Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Ομόφωνο "ΟΧΙ" στην ΕΟΖ από το δημοτικό συμβούλιο Πωγωνίου!

Ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ στις ΕΟΖ,είπε πριν από λίγη ώρα με ομόφωνη απόφαση του,το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων.Οι Ε.Ο.Ζ. θεσμοθετούν τη φορολογική και διοικητική Γη της επαγγελίας του μεγάλου κεφαλαίου, επιβάλλοντας ταυτόχρονα ένα καθεστώς εργασιακού και ασφαλιστικού Μεσαίωνα για τους εργαζόμενους, σε ένα καθεστώς ασυδοσίας απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος, σ΄ ένα καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Να σημειωθεί πως η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου,αλλά στο Δ.Δ. Κεφαλοβρύσου.

Εκλογή Συντονιστικής γραμματείας της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων

Συνεδρίασε χτες Πέμπτη 7 του Μάρτη η νεοεκλεγείσα Ν.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων και εξέλεξε τη συντονιστική της γραμματεία .Η γραμματεία απαρτίζεται από τους :Βενέτη Κώστα,Καραγιάννη Γιάννη,Μανωλά Μανώλη,Νάτση Λάζαρο,Νικολόπουλο Τάκη,Σπέγγο Άρη,Τράντζα Μαρία.Συντονιστής της οργάνωσης εκλέχτηκε ο Βενέτης Κώστας.

Επικοινωνία Περιφερειάρχη με Υπ. Παιδείας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

Τις θέσεις, που ήδη έχει ανακοινώσει και διαβιβάσει προς τον Υπουργό Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά» και ειδικότερα για τα τμήματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου, ανέπτυξε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στους καθηγητές του ΤΕΙ και τους σπουδαστές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας, που τον επισκέφτηκαν με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ευριπίδη Γλαβά και τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Ιωάννη Παπαλέξη. «Το χρειαζόμαστε το τμήμα. Το απαιτούμε, δεν το συζητάμε, είναι τμήμα της δικής μας πολιτιστικής ανάπτυξης», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος ανέφερε ότι το αρχικό σχέδιο «Αθηνά» σέβονταν τον τόπο και είχε κάνει δεκτές ορισμένες από τις παρεμβάσεις και προτάσεις που είχαν γίνει. Το δεύτερο, ωστόσο συνέχισε, είναι «κατόπιν παραγγελίας» και δεν βοηθά την ανάπτυξη κάθε περιοχής.Μετά τη συνάντηση, το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, στον οποίο εξέθεσε προφορικά όσα γραπτώς έχει θέσει για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου. Ο Υπουργός υποσχέθηκε να διατηρηθεί το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ως έχει, χωρίς να δεσμευτεί για τα υπόλοιπα αιτήματα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Στην ΞΕΝΟΣ ΑΕ νοικιάστηκε το Super Market της Ένωσης στη Παραμυθιά

Η Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας, γνωστοποιεί στην πελατεία της ότι αποφάσισε την ενοικίαση του καταστήματος Σούπερ Μάρκετ που διαθέτει στην Παραμυθιά στην ΞΕΝΟΣ Α.Ε.Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα των σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας που δημιουργεί η οικονομική κρίση που επηρεάζει δυσμενώς επιχειρήσεις, μικροεπαγγελματίες, αγρότες, εργαζόμενους. Επιπλέον η Ένωση έχει επηρεασθεί δυσμενώς από το καθεστώς αβεβαιότητας που δημιούργησε ο Νόμος 4015/2011 που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τους συνεταιρισμούς και που έχει δημιουργήσει καθεστώς «ασφυξίας» σ’ όλες τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Ελλάδα. Η Διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας έχει δημιουργήσει δυσεπίλυτο πρόβλημα τόσο στην Ένωση όσο και στο αγροτικό κόσμο της περιοχής, με την ανυπαρξία Αγροτικής Πίστης ιδιαίτερα σε μια χρονική περίοδο που η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι μονόδρομος.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εκλεκτή πελατεία μας που για πολλά χρόνια στήριξε το συγκεκριμένο κατάστημα συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της Ένωσης.Επιπλέον, ευχαριστούμε το προσωπικό που εργάσθηκε φιλότιμα μέχρι σήμερα για την εύρυθμη λειτουργία του Σ/Μ, για την ανάπτυξη του επιπέδου εξυπηρέτησης της πελατείας που ήταν και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της Ένωσης.Βασική μας προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις μας ήταν και είναι η συνέχιση της απασχόλησης του προσωπικού του καταστήματος, προκειμένου να μη προκληθεί καμία αναστάτωση στις οικογένειές τους.Ευχόμαστε στην νέα εταιρεία που θα συνεχίσει την λειτουργία του Σ/Μ, κάθε επιτυχία στην δραστηριότητά της που είναι σε άμεση συνάρτηση με την εξυπηρέτηση μιας εκλεκτής πελατείας.Η Ένωση μέσα σ’ ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον ευελπιστεί, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, ότι θα συνεχίσει να παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην στήριξη του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας, ενισχύοντας τις δραστηριότητες των Γεωργικών Εφοδίων (λιπάσματα, εργαλεία, σπόρους, φυτοφάρμακα, παροχές γεωπονικών, ασφαλιστικών υπηρεσιών και αγροτικών ενισχύσεων). Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας της περιοχής. Έχουμε και την θέληση και την δύναμη και μάλιστα σε πείσμα των καιρών.

Τροχαίο ατύχημα κοντά στην διασταύρωση της Πάργας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, κοντά στην διασταύρωση της Πάργας.Ο οδηγός του ΤΑΞΙ έχασε τον έλεγχό του, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, και βρέθηκε εκτός δρόμου, όπως βλέπετε στην φωτογραφία  του Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr Ευτυχώς το ΤΑΞΙ υπέστη μόνο μικρές υλικές ζημιές και ο οδηγός του βγήκε σώος.

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Αδικείται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Θα επιμείνουμε όπως το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ενταχθεί στα αεροδρόμια της πρώτης κατηγορίας, δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ για το σχέδιο αποκρατικοποίησης των αεροδρομίων της χώρας.«Πιστέψαμε ότι θα είχαμε μια καλύτερη τύχη, αν το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ακολουθήσει την αλλαγή που γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα, να λειτουργήσει μέσω διαγωνισμού ως ιδιωτικό. Γιατί έχουμε παραδείγματα, όπως με το λιμάνι του Πειραιά, που η εταιρία που το λειτουργεί, άλλαξε τα πάντα. Δυστυχώς το Υπουργείο, χωρίς να σκεφτεί τη γεωπολιτική θέση του αεροδρομίου, το οποίο είναι αεροδρόμιο τουλάχιστον της Νότιας Ευρώπης, το έχει κατατάξει με άλλα κριτήρια ως βοηθητικό», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα κάνει σχετική παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο, θεωρώντας ότι με το σχέδιο που προωθείται αδικείται το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στη προβληματική μελέτη που είχε εκπονηθεί για το Αεροδρόμιο, αναρωτώμενος γιατί δεν το έχει ερευνήσει εισαγγελέας, ενώ χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις για το αεροδρόμιο του Ακτίου. «Άλλο ρόλο παίζει όμως το αεροδρόμιο του Ακτίου και άλλο των Ιωαννίνων», σημείωσε.

Παράδοση τροφίμων για τα συσσίτια της Ι. Μ. Άρτας

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, είδη πρώτης ανάγκης διατέθηκαν σήμερα από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας στο συσσίτιο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης. Η παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Υποβολή αιτήσεων για δωρεάν διανομή τροφίμων
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 279/23460/22-02-2013 Κ.Υ.Α. η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς εκπροσώπησης δικαιούχων για την ένταξή τους στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2013 είναι από 01/03/2013 έως 31/03/2013. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν Δήμοι, Ιερές Μητροπόλεις, Ν.Π.Δ.Δ. τα οποία παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας καθώς και Ν.Π.Ι.Δ. που αποδεδειγμένα παρέχουν υπηρεσίες φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (γρ. 110).

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΩΔΩΝΗ για την απλήρωτη δουλειά

Χαιρετίζουμε το σημαντικό αγωνιστικό βήμα στην οργάνωση της πάλης των αγροτοκτηνοτρόφων, της θέλησης να υπερασπιστούν οργανωμένα και συντονισμένα, με αγωνιστικό ταξικό προσανατολισμό, τον κόπο και το βιος τους, να πάρουν τις τύχες τα χέρια τους απέναντι στην πολιτική ξεκληρίσματος.Η σύσταση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου είναι η αρχή για την μαζικοποίηση και την μαχητικοποίηση των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής μας.Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΩΔΩΝΗ για την απλήρωτη δουλειά είναι η πρώτη που έγινε μετά την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας τις συνέπειες της οποίας βιώνουν.( πάγωμα των τιμών, κόψιμο του πριμ, απλήρωτη δουλειά) οι κτηνοτρόφοι. Δόθηκε οργανωμένη, δυναμική απάντηση στην κλοπή του μόχθου των κτηνοτρόφων που είναι δυο μήνες απλήρωτοι με τραγικές συνέπειες στην παραγωγή αλλά και στην κάλυψη των αναγκών τους.Η θέληση και αποφασιστικότητα των παραγωγών τον μόχθο τους, δεν επέτρεψε να περάσουν οι άθλιες πρακτικές της εταιρίας που μπλόκαρε ακόμα και την πύλη του εργοστασίου για να αποτρέψει την παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση. Οι συνθήκες γκέτο στην γαλακτοβιομηχανία για να περνά χωρίς αντιδράσεις το βάθεμα της εκμετάλλευσης παραγωγών και εργαζομένων δεν θα περάσουν.Η δυναμική παρέμβαση των αγροτοκτηνοτρόφων μαζί με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο επέβαλε τελικά την συνάντηση με την διοίκηση. Δόθηκε η δέσμευση από την εταιρία για καταβολή των δεδουλευμένων την Τετάρτη 13 Μάρτη.Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να μην επαναπαυτούν. Να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να επιβάλουν στην πράξη τις δεσμεύσεις που απέσπασαν από την διοίκηση. Ο αγώνας απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, για να εξακολουθούμε να μείνουμε στα χωράφια και τις καλλιέργειες μας συνεχίζεται.
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ανακοίνωση του ΤΕΕ-Ηπείρου για τις εργασίες στην Αμφιθέα

