Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Κοινό αίτημα η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής

Τι αναφέρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου
Κοινή διεκδίκηση όλων των φορέων της περιοχής αποτελεί η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτό έγινε σαφές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και θα αποτυπωθεί εγγράφως σε κοινό υπόμνημα που θα αποσταλεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στις ηγεσίες των κομμάτων αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Στην σημερινή σύσκεψη παρέστη ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και οι αντιπρυτάνεις Γιώργος Καψάλης και Ισαάκ Λαγαρής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Χρίστος Παπαβρανούσης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Φίλης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Φασούλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας και ο εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Κοντοσάκος.Ο Πρύτανης έκανε διεξοδική ενημέρωση για τις αλλαγές που επιφέρει το Σχέδιο «Αθηνά» επισημαίνοντας ότι κορυφαίο αίτημα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παραμένει η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής και το πρώτο βήμα για κάτι τέτοιο είναι να μην καταργηθεί η ιδρυμένη Αρχιτεκτονική Σχολή. Ο κ. Αλμπάνης ανέλυσε την απόφαση της Συγκλήτου, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η οποία αποτελεί τη βάση του κοινού υπομνήματος το οποίο θα συνυπογράψουν οι παριστάμενοι στη συνάντηση φορείς.«Η πρόταση που καταθέτει το Πανεπιστήμιο θα στηριχθεί από όλους γιατί δεν διέπεται από τοπικιστικά χαρακτηριστικά αλλά από καθαρά επιστημονικά» υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.Όλοι οι εκπρόσωποι φορέων συμφώνησαν στην ανάγκη ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής και στήριξης του Πανεπιστημίου το οποίο είναι συνυφασμένο και συνδεδεμένο με την ανάπτυξη της Ηπείρου.«Η σημερινή συνάντηση είχε ως θέμα τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο Αθηνά και κυρίως το αίτημά μας για τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής. Συζητήθηκε με τους φορείς της πόλης και υπάρχει ταύτιση απόψεων. Απαιτούμε την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής και την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου μας, με προσφορά πενήντα ετών, στην τοπική κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε και η προσπάθεια θα είναι κοινή ώστε να μην πέσει θύμα ισορροπιών ή άλλων σκοπιμοτήτων», ανέφερε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους φορείς της πόλης για την στήριξη. «Επιμένουμε στην ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής όπως και στη λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Ζητούμε δηλαδή την διατήρηση των υπαρχόντων και όχι κάτι περισσότερο. Υπάρχουν προφορικές δεσμεύσεις αλλά αναμένουμε να δούμε τι θα αποτυπωθεί εγγράφως», τόνισε ο κ. Αλμπάνης.

Ερώτηση Όλγας Γεροβασίλη για το Σχέδιο "Αθηνά"

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσαν σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2011, ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τη «Διαδικασία εκπόνησης του σχεδίου Αθηνά για την Ανώτατη Εκπαίδευση».Ο κ. υπουργός ερωτάται:
1. Σε ποιες συγκεκριμένες επιστημονικές μελέτες στηρίχθηκε το σχέδιο «Αθηνά»;
2. Ποια είναι τα κριτήρια που διαμόρφωσε η ΑΔΙΠ;
3. Ποιες Πρυτανικές/Προεδρικές Αρχές ή Σύγκλητοι/Συνελεύσεις ΤΕΙ συμφωνούν με το σχέδιο «Αθηνά»;
4. Σκοπεύει να χρηματοδοτεί τα Α.Ε.Ι. με κριτήρια ανταποδοτικότητας και να μετατρέψει κάποια από αυτά σε κέντρα δια βίου μάθησης και κατάρτισης, όπως προτείνεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ (“Performers and Successful Reformers in Education:Education Policy Advice for Greece” 2011);

Πέντε συλλήψεις στη Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 61χρονος, ο οποίος μετέφερε τέσσερις μη νόμιμους αλλοδαπούς, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 61χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις παράνομους αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 25, 29, 26 και 23 ετών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων μεταναστών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

ΒΡΟΣΓΟΣ: Απαράδεκτη η στάση της Ξάνθης!

Παράπονα έχουν οι άνθρωποι του ΠΑΣ από την Skoda Ξάνθη, καθώς η ακριτική ομάδα απαγόρευσε την είσοδο σε 10 οπαδούς της ομάδας που είχαν ταξιδέψει μεμονωμένα από τα Γιάννενα. Μάλιστα, ο υπεύθυνος ασφαλείας της γιαννιώτικης ΠΑΕ, Φώντας Βρόσγος χαρακτήρισε απαράδεκτη την στάση των Θρακιωτών και ιδιαίτερα του διευθύνοντος συμβούλου τους Νίκου Επιτρόπου.Αναλυτικά τα όσα είπε o Βρόσγος στον SUPER FM Ιωαννίνων:«Δεν μιλάμε για κάποιο τρομερό όγκο φιλάθλων. Μιλάμε για 8-9 άτομα που έμειναν εκτός γηπέδου. Αν μιλούσαμε για 100-150 άτομα, σίγουρα θα υπήρχε πρόβλημα. Η στάση των ανθρώπων της Ξάνθης ήταν αρνητική. Είναι άσχημο για την εικόνα της να ταξιδέψουν κάποιοι άνθρωποι 1000 χιλιόμετρα και να μην αντιμετωπίσουν την παρουσία τους έστω από την ανθρώπινη πλευρά της. Δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Στην Ξάνθη δεν εκδίδουν εισιτήρια, πουλάνε μόνο διαρκείας και δεν μπαίνει κανείς χωρίς διαρκείας».Για τις προσκλήσεις που δικαιούται μία ΠΑΕ: «Δικαιούται να πάρει 30 προσκλήσεις. Από εκεί και πέρα αν θέλει κάποια ΠΑΕ μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Σε πολλά γήπεδα παίρνουμε και δίνουμε κι εμείς πολύ περισσότερες. Στην Ξάνθη πήραμε 40, οι 10 ήταν για τα άτομα της διοίκησης και οι υπόλοιπες πήγαν σε υποχρεώσεις της ΠΑΕ και σε κάποιους φιλάθλους. Τα υπόλοιπα 8-9 άτομα έμειναν έξω και στην Ξάνθη ήταν ανένδοτοι. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου αρνηθεί υπεύθυνος ομάδας να βάλει άλλα 8-9 άτομα.Υπαίτιος κατ' εμέ όλων αυτών είναι ο κ. Επιτρόπου που ήταν ανένδοτος και έλεγε δεν θα μπουν μέσα. Είχαμε και μία σύγκρουση και στην πρωινή σύσκεψη με τον συγκεκριμένο, όπου του είπα να μας δώσουν άλλες 10-15 προσκλήσεις αν τυχόν εμφανιστούν περισσότεροι φίλαθλοι, αλλά ήταν αρνητικός από τότε. Άλλοι άνθρωποι της Ξάνθης μας είπαν ότι σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις έβαζαν τον κόσμο μέσα. Δεν ξέρω γιατί τώρα λειτούργησαν έτσι. Διαφορές δεν είχαμε ποτέ με την Ξάνθη. Είναι απαράδεκτη αυτή η στάση».Για τις διαβουλεύσεις που έγιναν: «Υπήρξαν διαβουλεύσεις και του κ. Χριστοβασίλη με τον κ. Κοντοβαζαινίτη, τον κ. Επιτρόπου, με τον παρατηρητή αγώνα και τον συντονιστή. Προσπαθήσαμε και με τον υπεύθυνος ασφαλείας και άλλα στελέχη της Super League, έγιναν τηλέφωνα στην ΠΑΕ Ξάνθη, αλλά απέβησαν άκαρπες. Αν είναι δυνατόν σε ένα άδειο γήπεδο δεν μπήκαν 8 άτομα. Ήταν μια ειδική περίπτωση, γιατί κάποιοι έκαναν 1000 χιλιόμετρα».Για το επόμενο παιχνίδι με τον Άρη: «Η σύσκεψη θα γίνει την Τρίτη στις 11 το πρωί, ακόμα δεν έχω ενημέρωση αν θα παραχωρήσουμε θύρα. Ένα πέταλο, πάντως, υπάρχει για τους φιλοξενούμενους, η χωρητικότητα είναι περίπου 700-750 άτομα, τίποτα παραπάνω. Δεν έχουμε άλλες δυνατότητες».

