίδης με την οποία θα δίνονται χωρίς ειδική αιτιολογημένη έκθεση, επιχορηγήσεις προς τις αθλητικές ομοσπονδίες και σωματεία. “Δηλαδή θα δίνει ότι θέλει, όπου θέλει. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως λειτουργούν κάποιοι, εσείς κάνετε λάθος που εμπιστεύεται τέτοιους ανθρώπους”, σημείωσε χαρακτηριστικά.Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αργύρης ανέφερε επίσης πως το θέμα αυτό προέκυψε και από την αλλαγή της διοίκησης κατηγορώντας για το θέμα αυτό τον κ. Καχριμάνη.“Η μισή αλήθεια καταντά το μεγαλύτερο ψέμα. Όλα ξεκίνησαν από τον ορισμό Διοίκησης, δεν άρεσε Περιφερειάρχη και με Ιωαννίδη βρήκαν φόρμουλα για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Και τότε εμείς λέγαμε διορίστε όποιον θέλετε αλλά, αφήστε ως έχει την ευθύνη στην ΓΓΑ” τόνισε.Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και ο Κ. Κωτσαντής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Γ. Παπαδημητρίου της παράταξης «ΑΥΡΙΟ Για την Ήπειρο».“Η γραμμή είναι να μετακυληθεί το κόστος από την Πολιτεία στους πολίτες. Όταν δεν θα δίνει η πολιτεία αυτά που πρέπει, και η Περιφέρεια δεν θα έχει, αναγκαστικά θα πληρώνουν οι πολίτες. Την εμπειρία την έχουμε ήδη”, σημείωσε ο κ. Κωτσαντής.“Είναι θλιβερή η συγκυρία όταν η ΓΓΑ λέει ότι δεν μπορεί να συντηρήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, η κυβέρνηση να ξεπουλά τον ΟΠΑΠ, που για χρόνια ήταν ο βασικός υποστηρικτής του αθλητισμού. Αυτό είναι το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συζητάμε και η Περιφέρεια κάνει ακόμη ένα βήμα προς τον κατήφορο. Με την σύμβαση αυτή απαλλάσσουμε τη ΓΓΑ από τις δικές τις ευθύνες και τις αναλαμβάνουμε χωρίς να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, προχωρώντας ένα βήμα πιο γρήγορα στην ιδιωτικοποίηση”, σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου.Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε, πως η σύμβαση πρέπει να συμπληρωθεί ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.Ήδη στο πλαίσιο της σύμβασης με την ΓΓΑ, η Περιφέρεια έχει διαθέσει ποσό για την προμήθεια πετρελαίου, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, προχωρούν και μελέτες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, άρα μικρότερο κόστος.“Δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν παρατάξεις που θα σκέφτονται αν πρέπει να κρατήσουμε εγκαταστάσεις ανοιχτές. Έχει γίνει δουλειά αυτούς τους τέσσερις μήνες που έχει υπογραφεί η σύμβαση”, σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του υφυπουργού, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πρόθεση να χρηματοδοτηθούν έργα βελτίωσης του χλοοτάπητα για το στάδιο Ζωσιμαδών, ενώ ο Περιφερειάρχης ζήτησε κονδύλια και για την αποκατάσταση του ταρτάν.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Οι Αργυροί... ξανάρχονται στο Φιλιάτι!!!

Οι offshore... τα θηρία και οι τοπικοί μας άρχοντες!