Με μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια παρακολουθήσαμε να εκτελούνται, χωρίς να γνωρίζουμε αρχικά για ποιο σκοπό, κατά τρόπο αυθαίρετο, εργασίες σε ένα εξαιρετικά ευπαθές και ευαίσθητο σημείο της λίμνης - πίσω από το ανάχωμα της Αμφιθέας που είναι τμήμα της - χωρίς να παρέμβουμε, πιστεύοντας ότι η λογική και οι νόμοι θα γίνουν σεβαστοί, κάτι που είναι αυτονόητο για όλους μας.Αντί αυτού βλέπουμε οτι συνεχίζεται να διατυπώνεται μια σειρά σοφισμάτων αντί επιχειρημάτων, να γίνεται προσπάθεια διατύπωσης διλημμάτων και προπαντός να κακοποιούνται βάναυσα όσα έχουν θεσπιστεί για την προστασία του περιβάλλοντος, μείζονος κατ’ εμάς προτεραιότητας έναντι πάσης άλλης.Ζητούμε να επανέλθει η λογική και η τήρηση των θεσμοθετημένων κανόνων να μη γίνεται επιλεκτικά και κατά το δοκούν από φερόμενους υπεύθυνους φορείς. Οι ενέργειές τους να είναι υπόδειγμα ορθολογικής, τεκμηριωμένης πρότασης. και η υλοποίησή τους να είναι εφοδιασμένη, από τους κατά νόμο υπεύθυνους, με όσες αδειοδοτήσεις επιβάλλονται και για τους υπόλοιπους πολίτες.Το θέμα της προστασίας, διατήρησης, διαχείρισης και αναβάθμισης του τοπίου της λίμνης, έχει απασχολήσει κατά καιρούς τους φορείς του τόπου. Τα τελευταία χρόνια γίνονται μεγάλες προσπάθειες για τη θέσπιση προεδρικού διατάγματος για το σκοπό αυτό.Το περιβάλλον, η προστασία του και η διαχείριση του είναι πολύ σοβαρά ζητήματα και δεν πρέπει να εντάσσονται σε μικροπολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις σε πρόσκαιρες και ευκαιριακές ενέργειες.Δεν είμαστε αντίθετοι σε προτάσεις ανάπτυξης και ορθολογικής διαχείρισης του περιβάλλοντος. Όμως η ανάπτυξη επέρχεται με στοχευμένες ενέργειες, με την εκτέλεση έργων με μακροπρόθεσμη ανταποδοτικότητα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι απαραίτητο να υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες, τεκμηριωμένη εκτίμηση των επιπτώσεων (μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων) συνοδευόμενες από τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις και ουσιαστική διαβούλευση.Η λήψη μέτρων που θα αποτρέψουν τη περιβαλλοντική καταστροφή της λίμνης είναι αδήριτη ανάγκη.

Ανακοίνωση γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δήμου Ζίτσας σχετικά με την διέλευση της Ιόνιας οδού

Μετά την απόφαση για διέλευση της Ιόνιας οδού προς Κακαβιά, μέσα από τον κάμπο Ζωοδόχου, Ροδοτοπίου, Γαρδικίου, Νεοχωρίου, Λαψίστας, Ασφάκας, Πετσαλίου κλπ. του μοναδικού κομματιού εύφορης γης δίπλα από τη ΒΙΠΕ και τον αρχαιολογικό χώρο της Πασσαρώνος, έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις και προτάσεις.Είναι απαράδεκτο και ενάντια σε κάθε έννοια ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της αγροτικής παραγωγής, η υλοποίηση αυτής της επιλογής.Στην περιοχή μας έχει εγκατασταθεί -κατά τη γνώμη μας- με εγκληματική αδιαφορία η ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον πρωτογενή τομέα. Όλοι γνωρίζουμε την καταστροφή των αμπελώνων και όχι μόνο και τις γενικότερες επιπτώσεις στους οικισμούς Γαρδικίου, Ζωοδόχου και Ροδοτοπίου.Παρά την ομόφωνη απόφαση των πρώην Δήμων Πασσαρώνος, Ευρυμενών , Μολοσσών και Ζίτσας για τη χάραξη και διέλευση της Ιόνιας οδού από την ορεινή περιοχή Γκρέμθα, Καρίτσα, Ζίτσα χωρίς να απαιτούνται αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις, αφού δεν πρόκειται για ιδιωτικές περιοχές, γεγονός που και χρόνο θα εξοικονομούσε και οικονομικά θα ήταν πιο σύμφορο, γιατί κατά πληροφορίες πρόκειται σύντομα να δημοσιευτεί ΦΕΚ , που θα προκρίνει τη χάραξη του δρόμου από τον κάμπο ; Τι και ποιους εξυπηρετεί αυτή η βιασύνη, η οποία αγνοεί τη βούληση των τοπικών κοινωνιών;Τονίζουμε πάλι ότι με την εφαρμογή αυτής της επιλογής θα καταστραφεί ο μοναδικός παραγωγικός γεωργικός χώρος του λεκανοπεδίου της περιοχής μας ο οποίος και καλλιεργείται μια και είμαστε κατεξοχήν ορεινή περιοχή.Ως εκ τούτου απαιτούμε με επικεφαλής τον Δήμο Ζίτσας, τα Τοπικά Κοινοτικά Συμβούλια και όλους τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής μας να σημάνουμε συναγερμό ώστε να αποτρέψουμε τη χάραξη και διέλευση της Ιόνιας οδού μέσα από τον κάμπο, τη γη που μας δίνει ζωή και ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας .Καλούμε το Δήμο Ζίτσας να προγραμματίσει άμεσα συζήτηση για ενημέρωση των κατοίκων και για προγραμματισμό επόμενων κινήσεων.
Ελεούσα
Η Γραμματεία Σύριζα-ΕΚΜ Δήμου Ζίτσας

13 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

5 χρυσά, 2 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η αγωνιστική ομάδα του Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο Χειμερινό πρωτάθλημα κατηγοριών Βορείου Ελλάδας, με 14 αθλητές-αθλήτριες που κατέκτησαν όρια για την συμμετοχή τους σε αυτό. Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας.Οι μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την σημαντική προσφορά του Ομίλου στον Γιαννιώτικο αθλητισμό.Επίσης αποδεικνύουν, χωρίς αμφισβήτηση, την πρώτη θέση της ομάδας στην κολύμβηση μεταξύ των σωματίων της πόλης μας.Μετάλλια κατέκτησαν οι :
ΣΙΑΤΕΡΛΗ ΒΑΡΒΑΡΑ: 2 ΧΡΥΣΑ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΝΙΑ: 2 ΧΡΥΣΑ , 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΣΟΚΟΛΗΣ ΗΛΙΑΣ : 1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ: 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΚΑΡΥΔΗ ΙΩΑΝΝΑ: 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α (Στεργιοπούλου-Γιαννάκου-Καρύδη-Λώλα): 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ(Στεργιόπουλος – Κωτούλας – Δήμου – Χριστοδούλου) : 2 ΧΑΛΚΙΝΑ
Επίσης με όρια συμμετείχαν και οι αθλητές :Κατσουλίδη Κων/να, Δήμου Στέφανος, Κωτούλας Αναστάσιος, Χριστοδούλου Βησσαρίων, Γιαννάκου Βασιλικη, Λώλα Αθανασία, Ντάγκας Δημήτριος, Κουτσός Μιχάλης, Χαρίσης Ιωάννης.

Έκλεισε λόγω κατολίσθησης η Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας στη Γέφυρα της Δέσπως

Μέσω του δρόμου της Λυγιάς διεξάγεται η κυκλοφορία

Σοβαρή κατολίσθηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε τρία σημεία της Εθνικής Οδού Πεέβεζας-Ηγουμενίτσας στο ύψος της Γέφυρας της Δέσπως με αποτέλεσμα η τροχαία να προχωρήσει στο κλείσιμο του δρόμου και την εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της Λυγιάς.Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας  της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Παντελής Μπαρτζώκας ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της κατολίσθησης πρόκειται για σημαντική ζημιά η οποία δεν είναι εύκολο να αποκατασταθεί.Μηχανήματα της περιφέρειας αλλά και του Δήμου πήγαν την Παρασκευή στην Γέφυρα της Δέσπως επιχειρώντας να κάνουν κάποιες παρεμβάσεις ενώ κλιμάκιο μηχανικών θα αποτυπώσει ακριβώς την κατάσταση.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, υπογραμμίζει ότι δυστυχώς τα προβλήματα που προκάλεσαν στην περιοχή τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.«Aυτή την στιγμή η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτηρίους με όποια ταλαιπωρία αυτό συνεπάγεται τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους επισκέπτες» τονίζει ο Δήμαρχος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει η πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του Δήμου για άμεση αντιμετώπιση των ζημιών και την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάστασή τους.Tην ίδια στιγμή έγγραφο για την διακοπή της κυκλοφορίας της εθνικης οδού και εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της Λυγιάς έστειλε το τμήμα τροχαίας πρέβεζας υπογραμμίζοντας ότι η εκτροπή γίνεται με σκοπό την εκτέλεση εργασιών, διασφάλισης της κυκλοφορίας, την αποφυγή οδικών τροχαίων ατυχημάτων και την ομαλή και ασφαλή οδική κυκλοφορία των οχημάτων.Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα διαρκέσει μέχρι την αποκατάσταση του οδοστρώματος ενώ για το διάστημα αυτό το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας θα επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας.

ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ-Π.Ε. Άρτας:Ανακοίνωση για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ


Η τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά» η οποία παρουσιάστηκε, προκαλεί δικαιολογημένα πολλές αντιδράσεις. Οι αλλαγές που προτείνονται, με την μελλοντική κατάργηση του τμήματος λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας, η οποία στέλνει μήνυμα προς την κεντρική εξουσία, ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούλησή της και τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων της, αλλά και έρχεται κόντρα στη δημόσια εξαγγελία για αλλαγή του τρόπου σκέψης και πρακτικής.Πιθανόν οι παλιές συνήθειες του σχεδιασμού με βάση τις πελατειακές λογικές δεν έχουν εκλείψει αφού κάθε άλλο παρά ορθολογικά μπορούμε να θεωρήσουμε τα όποια επιχειρήματα για την υποβάθμιση του ΤΕΙ Ηπείρου.Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε μια στρεβλή ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η δημιουργία και η χωροθέτηση των ιδρυμάτων δεν εντάχθηκε ποτέ σε ένα συνολικό σχεδιασμό, κάτι που λειτούργησε εις βάρος της ποιότητας της Εκπαίδευσης.Η αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί αναμφίβολα μια αναγκαιότητα και το Σχέδιο «Αθηνά» θα επιφέρει σημαντικές χωροταξικές αλλαγές στον Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας.Όμως μία τόσο σημαντική αλλαγή για να πετύχει το στόχο της θα πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Να βασίζεται σε ακαδημαϊκά, λειτουργικά και αναπτυξιακά κριτήρια.Οι όποιες μεταβολές σε σχολές και τμήματα θα πρέπει επίσης να γίνουν με γνώμονα την περιφερειακή ανάπτυξη και αποκέντρωση. Τα περιφερειακά ιδρύματα είναι απαραίτητο να ενδυναμωθούν και να ενισχυθούν με νέα τμήματα που θα συνάδουν με τις αναπτυξιακές και τεχνολογικές ανάγκες της περιφέρειας.Όλα αυτά όμως προαπαιτούν διάλογο, μέσα από τον οποίο θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις, που η εφαρμογή τους θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν παθογένειες, αστοχίες και στρεβλώσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να βελτιωθεί το έργο των ΑΕΙ και ΤΕΙ.Οι όροι και οι προϋποθέσεις υλοποίησης του σχεδίου για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πρωτίστως υπόθεση της ίδιας της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά όμως αφορά και την τοπική κοινωνία.Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει καθήκον και υποχρέωση να συμμετέχει σ’ αυτόν το διάλογο, διότι η ανάπτυξη της κάθε περιοχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδρυση και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ΑΕΙ και ΤΕΙ.Για να γίνει ουσιαστική διαβούλευση, που θα φέρει και ένα σωστό αποτέλεσμα, απαιτείται ειλικρίνεια, ωριμότητα και σύνεση και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μια τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις μείζονες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.Στα πλαίσια αυτά συμπαρατασσόμαστε με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στηρίζουμε την απόφαση της Συνέλευσης του ΤΕΙ Ηπείρου, επισημαίνουμε και από την πλευρά μας τις κραυγαλέες αστοχίες της επικαιροποιημένης πρότασης και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας έτσι ώστε να μην τεθεί θέμα βιωσιμότητας του Ιδρύματος.

Μπόβολος Κώστας
Μίχας Παύλος
Παπανδρέου Κώστας
Φώτης Κώστας

«Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες-Ιωάννινα»: επιλέγουμε προμηθευτές

Μετά από ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς κάθε κατεύθυνση, συγκεντρώσαμε προσφορές για λάδι, ρύζι, αλεύρι και ελιές.Στο πνεύμα όλων των ενεργειών μας, που χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και δημοκρατία, καλούμε όσους πολίτες ενδιαφέρονται να έρθουν να συναποφασίσουμε ποιες προσφορές να δεχτούμε. Αποφασίζουμε όλοι μαζί, ανοιχτά και δημοκρατικά, με μία ψήφο ο καθένας.Το ραντεβού μας είναι την Τρίτη 12 Μαρτίου, στην κάτω αίθουσα του εργατικού κέντρου, στις 7μμ.

ΑΡΤΑ:Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Αρταίων που λειτουργεί στο πλαίσιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.). Τα παιδιά φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν σε τρία σχολεία (4ο Δημοτικό Σχολείο, 9ο Δημ. Σχολείο και Δημ. Σχολείο Γραμμενίτσας).Με αφορμή την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου ανέφερε τα εξής: «Το Κ.Δ.Α.Π. είναι μια δομή κοινωνικής φροντίδας που φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 5-12 ετών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας εκτός σχολικού ωραρίου, εξασφαλίζοντας τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Σε πρώτη φάση εξασφαλίστηκαν συνολικά 80 θέσεις δωρεάν φιλοξενίας παιδιών, με δυνατότητα αύξησης του αριθμού στο μέλλον. Για τις ανάγκες του προγράμματος προσελήφθηκε εξειδικευμένο προσωπικό έξι (6) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων. Το πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών περιλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων όπως κατασκευές, μουσική, γυμναστική, ατομικά και ομαδικά παιχνίδια. Στόχος της δομής είναι να στηρίξει τις εργαζόμενες μητέρες στη φύλαξη των παιδιών τους πέραν του σχολικού ωραρίου, αλλά και να προσφέρει μέσα από τη δημιουργική διαδικασία της εκπαίδευσης ερεθίσματα που θα διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών. Το Κ.Δ.Α.Π. λειτουργεί από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 9.30 το βράδυ αλλά το ωράριο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των γονιών».

Συνελήφθησαν διακινητές στα Γιάννενα

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος, δύο 30χρονοι Αφγανοί, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο 30χρονοι, ως οδηγός και συνοδηγός, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις ομοεθνής τους, ηλικίας 28, 22, 23 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
985 ευρώ.
Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:Νεοφιλελεύθερο ράβε-ξήλωνε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Νεοφιλελεύθερο ράβε-ξήλωνε,χαρακτήρισε  το σχέδιο ΑΘΗΝΑ,ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς κατά τη συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων.Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς ξεκίνησε την ομιλία του καταγγέλλοντας την απαράδεκτη επέμβαση των ΜΑΤ στην Ιερισσό που έπνιξαν με δακρυγόνα ακόμη και σχολεία και συνέχισε τονίζοντας:« Κ. Υπουργέ στα πλαίσια του ανορθολογισμού που διακρίνει την κυβέρνησή σας έχετε κατακρεουργήσει και τις λέξεις και το νόημά τους και μιλάω βέβαια για το περίφημο σχέδιο που είχατε την έμπνευση και εξακολουθείτε να το ονομάζεται σχέδιο Αθηνά.Έχετε βέβαια ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα και τη παιδεία και για την ανώτατη παιδεία πιο συγκεκριμένα. Το σχέδιο αυτό έχει άλλο όνομα βεβαίως δεν λέγεται ΑΘΗΝΑ, λέγεται νεοφιλελεύθερος μονόδρομος και το όραμα είναι το Πανεπιστήμιο Επιχείρηση .Αυτό που σας πιέζει άρον άρον για να ξεκαθαρίσετε με το ζήτημα του δήθεν εξορθολογισμού είναι η μνημονιακή σας υποχρέωση να μειώσετε κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες για τη παιδεία θυσιάζοντας ανθρώπους και όνειρα και για το προσωπικό των ιδρυμάτων και για τους φοιτητές και σπουδαστές.Σας διαβάζω ένα μικρό απόσπασμα από το άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου στο περιοδικό Unfollow με τίτλο « η ηθική του δανεισμού»:«Τα δίδακτρα ενός αξιοπρεπούς Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ φτάνουν πλέον τα 70.000 δολλάρια.Ολόκληρη γενιά πτυχιούχων ξεκινά τη ζωή της με χρέος που ίσως δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει ποτέ. Τα φοιτητικά δάνεια φτάνουν πια το ένα τρισεκατομμύριο δολλάρια, περισσότερα δηλ. από όσα χρωστάνε όλοι οι Αμερικανοί πολίτες στις πιστωτικές τους κάρτες.»Εικόνες από το μέλλον που μας επιφυλάσσεται ίσως !!Στο πλαίσιο λοιπόν της πολιτικής σας είναι περιττό για σας να τηρείτε ακόμη και τους ίδιους σας τους νόμους και την κοινοβουλευτική διαδικασία. Ούτε σύγκλητοι, ούτε ΑΔΙΠ, ούτε διαδικασία συζήτησης στο κοινοβούλιο, ούτε ίσως σύνταγμα.Στον αντίποδα σαλαμοποίηση, κλειστές επιτροπές που εισηγούνται, διαβουλεύσεις και πιέσεις στους διαδρόμους, πολιτικά παζάρια και βαρβαρότητα, μια ακόμη απίστευτη βαρβαρότητα για τους νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.Ζητώ λοιπόν κ. Υπουργέ να δώσετε στους βουλευτές το ιστορικό των ιδρυμάτων, ποιοί τα ίδρυσαν πως; Πότε; Με τι μελέτες; Και επίσης την πρώτη τεκμηρίωση για το πρώτο σχέδιο, τη δεύτερη τεκμηρίωση για το δεύτερο σχέδιο και την επόμενη τεκμηρίωση για το τελικό σχέδιο ; , για να δούμε ποιά είναι τα κριτήρια και πως εφαρμόζονται;»« Αλλά κύριε υπουργέ μιλώντας για το ΤΕΙ Ηπείρου γιατί εκτελείται με αργό θάνατο το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα, ποιός εγκέφαλος το σκέφτηκε αυτό και με τι κριτήρια. Γιατί διαλύεται το τμήμα της Ζωϊκής παραγωγής και υπογράφετε την ληξιαρχική πράξη θανάτου του τμήματος Ιχθυοκαλλιέργειας – Αλιείας Ηγουμενίτσας σε μια περιοχή όπου το 75% του ακαθάριστου αγροτικού εισοδήματος στην Ήπειρο προέρχεται από τη κτηνοτροφία και ταυτόχρονα στην Ήπειρο παράγεται το 60% και το 25% αντίστοιχα της εθνικής παραγωγής ψαριών γλυκού και αλμυρού νερού;Και επιπλέον κ. Υπουργέ μιλώντας για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εντάσσετε το τμήμα βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών στη Σχολή επιστημών υγείας όταν υπάρχει ομόφωνη αρνητική τοποθέτηση της Γενικής συνέλευσης του τμήματος . Έχετε δει το πρόγραμμα σπουδών του συγκεκριμένου τμήματος; Γνωρίζετε τη διεθνή πρακτική;Πως απαντάται άραγε στην ισχυρή ένσταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην ομόφωνη απόφαση (όχι τωρινή αλλά εδώ και αρκετά χρόνια) της συγκλήτου για ίδρυση πολυτεχνικής σχολής, όταν στο τελικό σας σχέδιο δεν υπάρχει ίδρυση Πολυτεχνικής σχολής. Διορθώνεται μήπως έτσι κάποια παρελθούσα «στρέβλωση»; Ή απαξιώνεται απολύτως για παράδειγμα το τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, που είναι πενταετούς φοίτησης και έχει καταβάλλει τα τελευταία χρόνια τεράστια προσπάθεια προσαρμογής σε μια τέτοια προοπτική.Ράβε –ξήλωνε σε νεοφιλελεύθερο καμβά είναι το σχέδιο σας, δυστυχώς τίποτε περισσότερο.
Ηχούν ακόμη στα αφτιά μας οι προτροπές που από τη δική σας παράταξη ακούγονται δυνατά, για τοπικά κολλέγια και για 49% μετοχοποίηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων; Αυτή είναι η μεγάλη «μπιζνα» στη Παιδεία και από κοντά ο ΕΟΠΠΕΠ για πιστοποίηση.Έχετε μία ευκαιρία ακόμη αντί να γίνεται Προκρούστης και Άρης να αποσύρεται αυτό το νεοφιλελεύθερο κατασκεύασμα και να προχωρήσετε σε ένα ουσιαστικό διάλογο. Θα το τολμήσετε; »

Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές των Ιωαννίνων

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική ανακύκλωση» διοργανώνει τις «Μεγάλες Γιορτές της ανακύκλωσης για τους μαθητές» σε όλη τη χώρα, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.Οι μεγάλες γιορτές θα πραγματοποιηθούν σε 19 μεγάλους Δήμους, μεταξύ των οποίων και στο Δήμο Ιωαννιτών.Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και έως 19 Απριλίου, οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά σχολικό τμήμα, προσκαλούνται να ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης των Δήμων τους και να κερδίσουν σημαντικά έπαθλα (Netbook, ποδήλατα, ΜP4 και MP3 player) ως επιβράβευση της ενεργούς συμμετοχής τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΠΑΣΟΚ Άρτας: «Όχι στην κατάργηση του ΤΛΠΜ του ΤΕΙ»


Από το Γραφείο Τύπου κ’ Επικοινωνίας της ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ Άρτας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: "Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας αιφνιδιαστικά και στο τέλος της διαβούλευσης, ανακοινώνει ως τελική πρότασή του, μια εντελώς διαφοροποιημένη πρόταση που είναι σε πλήρη αντίθεση και δυσμενέστερη για το ΤΕΙ Ηπείρου. Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους η υπαγωγή του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής σε καθεστώς «μεταβατικότητας» γιατί αυτό ισοδυναμεί με ετεροχρονισμένη κατάργησή του, αφού πλέον το Τμήμα δεν θα δέχεται εισακτέους και η λειτουργία του προκαθορίζεται να λήξει τον Οκτώβριο του 2018, με την αποφοίτηση όλων των υφιστάμενων φοιτητών του, οπότε και προβλέπεται το επιστημονικό του προσωπικό να μεταφερθεί σε ένα Τμήμα με εντελώς διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο (Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με έδρα το Ληξούρι). Για την πόλη της Άρτας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, στα 13 χρόνια ζωής του έχει κατά γενική ομολογία καταστεί οργανικό κομμάτι της πολιτισμικής και κοινωνικής ζωής της πόλης μας της Άρτας, της Ηπείρου γενικότερα, αλλά και της ακαδημαϊκής οντότητας του Ιδρύματος. Το τμήμα παρουσιάζει υψηλά ποσοστά 1ης – 3ης προτίμησης από τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, ενώ το 97,5% των εισακτέων γενικής σειράς έχουν βαθμό εισαγωγής άνω της βάσης του 10. Το κύρος του συγκεκριμένου Τμήματος είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την συνεισφορά του στην διατήρηση, αναβάθμιση και μετάδοση της λαϊκής μουσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που τόσο έχουμε ανάγκη.Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις σοβαρές μας ενστάσεις, αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για το σχέδιο «Αθηνά» και τούτο διότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να έχει ως βασικό γνώμονα, ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια. Ο στρατηγικός σχεδιασμός του θα έπρεπε να έχει αξιολογηθεί από την ΑΔΙΠ (Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας της Ανωτάτης Εκπαίδευσης) και σύμφωνα με το νόμο χρειάζεται τεκμηρίωση για κάθε περίπτωση. Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε τη μεγάλη σημασία που έχει για μας η διαβούλευση στα θέματα Παιδείας, γιατί υπάρχει η αίσθηση ότι τηρούνται δύο διαφορετικά μέτρα και σταθμά στις επιμέρους περιπτώσεις συγχωνεύσεων.Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρουσιάσει άμεσα την ειδική επιστημονική τεκμηρίωση για το προαναφερθέν σχέδιο «Αθηνά» και να αιτιολογηθούν πλήρως οι «ειδικές μεταχειρίσεις», όπως
α) γιατί συγχωνεύονται τμήματα με σαφώς διακριτά επιστημονικά αντικείμενα, ακόμη και διαφορετική διάρκεια φοίτησης.
β) γιατί διατηρούνται μονοτμηματικά παραρτήματα σε ορισμένες πόλεις και σε άλλες συγχωνεύονται,
γ) γιατί διατηρούνται ή δημιουργούνται τμήματα με ελλιπή ή καθόλου στελέχωση, σε ορισμένες περιπτώσεις και σε άλλες όχι.
Αυτές οι επιλογές παραπέμπουν σε κριτήρια πολιτικών συσχετισμών και όχι ορθολογικής αναδιάρθρωσης! Είναι χαρακτηριστικό ότι το σχέδιο που παρουσιάστηκε έχει αλλάξει 4 φορές σε διάστημα μίας εβδομάδας. Η αποδοχή μεταρρυθμιστικών εγχειρημάτων από τους ενδιαφερόμενους φορείς και τα πρόσωπα που επηρεάζονται, αλλά και από την κοινωνία συνολικά, εξαρτάται απόλυτα από την ίση και ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση των επιμέρους περιπτώσεων με βάση κοινά αποδεκτές αρχές και κριτήρια.Το Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου ανήκει και θα παραμείνει στην Άρτα. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο ώστε να μην μπεί σε καθεστώς «μεταβατικότητας» γιατί αυτό πραγματικά ισοδυναμεί με την ετεροχρονισμένη κατάργησή του.
Ανδρέας Οικονόμου:
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου κι Επικοινωνίας ΝΟΕΣ Άρτας"

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Αιτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου –Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων- οι αιτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου.Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και περιπτέρων, στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να μεριμνήσουν για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκδοθεί η σχετική άδεια.Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιο συγκεκριμένα:
-Να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο ή επωνυμία του αιτούντος, το είδος, η διεύθυνση και το ΑΦΜ της ασκούμενης επιχείρησης καθώς και η θέση, η έκταση και το είδος του αιτούμενου προς χρήση χώρου.
-Να επισυνάπτεται κάτοψη του εξωτερικού χώρου στην οποία θα αποτυπώνεται η θέση του καταστήματος, τα παρακείμενα καταστήματα, οι είσοδοι και τα παράθυρα κατοικιών, το πλάτος της πρόσοψης του ακινήτου, το πλάτος του πεζοδρομίου, το πλάτος της οδού καθώς και η θέση και οι διαστάσεις του αιτούμενου χώρου κατάληψης με ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών.
-Να επισυνάπτεται επίσης δημοτική ενημερότητα και εφόσον πρόκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αντίγραφο της άδειας καταστήματος στην οποία προβλέπεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων με τη ρητή προϋπόθεση ότι αυτή ισχύει.
Να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας είναι η μη ύπαρξη βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από τον νέο ιδιοκτήτη της Δωδώνης καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά, θίγουν το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από τον νέο ιδιοκτήτη της Δωδώνης.Τα φαινόμενα που παρατηρούνται με τη μη καταβολή των οφειλομένων στους παραγωγούς γάλακτος από την αρχή του έτους, με τους παραγωγούς να συνεχίζουν να παραδίδουν γάλα καθημερινά, όπως κάνανε τόσα χρόνια προκαλούν οξύτατα προβλήματα επιβίωσης στους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.Οι νέοι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν με παλιές πρακτικές την διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας – πρότυπο για την Ήπειρο, δείχνοντας την “ανάπτυξη” που έχουν στο μυαλό τους· με απλήρωτη την παραγωγική βάση και ομήρους τους χιλιάδες μικρούς παραγωγούς, σε μια συγκυρία που κάθε μεροκάματο μετράει. Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί για αυτά, ή θεωρεί ότι εκπληρώθηκε ο ρόλος της με το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας;Επειδή η νέα ιδιοκτησία μπαίνει στον τρίτο μήνα μη-πληρωμής των δεδουλευμένων και ξεκινάει με κοροϊδία και μισόλογα την επαφή με τους παραγωγούς, διαταράσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης χρόνων.Επειδή η κυβέρνηση που πρωτοστάτησε στο ξεπούλημα της Δωδώνης στους πειρατές φαίνεται να έχει αφωνία για τις πρακτικές αυτές των “επενδυτών”, σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο που επέβαλε την ιδιωτικοποίηση.Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:
1) Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία για την εξασφάλιση της πληρωμής των δεδουλευμένων και τον σεβασμό των παραγωγών;
2) Τι ακριβώς έχει συμβεί με τη εκκαθάριση – ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες;