ΦΕ Ιωαννίνων - Α.Ο. Πρέβεζας 3 - 1

Στον πρώτο αγώνα του Β΄ Γύρου της τελικής φάσης του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, η ανδρική ομάδα της ΦΕ Ιωαννίνων νίκησε τη νεανική ομάδα της Πρέβεζας με 3-1 σετ.Στα δύο πρώτα σέτ έως τον εικοστό πόντο οι ομάδες ήταν κοντά με προηγούμενη την ΦΕΙ , μετά η εμπειρία των παικτών της έδωσε και τα δύο σέτ με 25-21 .Στο τρίτο σέτ υπήρξε χαλαρότητα από πλευράς ΦΕΙ λανθασμένες επιλογές στην ανάπτυξη παιγνιδιού και λανθασμένα κτυπήματα , η Πρέβεζα ανέκαμψε κερδίζοντας το σέτ εύκολα με 25 - 17 .Στο τέταρτο σέτ η ΦΕΙ ήταν σοβαρή πήρε κεφάλι από την αρχή και τέλειωσε εύκολα με 25-15 .Μετά τη λήξη του μάτς και την γνωστοποίηση του αποτελέσματος στην Ηγουμενίτσα (Σ.Σ. Νίκη του Ερμή επί του Μεσολογγίου με 3-0) , παρά το ότι θεωρητικά δεν έχει κριθεί η Άνοδος στην Α2 Εθνική Ανδρών , ο προπονητής των γηπεδούχων Καλογήρου Δημήτρης δήλωσε :Οφείλουμε σήμερα να συγχαρούμε αφ΄ ενός την Ανδρική ομάδα του Ερμή Ηγουμενίτσας για την δίκαιη κατάκτηση της προνομιούχου 1ης θέσης στο Πρωτάθλημα και αφ΄ ετέρου να συγχαρούμε τον αθλητή μας ΖΑΛΑΒΡΑ ΑΝΔΡΕΑ ο οποίος παρά το σοβαρότατο ατύχημα που είχε και τα συνεχιζόμενα προβλήματα που συνεχίζουν να τον ταλαιπωρούν , δεν έχει ουδόλως καμφθεί , αλλά προσπαθεί κάθε μέρα να τα ξεπεράσει , δίνοντας μαθήματα αθλητισμού και ζωής στους νεαρούς αθλητές της ομάδος μας και όχι μόνον.Αισθάνομαι υπερήφανος γι αυτόν και σαν παλιός συναθλητής του και σαν προπονητής του για δυό δεκαετίες περίπου και σαν φίλος του .Να είναι πάντα καλά και να μην πάψει ποτέ να αγωνίζεται με πάθος στη ζωή .
ΦΕΙ (Καλογήρου Δημήτρης) Λάμπρου , Σιάμπαλης , Τσίρης , Παπανικολάου ΖΑΛΑΒΡΑΣ , Χάϊδας , Υφαντής (Λίμπερο) , Τρογκάνης , Παπασπύρου. Λαγός .
Α.Ο. ΠΕΒΕΖΑΣ (Τσεκούρας Γρηγόρης ) Μπέλλος , Πηλιοκάτερος , Τόσκου , Αντύπας , Σωτηρίου , Κανέλος , Βαγγέλη , Γεωργοκίτσιος .

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 14:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:Επικύρωση αποφάσεων 4ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για την υποβολή πρότασης και ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013 για το έργο: «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουλιών – Μαζαρακίου – Ριαχόβου και Καταρράκτη», προϋπολογισμού 500.000,00 €, και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.
-Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία μικρού Υδροηλεκτρικού (ΜΥΗΕ ΚΑΛΑΜΑΣ), εγκατεστημένης ισχύος 5,8 MW , επί του ποταμού Καλαμά, στα διοικητικά όρια των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία : ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ -ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» . (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Εκδηλώσεις για τα Κυπριακά Πανεπιστήμια στα Γιάνεννα

Tα Κυπριακά Πανεπιστήμια θα παρουσιαστούν σε δύο εκδήλωσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 12 Μαρτίου σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ» και την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα «HOTEL DU LAC» στα Ιωάννινα.Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους σε εκπροσώπους των πιο κάτω Κυπριακών Πανεπιστημίων από τις 17.30-20.30
• Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο
• Πανεπιστήμιο Κύπρου
• Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
• Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου
• Πανεπιστήμιο Frederick
Ταυτόχρονα στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Κυπριακής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου.Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού Κύπρου, του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού Κύπρου.Η παρουσίαση απευθύνεται σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς των Ιωαννίνων και των όμορων νομών. Σημειώνεται ότι παρόμοιες προσπάθειες έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία.Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση αφιερωμένη στην προβολή των εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων των Κυπριακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας για μαθητές/τριες

Είκοσι γυμνάσια και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου με συνολικά 1500 μαθητές συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας για μαθητές/τριες που υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.Στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους σε θέματα ασφαλούς μετακίνησης έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν τις παραμέτρους που αυξάνουν την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους πρόληψης για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην τήρηση από πεζούς και οδηγούς των βασικών κανόνων ασφαλούς οδήγησης με στόχο την ενεργοποίηση των νέων, προκειμένου να συμμετέχουν δυναμικά στη διαμόρφωση μιας νέας συμπεριφοράς στο δρόμο.Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Περιφέρεια Ηπείρου κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου (18/2 - 1/3). Η εκπαίδευση έγινε από τη Δρ Συγκοινωνιολόγο Μηχανικό Ευμορφία Μπλάνα, μέλος της Γραμματείας της Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και στέλεχος της Δ/νσης Οδικής Κυκλοφορίας του υπουργείου Αν.Αν.Υ.Με.Δι., ενώ το συντονισμό και την οργάνωση του προγράμματος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο κος Γ. Ράπτης, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ιωαννίνων. Την υλοποίηση του προγράμματος υποστήριξε ενεργά η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Αιτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου –Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων- οι αιτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου.Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και περιπτέρων, στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να μεριμνήσουν για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκδοθεί η σχετική άδεια.Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιο συγκεκριμένα:
-Να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο ή επωνυμία του αιτούντος, το είδος, η διεύθυνση και το ΑΦΜ της ασκούμενης επιχείρησης καθώς και η θέση, η έκταση και το είδος του αιτούμενου προς χρήση χώρου.
-Να επισυνάπτεται κάτοψη του εξωτερικού χώρου στην οποία θα αποτυπώνεται η θέση του καταστήματος, τα παρακείμενα καταστήματα, οι είσοδοι και τα παράθυρα κατοικιών, το πλάτος της πρόσοψης του ακινήτου, το πλάτος του πεζοδρομίου, το πλάτος της οδού καθώς και η θέση και οι διαστάσεις του αιτούμενου χώρου κατάληψης με ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών.
-Να επισυνάπτεται επίσης δημοτική ενημερότητα και εφόσον πρόκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αντίγραφο της άδειας καταστήματος στην οποία προβλέπεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων με τη ρητή προϋπόθεση ότι αυτή ισχύει.
Να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας είναι η μη ύπαρξη βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Aύξηση του πρασίνου και η φύτευση νέων δέντρων στην παραλία του Καναλίου

Η αύξηση του πρασίνου και η φύτευση νέων δέντρων στην παραλία του Καναλίου είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Αντιδημαρχίας Ζαλόγγου και του Αντιδημάρχου κ. Παντελή Μπαρτζώκα, συνεχίζοντας την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει στην περιοχή με τους φοίνικες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο Πρέβεζας αλλά και στην συμμετοχή ενεργών πολιτών της περιοχής όπως η επιχείρηση Όμορφος Κήπος τωνΚώστα Αηδόνη και Γιάννη Ουζούνουγλου που προσέφεραν διάφορα δέντρα για να φυτευτούν σε σημεία που είχαν καθαριστεί το προηγούμενο διάστημα από συνεργεία του Δήμου. Παράδειγμα προς μίμηση χαρακτήρισε την συνεργασία του δήμου με επιχειρηματίες της περιοχής ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας κ. Χαλκίδης, υπογραμμίζοντας ότι η Ένωση στηρίζει όλες τις θετικές δράσεις που βελτιώνουν την εικόνα του νομού αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ο ίδιος σημείωσε ότι τέτοιες ενέργειες αναβαθμίζουν το περιβάλλον και τόνισε ότι, σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όταν υπάρχει διάθεση, συνεργασία και προσφορά μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα και να ομορφύνουμε όλα τα σημεία του δήμου αλλά και όλα τα δημοτικά διαμερίσματα πάντα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου.

Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές των Ιωαννίνων

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική ανακύκλωση» διοργανώνει τις «Μεγάλες Γιορτές της ανακύκλωσης για τους μαθητές» σε όλη τη χώρα, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.Οι μεγάλες γιορτές θα πραγματοποιηθούν σε 19 μεγάλους Δήμους, μεταξύ των οποίων και στο Δήμο Ιωαννιτών.Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και έως 19 Απριλίου, οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά σχολικό τμήμα, προσκαλούνται να ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης των Δήμων τους και να κερδίσουν σημαντικά έπαθλα (Netbook, ποδήλατα, ΜP4 και MP3 player) ως επιβράβευση της ενεργούς συμμετοχής τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συνεχίζουν την προσπάθεια εξαίρεσής τους από την εγκύκλιο του ΙΚΑ,οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων Πρέβεζας

