Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Έρχεται Σαββατοκύριακο με 2 καιρικά πρόσωπα

Την Κυριακή η ομπρέλα θα είναι απαραίτητη , ενώ και τα χιόνια δεν θα είναι και λίγα!


Έρχεται Σαββατοκύριακο  με 2 καιρικά πρόσωπα, ποντάρουμε στο Σάββατο για εξορμήσεις, γιατί την Κυριακή η ομπρέλα θα είναι απαραίτητη , ενώ και τα χιόνια δεν θα είναι και λίγα! Δείτε πότε χαλάει ο καιρός και που θα χιονίσει στο δελτίο του metar.gr που ακολουθεί!
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ "ΗΠΕΙΡΟΣ"

Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Φίλιππας Φίλος, απαντώντας σε σχετικά θέματα που είχε θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας,κατά την διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίουαναφέρθηκε εκτενώς στην αποκατάσταση της χωματερής στη Δουρούτη. Όπως τόνισε, μετά από την εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε με την Περιφέρεια Ηπείρου, συμφωνήθηκε πλήρως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ένταξη του συμπληρωματικού υποέργου.Σχετικά με τη διαχείριση της λυματολάσπης, βρίσκεται σε εξέλιξη, από τη ΔΕΥΑΙ, ο διαγωνισμός για την ανάθεση του σχετικού έργου.Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ετέθη επίσης το θέμα με την οικονομική διαφορά που έχει εντοπιστεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η διαφορά βρίσκεται μεταξύ της ταμειακής υπηρεσίας και του λογιστηρίου κι ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Από τις αρχές Μαρτίου κλήθηκαν οι ορκωτοί λογιστές ενώ παράλληλα συγκροτήθηκε επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να εντοπιστεί που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. «Δεν θέλω ούτε να εικάζω, ούτε να κατηγορώ κανέναν. Πιστεύουμε ότι εντός των ημερών η υπόθεση θα έχει ξεκαθαρίσει κι αν προκύψουν οποιεσδήποτε ευθύνες αυτές θα αποδοθούν» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Διήμερη εκπαίδευση διοργανώνει το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου

Διήμερη εκπαίδευση διοργανώνει το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, στο «ΑθηνάΤεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» στα Ιωάννινα, 6-7 Απριλίου 2013, στο ξενοδοχείο Du Lac.Το «ΑθηνάΤεστΔιάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» κατασκευάστηκε και σταθμίστηκε στη χώρα μας το 1999. Το 2011, κυκλοφόρησε η αναθεωρημένη έκδοση του ΑθηνάΤεστ,μετά από επαναστάθμιση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα μάθησης και εκπαίδευσης, από τον Ομότιμο καθηγητή Ψυχολογίας Ι. Ν. Παρασκευόπουλο και την Ψυχολόγο Π. Ι. Παρασκευοπούλου. Το «ΑθηνάΤεστ» είναι ένα πολυθεματικό διαγνωστικό εργαλείο ενδοατομικής αξιολόγησης, που δίνει μια αναλυτική εικόνα της παρούσας κατάστασης του παιδιού σε καίριους τομείς της ανάπτυξης και εντοπίζει συγκεκριμένες περιοχές που είναι ελλειμματικές.Καλύπτει πρωτίστως παιδιά ηλικίας 5 έως και 9 ετών (δηλαδή νηπιαγωγείου, Α΄, Β΄, Γ΄ & Δ΄ δημοτικού), αλλά μπορεί να χορηγηθεί και σε μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία παρουσιάζουν σοβαρές μαθησιακές ανεπάρκειες.Το ΑθηνάΤεστ έχει κατακευαστεί για να χορηγείται από ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαίδευση και μάθηση του παιδιού προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφόσον έχουν παρακολουθήσει το Ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία των εξεταστικών αποτελεσμάτων του τεστ και έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη Βεβαίωση Επάρκειας.Το Ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για την απόκτηση της Βεβαίωσης Επάρκειας του «ΑθηνάΤεστ» θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 6 και 7 Απριλίου από την ομάδα του καθηγητή Ιωάννη Ν. Παρασκευόπουλου.

Τη στήριξη των πολιτών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ζήτησε ο δήμαρχος

Τη στήριξη των πολιτών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης το οποίο ξεκινά ζήτησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η τοποθέτηση κάδων, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ολοκληρώνεται και στις αρχές της εβδομάδας θα ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια. «Πρόκειται για το πρώτο, ουσιαστικό έργο που υλοποιείται στην πόλη. Ζητούμε τη συμπαράσταση των συνδημοτών μας και τη στήριξή του στην πράξη. Το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα ανακύκλωσης με το μεγάλο έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, θα καλύψει την έκταση ολόκληρου του Δήμου» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας έκανε γνωστό ότι σήμερα Παρασκευή, δόθηκε από την Διαχειριστική Αρχή, η έγκριση των όρων δημοπράτησης του μεγάλου προγράμματος, το οποίο έχει συνολικό προυπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Το πρόγραμμα αυτό πέρα από την ανακύκλωση περιλαμβάνει και το τμήμα της κομποστοποίησης.

Με το βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» διακρίθηκε στα «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» η ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. , ξεχώρισε για 2η συνεχή χρονιά στα βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και διακρίθηκε για τις επιδόσεις της στον επιχειρηματικό και κοινωνικό στίβο κατά το 2012. Μετά το βραβείο καλύτερης βιομηχανίας «Περιφέρεια Ηπείρου» το οποίο απέσπασε κατά την περσινή χρονιά, τιμήθηκε φέτος με το βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».Σύμφωνα με την Επιτροπή Αξιολόγησης η ΒΙΚΟΣ Α.Ε.:
-Απασχολεί 270 εργαζόμενους, σε 3 υπερσύγχρονα εργοστάσια, με καθετοποιημένη παραγωγή, στην ακριτική Ήπειρο
-Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ιδιωτικής ετικέτας σε νερό και αναψυκτικά στην Ελλάδα, με δυνατότητα εμφιάλωσης 200.000 φιαλών ανά ώρα
-Η καμπάνια Εθελοντικής Αιμοδοσίας: «Δίνουμε Αίμα, Δίνουμε Ελπίδα», αποτελεί διαρκή πράξη αλληλεγγύης προς την κοινωνία
-Οι χορηγίες και δωρεές σε συλλόγους, αθλητικά σωματεία και οργανώσεις, στηρίζουν έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες στην Ήπειρο και σε ολόκληρη τη χώρα και αποδεικνύουν την Εταιρική Κοινωνική της Ευθύνη
Το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της ΒΙΚΟΣ Α.Ε., κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς ο οποίος δήλωσε: «Ως οικογενειακή επιχείρηση πρώτιστο μέλημά μας είναι να παρέχουμε καθημερινώς άριστο και ποιοτικό προϊόν με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή. Μέσα από αυτή τη φιλοσοφία της επιχείρησής μας, προέκυψε η ανάγκη να στηρίξουμε έμπρακτα την ιδέα και τις αξίες του εθελοντισμού και να την επικοινωνήσουμε σε όλους. Γι’ αυτό επιλέξαμε την Εθελοντική Αιμοδοσία, γιατί μέσα από αυτήν όχι απλά δίνεις αλλά παίρνεις…»

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΟΝΙΤΣΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.00 ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ

Σας καλούμε να ενισχύσετε την τοπική μας ομάδα ανδρών στον πολύ δύσκολο εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την πολύ δυνατή και μεγάλο φαβορί για άνοδο στη Γ’ Εθνική ομάδα της Βόνιτσας τη Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 16.00 στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, για τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Τ.Π στο ΤΕΙ Ηπείρου

Στο ΤΕΙ Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού – Τεχνικών Εργαστηρίων Α.Τ.Ε.Ι. Ελλάδας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Απριλίου 2013 στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Ηπείρου στους Κωστακιούς Άρτας. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί. Θα συμμετέχουν μέλη των συλλόγων από όλα τα ΤΕΙ της χώρας και θα συζητήσουν εκπαιδευτικά θέματα και ζητήματα που αφορούν την ειδικότητά τους.Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας αναφέρουμε περιληπτικά το έργο που επιτελούν τα μέλη Ε.Τ.Π.Τα μέλη του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού (Ε.Τ.Π.) παρέχουν σημαντικό έργο υποδομής στη λειτουργία των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, προσφέροντας εξειδικευμένες τεχνικές υπηρεσίες για την αρτιότερη εκτέλεση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και εφαρμοσμένου έργου του κάθε Ιδρύματος.
Εργάζονται αποκλειστικά στους χώρους των εργαστηρίων και των κλινικών και είναι υπεύθυνοι για την καλή λειτουργία και τον προγραμματισμό της συντήρησης και της επισκευής του εργαστηριακού εξοπλισμού.Είναι αρμόδιοι για την εκτέλεση των εργαστηριακών, φροντιστηριακών και πρακτικών ασκήσεων, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του κάθε τμήματος.
· Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού – Τεχνικών Εργαστηρίων Α.Τ.Ε.Ι. Ελλάδας είναι ο Νεκτάριος Σταυρόπουλος, Ε.Τ.Π. του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά.
· Πρόεδρος του Συλλόγου Ε.Τ.Π. του ΤΕΙ Ηπείρου είναι η Ευαγγελία Γκούβα, ΤΕ Ιχθυολόγος στο τμήμα Ιχθυοκομίας – Αλιείας του παραρτήματος Ηγουμενίτσας.