Συνάντηση Μιχ.Κασσή με το σωματείο εργαζομένων του ΑΠΣΙ "Η Πίνδος"

Ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής συναντήθηκε σήμερα στα Γραφεία του ΑΠΣΙ "Η Πίνδος" με το σωματείο εργαζομένων .Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν στον κ. Κασσή τις απόψεις τους για εργασιακά θέματα καθώς και γενικότερα θέματα βιωσιμότητας του Συνεταιρισμού.Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων καθώς και στην επιθυμία των εργαζομένων για υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας κάτι στο οποίο, προς το παρόν, αντιτίθεται η ΠΑΣΕΓΕΣ.Οι εργαζόμενοι αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη κατάσταση που δημιουργεί η οικονομική κρίση, εκδήλωσαν την επιθυμία, σε συναινετικό κλίμα, να συνεχίσει ο Συνεταιρισμός να είναι βιώσιμος.Ζήτησαν από τον κ. Κασσή να αναλάβει πρωτοβουλία για να φέρει το ζήτημα των κλαδικών στην ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ, κάτι για το οποίο ο βουλευτής δεσμεύτηκε, και συγκριμένα εντός του μήνα Μαρτίου.Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Κασσής δήλωσε : ‘’Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα βάζουν πλάτη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός και θέλω να επισημάνω πως το πρόβλημα στο κλάδο της πτηνοτροφίας δεν είναι μόνο το εργασιακό κόστος.Όταν θα παρέλθει η κρίση θα πρέπει οι μισθοί ,όσο το δυνατόν, να επιστρέψουν, σταδιακά, στα προ κρίσης επίπεδα. Από πλευράς μου, θα επιδιώξω να συναντηθώ άμεσα στην Αθήνα με την ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να θέσω επιτακτικά το θέμα της υπογραφής κλαδικών συμβάσεων .Θέλω να διαβεβαιώσω τους εργαζόμενους ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Συνεταιρισμού, που αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας στο Νομό.’’

Νέο δημοσίευμα του FIMOTRO για την επένδυση Π.Ψωμιάδη στα Γιάνεννα

Συνεχίζει τα δημοσιεύματα που αφορούν, την επαγγελματική δραστηριότητα του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη,στα Γιάνεννα,το blog fimotro:"Άνθρωπος "φάντασμα" ονόματι Πέϊκος είναι ο φερόμενος ως ο "διαχειριστής" του Πανίκα στα Γιάννενα, που τώρα στα γεράματα αποφάσισε να βάλει την ποδιά του μεγαλομπακάλη. Όπως είναι σε θέση να μαθαίνει το Fimotro από τη συμπρωτεύουσα ο Πέϊκος, είχε κατάστημα με ηλεκτρολογικά στην Θεσσαλονίκη και ήταν ο άτυπος οικονομικός σύμβουλος του Πανίκα. Που τον έχανες, που τον έβρισκες τον ηλεκτρολόγο στην νομαρχία έπιανε στασίδι χωρίς να είναι υπάλληλος της. Μάλιστα στην Θεσσαλονίκη έχει το προσωνύμιο ο "Ταμίας του Πανίκα", ίσως γιατί μπαινόβγαινε στη νομαρχία πάντα με την ίδια τσάντα στο χέρι του!"

Τροχαίο στον δρόμο Ηγουμενίτσα - Φιλιάτες

Τον έλεγχο του ΙΧ που οδηγούσε έχασε ο οδηγός του, ο οποίος κατευθυνόταν από Ηγουμενίτσα προς Φιλιάτι.Αποτέλεσμα της απώλειας ελέγχου, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα, ήταν το όχημα να βγει εκτός οδοστρώματος και να καταλήξει στην πλαγιά του βουνού.Το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα που στο σημείο ψιλόβρεχε.Από το ατύχημα ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός του, αλλά το ΙΧ υπέστη αρκετές υλικές ζημιές.

Το ...«πνεύμα Κοσκωτά» αναβιώνει στην "ΔΩΔΩΝΗ" Α.Β.Γ.Η. τώρα;;;

Για όσους διάβασαν «πίσω» από τις γραμμές των ειδήσεων, ρεπορτάζ,άρθρων, σχολίων για την ...περίπτωση (την απάτη δηλαδή) Κοσκωτά, τα μακάρια έτη 1986-87 και συνέχεια, το "ρεζουμέ" ήταν το εξής απλό και «ωραίο»:Ο κατά την Ελένη Βλάχου "συμπαθητικός χοντρούλης", με την κάλυψη βέβαια του επικρατούντος τότε κουτσογιώργιου πλέγματος εξουσίας, είχε αγοράσει την Τράπεζα Κρήτης με τα λεφτά της... Με τα λεφτά των καταθετών και των μετόχων της για να είμαστε ακριβέστεροι.Η γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ", στην προ του (ξε)πουλήματος περίοδό της,μέχρι τα μέσα κάθε μηνός κατάθετε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των γαλακτοπαραγωγών-προμηθευτών της το αντίτιμο της ποσότητας γάλακτος που καθένας τής είχε παραδώσει τον προηγούμενο μήνα.Τώρα ο «επενδυτής» που την έχει αγοράσει δεν έχει πληρώσει ούτε κάν τον Γενάρη στους γαλακτοπαραγωγούς, ενώ από τους πελάτες της, τους εμπόρους φέτας και άλλων προϊόντων, πληρώνεται τοις μετρητοίς, όπως μέ πληροφόρησαν δύο απ' αυτούς.Λέτε να εφαρμόζει την ίδια ...σοφή τεχνική του Κοσκωτά;;;Να ξεπληρώσει δηλαδή το τίμημα αγοράς της "ΔΩΔΩΝΗΣ" με τα λεφτά των γαλακτοπαραγωγών;;;Ποιός θα μού λύσει την απορία;;;

Υ.Γ.Έτσι για το "γαμώτο":Αν όλοι οι γαλακτοπαραγωγοί-προμηθευτές της "ΔΩΔΩΝΗΣ" αποφάσιζαν ΝΑΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ του γάλακτος για δυό-τρείς μήνες (όπως δηλαδή πάει να γίνει τώρα...), το ποσόν που θα τους χρωστούσε η "ΔΩΔΩΝΗ" δεν θα ήταν επαρκές για να την αγοράσουν (στην τιμή που πουλήθηκε στηνιδιωτική ...υστεροβουλία);;;Πείτε μου εσείς...

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Παράταση προθεσμίας για υποβολή δηλώσεων

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παρ.2 του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε., παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου 2013.

Αναγνώστης για παράνομο παρκάρισμα

Βρειτε την απαντηση και κερδιστε 1 χρονο δωρεαν παρανομου παρκαρισματος στο Δημο Ιωαννιτων....Ποιος ειναι ο "αρχοντας" της τοπικης αυτοδιοικησης που παρκαρει οπου γουσταρει?

Πανό στα σχολεία κατά του Μνημονίου ζητά η ΟΛΜΕ

Σειρά δράσεων προγραμματίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για το επόμενο χρονικό διάστημα, από 11 έως 22 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενη για τη μνημονιακή πολιτική. Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα προς τις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών, η ΟΛΜΕ ζητεί από τους εκπαιδευτικούς να αναρτήσουν πανό στα σχολεία με αντιμνημονιακά συνθήματα.Η ΟΛΜΕ καλεί, επίσης, τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν συλλαλητήρια στις 22 Μαρτίου κατά τις απογευματινές ώρες σε όλες τις πόλεις, ενώ τους καλεί να οργανώσουν ενημερωτικές συζητήσεις και με τους γονείς.Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταρτίσει και επιστολή προς γονείς και μαθητές για τις επιπτώσεις της πολιτικής των μνημονίων στην εκπαίδευση και την αξιολόγηση.Τέλος, όπως σημειώνει η ΟΛΜΕ, προτάσεις για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα συζητηθούν στο ΔΣ την Τρίτη 12 Μαρτίου αφού ληφθεί υπόψη και η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ που συνεδριάζει στις 8 Μαρτίου.

