Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη Αντ. Μπέζα στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας επισκέφθηκε το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών και συναντήθηκε με τον Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Θανάση Μποροδήμο, ο οποίος εκτελεί και χρέη προσωρινού Διοικητή, τον κ. Νίκο Κατσιαμάκη Δ/ντή Χειρουργικής Κλινικής, την κα Πετρούλα Κόντου Διευθύνουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τον κ. Λάμπη Τσιώνη Δ/ντή Διοικητικού και την κα Χριστίνα Οικονομίδου Δ/ντρια Οικονομικού του Νοσοκομείου.Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Φιλιατών, όπως, ο διορισμός προσωρινού Συμβουλίου Διοίκησης μετά την αυτονόμησή του από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, η νέα τροποποίηση του Οργανισμού του, η οικονομική κάλυψη του συνόλου των εφημεριών- υπερωριών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο εξοπλισμός της εξαώροφης νέας πτέρυγας, το πάγωμα των διαδικασιών που βρίσκονταν σε εξέλιξη για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και η πρόταση για πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού επικουρικού προσωπικού.Ο κ. Μπέζας ενημέρωσε επίσης τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώςκαι για τις περαιτέρω ενέργειές του σε σχέση με τα ζητήματα που τέθηκαν.

800 Αρειανοί στα Γιάννενα

Παρότι η εισήγηση της Αστυνομίας ήταν αρνητική στο να μετακινηθούν οι φίλαθλοι του Άρη στα Γιάννενα για την Σαββατιάτικη αναμέτρηση, ωστόσο η διοίκηση του ΠΑΣ θα ανοίξει τη θύρα 7 . Οι "κίτρινοι"εκτός από τα 800 εισιτήρια πήραν άλλα 200 για τους Ζωσιμάδες.Η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα της σύσκεψης, αλλά και για τα εισιτήρια με τον Άρη αναφέρει τα εξής:«Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γιώργος Λαγούδης» του ΕΣΙ " ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ" η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Super League της ΠΑΕ Αρης και από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο Υπεύθυνος Διοργάνωσης Αγώνων, κ. Γιώργος Ιωάννου, με τον Υπεύθυνο Ασφαλείας, κ. Φώντα Βρόσγο και την υπεύθυνη marketing κ Μαίρη Πεζοδρόμου.Στη συζήτηση που έγινε, σχετικά με το αίτημα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για τη χορήγηση εισιτηρίων και κερκίδας για τους φιλάθλους του, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν αρνητικοί.Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ συνηγόρησε στο αίτημα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και θα δοθεί η θύρα 7 για την εξυπηρέτηση των οπαδών του».Οι Θεσσαλονικείς εκτός από 800 εισιτήρια, τα οποία έγιναν καπνός εξασφάλισαν άλλα 200 από τον ΠΑΣ και αναμένται αύριο να φτάσουν στα γραφεία της ΠΑΕ.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ

Κρίσιμα τα προβλήματα των αθλητικών εγκατστάσεων στα Γιάννενα
Με τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Μάρτη, αποτελούμενη από τους Χρήστο Μαντά Βουλευτή Ιωαννίνων, Σ. Ντάνη και Μ. Παγωτό από το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και ξεκινούν από τα ζητήματα αδειοδότησης (μέχρι τώρα δεν υπήρχε άδεια!!), τα θέματα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού (5 άτομα για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας) και φτάνουν στα προβλήματα της υποχρηματοδότησης που ανά πάσα στιγμή μπορεί να «ακυρώσουν» τη δυνατότητα λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Επίσης, συζητήθηκαν τα ζητήματα που υπάρχουν σχετικά με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα και αφορούν οικονομικές διαφορές που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα καθώς επίσης και τα οφέλη και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν με το πέρασμα της ευθύνης στη περιφέρεια.Η αντιπροσωπεία μας μετά το τέλος της συνάντησης σημείωσε τα εξής «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και στα Γιάννενα κινδυνεύουν ευθέως από τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην καταρρεύσουν. Αξιοσημείωτα παραδείγματα όπως το άθλιο ταρτάν στους Ζωσιμάδες, το ανολοκλήρωτο κτίριο των βαρέων αθλημάτων και άλλα δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Εκφράσαμε επίσης τους προβληματισμούς μας σε σέχεση με την ευθύνη που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και μάλιστα με πολύ περιορισμένους πόρους, καθώς και για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα. Θέλουμε να τονίσουμε ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας κάθε πολίτη να αθλείται σε χώρους ασφαλείς και δημόσιους, χωρίς να χρειάζεται να βάζει το χέρι στη τσέπη. Θεωρούμε πάνω από όλα τον αθλητισμό δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνουν ΟΛΟΙ ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

Βράβευση του «Ορίζοντα» και της «Μέθεξις» από διοργανωτές και εθελοντές του Ορεινού Υπερμαραθωνίου 164 χιλιομέτρων της Ροδόπης «Rodopi Advendurun 100 miles»

Σε μια σεμνή τελετή, με πολύ σημαντικό όμως ειδικό βάρος, που πραγματοποιήθηκε στην οροσειρά της Ροδόπης και συγκεκριμένα στο Δασικό Χωριό Ερύμανθου Ξάνθης, βραβεύτηκε η τηλεοπτική παραγωγή «Ορίζοντας» των Γιαννιωτών Ηλία και Δημήτρη Γκαρτζονίκα που προβάλλεται από το «Ήπειρος TV1» καθώς και η πολιτιστική κίνηση «Μέθεξις» που οι ίδιοι αποτελούν ιδρυτικά στελέχη της.Η σπουδαιότητα έγκειται στο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη ενέργεια προέβησαν οι διοργανωτές και εθελοντές του δυσκολότερου αθλητικού αγώνα στον τομέα του Ορεινού Τρεξίματος και Περιπέτειας στην Ελλάδα και ενός από τους δυσκολότερους στην Ευρώπη.Του Υπερμαραθωνίου των 164 συνεχόμενων χιλιομέτρων στα βουνά της Ροδόπης ή «RODOPI ULTRA TRAIL 100 miles» όπως είναι ευρύτερα γνωστός στον χώρο των αθλητών της Ελληνικής Ορεινής Κοινότητας.Αφορμή στάθηκε το γεγονός της οικιοθελούς συνεισφοράς τους στην τηλεοπτική κάλυψη από τον «Ορίζοντα» για 4 ημέρες (και νύχτες) με παράλληλη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «ROUT 100 miles- Από το σκοτάδι στο φως» αλλά και μέρους της επικοινωνιακής προώθησης του αγώνα των 68 αθλητών, των διοργανωτών και άνω των 100 εθελοντών που πραγματοποίησαν το αθλητικό αυτό επίτευγμα.Τον αγώνα, όπου ο πρώτος αθλητής τερμάτισε σε 26 ώρες και ο τελευταίος σε 42, αναδεικνύοντας την τεράστια δύναμη που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος αλλά και ότι τελικά τα όρια τα θέτει ο ίδιος και όχι η καθημερινή, συμβατική λογική.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Ορίζοντας www.orizontas.org» αναδεικνύοντας έμπρακτα, μέσω των εκπομπών, την άποψη των δημιουργών του για την άξια της επαφής του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση και τα διδάγματά της, προβάλει συστηματικά εδώ και τρία χρόνια τον χώρο του «Ορεινού Τρεξίματος» και γενικότερα των δρόμων «εκτός στίβου», με καταγραφές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ τιμήθηκε επίσης πριν λίγες μέρες από τον σύλλογο «Ποσειδών Ιωαννίνων» για ανάλογη προσφορά του στον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων 30 χλμ».Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους των βραβευθέντων ο Δημήτρης Γκαρτζονίκας ο οποίος επεσήμανε στους εθελοντές, αθλητές και διοργανωτές που παρευρέθησαν στην εκδήλωση - και η οποία σηματοδότησε την έναρξη προετοιμασίας του φετινού αγώνα που μετονομάζεται σε «Rodopi Advendurun 100 miles»- ότι η τιμή ανήκει πρώτιστα στους ίδιους που χωρίς την προσμονή υλικού οφέλους, φέρουν εις πέρας ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα.Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τηλεοπτικά στην Ήπειρο και δορυφορικά στον κόσμο, μέσω της OTE TV, από τον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος TV1» που μεταδίδει τις εκπομπές του «Ορίζοντα», τον Απρίλιο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:Σε δραματική κατάσταση οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Spider

Τη βιομηχανία Spider στη ΒΙ.ΠΕ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά. Η αντιπροσωπεία είχε εκτεταμένη συζήτηση με τους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε «λευκή απεργία» παραμένοντας στο χώρο του εργοστασίου και διεκδικώντας την καταβολή των μισθών τους καθώς είναι 11 περίπου μήνες απλήρωτοι. Στη συνέχεια έγινε εκτεταμένη ενημέρωση από τη διοίκηση της επιχείρησης αναφορικά με τις δυσκολίες στη ρευστότητά της και σημειώθηκε ότι η επιχείρηση έχει παραγγελίες τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό.Στο τέλος της επίσκεψης ο βουλευτής Ιωαννίνων δήλωσε:«Βρισκόμαστε μπροστά στα τραγικά αποτελέσματα που φέρνει ο φαύλος κύκλος των μνημονιακών πολιτικών, της λιτότητας και της ύφεσης. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όριά τους αφού βρίσκονται 11 μήνες απλήρωτοι. Μια παραγωγική μονάδα που όλοι ισχυρίζονται ότι έχει προοπτική και παραγγελίες, που είναι η μοναδική μονάδα πλέον στην Ελλάδα που παράγει κάδους σκουπιδιών, βρίσκεται στο κόκκινο από την άποψη ρευστότητας, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η ιδιοκτησία της επιχείρησης. Αν κάποιοι κυβερνητικοί εγκέφαλοι έχουν αποφασίσει να στραγγαλίσουν παραγωγικές μονάδες και να οδηγήσουν στην ανεργία και στην εξαθλίωση και άλλους εργαζόμενους σε μια περιοχή που κάνει «πρωταθλητισμό» στην ανεργία να βγούν να το πουν καθαρά. Δεν δικαιούνται ακόμη να ισχυρίζονται ότι τάχα δημιουργούν ρευστότητα στην αγορά. Για μας προτεραιότητα είναι να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και να συνεχίσουν να έχουν τη δουλειά τους. Από αυτή κυρίως την άποψη θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση όλων των παραγόντων και κυρίως του τραπεζικού συστήματος που στραγγαλίζει παραγωγικές επιχειρήσεις. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα και έξω από τη Βουλή για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα».

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Διάθεση παρθένου ελαιόλαδου Μεσσηνίας σε τιμή παραγωγού

Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» προχωράει σε μια ακόμη παρέμβαση αλληλεγγύης προς όλους τους συμπολίτες μας.Όπως και την προηγούμενη χρονιά έτσι και φέτος σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνίας θα διαθέσει σε όλους τους συμπολίτες μας πιστοποιημένο ΕΞΤΡΑ παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας σε τιμή παραγωγού (16 ευρώ τα 5 λίτρα ).Οι συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται και επιθυμούν να προμηθευτούν το ελαιόλαδο που θα διατεθεί πρέπει να το δηλώσουν με σχετική αίτηση που θα προμηθευτούν από την υπηρεσία μας Αβέρωφ 6, 2ος όροφος μέχρι 27 Μαρτίου 2013.Η διάθεση του ελαιόλαδου θα γίνει στο χώρο του Κ.Ε.Π.Α.Β.Ι. στις αρχές Απριλίου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης.Πληροφορίες στο τηλ 2651001043 κ. Βελιβάση Αλεξάνδρα – Κ. Παντούλας Γιώργος.

