Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα, επί της οδού Αγίων Αποστόλων στην Ηγουμενίτσα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 22χρονη, ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε με σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε δεύτερο σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα.Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 22χρονης, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Περιοδεία Τ. Κουίκ στα Γιάννενα, Θεσπρωτία, Κέρκυρα

Τριήμερη περιοδεία στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας πραγματοποιεί από σήμερα το απόγευμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.Έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του με αυτοδιοικητικούς φορείς, επιμελητήρια, συλλόγους και προεδρεία εργαζομένων τόσο σε επιχειρήσεις του δημοσίου συμφέροντος, όσο και με καταρρέουσες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.Ο Τέρενς Κουίκ θα έχει συνεργασία με τους Πολιτευτές και τα μέλη των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών εν’ όψει του ιστορικού Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών στην Ελλάδα

O κ. Νίκος Γκατζογιάννης , συγγραφέας και επίτιμος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα για να συμμετάσχει στο εορτασμό της 100ής επετείου από την απελευθέρωση της Ηπείρου από τους Οθωμανούς στις 21 Φεβρουαρίου. Μετά τον εορτασμό, μετέβη στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα.Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Daniel Smith παρέθεσε στην κατοικία του δείπνο προς τιμήν του συγγραφέα, στις 1 Μαρτίου, στο οποίο παρέστησαν ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και αρκετοί φίλοι του κ. Γκατζογιάννη. Στην ως άνω φωτογραφία απεικονίζονται από αριστερά προς τα δεξιά η κα. Χριστίνα Μίχαλου, ο κ. Γκατζογιάννης, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, ο παραγωγός του Hollywood κ. Stratton Leopold, η σύζυγός του Μαίρη, η σύζυγος του Πρέσβη κα. Diane Smith και ο Πρέσβης κ. Smith. Ο Πρέσβης και η σύζυγός του είναι μεγάλοι θαυμαστές των λογοτεχνικών έργων του κ. Γκατζογιάννη, και επισκέφτηκαν ακόμα και το πατρικό του χωριό Λια, στην Ήπειρο, το προηγούμενο καλοκαίρι.Μία ακόμη θαυμάστρια του συγγραφέα είναι η Πρέσβης της Ουγγαρίας κα. Eszter Sandorfi, η οποία παρέθεσε, στην κατοικία της στο Ψυχικό, δείπνο προς τιμήν του συγγραφέα στις 3 Μαρτίου. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν οι Πρέσβεις του Καναδά και της Βουλγαρίας, οι οποίοι δέχτηκαν πρόσκληση από τον κ. Γκατζογιάννη να επισκεφθούν την Ήπειρο και το χωριό του, τον προσεχή Ιούλιο.

Συναντήσεις Μ.Κασσή με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρο ΠΑΣΕΓΕΣ

Συναντήσεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , κ. Α. Τσαυτσάρη και με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ , κ. Τ. Καραμίχα, είχε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, κ. Μιχάλης Κασσής.Στη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , ο κ. Κασσής έθεσε επιτακτικά το θέμα των εκκρεμοτήτων στο έργο του εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης αρδευτικών δικτύων Ζωνών Α και Β λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας, ΤΟΕΒ Πόρου, Κατασκευή του νέου αντλιοστασίου Λογγάδων) ,καθώς και το ζήτημα των δανείων προς τις Κτηνοτροφικές και Πτηνοτροφικές επιχειρήσεις με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου , θέμα για το οποίο έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή.Ο Υπουργός αναγνώρισε τις μεγάλες καθυστερήσεις στο αρδευτικό έργο που έχουν προκύψει με ευθύνη τόσο του Υπουργείου όσο και της Περιφέρειας Ηπείρου και δεσμεύτηκε για την άμεση εξέταση της προώθησης των διαδικασιών ολοκλήρωσής του.Ο κ. Κασσής τόνισε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου και την αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσης , ζητώντας από τον Υπουργό να δώσει εντολή στις υπηρεσίες για ξεπέρασμα των όποιων αγκυλώσεων και για πίεση προς την Περιφέρεια να υλοποιήσει όσα οφείλει.Σχετικά με το θέμα των εγγυήσεων των δανείων ο Υπουργός δεσμεύτηκε για συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.Ο κ. Κασσής δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει και για τα δύο αυτά θέματα , τα οποία και θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικά στην προσπάθεια για ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος αυτή τη χρονική περίοδο.Η συνάντηση του κ. Κασσή με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με το σωματείο εργαζομένων του ΑΠΣΙ "Η ΠΙΝΔΟΣ".Ο κ. Κασσής έθεσε στον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ το θέμα της ανάγκης για άμεση προώθηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας στο χώρο της πτηνοτροφίας προκειμένου να υπάρξει επίλυση των υφιστάμενων, σοβαρών, προβλημάτων.Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση συνάντησης εντός της επόμενης εβδομάδας με την Ομοσπονδία, προκειμένου να υπάρξει άμεση εξέλιξη .Ο κ. Κασσής, συνεπής προς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, θα συνεχίσει την προσπάθεια για προώθηση του αιτήματός τους για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας, γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα στο χώρο αυτό από τη θητεία του στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό και έχοντας σταθερό προσανατολισμό την επίλυσή τους προς όφελος των εργαζομένων, των παραγωγών και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα .

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ:"Δεν υπάρχει ανάγκη για άμεση εκταμίευση της δόσης, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή"

«Δεν υπάρχει ανάγκη για άμεση εκταμίευση της δόσης, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή. Δεν μας έχει βάλει ο χρόνος το μαχαίρι στο λαιμό », είπε στον ΑLPHA 989 πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Αντώνης Μπέζας.«Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μία καλύτερη διαδικασία και θα προχωρήσουμε στην εκταμίευση της δόσης. Δεν υπήρχε θέμα ότι έπρεπε με την Τρόικα να υπήρχε συμφωνία», πρόσθεσε ο κος Μπέζας.«Η πράξη του κ. Κασιδιάρη ήταν μία πράξη βίας. Δεν νομίζω ότι η κίνηση των συναδέλφων κρύβει κάτι από πίσω. Ήταν μία αστοχία, δεν έπρεπε να γίνει έτσι, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτικό θέμα», δήλωσε στο σταθμό μας ο Αντώνης Μπέζας με αφορμή την άρνηση των τριών βουλευτών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και του γραμματέα του κόμματος, να ψηφίσουν την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.«Πρέπει να υπάρχει κεντρική διαχείριση, δεν μπορεί ο κάθε υπουργός που κλείνει τους φακέλους του να βγαίνει και να ανακοινώνει» πρόσθεσε ο κος Μπέζας ενώ για την έκθεση του IIF ανέφερε ότι «καταγράφει αυτά που ξέραμε και πριν. Υπάρχουν απόψεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» υποστήριξε όμως ότι «θέμα βιωσιμότητας δεν τίθεται μετά το κούρεμα».

ΑΡΤΑ: Ξεκινάει το έργο ανάπλασης της κύριας εισόδου στη Ροδαυγή

Υπογράφηκε απ’ το Δήμαρχο Αρταίων και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας η σύμβαση κατασκευής του έργου: «Ανάπλαση κύριας εισόδου-πλακόστρωση κεντρικής δημοτικής οδού οικισμού Ροδαυγής Τ.Κ. Ροδαυγής και πεζοδρομήσεις σε δημοτικές οδούς οικισμών Αμπελίων Τ.Κ. Αμμοτόπου» προϋπολογισμού μελέτης 1 εκατομ. Ευρώ. Η πίστωση του έργου προέρχεται απ’ το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας2007-2013» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.Η ανάπλασης της κύριας εισόδου της Ροδαυγής και η πλακόστρωση της κεντρικής οδού του οικισμού είναι ένα έργο σημαντικής σημασίας για την περιοχή και η κατασκευή του θα ξεκινήσει άμεσα. Το έργο αυτό θα τονίσει το παραδοσιακό στοιχείο και θα κάνει την πρόσβαση στο γραφικό χωριό, έναν ευχάριστο περίπατο στη φύση. Πεζοδρομήσεις θα γίνουν και στον αναπτυσσόμενο οικισμό των Αμπελίων αφού δημοπρατήθηκαν έργα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της περιοχής. Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητά της την ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σε πλήρη ετοιμότητα για την μεγάλη με άρματα παρέλαση του Κομιτάτου

