Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Δηλώσεις δημάρχου για τα οικονομικά

«Αυτό που κάνει ο κ. Γκόντας είναι να λαικίζει σε βάρος της πόλης και του Δήμου. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος παραβιάζει θύρες ανοιχτές». Με την δήλωση αυτή απάντησε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο κ. Νίκος Γκόντας σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου και την προσφυγή του στον εισαγγελέα.Ο κ. Φίλιος απάντησε σε ένα προς ένα τα σημεία, όπως έχει πράξει δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες χωρίς αποδείξεις ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαχειριστικού ελέγχου σε βάθος χρόνου.Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι μόλις ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία για το πρόβλημα που υπάρχει στην ταμειακή υπηρεσία, αμέσως σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έγιναν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.Στις 5 Μαρτίου ορίστηκαν ορκωτοί λογιστές προκειμένου να κάνουν πλήρη έρευνα ενώ κλήθηκε και ο λογιστής, ο οποίος επί σειρά ετών συνεργάζονταν με τον δήμο.Παράλληλα συγκροτήθηκε πενταμελής υπηρεσιακή επιτροπή για πλήρη επανέλεγχο σε όλες τις εγγραφές της ταμειακής υπηρεσίας, από τα πρωτότυπα παραστατικά στοιχεία εσόδων και εξόδων.«Ο έλεγχος αυτός βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι συμπεράσματα προκύψουν θα οδηγηθούν αρμοδίως» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.Σχετικά με τις παραιτήσεις που ζήτησε ο κ. Γκόντας από τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ο κ. Φίλιος απάντησε με καυστικότητα: «Θα έπρεπε να παραιτηθούμε αν είχαμε συνάψει καινούρια δάνεια, θα έπρεπε να παραιτηθούμε αν είχαμε δημιουργήσει τεράστιες οφειλές, αν δεν βάζαμε σε λειτουργία τον μισοπεθαμένο μηχανισμό που άφησε ο κ. Γκόντας, αν δεν πληρώναμε τα χρέη που μας κληρονόμησε, αν δεν είχαμε κινήσει τη διαδικασία για την διασφάλιση 10.4 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να πληρώσουμε παλιές οφειλές και αν, εν τέλει, δεν είχαμε διασφαλίσει έργα ύψους 150 εκατομμυρίων για το δήμο μας».Ο δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει να κρύψει τίποτα και καταλόγισε λαικισμό στον κ. Γκόντα, λαικισμό που είναι σε βάρος της πόλης και του δήμου.Απαντώντας σε ερωτήσεις διευκρίνισε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 η υπηρεσία παρέδωσε κλεισμένο και το τρίτο τρίμηνο του έτους ενώ σημείωσε ότι η βασική στόχευση του ελέγχου που γίνεται είναι η πλήρης επανεγγραφή όλων των στοιχείων της ταμειακής υπηρεσίας.Σχετικά με το λογισμικό που αντικαταστάθηκε το καλοκαίρι, ο δήμαρχος σημείωσε ότι έγινε ύστερα από υπηρεσιακή εισήγηση. Δεν επρόκειτο για καινούριο πρόγραμμα αλλά για αυτό που χρησιμοποιούσε ο πρώην δήμος Μπιζανίου, το οποίο κρίθηκε ότι είναι πιο σύγχρονο, πιο ασφαλές, πιο αξιόπιστο και μπορούσε να καλύψει όλες τις ανάγκες του δήμου.Έκανε γνωστό ότι υπάρχουν αντίγραφα από όλα τα αρχεία των δύο προγραμμάτων στη Διεύθυνση Προγραμματισμού ώστε να είναι δυνατός περαιτέρω έλεγχος ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα το έλλειμμα να έρχεται από το παρελθόν και για αυτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διαχειριστικού ελέγχου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Απολογήθηκε στον ανακριτή ο 25χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε την 20χρονη φοιτήτρια

Στον ανακριτή της Ηγουμενίτσας απολογήθηκε ο 25χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος δολοφόνησε με μαχαίρι, στην πλατεία των Φιλιατών, την 20χρονη φοιτήτρια από την Παραμυθιά.Ο δράστης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, περιέγραψε το έγκλημα χωρίς να αφήσει κενά και με ψυχραιμία που ξάφνιασε. Όπως είχε αναφέρει και στους αστυνομικούς, μετά τη σύλληψή του, δεν άντεξε την απόρριψη από την 20χρονη σπουδάστρια και αυτός ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στο αποτρόπαιο έγκλημα.Για τη μεταγωγή του στις φυλακές,έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει η δολοφονία της άτυχης νεαρής.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ανακύκλωση γυαλιού για τις επιχειρήσεις

Ο Δήμος Ιωαννιτών κάνει ένα ακόμη βήμα για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Και για να γίνει με επιτυχία χρειάζεται η συμπαράσταση και η στήριξη όλων.Ο Δήμος λοιπόν ξεκινά πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, εκεί δηλαδή όπου συγκεντρώνονται επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, αίθουσες δεξιώσεων.Στόχος και της πρωτοβουλίας αυτής είναι να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ και παράλληλα η συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου τοποθετεί κωδωνόσχημους κάδους με ειδική σήμανση.Οι θέσεις όπου τοποθετούνται οι κάδοι αυτοί είναι οι ακόλουθες:
Στην Πλατεία Πάργης
Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη
Στο κέντρο των Σεισμοπλήκτων
Στη Λεωφόρο Δωδώνης
Στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα
Στην οδό 28ης Οκτωβρίου
Στην οδό Γαριβάλδη
Στην περιοχή «Σκάλα»
Στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο
Στο Μώλο
Στην περιοχή «Μάτσικας»
Στην πλατεία Χατζηκώστα
Στο «Γυαλί Καφενέ»
Στην οδό Ανεξαρτησίας
Στη Λιμνοπούλα
Στη Λεωφόρο Παπανδρέου
Στην πλατεία Χατζή, στους Αμπελόκηπους
Στην οδό Ευαγγελίδη («Φρόντζος»)
Στους κάδους αυτούς τοποθετούνται μόνο οι άδειες γυάλινες φιάλες (π.χ. από οινοπνευματώδη ποτά) χωρίς το πώμα τους.Η συμμετοχή όλων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης είναι απαραίτητη ώστε να συμβάλλουμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής υπογράμμισαν στις δηλώσεις που έκαναν οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Μπέγκας και Νίκος Γκόλας.«Θεωρούμε ότι είναι μία πολύ σημαντική δράση και απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους επαγγελματίες να την στηρίξουν» τόνισε ο κ. Μπέγκας και έκανε γνωστό ότι από αύριο θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης σε όλα τα καταστήματα της πόλης.«Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης περνάει στη φάση που χρειάζεται τη βοήθεια και τη συμβολή όλων. Είναι καιρός να εντάξουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας» τόνισε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας.Να σημειωθεί ότι η χωροθέτηση των ειδικών κάδων έχει πιλοτικό χαρακτήρα και οι όποιες αλλαγές θα γίνουν σε συνεργασία με του

Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε έργα στις Π.Ε. Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων

Την πορεία των εργασιών αποκατάστασης ζημιών που έχουν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, καθώς και άλλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, εξέτασε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε επισκέψεις που πραγματοποίησε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.Μεταξύ άλλων επισκέφτηκε τη Λυγιά Πρέβεζας, την Τύρια Ιωαννίνων, τη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων, τη Σκούπα, τη Δαφνωτή, τη Ροδαυγή και την Κορωνησία Άρτας.Η μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα, στην περιοχή Λυγιάς, άρχισε ήδη να αντιμετωπίζεται καθώς εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και εκτελεί τις ειδικές εργασίες στήριξης που απαιτούνται. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που υπάρχουν και κυρίως τη βελτίωση του καιρού, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό με ορίζοντα την εορταστική περίοδο του Πάσχα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Μετά τις εργασίες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, δόθηκε προσωρινή βατότητα των δρόμων στη Δαφνωτή, στη Ροδαυγή και στη Σκούπα. Προσεχώς, με την προεδρία του Περιφερειάρχη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά και των Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να εξεταστούν διάφορες τεχνικές λύσεις για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθά, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Ι. Κατέρη και τους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους Ι. Γ. Παπαγιάννη και Ι. Χρ. Παπαγιάννη, επισκέφθηκε επίσης το έργο του Αλιευτικού Κορωνησίας, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και του οποίου οι εργασίες εξελίσσονται πλέον με ταχείς ρυθμούς.Επίσης επισκέφτηκε και το έργο Αποκατάστασης του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Κορωνησίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Ηπείρου και υλοποιείται από την 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Άρτας – Πρέβεζας.

Σε Τύρια – 2η Επαρχιακή οδό Π.Ε. Ιωαννίνων
Οι εργασίες για τη βελτίωση – ανακατασκευή της επαρχιακής οδού Τύρια – Σιστρούνι, μετά την επίλυση ορισμένων ζητημάτων που είχαν ανακύψει συνεχίζονται πλέον με κανονικούς ρυθμούς.Για το πρώτο τμήμα της 2ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων (κόμβος Ελληνικού – Καλέντζι), το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης συγκάλεσε σύσκεψη σήμερα προκειμένου να εξεταστούν όλες οι διαθέσιμες λύσεις ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο το έργο.

Ημερίδα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι.

Η Υπηρεσία Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:«Παρεμβαίνω και Προλαμβάνω:Έγκαιρη Παρέμβαση στις Ψυχικές Διαταραχές στην Εφηβεία»Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τις εκδηλώσεις της ψύχωσης, με στόχο την έγκαιρη αναγνώρισή τους, όταν συμβαίνουν στην εφηβική ηλικία καθώς επίσης και η ενημέρωση για τη λειτουργία και τη δράση της Υ.Ε.Π.Σ.Ψ. έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας και υποστήριξης στην αναγνώριση και διαχείριση πιθανών ψυχωτικών εκδηλώσεων στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.Η ημερίδα απευθύνεται στους Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Λόγου & Τέχνης «Δ. ΧΑΤΖΗΣ» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013.Ώρα Έναρξης: 11.30 π.μ.

Απάντηση των Γιατρών του Νοσοκομείου Πρέβεζας στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