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Ιωαννίνων

Τη θέση του Δήμου Ιωαννιτών σχετικά με την αξιοποίηση του Πάρκου Λιθαρίτσια παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση της έκτασης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.Η κυριότητα του Πάρκου ανήκει στον ΕΟΤ και μετά τη διάλυσή του στην Εταιρία Αξιοποίησης Ακινήτων. Ο Δήμος πριν από δεκαπέντε μήνες εγγράφως έχει απευθυνθεί στη διοίκησή της ζητώντας την παραχώρηση χρήσης για είκοσι χρόνια, με δεδομένο ότι εκπονεί τη μελέτη για τη συνολική ανάπλαση του Πάρκου, μέσω του ΕΣΠΑ. Η εταιρία ζητούσε να συμπεριληφθεί η ίδρυση και λειτουργία αναψυκτηρίου ώστε να διασφαλίζει κάποια έσοδα. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από το Δήμο, με δεδομένο ότι υπάρχουν ανάλογες δραστηριότητες.Η μελέτη για την ανάπλαση του χώρου έχει κατατεθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων το οποίο πρέπει να γνωμοδοτήσει.Στον ευρύτερο χώρο υπάρχουν ιδιοκτησίες του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και του Ελληνικού Δημοσίου.Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος η ιδέα της αξιοποίησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ακούστηκε για πρώτη φορά χθες το βράδυ. Ο Δήμος Ιωαννιτών επιμένει στη θέση του να παραχωρηθεί η χρήση του χώρου ώστε να υλοποιηθεί και το έργο της ανάπλασης και να αποδίδει στο ελληνικό δημόσιο το 10% των εσόδων από το πάρκινγκ. «Πιστεύουμε ότι είναι μία πρόταση ρεαλιστική η οποία θα βρει έδαφος και θα υλοποιηθεί» τόνισε ο Δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν μπορεί να δομηθεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Ο Δήμαρχος στη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο έχει μείνει εκτός του πακέτου παραχώρησης.Καυτηρίασε την τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων, το πανάκριβο εισιτήριο όπως και την αδυναμία τοποθέτησης του τεχνολογικού εξοπλισμού που θα διασφάλιζε αξιοπιστία στις πτήσεις.«Προϋπόθεση για να πετύχει η προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνει ο Δήμος μας και η τουριστική προβολή, είναι η αναβάθμιση του αεροδρομίου. Προέχει η τοποθέτηση των συστημάτων που θα εγγυώνται την εκτέλεση των δρομολογίων αλλά και η επέκταση της αίθουσας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Δήμαρχος επανήλθε στο θέμα της Πολυτεχνικής Σχολής, σημειώνοντας ότι διευρύνεται το μέτωπο διεκδίκησης με την συνυπογραφή κοινού υπομνήματος και από τους επιστημονικούς φορείς των Ιωαννίνων, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των κληροδοτημάτων επαναλαμβάνοντας ότι ο δικός του ρόλος επιβάλλει να διασφαλίσει τα συμφέροντα της πόλης και να μην ασχολείται με τις εμμονές άλλων.Ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό ότι έχει υποβάλλει αίτημα στην ΚΕΔΕ ώστε να διεξαχθεί στα Γιάννινα το τακτικό συνέδριο, με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.Παράλληλα ο Δήμαρχος έκανε σχετική παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να βρεθεί νομοθετική λύση στις οφειλές για χρήση κοινόχρηστων χώρων από παρελθόντα έτη και τα πρόστιμα που τις συνοδεύουν.

ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ρωτήθηκε για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο ταμείο του Δήμου και το έλλειμμα που εμφανίζεται.«Ελέγχονται όλες οι εγγραφές τόσο από τους υπηρεσιακούς όσο και από τους Ορκωτούς που κλήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή. Αν δεν βρεθεί η λύση θα ακολουθήσει ένας ακόμη εξειδικευμένος έλεγχος. Αν κι αυτός δεν αποδώσει τότε ο φάκελος θα σταλεί αρμοδίως. Γίνεται σε βάθος έρευνα και θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Προτάσεις για την κατάργηση της κατάτμησης και απευθείας ανάθεσης έργων

Ρυθμίσεις για την κατανομή της ΣΑΤΑ με στόχο να μπει φραγμός στην κατάτμηση έργων και την απευθείας ανάθεσή τους από τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης προτείνει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης στον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.Ο Γενικός Γραμματέας απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών μετά και τις διαπιστώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη διάρκεια των έλεγχων που διενήργησαν στους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ και ιδιαίτερα στις αποφάσεις κατανομής της ΣΑΤΑ, όπου παρατήρησαν ότι πλήθος έργων που συμπεριλαμβάνονται, έχουν προϋπολογισμούς έως 7.200 Ευρώ. Τα έργα αυτά είναι διάσπαρτα σε τοπικές ενότητες , αφορούν ίδιο φυσικό αντικείμενο, μπορούν να γίνουν χωρίς μελέτη, να δοθούν σε εργολάβο με απευθείας ανάθεση και εν τέλει να παραληφθούν από επιτροπή Δημοτικών Συμβούλων.«Το καθεστώς αυτό, επισημαίνει στο έγγραφό του ο κ. Θεοδωρίδης, συντηρεί την αδιαφάνεια, υποκρύπτει «νομιμοφανείς» κατατμήσεις έργων τα οποία ανατίθενται στην πλειοψηφία τους χωρίς έκπτωση, με αποτέλεσμα την απώλεια οικονομικών πόρων για το δημόσιο και εν τέλει οδηγεί σε κακής ποιότητας έργα λόγω έλλειψης μελέτης και παραλαβής από τεχνικούς.Προκειμένου λοιπόν να ελεγχθεί το συγκεκριμένο καθεστώς προτείνει:Οι απευθείας αναθέσεις έργων με προϋπολογισμό μικρότερο ή ίσο με 8.000 Ευρώ, να μην μπορούν να υπερβούν συνολικά το 10% της ΣΑΤΑ που δικαιούται κάθε ΟΤΑ.Όλα τα υπόλοιπα έργα ανεξαρτήτως προϋπολογισμού να γίνονται με διαγωνισμούς σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.«Έτσι, καταλήγει στο έγγραφό του ο Γενικός Γραμματέας προς τον Υπουργό Εσωτερικών, μπορούμε να εξασφαλίσουμε αφενός την διαφάνεια στην διαδικασία της εκτέλεσης των έργων και την εξοικονόμηση πόρων και αφετέρου οι ΟΤΑ να έχουν την δυνατότητα εκτέλεσης έργων με επείγοντα χαρακτήρα».

Χωρίς παιδίατρο έμεινε το Σάββατο το βράδυ τo νοσοκομείο Πρέβεζας!!!

Χωρίς παιδίατρο έμεινε το Σάββατο το βράδυ τo νοσοκομείο Πρέβεζας, σύμφωνα με καταγγελίες γονιών, οι οποίοι όταν έφτασαν στα εξωτερικά ιατρεία, ενημερώθηκαν ότι ο εφημερεύον γιατρός αρρώστησε και ότι θα έπρεπε να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο κοντινότερο νοσοκομείο είτε στην Άρτα είτε στην Λευκάδα. Στο τμήμα αυτή την στιγμή υπηρετούν δύο γιατροί αφού ο τρίτος συνταξιοδοτήθηκε και το Σάββατο είχε κληθεί να καλύψει τη θέση γιατρός από το Κέντρο υγείας Θεσπρωτικού, η οποία όμως αρρώστησε. Αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των παιδιών αλλά και η γενικότερη υποβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου καθώς η διοίκηση δεν ζήτησε να καλυφθεί η εφημερία, από άλλον παιδίατρο και οι ειδικευμένοι γιατροί δεν μπορούν να εφημερεύσουν λόγω απουσίας ειδικότητας παιδιάτρου. Οι γονείς είναι ανάστατοι και χαρακτηρίζουν την κατάσταση δραματική. Όπως μας είπαν δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιος να αντικαταστήσει τον γιατρό που αρρώστησε και ότι στην Πρέβεζα δεν είναι συμβεβλημένος κανένας παιδίατρος με τον ΕΟΠΠΥ και είναι αναγκασμένοι είτε να πληρώσουν από τη τσέπη τους τον γιατρό ή να ταξιδέψουν σε γειτονικούς νομούς για να εξεταστούν τα παιδιά τους δωρεάν, όπως συνέβη και το Σάββατο, όπου ένα παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λευκάδας.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ-«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»

Τουλάχιστον αμετροεπείς μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Άρτας, Γιώργου Στύλιου, για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο ΤΕΙ Ηπείρου και το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.Οι πολιτικές αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης, που εφαρμόζει Μνημόνια οδήγησαν στο Σχέδιο «Αθηνά». Γι’ αυτό ας μη μιλάνε για καταστροφή, όσοι με την ψήφο τους επιλέγουν την καταστροφή. Για το νομό της Άρτας έχουν ονοματεπώνυμο: Στύλιος και Γκόκας.Στις αρχές Φλεβάρη ο κ. Στύλιος πανηγύριζε για το Σχέδιο «Αθηνά» και πως αυτό ενισχύει το ΤΕΙ Ηπείρου. Τι μεσολάβησε κ. Στύλιο; Τι άλλαξε; Ποιοι γνώριζαν τις εξελίξεις; Γιατί τις αποσιώπησαν; Τι διαπραγματεύτηκαν σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο;Ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτίνα Όλγα Γεροβασίλη δεν έχουμε το ρόλο του μετά Χριστόν προφήτη, αλλά εγκαίρως είχαμε επισημάνει, ότι το Σχέδιο «Αθηνά» είναι η καταστροφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όποια "κοπτοραπτική" και αν γίνει.Ούτε αρνηθήκαμε, ούτε αρνούμαστε την κοινή πάλη σε σοβαρά ζητήματα, αλλά εμείς ασκούμε την ίδια πολιτική και εντός και εκτός νομού Άρτας, και εντός και εκτός Βουλής. Ακόμα και τώρα δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα και το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής να μην κλείσει, αλλά και το Σχέδιο «Αθηνά» ν’ αποσυρθεί και ν’ ανοίξει ο δρόμος της ουσιαστικής αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ακαδημαϊκά, κοινωνικά και επιστημονικά κριτήρια στην κατεύθυνση της περιφερειακής αποκέντρωσης, αλλά και της διατήρησης του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των Ιδρυμάτων.Ήδη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας υπήρξε στενή συνεργασία με τη Διοίκηση, καθηγητές, αλλά και σπουδαστές. Η βουλευτίνα συναντήθηκε με τον υπουργό και του έδωσε τα αληθινά στοιχεία όσον αφορά το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, αλλά και την Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας. Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ανοιχτή διαβούλευση για σχέδιο «Αθηνά», στην οποία απεσταλμένος του ΤΕΙ Ηπείρου ήταν ο πρώην πρόεδρος Γρηγόρης Γκίκας, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και η Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσαν ερώτηση για τη διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου «Αθηνά», αλλά και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στα οποία βασίστηκε η τελική πρόταση του υπουργείου ερήμην της ακαδημαϊκής κοινότητας.Κι αλήθεια κ. Στύλιο γνωρίζατε, ενημερώσατε το ΤΕΙ Ηπείρου και την αρτινή κοινωνία ότι τη μελέτη για το Σχέδιο «Αθηνά» εκπόνησε το ΙΕΚ Ακμή;