Με νέα επιστολή την οποία απέστειλαν προς κάθε αρμόδιο φορέα συνεχίζουν την προσπάθεια εξαίρεσής τους από την εγκύκλιο του ΙΚΑ η οποία τους καταργεί την ειδική επιδοματική ενίσχυση και τους αναγκάζει να εργαστούν 3 επιπλέον χρόνια έως την συνταξιοδότηση τους, οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων Πρέβεζας. Το Σωματείο υπενθυμίζει ότι η ένταξή τους στην ειδική επιδοματική ενίσχυση το 2009 αναγνώριζε ότι ο χρόνος ασφάλισης θεωρείται ως χρόνος πραγματικής εργασίας και λαμβάνεται υπόψη για την συμπλήρωση των προϋποθέσεων για την λήψη πλήρους ή μειωμένης σύνταξης. «Δεν μπορεί η πολιτεία να εκδικείται ανατρέποντας αναγνωρισμένα δικαιώματα και παροχές που ήδη έχουν χορηγηθεί με βάση τις προϋπάρχουσες διατάξεις» καταλήγουν οι εργαζόμενοι, ζητώντας την άμεση έκδοσης νέας εγκυκλίου που θα τους εξαιρεί από την προηγούμενη και θα λύνει τον βρόγχο της ομηρίας τους. Εν τω μεταξύ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανάμεσα τους και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, αναφέρουν ότι αναλαμβάνουν νέα πρωτοβουλία για να δοθεί λύση για τους πρώην εργαζόμενους στα Κλωστήρια Πρέβεζας. Σε κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι η τρίτη μνημονική κυβέρνηση, με αιφνιδιαστικούς νόμους και ρυθμίσεις ανατρέπει τις ζωές των ίδιων των πρώην εργαζομένων στα «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε.», και των οικογενειών τους, φέρνοντάς τους μπροστά στο τραγικό αδιέξοδο της εξαθλίωσης. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι αυτές οι πρωτοφανείς σε αναλγησία ρυθμίσεις αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους των κλωστηρίων επιχείρησης, αλλά εκατοντάδες ανθρώπους που υπάγονται στα Ειδικά Προγράμματα Επιδότησης Ανεργίας, τονίζοντας ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καταργηθούν οι προδήλως παράνομες ρυθμίσεις και διατάξεις που θεσμοθετούν την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Με 29 προτάσεις έκλεισε το Leader Ιωαννίνων –Θεσπρωτίας

Με 29 προτάσεις έκλεισε το Leader Ιωαννίνων –Θεσπρωτίας.Από τις 29 προτάσεις, δέκα (10) αφορούν επιχειρηματική δραστηριότητα και οι υπόλοιπες δεκαεννέα (19), έργα δημόσιου χαρακτήρα & ιδιωτικών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.Οι προτάσεις κατατέθηκαν στην Ήπειρος ΑΕ κατά τη 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του προγράμματος προσέγγιση «Leader» για τους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.Οι τομείς στους οποίους μπορούσαν να υποβληθούν επενδυτικά σχέδια ήταν η μεταποίηση γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, ο αγροτουρισμός οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και έργα δημόσιου χαρακτήρα που αφορούσαν την τουριστική και πολιτιστική αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης και την ανάδειξη και αποκατάσταση των χαρακτηριστικών της αγροτικής υπαίθρου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:Το πογκρόμ στους τοξικοεξαρτημένους και το σχέδιο Θέτις

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Το πογκρόμ στους τοξικοεξαρτημένους και το σχέδιο Θέτις» κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η οποία αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη.Όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ το βράδυ της 6ης Μαρτίου διεξήχθη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να μεταφερθούν τοξικοεξαρτημένοι στο αστυνομικό τμήμα Αμυγδαλέζας για απογραφή(;). Σύμφωνα δε με δηλώσεις της αστυνομίας αφού καταγράφηκαν, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους χορηγήθηκε τροφή.Επειδή η συγκεκριμένη επιχείρηση και μάλιστα μία μόνο ημέρα μετά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες συνιστά πρωτοφανή «μέθοδο» αντιμετώπισης αυτών των ανθρώπων.Επειδή δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και σε σχέση με την στοιχειώδη τήρηση συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και δεοντολογίας αναφορικά με την εμπλοκή και ιατρικών παρεμβάσεωνΕρωτάται ο κ. Υπουργός
Πότε και υπό ποιές προϋποθέσεις συγκροτήθηκε η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ, που πραγματοποίησε την επιχείρηση της 6ης Μαρτίου; Τι ακριβώς προβλέπει; Είναι μήπως ενταγμένη σε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που πρόκειται να συνεχισθεί;
Τηρήθηκαν και πως τα συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και η στοιχειώδης θεραπευτική δεοντολογία αναφορικά με την αντιμετώπιση των τοξικοεξαρτημένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση;

ΑΡΤΑ:Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΚΔΑΠ του Δήμου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Αρταίων που λειτουργεί στο πλαίσιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.).Τα παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν σε τρία σχολεία (4ο Δημοτικό Σχολείο, 9ο Δημ. Σχολείο και Δημ. Σχολείο Γραμμενίτσας).Το Κ.Δ.Α.Π. είναι μια δομή κοινωνικής φροντίδας που φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 5-12 ετών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας εκτός σχολικού ωραρίου,εξασφαλίζοντας τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».Σε πρώτη φάση εξασφαλίστηκαν συνολικά 80 θέσεις δωρεάν φιλοξενίας παιδιών. Το Κ.Δ.Α.Π. λειτουργεί από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 9.30 το βράδυ αλλά το ωράριο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των γονιών».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών με τον ΙΟΒΕ

Ευχαριστούμε το Δήμο Ιωαννιτών για την πρόσκληση να παραστούμε στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει με το ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) με θέμα:«Η Ήπειρος στο Νέο Αναπτυξιακό Πρότυπο».Στην εκδήλωση θα μιλήσουν στελέχη του ΙΟΒΕ και ο πρόσφατα παραιτηθείς Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκης Αθανασόπουλος.Το ΙΟΒΕ ως βραχίονας επέκτασης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής έρχεται να μας προτείνει το «Νέο» Αναπτυξιακό Πρότυπο που σε γενικές γραμμές εντοπίζεται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στην εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων συνταγών που εμπεριέχουν τη συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ελάχιστη περιβαλλοντική ανησυχία.Η πρόταση ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής και αποτελείται από ένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, η εξειδίκευση του οποίου σε Περιφερειακό επίπεδο αποτελεί μέλημα της τοπικής κοινωνίας.Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να διοργανώσει μια τέτοια εκδήλωση και να συνταχθεί με αυτό το πρότυπο ανάπτυξης μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δεν θα παραστεί στην εκδήλωση.

Το ’καψαν οι Μετσοβίτες το βράδυ του Σαββάτου

Οι Μετσοβίτες ξέρουν να το ρίχνουν έξω και το απέδειξαν περίτρανα στον καθιερωμένο ετήσιο χορό που πραγματοποίησε ο Σύλλογος των Εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο «Cezaria».Η αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη (φωτό), η διάθεση γιορτινή. Από το γλέντι αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Μετσοβίτης Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος έσυρε και πρώτος το χορό, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος, που και αυτός ακολούθησε τα… βήματα του Περιφερειάρχη.Παρόντες ο δήμαρχος του Μετσόβου Ν. Τσομπίκος και όλοι σχεδόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ορεινής κωμόπολης.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σημαντική ημερίδα από το ΤΕΙ Ηπείρου

Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα “Ενημέρωση για τις υπηρεσίες της ΔΑΣΤΑ και των δομών της” διοργανώνει η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του ΤΕΙ Ηπείρου, αύριο Τρίτη και ώρα 10:30 το πρωί στο Παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζα. Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι κκ. Νικόλαος Μαλισιόβας, Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, Νικόλαος Αντωνιάδης, Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης, Ιωάννης Σωτηρόπουλος, Αν. Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Φωτεινή Τάγκα, Στέλεχος του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης και Δημήτριος Χουλιάρας, Υπεύθυνος Ποιότητας ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Ηπείρου - Επικεφαλής Αξιολογητής Φορέων Πιστοποίησης και Ελέγχων. Η ΔΑΣΤΑ στοχεύει στην ανάπτυξη της στρατηγικής του ΤΕΙ Ηπείρου για τη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας μέσω της πρακτικής άσκησης, του επαγγελματικού προσανατολισμού και της καλλιέργειας του επιχειρηματικού πνεύματος. Η πράξη «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Ηπείρου» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Μεγάλο αποκριάτικο γλέντι στο κέντρο των Ιωαννίνων

Πλημμύρισε η Κεντρική Πλατεία από μικρούς και μεγάλους μασκαράδες


Πλημμύρισε χθες το κέντρο των Ιωαννίνων από εκατοντάδες Γιαννιώτες μικρούς και μεγάλους που διασκέδασαν με χορό, τραγούδι και αποκριάτικα έθιμα.Οι περισσότεροι, μασκαρεμένοι, δημιούργησαν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στην πόλη και βοηθούντος και του καλού καιρού οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι μαζί με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ιωαννιτών στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Στην κεντρική πλατεία αναβίωσαν αποκριάτικα έθιμα, όπως το γαϊτανάκι (φέτος στήθηκαν 13!) και ο αποκριάτικος γάμος, που έδωσαν χαρά στους συμμετέχοντες, αφήνοντας στην άκρη τις σκοτούρες της καθημερινότητας.Οι εκδηλώσεις του Δήμου που ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη με την μεγάλη γιορτή στο Πνευματικό Κέντρο, θα κορυφωθούν την ερχόμενη Κυριακή με τις παραδοσιακές τζαμάλες (υπολογίζονται σε περισσότερες από 80) που θα στηθούν σε όλες τις γειτονιές του καλλικρατικού Δήμου και οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν όχι μόνο τους Γιαννιώτες, αλλά και επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Για την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος, όπως και κάθε χρόνο, θα προσφέρει την παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στο Γιαννιώτικο Σαλόνι.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το μεγαλύτερο μάθημα δίνουν αθόρυβα οι εκπαιδευτικοί σχολείων του Νομού Πρέβεζας

Το μεγαλύτερο μάθημα δίνουν αθόρυβα οι εκπαιδευτικοί σχολείων του Νομού Πρέβεζας που μέσα στον τελευταίο μήνα, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, συγκέντρωσαν χρήματα για να σταθούν πλάι σε συναδέλφους τους από άλλα μέρη της Ελλάδας, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας και χρειάζονται οικονομική ενίσχυση. Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, στάθηκε στο πλευρό οικογένειας μαθητή στην Πρέβεζα, η οποία επλήγη σοβαρά από φυσικό φαινόμενο.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Μεταφορά βρέφους στα Γιάννενα

Στην Ηγουμενίτσα και από εκεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε εσπευσμένα σήμερα τα ξημερώματα με ταχύπλοο σκάφος ένα βρέφος 22 ημερών που αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Έντονη διαμαρτυρία για τα Ασφαλτικά

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας το οποίο μεταξύ άλλων συζήτησε και τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, για χωροθέτηση ασφαλτικών στη Γωνιά.Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις δηλώσεις του κ. Θεοδωρίδη περί χωροθέτησης των ασφαλτικών στη Γωνιά και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο να προβεί σε επιστολή και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει λάβει ομόφωνη απόφαση κατά της χωροθέτησης πετρελαιοειδών στη Γωνιά.