Δίχως να εκπλαγούμε διαβάσαμε τη συνέντευξη "περιβόλι" του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας (Δ.Ι.Υ.) νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Δαρδαμάνη, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο στις 5.4.13. Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι ο κ. Δαρδαμάνης συνεχίζει τον καταστροφικό του ρόλο στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Εξακολουθεί να προκαλεί και να εγκαλεί ανενόχλητος και ατιμώρητος. Ο "δοκησίσοφος " νεφρολόγος ως αδέκαστος κριτής συνεχίζει να δίνει συμβουλές για τη διάσωση του Νοσοκομείου μας, δίχως να έχει αντιληφθεί ότι ως Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας (Δ.Ι.Υ.) τώρα, αλλά και κατά το παρελθόν έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κατάντημα του Νοσοκομείου. Όταν σταματάει το ρόλο του σοφού συμβουλάτορα, αναλαμβάνει το ρόλο του ρεπόρτερ. Καταγράφει γεγονότα δίχως να αντιλαμβάνεται ότι είναι συμμέτοχος και ο κύριος υπεύθυνος των γεγονότων αυτών, δίνοντας την εντύπωση "επισκέπτη από άλλο πλανήτη" .Καταγγέλλει για κομματισμό, για συνδικαλισμό και έλλειψη τεχνοκρατικής νοοτροπίας ο άνθρωπος ο οποίος σε όλο το νομό είναι γνωστό "ένστολο" κομματικό στέλεχος επί δεκαετίες και σπόνδυλος ενός συστήματος που είναι υπεύθυνο για αυτά τα οποία καταγγέλλει. Πρόκειται για πρωτοφανή θρασύτητα: ένας εμπρηστής να δίνει συμβουλές πως θα σβηστεί η πυρκαγιά και ταυτοχρόνως να καταγγέλλει και να λοιδορεί τους εμπρηστές. Δημόσια τον καταγγέλλουμε για λαϊκισμό. Μόνιμος και αποτυχημένος εραστής κάποιας υποψηφιότητας στο νομό, δε διστάζει να λαϊκίζει εις βάρος του νοσοκομείου και των συναδέλφων του, προσπαθώντας να ευθυγραμμιστεί ή να παραστήσει την "πιστή θεραπαινίδα" στα αφεντικά του, προκειμένου να αποσπάσει την εύνοιά τους. Με την τακτική που ακολουθεί έχει δημιουργήσει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Δικηγόροι, εισαγγελείς και δικαστές είναι πλέον σε καθημερινή διάταξη, γεγονός που δεν ευνοεί τη συναδελφικότητα και τη συνεργασία με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.Το μόνο που απέμεινε σ αυτό το Νοσοκομείο είναι το φιλότιμο των γιατρών. Αυτό ο κ. Δαρδαμάνης με φιλότιμες προσπάθειες καταστρέφει. Μετακινεί και αποσπά γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, (Κ.Υ) , αποφασίζει για τις εφημερίες και τη λειτουργία των ιατρείων, παραβιάζει διατάξεις νόμων παρακάμπτοντας τα αρμόδια θεσμικά όργανα όπως το Διοικητικό και το Επιστημονικό Συμβούλιο, τους διευθυντές τμημάτων και κλινικών, αλλά και τους Τομεάρχες. Στρέφει ασθενείς εναντίον των γιατρών αλλά και γιατρούς εναντίων συναδέλφων προτρέποντας τους για αλληλοκαταγγελίες.Ο κ. Δαρδαμάνης στην παραληρηματική και παραπλανητική του συνέντευξη που βρίθει από ανακρίβειες και ψεύδη ισχυρίζεται ότι: « υπήρχαν ανέκαθεν προβλήματα στο Νοσοκομείο λόγω οικονομικής κρίσης» . Τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά και κοινά σε όλα τα επαρχιακά νοσοκομεία της χώρας. Στο δικό μας όμως υπάρχουν επιπλέον ιδιαίτερα προβλήματα εξ αιτίας της συμπεριφοράς, της νοοτροπίας και των επιλογών του και τα οποία θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή στο κλείσιμο του. Για τους επικίνδυνους αυτούς χειρισμούς του είχε καταγγελθεί στις 10.12.12 τόσο στην 6η Υγ. Περιφέρεια όσο και στο Υπουργείο Υγείας από 20 γιατρούς του νοσοκομείου, ως επί το πλείστον διευθυντές κλινικών και τμημάτων. Νομίζουμε όμως ότι ήλθε η ώρα να καταγγελθεί και δημόσια στους πολίτες του Νομού μας.Στη συνέντευξή του θεωρεί δεδομένο πως "χρειάζονται συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αλλά καθυστερούν". Αδημονεί και αγωνιά προφανώς για τις συγχωνεύσεις δίχως να αναλογίζεται ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το νοσοκομείο μας, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα θα καταργηθεί συγχωνευόμενο με το νοσοκομείο της Άρτας, των Ιωαννίνων ή της Λευκάδας.
Συνεχίζοντας τη συνέντευξη του επαίρεται για τις σοφές πρακτικές του: «λείπει γιατρός από το Καναλάκι, τότε στέλνουμε από το Θεσπρωτικό κοκ.» Αποτέλεσμα; Διαλύει όλα τα Κέντρα Υγείας. (Κ.Υ.). Αποσπά δύο αγροτικούς γιατρούς άτυπα από το Καναλάκι προκειμένου να εξυπηρετήσει το τμήμα του και προσπαθεί να καλύψει το κενό που δημιούργησε με μετακινήσεις γιατρών από το Κ. Υ. Θεσπρωτικού, τους οποίους ειδοποιεί την τελευταία στιγμή, παραβιάζοντας όλες τις διατάξεις και τους κανονισμούς που προβλέπει ο νόμος για τις εφημερίες. Οι γιατροί των Κ. Υ. έχουν μετατραπεί σε πλανόδιους προσπαθώντας να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται. Εκτός τούτου δημιουργούνται προβλήματα και στα υπόλοιπα Κ.Υ. δεδομένoυ ότι όλα λειτουργούν οριακά.
Στη συνέχεια της γραφικής αυτής συνέντευξης ισχυρίζεται ότι: «η εφημέρευση στο παρελθόν γινόταν για να παίρνουν περισσότερα χρήματα οι γιατροί και όχι γιατί υπήρχαν ανάγκες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων» Απαράδεκτο γιατρός και μάλιστα διευθυντής του ΕΣΥ επί έτη, να σκέφτεται τόσο αρνητικά και απαξιωτικά για τους συναδέλφους του. Μόνο ένας γιατρός που δεν εφημέρευσε και δεν μόχθησε ποτέ, θα μπορούσε να έχει τέτοια αντίληψη για τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία. Μήπως εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια;Διαπιστώνει επίσης ότι : «Γιατροί φεύγουν νομίμως με άδειες άσχετα αν θεωρούνται προκλητικές»!! Η ακαμψία και η απάθεια στο μεγαλείο της. Η άδεια είναι πρόκληση ισχυρίζεται ο κ. Δαρδαμάνης, λες και οι γιατροί δεν είναι άνθρωποι, δεν έχουν προσωπικές ανάγκες και οικογενειακές υποχρεώσεις. Τη στιγμή που οι μισθοί έχουν μειωθεί δραματικά προκαλεί ασύστολα με το θέμα των αδειών . Πολλοί γιατροί δεν πήραν τις νόμιμες άδειές τους λόγω δραματικής έλλειψης προσωπικού για να μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Κατόπιν τούτου κοινοποιεί έγγραφο με το οποίο αποφασίζει να περικόψει τις άδειες αυτές αν δε ληφθούν μέχρι τέλος Μαρτίου. Οι γιατροί φυσικά δεν ανταποκρίθηκαν σε τέτοια ανεύθυνη και επιπόλαια εντολή για να αποφύγουν το κλείσιμο του νοσοκομείου.Δυστυχώς όμως «η συνέντευξη» δεν τελείωσε ακόμα. " Η Παθολογική κλινική έχει μείνει με τρείς ειδικευόμενους και αποφασίστηκε να επιστρατευτούν και οι ειδικευόμενοι της καρδιολογίας.... Παραιτήθηκαν ήδη δύο βοηθοί της καρδιολογικής κλινικής διότι δεν αντέχουν....." Η φρασεολογία παραπέμπει σε νοοτροπία δεκανέα της δεκαετίας του '50. ομολογώντας ότι οι ειδικευόμενοι της καρδιολογικής "επιστρατεύτηκαν" προκειμένου να εκτελέσουν και τα καθήκοντα του Παθολόγου επειδή η Παθολογική Κλινική έμεινε μόνο με τρείς βοηθούς. Η συμπεριφορά αυτή αποθαρρύνει τους ειδικευόμενους να επιλέξουν το νοσοκομείο μας για την ειδίκευσή τους. Δεν έχουν καμία διάθεση να παίξουν το ρόλο του "επίστρατου" ή "επιστρατευμένου" , ούτε να δέχονται κάθε λίγο αυθαίρετα "εντέλλεσθε", " επιπλήξεις", ένορκες διοικητικές εξετάσεις και άλλες απειλές οι οποίες πιθανόν θα τους συνοδεύουν και στην υπόλοιπη επαγγελματική και επιστημονική τους πορεία. Ούτε έχουν διάθεση να εξωθούνται σε εξώδικες διαδικασίες και δικηγόρους προκειμένου να προστατευθούν από αυθαίρετες επιλογές της Διοίκησης. Ποιός αλήθεια νεαρός συνάδελφος θα επιλέξει το νοσοκομείο μας έστω και για ένα χρόνο ειδικότητας όταν οι ήδη υπάρχοντες "εγκαταλείπουν σαν τα ποντίκια το πλοίο που βουλιάζει;".Συνεχίζοντας ισχυρίζεται ότι "οι εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει ποτέ πρόταση για την αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού". Ποιός αλήθεια μπορεί να κάνει πρόταση για προσωπικό που δεν υπάρχει;Κι ενώ διαβάζαμε τη συνέντευξη του κ. Δαρδαμάνη περιμέναμε και το κερασάκι στην τούρτα, το οποίο δεν άργησε να έρθει: "Οι συνδικαλιστές δεν βλέπουν τι ώρα πηγαίνουν οι εργαζόμενοι, (οι γιατροί κυρίως) στη δουλειά τους και τι ώρα φεύγουν, δεν έχουν ακούσει για κοπάνες, για ρεπό πέρα από τις προβλέψεις του νόμου και για πλασματικές εφημερίες". Μόνο ένας γιατρός γραφείου που δεν έχει κουραστεί ποτέ θα μπορούσε να αποπατεί τόσο προκλητικά πάνω σε εκατοντάδες γιατρούς που ξενυχτούν, μοχθούν και αγωνιούν νυχθημερόν πάνω στον ασθενή. Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω, αλλά θα τελειώσουμε με μια μόνο λέξη: ΝΤΡΟΠΗ ....!

ΥΓ: Ο κ. Δ/ντης μίλησε εφ’ όλης της ύλης (άδειες, ρεπό, πλασματικές εφημερίες, ωράρια κλπ, κλπ ), αλλά ξέχασε τα σπουδαιότερα. Δεν ανέφερε τίποτα για φακελάκια, συναλλαγές γιατρών με εταιρείες..., συνταγογράφηση και υπερκοστολόγηση, παράνομο και αδικαιολόγητο πλουτισμό γιατρών, τα οποία κατά κοινή ομολογία είναι οι κύριες αιτίες της κατάρρευσης του ΕΣΥ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...;

Η Πενταμελής Συνδικαλιστική Επιτροπή Των Γιατρών Νοσοκομείου Πρέβεζας

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνάντηση δημάρχου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος

Τον νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Βασίλειο Διαμάντη και το μέλος του Δ.Σ κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιος Κάτσινος.Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του Οργανισμού.Συζητήθηκαν ωστόσο και θέματα που αφορούν τις σχέσεις λιμένα-πόλης, με κοινό συμπέρασμα ότι η συνεργασία Δήμου και ΟΛΗΓ Α.Ε είναι αναγκαία, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της νέας διοίκησης, ενώ οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, ώστε να συζητηθεί και η ουσία πολλών ζητημάτων.

ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

Προσοχή (!) στα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα – κυρίως διατροφής – που πωλούν πλανόδιοι μικρο-πωλητές, οι οποίοι πληθαίνουν ενόψει Πάσχα…
Την αδυναμία της πλειοψηφίας των πολιτών να στραφούν σε ποιοτικά προϊόντα, εκμεταλλεύονται στην Ελλάδα της κρίσης, διάφοροι επιτήδειοι μικροπωλητές που έχουν κατακλύσει πόλεις και χωριά, διαλαλώντας την πραμάτεια τους, η οποία όμως, τις πιο πολλές φορές, είναι αμφιβόλου ποιότητας.
Με δέλεαρ τις φθηνές τιμές, προσελκύουν τους καταναλωτές, πολλοί από τους οποίους πλέον, λόγω των οικονομικών συνθηκών, έχουν φθάσει να κάνουν… εκπτώσεις ακόμη και στα είδη διατροφής.Οπωροκηπευτικά, ως επί το πλείστον, διατίθενται στους δρόμους χωρίς κανέναν έλεγχο, από πωλητές που ουδεμία σχέση έχουν με τους παραγωγούς και… ένας Θεός ξέρει από πού προμηθεύονται τα προϊόντα τους. Τα Γιάννινα δεν θα μπορούσαν να αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Συχνά στις εισόδους της πόλεως στήνονται πρόχειροι «πάγκοι» και οι ελκυστικές τιμές είναι μια καλή «παγίδα» για να σταματήσουν οι ανυποψίαστοι καταναλωτές, που φυσικά ψάχνουν για πιο φθηνές αγορές. Ξέρουν όμως τι αγοράζουν και τι τελικά φθάνει στο πιάτο τους; Δεν είναι λίγες οι φορές που οι έλεγχοι έχουν δείξει ότι πρόκειται για επικίνδυνα προϊόντα εισαγωγής, που δεν βλάπτουν μόνο την τοπική οικονομία, αλλά κυρίως την υγεία των πολιτών!

