Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθη 40χρονος στα Γιάνεννα, για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση ΦΠΑ.Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 122.622,4 ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Στη συνεδρίαση του Φορέα της Λίμνης ο Δήμαρχος

Στη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σχετικά με το θέμα της κοπής καλαμιών που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες.Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι εργασίες γίνονται ύστερα από έγκριση της Περιφέρειας Ηπείρου και σύμφωνα με το διαχειριστικό σχέδιο, ενώ σημείωσε ότι πρόθεσή του είναι η συνεργασία με τον Φορέα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην Παμβώτιδα.Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος αναμένει εγγράφως τις θέσεις και τις απόψεις του Φορέα και για το ζήτημα των καλαμιών στο σημείο πίσω από το ανάχωμα.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την περιοχή μας!

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από την Πέμπτη 07-02-2013 έως και την Κυριακή 10-02-2013 τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας προβλέπεται ότι θα επιδεινωθούν επικίνδυνα, με μικρό διάστημα ύφεσης των φαινομένων την Παρασκευή 8-02-2013. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου
Δημήτριος Μαυρογιώργος

Τη Δευτέρα στο Περιφερειακό το ΠΔ Λίμνης

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη Παμβώτιδα. Η συνεδρίαση θα γίνει στη μία το μεσημέρι.

«Από τον επίσημο εορτασμό της 21ης Φεβρουαρίου (1975-2012), με τον φακό του Γιάννη Μπράτη»

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας του γνωστού φωτογράφου Γιάννη Μπράτη με τίτλο: «Από τον επίσημο εορτασμό της 21ης Φεβρουαρίου (1975-2012), με τον φακό του Γιάννη Μπράτη».Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου της ΕΗΜ «Κώστας Φρόντζος» (Μιχ. Αγγέλου 42). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουαρίου και οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι, ενώ Δευτέρα και Τετάρτη η έκθεση θα λειτουργεί και από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα.

Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αρταίων

Εγκρίθηκε τελικά στη συνεδρίαση της Δευτέρας το πρόγραμμα του Δήμου Αρταίων για το 2013. Το πρόγραμμα είχε καταψηφιστεί πριν οκτώ ημέρες, επανήλθε για συζήτηση και αυτή τη φορά έλαβε θετική ψήφο, αφού το υπερψήφισαν οι τρεις από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που είχαν το καταψηφίσει την προηγούμενη φορά.

ΑΡΤΑ:Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων.Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι 400 μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη μεγάλη οικολογική και επιστημονική αξία του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και θαύμασαν μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό την σπάνια σε ομορφιά χλωρίδα και πανίδα.Οι μικροί μαθητές κατανόησαν ότι ο Αμβρακικός κόλπος βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της εκτεταμένης ρύπανσης και έδειξαν να ευαισθητοποιούνται αφού δήλωσαν ότι θα αναλάβουν δράσεις μαζί με τους δασκάλους τους προκειμένου να τον προστατέψουν.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Παράταση για την καταβολή προστίμων

Παράταση για την καταβολή προστίμων που αφορούν σε χρήση κοινόχρηστων χώρων και έχουν βεβαιωθεί κατά τα παρελθόντα έτη, δίνει ο Δήμος Ιωαννιτών.Η καταβολή θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου ενώ στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να υποβληθούν τα δικαιολογητικά για την έκδοση νέων αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων από τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.Ο Δήμος δίνει την παράταση αυτή, αναγνωρίζοντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και με στόχο να διευκολύνει στο πλαίσιο του Νόμου τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο.Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα αποτελούν απόρροια της κείμενης νομοθεσίας και δεν προβλέπεται διαδικασία ρύθμισης, θέμα για το οποίο ο Δήμος έχει ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Δημοτική Αστυνομία στα θρανία

Ένας μεγάλος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων ξεκινά για τη Δημοτική Αστυνομία Ιωαννίνων με στόχο την καλύτερη ενημέρωση, πληροφόρηση και αντιμετώπιση των ζητημάτων που περιλαμβάνονται στα καθήκοντά της.Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Παναγιώτης Κιτσούλης ο κύκλος των σεμιναρίων αποσκοπεί στην αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας και η καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν.Το πρώτο σεμινάριο αφορά στο πρόβλημα της αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και θα γίνει από εκπροσώπους επιστημονικών φορέων της περιοχής και των φιλοζωικών οργανώσεων.«Ο Δήμος σήμερα διαθέτει τα μέσα για την αναισθητοποίηση αδέσποτων ζώων και για την περισυλλογή τους. Γι’ αυτό θεωρούμε επιβεβλημένη την ενημέρωση της Δημοτικής Αστυνομίας για πρακτικά θέματα. Με την ευκαιρία αυτή θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τον Δήμο και τις υπηρεσίες του. Απαιτείται η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η συμβολή της ώστε να μην δημιουργούνται συνεχώς νέες γενιές αδέσποτων», υπογράμμισε ο κ. Κιτσούλης.Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με άλλα αντικείμενα όπως η διαχείριση κρίσεων, κυκλοφοριακά θέματα και καλή λειτουργία της πόλης.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και ασφαλή εφημέρευση του Νοσοκομείου Φιλιατών!!!