Δήλωση του Πρόεδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Νάκου στο άρθρο με τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- Στα όριά της η Αναστάσιος Χατζής, διευκρινίζει ότι :«Η δωρεά οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις έχουν μειωθεί κατά 50% το πρώτο τρίμηνο του 2013, γεγονός που κατά την εκτίμηση του ΕΟΜ, βάσει στοιχείων, οφείλεται πρωτίστως στη μείωση των δυνατοτήτων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας να νοσηλεύουν τους βαρέως πάσχοντες (συνήθως από αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια ή κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), λόγω μείωσης του ιατρονοσηλευτικού τους προσωπικού και ως εκ τούτου των διαθέσιμων κλινών. Αυτό συνδέεται άμεσα με τις δυνατότητες αξιοποίησης δυνητικών δοτών οργάνων, αφού για να γίνει κάποιος δότης οργάνων, θα πρέπει να «καταλήξει», ενώ νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μ.Ε.Θ. Η έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ δεν επιτρέπει πλέον σε πολλούς βαρέως πάσχοντες – δυνητικούς δότες, ούτε καν να φτάσουν στη ΜΕΘ και καταλήγουν σε άλλες κλινικές των νοσοκομείων, όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα των διαδικασιών δωρεάς (διασωλήνωση, ηλεκτρονική παρακολούθηση κλπ.). Για το λόγο αυτό μάλιστα έχει ελαττωθεί κατά 60% ο αριθμός των δυνητικών δοτών που αναφέρονται στον Οργανισμό από τις ΜΕΘ. ΤΟ α’ τρίμηνο του 2012 αναφέρθηκαν στον ΕΟΜ 57 εγκεφαλικού θάνατοι, εκ των οποίων οι 19 έγιναν δότες, ενώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013 αναφέρθηκαν μόλις 23 εγκεφαλικοί θάνατοι, εκ των οποίων αξιοποιήθηκαν οι 8 ως δότες οργάνων.Από την παρούσα κατάσταση επιβεβαιώνεται και από τα Ελληνικά δεδομένα, η διεθνής παραδοχή ότι η Δωρεά Οργάνων και η Μεταμόσχευση αποτελεί δείκτη / καθρέφτη της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του κάθε συστήματος υγείας. Η μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών νοσηλείας στις ΜΕΘ, που αναφέρει ο κ. Νάκος στις δηλώσεις τους, οδηγεί και στη μείωση των προσφερόμενων οργάνων προς μεταμόσχευση. Μάλιστα αρκετά συχνά μας αναφέρεται από τους ιατρούς των ΜΕΘ ότι τους είναι αδιανόητο να προτείνουν τη Δωρεά Οργάνων σε οικογένειες εγκεφαλικά νεκρών, όταν η νοσηλεία τους δεν ήταν δυνατό να είναι η ενδεδειγμένη και συγκεκριμένα όταν καθυστέρησαν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ. Δεν είναι λίγες οι φορές, που η πρόταση της Δωρεάς εξαγριώνει τους συγγενείς και αποδέκτες της γενικότερης δυσαρέσκειας για τη νοσηλεία γίνονται οι ίδιοι οι ιατροί που προτείνουν τη δωρεά.Ο ΕΟΜ από τη πλευρά του επισημαίνει το πρόβλημα προς το Υπουργείο και τις αρμόδιες αρχές, στοχεύοντας στην εξομάλυνση της κατάστασης πρωτίστως προς όφελος των νοσηλευόμενων ασθενών αλλά και προς όφελος των όσων μαρτυρικά αναμένουν για μεταμόσχευση οργάνων».Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει η μείωση του προσωπικού», που αναρτήθηκε στη σελίδα του ιστολογίου σας στις 2 Απριλίου 2013, o Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, κ.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για άδειες ταξί στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, νέας άδειας Επιβατικού Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτου ή για μετατροπή υφισταμένης σε άλλο τύπο, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την 31η Μαΐου 2013 και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσδιορίζουν την έδρα ή τις έδρες για τις οποίες ζητείται άδεια, το είδος άδειας (ή αδειών) και τον αριθμό τους ανά έδρα. Μετά την υποβολή των αιτήσεων θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθορισμός του μέγιστου αριθμού αδειών κυκλοφορίας ανά έδρα και εφόσον προκύπτει για κάποια από αυτές κενός αριθμός, θα συνεχίζεται η διαδικασία. Σε διαφορετική περίπτωση επιτρέπεται μόνο η μετατροπή, με αίτηση των ιδιοκτητών τους, άδειας ΕΔΧ ταξί σε άδεια ΕΙΔΜΙΣΘ ή και το αντίστροφο, εφόσον τέτοιες άδειες δεν υφίστανται ή ο αριθμός τους υπολείπεται του αναλογούντος στην έδρα αριθμού αδειών. Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα χορηγούνται από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

ΑΡΤΑ: Διαπλάτυνση πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης

Στο Δήμο της Άρτας ξεκίνησαν οι εργασίες διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων του οδικού άξονα Αμβρακίας-Τζαβέλλα-Πύρρου με στόχο την ευχερέστερη κίνηση των πεζών και την αποφυγή παράνομων σταθμεύσεων. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Πολιτική συνάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ

Το μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ, κ Χρήστος Παπαστεργίου, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της πολιτικής συνάντησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα, την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:00 πμ, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Αντζέλικα Παλλάς.Θέμα της συνάντησης είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση του κινήματος και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

ΑΡΤΑ: Έργα ύδρευσης στην οδό Κομμένου

Ξεκίνησε από τη Δ.Ε.Υ.Α. η υλοποίηση του υποέργου «Έργα ύδρευσης στην περιοχή ανάπλασης του Τριγώνου» το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αποτελεί τμήμα της συνολικής παρέμβασης που θα γίνει στην περιοχή, με την παράλληλη εκτέλεση από το Δήμο Αρταίων, του έργου «Βελτίωση υποδομών στην περιοχή ανάπλασης του Τριγώνου» στο οποίο προβλέπεται και η κατεδάφιση της κερκίδας κατάντη της οδού Κομμένου. Το έργο που εκτελείται από τη Δ.Ε.Υ.Α. προβλέπει την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης στην οδό Κομμένου έως το μοναστήρι της Κάτω Παναγιάς. Η Δ.Ε.Υ.Α. ζητά την προσοχή των διερχόμενων πεζών και οδηγών, οι οποίοι οφείλουν να σέβονται και να ακολουθούν τις πινακίδες σήμανσης χρησιμοποιώντας για τη διέλευσή τους την οδό Κατσιμήτρου καθώς και τους παραδρόμους της περιοχής.