Φόβοι ενόψει Πάσχα
Και οι φόβοι αυτοί ενόψει και του Πάσχα, εντείνονται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν το φαινόμενο, που βεβαίως πλήττει τους νόμιμους εμπόρους της πόλης, οι οποίοι από την δράση των παράνομων μικροπωλητών, μετρούν τις πληγές τους, οι οποίες τους οδηγούν ακόμη και σε λουκέτο! Όσο πλησιάζουμε στις γιορτές του Πάσχα το παράνομο εμπόριο, κυρίως με τις ελληνοποιήσεις κρεάτων, αλλά και άλλων προϊόντων διατροφής, αναμένεται να παρουσιάσει έξαρση. Γι’ αυτό και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Συντονιστικό Κέντρο…
Μόλις προ ημερών ανακοινώθηκε η σύσταση του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου, το οποίο θα συνεργάζεται με το ΣΔΟΕ, την ΕΛ.ΑΣ., τη Δημοτική Αστυνομία και άλλους φορείς, με στόχο τον συντονισμό δράσεων σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, καθώς και τη διαχείριση καταγγελιών και πληροφοριών που περιέρχονται σε γνώση του και αφορούν το παράνομο εμπόριο.Με ενδιαφέρον βέβαια αναμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει η νέα αυτή δομή, αφού μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα για την πάταξη του παρεμπορίου είναι απογοητευτικά. Εκεί που ένας παράνομος μικροπωλητής εκτοπίζεται, λίγο παρακάτω ξεφυτρώνουν άλλοι δυο και ένας φαύλος κύκλος συνεχίζεται…

Η ιδιωτική πρωτοβουλία…
Στον τομέα των ελέγχων, κυρίως σε ότι αφορά την διατροφή μας και με όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, με τις αδυναμίες των υπηρεσιών του Δημοσίου, η ιδιωτική πρωτοβουλία και πάλι πρωτοστατεί. Με 25 ευρώ μπορεί κανείς να μάθει τι πραγματικά τρώει. Το Κέντρο Ερευνών Βιολογικών Επιστημών που λειτουργεί στην Αθήνα πραγματοποιεί μοριακό έλεγχο DNA σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. «Είναι δικαίωμα του καταναλωτή να γνωρίζει τί καταναλώνει. Όλα αυτά που τρώμε ή πίνουμε καθημερινά μπορεί να είναι καταστροφικά για την υγεία μας. Οφείλουμε να ξέρουμε τι δίνουμε στην οικογένειά μας ειδικά τώρα που η αγορά έχει κατακλυστεί από κάθε είδους προϊόντα από όλες τις χώρες του κόσμου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Με τον μοριακό έλεγχο μπορεί κανείς να διαπιστώσει, μεταξύ άλλων, εάν ένα προϊόν είναι μεταλλαγμένο, εάν περιέχει φυτοφάρμακα, τοξίνες κ.α.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Εκδήλωση από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για την επιχειρηματικότητα στη Βουλγαρία

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων/Enterprise Europe Network, με τη συνεργασία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βουλγαρίας, της εταιρείας Crosspoint Consult Ltd και του Βουλγαρικού Πρακτορείου Επενδύσεων, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση/σεμινάριο με θέμα:«Πόροι και ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Βουλγαρία»τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 και ώρα 17:30, στην Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5ε, Ιωάννινα)Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες ή τους υποψηφίους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη Βουλγαρία.

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Η νέα δύναμη για τον Ηπειρωτικό τουρισμό!

Μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες τουριστικά περιοχές της Ηπείρου θεωρούνται και είναι τα Τζουμέρκα, τα οποία προσφέρονται τόσο για χειμερινές, όσο και για καλοκαιρινές εξορμήσεις. Άλλωστε, συνδυάζουν πλήθος δραστηριοτήτων, που αφήνουν τον επισκέπτη πλήρως ικανοποιημένο και εντυπωσιασμένο.Το τελευταίο διάστημα, παρά τις δυσκολίες της κρίσης, στην περιοχή έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις, που φανερώνουν, ότι οι περισσότεροι διαβλέπουν τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν. Και το κυριότερο είναι, ότι στην πλειοψηφία τους οι επενδύσεις είναι από νέους ανθρώπους, που αγαπούν τον τόπο τους και αποφάσισαν, ενάντια στο κλίμα της εποχής, να επενδύσουν σε αυτόν!Τρεις από αυτούς είναι η Κούλα Κουτσούμπα με τους δυο δυο γιους της Βασίλη και Βαγγέλη Σταμάτη. Εδώ και ένα χρόνο στην περιοχή των Πραμάντων έχουν δημιουργήσει τους «Ορίζοντες Τζουμέρκων», το μοναδικό ξενοδοχείο 5 αστέρων στην περιοχή και φιλοδοξούν, μαζί βεβαίως με όλους τους ανθρώπους του τουρισμού, να φέρουν… νέο αέρα στα Τζουμέρκα!

Πολλές προσπάθειες…
«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μας επτά με οκτώ νέες ξενοδοχειακές μονάδες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα  «Πρωινός Λόγος» ο Βασίλης Σταμάτης, που μαζί με τον αδερφό του Βαγγέλη ασχολούνται συστηματικά με την επιχείρηση, η οποία παρά τον ένα χρόνο λειτουργίας της, έχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. «Είναι μια πολύ όμορφη και γραφική ορεινή περιοχή και υπάρχει επισκεψιμότητα, κυρίως από Αθήνα και Θεσσαλονίκη» συμπλήρωσε.Η μητέρα του, κ. Κούλα, παρά τις δυσκολίες, είναι αισιόδοξη για την πορεία του τουρισμού στην περιοχή και εξηγεί πως «υπάρχουν οι προοπτικές ανάπτυξης, φθάνει όμως να υπάρχουν και οι ονειροπόλοι αυτές τις εποχές»!Όπως συμβαίνει σχεδόν με κάθε περιοχή, η Ήπειρος προσφέρεται για πολλά είδη τουρισμού. Πεζοπορία, ράφτινγκ, μνημειακός τουρισμός κ.α. είναι τομείς στους οποίους ξεχωρίζουν τα Τζουμέρκα, για αυτό και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Το μεγάλο πρόβλημα…
Βέβαια, μέχρι σήμερα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι έχουν δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και πολύ περισσότερο όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό είναι η μετάβαση από και προς την περιοχή.Τα Πράμαντα απέχουν περίπου μιάμιση ώρα, τόσο από τα Γιάννινα, όσο και από την Άρτα, με το οδικό δίκτυο να είναι αυτό που… ευθύνεται για το μεγάλο χρονικό διάστημα της μετάβασης.«Η πρόσβαση εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Πρέπει να βελτιωθούν οι δρόμοι. Και να φανταστεί κανείς, πως μετά τα Πράμαντα είναι το Συρράκο και οι Καλαρρύτες, επίσης πολύ ωραίοι προορισμοί, που όμως έχουν το μειονέκτημα, όπως και εμείς, της δύσκολης μετάβασης» εξηγεί  η Κούλα Κουτσούμπα.

«Είναι κουραστικό…»
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο γιος της Βασίλης, που σημειώνει πως «η μετάβαση είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Οι επισκέπτες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη όταν φθάνουν σε Άρτα ή Γιάννινα έχουν άλλη μιάμιση ώρα να διανύσουν, σε κακό οδικό δίκτυο και αυτό είναι κουραστικό».
Το θετικό βέβαια είναι ότι όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν το… βάζουν κάτω και παρά τη συγκεκριμένη σημαντική δυσκολία, προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο από Ελλάδα και εξωτερικό, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τα Τζουμέρκα ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε όλη τη χώρα!

Συνάντηση Μιχάλη Κασσή με τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων

Συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, είχε σήμερα στο πολίτικο του Γραφείο ο Βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής ,έπειτα από σχετικό αίτημα των τελευταίων.Ο λόγος της συνάντησης ήταν για να εκθέσουν οι εκπαιδευτικοί τους προβληματισμούς τους για συγκεκριμένες διατάξεις των νόμων 4093/2012 και 4057/2012 περί αυτοδίκαιης αργίας των δημοσίων υπαλλήλων.Συγκεκριμένα διαμαρτυρηθήκαν για την άδικη διάταξη της υποπαραγράφου Ζ3 του Ν.4093/2012(Αργια στο πλαίσιο της Πειθαρχικής και Ποινικής Διαδικασίας), όπου προβλέπεται η επιβολή της ποινής της αργίας στους Δημοσίους Πολιτικούς, Διοικητικούς Υπαλλήλους και στους Υπαλλήλους ΝΠΔΔ.Σημείωσαν πως για ασήμαντο λόγο πλέον ,μπορεί ο κάθε υπάλληλος να βγει σε αργία, και μάλιστα για λόγο που δεν αφορά καν την τέλεση των καθηκόντων του. Ζήτησαν δε να κατατεθεί σχετική τροπολογία με την οποία οι διατάξεις αυτές θα γίνουν πιο δίκαιες και σχετικές με το αντικείμενο του δημοσίου υπαλλήλου.Τέλος ευχαρίστησαν τον κ. Κασσή για την στήριξη του μιας και συνυπέγραψε σχετική ερώτηση βουλευτών τον Φλεβάρη του 2013,προς τον κ. Μανιτάκη σχετικά με τη αυτοδίκαιη αργία των δημοσίων υπαλληλων (7379/19.02.2013). Ο κ. Κασσης τόνισε καταρχάς πως είναι δεδομένη η στήριξη του στα αιτήματα των δασκάλων και νηπιαγωγών, καθώς δεν πρέπει να εργάζονται υπό καθεστώς φόβου. Πόσο μάλιστα όταν ο πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος αμείβεται με πενιχρό μισθό σε σχέση με το έργο που επιτελεί…Σημείωσε δε πως "Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο υπάλληλος σε αργία για λόγους άσχετους με τα καθήκοντα του, ούτε γιατί μπορεί να μην τον συμπαθεί ο διευθυντής του. Αυτά μας γυρνάν σε άλλες εποχές και θα προσπαθήσω ώστε να υπάρξει τροπολογία που θα αποσαφηνίζει αυτά τα θέματα. Οι θυσίες υπαλλήλων για την ικανοποίηση των δανειστών δεν προσφέρουν τίποτα στον τόπο, ούτε στο αίσθημα περί δικαιοσύνης των πολιτών."