Το γραφείο τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας

Σχέδιο για να παραμείνουν στον δήμο τα Λιθαρίτσια

Μετά την «βόμβα» Αθανασόπουλου περί ιδιωτικοποίησης

«Βόμβα» μεγατόνων πέταξε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στην Ζωσιμαία το απόγευμα της Δευτέρας από τον Δήμο Ιωαννιτών και τον ΙΟΒΕ ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος ότι το ταμείο ετοιμάζεται να παραχωρήσει σε ιδιώτες τα Λιθαρίτσια.Ο κ. Αθανασόπουλος παρουσιάζοντας τη δράση του Ταμείου έφτασε στα ακίνητα που προωθεί προς πώληση, εκπλήσσοντας ολόκληρη την αίθουσα όταν χωρίς να το πολυσκεφτεί ανακοίνωσε πως ανάμεσα στα 836 ακίνητα, κυρίως οικόπεδα, που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ στην Ήπειρο, βρίσκεται και η «ιδιοκτησία της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου στους παλιούς στρατώνες, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, δηλαδή το δημοτικό πάρκινγκ κάτω από τα Λιθαρίτσια και ένα μέρος του πάρκου.Η αντίδραση του κοινού αλλά κυρίως των εκπροσώπων του δήμου Ιωαννιτών και του ίδιου του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, ήταν παγωμένη καθώς κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη από τη στιγμή μάλιστα που η συγκεκριμένη έκταση παραχωρούνταν στο Δήμο Ιωαννιτών με πολυετείς συμβάσεις μέχρι όμως και το 2011.Από τότε δεν έχει υπάρξει άλλη ανανέωση αν και στον Δήμο θεωρήθηκε ως τυπικό το θέμα, αφού άλλωστε ο ίδιος ο κ. Φίλιος είχε ζητήσει από την εταιρία να παραταθεί η παραχώρηση, καθώς ο Δήμος έχει εκπονήσει μελέτη ανάπλασης του πάρκου.Μια ενδεχόμενη πώληση ή άλλη αξιοποίηση του πάρκου αλλά κυρίως του πάρκινγκ από ιδιώτη θα σήμαινε μεγάλη οικονομική ζημιά για τον δήμο Ιωαννιτών και ειδικά για το Πνευματικό Κέντρο που διαχειρίζεται τον χώρο στάθμευσης και εισπράττει τα έσοδα.Αυτό φυσικά το γνωρίζει ο δήμος, όπως επίσης γνωρίζει ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι αρνητικό στην παραχώρηση σε φορείς των Δήμων για την αξιοποίησή τους, αρκεί βέβαια το κράτος να έχει κι αυτό να λαμβάνει κάτι.Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Αθανασόπουλο όπου του ζήτησε περισσότερες λεπτομέριες για το πόσο «προχωρημένη» είναι η κατάσταση στο θέμα προβάλλοντας του και τις απόψεις του δήμου.Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Φίλιου, το ΤΑΙΠΕΔ δεν γνώριζε σε βάθος την υφιστάμενη κατάσταση στα Λιθαρίτσια και είχε προχωρήσει σε λάθος κατεύθυνση σε ότι αφορά την αξιοποίησή του.Όπως τόνισε λοιπόν ο Δήμαρχος το ΤΑΙΠΕΔ θεώρησε ως μια καλή λύση για παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση του συγκεκριμένου χώρου όπου θα μπορούσε να λειτουργήσει μια επιχείρηση εστίασης.Μια τέτοια όμως υπάρχει ήδη και λειτουργεί εδώ και χρόνια, κάτι που εξήγησε ο κ. Φίλιος λέγοντας πως είναι αδύνατον να επιβιώσει μία ακόμη ίδια επιχείρηση στον ίδιο χώρο, αποκλείοντας έτσι και την πρόταση που του έγινε να είναι ο δήμος αυτός που θα κάνει την επένδυση.Η αντιπρόταση του δήμου ήταν να προχωρήσει η μελέτη που έχει ολοκληρωθεί και να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο πάρκινγκ από το οποίο το δημόσιο θα κερδίζει το 10% του τζίρου κάθε χρόνο.«Θα αναλάβουμε εμείς την επένδυση σαν δήμος, άλλωστε μπορούμε να την εντάξουμε στο ΕΣΠΑ, και το δημόσιο θα παίρνει το 10% από τον τζίρο του πάρκινγκ», ήταν η πρόταση του κ. Φίλιου, που σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Αθανασόπουλος την υποδέχτηκε θετικά.«Με αυτόν τον τρόπο το κράτος θα κερδίσει ένα καλό ποσοστό από ένα χώρο που σήμερα δεν βγάζει τίποτα, αλλά κι εμείς ένα σύμμαχο, το ΤΑΙΠΕΔ, που θα πιέσει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για να προχωρήσει η μελέτη. Αν και ο κύριος Αθανασόπουλος δεν πια πρόεδρος, μου υπέδειξε με ποιους πρέπει να μιλήσω και ήδη ξεκινάμε προσπάθειες για να πείσουμε για την βιωσιμότητα της πρότασής μας», είπε ο κ. Φίλιος.

Οι άλλες εκτάσεις
Δεν είναι όμως μόνο τα Λιθαρίτσια που διαχειρίζεται στα Γιάννενα το ΤΑΙΠΕΔ. Υπάρχουν άλλα 321 συνολικά ακίνητα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο και το αμέσως μεγαλύτερου ενδιαφέροντος μετά τα Λιθαρίτσια, είναι μια έκταση 793.000 τ.μ. στην Πεδινή, η οποία γειτνιάζει με την πανεπιστημιούπολη. Στους άλλους νομούς, υπό παραχώρηση είναι το στρατόπεδο Κονκούρη στην Πρέβεζα, μια μεγάλη παρόχθια έκταση του Αράχθου στην Άρτα, καθώς και εκτάσεις στη Σαγιάδα και την Αμμουδιά Πάργας.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αύριο η δίκη των αγροτών για τα μπλόκα στην είσοδο του Λούρου

Αύριο Τετάρτη θα γίνει η δίκη των περίπου 25 αγροτών, (ανάμεσά τους και πολλά μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας), για τα αγροτικά μπλόκα στην είσοδο του Λούρου, το 2009 και το 2010. Συγκεκριμένα, οι αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, είχαν αποκλείσει από τις 24-1-2009 μέχρι και 31-1-2009 την είσοδο του Λούρου, επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Γέφυρας Καλογήρoυ και από τις 18/1/2010 μέχρι τις 11/2 του 2010, το ίδιο ακριβώς σημείο. Να θυμίσουμε ότι το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας στα έγγραφα που απέστειλε τότε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ανέφερε πως η διεξαγωγή της κυκλοφορίας ήταν αδύνατη, ενώ πήρε και έστειλε στον Εισαγγελέα τις πινακίδες από τα οχήματα και τους ιδιοκτήτες τους για τα περαιτέρω, ο οποίος με την άσκησε ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών. Ως οργανωτής των κινητοποιήσεων αναφέρεται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και μέλος της ΠΑΣΥ, Σπύρος Κλινάκης, ο οποίος είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους.

Πως διένειμε η Περιφέρεια τα ποσά για τη δημοσιότητα και τη στήριξη του ΕΣΠΑ

Ανάθεση με 127.000 ευρώ σε συνεργάτιδα της κ. Τατιάνας Καλογιάννη
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση για την «εκ των υστέρων δημοσιότητα» (αρ. πρωτ. 652/28-2-2013) της Περιφέρειας Ηπείρου για το πρόγραμμα της τεχνικής υποστήριξης εφαρμογής ενός προγράμματος ΕΣΠΑ.Άξια προσοχής είναι τα σημεία που αναφέρονται στις «συμπληρωματικές μελέτες ασφάλισης έργων» (τι ακριβώς είναι;), κυρίως δε στην « Τεχνικό σύμβουλο Περιβάλλοντος Υποστήριξης της Περιφέρειας Ηπείρου, στήριξη έργων ΕΣΠΑ" κτλ κ. Αικατερίνη Βίνη με το ποσό των 126.690 ευρώ (τι δουλειά ακριβώς είναι αυτή και με τόσα χρήματα;), ενώ περίεργη είναι και η κατανομή των ποσών για καταχωρήσεις και σποτ στα Μέσα Ενημέρωσης.Όπως θα δείτε πέραν της ανισότητας της κατανομής που μπορεί να δικαιολογείται, έχουν εξαιρεθεί τα δημοσιογραφικά site που ασκούν κριτική και αντιμνημονιακή πολιτική, (και με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα) όπως και του epirusgate.blogspot.gr,epiruspost.gr,και του stotapsi.gr.Επανερχόμαστε όμως στην «Τεχνικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος» για να δούμε ποια είναι. Η κ. Αικατερίνη Βίνη είναι περιβαντολλόγος και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συνεργάτιδα (υπάλληλος) της αντιπεριφεριάρχη κας Τατιάνας Καλογιάννη στην Μη Κυβερνητική Οργάνωσή της (ΜΚΟ) κατά το πρόσφατο παρελθόν (υπάρχει άραγε αυτή η ΜΚΟ;) που χρηματοδοτούνταν αφειδώς για… απίθανα πράγματα.Τέλος πάντων, η κ. Βίνη προφανώς θα είναι εξαιρετική επιστήμων, αλλά πως θα μπορέσει μόνη της να ανταπεξέλθει στο βάρος της ευθύνης υποστήριξης και άλλων Φορέων που δεν έχουν τη δυνατότητα να ετοιμάσουν τα απαραίτητα για έργα του ΕΣΠΑ; Συνήθως τέτοια δουλειά ανατίθεται σε οργανωμένες και εξειδικευμένες εταιρίες και όχι σε φυσικά πρόσωπα.Εντελώς πληροφοριακά και ο αδελφός της κυρίας Βίνη που υπήρξε συνεργάτης («κομματάρχης») του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη στις εκλογές, έχει αναλάβει ως «υπεργολάβος» έργα κυρίως στο Μέτσοβο (χιονοδρομικό κτλ).

stotapsi.gr

Πυρκαγιά κατέστρεψε το καταφύγιο του ΕΟΣ Πρέβεζας

Πυρκαγιά κατέστρεψε το καταφύγιο που διατηρεί στο Δάσος Αστροχωρίου Άρτας (σε υψόμετρο 1300 μ.) ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας. Από την φωτιά κάηκε ολοσχερώς όλος ο εσωτερικός εξοπλισμός καθώς και τα παράθυρα και η πόρτα εισόδου. Τα μέλη του συλλόγου θεωρούν πιθανή την κακόβουλη ενέργεια, αν και είναι δύσκολο όπως αναφέρουν να κατανοήσουν τους λόγους που οδήγησαν κάποιον ή κάποιους σε μια τέτοια απόπειρα. Οι ίδιοι προσθέτουν ότι ακόμα και από αμέλεια να προκλήθηκε η πυρκαγιά από κάποιους, που αφού παραβίασαν την είσοδο, φιλοξενήθηκαν στο καταφύγιο, άναψαν το τζάκι και το παράτησαν αναμμένο, δείχνει ανευθυνότητα, περιφρόνηση και ωχαδερφισμό, δείγματα συμπεριφοράς της σημερινής μας κοινωνίας και καταγγέλλουν την παραπάνω ενέργεια και καλούν όποιον γνωρίζει κάτι να το καταθέσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας.

Την Τετάρτη το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο» είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού καρναβαλιού των Γυναικών Άρτας…γι’ αυτό και οι γυναίκες της Άρτας αντιστέκονται…φορώντας τις μάσκες τους και τις στολές τους και σατιρίζοντας την καθημερινότητά τους με όλα τα ευτράπελα που συμβαίνουν. Η συμμετοχή προβλέπεται να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καθώς η κρίση μάλλον λειτουργεί ως αφορμή για διακωμώδηση και λυτρωτική γελοιοποίηση προσώπων και καταστάσεων. Τα περισσότερα θέματα θα είναι επίκαιρα και θα καυτηριάζουν τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της ζωής μας.Η καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 7.30 το απόγευμα.Την καρναβαλική παρέλαση θα παρουσιάσει η Μαρίνα Αγγελάκη.Τη μουσική κάλυψη θα έχει ο D.J. DIOS SEIMENIS, ενώ ο ART TV θα καλύψει απ’ ευθείας την παρέλαση.Tην αφίσα και την πρόσκληση του Καρναβαλιού σχεδίασε η Μελίντα Πανταζή.Χορηγός της αφίσας είναι το ΡΑΔΙΟ ΤΑΧΙ ΑΡΤΑΣ (τηλ. 2681078332& 78333).Η καρναβαλική παρέλαση θα κλείσει υπό τους ήχους των οργάνων των Συλλόγου Φίλων Μουσικής Άρτας «ΑΥΛΟΣ» .Ο Δήμος Αρταίων υποστηρίζει το καρναβάλι χρηματοδοτώντας την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, τη μεταφορά και την επισκευή των αρμάτων καθώς και την κατασκευή του κεντρικού άρματος που θα έχει ως θέμα «Μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο».Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Άρτας αλλά και όλης της Ηπείρου στηρίζουν το καρναβάλι προβάλλοντάς το.Πριν την έναρξη του καρναβαλιού θα περάσει η φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», όπως κάθε χρόνο.Mετά την παρέλαση οι γυναίκες θα διασκεδάσουν στο «ALLURE» μέχρι τελικής πτώσεως.Βρέξει - χιονίσει το καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί. Οι καρναβαλίστριες είναι παντός καιρού. Τα τελευταία 3 χρόνια βρέχει καταρρακτωδώς την ημέρα της παρέλασης αλλά φέτος, ας ελπίσουμε ότι το σύμπαν θα συνωμοτήσει υπέρ του Καρναβαλιού.Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας παρακαλεί τους θεατές να μην πετούν αφρούς και βεγγαλικά. Επειδή οι στολές είναι κατασκευασμένες κυρίως από εύφλεκτα υλικά υπάρχει ο κίνδυνος ανάφλεξης. Επίσης παρελαύνουν μικροί καρναβαλιστές οι οποίοι φοβούνται. Επιπλέον καταστρέφονται οι λεπτομέρειες των στολών και τα συνθήματα τα οποία είναι γραμμένα στα υφάσματα των αρμάτων.Καρναβάλι Γυναικών Άρτας λοιπόν…Ένα καρναβάλι που αντέχει στο χρόνο.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:Σχόλιο για εκδήλωση Δήμου-ΙΟΒΕ