Με τον πιο απαξιωτικό τρόπο αντιμετώπισε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, δύο αντιπεριφερειάρχες, το βουλευτή Θεσπρωτίας και άλλους αιρετούς εκπροσώπους της περιοχής, ο βιομήχανος Στέλιος Αργυρός, ο οποίος τους είχε καλέσει στα εγκαίνια της νέας επένδυσής του στους Φιλιάτες. Ενώπιον του Τούρκου Πρέσβη κι άλλων προσκεκλημένων ο κ. Αργυρός δεν μπήκε καν στον κόπο να τους προσφωνήσει, με μοναδική εξαίρεση τον δήμαρχο της περιοχής που τον φιλοξενεί.Δεν είχε τη στοιχειώδη ευγένεια να πει ένα ευχαριστώ σε όλες τις τοπικές αρχές που συνέδραμαν από την πλευρά τους στην υλοποίηση της επένδυσης.Και δεν σταμάτησε εκεί....Με την ολιγόλεπτη ομιλία του καταφέρθηκε κατά πάντων, όπως και κατά του πολιτικού συστήματος της χώρας, το οποίο μάλλον λησμόνησε ότι το είχε υπηρετήσει εκ των έσω, όντας επί πέντε χρόνια ευρωβουλευτής, τον οποίο πλήρωνε ο Ελληνικός λαός.Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι αιρετοί που ήταν παρόντες ανέχτηκαν μία τέτοια επίθεση από τον κ. Αργυρό, χωρίς να πουν ούτε μία λέξη ή χωρίς να έχουν την ευθιξία να αποχωρήσουν από την αίθουσα.Αρχικά τους αγνόησε, σαν να μην ήταν παρόντες, στη συνέχεια περιέγραψε ως οδύσσεια την επένδυση στους Φιλιάτες, ξεχνώντας ότι όλες οι αδειοδοτήσεις έγιναν σε χρόνους ρεκόρ για το ελληνικό δημόσιο, δεν έκανε καμία αναφορά στην συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Φιλιατών ώστε να ολοκληρωθούν άλλα έργα, όπως η οδός πρόσβασης και στη συνέχεια, το τονίζουμε και πάλι, ενώπιον του Τούρκου Πρέσβη μίλησε με τον πιο απαξιωτικό τρόπο: «...Το 1975 είχα γράψει σε ένα χαρτί λίγες λέξεις: Η Ελλάδα ισούται με πολιτική συναλλαγή, οικονομική ανασφάλεια, διοικητική αυθαιρεσία, εκπαιδευτικό χάος. Το χαρτί αυτό το έχω συνέχεια μαζί μου και σήμερα δεν θα άλλαζα καμία....»Και το αποκορύφωμα: «...Ο επενδυτής στην Ελλάδα αισθάνεται σαν τους πρώτους Χριστιανούς. Περιμένει να τον πετάξουν στη ρωμαϊκή αρένα με τα θηρία. Απλά ελπίζει τα θηρία να έχουν κατασπαράξει κάποιον άλλο πριν από αυτόν....»Και έκλεισε λέγοντας με έμφαση ότι φέτος η πόλη των Φιλιατών γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της κι ετοιμάζεται για τα επόμενα εκατό χρόνια καταδυνάστευσης από το ελληνικό κράτος. Ακόμη και σε αυτό όμως κανείς δεν αντέδρασε.Φυσικά αν οι αιρετοί εκπρόσωποι της περιοχής δεν ένιωσαν την ευθιξία να απαντήσουν στον κ. Αργυρό δεν θα το πράξουμε εμείς για λογαριασμό τους.Από τη στιγμή που δεν βρήκαν να πουν ούτε μία λέξη λοιπόν, οφείλουν να πουν στους Ηπειρώτες τι μέτρα πρόκειται να λάβουν για να δαμάσουν τα θηρία της περιοχής ώστε να μην κινδυνεύει κανένας υποψήφιος επενδυτής...Άλλωστε δαμάζοντας τα θηρία πιστεύουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές δεν θα καταφεύγουν σε offshore ή σε κοινοτικές επιχορηγήσεις ώστε να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο...

vdella

Προσπάθεια μείωσης των τιμών στην αγορά, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Προσπάθεια μείωσης των τιμών στην αγορά, με πρωτοβουλία του επιχειρηματικού κόσμου, φαίνεται να συμφωνήθηκε στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), μετά από πρόταση του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Ιωάννη Μήτση.Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε διεξοδικά στην «οικονομική κατάσταση και κυβερνητική πολιτική» και τόνισε, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη λήψης άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου.Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε την ανάγκη για την άμεση μείωση των έμμεσων και άμεσων φόρων για τις επιχειρήσεις, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που είναι από τις υψηλότερες στην ΕΕ, την υιοθέτηση των προτάσεων της ΚΕΕΕ για την εξάλειψη του παραεμπορίου και της παραοικονομίας, την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά κλπ.Ουσιαστικά λοιπόν, δε μιλάμε για μείωση τιμών μέσω του περιορισμού της αισχροκέρδιας, αλλά ελπίδα για μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, έτσι ώστε τα κέρδη των επιχειρηματιών να μείνουν αναλλοίωτα. Όπως και να έχει, αυτό που ενδιαφέρει τους καταναλωτές είναι η τελικές τιμές των προϊόντων, οι οποίες καθ' όλη της διάρκεια της κρίσης, όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί, αλλά αντίθετα έχουν αυξηθεί, σε πλήρη αντίθεση με τα εισοδήματα.