ΟΡΙΣΤΙΚΟ – Μέσω ΑΣΕΠ και όχι μεταξύ ημετέρων και κολλητών θα γίνει η επιλογή Διοικητών Νοσοκομείων των Νοσοκομείων της χώρας

Θα “κλάψουν... μανούλες” στην Ήπειρο από αυτούς που μοίραζαν και έταζαν θέσεις – Στις ντουλάπες θα μείνουν τα κουστούμια και τα ταγιεράκια που έραβαν

Με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ και με την αυστηρή και διάφανη μοριοδότηση που αυτό επιβάλλει θα γίνει η επιλογή των Διοικητών Νοσοκομείων καθώς εκπρόσωπός του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού όχι απλά θα επιβλέπει αλλά θα συμμετέχει στις σχετικές διαδικασίες επιλογής. Αυτό δεν είναι διαρροή του EpirusGate από το υπουργικό περιβάλλον του Ανδρέα Λυκουρέντζου αλλά δήλωση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους από το χώρο της υγείας, προς χρήστη της διαδικτυακής μας κοινότητας. Βέβαια αυτό σιγοψιθυριζόταν εδώ και καιρό στο υπουργείο υγείας αλλά κανείς δεν το παραδεχόταν, ούτε ως διαρροή. Τα πράγματα όμως σοβάρεψαν όταν ο κάθε τυχάρπαστος και μη πολιτικός παράγοντας των κομμάτων της τρικοματικής κυβέρνησης, προσπαθούσε να περάσει στο περιβάλλον Λυκουρέντζου τον δικό του για διοικητή!!! Μιλάμε για καταστάσεις τρέλας με τα μπιλετάκια και τις λίστες των... κολλητών να δίνουν και να παίρνουν. Από το γράψε-σβήσε άκρη δεν έβγαινε και έτσι τώρα πάμε στη λύση του γόρδιου δεσμού μέσω ΑΣΕΠ. Ειδικά στην Ήπειρο όπου κάποιοι “παράγοντες” από τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ έταζαν θέσεις και καρέκλες, στην κυριολεξία θα... κλάψουν μανούλες!!! Το σίγουρο είναι ότι θα μείνουν στις ντουλάπες πολλά κουστούμια και ταγιεράκια που κάποιοι και κάποιες βιάστηκαν να ράψουν. Να δούμε τι αυτοδιοικητικές επιπλοκές θα έχουμε στην περιοχή μετά από αυτή την εξέλιξη, μιας και τα... παζάρια προϋπόθεταν δεσμεύσεις για αυτοδιοικητικές στηρίξεις για τις εκλογές του 2014. Οι τοπικοί πρωταγωνιστές γνωστοί, κυρίως από το χώρο της Ν.Δ. και της ΔΗΜ.ΑΡ. Ας πρόσεχαν...

Με μια φασιστική απόφαση η πρυτανεία του Πολυτεχνείου έκοψε την παροχή ίντερνετ και κατέβασε το Indymedia

Μέρες χούντας από τον πρύτανη του Ιδρύματος που γκρέμισε τη χούντα!!!

Με τη χρήση πρακτικών που παραπέμπουν σε φασιστικά και απολυταρχικά καθεστώτα Συρίας, Ιράν και Βόρειας Κορέας, η πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, συνεχίζει (από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης) την απαράδεκτη διακοπή της παροχής ίντερνετ στην πλέον πασίγνωστη αυτοοργανωμένη ιστοσελίδα αντιπληροφόρησης :athens.indymedia.org Η συγκεκριμένη απόφαση είναι το αποτέλεσμα της ωμής παρέμβασης του υπουργού... προστασίας του πολίτη Νίκου Δένδια προς την... ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΜΠ. Τόσο απλά, τόσο συνοπτικά,τόσο δημοκρατικά. Όλως... τυχαίως, λίγα λεπτά αφότου κατέβασαν το indymedia, τα συγχαρητήριά του έσπευσε να δώσει, μέσω twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επανέλαβε λίγη ώρα αργότερα τα «εύγε του» στον ίδιο τον Δένδια!!! Η συνταγή είναι γνωστή. Ό,τι δεν εξυπηρετεί στο διαδίκτυο την άθλια πολιτική μας και στέκεται εμπόδιο στις προσωπικές μας στρατηγικές το λασπολογούμε και αν μας... κάτσει το κατεβάζουμε κιόλας. Το "έργο" το έχουμε δει πέρυσι τέτοιες μέρες να διαδραματίζεται και στα Γιάννενα, με προκατασκευασμένο θύμα το ιστολόγιό μας. Μόνο που στην περίπτωση μας, η ιστορία γύρισε μπούμερακγ στον ίδιο το... θύτη, που τώρα τρέχει και δε φτάνει!!! Η διαδικτυακή Κοινότητα Χρηστών του EpirusGate καταγγέλοντας τη συγκεκριμένη φασιστική απόφαση, στέκεται στο πλευρό όσων αγωνίζονται στο διαδίκτυο για ελεύθερη και απρόσκοπτη ενημέρωση και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα κατά της φίμωσης του αδιαμεσολάβητου μέσου πληροφόρησης Indymedia. Αλήθεια, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως θεματοφύλακας δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης και προσωπικά ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ως μέλος της Συνόδου των Πρυτάνεων, δε θα βγει να καταγγείλει δημόσια τη φασιστική απόφαση του συναδέλφου του, πρύτανη του ΕΜΠ; Ή μήπως η συναδελφική αλληλεγγύη είναι υπεράνω όλων;

Ερώτηση Χρήστου Μαντά για το φράγμα στον Αώο

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς με θέμα «Απαράδεκτο το σχέδιο κατασκευής φράγματος στον Αώο».Η επίκαιρη ερώτηση με θέμα την κατασκευή του φράγματος στον Αώο κατατέθηκε σήμερα και αναμένεται, εκτός απροόπτου, να συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη.Στην ερώτησή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  αναφέρεται:«Επανερχόμαστε στο θέμα της κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος και της εκτροπής του Αώου, ύστερα και από την με Αριθμ. Πρωτ. 448/26-07-2012 ερώτησή μας για το ίδιο θέμα.Το εγχείρημα του «απόλυτα φιλικού προς το περιβάλλον» έργου μεταφοράς νερού από τον ποταμό Αώο στη λίμνη Παμβώτιδα, που αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 76/β/248 – 24/08/2012 απάντησή σας, απορρίφθηκε, ύστερα από την γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου (αριθμ. Πρωτ. 686 – 14/09/2012) αλλά και πλήθος φορέων και επιστημόνων που διατύπωσαν την αντίθετη προς αυτό γνώμη τους στη δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το «πολυδύναμο έργο Αώου» απορρίφθηκε επειδή δεν θα συμβάλλει, όπως αναφέρεται, στην ύδρευση των παραλίμνιων οικισμών του λεκανοπεδίου, παρότι η πρόταση έχει υποβληθεί με το σκεπτικό ότι θα εμπλουτιστεί η λίμνη Παμβώτιδα και παράλληλα θα αντιμετωπιστούν προβλήματα υπεράντλησης στο λεκανοπέδιο.Παρ’ όλα αυτά, το έργο εντάχθηκε στα έργα παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, κατά το οποίο, η κατασκευή αγωγού για τη μεταφορά του νερού και η διάνοιξη δρόμου προβλέπονται να γίνουν στη Β’ Ζώνη του Εθνικού Πάρκου που, σύμφωνα με το νομικό καθεστώς, ορίζεται ως ζώνη διατήρησης οικοτόπων και ειδών και απαγορεύονται τέτοιου είδους δραστηριότητες, καθώς θα έχει μη-αντιστρεπτές επιπτώσεις στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου που περιλαμβάνει 11 περιοχές του Δικτύου Natura 2000.»Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:Επιμένει να προχωρήσει στην απαράδεκτη ενέργεια κατασκευής του φράγματος και της εκτροπής του ποταμού Αώου, παρόλο που το ενεργειακό όφελος προβλέπεται να είναι πολύ μικρό σε σχέση με το περιβαλλοντικό κόστος του έργου;

Πάσης φύσεως οικοδομικά υλικά πέταξαν ασυνείδητοι στην οδό Πυρσινέλλα

Πάσης φύσεως οικοδομικά υλικά πέταξαν άγνωστοι ασυνείδητοι στην οδό Πυρσινέλλα, δίπλα ακριβώς από τους κάδους του δήμου Ιωαννιτών. Τα “απορρίμματα” είναι αφημένα εδώ και μέρες στο συγκεκριμένο τμήμα του πεζοδρομίου και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε από το δήμο να τα μαζέψει. Βέβαια για να λέμε και του... στραβού το δίκιο, μην τα φορτώνουμε όλα στο δήμο, μιας και η αισθητική της πόλης εξαρτάται και από την ευσυνειδησία που κουβαλά ο καθένας από εμάς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιος ασυνείδητος, έκανε τα μερεμέτια στο σπίτι ή το γραφείο του και αμέσως μετά τα παράτησε δίπλα στους κάδους για να τα μαζέψει ο δήμος. Χωρίς καν να ενδιαφερθεί ούτε καν να ειδοποιήσει την αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Αφού έκανε τη δουλειά του, τα παράτησε στο πεζοδρόμιο για να τα πάρουν οι εργάτες και να τα πάνε στο... ΧΥΤΑ του Ελληνικού!!! Μιλάμε ο άνθρωπος θα πρέπει να εντοπιστεί και να του επιβληθεί ένα γερό πρόστιμο. Αλήθεια, οι λεβέντες και οι τσούπρες της δημοτικής αστυνομίας αυτά δεν τα βλέπουν;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ HOT DOG ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο περιοδικό Hot Dog και στο τεύχος της Πέμπτης ο Κώστας Βαξεβάνης αποκαλύπτει το όνομα του μεγαλοτραπεζίτη που για να χτυπήσει τόσο τον ίδιο αλλά όσο και τον Πάνο Καμμένο, «στοχοποίησε» πρώτον απ’ όλους με πλαστογραφημένες αποδείξεις της ΕΥΠ τον δημοσιογράφο Βασίλη Χήτο που ήταν υποψήφιος στα Γιάννενα με τους ΑΝ.ΕΛ. Το πρωτοσέλιδο του περιοδικού εξηγεί και γιατί ο μεγαλοτραπεζίτης έδωσε την εντολή για την επαγγελματική εξόντωση του εκδότη του που στη συνέχεια αποκάλυψε όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ. Στον Κώστα Βαξεβάνη μιλά on camera άνθρωπος του παρακράτους που υπήρξε ο βασικός συνεργός και ο συντάκτης των χαλκευμένων αποδείξεων της ΕΥΠ. Όλες οι «αποδείξεις πληρωμής» γράφτηκαν από το ίδιο ανθρώπινο χέρι αλλά λόγω εκλογών βόλευε το πρώτο όνομα στο … λερωμένο τραπέζι να πέσει του ρεπόρτερ Βασίλη Χήτου καθώς ο Πάνος Καμμένος έχει στραφεί κάμποσες φορές κατά του μεγαλοτραπεζίτη για θέματα διαφάνειας και διαφθοράς!

Αποκαλυπτική παρουσίαση για τις πρώτες ανασκαφές στη «Δωδώνη»

Από Γιαννιώτη επιστήμονα σε διεθνές συνέδριο

«Δωδώνη»: ταύτιση και πρώτες ανασκαφές στον ύστερο 19ο αιώνα, ήταν το ενδιαφέρον θέμα που ανέπτυξε σε Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, από το Σουηδικό Ινστιτούτο Κλασικών Σπουδών, ο μοναδικός Έλληνας ομιλητής, υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γρηγόρης Μανόπουλος.Στην ανακοίνωσή του, που έγινε στην αγγλική γλώσσα, ο κ. Μανόπουλος ανέπτυξε δια μακρών αρχικά πώς ο Βρετανός αρχιτέκτονας Thomas Donaldson ταύτισε για πρώτη φορά τη θέση της αρχαίας Δωδώνης το 1820, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσίασε, με βάση αθησαύριστα δημοσιεύματα, ένα χρονικό της πρώτης συστηματικής ανασκαφής της «Δωδώνης» το 1875-1876.Όπως φαίνεται, ο θεωρούμενος πρώτος ανασκαφέας Κωνσταντίνος Καραπάνος απέκτησε το μεγαλύτερο και πιο αξιόλογο μέρος της συλλογής του αγοράζοντάς το από τους Γιαννιώτες πρόκριτους της εποχής Αλκιβιάδη Λιάμπεη και Δαβιτζόν Λεβί. Αυτοί ήταν οι χρηματοδότες της πρώτης ανασκαφής που διεξήχθη από τον τότε αρχιμηχανικό του βιλαετίου Ιωαννίνων, τον Πολωνό Σιγισμούνδο Μινέικο.Αναμφίβολα, η μελέτη του κ. Μανόπουλου ανατρέπει τις μέχρι σήμερα σχετικές απόψεις για τη «Δωδώνη» και η έκδοση των πρακτικών με το πλήρες κείμενο από το Σουηδικό Ινστιτούτο Κλασικών Σπουδών της Ρώμης θα δώσει έναυσμα για επιστημονικές, και όχι μόνο, συζητήσεις.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Παράδοση προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σε μία κίνηση προσφοράς και αγάπης προχωρά το 2ο ΣΕΚ Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ του τομέα γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος.Έτσι θα παραδώσουν αύριο Τρίτη, στις δέκα το πρωί, προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιωαννιτών.Πρόκειται για προϊόντα που δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας.Η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ και ο Δήμος Ιωαννιτών ευχαριστεί τη Διεύθυνση του ΣΕΚ, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές για την κίνηση αυτή που έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Σκισμένη κυματίζει η ελληνική σημαία στην πλατεία των Άνω Πεδινών!