Η τριμελής συνδικαλιστική επιτροπή που εκπροσωπεί τους γιατρούς του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού, καταγγέλλει στο λαό της Θεσπρωτίας ότι εφεξής θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη γενικότερη ομαλή λειτουργία και ασφαλή εφημέρευση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, λόγω της περαιτέρω μείωσης του γενικού προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και της δραματικής απομείωσης του κονδυλίου των εφημεριών σε συνδυασμό με την αιφνίδια παραίτηση από τα καθήκοντά της που υπέβαλε η Διοικήτρια κα Ιουλία Μαρκούλα.Ζητάμε από την αρμόδια 6η Υ.Π.Ε. και τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών να απαντήσουν επίσημα:
1. Γιατί μειώθηκε ακόμη περισσότερο ο γενικός προϋπολογισμός του Νοσοκομείου και μάλιστα κατά 250.000 ευρώ (3.500.000 φέτος έναντι 3.750.000 ευρώ πέρυσι); Το ποσό του φετινού προϋπολογισμού δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες του Νοσοκομείου για την ομαλή λειτουργία του και κινδυνεύουν τα εργαστήρια του Νοσοκομείου (Ακτινολογικό - Μικροβιολογικό), ιδίως το Ακτινολογικό, να αναστείλουν επί μέρους λειτουργίες τους από μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά (films) και αντιδραστήρια. Ο αξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και ένα μήνα περίπου από βλάβη της λυχνίας του και στα υπόλοιπα τμήματα και το Χειρουργείο σημειώνονται ελλείψεις σε διάφορα αναλώσιμα και είδη χειρουργείου.
2. Γιατί το κονδύλι που διατέθηκε για εφημερίες των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας είναι δυσανάλογα μειωμένο και κατά 40% περίπου σε σχέση με πέρυσι, όταν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και της Ηπείρου ειδικότερα οι αντίστοιχες μειώσεις κυμαίνονται μεταξύ 20-25% περίπου;Αποτέλεσμα της μείωσης αυτής είναι κύρια και βασικά τμήματα του Νοσοκομείου να μην καλύπτονται συνεχώς από ενεργείς εφημερίες των γιατρών τους, άλλοι συνάδελφοι διάφορων ειδικοτήτων, όπως ο ουρολόγος, πνευμονολόγος, οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, γαστρεντερολόγος, οδοντίατρος κ.α. να έχουν ελάχιστο αριθμό εφημεριών ετοιμότητας ή να κινδυνεύουν να βγουν τελείως εκτός προγράμματος εφημέρευσης, και τα Κέντρα Υγείας του Νομού να μην έχουν ασφαλή εφημέρευση, αφού σε ενεργή εφημερία θα υπάρχει μόνο ένας αγροτικός γιατρός.
3. Γιατί η Πολιτεία δεν ανακοινώνει το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των δύο νέων κτιριακών συγκροτημάτων, του τμήματος επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στην Ηγουμενίτσα και της νέας επέκτασης του Νοσοκομείου (νέο κτίριο Νοσοκομείου) στους Φιλιάτες; Πότε προβλέπονταν να λειτουργήσουν και πότε επί τέλους θα λειτουργήσουν, πλήρως αποπερατωμένα και στελεχωμένα;
4. Γιατί καθυστερεί να δημοσιευτεί ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου; Θα είναι ενιαίος για το Νοσοκομείο και το Τ.Ε.Π., δηλαδή ο νέος οργανισμός θα συμπεριλαμβάνει και το Τ.Ε.Π. στην Ηγουμενίτσα ή το Τ.Ε.Π. θα λειτουργήσει αυτόνομα και ξεχωριστά από το Νοσοκομείο με δικό του και αυτοτελή οργανισμό;Μήπως κυοφορούνται σκέψεις, όπως ευρύτατα φημολογείται, το Τ.Ε.Π. να ενταχθεί στον οργανισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και να λειτουργεί υπό τη δική του Διοίκηση;Το Νοσοκομείο μας στους Φιλιάτες θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Γενικό Νοσοκομείο ως υφίσταται ή θα υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας αμιγώς, ή θα διακόψει ακόμη και τη λειτουργία του, δηλαδή θα βάλει «λουκέτο» κατά το κοινώς λεγόμενο;