Κίνηση - ματ

Γράφει ο Δημήτρης Κ. Καλτσής

Αστραπιαία κίνηση - ματ από τον δήμαρχο κ. Φίλιππα Φίλιο που... ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα και... βάζει επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με την υπεξαίρεση του 1 εκ. ευρώ από το ταμείο του Δήμου. Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου και αναστολή καθηκόντων για τον ταμία του Δήμου Ιωαννιτών ! Δεν αστειεύεται ο δήμαρχος, εδώ μιλάμε για τομές, για ρήξεις...

stotapsi

Ερώτηση Γ.Στύλιου για την βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ

Ερώτηση για την έλλειψη επαρκούς προσωπικού σε ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ, κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος σε συνεργασία με συναδέλφους του και από άλλες εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας.Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι αντί οι διοικήσεις των ΤΟΕΒ να διευκολύνονται στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, παρεμποδίζονται, διώκονται και διασύρονται με αφορμή τον καταλογισμό και ποινικών ευθυνών σε βάρος των Διοικητικών Συμβουλίων ΤΟΕΒ, γιατί παρείχαν υπηρεσίες διευκόλυνσης λειτουργίας των έργων ΓΟΕΒ προκειμένου να υπάρξει απρόσκοπτη και επαρκής άρδευση σε καλλιέργειες παραγωγών π.χ του Νομού Θεσσαλονίκης.Αυτή η άδικη απόφαση επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές λειτουργεί ως αντικίνητρο στις διοικήσεις όλων των ΤΟΕΒ που αρνούνται να προσλάβουν εποχικό προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσουν τα έργα του ΓΟΕΒ ακόμη και για τις ανάγκες που δεν επιδέχονται την παραμικρή αναβολή με συνέπεια τη διάχυτη σύγχυση και ανησυχία στον αγροτικό κόσμο. Επίσης τονίζουν στην ερώτηση ότι τα πεπαλαιωμένα εγγειοβελτιωτικά έργα που μετρούν “ηλικία” τουλάχιστον πέντε δεκαετιών απαιτούν συνεχή συντήρηση, εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό για την αποτροπή καταστροφικών πλημμυρών και ότι είναι ορατός ο κίνδυνος αδυναμίας άρδευσης 1.000.000 στρεμμάτων.Οι Βουλευτές καταλήγοντας την ερώτησή τους ζητούν:Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών για την ακύρωση της άδικης απόφασης καταλογισμού ευθυνών στις διοικήσεις των ΤΟΕΒ, που λειτούργησαν με γνώμονα την προστασία των καλλιεργειών και των παραγωγών.Τη συνολική λύση και ρύθμιση στο πρόβλημα αδυναμίας προσλήψεων με:Την εξαίρεση των ΟΕΒ από την ΠΥΣ 33/2006, για να μπορούν εγκαίρως να προσλαμβάνουν το απαιτούμενο προσωπικό για την απρόσκοπτη συντήρηση και λειτουργία των έργων.Την εξαίρεση των ΓΟΕΒ από το σύστημα προσλήψεων εποχικού προσωπικού του νόμου 2190/1994 (όπως ισχύει για τους ΤΕΟΒ) προκειμένου να μπορεί να προσλαμβάνει έμπειρους και εξειδικευμένους εργαζόμενους για να ανταποκρίνεται σε ανάγκες πολλές φορές απρόβλεπτες.Την εξαίρεση του προσωπικού των ΟΕΒ από τις διατάξεις του Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ), καθώς και από τους αριθμητικούς περιορισμούς (αρ 11& 7 εδ.α του νόμου 3833/2010 όπως ισχύει), ώστε να αξιοποιείται η εμπειρία και να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες της αρδευτικής περιόδου.Σε απάντησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε τους ερωτόντες Βουλευτές ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού στους ΓΟΕΒ για το 2013 και οτι έχει προτείνει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την εξαίρεση των ΓΟΕΒ από το υπάρχον νομικό πλαίσιο προσλήψεων αναφορικά με το εποχικό προσωπικό. Αναμένεται η απάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.Ο κ. Στύλιος με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ο τρόπος λειτουργίας των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ αφορά την πρωτογενή αγροτική παραγωγή. Έναν κλάδο που πρέπει να στηριχθεί γιατί μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Δεν χωρά αμφιβολία ότι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Η ανάγκη εκσυγχρονισμού τους θα αναδειχθεί και το προσεχές διάστημα με νέες πρωτοβουλίες τόσο από τη δική μου πλευρά, όσο και από τους υπόλοιπους συναδέλφους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.»