«Όχι» της ΠΕΔ Ηπείρου στο σχέδιο Αθηνά

Με ομόφωνο «όχι» αντιτάσσετε στο σχέδιο Αθηνά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων η οποία συζήτησε το θέμα στη χθεσινή της συνεδρίαση και εκφράζει την αντίθεσή της στις αλλαγές που αφορούν τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στο ΤΕΙ.Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Γιάννης Παπαλέξης ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα, τόνισε πως οι αλλαγές που προτείνονται από το τελικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, δεν βασίστηκαν σε ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά ούτε στις αρχές τις οποίες είχε θέσει η ΚΕΔΕ κατά τη συνάντησή της με τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Προσφέρουμε χέρι βοήθειας στους κρατούμενους των φυλακών Ιωαννίνων

Συναυλία με «εισιτήριο» είδη ατομικής υγιεινής, τηλεκάρτες, σεντόνια και πετσέτες την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Boxx Live Stage


Ένα χέρι βοήθειας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές Σταυρακίου φιλοδοξούν να προσφέρουν οι Paguristas, η ανοιχτή ομάδα πολιτών που πιστεύει ότι ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, μπορούμε να βρούμε κανάλια συμμετοχής και να παρέμβουμε με πράξεις στις υποθέσεις της πόλης μας.Με στόχο να προσφέρουν μια ανάσα ανακούφισης στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των κρατουμένων στις Δικαστικές Φυλακές Σταυρακίου, οι Paguristas οργανώνουν αυτή την Κυριακή 10 Μαρτίου μία πρωτότυπη συναυλία, καθώς δεν θα υπάρχει εισιτήριο, αλλά οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν είδη ατομικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυριστικά μιας χρήσης, αφρούς ξυρίσματος, χαρτί υγείας, σαμπουάν, σαπούνια, απορρυπαντικά ρούχων), αλλά και τηλεκάρτες, επιτραπέζια παιχνίδια, σεντόνια και πετσέτες, που θα παραδοθούν στη Διεύθυνση των φυλακών για να τα διανείμει με τη σειρά της στους κρατούμενους.Αν και στη φιλοσοφία των Paguristas είναι να μην επαναλαμβάνει τις δράσεις της, καθώς στόχος δεν είναι να υποκαταστήσει το κράτος και τους φορείς του, αλλά να αφυπνίσει, να στείλει μηνύματα ενεργοποίησης και να ευαισθητοποιήσει, αυτή τη φορά κρίθηκε αναγκαίο να αναληφθεί μια δεύτερη πρωτοβουλία για τους κρατούμενους των φυλακών Σταυρακίου, μετά από τη δράση συγκέντρωσης ειδών με σύνθημα «υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση ούτε στα αυτονόητα», η οποία είχε οργανωθεί με απόλυτη επιτυχία στο Βελή Τζαμί.Οι καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις φυλακές, τα διογκούμενα προβλήματα στα καταστήματα κράτησης που έχουν αντίκτυπο και στις συνθήκες εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά πάνω απ’ όλα η ανάγκη έμπρακτη προσφοράς αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, δε δίνουν άλλη επιλογή στους Paguristas από το να γίνουν πρωταγωνιστές και σε αυτή την υπόθεση. Άλλωστε, το ότι κάποιοι άνθρωποι καταδικάστηκαν για τις πράξεις τους με τη στέρηση της ελευθερίας, δε σημαίνει και ότι καταδικάστηκαν και με την στέρηση της στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας.Σε αυτή την προσπάθεια, όπως φυσικά σε κάθε δράση, οι Paguristas δε θέλουν να είναι μόνοι τους. Καλούν κάθε Σύλλογο, φορέα, ομάδα και φυσικά τον κάθε πολίτη να προσφέρει το δικό του χέρι βοήθειας για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές Σταυρακίου. Έστω και μία τηλεκάρτα, έστω και ένα σεντόνι, έστω και ένα σαμπουάν μπορεί να κάνει καλύτερη τη ζωή κάποιου ανθρώπου.Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από τους Paguristas στο Boxx Live Stage (Λεωφόρος Παπανδρέου) την Κυριακή 10 Μαρτίου, από τις 7 το απόγευμα έως αργά το βράδυ, παράλληλα με τη συναυλία συγκροτημάτων από τα Γιάννενα, που θα παίξουν για όλους όσοι βρεθούν εκεί.Οι Back Alley 121 σε punk rock μουσικές, οι Their Methlab σε post rock ήχους, οι απρόβλεπτοι Goddamned που διασκευάζουν τραγούδια από διάφορες εκφράσεις της rock μουσικής και οι Crossroads σε blues ρυθμούς και ύφος θα ντύσουν μουσικά την πρωτοβουλία.Αλλά και για όσους το είδος αυτό της μουσικής δεν είναι στις προτιμήσεις τους, μπορούν και πάλι να προσφέρουν είδη ατομικής υγιεινής και όχι μόνο για τους κρατούμενους των φυλακών Σταυρακίου, με στόχο η αλληλεγγύη να μπαλώσει τον κοινωνικό ιστό που δείχνει να κουρελιάζεται.

13 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΚΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης ανακοινώνει την πρόσληψη 13 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας 2 ετών για την υλοποίηση του προγράμματος "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ".Η αναλυτική παρουσίαση των θέσεων και των ειδικοτήτων που ζητούνται βρίσκονται αναρτημένες στα γραφεία της Διοίκησης της ΕΨΕΠ, Καλούδη 8β, 2ος όροφος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26510 39820 και στην ιστοσελίδα του φορέα www.epsep.gr ,καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΚΠΑΠΑ www.okpapa.gr. Αιτήσεις υποβάλλονται απο 7 - 3 - 2013 ΕΩΣ 22 - 3 - 2013.

Γ. Γάκης και Troublemakers γιορτάζουν στο Πνευματικό Κέντρο

Με μια μεγάλη συναυλία την Δευτέρα, 11 Μαρτίου και ώρα 9:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων γιορτάζουν ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers τα 20 χρόνια παρουσίας τους στη rock σκηνή της χώρας μας και καλούν αγαπημένους τους φίλους να παίξουν μαζί τους στην ίδια σκηνή.Σ’ αυτήν λοιπόν τη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα εκδήλωση θα τους συνοδεύσουν 24 διαφορετικά σχήματα και 180 συμμετέχοντες και συγκεκριμένα οι: Aνθή Βικελή (Σχολή Χορού), Απόλλων Band, Βαγγέλης Αγγέλης, Βίκυ Γκούμα (Σχολή Χορού), Back Alley, Bandemonic, Blues People, Cantus, Crossroads, Δάσκαλοι Δημοτικού Ωδείου, Deans, Delusion, Dinner With Billy, Fuzzy Nerds, God Damned, Gold Fingers, Ήνορο, Neperia, Noise In, Παιδική Χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου (Καπλάνειο), Pnoetica, Rockin’ Rebels, Traffic Jam και Ζωή Ευάγγελου.Η συναυλία θα αποτελέσει ουσιαστικά μια πρόβα τζενεράλε για το Ioannina Rock City Fest III, που έρχεται το επόμενο Σεπτέμβριο.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στην Ήπειρο

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού.Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αναφέρει ότι σύμφωνα με το νέο προσχέδιο για το Οργανόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, αποσπώνται ζωτικές διευθύνσεις από την Γενική Γραμματεία Πολιτισμού ενώ κάτω από τις τρεις διευθύνσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας «συνενώνονται με απαράδεκτο τρόπο διαφορετικά επιστημονικά και διοικητικά αντικείμενα».Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού διαμαρτύρονται, διότι το εν λόγω οργανόγραμμα καταργεί όλες τις διευθύνσεις Διοικητικού και Οικονομικού του ΥΠΠΟ, όπως και την Γενική Γραμματεία, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν προηγηθεί από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν.Σε συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας με την Ομοσπονδία εξήγησε πως από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παρέμβασης επί του σχεδίου οργανισμού λειτουργίας του ΥΠΠΟ».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι για το ΤΕΙ και την χωροθέτηση μονάδας ασφαλτικών στην Γωνιά

Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 8 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω έκτακτα θέματα :
1ο ΘΕΜΑ Συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
2ο ΘΕΜΑ Σχετικά με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, για χωροθέτηση ασφαλτικών στη Γωνιά.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΟΑΣΗ - Προβληματισμός για το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης


Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης επί του προϋπολογισμού, το οποίο έδωσε ο ανάδοχος του έργου αποκατάστασης της ΟΑΣΗΣ, ο πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Γ. Παπαδιώτης. Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση για την αποκατάσταση του κτιρίου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με τη συμμετοχή 22 εταιρειών από ολόκληρη την Ελλάδα. Συνολικά είχαν λάβει τεύχη δημοπράτησης και είχαν ενδιαφερθεί για το έργο 75 εταιρείες ενώ ο προσωρινός ανάδοχος έδωσε ποσοστό έκπτωσης 54%. Ο κ. Παπαδιώτης τόνισε πως ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου για την πόλη, το οποίο θα αποδοθεί στους Γιαννιώτες με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 12 μήνες από την έναρξη των εργασιών. «Προηγήθηκε σκληρή δουλειά και συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου και της ΔΗΑΝΕΤΑΙ. Υπολογίζουμε ότι σε δύο μήνες θα έχει υπογραφεί η σύμβαση και σε ένα χρόνο από τότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες. Μας προβληματίζει και έχουμε επιφυλάξεις για το μεγάλο ποσοστό της έκπτωσης, αναφορικά με την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου όμως και ο δεύτερος ανάδοχος έδωσε επίσης μεγάλη έκπτωση. Ευελπιστούμε ότι αυτό δεν θα έχει επίπτωση στην προβλεπόμενη αυξημένη ποιότητα του έργου, όπως προβλέπεται από τη μελέτη», σημείωσε. Επιμένει στην πρότασή της η «Αναβίωση ΟΑΣΗΣ» Ευχάριστη είδηση χαρακτηρίζει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναβίωση ΟΑΣΗΣ» τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης, ωστόσο τονίζει πως αυτό δεν αρκεί και το μείζον θέμα είναι η λειτουργία της ως μαγνήτη - πνεύμονα της κοινωνικής της ζωής, που μπορεί και πρέπει να γίνει πολύ σημαντικότερος από την απλή αποκατάστασή της ως λαϊκού καφενείου - εστιατόριου. «Μπορεί και πρέπει να γίνει πολυχώρος πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, ο οποίος δεν θα χαρακτηρίζεται απλά και μόνο ως "καφενείο-εστιατόριο". Άλλωστε σε πολλές συνελεύσεις μας, στην δημόσια συζήτηση που είχαμε οργανώσει στο ΤΕΕ, στην διαδικτυακή "ψηφοφορία" στον ιστότοπό μας αλλά και όπου εκφράστηκαν με ποικίλους τρόπους, οι συμπολίτες μας προτάσανε την ανάγκη άμεσης δημιουργίας ενός κοινωνικού χώρου ευρύτερου σκοπού στο κέντρο της πόλης. Η "ΟΑΣΗ" μπορεί και πρέπει να γίνει πολυχώρος πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, ένας χώρος που να προάγει την κοινωνική συνοχή, την γνωριμία και την αλληλεγγύη, ειδικά αν συνδυαστεί με την πεζοδρόμηση της Πλατείας, που εμφανώς απαιτεί ελάχιστα, συγκριτικά, χρήματα για να γίνει», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Οριστική μελέτη για τη σύνδεση με την Ιόνια Οδό