Χιλιάδες Καρναβαλιστές θα κάνουν τη νύχτα- μέρα το Σάββατο 

Η ποδαράτη παρέλαση του προηγούμενου Σαββάτου 9/3/2013 ήταν ο προπομπός, η πρόγευση για το τι θα παρακολουθήσει ο κόσμος που θα φτάσει από κάθε γωνιά του χάρτη στην Πρέβεζα, το Σαββατόβραδο και ώρα 20.00 στην παραλία της Πρέβεζας και τη Λ. Ειρήνης στη μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Όλες οι φετινές εκδηλώσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και οι διοργανωτές κράτησαν το καλύτερο για το τέλος φέτος. Ο Δήμος Πρέβεζας έχει φωταγωγήσει τη Λ. Ειρήνης και την παραλία της Πρέβεζας, σε όλες τις συνοικίες της Πρέβεζας και σε χώρους κλειστούς, μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στα άρματα των Καρναβαλιστών και δεκάδες χιλιάδες κόσμου, θα βρεθούν το Σαββατόβραδο στην Πρέβεζα για να απολαύσουν τη μεγάλη γιορτή. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο καιρός το απόγευμα του Σαββάτου, θα είναι ευνοϊκός και δε θα δημιουργηθούν προβλήματα για τη μεγάλη παρέλαση. Ήδη οι Χιλιάδες Καρναβαλιστές του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας μετρούν ώρες για τη μεγάλη γιορτή, για τη μεγάλη με άρματα παρέλαση και μια ολόκληρη πόλη ζει και αναπνέει σε ρυθμούς Κομιτάτου. Στα μπαράκια της πόλης οι καταστηματάρχες έχουν στολισμένα τα μαγαζιά τους και είναι σε πλήρη αρμονία με το πολύχρωμο σύννεφο που έχει σκεπάσει την Πρέβεζα και θα σκορπίσει γέλιο, χαρά, κέφι, ελπίδα, αισιοδοξία. Το Καρναβάλι του Κομιτάτου στην Πρέβεζα είναι μοναδικό σαν δαχτυλικό αποτύπωμα και όσοι-όσες το έχουν ζήσει, ξέρουν… Άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει από Αγγλία, από Γερμανία, από Ιταλία, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Κιάτο, Βόλο, αλλά και κόσμος από γειτονικές- με το νομό Πρέβεζας- περιοχές, περιμένουν αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός, για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ευχαριστεί την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, τη δημοτική αρχή Πρέβεζας και όσοι συντέλεσαν στην πραγματοποίηση των μέχρι τώρα εκδηλώσεων αλλά και της μεγάλης με άρματα παρέλασης. Το Κομιτάτο ευχαριστεί επίσης BOUTIQUE HOTEL DIONI, το COPY PRINT, το PREVERE, το εργαστήριο Μπουγάτσας DONALD και τους χορηγούς επικοινωνίας! Το ερχόμενο Σαββατόβραδο 16/3/2013 και ώρα 19.00 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πρέβεζα, η μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας θα δώσει ζωή και ελπίδα, αυτή η γιορτή δεν χάνεται. Μέρες που είναι όλοι χρειαζόμαστε να ζήσουμε κάποιες υπέροχες πολύχρωμες στιγμές και να νιώσουμε για λίγο χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη. Από το Καρναβαλικό Κομιτάτο πολλές ευχές για καλή αποκριά και καλή διασκέδαση! Το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 19.00 η Πρέβεζα μας περιμένει…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Τεράστια προβλήματα στο ΙΚΑ Ιωαννίνων

Τα τεράστια προβλήματα του ΙΚΑ Ιωαννίνων προώθησε με ερώτησή του στη Βουλή και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς.Στην ερώτησή του ο Χρήστος Μαντάς τονίζει την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΙΚΑ Ιωαννίνων και εξ αιτίας της πρόσφατης απόλυσης των 14 εργαζομένων και λόγω της συνταξιοδότησης 10 υπαλλήλων του. Το υποκατάστημα που εξυπηρετεί όλη την Ήπειρο, τη Λευκάδα, τη Βόνιτσα και τη Κέρκυρα σε απονομές συντάξεων, υπολογίζει το χρόνο εκκαθάρισης στα 2 χρόνια πλέον, αναμένει την παράταση του χρόνου ικανοποίησης συντάξεων αναπηρίας και θανάτου, όπως και ότι σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης μπορεί να υπερβεί τον 1.5 ή και τα 2 χρόνια και συνεχίζει ερωτώντας τον Υπουργό Εργασίας.Με την απόλυση των 14 εργαζομένων συσσωρεύονται προβλήματα και στο τμήμα θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας και στο τμήμα Μητρώου. Ήδη τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται «ουρές» ασφαλισμένων στα τμήματα Μητρώου για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας και την ανανέωση βιβλιαρίων υγείας. Αναμένεται εξ άλλου η προώθηση διάταξης για τη μείωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για θεώρηση βιβλιαρίων από 100 σε 50 ημέρες.Τονίζεται επίσης ότι το τελευταίο διάστημα παρ ότι παραμένει σε ισχύ ο Νόμος για την αποστολή ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους, ο κύριος όγκος θεώρησης βιβλιαρίων υγείας μετατοπίστηκε στα Υποκαταστήματα.Προβλήματα επίσης δημιουργούνται από την υποστελέχωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας. Συγκεκριμένα αναφέρονται ελλείψεις στις αντίστοιχες επιτροπές σε γιατρούς ειδικοτήτων α)ψυχιάτρων, β)ορθοπεδικών και γ)νευρολόγων και έλλειψη διοικητικού προσωπικού. Τα παραπάνω έχουν σαν συνέπεια την εκκρεμότητα πολλών αιτημάτων για χορήγηση ποσοστών αναπηρίας, διαδικασία η οποία αφήνει χωρίς ασφάλιση και σύνταξη για πολλούς μήνες αναπήρους, συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων μείωσης των ποσοστών αναπηρίας σε ενδεχόμενη νέα εξέταση.Επειδή, οι 14 απολυμένοι υπάλληλοι, επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ, στελέχωναν όλα τα τμήματα,
Επειδή, αναμένεται νέο κύμα συνταξιοδοτήσεων προσωπικού, οπότε είναι απαραίτητοι και οι επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ,
Επειδή, με τις απολύσεις και μειώσεις προσωπικού οι υπηρεσίες του ΙΚΑ βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών οι οποίοι ταλαιπωρούνται συνωστισμένοι σε πολύωρες «ουρές» αναμονής
. Θα προβεί άμεσα στην επαναπρόσληψη των 14 απολυμένων της προκήρυξης 9Κ στο ΙΚΑ Ιωαννίνων, ώστε να λειτουργήσουν τα αποστελεχωμένα τμήματα του Οργανισμού;
Θα προβεί στην πρόσληψη των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ, ώστε να αντικαταστήσουν τους συνταξιοδοτηθέντες και τους υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλους του ΙΚΑ Ιωαννίνων;
Θα λειτουργήσουν άμεσα οι επιτροπές στελεχωμένες με το απαραίτητο ιατρικό δυναμικό και θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στο Διοικητικό προσωπικό ώστε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας Ιωαννίνων (ΚΕΠΑ Ιωαννίνων), να λειτουργήσει αποτελεσματικά προκειμένου να ελαττωθεί η πολύμηνη αναμονή έκδοσης πιστοποιητικών αναπηρίας, με ότι συνεπάγεται αυτό στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και στην απονομή των αναπηρικών τους συντάξεων;

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή της 13ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων

Από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Τ.Ε.» κ. Νικόλαο Χαμοσφακίδη, υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση – τροποποίηση 13ης επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων – Γραμμενοχωρίων – Ηγουμενίτσας – Ζωοδόχος – Γραμμένο – Πολύλοφος – Λύγγος».Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με αρχικό προϋπολογισμό 14.000.000 εκατομμυρίων ευρώ και ποσό σύμβασης 8.355.356,97 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Η προθεσμία για την περαίωση του έργου, έχει ορισθεί σε 720 μέρες και λήγει στις 4 Μαρτίου 2015.

Ορισμός θεματικών Αντιπεριφερειαρχών

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ορίσθηκαν οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες για το επόμενο χρονικό διάστημα της θητείας του νυν Περιφερειακού Συμβουλίου (31-8-2014), που είναι οι εξής:
Κάτσιος Νικόλαος, με αρμοδιότητες σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας
Ανατολιωτάκης Νικόλαος με αρμοδιότητες σε θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και ανάδειξης Μνημείων.
Κατέρης Ιωάννης, με αρμοδιότητες σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Ο Περιφερειάρχης ευχαριστεί τους κ.κ. Ι. Καραμπίνα, Οδ. Πότση και Παντ. Κολόκα για το έργο που πρόσφεραν ως θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, ευχόμενος στους διαδόχους τους να έχουν την ίδια θετική παρουσία και δράση για την επίτευξη των στόχων της Περιφερειακής Αρχής προς όφελος όλων των Ηπειρωτών.

Αναβολή για τις 18 Σεπτεμβρίου πήρε η δίκη των 25 αγροτών της Πρέβεζας

Αναβολή για τις 18 Σεπτεμβρίου πήρε η δίκη των 25 αγροτών της Πρέβεζας οι οποίοι συμμετείχαν στα αγροτικά μπλόκα των ετών 2009 και 2010.Την χθεσινή παρουσία των αγροτών στα δικαστήρια της Πρέβεζας ενίσχυσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης ο οποίος αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του προκειμένου με νομοθετική ρύθμιση να απαλλαγούν από τις κατηγορίες τους αγρότες ανά την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν σε αγροτικές κινητοποιήσεις. Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης επεσήμανε ότι οι αγρότες δεν είναι τρομοκράτες αλλά άνθρωποι του μόχθου που παλεύουν για την επιβίωσή τους. «Η Κυβέρνηση με ελιγμούς, με διάφορες ανακοινώσεις προσπαθεί όχι μόνο να πείσει τους αγρότες αλλά και τον υπόλοιπο λαό ότι βρίσκει λύσεις για τα ζητήματα της αγροτιάς» κατέληξε ο κ.Μωραΐτης, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική που να έρχεται σε σύγκρουση με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κυβερνήσεων.