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Έντονη φημολογία για "κούρεμα" της Κλόκοβας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα


Συναγερμός έχει σημάνει στην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο με αφορμή την επανέναρξη των έργων στην Ιόνια Οδό. Ο λόγος είναι πως ενώ τον προηγούμενο Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί η κατασκευή ολόκληρου του άξονα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα υπάρχει έντονη φημολογία για «κούρεμα» του τμήματος στην Κλόκοβα.Ήδη εδώ και μέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα ανάμεσα στους μεγάλους Δήμους της περιοχής. Ο Δήμαρχος Αγρινίου την προηγούμενη εβδομάδα είχε χτυπήσει τα καμπανάκια για το θέμα της ΚλόκοβαςΚώστα Χατζηδάκη, με την οποία ζητά συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή των Βουλευτών του νομού, για το θέμα της επανεκκίνησης των έργων στην Ιόνια Οδό και το κομμένο τμήμα της Κλόκοβας.και ζητώντας άμεσα την λύση του προβλήματος.Επίσης επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ.

Η ΚΛΟΚΟΒΑ
Το ζήτημα γύρω από τη Κλόκοβα είναι η χάραξη. Η Κλόκοβα είναι ο ορεινός όγκος που συναντά ο οδηγός αμέσως μετά το Αντίρριο. Σήμερα ο υπάρχων δρόμος είναι κυριολεκτικά κρεμασμένος πάνω στο βουνό και τις περισσότερες φορές η διέλευση του βουνού γίνεται σε «καραβάνια» καθώς αν υπάρχουν προπορευόμενα φορτηγά είσαι υποχρεωμένος σε πορεία μιας και ο δρόμος είναι τόσο στενός που δεν μπορούν να γίνουν προσπεράσεις.Όταν ανακοινώθηκε η κατασκευή της Ιόνιας το 2007 η διέλευση της Κλόκοβας ήταν προγραμματισμένη να γίνει με διαπλάτυνση. Φυσικά κάτι τέτοιο απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως καθώς θα ήταν κάτι πολύ προβληματικό λόγω της γεωγραφίας του μέρους.Η απόφαση για σήραγγα είναι η πλέον ορθή όμως η σημερινή κρίση αποτελεί το μεγαλύτερο ανάχωμα για την κατασκευή της.Θα πρέπει να πούμε πάντως πως ούτε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών ούτε η ΚΞ Νέα Οδός έχουν προβεί σε ανακοινώσεις σε σχέση με το ζήτημα, πράγμα που αναμένεται αρκετά σύντομα καθώς η κουβέντα έχει φουντώσει.Οι επόμενες μέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και πλέον μετά την Ολυμπία Οδό και τον Ε65μ, το κούρεμα φαίνεται πως πέρασε και στα Δυτικά…

Ypodomes.com

Ρεπό μέχρι την Πέμπτη για τον ΠΑΣ

Η τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αποφάσισε να δώσει άδεια στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο μέχρι την Πέμπτη (25/04) καθώς η ομάδα ξαναέχει αγωνιστικές υποχρεώσεις σε ένα μήνα περίπου.

Ομιλία της Φωτεινής Σκοπούλη στα Γιάννενα


 Την Παρασκευή 26 Απριλίου η Υφυπουργός Υγείας κ. Φωτεινή Σκοπούλη , προσκεκλημένη της Ν.Ε. Ιωαννίνων της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα παραστεί σε εκδήλωση ως κύριος ομιλητής με θέμα: “Πολιτικές Υγείας και κρίση’’.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, Παρασκευοπούλου 4 (με είσοδο και από τα Λιθαρίτσια) στις 8.00 το βράδυ.