Πως αποχαιρέτησε ο Κώστας Γκορτζής, τον φίλο του Νίκο Παππά στη σελίδα του στο Facebook


Ο Κώστας Γκορτζής που ήταν μαζί με τον Νίκο Παππά στην όμορφη περιπέτεια του αντιτορπιλικού «Βέλους» τον αποχαιρέτησε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook με αυτό το μήνυμα:"Αναχώρηση Κυβερνήτου!Καλό σου ταξίδι Καπετάνιε!"Καλό Ταξίδι σε έναν πραγματικό αγωνιστή της Δημοκρατίας.Έναν άνθρωπο που όχι απλά αντιστάθηκε στη χούντα αλλά και στις σειρήνες της μεταπολίτευσης όταν άλλοι με πρόταγμα τον αντιδικτατορικό τους αγώνα θέλησαν να λάβουν θέσεις και αξιώματα.Ο Νίκος Παππάς είχε κατ' επανάληψη αρνηθεί να λάβει μέρος σε κομματικούς σχηματισμούς και είχε αρνηθεί κυβερνητικά αξιώματα γιατί,όπως έλεγε δεν ήθελε «να λάβει κομματικά χαρακτηριστικά μια προσπάθεια που αποσκοπούσε μόνο στην επαναφορά της Δημοκρατίας για όλους τους Έλληνες». Η μοναδική φορά που ο Νίκος Παππάς έλαβε κυβερνητικό αξίωμα ήταν στην κυβέρνηση Ζολώτα της οποίας διατέλεσε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας από τις 23 Νοεμβρίου του 1989 μέχρι τις 11 Απριλίου του 1990.Καλό ταξίδι Ναύαρχε!

ΑΡΤΑ:Και με δικαστική απόφαση νόμιμος ο «Amvrakia Fm»

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Άρτας, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 4 Απριλίου 2013, απάλλαξε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Άρτας «Amvrakia Fm 91.9» και τον Πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ Χρήστο Γιώτη, από την κατηγορία της παράνομης εκπομπής, μετά από την έκδοση απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με το άρθρο 53 παρ. 1 του Ν. 2778/1999 οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που λειτουργούσαν κατά την 1η Νοεμβρίου 1999 θεωρούνται ως νομίμως λειτουργούντες. Έτσι το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Άρτας, ιδιοκτησίας της εταιρίας με την επωνυμία «ΑΡΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ (Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ)» λειτουργεί νομίμως στο Νομό Άρτας. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την επιστροφή του εξοπλισμού του «Amvrakia Fm» ο οποίος είχε κατασχεθεί στις 7 Σεπτεμβρίου του 2011. Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Αρτινός δικηγόρος Βασίλειος Τσίρκας.

"Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες" στα Γιάννενα


Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, τα μέλη και οι φίλοι της πρωτοβουλίας πολιτών Ιωαννίνων "Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες" θα προχωρήσουν σε διανομή ποιοτικών και φτηνών ελληνικών προϊόντων.Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε από σήμερα:
1) Τηλεφωνικά στο 26510-71230 τις ώρες 9:00-14:00 ή (προτείνεται η ηλεκτρονική υποβολή)
2) Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση παραγγελίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας: πατήστε εδώ για φόρμα παραγγελίας
Τιμές και προϊόντα
Η ποιότητα όλων των προϊόντων έχει διασφαλιστεί με υπογραφή συμφωνητικού από όλους τους παραγωγούς καθώς και με την υποβολή όλων των απαραίτητων νόμιμων πιστοποιητικών.Ελαιόλαδο: Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο φετινής παραγωγής (2012-2013) από το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, σε συσκευασία μεταλλικού δοχείου χωρητικότητας 5Lt στην τιμή των 16 ευρώ.
Ρύζι από Μονοκλησσιά Σερρών σε συσκευασίες 3-5 κιλών :
α) καρολίνα 1 ευρώ το κιλό, 
β) νυχάκι 0,90 λεπτά το κιλό,
γ) κίτρινο 1 ευρώ το κιλό, και
δ) καστανό 0,90 ευρώ το κιλό 
Αλεύρι από Τύρναβο σε συσκευασίες 10 κιλών:
α) για όλες τις χρήσεις 0,58 λεπτά το κιλό,
β) σκληρό ( για χωριάτικο ψωμί ) 0.62 λεπτά το κιλό
γ) ολικής 0,70 το κιλό και
δ) καλαμποκάλευρο 0,70 λεπτά το κιλό
Ελιές Καλαμών
Μεσαίου μεγέθους 3,5¤ το κιλό (χύμα σε σακουλάκι)
Μεσαίου μεγέθους συσκευασίας πλαστικού δοχείου
1,0 Kg στην τιμή των 3,00¤ το δοχείο σε άλμη , ξίδι και ελαιόλαδο
(καθαρό βάρος 0,650kg)
Ελιές 'Αμφισσας
Πράσινες ελιές 'Αμφισσας, Συσκευασία: Δοχείο πλαστικό, Καθ. Βάρος 2.300γρ. σε αλάτι, νερό, ξύδι και ελαιόλαδο, και η τιμή ανέρχεται στα 6 ευρώ το δοχείο.
Θρούμπες (ζαρωμένες) 'Αμφισσας, Συσκευασία: πλαστική σακούλα μη αεροστεγή (λόγω μη ολοκλήρωσης της ζύμωσης) σε ξύδι, ελαιόλαδο και ρίγανη με δυνατότητα επιλογής βάρους και η τιμή ανέρχεται στα 3 ευρώ το κιλό.
Μαύρες ελιές 'Αμφισσας, Συσκευασία: Δοχείο πλαστικό, Καθ. Βάρος 2.300γρ. σε αλάτι, νερό, ξύδι και ελαιόλαδο, για να είναι έτοιμες για κατανάλωση και η τιμή ανέρχεται στα 7 ευρώ το δοχείο.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΩΛΗΣΗΣ:
Οι τιμές είναι τελικές για όλα τα προϊόντα (περιλαμβάνουν ΦΠΑ).Κατά την πώληση θα εκδίδονται οι υποχρεωτικές από τον νόμο αποδείξεις εκτός αν πρόκειται για αγρότες ειδικού καθεστώτος για τους οποίους ο νόμος επιτρέπει την διάθεση των προϊόντων επί αυτοκινήτου χωρίς την έκδοση οποιουδήποτε παραστατικού.Οι παραγωγοί θα διαθέτουν κατά την πώληση όλα τα απαραίτητα νόμιμα πιστοποιητικά για την ποιότητα του προϊόντος και την νομιμότητα της μεταφοράς και πώλησης.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ζητά Περιβαλλοντολόγο


Περιβαλλοντολόγο, υποψήφιο Διδάκτορα σε συναφές αντικείμενο με τα εσωτερικά ύδατα και εμπειρία σε προγράμματα διαχείρισης νερού προκειμένου να εργαστεί σε Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζητά η Επιτροπή Ερευνών στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (WAS4D)», του προγράμματος ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τη συγχρηματοδότηση εθνικών πόρων Ελλάδας και Ιταλίας. Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα πρέπει να κατατίθενται μέχρι τις 12 Απριλίλου 2013.

Έκλεψαν κολυμπήθρα από εκκλησία στο Λύγγο Ιωαννίνων!!!

Καταγγέλθηκε το πρωί, στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, ότι άγνωστοι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 29-03-2013 έως το πρωί της 04-04-2013, εισήλθαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λύγγο Ιωαννίνων και αφαίρεσαν τέσσερα (4) μπρούτζινα μανουάλια και μία κολυμπήθρα.

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας

Την ερχόμενη Δευτέρα 8-4-2013 και ώρα 8:30μμ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας.Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Περιφερειακή οδός και Αυξεντίου) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε 23 συνολικά θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Υπεγράφη η σύμβαση για το αποχετευτικό Πεδινής

Την σύμβαση για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της Πεδινής υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας.Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 5,4 εκατομμύρια ευρώ και θα καλύψει τις ανάγκες του οικισμού της Πεδινής, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.Με βάση τα τεχνικά στοιχεία το αποχετευτικό δίκτυο που θα κατασκευαστεί θα έχει συνολικό μήκος 19.950 μέτρα.Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος πρόκειται για μία ακόμη παρέμβαση στον τομέα της αποχέτευσης που συμπληρώνει τον κατάλογο ανάλογων έργων που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται σε όλο το Δήμο, ειδικά όμως σε περιοχές με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, όπως είναι οι παραλίμνιες.Εν τω μεταξύ από την ΔΕΥΑΙ κατατέθηκε πρόταση για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και στο μέτρο «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιβαλλοντικών κινδύνων» η οποία αφορά σε επείγοντα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Ιωαννιτών με συνολικό προϋπολογισμό 6,3 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα η αλλαγή σκυτάλης στην διοίκηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Την Παρασκευή το απόγευμα στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΛΗΓ Α.Ε.Μοναδικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης είναι ο ορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr , διευθύνων σύμβουλος αλλά και πρόεδρος στο νέο ΔΣ, θα αναλάβει ο κ. Διαμάντης Βασίλης, Μηχανολόγος - Μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σουλίου.Ο νέος πρόεδρος κ. Διαμάντης αμέσως μετά την Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, στις 17.30, το νέο ΔΣ θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη.Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα, το νέο ΔΣ θα απαρτίζεται από τους εξής:
Από τη ΝΔ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Πρόεδρος και Δ.Σ.)
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΗΣ
ΜΗΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Ή ΛΩΛΗΣ ΗΛΙΑΣ (Με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του πρώτου)
Από το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΧΟΣ ΑΛΕΚΟΣ (Αντιπρόεδρος)
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΗΣ
Από την ΔΗΜΑΡ
ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας:
ΤΣΑΤΣΑΣ ΧΑΡΗΣ
Εκπρόσωπος των Ναυτεργατών
ΤΑΚΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΟΛΗΓ
ΧΑΜΟΓΕΩΡΓΟΥ ΦΑΙΗ