Κέφι και ζωντάνια στο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Το κέφι και η ζωντάνια κυριάρχησαν στο φετινό Καρναβάλι Γυναικών της Άρτας το οποίο είχε πολυπληθή συμμετοχή γκρουπ και κεντρικό θέμα «Μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο». Η καρναβαλική παρέλαση πραγματοποιήθηκε, υπό ασθενή βροχή, το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Μαρτίου και διήλθε από τον κεντρικό πεζόδρομο της Σκουφά στέλνοντας παντού ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας. Οι γυναίκες, όπως κάνουν ανελλιπώς από το 1982 που πρωτοξεκίνησαν το Καρναβάλι, φόρεσαν τις μάσκες τους, τις στολές τους και μέσα από τα επίκαιρα θέματά τους και τα άρματα που παρέλασαν με τα πληρώματά τους, σατίρισαν την καθημερινότητα με όλα τα ευτράπελα που συμβαίνουν και καυτηρίασαν τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της ζωής μας. Υποστηρικτής του θεσμού ήταν και φέτος ο Δήμος Αρταίων ο οποίος χρηματοδότησε την ηχητική κάλυψη της παρέλασης.Το Καρναβάλι παρακολούθησε από κοντά και ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος συγχάρηκε τις γυναίκες για την όλη προσπάθεια που κάνουν. Παρόντες ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος ο οποίος, ξεχνώντας για λίγο τα επαχθή οικονομικά μέτρα, διασκέδασε σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τα ρέστα… για την Αρχιτεκτονική


Μόνο στη διατήρηση της Αρχιτεκτονική Σχολή, που υφίσταται στα χαρτιά μέχρι στιγμής, ώστε στο άμεσο μέλλον να δεχθεί φοιτητές, ελπίζουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οι τοπικοί φορείς, με τα περιθώρια αλλαγής του τελικού σχεδίου «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας να έχουν στενέψει ασφυκτικά. Λίγο πριν την ανακοίνωση των οριστικών αποφάσεων και ενώ η Πανεπιστημιακή Κοινότητα ολόκληρης της χώρας βρίσκεται σε αναβρασμό, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενημέρωσε το Σώμα για τις εξελίξεις και τα αιτήματα του Πανεπιστημίου, καθώς και για τα προβλήματα των τελευταίων ετών, με την συνεχή μείωση των πόρων και του προσωπικού. Όπως ανέφερε ο κ. Αλμπάνης, το προσωπικό μειώθηκε κατά 45% από 2010, από 520 υπαλλήλους έφτασαν τους 270, λόγω συνταξιοδότησης και εθελουσίας εξόδου. «Πέρυσι περικόψαμε πολλές δαπάνες χωρίς να αγγίζουμε το εκπαιδευτικό έργο 14 τμημάτων και φοιτητική μέριμνα. Δεν αφήσαμε κανένα φοιτητή να αποχωρήσει από το Πανεπιστήμιο, λόγω της οικονομικής κρίσης. Νιώθουμε τυχεροί ότι ερευνητικά το Πανεπιστήμιο συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικό, δεύτερο μετά το Πανεπιστήμιο Κρήτης», σημείωσε. Ως προς το σχέδιο «Αθηνά», επανέλαβε πως το Πανεπιστήμιο δεν θίγεται ως προς κάποιο τμήμα, ωστόσο ο αρχικός στόχος ήταν να οργανωθούν τμήματα ανεξάρτητα σε σχολές και να ισχυροποιηθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Μέσω του σχεδίου, όπως είναι γνωστό, δεν υλοποιείται το αίτημα για Πολυτεχνική Σχολή, παρά μόνο αυτό για Σχολή Καλών Τεχνών και πλέον, όπως ανέφερε ο κ. Αλμπάνης, στόχος είναι τουλάχιστον να λειτουργήσει η Αρχιτεκτονική. Τέλος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και όλους τους φορείς για την συμβολή τους και την υπογραφή του σχετικού ψηφίσματος που διαβιβάστηκε στο Υπουργείο.

 Πιέζει το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ 
Υπέρ της λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής και της δημιουργίας Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τάσσεται στο μεταξύ το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με χθεσινό του έγγραφο, το οποίο απευθύνεται όχι μόνο προς το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και προς το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αντίστοιχο έγγραφο έχει απευθύνει το ΤΕΕ/ΤΗ και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,τον πρωθυπουργό και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σε μια προσπάθεια να ισχυροποιήσει τη θέση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε σχέση με τις αλλαγές στο Σχέδιο «Αθηνά». Στην επιχειρηματολογία που παραθέτει, συνδέει την ανάπτυξη της περιοχής με τη συνεχή ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που καλείται να παίξει το δικό του ρόλο, παρέχοντας το επιστημονικό και τεχνολογικό υπόβαθρο για τι ανάγκες του ευρύτερου γεωγραφικού χώρου. «Η τεχνολογική εκπαίδευση, η σύζευξη των νέων τεχνολογιών με την πρωτογενή παραγωγή και η διαχείριση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου παρέχουν στέρεες βάσεις για τον οποιαδήποτε μελλοντικό σχεδιασμό και θα διασφαλίσουν αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή. Για να επιτευχθούν οι προαναφερόμενοι στόχοι απαιτείται η ύπαρξη Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τούτο φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επαναληφθούν ενδεχόμενα λάθη του παρελθόντος και η δημιουργία πολυτεχνικών σπουδών θα συνοδεύεται από τα εχέγγυα σαφών επαγγελματικών δικαιωμάτων των νέων πτυχιούχων και φυσικά από τον εξορθολογισμό των υφιστάμενων πανεπιστημιακών δομών και τμημάτων ώστε να εξασφαλίζεται το ελάχιστο της επιτυχίας», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΤΕΕ/ΤΗ, υπενθυμίζοντας τη θετική του θέση ως προς τη λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - η οποία έχει ήδη ιδρυθεί- ως το κατ’ αρχήν κύτταρο για την δημιουργία της Πολυτεχνικής Σχολής. Στη συνέχεια, εκφράζεται η ανάγκη γενναίας κυβερνητικής υποστήριξης και ισχυρής τοπικής δράσης, ώστε να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα της Πολυτεχνικής Σχολής, με τη σημείωση ότι υπάρχει σήμερα η δυνατότητα λειτουργίας Τμημάτων Πολυτεχνικής Σχολής και η απαραίτητη οργάνωση που θα επιφέρει εξοικονόμηση πόρων. «Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λειτουργούν συγγενή τμήματα (Σχολή Θετικών Επιστημών), με πολύχρονη ιστορία και μεγάλη συμμετοχή στους τομείς της διδασκαλίας και της έρευνας. Υφίσταται επαρκής κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, οργανωμένη πανεπιστημιούπολη, ικανοποιητική πρόσβαση προς την πόλη και την ευρύτερη περιφέρεια με άρτιο οδικό δίκτυο επικοινωνίας, στοιχεία που εξασφαλίζουν την υποστήριξη και υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΤΕΕ/ΤΗ και συνεχίζει λέγοντας ότι «η μη ύπαρξη Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί έλλειμμα για το ίδιο το Πανεπιστήμιο, την Ήπειρο και τα Ιωάννινα» Το ΤΕΕ/ΤΗ καταλήγει υπογραμμίζοντας πως στο οργανόγραμμα του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» πρέπει να υιοθετηθεί η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε να μη μετατεθούν στο απώτερο μέλλον οι εναπομείνασες αναπτυξιακές και σε υγιή βάση προοπτικές του Πανεπιστημίου και εν τέλει οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. Ομόφωνο ψήφισμα αρχών και φορέων Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει ως αποδέκτη και το ομόφωνο ψήφισμα των αρχών και φορέων της Ηπείρου με αίτημα την Πολυτεχνική Σχολή, το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα της σύσκεψης της Δευτέρας στο Δημαρχείο. Το ψήφισμα υπογράφουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος- Τμήμα Ηπείρου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – 6ο Περιφερειακό Τμήμα, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Ηπείρου – Νήσων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Θεωρούν ότι οι προτάσεις και οι ρυθμίσεις, στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο Παιδείας, δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στον εξορθολογισμό Τμημάτων και Σχολών του Ιδρύματος. Αντίθετα πιστεύουν ότι η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής θα δώσει μία νέα ώθηση στην προοπτική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην ολοκλήρωση Τμημάτων και Σχολών. Κατά συνέπεια, θεωρώντας ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων απαιτούμε την άμεση ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.