ΚΑΛΟΥΜΕ
Κάθε επίσημο και υπεύθυνο φορέα του νομού μας και ιδιαιτέρως τους κ.κ. Προέδρους του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου, τους Δημάρχους, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Βουλευτή Θεσπρωτίας να αναλάβουν πάραυτα πρωτοβουλίες και να ξεκινήσουν από κοινού αγώνες, καλώντας πανθεσπρωτική συστράτευση, για τη χάραξη στρατηγικού υγειονομικού χάρτη της Θεσπρωτίας προς το συμφέρον και το όφελος του λαού της.
- να σταματήσουν στη Θεσπρωτία οι υγειονομικές δομές της να λειτουργούν ως υγειονομικό “υποκατάστημα” των Ιωαννίνων.
- να μην παραδοθούν το Τ.Ε.Π. στην Ηγουμενίτσα και το νέο Νοσοκομείο στους Φιλιάτες, ως φιλέτα υγείας, στις ορέξεις και τη βουλιμία των συντεχνιακών και ιδιωτικών συμφερόντων εντός και εκτός νομού.
- να ανακοινωθεί νέος και ενιαίος οργανισμός για το Τ.Ε.Π. και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.
- να ανακοινωθούν δεσμευτικές προθεσμίες παράδοσης και λειτουργίας των δύο κτιριακών συγκροτημάτων
- να επιχορηγηθούν άμεσα ο γενικός προϋπολογισμός του Νοσοκομείου και το κονδύλι των εφημεριών για ομαλή και ασφαλή εφημέρευση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού
- να οριστεί νέο Δ.Σ. και να τοποθετηθεί άμεσα Διοικητής στο Νοσοκομείο.

Η Τριμελής Συνδικαλιστική Επιτροπή
-Η Πρόεδρος Σοφία Στράτου, παιδίατρος
-Το μέλος Αλέκος Ντόσκορης, μαιευτήρας-γυναικολόγος
-Το μέλος Αθανάσιος Κίτσος, νεφρολόγος

ΠΡΕΒΕΖΑ:Παρατεταγμένα στον κόμβο της Ελάτρειας βρίσκονται από χθες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα

Παρατεταγμένα στον κόμβο της Ελάτρειας βρίσκονται από χθες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Ο δρόμος είναι ανοιχτός, ωστόσο η παρουσία των αγροτών είναι δυναμική. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπύρος Κλινάκης, οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής με πρώτη την περιοχή του Φαναρίου ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα με πλαίσιο όλα όσα διεκδικούνται όλα αυτά τα χρόνια με μπλόκα, συλλαλητήρια και διαδηλώσεις. «Στήθηκε ένα μπλόκο στο Καναλάκι και σήμερα εδώ στη διασταύρωση του Ωρωπού οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής ξεκίνησαν ένα συλλαλητήριο, το οποίο από ότι φαίνεται και από τη διάθεση και τη δυναμικότητα αλλά και την πίεση των προβλημάτων που υπάρχουν, θα εξελιχθεί σε ένα μπλόκο με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν σε πανελλαδικό επίπεδο» συνεχίζει ο κ. Κλινάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο συντονισμός των επόμενων κινήσεων θα αποφασιστεί πανελλαδικά. «Σε αυτή τη διαδικασία δεν είμαστε μόνοι μας. Αφενός είμαστε οι αγρότες με τα σοβαρά προβλήματα και τις διεκδικήσεις μας και από την άλλη είναι αυτοί που τα ικανοποιούν. Ο αγώνας διεξάγεται σε δύο όψεις και ενδιαφέρον είναι το τι απαντήσεις θα πάρουμε» καταλήγει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας.

Για το τραγικό συμβάν στο Λάπατο

Δυστυχώς η πτώση του ορειβάτη στο Λάπατο με την τραγική κατάληξη και η όλη διαδικασία μέχρι να βρεθεί, έδειξε και το από ποιους φτιάχτηκε το κράτος αλλά και το πώς διαπαιδαγώγησε τους πολίτες του από το 1950 και μετά, δια το οποίο επαίρονται.Αυτό φαίνεται και από τις δικαιολογημένες! απολογίες αλλά και από τις νύξεις περί ευθυνών, από αυτούς που υλοποιούν την πολιτική σε τοπικό αλλά ελλαδικό επίπεδο. Επίσης ανέδειξε ότι, η όποια χρήση κρατικό μέσων διάσωσης πρέπει να πληρωθεί από τους ενδιαφερόμενους κάτι που υλοποιείται σταδιακά αυξανόμενα σ΄ όλους τους τομείς.Εκείνο όμως που προσπάθησαν την συγκεκριμένη περίοδο ήταν να αποδείξουν, ότι υπάρχει και υγιές ντόπιο κεφάλαιο, και αυτό ανέδειξαν, όπως η προσφορά του ιδιοκτήτη ελικοπτέρου συγκεκριμένης βιομηχανίας νερών.Το όλον θέμα για τους ντόπιους παράγοντες που νέμονται την περιοχή και γενικότερα ήταν και είναι να ελέγχουν την διαχείριση και ότι υπάρχει εναλλακτική διέξοδο από τους ίδιους.Αν μετάσχετε σε συζητήσεις για αυτό το θέμα θα διαπιστώσετε ότι όλοι κουνάνε το κεφάλι τους και λένε για την αέναη κατάντια των κοινωνικών δομών και ότι έπρεπε να έλθουν οι Ελβετοί επαγγελματίες για να δώσουν την λύση μέσα σε δύο ώρες! και να κλείσει όλος ο τραγικός κύκλος και να τελειώσει η αγωνία των ιθυνόντων αλλά και των εκπροσώπων της κυβέρνησης.Εκείνο όμως που έρχεται στην επιφάνεια για μια ακόμη φορά είναι ότι η διαχείριση να περάσει στους εκλεγμένους και διαρκώς ελεγχόμενους με την απλή αναλογική.Διαφορετικά η κρίση θα βρει πιο πάτο για την πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας.

Κ Λούκας
ΑΚΟΑ Ιωαννίνων

ΠΡΕΒΕΖΑ:Στόχος βανδάλων γίνεται συστηματικά ο εξωτερικός τοίχος του Ιστορικού Καθολικού Ναού του Αγίου Ανδρέα

Στόχος βανδάλων γίνεται συστηματικά ο εξωτερικός τοίχος του Ιστορικού Καθολικού Ναού του Αγίου Ανδρέα, στην Πρέβεζα ο οποίος χτίστηκε στα 1901, από τον αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραγκίσκο Ιωσήφ για την εξυπηρέτηση των καθολικών αλλά και των ευρωπαίων που εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή. Ο ναός, ανακαινίστηκε το 2003 μετά την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα λόγω των γκράφιτι έχει προβληματίσει τόσο τους πιστούς όσο και τον Ιερό λειτουργό της εκκλησίας, Πάτερ Τζούλιο Γκραμένια. Σε μια ύστατη προσπάθεια να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, ο Πατέρας Τζούλιο επισημαίνει ότι με το ανεξίτηλο χρώμα που χρησιμοποιούν οι «καλλιτέχνες» δεν περιορίστηκαν στον εξωτερικό τοίχο του Ναού αλλά έφτασαν μέχρι την είσοδο του Ιερού Ναού, αφήνοντας ζημιές ακόμη και στις παλιές και γυμνές ακρογωνιαίες πέτρες του. «Απέναντι σε ένα τέτοιο ασεβές θέαμα νιώθω υποχρέωση στην τοπική Καθολική Κοινότητα ως λειτουργός της, καθώς και στους Πρεβεζάνους πολίτες ως διαχειριστής του Ιστορικού Ναού, να επέμβω, κάνοντας ότι μπορώ για να σταματήσει το φαινόμενο αυτό και να διορθωθεί, όσο γίνεται, η σημερινή άσκημη εικόνα της πρόσοψης του Ναού» καταλήγει ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ζητώντας την ευαισθητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση του θλιβερού αυτού φαινομένου.

Σε ισχύ οι κανονισμοί Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Αρταίων

Από τη Δ/νση Καθαριότητας- Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου Αρταίων ανακοινώνεται ότι: «Οι κανονισμοί Καθαριότητας και Πρασίνου, μετά τις εγκρίσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι σε ισχύ, από τις 28/1/2013. Τα πλήρη κείμενα των δύο κανονισμών, έχουν αναρτηθεί, στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων (www.arta.gr). Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τους δύο κανονισμούς, μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπαλλήλους της Δ/νσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης & Πρασίνου (τηλ. 2681362232, 2681362247)».

Περιφερειακές Συνελεύσεις του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»

Μια σειρά συνελεύσεων στις 4 περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου έχει προγραμματίσει η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο». Αντικείμενο των συνελεύσεων, στις οποίες θα πάρει μέρος ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Παπαδημητρίου, θα είναι ο απολογισμός της δίχρονης παρουσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου, η συζήτηση για τα πολιτικά μέτωπα της περιόδου και την αποκεντρωμένη λειτουργία της παράταξης και τέλος η εκλογή των νέων Περιφερειακών Γραμματειών της. Οι δύο πρώτες συνελεύσεις θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στην Άρτα (Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ ώρα 6 το απόγευμα) και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στην Πρέβεζα (Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας ώρα 10.30 το πρωί).

Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητά ο Φ. Φίλιος

Εγγράφως προτίθεται να απευθυνθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στον υπουργό Ν. Δένδια, ο Δήμος Ιωαννιτών ζητώντας την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα όρια αρμοδιότητάς του, καθώς επίσης και την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης με προσωπικό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειώσει κατακόρυφη άνοδο τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων, ενώ κρούσματα παραβατικότητας που δεν παρατηρούνταν στο παρελθόν, κάνουν πλέον συχνά την εμφάνισή τους στην περιοχή. Από τη μία η αύξηση των κρουσμάτων και από την άλλη η ελλιπής ενίσχυση με προσωπικό των αστυνομικών δυνάμεων, τμήμα των οποίων μετακινείται υποχρεωτικά για την κάλυψη υπηρεσιών στον Έβρο από το καλοκαίρι, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ εντείνοντας την ανασφάλεια των πολιτών. Λίγα 24ωρα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Δένδια στα Γιάννινα, με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έγινε γνωστό ότι μετατίθενται στην Α.Δ Ιωαννίνων... δύο αστυνομικοί, τη στιγμή που οι ανάγκες είναι αυξημένες. Σχετική ήταν η αντίδραση και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενώ ακολούθησε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος που τόνισε ότι παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται σε τοπικό επίπεδο η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό είναι απαραίτητη. Εξέφρασε παράλληλα τη δυσαρέσκεια για το ότι πληροφορήθηκε την παρουσία του κ. Δένδια, αφού είχε αναχωρήσει από τα Γιάννινα. «Θα έπρεπε έστω μία ολιγόλεπτη συνάντηση να γίνει, κάτι που δεν έγινε με ευθύνη του υπουργείου και όχι δική μας. Παρόλα αυτά το θέμα θα τεθεί από εμάς στο υπουργείο, γιατί η κατάσταση εξελίσσεται ιδιαίτερα επικίνδυνα. Ενώ είμαστε πολύ προσεκτικοί στον χειρισμό ευαίσθητων κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων, αφού δεν επιθυμούμε να ανοίγουμε εμείς θέματα, όταν θίγονται συμφέροντα και περιουσίες των πολιτών, θα πρέπει να λαμβάνονται και μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κλείστε τώρα ένα τριήμερο στο Bansko με μόλις €110 το άτομο!

Περάστε αξέχαστα το τριήμερο της 21ης Φεβρουαρίου,γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων,με μια μοναδική εκδρομή 

Εκμεταλλευτείτε την μοναδική προσφορά και περάστε αξέχαστα το τριήμερο της 21ης Φεβρουαρίου,γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων,με μια μοναδική εκδρομή στο Bansko. Δοκιμάστε τοπικές γεύσεις, κάντε έναν ορειβατικό περίπατο στις χιονισμένες πλαγιές,μάθετε ice skate στο παγοδρόμιο του χωριού, ανεβείτε στο χιονοδρομικό για σκι, snowboard ή απλά για βόλτα, διασκεδάστε στα μοναδικά party που διοργανώνουν τα clubs του Bansko! Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο από τα Γιάννενα - 2 διανυκτερεύσεις,2 πρωινά και 2 δείπνα στο ξενοδοχείο.Για όποιες απορίες ή πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 26510-27427,26510-31666και 26510-27550  Grefis Holidays.

Το μπλόκο των αγροτών στο Καναλάκι Πρέβεζας, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα των ναυτεργατών

Το μπλόκο των αγροτών στο Καναλάκι Πρέβεζας, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα των ναυτεργατών και καταδικάζει κατηγορηματικά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς.Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι ανασύροντας «αλήστου μνήμης» πρακτικές, χθες στο Μετρό σήμερα στους Ναυτεργάτες, και με βία και καταστολή θα φοβίσει το λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του «πλανάται πλάνην οικτρά». Τέτοιες πρακτικές δε μας φοβίζουν. Αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει το λαό σε πιο αποφασιστικούς και μαζικούς αγώνες, οργανωμένους έτσι που θα ανατρέψουν συνολικά αυτή την πολιτική.Ξέρουμε ότι η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει να χτυπήσει με βία και αυταρχισμό όποιον αγωνίζεται. Να περάσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της που οδηγεί τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση "διά πυρός και σιδήρου". Μπορεί να αδυνατεί να επιστρατεύσει τους αγρότες, αλλά ετοιμάζει καινούρια σχέδια για αποδυνάμωση και διάλυση των μπλόκων που πληθαίνουν και μαζικοποιούνται σε όλη τη χώρα.Παράλληλα ψελλίζοντας σαθρά επιχειρήματα περί ανάγκης διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, να φέρει αντιμέτωπους τους αγρότες με τους ναυτεργάτες, επιδιώκοντας να αποπροσανατολίσει απ’ την ουσία της αντιλαϊκής της πολιτικής. Μιας πολιτικής που ενισχύει τους εφοπλιστές και τους μεγαλέμπορους αγροτικών προϊόντων και ρίχνει στον Καιάδα τους ναυτεργάτες, τους φτωχούς αγρότες και τους κατοίκους των νησιών. Τα συμφέροντα των αγροτών και των ναυτεργατών είναι κοινά όπως κοινός είναι και ο εχθρός μας!!! Γι’ αυτό και εμείς από αυτή εδώ την άκρη της Ελλάδας τους λέμε πως είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τα σχέδιά της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας δεν θα περάσουν!Καλούμε τα αδέλφια μας ναυτεργάτες να ακυρώσουν στην πράξη την επιστράτευση της κυβέρνησης. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε δίπλα τους και αλληλέγγυοι, όχι μόνο με τα λόγια, αλλά και με τις πράξεις μας.Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Στη βουλή επανέρχεται το θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας οδού και της λειτουργίας διοδίων