Το 2013 στον εορτασμό των 100ων ελευθερίων της πόλης, η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επιλέγει να καλέσει τους βιομηχάνους και τα στελέχη που φέρουν το φορτίο να ξεπουλήσουν λιμάνια, νησιά, παραλίες και αεροδρόμια στην καλύτερη τιμή για τους επενδυτές. Αυτούς τους συνεργάτες χρειάζεται η Δημοτική Αρχή για να σχεδιάσει το νέο αναπτυξιακό πρότυπο στην Ήπειρο. Τέτοια πρότυπα έχει ο ψευτοαριστερός Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Έτσι θέλει να αναπτύξει τα Γιάννενα. Πουλώντας δημόσια περιουσία και εξαθλιώνοντας το λαό.Από το Δεκέμβριο του 2005 ο κ.Κυριακόπουλος (τότε πρόεδρος του ΣΕΒ, σημερινός πρόεδρος του ΙΟΒΕ), ο καλεσμένος στην χθεσινή εκδήλωση της Δημοτικής Αρχής, ζητούσε την κατάργηση του κατώτατου μισθού για τους νεοπροσλαμβανόμενους και το πάγωμα των μισθών για του υπολοίπους εργαζόμενους σε περιοχές με υψηλή ανεργία. Συνεπής στα συμφέροντα της τάξης του, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών χωρίς μνημόνια και τρόικες, υπερασπίζονταν την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών, την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργατών.Οι λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και της εφορίας, οι οικογένειες των ανέργων που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.Τα συμφέροντα των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων είναι αντίθετα με των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Όσο η οικονομία, και το κράτος θα υπερασπίζεται τους κεφαλαιοκράτες αναγκαστικά θα στρέφεται ενάντια στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ενδιάμεσος δρόμος δεν υπάρχει.Η Δημοτική Αρχή σε κάθε ευκαιρία δείχνει ποια πλευρά έχει διαλέξει. Το έδειξε κι εχθές. Δεν χωράν αυταπάτες για το ρόλο του καθενός. Τα φτωχά λαϊκά στρώματα αντίστοιχα πρέπει να βρουν τον ταξικό προσανατολισμό τους, να οργανωθούν με βάση την τάξη τους και τα συμφέροντά τους και να αντεπιτεθούν. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, σαν μια γροθιά να σπάσουν τα δεσμά, του «ευρωμονόδρομου» και των μονοπωλίων, να γκρεμίσουν μνημόνια και αφεντικά.

Τιμήθηκε η πολιούχος της Άρτας Αγία Θεοδώρα

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών της Άρτας, της περιφέρειας και των γειτονικών νομών, εορτάστηκε στις 11 Μαρτίου, η μνήμη της πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας. Το βράδυ της Κυριακής 10/3, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος. Την Δευτέρα το πρωί, ανήμερα της εορτής, εψάλλη ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτας κ.κ. Ιγνατίου.Επισφράγισμα των εορταστικών εκδηλώσεων αποτέλεσε η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας στους δρόμους της πόλης, στην οποία συμμετείχαν μαθητές σχολείων της Άρτας, πολιτιστικοί σύλλογοι, πρόσκοποι, οι Φιλαρμονικές του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «Σκουφάς», του Μεσολογγίου, της Αμφιλοχίας, της Φιλιππιάδας και του Στρατού, καθώς επίσης και ο σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Αγία Θεοδώρα».Τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη της Αγίας Θεοδώρας τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του Νομού Γιώργος Στύλιος, Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστος Γκόκας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, οι Δήμαρχοι Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, Αγνάντων Χρήστος Χασιάκος, Νικ. Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης, Γ. Καραϊσκάκη Δημήτρης Γαλλίκας, Πρέβεζας Κων/νος Μπαΐλης καθώς και ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης της Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής, ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας, Ταξίαρχος Κων/νος Τσαγγαράς , ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Κων/νος Βαρέλης, ο Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας Δημήτρης Βαρέλης, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Ηπείρου Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευρυπίδης Γλαβάς, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.Η Αγία Θεοδώρα, βασίλισσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου και κατοπινή Αγία και προστάτιδα της πόλης, ήταν μία από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της Άρτας, που διακρίθηκε για την ευσέβεια και την αφοσίωσή της στο Θεό, για το θεάρεστο έργο και τρις φιλανθρωπίες της. Καρτερικότητα, αφοσίωση και πίστη, αρετές οι οποίες αποκτούν διαχρονική αξία μέχρι και σήμερα. Η ανακήρυξή της ως Αγία έγινε από τους ίδιους τους Αρτινούς τιμώντας την αφοσίωση της στο Θεό αλλά και το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο. Ο τάφος της ήταν στο νάρθηκα του ναού του Αγίου Γεωργίου ο οποίος πήρε στη συνέχεια το όνομα της. Η μνήμη της τιμάται στις 11 Μαρτίου. Το λείψανο της βρίσκεται ακόμα και σήμερα μέσα στο ναό σε μία κόγχη δεξιά του ιερού μέσα σε μία ασημένια λάρνακα, η οποία με μεγαλοπρεπή λιτανεία περιφέρεται στους δρόμους της πόλεως την ημέρα της εορτής της.

Οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από την νέα ιδιοκτησία της Δωδώνης

Ερώτηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από την νέα ιδιοκτησία της Δωδώνης κατέθεσαν στη βουλή οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας, Όλγα Γεροβασίλη, και Χρήστος Μαντάς. Όπως αναφέρουν η νέα ιδιοκτησία μπαίνει στον τρίτο μήνα μη-πληρωμής των δεδουλευμένων και ξεκινάει με κοροϊδία και μισόλογα την επαφή με τους παραγωγούς, διαταράσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης χρόνων, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση που πρωτοστάτησε στο ξεπούλημα της Δωδώνης στους πειρατές φαίνεται να έχει αφωνία για τις πρακτικές αυτές των “επενδυτών”, σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο που επέβαλε την ιδιωτικοποίηση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία για την εξασφάλιση της πληρωμής των δεδουλευμένων και τον σεβασμό των παραγωγών και τι ακριβώς έχει συμβεί με τη εκκαθάριση – ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες;

Παράπλευρες απώλειες...

Η ανακοίνωση της παράταξης του Γιάννη Ντόντη,σχετικά με τις αδιαφανείς διαδικασίες,στα έργα του προγράμματος INTEREG,στα οποία συμμετέχει ο Δήμος Πωγωνίου,προκάλεσε πολλές συζητήσεις στην τοπική μας κοινωνία.Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε και την απάντηση του δημάρχου Πωγωνίου, για τις αδυναμίες του διαγωνισμού , και τις "παρανομίες που προκύπτουν από τη Διακήρυξη",όπως ισχυρίζεται η παράταξη της αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση της.Τέλος,να σημειωθεί πως ο κ. Ντόντης μας ενημέρωσε πως η διαχειριστική Αρχή INTERREG με έδρα τη Θεσσαλονίκη,απέστειλε έγγραφα τα οποία  στερούνται υπηρεσιακής νομιμότητας, αφού δεν αναφέρουν αριθμό πρωτοκόλλου!!!Από την "πύρινη" ανακοίνωση όμως της παράταξης,υπήρξαν και..."παράπλευρες απώλειες",μιας και η αναφορά στην απουσίας της νομικής συμβούλου του Δήμου Πωγωνίου κας Μαίρης Καζαντζή,προκάλεσε πολλά σχόλια στους δικηγορικούς κύκλους της πόλης μας,γιατί δεν αναφέρονταν στην ανακοίνωση το όνομα της νομικής συμβούλου αλλά μόνο το επίθετο,με αποτέλεσμα,αρκετοί συμπολίτες να ρωτούν για τα έργα του προγράμματος την κα Χαρά Καζαντζή,η οποία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση!

Τροχαίο ατύχημα στην Πρέβεζα

Ο σοβαρά τραυματισμός μιας νεαρής κοπέλας ήταν το αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Μαργαρώνας, στο δρόμο που ενώνει τον Άγιο Θωμά με την πόλη της Πρέβεζας, στο ύψος των εργατικών κατοικιών. Ειδικότερα, βέσπα, που βγήκε από παράδρομο και την οποία οδηγούσε νεαρή κοπέλα συγκρούστηκε με αγροτικό όχημα, που κινούνταν με κατεύθυνση προς τον Άγιο Θωμά. Αμέσως στο σημείο έσπευσε όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο και μετέφερε την κοπέλα στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας καθώς επίσης ανακριτικό όχημα της Τροχαίας και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ρύθμισαν την κυκλοφορία.