Διαχωρίζει τη θέση της η ΠΑΣΕΒΕ 
Τη θέση της από τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, διαχωρίζει, ωστόσο, η Αγωνιστική Συνεργασία α/α και μικρών εμπόρων που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ, χαρακτηρίζοντάς τες αποπροσανατολιστικές, καθώς αποκρύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο του σχεδίου «Αθηνά». «Η ίδρυση πολυτεχνικής σχολής είναι το πρόσχημα για να συγκαλύψει τη συμφωνία τους με την παράδοση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις επιδιώξεις της ιδιωτικής κερδοφορίας και την κατάργηση των δικαιωμάτων εργαζόμενων και φοιτητών», σημειώνει χαρακτηριστικά και καλεί σε αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά», για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, καθώς και για γενναία κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των υποδομών, της έρευνας και της φοιτητικής μέριμνας Τέλος, καταγγέλλει την ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και τον Πρόεδρο κ. Νταλαμάγκα που εκ των υστέρων καλεί σε ΔΣ, ενώ ήδη έχει συναινέσει στην πρωτοβουλία. Ένα ακόμη συλλαλητήριο Με πανηπειρωτικό φοιτητικό και σπουδαστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στις 12 στα Ιωάννινα συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και σπουδαστών για το σχέδιο «Αθηνά». Σε αναβρασμό βρίσκεται η κοινότητα των σπουδαστών και στο παράρτημα Ιωαννίνων του ΤΕΙ Ηπείρου όχι μόνο για τις προβλέψεις του σχεδίου, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα, αλλά κυρίως για την πρωτοφανή, όπως χαρακτηρίζεται απόφαση, να επιτραπεί η σίτιση σε 900 σπουδαστές σε σύνολο 3000 περίπου στα Ιωάννινα. Όπως τόνισε, η Δέσποινα Κουρλά, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ Ιωαννίνων που απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο στα Ιωάννινα, όπως και σε αυτό που θα γίνει στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ

Κρίσιμα τα προβλήματα των αθλητικών εγκατστάσεων στα Γιάννενα
Με τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ , αποτελούμενη από τους Χρήστο Μαντά Βουλευτή Ιωαννίνων, Σ. Ντάνη και Μ. Παγωτό από το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και ξεκινούν από τα ζητήματα αδειοδότησης (μέχρι τώρα δεν υπήρχε άδεια!!), τα θέματα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού (5 άτομα για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας) και φτάνουν στα προβλήματα της υποχρηματοδότησης που ανά πάσα στιγμή μπορεί να «ακυρώσουν» τη δυνατότητα λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Επίσης, συζητήθηκαν τα ζητήματα που υπάρχουν σχετικά με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα και αφορούν οικονομικές διαφορές που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα καθώς επίσης και τα οφέλη και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν με το πέρασμα της ευθύνης στη περιφέρεια.Η αντιπροσωπεία μας μετά το τέλος της συνάντησης σημείωσε τα εξής «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και στα Γιάννενα κινδυνεύουν ευθέως από τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην καταρρεύσουν. Αξιοσημείωτα παραδείγματα όπως το άθλιο ταρτάν στους Ζωσιμάδες, το ανολοκλήρωτο κτίριο των βαρέων αθλημάτων και άλλα δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Εκφράσαμε επίσης τους προβληματισμούς μας σε σέχεση με την ευθύνη που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και μάλιστα με πολύ περιορισμένους πόρους, καθώς και για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα. Θέλουμε να τονίσουμε ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας κάθε πολίτη να αθλείται σε χώρους ασφαλείς και δημόσιους, χωρίς να χρειάζεται να βάζει το χέρι στη τσέπη. Θεωρούμε πάνω από όλα τον αθλητισμό δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνουν ΟΛΟΙ ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

Σεμινάριο για τις μοντέρνες καλλιέργειες στα Γιάννενα

Για την καλλιέργεια του ιπποφαούς, του μύρτιλλου, της αρώνιας και του γκότζι μπέρι θα ενημερωθούν όσοι παρευρεθούν στο σεμινάριο που διοργανώνεται στις 30-31 Μαρτίου στα Ιωάννινα.Το σεμινάριο που διοργανώνεται από τη SymAgro, στο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο Ηπείρου, είναι συνολικής διάρκειας 20 ωρών (10 ώρες το Σάββατο και 10 ώρες την Κυριακή).Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ/ άτομο (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 23%).Βασικός ομιλητής θα είναι ο κ. Κάσσανδρος Γάτσιος (γεωπόνος- συγγραφέας του πρώτου βιβλίου για το ιπποφαές στην Ελλάδα αλλά και συγγραφέας και άλλων βιβλίων για την καλλιέργεια του μύρτιλλου, της ροδιάς, της τρούφας).Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου πέραν της εφ’όλης της ύλης κατάρτιση πάνω στην καλλιέργεια των σημαντικότερων αυτών καλλιεργειών, θα υπάρξει και ανάλυση της μέχρι τώρα πορείας των καλλιεργειών στην Ελλάδα, των προβλημάτων που προέκυψαν , των λύσεων που δόθηκαν από τους ειδικούς επιστήμονες της SymAgro καθώς και των διεξόδων που θα προκύψουν σχετικά με την εμπορία-μεταποίηση των παραπάνω καλλιεργειών σε Ελλάδα και εξωτερικό.Πιστοποιητικά παρακολούθησης θα δοθούν, με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, στους συμμετέχοντες.Μέχρι τις 27 Μαρτίου, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με την SymAgro, στα τηλέφωνα: 6944/846475 & 26510/07653 και στο email: info@symagro.com

Dimstel: Άνοδος τζίρου το 2012

Για την πρότυπη ελληνική βιομηχανία στρωμάτων και προϊόντων ύπνου, με έδρα τα Ιωάννινα!
Εντυπωσιακή ανάπτυξη σημείωσε στον μόλις ένα χρόνο λειτουργίας της η DIMSTEL ABEE, η πρότυπη ελληνική βιομηχανία στρωμάτων και προϊόντων ύπνου, με έδρα τα Ιωάννινα.Με κύκλο εργασιών 1.551.402 ευρώ για το 2012, πανελλαδική παρουσία σε περισσότερα από 300 σημεία πώλησης και εξαγωγές που ξεπερνούν το 8% του κύκλου εργασιών της, η εταιρία αποδεικνύει το δυναμικό ξεκίνημά της, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία στρωμάτων σε όγκο καθετοποιημένης παραγωγής.Για το 2013 θέτει μεγαλύτερους στόχους και προγραμματίζει να εισέλθει στη λιανική πώληση, να δημιουργήσει σταθερές συνεργασίες με τον ξενοδοχειακό κλάδο, να διπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να ενισχύσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές, προωθώντας τα προϊόντα που κατασκευάζει αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της προς την παγκόσμια αγορά στρωματοποιίας.Η DIMSTEL ΑΒΕΕ εισήλθε δυναμικά στην ελληνική αγορά στρωματοποιίας το 2011, με στόχο να αποτελέσει τη νέα ελληνική εναλλακτική πρόταση παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα, αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής και τις ανταγωνιστικότερες τιμές. Με επένδυση 10 εκατ. ευρώ, δημιούργησε υπερσύγχρονη εργοστασιακή μονάδα 7.000 τ.μ με μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για όλα τα στάδια παραγωγής και παρουσίασε έξι κατηγορίες στρωμάτων που περιλαμβάνουν συνολικά 18 διαφορετικά προϊόντα.Σήμερα, έχοντας συμπληρώσει έναν χρόνο δυναμικής πορείας, αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία στρωμάτων σε όγκο καθετοποιημένης παραγωγής, με δυνατότητα παραγωγής 1500 στρωμάτων ημερησίως σε πλήρως ανταγωνιστικές τιμές. Το 2012 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας έφτασε τα 1.551.402 ευρώ μόνο από πωλήσεις στρωμάτων στη χονδρική. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η διάθεση των καινοτόμων προϊόντων DIMSTEL στο εξωτερικό, καθώς οι εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας στην Ιταλία, την Κύπρο και τα Βαλκάνια ξεπέρασε το 8% του κύκλου εργασιών, πραγματοποιώντας τους υψηλούς στόχους που είχαν τεθεί για τον πρώτο χρόνο.Για το 2013 ήδη προετοιμάζεται η στρατηγική είσοδος της εταιρίας στην αγορά λιανικής με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος DIMSTEL στην Αττική. Παράλληλα, στοχεύει στην έναρξη σταθερών συνεργασιών με τον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς οι υψηλές απαιτήσεις των ξενοδόχων τόσο σε ποιότητα όσο και τιμή μπορούν απόλυτα να καλυφθούν και να εξασφαλιστούν χάρη στη μεγάλη δυναμική και τον απόλυτο έλεγχο ποιότητας που παρέχει η καθετοποιημένη παραγωγή.Ως η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που κατασκευάζει το σύνολο των ελατηρίων των προϊόντων της αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της, η DIMSTEL στοχεύει στην προώθηση πωλήσεων των ελατηρίων στην παγκόσμια αγορά στρωματοποιίας. Έτσι, το 2013 η εταιρία προγραμματίζει να εισέλθει στις αγορές της Γερμανίας και του Βελγίου, να διατηρήσει τη δραστηριότητά της στην Κύπρο και τα Βαλκάνια και να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της Ιταλίας στοχεύοντας σε νέες συμφωνίες με αντιπροσώπους.Οι καινοτόμες ιδέες, η αυστηρή τήρηση προδιαγραφών υγιεινής και ελέγχου ποιότητας και η δομημένη εμπορική πολιτική των Ηπειρωτών ιδρυτών της, της οικογένειας Παππά, απέδωσαν και μεταφράζονται σήμερα σε στόχους που επιτεύχθηκαν. Οι άνθρωποι της DIMSTEL δικαιούνται να νοιώθουν περήφανοι για την επιτυχία τους, καθώς ολοένα μεγαλώνουν την εργασιακή τους οικογένεια, αυξάνοντας κατά 50% τις νέες θέσεις εργασίας, και κυρίως γιατί απολαμβάνουν την εκτίμηση και το σεβασμό της αγοράς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:Ερώτηση με θέμα το μέλλον της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου Α.Ε.