Από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προωθείται σε οριστικό στάδιο η μελέτη σύνδεσης της Ιόνιας Οδού από τον Α/Κ Φιλιππιάδας μέχρι την παραλιακή οδό Α/Κ Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, στη θέση Φραξήλα.Μετά τη συνεργασία που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης με τον Βουλευτή Πρέβεζας Δημήτρη Τσουμάνη, υπηρεσιακούς παράγοντες, τους μελετητές του έργου και τοπικούς φορείς αποφασίστηκε η εκπόνηση οριστικής μελέτης τετράιχνου αυτοκινητόδρομου με διαχωριστική νησίδα, για τον συγκεκριμένο άξονα.Το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής του έργου, μήκους 30 χιλιομέτρων, ανέρχεται σε 100 εκ. ευρώ.

Ήπειρος: Οκτώ τροχαία, δύο νεκροί και 11 οι τραυματίες τον Φεβρουάριο

Δύο νεκρούς και έντεκα τραυματίες μετρά η Ήπειρος για το μήνα Φεβρουάριο με τα τροχαία δυστυχήματα να είναι αυξημένα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενο έτους και την υπερβολική ταχύτητα να παραμένει ο πρώτη αιτία πρόκλησής των ατυχημάτων.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 8 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 3 το 2012). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2012)
4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 0 το 2012)
2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2012)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 13παθόντες (έναντι 10 το 2012). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
2 νεκροί (έναντι 1 το 2012)
4 σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2012)
7 ελαφρά τραυματίες (έναντι 8 το 2012)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
Υπερβολική ταχύτητα.Μέθη.Οδήγηση χωρίς προσοχή.Αντικανονικό προσπέρασμα.Λοιπά αίτια αναφερόμενα στον οδηγό.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Αυτοψία στη Γωνιά για τα πετρελαιοειδή από τη ΓΓΑΔ

Αυτοψία στη Γωνιά πραγματοποίησε την Τετάρτη κλιμάκιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Ηλία Θεοδωρίδη.Στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με δηλώσεις του Γ.Γ. είναι να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την χωροθέτηση της μονάδας πετρελαιοειδών στη συγκεκριμένη περιοχή και για το σκοπό αυτό υπήρξε και σχετική συνεννόηση με το ΥΠΕΚΑ.Στη χωροθέτηση στη Γωνιά, διαφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.

Επανήλθε με ερώτηση του ο Μιχάλης Κασσής στο θέμα της πώλησης της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Επανήλθε με ερώτηση προς τον υπουργό οικονομικών ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής, αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. καθώς οι έως τώρα απαντήσεις που έχει λάβει απέχουν από το αντικείμενο της ερώτησης που είχε καταθέσει.Αναλυτικά η ερώτηση:"Με την παρούσα ερώτηση επανέρχομαι στο θέμα της διαδικασίας πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. καθώς οι απαντήσεις που έχω λάβει απέχουν από το αντικείμενο της ερώτησης που σας είχα καταθέσει.Προφανώς το γεγονός πως στην απάντησή σας αναγράφεται πως «κατ΄ εντολή του Υπουργού η απάντηση να είναι σύντομη και να αναφέρονται νόμοι και διατάξεις χωρίς να γίνεται περιγραφή αυτών», ερμηνεύτηκε ως διαδικασία αποφυγής ουσιαστικής απάντησης.Θεωρώ όμως απαραίτητο να γνωρίζει η κοινωνία των Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία τις ουσιαστικές λεπτομέρειες αυτής της πώλησης, η οποία δε διακρίθηκε από τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών.Είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστούν θέματα που σχετίζονται με τη διαδικασία καταβολής του τιμήματος της πώλησης αλλά και το ρόλο των εξωτερικών οικονομικών συμβούλων που είχε προσλάβει η ΑΤΕ σε περίοδο που βρισκόταν υπό κρατικό έλεγχο.Θέλω να πιστεύω πως αυτή τη φορά δεν θα υπεκφύγετε της απάντησης.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1) Ποια διαδικασία έχει ακολουθηθεί για την καταβολή του τιμήματος πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε;
2)Ποιο είναι το ακριβές ποσό που εισέπραξαν οι εξωτερικοί οικονομικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στη διαδικασία πώλησης και από ποιον καταβλήθηκε το ποσό αυτό;"

ΠΡΕΒΕΖΑ:Aύξηση του πρασίνου και η φύτευση νέων δέντρων στην παραλία του Καναλίου

Η αύξηση του πρασίνου και η φύτευση νέων δέντρων στην παραλία του Καναλίου είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Αντιδημαρχίας Ζαλόγγου και του Αντιδημάρχου κ. Παντελή Μπαρτζώκα, συνεχίζοντας την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει στην περιοχή με τους φοίνικες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο Πρέβεζας αλλά και στην συμμετοχή ενεργών πολιτών της περιοχής όπως η επιχείρηση Όμορφος Κήπος τωνΚώστα Αηδόνη και Γιάννη Ουζούνουγλου που προσέφεραν διάφορα δέντρα για να φυτευτούν σε σημεία που είχαν καθαριστεί το προηγούμενο διάστημα από συνεργεία του Δήμου. Παράδειγμα προς μίμηση χαρακτήρισε την συνεργασία του δήμου με επιχειρηματίες της περιοχής ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας κ. Χαλκίδης, υπογραμμίζοντας ότι η Ένωση στηρίζει όλες τις θετικές δράσεις που βελτιώνουν την εικόνα του νομού αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ο ίδιος σημείωσε ότι τέτοιες ενέργειες αναβαθμίζουν το περιβάλλον και τόνισε ότι, σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όταν υπάρχει διάθεση, συνεργασία και προσφορά μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα και να ομορφύνουμε όλα τα σημεία του δήμου αλλά και όλα τα δημοτικά διαμερίσματα πάντα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Στις 5 Απριλίου το πρώτο δρομολόγιο ανακύκλωσης

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του Δήμου Ιωαννιτών και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ανάπτυξη της πρώτης φάσης του συστήματος ανακύκλωσης στην πόλη, το οποίο περνάει πλέον στο στάδιο της εφαρμογής.Έτσι:
-Από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου θα γίνει διανομή σάκων και ενημερωτικού υλικού.
-Από τις 2 μέχρι τις 12 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των κάδων από συνεργεία του Δήμου.
-Στις 5 Απριλίου θα γίνει το πρώτο δρομολόγιο που απορριμματοφόρου που θα συγκεντρώνει αποκλειστικά υλικά ανακύκλωσης από τους ειδικούς κάδους που θα έχουν τοποθετηθεί.
Το έργο θα αναπτυχθεί στην έκταση της πόλης, η οποία περικλείεται από έναν περιφερειακό δακτύλιο και συγκεκριμένα στις οδούς: Βορείου Ηπείρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σπύρου Λάμπρου, Σουλίου, Δομπόλη, Κενάν Μεσαρέ, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Γαριβάλδη, Γιοσέφ Ελιγιά, Κουντουριώτου και Λεωφόρος Παπανδρέου.«Στη νέα φάση την οποία περνάμε είναι καθοριστικής σημασίας η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών. Θεωρούμε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε να πετύχει το εγχείρημα της ανακύκλωσης. Ελπίζουμε στην ανταπόκριση των συμπολιτών μας ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το πιο καθοριστικό βήμα για τη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Εκδηλώσεις εορτασμού της πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας

Από την Ιερά Μητρόπολη Άρτας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως ακολούθως: "Με ιδιαίτερη λαμπρότητα στις 11 Μαρτίου η Τοπική μας Εκκλησία θα εορτάσει και φέτος την πολιούχο και προστάτιδα της πόλεώς μας, Αγία Θεοδώρα, Βασίλισσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Όπως γνωρίζετε την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελούνται ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία με την Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας αντίστοιχα.Προτρέπουμε, λοιπόν, όλους να συμμετάσχετε στις λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα ως εξής:
Kυριακή 10 Μαρτίου 2013
Το απόγευμα και ώρα 6:00, θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου.
Κατόπιν στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί Ιερή Αγρυπνία.
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013
Το πρωί και ώρα 7:00, θα ψαλλεί ο Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος της Αγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης.
Το απόγευμα και ώρα 5:00 θα τελεσθεί η ιερά παράκλησις της Αγίας".

Συνεχίζουν την προσπάθεια εξαίρεσής τους από την εγκύκλιο του ΙΚΑ,οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων Πρέβεζας

Με νέα επιστολή την οποία απέστειλαν προς κάθε αρμόδιο φορέα συνεχίζουν την προσπάθεια εξαίρεσής τους από την εγκύκλιο του ΙΚΑ η οποία τους καταργεί την ειδική επιδοματική ενίσχυση και τους αναγκάζει να εργαστούν 3 επιπλέον χρόνια έως την συνταξιοδότηση τους, οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων Πρέβεζας. Το Σωματείο υπενθυμίζει ότι η ένταξή τους στην ειδική επιδοματική ενίσχυση το 2009 αναγνώριζε ότι ο χρόνος ασφάλισης θεωρείται ως χρόνος πραγματικής εργασίας και λαμβάνεται υπόψη για την συμπλήρωση των προϋποθέσεων για την λήψη πλήρους ή μειωμένης σύνταξης. «Δεν μπορεί η πολιτεία να εκδικείται ανατρέποντας αναγνωρισμένα δικαιώματα και παροχές που ήδη έχουν χορηγηθεί με βάση τις προϋπάρχουσες διατάξεις» καταλήγουν οι εργαζόμενοι, ζητώντας την άμεση έκδοσης νέας εγκυκλίου που θα τους εξαιρεί από την προηγούμενη και θα λύνει τον βρόγχο της ομηρίας τους. Εν τω μεταξύ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανάμεσα τους και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, αναφέρουν ότι αναλαμβάνουν νέα πρωτοβουλία για να δοθεί λύση για τους πρώην εργαζόμενους στα Κλωστήρια Πρέβεζας. Σε κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι η τρίτη μνημονική κυβέρνηση, με αιφνιδιαστικούς νόμους και ρυθμίσεις ανατρέπει τις ζωές των ίδιων των πρώην εργαζομένων στα «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε.», και των οικογενειών τους, φέρνοντάς τους μπροστά στο τραγικό αδιέξοδο της εξαθλίωσης. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι αυτές οι πρωτοφανείς σε αναλγησία ρυθμίσεις αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους των κλωστηρίων επιχείρησης, αλλά εκατοντάδες ανθρώπους που υπάγονται στα Ειδικά Προγράμματα Επιδότησης Ανεργίας, τονίζοντας ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καταργηθούν οι προδήλως παράνομες ρυθμίσεις και διατάξεις που θεσμοθετούν την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Παροχή μικρογευμάτων στους μικρούς μαθητές του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Η Δημοτική Αρχή Βορείων Τζουμέρκων,αναγνωρίζοντας τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας προχώρησε σε μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης με το σχεδιασμό προσφοράς σε όλους τους μικρούς μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Δήμου μας μικρογευμάτων σε καθημερινή βάση.Τα μικρογεύματα θα αποτελούνται από σάντουιτς, τόστ, κρουασάν ή κάποιο άλλο σνακ και φρούτο ή χυμό, ώστε όλοι οι μικροί μαθητές, ανεξαρτήτως της οικονομικής δύναμης των γονιών τους, να έχουν τη δυνατότητα τροφής κατά τη διάρκεια των σχολικών μαθημάτων, με έναν τρόπο που να μην δημιουργεί κοινωνικές διακρίσεις.Η δράση θα πραγματοποιηθεί μέσω του προϋπολογισμού του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.Η προσφορά των μικρογευμάτων θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Forum για την κοινωνική επιχειρηματικότητα,σήμερα στα Γιάννενα

Σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο των Παλιών Σφαγείων θα πραγματοποιηθεί το Forum ενημέρωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα το οποίο οργανώνει η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών.Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις δέκα το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις τέσσερις το απόγευμα.Στο Forum θα παρουσιαστεί το πλαίσιο για το νέο θεσμό της Κοινωνικής Οικονομίας και θα αναδειχθούν οι δυνατότητες που δίνονται σε άτομα που ενδιαφέρονται να συστήσουν μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και σε φορείς που θέλουν να στηρίξουν πρωτοβουλίες δημιουργίας κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.Σε όλη τη διάρκεια των εργασιών θα λειτουργούν σημεία συνεχούς ενημέρωσης για θέματα ίδρυσης και λειτουργίας κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, περίπτερα παρουσίασης και προβολής του έργου υφιστάμενων κοινωνικών επιχειρήσεων και θα παρουσιαστούν παραδείγματα καλών πρακτικών κοινωνικής επιχειρηματικότητας.Παράλληλα θα παρέχεται πληροφόρηση για τα προγράμματα απασχόλησης, επιχειρηματικότητας και επαγγελματικής κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Σήμερα ο χορός του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην ετήσια χορευτική του εκδήλωση που θα γίνει σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου κέντρο «Καρβούνης» στην Ελεούσα Ιωαννίνων.Ώρα προσέλευσης 21:30.
Τιμή πρόσκλησης ανά άτομο 15 Ευρώ.
Φοιτητική τιμή 12 Ευρώ.
Στην τιμή περιλαμβάνεται:ορεκτικό-φαγητό-ποτά,καθώς και πλούσιο εναλλακτικό μουσικό πρόγραμμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Καρδαμίτσια

Στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου αναβάθμισης της τοπικής οδού σύνδεσης ΔΔ Μαρμάρων με την πόλη των Ιωαννίνων στον οικισμό Καρδαμιτσίων, θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 8 Μαρτίου νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.Συγκεκριμένα από την ημέρα αυτή και μέχρι τις 30 Ιουνίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία, στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στα Καρδαμίτσια, από την παράκαμψη της πόλης μέχρι την διασταύρωση αυτής με την πλατεία Δημοκρατίας καθώς και στην πλατεία Δημοκρατίας από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως έως την διασταύρωση με την Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ο Νίκος συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του

Ανοίχτηκε λογαριασμός ώστε όσοι το επιθυμούν, να μπορέσουν να συνεισφέρουν
Μετά την έκκληση για αίμα και τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, ο Νίκος που έπεσε θύμα τροχαίου στον Παντοκράτορα συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του. Όπως αναφέρουν φίλοι του κρίνεται αναγκαίο να υποστηριχθεί και οικονομικά ο Νίκος και η οικογένεια του ώστε να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν. Γι' αυτό το σκοπό ανοίχτηκε λογαριασμός στα στοιχεία του αδερφού και του πατέρα του Νίκου ώστε όσοι το επιθυμούν, να μπορέσουν να συνεισφέρουν, επισημαίνοντας ότι ακόμη και το ελάχιστο που μπορεί ο καθένας να προσφέρει, έχει αξία. Ο λογαριασμός έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα ALPHABANK ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 390-002101-105426, IBAN: GR48 0140 3900 3900 0210 1105 426, ΟΝΟΜΑ: ΜΩΡΑΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΩΡΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΕΥΔΟΚΙΟΣ

Ετοιμάζουν και φέτος Τζαμάλα στην ΟΑΣΗ

Η δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης της "ΟΑΣΗΣ" είναι για μάς, και όλους τους Γιαννιώτες βέβαια, πολύ ευχάριστη είδηση.Κλείνουν σχεδόν πέντε χρόνια από όταν ο τελευταίος ενοικιαστής την εγκατέλειψε ξεκοιλιασένο κουφάρι, υπό τα όχι και τόσο «άγρυπνα» βλέμματα της τότε Δημοτικής Αρχής.Και πέρασαν πάνω από τέσσερα χρόνια από όταν ξεκινήσαμε τη δικιά μας προσπάθεια για την γρήγορη αποκατάστασή της με μιά πληθώρα και ποικιλία κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων.Που δυστυχώς όμως συνάντησε "κουφά αυτιά" των ταγών της προηγούμενης και της τωρινής Δ.Α.Η "ΟΑΣΗ" όμως δεν είναι απλώς ένα κτήριο, ένα διατηρητέο αρχιτεκτόνημα στο κέντρο της πόλης μας. Δεν αρκεί η αποκατάστασή της ως κτηρίου. Το μείζον θέμα είναι η λειτουργία της ως μαγνήτη-πνεύμονα της κοινωνικής της ζωής, που μπορεί και πρέπει να γίνει πολύ σημαντικότερος από την απλή αποκατάστασή της ως λαϊκού καφενείου-εστιατόριου. Που άλλωστε δεν μάς λείπουν.Μπορεί και πρέπει να γίνει πολυχώρος πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, ο οποίος δεν θα χαρακτηρίζεται απλά και μόνο ως"καφενείο-εστιατόριο". Αλλωστε σε πολλές συνελεύσεις μας, στην δημόσια συζήτηση που είχαμε οργανώσει στο ΤΕΕ, στην διαδικτυακή "ψηφοφορία" στον ιστότοπό μας αλλά και όπου εκφράστηκαν με ποικίλους τρόπους, οι συμπολίτες μας προτάσανε την ανάγκη άμεσης δημιουργίας ενός κοινωνικού χώρου ευρύτερου σκοπού στο κέντρο της πόλης.Η "ΟΑΣΗ" μπορεί και πρέπει να γίνει πολυχώρος πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, ένας χώρος που να προάγει την κοινωνική συνοχή, την γνωριμία και την αλληλεγγύη, ειδικά αν συνδυαστεί με την πεζοδρόμηση της Πλατείας, που εμφανώς απαιτεί ελάχιστα, συγκριτικά, χρήματα για να γίνει.Καλούμε τους συμπολίτες να έρθουν σήμερα Παρασκευή 8-3 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο για να συζητήσουμε και αποφασίσουμε τις δράσεις μας για την επίτευξη αυτού του σκοπού καθώς και το, αμεσότερο, της διοργάνωσης της φετεινής, 5ης κατά σειρά, ΤΖΑΜΑΛΑΣ.

Εκδήλωση του ΤΕΙ Ηπείρου

Το τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου σας προσκαλεί στο 2ο θεματικό εργαστήριο του έργου "Towards a Common Quality Control and Food Chain Traceability System for the Greek - Italian Primary Sector of Activity - AGROQUALITY", που υλοποιεί σε συνεργασία με το Δήμο Lecce (Ιταλία), στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαικής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013, με θέμα: «Ανάπτυξη Ηλεκτρονικού Φακέλου Καλλιέργειας της Ελιάς». Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα από 10 π.μ. έως 14.30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Άρτα (Ν. Πριοβόλου και Κ. Αιτωλού).