Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Συμπληρώνεται το δίκτυο των πεζοδρομήσεων

Την ικανοποίησή του για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου αναπλάσεων στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, που ανακοινώθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Ηπείρου, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Μασσαλάς.Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει μεγάλο τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης.«Σχεδιάσαμε την παρέμβαση αυτή με στόχο να συμπληρώσουμε το έργο των πεζοδρομήσεων στο κέντρο των Ιωαννίνων και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο από την πλατεία μέχρι τη λίμνη. Έτσι πιστεύουμε ότι γίνεται πιο λειτουργικό και επιτυγχάνει πλήρως τον στόχο του. Παράλληλα μας δίνεται η δυνατότητα να συμπληρώσουμε έργα υποδομής στην συγκεκριμένη περιοχή, να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Μασσαλάς.Ο Δήμος Ιωαννιτών αποδεικνύει εμπράκτως ότι τα έργα που διασφαλίζει αποτελούν μέρος ενός συνολικού και πλήρως σχεδιασμένου προγράμματος και δεν αποτελούν αποκομμένες ή μεμονωμένες παρεμβάσεις.

Σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Ιωαννίνων

Με αντικείμενο τα προβλήματα λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Ιωαννίνων και την εξεύρεση λύσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.Στη σύσκεψη μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Θωμάς Μπέγκας, ο ειδικός σύμβουλος της Αποκεντρωμένης Μιλτιάδης Κλάπας και υπηρεσιακοί παράγοντες.Η σύσκεψη ήταν η απόρροια της επιστολής που είχε απευθύνει πριν μερικές ημέρες ο κ. Μπέγκας με αντικείμενο την αδυναμία λειτουργίας του Φορέα λόγω παντελούς έλλειψης διοικητικού, οικονομικού και τεχνικού προσωπικού.Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά και στο ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ειδικά στο μέρος που αφορά στη διαχείριση στραγγιδίων και υδάτων που επιφορτίζουν το κύτταρο λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και στην ανάγκη συμπληρωματικών έργων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.Στη σύσκεψη αποτυπώθηκε η διάθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να συνδράμει το έργο του Φορέα. Με δεδομένη πλέον την απόφαση της Κυβέρνησης να παρατείνει τη λειτουργία των Φορέων με τη σημερινή τους μορφή, αποφασίστηκε η να υποβληθεί εκ νέου, από τη Διοίκηση του Συνδέσμου, ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας ώστε να δοθεί έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει η στελέχωσή του με την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού.Από τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ τέθηκε υπόψιν του Γενικού Γραμματέα ότι ως άμεση, μεταβατική, λύση εξετάζεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων και της ΔΕΥΑΙ ώστε η δεύτερη να υποβοηθήσει το έργο του Φορέα.Από τον κ. Θεοδωρίδη δόθηκε η εντολή προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να διερευνήσουν κάθε δυνατότητα για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος στελέχωσης του Συνδέσμου και συμφωνήθηκε να επανέλθουν αμέσως μόλις συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία.

Δήλωση του βουλευτή Χρήστου Μαντά για τα αποτελέσματα του σχεδίου «Αθηνά» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το παράδειγμα της συγχώνευσης της Φιλοσοφικής Σχολής με το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης και η δημιουργία σχολής με την ονομασία «Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Επιστημών Τέχνης» είναι ένα από τα πολλά περίεργα μορφώματα ανά την Ελλάδα, που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των προτεινόμενων αλλαγών από το σχέδιο «Αθηνά».Η φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που αποτέλεσε την πρώτη σχολή του Πανεπιστημίου μας και την τρίτη Φιλοσοφική σχολή της Ελλάδας, είναι η μόνη που μετονομάζεται, με προφανή προβλήματα τόσο στη διεθνή αναγνώριση της (αφού είναι διεθνώς γνωστή με το σημερινό της όνομά ) όσο και στα εργασιακά και ακαδημαϊκά ζητήματα των διδασκόντων και των αποφοίτων της.Είναι απορίας άξιο γιατί την ίδια στιγμή που οι υπεύθυνοι του σχεδίου «Αθηνά» ιδρύουν «πρωτόγνωρες» σχολές δεν λένε κουβέντα για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στα Γιάννενα.Βεβαίως, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν ακαδημαϊκά και ορθολογικά κριτήρια για να το επιλύσουν. Φαίνεται ότι για μια ακόμη φορά τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται αφορούν πολιτικές ισορροπίες και πελατειακές σχέσεις.Η στόχευση του Υπουργείου, ιδιαίτερα για τις ανθρωπιστικές σπουδές, αλλά όχι μόνο, είναι και η υποβάθμισή τους, σύμφωνα με τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα (π.χ. μείωση των εισακτέων), αλλά και η επιβολή δύο κύκλων σπουδών με καθιέρωση διδάκτρων στο δεύτερο κύκλο και με αλλοίωση συνολικά των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της ανώτατης εκπαίδευσης.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναγνωρίζει ότι με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων ιδρύθηκαν, χωρίς ακαδημαϊκά, επιστημονικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια, τμήματα και σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε διάφορες πόλεις της πατρίδας μας. Στην πρακτική αυτή οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς αντιτάχθηκαν εδώ και χρόνια και κατήγγειλαν τις πελατειακές και ρουσφετολογικές μεθοδεύσεις που παραπλανούσαν τις τοπικές κοινωνίες, με την εξαγγελία ή ίδρυση τμημάτων χωρίς μέριμνα για την αναγκαία στήριξη σε υποδομές και προσωπικό.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερασπίζεται την αναβάθμιση της δημόσια και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης και τον εξορθολογισμό της με ακαδημαϊκά, κοινωνικά και επιστημονικά κριτήρια στην κατεύθυνση της περιφερειακής αποκέντρωσης αλλά και της διατήρησης του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των ιδρυμάτων μέσα από διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Αυτό απαιτεί ικανό χρόνο, βαθιά μελέτη και σταδιακή εφαρμογή και βεβαίως αναγκαία κονδύλια και προσωπικό. Η όπως όπως συρρίκνωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και η δημιουργία του Πανεπιστημίου– Επιχείρηση είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης. Γι αυτό είναι ανάγκη όχι μόνο η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και γενικότερα η κοινωνία να απαιτήσει από τη μνημιονιακή συγκυβέρνηση την απόσυρση του νεοφιλελεύθερου και ανορθολογικού κατασκευάσματος με τον ψευδώνυμο τίτλο «Σχέδιο Αθηνά».

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σας κάνουμε γνωστό ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου μας που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 €, προσαυξημένο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά, επίσης στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα προσαυξημένο κατά 50% και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας (Ε9), μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
-Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση
-Επικυρωμένο Αντίγραφο Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
-Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
-Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας
-Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικον. Έτους 2012. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται -Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ
-Έγγραφα από Κρατικούς Φορείς Υγείας στην περίπτωση που ο δικαιούχος πάσχει από βαρύ ανίατο ή δυσίατο νόσημα.
-Βεβαίωση Σπουδών (για προστατευόμενα τέκνα που σπουδάζουν)
-Ε9 για την απόδειξη μη ιδιόκτητης κατοικίας (όπου απαιτείται)
Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στα ΚΕΠ των Δ.Ε. Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών (για τους κατοίκους τους) και στο Νέο Δημαρχείο Ελεούσας για τους κατοίκους της Δ.Ε. Πασσαρώνος από:
15/02/2013 – 8/03/2013.
Τηλ. Επικοινωνίας 26510 – 61308 / 26533-60000 (Εσωτερικό 217)

Συζήτηση για τη βια στο Καπλάνειο

Το Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Καπλάνειο) διοργανώνει ενημερωτική συζήτηση τη Δευτέρα 11/02/2013 στις 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΣΧΕΔΙΑ με θέμα: «Ενδοοικογενειακή και ενδοσχολική βία και τρόπους αντιμετώπισής της». Ομιλητής θα είναι ο κ. Κούτρας Βασίλης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης ΣΧΕΔΙΑ.

Ανακοίνωση της παράταξης "3 κλικ Αριστερά" για τα έργα στη λίμνη

Η εμμονή του Δήμου Ιωαννιτών και του Δημάρχου ειδικότερα, στην οικειοποίηση της Λίμνης Παμβώτιδας για την υλοποίηση ενός έργου πίσω από το ανάχωμα, με στόχο τη δημιουργία εναλλακτικής πίστας του σκί, αγνοώντας συνειδητά και επιδεικτικά κάθε νομότυπη διαδικασία -όπως έχει αναδειχθεί από τις τεκμηριωμένες απόψεις και αντιδράσεις των τοπικών κοινωνικών φορέων όπως ο «Σύλλογος Προστασίας της Παμβώτιδας» ο οποίος μετέχει στο Δ.Σ του Φορέα Διαχ/σης της Λίμνης, μόνο επιζήμια μπορεί να είναι τόσο για τη Λίμνη όσο και για τα δημοκρατικά ήθη της πόλης μας.Έπρεπε να υπάρξουν συντονισμένες κοινωνικές αντιδράσεις από τοπικούς φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις για να αναγκαστεί να «συρθεί» στην ελάχιστη αυτονόητη δημοκρατική διαδικασία που έπρεπε να είχε προηγηθεί πριν από κάθε άλλη διαδικασία δηλ. στην ενημέρωση του Φορέα Διαχ/σης της Λίμνης Παμβώτιδας.Αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι έπρεπε πρωτίστως να ζητηθεί από τον Φορέα Διαχ/σης να γνωμοδοτήσει ως επιστημονικός και θεσμικός φορέας που έχει ακόμη την ευθύνη διαχ/σης της Λίμνης πάνω σε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη για το έργο, η οποία δεν υπήρξε ποτέ.Οι αναγκαστικές επικοινωνιακές κινήσεις «καλής θέλησης» του Δημάρχου δεν αναιρούν και σήμερα το γεγονός ότι εκτελεί ένα έργο έξω από τις νόμιμες διαδικασίες, για το οποίο θα πρέπει να δρομολογηθούν από τους αρμόδιους φορείς όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον έλεγχό του και την απόδοση ευθυνών.Σε αυτήν την προοπτική θα συνταχθούμε και θα στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνικών φορέων και τις πρωτοβουλίες των πολιτών των Γιαννίνων, δηλ τους φυσικούς κληρονόμους αλλά και κληροδότες της λίμνης μας στις επόμενες γενιές και όχι τους προσωρινά αυτοαναγορευόμενους θεματοφύλακές της και αναπτυξιολόγους της.