Αναγνώστης του EpirusGate που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στα Άνω Πεδινά στο Ζαγόρι, μας έστειλε τη φωτό που δημοσιεύουμε. Σε αυτή βλέπετε την ελληνική σημαία να κυματίζει στην πλατεία του χωριού σκισμένη σε... φέτες!!! Ντροπή για την πολύ άσχημη εικόνα του εθνικού μας συμβόλου, που σκισμένο προσβάλλει αντί να “κοσμεί” μια κεντρική πλατεία σε έναν από τους πλέον επιλεγμένους τουριστικούς προορισμούς του τόπου. Άραγε ποιος έχει την ευθύνη για την διαπόμπευση του εθνικού μας συμβόλου; Ο δήμος ή ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής; Ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη να την αντικαταστήσει γιατί πραγματικά είναι κρίμα να μας κάνουν “ρόμπα” οι επισκέπτες που έρχονται εδώ για να θαυμάσουν τα μοναδικά αξιοθέατά μας. Και αντί να φωτογραφίζουν αυτά, καταλήγουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές να μας κάνουν... θέαμα!!!

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Περίεργη χειροβομβίδα στην είσοδο του Τυροκομείου Φιλιατών!

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνά η αστυνομία την υπόθεση απασφαλισμένης χειροβομβίδας που βρέθηκε κοντά στην είσοδο του Τυροκομείου Φιλιατών.Η χειροβομβίδα ήταν συνδεδεμένη με μπιτόνι και η παραμικρή κίνηση θα αρκούσε ώστε να γίνει έκρηξη. Εντοπίστηκε από οδηγό που συνεργάζεται με το τυροκομείο και αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία. Πυροτεχνουργός την απενεργοποίησε και εστάλη για περαιτέρω έρευνα στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Ευρωπαϊκή υποκρισία και αποδιοργάνωση του Κράτους Δικαίου

Του Νίκου Κοζτιά

Στην εποχή των μνημονίων και του μετασχηματισμού της ΕΕ σε Αυτοκρατορία, τα κράτη του νότου καταγράφουν απώλειες σε όλους τους τομείς που σφράγιζαν παλαιότερα το «Ειδικό Ευρωπαϊκό Μοντέλο». Στην αρχή της κρίσης υποχώρησε ατάκτως το Κοινωνικό Κράτος. Κοινωνικές κατακτήσεις ακόμα και αιώνων, διαγράφτηκαν με μια μονοκοντυλιά. Η Ευρώπη επέστρεφε σε καταστάσεις που παρέπεμπαν στον καπιταλισμό της πρωταρχικής συσσώρευσης. Η δημοκρατία στις εποπτευόμενες Αποικίες Χρέους του νότου υπέστη βαρύτατες ζημιές. Η συμμετοχή των πολιτών ανύπαρκτη. Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε παρακάμερες των ισχυρών.Στον περιορισμό της δημοκρατίας και την ουσιαστική αποδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους προστίθεται, πλέον, η τάση αποδιοργάνωσης του κράτους δικαίου. Κράτος Δικαίου σημαίνει την υποχρέωσης του δημόσιου να λειτουργεί με κανόνες δικαίου και να σέβεται το ίδιο τον νόμο. Αυτό να το κάνει, με τρόπο που να πείθει τον πολίτη ότι ζει σε μια χώρα που ευνοεί την ύπαρξη και ισχύ κανόνων, την υλοποίηση των υποχρεώσεών όλων.Η αποδιοργάνωση του κράτους δικαίου γίνεται με πολλούς τρόπους στην Ελλάδα, όπως είναι, με τη μη παραγωγή έγκαιρα δικαστικών αποφάσεων διότι οι δικαστές δεν στηρίζονται στο έργο τους, ενώ ποικιλότροπο καταβάλλεται προσπάθεια υποβάθμισης του λειτουργήματος τους. Συχνή είναι η μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων όταν οι πολιτικές και οικονομικές κυρίαρχες ομάδες έχουν άλλες απόψεις και συμφέροντα.Το κράτος δικαίου παραβιάζεται, επιπλέον, διότι α) το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που του έχει θέσει ο νόμος και διότι β) διοικεί με δύο μέτρα και σταθμά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μη συμψηφισμού των δικών του χρεών προς πολίτες με τα χρέη που έχουν οι δεύτεροι προς αυτό. Ο πολίτης κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση αν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ενώ το κράτος είναι ανεξέλεγκτο. Ακόμα πιο προκλητική γίνεται η αποδιοργάνωση του κράτους δικαίου όταν ο νόμος είτε εφαρμόζεται επιλεκτικά, είτε έχει επιλεκτικές προβλέψεις και διατάξεις: αυστηρός για τους φτωχούς και αδύναμους, «μεγαλόψυχος» για τους έχοντες και κατέχοντες.Στην εποχή των μνημονίων, η ηγεσία της ΕΕ παριστάνει τον προασπιστή του κράτους δικαίου. Δεν άφησε αφορμή ανεκμετάλλευτη σε Ουγγαρία και Ρουμανία που να μην επέμβει στο εσωτερικό της πολιτικής σκηνής αυτών των δύο κρατών, απευθύνοντας βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε αντιπαράθεση μαζί της. Κύρια κατηγορία είναι ότι σε αυτές τις δύο χώρες, δεν διασφαλίζεται ο σεβασμός των αποφάσεων του εθνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, ενώ διαπιστώνονται παρεμβάσεις στη λειτουργία του. Ήρθε, όμως, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πορτογαλίας για να αποκαλύψει την υποκρισία όλων των μνημονιακών δυνάμεων απανταχού της ΕΕ.Σύμφωνα με κύκλους των Βρυξελλών καθώς και της κυβέρνησης της Πορτογαλίας, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Λισσαβόνας -να χαρακτηρίσει 4 από τα 9 μέτρα του μνημονιακού προγράμματος ως παράνομα και αντισυνταγματικά- υπονομεύει, τάχα» την αξιοπιστία της Πορτογαλίας έναντι της ΕΕ. Γεννά, υποστηρίζεται, διαταραχές στις μεταξύ τους σχέσεις εμπιστοσύνης. Με άλλα λόγια, στη σημερινή ΕΕ δεν ενοχλεί η παραβίαση του νόμου και των κανόνων του Κράτους Δικαίου, αλλά η αποκάλυψή τους! Εκείνο που απαιτούν οι μνημονιακές δυνάμεις είναι να προτάσσονται αντιλήψεις και συμφέροντα των Τροϊκανών των απαιτήσεων της δημοκρατίας, του Κοινωνικού Κράτους και του Κράτους Δικαίου.Συνοψίζω, στην ΕΕ του σήμερα, κυριαρχεί στις κορυφές της η αυταρχική προτροπή να μην γίνεται αναφορά στις παρανομίες και να επιτρέπονται παραβιάσεις σε βάρος δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Μια τέτοια Ευρώπη, όμως, δεν έχει καμιά σχέση με την Ευρώπη των λαών και της δημοκρατίας. Είναι μια Ευρώπη του αυταρχισμού και της απελευθέρωσης των πιο σκοτεινών πλευρών της.

ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ προτείνει την άμεση συζήτηση του θέματος της λειτουργίας του νοσοκομείου Πρέβεζας.
«Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκούς υποβάθμισης της λειτουργίας του γενικού νοσοκομείου της Πρέβεζας» αναφέρεται στην επιστολή. «Οι περικοπές στις δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα αλλά πολύ περισσότερο οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό έχουν οδηγήσει τους γιατρούς του νοσοκομείου σε απόγνωση. Τα συνεχή διαβήματα τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου όσο και του συλλόγου των εργαζομένων και των γιατρών έχουν πλέον γίνει κραυγές απελπισίας.
Ειδικότερα :
-Το νεφρολογικό τμήμα έχει μείνει με ένα γιατρό και απειλείται με κλείσιμο
-Η έλλειψη αναισθησιολόγων οδηγεί κατά τα 2/3 του μήνα σε αδυναμία λειτουργίας οποιουδήποτε χειρουργείου – ακόμα και γέννας
-Το παιδιατρικό τμήμα για το 1/3 του μήνα δεν είναι σε θέση να καλύψει εφημερίες
-Η παθολογική κλινική έχει φτάσει στα όρια με άμεσο κίνδυνο να βάλει λουκέτο μετά τις 20 Απρίλη».
Και συνεχίζει η επιστολή «Επειδή η κατάσταση είναι τραγική θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να τεθεί το θέμα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως επείγουσας σημασίας και να κληθούν να καταθέσουν τα δεδομένα και τις προτάσεις τους η διοίκηση και οι εκπρόσωποι των γιατρών του νοσοκομείου».


Η παράταξη
«Ήπειρος Τόπος να Ζεις»

Το δωρεάν Πανεπιστήμιο κοστίζει πανάκριβα!


Είναι τελικά δωρέαν το Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ή το πτυχίο μας "κοστίζει ο κούκος αηδόνι"; Η απάντηση προφανής, αλλά τώρα με την κρίση η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη...Πόσα σας στοιχίζει μηνιαίως η φοίτησή σας στο Πανεπιστήμιο;Αυτή η ερώτηση απευθύνθηκε σε 650 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΜΠ, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Η απάντηση; Οι φοιτητές που είχαν μόνιμη κατοικία στην έδρα του πανεπιστημίου και όσοι από τους φοιτητές από την επαρχία διέμεναν στις φοιτητικές εστίες δήλωσαν ότι κόστιζαν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς από 3.500 ως 5.500 ευρώ ετησίως.Αντιστοίχως, οι «μετανάστες» φοιτητές κόστιζαν ετησίως 7.500 ευρώ.Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, το συνολικό κόστος σπουδών για το «μετανάστη» φοιτητή με μέση χρονική διάρκεια τέσσερα ως πέντε χρόνια, το κόστος του πτυχίου δηλαδή, ανέρχεται σε 30.000-40.000 ευρώ.Σημειώνεται πως το ποσοστό των κρατικών δαπανών για την ενίσχυση του φοιτητικού πληθυσμού δεν ξεπερνά πλέον το 0,4% όταν ο μέσος όρος των αντίστοιχων δαπανών στις χώρες της Ε.Ε. ανέρχεται στο 5,7%.

Ετήσια συνάντηση Επαγγελματικών, Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Ιωαννίνων


Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώνεται ότι σήμερα 15 Απριλίου 2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14: 30 θα πραγματοποιηθεί στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ιωαννίνων (3ο χλμ. Εθν. Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, τηλ. 2651040858 &2651043616) η ετήσια συνάντηση Επαγγελματικών, Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων της περιοχής μας, με σκοπό την ανάδειξη των ειδικοτήτων, που θα λειτουργήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος.Οι συμμετέχοντες στην ως άνω συνάντηση θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του θεσμού της Μαθητείας στην Περιφέρειά μας, με τις προτάσεις τους για επιλογή των πλέον κατάλληλων ειδικοτήτων, προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και οικονομίας.Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ιωαννίνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Προθεσμία να απολογηθεί για το έγκλημα στους Φιλιάτες

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο 25χρονος από τους Φιλιάτες για τη δολοφονία της 20χρονης σπουδάστριας της Νοσηλευτικής.Ο 25χρονος, πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων της Ηγουμενίτσας λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής.Η παραμονή του στο γραφείο του Ανακριτή διήρκησε μόλις λίγα λεπτά καθώς ζητήθηκε η προβλεπόμενη από το Νόμο προθεσμία. Έτσι θα επανέλθει προκειμένου να απολογηθεί για την αποτρόπαια πράξη του.