Συνεργασίες του Δημάρχου σε τρεις Πρεσβείες

Τρεις σημαντικές συναντήσεις είχε στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με στόχο την εξωστρέφεια της περιοχής και την ανάπτυξη τουριστικών συνεργασιών.Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον Ρώσο Πρέσβη και τον πρώτο ακόλουθο της πρεσβείας. Στη διάρκειά της παρουσιάστηκε η τουριστική και επιχειρηματική φυσιογνωμία των Ιωαννίνων και αναλύθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν.Το ενδιαφέρον εκ μέρους των Ρώσων διπλωματών ήταν έντονο. Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει επίσκεψη του Ρώσου πρέσβη στα Γιάννινα. Με πρωτοβουλία της Ρωσικής Πρεσβείας θα ξεκινήσουν το Μάιο τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ με θέμα τα ορθόδοξο θρησκευτικά μνημεία, του οποίου ένα μέρος θα γυριστεί στα Γιάννινα και θα έχει ως επίκεντρο τα Μοναστήρια του Νησιού.Η δεύτερη συνάντηση έγινε με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε επισκεφθεί την περιοχή. Στη συνάντηση παρίστατο και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας. Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες που παρουσιάζουν τα Ιωάννινα και γενικότερα η Ήπειρος αλλά και στο τουριστικό προφίλ της περιοχής.Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας με τον Ιάπωνα Πρέσβη και τον εμπορικό ακόλουθο. Οι Ιάπωνες διπλωμάτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνεργασίες στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας.Στις συναντήσεις ο Δήμαρχος συνοδεύονταν από τον ειδικό του σύμβουλο σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Στέφανο Ζέρβα.

Σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο ένας φοιτητής από τα Γιάννενα

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους δύο από τους τρεις φοιτητές που νοσηλεύονται στην πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Ωστόσο, το σοκ από την ανείπωτη τραγωδία που βύθισε στο πένθος την Ελλάδα δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα.Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, σήμερα Δευτέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο ένας φοιτητής από τα Γιάννενα και μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη, θα ακολουθήσει ο φοιτητής από τα Χανιά, παιδικός φίλος του αδικοχαμένου Σάββα Παπαδόπουλου.Την ίδια ώρα, σταθερή παραμένει η κατάσταση του τρίτου φοιτητή από την Αθήνα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ!

Ο υπουργός έκανε πίσω, υποσχόμενος στον Πρύτανη του Πανεπ. Ιωαννίνων την αποδοχή του αιτήματός του με διόρθωση του σχεδίου «Αθηνά»
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το σχέδιο «Αθηνά» που παρουσίασε το Υπουργείο Παιδείας και άφηνε ουσιαστικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χωρίς Πολυτεχνική Σχολή, ενώ δημιουργούσε νέα αρνητικά δεδομένα και για το ΤΕΙ Ηπείρου, με τη μεταφορά του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής από την Άρτα, στο Ληξούρι Κεφαλονιάς!

Συναντήσεις
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, σε συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Παιδείας, τον υφυπουργό και τον γεν. γραμματέα, απέσπασε τη δέσμευση ότι η Πολυτεχνική Σχολή στα Γιάννινα δεν διαγράφεται. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση επιτεύχθηκε η απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά», σε ότι αφορά το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, το οποίο μένει ως έχει, στη Σχολή Τεχνολογιών και Επιστημών, και δεν μεταφέρεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπως προβλεπόταν στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών, το οποίο θα μεταφερόταν στην Ιατρική Σχολή.Σε δεύτερη φάση ο Πρύτανης είπε ότι απέσπασε τη δέσμευση του Υπουργού ότι η Αρχιτεκτονική Σχολή θα λειτουργήσει σε 1,5 χρόνο, οπότε και προβλέπεται βάση χρονοδιαγράμματος να είναι έτοιμη, γεγονός που ενισχύει και την λειτουργία της πολυπόθητης Πολυτεχνικής Σχολής, με την ένταξη και των τμημάτων που ζητά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σε συνεργασία…
Στην κατάφωρη αδικία που πάει να γίνει στο τοπικό ΑΕΙ, η αντίδραση των Πρυτανικών Αρχών ήταν άμεση και όπως φαίνεται αποτελεσματική. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Αλμπάνη η παρέμβαση στο Υπουργείο έγινε από κοινού με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης κ. Παν. Σουκάκο, ενώ καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Υλικών έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και αντιπροσωπεία τους συζήτησε με τους συμβούλους του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα που προέκυψε από το σχέδιο «Αθηνά».

Στο ΤΕΙ Ηπείρου
Και στο ΤΕΙ Ηπείρου, μετά την ξαφνική και απαράδεκτη απόφαση για μεταφορά του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, φαίνεται πως οι αντιδράσεις του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Ευριπ. Γλαβά, των καθηγητών και των φοιτητών θα πιάσουν τόπο. Ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε προφορικά (!) στον Περιφερειάρχη Ηπείρου ότι θα μείνει στην Άρτα το Τμήμα, αρκεί όμως αυτή η δέσμευση να αποτυπωθεί και στην πρόταση που θα κατατεθεί τελικά προς ψήφιση στη Βουλή και δεν θα υπάρξουν άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Νέες ελπίδες ότι θα αποφύγουμε την τραγωδία στο μεγάλο έργο του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία

Νέες ελπίδες ότι θα αποφύγουμε την τραγωδία στο μεγάλο έργο του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία και ότι αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στην εβδομάδα, έδωσε η συνάντηση που έγινε στο υπουργείο υποδομών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι εργολάβοι πήραν παράταση μιας εβδομάδας προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ δόθηκαν και οι διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας Το έργο είναι χωρισμένο σε 4 εργολαβίες, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν ταυτόχρονα. Να θυμίσουμε ότι το έργο σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα έπρεπε να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες, αλλά με την γενικότερη αναστάτωση το χρονοδιάγραμμα έχει πάει τουλάχιστον ένα χρόνο πίσω. Να σημειώσουμε τέλος ότι το κόστος του φτάνει τα 350εκ.ευρώ και περιλαμβάνει την μετατροπή του δρόμου, από το Άκτιο μέχρι την Αμβρακία μήκους 50χλμ σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.