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.Στη θέση του Προέδρου εξελέγη και πάλι ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας με την υποστήριξη του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων, προερχόμενος από την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας Βασίλης Βήκας.Στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωαννίνων Δημήτρης Νάστος και Βασίλης Βήκας.Ο κ. Μανταλόβας σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη όπως και τους εργαζόμενους του Συνδέσμου για την προσπάθεια που καταβάλλουν. Υπογράμμισε δε ότι κυρίαρχος στόχος είναι στο τέλος της θητείας της παρούσας διοίκησης να έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα υδροδότησης και να λειτουργεί ένα πλήρες κι αξιόπιστο δίκτυο ύδρευσης.«Στα δυο πρώτα χρόνια της θητείας μας περιορίσαμε σημαντικά τα τεράστια προβλήματα υδροδότησης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, εξασφαλίσαμε - αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ - νέους πόρους που υπερβαίνουν τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κατασκευασθούν τα απαραίτητα έργα ύδρευσης, που θα δίνουν οριστικό τέλος στα προβλήματα και θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη υδροδότηση όλων των περιοχών και των δημοτικών διαμερισμάτων του Λεκανοπεδίου, περιορίσαμε τις λειτουργικές δαπάνες του συνδέσμου στο ήμισυ, μειώσαμε τα τέλη ύδρευσης για τους επαγγελματίες και τις οικιακές συνδέσεις στο δίκτυο του ΣΥΔΛΙ από 20 έως 30%. Φιλοδοξούμε στο τέλος της θητείας μας να παραδώσουμε στους πολίτες του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που θα ανταποκρίνεται και θα καλύπτει πλήρως τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους για ύδρευση. Ευχαριστώ τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό μου, αλλά κυρίως ευχαριστώ τους λίγους αλλά αξιέπαινους για την προσπάθειά τους εργαζόμενους του Συνδέσμου», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας.O νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βασίλης Βήκας και Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννιτών ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και επεσήμανε ότι πρόθεσή του είναι να συμβάλλει από την πλευρά του, με όλες του τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια που γίνεται.«Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους & τον Πρόεδρο Αθανάσιο Μανταλόβα για την τιμητική του πρόταση να είμαι αντιπρόεδρος.Ο Σύνδεσμος ύδρευσης τα προηγούμενα δυο χρόνια στον οποίο είχα την τιμή να συμμετέχω από την θέση του μέλους στην Εκτελεστική Επιτροπή προσέφερε πάρα πολλά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης.Ειδικότερα κατάφερε μέσα από συντονισμένες ενέργειες να θέσει σε λειτουργία τα ημιτελή έργα ύδρευσης στην Δ.Ε. Παμβώτιδας, επιλύοντας οριστικά τόσο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζαν πάρα πολλοί οικισμοί στην Παμβώτιδα αλλά παράλληλα να ανακουφίσει και τις άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου.Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό μας», υπογράμμισε ο κ. Βήκας.

Κοπή πίτας του Συλλόγου Πραμαντιωτών Άρτας «Τα Πράμαντα»

Τη δική τους εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Πραμαντιωτών Άρτας «Τα Πράμαντα», την Κυριακή 3/2 στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ. Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου αναφέρεται σχετικά: «Στις 3-2-2013 ημέρα Κυριακή ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε τις παρακάτω δυο εκδηλώσεις: Στις 11:00 το πρωί ανοικτή εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου ΄΄Κρόνος΄΄ στην Άρτα με κοπή πίτας για τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου μας. Αρκετοί χωριανοί και φίλοι του Συλλόγου παραβρέθηκαν σε μια ζεστή συνάντηση με ευχές ιδέες και ανταλλαγές απόψεων. Η πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Ελένη Πάτρα – Κουμπούρα ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για το έργο του Συλλόγου και τις μελλοντικές δραστηριότητες του. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη το Δ.Σ. για το έργο του, η κ. Βίκυ Βασιλάκη Αντιδήμαρχος Αρταίων, ο κ. Γρηγόριος Βλάρας Αντιδήμαρχος Αρταίων και ο κ. Θεόδωρος Γκούβας Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αρταίων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.Το φλουρί είχε την τύχη να κερδίσει η κ. Ελένη Μάρου – Τσώλη μέλος του Δ.Σ.Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νικόλαο Βάνα για την ευγενική προσφορά της Βασιλόπιτας και το κατάστημα της κ. Ελένης Τσαντούκλα (Μάριος) για την προσφορά του Δώρου.Στην συνέχεια και στις (18:30) το απόγευμα η γιορτή συνεχίστηκε για του χορευτές μας οι οποίοι και κόψανε την δική τους πίτα, στα γραφεία του Συλλόγου. Τα παιδιά μας αφού ψάλανε τα κάλαντα κόψανε την πίτα τους, εδώ τυχερή ήταν η μικρή χορεύτρια Σπυριδούλα Σκούρα. Μοιράστηκαν σε όλους τους χορευτές από το Σύλλογο Δώρα και ευχές για καλή πρόοδο και στην εκδήλωση αυτή μας τίμησε με την παρουσία της η κ. Βίκυ Βασιλάκη Αντιδήμαρχος Αρταίων την οποία και ευχαριστούμε.Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σπύρο Σχισμένο για την ευγενική προσφορά της Βασιλόπιτας των χορευτών μας και επίσης ευχαριστούμε πολύ και τον πατήρ Ευάγγελο Τράμπα που παραβρέθηκε και στις δυο εκδηλώσεις, ευλόγησε τις πρωτοχρονιάτικες πίτες και ευχήθηκε στα μέλη και τους χορευτές μας».

Διάρρηξη στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Διάρρηξη σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα σε κατάστημα ψιλικών, στην κεντρική πλατεία της Πέρδικας.Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες, αφού έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό καθώς και μεγάλη ποσότητα τσιγάρων.Οι δράστες αναζητούνται από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί τις έρευνες και την προανάκριση.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε έργα που εκτελούνται στην Π.Ε. Πρέβεζας

Την πρόοδο έργων που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, εξέτασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013. Συγκεκριμένα, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, επισκέφθηκαν διαδοχικά τη Φιλιππιάδα, το Αλιευτικό Καταφύγιο Παντοκράτορα, τη Βαλανιδοράχη και τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Σε προχωρημένο στάδιο οι εργασίες 
στο 2ο Δημ. Σχ. Φιλιππιάδος
Στη Φιλιππιάδα, παρουσία του Δημάρχου Ζηρού κ. Δ. Γιολδάση επισκέφτηκαν το έργο κατασκευής προσθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, που με προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Οι εργασίες βρίσκονται σε ικανοποιητικό στάδιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευσή τους, προκειμένου να παραδοθεί το κτίριο σε χρήση τη νέα σχολική περίοδο.

Σε εξέλιξη οι ισοπεδώσεις του αναδασμού στη Βαλανιδοράχη
Αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας για την ολοκλήρωση των ισοπεδώσεων στο έργο του αναδασμού της Βαλανιδοράχης, που πραγματοποιούνται με μηχανήματα της Περιφέρειας. Οι ισοπεδώσεις αφορούν έκταση 2.500 περίπου στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 1.200 αφορούν δημόσια έκταση στην οποία ολοκληρώθηκε ο αναδασμός και έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους οι τίτλοι κυριότητας.Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου από τον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος εξήρε το ζήλο των υπαλλήλων της Π.Ε. για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του έργου στους αγρότες. «Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι ένα ακόμη έργο υποδομής για τον αγροτικό τομέα στην Ήπειρο βαίνει προς ολοκλήρωση. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη και δημιουργία θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε δρομολογήσει σειρά έργων που χρόνιζαν σε διάφορες περιοχές και τέτοιες παρεμβάσεις, έχουν μεγάλη αξία, το εύρος της οποίας θα διαπιστωθεί στη συνέχεια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Ουσιαστικές παρεμβάσεις για την 
ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης
Η Αρχαία Νικόπολη ήταν ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη. Ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών για την αναβάθμιση – αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου, οι οποίες προχωρούν χάρη στην αποφασιστική συμβολή της Περιφέρειας και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, - δήλωσε- είχαμε θέσει ως μια από τις βασικές προτεραιότητες την ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ήπειρο, αλλά και στήριγμα της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Το σημερινό έργο, με το οποίο αλλάζει θεαματικά η μέχρι πρότινος κατάσταση του Αρχαιολογικού χώρου, είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης και συστηματικής προσπάθειάς μας. Υλοποιείται χάρη στην διάθεση πίστωσης 100.000 ευρώ από την Π.Ε. Πρέβεζας για τις απαιτούμενες προκαταρκτικές εργασίες και έτσι στη συνέχεια και με τη δική μας συνδρομή επιτεύχθηκε η ένταξή του στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια παράλληλα εκπονεί τη μελέτη για τη δημιουργία οδικού άξονα που θα συνδέει την Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με την πόλη της Πρέβεζας, παρακάμπτοντας τον αρχαιολογικό χώρο που σήμερα κόβεται στα δύο».«Απώτερος σκοπός μας είναι να εντάξουμε το μνημείο της Αρχαίας Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO. Συνεργαζόμαστε στενά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και παράλληλα, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης, προωθούμε τη δημιουργία ενός Δικτύου Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, που θα αποτελεί ένα νέο τουριστικό προϊόν που θα τονώσει την οικονομία συνολικά της Περιφέρειας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, για να προσθέσει: «Η Π.Ε. Πρέβεζας παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες αγωνίζεται και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προωθήσει και να ολοκληρώσει σημαντικά έργα υποδομής σε κάθε περιοχή της και παράλληλα να τονώσει την επισκεψιμότητα και την οικονομία της».

Το Καταφύγιο Αλιευτικών σκαφών Παντοκράτορα
Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε επίσης το Καταφύγιο Αλιευτικών σκαφών στον Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας, που είναι επίσης ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 3,5 περίπου εκ. ευρώ και το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιβλεπουσών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.Τέλος ο Περιφερειάρχης παρέστη στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Π.Ε. Πρέβεζας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Απηύθυνε ευχές στους εργαζόμενους, τους ευχαρίστησε για την ως τώρα συνεργασία τους και τους ζήτησε να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Τις δικές του ευχές έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ν. Ανατολιωτάκης, Β. Γιολδάσης, Γ. Ζιάκκας και Δήμητρα Αναγνώστου.

Σύμφωνη γνώμη για τη δημοπράτηση της Αποκατάστασης της «ΟΑΣΗΣ»

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχιρμάνη προς το Δήμο Ιωαννιτών, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου για τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ‘ΟΑΣΙΣ’», προϋπολογισμού 2.040.000 ευρώ.

Ζημιές από πυρκαγιά σε καθαριστήριο στην Ηγουμενίτσα

Στην Ηγουμενίτσα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κοινόχρηστο χώρο καταστήματος - καθαριστήριο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές.Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης για «αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο Ιωαννίνων» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου (και τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α.) εντάσσεται στο ΕΣΠΑ (Άξονας Προτεραιότητας 06 – «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητας ζωής») το έργο «Αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.559.519,28 ευρώ και δικαιούχος είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.H προτεινόμενη πράξη αφορά εργασίες ανάπλασης υφιστάμενων δρόμων και κοινόχρηστων χώρων στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στην περιοχή της παλιάς αγοράς «μπεζεστένια». Οι οδοί που θα διαμορφωθούν σε πεζόδρομους είναι:
1. Οδός Γοργόλη, μήκους 50 μ.
2. Οδός Χ. Ευθυμίου, μήκους 127 μ.
3. Οδός 1η πάροδος Κουντουριώτη, μήκους 58 μ.
4. Οδός Α. Φιλίτου, μήκους 13 μ.
5. Οδός Μαρούλη, μήκους 110 μ.
6. Οδός Σκουφά, μήκους 91 μ.
7. Πάροδος οδού Ζάππα, μήκους 44 μ.
8. Οδός Γεναδίου, τμήμα από οδό Σκουφά ως οδό Ζάππα, μήκους 45 μ.
9. Οδός Τοσίτσα, ως την οδό Πατριάρχη Ευαγγελίδη, μήκους 116 μ.
Οι οδοί που διαμορφώνονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας είναι:
1. Οδός Γεναδίου, τμήμα από οδό Πατριάρχη Ευαγγελίδη ως οδό Ζάππα, μήκους 107 μ.
2. Οδός Ζάππα, μήκους 177 μ.
3. Οδός Κατσάρη, τμήμα από πλατεία Χατζηκώστα ως οδό Ζάππα, μήκους 52μ.
4. Οδός Σ. Σκίπη, τμήμα από οδό Κουντουριώτη ως οδό Γεναδίου, μήκους 43μ.
5. Οδός Σ. Σκίπη, τμήμα από οδό Γεναδίου ως οδό Κάτσαρη, μήκους 28 μ.
6. Οδοί περιμετρικά της πλατείας Χατζηκώστα (τμήματα οδών Πατριάρχη Ευαγγελίδη- Κάτσαρη), μήκους 111 μ.
Οι εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνουν: καθαιρέσεις υφιστάμενων πεζοδρομίων, επιστρώσεις οδών και κοινόχρηστων χώρων, συμπλήρωση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων, εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, κατασκευή δικτύου υποδομής οπτικών ινών, εργασίες πρασίνου, τοποθέτηση εξοπλισμού. Επίσης προβλέπεται η υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου χαμηλής τάσης στην περιοχή.

Χωρίς κανέναν έλεγχο κυκλοφορούν τα Aλβανικά οχήματα στη χώρα μας

Το «νεκρό» ΚΤΕΟ Κακαβιάς θα το κάνουν Κέντρο Κράτησης;
Φόβος και τρόμος έχουν καταστεί τα Αλβανικά …σαραβαλάκια που κατακλύζουν τους δρόμους της Ηπείρου και όχι μόνο.Δεν πρόκειται μόνο για λεωφορεία, που καθημερινά κάνουν δεκάδες δρομολόγια από την Αλβανία στην Ελλάδα και αντίστροφα, αλλά και για φορτηγά, καθώς και Ι.Χ. που μπαίνουν στην χώρα μας, τις περισσότερες φορές για λίγες μόνο ώρες, με τους οδηγούς τους να κάνουν κάποιες δουλειές στην Ήπειρο (π.χ. στα Νοσοκομεία) και να επιστρέφουν στη συνέχεια στην Αλβανία.Στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα συγκεκριμένα οχήματα είναι ασυντήρητα, ενώ τις περισσότερες φορές ευθύνονται και για την πρόκληση ατυχημάτων, εξαιτίας της απρόσεκτης οδήγησης ή και της υπερβολικής ταχύτητας την οποία αναπτύσσουν. Εννοείται βεβαίως, ότι σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν «ουρές» και γενικότερα παρεμποδίζουν την κυκλοφορία εκπέμποντας συχνά «σύννεφα» καυσαερίων.

Το ΚΤΕΟ…
Και όλα αυτά, την ώρα που το ΚΤΕΟ Κακαβιάς έχει εδώ και καιρό σταματήσει να λειτουργεί και ως εκ τούτου ο έλεγχος των παραπάνω οχημάτων στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτος.Με αφορμή, όμως, τα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες για την χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ ως Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Ήπειρο (το θέμα «έπεσε στο τραπέζι» των συζητήσεων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια που βρέθηκε πρόσφατα στα Γιάννινα), ίσως θα πρέπει να εξεταστεί η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ ή η εξεύρεση ενός άλλου χώρου στα σύνορα, που θα στεγάσει ένα κέντρο ελέγχου.Άλλωστε, υπάρχει η ανάγκη για ελέγχους, έστω δειγματοληπτικούς, στα Αλβανικά οχήματα που περνούν καθημερινά τα σύνορα. Εκτός βέβαια και αν αυτά …εκσυγχρονίστηκαν τόσο πολύ, ώστε δεν χρειάζονται οι έλεγχοι!

Με σήμα της Ε.Ε.!
Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση έχουν κάνει σε πολλούς Ηπειρώτες οδηγούς το τελευταίο διάστημα ορισμένες νέες πινακίδες κυκλοφορίας των Αλβανικών οχημάτων, οι οποίες αντί της κόκκινης σημαίας δίπλα στα αρχικά γράμματα AL (από τη λέξη Albania στα Αγγλικά), φέρουν την μπλε σημαία της Ε.Ε.! Η Αλβανία βεβαίως ακόμη δεν είναι μέλος της Ε.Ε. (ούτε καν σε φάση προένταξης δεν βρίσκεται), όμως οι Αλβανοί βρήκαν τρόπο να δείξουν ότι… νιώθουν Ευρωπαίοι!

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Δημήτρης Καζάκης

Ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠαΜ.), ο οικονομολόγος αναλυτής Δημήτρης Καζάκης θα επισκεφθεί την πόλη της Ηγουμενίτσας για μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση με θέμα "Ελλάδα 2013 πολιτική και οικονομκή προοπτική" που θα γίνει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7,30 μμ. στο πνευματικό κέντρο "ΠΑΝΘΕΟΝ" στν Ηγουμενίτσας.Στην ομιλία του θα παρουσιάσει αναλυτικά τα προτάγματα του Ε.Πα.Μ. που είναι:
-Μη αναγνώριση του παράνομου δημοσίου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο
-Ανατροπή όλων των δεσμεύσεων και μέτρων των μνημονίων
-Αναθεώρηση των σχέσεων με την ΕΕ και έξοδος από το Ευρώ με άμεση υιοθέτηση εθνικού νομίσματος. Εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών και ειδικά της Τράπεζας της Ελλάδας και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των νοικοκυριών
-Τιμωρία των υπευθύνων, δήμευση των περιουσιών τους υπέρ του δημοσίου
-Ψήφιση νέου δημοκρατικού Συντάγματος μέσα από Συντακτική Εθνοσυνέλευση
Θα αναφερθεί και στην ανάγκη μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και στον τρόπο οργάνωσης της, ώστε να ξεφορτωθούμε το συντομότερο το υπάρχον καθεστώς.Μετά την τοποθέτηση του θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 37χρονος για χρέη προς το Δημόσιο

Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 132.631,73 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 37χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για οφειλές προς το Δημόσιο.Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 132.631,73 ευρώ.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΧΥΤΑ Καρβουναρίου: Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για ολόκληρη την πεδιάδα της Παραμυθιάς αλλά και τον Αχέροντα καταγγέλλουν εκπρόσωποι της Επιτροπής Πολιτών που έχει συγκροτηθεί.Ο ΧΥΤΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, έχει μετατραπεί σε δεξαμενή συγκέντρωσης υγρών και στερεών αποβλήτων καθώς τα προβλήματα που είχαν επισημανθεί από τους αρμόδιους κι αφορούν στην κατασκευή αλλά και τη λειτουργία του όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπιστεί αλλά πολλαπλασιάζονται κιόλας.Η Επιτροπή καταλογίζει ευθύνες στην Περιφέρεια Ηπείρου και τον ΦΟΔΣΑ και καλεί σε σύσκεψη κατοίκους και φορείς την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στις επτά το βράδυ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Σουλίου.

Απάντηση του πρεόδρου και του ΔΣ της Ένωσης Ξεονδόχων νομού Πρέβεζας

Καταρχήν πρέπει να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με το ΅δελτίο τύπου ΅το οποίο έδωσαν στην δημοσιότητα καταβάλλουν προσπάθεια ΅να με προσγειώσουν΅΅ και να με ΅φιμώσουν΅.Να ΅φιμώσουν΅΅ την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ενωση Ξενοδόχων του Ν. Πρέβεζας για προώθηση και δημιουργία πρόσφορου εδάφους στο σημαντικό κομμάτι (προβολής, υποδομών, δημοσίων σχέσεων, πολιτισμού , εκδηλώσεων) και οτιδήποτε άλλο αφορά στην δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την αναβάθμιση του τουρισμού στην παράκτια ζώνη και ενδοχώρα.Αισθάνομαι την ανάγκη και υποχρέωση να υπερασπιστώ τον εαυτό μου αλλά και την Ενωση με τα εξής λόγια:
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι τουρισμός στο Νομό Πρέβεζας είναι πρωτίστως η Πάργα αλλά όχι μόνο αυτή.Τουρισμός στο Νομό είναι και το Νεκρομαντείο και ο Αχέροντας και και οι παραλίες αλλά και η Νικόπολη και η Ναυμαχία του Ακτίου.Ο τουρισμός στην Πρέβεζα είναι ακόμη συνώνυμος με το Ζάλογγο, την λίμνη Ζηρού, το Ρωμαικό Υδραγωγείο της Αρχαίας Νικόπολης τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού ,τα ήθη και τα έθιμα του Νομού καθώς και τα ιδιαίτερα γαστρονομικά στοιχεία του τόπου μας.Επίσης αξιόλογη θέση στον ΅τουριστικό χάρτη΅ της Πρέβεζας έχουν και η Πρέβεζα και ο Μύτικας και το Κανάλι και η Καστροσυκιά και η Λυγιά και ο Βράχος και η Λούτσα και η Αμμουδιά και η Πάργα όπως και το αεροδρόμιο του Ακτίου, το Λιμάνι και τόσες άλλες ομορφιές και μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.Ο τουρισμός στην Ηπειρο επίσης αποτελεί προνόμιο και της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας και της Αρτας και των Ιωαννίνων.Παντού στην Ελλάδα οι προσπάθειες προώθησης του τουριστικού προιόντος γίνονται συλλογικά και με γεωγραφική διασπορά (π.χ όλη η Κρήτη, όλη η Ρόδος όλη η Κέρκυρα και ολόκληρη η Χαλκιδική κ.α).Στην συγκεκριμένη περίπτωση απ΄ ότι φαίνεται κάποιοι έχουν μάλλον αντίθετη άποψη γι΄ αυτή την στρατηγική.Ο εγωκεντρισμός, η εσωστρέφεια και ο εγκλωβισμός στους εαυτούς μας δε μπορεί να προσφέρει τίποτα καλό και ωφέλιμο για την επιχειρηματικό κόσμο του Νομού μας.Είναι μια τακτική που απέτυχε.Η Ενωση Ξενοδόχων Πρέβεζας βρέθηκε στην έκθεση της Κωσταντινούπολη με τον Πρόεδρό και τον Αντιπρόεδρό της όπου από κοινού προσέγγισε tour operaitor αλλά και παράγοντες της Πόλης ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια (με κάλεσμα δημοσιογράφων και πρακτόρων) αλλά και με στόχο πτήση για το αεροδρόμιο του Ακτίου προκειμένου να έρθουν σε τουριστική συνεργασία οι δύο λαοί.Εχουμε πιστεύω το δικαίωμα σαν Ενωση να βγάζουμε δελτία τύπου όποτε εμείς κρίνουμε απαραίτητο ή όποτε οι δημοσιογράφοι του τόπου μας χρειάζονται κάποια ενημέρωση.Η Ενωση έχει στρατηγική, προοπτική και όραμα ώστε ο Νομός της Πρέβεζας να φτάσει τον τουριστικό πήχυ μέχρι εκεί που του αξίζει.Προσπερνάμε άστοχες συκοφαντίες και επικεντρωνόμαστε στην δουλειά και το όραμα που δεν είναι άλλο από το ο Νομός να γίνει ΤΟP προορισμός.Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με μικρόψυχες και μίζερες νοοτροπίες και καλά θα κάνει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες στο τι λέει και στο τι πράττει.Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο κείμενο μιζέριας και αποπροσανατολισμού από τον πραγματικό στόχο.Η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας έχει μέλη από την Πρέβεζα έως και την Πάργα.Εκπροσωπεί 50 ξενοδοχειακές μονάδες και προσπαθεί να προωθήσει την προβολή όλου του Νομού.Εμείς θα συνεχίσουμε την δυναμική μας παρουσία σε όλα τα μήκη και πλάτη.Να επισημάνω τα εξής:
1.Όταν ιδρύσαμε την Ενωση το 2008 κάναμε πρόταση για μια κοινή Ενωση Πρέβεζας-Πάργας αλλά κάποιοι την υποτίμησαν και εκ των προτέρων την απέρριψαν.
2.Όταν δημιουργήσαμε το φυλλάδιο της Ενωσης εντάξαμε σε αυτό και καταλύματα (ξενοδοχεία)της Πάργας χωρίς να ζητήσουμε οικονομική συνδρομή.
3.Και όταν η Πρέβεζα προβάλλονταν μέσω από κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας (NET,ET3 κ.α) η Πάργα ήταν πάντα ενταγμένη στα ρεπορτάζ χωρίς από πλευράς μας, να υπάρχει κανένα ταμπού ή μικροψυχία.
Τέλος,
Οι άνθρωποι και οι κοινωνίες προκόβουν και ευημερούν όταν είναι αγαπημένοι, μονιασμένοι και όταν συνεργάζονται και επικοινωνούν.Αυτά για κάποιους που επιλέγουν την οδό της συκοφαντίας.Σε μια εποχή που ο ΅κόσμος γύρω μας καίγεται΅ θα πρέπει να μας βρει όλους μονιασμένους και ενωμένους.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας.

Συλλήψεις στην πόλη των Ιωαννίνων για διακίνηση και κατοχή κοκαΐνης!!!

Απογευματινές ώρες χθες , συνελήφθησαν στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο νεαροί, ηλικίας 28 και 37 ετών, για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης.Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-επτά συσκευασίες με κοκαΐνη, βάρους -8,8- γραμμ.
-ένα κυτίο και μία νάιλον συσκευασία με υπολείμματα κοκαΐνης.
-μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
-μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Δήμοι με τζιπ 4x4 και υπουργεία με πούρα!!!

Βασίλειο της διαφθοράς
Ατέλειωτο... χορό διαφθοράς στο δημόσιο αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010. Παρά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα το «Εθνος», η κρατική μηχανή συνέχισε την κακοδιαχείριση, τις σπατάλες και τις παρανομίες σε Προμηθείς, έργα, υπηρεσίες κ.ά. «Πρωταθλητές» στη διαφθορά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήμοι με τζιπ 4Χ4 – Πούρα... 5.300 ευρώ
Ανάμεσα στις δαπάνες που το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλόκαρε» είτε εντοπίζοντας παρατυπίες, παράβαση νόμου κ.λπ. είτε θεωρώντας ότι είναι υπερβολικές και ξεπερνούν το αναγκαίο μέτρο στη φάσης της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα συγκαταλέγονται, σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Εθνος»:
• Η προσπάθεια τριών δήμων στη Βόρεια Ελλάδα να αγοράσουν τζιπ 4Χ4 για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους, ενώ δεν προβλέπεται στο νόμο (συνολική δαπάνη 79.700 ευρώ).
• Νοσοκομειακές προμήθειες με υπερτιμολογήσεις και αναντιστοιχία ποσότητας ειδών, χωρίς αξιολόγηση τιμών σε σχέση με προηγούμενες προμήθειες ή την κατάσταση στην αγορά, με λανθασμένες συνθέσεις επιτροπών κ.λπ.
• Εξοδα κηδείας 36.700 για τ. δήμαρχο Γλυφάδας, που κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο υπερβαίνουν το προσήκον μέτρο. Έξοδα κηδείας 5.400 ευρώ για τ. πρόεδρο τοπικού συμβουλίου στη Β. Ελλάδα, χωρίς να προβλέπεται από τον νόμο.
• Μη νόμιμη κατάτμηση έργων ασφαλτόστρωσης (1,6 εκατ. ευρώ) σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων για να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παράνομη ανάθεση άλλου αντίστοιχου έργου σε υπερεργολάβο κατά 100%, απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για κατασκευή χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου στα Δωδεκάνησα (205.000 ευρώ) χωρίς να συντρέχει επείγουσα ανάγκη κ.λπ.
• Εκτός λειτουργικών αναγκών κρίθηκε δαπάνη 4.500 ευρώ για φιλοτέχνηση πορτρέτου αποθανόντος τ. δημάρχου και υπουργού για την αίθουσα του Δήμου Πειραιά.
• Προμήθεια πούρων 5.300 ευρώ για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Μπλοκαρίστηκε» και γιατί δεν υπήρχε έγκριση του υπουργείου για τη δαπάνη.
• Αποζημιώσεις για τήρηση πρακτικών δημοτικού συμβουλίου, ενώ τον μήνα εκείνο δεν είχαν γίνει συνεδριάσεις.

Κονδύλια για βενζίνη σε δήμο που δεν είχε... βενζινοκίνητα ΙΧ
Σε νησιωτικό δήμο δεν εγκρίθηκε δαπάνη για πολλά λίτρα βενζίνης, αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ, μολονότι ο δήμος δεν διαθέτει βενζινοκίνητα οχήματα! Σε άλλη περίπτωση ζητήθηκε η έγκριση δαπάνης για βενζίνη σε όχημα άλλου δήμου, που διαπιστώθηκε (από την κατάσταση κίνησης) ότι δεν είχε μετακινηθεί καθόλου σε όλη τη διάρκεια του μήνα...Μπλοκαρίστηκε άλλη δαπάνη (14.700) για γενική επισκευή απορριμματοφόρου γιατί τρεις εβδομάδες νωρίτερα καταβλήθηκε δαπάνη 11.500 ευρώ για εκτεταμένη επισκευή του ίδιου. Επίσης, πολλοί δήμοι παρείχαν σε χρήμα την αξία του γάλακτος που έπρεπε να δίνουν στους υπαλλήλους, κάτι που κρίθηκε παράνομο, ενώ άλλοι έδιναν εβαπορέ αντί για φρέσκο, που προβλέπει ο νόμος.Ακόμη μια περίπτωση που αποτελεί τρανή απόδειξη διαφθοράς αποτελεί αυτή περιφερειακού ΤΕΕ που είχε δαπάνη 23.100 ευρώ για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Επτά στους δέκα καταναλωτές περιόρισαν ακόμη και είδη διατροφής!!!

Το  50% των πολιτών κινδυνεύει να βρεθεί στο οικονομικό περιθώριο, καθώς δεν καλύπτει φορολογικές υποχρεώσεις, χρωστάει δάνειο και αγοράζει αγαθά χαμηλότερης ποιότητας, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, επτά στους δέκα καταναλωτές έχουν περιορίσει ακόμη και την αγορά ειδών διατροφής, ενώ τέσσερις στους 10 αγοράζουν προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας. Παράλληλα, σχεδόν το 50% παραδέχεται ότι θα αγόραζε προϊόντα χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθεί.«Το ένστικτο της επιβίωσης σε αναγκάζει να έχεις συμπεριφορές που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχες. Με αλυσίδες, χειροπέδες και απειλές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα» δήλωσε για το ζήτημα των αποδείξεων το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος στον ΒΗΜΑ 99,5.

Δηλητηριασμένα δολώματα σκοτώνουν ζώα στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Βρήκαν νεκρό κυνηγόσκυλο και κουνάβι
Δύο νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα ζώα βρέθηκαν στην είσοδο της Βάλια Κάλντα, στην Περιφερειακή Ζώνη του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου είχαν και πάλι εντοπιστεί δηλητηριασμένα δολώματα περίπου έξι μήνες πριν. Ο θλιβερός απολογισμός των νεκρών από φόλα ζώων αυτή τη φορά είναι ένα νεκρό κυνηγόσκυλο και ένα κουνάβι.Οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου ενημερώθηκαν για τα νεκρά ζώα από κυνηγούς, οι οποίοι είχαν μόλις χάσει ένα κυνηγόσκυλο μετά από κατανάλωση φόλας.Οι φύλακες του Πάρκου εντόπισαν το σημείο, περισυνέλλεξαν τις φόλες και τα δηλητηριασμένα ζώα, ενώ για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών, η αστυνομία, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρανιάς και η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ».

Απαγορεύονται τα δολώματα
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαγορεύεται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία από το 1993.Παρόλα αυτά, συνεχίζεται με μεγάλη ένταση σε πολλές περιοχές, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους κινδύνους για την άγρια ζωή, τα σκυλιά φύλαξης και τα κυνηγετικά σκυλιά.

Ο Πρόεδρος του Φορέα
Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου Στέργιος Βέργος δήλωσε από την πλευρά του ότι «στην παρούσα οικονομική κρίση είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστούν προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών σε συνδυασμό με την προστασία του μοναδικού φυσικού πλούτου της χώρας. Είναι υποχρέωση όλων μας η περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου να συνεχίσει και στο μέλλον να αποτελεί καταφύγιο σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Συνέλευση της Οργάνωσης Δήμου Αρταίων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ συνέλευση της Οργάνωσης Δήμου Αρταίων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με θέματα:
•Αποτίμηση της συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και της απόφασης της Κ.Ε. (2-3/2) – Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
•Ανάδειξη Γραμματείας της Οργάνωσης - Προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα.
Εισηγητής στη συνέλευση θα είναι το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Ζώης Πεπές.
Αντίστοιχες συνελεύσεις στις Οργανώσεις των Δήμων Ν. Σκουφά, Γ. Καραϊσκάκη, Κ.Τζουμέρκων έχουν προγραμματιστεί με ευθύνη της προσωρινής συντονιστικής γραμματείας για το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Φεβρουαρίου, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνελεύσεων στις Οργανώσεις του Νομού 'Αρτας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνεδρίαση του συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας

Η σύνταξη του προϋπολογισμού και η γενικότερη λειτουργία του Φορέα, κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά με την συμμετοχή από πλευράς του Δήμου Πρέβεζας του αντιδημάρχου περιβάλλοντος κ.Ευάγγελου Ροπόκη και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου κ.Κοσμά Κορωναίου. Όπως τόνισε ο κ.Ροπόκης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η μείωση της αντιμισθίας του προέδρου του Φορέα, οι οφειλές των Δήμων καθώς και η διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών συνθηκών στην αποκομιδή και εναπόθεση των απορριμμάτων έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα καλύτερο τοπίο στην αντιμετώπιση του μεγάλου κόστους που συνεπάγεται η όλη διαδικασία. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Κοσμά Κορωναίο μείζον θέμα αποτελεί το τι μέλει γενέσθαι με τους υπάρχοντες ΧΥΤΑ αλλά και τον προγραμματισμό για το μέλλον. «Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ αφού σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο για την αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων συνετά και ορθολογικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κορωναίος και σημείωσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο το συμφέρον των πολιτών.

Συνεδριάσεις του ΠΑΣΟΚ σε Δήμους του Νομού Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 σε συνεδρίασή της η Γραμματεία της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (Ν.Ο.Ε.Σ.- Ιωαννίνων) διαμόρφωσε τις προτάσεις της για το επικείμενο 9ο Συντακτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από της 28/2-3/3/2013.Για τη συζήτηση των προτάσεων αυτών με τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε η διοργάνωση συνεδριάσεων στους Καλλικρατικούς Δήμους του Νομού σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Σάββατο 9/2/2013 7.00 μ.μ. Δήμος Πωγωνίου (Καλπάκι- Δημαρχείο)
Κυριακή 10/2/2013 11.00 π.μ. Δήμος Ζίτσας ( Ελεούσα – Παλιό Δημαρχείο )
Τετάρτη 13/2/2013 6.00 μ.μ. Δήμος Κόνιτσας (Κόνιτσα- Δημαρχείο)
Η Δημοτική Ολομέλεια του Δήμου Ιωαννιτών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/2/2013 στις 11.30 π.μ. στα ΛιθαρίτσιαΣτις συνεδριάσεις θα συμμετέχουν μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να καταθέσει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς του για τη συνδιαμόρφωση της φυσιογνωμίας και του προγράμματος του Κινήματος μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν.Ο.Ε.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων

Σφοδρή χιονόπτωση σε όλα τα σημεία του Νομού Ιωαννίνων,με υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα,σημειώνονται από χθες το βράδυ.Σε κανένα όμως από τα σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυκλοφορία των οχημάτων.Στο μεταξύ,σε πλήρη ετοιμότητα καλούνται οι Δήμοι αλλά και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς το επόμενο τετραήμερο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Εξηγήσεις και επικρίσεις Π. Γαργάλα κατά Χ. Εξάρχου

Για έργα και μελέτες στο Δήμο Κόνιτσας
Μακροσκελή απάντηση στον πρώην Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Χαράλαμπο Εξάρχου, δίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γαργάλας, σχετικά με τα έργα που δεν προχώρησε η νυν Δημοτική Αρχή.Ο νυν Δήμαρχος, καταλογίζει στον προκάτοχό του πλήρη απουσία, επί δύο χρόνια, από τα δρώμενα στο Δήμο Κόνιτσας, ενώ ουδέποτε – υποστηρίζει – επισκέφτηκε το Δημαρχείο για να ενημερωθεί, εκφράζοντας παράλληλα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της επιστολής του. Ως προς το ταμειακό υπόλοιπο που παρέλαβε από τη Δημοτική Αρχή του κ. Εξάρχου, ο κ. Γαργάλας συμφωνεί ότι το ποσό ανερχόταν σε 4, 7 εκ. ευρώ, αλλά από αυτά, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «ζεστό» χρήμα ήταν 343.221 ευρώ και τα υπόλοιπα υποχρεώσεις. Ως προς τα έργα του ΕΣΠΑ, αναφέρει ότι εντάχθηκαν επί θητείας της προηγούμενης Δημ. Αρχής μόνο δύο, ενώ στη μελέτη Αποχέτευσης της Κόνιτσας, υποστηρίζει ότι έλειπε ο τελικός αποδέκτης λυμάτων και έτσι δεν μπορούσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ως προς τις άλλες μελέτες, ο Δήμαρχος κ. Π. Γαργάλας αναφέρει ότι δεν ήταν ολοκληρωμένες και η νυν Δημοτική Αρχή κάνει προσπάθειες να ολοκληρωθούν, να συμπληρωθούν και να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης.«Ειλικρινά σεβόμαστε την αγωνία κάθε Δημάρχου να επιτελέσει έργο για τον τόπο του, αλλά η δική μας φιλοσοφία και πολιτική πρακτική δεν συνάδει με τις πρόχειρες λύσεις και τις κινήσεις εντυπωσιασμού», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γαργάλας, στην οποία δεν φείδεται επικρίσεων κατά του κ. Εξάρχου.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων κατήγγειλαν τα συνδικάτα της Πρέβεζας

Την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων κατήγγειλαν χθες το Εργατικό Κέντρο και τα συνδικάτα της Πρέβεζας που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο. Ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, εκπρόσωποι συνδικάτων και σωματείων της πόλης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, συναντήθηκαν με την Πρόεδρο των Πρωτοδικών κα Παπαδοπούλου και της παρέδωσαν ψήφισμα καλώντας το δικαστικό σώμα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να αναλογιστεί την ευθύνη των αποφάσεών του και να σταματήσει τη δικαστική δίωξη των απεργιακών κινητοποιήσεων. Κάποια από τα μέλη μάλιστα έκαψαν συμβολικά το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με την απόφαση της επιστράτευσης των ναυτεργατών, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο μέτρο. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παλιό ΚΤΕΛ και σε ψήφισμα τους καταγγέλλουν τον αυταρχισμό της τρικομματικής κυβέρνησης και καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα της Πρέβεζας να καταδικάσουν τη νέα επίταξη στους ναυτεργάτες και να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Παρέμβαση και συμμετοχή με αντιπροσωπεία στη συγκέντρωση είχαν και οι αγωνιζόμενοι αγρότες του μπλόκου του Καναλακίου και του Λούρου. Που και αυτοί τάχθηκαν αλληλέγγυοι στους ναυτεργάτες, καταδικάζοντας με τη σειρά τους τις πρακτικές της κυβέρνησης.