Απάντηση του Χρήστου Λάμπρη στον κ. Λιάμο για την επιχείρηση στο Λάπατο

Πολύ χαίρομαι που ο κος Λιάμος μου δίνει την ευκαιρία να αναφερθώ και πιο διεξοδικά στον ρόλο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στην επιχείρηση του Λάπατου. Θα ήταν ίσως προτιμότερο για τον ίδιο να μην σκαλίσει ιδιαίτερα αυτή την υπόθεση, ειδικά όταν γνωρίζει πολύ καλά ποια ήταν η κατάληξή της, με τα γεγονότα στο πάρκινγκ του Μεγάλου Πάπιγκου την τελευταία ημέρα. Ωστόσο επειδή εδώ και πολλά χρόνια, πολλοί βλέπουν και κανείς δεν μιλάει (τουλάχιστον δημόσια), καλό είναι κάποια στιγμή να ειπωθούν κάποια πράγματα με το όνομά τους.Λέει ο κ. Λιάμος ότι αν και με εκτιμάει (!) όλα όσα έγραψα ήταν ψέματα. Προσωπικά δεν γνωρίζω τον κ. Λιάμο, οπότε δεν μπορώ να βεβαιώσω αν κι εγώ τον εκτιμάω, όμως δεν νομίζω ότι εν προκειμένω μας ενδιαφέρει το ποιος εκτιμάει ποιόν ή το αντίθετο. Το μόνο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι ποιος κάνει τι, και πόσο αποτελεσματικά. Εκ του αποτελέσματος πάντως αποδεικνύεται ότι κάποιοι δεν ήταν ικανοί να κάνουν αυτό που διαφημίζουν.Ας αρχίσουμε με τα σχόλια του κ. Λιάμου σχετικά με τα «ψέματα» που έγραψα στο άρθρο μου, και να δούμε τελικά ποιος λέει ψέματα.Έστειλα μια επιστολή στον κο Τζήκα, υπεύθυνο της ΕΟΔ Κοζάνης που συμμετείχε στις έρευνες, με κάποιες ερωτήσεις προσπαθώντας να διερευνήσω το ατύχημα από όσους ενεπλάκησαν σε αυτή την υπόθεση. Με τις ερωτήσεις μου ζητούσα να μάθω πως ενημερώθηκε η ΕΟΔ για το ατύχημα ώστε να επέμβει, πόσο ενημερωμένοι ήταν για τις συνθήκες του ατυχήματος, πότε και ποια μέλη της ΕΟΔ μετέβηκαν στο σημείο, τι ενέργειες έκαναν τις ημέρες της έρευνας, τι εξοπλισμό είχαν μαζί τους, ποια ήταν η συνεργασία τους με άλλες ομάδες έρευνας στο σημείο, ποια μέλη της ΕΟΔ συμμετείχαν στην έρευνα από το ελικόπτερο, πως έγινε η εμπλοκή της Air Zermat, με ποιόν τρόπο παίρνουν αποφάσεις ως ΕΟΔ και με ποια κριτήρια, ποια είναι η εκπαίδευση της ΕΟΔ στην ορειβατική διάσωση, ποιες είναι οι προϋποθέσεις να γίνει κάποιος μέλος της ΕΟΔ, και τι πιστεύει ότι δεν έγινε σωστά και θα έπρεπε να γίνει.Αν και εγώ έστειλα τις ερωτήσεις στον κ. Τζήκα, η απάντηση ήρθε από τον ο κ. Λιάμο, χαρακτηρίζοντάς τες ανεπαρκέστατες. Κανείς τους όμως δεν μπήκε στον κόπο να τις απαντήσει. Ίσως αν είχα πάρει απαντήσεις θα είχα και πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το ζήτημα και δεν θα έγραφα «ανακρίβειες», όπως για παράδειγμα σχετικά με τη σύνθεση της ελβετικής ομάδας. Όμως όπως φαίνεται δεν ήταν και τόσο εύκολο να απαντηθούν αυτές οι ερωτήσεις χωρίς να χρειαστεί να υποπέσουν σε σωρεία ανακριβειών και μάλιστα γραπτών, στην προσπάθειά τους να χτίσουν την εικόνα της ΕΟΔ με κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο.Λέει λοιπόν ο κ. Λιάμος ότι πράγματι το ελικόπτερο της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ που κλήθηκε για διάσωση, πήγε εκεί για να βγάλει φωτογραφίες! Αυτό ποιος το είπε στην οικογένεια; Η οικογένεια πλήρωσε το ελικόπτερο 5.500 ευρώ για να βρει τον αγνοούμενο, και όχι για να βγάλει φωτογραφίες! Ποιος παίζει με τον πόνο των συγγενών με τόσο απύθμενο θράσος; Πέραν αυτού, δεν γνώριζα ότι η ορειβατική διάσωση γίνεται τραβώντας φωτογραφίες! Ομολογώ ότι είμαι αδιάβαστος. Αυτό διδάσκει δηλαδή η παγκόσμια ομοσπονδία ορεινής διάσωσης (IKAR-CISA) στην οποία είναι μέλος η ΕΟΔ; Αυτό κάνει η Air Zermat κάθε φορά που κάνει έρευνα; Μισό λεπτό όμως να το καταλάβω καλύτερα. Δηλαδή όταν ερευνούμε για έναν αγνοούμενο, πιθανόν ζωντανό και σοβαρά τραυματισμένο, που θα πρέπει να μεταφερθεί ΕΠΕΙΓΩΝΤΟΣ και όχι όταν θα έχει πεθάνει, η πρακτική διεθνώς είναι να τραβάνε φωτογραφίες από την περιοχή, να πηγαίνουν στο καφενείο, να στήνουν projector με οθόνη προβολής, και οι «ειδικοί» να κάνουν παρουσίαση των φωτογραφιών στους θαμώνες του καφενείου «αναλύοντας» τις εικόνες για να δουν που μπορεί να βρίσκεται; Ακόμη και αν είναι σημαντική η μέθοδος της αεροφωτογράφισης, η διαδικασία της ανάλυσης των φωτογραφιών δεν γίνεται μέσω αυτής της διαδικασίας. Πρώτον γιατί είναι αδύνατον να κάνεις ανάλυση μιας φωτογραφίας όταν κάνεις προβολή σε οθόνη. Η προβολή σε μια οθόνη μειώνει δραματικά την ευκρίνεια μιας φωτογραφίας και είναι αδύνατον να δεις σωστά τις λεπτομέρειες. Η μόνη αποδεκτή μέθοδος ανάλυσης μιας φωτογραφίας είναι να έχει τραβηχτεί με επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης και να την δει κάποιος σε μια οθόνη υπολογιστή υψηλής ευκρίνειας, όπου θα μπορεί να μεγεθύνει τη φωτογραφία απεριόριστα. Και δεύτερον, αυτή τη διαδικασία την κάνουν 1-2 ειδικοί, σε μια γωνία μόνοι τους, σεμνά και ταπεινά (που μάλλον δεν περισσεύει από τους υπεύθυνους της ΕΟΔ), και όχι δίνοντας διάλεξη στους θαμώνες του καφενείου.Όσο για την ποιότητα της «ανάλυσης» των φωτογραφιών, θα σταθώ σε ένα σχόλιο του μέλους της ΕΟΔ που έκανε την παρουσίαση στο καφενείο. Προβάλλοντας λοιπόν τις φωτογραφίες στους θαμώνες του καφενείου ανέλυε: «Εδώ, σε αυτή τη ράμπα μάλλον έπεσε (δείχνοντας μια ράμπα λίγο χαμηλότερα από την κόψη) και μάλλον κύλισε επάνω στη ράμπα και έπεσε μέσα στην κρεβάς (!) στην άκρη της ράμπας». Ίσως κάποιοι από τους θαμώνες αναρωτήθηκαν από μέσα τους τι μπορεί να σημαίνει «κρεβάς» αλλά κανείς δεν ρώτησε φωναχτά. Ίσως κάποιοι άλλοι ήξεραν τι σημαίνει και θα σχολίασαν επίσης από μέσα τους «μα τι λέει, κρεβάς στην Ελλάδα;» αλλά και πάλι κανείς δεν το είπε φωναχτά. Και τελικά επικράτησε η άποψη του «ειδικού» με τα γαλόνια που σίγουρα θα γνωρίζει τι λέει, ειδικά όταν γνωρίζει και τέτοιες ορολογίες. Και η άποψη αυτή ήταν, ότι ο αγνοούμενος πρέπει να βρίσκεται ψηλά κάπου εκεί στην ράμπα, και ότι εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούν οι έρευνες. Όλη την επόμενη ημέρα λοιπόν οι έρευνες περιορίστηκαν εκεί ψηλά, εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον αγνοούμενο. Να χαρώ «ανάλυση» και συμβολή της αεροφωτογράφισης στην έρευνα!Σημειώστε επίσης εδώ κάτι άλλο σημαντικό. Αυτή η παρουσίαση της ΕΟΔ έγινε την Τρίτη. Το «κέντρο επιχειρήσεων του Παπίγκου» λοιπόν στήθηκε εκεί από την ΕΟΔ την Τρίτη και δεν το βρήκαν στημένο από «ειδικούς» των Ιωαννίνων την Πέμπτη, όπως ψευδώς λέει ο κ. Λιάμος. Και αν οι Ελβετοί «συναποφάσισαν» για κάτι τέτοιο, έγινε γιατί προφανώς εκεί το βρήκαν ήδη στημένο από την ΕΟΔ και απλά δεν εξέφρασαν καμία αντίρρηση.Λέει επίσης ο κ. Λιάμος ότι ο αγνοούμενος ήταν θαμμένος και δεν φαινόταν από μεγάλη απόσταση, και ότι εγώ λέω ψέματα. Αγαπητέ κ. Λιάμο, όταν ένας αγνοούμενος είναι θαμμένος στο χιόνι δεν φαίνεται ΟΥΤΕ από κοντινή απόσταση, δεν το γνωρίζετε αυτό; Τι σόι Δ/ντής επιχειρήσεων είσαστε; Η έρευνα θαμμένου αγνοούμενου στο χιόνι (και εφόσον δεν έχει μαζί του συσκευή εντοπισμού όπως στην περίπτωσή μας), γίνεται μόνο από το έδαφος με σόντες, εκτός αν οι διασώστες είναι superman με μεταφυσικές ικανότητες. Και το ότι το πτώμα ΔΕΝ ήταν θαμμένο δεν το ανέφερα στην τύχη, υπάρχει μαρτυρία ΚΑΙ φωτογραφία, που δυστυχώς σας διέφυγε και δεν μπορέσατε να την οικειοποιηθείτε όπως κάνατε με τόσες άλλες φωτογραφίες της επιχείρησης, για να την παρουσιάσετε ως δική σας επιτυχία.Άφησα τελευταίο τον σχολιασμό μου όσον αφορά στη σύνθεση της ελβετικής ομάδας, καθώς τα επιπλέον στοιχεία που έδωσε ο κ. Λιάμος ενισχύουν, παρά αποδομούν, όσα έγραψα στο άρθρο μου.Μας ενημερώνει λοιπόν ότι οι Ελβετοί αποτελούνταν από δυο οδηγούς βουνού (όχι έναν που νόμιζα εγώ) και έναν διασώστη. Τι εννοεί «έναν διασώστη»; Οι οδηγοί βουνού τι ήταν, τουρίστες; Και ο ένας οδηγός βουνού ήταν και πιλότος ενώ ο άλλος είχε γνώσεις paramedic. Το ότι ο ένας οδηγός βουνού ήταν και πιλότος, ήταν εκ του περισσού. Σε καμία διασωστική ομάδα δεν είναι αυτό προϋπόθεση, ούτε καν στην ίδια την Air Zermat. Άρα λοιπόν με το να θεωρεί ανίκανους τους Έλληνες οδηγούς βουνού επειδή δεν είναι και πιλότοι, είναι πυροβολισμός στον αέρα. Και εν πάσει περιπτώσει, ας μας πει πόσα μέλη της ΕΟΔ είναι και πιλότοι ώστε να πεισθούμε ότι είναι οι άριστοι των αρίστων. Για τις γνώσεις paramedic που είχε ο άλλος οδηγός, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η μανία των στελεχών της ΕΟΔ με τις ορολογίες (θυμηθείτε την κρεβάς). Εγώ τον ανέφερα ως γιατρό, γιατί έτσι έγινε αισθητό σε άλλους παραβρισκόμενους που μου μετέφεραν την πληροφορία, κάτι το οποίο δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια. Εννοείται ότι σε μια επιχείρηση ορειβατικής διάσωσης δεν θα πάει ένας άσχετος με το αντικείμενο «γιατρός», ψυχίατρος ας πούμε. Ακόμη και γιατρός να είναι θα πρέπει να έχει τις ειδικές γνώσεις που αφορούν στην διάσωση. Όσο για το αν έχουν οι Έλληνες οδηγοί βουνού τέτοιες γνώσεις, το λέω με σαφήνεια ότι, εκτός ελαχίστων, οι περισσότεροι έχουμε απλές γνώσεις πρώτων βοηθειών και όχι γνώσεις paramedic. Αντίστοιχα εσείς κ. Λιάμο, μπορείτε να με διαβεβαιώσετε ότι ΟΛΑ τα μέλη της ΕΟΔ έχουν γνώσεις paramedic; Μην βιαστείτε να απαντήσετε «ναι» γιατί όσο και να παινεύετε το σπίτι σας, αν μπάζει η στέγη στο τέλος θα πέσει. Οι οδηγοί βουνού λοιπόν δεν έχουμε γνώσεις paramedic, γιατί πολύ απλά δεν είχαμε ποτέ ασχοληθεί με την ορειβατική διάσωση. Ωστόσο κε Λιάμο, οι γνώσεις paramedic αποκτούνται σχετικά εύκολα και γρήγορα. Οποιοσδήποτε έχει διάθεση και του κόβει και λιγάκι το νιονιό, ακόμη και αν δεν είναι οδηγός βουνού, μπορεί να τις αποκτήσει. Το αντίθετο όμως κ. Λιάμο, δεν γίνεται το ίδιο εύκολα. Για την ακρίβεια, είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως αδύνατο. Με άλλα λόγια, αν οι Έλληνες οδηγοί βουνού διδαχθούν γνώσεις paramedic, θα τις μάθουν σε λίγους μήνες. Αν όσοι Έλληνες έχουν γνώσεις paramedic αποφασίσουν να γίνουν και οδηγοί βουνού, ώστε να προσφέρουν και ορειβατική διάσωση, ίσως δεν θα γίνει ποτέ. Και δεν θα γίνει για τον εξής απλό λόγο. Το να είναι κάποιος οδηγός βουνού, σημαίνει ότι έχει περάσει όλα τα στάδια της εκπαίδευσης που προσφέρετε στην Ελλάδα, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 10 χρόνια. Και στη διάρκεια αυτή, θα πρέπει να έχει σκαρφαλώσει δεκάδες ή εκατοντάδες διαδρομές υψηλής δυσκολίας, χειμερινές ή καλοκαιρινές, βράχου, πάγου, μικτές, και με όλες τις καιρικές συνθήκες, να γνωρίζει ασφάλεια και ασφάλιση, και γενικά να μπορεί να «διαβάζει» το βουνό ακόμη και στις λεπτομέρειές του. Αυτή λοιπόν η διαδικασία έχει τόση δυσκολία, που για να την ακολουθήσει κανείς μέχρι τέλους, θα πρέπει να αγαπάει πάρα πολύ αυτό που κάνει, και στην κυριολεξία να αφιερώσει τη ζωή του στο βουνό. Δεν μπορεί να το καταφέρει αυτό κάποιος που θα κάνει μερικά μαθήματα αναρρίχησης, θα τελειώσει ένα – δυο επίπεδα σχολών, και στη συνέχεια θα κοιτάζει τον βράχο με τα κιάλια. Το αν τώρα το επίπεδο των ελλήνων οδηγών βουνού είναι εφάμιλλο με των Ελβετών, μην τρελαίνεστε κ. Λιάμο. Στην Ελλάδα ζούμε όχι στις Άλπεις. Ελάχιστοι έλληνες οδηγοί βουνού μπορούν να ζουν αποκλειστικά και μόνο από αυτό το επάγγελμα, αντιθέτως με τους οδηγούς των παράλπιων χωρών. Ωστόσο, για τα δεδομένα αυτά, οι έλληνες οδηγοί βουνού είναι οι καλύτεροι και πιο ολοκληρωμένοι ορειβάτες σε αυτή τη χώρα. Ίσως υπάρχουν και μερικοί ακόμη έλληνες ικανοί, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία της εκπαίδευσης ώστε να φτάσουν στην ανακήρυξή τους ως οδηγοί, αλλά ήδη βρίσκονται στη διαδικασία. Το συμπέρασμα λοιπόν από όλη αυτή τη φιλολογία είναι ένα: ότι την ορειβατική διάσωση την κάνουν οδηγοί βουνού που θα πρέπει να έχουν και γνώσεις paramedic (κι ας μην είναι και πιλότοι). Συμφωνούμε;Και καταλήγει ο κος Λιάμος στο πόσο απαραίτητη είναι η συνεργασία στην ορειβατική διάσωση. Είναι το μόνο που θα συμφωνήσω μαζί του, όχι όμως και στο τι εννοεί εκείνος όταν λέει συνεργασία. Προφανώς θα εννοεί συνεργασία των οδηγών βουνού με την ΕΟΔ. Και γιατί με την ΕΟΔ παρακαλώ και όχι με την ΟΕΑ, την ΕΕΕΔ, το ΕΔΣ, την ΕΟΑΚ, το ΣΕΔ, την ΕΟΕΑ, την RSF HELLAS, την ΕΟΔΔ, την ΕΔΟΠΑ, την ΔΟ, την ΕΟΕΔ, την ΔΕΟ, την ΕΔΟ, την ΕΜΕΔ, την ΕΔ, την ΕΔΕΑ, το ΔΣ, ή την ΕΟΔΑΚ! Ποια από αυτές τις ομάδες είναι η καλύτερη στην ορειβατική διάσωση και γιατί; Την γνωρίζετε την παροιμία «όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει»; Και, όπως σχολίασε κάποιος στην επιστολή του κου Τζήκα που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, «όποιος δεν μπορούσε να γίνει κόκορας στο κοτέτσι, άνοιγε το δικό του κοτέτσι», και γέμισε η λίστα της Πολιτικής Προστασίας με ομάδες διάσωσης. Τελικά έχουμε περισσότερες ομάδες διάσωσης από ότι οι ορειβάτες που πηγαίνουν στο βουνό! Τον ορειβατικό κόσμο όμως ελάχιστα τον απασχολεί πόσες διασωστικές ομάδες υπάρχουν στην Ελλάδα και ποια είναι τα κοκόρια στην κάθε μια, τη στιγμή που καμιά τους δεν είναι αποτελεσματική.Προσωπικά, το μόνο για το οποίο θεωρώ την ΕΟΔ ότι κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και καμία άλλη ομάδα από τις παραπάνω δεν μπορεί, είναι να υποκλέπτει ασύρματες συνομιλίες. Όποια μέλη μιας υπηρεσίας επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα, αστυνομία, στρατός, αεροπορία, ναυτικό, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, ίσως ακόμη και UFO, οι ειδικοί της ΕΟΔ ακούνε τις συνομιλίες τους. Έχουν πλήρη εξοπλισμό ακρόασης κάθε συχνότητας, και έτσι μαθαίνουν αμέσως οποιαδήποτε αναφορά για την πορεία των ερευνών, στοιχεία της έρευνας, θέσεις έρευνας, κατάσταση τραυματιών ή άλλων, και πάει λέγοντας. Και όλα αυτά τα εκμεταλλεύονται άμεσα με το να μεταβαίνουν στα πλέον κατάλληλα σημεία της επιχείρησης ώστε να είναι παντού πρώτοι, να βγάζουν φωτογραφίες, και να βγάζουν δελτία τύπου με την «δική τους» επιχείρηση διάσωσης.Σαφώς θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία στην ορειβατική διάσωση, όμως αυτή θα πρέπει να περιορίζεται στους ελάχιστους αναγκαίους και ικανούς να φέρουν σε πέρας μια παρόμοια επιχείρηση, με τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα και με τα ελάχιστα δυνατόν έξοδα.