Με καλούς ρυθμούς η ανακύκλωση στα Γιάννενα


Ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, το οποίο συμπληρώνει μία εβδομάδα εφαρμογής.Σε αυτή την πρώτη βδομάδα εντοπίστηκαν πολλά ενθαρρυντικά στοιχεία, αλλά και ορισμένα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Μαζί με τους πολίτες μαθαίνουμε και μεις κι έτσι μπορούμε να βελτιώσουμε το σύστημα», υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.Με βάση λοιπόν τις παρατηρήσεις που έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία και προκειμένου να υπάρξουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από το πρόγραμμα της ανακύκλωσης δίνονται οι ακόλουθες διευκρινήσεις:
-Στους κάδους ανακύκλωσης τα σκουπίδια τοποθετούνται χύμα κι όχι δεμένα σε σακούλες.
-Στα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να τοποθετούνται εφημερίδες και περιοδικά.
Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να τοποθετούνται διπλωμένα. Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους καταστηματάρχες της πόλης τέτοια υλικά να εναποθέτουν στους νέους κάδους ανακύκλωσης και όχι στους συρμάτινους που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία, καθώς αυτοί σταδιακά θα απομακρυνθούν.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στις δηλώσεις του τόνισε ότι στους κάδους ανακύκλωσης δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σύμικτα απορρίμματα. Κάτι τέτοιο παρατηρήθηκε τις πρώτες ημέρες σε λίγες όμως περιπτώσεις.Διευκρίνισε ακόμη ότι πολύ σύντομα θα μπουν στο σύστημα και παλιοί μπλε κάδοι που είχαν τοποθετηθεί σε κάποια σημεία από την προηγούμενη δημοτική αρχή και θα φέρουν την χαρακτηριστική αφίσα που έχουν οι νέοι.Με βάση τις παρατηρήσεις της πρώτης εβδομάδας διαπιστώνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν θέσεις στους κάδους. Μόλις οι ακριβείς θέσεις των τριακοσίων νέων κάδων οριστικοποιηθούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών.Παράλληλα συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης η οποία περιλαμβάνει τη διαμονή ενημερωτικού υλικού και της σακούλας πολλαπλών χρήσεων.

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει στην κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

Κάλεσμα συμμετοχής στην παμπρεβεζάνικη κινητοποίηση της 17ης Απριλίου για την ενίσχυση του υφιστάμενου Νοσοκομείου και την ανέγερση νέου απευθύνει ο Δήμος της Πρέβεζας.Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης υπογραμμίζει την απόλυτη στήριξή του στον κοινό αγώνα των φορέων και του λαού της Πρέβεζας με στόχο την δημόσια δωρεάν υγεία για όλους παραθέτοντας το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας με το οποίο:."Εκφράζει την υποστήριξή του στην αναβάθμιση του υφιστάμενου Νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων στο μοναδικό Δημόσιο πυλώνα παροχής υπηρεσιών υγείας σε μια ευρύτερη περιοχή που κατοικείται από εκατό και πλέον χιλιάδες κατοίκους.Zητά την άμεση ενίσχυσή του Νοσοκομείου με κρατική χρηματοδότηση καθώς και την στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.Στηρίζει την πρόταση οργανογράμματος που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του Νοσοκομείου.Ζητά να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια συγχώνευσης ή κατάργησης των Δομών Ψυχικής Υγείας.Χαρακτηρίζει απαίτηση σύσσωμης της κοινωνίας την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους Έλληνες Πολίτες.Θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου .Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας θεωρεί ότι η Δημόσια Δωρεάν Υγεία αποτελεί δικαίωμα όλων των πολιτών και θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή".

Αρνητική η θέση του ΥΠ.ΟΙΚ. για απαλλαγή από το «χαράτσι» στο Μέτσοβο

Αρνητική ήταν η τοποθέτηση του Υπουργείου Οικονομικών στην ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά για το αν προτίθεται να απαλλάξει από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών τα οικοδομήματα των περιοχών Μετσόβου και Ανηλίου που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες φθορές από τα κατολισθητικά φαινόμενα.Όσον αφορά στις άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το ΥΠΕΚΑ, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Καλαφάτης , απαντά μέσω του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών , ότι «βρίσκεται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Ηπείρου για τη σύνταξη ερευνητικού Προγράμματος συνολικής επίλυση του προβλήματος των κατολισθήσεων στη στενή οικιστική αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου .Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα εστιάζεται τόσο στην άμεση όσο και στη μεσοπρόθεσμη λήψη μέτρων για την ανάσχεση και σταθεροποίηση των φαινομένων».Τέλος σε σχέση με το ερώτημα, για το αν προτίθεται η Κυβέρνηση να χορηγήσει δάνεια (και με ποιούς όρους) σε όσους προτίθενται να μετεγκατασταθούν αναμένεται η απάντηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Δεμένα τα πλοία αύριο στο λιμάνι

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι ναυτικοί την Τρίτη 16 Απριλίου, με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.Την αντίθεσή του με την απεργιακή κινητοποίηση εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), που παράλληλα εκφράζει την άποψη ότι τα μέτρα που προτείνονται στο νομοσχέδιο, είναι ημίμετρα για τη σωτηρία του κλάδου.

Ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες και το περιβάλλον

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα:«Χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος».Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 9.30-14.00.

ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ: Διαβάστε αποσπάσματα από το βιβλίο της με τίτλο «Αθήνα-Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα»

«Την είχα δει πριγκίπισσα και έφαγα τα μούτρα μου!»


Το βιβλίο της Βάνας Μπάρμπα αποτελεί, όπως η ίδια λέει, είναι ένα οδοιπορικό της ζωής της από την Αθήνα στα Γιάννενα ενώ εξιστορεί τα 22 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε που έφυγε από την ιδιαίτερη πατρίδα της.Η αφήγησή της ξεκινάει από τα παιδικά της χρόνια στα Γιάννενα. «Ήμουν ατίθαση. Έκανα πάντα αυτό που ήθελα. Το έσκαγα από το σχολείο λέγοντας χίλια δύο ψέματα. Μια αρρώσταινε η αδελφή μου πολύ σοβαρά μια κάτι άλλο χειρότερο μου συνέβαινε. Όταν πήγαινε ο πατέρας μου στο σχολείο για να πάρει τους βαθμούς του έλεγαν ότι έμαθαν ότι περάσαμε ένα οικογενειακό δράμα.... Με έπνιγε ο τρόπος ζωής της επαρχίας με τα πολλά πρέπει και τα μη. Δεν έμπαινα σε φόρμες. Ο χαρακτήρας είναι μοίρα» γράφει.Μιλά για την οικογένειά της και τα παιδικά της χρόνια με νοσταλγία και σεβασμό: «Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πολύ αγάπη. Θυμάμαι με νοσταλγία τα παιδικά μου χρόνια. Τότε που παίζαμε μήλα, κουτσό και κρυφτό στις γειτονιές. Ρουφάω ακόμα τις μυρωδιές από τα λουλούδια που άνθιζαν γύρω μου καθώς γράφω αυτό το βιβλίο. Θυμάμαι τα καλοκαίρια στο Ασπροκκλήσι στο πατρικό μας. Θυμάμαι τις μετακινήσεις μας από πόλη σε πόλη λόγω του ότι ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός. Έτσι έμαθα να ζω λίγο σαν τσιγγάνα. Για αυτό δεν είχα ποτέ σταθερές φιλίες. Μόνο μια συμμαθήτριά μου την Τασούλα κατάφερα να έχω φίλη.

Ο γάμος που δεν ήθελε
«Το έσκασα από το σπίτι για να μην παντρευτώ ένα χοντρό πλούσιο. «Δεν τον θέλω είπα». Μάζεψα δυο ρούχα και από τη βιασύνη μου φορούσα ένα παπούτσι καφέ και ένα μαύρο. Ανέβηκα στο λεωφορείο και απλώς έφυγα. Είχα δει κρεμασμένο στα περίπτερα ένα περιοδικό, το Ρομάντζο, που έλεγε ότι όποια βγει Σταρ ή Μις Ελλάς θα έχει δωρεάν διαμονή στην Αθήνα για ένα χρόνο και είπα "αυτή είναι η ευκαιρία μου". Έφτασα στην Αθήνα και πήγα κατευθείαν στο Κάραβελ, όπου γίνονταν οι οντισιόν. Δεν είχα ιδέα ούτε πως έπρεπε να περπατήσω. Ήμουν συνειδητοποιημένη όμως. Ήξερα ότι το μόνο όπλο που είχα ήταν η ομορφιά μου. Ούτε πτυχία, ούτε πανεπιστήμια. Ούτε όμως φιλοδοξία ή ματαιοδοξία. Ήθελα να επιβιώσω».

Ο έρωτας και η αμαρτία της ομορφιάς
Η Βάνα Μπάρμπα εξομολογείται ότι όπως όλες οι ωραίες γυναίκες έτσι και εκείνη υπήρξε νάρκισσος και στη ζωή της έπαιξε και εκείνη το ρόλο της Ωραίας Ελένης που όλοι θέλουν να την πολιορκήσουν. «Νόμιζα ότι μόνο με την ύπαρξή μου θα πέσουν όλοι να με προσκυνούν. Είχα έπαρση. Θεωρούσα ότι ήμουν μια πριγκίπισσα και έπρεπε οι άλλοι να υποκλίνονται. Δεν είναι έτσι όμως. Ο πλούτος, η δόξα και η ομορφιά έχουν το στοιχείο της έπαρσης. Έτσι κι εγώ θεωρούσα ότι και μόνο που με έβλεπαν τους ήταν αρκετό. Και έφαγα τα μούτρα μου. Έχασα σπουδαίες σχέσεις. Πολιορκήθηκα όμως, αγαπήθηκα, έπεσαν Τροίες για μένα! Καθώς κοιτάζω όμως πίσω ξέρω ότι είχα αξίες και αυτό ήταν το πιο σπουδαίο. Δεν πρόδωσα κανέναν, αντίθετα με πρόδωσαν».Ερωτεύθηκε πολλές φορές. «Η πρώτη φορά ήταν στα δεκατρία με το γειτονόπουλό μου τον Βαγγέλη...» Της τον πήρε όμως η φίλη της. «Η Μαρία Ήταν πιο όμορφη από εμένα τότε. Της θύμωσα. Δεν της το συγχώρεσα τότε. Τώρα είμαστε φίλες τα θυμόμαστε και γελάμε», αφηγείται. Έπειτα αρραβωνιάστηκε στην Ιταλία. «Κράτησε πολύ λίγο. Δεν άντεξα την ιδέα και μόνο της δέσμευσης. Τα μάζεψα κι έφυγα μόνη μου. Ήθελα να είμαι ελεύθερη!»

gossip-tv.gr

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Νέα ΚΗΦΗ, Λαχανόκηποι και Σπιτική Κουζίνα από τον ΟΚΠΑΠΑ


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι νέες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει και υλοποιεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών. Πρωτοβουλίες που έρχονται να στηρίξουν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους.Σε αυτές εντάσσονται οι δημοτικοί λαχανόκηποι, η σπιτική κουζίνα αλλά και τα νέα ΚΗΦΗ που θα λειτουργήσουν σύντομα.«Γίνεται φανερό ότι ο ΟΚΠΑΠΑ αγωνίζεται αδιάκοπα για να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες. Εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη και σχεδιασμένη πολιτική με στόχο να κάνει τα Γιάννινα μία ανθρώπινη πόλη, μία πόλη της αλληλεγγύης», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππας Τσουμάνης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ
Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι, μία δράση που έχει υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε άλλες περιοχές της χώρας, θα δημιουργηθούν στο Βοιδολίβαδο, όπως έχει αποφασίσει ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διαμόρφωση του χώρου νωρίτερα. Ήδη όμως έχει ξεκινήσει και θα αποπερατωθεί με την ολοκλήρωση υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, ώστε στις αρχές Μαΐου να έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους.Στον κάθε δικαιούχο θα παραδοθούν εξήντα τετραγωνικά για ένα χρόνο προκειμένου να καλλιεργεί τα κηπευτικά για την κάλυψη των οικογενειακών αναγκών.Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι τις 26 Απριλίου και η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με διαφάνεια και αξιοκρατία, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Το πρόγραμμα της Σπιτικής Κουζίνας είναι μία δράση που αποσκοπεί κυρίως στη στήριξη των εργαζομένων καθώς θα προσφέρει γεύματα χαμηλού κόστους.Ο ΟΚΠΑΠΑ μέχρι τις 18 Απριλίου θα δέχεται τις προσφορές των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων ώστε να προχωρήσει στην επιλογή της πλέον συμφέρουσας.Ο χώρος όπου θα φιλοξενηθεί το πρόγραμμα είναι αυτός του 1ου ΚΑΠΗ, καθώς πληρεί τις προυποθέσεις. «Πιστεύουμε πολύ σύντομα το πρόγραμμα να είναι πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Τσουμάνης.