Ερώτηση με θέμα το μέλλον της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου Α.Ε. προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς και Θοδωρής Δρίτσας.Με δεδομένη την απόφαση αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ. Α.Ε.Β.Ε.) - θυγατρική εταιρεία της οποίας είναι και η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε. - μέσω της αξιοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θέτουν ορισμένα σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της εταιρείας.Σύμφωνα και με στελέχη της εταιρείας, η Μ.Β.Η. Α.Ε. βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση. Κατέχει αξιόλογη θέση στο διεθνή χώρο καθώς και τη μοναδικότητά στην Ελλάδα να κατασκευάζει νομίσματα και επίσης κατασκευάζει κάλυκες και δίσκους γα τα εργαστήρια λαϊκής τέχνης και προϊόντα εμπορίου.Επιπλέον, υπάρχουν θετικές διεθνείς εμπειρίες συγχώνευσης ή εξαγοράς τέτοιων παραγωγικών μονάδων από τα κρατικά νομισματοκοπεία (Ιταλία, Γερμανία κ.α.).Τέλος, με στοχευμένες επενδύσεις σε τμήματα του εργοστασίου, η Μ.Β.Η. Α.Ε. μπορεί να αποτελέσει μια υγιή και παραγωγική επιχείρηση και να συμβάλλει σημαντικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και της χώρας.Οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται :
-Για ποιο λόγο εκποιούν παραγωγικές μονάδες που με τη σωστή διαχείριση μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο και να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν θέσεις εργασίας;
-Έχουν διατυπωθεί προτάσεις για διευρυμένη συνεργασία της εταιρείας με την Τράπεζα της Ελλάδος; -Εάν ναι, έχουν αξιολογηθεί;
-Μπορούν να εγγυηθούν ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί και πιο συγκεκριμένα με έδρα της το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων, καθώς επίσης και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων της;

Επιτέλους έφτιαξαν τον δρόμο που οδηγεί στο πάρκο κεραιών στην Γωνιά Ηγουμενίτσας

Επιτέλους, μετά από πολύ καιρό, επιδιορθώθηκε ο δρόμος στην Γωνιά, που οδηγεί στο πάρκο κεραιών των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν στην πόλη της Ηγουμενίτσας.Στο σημείο υπάρχουν και κεραίες των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.Πολλές φορές μέσα στον χρόνο, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, με τις συχνές διακοπές ρεύματος και τους κεραυνούς, οι αναμεταδότες παθαίνουν βλάβες και οι τεχνικοί του κάθε σταθμού, αλλά και της ΔΕΗ, αναγκάζονται να ανεβαίνουν στο βουνό για την επιδιόρθωσή τους.Ο δρόμος μέχρι σήμερα ήταν επικίνδυνος ακόμα και για ατυχήματα, αφού σε πολλά σημεία είχε υποστεί καθιζήσεις.Σήμερα το πρωί, χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά από εντολή του Αντιδήμαρχου κ. Γιάννη Γόγολου, προχώρησαν στις απαραίτητες εργασίες ώστε ο δρόμος να είναι βατός και όχι επικίνδυνος, για εργαζόμενους που εργάζονται για την δική μας ενημέρωση και ψυχαγωγία.

ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ:Δύο χρόνια έτσι, χωρίς πρόγραμμα….

Μια παλαιά πετυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή της αείμνηστης Μαρίας Ρεζάν τιτλοφορούνταν «Μια ώρα έτσι, χωρίς πρόγραμμα…». Παραφράζοντας τον τίτλο, νομίζω ότι θα πήγαινε γάντι να πούμε ότι αυτό που σήμερα συζητείται ως απολογισμός, τον μόνο τίτλο που μπορεί να πάρει είναι το «Δύο χρόνια έτσι, χωρίς πρόγραμμα…»Ο απολογισμός της περιφερειακής αρχής για το 2012 έπρεπε σύμφωνα με τη νομοθεσία:
1. Να πραγματοποιείται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου
2. Να αφορά στην εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της Περιφέρειας
Δεν θα σχολιάσουμε το χρόνο στον οποίο γίνεται, δε μας ξενίζει πια αφού η διοίκηση της περιφέρειας τίποτε δεν κάνει στην ώρα του…Τι αλήθεια «απολογίζει» η διοίκηση της Περιφέρειας;
1ον Την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης; 
Μα δεν έχει ποτέ το Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίνει ετήσιο πρόγραμμα δράσης! Άρα ότι και να μας πει ο περιφερειάρχης ως προς αυτό είναι έκθεση πεπραγμένων – έκθεση ιδεών! Η εισήγηση που έχει σταλεί αποτελεί μια συρραφή πάνω από 700 σελίδες των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.Αν υποθέσουμε ότι αντί για το πρόγραμμα δράσης απολογίζεται το τεχνικό πρόγραμμα έργων, δεν ήρθαν ποτέ για έγκριση τα έργα του ΠΔΕ, τα οποία και αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτήσεων για επενδύσεις. Και βέβαια δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του ετήσιου απολογισμού με το επιχειρησιακό πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Π.Σ. Δε μας ξενίζει βέβαια αφού η λογική του προγραμματισμού και η διοίκηση της περιφέρειας έχουν τόση σχέση όση και «ο Φάντης με το ρετσινόλαδο»!!
2ον Απολογίζει την οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας;
Στις πάνω από 700 σελίδες της εισήγησης δεν υπάρχει καμία αναφορά στη σημερινή οικονομική κατάσταση της περιφέρειας. Αναγκαστήκαμε ως παράταξη να κάνουμε γραπτή ερώτηση για να πάρουμε πίνακα με τα στοιχεία των αναδόχων στους οποίους χρωστάει η περιφέρεια. Αντί αυτού μας δόθηκαν κάποια συγκεντρωτικά στοιχεία και τα αναλυτικά στοιχεία μας απαντήθηκε ότι δεν επιτρέπεται να μας τα δώσουν; Τι κρύβει η διοίκηση της περιφέρειας; Πως η αντιπολίτευση θα ασκήσει τον ελεγκτικό της ρόλο αν η διοίκηση δεν απαντάει;Πως η περιφέρεια έχει δημιουργήσει υποχρεώσεις που το ύψος μόνο των ληξιπρόθεσμων είναι της τάξης των 17 εκ. €; Πόσες άλλες υποχρεώσεις υπάρχουν οι οποίες είτε δεν έχουν ακόμη τιμολογηθεί, είτε δεν πέρασε τρίμηνο από την έκδοσή τους και άρα δεν είναι ακόμη ληξιπρόθεσμες; Τα πραγματικά στοιχεία που δε λέγονται από τον Περιφερειάρχη είναι ότι τα έργα των ΚΑΠ Ιωαννίνων (έργα που έπρεπε να τελειώνουν σε ένα ή δύο χρόνια) που είχε αναθέσει ως νομάρχης είχαν υπόλοιπο για αποπεράτωση το 2010, πάνω από 30 εκ. € . Η ετήσια πρόβλεψη για τους επενδυτικούς ΚΑΠ της ΠΕ Ιωαννίνων αντιστοιχεί σε 5-6 εκ.€ το χρόνο. Είναι καθαρό ότι θα χρειαστεί όλη η 4ετία να τα ξεπληρωθούν και πάλι δε θα φτάνουν. Και αφού δε φτάνουν χρησιμοποιούνται και ποσά που αντιστοιχούν στις άλλες ΠΕ!!Για το λόγο αυτό και παρά το ότι πήραμε 13,5 εκ € για όλη την Περιφέρεια από το ΠΔΕ για υποχρεώσεις των ΚΑΠ του 2012 χρειάζονται άλλα 15 εκ. € για να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τα οποία έχει ζητήσει η Περιφέρεια από το Υπ. Οικονομικών. Και το Υπ. Οικονομικών θα τα δώσει γιατί είναι μνημονιακός στόχος η εξόφλησή τους, αλλά θα τα κρατήσει από τους ΚΑΠ των επόμενων ετών. Άρα τι έχει καταφέρει ο Περιφερειάρχης; Έχει υποθηκεύσει τη δυνατότητα να γίνουν έργα ΚΑΠ για όλη την τετραετία !! Όλα τα άλλα που λέει στις συνεντεύξεις τύπου περί του ότι το κράτος αναγνώρισε ότι μας χρωστούσε και σας τα έδωσε και ότι δικαιωθήκατε είναι δυστυχώς παραμύθια!!
3ον Απολογίζει τέλος την άσκηση της διοίκησης της Περιφέρειας; 
Στο όνομα της αποτελεσματικότητας και της εξυπηρέτησης του πολίτη το μοντέλο διοίκησης είναι το «ενός ανδρός αρχή»!!Είναι γενική πεποίθηση ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πλήρως υποβαθμισμένο. Παρότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι το περιφερειακό συμβούλιο ασκεί όλες τις κύριες αρμοδιότητες της περιφέρειας, αν δει κάποιος τις αποφάσεις του αυτές αφορούν ελάχιστα και συχνά επουσιώδη θέματα ενώ ο περιφερειάρχης υποκαθιστά ο ίδιος τις αποφάσεις που έπρεπε να λαμβάνει το ΠΣ. Παρά το ότι ο νόμος προβλέπει ότι η διαχείριση των πιστώσεων του ΠΔΕ από το Περιφερειακό Ταμείο γίνεται σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ούτε μια τέτοια απόφαση δεν πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο!!Κύριε περιφερειάρχη έμειναν σχεδόν δυο χρόνια θητείας σας. Δώστε έστω και τώρα στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας τη διάσταση που ο νόμος του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αλλά και οι ανάγκες των καιρών επιβάλλουν.Καταστήστε την Περιφέρεια το φορέα που θα σχεδιάσει και θα προγραμματίσει το μέλλον του τόπου δίνοντας όραμα, και κινητοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του. Το ότι η οικονομική συγκυρία είναι αρνητική δεν ακυρώνει αυτή την ανάγκη, ίσα-ίσα την κάνει πιο επιτακτική. Μόνο ο έγκαιρος και σωστός προγραμματισμός μπορεί να δώσει στην Ήπειρο το καλύτερο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα με τους περιορισμένους πόρους που πλέον διατίθενται.Τολμήστε έστω και τώρα………