Μήνυση για υπεξαίρεση κατά του Νίκου Γκόντα κατέθεσε ο Κώστας Τσάγκας!!!

Μήνυση για υπεξαίρεση κατά του πρώην δημάρχου, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας κ. Νίκου Γκόντα, κατέθεσε ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων κ. Κώστας Τσάγκας, όπως δήλωσε την Τετάρτη 6-2-2013 στο Studio E 103 FM και στον Κώστα Πάνο.Σύμφωνα με τον κ. Τσάγκα, ο πρώην δήμαρχος εισέπραξε για λογαριασμό του – προφανώς και των άλλων συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης – την αποζημίωση που δικαιούνταν από τη συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς την έγκριση του. Μαζί με τον κ. Γκόντα μήνυσε τον προϊστάμενο της ταμειακής υπηρεσίας κ. Νίκου  Γκεσούλη και έναν συνεργάτη του κ. Γκόντα ο οποίος – κατ εντολή του – παρέλαβε τα χρήματα ενώ για επιβεβαίωση παρουσίασε και σχετικό έγγραφο της ταμειακής υπηρεσίας.Ο κ. Τσάγκας εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την παράταξη, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του κ. Γκόντα για την τακτική που ακολουθεί και υπογράμμισε ότι όχι μόνο δεν στηρίζει τον κ. Φίλιο και τη δημοτική αρχή, αλλά συνεχίζει να ασκεί κριτική εκεί όπου επιβάλλεται να υπηρετεί τα συμφέροντα της πόλης και να τιμά την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι συμπολίτες.Τέλος ο κ. Τσάγκας άφησε αιχμές για υπόγεια συνεργασία του κ. Γκόντα με τον σημερινό δήμαρχο με αφορμή την παρουσία της συζύγου του κ. Φίλιου δικηγόρου κας Κατερίνας Χαρίση ως συνηγόρου υπεράσπισης δημοτικού συμβούλου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας σε δίκη που αφορούσε τη λειτουργία του εργοταξίου.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΓΚΑ

stotapsi.gr

Πανηπειρωτικό μέτωπο κατά της δημιουργίας υδροηλεκτρικού φράγματος στον Αώο

Την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός ενιαίου, πανηπειρωτικού μετώπου, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του Αράχθου, επισημαίνουν φορείς της αυτοδιοίκησης και άλλοι, για την αποτροπή του ενδεχομένου δημιουργίας ενός υδροηλεκτρικού φράγματος στον Αώο, στην περιοχή της Βωβούσας.Η προοπτική του συγκεκριμένου υδροηλεκτρικού, αντίθετα με το φράγμα του Αγίου Νικολάου, που απαλείφθηκε, περιλαμβάνεται στο σχέδιο διαχείρισης υδατικών πόρων λεκανών απορροής και ποταμών και έχει κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία της Κόνιτσας και του Ζαγορίου. Ήδη με ομόφωνες αποφάσεις τους τα δημοτικά συμβούλια σε Κόνιτσα και Ζαγόρι έχουν εκφράσει την αντίδρασή τους στην προοπτική εκτροπής του Αώου στο ύψος της Βωβούσας και της μεταφοράς νερού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για το ίδιο θέμα κλήθηκε χθες να γνωμοδοτήσει το Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης της Βόρειας Πίνδου με την γνωμοδότηση να είναι επίσης ομόφωνα αρνητική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φορέα Στέργιο Βέργο πρόκειται για ένα έργο με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία και αντίστοιχα με ελάχιστες ωφέλειες. «Η εκτροπή του Αώου για την παραγωγή ενέργειας δεν πρέπει να υλοποιηθεί, αλλά θα πρέπει να βρει σύσσωμη την τοπική κοινωνία απέναντι με ένα τρανταχτό «όχι», όπως έγινε στην περίπτωση του φράγματος στον Άγιο Νικόλαο Αράχθου», τόνισε ο κ. Βέργος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Δημάρχου Ζαγορίου και μέλους του Δ.Σ του Φορέα Γ. Παπαναστασίου. «Είναι απορίας άξιο γιατί θα πρέπει πάντα να υπάρχουν δυναμικές αντιδράσεις όπως έγινε στον Άραχθο για να έχουμε αποτελέσματα. Δεν πρόκειται για έργο που δεν έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον και το οικοσύστημα. Να το καταλάβουν όσοι έχουν τέτοιες προθέσεις, ότι δεν πρόκειται να ευδοκιμήσουν στην περιοχή μας αυτές οι προτάσεις», τόνισε ο Δήμαρχος Ζαγορίου. Τέλος, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Π. Γαργάλας τόνισε πως η τοπική κοινωνία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμη και σε δυναμικές κινητοποιήσεις. «Βρισκόμαστε σε εγρήγορση και καιροφυλακτούμε, γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκύψει στο άμεσο μέλλον. Είναι ομόθυμη η αρνητική στάση των κατοίκων της περιοχής απέναντι σε αυτή την προοπτική», τόνισε ο κ. Γαργάλας που άφησε πάντως ανοιχτό και ένα παράθυρο για το μέλλον, όχι για το συγκεκριμένο έργο αλλά για την αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού εντός της ίδιας υδρογεωλογικής λεκάνης. «Το νερό σημαίνει ενέργεια και ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει όσοι ασχολούνται να δουν τις προοπτικές αξιοποίησης του υδάτινου πλούτου στην ίδια υδρογεωλογική λεκάνη και όχι με εκτροπές ποταμών», σημείωσε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Για υποβάθμιση κάνει λόγο η ΓΣ του ΤΕΙ Ξένων Γλωσσών

Την αντίδραση και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας προκαλεί το σχέδιο «Αθηνά», καθώς όπως εκτιμά, η καταργεί το τμήμα με την μορφή που είχε μέχρι σήμερα, αλλάζει το επιστημονικό πεδίο εισαγωγής και δημιουργεί στο Παράρτημα Ηγουμενίτσας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου νέο τμήμα με διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο.Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο εκφράζει την αντίθεσή της στην επιχειρούμενη κατάργηση του γνωστικού αντικειμένου που θεραπεύει το Τμήμα. Οποιαδήποτε μεταβολή στην ονομασία και φυσιογνωμία του Τμήματος ισοδυναμεί με κατάργησή του και υποσκάπτει τη βιωσιμότητα του Παραρτήματος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας

Με τις ευχές όλων για μια δημιουργική χρονιά με γνώμονα την συνεργασία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου και εργαζομένων. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για τη συνεργασία τους, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της περσινής χρονιάς εξαιτίας της υποχρηματόδητησης των ΚΑΠ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τη Μητρόπολη της Πρέβεζας αλλά και για το γεγονός ότι η Π.Ε. Πρέβεζας έχει ήδη θέσει σε ισχύ το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους κτηνοτρόφους, ενώ αναφέρθηκε και στα ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Ηπείρου, υπογραμμίζοντας πως μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουν ξεπεραστεί όλα τα προβλήματα και τα ΚΤΕΟ θα λειτουργήσουν και πάλι κανονικά. Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε σε σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που είτε υλοποιήθηκαν είτε υλοποιούνται στην Π.Ε. Πρέβεζας όπως η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου και της προσβασιμότητας της περιοχής μέσω έργων υποδομής, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα εργαστούν σκληρά για να δώσουν λύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα που ταλανίζουν την περιφερειακή ενότητα και τους κατοίκους της.

Ειδική προσφορά της FORTHNET για τους επαγγελματίες

Ειδική Προσφορά -25% για 1 ολόκληρο χρόνο στις υπηρεσίες Forthnet Professional & Forthnet Professional Economy.Ακόμα πιο οικονομικές λύσεις για τον επαγγελματία και τη μικρομεσαία επιχείρηση.
-Απεριόριστο broadband ADSL
-Απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις
-Έως 240' δωρεάν κλήσεις προς εθνικά κινητά και 42 διεθνείς σταθερούς προορισμούς (αποκλειστικά στο Forthnet Professional)
-Δυνατότητα επιλογής των φθηνότερων πακέτων επιπλέον χρόνου ομιλίας
-Δωρεάν ασύρματο εξοπλισμό και εγκατάσταση
Forthnet Professional Economy από 36€ μόνο με 26,90€ το μήνα
Forthnet Professional από 50€ μόνο από 37,50€ το μήνα;Δωρεάν το τέλος ενεργοποίησης!
Επισκεφθείτε σήμερα ένα Κατάστημα Forthnet η καλέστε στο 13832

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ηγετικός ρόλος στις αφίξεις επισκεπτών

Τον ηγετικό ρόλο στις θαλάσσιες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό, στο σύνολο της χώρας κρατά ο λιμένας της Ηγουμενίτσας με συνολικά 303.740 αφίξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 9μηνο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2012 που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Ο αριθμός αυτός είναι κατά 5,8% μικρότερος από το 2011 οπότε ήταν 322.371, αλλά σε ποσοστό επί του συνολικού αριθμού των θαλάσσιων αφίξεων παρέμεινε σταθερός.Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το λιμάνι της Πάτρας με 153.000 αφίξεις στο οποίο σημειώθηκε μεγάλη μείωση (30%) σε σχέση με το 2011 όταν και έφτασαν τις 230.000.Αρνητική μεταβολή είχαν οι αφίξεις και στο λιμάνι της Κέρκυρας αφού από τις 70.000 το 2011 έπεσε στις 65.000, πάντα για τους πρώτους εννιά μήνες.Σχετικά με τις οδικές αυξήσεις στην περιοχή μας καταγράφεται μια πολύ σημαντική αύξηση αφού από το τελωνείο Κακαβιάς, εισήλθαν στη χώρα μας 216.284 επισκέπτες, αυξημένοι κατά 23,2% έναντι 176.608 το ίδιο διάστημα του 2011.

Στα Γιάννενα αύριο ο Δημήτρης Καζάκης

Ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠαΜ.), ο οικονομολόγος αναλυτήςΔημήτρης Καζάκης θα επισκεφθεί την πόλη των Ιωαννίνων για μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7μμ. στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Ε.Η.Μ.).Στην ομιλία του θα παρουσιάσει αναλυτικά τα προτάγματα του Ε.Πα.Μ. που είναι:
-Μη αναγνώριση του παράνομου δημοσίου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο
-Ανατροπή όλων των δεσμεύσεων και μέτρων των μνημονίων
-Αναθεώρηση των σχέσεων με την ΕΕ και έξοδος από το Ευρώ με άμεση υιοθέτηση εθνικού νομίσματος. Εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών και ειδικά της Τράπεζας της Ελλάδας και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των νοικοκυριών
-Τιμωρία των υπευθύνων, δήμευση των περιουσιών τους υπέρ του δημοσίου
-Ψήφιση νέου δημοκρατικού Συντάγματος μέσα από Συντακτική Εθνοσυνέλευση
Θα αναφερθεί και στην ανάγκη μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και στον τρόπο οργάνωσης της, ώστε να ξεφορτωθούμε το συντομότερο το υπάρχον καθεστώς.Μετά την τοποθέτηση του θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό.

Παραγγελίες και διάθεση τροφίμων «χωρίς μεσάζοντες» στα Γιάννενα

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 17/02/2013 κατά τις ώρες 10:00 έως 14:00, η πρωτοβουλία πολιτών της πόλης των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τα «τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες» θα προχωρήσει σε διανομή τροφίμων στο υπόστεγο του ΚΕΠΑΒΙ.Παραγγελίες δεχόμαστε μέχρι και το Σάββατο 9/2 το βράδυ.
Τιμές και προϊόντα
Η ποιότητα όλων των προϊόντων έχει διασφαλιστεί με υπογραφή συμφωνητικού από όλους τους παραγωγούς.
-Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τον συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνιακής Μάνης, , φετινής εσοδείας, 15 ευρώ η μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων.
-Φακή Φαρσάλων, καθαρισμένη, 5 ευρώ η συσκευασία των 3 κιλών.
-Ρεβίθια, φασόλια, πλιγούρι Φαρσάλων, 5 ευρώ η συσκευασία των 2.5 κιλών.
Διαδικασία προσέλευσης για την παραλαβή την Κυριακή 17/2, για τη διευκόλυνσή σας:
Από τις 10:00 έως τις 11:00 παρακαλούνται να προσέλθουν όσοι έχουν επώνυμο από Α έως και Ζ.
Από τις 11:00 έως τις 12:00 από Η έως και Μ.
Από τις 12:00 έως τις 13:00 από Ν έως και Σ
Από τις 13:00 έως τις 14:00 από Υ έως Ω.
Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε:
Συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση όπου τη βρείτε.Τηλεφωνικά στο 26510-71230 τις ώρες 9:00-14:00 και στο 6976944086 τις ώρες 14:00-16:00 και 18:00-21:00.3. Συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση παραγγελίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας: http://trofima-xoris-mesazontes-ioannina.blogspot.gr και στέλνοντάς την στο e-mail: trofima.xoris.mesazontes.ioan@gmail.com

Πολύ άσχημη κατάσταση επικρατεί στην ΕΠΑΣ Πρέβεζας!!!

Η πολύ άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην ΕΠΑΣ Πρέβεζας ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πρέβεζας με την διευθύντρια της Β’θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας Κ. Σφονδύλη και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ εκλεγμένα σε σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, του περιφερειακού και δημοτικών σύμβουλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση του Νομού, του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας, την ΠΑΣΕΒΕ κλπ. Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια, την ανησυχία και τους προβληματισμούς τους επειδή, αν και έληξε το Α΄ τετράμηνο, ήδη 10 τμήματα ειδικότητας δεν έχουν κάνει από την αρχή της χρονιάς ούτε μια ώρα μάθημα ειδικότητας, επειδή δεν έχουν διοριστεί εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους ανεξάρτητα από τη βούληση της Β’ θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας τα στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ, θα κλιμακώσουν τη δράση τους για να ανοίξουν και αυτό το ζήτημα στο λαό της Πρέβεζας και το επόμενο διάστημα θα γίνουν περιοδείες στα ΕΠΑΣ αλλά και με πρωτοβουλία της λαϊκής επιτροπής Πρέβεζας το θέμα θα ανοίξει πλατιά στο λαό της Πρέβεζας.

Σημαντικές διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων / Enterprise Europe Network, ανακοινώνει την υλοποίηση 
τεσσάρων Β2Β διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων και συγκεκριμένα: 
· Β2Β συναντήσεις και Έκθεση Στο Βελιγράδι (Σερβία) στις 5 Μαρτίου 2013.Η Εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης "FOODREX-Culinaria Expo" Τροφίμων και Ποτών που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Μάρτη του 2013 στο Βελιγράδι,
· Β2Β συναντήσεις και Εκθέσεις στη Σόφια (Βουλγαρία) στις 7 Μαρτίου 2013.Οι B2B συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εξειδικευμένων διεθνών εκθέσεων:MachTech & Metal, IFAM, INTRONIKA, PLAST, TRANSPORT & LOGISTICS, SECURITY EXPO 2013
· B2B συναντήσεις και Φόρουμ στην Αθήνα στις 11-12 Μαρτίου 2013.Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς: Τρόφιμα & Ποτά, Υλικά και Βασικές Τεχνολογίες Γενικής Εφαρμογής (KETs), Ενέργεια,Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Φαρμακευτική Βιομηχανία / Επιστήμες Υγείας,Τουρισμός.
· Β2Β συναντήσεις και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη στις 28-29 Μαρτίου 2013.Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους
κατασκευών, δομικών και ηλεκτρολογικών υλικών, ενέργειας (κλιματισμός, θέρμανση, ανανεώσιμες),τροφίμων-ποτών, χημικών-φαρμακευτικών-καλλυντικών-υγείας, χάρτου-πλαστικών-συσκευασιών,τουρισμού, αγοράς ακινήτων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Προς υλοποίηση έξι έργα του ΕΣΠΑ

Έξι έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ προωθούνται προς υλοποίηση, με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης.Συγκεκριμένα:Για τα παρακάτω δύο προεγκρίθηκαν τα σχέδια σύμβασης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή:
-«Βελτίωση – Τροποποίηση 13ης Επαρχιακής Οδού Ν. Ιωαννίνων (Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας – Ζωοδόχου – Γραμμένο – Βαγενίτι – Πολύλοφος – Λύγγος)», συνολικού προϋπολογισμού 10.277.089 ευρώ.
-«Διαμόρφωση εσωτερικής οδοποιίας στον οικισμό Ανατολής», προϋπολογισμού 564.509,34 ευρώ.
Σύμφωνη γνώμη, από την Ε.Δ.Α., διατυπώθηκε για την προέγκριση της δημοπράτησης των πράξεων:
-«Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου μεταξύ Δημοτικών Σχολείων Μουζακαίων», προϋπολογισμού 654.000 ευρώ,
-«Πλακοστρώσεις – Καλντερίμια εντός του οικισμού Ματσουκίου», προϋπολογισμού 280.000 ευρώ (υπό προϋποθέσεις),
-«Ανάδειξη ιστορικού κέντρου οικισμών Τσοπέλα και Χριστών Τ.Κ. Πραμάντων», προϋπολογισμού 380.000 ευρώ (υπό προϋποθέσεις),
-«Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων οικισμού Συρράκου», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ (υπό προϋποθέσεις).

Την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Οικονομίας στην Πρέβεζα θα ζητήσουν από τον Υπουργό Παιδείας οι τοπικοί φορείς

Την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Οικονομίας στην Πρέβεζα θα ζητήσουν από τον Υπουργό Παιδείας οι τοπικοί φορείς, μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» που προβλέπει τη συγχώνευση των δύο τμημάτων του ΤΕΙ σε ένα. Ο δήμαρχος Πρέβεζας κ.Χρήστος Μπαΐλης συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου και τον βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη και στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το παρόν και το μέλλον του ΤΕΙ της Πρέβεζας, όπου και αποφασίστηκε στις 14 του μηνός να επισκεφτούν τον αρμόδιο Υπουργό και να επαναφέρουν στο τραπέζι την πρόταση για την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Οικονομίας στην Πρέβεζα. «Η Πρέβεζα έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει και σύντομα να έχει μια Σχολή Διοίκησης Οικονομίας. Το ΤΕΙ έχει και τις απαραίτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις, και το προσωπικό και όλες τις προοπτικές για να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες και για μόρφωση και για επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών» τόνισε ο δήμαρχος Πρέβεζας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και επεσήμανε ότι το ΤΕΙ έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί σημείο αναφοράς, ενώ μετά από επισήμανση του κ. Τσοβίλη δεσμεύτηκε ότι θα θέσει στον Υπουργό και το θέμα σίτισης και στέγασης των φοιτητών της περιοχής.

Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών στον Αμβρακικό

Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού συμμετείχε στη δράση «Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών» και στο πρόγραμμα Corman που αφορά την καταμέτρηση κορμοράνων το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου. Οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων και πρόκειται για το μακροβιότερο και παγκοσμίου εμβέλειας πρόγραμμα παρακολούθησης της βιοποικιλότητας στον κόσμο. Τα δεδομένα που συλλέγονται επιτρέπουν την εκτίμηση των τάσεων των πληθυσμών και των μεταβολών που παρουσιάζουν οι υγρότοποι. Η καταγραφή έγινε με τηλεσκόπια και κιάλια από παρόχθια σημεία, τα οποία προσέφεραν καλή οπτική επαφή. Από την ποικιλία των πουλιών, καταγράφηκαν πολλά παπιά και παρυδάτια, καθώς και μερικά παγκοσμίως απειλούμενα είδη, όπως ο Αργυροπελεκάνος, η βαλτόπαπια και ο στικταετός.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ερωτήσεις για Μικροβιολογικά Εργαστήρια και Ακτινολογικά Ιατρεία

Δύο ερωτήσεις κατέθεσε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη σε συνεργασία με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η πρώτη ερώτηση έχει θέμα «ΕΞ\ξοντωτική για τα μικροβιολογικά εργαστήρια και ακτινολογικά ιατρεία η απόφαση της Κυβέρνησης για "κούρεμα" 10% - 20% στα χρέη του ΕΟΠΥΥ» και ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: Θα αποσύρουν την απόφασή τους για μονομερές «κούρεμα» 10% έως 20% των παλαιών χρεών προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά και εργαστηριακά κέντρα Υγείας;Θα προχωρήσουν στην άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία 4500 ιδιωτικών διαγνωστικών και εργαστηριακών μονάδων Υγείας;Η δεύτερη ερώτηση έχει θέμα «Εξοντώνει οικονομικά τα μικροβιολογικά ιατρεία και τα ακτινοδιαγνωστικά ιατρεία η κατευθυντήρια οδηγία ποιότητας του ΕΟΠΥΥ» και ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για τα μικροβιολογικά εργαστήρια και τα ακτινοδιαγνωστικά ιατρεία, αναπόσπαστου τμήματος του υγειονομικού χάρτη της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας;Θα προχωρήσει σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς φορείς φέρνοντας το θέμα στη Βουλή, ή θα προχωρήσει στην αντιδημοκρατική πρακτική επιβολής «κατευθυντήριων οδηγιών» χωρίς επιστημονικό δημόσιο διάλογο;Η Όλγα Γεροβασίλη τονίζει: "Με δυσβάσταχτο προσωπικό οικονομικό κόστος, οι γιατροί και το προσωπικό των μικροβιολογικών εργαστηρίων και των ακτινολογικών ιατρείων κρατούν ακόμη σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.Η κυβέρνηση όμως φαίνεται να έχει αποφασίσει να οδηγήσει 4500 μικροβιολογικά εργαστήρια και ακτινολογικά-ακτινοδιαγνωστικά ιατρεία σε όλη τη χώρα σε μαζική χρεοκοπία, τους ιδιοκτήτες τους στη φυλακή λόγω χρεών και τους χιλιάδες εξειδικευμένους εργαζόμενους στις ουρές της ανεργίας.Σύντομα, αν τους επιτρέψουμε να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους -και με τη δημόσια Υγεία απαξιωμένη από τις μνημονιακές περικοπές-, τα μονοπώλια που θα δημιουργηθούν στο χώρο των διαγνωστικών και εργαστηριακών μονάδων, θα απομυζούν οικονομικά τόσο τους ασφαλισμένους όσο και το Δημόσιο"

Ενημέρωση επιχειρηματιών για το πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ

Από τις 14 Ιανουαρίου έχει προκηρυχθεί το πρόγραμμα για την Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου- Υπηρεσιών, με χρονικό διάστημα υποβολής φακέλων από τις 25 Φεβρουαρίου έως 25 Απριλίου 2013.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που προήλθε ύστερα από πολύμηνη συνεργασία της Ένωσης Περιφερειών με το Υπουργείο Ανάπτυξης με αντικειμενικό στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης.Το προς υλοποίηση πρόγραμμα, δεν ικανοποιεί απόλυτα τις επιδιώξεις της Περιφέρειας Ηπείρου, που αναμένει την υλοποίηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης της δέσμευσης για νέα προκήρυξη που θα αφορά το λιανικό εμπόριο και τον κλάδο της εστίασης. Αποτελεί όμως μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους μικρομεσαίους της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στους κλάδους μεταποίησης – τουρισμού – εμπορίου και υπηρεσιών να το αξιοποιήσουν για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεών τους, αλλά και να το εκμεταλλευτούν όσοι σκοπεύουν να ιδρύσουν νέες.Η Περιφέρεια Ηπείρου – που έχει τον τελευταίο λόγο για την αξιολόγηση των φακέλων μέσω της Γνωμοδοτικής Επιτροπής – για την ενημέρωση των επενδυτών έχει ήδη θέσει σε λειτουργία ειδικό γραφείο στο Διοικητήριο (αριθμός 306 κ. Π. Γιαννούση).Παράλληλα για την αναλυτική ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου των Ιωαννίνων, συνδιοργανώνει με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων/ΕΕΝ, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τον Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε., εκδήλωση – παρουσίαση τους προγράμματος το ερχόμενο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Du Lac. Η Περιφέρεια Ηπείρου καλεί τους επιχειρηματίες να παραβρεθούν στην εκδήλωση προς όφελος των επιχειρήσεων τους, αλλά και εν γένει της τοπικής οικονομίας.

Αναγνώστης για τα έργα στα Σεισμόπληκτα

Πέρασαν δυο χρόνια από την έναρξη τον εργασιών στην αναβάθμιση της οδού Παναγιώτη Ασημακόπουλου και Σάββα Νικολάτου ενώ το δεχτήκαμε με χαρά και ανακούφιση αποδείχτηκε μεγάλη ταλαιπωρία για όλους τους κατοίκους της περιοχής(Νεοχωροπουλου, Κάτω Νεοχωροπουλο, Ανθούπολη , Σεισμοπλήκτων).Το έργο έγινε για την αναβάθμιση της περιοχής και όχι για την υποβάθμιση.Υπάρχει αντιδήμαρχος έργον? Διευθυντής έργων ? Επιβλέπον μηχανικός? Τελικά κατάλαβα ότι Δεν λειτουργεί τίποτα. Σας ευχαριστώ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας για ενίσχυση των δράσεων αλληλεγγύης

Από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας ενημερώνει και προτρέπει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην ενέργεια του τμήματος πρόνοιας του Δήμου Αρταίων για συλλογή ρούχων και προϊόντων για άπορες οικογένειες. Για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθούν στον Δήμο στο αρμόδιο τμήμα».

ΑΟ ΝΗΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τους προκριματικούς αγώνες για την συμμετοχή της στο πανελλήνιο χειμερινό πρωτάθλημα η αγωνιστική ομάδα του σωματείου A.O. ΝΗΡΕΑΣ.Οι αθλητές Κούργιας Φώτης, Λέρας Παναγιώτης, Νικολάου Κωνσταντίνα θα συμμετέχουν στην κατηγορία παίδων κορασίδων που θα διεξαχθεί 22-24 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη και οι αθλητές Κατηρτσίδης Αλέξανδρος, Δογορίτης Γιώργος, Βλάχου Κατερίνα, Μπομπουγιάννη Εβελίνα, Δρόσου Αλεξάνδρα, Σαλούκας Θανάσης θα συμμετέχουν στην κατηγορία παμπαίδων παγκορασίδων Α-Β στις 15-17 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη.Ο αθλητής Κούργιας έχει επιτύχει όριο πρόκρισης και θα συμμετέχει στο Πανελλήνιο χειμερινό πρωτάθλημα ανοιχτής κατηγορίας που θα διεξαχθεί στη Λάρισα στις 1-3 Μαρτίου.Το σωματείο συγχαίρει τους αθλητές και τους εύχεται επιτυχίες και πολλά μετάλλια στο πρωτάθλημα.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ Νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2013

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών συνδιοργανώνουν το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Νομού Ιωαννίνων για το 2013.Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο &Κυριακή 9 – 10 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30, στην καφετέρια LOL στο κέντρο της πόλης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές του νομού, από νηπιαγωγείο ως και Λύκειο.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Α) Στο Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών (Δωδώνης 21, στοά ημιώροφος), καθημερινά 18:00 με 20.30
Β) Στο χώρο των αγώνων μία ώρα πριν την έναρξη και εφόσον υπάρχουν θέσεις.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Σας ενημερώνουμε ότι:
Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας και η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας θα γίνει στο Κέντρο Λιθαρίτσια στα Ιωάνιννα την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6 & 30 μ.μ. και όχι στις 7 & μισή όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στο περιοδικό μας.Παρακαλούμε για τη συνολική συμμετοχή σας.Διευθύνσεις
Ταμία: Δολιώτης Αντώνιος —Σωτ. Ζούμπου 21
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 453 33 — Τηλ.: 2651021324/6974457557
Προέδρου: Παντελής Τόμος— Εθν. Ανεξαρτησίας 18 Ανατολή ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
452 21 —Τηλ.: 2651046310/6974073152