«Βουτιά» 8,3% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών


Μείωση 8,3% εμφάνισε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και διαμορφώθηκε στα 32,3 δισ. ευρώ από 35,4 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2011.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση κατά 13,0% των αποδοχών των εργαζομένων, στη μείωση κατά 5,0% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά και στην αύξηση κατά 8,0% των φόρων στο εισόδημα και την περιουσία που πληρώνουν τα νοικοκυριά.Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε κατά 11,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 33,9 δισ. ευρώ σε 30,2 δισ. ευρώ.

Το Zagori Mountain Running μπαίνει στον 3ο χρόνο του με μεγάλες εκπλήξεις…

Νέα δύναμη, που του χαρίζει η συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία που εξοπλίζει τους αθλητές των βουνών, την THE NORTH FACE!!!
Το Zagori Mountain Running (ZMR) ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011 το παρθενικό του ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού ορεινού τρεξίματος και μετά τη δεύτερη πετυχημένη διοργάνωσή του το 2012, έρχεται φέτος με νέα δύναμη, που του χαρίζει η συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία που εξοπλίζει τους αθλητές των βουνών, την THE NORTH FACE, να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα την απήχησή του στο αθλητικό κοινό.Η τρίτη διοργάνωση του Ηπειρώτικου αγώνα έρχεται αυτόν τον Ιούλιο, σαν “The North Face Zagori Mountain Running”, να χαρίσει και πάλι σπουδαίες αγωνιστικές εμπειρίες μέσα από αγώνες για κάθε επιθυμία, ώστε όλοι να βιώσουν τη μοναδική φύση της Τύμφης και του Ζαγοριού. Η THE NORTH FACE, αρωγός της προσπάθειας των ανθρώπων του ZMR, θα σταθεί δίπλα σε αθλητές και εθελοντές της διοργάνωσης στις 26 και 27 Ιουλίου, στους αγώνες των 50Κ, των 25Κ και των 10Κ.Στις εκδηλώσεις όμως του φετινού ZMR, την Κυριακή 27/7, προστίθεται και το αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν μεταξύ δύο διαδρομών. Η μεγάλη, μήκους 50 χλμ, απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές ενώ η μικρότερη, μήκους 25 χλμ, σε όσους είναι νέοι στο χώρο αλλά θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ορεινή ποδηλασία.Για τους τολμηρούς που θα συμμετάσχουν το Σάββατο στη διαδρομή των 50χλμ τρεξίματος και στη μεγάλη διαδρομή του ποδηλάτου της Κυριακής θα υπάρχει ξεχωριστή κατάταξη, διεκδικώντας τον τίτλο του υπεραθλητή της εκδήλωσης!Οι εκπλήξεις όμως δε σταματάνε εδώ. Από φέτος το καλοκαίρι, προστίθεται ένας ακόμα αγώνας στην παλέτα του ZMR ο οποίος απευθύνεται σε αθλητές με μεγάλη εμπειρία στα βουνά. Ο νέος αγώνας της διοργάνωσης, ο οποίος θα γίνει στις 31 Αυγούστου, ονομάζεται Tymfi Endurance Race (TERA). Η διαδρομή θα κινείται στις ανατολικές πλαγιές του βουνού και το ανάπτυγμά του θα φτάνει τα 80 χιλιόμετρα ενώ η συνολική του ανάβαση θα ξεπερνά τα 5000 μέτρα. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δημοσιεύσουμε την επίσημη προκήρυξη και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδρομή.Η περίοδος των φετινών εγγραφών για τους τρεις αγώνες του Ιουλίου (50Κ, 25Κ, 10Κ) και τους δύο ποδηλατικούς, θα διαρκέσει τον μήνα Απρίλιο (8 έως 30) και η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσα από την ιστοσελίδα του ZMR στη διεύθυνση www.zagorirace.com όπου θα βρείτε και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις.Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Διευθυντή αγώνων Βασίλη Τζουμάκα στο emailt5element@yahoo.gr Στόχος μας είναι οι αγώνες να αποτελέσουν μία γιορτή των ορεινών αθλημάτων δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε.