Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Στάσεις εργασίας στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων

Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση μας συμμετέχει στις τρίωρες στάσεις εργασίας της Ο.Σ.Υ.Ε., την Πέμπτη 11 Απριλίου και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιούνται από τις 8π.μ. έως τις 11π.μ. και από τις 3μ.μ. έως τις 6μ.μ..Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται :
-Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
-Επισκεπτήρια συνηγόρων
-Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων
-Αποφυλακίσεις, προσαγωγές για την διασφάλιση του χρόνου παράτασης της προφυλακίσεως (6μηνο και 12μηνο) όπως και μεταγωγές προς και από νοσηλευτικά ιδρύματα και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες του καταστήματος κράτησης θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό το σύνολο του προσωπικού θα εργασθεί για λόγους ασφάλειας στις εσωτερικές εργασίες.
Διαμαρτυρόμαστε :
Για την εξαγγελθείσα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας μας, η οποία στην υπάρχουσα χρονική συγκυρία ισοδυναμεί με απόφαση εξόντωσής μας.Η απόφαση αυτή δεν συνάδει με τις ιδιαίτερες, επίπονες, επικίνδυνες, ανθυγιεινές και ψυχοφθόρες συνθήκες εργασίας μας οι οποίες είναι αναγνωρισμένες από πληθώρα νομοθετικών διατάξεων στην Ελληνική νομοθεσία, από Ευρωπαϊκές οδηγίες και συστάσεις, κείμενα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και από επιστημονικές μελέτες.Ακόμα και με την τελευταία αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας σε όλη τη δημόσια διοίκηση (Ν.3979/2011, άρθρο 41) ο χώρος μας εξαιρέθηκε, γεγονός που τονίζεται και στην γνωμοδότηση υπ’ αριθμ 46697/5-6-2012 του κ. Χρήστου Γεραρή, τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρώην Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΦΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κοινωνικά μηνύματα στέλνουν δύο ποδηλάτες, που κάνουν συμβολικά τον γύρο της Αδριατικής

"Υπάρχουν στόχοι ζωής. Υπάρχουν διέξοδοι στα προβλήματα, αρκεί να δεις τα πράγματα μέσα από άλλη οπτική. Τα πραγματικά αδιέξοδα έχουν να κάνουν με την υγεία και τον άνθρωπο". Με αυτή τη φράση περιγράφει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,μια φιλοσοφία ζωής ο ποδηλάτης Χρήστος Χρήστου, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Γιώργο Χειμώνα ξεκίνησαν, νωρίς το πρωί, να κάνουν συμβολικά τον γύρο της Αδριατικής με ποδήλατο, για να μεταφέρουν κοινωνικά μηνύματα.Στις 6 τα ξημερώματα, οι δύο ποδηλάτες πέρασαν τον συνοριακό σταθμό Μαυρομάτι της Θεσπρωτίας με την Αλβανία και πρώτος σταθμός του αναμένεται να είναι, το απόγευμα, η Αυλώνα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι Τίρανα, Μπαρ, Ντουμπρόβνικ, Σπλιτ, Ριέκα, Τεργέστη, Ανκόνα και θα καλύψουν 2000 χιλιόμετρα, σε περίπου 20 ημέρες.Όπως λέει ο Χρήστος Χρήστου, λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετώπισε οικονομικά και επαγγελματικά προβλήματα ως εργολάβος δημοσίων έργων,όμως τελικά είδε "πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αν δεις τις καταστάσεις από διαφορετική οπτική. Βάζεις στόχους και τα καταφέρνεις".Μάλιστα, μας εξηγεί ότι, "στο περιβάλλον του, έχει δει ανθρώπους εγκλωβισμένους, να αλλάζουν χαρακτήρα, ψυχοσύνθεση, να έχουν γίνει νευρικοί, απότομοι, να χάνουν την ηρεμία τους, να έχουν αυτοκτονήσει φίλοι του, η να έχουν πέσει σε ψυχοφάρμακα" γι' αυτό τα μηνύματα, τα οποία μεταφέρει "είναι συγκεκριμένα, είναι για αυτούς που δεν άντεξαν, δεν έφτασαν ποτέ λόγω της κρίσης".Ο κ. Χρήστου, ο οποίος είναι και ορειβάτης, μας δίνει παραδείγματα και επισημαίνει πως η επαφή με τη φύση, "σε γεμίζει αυτοπεποίθηση, ευεξία".Συναντήσαμε τους δύο ποδηλάτες από την Ηγουμενίτσα, χθες το απόγευμα, να επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της διαδρομής και του προγράμματός τους. Με αισιοδοξία και οι δύο μας τόνισαν: "Υπάρχουν διέξοδοι που σε βγάζουν σε ένα δωμάτιο με εντελώς διαφορετικό περιβάλλον τις περισσότερες φορές. Εκεί που είσαι στο σκοτάδι, ανοίγεις μία πόρτα και βγαίνεις σε ένα φωτεινό δωμάτιο, γεμάτο χρώματα, απλά πρέπει να έχεις την θέληση και την δύναμη να ανοίξεις την πόρτα".

Ο Δήμος της Πρέβεζας αναζητά λύσεις για τα αδέσποτα

Σε μια προσπάθεια αναζήτησης της καλύτερης δυνατής λύσης στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Πρέβεζας πραγματοποίησε ενημέρωση με κτηνιάτρους του Νομοκτηνιατρείου και συνεργαζόμενους με τον Δήμο ιδιώτες κτηνιάτρους. Στόχος είναι να υπάρξει αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το ζήτημα των αδέσποτων προκειμένου να προκύψει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για την διαχείριση του προβλήματος. Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με φιλοζωικά σωματεία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να καταγραφούν όλες οι απόψεις και να τεθεί σε ισχύ ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα δράσεων.

Ημερίδα Ενημέρωσης του ΤΕΙ Ηπείρου στα Γιάννενα

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα “Ενημέρωση για τις υπηρεσίες της ΔΑΣΤΑ και των δομών της” την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ. στο Παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στα Ιωάννινα.. Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι κκ. Νικόλαος Μαλισιόβας, Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, Νικόλαος Αντωνιάδης, Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης, Ιωάννης Σωτηρόπουλος, Αν. Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Γεώργιος Δημακόπουλος, Στέλεχος του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης και Δημήτριος Χουλιάρας, Υπεύθυνος Ποιότητας ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Ηπείρου - Επικεφαλής Αξιολογητής Φορέων Πιστοποίησης και Ελέγχων.Η ΔΑΣΤΑ στοχεύει στην ανάπτυξη της στρατηγικής του ΤΕΙ Ηπείρου για τη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας μέσω της πρακτικής άσκησης, του επαγγελματικού προσανατολισμού και της καλλιέργειας του επιχειρηματικού πνεύματος. Η πράξη «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Ηπείρου» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Επίσκεψη Γιώργου Στύλιου στη Ζάκυνθο στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της Νέας Δημοκρατίας

Το νησί της Ζακύνθου επισκέφθηκε ο Βουλευτής του Νομού Άρτας Γιώργος Στύλιος, επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.Ο κ. Στύλιος κατά την διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών οργανώσεων και φορέων της περιοχής και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις αλλά και να ενημερωθεί για τα προβλήματα του νησιού. Ο κ. Στύλιος έγινε δεκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Διονύσιο Μυλωνά, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κκ Διονύσιο Δ’ και είχε μακρά συνεργασία με το Επιμελητήριο Ζακύνθου, το Τεχνικό Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, τον Σύλλογο Ξενοδόχων και δεκάδες άλλους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νησιού.Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Στύλιος δήλωσε μεταξύ άλλων:“Δείξαμε ότι μπορούμε να ανορθώσουμε την Ελλάδα. Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια. Με θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και με θέληση για αλλαγές, με αποφασιστικότητα.Στην πορεία προς το Συνέδριό μας, οφείλουμε να ανοιχθούμε προς όλη την κοινωνία. Οφείλουμε να αναδείξουμε νέες μορφές εκπροσώπησης και νέα πρόσωπα.Πάμε στην πορεία προς το Συνέδριο να ανταμώσουμε την κοινωνία, να κερδίσουμε την κοινωνία, να ενώσουμε την κοινωνία, να εκφράσουμε τη θέληση του Έλληνα για προκοπή, για υπερηφάνεια. Την θέληση για μια καλύτερη, νέα, καινούργια Ελλάδα.”

Απόφαση Περιφερειάρχη για ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Νικολάου Σκουφά»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και τη σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η πράξη «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 758.295 ευρώ.Η πράξη αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για τη συλλογή και αποκομιδή απορριμμάτων που θα χρησιμοποιηθεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-Προκήρυξη της Α’ φάσης του διαγωνισμού για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων

Τους όρους της Προκήρυξης Ανταγωνιστικού Διαλόγου Α’ Φάσης – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για την επιλογή αναδόχου για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στη σημερινή συνεδρίασή της.Την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ακολουθεί η ανάρτηση της διακήρυξης στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα, όπως και η δημοσίευση περίληψης της διακήρυξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) και στον έντυπο Τύπο.Με τις ανωτέρω αναφερόμενες αποφάσεις και ενέργειες, η Περιφέρεια Ηπείρου με το συντονισμό όλων των αρμοδίων παραγόντων και υπηρεσιών, συνεχίζει την προώθηση και την κατασκευή όλων των απαιτούμενων έργων (ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, αποκατάσταση ΧΑΔΑ, ΣΜΑ, κλπ), προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα θέματα που έχουν σχέση με τον υπό αναμόρφωση ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας και με απώτερο στόχο το συμφέρον των πολιτών.

Ημέρα χάντμπολ το Σάββατο για την Άρτα!

Ημέρα χάντμπολ το Σάββατο για την Άρτα, αφού δύο μεγάλα παιχνίδια θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Η ομάδα των ανδρών στις 4μμ φιλοξενεί τον Παναιτωλικό (που είναι στη 2η θέση) σε έναν τελικό για την άνοδο στην Α2 Εθνική. Με νίκη ή ισοπαλία η Αναγέννηση κατακτά την 1η θέση του 4ου Ομίλου.Στις 6μμ ακολουθεί το τεράστιο ντέρμπι των γυναικών της ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΣ κόντρα στον ΠΑΟΚ στον τρίτο αγώνα της σειράς. Η Αναγέννηση κατάφερε να κερδίσει μέσα στη Θεσσαλονίκη και να ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες και με νίκη το Σάββατο περνάει στον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος Ελλάδας.Ο κόσμος πρέπει να γεμίσει το κλειστό της πόλης, να απολαύσει τη γιορτή του χάντμπολ και να χαρεί μαζί με αθλητές και αθλήτριες τις ενδεχόμενες νίκες, που θα φέρουν την Αναγέννηση ψηλά σε άνδρες και γυναίκες!!!!Όλοι στο γυμναστήριο για την αγαπημένη μας Αναγέννηση!!!!!!! Να ζήσουμε στιγμές ένδοξες και πάλι!!!!

Κομματικά δάνεια: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τροπολογία

O ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την ακύρωσή της
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τροπολογία που αφορά την απαλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών από πιθανές ευθύνες για δάνεια που χορηγήθηκαν σε πολιτικά κόμματα. Την τροπολογία καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την ακύρωσή της και σε περίπτωση που δεν καταστεί αυτό δυνατό, θα καταθέσει δική του τροπολογία. Σκληρή ανακοίνωση και από τη Χρυσή Αυγή.Σε δηλώσεις του στον Alpha 989, o Δημήτρης Παπαδημούλης γνωστοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να καταψηφιστεί στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο, έτσι ώστε να ακυρωθεί η επίμαχη τροπολογία.«Αν αυτό δεν γίνει, θα καταθέσουμε δική μας τροπολογία, ζητώντας από όλους τους έντιμους βουλευτές να τη συνυπογράψουν», τόνισε, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει και διάβημα στο προεδρείο της Βουλής, ώστε να σταματήσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο σκανδαλώδης τρόπος νομοθέτησης με τροπολογίες που περνούν κυριολεκτικά από το παράθυρο».Την τροπολογία καταψήφισε το ΚΚΕ, επισημαίνοντας με τη σειρά του ότι ψηφίστηκε με απαράδεκτο τρόπο, αφού κατατέθηκε εκπρόθεσμα σε άσχετο νομοσχέδιο «με τη γνωστή διαδικασία των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής».Στη σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι και στο παρελθόν αντιτάχθηκε σε νομοθετικές διατάξεις που εισήγαγαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των κομμάτων.Νέα οξύτατη ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για «τροπολογία της ντροπής, που αθωώνει τους κλέφτες τραπεζίτες και κομματάρχες» και μετατρέπει τη Βουλή σε «πλυντήριο παρανομίας».«Η τροπολογία της ντροπής, που αθωώνει τους κλέφτες τραπεζίτες και κομματάρχες, κυρώνεται σήμερα επισήμως στη Βουλή. Τα εκατομμύρια ευρώ που χαρίστηκαν από τράπεζες σε κόμματα, θα τα πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός και ούτε ένας από τους κλέφτες δεν θα πάει στη φυλακή. Η Βουλή μετατρέπεται ανοιχτά σε πλυντήριο της παρανομίας, των απατεώνων και των καταχραστών», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στο -0,2% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Μείωση 0,2% εμφάνισε ο Γενικός Δείκτης ΓΔ+5,60% Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) τον Μάρτιο του 2013, σε σχέση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2012, έναντι αύξησης 1,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2013, ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε κατά 2,5% τον Μάρτιο, έναντι αύξησης 2,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.Εν τω μεταξύ, ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2012 – Μαρτίου 2013, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2011 – Μαρτίου 2012, παρουσίασε αύξηση 1,0%, έναντι αύξησης 2,7% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Δεμένα τα πλοία στις 16 Απριλίου

Νέα απεργία της ΠΝΟ
Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 16 Απριλίου αποφάσισε σε συνεδρίασή της, την Τρίτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ζητώντας για άλλη μία φορά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου υπουργείου Ναυτιλίας για την «ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις».Η απεργία, που θα περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα ξεκινήσει στις 06:00 το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου και θα λήξει στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου.Σημειώνεται ότι την ημέρα της απεργίας αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, ενώ έως σήμερα δεν έχουν υπάρξει βασικές αλλαγές αναφορικά με τα άρθρα που αφορούν τη ναυτεργασία, δηλαδή το άρθρο 19 που προβλέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου και το άρθρο 30 που επιφέρει αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών της ακτοπλοΐας.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ

Ακόμη μία νίκη για τους άνδρες της Αναγέννησης Άρτας, που τους ανέβασε στην κορυφή, μία μόλις αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Πέρασε μέσα από την έδρα της Κοζάνης με 23-24 και ξεπέρασε τον Παναιτωλικό στη βαθμολογία, την ώρα που η ομάδα του Αγρινίου έκανε το ρεπό της. Πλέον όλα θα κριθούν το Σάββατο στις 4μμ στην Άρτα. Με νίκη ή ισοπαλία η Αναγέννηση Άρτας θα κατακτήσει την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο της Β' Εθνικής.Στο αγωνιστικό κομμάτι η Αναγέννηση ξεκίνησε το παιχνίδι με αρκετές αλλαγές δίνοντας ευκαιρία στους μικρούς να πάρουν εμπειρίες. Το ματς ήταν ντέρμπι, αφού η Κοζάνη παρουσιάστηκε πολύ δυνατή, και πραγματικά, αν είχε τη δυνατότητα να εμφανίζεται πλήρης σε όλα τα ματς, θα είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και θα βρισκόταν πολύ ψηλότερα στη βαθμολογία. Το 12-12 του 25' έγινε 12-17 στο ημίχρονο δείχνοντας ότι η Αναγέννηση θα καθάριζε το ματς.Όμως στο δεύτερο μέρος η Κοζάνη με τους πολύ καλούς περιφερειακούς (Αυλογιάρη, Πάτσιο, Τσαμουρίδη) και τον Γαλάνη από τα εξτρέμ έκανε σερί 6-0 και πέρασε μπροστά με 18-17 στο 37'. Όμως η εμπειρία των Γιαμούρη, Λάκκα, Λάιου και η εκτελεστική δεινότητα των Διάρα, Κολιούλη, Θάνου έδωσε τη νίκη στην Αναγέννηση, αφού προηγήθηκε 20-22 στο 49΄, ισοφαρίστηκε 22-22 στο 52΄, αλλά είχε τις λύσεις και ξέφυγε ξανά 22-24' στο 57΄. Η Κοζάνη μείωσε με τον Γαλάνη στο 59', η Αναγέννηση υπέπεσε σε παθητικό παιχνίδι, αλλά κράτησε τη νίκη με φάουλ μέχρι το τέλος, ενώ το τελικό σουτ από τη γραμμή των 9 μέτρων σε νεκρό χρόνο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους γηπεδούχους.
10΄: 5-5, 9-10, 12-17 / 19-19, 20-22, 23-24
Δίλεπτα : 4/8 Πέναλτυ : 0/2 και 1/1
ΚΟΖΑΝΗ : (Μιχαηλίδης) Γαλάνης 6, Αυλογιάρης 6, Πάτσιος 4, Τσαμουρίδης 6, Μιχαηλίδης, Κουτσογεωργόπουλος, Κοζιάκης, Τόλικας 1, Σαράτσης, Παπαδόπουλος Λ., Τραγιάς, Παπαδόπουλος Ι., Σίμιλλι
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ : (Ντοϊτσίνοφ) Διάρας 8, Κωνσταντίνου, Κολιούλης 5, Λάκκας 6, Φλούδας, Γρούμπας Γ., Γρούμπας Κ., Δελικούρας, Γιαμούρης, Λάιος, Βαρής 1, Τσίτσικας, Μπέκας, Θάνος 4.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 26
2. Παναιτωλικός 25

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ (συγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Παραμυθιά

Τελικά όπως ο δείχνει ο φακός του Paramythia-online, βρήκαν πολιτική στέγη πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία βρέθηκαν στην Παραμυθιά στην ομιλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κας Σοφίας Σακοράφα και μάλιστα στις πρώτες θέσεις.Ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Θεσπρωτίας Χάρης Γκουλιούμης (παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ), ο πρώην πρόεδρος του γενικού νοσοκομείου Ιωαννίνων Σωτήρης Κωσταράς (διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ) αλλά και ο σύζυγος της νυν Δημάρχου Σουλίου (εκλεγμένη με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ) Σταύρος Μπότσης.Αλλά και από τους 50-60 παρευρισκομένους στην εκδήλωση, το 80% προέρχεται από το ΠΑΣΟΚΔεν ξέρουμε εάν οι παραπάνω βρήκαν το οριστικό τους πολιτικό σπίτι στο ΣΥΡΙΖΑ ή απλά μπερδεύτηκαν διαβάζοντας την ανακοίνωση για την εκδήλωση, αφού και η ίδια η κα Σακοράφα, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚΟύτε ξέρουμε αν η παρουσία τους άρεσε στους τοπικούς ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ.

Αλήτη και αλάνι... Ψήφισε Τσουμάνη, για να βγάζει συγχωροχάρτι για τα γκρίζα δάνεια...

Ο "Ναι σε όλα" βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ κ. Δημήτρης Τσουμάνης έβαλε την υπογραφή του στην τροπολογία- σκάνδαλο και τον κράζουν όλα τα ΜΜΕ της χώρας. Ναι στα μνημόνια, ναι στις μειώσεις μισθών και συντάξεων ναι και στην πολιτική ασυλία για τα θαλασσοδάνεια των 270 εκατομμυρίων ευρώ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Ο άνθρωπος αυτός δεν κρατά ούτε τα προσχήματα πλέον, σε σημείο που πολίτες του νομού Πρέβεζας να ντρέπονται που ο κ. Τσουμάνης είναι βουλευτής τους!Ας συνειδητοποιήσουν στο νομό Πρέβεζας, αυτοί που ψήφισαν τον Τσουμάνη τι ψηφίζει στην βουλή κι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Λειτουργεί σε βάρος του νομού Πρέβεζας, η παρουσία του στη βουλή,με υποτακτικές συμπεριφορές και αυτό που έχει προσφέρει στο νομό Πρέβεζας είναι ένα υπέροχο... τίποτα! Μοιάζει με "Κηφήνα" της πολιτικής ζωής του τόπου και η πολιτική συμπεριφορά του λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα όχι μόνο των πολιτών του νομού, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού. Θαυμάστε τον Τσουμάνη και τα κατορθώματά του, θαυμάστε τον σπουδαίο αυτόν πολιτικό ανήρ, που ανέδειξε ο τόπος μας. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κονοφάγου και του Μπάλκου, βουλευτών της ΝΔ του νομού Πρέβεζας, που διετέλεσαν και υπουργοί, με τα κατορθώματα του Τσουμάνη! Ντροπή σου Τσουμάνη! Σου έχει μείνει το παραμικρό ίχνος ευθιξίας; Ας δούμε πως έχει η τροπολογία Σκάνδαλο, στην οποία υπάρχει η υπογραφή του Τσουμάνη και πως σχολίασαν το θέμα, κεντρικά ΜΜΕ....


ΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάντηση Χρ.Μαντά με τον σύλλογο Α.με.Α και επίσκεψη στο ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκε στο χώρο του Παλαιού Χατζηκώστα την στέγη του Συλλόγου Α.με.Α Ιωαννίνων όπου στεγάζεται και ο αθλητικός όμιλος ΠΥΡΡΟΣ καθώς και ο ξενώνας και είχε συνάντηση με τους γονείς και με τους προπονητές του ομίλου.Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα των Α.με.Α και των οικογένειών τους έτσι όπως διαμορφώνονται στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Ιδιαίτερα τονίσθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την κρατική επιχορήγηση των φορέων (ο Σύλλογος από το 2010 έχει ειδική πιστοποίηση ως μονάδα κοινωνικής φροντίδας), για την ανάγκη δημιουργίας κρατικών δομών απασχόλησης , επαγγελματικής κατάρτισης και φιλοξενίας καθώς και για τη βοήθεια που χρειάζονται οι δομές αυτές για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα προβλήματα των αθλητών με αναπηρία (78 αθλητές περιλαμβάνει ο όμιλος που έχει να επιδείξει πολλές διακρίσεις και βρίσκεται στην 9η θέση από τα 73 σωματεία της χώρας) και για τις τραγικές επιπτώσεις της απόφασης για περικοπές στην ομοσπονδία και στις ανύπαρκτες επιχορηγήσεις από την πλευρά της πολιτείας.Από την πλευρά του ο Χρήστος Μαντάς δήλωσε: « Είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια που κάνουν οι γονείς , αλλά και οι προπονητές και οι εθελοντές για να στηρίξουν τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες στα Γιάννενα. Εμείς θα βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό τους , θα προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, θα πιέζουμε την πολιτεία ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτών των συνανθρώπων μας. Ιδιαίτερα σε εποχές λιτότητας χρειάζεται η κοινωνική αλληλεγγύη να ανοίξει πραγματικά τα φτερά της»Την Δευτέρα 8 Απρίλη ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκε το ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος , είχε μακρά συζήτηση με τους εργαζόμενους του ιδρύματος και επισκέφθηκε όλους τους χώρους του ιδρύματος.Το ίδρυμα και οι εργαζόμενοί του βρίσκονται σε μια μεταβατική φάση μετά το πέρασμα της πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας , όπου και διοικητικά και ουσιαστικά, υπάρχει μια ασάφεια για το μέλλον και το ρόλο αυτών των ιδρυμάτων. Το ίδρυμα έστω και μετά το κούρεμα των αποθεμάτων κατά 70% εξακολουθεί να προσφέρει υπηρεσίες σε μια ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν όμως σοβαρά προβλήματα με το νέο οργανόγραμμα και την κάλυψη ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Από την πλευρά του ο Χρήστος Μαντάς δήλωσε: « Είναι σημαντικό να αποσαφηνιστούν όλες οι εκκρεμότητες στη λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων, όπως επίσης και στη λειτουργία του ιδρύματος Ν.Γεώργιος που έχει προσφέρει πολλά στην ευρύτερη περιοχή. Χρειάζεται επίσης να ενισχυθεί το Ίδρυμα με το κατάλληλο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε να μπορέσει πράγματι να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ανθρώπους που νοσηλεύονται στο ίδρυμα».

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:Λειτουργεί ΧΥΤΑ που έκλεισε το 2012!!!

Στη συνέχιση της λειτουργίας ΧΥΤΑ Κορύτιανης που με απόφασή του, στις 11 Ιουνίου 2012 το δημοτικό συμβούλιο της Ηγουμενίτσας είχε αποφασίσει να κλείσει, προχωρά ακόμη και σήμερα ο δήμος!Όπως γράφει το Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr μετά από καταγγελίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες εδώ και μερικές ημέρες, καθημερινά μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ σκουπίδια και μάλιστα από τον ίδιο το Δήμο της Ηγουμενίτσας, δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το χώρο που ήταν γεμάτος από νέα σκουπίδια, όπως στεφάνια από πρόσφατη κηδεία αλλά και φρεσκοκομμένα χόρτα, μέσα σε πλαστικές σακούλες του δήμου.Να σημειωθεί ότι η μεταφορά και εναπόθεση των πρώτων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Κορύτιανης άρχισε στις 14 Ιουνίου του 2010, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του και υποτίθεται ότι δύο χρόνια μετά έκλεισε.

Τα Υδροπλάνα επιστρέφουν σε όλη την Ελλάδα πλην... Ηπείρου!!!

Ξανά πιάστηκε στον ύπνο η Περιφέρεια Ηπείρου

Έτοιμο είναι από το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών το θεσμικό πλαίσιο για τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων στη χώρα μας γεγονός που θα επιτρέψει την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων από εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες. Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και άνθρωποι του τουρισμού, η επαναδραστηριοποίηση των υδροπλάνων θα απαλλάξει νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας από τεράστια και χρόνια προβλήματα, ενώ δικτυώνοντας και φέρνοντας κοντά τουριστικούς προορισμούς θα τονώσει σημαντικά το τουριστικό ρεύμα σε ολόκληρη τη χώρα. Για να είμαστε σαφείς όμως, σε ολόκληρη τη χώρα πλην Ηπείρου,αφού η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει ξεκινήσει την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων σε πολλές περιοχές της χώρας εκτός από τη δική μας. Λέτε να μη το πήραν χαμπάρι έγκαιρα εκεί στην Περιφέρεια Ηπείρου ή μήπως είμαστε κομπλέ φέτος και δε θέλουμε άλλους τουρίστες; Επικεφαλής στο σημείο εκκίνησης για τις νέες αδειοδοτήσεις υδατοδρομίων βρίσκονται τα νησιά του Ιονίου, οπότε εμείς εδώ στην Ήπειρο θα τους κοιτάμε από μακρυά. Υδροπλάνα θα πηγαινοέρχονται σε Κέρκυρα και Παξούς, όχι όμως σε προορισμούς της Ηπείρου. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ιδιώτες, εταιρείες, δήμοι,περιφέρειες, ενώσεις προσώπων, αλλά και το Δημόσιο θα μπορούν να δημιουργούν και να λειτουργούν υδατοδρόμια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ορίζεται μια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών ως η μόνη αρμόδια να παραλαμβάνει τις αιτήσεις (κάθε αίτηση θα συνοδεύεται από παράβολο 2.500 ευρώ) και τον τεχνικό φάκελο κάθε ενδιαφερομένου να δημιουργήσει - λειτουργήσει υδατοδρόμια. Αυτή θα είναι η Διεύθυνση Πολιτικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων (ΔΠΣΑΑΑ), η οποία θα υποχρεούται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να λαμβάνει τις απαραίτητες εγκρίσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τα υδατοδρόμια θα μπορούν να κατασκευάζονται ακόμη και με ΣΔΙΤ ή με Fast Track, ενώ θεσπίζεται η χρήση των «υδάτινων πεδίων» (δεν θα απαιτείται άδεια) για τις έκτακτες -τουριστικές πτήσεις εκτός υδατοδρομίων. Στην περίπτωση αυτή, την απόλυτη ευθύνη για την επιλογή του καταλληλότερου - ασφαλέστερου σημείου προσθαλάσσωσης θα έχει πλέον ο πιλότος του υδροπλάνου σε συνεργασία με τις κατά τόπους λιμενικές Αρχές. Λέτε τώρα που τους το... "σφυρίξαμε" να πάρουν μπροστά; Για να δούμε...

Ευρωπαϊκός καπιταλισμός της κλοπής, της ληστείας, της ανομίας

Του Νίκου Κοτζιά
Ένα από τα παράξενα παιχνίδια της ιστορίας είναι να ενσωματώνει σε νέες καταστάσεις παλιές διαδικασίες. Στην εποχή της κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, προωθείται ως εκσυγχρονιστική πολιτική η μνημονιακή κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πολιτική επιστροφής των εργασιακών σχέσεων στην εποχή του 19ου αιώνα, ακόμα και πιο πίσω, σε εκείνη της πρωταρχικής συσσώρευσης.Η πρωταρχική συσσώρευση είναι η πρώτη περίοδος γέννησης του καπιταλισμού Τότε οι χώρες ιδρύονταν, επεκτείνονταν και δημιουργούσαν αποικιοκρατικές αυτοκρατορίες κλέβοντας και ληστεύοντας λαούς και εδάφη. Η βία του κεφαλαίου, η απάτη, ο φόνος, η κυριαρχία της ανομίας, ήταν τα θεμέλια γέννησης του πειρατικού καπιταλισμού. Στη συνέχεια, στη δεύτερη περίοδο, κατασκευάστηκαν ειδικοί θεσμοί και υπήρξαν ρυθμίσεις για τη διασφάλιση και νομιμοποίηση των κερδών. Η εποχή της «κανονικής» καπιταλιστικής συσσώρευσης είχε αρχίσει.Στην ιστορία του ανεπτυγμένου πια καπιταλισμού, συναντάμε δεκάδες παραδείγματα, όπου ενσωματώνει στοιχεία και διαδικασίες από εκείνη την μακρινή περίοδο της πρωταρχικής συσσώρευσης. Το βιομηχανικό έγκλημα του ναζισμού σε βάρος Εβραίων και Ρόμα, η νεοαποικιοκρατία, οι πόλεμοι λόρδων στην μαύρη Αφρική είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις τέτοιας «επιστροφής».Σήμερα το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, το Βερολίνο και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών επιβάλλουν στις «Αποικίες Χρέους» και ενσωματώνουν στην ίδια την ΕΕ, μεθόδους πρωταρχικής συσσώρευσης. Δεν υπάρχουν, πλέον, για τον αχαλίνωτο καπιταλισμό «ιερά και όσια», όπως είναι η ιδιοκτησία και τα κοινωνικά δικαιώματα. Δεν υπάρχουν κανόνες που να τηρεί, όπως συμβαίνει με το κούρεμα των καταθέσεων που βαπτίστηκαν «επενδύσεις».Ο αναδυόμενος αυταρχικός καπιταλισμός δεν έχει πλέον κανέναν ενδοιασμό να λειτουργήσει με τη χρήση και μεθόδων από τις πλέον βάρβαρες εποχές του καπιταλισμού της πρωταρχικής συσσώρευσης. Να κλέβει με αυτές η ντόπια Ολιγαρχία τους εργαζόμενους και ο ευρωπαϊκός βορράς το Νότο. Μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος των νέων λεηλασιών, θα έρθει η επόμενη περίοδος διασφάλισής των κερδών. Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε να γίνουν όλα αυτά.

Κατά 2 ώρες θα αυξηθεί από τη νέα σχολική χρονιά το ωράριο των εκπαιδευτικών!!!

Σφαγή του... Δράμαλη του χρόνου από τις νέες συγχωνεύσεις Σχολείων

Σημερινές αποκλειστικές πληροφορίες του EpirusGate που προέρχονται από υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Παιδείας, θέλουν την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί με εντολή του ίδιου του υπουργού να μελετά και να επεξεργάζεται πυρετωδώς, το πως θα υλοποιηθεί από τη νέα σχολική χρονιά το ωράριο των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Αυτό ζητά επιτακτικά εδώ και εβδομάδες η τρόικα που θέλει άμεσα να υπάρξει πλεονάζον προσωπικό, ώστε να υπάρχει πάτημα για απολύσεις εκπαιδευτικών, που εκ των υστέρων με βάση τις.... αλχημείες του δήθεν "Αριστερού" ΔΗΜΑΡίτη υπουργού Μανιτάκη θα... περισσεύουν και άρα περίπου 5.000 εκπαιδευτικοί θα πρέπει είτε να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες είτε να πάνε σπίτια τους. Τόσο απλά,τόσο..."δημοκρατικά!!!" Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο σχεδιασμός προβλέπει την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών κατά 2 ώρες την εβδομάδα. Αυτό συνεπάγεται λιγότερους διορισμούς μόνιμων και αναπληρωτών στα σχολεία,καθώς και την αναπροσαρμογή των αναθέσεων μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων. Με βάση τους σχεδιασμούς που βρίσκονται τώρα στο συρτάρι του Αρβανιτόπουλου, άμεσο πρόβλημα θα έχουν περίπου 1.900 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, 1.100 γυμναστές, τους 1.150 ξενόγλωσσοι,300 μαθηματικοί και κάποιες άλλες τεχνικές ειδικότητές των ΕΠΑΛ. Πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μαθήματα που μέχρι σήμερα δίδασκαν φιλόλογοι (π.χ. Ιστορία, Νεοελληνική λογοτεχνία, Έκφραση-Έκθεση) από τους χρόνου θα τα διδάσκουν καθηγητές ξένων γλωσσών, χωρίς καν να απαιτείται δεύτερη ανάθεση. Για τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής σχεδιάζεται να διδάσκουν ίσως και χωρίς ανάθεση Μαθηματικά στο Γυμνάσιο, προκαλώντας πρόβλημα στις αναθέσεις των Φυσικών. Επίσης, του χρόνου θα γίνει πράξη ο δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων,όπου στην κυριολεξία θα γίνει... σφαγή!!! Έγγραφο που έχει ήδη φτάσει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου από τη Διεύθυνση Διοικητικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου,αμφισβητεί ευθέως τα στοιχεία που έστειλαν προς το υπουργείο οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και προαναγγέλλοντας νέο γύρο συγχωνεύσεων επισημαίνει, ότι ο αριθμός των οργανικών θέσεων είναι αυξημένος και δυσανάλογος με το μαθητικό δυναμικό των συγκεκριμένων μονάδων!!! Οι ίδιες πηγές τόνισαν στο EpirusGate ότι έχουν κλειδώσει οι υφιστάμενες για φέτος συγχωνεύσεις (βάσει των προτάσεων που έχουν ήδη γίνει) και πως του χρόνου θα έχουμε νέο ξεκλήρισμα σχολικών μονάδων. Σίγουρα θα καταργηθούν όλες οι Λυκειακές τάξεις που κατά παρέκκλιση λειτουργούν σήμερα σε πολλά Γυμνάσια και ακόμα εξετάζουν τον αριθμό πλαφόν των μαθητών που θα απαιτείται για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Πληροφορίες θέλουν το υπουργείο να τον παζαρεύει κάτω από τους 100 μαθητές, που βάζει ως κατώτατο όριο η τρόϊκα. Με απλά λόγια, όπως λέει και η διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητών, του χρόνου στην εκαπίδευση: "θα κλάψουν μανούλες!!!"

Nova 3play: internet, τηλεφωνία και τηλεόραση μόνο με 29,90€/μήνα!

Επισκεφτείτε το κατάστημα της Forthnet στα Γιάννενα, Λεωφορος Δωδωνης 77 


Ο Όμιλος Forthnet ανακοινώνει τη νέα υπηρεσία Nova 3play, μια ολοκληρωμένη πρόταση που περιλαμβάνει σε ένα λογαριασμό internet, τηλεφωνία και τηλεοπτικό περιεχόμενο μόνο με 29,90€ το μήνα. Κάθε νοικοκυριό μπορεί πλέον να αποκτήσει την ποιοτική τηλεοπτική ψυχαγωγία που πάντα αναζητούσε για το σπίτι, και ταυτόχρονα να καλύψει κάθε ανάγκη για επικοινωνία.Η νέα υπηρεσία Nova 3play, επιβεβαιώνει την πελατοκεντρική φιλοσοφία και τη διαχρονική πρωτοπορία του Ομίλου Forthnet, καθώς για πρώτη φορά, σε μία υπηρεσία προσφέρονται :
• Γρήγορο Internet έως 24 Mbps 
• Απεριόριστες κλήσεις προς όλους τους συνδρομητές Forthnet 
• Κλήσεις προς κινητά με αστική χρέωση για εκπληκτική οικονομία
• Μοναδικό τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλη την οικογένεια, που προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία με τις διασημότερες σειρές, συναρπαστικά ντοκιμαντέρ, το καλύτερο παιδικό πρόγραμμα και μια πληθώρα θεματικών καναλιών προσανατολισμένων στην ενημέρωση, την εκπαίδευση, τη μουσική, τις τέχνες και το lifestyle.
Επιπλέον, η υπηρεσία Nova 3play προσφέρει απεριόριστες επιλογές εμπλουτισμού, ώστε να καλύπτει όλες τις πιθανές ανάγκες και επιθυμίες κάθε νοικοκυριού.Επισκεφτείτε το κατάστημα της Forthnet στα Γιάννενα, Λεωφορος  Δωδωνης 77 τηλέφωνο 2651048883 και σε όλη την Ελλάδα ή το δίκτυο εμπορικών συνεργατών Forthnetή καλέστε 18345 με αστική χρέωση ή επισκεφθείτε το www.forthnetgroup.gr, για να επιλέξετε την υπηρεσία Nova 3play που σας ταιριάζει.

26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Τ.Π στο ΤΕΙ ΗπείρουΣτο ΤΕΙ Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού – Τεχνικών Εργαστηρίων Α.Τ.Ε.Ι. Ελλάδας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Απριλίου 2013 στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Ηπείρου στους Κωστακιούς Άρτας. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί. Θα συμμετέχουν μέλη των συλλόγων από όλα τα ΤΕΙ της χώρας και θα συζητήσουν εκπαιδευτικά θέματα και ζητήματα που αφορούν την ειδικότητά τους.Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας αναφέρουμε περιληπτικά το έργο που επιτελούν τα μέλη Ε.Τ.Π.Τα μέλη του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού (Ε.Τ.Π.) παρέχουν σημαντικό έργο υποδομής στη λειτουργία των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, προσφέροντας εξειδικευμένες τεχνικές υπηρεσίες για την αρτιότερη εκτέλεση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και εφαρμοσμένου έργου του κάθε Ιδρύματος.
Εργάζονται αποκλειστικά στους χώρους των εργαστηρίων και των κλινικών και είναι υπεύθυνοι για την καλή λειτουργία και τον προγραμματισμό της συντήρησης και της επισκευής του εργαστηριακού εξοπλισμού.Είναι αρμόδιοι για την εκτέλεση των εργαστηριακών, φροντιστηριακών και πρακτικών ασκήσεων, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του κάθε τμήματος.
· Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού – Τεχνικών Εργαστηρίων Α.Τ.Ε.Ι. Ελλάδας είναι ο Νεκτάριος Σταυρόπουλος, Ε.Τ.Π. του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά.
· Πρόεδρος του Συλλόγου Ε.Τ.Π. του ΤΕΙ Ηπείρου είναι η Ευαγγελία Γκούβα, ΤΕ Ιχθυολόγος στο τμήμα Ιχθυοκομίας – Αλιείας του παραρτήματος Ηγουμενίτσας.

Με το βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» διακρίθηκε στα «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» η ΒΙΚΟΣ Α.Ε.


Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. , ξεχώρισε για 2η συνεχή χρονιά στα βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και διακρίθηκε για τις επιδόσεις της στον επιχειρηματικό και κοινωνικό στίβο κατά το 2012. Μετά το βραβείο καλύτερης βιομηχανίας «Περιφέρεια Ηπείρου» το οποίο απέσπασε κατά την περσινή χρονιά, τιμήθηκε φέτος με το βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».Σύμφωνα με την Επιτροπή Αξιολόγησης η ΒΙΚΟΣ Α.Ε.:
-Απασχολεί 270 εργαζόμενους, σε 3 υπερσύγχρονα εργοστάσια, με καθετοποιημένη παραγωγή, στην ακριτική Ήπειρο
-Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ιδιωτικής ετικέτας σε νερό και αναψυκτικά στην Ελλάδα, με δυνατότητα εμφιάλωσης 200.000 φιαλών ανά ώρα
-Η καμπάνια Εθελοντικής Αιμοδοσίας: «Δίνουμε Αίμα, Δίνουμε Ελπίδα», αποτελεί διαρκή πράξη αλληλεγγύης προς την κοινωνία
-Οι χορηγίες και δωρεές σε συλλόγους, αθλητικά σωματεία και οργανώσεις, στηρίζουν έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες στην Ήπειρο και σε ολόκληρη τη χώρα και αποδεικνύουν την Εταιρική Κοινωνική της Ευθύνη
Το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της ΒΙΚΟΣ Α.Ε., κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς ο οποίος δήλωσε: «Ως οικογενειακή επιχείρηση πρώτιστο μέλημά μας είναι να παρέχουμε καθημερινώς άριστο και ποιοτικό προϊόν με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή. Μέσα από αυτή τη φιλοσοφία της επιχείρησής μας, προέκυψε η ανάγκη να στηρίξουμε έμπρακτα την ιδέα και τις αξίες του εθελοντισμού και να την επικοινωνήσουμε σε όλους. Γι’ αυτό επιλέξαμε την Εθελοντική Αιμοδοσία, γιατί μέσα από αυτήν όχι απλά δίνεις αλλά παίρνεις…»

Αντικαταστάθηκε ο Τρ. Αλμπάνης στη Γνωμοδοτική Επιτροπή Πρυτάνεων για το "Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων"

Ανάμεσα στις 12 αποφάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν το Σάββατο το βράδυ., περιλαμβάνεται και η 6η Απόφαση, βάσει της οποίας εγκρίθηκε η αντικατάσταση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητή κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, στην Γνωμοδοτική Επιτροπή για το "Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων" από τον Πρύτανη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, καθηγητή κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, ως τακτικό μέλος και τον Αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Γεώργιο Παπαδάκη. Στο ψήφισμα που εξέδωσαν, μεταξύ άλλων τονίζεται: "Η αδυναμία ακόμη και της στοιχειώδους λειτουργίας,καθώς και η απορρύθμιση του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου και την τρίτη χρονιά με την εφαρμογή του δημοσιονομικού πλαισίου σταθερότητας".

Τρεις συλλήψεις στο γήπεδο των Ιωαννίνων

Η αστυνομία των Ιωαννίνων προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων πριν το ματς του ΠΑΣ με την ΑΕΚ, κατηγορούμενων για κατοχή βεγγαλικών, καπνογόνων και ναρκωτικών ουσιών.Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου:«Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα και των μέτρων που λαμβάνονται κατά τη διενέργεια των αγώνων ποδοσφαίρου, συνελήφθησαν χθες (08-04-2013) το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 19, 26 και 32 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής βεγγαλικών και καπνογόνων και ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, πριν την έναρξη της προγραμματισμένης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ των ομάδων Π.Α.Σ. Γιάννινα – ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων σε φιλάθλους που προσέρχονταν στο γήπεδο, συνελήφθη ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.Επίσης, λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε θύρα του γηπέδου πριν από την έναρξη του αγώνα, ένας 19χρονος φίλαθλος, ο οποίος μέσα σε σακίδιο κατείχε:
-πενήντα (50) βεγγαλικά χειρός (πυρσοί λάμψης – καπνού)
-δέκα (10) καπνογόνα
Επιπλέον, μετά τη λήξη του αγώνα, κατά την έξοδο των φιλάθλων από το γήπεδο, συνελήφθη ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε μικροποσότητα κάνναβης.Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους, της νομοθεσίας για φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα καθώς για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Tην προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων».

«Συνήγορος του Πολίτη»-Συνολική μελέτη για Κενάν Μεσσαρέ-Βογιάννου

Την εκπόνηση μιας συνολικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τα αθροιστικά αποτελέσματα της κατασκευής και λειτουργίας του έργου του «μικρού δακτυλίου» της πόλης των Ιωαννίνων (Κενάν Μεσσαρέ- Βογιάννου), προτείνει προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Ιωαννιτών ο Συνήγορος του Πολίτη.Στη μελέτη αυτή, ο «Συνήγορος» συνιστά να συμπεριληφθούν πέραν των έργων που υπολείπονται και εκείνα που ήδη έχουν κατασκευαστεί. Για την Κενάν Μεσσαρέ ο «Συνήγορος» επαναλαμβάνει ότι κατά την εκτίμησή του στερείται νομιμότητας η διαδικασία απαλλαγής από εκπόνηση ΜΠΕ και ΕΠΟ, για δε την Βογιάννου, αναφέρει ότι η Μ.Π.Ε. εγκρίθηκε μετά την ανάθεση της κατασκευής της από Δήμο Ιωαννιτών το Δεκέμβριο του 2011.

Λειτουργεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στη Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Από χθες Δευτέρα 8/4/2013 "Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων"(ΓΕΦ) θα λειτουργεί στην πόλη της Παραμυθιάς, φιλοξενούμενο από το Δήμο Σουλίου.Το ‘Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων' (ΓΕΦ) θα βρίσκεται, προσωρινά, στο πρώην Δημαρχείο Παραμυθιάς (πάνω από το ΚΑΠΗ) στον 1οόροφο.Ώρες λειτουργίας 07:30-15:30.Το ‘Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων' (ΓΕΦ) θα ασκεί μέρος των αρμοδιοτήτων των τμημάτων της ΔΟΥ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Oι ράβδοι αλουμινίου έκρυβαν μετανάστες!!!

Συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 45χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε κρυμμένους μέσα στο φορτίο του οχήματος (ράβδοι αλουμινίου), δύο (02) αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Πανελλήνια διάκριση του Δημοτικού Σχολείου Κατσικά

Τα «Πορτραίτα» του ξεχώρισαν ανάμεσα σε 280 συμμετοχές


Πανελλήνια διάκριση πέτυχε το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά Ιωαννίνων στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία», ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 280 εκπαιδευτήρια απ’ όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια!Συγκεκριμένα, το Γιαννιώτικο σχολείο βραβεύθηκε με το Άγγελο Κοσμά, αναφέρεται στην τέχνη της ζωγραφικής μέσα από την οποία ο άνθρωπος «αποσυμπιέζεται», κινείται σε όρια δημιουργίας και ελευθερίας, συμφιλιώνοντας συναισθήματα και πρόσωπα.Μάλιστα, τo Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας επέλεξε την ταινία του Δημοτ. Σχολείου Κατσικά να συμμετάσχει στις παράλληλες εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ που θα λάβουν χώρα στη Δράμα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!Ειδικό Βραβείο του Διαγωνισμού (δεύτερη θέση) για την ταινία μικρού μήκους «Πορτραίτα», στην οποία πρωταγωνιστούν οι μαθητές των δύο τμημάτων της Έκτης Τάξης. Η ταινία, η οποία γυρίστηκε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Διαφήμιση – Τηλεόραση – Κινηματογράφος» από τον εκπαιδευτικό του σχολείου

Εκδήλωση στο Υπ. Παιδείας
Η ταινία που δημιούργησε το σχολείο της πόλης μας βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια της οποίας απονεμήθηκαν βραβεία στις ταινίες μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.Στόχος του διαγωνισμού ήταν να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης. Οι συμμετέχοντες υπέβαλαν ταινίες μικρού μήκους διάρκειας μέχρι 10 λεπτών, με θεματολογία που αφορούσε τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, όπως περιβάλλον, κρίση, μετανάστευση, ρατσισμός, εκπαίδευση, οικογένεια, ανθρώπινες σχέσεις, διαδίκτυο κ.α. Συνδιοργανωτές του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος είναι η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Δ/νση Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α. και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Οι πρωταγωνιστές
Πρωταγωνιστές στην ταινία του Δημοτ. Σχολείου Κατσικά είναι οι εξής μαθητές της Έκτης Τάξης:
Αλεξίου Στεφανία, Αντώνης – Βλάχος Γιώργος, Αποστόλου Νίκος, Βράκα Χάρις, Γαζή Δανάη, Γεωργάκης Φάνης, Γκάνιος Γεράσιμος, Γκεσούλη Τατιάνα, Καλλιμάνης Μιχάλης, Κολτσίδας Σπύρος, Λισγάρα Αλεξάνδρα, Λισγάρας Γιώργος, Λισγάρα Ελένη, Λισγάρα Έλλη, Λέκκας Θανάσης, Μαντόκας Χρήστος, Ματακούλης Βασίλης, Μέτσκα Έντι, Μητσιόπουλος Βαγγέλης, Μπλέτσα Βάσια, Νάκου Γεωργία, Παπαγεωργίου Δανάη, Παπαδιαμάντη Ειρήνη, Πρίτζιου Παυλίνα, Σιόντης Παναγιώτης, Στογιάννη Τία, Τάνας Σταύρος, Τσάγκας Νίκος, Τσιατούρα Κατερίνα, Τσιούρης Βασίλης, Τσουράς Βαγγέλης, Χαβέλας Γιάννης.

…Και οι συντελεστές
Η σκηνοθεσία είναι των Παναγιώτη Νάκου και Σταύρου Παπανικολάου, το σενάριο και η διεύθυνση - οργάνωση παραγωγής του Άγγελου Κοσμά και Παναγιώτη Νάκου, η διεύθυνση φωτογραφίας και η επιμέλεια της μουσικής του Σταύρου Παπανικολάου, το μοντάζ του φωτογράφου Δημήτρη Βαφιά, η ηχοληψία του Νίκου Γούλα με βοηθό τη Νεκταρία Λαμπράκη, ενώ βοηθητικούς ρόλους στην ταινία είχαν και ερασιτέχνες ηθοποιοί της περιοχής μας, όπως οι Άλκης Διαμάντης, Βασίλης Χρήστου, Αναστασία Παπάζογλου, Άρτεμις Τορουνίδη, Γεωργία Παπαδημητρίου και Θάλεια Οικονόμου.Στην υλοποίηση της ταινίας συνέβαλαν επίσης ο Διευθυντής του Σχολείου Ιωάννης Μάγκος αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και κυρίως, η δασκάλα εικαστικών Αναστασία Κυπριανού αλλά και ο δάσκαλος Χρήστος Παππάς. Σκίτσο για την ταινία δημιούργησε ο ζωγράφος Γιώργος Μήτσης.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σε ισχύ η Κ.Υ.Α. για τα νέα τέλη ελέγχου οχημάτων στα Δημόσια ΚΤΕΟ

Από το Γραφείο του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Επικοινωνιών κ. Γιάννη Κατέρη ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε ισχύ η νέα Κ.Υ.Α. των Υπουργείων Οικονομικών – Ανάπτυξης για τα μειωμένα τέλη διενέργειας περιοδικού ελέγχου στα Δημόσια ΚΤΕΟ.Με την ίδια Κ.Υ.Α. καθιερώνονται εκπτώσεις για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που προσκομίζουν προς έλεγχο μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων των οποίων είναι κύριοι.Συγκεκριμένα για δέκα μέχρι 50 οχήματα η έκπτωση είναι 10% και για περισσότερα το ποσό μείωσης διπλασιάζεται. Επίσης οι τιμές μειώνονται κατά 25% για οχήματα φυσικών προσώπων κατόχων ισχύοντος Δελτίου Ανεργίας του ΟΑΕΔ και κατά 15% για οχήματα του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.Σημειώνεται ότι έχουν πιστοποιηθεί και λειτουργούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και προχωρούν οι διαδικασίες για την πιστοποίηση των άλλων δύο (Πρέβεζας και Άρτας).

«Η μεταφυσική της πέτρας» στο επίκεντρο εκδήλωσης στη ΖΠΑ

«Η μεταφυσική της πέτρας» ήταν το θέμα χθεσινής εκδήλωσης που διοργάνωσε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, το Δήμο Ζαγορίου και το ΤΕΕ Ηπείρου.Η εκδήλωση, που σημειωτέον διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά, είχε στόχο την ανάδειξη του πέτρινου μεγαλείου της Ηπείρου, αφού τεχνίτες και μνημεία έγιναν γνωστά μέσα από τις τοποθετήσεις καταξιωμένων ομιλητών.«Σκεφτήκαμε ότι πέντε ολόκληρα χρόνια στα Μαστοροχώρια μίλησαν λιθοξόοι, μίλησαν οι άνθρωποι της πέτρας. Ήρθε η ώρα να δώσουμε το λόγο και στους θεωρητικούς», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η αεικίνητη Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου κ. Άννα Δερέκα.Παράλληλη εκδήλωση ήταν η έκθεση σχεδίων με τίτλο «Μοναστήρια Εκκλησίες, Εξωκκλήσια, Εικονίσματα Άνω Δερόπολης» του Γιώργου Μήτση, η οποία φιλοξενείται στο χώρο της Ζ.Π.Α. μέχρι και σήμερα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου συμμετέχει στη Διεθνή Εθελοντική Καμπάνια Καθαρισμού «Let’s Do It! Greece»

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου συμμετέχει φέτος για πρώτη χρονιά στη Διεθνή Εθελοντική Καμπάνια Καθαρισμού «Let’s Do It! Greece» - «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα». Πρόκειται για μια παγκοσμίως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια στην οποία κάθε χρόνο χιλιάδες εθελοντές, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καθαρίζουν πόλεις, πάρκα, δάση, παραλίες περνώντας παράλληλα το μήνυμα για την αλλαγή , τη βελτίωση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.Ο Φορέας Διαχείρισης, έχοντας ως στόχο την προώθηση της αξίας του εθελοντισμού στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια ενώνοντας τις δυνάμεις του με το Δήμο Γρεβενών, το Δήμο Ζαγορίου, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζαγορίου, την Επιτροπή Διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Αποσκοπεί παράλληλα και στην ανάδειξη του μοναδικού φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του Εθνικού Πάρκου, αξιοποιώντας την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.Για το σκοπό αυτό ο Φορέας Διαχείρισης Βίκου-Αώου & Πίνδου οργανώνει την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, στο Δήμο Γρεβενών τον καθαρισμό της περιοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας και στην περιοχή των Ιωαννίνων τον καθαρισμό δασικής έκτασης μεταξύ των οικισμών Ελάτης - Δίκορφου, καθώς και την περιοχή της Γέφυρας Κόκκορη, στους Κήπους.Καλούμε όλους όσους επιθυμούν να συμβάλουν ενεργά στον καθαρισμό των προαναφερθέντων περιοχών, της μεγαλύτερης χερσαίας προστατευόμενης περιοχής της χώρας μας, να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 12/4/2013 στα τηλέφωνα 24620 87563 (Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων), για την περιοχή των Γρεβενών και 26530 22241 (Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων) για την περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στο email : pindos.np@gmail.com

Ο δήμος Πωγωνίου δεν στηρίζει αίτημα αλλαγής της έδρας του

Κ. Καψάλης: Είναι θέμα του πρώην δήμου Δελβινακίου


Ο δήμος Πωγωνίου ούτε έλαβε ποτέ απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε και ζητά αλλαγή της έδρας, απλά ως διάδοχος των πρώην δήμων συνεχίζει τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, μεταξύ αυτών και του πρώην δήμου Δελβινακίου.Πλην όμως, δεν ταυτίζεται με επιλογές και διεκδικήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την στάση της δημοτικής αρχής, προεκλογικά και μετεκλογικά. Δεν μπορεί, δηλαδή, να υποστηρίξει ως νέος δήμος αλλαγή της έδρας, μπορούν να το κάνουν όσοι προσέφυγαν πριν αναλάβει ο νέος δήμος.Αυτό είναι το συμπέρασμα της απάντησης του δημάρχου Κώστα Καψάλη στην καταγγελία από το «Σύνδεσμο Φίλων Ιστορικής Δελβινακιώτικης και Πωγωνήσιας Συνείδησης», ότι αναιτιολόγητα άλλαξε στάση, σχετικά με την προσφυγή του πρώην δήμου Δελβινακίου που συζητείται στο ΣτΕ τον Μάιο. Οι δικηγόροι που είχαν οριστεί από τον πρώην δήμο μπορούν να υποστηρίξουν το αίτημα, όχι όμως στηριζόμενοι σε απόφαση ή θετική στάση του νέου δήμου, είναι η λεπτή διαφορά.

Τι κατήγγειλε ο Σύνδεσμος
Ο Σύνδεσμος με ανακοίνωση  κατηγόρησε το δήμαρχο για αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων αλλά και ανάκληση αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει, ότι στη συνεδρίαση της Ο.Ε της 19ης Μαρτίου ανακλήθηκε προηγουμένη απόφαση με την οποία είχε αποφασιστεί η ανάθεση στους δικηγόρους Πολύκαρπο Ζωγράφο και Ευστάθιο Ζάγκα ο δικαστικός χειρισμός της υπόθεσης, που αφορά στην εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγής του πρώην Δήμου Δελβινακίου και δημοτών αυτού για αλλαγή της έδρας από το Καλπάκι, όπως όρισε ο «Καλλικράτης», στο Δελβινάκι, το οποίο είναι ιστορική έδρα.Η συζήτηση στο ΣτΕ έχει προσδιοριστεί για τις 23 Μαΐου 2013, αλλά η εκδοχή της δημοτικής αρχής σε σχέση με όσα κατήγγειλε ο Σύνδεσμος διαφέρει, ως προς το τι έπραξε η πρώτη με το επίμαχο θέμα. Και σίγουρα, χωρίς μια θετική απόφαση από τον σημερινό δήμο δεν μπορεί να υποστηριχθεί με αξιώσεις το αίτημα ενώπιον του ΣτΕ.

Δεν υποστηρίξαμε ποτέ το αίτημα
Ο δήμαρχος Πωγωνίου εξηγεί ότι ως καθολικός διάδοχος, ο νέος «Καλλικρατικός» δήμος, των πρώην «Καποδιστριακών» δήμων ανέλαβε με απόφαση το 2011 και τη συνέχιση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων μη εξαιρουμένης και αυτής για την αλλαγή έδρας, παρόλο που η παράταξη του και ο ίδιος προεκλογικά ποτέ δεν τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής και στήριξαν ως έδρα την ορισθείσα στο Καλπάκι.Εν όψει της κατάθεσης στοιχείων στο ΣτΕ για να προετοιμαστεί η συζήτηση του Μαΐου ζητήθηκε από τους δικηγόρους που ορίστηκαν, όπως τονίζει, από τον πρώην δήμο Δελβινακίου και όχι από το δήμο Πωγωνίου, να κατατεθεί ως θέση και του νέου δήμου το αίτημα αλλαγής της έδρας.Όμως, ο δήμαρχος διαφώνησε με αυτή τη θέση και εξήγησε, όπως μας είπε, ότι οι δικηγόροι μπορούν να υποστηρίξουν στο ΣτΕ τη θέση του πρώην δήμου και σημερινής δημοτικής ενότητας και των κατοίκων και σε καμιά περίπτωση δεν απηχεί η θέση αυτή τις απόψεις του νέου δήμου και του δημοτικού συμβουλίου που ουδέποτε συζήτησε τέτοιο θέμα.

Οι δικηγόροι μπορούν να συνεχίσουν
Οι δυο δικηγόροι είχαν οριστεί από τον πρώην δήμο Δελβινακίου και μάλιστα, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Πωγωνίου, αποκαλύφθηκε ότι η αμοιβή τους είχε καταβληθεί μέχρι να φτάσει στο τέλος η υπόθεση που τους ανατέθηκε, γεγονός που ο κ. Καψάλης δεν γνώριζε και το πληροφορήθηκε με αφορμή τις εξελίξεις του Μαρτίου.Η Οικονομική Επιτροπή στις 19 Μαρτίου αποφάσισε να μην εμπλακεί ο νέος δήμος στην υποστήριξη του αιτήματος, ο κ. Καψάλης υποστήριξε ότι μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δικαστική διεκδίκηση για αλλαγή της έδρας μέσα από το ΣτΕ, δεδομένου ότι η αμοιβή των δικηγόρων έχει καταβληθεί από τον πρώην δήμο Δελβινακίου και δεν χρειάζεται να καλυφθεί από τον σημερινό δήμο, όπως για όλες τις άλλες υποθέσεις στις οποίες χρειάζεται να καταβάλλει τις αμοιβές.Η επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής φαίνεται, από την σκληρή ανακοίνωση, ότι «ενόχλησε» τον Σύνδεσμο, ωστόσο ο δήμαρχος Πωγωνίου ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε υποσχέθηκε αλλαγή της έδρας και υπενθυμίζει ότι ο «Καλλικράτης» έχει προβλέψει σχετικά και χωρίς να απαιτείται προσφυγή στο ΣτΕ. Μπορεί ένα δημοτικό συμβούλιο με απόφαση των 2/3 των μελών του να αποφασίσει να ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών αλλαγή έδρας. Κάτι τέτοιο, επίσης δεν ζητήθηκε από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πωγωνίου.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ημερίδα από το ΤΕΙ

Ημερίδα με θέμα τις «εμπειρίες από την Αξιολόγηση» στο ΤΕΙ Ηπείρου την τριετία 2010-2013, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 και ώρα 11π.μ. στο Αμφιθέατρο του Παραρτήματος Πρέβεζας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, στα πλαίσια της πράξης Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του ΤΕΙ Ηπείρου.Οι εισηγήσεις της ημερίδας θα υπεισέλθουν σε επίκαιρα ζητήματα που άπτονται της αξιολόγησης: Θα εξεταστεί ο λόγος που έχει αναπτυχθεί γύρω από την αξιολόγηση μέσα από μια διαχρονική ανασκόπηση από το 2003 μέχρι σήμερα.Επίσης, θα παρουσιαστεί αναλυτικά η εμπειρία του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος σχετικά με το DiplomaSupplementLabel, τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απόκτησή του και τη διαδικασία υποβολής αίτησης.Τέλος, θα αναλυθεί πως τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από τους φοιτητές μπορούν να ερμηνευθούν με διάφορους τρόπους και να οδηγήσουν σε μια χρήσιμη συζήτηση για να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό έργο και η παραγωγή της γνώσης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Συνεδριάζει σήμερα,η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 19 θέματα ημερήσιας διάταξης.Στη συνεδρίαση π΄ροκειται να συζητηθεί η Κατάρτιση και έγκριση των όρων της Προκήρυξης Ανταγωνιστικού Διαλόγου Α’ Φάσης – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για την επιλογή αναδόχου για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».

Σε άνθηση οι «μαϊμού» συντάξεις και στην Ήπειρο

Σε αρκετά καλή… σειρά, σχετικά ψηλά στη λίστα που κατήρτισε η ειδική «ομάδα κρούσης» για τον έλεγχο των «μαϊμού» συντάξεων του ΙΚΑ, οι νομοί της Ηπείρου.Οι νομοί Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας βρίσκονται στην πρώτη 20άδα των νομών με τις περισσότερες περιπτώσεις χορήγησης «μαϊμού» συντάξεων, ενώ στις χαμηλές θέσεις βρίσκεται ο νομός Θεσπρωτίας.Συνολικά σε επίπεδο Ηπείρου εντοπίστηκαν από τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις 127 περιπτώσεις «μαϊμού» συντάξεων. Την πρωτιά όμως σε επίπεδο Ηπείρου την κατέχει η Άρτα με 46 περιπτώσεις, ακολουθεί η Πρέβεζα με 40 περιπτώσεις και τα Ιωάννινα με 37. Στο νομό Θεσπρωτίας εντοπίστηκαν μόλις 4 περιπτώσεις χορήγησης «μαϊμού» συντάξεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ, που έχει κινήσει τη σχετική διαδικασία επιστροφής των χρημάτων, που παρανόμως δίνονταν σε μη δικαιούχους.Τα «λαβράκια» ήρθαν στην επιφάνεια μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής των συνταξιούχων. Η ομάδα ελέγχου άρχισε να ξεσκονίζει μία προς μία τις περιπτώσεις των μη απογραφέντων και διαπίστωσε, ότι σε σύνολο 4000 περίπου δικαιούχων, που δεν είχαν προσέλθει να καταγραφούν σε 2031 περιπτώσεις, είχε καταγραφεί θάνατος του δικαιούχου με ημερομηνία προγενέστερη τουλάχιστον 6 μήνες από τη διαγραφή τους, ενώ ξεχωρίζουν και περιπτώσεις στις οποίες χορηγούνταν συντάξεις σε δικαιούχους που είχαν φύγει από τη ζωή το 1990!Εκτός από τις περιπτώσεις που οι πραγματικοί δικαιούχοι είχαν φύγει από τη ζωή και η σύνταξή τους πιστώνονταν κανονικά στους λογαριασμούς τους, αφού δεν είχε δηλωθεί ο θάνατός τους, περίοπτη θέση έχουν οι περιπτώσεις όπου χήροι ή χήρες παρότι οι ίδιοι παντρεύτηκαν μετά το θάνατο του συζύγου τους – δικαιούχου, εξακολούθησαν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξη του θανόντος.Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου, τα στοιχεία θα περάσουν στις αρμόδιες κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, ώστε να κινηθεί η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία, ειδικά σε βάρος όσων συνεχίζουν να εισπράττουν τη σύνταξη.Ενδιαφέρον ωστόσο αποκτά και η διάσταση της διερεύνησης ποινικών ευθυνών για κρατικούς λειτουργούς, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες πλημμελούς τέλεσης των καθηκόντων τους (στην καλύτερη περίπτωση) ή εάν υπήρξε συνέργεια ή δόλος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην άσκηση διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα.Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΙΚΑ Ηπείρου – Λευκάδας Γιάννης Μάντζιος κράτησε αποστάσεις από τη συγκεκριμένη πιθανότητα αναζήτησης ποινικών ευθυνών σε βάρος υπαλλήλων.Επίσης αναφερόμενος στον αριθμό των «μαϊμού» συντάξεων τόνισε ότι επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις ότι αυτός είναι πολύ μικρότερος από τις αρχικές αναφορές και προσδοκίες των ελεγκτών.«Κάνουν όλον αυτόν τον θόρυβο για να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, ώστε να έχει αρνητική άποψη για τους δημοσίους υπαλλήλους», σημείωσε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

31 Μαίου ο γραπτός διαγωνισμός για τις θέσεις δικαστικών επιμελητών 2013

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσίευσε προκήρυξη πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών ο οποίος θα διενεργηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 στο Κατάστημα του Εφετείου της έδρας του κάθε Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών. Ο διαγωνισμός είναι ενιαίος για όλη τη χώρα και διεξάγεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 2318/1995 και τη με αριθ. 39782/1997 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όσοι γεννήθηκαν κατά τα έτη 1973 έως και 1991. Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν στο Γραμματέα του Πρωτοδικείου της πρώτης επιλογής τους το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από το διαγωνισμό, αίτηση συμμετοχής στην οποία μπορούν να δηλώσουν και δεύτερη προτίμηση για την περιφέρεια μόνο του Πρωτοδικείου που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ίδιου Συλλόγου. Στην αίτηση επισυνάπτονται τα παρακάτω δικαιολογητικά: πιστοποιητικό του οικείου Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών για τη θεωρητική και πρακτική άσκηση, τίτλος σπουδών (πτυχίο Νομικής Σχολής ημεδαπού πανεπιστημίου ή ισότιμου αλλοδαπού αναγνωρισμένου από το νόμο και, για ασκούμενους εγγεγραμμένους πριν από τις 8/5/2012, τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής ή ισότιμο τίτλο αναγνωρισμένο από το νόμο), υπεύθυνη δήλωση για την ύπαρξη των προσόντων και την έλλειψη των κωλυμάτων συμμετοχής στο διαγωνισμό, όπως αναφέρονται στο εδάφιο α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 όπως ισχύει και του άρθρου 4 του ν.2318/1995 και απόδειξη καταβολής ποσού πενήντα ευρώ ( 50 EURO ) ως εξέταστρα. Οι διαγωνιζόμενοι εξετάζονται γραπτώς: α) στον Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών και την Πολιτική Δικονομία, β) στον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική Δικονομία, γ) στον Αστικό Κώδικα και το Εμπορικό Δίκαιο. Τα θέματα είναι κοινά για τους υποψήφιους όλης της χώρας και διατυπώνονται από την Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή που συνεδριάζει στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης,Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επιτυχόντες θεωρούνται κατά σειρά επιτυχίας τόσοι, όσες είναι και οι κενές οργανικές θέσεις, που αναφέρονται στην παρούσα απόφαση, εφόσον έχουν συγκεντρώσει τελικό γενικό βαθμό τουλάχιστον πέντε (5), με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 10 του ν. 2318/1995. Όσοι αποφοιτήσουν υποχρεούνται, μέσα σε προθεσμία σαράντα (40) ημερών από τη χορήγηση της βεβαίωσης παρακολούθησης των σεμιναρίων, να υποβάλουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αίτηση διορισμού, στην οποία επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά: Βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, πιστοποιητικό υγείας, που θα εκδοθεί από την οικεία πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή, Γραμμάτιο διορισμού υπέρ του Ε.Τ.Α.Α.-Τομέας Ασφάλισης Ταμείου Νομικών (από το Τ.Α.Ν. ή την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος), Γραμμάτιο διορισμού υπέρ του Ε.Τ.Α.Α.-Τομέας Πρόνοιας Δικαστικών Επιμελητών (από την Εμπορική Τράπεζα) και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου. Τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά, ήτοι: αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης και πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Α΄ (προκειμένου για άνδρες), αναζητούνται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.

Ο Δήμος Ζίτσας συμμετέχει στη διεθνή εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s Do It Greece 2013

Ο Δήμος Ζίτσας συμμετέχει στη διεθνή εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s Do It Greece 2013 «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα».Το Let’s Do It World ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη συμμετέχουν στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό περιβάλλον.Οι στόχοι της πρωτοβουλίας αυτής είναι:
η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος
η ενεργός συμβολή στη διάδοση του εθελοντισμού στην Ελλάδα
η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με συλλόγους, οργανισμούς και εθελοντικές ομάδες του Δήμου και το χτίσιμο συνεργασιών με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και την εκπαιδευτική κοινότητα
η συνέχιση αυτής της δράσης με εθελοντικές οργανώσεις, σχολικές μονάδες και λοιπούς φορείς ώστε να προωθηθεί ένα μήνυμα ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων και ανάδειξη εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης π.χ. ανακύκλωση κ.λ.π.
Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα έναρξης 10:00 π.μ. και θα συμμετέχουν οι σχολικές μονάδες, οι σύλλογοι, οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου. Τα σημεία καθαρισμού θα είναι πλατείες, δρόμοι, παιδικές χαρές και λοιπά σημεία ενδιαφέροντος.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εκδήλωση για τη γένεση του σύμπαντος

Εκδήλωση που αφορά ανάλυση - συζήτηση για τη γένεση και εξέλιξη του σύμπαντος διοργανώνει το 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 19:30 στο "Πάνθεον".Ομιλητής θα είναι ομ. καθηγητής του Παν. Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Βέργαδος.

"Ανεκτίμητης αξίας" συλλέκτης στο Νησάκι των Ιωαννίνων

"Το παλιό πιστόλι του πατέρα που δεν γνώρισα και μού άφησε κληρονομιά μαζί με το όνομά του, έγινε η αφετηρία της συλλεκτικής μου προσπάθειας, όταν ήμουν 17 ετών. Μού έδινε δύναμη, θάρρος κι ελπίδα, στις δύσκολες ώρες της ζωής μου".Με αυτά τα λόγια, ο Φώτης Ραπακούσης περιγράφει πώς οδηγήθηκε στην απόφαση να στήσει το Λαογραφικό Μουσείο στο Νησί της λίμνης των Ιωαννίνων (γνωστό και ως Μουσείο του Αλή Πασά), όπου πολύτιμα κειμήλια, έργα τέχνης κι ανεκτίμητης ιστορικής αξίας αντικείμενα "ζωντανεύουν" την προεπαναστατική περίοδο και τα χρόνια του Αλή Πασά στην περιοχή.Ο Γιαννιώτης συλλέκτης, ύστερα από πολύχρονη και πολύμοχθη αναζήτηση, κατάφερε να συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τα οποία όχι μόνο δεν κρύβει, αλλά έχει τη χαρά, όπως λέει, να "μοιράζεται" τη συλλογή του και να την παρουσιάζει με μεγάλη υπερηφάνεια.Στο Μουσείο, εκτός από τη συλλογή "όπλων του Αγώνα", τα οποία αποτελούν κειμήλια της Επανάστασης, εκτίθενται και αριστουργήματα των ηπειρωτών ασημουργών, οι οποίοι κατάφεραν με την τέχνη τους να μετατρέψουν ορισμένα όπλα σε "κοσμήματα".Τα όπλα, εκτός από τα περίτεχνα σκαλίσματα, φέρουν και παραστάσεις από το φυτικό και ζωικό βασίλειο. Στην προθήκη με τα έξι καριοφίλια διαβάζουμε ότι τα δύο είναι σουλιώτικα και τα τέσσερα λάφυρα από τον στρατό του Ιμπραήμ. Δίπλα στα καριοφίλια παρουσιάζονται ηπειρώτικα πιστόλια και μαχαίρια με ασημένιες λαβές, αλλά και πιστόλια με μηχανισμό πυριτόλιθου από το τέλος του 18ου αιώνα -"τρομπόνια" όπως χαρακτηριστικά τα αποκαλούσαν- τα οποία ήταν όπλα του Ναυτικού..

Στο... Φέουδο του Βεζύρη Αλή Πάσα
Ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά σε έναν πολιτισμό, μιας ταραγμένης πολεμικής περιόδου, που φέρει τη "σφραγίδα" του πλούτου και της ευμάρειας, στο Φέουδο του Βεζύρη Αλή Πάσα.Δύο γιαταγάνια ασημένια, το ένα ηπειρώτικο και το άλλο τουρκικό, μοιάζουν περισσότερο με έργα τέχνης. Το πρώτο έχει θήκη διακοσμημένη με άνθη και λαβή με κοράλλια και η επιγραφή στη λάμα του δίνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή του. Το δεύτερο έχει λαβή από ελεφαντοκόκαλο και λάμα από δαμασκηνό ατσάλι, φέρει θέματα διακόσμησης τζαμιά, μιναρέδες και τρόπαια, ενώ η θήκη του καταλήγει σε κεφαλή δράκου. Η επιγραφή στη θήκη αναφέρει: ΜΑΣΑΛΛΑ (Ελέω Θεού), 1201 Έτος Εγίρας (κατά το ισλαμικό ημερολόγιο, δηλαδή 1786).Κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, χρυσά και ασημένια νομίσματα, ασημένιες ζώνες, πόρπες με ημιπολύτιμους λίθους "αναδύουν" το άρωμα εκείνης της εποχής. Μέσα σε ειδική βιτρίνα εκτίθεται η στολή της κυρά Βασιλικής Κονταξή, της 27χρονης Γιαννιώτισσας, την οποία ο Αλή Πασάς παντρεύτηκε με χριστιανικό γάμο σε προχωρημένη ηλικία.Μεγάλης αξίας εκθέματα είναι, επίσης, μία χρυσοκέντητη ζώνη, σελάχι, με θήκες για μικρά μαχαίρια, μπαρουτιέρες από ξύλο και κόκαλο, περίτεχνες παλάσκες, που ήταν οι θήκες για τα βόλια, καθώς και μαχαίρια με λαβές από ελεφαντοκόκαλο, ασήμι και δέρμα.Σπάνιο εύρημα είναι ένας περσικός σισανές, όπλο στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία 1192 Έτος Εγίρας (δηλαδή 1777), φτιαγμένο από σκαλιστό έβενο, ενώ το κοντάκι του είναι διακοσμημένο με χρυσό και ελεφαντόδοντο.Σε περίοπτη θέση, μέσα σε ειδική προθήκη, παρουσιάζεται το περίφημο τσιμπούκι που ο Αλή Πασάς εμφανίζεται να κρατά σε όλα τα έργα καλλιτεχνών της εποχής, που τον απεικονίζουν. Ο κορμός του αποτελείται από δύο τμήματα ξύλου αγριοτριανταφυλλιάς, δαντελωτά σκαλισμένα. Στο κέντρο του είναι τοποθετημένο ένα κεχριμπάρι, το οποίο συνδέει τα δύο κομμάτια, με βιδωτό ασημένιο δέσιμο. Από ασήμι έχει φιλοτεχνηθεί και το επιστόμιο, που διακοσμείται με κεχριμπάρι και ελεφαντόδοντο. Η άκρη του είναι πήλινη, βιδωτή.Πρόκειται για ένα σπάνιο έκθεμα, που φτιάχτηκε τα τέλη του 18ου με αρχές 19ου αιώνα. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ο Αλή Πασάς χρησιμοποιούσε την πίπα του μόνο σε επίσημες ακροάσεις και εκδηλώσεις. Δύο γιουσουφάκια, ειδικά εκπαιδευμένα από το ανδρικό χαρέμι, τα λεγόμενα "τσιμπούκ-ογλάν", φρόντιζαν πάντα να γεμίζουν το τσιμπούκι με φρέσκο καπνό. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το σημείο όπου διαπέρασε το πάτωμα η σφαίρα που τραυμάτισε τον ισχυρό άνδρα και γράφτηκε το τέλος της ζωής του, με τον αποκεφαλισμό του.Σε μία άλλη αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου εκτίθενται πίνακες με προσωπογραφίες και άλλες παραστάσεις από γεγονότα της επαναστατικής περιόδου καθώς και κεραμικά αντικείμενα από την Απουλία, την Κιουτάχεια και το Τσανάκαλε του 19ου αιώνα. Ξεχωρίζουν οι λιθογραφίες του Luis Dupres και οι χακλογραφίες των Charles Langois και C. Hullmandel.Στον περιβάλλοντα χώρο του μουσειακού συγκροτήματος ορθώνεται, από τον 15ο αιώνα, η Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία είχε καεί το 1822, αλλά αναστηλώθηκε. Τα κελιά της Μονής είχε μετατρέψει σε μικρό σεράι ο Αλή Πάσας.Εκεί είναι ο χώρος, όπου κατέφυγε μαζί με τους έμπιστους φρουρούς του και την κυρά Βασιλική, όταν -κατ' εντολή του Σουλτάνου- τον πολιόρκησαν και τον δολοφόνησαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Στον χώρο εντυπωσιάζει ένας υπεραιωνόβιος πλάτανος, ενώ στο ανάγλυφο του εδάφους υπάρχουν σπηλιές όπου κατέφευγαν οι Νησιώτες για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς, το 1940.
Δείτε το βίντεο για το παραπάνω ρεπορτάζ, που δημοσιεύτηκε στη webtv του ΑΠΕ - ΜΠΕ:

Την Τρίτη του Πάσχα μεταφέρει την αργία της Πρωτομαγιάς η ΕΣΕΕ

Την Τρίτη του Πάσχα μεταφέρει την αργία της Πρωτομαγιάς η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.), η οποία σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει: «Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της ΕΣΕΕ, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ικανοποίησε το αίτημα του εμπορικού κόσμου για μεταφορά της αργίας της πρωτομαγιάς εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας. Η συγκεκριμένη μετάθεση ζητήθηκε προκειμένου να μπορέσουν οι έμποροι λιανικής που λειτουργούν μέσα σε απόλυτο καθεστώς ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, να εκμεταλλευτούν τα όποια οφέλη από το εορταστικό κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.Για φέτος, η πρωτομαγιά κηρύχθηκε αργία, με την υπ’ αριθμ. 9280/196/1-4-2013 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και λόγω του γεγονότος ότι συμπίπτει με την Μεγάλη Τετάρτη, η αργία μεταφέρεται για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2013.Κατά συνέπεια, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, ενώ η Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.Από την αργία της Τρίτης του Πάσχα, εξαιρούνται μόνο οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους (1/25).Σε ότι αφορά την ασφαλιστική κάλυψη, οι υπάλληλοι των καταστημάτων που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, θα ασφαλισθούν για 25 ημερομίσθια, όπως συνήθως ισχύει για κάθε μήνα, είτε εργασθούν, είτε όχι.Η Συνομοσπονδία γνωστοποίησε στις Ομοσπονδίες και στους Εμπορικούς Συλλόγους την σχετική Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να μπορέσουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι να καταρτίσουν άμεσα τα κατά τόπους εορταστικά ωράριά τους».

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,με αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιοχής Δήμου Μετσόβου

Στο κτήριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Εγνατίας στο Μικρό Περιστέρι, συναντήθηκε  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή του βουλευτή Χρήστου Μαντά, με αιρετούς αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους της περιοχής του Δήμου Μετσόβου. Η συνάντηση , που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είχε στόχο την ενημέρωση από πλευράς των αιρετών εκπροσώπων των κατοίκων, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και την ανάπτυξη από πλευράς του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ανάδειξη σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τόσο του οξυμένου προβλήματος των κατολισθήσεων στο Μέτσοβο και Ανήλιο, όσο και του αιτήματος των κατοίκων της Μηλιάς για την μείωση του ΦΠΑ στα ξύλινα είδη και στην ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων τους στην περιοχή Αττικής.Οι αυτοδιοικητικοί, εκλεγμένοι εκπρόσωποι, εστίασαν τα προβλήματα:
1.Στην αδυναμία τους να καταβάλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ, μετά την κατάργηση του ορίου των 5000 κατοίκων, βάσει του οποίου ασφαλίζονταν μόνο στον ΟΓΑ, μέχρι πριν από 2 χρόνια.
2.Στο αίτημά τους, για την κατασκευή κόμβων εισόδου-εξόδου στο Μεγάλο Περιστέρι και στη θέση Πριόνια Μηλιάς Μετσόβου.
3.Στην συντελεσθείσα καταστροφή του οδικού δικτύου του Δήμου από τις φετινές συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις και στην έλλειψη οδηγών για την αποκατάστασή του, όπως και στην αντίστοιχη έλλειψη οδηγού απορριμματοφόρου για την περισυλλογή των σκουπιδιών.
4.Στην έλλειψη Γεωπόνου –Κτηνιάτρου και στην αποδόμηση της Υπηρεσίας Γενετικού Ελέγχου, σε μια περιοχή όπου η κτηνοτροφία είναι η κυριότερη και σημαντικότερη ενασχόληση των κατοίκων ,με πολλές μάλιστα οργανωμένες κτηνοτροφικές μονάδες.
5.Στο καίριο πλήγμα που δέχτηκαν οι κάτοικοι τόσο σε οικογενειακό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο από την εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
6. Στην μη απόδοση του Δάσους Κοπάνων, παρ ότι έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση υπέρ του Δήμου Μετσόβου, και τέλος
Στον τρόπο λειτουργίας των λατομείων της περιοχής Μικρού Περιστερίου, έτσι ώστε να λειτουργούν προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας, όχι μόνο όσο αφορά στα ανταποδοτικά τέλη αλλά και στην μείωση της ανεργίας.Ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής είναι για το ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικός για την ανασυγκρότηση της χώρας, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και ότι ήδη έχει αναδείξει με ερώτηση το θέμα του πετρελαίου στη Βουλή και όσο αφορά στα υπόλοιπα ζητήματα θα τα αναδείξει τόσο σε Κοινοβουλευτικό, όσο και σε Τοπικό επίπεδο, με όλες τους τις δυνάμεις, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών της Υπαίθρου ,αυτών που κράτησαν τη χώρα όρθια σε δύσκολους καιρούς.

Στη βουλή το θέμα της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων,από τον Μιχάλη Κασσή

Ερώτηση προς του Υπουργούς Ανάπτυξης, Αντ/κότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών αναφορικά με την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής, στην οποία αναφέρει τα εξής:"Κύριοι Υπουργοί,Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και τους πολίτες έχει δημιουργήσει φαινόμενα παρασιτικών λειτουργιών και εκμετάλλευσης των οικονομικών προβλημάτων των νοικοκυριών .Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει πως, τη στιγμή που η αγορά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και πολλές επιχειρήσεις κλείνουν, τα μοναδικά καταστήματα που ξεφυτρώνουν σαν τα «μανιτάρια» είναι τα ενεχυροδανειστήρια ή όπως διαφημίζονται «αγορές χρυσού».Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόδειξη της πολύ δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά νοικοκυριά και επιτήδειοι τους καλούν να «ξεπουλήσουν» περιουσιακά τους στοιχεία, τα χρυσαφικά τους και ότι πολύτιμό ή οικογενειακό κειμήλιο έχουν , προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.Σχετικές εκθέσεις του Συνηγόρου του Καταναλωτή μιλούν για επιβάρυνση των πολιτών σε ποσοστό έως και 150%!!!!... επί του ποσού που δανείζονται από ενεχυροδανειστήρια και μάλιστα τη στιγμή που το ανώτατο ποσό που τους δίδεται ως «δάνειο» δεν ξεπερνά το 50% της αξίας του ενέχυρου που δίδεται.Επίσης, οι άδειες των καταστημάτων αυτών δίδονται μέσω της Αστυνομίας και το νομικό πλαίσιο που τις διέπει είναι αρκετά νεφελώδες ενώ έχουν υπάρξει πάρα πολλές περιπτώσεις παράνομα λειτουργούντων καταστημάτων ενεχυροδανεισμού.Τέλος , τα καταστήματα αυτά δεν υπόκεινται στους περιορισμούς που υπάρχουν για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και ως εκ τούτου λειτουργούν σχεδόν ανεξέλεγκτα σε σχέση με τα επιτόκια και τις επιβαρύνσεις που ζητούν από τους πολίτες.Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το Τμήμα Θεσμικού Πλαισίου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της Τ.τ.Ε, μιλά για την ανάγκη ανάκλησης των αδειών των εν λόγω επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι πλέον το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πολιτών που χάνουν πολύ μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία για πολύ μικρά ποσά καθώς γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης εξαιτίας των άμεσων αναγκών ρευστότητας που έχουν.Είναι απαραίτητο να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες που θα εξυγιαίνουν τον χώρο αυτό και θα σταματήσουν τα φαινόμενα «μαύρης αγοράς» και εκμετάλλευσης των πολιτών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Προτίθεστε να προχωρήσετε στη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων και να προχωρήσετε σε έλεγχο του τρόπου λειτουργίας των υφισταμένων;
Προτίθεστε να εντάξετε το συγκεκριμένο κλάδο στους ελέγχους του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και τους περιορισμούς που ισχύουν σε αυτό υπό την εποπτεία της ΤτΕ;"

ΜΕΤΣΟΒΟ:Έδωσε ελπίδα στους ακρίτες το 12ο Οδοιπορικό Υγείας

Με στόχο τον κάθε ασθενή, τον κάθε κάτοικο της Ελλάδας, σε όσο δύσβατο μέρος κι αν βρίσκεται, ολοκληρώθηκε το 12ο Ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας για την υγειονομική στήριξη των παραμεθόριων περιοχών, που πραγματοποιήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στα ακριτικά χωριά της Καστοριάς, της Φλώρινας και τα χωριά της Ηπείρου, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου και Καρδιάς Στέφανου Φούσα.Μετά την Κόνιτσα και τα Γιάννενα, σειρά είχαν τα ορεινά χωριά του Μετσόβου, για τη διάδοση της ιατρικής αλληλεγγύης και της φροντίδας του πολίτη μέσα από την πρόληψη.Όλοι γνωρίζουμε, ότι η υγεία αποτελεί ύψιστο ανθρώπινο αγαθό και ότι η πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες είναι στοιχειώδες δικαίωμα του καθενός.Δυστυχώς όμως για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, τίποτα από αυτά δεν θεωρείται δεδομένο, αφού η πρόσβαση τους σε γιατρό, νοσοκομείο ή φάρμακο τις περισσότερες φορές καθίσταται αδύνατη, ενώ η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τους περισσότερους στο να μην απευθύνονται στις Δομές Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Αυτό το κενό, ήρθε να καλύψει το Οδοιπορικό Υγείας, το οποίο έκανε «στάση» το Σαββατοκύριακο στο Ανήλιο, τη Μηλιά και τη Χρυσοβίτσα, όπου οι κάτοικοι των χωριών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση των νοσημάτων, αλλά πάνω από όλα για την έννοια της αλληλεγγύης, η οποία σύμφωνα με τον κ. Φούσα είναι πιο αναγκαία από ποτέ στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Ανακοίνωση της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία

Το Σάββατο 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στους Αγίους Σαράντα η προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου με ημερήσια διάταξη θέματα σχετικά με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.Πριν από τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία το Προεδρείο της Οργάνωσης, το οποίο και διαμόρφωσε την σχετική τελική πρόταση που παρουσιάστηκε προς έγκριση στο Γενικό Συμβούλιο.Κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλης Μπολάνος ενημέρωσε λεπτομερώς τα μέλη με τη μέχρι τώρα δράση και κινήσεις της Ομόνοιας με στόχο την ενότητα και τη μεγιστοποίηση των δυνάμεων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Ο κ. Μπολάνος διάβασε ενώπιον του ΓΣ και την τελευταία επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του κόμματος ΕΕΕΜ (ΜEGA), στην οποία και παραθέτει τις προτάσεις της Ομόνοιας: κοινό ψηφοδέλτιο των δυο φορέων υπό τη σημαία του ΚΕΑΔ και δεύτερη θέση σε κάθε περιφέρεια, συναπόφαση μετά τις εκλογές για τη βελτίωση των θέσεων και της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί στα θέματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και εφόσον είναι επιθυμητό από την πλευρά του ΕΕΕΜ (ΜEGA), συγχώνευση των οργανωτικών δομών των δυο φορέων.Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ έκανε γενικά λόγο για τις προεκλογικές εξελίξεις και ισορροπίες στην κεντρική πολιτική σκηνή και ενημέρωσε λεπτομερειακά για τις μέχρι τώρα κινήσεις του ΚΕΑΔ καθώς και τις πιθανές συμμαχίες και σενάρια καθόδου στις εκλογές της 23ης Ιουνίου.Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστάσεις, το γενικότερο κλίμα και τις προσδοκίες για την εξεύρεση μιας λύσης ενότητας και μεγιστοποίησης της ψήφου, το Γενικό Συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε το τελικό κείμενο προτάσεων του Προεδρείου:
-Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο Ομόνοιας και ΚΕΑΔ να συναποφασίσουν σχετικά με τις συμμαχίες και την κατάρτιση της λίστας υποψηφίων,
-Εάν το ΕΕΕΜ (ΜEGA) απαντήσει θετικά στην πρόταση της Ομόνοιας, η δεύτερη θέση σε όλες τις περιφέρεις θα ανήκει στο τελευταίο,
-Ορίζονται οι συντονιστικές επιτροπές, την ευθύνη του συντονισμού έχουν οι υποψήφιοι από κοινού με τους έπαρχους και σε άμεση συνεργασία με τα κατά τόπους μέλη του Γενικού Συμβουλίου,
Η απόφαση για τις συνεργασίες είναι καθαρά προεκλογική και όχι μετεκλογική.