Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε ο Πάνος Καμμένος

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσπρωτία. Συναντήθηκε με τον Κεντρικό Λιμενάρχη, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους λιμενοφύλακες, με τους οποίους συζήτησαν τα θέματα που αφορούν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και το Λιμενικό Σώμα.Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε ξεχωριστή συνάντηση με το Σωματείο των Λιμενικών, οι οποίοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρώην προϊστάμενο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή επισκέφθηκα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Επιθυμώ να συγχαρώ ιδιαίτερα τον κ. Λιμενάρχη και το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου για τις μεγάλες επιτυχίες στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και στη δίωξη των ναρκωτικών.Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας σχηματίζει τις περισσότερες δικογραφίες μετά το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για το Λιμενικό Σώμα, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, την επίθεση στα οικονομικά των Λιμενικών, τη στέρηση ακόμα και του δικαιώματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος συνεχίζουν και επιτελούν ευόρκως το καθήκον τους.»

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σύλληψη 25χρονου με 268 κιλά κάνναβη

Ένα 25χρονο συνέλαβε η Ασφάλεια Πρέβεζας ο οποίος είχε στην κατοχή του κάνναβη συνολικού βάρους 268 κιλών τα οποία είχε κρύψει σε πλαστικά δοχεία σε ερημική παραλία.Η κάνναβη που βρέθηκε στην παραλία της Πλαταριάς Θεσπρωτίας εικάζεται ότι είχε μεταφερθεί με σκάφος από την Αλβανία.Από τις αρχές του έτους έχουν κατασχεθεί στην Ήπειρο περίπου 2 τόνοι χασίς.

Αναβίωση της αθλητικής διοργάνωσης «Μπιζάνιος Δρόμος»

Γιορτή του αθλητισμού, αφιερωμένη στα 100 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, ο Μπιζάνιος Δρόμος 2013, πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά, σήμερα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου με τη συμμετοχή 1.300 αθλητών κάθε ηλικίας. Μαθητές δημοτικού, γυμνασίου αλλά και πολλοί ηλικιωμένοι έτρεξαν 11,7 χιλιόμετρα, τη διαδρομή από το Μπιζάνι έως το κέντρο των Ιωαννίνων.Η διοργάνωση αναβίωσε πέρυσι για πρώτη φορά, σαράντα χρόνια μετά τη διακοπή της.Ο δήμαρχος της πόλης Φίλιππος Φίλιο, ευχαρίστησε τις εθελοντικές ομάδες για την σπουδαία βοήθεια που προσέφεραν στη διοργάνωση.Ο κ. Φίλιος δήλωσε, ότι «αυτόν τον πραγματικά λαϊκό αθλητισμό έχει ανάγκη η κοινωνία και η νεολαία». Αυτή η ιδέα τόνισε, «θα συνεχιστεί κάθε χρόνο για ένα μεγάλο Μπιζάνιο Δρόμο».Ο Μπιζάνιος Δρόμος κρατά ζωντανή την παράδοση και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τα Ιωάννινα, καθώς το μήνυμα της απελευθέρωσης είχε μεταφέρει από τα οχυρά του Μπιζανίου στην πόλη, ένας δρομέας πριν από έναν αιώνα.

Το ψάρεμα του στοίχισε τη ζωή!

Μοιραία κατάληξη είχε το ψάρεμα για έναν 39χρονο στο Μπουραζάνι. Ο άτυχος άνδρας, από την Αλβανία, είχε πάει με έναν φίλο του στο ποτάμι προκειμένου να ψαρέψουν. Τους χώριζε μικρή απόσταση.Όταν ο φίλος του επέστρεψε για να τον συναντήσει, διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός στην όχθη του ποταμού.Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ηλεκτροπληξία. Πιθανόν το καλάμι του ψαρέματος ήρθε σε επαφή με καλώδια ηλεκτροδότησης προκαλώντας έτσι ακαριαίο θάνατο στον άτυχο 39χρονο.