Καλαμάς: Ικανοποίηση Βούζα για την εισαγγελική παρέμβαση…

Όπως τόνισε σε χθεσινές του δηλώσεις ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Ζίτσας κ. Βούζας, έχει γίνει εισαγγελική παρέμβαση για το ζήτημα της ρύπανσης στον ποταμό Καλαμά. Η παρέμβαση προκλήθηκε μετά την μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί προ 7μήνου (9 Αυγούστου 2012) και έχουν κληθεί να καταθέσουν φορείς του Δήμου, καθώς και ο Δήμαρχος, κ. Ρογκότης.Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της πρωτοβουλίας, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» τόνισε «Μπορεί να ακούω τα διάφορα ευχολόγια, μέχρι τότε όμως ο Καλαμάς δεν είναι υποχρεωμένος να τους ανέχεται και να δέχεται τη βαρβαρότητα της ρύπανσης». Επίσης ο κ. Βούζας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά της δημοτικής αρχής Ζίτσας, λέγοντας ότι «ακόμα και σήμερα δεν έχουν συνεδριάσει οι δύο αρμόδιες επιτροπές της Ζίτσας» και καταλογίζοντάς της «ανευθυνότητα».

zitsagate

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Σπιτική κουζίνα για όλους, από τον ΟΚΠΑΠΑ


«Σπιτική κουζίνα για όλους» είναι η νέα δράση που θα αναπτύξει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών, συνεχίζοντας έτσι τις παρεμβάσεις του για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύει.Η απόφαση για την ανάπτυξη της νέας δράσης ελήφθη κατά πλειοψηφία, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, πρόκειται για μία νέα κοινωνική δομή που θα προσφέρει σημαντική υπηρεσία και στήριξη στις οικογένειες του Δήμου.Θα ενισχύσει έμμεσα τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και γενικότερα τον οικογενειακό προϋπολογισμό μέσω της διάθεσης γευμάτων χαμηλού κόστους ( 2.50 ευρώ το γεύμα).Θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες ,στους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και σε όσους δεν έχουν τον χρόνο να μαγειρέψουν για τους ίδιους ή την οικογένειά τους. Δεν πρόκειται για συσσίτιο γιατί οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε διάφορα φαγητά που θα εναλλάσσονται καθημερινά.Για την ανάπτυξη της δράσης αυτής, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης, θα διατεθεί χώρος στο 1ο ΚΑΠΗ όπου θα υλοποιηθεί πρόγραμμα προσφοράς γευμάτων σε καθημερινή βάση. Τα γεύματα θα είναι πιστοποιημένα, ποιοτικά και φρεσκομαγειρεμένα.Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλους ανεξαίρετα τους κατοίκους και παρέχει τη δυνατότητα χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, πρόσβασης σε φρεσκομαγειρεμένο φαγητό και σε ενιαία τιμή για όλα τα είδη. Για την προμήθεια του φαγητού δεν απαιτείται εγγραφή σε κάποια λίστα. Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται και από άλλους Δήμους (όπως Αλίμου, Αχαρνών, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης) και έχει ως στόχο να εξυπηρετήσει σε πρώτη φάση τουλάχιστον 1000 άτομα στην πόλη μας.Η νέα δράση θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. (υπάρχει ήδη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου) μετά από δημόσια πρόσκληση προς τις τοπικές επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού.

Εκπρόσωπο πωλήσεων ζητά η Intersport

Για το νέο της κατάστημα στα Γιάννενα

Νέο κατάστημα στα Γιάννενα ανοίγει η INTERSPORT Athletics, θυγατρική εταιρία του Ομίλου Fourlis, με 84 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία, και Τουρκία, μέλος της INTERSPORT International Corporation που κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά αθλητικών ειδών σε 42 χώρες. Έτσι λοιπόν, αναζητά νέα μέλη για την ομάδα της και στο πλαίσιο αυτό ζητά βιογραφικά σημειώματα για να προσλάβει Εκπρόσωπο Πωλήσεων (Sales Representative) (κωδ.SR_IOAN 13) για το νέο της κατάστημα στα Ιωάννινα. Τα κύρια καθήκοντα της θέσης περιλαμβάνουν την ποιοτική και εξειδικευμένη εξυπηρέτηση των πελατών, την πώληση προϊόντων και την προετοιμασία των προϊόντων προς πώληση στο κατάστημα. Απαραίτητα και Επιθυμητά Προσόντα αποτελούν το απαραίτητο επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επιθυμητό επίπεδο Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, κατά προτίμηση Τ.Ε.Φ.Α.Α, η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, η επιθυμητή ενασχόληση σε οποιοδήποτε επίπεδο (ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό) με τον αθλητισμό, η προϋπηρεσία σε αντίστοιχο ρόλο θα εκτιμηθεί αλλά δεν είναι απαραίτητη, ενώ απαραίτητο είναι για τους άνδρες να έχουν εκπληρωμένες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Πληροφορίες  ΕΔΩ

Συμβούλους Διαφήμισης θα προσλάβει ο Χρυσός Οδηγός,για τα γραφεία της Εταιρείας στα Γιάννενα


Συμβούλους Διαφήμισης θα προσλάβει για τα Γραφεία του στα Γιάννενα ο Χρυσός Οδηγός. Το αντικείμενο εργασίας θα είναι η διαχείριση και ανανέωση του υπάρχοντος Πελατολογίου, η ανεύρεση νέων πελατών, η ενημέρωση πελατών για τις νέες υπηρεσίες της Εταιρείας, οι προσωπικές πωλήσεις, η εξυπηρέτηση πελατών και το after-sales service. Οι υποψήφιου απαιτείται να έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σε τμήμα/θέση πωλήσεων (b2b), επαγγελματική εμφάνιση, πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ (Windows, Excel, Word, PowerPoint, Internet), δυνατότητα μετακίνησης εκτός έδρας, κατοχή άδειας οδήγησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου,εκπλήρωση των Στρατιωτικών Υποχρεώσεων για του άντρες υποψήφιους, ενώ πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν. Η Εταιρεία θα προσφέρει ανταγωνιστικό μισθό, ελκυστικό σύστημα απόδοσης κινήτρων, αυτοκίνητο,κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή (για τους Προσωπικούς Πωλητές), δυναμικό εργασιακό περιβάλλον με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και συνεχή εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές παρακαλούνται όπως αποστείλουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα στη διεύθυνση: ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Α.Ε, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού,Μιχαλακοπούλου 184, Αθήνα Τ.Κ. 115 27, Fax: 210 920417

Εταιρεία Πωλήσεων και Διαφήμισης με έδρα τα Γιάννενα,ζητά υπαλλήλους

Άτομα φιλόδοξα και με θέληση για μάθηση, για την στελέχωση του τμήματος Marketing, ζητά Εταιρεία Πωλήσεων και Διαφήμισης που εδρεύει στα Γιάννενα. Η εταιρεία παρέχει πλήρη εκπαίδευση, ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και ευκαιρίες καριέρας.Απαραίτητο προσόν για τους υποψήφιους είναι η άνεση στην επικοινωνία, ενώ οι θέσεις αφορούν άτομα έως 30 ετών. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το: 26510-28175.