ΝΕΑ ΚΗΦΗ
Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι χώροι όπου φιλοξενούν για οκτώ ώρες ηλικιωμένους οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα, διατροφή, ψυχαγωγία αλλά και άλλες δραστηριότητες που κάνουν ευχάριστη και δημιουργική την ημέρα των φιλοξενούμενων.Το 1ο ΚΗΦΗ του Δήμου Ιωαννιτών λειτούργησε το Δεκέμβριο του 2011 και σήμερα φιλοξενεί σαράντα ηλικιωμένους.Το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΚΠΑΠΑ θα λειτουργήσει δύο ακόμη ΚΗΦΗ, ένα στην Καλούτσιανη κι ένα προς τους Αμπελοκήπους ώστε να παρέχει υπηρεσίες σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.Ο ΟΚΠΑΠΑ βρίσκεται στη φάση της αναζήτησης κτιρίων και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην ειδική διαμόρφωση ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι για λειτουργία.

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ


Ανάσα αισιοδοξίας για τις γιαννιώτικες επιχειρήσεις αποτελεί φέτος η απόφαση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να επιδοτήσει τα μέλη του για τη συμμετοχή τους, στη Διεθνή Έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2013» που θα που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 11 έως 19 Μαΐου στο ΕΑΝΚΙ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ υπό την διοργάνωση της εταιρείας «ΚΥΚΛΟΣ», τη συνδιοργάνωση του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.Η φετινή έκθεση με δεδομένη την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η αντίστοιχη περυσινή , θέτει υψηλούς στόχους τόσο ως προς τον αριθμό συμμετοχής εκθετών, όσο και ως προς την ποιότητα των εκθεμάτων, αλλά και τις εμπορικές συμφωνίες που κατά την διάρκεια της θα συναφθούν.Στόχος του Επιμελητηρίου και της διοργανώτριας εταιρείας, είναι με αφετηρία αυτή την διοργάνωση να διευρυνθεί ο κύκλος των δραστηριοτήτων της, να περιληφθούν ευρύτερες δυνάμεις της Ηπείρου και εν τέλει να καταστεί ισότιμη και ανταγωνιστική μεγάλων Διεθνών Εκθέσεων της χώρας και του εξωτερικού.Πρέπει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα έντονο είναι και φέτος το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων , όπως σαφώς αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ήδη έχει καλυφθεί το 90% του χώρου που διατίθεται για τους εκθέτες, για τον λόγο αυτό καλούμε τις επιχειρήσεις-μέλη μας να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να δηλώσουν συμμετοχή σε μια έκθεση θεσμό που στηρίζει τη γιαννιώτικη αγορά εδώ και δεκαπέντε έτη.
Πληροφορίες: «ΚΥΚΛΟΣ» ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
ΤΗΛ.: 26510-37114, 37119 
ΚΙΝ.: 6944107862

16 Απριλίου όλοι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας

Κάλεσμα αγώνα από την Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών και το Συντονιστικό Ωρομισθίων-Αναπληρωτών
Με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, η Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών και το Συντονιστικό Ωρομισθίων-Αναπληρωτών, εξέδωσαν κάλεσμα αγωνιστικής κινητοποίησης για την προσεχή Τρίτη 16 Απριλίου, ζητώντας από τους αδιόριστους, τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς να δώσουνα γωνιστικό παρόν έξω από το υπουργείο Παιδείας. Στην ανακοίνωσή τους, αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: “H επιθετική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση συνεχίζεται, όντας σε απόλυτη αρμονία με τις επιταγές του ΔΝΤ και της Τρόικας. Η αύξηση ωραρίου, η κατάργηση οργανικών θέσεων, η κατάργηση της μισθολογικής προσαύξησης της προϋπηρεσίας από την ιδιωτική εκπαίδευση για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, η προβληματική λειτουργία αντισταθμιστικών προγραμμάτων είναι «απλώς» οι εγκύκλιοι και οι εξαγγελίες των 2 τελευταίων βδομάδων. Η αύξηση ωραρίου και η κατάργηση οργανικών θέσεων οδηγούν άμεσα σε απολύσεις. Στις απολύσεις μάλιστα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να διαλύσει προφανώς τις όποιες αμφιβολίες είχε και ο τελευταίος καλόπιστος συνάδελφος. Με μία καθαρά λογιστική αριθμητική υπολογίζονται οι ανάγκες των σχολείων μακριά από όποια παιδαγωγική λογική. Και φυσικά, μιλώντας για λιγότερες οργανικές θέσεις και απολύσεις, ούτε λόγος για διορισμούς για εμάς τους αδιόριστους. Άλλωστε ο αριθμός των 2000 αναπληρωτών που έχει υποσχεθεί το Υπουργείο για του χρόνου δεν αφήνει πια ούτε την «ελπίδα» για ελαστική εργασία. Η κατάργηση της προσαύξησης της προϋπηρεσίας από την ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί άλλη μία παρανομία του Υπουργείου που νομοθετεί με εγκύκλιο και έχει και το θράσος να ζητά αναδρομικά από το 2011!!!!!!!! Η κοροϊδία της ενισχυτικής διδασκαλίας οδήγησε στην μη πραγματική λειτουργία του προγράμματος, σε διαφορετικό καθεστώς πρόσληψης ελαστικά εργαζόμενων και φυσικά, για άλλη μια φορά, σε κακοπληρωμένη εργασία, πλήρως απομακρυσμένη από τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών. Συνάδελφε και συναδέλφισσα, υπάρχουν δύο δρόμοι… Ο δρόμος της συνεχούς αναμονής και υπομονής, της ανάθεσης των ευθυνών και των ζωών μας σε πεφωτισμένους εκπροσώπους κυβερνητικών παρατάξεων που χρόνια τώρα έμαθαν καλά να χειρίζονται τον κόσμο και να είναι τελικά οι χειροκροτητές των κυβερνητικών πολιτικών, ο δρόμος της υποταγής και της απώλειας της αξιοπρέπειας.. Από την άλλη, υπάρχει και ο δρόμος του αγώνα, της διεκδίκησης, της εμπιστοσύνης στη δύναμή μας, στη δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Είναι μακρύς και ίσως κουραστικός αυτός ο δρόμος, αλλά, όπως έχει αποδειχτεί, είναι ο μόνος νικηφόρος. Όλοι και όλες στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη, 16 Απριλίου, 1μ.μ. Όσοι εργαζόμαστε συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει οι σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μετά από πραγματική πίεση και η ΔΟΕ, καθώς και κάποιες ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου. Καλούμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει και εκείνη στάση εργασίας. Οι υπόλοιποι δεν έχουμε πια δικαιολογία”.

10.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ σε νέους επιχειρηματίες

Με ένα νέο πρόγραμμα θα στηρίξει ο ΟΑΕΔ την επιχειρηματικότητα των νέων, κόντρα στην ύφεση και την ανεργία. Γι' αυτό και μέσα στον Μάϊο θα τρέξει μια δράση με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία». Αφορά νέους επιχειρηματίες στον τομέα ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 7.000 ανέργων στους κλάδους και τους τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία. Πρόκειται για νέους έως 35 ετών που επιθυμούν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, με τη διάρκεια της επιχορήγησης των δικαιούχων να ορίζεται σε 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ.

Συνέλευση του Εναλλακτικού Δικτύου Συναλλαγών και Αλληλεγγύης Ιωαννίνων

Ξεκινάει στα Ιωάννινα η «κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία ΤΕΜ», μια οικονομία που δεν θα στηρίζεται στη επιδίωξη του κέρδους αλλά στη βάση της δημιουργούμενης αξίας και των πραγματικών αναγκών των ανθρώπων.Σας προσκαλούμε στην Συνέλευση του Εναλλακτικού Δικτύου Συναλλαγών και Αλληλεγγύης Ιωαννίνων που θα πραγματοποιηθεί στα Λιθαρίτσια την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, 19:00.Θέματα συνέλευσης
-Παρουσίαση και έγκριση Καταστατικού του Δικτύου
-Παρουσίαση και έγκριση Όρων Συμμετοχής στο Δίκτυο
-Παρουσίαση και έγκριση Οργανωτικής δομής και λειτουργίας Εναλλακτικού Δικτύου Συναλλαγών και Αλληλεγγύης Ιωαννίνων
-Παρουσίαση της εφαρμογής διαχείρισης των συναλλαγών μας
Εγγραφές μελών
-Δημιουργία ομάδων εργασίας
-Η συνέλευση είναι ανοιχτή σε όλα τα μέλη για ισότιμη συμμετοχή στην διαμόρφωση του Δικτύου, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η.
Η οικονομία του ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα) με λίγα λόγια:
Είναι ένα μέσο για την διεκπεραίωση των συναλλαγών.
Δημιουργείται νόμισμα σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινότητας και το μέγεθος των συναλλαγών.
Το νόμισμα δεν τοκίζεται και δεν παράγει κέρδος.
Όλοι προσφέρουν και όλοι κάποια στιγμή έχουν ανάγκες να καλύψουν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://tem-ioannina.gr/

Δενδροφύτευση της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων στο Άσυλο Ανιάτων

Δενδροφύτευση στο χώρο του νέου ασύλου ανιάτων Ιωαννίνων, στην περιοχή Πεντέλης, πραγματοποίησαν την Κυριακή 14 Απριλίου τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί». Οι Λάιονς φύτεψαν ακακίες, λιγούστρα, τούγιες, σπάρτα και κερλετέριες, συνολικά πάνω από 150 δενδρύλλια, τα οποία προμηθεύτηκαν από το Δασαρχείο Ιωαννίνων. Τα μέλη της Λέσχης επισκέπτονται συχνά το άσυλο με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί σχέσεις φιλίας με τους τροφίμους του ιδρύματος. Φεύγοντας, οι Λάιονς υποσχέθηκαν στους ανίατους φίλους τους και στη Διευθύντρια του ασύλου κ. Ελένη Λώλου ότι θα συνεχίσουν και στο μέλλον τη δενδροφύτευση ώστε να επιτευχθεί η πράσινη ανάπλαση του τοπίου της περιοχής.