Ομόφωνο ψήφισμα από τους πρυτάνεις

Στα προβλήματα με τις αρμοδιότητες των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης, στα οικονομικά προβλήματα των ΑΕΙ με τα συνεχώς μειούμενα κονδύλια, όπως και στα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του σχεδίου « Αθηνά», αναφέρονται οι πρυτάνεις σε ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν μετά το τέλος της έκτακτης συνόδου τους στο Λαύριο.«Η λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει απορρυθμιστεί λόγω των ήδη διαπιστωμένων θεσμικών ζητημάτων, που ανέκυψαν, από την εφαρμογή των νόμων 4009/2011 και 4076/2012 (σ.σ. οι νόμοι για την ανώτατη εκπαίδευση) και τα οποία πλήττουν την αυτοδιοίκηση των Ιδρυμάτων και την διασφάλιση των όρων της εύρυθμης λειτουργίας τους», αναφέρεται στο ψήφισμα και ενδεικτικά, επισημαίνεται η επικάλυψη αρμοδιοτήτων των οργάνων διοίκησης, όπως του Πρύτανη και της Συγκλήτου με εκείνες του Συμβουλίου του Ιδρύματος.Το Συντονιστικό όργανο της Συνόδου αναλαμβάνει την καταγραφή των προβλημάτων απορρύθμισης και την άμεση κατάθεση κανονιστικών ρυθμίσεων για την επίλυσή τους.Στο ψήφισμα τονίζεται ότι η δραστική συρρίκνωση της κρατικής επιχορήγησης των Πανεπιστημίων, οι θεσμικές δυσχέρειες έγκαιρης έγκρισης των προϋπολογισμών τους, καθώς και τα διαρκή νομοθετικά και γραφειοκρατικά εμπόδια για την απαιτούμενη απορρόφηση, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τους, έχουν θέσει σοβαρότατο θέμα συνέχισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.Όσον αφορά το σχέδιο «Αθηνά», η Σύνοδος των Πρυτάνεων επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργεί ο βεβιασμένος και ατεκμηρίωτος σχεδιασμός, ιδιαίτερα όταν αυτός οδηγεί σε κατάργηση ή συγχώνευση Πανεπιστημίων, του, κατά τα άλλα, αναγκαίου εξορθολογισμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο οποίος θίγει την οικονομική, θεσμική και διοικητική αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων με συνέπειες για την εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη της χώρας. Είναι αυτονόητο, σημείωνουν οι πρυτάνεις, ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι τεκμηριωμένες προτάσεις των Πανεπιστημίων.Ειδικά για το σχέδιο «Αδαμάντιος Κοραής» επισημαίνεται ότι τα Πανεπιστήμια θα μπορούσαν να θεσμοθετήσουν συνεργατικές δράσεις με την ελεύθερη βούληση των Ανώτατων Ακαδημαϊκών Οργάνων τους και όχι όπως προτείνεται και μάλιστα κατά παράβαση των οικείων συνταγματικών διατάξεων (σ.σ. Οι πρυτάνεις αναφέρονται στην ομοσπονδιοποίηση των πέντε Πανεπιστημίων : Οικονομικό, Πειραιώς, Πάντειο, Γεωπονικό και Χαροκόπειο. Ως συντονιστικό όργανο των ιδρυμάτων αυτών, προβλέπεται η λειτουργία πανεπιστημίου με το όνομα « Αδαμάντιος Κοραής»).Τέλος, στο ψήφισμα τους οι πρυτάνεις τονίζουν ότι ζητήθηκε από όλους κατεπειγόντως χρηματοδότηση των ιδρυμάτων και παράλληλα επισημάνθηκε ο κίνδυνος υποβάθμισης της έρευνας και αποσύνδεσής της από την ανάπτυξη, σε περίπτωση που καταργηθεί η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας. Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζουν, τα πανεπιστήμια έχουν καταθέσει καινοτόμες προτάσεις για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ώριμων έργων, εξοικονόμησης πόρων, ενέργειας και μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με γενικότερη σημασία για την ανάπτυξη της χώρας χωρίς καμία ανταπόκριση.