Τα Γιάννινα σχεδόν αποκλεισμένα από αέρος…

Χωρίς πρωινή πτήση αδύνατη η αυθημερόν μετακίνηση από και προς Αθήνα και μάλιστα με πανάκριβο εισιτήριο


Βίους εκ διαμέτρου… αντίθετους διανύουν Αεροδρόμιο Ιωαννίνων και Ακτίου, πάνω στα οποία στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η ανάπτυξη της Ηπείρου, κυρίως η τουριστική.Σε μια περίοδο που η περιοχή μας επιχειρεί να μπει δυναμικά και για τα καλά στον διεθνή τουριστικό χάρτη, η πορεία του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, που είναι το μεγαλύτερο στην Ήπειρο, είναι αντιστρόφως ανάλογη από τις προσδοκίες όλων.Τα έργα έχουν ξεπεράσει στις δυσκολίες και στο «σταμάτα ξεκίνα» ακόμη και το ιστορικό γεφύρι της Άρτας (!), το μέλλον τους είναι αβέβαιο, ενώ ο πρόσφατος αποκλεισμός του από τις λίστες των υπό ιδιωτικοποίηση αερολιμένων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, τοπικών φορέων, αλλά και πολιτών.Παράλληλα, η «έμμεση» υποβάθμισή του το πλήττει ακόμη περισσότερο. Η μοναδική εταιρία που εκτελεί πτήσεις κοστολογεί πολύ ακριβά τα εισιτήρια, τα οποία είναι απλησίαστα, ενώ η απουσία πρωινής πτήσης απαγορεύει την μετακίνηση από και προς την πρωτεύουσα αυθημερόν. Απαιτείται λοιπόν, άμεσα όλοι οι αρμόδιοι να κάνουν (επιτέλους) τις κατάλληλες κινήσεις για να καταστεί και πάλι ελκυστικό το Αεροδρόμιο.

Συστηματική ανάπτυξη…
Την ίδια ώρα, το Αεροδρόμιο του Ακτίου συνεχίζει να προσελκύει όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρίες, ελληνικές και ξένες, αφού ως «αιχμή του δόρατος» προβάλλει ο τουρισμός, τόσο των παραλίων της Ηπείρου, όσο και της Λευκάδας. Μάλιστα, από την 1η Απριλίου μια νέα εταιρία ξεκίνησε πτήσεις από το Αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στην Πρέβεζα, η Κρητική Sky Express, η οποία θα συνδέει την Ηπειρωτική πόλη με Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κύθηρα, Ηράκλειο Κρήτης και Σητεία, δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό τουριστικό ρεύμα εσωτερικού τουρισμού (αναλυτικά το πρόγραμμα των πτήσεων στη συνέχεια).

Μονοδιάστατη…
Δυστυχώς όμως, δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία ανάπτυξη της Ηπείρου έτσι, μονοδιάστατα δηλαδή.
Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα έπρεπε να πρωτοστατεί, αλλά ακόμη οι αρμόδιοι ψάχνουν χρήματα για να ολοκληρωθούν τα έργα (είναι ενταγμένα στο προβληματικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), το περιβόητο ILS, το σύστημα ενόργανης προσγείωσης δηλαδή, ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί και η ανάπτυξη, αν και αρχικά φαινόταν ότι θα έρθει για τον αερολιμένα «Βασιλεύς Πύρρος», τελικά έχει χαθεί κάπου πάνω από αυτόν!

Μόνο το ILS
«Σαφώς και δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη έτσι, με ένα αεροδρόμιο που δεν έχει κάποιες βασικές λειτουργίες, όπως η ενόργανη προσγείωση. Κανείς πιλότος δεν θα πάρει ρίσκο, όταν ο καιρός είναι άσχημος» σημειώνουν συμπολίτες.Και διερωτούνται: «Αλήθεια, γιατί δεν γίνεται μια προσπάθεια ώστε να προμηθευτεί το Αεροδρόμιο μόνο το ILS, ώστε σιγά- σιγά να ξεκινήσουν πτήσεις;». Να σημειωθεί, πως κάποια από τα έργα έχουν ολοκληρωθεί, όπως η νέα πίστα στάθμευσης, καθώς και ο συνδετήριος άξονας αυτής, με την κύρια πίστα. Έτσι, το αεροδρόμιο μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς πτήσεις και μάλιστα να σταθμεύουν αρκετά αεροσκάφη ταυτόχρονα σε αυτό. «Προς τι λοιπόν η κωλυσιεργία στην προμήθεια του συστήματος τυφλής προσγείωσης;» διερωτούνται συμπολίτες.
Είναι δεδομένο λοιπόν, πως το συγκεκριμένο διάστημα που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμο για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Και για αυτό πρέπει άμεσα όλοι, τόσο οι τοπικοί φορείς και κυρίως ο Γιαννιώτης αναπλ. Υπουργός Υποδομών κ. Σταύρος Καλογιάννης να μεριμνήσουν, για την προμήθεια έστω των βασικών οργάνων και τη διευθέτηση κάποιων λεπτομερειών, που θα καταστήσουν και με τη βούλα διεθνές το Αεροδρόμιο.

Η επίσκεψη Μαντά…
Στο μεταξύ, την ευκαιρία να δει από κοντά την πορεία των έργων είχε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον βουλευτή της περιοχής Χρήστο Μαντά. Η αντιπροσωπεία (Άρης Σπέγγος, Δημήτρης Σιώρος, Γιάννης Παξιμαδάκης) συναντήθηκε με τον Αερολιμενάρχη κ. Μητσιμάρη και την Υπεύθυνη Ασφαλείας και Γραφείου Αερολιμενικού Ελέγχου κ. Σκαμνέλου.
Σε ότι αφορά την πορεία των εκτελούμενων έργων αναφέρθηκε η ολοκλήρωση της νέας πίστας, η πιθανή ολοκλήρωση του νέου Πύργου Ελέγχου και του αμαξοστασίου μέχρι το τέλος του έτους, ενώ το τοπίο σε σχέση με την ανέγερση του νέου κτηρίου του αερολιμένα παραμένει ακόμη θολό. Οι Υπεύθυνοι του Αεροδρομίου τόνισαν, ότι αυτό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης και ασφαλείας και με την ολοκλήρωση των έργων και την εγκατάσταση του απαραίτητου, για την ενίσχυση της ασφάλειας αλλά και για την πραγματοποίηση των πτήσεων υπό δυσχερείς καιρικές συνθήκες, συστήματος αεροβοηθημάτων αυτόματης προσγείωσης (ILS), θα επέλθει περαιτέρω αναβάθμισή του.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Πωλούσε νοθευμένο μέλι!!!

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Νομού Θεσπρωτίας, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Πέμπτη 04.04.2013, κατέσχεσε από πλανόδιο μικροπωλητή, στερούμενου αδείας, 29 κιλά μέλι, εκ των οποίων όπως έδειξε η χημική ανάλυση, το 95% ήταν νοθευμένο.Εφίσταται η προσοχή των Δημοτών-καταναλωτών.Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η τόνωση της τοπικής αγοράς είναι σημαντική όσο ποτέ, εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ενώ θα αποφευχθούν και οι κίνδυνοι που προκύπτουν από αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα.