Με επιτυχία η καμπάνια Let's Do It Greece στην Παραμυθιά

Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πλήθους εθελοντών, συμμετείχε η Παραμυθιά στην διεθνή εθελοντική καμπάνια Let’s do it Greece 2013. Επικεντρο των δράσεων το δημοτικό σχολείο Βούλγαρή, με τους Gorilistas, να κατασκευάζουν μια μπλούζα με το λογότυπο της καμπάνιας, διαστάσεων 5m χ 3,5m. Στις δράσεις συμετείχαν:Οι Gorilistas και ο Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος καθάρισαν το σχολείο Βούλγαρη, το δάσος Αγίου Γεωργίου, την παιδική χαρά στο Ειρηνοδικείο και το δάσος Γαλατά. Ο Σύλλογος Ελευθεροχωριτών Παραμυθιάς, καθάρισε την επαρχιακή οδό Παραμυθιάς – Ελευθεροχωρίου. Κάτοικοι του Καρυωτίου, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στην θέση Αλώνια. Ο Μoρφωτικός Σύλλογος Βελλιανιτών, καθάρησε την εκλησία, την παιδική χαρά, το σχολείο και τον δρόμο προς Καρυώτι. Ο πολιτιστικός σύλλογος Προδρομίου, καθάρισε την πλατεία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυκής- Ποταμιάς καθαρίσε τις πηγές του Αχέροντα, την παραποτάμια ζώνη και το γήπεδο 5x5. Δράσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Ψάκκα, Γκρίκα, Παγκράτι, Ραχούλι, Ξηρόλοφο, Καρβουνάρι, Κρυσταλλοπηγή και Σεβαστό.

paramythia-online.gr

Εκδήλωση για αλληλέγγυα οικονομία στα Γιάννενα


Η Χειρονομία- Αντιεξουσιαστική Κίνηση διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία: Η απάντηση της Κοινωνίας» την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (Γ. Ελιγιά 7).Θα μιλήσουν:
-Ανδρέας Ρουμελιώτης, δημοσιογράφος –συγγραφέας του βιβλίου «Μπορώ και χωρίς ευρώ»
-Γιώργος Λιερός, συγγραφέας του βιβλίου «Υπαρκτός καινούργιος κόσμος – Κοινωνική/Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία»
-Νίκος Ιωάννου, μέλος του κοινωνικού συνεταιρισμού «Μαστοράντζα»
Η «αλληλέγγυα και συνεργατική οικονομία» βρίσκεται, το τελευταίο διάστημα, στο επίκεντρο του διαλόγου και της πράξης των «από τα κάτω» εμπνέοντας πάμπολλα εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης σε όλη την Ελλάδα.Είτε ως μοναδική λύση για την επιβίωση της κοινωνίας από την επίθεση Κράτους και αφεντικών είτε ως κοινωνικός πειραματισμός θέτει ερωτήματα, ερωτήματα που καταρχήν πρέπει να απαντηθούν από τους ίδιους τους ανθρώπους που συμμετέχουν, στηρίζουν, συν-δημιουργούν στα εγχειρήματα μαζί με τους συμπολίτες που βιώνουν τη βαθιά οικονομική εκμετάλλευση της «ελεύθερης αγοράς».Μπορεί η «αλληλέγγυα οικονομία» να αποτελέσει το εφαλτήριο για την υπέρβαση του υπάρχοντος συστήματος της ληστρικής οικονομικής εκμετάλλευσης ανθρώπων και φυσικών πόρων;Πώς μπορεί να συγκροτηθεί ως ένας αμεσοδημοκρατικός θεσμός εμπνευσμένος από αξίες οι οποίες συγκρούονται με το φαντασιακό της καταναλωτικής κοινωνίας, το φαντασιακό του homo economicus και την ιδεολογία της «ανάπτυξης», χωρίς να εξατμιστεί σε μία ακόμη «εναλλακτική λύση» εντός συστήματος;Πώς μπορεί να συγκροτηθεί μια οικονομία όπου μέτρο επιτυχίας της θα είναι η κάλυψη των αναγκών μας και όχι το κέρδος, μια οικονομία από τα κάτω, μια οικονομία που δεν παράγει πολιτική εξουσία, η οποία αντιθέτως παράγεται από την κοινωνική δύναμη και την πολιτική πράξη της άμεσης δημοκρατίας;

Καταγγελία των Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας Ιωαννίνων


Μέχρι πρότινος οι Φοιτητικές Εστίες Δόμπολης ανήκαν στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Αυτό πρόσφατα καταργήθηκε με πρόβλεψη να περάσουν οι εστίες στα κατα τόπους ιδρύματα. Για το μεταβατικό στάδιο, τη χρηματοδότηση των εστιών ανέλαβε το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ (πρώην ΕΙΝ), μέχρι να οριστεί επιτροπή χρηματοδότησης από τα ιδρύματα. Στην ουσία, λοιπόν, η εστία μένει στον αέρα.Στη Φοιτητική Εστία Ιωαννίνων διαμένουν φοιτητές και από το πανεπιστήμιο και από το ΤΕΙ. Ενώ το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν έχει κάνει κάποια κίνηση, το ΤΕΙ εμφανίζεται σαν επίδοξος διαχειριστής της εστίας, ενημερώνοντας απλά με μια ανακοίνωση τους φοιτητές για τους νέους όρους εισδοχής και διαμονής τους στην εστία. Αποκορύφωμα ήταν το κάλεσμα των οικοτρόφων του ΣΟΦΕΙ, που ανήκουν στο ΤΕΙ, για την υπογραφή και αποδοχή των νέων κανονισμών, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση για το περιέχομενό τους!Όσο γίνονταν αυτά, ο Σύλλογος οικοτρόφων συνεδρίαζε τακτικά και μέσα από τις Γενικές του Συνελεύσεις αποφάσιζε ότι δεν αποδέχεται κανέναν “ουρανοκατέβατο” κανονισμό για το πώς θα ζει και θα συμπεριφέρεται στο χώρο διαμονής του και ότι το μόνο αρμόδιο όργανο γι' αυτά είναι η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Παράλληλα, προσπαθούσαμε να έρθουμε σε επαφή με κάποιον από το Τ.Ε.Ι. για να μας πει ποιο όργανο αποφασίζει για όλα αυτά, χωρίς να βγαίνει καμία άκρη και χωρίς καμία επίσημη απάντηση.Μετά από Συνέλευση του Συλλόγου αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε πηγαίνοντας στο ΤΕΙ για να μιλήσουμε με την κα. Τόκη την 1η Απριλίου, η οποία αποτελεί μέλος της Επιτροπής Στέγασης του ΤΕΙ Ηπείρου. Τελικά από την κ. Τόκη ενημερωνόμαστε ότι η Επιτροπή Στέγασης αποτελείται από 9 μέλη, τα οποία και αρνήθηκε να αναφέρει, ότι δεν ξέρει πότε θα συνεδριάσει η επιτροπή και ότι έχει αναθέσει στον πρόεδρο του ΤΕΙ, Κ. Βλαχόπουλο, να μας παραδώσει ένα επίσημο έγγραφο για την εκπροσώπησή μας στην επιτροπή. Αμέσως βρήκαμε τον Κ. Βλαχόπουλο τον ρωτήσαμε για το έγγραφο και μας απάντησε ότι θα μας το στείλει σύμφωνα με τα λεγόμενα του “όταν κρίνω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή”. Σημειοτέον ότι το έγγραφο είχε συνταχθεί και έπρεπε να σταλεί από τις 26/02/13.Στις επόμενες δύο μέρες μέλη του ΣΟΦΕΙ, παίζοντας τον ρόλο του ντετέκτιβ, αφού κανένας δεν έδινε καμία επίσημη απάντηση, έμαθαν τα ονόματα από τα μέλη της Επιτροπής και ότι η Επιτροπή είχε συνεδριάσει στα μουλωχτά ακριβώς μια μέρα μετά τη συνάντηση μας με την κα. Τόκη.Είναι προφανές ότι ούτε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ούτε η κα. Τόκη, ούτε και κανένα άλλο μέλος της Επιτροπής θέλει να συμμετέχει ο ΣΟΦΕΙ στις διαδικασίες της Επιτροπής Στέγασης, που είναι κάτι που μας αφορά άμεσα, αλλά και νομικά έχουμε δικαίωμα συμμετοχής. Με τον πιο αίσχρο τρόπο μας κοροιδεύουνε, κρύβουνε δημόσια έγγραφα και αποφασίζουν μέσα σε μια νύχτα. Ειδικά η κα. Τόκη, που έχει ξανασυμμετάσχει σε διαδικασίες των εστιών με το παλιό καθεστώς, γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμικότητα του Συλλόγου μας και δε θέλει να παρευρισκόμαστε όταν αυτοί συνεδριάζουν για εμάς κεκλεισμένων των θυρών.Δεν θα τους περάσει! Δεν αποδεχόμαστε καμία απόφαση που έχει παρθεί ερήμην μας από αυτή την Επιτροπή και καταγγέλουμε τον Κ. Βλαχόπουλο, πρόεδρο των φοιτητών του ΤΕΙ και μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά και την ίδια την παράταξη που υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τα κομματικά της συμφέροντα και μας το έδειξε με κάθε τρόπο. Καταγγέλουμε τα μέλη τ
ης Επιτροπής Στέγασης του ΤΕΙ Ηπείρου (παράρτημα Ιωαννίνων) για την ηθελημένη και συστηματική παρεμπόδιση της συμμετοχής του Σ.Ο.Φ.Ε.Ι. στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τις εστίες, αλλά και κάθε άλλο όργανο που θα παίρνει αποφάσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψην του τις πάγιες ανάγκες και τις αποφάσεις του Συλλόγου οικοτρόφων.
Η επιτροπή αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
Τόκη Ευγενία, Καθ. Εφαρμογών Τμήματος Λογοθεραπείας
Γρίβα Ευαγγελία, Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλεςυτικής
Καινούργιου Ελένη, Καθ. Εφαρμογών Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας
Κώτση Γεώργιο, Διοικητικό υπάλληλο (ΙΔΑΧ) Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας
Κοτρώτσιου Χρυσούλα, Διοικητικό υπάλληλο (ΙΔΑΧ) Τμήματος Λογοθεραπείας
Αμαργιανού Πηγή, Διοικητικό υπάλληλο ( ΙΔΑΧ), Βιβλιοθήκη ΣΕΥΠ
Μαγγιώρου Ελένη, Διοικητικό υπάλληλο (ΙΔΑΧ) Τμήματος Νοσηλευτικής
Σπάχο Θεόδωρο, Διοικητικό υπάλληλο (ΙΔΑΧ) Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας
Γούσια Μαριάννα, Βιβλιοθηκονόμο (ΙΔΑΧ), Βιβλιοθήκη ΣΕΥΠ
Οι οικότροφοι της Φ.Ε.Ι., ως φοιτητές που προερχόμαστε από τα κατώτερα οικονομικά στρώματα, δε θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της δωρεάν παιδείας και για τις φοιτητικές παροχές που αυτό περικλύει, όπως η δωρεάν στέγαση όλων των φοιτητών.
Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Ιωαννίνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ


Ανακοινώνουμε στους επαγγελματίες και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας ότι με βάσει την υπ’ αριθμ. 418 / 10 - 12 - 2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας καθορίστηκε το ύψος του τέλους χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2013.Ενημερώνουμε πως η υποβολή των αιτήσεων για την έκδοση αδειών κατάληψης κοινόχρηστου δημοτικού χώρου για έκθεση εμπορευμάτων & ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων παρατείνεται έως και την Παρασκευή 19 / 04 / 2013.Παρακαλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι 19 / 04 / 2013 να προσέλθουν στα γραφεία της Υπηρεσίας μας προκειμένου η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας να προβεί εγκαίρως στη μέτρηση και ενδεχομένως νέα οριοθέτηση της επιφάνειας που θα επιτραπεί προς κάλυψη για την εκάστοτε επιχείρηση.Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε πως για την έκδοση της άδειας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει απαραιτήτως να είναι δημοτικά ενήμεροι για τα παρελθόντα έτη.Τηλ. επικοινωνίας - πληροφοριών:ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2682024444

Δημοτική Αστυνομία Πρέβεζας

Ξενοδοχείο στην Αρίστη Ζαγορίου, ζητά άτομο για μόνιμη απασχόληση

Ξενοδοχείο στην Αρίστη Ζαγορίου, ζητά άτομο άνευ υποχρεώσεων για μόνιμη απασχόληση. Προσόντα που απαιτούνται:καλή γνώση αγγλικής γλώσσας, η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, δίπλωμα οδήγησης, και επικοινωνιακή δυνατότητα- δημόσιες σχέσεις.Προσφέρεται ικανοποιητικός μισθός, ασφάλιση και διαμονή.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν αίτηση-βιογραφικό σημείωμα στοemail: giorgosd29 9@gmail.com.