Χρήστος Λάμπρης
Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Ελλήνων Οδηγών Βουνού

Κόντρα για τα Κληροδοτήματα

Μεταξύ Νίκου Γκόντα και Φίλιππα Φίλιου
Ευθείες βολές κατά του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου εξαπέλυσε χθες με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Γκόντας με αφορμή την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα και την πληροφορία που του μετέφεραν ότι ο κ. Φίλιος απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών με το οποίο ενημέρωνε ότι η διαχείριση των κληροδοτημάτων από την Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι χρηστή και πως δεν συντρέχει λόγος αλλαγής του σημερινού καθεστώτος. Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε την ύπαρξη εμπιστευτικής επιστολής του στην οποία, όπως υποστήριξε, παρουσιάζει το θέμα ως έχει...Ο κ. Γκόντας νωρίτερα στις δηλώσεις του σημείωσε πως υπάρχουν τρεις ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων με τις οποίες ζητείται να τηρηθεί το σύνταγμα και στα Γιάννινα, να απαλειφτεί δηλαδή το «πλην Ιωαννίνων» και να γίνουν πράξεις επιτέλους οι διαθήκες των ευεργετών.«Εμείς δεν ζητάμε τίποτα άλλο από το να ισχύσει και στα Γιάννινα ότι ισχύει και στην υπόλοιπη Ελλάδα για τα κληροδοτήματα», είπε ο κ. Γκόντας για να προσθέσει πως «αυτό το «πλην Ιωαννίνων» πρέπει να απαλειφτεί γιατί μας προσβάλει βάναυσα ως πολίτες και σαν γιαννιώτες».Σε ότι αφορά τη στάση του κ. Φίλιου ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» ζήτησε να τοποθετηθεί ευθέως αν όντως έχει αποστείλει έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο με το οποίο στην ουσία αντιτίθεται στις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και στην βούληση των διαθετών, ζητώντας να παραμείνει το καθεστώς διαχείρισης των κληροδοτημάτων ως έχει.«Μετά την επίσκεψη της Επιτροπής μου μεταφέρθηκε το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Φίλιου και γι' αυτό ζητώ από τον Δήμαρχο να μας πει αν αυτός ή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν αλλάξει γνώμη και στάση. Αυτό όμως πρέπει να γίνει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί πρέπει να μας την πει ο κ. Φίλιος και γι' αυτό ζητώ τη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό», είπε ο κ. Γκόντας.Παράλληλα τόνισε πως από την κυβέρνηση έρχονται θετικά μηνύματα για άμεση λύση στο πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι πλέον έχει έρθει η στιγμή να δικαιωθούν όσοι επί χρόνια αγωνίζονται για να ισχύσει το Σύνταγμα και στην πόλη μας.Τέλος ευχαρίστησε και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, Ηλία Θεοδωρίδη, για το έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών με το οποίο ζητούσε να μπει ένα τέλος στο καθεστώς διαχείρισης των κληροδοτημάτων.«Φέτος κλείσαμε 100 χρόνια από την απελευθέρωση αλλά δεχόμαστε να ισχύουν ακόμη στην πόλη μας φιρμάνια του Σουλτάνου», είπε κλείνοντας ο κ. Γκόντας.

Η απάντηση του Φ. Φίλιου
Ο Δήμαρχος ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις για το καθεστώς διαχείρισης των κληροδοτημάτων και τα όσα υποστήριξε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας τόνισε τα εξής: «Υπάρχει μία δική μου εμπιστευτική επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών. Η επιστολή περιέχει δύο σημεία. Το πρώτο σχετίζεται με το νομικό πλαίσιο, καθώς και το 1984 ψηφίστηκε ένας νόμος ο οποίος δεν εφαρμόστηκε και το δεύτερο με το οικονομικό σκέλος. Τα τελευταία πέντε χρόνια τα κληροδοτήματα δεν παίρνουν μέρισμα από την Εθνική Τράπεζα. Έχουν οφειλές έντεκα περίπου εκατομμυρίων. Μπορεί ο δήμος να αντέξει ένα τέτοιο οικονομικό βάρος. Στα δάνεια δηλαδή που άφησε ο κ. Γκόντας να προσθέσει κι άλλα; Στην επιστολή λοιπόν παρουσιάζω το θέμα έτσι ως έχει χωρίς να διατυπώνω τίποτα παραπάνω».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ερώτηση Μιχάλη Κασσή για τους απολυμένους του ΙΚΑ

Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Κασσή κατατέθηκε σήμερα στην βουλή ερώτηση με θέμα: «Απολύσεις εργαζομένων 9κ/2008 και επείγουσα ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση επαναπρόσληψής τους», την οποία συνυπέγραψαν οι βουλευτές Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος και Χαλκιδικής κ. Γιάννης Δριβελέγκας.H ερώτηση, η οποία απευθύνεται στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής κ.κ Βρούτση και Μανιτάκη , έχει ως εξής:Κύριοι Υπουργοί,Από τους επιτυχόντες μέσω του διαγωνισμού 9κ/2008 του ΑΣΕΠ, που τοποθετήθηκαν με νόμο στο ΙΚΑ δηλαδή 465 περίπου άνθρωποι με πολυετή προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα και με ιδιαίτερα υψηλά τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά, άριστη γνώση ξένων γλωσσών και χρήσης Η/Υ), βρέθηκαν στο δρόμο "εν μια νυκτί οι 331" καθώς πρόσφατα απολύθηκαν μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση.Οι 331 εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο, παρά το γεγονός πως δεσμευτήκαν όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επιτυχόντων της 9κ αλλά και της 8κ προκήρυξης του ΑΣΕΠ, με νομοθετική ρύθμιση.Ιδιαίτερα εσείς ως Υπουργός Εργασίας δεν κάνατε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με τη δέσμευση ότι θα φέρετε νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το πρόβλημα.Η νομοθετική αυτή ρύθμιση δεν ήρθε, με αποτέλεσμα 331 περίπου άτομα σε όλη την Ελλάδα να είναι στην ανεργία, δημιουργώντας ταυτόχρονα τεράστια προβλήματα στην έκδοση συντάξεων του ΙΚΑ και στις άλλες αυξημένες απαιτήσεις του Οργανισμού.Η υποστελέχωση υπηρεσιών δημιουργεί γραφειοκρατία, διαφθορά, καθυστέρηση απονομής συντάξεων και ταλαιπωρία των ασθενών. Αντί να δημιουργείται ένα ευέλικτο κράτος, δημιουργείται ένα «ανάπηρο» κράτος που δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις των πολιτών του.Διότι το κράτος είναι οι πολίτες.Σε τελική ανάλυση, η απόλυση εργαζομένων που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ καταργεί κάθε δημοκρατική νομιμότητα και είναι αντίθετη στο αίσθημα δικαίου των πολιτών.Στο βωμό του «αίματος» που κάποιοι ζητούν , δεν είναι δυνατόν να θυσιάζονται ζωές εργαζομένων, νέων παιδιών, που μένουν στο δρόμο.Για όλα τα παραπάνω
Ερωτάσθε κ. Υπουργοί
1) Ποτέ προτίθεστε να προωθήσετε νομοθετική ρύθμιση για να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι της 9κ/2000 και τι γίνεται με τους προσληφθέντες της 8Κ;
2)Αν δεν είναι ο ΑΣΕΠ το πιο δίκαιο, δημοκρατικό και αδιάβλητο σύστημα αξιολόγησης προσόντων υπάλληλων τότε πιο είναι;

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Το υδροηλεκτρικό της Αβαρίτσας στην Επιτροπή περιβάλλοντος

Σε ρόλο μεσολαβητή η Επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου καλείται να γνωμοδοτήσει επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία μικρού Υδροηλεκτρικού (ΜΥΗΕ ΚΑΛΑΜΑΣ), εγκατεστημένης ισχύος 5,8 MW , επί του ποταμού Καλαμά, στα διοικητικά όρια των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου».Για το έργο αυτό οι δύο όμοροι Δήμοι πήραν αντίθετες αποφάσεις, αφού ο Δήμος Φιλιατών γνωμοδότησε αρνητικά ενώ ο Δήμος Σουλίου θετικά ύπο προϋποθέσεις.Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας θα συζητηθεί σήμερα το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ

Στο  Πρωτοδικείο Πρέβεζας θα συζητηθεί σήμερα το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ Πρέβεζας το οποίο θα κρίνει εάν είναι υλοποιήσιμο. Να θυμίσουμε ότι στις 18 Φεβρουαρίου η συνέλευση των πιστωτών ενέκρινε κατά πλειοψηφία το σχέδιο αναδιοργάνωσης του οργανισμού. Τα νομικά επιτελεία όλων των πλευρών ετοιμάζουν τα «όπλα» τους και η συνέχεια θα δοθεί σήμερα στις δικαστικές αίθουσες. Ακόμη κι αν το δικαστήριο κρίνει θετικά το σχέδιο αναδιοργάνωσης, προβληματισμός υπάρχει προς την υλοποίηση του. Η χρηματοδότηση , είναι ένα από τα ζητήματα που προκύπτουν αφού το αρχικό σχέδιο προέβλεπε πως η ΑΤΕ θα χρηματοδοτούσε την επιχείρηση με 1.000.000 ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή Αγροτική Τράπεζα δεν υπάρχει. Ένα άλλο θέμα είναι αν τελικά υπάρξουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα αναλάβουν τους δύο κλάδους που θα δημιουργηθούν αυτόν τον αγροτοεφοδίων αλλά και των super markets, ενώ τίθεται και ζήτημα αν η ΕΑΣ μπορεί να αναλάβει την υλοποίηση του τροποποιημένου σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Βασίλης Τσιαλιαμάνης: λάθος ο αποκλεισμός του αεροδρομίου από το πακέτο παραχώρησης

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Τσιαλιαμάνης παραβρέθηκε στην εκδήλωση «Η Ήπειρος στο Νέο Αναπτυξιακό Πρότυπο» που διοργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών και το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Στην παρέμβασή του, απευθυνόμενος προς τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλο ανέφερε χαρακτηριστικά: " Είναι λάθος ο αποκλεισμός του αεροδρομίου των Ιωαννίνων από το πακέτο των προς παραχώρηση αεροδρομίων της χώρας. Πρόκειται για μία ενέργεια που βάζει σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη της περιοχής και η οποία είναι αντίθετη στη γενική απαίτηση για την αξιοποίηση του αεροδρομίου. Είναι επιβεβλημένη η αναθεώρηση της συγκεκριμένης απόφασης προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της". Ο κ. Τσιαλιαμάνης έκανε επίσης αναφορά στο μοντέλο της ανάπτυξης με μοχλό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες συνεισφέρουν με περισσότερες θέσεις απασχόλησης, ως μοναδικό ανάχωμα στην ανεργία που μαστίζει ιδιαίτερα τους νέους, λέγοντας ότι: "Η Ηπειρος συμμετέχει στο ΑΕΠ της χώρας με 2,2% ενώ η συμμετοχή της στην απασχόληση είναι 3%. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς να λαμβάνουμε υπ΄όψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και τη δομή της επιχειρηματικότητας. Η βίαιη αλλαγή των οικονομικών δεδομένων να μην συνοδευτεί και από μία βίαιη αλλαγή στο μοντέλο της επιχειρηματικότητας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις".

Πρόβλημα με το κλείσιμο του 2012 στο δήμο Ιωαννιτών

Δεν συμφωνούν μηχανογράφηση και λογιστήριο...
Πρόβλημα με το κλείσιμο των οικονομικών στοιχείων του 2012 αντιμετωπίζει ο δήμος Ιωαννιτών, εξαιτίας της... ασυμφωνίας της μηχανογράφησης στην ταμιακή υπηρεσία του με τον φυσικό απολογισμό στο τμήμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού και στο λογιστήριο, βάσει των παραστατικών που κόπηκαν όλη τη χρονιά.Ο έλεγχος γίνεται και με τη συνδρομή από ορκωτούς λογιστές που κάθε χρόνο ορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο για τον ισολογισμό και απολογισμό. προκειμένου να βρεθεί άκρη, δεδομένου ότι η... διαφορά είναι αρκετά μεγάλη (κυμαίνεται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) και όπως είναι φυσικό η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μάντης δεν γίνεται να αφήσουν τίποτε στην τύχη του.Ο κ. Μάντης ερωτηθείς για το πρόβλημα που από μηνός προέκυψε και πως εξελίσσεται ο έλεγχος, επιβεβαίωσε την κατάσταση που περιγράφουμε και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα από τις διασταυρώσεις στοιχείων που γίνονται. Ήδη εργάζονται επί πολλές ώρες περισσότεροι από δέκα άνθρωποι από το δήμο, μαζί και ορκωτοί λογιστές για να βρουν άκρη.«Είτε από την ίδια την ταμιακή υπηρεσία, είτε από τους ορκωτούς θα δοθεί λύση». σημειώνει ο κ. Μάντης.Πάντως, κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει το αποτέλεσμα και τι ακριβώς έχει συμβεί και έτσι, τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί για το αν πρόκειται καθαρά για πρόβλημα στο μηχανογραφικό σύστημα που τον φυσικό απολογισμό ή συμβαίνει κάτι άλλο. Το ποσό είναι μεγάλο για να αποδοθεί σε ένα μικρό λάθος ή σε κάποια παραστατικά που δεν πέρασαν στο σύστημα.Άλλωστε, όσο δεν κλείνει η χρήση του 2012 δημιουργείται πρόβλημα και στην νέα με την πορεία των οικονομικών του δήμου και την διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μαζικά στο σφυρί 66 ακίνητα του δημοσίου στην Ήπειρο

Μαζικά στο σφυρί, με τη μέθοδο «μίσθωσης και επαναγοράς», βγαίνουν από το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) 66 μεγάλα ακίνητα του Δημοσίου στην Ήπειρο. Συνολικά και σύμφωνα με όσα είπε σε ομιλία του,χθες βράδυ στα Γιάννινα ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος ο οποίος παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες από τη θέση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, στην Ήπειρο έχουν καταγραφεί 836 ακίνητα εκ των οποίων έχουν προεπιλεγεί από το Ταμείο τα 66!Στα ακίνητα αυτά, όπως τα παρουσίασε ο κ. Αθανασόπουλος,νεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
-Οι παλιοί στρατώνες στο κέντρο των Ιωαννίνων (Πάρκο Λιθαρίτσια)
- Έκταση του δημοσίου στην Πεδινή, δίπλα από την  Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων
- Το πρώην στρατόπεδο Κονκουρή στην Πρέβεζα
- Παραθαλάσσια έκταση στην Αμμουδιά του Δήμου Πάργας
- Έκταση 83 στρεμμάτων στο Σεβαστό Παραμυθιάς
- Παραθαλάσσια έκταση 74 στρεμμάτων στη Σαγιάδα
- Η παράκτια έκταση του Αράχθου στην Άρτα.
Οι «επενδυτές» που θα τα παραλάβουν θα τα ενοικιάζουν στη συνέχεια στο Δημόσιο, για χρονικό ορίζοντα 20 - 25 ετών, αποκομίζοντας τεράστια ποσά και αποδόσεις σε σχέση με τα κεφάλαια που θα καταβάλουν για την απόκτησή τους. Το «ενδεικτικό μίσθωμα» που θα πληρώνει το Δημόσιο στους ιδιώτες υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ το χρόνο. Τα 66 ακίνητα χωρίζονται σε 2 προσφερόμενα «πακέτα», καθένα από τα οποία αποτελεί αντικείμενο ξεχωριστού διαγωνισμού.

Συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα για την απόσυρση του σχεδίου Αθηνά

Με μικρή συμμετοχή, από την πλευρά των φορέων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα,για τον καθορισμό των δράσεων κατά του σχεδίου Αθηνά.Το παρόν έδωσαν μόνο εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος του Ιατρικού συλλόγου (η οποία όπως δήλωσε έμαθε για την σύσκεψη τυχαία, διαβάζοντάς την στο μπλοκ μας) και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας.Από την πλευρά του Δημοτικού Συμβουλίου παρόν ήταν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Σαμίου, ο αντιδήμαρχος κ. Μαρτίνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσώλης.Το παρόν έδωσε φυσικά και οι πλειοψηφία των σπουδαστών στο ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας.Οι φοιτητές από την αρχή έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους, προτείνοντας ως μέρα την εκδήλωσης-διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Μαρτίου και όχι την Τετάρτη που πρότεινε ο Δήμος.Μάλιστα έχουν έρθει ήδη σε επαφή τόσο με την πρωτοβάθμια όσο και με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού, ώστε η εκδήλωση να λάβει πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα, και να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.Οι φορείς συμφώνησαν με τον προγραμματισμό των σπουδαστών, και η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία Δημαρχείου.Από εκεί, ανάλογα και με την συμμετοχή, δεν αποκλείεται να μεταβούν είτε στο Λιμάνι εξωτερικού, είτε στην Εγνατία Οδό, αποκλείοντας την προσωρινά.Τέλος οι φοιτητές καλούν όλη τους πολίτες της Ηγουμενίτσας και της υπόλοιπης Θεσπρωτίας, να σταθούν έμπρακτα δίπλα τους, στηρίζοντας τα συμφέροντά τους που σε μεγάλο βαθμό συμπλέουν με αυτά της μικρής  κοινωνίας της πόλης.

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων στις 27 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Το εκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013.Το νέο Δ.Σ. που θα διοικήσει το Σύλλογο κατά τη διετία 2013-14 έχει ως εξής:
Πρόεδρος 
Σακκάς Κωνσταντίνος Πολιτικός Μηχανικός
Αντιπρόεδρος 
Ζώλας Αδαμάντιος Δικηγόρος
Γραμματέας 
Ευθυμίου Αθανάσιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Ταμίας 
Κοκορδάτος ΑπόστολοςΓεωπόνος
Μέλος
Βάσσης Κωνσταντίνος Βιολόγος - Φωτογράφος
Μέλος
Γιώση Ευθυμία Φοιτήτρια Βιολογίας
Μέλος
Τσουμάνης Δημήτριος Πολιτικός Μηχανικός
Αναπληρωματικά μέλη:Σγούρος Δημήτριος Αρχιτέκτονας Τοπίου,Στάρρα Καλλιόπη Δρ Ερευνήτρια Πολιτισμικής Οικολογίας, Σταυράκης Κωνσταντίνος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Σπιτική κουζίνα για όλους, από τον ΟΚΠΑΠΑ


«Σπιτική κουζίνα για όλους» είναι η νέα δράση που θα αναπτύξει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών, συνεχίζοντας έτσι τις παρεμβάσεις του για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύει.Η απόφαση για την ανάπτυξη της νέας δράσης ελήφθη κατά πλειοψηφία, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, πρόκειται για μία νέα κοινωνική δομή που θα προσφέρει σημαντική υπηρεσία και στήριξη στις οικογένειες του Δήμου.Θα ενισχύσει έμμεσα τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και γενικότερα τον οικογενειακό προϋπολογισμό μέσω της διάθεσης γευμάτων χαμηλού κόστους ( 2.50 ευρώ το γεύμα).Θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες ,στους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και σε όσους δεν έχουν τον χρόνο να μαγειρέψουν για τους ίδιους ή την οικογένειά τους. Δεν πρόκειται για συσσίτιο γιατί οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε διάφορα φαγητά που θα εναλλάσσονται καθημερινά.Για την ανάπτυξη της δράσης αυτής, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης, θα διατεθεί χώρος στο 1ο ΚΑΠΗ όπου θα υλοποιηθεί πρόγραμμα προσφοράς γευμάτων σε καθημερινή βάση. Τα γεύματα θα είναι πιστοποιημένα, ποιοτικά και φρεσκομαγειρεμένα.Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλους ανεξαίρετα τους κατοίκους και παρέχει τη δυνατότητα χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, πρόσβασης σε φρεσκομαγειρεμένο φαγητό και σε ενιαία τιμή για όλα τα είδη. Για την προμήθεια του φαγητού δεν απαιτείται εγγραφή σε κάποια λίστα. Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται και από άλλους Δήμους (όπως Αλίμου, Αχαρνών, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης) και έχει ως στόχο να εξυπηρετήσει σε πρώτη φάση τουλάχιστον 1000 άτομα στην πόλη μας.Η νέα δράση θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. (υπάρχει ήδη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου) μετά από δημόσια πρόσκληση προς τις τοπικές επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού.

Ιδρύθηκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Θεσπρωτίας

Μετά από 2 περίπου μήνες από τη σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στη Θεσπρωτία είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο Θεσπρωτίας είναι πραγματικότητα!Η διοικούσα επιτροπή:
Πρόεδρος Τζέγκας Χρήστος
Γραμματέας Γεωργίου Ιωάννης
Ταμίας Λιώλη Χριστίνα

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκφράζει την πλήρη αντίθετη της στο σχέδιο ''ΑΘΗΝΑ'' και ζητάει την άμεση απόσυρση του

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ως συνισταμένη τετρακοσίων πενήντα και πλέον ενεργών Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Ηπειρώτικων, Συλλόγων, Αδελφοτήτων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών που δραστηριοποιούνται κύρια στο λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και Πανελλαδικά, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το επονομαζόμενο ''ΑΘΗΝΑ'' δυνάμει του οποίου, Α.- Συρρικνώνεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να λειτουργήσει Πολυτεχνική Σχολή , αλλά αφαιρούνται σχεδιασμένα τμήματα όπως το τμήμα Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων μηχανολόγων και το τμήμα Μηχανικών Η/Υ τα οποία εντάσσονται βάσει του ως άνω σχεδίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Β.- Συγγχωνεύονται και καταργούνται Σχολές των ΤΕΙ Ηπείρου.Ειδικότερα για τα ΤΕΙ Ηπείρου, το σχέδιο ''ΑΘΗΝΑ'' προβλέπει μεταξύ άλλων,
1) το κλείσιμο από το 2018 του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου που λειτουργεί στην Άρτα από το 2.000, στο οποίο σήμερα είναι εγγεγραμμένοι 800 φοιτητές εκ των οποίων οι 689 είναι ενεργοί και παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους . Το εν λόγω τμήμα είναι πανελλαδικά αναγνωρισμένο , αφού οι φοιτητές του προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδος . Έχει πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών το οποίο εντάσσει στο ακαδημαϊκό πλαίσιο ένα σύστημα γνώσεων που αφορούν το αντικείμενο της ελληνικής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής . Έχει ιδιόκτητους χώρους με πλήρεις υποδομές , εξοπλισμένα εργαστήρια , βιβλιοθήκη , οπτικοακουστικό υλικό και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
2) Στην κατάργηση της αυτονομίας του τμήματος Ζωικής Παραγωγής Άρτας, το οποίο αντί να αναβαθμιστεί λόγω της υπάρχουσας κτηνοτροφικής παραγωγής καταργείται.
3) Στην κατάργηση του Τμήματος Ιχθυοκομίας και Αλιείας Ηγουμενίτσας, παρά το ότι στην περιοχή αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών και η συνύπαρξή τους, είναι εποικοδομητική τόσο για την εκπαιδευτική, όσο και για την παραγωγική διαδικασία.
4) Στην συγχώνευση των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Πρέβεζας, σε ένα τμήμα.
Αυτά τα ζωντανά εκπαιδευτικά ιδρύματα θέλει η Κυβέρνηση κατ΄ απαίτηση της τρόϊκας να τα κλείσει. Η ΠΣΕ εκτιμώντας πέραν όλων των παραπάνω ότι το κλείσιμο των τμημάτων αυτών είναι αντιπαραγωγικό , αντιεπιστημονικό , αντιεκπαιδευτικό και συμβάλλει στην περαιτέρω ερήμωση της ιδιαίτερης πατρίδας μας ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που ο λαός μας βιώνει και υποφέρει, η λειτουργία των παραπάνω τμημάτων συμβάλλει και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.Για όλους αυτούς τους λόγους η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο της Κυβέρνησης , διαμαρτύρεται εντονότατα προς αυτήν , την οποία καλεί να αποσύρει πάραυτα την εκπεφρασμένη βούλησή της , η οποία έχει αναστατώσει το λαό της Ηπείρου και της Αποδημίας.

«Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες-Ιωάννινα»: επιλέγουμε προμηθευτές

Μετά από ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς κάθε κατεύθυνση, συγκεντρώσαμε προσφορές για λάδι, ρύζι, αλεύρι και ελιές.Στο πνεύμα όλων των ενεργειών μας, που χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και δημοκρατία, καλούμε όσους πολίτες ενδιαφέρονται να έρθουν να συναποφασίσουμε ποιες προσφορές να δεχτούμε. Αποφασίζουμε όλοι μαζί, ανοιχτά και δημοκρατικά, με μία ψήφο ο καθένας.Το ραντεβού μας είναι την Τρίτη 12 Μαρτίου, στην κάτω αίθουσα του εργατικού κέντρου, στις 7μμ.

Ανακοίνωση γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δήμου Ζίτσας σχετικά με την διέλευση της Ιόνιας οδού

Μετά την απόφαση για διέλευση της Ιόνιας οδού προς Κακαβιά, μέσα από τον κάμπο Ζωοδόχου, Ροδοτοπίου, Γαρδικίου, Νεοχωρίου, Λαψίστας, Ασφάκας, Πετσαλίου κλπ. του μοναδικού κομματιού εύφορης γης δίπλα από τη ΒΙΠΕ και τον αρχαιολογικό χώρο της Πασσαρώνος, έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις και προτάσεις.Είναι απαράδεκτο και ενάντια σε κάθε έννοια ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της αγροτικής παραγωγής, η υλοποίηση αυτής της επιλογής.Στην περιοχή μας έχει εγκατασταθεί -κατά τη γνώμη μας- με εγκληματική αδιαφορία η ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον πρωτογενή τομέα. Όλοι γνωρίζουμε την καταστροφή των αμπελώνων και όχι μόνο και τις γενικότερες επιπτώσεις στους οικισμούς Γαρδικίου, Ζωοδόχου και Ροδοτοπίου.Παρά την ομόφωνη απόφαση των πρώην Δήμων Πασσαρώνος, Ευρυμενών , Μολοσσών και Ζίτσας για τη χάραξη και διέλευση της Ιόνιας οδού από την ορεινή περιοχή Γκρέμθα, Καρίτσα, Ζίτσα χωρίς να απαιτούνται αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις, αφού δεν πρόκειται για ιδιωτικές περιοχές, γεγονός που και χρόνο θα εξοικονομούσε και οικονομικά θα ήταν πιο σύμφορο, γιατί κατά πληροφορίες πρόκειται σύντομα να δημοσιευτεί ΦΕΚ , που θα προκρίνει τη χάραξη του δρόμου από τον κάμπο ; Τι και ποιους εξυπηρετεί αυτή η βιασύνη, η οποία αγνοεί τη βούληση των τοπικών κοινωνιών;Τονίζουμε πάλι ότι με την εφαρμογή αυτής της επιλογής θα καταστραφεί ο μοναδικός παραγωγικός γεωργικός χώρος του λεκανοπεδίου της περιοχής μας ο οποίος και καλλιεργείται μια και είμαστε κατεξοχήν ορεινή περιοχή.Ως εκ τούτου απαιτούμε με επικεφαλής τον Δήμο Ζίτσας, τα Τοπικά Κοινοτικά Συμβούλια και όλους τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής μας να σημάνουμε συναγερμό ώστε να αποτρέψουμε τη χάραξη και διέλευση της Ιόνιας οδού μέσα από τον κάμπο, τη γη που μας δίνει ζωή και ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας .Καλούμε το Δήμο Ζίτσας να προγραμματίσει άμεσα συζήτηση για ενημέρωση των κατοίκων και για προγραμματισμό επόμενων κινήσεων.
Ελεούσα
Η Γραμματεία Σύριζα-ΕΚΜ Δήμου Ζίτσας

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Εκτός γραμμής το Superfast VI

Συμφωνία με την Genting Group για την πώληση του πλοίου Superfast VI, έναντι συνολικού τιμήματος ευρώ 54 εκατ. σε μετρητά ανακοίνωσε ότι συνήψε η η Διοίκηση της ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Απριλίου με την παράδοση του πλοίου.Το Superfast VI θα αντικατασταθεί στη γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ancona από άλλο πλοίο του Ομίλου.Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, από την συναλλαγή αυτή η εκτιμώμενη ζημία για την Attica Group θα ανέλθει σε ευρώ 6,3 εκατ. περίπου και θα περιληφεί στα αποτελέσματα του 2012.Προστίθεται ακόμη πως μετά την εξόφληση του τραπεζικού δανεισμού, της προμήθειας πώλησης του πλοίου και λοιπών εξόδων συναλλαγής το εναπομείναν ποσό εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε ευρώ 21 εκατ. περίπου.

13 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΚΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης ανακοινώνει την πρόσληψη 13 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας 2 ετών για την υλοποίηση του προγράμματος "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ".Η αναλυτική παρουσίαση των θέσεων και των ειδικοτήτων που ζητούνται βρίσκονται αναρτημένες στα γραφεία της Διοίκησης της ΕΨΕΠ, Καλούδη 8β, 2ος όροφος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26510 39820 και στην ιστοσελίδα του φορέα www.epsep.gr ,καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΚΠΑΠΑ www.okpapa.gr. Αιτήσεις υποβάλλονται απο 7 - 3 - 2013 ΕΩΣ 22 - 3 - 2013.

Εταιρεία Πωλήσεων και Διαφήμισης με έδρα τα Γιάννενα,ζητά υπαλλήλους

Άτομα φιλόδοξα και με θέληση για μάθηση, για την στελέχωση του τμήματος Marketing, ζητά Εταιρεία Πωλήσεων και Διαφήμισης που εδρεύει στα Γιάννενα. Η εταιρεία παρέχει πλήρη εκπαίδευση, ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και ευκαιρίες καριέρας.Απαραίτητο προσόν για τους υποψήφιους είναι η άνεση στην επικοινωνία, ενώ οι θέσεις αφορούν άτομα έως 30 ετών. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το: 26510-28175.

Συμβούλους Διαφήμισης θα προσλάβει ο Χρυσός Οδηγός,για τα γραφεία της Εταιρείας στα Γιάννενα


Συμβούλους Διαφήμισης θα προσλάβει για τα Γραφεία του στα Γιάννενα ο Χρυσός Οδηγός. Το αντικείμενο εργασίας θα είναι η διαχείριση και ανανέωση του υπάρχοντος Πελατολογίου, η ανεύρεση νέων πελατών, η ενημέρωση πελατών για τις νέες υπηρεσίες της Εταιρείας, οι προσωπικές πωλήσεις, η εξυπηρέτηση πελατών και το after-sales service. Οι υποψήφιου απαιτείται να έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σε τμήμα/θέση πωλήσεων (b2b), επαγγελματική εμφάνιση, πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ (Windows, Excel, Word, PowerPoint, Internet), δυνατότητα μετακίνησης εκτός έδρας, κατοχή άδειας οδήγησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου,εκπλήρωση των Στρατιωτικών Υποχρεώσεων για του άντρες υποψήφιους, ενώ πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν. Η Εταιρεία θα προσφέρει ανταγωνιστικό μισθό, ελκυστικό σύστημα απόδοσης κινήτρων, αυτοκίνητο,κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή (για τους Προσωπικούς Πωλητές), δυναμικό εργασιακό περιβάλλον με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και συνεχή εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές παρακαλούνται όπως αποστείλουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα στη διεύθυνση: ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Α.Ε, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού,Μιχαλακοπούλου 184, Αθήνα Τ.Κ. 115 27, Fax: 210 920417

Νέες θέσεις παραγωγών στη Λαϊκή Αγορά Σεισμοπλήκτων

Ο Σύλλογος Οικισμού Σεισμοπλήκτων ενημερώνει τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές ότι έχει ανακοινωθεί από τον Δ.Σ. τουΔήμου Ιωαννιτών πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση είκοσι (20) κενών θέσεων στη Λαϊκή Αγορά Σεισμοπλήκτων.Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί λαϊκών αγορών να προσέλθουν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία, ήτοι από 11.03.2013 έως 30.03.2013, στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να καταθέσουν την αίτησή τους και να λάβουν την άδεια πωλητή παραγωγού Λαϊκών Αγορών.Πληροφορίες:Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ιωαννιτών, Μ. Μπότσαρη 17 – 1ος όροφος, αρμόδια υπάλληλος κα Βασιλική Βασιλάκη, τηλ: 2651361166