Εκδήλωση για την παράδοση της σημαίας στην ΕΗΜ

Τη μία και μοναδική σημαία που έχει διασωθεί από την ημέρα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και αποτελεί ένα σπουδαίο ιστορικό κειμήλιο παρέδωσε ο Δήμαρχος στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών.Τη σημαία δώρισε στην ΕΗΜ προ πολλών ετών η Μαρούλα Καζαντζή- Δόνου. Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, η σημαία είχε δοθεί στο Δήμο προκειμένου να εκτεθεί μαζί με άλλα ενθύμια. Ο Δήμος μερίμνησε για τη συντήρηση και την πλήρη αποκατάστασή της η οποία έγινε στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και με την ολοκλήρωση της έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο την παρέδωσε στην ΕΗΜ.Η εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν λιτή αλλά συγκινητική. Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος απένειμε στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και το αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί από τον Κυριάκο Ρόκο.«Η σημαία αποτελεί ένα μοναδικό κειμήλιο. Παραδίδεται στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών η οποία στο εξής θα επιμεληθεί την παρουσία της. Είναι ένα σημαντικό ενθύμιο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, το οποίο παραδίδεται στις επόμενες γενιές» σημείωσε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών ευχαρίστησε το Δήμο για τη συντήρηση της σημαίας όπως και για την απονομή του μεταλλίου. «Η ΕΗΜ αποτελεί ένα πνευματικό κεφάλαιο για τον τόπο μας και η συνεργασία της με το δήμο θεωρείται αυτονόητη» σημείωσε ο κ. Βλάχος ο οποίος με τη σειρά του παρέδωσε στον Δήμαρχος δύο επετειακές εκδόσεις με ιστορικά ντοκουμέντα από την απελευθέρωση της πόλης.

Θανατηφόρο Τροχαίο στην Πρέβεζα

Χθες  αργά το βράδυ, στo 21ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων (στο ύψος του Λούρου), Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 69χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο με οδηγό 71χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Από τη Δευτέρα 8 Απριλίου οι αιτήσεις των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για επίδομα ανεργίας

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για την καταβολή βοηθήματος ανεργίας σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένους, ασφαλισμένους στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και από τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάζονται αυτοπροσώπως στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) για να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις.Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, δικαιούχοι του παρόντος βοηθήματος ανεργίας είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, εφόσον διέκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1 Ιανουαρίου 2012 και εφεξής. Οι προϋποθέσεις είναι: Η πραγματοποίηση σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον τριών ετών συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος και η καταβολή της ειδικής εισφοράς, ενώ θα πρέπει το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ¤ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης, να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 ¤. Επίσης ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από την 01.01.2012 και εφεξής, για τρεις τουλάχιστον μήνες πριν την λήψη του βοηθήματος να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του, ή άλλου φορέα, μετά την διακοπή επαγγέλματος και να μην έχει υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση, να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιο του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε, σε σύζυγο ή πρόσωπο α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας, να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές αιτία προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται και να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα. Η διάρκεια καταβολής του βοηθήματος εξαρτάται από το συνολικό αριθμό των ετών ασφάλισης στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα με ελάχιστο χρονικό διάστημα καταβολής τους τρεις μήνες και ανώτατο τους εννέα. Το ύψος του χορηγούμενου ποσού ανέρχεται σε 360,00ΕΥΡΩ μηνιαίως για το προβλεπόμενο διάστημα καταβολής. Λεπτομέρειες για τους όρους και προϋποθέσεις καταβολής του βοηθήματος καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στη σχετική εγκύκλιο η οποία έχει αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.

Θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης

Θεωρώντας ως άμεση και επιβεβλημένη την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας και κρίνοντας ότι περαιτέρω καθυστέρηση στη δημιουργία πλαισίου προστασίας μπορεί να επιφέρει βλάβες στο οικοσύστημα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων γνωμοδότησε θετικά επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που εκπόνησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος.Το Δημοτικό Συμβούλιο καταθέτει μία σειρά προτάσεων και παρατηρήσεων κρίνοντας ότι στην περιοχή μελέτης πρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά το ευαίσθητο οικοσύστημα της λίμνης, οι περιοχές προστασίας οικοτόπων με το πολεοδομικό και οικιστικό συγκρότημα της πόλης, τους αγροτικούς οικισμούς, τις περιοχές παραγωγικών δραστηριοτήτων και το ελεύθερο γεωργικό τοπίο.Οι βασικές παρατηρήσεις που κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι ακόλουθες:
-Διατήρηση της ζώνης υψηλής παραγωγικότητας χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτή κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και κατοικίες.
-Εκπόνηση Ειδικής Πολεοδομικής Μελέτης για την περιοχή του Μάτσικα.
-Διατήρηση της ζώνης τουρισμού και αναψυχής στην παραλίμνιο με τους όρους που προβλέπεται από τη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου.
-Δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στην παραλίμνιο περιοχή Ανατολής- Κατσικάς, στο σχεδιασμό της οποίας ο Δήμος θα έχει καθοριστικό ρόλο καθώς το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης αποτελεί ιδιοκτησία του.
Η υπηρεσιακή εισήγηση η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά παρατηρήσεις επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος έγινε από την Γενική Διευθύντρια του Δήμου Μάτα Κουμπούρη. Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου Παντελής Κολόκας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και κάτοικοι από τις παραλίμνιες περιοχές.Παράλληλα από τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη να οριστεί με σαφή επιστημονικά κριτήρια το υψόμετρο της λίμνης ενώ έγινε σαφές ότι με τη θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση όσων προβλέπονται στις υφιστάμενες Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου ή σε ρυθμίσεις που έχουν απορρέουν από άλλα Προεδρικά Διατάγματα.

Στην περιοχή Μετσόβου 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό!

Ενημερωτικές ιατρικές εκδηλώσεις σε Ανήλιο, Μηλιά, Χρυσοβίτσα


Την ευκαιρία να ενημερωθούν από …πρώτο χέρι για ασθένειες, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η οστεοπόρωση, καθώς και για τους παράγοντες που ενδέχεται να οδηγήσουν στο έμφραγμα του μυοκαρδίου, όπως η παχυσαρκία, θα έχουν το Σαββατοκύριακο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μετσόβου.Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - ενημέρωση στο Ανήλιο, στις 7:30 το απόγευμα στη Μηλιά και την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11 το πρωί στη Χρυσοβίτσα.Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και μια σειρά άλλων φορέων θα πραγματοποιήσουν τις τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που στόχο θα έχουν την ενημέρωση, αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα υγείας. Παράλληλα, θα παραδοθούν 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που συλλέχτηκαν κατά τη δράση «όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».

Στην περιφέρεια…
Ένας εκ των πρωτεργατών του έργου αυτού (οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει πριν λίγες εβδομάδες από την Κόνιτσα), είναι ο Γιαννιώτης Καρδιολόγος και Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας.Μιλώντας χθες στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος», σημείωσε ότι ευρύτερος στόχος των προσπαθειών που γίνονται είναι να έρθει το κέντρο πιο κοντά στην περιφέρεια. «Οι κάτοικοι στις ακριτικές περιοχές δεν πρέπει να αισθάνονται απομονωμένοι. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα αναπτύξουμε δυο κυρίως θέματα. Την αλληλεγγύη και την πρόληψη των ιατρικών νοσημάτων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φούσας, ο οποίος για χρόνια είναι Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του «Τζάνειου» Νοσοκομείου στον Πειραιά.Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στη φάση που βρίσκεται τώρα η χώρα, με την κρίση να κλονίζει συθέμελα την κοινωνία «πρέπει όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Δεν κοστίζει αυτό».Τέλος, να σημειωθεί πως εκτός του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και Αθηνών, καθώς και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (νεοεκλεγείς Πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Φούσας), συνεργαζόμενοι φορείς στις εκδηλώσεις του Μετσόβου είναι ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο ΣΚΑΙ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου & Καρδιάς, ο Δήμος Μετσόβου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας.

Αίτημα της Περιφέρειας για έγκριση κονδυλίων αντιμετώπισης των καταστροφών

Μεγαλύτερες από τις αρχικά εκτιμώμενες είναι τελικά οι ζημίες που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες, ακίνητα και οδικά δίκτυα από τις παρατεταμένες νεροποντές, τους σφοδρούς ανέμους και τις συχνές χαλαζοπτώσεις του χειμώνα.Για την αντιμετώπιση των ζημιών- επιπλέον των κονδυλίων που έχουν εγκριθεί μέχρι τώρα- εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ και ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υποβάλλει εμπεριστατωμένο αίτημα χρηματοδότησης προς το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται πλέον στο οδικό δίκτυο καθώς σε κάποια σημεία των ορεινών ζωνών του Μετσόβου, του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων συνεχίζονται, ακόμη και σήμερα, οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις. Στις περιοχές αυτές εξαιτίας των κατολισθήσεων έχουν εμφανίσει ρωγμές και αρκετά σπίτια.Σοβαρές είναι οι ζημίες και στο Νομό Πρέβεζας ο οποίος πέραν των σφοδρών καταιγίδων επλήγη αλλεπάλληλα από έντονες χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Να σημειωθεί ότι η Εθνική Οδός Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας παραμένει κλειστή στο ύψος της Λυγιάς και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριο.