Αλληλεγγύη στην πράξη από τους Paguristas

Συναυλία αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους των φυλακών Σταυρακίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε χθες το βράδυ η εθελοντική οργάνωση πολιτών Paguristas. Το αντίτιμο ήταν είδη ατομικής υγιεινής, τηλεκάρτες, σεντόνια και πετσέτες σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης.Σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατούνται 240 άτομα, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τις δυνατότητές του, οι Paguristas επιχείρησαν να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους κρατουμένους που όμως θα έχει και απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητά τους. Διοργάνωσαν τη συναυλία, με τη στήριξη και της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Ιωαννίνων, σε έναν μεγάλο χώρο εκδηλώσεων και όσοι προσήλθαν, προσέφεραν οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυριστικά μιας χρήσης, αφρούς ξυρίσματος, χαρτί υγείας, σαμπουάν, σαπούνια, απορρυπαντικά ρούχων, αλλά και τηλεκάρτες, επιτραπέζια παιχνίδια, σεντόνια και πετσέτες. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα παραδοθούν, σήμερα, στη Διεύθυνση των φυλακών για να τα διανείμει με στους κρατούμενους. Οι Paguristas αυτοπροσδιορίζονται ως μια ανοιχτή ομάδα πολιτών, που πιστεύει ότι, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, μπορούν να βρουν κανάλια συμμετοχής και να παρέμβουν με πράξεις στις υποθέσεις των Ιωαννίνων. Τον περασμένο Ιούλιο είχαν συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης στο Βελή Τζαμί για τους κρατουμένους των φυλακών.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συζήτησε διεξοδικά κατά τη συνεδρία 993/2/11-3-2013 την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη συγκρότηση Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» και εκφράζει την πλήρη διαφωνία της για τη μη ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής.Μετά την υποβολή των αιτημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη διεξοδική συζήτηση με το Υπουργείο, στην Πολυτεχνική Σχολή θα εντάσσονταν το ιδρυθέν Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (από το 2009), το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών καθώς και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση της Συγκλήτου.Πρέπει να επισημανθεί ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ήδη από το έτος 1998 είχε συμβάλει καθοριστικά και είχε διαθέσει πόρους και χρόνο για την ίδρυση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο, τα οποία λειτουργούσαν μέχρι το 2009 πλήρως ενταγμένα στο ίδρυμα με γνωστικά αντικείμενα συμπληρωματικά προς τα άλλα Τμήματα και τις Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, η λειτουργία και η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στηρίχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με προσωπικό και άλλα μέσα και η οργάνωσή του έγινε με συμπληρωματικό τρόπο ως προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» ό,τι δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τόσο στη Κοζάνη όσο και στο Αγρίνιο μεταφέρονται χωρίς προγραμματισμό και χωρίς κριτήρια στα ήδη υπερτροφικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και Πατρών με αλληλοεπικαλύψεις αντικειμένων, υποθηκεύοντας το μέλλον Τμημάτων με αξιόλογο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.Οι υποσχέσεις και προσδοκίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και της κοινωνίας της Ηπείρου, διαψεύδονται με τη νέα τροποποιημένη πρόταση του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ (έγγραφο Υπουργείου αρ. πρωτ. 3997/1-3-2013).Ειδικότερα, η πρόταση ένταξης του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στη Σχολή Θετικών Επιστημών, ενός Τμήματος με πέντε (5) έτη σπουδών και πλήρως διαφοροποιημένη φυσιογνωμία από υπάρχοντα Τμήματα Επιστήμης Υλικών (και όχι Μηχανικών) τετραετούς φοίτησης άλλων Ιδρυμάτων, υποβιβάζει το πρόγραμμα σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων Μηχανικών Υλικών και διαλύει ό,τι με κόπο και σημαντικούς οικονομικούς πόρους πετύχαμε κατά τα τελευταία δέκα χρόνια. Ουσιαστικά, απαξιώνεται το σύνολο του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Τμήματος, από το οποίο προσωπικό τα περισσότερα μέλη είναι Μηχανικοί.Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ζητά να αποφευχθεί η διάλυση ενός Τμήματος που έτυχε θετικότατης εξωτερικής αξιολόγησης. Παράλληλα καλεί το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει άμεσα την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής με ταυτόχρονη ένταξη σε αυτήν του εν λόγω Τμήματος, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.Ταυτόχρονα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κρίνει ότι το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών με βάση το πρόγραμμα σπουδών του και τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του πρέπει να παραμείνει ενταγμένο στη Σχολή Τεχνολογιών και Επιστημών.Θεωρούμε ότι το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» πρέπει να βάλει μία τάξη στα προβλήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να εξορθολογήσει τη λειτουργία Τμημάτων, Σχολών και ΑΕΙ και όχι να καταστρέψει ό,τι λειτουργεί άψογα και διακρίνεται από αριστεία και καθολική αναγνώριση.

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό του 2012

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, και ώρα 15.00, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Τσιμουδιά ο Καχριμάνης για τις κομμένες συντάξεις των ηλικιωμένων ομογενών

Κάποτε προεκλογικά με τον Πανοζάχο μοίραζαν γκρέϊντερ στη Β. Ήπειρο!!!

Πραγματικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε που ξεκινά και που τελειώνει το... "ενδιαφέρον" του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τα προβλήματα που βιώνει ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου εξαιτίας της ανάλγητης κυβέρνησης Σαμαρά. Το λέμε αυτό γιατί ύστερα από την αντισυνταγματική διάταξη του νόμου 4093/2012 που στερεί από τους ανασφάλιστους ηλικιωμένους την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ και το στοιχειώδες δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαιολογημένα οι ηλικιωμένοι ομογενείς αισθάνονται Έλληνες Β’ κατηγορίας. Τι κάνει ο Αλέκος Καχριμάνης για να τους υπερασπιστεί;ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!Παραμένει θεατής του δράματος που βιώνουν, αφού προτιμά να μην τα σπάσει με την κυβέρνηση. Μέχρι τις 23 Ιουνίου που έχουν βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, βλέπουμε!!! Λέτε φέτος παραμονές των εκλογών να ξαναμοιράσει σε κουμπάρους-υποψήφιους γκρέιντερ; Για δείτε προσεκτικά τη φωτό που σας παρουσιάζουμε και πείτε μας τι καταλαβαίνετε. Είναι τραβηγμένη στην Κακαβιά μια εβδομάδα πριν τις προηγούμενες εκλογές (καλοκαίρι 2009)!!!

Σημαντικό έργο από τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας

Αποφασισμένοι να προασπίσουν το δικαίωμα ανοικοδόμησης ενός πραγματικά δημόσιου και δωρεάν καθολικού συστήματος υγείας είναι οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας που από την Παρασκευή μεταφέρθηκε σε νέο χώρο την οδό Θ. Πάρλα (1ος όροφος - απέναντι από την είσοδο της Αγροτικής Τράπεζας) και θα διευκολύνει κατά πολύ το έργο τους. Το ιατρείο θα συνεχίσει να προσφέρει χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους που θα προσέρχονται σε αυτό, Έλληνες και μετανάστες, επιδιώκοντας και πιέζοντας την πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν και την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση. Οι εθελοντές υγειονομικοί αναφέρθηκαν στην πορεία του τα δύο χρόνια της λειτουργία του και απεύθυναν έκκληση στους πολίτες της Πρέβεζας να βοηθήσουν με ότι μπορούν το Κοινωνικό Ιατρείο αλλά και στους συναδέλφους τους ιατρούς της πόλης να συνδράμουν στο έργο του κοινωνικού Ιατρείου.

Εκδήλωση μνήμης και τιμής

Ο Μ/Φ Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ» και ο Δήμος Αρταίων διοργανώνουν την Πέμπτη 14 Μάρτη 2013 και ώρα 8.30μ.μ. στην Αίθουσα του Μ/Φ «ΣΚΟΥΦΑΣ» εκδήλωση μνήμης και τιμής,, αφιερωμένη στον Γιάννη Μπανιά. Στον Γιάννη Μπανιά που «ξυπνούσε μικρές πυρκαγιές,…που λαχταρούσε ξεχνώντας το δικό του κορμί να χαρίσει στους άλλους μιαν Άνοιξη.». Θα μιλήσουν για τον Γιάννη Μπανιά:ο Δρ. Γιώργος Γρ. Παππάς, Σύμβουλος ε.τ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου,η Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρταςκαι η Μαρία Δέτσικα, Φιλόλογος., Ειδικός Γραμματέας και Έφορος Φιλολογικού – Βιβλιοθήκης του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ».Χαιρετισμό θ’ απευθύνει ο Νίκος Μπανιάς.Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Βοήθεια από το Ριζάρειο Ίδρυμα ζητά η Λαμπριάδειος Άνω Πεδινών

Για να λειτουργήσει ο Πανεπιστημιακός Σταθμός Οικολογίας


«Αν τα χρόνια μετά την απελευθέρωση, η χώρα είχε πράγματι την ανάγκη του Ριζαρείου κληροδοτήματος, σήμερα τη μεγάλη ανάγκη την έχει το Ζαγόρι, που καθημερινά ερημώνεται και απαξιώνεται».Αυτό, μεταξύ άλλων, τονίζει ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της ιστορικής Λαμπριαδείου Σχολής, γνωστός εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Δούβλης, σε ανοικτή μακροσκελή επιστολή (δημοσιεύεται ολόκληρη στην σελ. 11), με αφορμή την απορριπτική απόφαση του Πολυμελούς Συμβουλίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, για μια ετήσια ενίσχυση, ύψους 15.000 ευρώ προς την Λαμπριάδειο, προκειμένου να προσλάβει ένα άτομο γενικών καθηκόντων. Ως γνωστόν πριν μερικούς μήνες υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για ίδρυση του Πανεπιστημιακού Λαμπριάδειου Σταθμού Οικολογίας στα Άνω Πεδινά, μια κίνηση που αναμφίβολα θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του Ζαγορίου, αφού σύμφωνα με τον κ. Δούβλη η λειτουργία του θ’ αλλάξει σταδιακά την ερειπωμένη μορφή ολόκληρης της περιοχής.

Να ενισχυθεί…
Ο κ. Δούβλης στην επιστολή του (που σημειωτέον την προσυπογράφουν και ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Ιστορικής-Λαογραφικής Ένωσης Ζαγορισίων Βασ. Τζιόβας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων Ιωαννίνων Γεώργιος Παπαλεοντίου, ζητά από το Συμβούλιο της Ρ.Ε.Σ. «την αναθεώρηση της αψυχολόγητης και εντελώς απαράδεκτης απόφασής σας, για την μη χρηματοδότηση της Λαμπριαδείου Σχολής και αύριο με δική σας πρωτοβουλία ας αναληφθεί μια πανζαγορίσια προσπάθεια για την επιβεβλημένη νέα πορεία του Ιδρύματος».Στην επιστολή βέβαια δεν παραβλέπεται το γεγονός ότι η εντεινόμενη οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά και το Ριζάρειο Ίδρυμα, όμως, όπως τονίζεται «είναι παράλογο, είναι τελείως αδιανόητο, μετά την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων για το Ζαγόρι να μην μπορεί από τα εκατομμύρια που δαπανώνται για την Αθήνα να εξοικονομηθεί το ποσό των 15.000 ευρώ γι’ αυτό».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ανοιχτή πρόσκληση για την σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης απευθύνει ο Δήμος της Πρέβεζας

Ανοιχτή πρόσκληση για την σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης απευθύνει ο Δήμος της Πρέβεζας, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η συγκεκριμένη επιτροπή το προηγούμενο διάστημα στη διαμόρφωση προτάσεων και στην κατάθεση απόψεων για ζητήματα πολιτισμού, τουρισμού , περιβάλλοντος αλλά και γενικότερου σχεδιασμού όπως είναι το τεχνικό πρόγραμμα, ο προγραμματισμός έργων κλπ. Η πρόσκληση αφορά τοπικούς εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους και οργανώσεις, επιστημονικούς συλλόγους και φορείς, τοπικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, τις ενώσεις και συλλόγους γονέων αθλητικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών καθώς και εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων νέων και βέβαια τους δημότες. Οι υποψηφιότητες των μελών θα πρέπει να κατατεθούν έως την Τρίτη 19 Μαρτίου στο δημαρχείο της Πρέβεζας (υπόψη Αγγελικης Παπαγεωργίου ), ενώ θα πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα σύντομα στοιχεία βιογραφικού, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, e-mail).

Οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία στην Ήπειρο

Οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία στην Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά αφού όπως προκύπτει από τους σχετικούς ελέγχους ένας στους 5 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος. Συνολικά για το 2012 σε 1979 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, βεβαιώθηκαν 382 περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας και επιβλήθηκαν πρόστιμα 330.500 ευρώ. Από τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, 86 δεν είχαν απογραφεί και απασχολούσαν Έλληνες και αλλοδαπούς εργαζομένους, οι οποίοι όμως δεν ήταν πουθενά καταγεγραμμένοι. Οι παραβάσεις συνεχίζονται να βεβαιώνονται και το πρώτο δίμηνο του 2013. Τον Ιανουάριο σε Γιάννινα, Πρέβεζα και Άρτα βεβαιώθηκαν 33 παραβάσεις ανασφάλιστης εργασίας και επιβλήθηκαν πρόστιμα 22.500 ευρώ.Τον Φεβρουάριο οι παραβάσεις ανασφάλιστης εργασίας ήταν 25 για τα Ιωάννινα, τη Φιλιππιάδα και τη Θεσπρωτία και τα πρόστιμα ανήλθαν σε 30.000 ευρώ. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν χώρους εστίασης, καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ και ακολουθούν τα εμπορικά καταστήματα.

Η "Πλαστικά Θράκης Α.Β.Ε.Ε." πούλησε θυγατρική της σε Τούρκους

Κανένα πρόβλημα για τους εργαζόμενους στα Γιάννενα

Η "Πλαστικά Θράκης Α.Β.Ε.Ε." ανακοίνωσε επίσημα ότι προχώρησε στην πώληση συμμετοχής (50%) που κατέχει η θυγατρική εταιρεία "Πλαστικά Θράκης Pack A.B.E.E." στην Τουρκική εταιρεία "Thrace Teknik" με έδρα την Κωνσταντινούπολη, αντί συνολικού τιμήματος 810.000 Ευρώ. Η εταιρεία "Thrace Teknik" παράγει δοχεία συσκευασίας για παγωτά,γαλακτοκομικά και άλλα τρόφιμα και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 5,6 εκ. Ευρώ, ενώ τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματά της ήταν οριακά ζημιογόνα. Πρόκειται για πώληση θυγατρικής και όχι μέρους της μητρικής εταιρείας. Συνεπώς -προς αποφυγή παρερμηνειών- δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για τους Γιαννιώτες εργαζόμενους στο εργοστάσιο της "Πλαστικά Θράκης Α.Β.Ε.Ε." στη ΒΙ.Π.Ε. Ιωαννίνων.

Σημαντικό βήμα η οριστικής μελέτη σύνδεσης της Ιόνιας Οδού, από την Φιλιππιάδα, μέχρι την παραλιακή οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

Σημαντικό βήμα, χαρακτηρίζεται η προώθηση οριστικής μελέτης σύνδεσης της Ιόνιας Οδού, από την Φιλιππιάδα, μέχρι την παραλιακή οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, μετά και τη συνεργασία που είχε για το θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης με τον Βουλευτή Πρέβεζας Δημήτρη Τσουμάνη. Σύμφωνα με τον κ. Τσουμάνη ο δρόμος θα συνδέσει την Πρέβεζα με την Ιόνια οδό και αφού ξεπεράστηκαν τα αρχικά προβλήματα, αποφασίστηκε η εκπόνηση της οριστικής μελέτης. Ο ίδιος τόνισε ότι η συγκεκριμένη σύνδεση ήταν ένα πάγιο αίτημα των φορέων της περιοχής και σε συνδυασμό με την μελέτη που ήδη εκπονεί η περιφερειακή ενότητα για τη νέα είσοδο της πόλης, όπου παρακάμπτεται ο αρχαιολογικός χώρος θα δοθεί λύση στην συγκοινωνιακή απομόνωση της Πρέβεζας. Το επόμενο βήμα συνέχισε ο κ. Τσουμάνης είναι η ολοκλήρωση της μελέτης προκειμένου να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες.Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου υπογράμμισε ότι η σύνδεση με την Ιόνια Οδό μέσω της Καμπής, σε συνδυασμό με το έργο Άκτιο - Αμβρακία θα βγάλει την Πρέβεζα από την απομόνωση. Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στη νέα είσοδο της Πρέβεζας μέσω της Βιομηχανικής περιοχής αλλά και στις συναντήσεις που είχε για το θέμα με τον κ. Καλογιάννη και σημείωσε ότι την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι προσπάθειες για την σύνδεση του νομού με την Εγνατία, τόσο από το Θεσπρωτικό έως τη γέφυρα Μπακόλα, όπου είναι έτοιμη η μελέτη, όσο και από τον κόμβο Παραμυθιάς μέχρι τον Μεσοπόταμο. Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ακόμα ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουν όλες οι συνδέσεις με την Ιόνια και την Εγνατία αφού πολίτες και επισκέπτες θα μπορούν να μετακινούνται με ταχύτητα αλλά και με ασφάλεια. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης χαρακτήρισε ως αναγκαιότητα να προχωρήσει η μελέτη σύνδεσης με την Ιόνια και τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος θα παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους των περιοχών που θα διέρχονται αλλά και τους επισκέπτες.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Την άμεση απομάκρυνση του πάρκου κεραιών από τον Άγιο Θωμά ζητούν οι κάτοικοι

Την άμεση απομάκρυνση του πάρκου κεραιών από τον Άγιο Θωμά Πρέβεζας,ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής,προχωρώντας σε συλλογή υπογραφών και άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, την τελευταία δεκαετία παρακολουθούν με έντονη ανησυχία την συνεχή και ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών στην περιοχή του Αγίου Θωμά, χωρίς να αντιδρά κανένας δημόσιος φορέας. Συμπληρώνουν δε ότι από την ημέρα τοποθέτησής των κεραιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα προβλήματα υγείας των κατοίκων με τα κρούσματα του καρκίνου να έχουν πολλαπλασιαστεί. Καταλήγοντας, δηλώνουν αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που διαθέτουν για να προφυλάξουν την υγεία όχι μόνο των παιδιών και των κατοίκων αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή τους. Στην πρωτοβουλία πρωτοστατεί ο Σύλλογος Γυναικών του Αγίου Θωμά ο οποίος διακινεί το κείμενο με τις υπογραφές, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιοι φορείς. Τέλος οι κάτοικοι σκοπεύουν να κάνουν και κινητοποιήσεις στο πάρκο των κεραιών μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Δεκάδες περιστατικά που αφορούν κλοπές ρεύματος στην Ήπειρο!

Δεκάδες είναι πλέον τα περιστατικά που αφορούν κλοπές ρεύματος, στην Ήπειρο σύμφωνα και με τον προϊστάμενο δικτύων της ΔΕΗ με αρμοδιότητα σε Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα Κώστα Νταλιάνη. Με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ.Νταλιάνης από τους ελέγχους που έγιναν το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκαν 55 περιπτώσεις επιχειρηματιών που συστηματικά έκλεβαν ρεύμα. Τριάντα περίπου είναι οι περιπτώσεις στην περιοχή της Πρέβεζας και οι υπόλοιπες είναι στην Άρτα. «Όταν αντιληφθήκαμε τι ακριβώς συμβαίνει συγκροτήθηκαν συνεργεία τα οποία συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλη την περιοχή ευθύνης. Θα τους ανακαλύψουμε όλους. Το φαινόμενο αυτό, της κλοπής ρεύματος, παρουσιάζει έξαρση τους τελευταίους μήνες» υπογράμμισε ο κ. Νταλιάνης. Η ΔΕΗ που έχει πλέον όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της, προχωρά στην επιβολή προστίμων, ενώ οι επιχειρηματίες είναι αντιμέτωποι και με ποινικές ευθύνες.

15 πρότυποι βοτανικοί κήποι από τον Αρκτούρο σε αυλές σχολείων της χώρας

Ούτε ένας στην Ήπειρο - Ξανά... κοιμώμενη η Περιφέρεια!!!

Πρότυπους βοτανικούς κήπους σε αυλές 15 Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας δημιουργεί η ΜΚΟ "Αρκτούρος", μέσα από τη υλοποίηση του προγράμματος «ΒΙΟτοπος-Η Φύση στην Αυλή μας», με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους. Ο Αρκτούρος αφού ενημερώσει εκτενώς μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα τους εμπλέξει ενεργά στη δημιουργία των κήπων σε συνεργασία με τα ειδικευμένα συνεργεία του, από τη διαδικασία του σχεδιασμού ως τη διαδικασία της φύτευσης αλλά και της αισθητικής των κήπων. Δυστυχώς όμως ανάμεσα στα 15 ωφελούμενα σχολεία της χώρας, δεν βρίσκεται ούτε ένα από τα Γιάννενα ή την Ήπειρο. Βλέπετε οι ανευθυνουπεύθυνοι της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και αυτοί της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου-προφανώς- δεν το πήραν χαμπάρι. Εκτός κι αν ήταν επιλογή τους να μην δημιουργήσουμε πρότυπους βοτανικούς κήπους στα σχολεία μας. Κύριε Καχριμάνη και κυρία Χουλιάρα, τραβήξτε και κανένα... αυτάκι! Δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ προς αξιοποίηση. Για την βρίσκοτναι στην Αττική (5), Θεσσαλονίκη (2), Δυτική Μακεδονία (5),Θεσσαλία (2) και Θράκη (1).

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ακυρώθηκε η παραχώρηση τμήματος του λιμανιού σε ιδιώτη

Σε ακύρωση απόφασης του Λιμενικού Ταμείου, η οποία αφορούσε την παραχώρηση τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένος Πρέβεζας,σε εταιρία που έχει μισθώσει τον τουριστικό λιμένα της Πρέβεζας, προχώρησε ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ.Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης. Να θυμίσουμε ότι προσφυγή κατά των αποφάσεων είχε καταθέσει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Πρέβεζας και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι υποστήριζαν και δημόσια ότι το Λιμενικό Ταμείο προέβη σε τροποποίηση της χωροθέτησης, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα και δικαιοδοσία. Σύμφωνα με πηγές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, από τα έγγραφα αποδεικνύεται ότι ο επενδυτής γνώριζε τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού, ότι επιχειρήθηκε αλλαγή των όρων με δεύτερη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, χωρίς αυτό να ομολογείται και ότι η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου δεν είναι έγκυρη και θεωρημένη, από κανένα αρμόδιο φορέα. Η απόφαση του ΓΓ Ηλία Θεοδωρίδη μεταξύ άλλων αναφέρει «…Ανακαλούμε τις αποφάσεις και ακυρώνουμε την απόφαση 9 του 2012 και 145 του 2012 πράξη της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας καθώς διαπιστώθηκε παράβαση νόμου και αναπέμπουμε την υπόθεση στη Διοίκηση για τα περαιτέρω νόμιμα και ειδικότερα προκειμένου να προβεί σε λήψη νέας απόφασης το οποίο να συνοδεύεται από νόμιμο τοπογραφικό διάγραμμα σύμφωνα με το σχετικό της παρούσης και σύμφωνα με το εγκεκριμένο από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης προγραμματικό σχέδιο Λιμένα Πρέβεζας και προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων…».

Επενδύσεις – αποκρατικοποιήσεις – ξεπούλημα

Του Νίκου Κοτζιά
Οφείλει κάθε χώρα στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο να επιδιώκει να προσελκύσει επενδύσεις; Ασφαλώς ναι. Αρκεί, όμως, να το κάνει με τρόπο που να ενισχύεται η οικονομική βάση της Ελλάδας, η ανάπτυξη και η διασφάλιση θέσεων εργασίας. Να υπάρχει σχέδιο. Αντίθετα, οι επενδύσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν είναι ενταγμένες σε σχέδιο ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας. Προσβλέπουν, κατά κανόνα, στην είσπραξη ποσών που αυτόματα θα καταβάλλονται στους δανειστές. Αυτό, όμως, οδηγεί να ξεπουλά η χώρα τον πλούτο της προκειμένου να καλύψει τους δανειστές.Πολλοί αναρωτιούνται αν κάποιος που κάνει τις πιο πάνω παρατηρήσεις επιθυμεί να πουληθεί οτιδήποτε ή διαφωνεί κάθετα με κάθε επένδυση. Σε αυτό το ερώτημα υπάρχουν δύο απαντήσεις. Η μία είναι για τους κακοπροαίρετους ανάμεσα σε αυτούς και οι κυβερνόντες. Εφόσον κυβερνούν με τον τρόπο που κυβερνούν, ξεπουλώντας, οφείλουν να απαντήσουν πρώτα στο αντίστροφο ερώτημα: υπάρχει κάποια σημαντική δημόσια εταιρεία που δεν θέλουν να την μεταβιβάσουν σε τρίτους; Για τους καλοπροαίρετους παραπέμπω στην πείρα της Ασίας, ιδιαίτερα της Λ.Δ. της Κίνας.Στην Ελλάδα ζούμε ως συνήθως με μύθους και στερεότυπα που προκύπτουν από μια επιφανειακή επαφή με ένα θέμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στη χώρα, από τη δεξιά μέχρι και την αριστερά, έχουν πολλοί την αίσθηση ότι δεν υπάρχουν και πολλά να μάθει κανείς ή να γνωρίσει από την Ν.Α.Ασία. Οι μεν συντηρητικοί κάνουν λόγο για έναν καπιταλισμό «παλιού τύπου, αλά Μάντσεστερ», οι δε της αριστεράς για «κινεζοποίηση». Παρά τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα των χωρών της ΝΑ Ασίας, ιδιαίτερα της Κίνας, υπάρχει ένα ζήτημα πολύ διδακτικό.Η ανάπτυξη της Κίνας δεν οφείλεται γενικά και αφηρημένα στις επενδύσεις. Αλλά στην αρχική και επί δεκαετίες απαγόρευση να αγοράσουν ξένοι επενδυτές, ακόμα και κινέζοι του εξωτερικού, εταιρείες κλειδιά της χώρας, τουτέστιν μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις, πριν από όλα τράπεζες. Όρος και προϋπόθεση πρόσκλησης ξένων επενδυτών ήταν και είναι ακόμα σε μεγάλο βαθμό, να δημιουργήσουν με τις επενδύσεις τους νέα παραγωγική βάση. Στην ΝΑ Ασία η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν αξιολογείται ως ουσιαστική επένδυση. Το πρόβλημα με τους κυβερνώντες την Ελλάδα, είναι ότι στα πλαίσια του σχεδίου που υπηρετούν ως επένδυση θεωρείται η μεταφορά ελληνικής δημόσιας περιουσίας στην κρατικοδίαιτη διαπλοκή, που ιδιοποιείται το ελληνικό δημόσιο, και σε ξένους παράγοντες, ακόμα και σε ξένα κράτη. Στην τελευταία περίπτωση ο όρος «Αποκρατικοποίηση» ή «ιδιωτικοποίηση» αποτελεί τον τετραγωνισμό της γελοιότητας. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι νέες επενδύσεις, στην ουσία η μεταβίβαση ελληνικής δημόσιας περιουσίας σε τρίτους, αποτελεί όρο και προϋπόθεση για το ξεπέρασμα της ανεργίας. Στην πραγματικότητα μέχρι τώρα, πλην μίας εξαίρεσης, οι υπό μεταβίβαση επιχειρήσεις υπόκεινται προηγούμενα σε δύο μεταλλαγές λιτότητας. Η πρώτη είναι η μείωση των μισθών στο όνομα του μνημονίου. Η δεύτερη, η «μείωση προσωπικού». Οι δύο αυτές πολιτικές, όπως χαρακτηριστικά θα εφαρμοστούν και στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, προωθούνται προκειμένου να πουληθούν αυτές σε τρίτους με όσο το δυνατό μικρότερο εργασιακό κόστος και όχι για να δημιουργηθούν καινούργιες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.Αλλά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε κλάδους που με βρίσκουν κάθετα αντίθετο γίνεται κατά κανόνα (δεν υποστηρίζω πάντα) με τους χειρότερους δυνατούς όρους και σε πλαίσια που δεν εξυπηρετούν μακρόχρονα την Ελληνική κοινωνία. ΟΙ επενδύσεις (αυθεντικές και δήθεν) υπόκεινται στον πολιτικό έλεγχο των δανειστών. Λέγεται, επί παραδείγματι, ότι προσφορά επένδυσης ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων πιθανά να μην γίνει, διότι η ντόπια ολιγαρχία και οι μνημονιακοί σύμμαχοί της είναι κάθετα αντίθετοι. Ελπίζω να μην επαληθευτεί μια τέτοια, αλλά και άλλες παρόμοιες πληροφορίες.

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών/ Ομάδα Κ9 της λιμενικής Αρχής ένας 42χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο φορτίο του, μέσα σε έξι κυλιόμενους διαδρόμους μεταφοράς αντικειμένων, μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, την οποία είχε σκοπό να διοχετεύσει στο εξωτερικό.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το όχημα και η ποσότητα των τσιγάρων, η καταμέτρηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων.

Επίσπευση των διαδικασιών για τα ΟΠΑΑΧ ζητά από το Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης

Με έγγραφό του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά και την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών του διαγωνισμού για τα ΟΠΑΑΧ.Στο έγγραφό του ο Περιφερειάρχης, αναφέρεται εκτενώς στο αιτιολογικό της απόφασης του Δικαστηρίου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι Αναπτυξιακές της Περιφέρειας, είχαν παραιτηθεί της προδικαστικής προσφυγής που είχαν καταθέσει στις 18 Ιουλίου 2011, για την οποία εκδόθηκε τελικά απόφαση της Επιτροπής Ενστάσεων στις 11 Απριλίου 2012, που έγινε δεκτή από τον Υπουργό στις 27 Φεβρουαρίου 2013!Όπως επισημαίνει, το συγκεκριμένο Πρακτικό της Επιτροπής Ενστάσεων, μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου 2013 που έκλεισε ο φάκελος στο Διοικητικό Εφετείο είχε αποκρυβεί και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου επιχειρούσαν παντί τρόπο να πείσουν το Δικαστήριο να μην υπεισέλθει στην εξέταση των λόγων που πρόβαλλαν οι Αναπτυξιακές της Περιφέρειας, με την αιτιολογία «του ανεπίκαιρου» αυτών.«Στη δικάσιμο της 8/2/2013, η πληρεξούσια δικηγόρος μας παραιτήθηκε του ανωτέρω λόγου στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, καθώς μετά την παρέλευση τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος και των διαρκών ‘εξελίξεων’ του διαγωνισμού που από τον Ιανουάριο του 2011 και εντεύθεν μας έχουν κάνει να νοιώσουμε πολύ ‘δυνατές συγκινήσεις’», τονίζει χαρακτηριστικά στο έγγραφό του ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας και τα εξής:«Το υπόμνημα αυτό, στις 14/2/2013, κοινοποιήθηκε με εξώδικο στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου σας κ. Μόσχο Κορασίδη προς γνώση του και για τις νόμιμες ενέργειες, στην Προϊσταμένη της αρμόδιας Υπηρεσίας κ. Πολυξένη Πολύζου, στην παραστάσα στο Δικαστήριο Πάρεδρο του ΝΣΚ κ. Ξανθή Μπασάκου, στη συντάκτρια των απόψεων της Διοίκησης και επιληφθείσα εν συνεχεία της άνω υπ’ αριθμ. 1015/27-2-2013 απόφασής σας κ. Ε. Καραμαγκιώλη, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, καθώς και στο Γραφείο Πρωθυπουργού.Συνεπώς, η συντάκτρια της απόφασής σας, τελούσε εν πλήρη γνώσει ότι από τον λόγο που είχαμε προβάλει με την ένστασή μας (22/3/2011) και με την προδικαστική προσφυγή μας (18/7/2011), ο οποίος είχε ήδη απορριφθεί από τη Διοίκηση δις (ρητά και σιωπηρά), και τον οποίο κάνατε αποδεκτό στις 27/2/2013, είχαμε παραιτηθεί ρητά στις 8/2/2013.Εν ολίγοις, κ. Υπουργέ μία ημέρα πριν τη δημοσίευση της απόφασης του Δικαστηρίου, πεπλανημένως πράξατε μεν το σωστό πράγμα αλλά για λάθος λόγο! Προφανώς, κ. Υπουργέ, γι’ αυτή την ενέργεια θα είχε και η Διοίκηση τους δικούς της λόγους.Παρακαλούμε, κ. Υπουργέ, για τις ενέργειες αρμοδιότητάς σας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού».

Νέες θέσεις παραγωγών στη Λαϊκή Αγορά Σεισμοπλήκτων

Ο Σύλλογος Οικισμού Σεισμοπλήκτων ενημερώνει τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές ότι έχει ανακοινωθεί από τον Δ.Σ. τουΔήμου Ιωαννιτών πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση είκοσι (20) κενών θέσεων στη Λαϊκή Αγορά Σεισμοπλήκτων.Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί λαϊκών αγορών να προσέλθουν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία, ήτοι από 11.03.2013 έως 30.03.2013, στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να καταθέσουν την αίτησή τους και να λάβουν την άδεια πωλητή παραγωγού Λαϊκών Αγορών.Πληροφορίες:Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ιωαννιτών, Μ. Μπότσαρη 17 – 1ος όροφος, αρμόδια υπάλληλος κα Βασιλική Βασιλάκη, τηλ: 2651361166

Συμβούλους Διαφήμισης θα προσλάβει ο Χρυσός Οδηγός,για τα γραφεία της Εταιρείας στα Γιάννενα

Συμβούλους Διαφήμισης θα προσλάβει για τα Γραφεία του στα Γιάννενα ο Χρυσός Οδηγός. Το αντικείμενο εργασίας θα είναι η διαχείριση και ανανέωση του υπάρχοντος Πελατολογίου, η ανεύρεση νέων πελατών, η ενημέρωση πελατών για τις νέες υπηρεσίες της Εταιρείας, οι προσωπικές πωλήσεις, η εξυπηρέτηση πελατών και το after-sales service. Οι υποψήφιου απαιτείται να έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σε τμήμα/θέση πωλήσεων (b2b), επαγγελματική εμφάνιση, πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ (Windows, Excel, Word, PowerPoint, Internet), δυνατότητα μετακίνησης εκτός έδρας, κατοχή άδειας οδήγησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου,εκπλήρωση των Στρατιωτικών Υποχρεώσεων για του άντρες υποψήφιους, ενώ πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν. Η Εταιρεία θα προσφέρει ανταγωνιστικό μισθό, ελκυστικό σύστημα απόδοσης κινήτρων, αυτοκίνητο,κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή (για τους Προσωπικούς Πωλητές), δυναμικό εργασιακό περιβάλλον με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και συνεχή εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές παρακαλούνται όπως αποστείλουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα στη διεύθυνση: ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Α.Ε, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού,Μιχαλακοπούλου 184, Αθήνα Τ.Κ. 115 27, Fax: 210 920417

Εταιρεία Πωλήσεων και Διαφήμισης με έδρα τα Γιάννενα,ζητά υπαλλήλους

Άτομα φιλόδοξα και με θέληση για μάθηση, για την στελέχωση του τμήματος Marketing, ζητά Εταιρεία Πωλήσεων και Διαφήμισης που εδρεύει στα Γιάννενα. Η εταιρεία παρέχει πλήρη εκπαίδευση, ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και ευκαιρίες καριέρας.Απαραίτητο προσόν για τους υποψήφιους είναι η άνεση στην επικοινωνία, ενώ οι θέσεις αφορούν άτομα έως 30 ετών. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το: 26510-28175.

Εικόνες από τα Γιάννενα του χθες...

Αναγνώστης μας έστειλε την παραπάνω φωτό από την οδό Ιεράρχου Γερβασίου. Εικονίζεται ένα ερειπωμένο διώροφο σπίτι γεμάτο εμπειρίες και μνήμες από τα Γιάννενα του χθες. Μπορεί οι δεκαετίες να περνούνμ και η πόλη να αλλάζει, όμως υπάρχουν κάποια σημεία που μας παραπέμπουν στο παρελθόν. Τουλάχιστον όσους ζήσαμε τα Γιάννενα μιας άλλης εποχής και μεγαλώσαμε στη γειτονιά της Μητρόπολης.

Ξεπέρασε το 28% η ανεργία στην Ήπειρο

Στο 26,4% ανήλθε η ανεργία στη χώρα το Δεκέμβριο του 2012, έναντι 26,6% το Νοέμβριο του 2012.Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αττική (28,4%), στις περιφέρειες Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας (28,1%), στην περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης (26,9%) και στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας (25,9%).Σύμφωνα με τα την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Δεκέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.679.074 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.321.236 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.341.863 άτομα.

Αναγνώστης για την ανακοίνωση της παράταξης Ντόντη σχετικέ με το Interreg στο Δήμο Πωγωνίου

Αξιότιμε κ Διευθυντά !
Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της παράταξης του κ. Ντόντη, με τίτλο : «Στα επικίνδυνα μονοπάτια του Interreg » και σχετικά με την «συμπεριφορά » του κ. Κουκουλάρη, στο κρίσιμο θέμα της ανάθεσης μιας σειράς έργων του Δήμου, επιτρέψτε μου να εκφράσω μία απλή απορία: - Γιατί ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης ανέθεσε στον κ. Κουκουλάρη τον ευαίσθητο τομέα των έργων, διατηρώντας τον μάλιστα και αντιδήμαρχο για δεύτερη διετία , και δεν ανέθεσε στον επίσης Δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του, που είναι και πολιτικός μηχανικός, με τεράστια εμπειρία στα δημόσια έργα , που δεν είναι άλλος από τον κ. Άρη Υφαντή.Λένε ότι το μοναδικό προσόν του κ. Κουκουλάρη είναι οι καλές του σχέσεις με τους εργολάβους των Ιωαννίνων. Δεν λέμε καλές οι κοινωνικές σχέσεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος έχει ανάγκη από επιστημονικό προσωπικό ειδικά στον τομέα των έργων.Αν από την αρχή ήταν αντιδήμαρχος ο κ. Υφαντής δεν θα είχαμε πρόβλημα τώρα με την έλλειψη μελετών γύρω από τα έργα του Δήμου.Μήπως ο κ. Κουκουλάρης έστω και τώρα από στοιχειώδη λεπτότητα και ευγένεια , μήπως πρέπει να παραιτηθεί και να δώσει την θέση του στον κ. Άρη Υφαντή ?

Αναγνώστης