13 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΚΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης ανακοινώνει την πρόσληψη 13 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας 2 ετών για την υλοποίηση του προγράμματος "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ".Η αναλυτική παρουσίαση των θέσεων και των ειδικοτήτων που ζητούνται βρίσκονται αναρτημένες στα γραφεία της Διοίκησης της ΕΨΕΠ, Καλούδη 8β, 2ος όροφος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26510 39820 και στην ιστοσελίδα του φορέα www.epsep.gr ,καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΚΠΑΠΑ www.okpapa.gr. Αιτήσεις υποβάλλονται απο 7 - 3 - 2013 ΕΩΣ 22 - 3 - 2013.

Εμπορική εταιρεία ζητά πωλητή στα Γιάννενα

Η εταιρία AQUA VIVA επεκτείνει τις δραστηριότητές της και ζητά εξωτερικό συνεργάτη με δυναμική παρουσία και ευχάριστη προσωπικότητα για πώληση μηχανημάτων καθαρισμού της εταιρείας. Για κάθε σας απορία και πληροφορία επικοινωνήστε με την εταιρεία στα τηλ.: 2310-670 770,6974.803.939, www.aquaviva.gr

Οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από την νέα ιδιοκτησία της Δωδώνης

Ερώτηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από την νέα ιδιοκτησία της Δωδώνης κατέθεσαν στη βουλή οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας, Όλγα Γεροβασίλη, και Χρήστος Μαντάς. Όπως αναφέρουν η νέα ιδιοκτησία μπαίνει στον τρίτο μήνα μη-πληρωμής των δεδουλευμένων και ξεκινάει με κοροϊδία και μισόλογα την επαφή με τους παραγωγούς, διαταράσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης χρόνων, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση που πρωτοστάτησε στο ξεπούλημα της Δωδώνης στους πειρατές φαίνεται να έχει αφωνία για τις πρακτικές αυτές των “επενδυτών”, σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο που επέβαλε την ιδιωτικοποίηση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία για την εξασφάλιση της πληρωμής των δεδουλευμένων και τον σεβασμό των παραγωγών και τι ακριβώς έχει συμβεί με τη εκκαθάριση – ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες;

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Διάθεση παρθένου ελαιόλαδου Μεσσηνίας σε τιμή παραγωγού

Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» προχωράει σε μια ακόμη παρέμβαση αλληλεγγύης προς όλους τους συμπολίτες μας.Όπως και την προηγούμενη χρονιά έτσι και φέτος σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνίας θα διαθέσει σε όλους τους συμπολίτες μας πιστοποιημένο ΕΞΤΡΑ παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας σε τιμή παραγωγού (16 ευρώ τα 5 λίτρα ).Οι συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται και επιθυμούν να προμηθευτούν το ελαιόλαδο που θα διατεθεί πρέπει να το δηλώσουν με σχετική αίτηση που θα προμηθευτούν από την υπηρεσία μας Αβέρωφ 6, 2ος όροφος μέχρι 27 Μαρτίου 2013.Η διάθεση του ελαιόλαδου θα γίνει στο χώρο του Κ.Ε.Π.Α.Β.Ι. στις αρχές Απριλίου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης.Πληροφορίες στο τηλ 2651001043 κ. Βελιβάση Αλεξάνδρα – Κ. Παντούλας Γιώργος.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ

Στο Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο σαλόνι) θα γιορτάσει και φέτος τα Κούλουμα ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.Παραδοσιακά εδέσματα της Καθαρής Δευτέρας, λαγάνα, φασολάδα, χαλβάς, ελιές, τουρσί ταραμάς και άφθονο κρασί προσφέρονται στους Γιαννιώτες και στους επισκέπτες της πόλης μας.Την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου, στις γειτονιές της πόλης και σε όλον τον Καλλικρατικό Δήμο θα ανάψουν με πρωτοβουλία των συλλόγων και με τη συνδρομή του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών οι παραδοσιακές τζαμάλες.

Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο με ελεύθερη είσοδο

Με αφορμή τον εορτασμό της 100ης επετείου από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων, οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη διεύθυνση και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου τους, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητά τους, ανέλαβαν μια σημαντική πρωτοβουλία με τον τίτλο: «Για τη Λευτεριά της Μικρής μας Πόλης». Πιο συγκεκριμένα, ανεβάζουν στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, μια θεατρική παράσταση που περιλαμβάνει 8 δρώμενα, με τους τίτλους: "Ανακοινωθέντα", "Λάμπρω Λώλη", "Γυναίκες από τα Τσερίτσανα", "Νικολάκη Εφέντης", "3 Μπιζανομάχοι", "Γκυ Σαντεπλαίρ", "Γιαννιώτες παλιοί" και "Βελισσαρίου: Μαύρος Καβαλάρης". Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, ώρα 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. σε αυτή συμμετέχουν 35 μαθητές και μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Θεοδώρας Πρίντζου και Σταματίας Σταμάτη. Μακάρι και άλλα Γυμνάσια αλλά και Λύκεια της πόλης μας να ακολουθούσαν το παάδειγμά τους!

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Αιτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου –Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων- οι αιτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου.Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και περιπτέρων, στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να μεριμνήσουν για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκδοθεί η σχετική άδεια.Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιο συγκεκριμένα:
-Να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο ή επωνυμία του αιτούντος, το είδος, η διεύθυνση και το ΑΦΜ της ασκούμενης επιχείρησης καθώς και η θέση, η έκταση και το είδος του αιτούμενου προς χρήση χώρου.
-Να επισυνάπτεται κάτοψη του εξωτερικού χώρου στην οποία θα αποτυπώνεται η θέση του καταστήματος, τα παρακείμενα καταστήματα, οι είσοδοι και τα παράθυρα κατοικιών, το πλάτος της πρόσοψης του ακινήτου, το πλάτος του πεζοδρομίου, το πλάτος της οδού καθώς και η θέση και οι διαστάσεις του αιτούμενου χώρου κατάληψης με ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών.
-Να επισυνάπτεται επίσης δημοτική ενημερότητα και εφόσον πρόκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αντίγραφο της άδειας καταστήματος στην οποία προβλέπεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων με τη ρητή προϋπόθεση ότι αυτή ισχύει.
Να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας είναι η μη ύπαρξη βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Νέες θέσεις παραγωγών στη Λαϊκή Αγορά Σεισμοπλήκτων

Ο Σύλλογος Οικισμού Σεισμοπλήκτων ενημερώνει τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές ότι έχει ανακοινωθεί από τον Δ.Σ. τουΔήμου Ιωαννιτών πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση είκοσι (20) κενών θέσεων στη Λαϊκή Αγορά Σεισμοπλήκτων.Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί λαϊκών αγορών να προσέλθουν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία, ήτοι από 11.03.2013 έως 30.03.2013, στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να καταθέσουν την αίτησή τους και να λάβουν την άδεια πωλητή παραγωγού Λαϊκών Αγορών.Πληροφορίες:Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ιωαννιτών, Μ. Μπότσαρη 17 – 1ος όροφος, αρμόδια υπάλληλος κα Βασιλική Βασιλάκη, τηλ: 2651361166

ΠΡΕΒΕΖΑ:Λουριώτικο Καρναβάλι την Κυριακή 17 Μαρτίου

Ο Σύλλογος γυναικών Λούρου διοργανώνει και φέτος το Λουριώτικο Καρναβάλι την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα.Καλώντας τους κατοίκους όλους της περιοχής να ξεφύγουν για λίγο από το άγχος της καθημερινότητας και να χαρούν την Αποκριά, οι γυναίκες του Λούρου θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, θα σατυρίσουν την επικαιρότητα και σε πείσμα των καιρών θα συνεχίσουν να ονειρεύονται.Τα γκρουπ των γυναικών θα πλαισιώσει το παραδοσιακό γαΐτανάκι από τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούρου ενώ αμέσως μετά στην πλατεία Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με σουβλάκια τα οποία θα προσφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Λούρου.Το καρναβάλι θα καλυφθεί από τον ΑRT TV ενώ ο Σύλλογος Γυναικών ευχαριστεί τις γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας, όλους όσοι συμπαραστέκονται στην προσπάθεια αυτή και ιδιαίτερα τον Εμπορικό Σύλλογο του Λούρου ο οποίος στηρίζει όχι μόνο το καρναβάλι αλλά και κάθε πρωτοβουλία που υλοποιείται στην περιοχή.