Η φετινή προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές

Δημοσιοποιήκε η εγκύκλιος διαταγή του υπουργού Εθνικής Αμυνας για την προκήρυξη στρατιωτικών σχολών 2013, η οποία αφορά το Διαγωνισμό Επιλογής σπουδαστών-τριών για την εισαγωγή και κατάταξη τους στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων, (ΣΙ), Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) καθώς και στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΥΔ). Ο αριθμός των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανακοινωθεί μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των υπουργείων Εθνικής Αμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών. Δεν προκηρύσσονται θέσεις για τη Σχολή Ραδιοναυτίλων(ΣΙΡ) της Πολεμικής Αεροπορίας. Όλοι οι υποψήφιοι -ες για τα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ,που μετέχουν στις εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,Πολιτισμού και Αθλητισμού για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει επιπλέον να έχουν κριθεί κατάλληλοι σε ιδιαίτερες εξετάσεις «Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)» (ψυχομετρικές, υγειονομικές,αθλητικές) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.Όπως τονίζεται στην προκήρυξη στρατιωτικών σχολών 2013 , όσοι -ες έχουν τα απαραίτητα προσόντα που περιγράφονται στην προκήρυξη και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις Προκαταρκτικές εξετάσεις για μια ή περισσότερες Σχολές, πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές στο Μηχανογραφικό Δελτίο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφετέρου να υποβάλουν με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι 23 Απριλίου 2013 (ευανάγνωστη ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας, δημοσίας ή ιδιωτικής) και μια πλήρη σειρά δικαιολογητικών. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Έλληνες -ίδες του Εξωτερικού υποβάλλουν το αργότερο μέχρι 8 Ιουλίου 2013, με την ίδια διαδικασία τα δικαιολογητικά τους.

Υπάλληλος ρεσεψιόν, Μάγειρας Α' και Σερβιτόρος a la carte ζητούνται από ξενοδοχείο στην ΠάργαΤο Salvator Hotel Villas & Spa στην Πάργα, επιθυμεί να προσλάβει για την σαιζόν 2013,προσωπικό ξενοδοχείου και πιο συγκεκριμένα Υπάλληλο Νρεσεψιόν, Μάγειρα Α΄ και Σερβιτόρο a la carte . Για τη θέση του υπάλλήλου υποδοχής ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει σχετική εμπειρία σε ανάλογη θέση εργασίας και να μπορεί να εργαστει στις σχετική θέση εργασίας, με κυλιόμενα ωράρια εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες του ξενοδοχείου. Θα πρέπει επίσης να διαθέτει 2-3 χρόνια επαγγελματική εμπειρία σε ανάλογη θέση σε ξενοδοχείο τεσσάρων ή πέντε αστέρων,άριστη γνώση Αγγλικών (επιθυμητή η γνώση δεύτερης γλώσσας), άριστες ικανότητες στην επικοινωνία και στην οργάνωση, υπευθυνότητα και συνέπεια, εξοικείωση στη χρήση Η/Υ. Για τη θέση του Μάγειρα Α' ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο τουριστικής σχολής, τουλάχιστον 5ετής εμπειρία σε θέση Α’ Μάγειρα, προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 χρόνια στην θέση του Sous Chef, ικανότητα στην διοίκηση, επικοινωνία και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Για τη θέση του Σερβιτόρου a ala carte ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένης Τουριστικής σχολής, εμπειρία τουλάχιστον 3ετών σε ξενοδοχεία 4* η 5* σε a la carte εστιατόρια, απαραίτητη η γνώση της Αγγλικής Γλώσσας και επιθυμητή η γνώση 2ης ξένης γλώσσας. Επίσης θα πρέπει να διαθέτει επαγγελματική παρουσία και ευχάριστη προσωπικότητα, ομαδικό πνεύμα εργασίας με επικοινωνιακές ικανότητες, άριστη γνώση Η/Υ όσον αφορά Windows, Excel, γνώση Εστιατοριακής τέχνης, γνώσεις οινολογίας, πολύ καλή γνώση χειρισμού POS (MICROS). Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται ναεπικοινωνούν με την επιχείρηση κάνοντας κλικ ΕΔΩ

ΑΡΤΑ: Σπείρα διαρρηκτών ξαφρίζει σπίτια κάθε βράδυ!

Οργή και θυμός στα χωριά του κάμπου της Άρτας όπου τους τελευταίους μήνες σπείρα διαρρηκτών εισβάλλει τα βράδια σε σπίτια κατοίκων ξαφρίζοντας ότι βρίσκει μπροστά της: χρήματα, κοσμήματα ακόμη και ρούχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν βραδιές που καταγράφηκαν πάνω από 20 διαρρήξεις σε διαφορετικές κοινότητες ενώ κάποιες φορές πολίτες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους προκλητικούς διαρρήκτες.Η κατάσταση λόγω των αλλεπάλληλων κρουσμάτων είναι εξαιρετικά τεταμένη και πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής που δηλώνουν αποφασισμένοι για όλα, κοιμούνται με το όπλο παρά πόδας. Σε ορισμένα χωριά έχουν οργανωθεί ομάδες περιφρούρησης με άτομα που περιπολούν όλο το βράδυ ενώ σε κάποια άλλα έχουν προσλάβει ιδιωτική Αστυνομία. Από την πλευρά της η Αστυνομία που φέρεται να έχει εντοπίσει και ταυτοποιήσει μέλη της σπείρας, τις τελευταίες ημέρες έχει πυκνώσει τους ελέγχους στην περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το Επιµελητήριο Θεσπρωτίας στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Επιµελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νοµού µας, αποφάσισε να συµµετάσχει στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που θα πραγµατοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 16-19 Μαΐου, µε δικό του περίπτερο, έκτασης 16 τ.µ.Τα µέλη του Επιµελητηρίου Θεσπρωτίας που ασχολούνται µε τον Τουριστικό Κλάδο, και ειδικά των Τουριστικών Καταλυµάτων, προβάλλονται ήδη µέσω του Τουριστικού Οδηγού Θεσπρωτίας που έχει εκδώσει το Επιµελητήριο, έντυπα και ηλεκτρονικά.Παρόλα αυτά, αν κάποιο µέλος του Επιµελητηρίου Θεσπρωτίας ή επιχείρηση του νοµού µας, που δραστηριοποιείται στον Τουριστικό Κλάδο, επιθυµεί:
α) να διανεµηθούν έντυπα προβολής της επιχείρησής τους κατά την ανωτέρω δράση µας,καλούνται να τα προσκοµίσουν στο Επιµελητήριο Θεσπρωτίας (Κυρά Βασιλικής 13,Ηγουµενίτσα) συσκευασµένα κατάλληλα σε κιβώτιο, µε φυλλάδιο κολληµένο σε µία εξωτερική επιφάνεια, και στο πάνω µέρος αναγραφή των στοιχείων της επιχείρησης, έως την ∆ευτέρα 13 Μαΐου 2013 και ώρα 13:00
β) να συµµετάσχουν οι ίδιοι στη δράση για να προβάλουν την επιχείρηση τους, µπορούν να φιλοξενηθούν στο περίπτερο του Επιµελητηρίου, δηλώνοντας τη συµµετοχή τους εγγράφως ,ηλεκτρονικά ή µε fax (26650-29489) έως την ∆ευτέρα 13 Μαΐου 2013 και ώρα 13:00. (Οι δαπάνες διατροφής, διαµονής και µετακίνησης των συµµετεχόντων θα βαρύνουν τους ιδίους).

Δωρεάν τρόφιμα και από το Δήμο Πάργας!!!

Τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορους πολίτες ανακοίνωσε ο Δήμος Πάργας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Δημαρχείο Πάργας και Καναλακίου. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών είναι από τις 8 Απριλίου έως και τις 30 Μαΐου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Νέα σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα ασφαλτικά

Σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα θα επιχειρηθεί να δοθεί λύση στην εγκατάσταση της μονάδας πετρελαιοειδών κι ασφαλτικών στη Θεσπρωτία. Τη σύσκεψη έχει καλέσει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης και αναμένεται να παραβρεθούν ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινοςκαι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πρόσληψη δύο ατόμων στο Δήμο Άρτας


Ο Δήμος Αρταίων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας σε τοπικό επίπεδο στον Άξονα Προτεραιότητας 07» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Δήμου Αρταίων που εδρεύει στην Άρτα, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, δύο ατόμων με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα:
1 Θέση ΠΕ/ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ:
ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
1. Πτυχίο ή δίπλωμα Κοινωνικής Εργασίας ή Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή
Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
2. Άδεια άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικής Εργασίας ή Κοινωνικού Λειτουργού. 
3. Εξειδικευμένη εμπειρία ενός (1) τουλάχιστον έτους στην παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ή/και συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας. 
4. Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α' ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα) 
1. Πτυχίο ή δίπλωμα Κοινωνικής Εργασίας ή Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή
Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
2. Άδεια άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικής Εργασίας ή Κοινωνικού Λειτουργού. 
3. Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
1. Πτυχίο ή δίπλωμα Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.
2. Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου.
3. Εξειδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους στην παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ή/και συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας.
4. Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α' ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα) 
1. Πτυχίο ή δίπλωμα Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.
2. Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. 
3. Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
1 Θέση ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ:
ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
1. Πτυχίο ή δίπλωμα Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.
2. Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου.
3. Εξειδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους στην παροχή

Τοποθέτηση Μιχ.Κασσή για υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κασσής, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απρίλιου με αντικείμενο την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για «Μέτρα ανακούφισης της Λαϊκής οικογένειας» , έλαβε το λόγο και τόνισε τα εξής:«Από τον Οκτώβριο του 2012, όταν συζητήθηκε αντίστοιχη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, είχα ζητήσει στην ομιλία μου, την άμεση προώθηση, από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ρυθμίσεων που θα τροποποιούν τον υφιστάμενο Νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που είχε ψηφίσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Τότε, η ηγεσία του Υπουργείου, είχε δηλώσει πως άμεσα θα προχωρήσει σε σχετικές ρυθμίσεις καθώς είχε σε εξέλιξη το διάλογο με τις Τράπεζες.Έχουν περάσει 6 μήνες και ακόμη δεν έχουμε καμία εξέλιξη.Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί χιλιάδες οικογένειες στη χώρα μας οι οποίες , λόγο της μείωσης ή της έλλειψης εισοδήματος , δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορούν να υπαχθούν στον υφιστάμενο Νόμο ή απαιτείτε μεγάλο χρονικό διάστημα για την ένταξή τους στις σχετικές προβλέψεις.Δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο την λήψη μέτρων που θα απαλύνουν τις δυσκολίες των πολιτών.Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει άμεσα να φέρει τις σχετικές ρυθμίσεις στη Βουλή , όπως έχει δεσμευθεί, προκείμενου και οι πολίτες να διευκολυνθούν αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις να σταματήσουν να λαϊκίζουν με ανεφάρμοστες προτάσεις».

200.000€ για την αποκατάσταση των ζημιών στα Τζουμέρκα

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.Η πίστωση των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ αφορά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες καιρικές συνθήκες, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου, όπως στην Πλατανούσα, στο Μιχαλίτσι και στα Πράμαντα.Το ποσό θα διατεθεί από τους πόρους της ΤΕΟ Α.Ε. και η εκταμίευσή του θα είναι άμεση. Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου ορίζεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και Προϊσταμένη Αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο αυτού.

Ηλεκτρολόγο πτυχιούχο μηχανικό (ΤΕΙ), με έδρα τα Ιωάννινα ζητά η Nestlé Waters Direct Ελλάς


Η Nestlé Waters Direct Ελλάς, (μέλος του μεγαλύτερου πολυεθνικού ομίλου τροφίμων στον κόσμο) θα προσλάβει Ηλεκτρολόγο πτυχιούχο μηχανικό (ΤΕΙ), με έδρα τα Ιωάννινα.Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν πτυχίο Ανωτέρας ή Ανωτάτης σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, τουλάχιστον τριετή εμπειρία στην συντήρηση, σε περιβάλλον βιομηχανίας, γνώσεις προγραμματισμού PLC θα θεωρηθούν επιπλέον προσόν, γνώσεις Αγγλικών,γνώσεις χειρισμού Η/Υ και πνεύμα συνεργασίας εντός ομάδας. Η Εταιρία προσφέρει άριστο περιβάλλον εργασίας, προοπτικές εξέλιξης και ανταγωνιστικές Αποδοχές. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν Βιογραφικά Σημειώματα στον αριθμό fax 26510-82125, υπ’όψιν κου Σιώζου Κων/νου (με την ένδειξη «Elec_F»)

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από το Δήμο Άρτας


Από το Γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, κυρίας Β. Βασιλάκη-Μητρογιώργου, ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας-Δημόσιας Υγείας- Πολιτικών Ισότητας των φύλων σύμφωνα με την αριθμ. 279/23460/2013 (ΦΕΚ 414Τεύχος Β΄) ΚΥΑ , καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας τελικών δικαιούχων και φορέων εκπροσώπησης τους ,του προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε., προτίθεται να λάβει μέρος στο Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους της χώρας για το έτος 2013.Οι ενδιαφερόμενοι μόνιμοι κάτοικοι των Δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Αρταίων (ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ- ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ) παρακαλούνται όπως προσέλθουν στα ΚΕΠ της περιοχής τους ,για τις αιτήσεις τους.Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Άρτας θα απευθύνονται στο Δήμο Αρταίων -Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας με την Αστυνομική τους Ταυτότητα , και το ΑΦΜ τους.Η κατάθεση των αιτήσεων αρχίζει από 8-4-2013 έως και 15-5-2013.Πληροφορίες: Παζάρα Ολυμπία Τηλέφωνο:2681362239 Μάρκου Άννα : 2681362240

Αναφορά Μιχάλη Κασσή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,για τους αμπελουργούς της Ζίτσας


Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ , κ.Μιχάλης Κασσής, με αφορμή επιστολή του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας.Στην επιστολή του ο Αμπελουργικός σύλλογος διαμαρτύρεται για την κατάργηση του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων και του Περιφερειακού Εργαστηρίου Γεωργικών Εφαρμογών και Ανάλυσης Λιπασμάτων Ιωαννίνων, ως αυτόνομες διοικητικές μονάδες.Η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες στην τεχνική στήριξη των παραγωγών της περιοχής και τον έλεγχο ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, καθώς οι μονάδες αυτές αποτελούν τις μοναδικές υπηρεσίες υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα στην Ήπειρο συνολικά.

Αποφάσεις για οδικά έργα στην Ήπειρο


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, μεταξύ άλλων, αποφάσισε για:
1.. Τη διενέργεια διαγωνισμού για το έργο «Αποκατάσταση Εθνικής Οδού Άρτας – Τρικάλων στη θέση Κλειστό και περιοχή Αθαμανίου», προϋπολογισμού € 57.000,00 με ΦΠΑ.
3. Την ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, θέση Λυγιά», προϋπολογισμού € 73.000,00. 
4. Την προμήθεια λευκού και κίτρινου αλκυδικού χρώματος και υαλοσφαιριδίων (σφαιριδίων αντανάκλασης) για τη διαγράμμιση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού δαπάνης € 60.000,00 πλέον ΦΠΑ.

Εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και το Δήμο Τρικάλων, σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση «Το Καγκελάρι», ένα από τα μεγαλύτερα έθιμα της Ηπείρου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 και ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι από την Ήπειρο.

2.300 πρόσθετες θέσεις για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε προσφορά πρόσθετου αριθμού παρεχομένων θέσεων σε τρία προπτυχιακά και εννέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Ε.Α.Π. για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Έτσι αποφάσισε την προκήρυξη 2.300 πρόσθετων θέσεων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 κατά σειρά στα Προπτυχιακά: Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (500 θέσεις), Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (300 θέσεις) και Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (200 θέσεις) και στα Μεταπτυχιακά: Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) (150 θέσεις), Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (250 θέσεις), Διοίκηση Μονάδων Υγείας (125 θέσεις), Τραπεζική (125 θέσεις), Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (100 θέσεις), Διασφάλιση Ποιότητας (100 θέσεις),Διαχείριση Τεχνικών Έργων (100 θέσεις), Διαχείριση Αποβλήτων (100 θέσεις) και Σπουδές στην Εκπαίδευση (250 θέσεις). Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από τις 13 Απριλίου 2013 έως τις 7 Μαΐου 2013. Η πρόσκληση για την υποβολή των αιτήσεων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. την ερχόμενη εβδομάδα. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στα γραφεία του Ε.Α.Π. στη Πάτρα, Πάροδος Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (κτίριο Διοίκησης). Οι υποψήφιοι για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική εμπειρία. Οι υποψήφιοι για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική εμπειρία μετά τη λήψη του πτυχίου.

ΑΡΤΑ: Ημερίδα του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου


To Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου στο πλαίσιο της πράξης «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Ηπείρου», συνδιοργανώνει με το Επιμελητήριο Άρτας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό προβατοτρόφων αναπαραγωγής προβάτων φυλής Φριζάρτα και την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου ημερίδα με τίτλο: «Ημέρα Ζωικής Παραγωγής στην Άρτα» σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου του 2013 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, στην Άρτα. Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν επίκαιρα θέματα και προτάσεις καινοτομίας για όλο το φάσμα της κτηνοτροφικής παραγωγής, ενώ θα διεξαχθούν ειδικά σεμινάρια για τους φοιτητές του Τμήματος, τους επιστήμονες του Γεωτεχνικού κλάδου και παραγωγούς την Παρασκευή το πρωί στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής στους Κωστακιούς Άρτας και το Σάββατο 6-4-2013 σε προβατοτροφική μονάδα της περιοχής και στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής στους Κωστακιούς Άρτας.

Έφυγε από τη ζωή ο ναύαρχος Νίκος Παππάς!

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παππάς. Ο κυβερνήτης του θρυλικού "Βέλους" , του Κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού, άφησε τη τελευταία του πνοή ,στο σπίτι του.Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ναυτικό Νοσοκομείο, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η Pepsico ζητά Merchandiser για Ιωάννινα, 'Αρτα και ΘεσπρωτίαΟ όμιλος PEPSICO ο οποίος στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την TASTY FOODS, στον τομέα παραγωγής και πώλησης Snacks & την PepsiCo–HBH στα μη αλκοολούχα ποτά, ζητά να καλύψει τη θέση Merchandiser για την τοποθέτηση των προϊόντων της στα Super Market των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας. Τα προσόντα που ζητούνται είναι: απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο Ανώτερης εκπαίδευσης, ανεπτυγμένη ικανότητα επικοινωνίας & διαπραγμάτευσης, εργατικότητα, συνέπεια, επαγγελματισμό, δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου και για του άντρες υποψηφίους εκπληρωμένες οι στρατιωτικές υποχρεώσεις. Με μόνιμη κατοικία τα Ιωάννινα προσφέρεται: Δυναμικό και προκλητικό περιβάλλον εργασίας, ελκυστικό πακέτο αποδοχών και κινήτρων, δυνατότητες εξέλιξης και ανάπτυξης, αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο της εταιρίας. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν πλήρες βιογραφικό σημείωμα, με την ένδειξη SALIOAN0313, στο φαξ: 2310 649505 ή ταχυδρομικά στην ακόλουθη διεύθυνση:TASTY FOODS ΑΒΓΕ, Ιατρού Γωγούση &Τριποτάμου 2, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ΤΚ 56430, Τηλεφωνικό κέντρο: 2310 649500, Υπόψη: H.R. με την ένδειξη SALIOAN0313.

Στο Μέτσοβο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας ανδρών Γ' κατηγορίας

Από τις 19 έως τις 22 Απριλίου, θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Γ' κατηγορίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Μετσόβου . Η διοργάνωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας(ΕΟΠ) θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 17:00 και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 15¨00.

Νοσοκομείο Χατζηκώστα: «Υποσχέσεις» για καταβολές εντός του Απριλίου των αποζημιώσεων Α τριμήνου του 2012 στο μη Ιατρικό προσωπικό

Στην αναμονή το σχέδιο ΚΥΑ τροποποίησης του οργανισμού του-Στον αέρα η στελέχωση του Πολυδύναμου Κέντρου


Στα ερωτήματα που είχε υποβάλει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάςπροσπάθησε να απαντήσει ο Υπουργός ΥγείαςΑνδρέας Λυκουρέντζος δίνοντας μόνο υποσχέσεις όσον αφορά στην καταβολή των αποζημιώσεων Α τριμήνου 2012 του μη Ιατρικού προσωπικού, τις οποίες υπόσχεται να καταβάλει εντός του Απριλίου. Δεν απαντά όμως για τις περικοπές των δεδουλευμένων αποζημιώσεων βιοχημικών και φαρμακοποιών από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2012.Ούτε γνωρίζει(;) ότι τόσο το Ιατρικό όσο και το μη Ιατρικό προσωπικό δεν έχει πληρωθεί εφημερίες-αργίες από τον Δεκέμβριο του 2012 και υπερβάσεις από τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Ταυτόχρονα:
-Παραπέμπει σε υπό έκδοση σχέδιο ΚΥΑ την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου, χωρίς όμως να δεσμεύεται για την αποδοχή των προτάσεών του, σε ότι αφορά σε αριθμό κλινών και στην επαναφορά «ξεχασμένων» κλινικών και τμημάτων.
-Σχετικά με τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολισμού και Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών, ουδεμία απάντηση προκύπτει για τον τρόπο λειτουργίας του, το επόμενο στάδιο, τον αναλυτικό οργανισμό, την στελέχωσή του και την έναρξη της λειτουργίας του, παραπέμποντας στην 6η ΥΠΕ η οποία καλείται να απαντήσει από τον Ιούνιο του 2011.
-Σε ότι αφορά στην αντικατάσταση των παλαιωμένων ακτινολογικών μηχανημάτων του Νοσοκομείου , παραπέμπει στην αίτηση κατά προτεραιότητα στα προγράμματα ΕΣΠΑ 2007-13, αίτημα όμως το οποίο έχει απορριφθεί και απορούμε για την « άγνοια» από πλευράς Υπουργείου ,η οποία επεκτείνεται και στη μη ένταξη τους, λογω μη ύπαρξης ανάλογου προγράμματος,στο επόμενο ΕΣΠΑ 2013-2020.

To λάδι της χρονιάς για περίπου 70 οικογένειες της Πρέβεζας εξασφάλισε η εταιρία ΑΛΤΙΣ

To λάδι της χρονιάς για περίπου 70 οικογένειες της Πρέβεζας εξασφάλισε η εταιρία ΑΛΤΙΣ σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας.Το λάδι θα διατεθεί σε άνεργους, τρίτεκνους, μονογονεικές οικογένειες και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και βρίσκεται ήδη στα γραφεία της πρόνοιας.Η επιλογή θα γίνει μέσω των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο και σε άτομα που δεν διαθέτουν αγροτικό εισόδημα.Οι οικογένειες θα λάβουν 20 κιβώτια των 5 λίτρων ενώ οι υπηρεσίες της Πρόνοιας κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε οι διαδικασίες για την προμήθεια του λαδιού να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Ζητούνται Συνεργάτες-Επιχειρηματίες για πρατήρια της AVIN στα Γιάννενα

Με απαιτούμενο κεφάλαιο: €20.000-€40.000

Η Klüh Human Resources A.E.Π.Α. μέλος του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου εταιρειών Klüh Service Management GmbH, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού. Το δίκτυο των Ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων της AVIN αναπτύσσεται και ζητεί Συνεργάτες-Επιχειρηματίες για τη διαχείρισή τους στα Ιωάννινα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν εμπειρία σε πωλήσεις ή εξυπηρέτηση πελατών και βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επιπλέον επιθυμητά προσόντα θα θεωρηθούν ο Τίτλος Σπουδών, η Γνώση Αγγλικών και η εμπειρία σε διαχείριση ανθρώπινοθ δυναμικού. Όσοι διαθέτουν όρεξη αλλά και χρήμα (€20.000-€40.000) να στείλουν άμεσα το βιογραφικό τους σημείωμα αναφέροντας οπωσδήποτε στο θέμα τον κωδικό θέσης, φωτογραφία απαραίτητη, μέσω fax στον αριθμό 2118008866 ή στη διεύθυνση: Klüh Human Resources Ελλάς Α.Ε.Π.Α.,Περικλέους 32 & Παπανικολή 62, Χαλάνδρι 15232. Τηλ. Επικοινωνίας: 2107472010.