Διαφώνησαν για τον απολογισμό

Περιφερειακή αρχή και παρατάξεις της μειοψηφίας
Σε ...διαφωνία, όπως αναμενόταν άλλωστε, κατέληξε η Περιφερειακή αρχή με τις παρατάξεις της μειοψηφίας ως προς τον απολογισμό πεπραγμένων της πρώτης για το 2012. Στην προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί τη σημερινή οικονομική κατάσταση στην οποία καλείται να αναπτύξει την Ήπειρο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.Όπως τόνισε ένα χρόνο μετά τον πρώτο απολογισμό δεν υπάρχει βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες οι αιρετές Περιφέρειες καλούνται να παράγουν έργο.Παράλληλα δε έκανε λόγο για τεράστια προσπάθεια για την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής δυνατότητας, για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των παραγωγικών κλάδων, την τόνωση του τουρισμού.Στον αντίποδα, σύσσωμη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για μια... χαμένη διετία, ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει τα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει περί υποβάθμισης της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ευθύνες στο κεντρικό κράτος
Ο κ. Καχριμάνης στην τοποθέτησή του επέρριψε ευθύνες στο Κεντρικό Κράτος κατηγορώντας το ότι υπαναχωρεί σε υπεσχημένα, περικόπτει τους θεσμοθετημένους πόρους, και επικροτεί απόπειρες υφαρπαγής αρμοδιοτήτων που είχαν αποδοθεί στις Περιφέρειες.Ταυτόχρονα όμως επέκρινε και την αντιπολίτευση, κυρίως τη μείζονα, χωρίς να την κατονομάζει, λέγοντας ότι «κάποιοι θεωρούσαν ότι αυτά είναι διαμαρτυρίες – δικαιολογίες δικές μας. Αντί να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν, αναλώνονταν σε κριτική σε βάρος μας».Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτιά της Περιφέρειας Ηπείρου από πλευράς απορρόφησης το 2012 στο ΕΣΠΑ, τονίζοντας πως όλα αυτά δείχνουν την αποτελεσματικότητα αλλά και τη μεθοδικότητα της Περιφέρειας.Σε ότι αφορά τον Τουρισμό παραδέχτηκε πως η μη ολοκλήρωση του διαγωνισμού τουριστικής προβολής είναι πρόβλημα σοβαρό τόνισε όμως ότι υπήρξαν και σημαντικές πρωτοβουλίες που έφεραν αποτελέσματα.Μεγάλο μέρος της ομιλίας του όμως αφιέρωσε στις οικονομικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας και τα όσα είχαν ειπωθεί αλλά και γραφεί για τα χρέη που έχει.«Εντός και εκτός αιθούσης ακούσαμε πολλά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.Η απάντηση δόθηκε από την ίδια την Κεντρική Διοίκηση. Μετά από τους ελέγχους που έκανε, αποδέχτηκε ότι είναι δικές της υποχρεώσεις και τώρα είμαστε σε αναμονή καταβολής των οφειλομένων», είπε ο κ. Καχριμάνης κατηγορώντας την μείζονα αντιπολίτευση πως πλαγίως επιχειρούσε να δημιουργήσει ένα κλίμα σκανδαλολογίας και να ναρκοθετήσει στην πράξη τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων από το Υπουργείο.

Μείζονα μειοψηφία: Δύο χρόνια χωρίς πρόγραμμα
«Δύο χρόνια έτσι, χωρίς πρόγραμμα», ήταν η φράση με την οποία ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Αρβανίτης.Αρχικά σημείωσε πως ο απολογισμός της περιφερειακής αρχής για το 2012 έπρεπε σύμφωνα με τη νομοθεσία να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και να αφορά στην εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της ΠεριφέρειαςΑπό τη μεριά του ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις» Βαγγέλης Αργύρης, επικέντρωσε την κριτική του στην οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας σήμερα κατηγορώντας την Περιφερειακή Αρχή ότι στις 700 σελίδες του απολογισμού δεν υπάρχουν εξηγήσεις για το πώς δημιουργήθηκαν οι υποχρεώσεις της.Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στα γνωστά 45άρια αλλά και τα οικονομικά βάρη που όπως υποστηρίζει κληρονόμησε η πρώην Νομαρχία Ιωαννίνων στην Περιφέρεια, υποθηκεύοντας όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αργύρης τις αναπτυξιακές προοπτικές της αιρετής ΠεριφέρειαςΤέλος ο κ. Αργύρης επανέλαβε αυτό που κατά την άποψη όλης της αντιπολίτευσης είναι γεγονός, ότι δηλαδή το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει πλήρως υποβαθμιστεί ενώ πρόσθεσε πως το μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας είναι το «ενός ανδρός αρχή».«Κύριε περιφερειάρχη έμειναν σχεδόν δυο χρόνια θητείας σας. Δώστε έστω και τώρα στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας τη διάσταση που ο νόμος του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αλλά και οι ανάγκες των καιρών επιβάλλουν.Καταστήστε την Περιφέρεια το φορέα που θα σχεδιάσει και θα προγραμματίσει το μέλλον του τόπου δίνοντας όραμα, και κινητοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του. Τολμήστε έστω και τώρα...», κατέληξε ο κ. Αργύρης.

Οι θέσεις των παρατάξεων της Αριστεράς
Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Κωτσαντής στην ομιλία του δεν βρήκε ούτε ένα θετικό σημείο στα δύο χρόνια της Περιφερειακής Αρχής λέγοντας ότι η πολιτική της ήταν απόρροια των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης κατηγορώντας τον κ. Καχριμάνη ότι δεν κατάφερε ποτέ να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Ήπειρο.Μίλησε δε για υποβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου καλώντας την Περιφερειακή Αρχή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.Ο Γιάννης Παπαδημητρίου της παράταξης «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο», επέκρινε την Περιφερειακή Αρχή τόσο για τον τρόπο με τον όποιο επέλεξε να κάνει τον απολογισμό, εμφανίζοντας όπως είπε, ως πεπραγμένα τις καθημερινές δράσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας.Συνέχισε λέγοντας ότι απουσίαζε ο πολιτικός λόγος από τον απολογισμό ενώ και αυτός μίλησε για υποβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου.Επιτέθηκε δε και προσωπικά στον κ. Καχριμάνη λέγοντας ότι μετά από δύο χρόνια δεν υπάρχει άλλοθι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα όλη η κοινωνία της Ηπείρου.Τέλος ο Νίκος Ζήκος, της «ΑΡ.Π.Η» εξέφρασε την λύπη του για την εικόνα του Περιφερειακού Συμβουλίου που και χθες δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών.Επικεντρώνοντας ωστόσο την κριτική του σε πολιτικά θέματα τόνισε πως η σημερινή κατάσταση με την ανεργία στα ύψη, την υγεία ιδιωτικοποιημένη και την παιδεία να βάλλεται, η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει καταφέρει να χαράξει μια ρότα για το πώς έχει σκεφτεί να αναπτύξει την Περιφέρεια Ηπείρου.

Περιβάλλον και ΕΣΠΑ
Η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων, Τατιάνα Καλογιάννη, έκανε εκτενή αναφορά σε θέματα περιβάλλοντος δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις ενέργειες που έκανε η Περιφέρεια σε ότι αφορά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, την λειτουργία του ΧΥΤΑ, την χωροθέτηση της μονάδας ΑΣΑ αλλά και την εκπόνηση μελετών για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης.Επίσης αναφέρθηκε και στην διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα λέγοντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει σε 26 τέτοια προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ.Τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί κι αυτή στο ΕΣΠΑ αλλά και τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.Έτσι επισήμανε πως από την περασμένη χρονιά εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ 57 πράξει συνολικού προϋπολογισμού 56,4 εκ. ευρώ ενώ αυξήθηκαν οι δαπάνες/πληρωμές κατά 54,00% και τις συμβασιοποιήσεις κατά 20%.

Οι τρείς θεματικοί αντιπεριφερειάρχες
Οι τρείς θεματικοί αντιπεριφερειάρχες (πλέον δεν έχουν αυτό τον ρόλο), Γιάννης Καραμπίνας, Οδυσσέας Πότσης και Παντελής Κολόκας, ανέπτυξαν με τη σειρά τους τη δική τους δράση για το 2012 υπερασπιζόμενοι την παρουσία τους αλλά και τη χρησιμότητά τους, όταν κλήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για το αν όλα αυτά που ανέφεραν θα γινόντουσαν αν δεν υπήρχαν οι αντιπεριφερειάρχες.

Τοποθετήσεις από Απ. Οικονόμου και Τρ. Αλμπάνη
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον απολογισμό των πεπραγμένων του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Περιφέρειας, Απόστολου Οικονόμου αλλά και την εισήγηση εκ μέρους του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Τριαντάφυλλου Αλμπάνη για την υφιστάμενη κατάσταση στο τοπικό μας ΑΕΙ.Ο κ. Αλμπάνης ενημέρωσε το Σώμα για την δραστική μείωση του προϋπολογισμού κατά 60% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας πως η Πρυτανεία αποφάσισε να κάνει περικοπές, από όπου μπορούσε, εκτός από την φοιτητική μέριμνα και το εκπαιδευτικό έργο.Παράλληλα σημείωσε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει πλέον με την έλλειψη προσωπικού καθώς από τους 520 υπαλλήλους το 2010 έχουν μείνει μόλις 270.Τέλος αναφέρθηκε στο σχέδιο «Αθηνά», λέγοντας το μεγαλύτερο αίτημα του Πανεπιστημίου, αυτό της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής, δεν φαίνεται να προχωρά, ευχαριστώντας παράλληλα την Περιφέρεια αλλά και όλους τους Φορείς της Ηπείρου που στηρίζουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην προσπάθεια που κάνει να ανατρέψει τα σχέδια του Υπουργείου.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