Στη βουλή επανέρχεται το θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας οδού και της λειτουργίας διοδίων κατά μήκος αυτής ύστερα από ερώτηση που κατέθεσαν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΡΚΜ, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.Σε απάντησή του Υπουργείου (Αρ. Πρωτ. 68/71/73, 27.09.2012), αναφέρεται πως με το Ν.3481/2006, εγκρίθηκε η χωροθέτηση και εγκατάσταση για δεκατρείς (13) σταθμούς διοδίων κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου την ίδια στιγμή που οι σύμβουλοι της παραχώρησης του οδικού άξονα εισηγούνται την δημιουργία δεκαεννέα (19) σταθμών διοδίων σε όλο το μήκος του δρόμου, συμπεριλαμβανομένων των κάθετων αξόνων, αν και στον αρχικό σχεδιασμό δεν προβλέπονταν καθόλου η εγκατάσταση διοδίων σε αυτούς.Στην ίδια απάντηση αναφέρεται: «..Η στρατηγική υλοποίησης συστήματος διοδίων στην Εγνατία Οδό προβλέπει, ως τελική φάση, τη λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής συλλογής διοδίων, στο σύνολο του αυτοκινητόδρομου. Στόχος είναι η μεταφορά της επιβάρυνσης, για τη λειτουργία και τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου, από τον από τον Έλληνα φορολογούμενο, μόνον στον χρήστη της οδού.»Σε άλλη απάντηση του Υπουργείου (Αρ. Πρωτ. 37/06.12.2012), για το θέμα των ηλεκτρονικών διοδίων αναφέρεται πως «.. το έργο αυτό απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την εφαρμογή του και δυστυχώς σχετική προεργασία δεν υπήρξε». Παρόλα αυτά, Ευρωπαϊκός διαγωνισμός σχετικά με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στην Εγνατία Οδό έχει προκηρυχτεί από το 2010 χωρίς να γνωρίζουμε τα πλήρη στοιχειά και την εξέλιξη του διαγωνισμού.Με δεδομένη την πολιτική του Υπουργείου για τα διόδια και με αφορμή τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή, (πληρωμή διοδίων σε δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί, διώξεις κινημάτων αντίστασης, δυσανάλογη χρέωση συχνών χρηστών), τίθενται στον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα :
Σε ποια φάση βρίσκεται η εξέλιξη του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων στην Εγνατία οδό; Πόσο κοστολογείται, με αναλυτικά στοιχεία η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδίων; Πόσος χρόνος προεργασίας απαιτείται;
Ποια η θέση του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τον παραπάνω διαγωνισμό που προκήρυξε η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»; Ποια η θέση του ΤΑΙΠΕΔ;
Ποιος είναι τελικά ο αριθμός των σταθμών διοδίων που θα λειτουργήσουν; Αν είναι αυξημένος σε σχέση με την αρχική απόφαση, με ποια κριτήρια έγινε αυτό; Επέδρασε σε αυτό η δρομολόγηση της Εγνατίας για ιδιωτικοποίηση;
Ποιο είναι το συγκεκριμένο σχέδιο χωροθέτησής τους; Θα εγκατασταθούν σταθμοί διοδίων και στους κάθετους άξονες; Υπάρχει πρόθεση αύξησης της τιμής των διοδίων; Αν εγκατασταθούν σταθμοί διοδίων στους κάθετους άξονες αντίθετα με την αρχική απόφαση, με ποια κριτήρια έγινε αυτό; Επέδρασε σε αυτό, καθώς και σε τυχόν αύξηση της τιμής των διοδίων, η δρομολόγηση της Εγνατίας για ιδιωτικοποίηση;
Πως σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το κρίσιμο ζήτημα που αφορά στους συχνούς χρήστες της Εγνατίας; Πρόκειται να υπάρξει πρόνοια για έκπτωση στην περίπτωσή τους;
Σε ποία φάση βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας οδού (τίμημα εκκίνησης, λοιποί όροι παραχώρησης κ.λπ.) ;

Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο από τον Δήμο Πρέβεζας

Ο Δήμος Πρέβεζας καλεί φορείς, τοπικούς επιχειρηματίες εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους συλλόγων αλλά και όσους άμεσα ή έμμεσα ενισχύουν με τη δράση τους τον Τουρισμό, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετάσχουν στο Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο, που πρόκειται να συσταθεί το επόμενο διάστημα.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Νίκο Αναγνώστου το Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο, όπως αυτό αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), θα είναι ανοιχτό στην «Κοινωνία των Πολιτών», θα αποτελεί ένα πολύτιμο συμβουλευτικό όργανο που θα παρακολουθεί την πορεία του Τουρισμού, θα εισηγείται πρωτοβουλίες και μέτρα, και θα δραστηριοποιείται εθελοντικά σε θέματα πληροφόρησης, προβολής και δημοσίων σχέσεων. Σε δεύτερη φάση και εφόσον οι τουριστικοί Δήμοι μιας Περιφέρειας το επιθυμούν, θα προχωρήσει η σύσταση Τουριστικών Διαδημοτικών Δικτύων στο πλαίσιο των οποίων θα συνεργάζονται τα τοπικά τουριστικά δίκτυα. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Γραφείο Τουρισμού Δήμου Πρέβεζας (ισόγειο Δημαρχείου, έναντι Εθνικής Τράπεζας).Αρμόδια υπάλληλος: Δήμητρα ΦώτογλουΤηλ.2682360671. E-mail: cultprev@yahoo.gr

Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης & Συμβουλευτικής για τη στήριξη της εξωστρέφειας στο Νομό Θεσπρωτίας

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) υλοποιεί Πρόγραμμα Ενίσχυσης του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».Στο Νομό Θεσπρωτίας τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (μέχρι 250 άτομα προσωπικό), αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες και παρέχει τη δυνατότητα επιδοτούμενης κατάρτισης 40 ωρών με σκοπό την Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας.Στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στο Νομό Θεσπρωτίας έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν 1-2 σεμινάρια, μέσα από τα οποία θα καταρτιστούν 25 - 50 άτομα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Eπιδοτούμενα προγράμματα Κατάρτισης & Συμβουλευτικής για τη στήριξη της εξωστρέφειας

Δύο επιδοτούμενα προγράμματα Κατάρτισης & Συμβουλευτικής για τη στήριξη της εξωστρέφειας στο Νομό Πρέβεζας με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθούν στην Πρέβεζα. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (μέχρι 250 άτομα προσωπικό), αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες και παρέχει τη δυνατότητα επιδοτούμενης κατάρτισης 40 ωρών με επιδότηση 5 ευρώ μεικτά ανά ώρα, με σκοπό την Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας. Στην Πρέβεζα έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν 1-2 σεμινάρια, μέσα από τα οποία θα καταρτιστούν 25-50 άτομα λαμβάνοντας επιδότηση 200 ΕΥΡΩ (μεικτά) ανά άτομο, για τις 40 ώρες που θα παρακολουθήσουν (τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα εκτός ωραρίου εργασίας, συνήθως απογεύματα). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στο http://www.seve.gr/. Συνημμένα θα βρείτε το ενημερωτικό υλικό καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή των ωφελουμένων, οι οποίοι μπορούν να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους ή να επικοινωνούν για οποιαδήποτε διευκρίνηση απευθείας με το ΣΕΒΕ, υπεύθυνη κα Δεμερτζή Μαίη (τηλ. 2310 535 333).

Σύσκεψη για τον έλεγχο των εργαστηρίων,των Κέντρων Υγείας του Νομού Ιωαννίνων

Επιστημονική συνάντηση με θέμα τη συμμετοχή των εργαστηρίων των Κέντρων Υγείας του Nομού Ιωαννίνων σε ένα εθνικό πρόγραμμα Εξωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου των μικροβιολογικών εργαστηρίων των Κέντρων Υγείας πραγματοποιήθηκε χθες, στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».Το Πρόγραμμα οργανώνεται σε συνεργασία του ΤΕΙ Λάρισας με το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.Σκοπός του Προγράμματος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού συστηματικής αξιολόγησης της αξιοπιστίας των εργαστηριακών εξετάσεων των μικροβιολογικών εργαστηρίων των Κέντρων Υγείας, καθώς και η δημιουργία ενός μηχανισμού επιστημονικής υποστήριξης της ποιότητας των εργαστηριακών υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας της χώρας.Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση του προγράμματος και της μεθοδολογίας του από τον καθηγητή Επιδημιολογίας του ΤΕΙ Λάρισας κ. Χρ. Ζηλίδη, καθώς και η διαδικασία συμμετοχής των εργαστηρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα θα υλοποιείται στο σύνολό του μέσω του διαδικτύου. Θα περιλάβει ακόμη την ανάπτυξη επιστημονικής βιβλιοθήκης και εκπαιδευτικού υλικού με θεματολογία σχετική με τη διασφάλιση ποιότητας στα εργαστήρια.Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Διευθυντές των Κέντρων Υγείας του νομού και οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων. Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν ακόμη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαστηριακές υπηρεσίες των Κέντρων Υγείας και διατυπώθηκαν προτάσεις για την καλύτερη συνεργασία τους, με σκοπό τη βελτίωση της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

O ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ριζικά αντίθετος στη δημιουργία ΕΟΖ στο Δήμο Πωγωνίου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αποτελούμενη τους Κώστα Βενέτη ,Σπύρο Γιαννακό , Γιάννη Καραγιάννη , Λευτέρη Κράνο και τον Χρήστο Μαντά βουλευτή Ιωαννίνων, επισκέφθηκε την έδρα του δήμου Πωγωνίου και συζήτησε με τον ΔήμαρχοΚώστα Καψάλη και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. τα γενικότερα προβλήματα του Δήμου , αλλά και το θέμα της ΕΟΖ.Από την πλευρά του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση του Δήμου, στην αποψίλωση της περιοχής από υπηρεσίες (π.χ. ειρηνοδικείο, ΔΟΥ κλπ), στα προβλήματα ρύπανσης του Καλαμά και στην ανάγκη πέρα από το έργο του βιολογικού καθαρισμού του Παρακαλάμου να προχωρήσει και η αλλαγή του αρδευτικού στον κάμπο της περιοχή. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα ασφάλειας της περιοχής, στην πολύ κακή κατάσταση που επικρατεί στο τελωνείο Κακαβιάς και επιπλέον στις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που λαμβάνει ο Δήμος ιδιαίτερα προς υπερήλικες ανήμπορους δημότες.Στο θέμα της ΕΟΖ τόνισε πως ο Δήμος Πωγωνίου βρίσκεται σε ετοιμότητα για να διαπιστώσει αν το θέμα της δημιουργίας ΕΟΖ, μπορεί κάτω από περιβαλλοντικές και εργασιακές προϋποθέσεις να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και είναι ανοιχτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Πωγωνίου και της ΤΑ σε κάθε διεκδίκηση που αφορά την επαρκή χρηματοδότηση του δήμου, την στήριξη της περιοχής με τις απαραίτητες υπηρεσίες, στηρίζει τις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και παρακολουθεί με ενδιαφέρον όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τεκμηρίωσε τη ριζική αντίθεσή της στη δημιουργία ΕΟΖ στη περιοχή με βάση και τη διεθνή εμπειρία, αλλά και συνολικά με την κατάσταση που βιώνει η χώρα λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα συνεκτικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε εθνικό περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, και όχι να γίνει ΕΟΖ ολόκληρη η Ελλάδα τόνισε η αντιπροσωπεία, ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι σύντομα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει σχέδιο ανασυγκρότησης σε επίπεδο περιφέρειας Ηπείρου.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού στην Ηγουμενίτσα

Την ολοκλήρωση της κατασκευής φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος 1,97 ΜW, στη θέση «Κούλια» στο Μαργαρίτι του δήμου Ηγουμενίτσας, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της Ecojoule Solar A.E., ανακοίνωσε η ΕΛΒΕ Α.Ε. Όπως σημειώνει η εταιρεία, ο σταθμός συνδέθηκε με το δίκτυο.Σημειώνεται ότι με βάση την απόφαση του δ.σ. της 8-12-2012 η κατά 100% θυγατρική αναμένεται να απορροφηθεί εντός του 2013 από την ΕΛΒΕ.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων για τις μεταθέσεις

Η Ένωση μας, με αφορμή τη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με την οποία η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ενισχύεται με μόλις δύο συναδέλφους στις τακτικές μεταθέσεις, εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και απογοήτευσή της.Ο Μητροπολιτικός πλέον Δήμος Ιωαννιτών, είναι από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδας, οι δε περιφερειακοί Δήμοι έχουν μεγάλη εδαφική αρμοδιότητα ενώ η γειτνίαση με την Αλβανία δεν είναι τυχαίο πως έχει χαρακτηρίσει τον Νομό μας ως την κύρια πύλη εισόδου ναρκωτικών ουσιών στην χώρα μας. Στα ανωτέρω θα πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι πλήθος συναδέλφων μας αποσπάται στον Έβρο ενώ οι αιτήσεις συνταξιοδότησης διαδέχεται η μια την άλλη.Με αυτό τον τρόπο μαθηματικά η Α.Δ. Ιωαννίνων οδηγείται σε παρακμή και στη διάλυση των υπηρεσιών της, γεγονός που κάνει άμεσα επιτακτική την ανάγκη για την ενίσχυσή της με Αστυνομικό προσωπικό ,από συναδέλφους μας που υπηρετούν εκτός του τόπου συμφερόντων τους και οι οποίοι δικαίως νιώθουν αδικημένοι.Καταγγέλλουμε την πολιτική της Φυσικής μας Ηγεσίας που οχυρώνει σαν αστακό την Αθήνα, αδιαφορώντας για τις ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού και τα προβλήματα που επιφέρουν αυτές στην αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών μας στην επαρχία.Λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στους συμπολίτες μας, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Δικαίωμα στην ασφάλεια έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.»

Ανακοίνωση των ΕΑΣ της Ηπείρου για τα αγροτικά μπλόκα

Πραγματοποιήθηκε χθες την 4η Φεβρουαρίου 2013 στο Λούρο Πρέβεζας σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι ΕΑΣ της Ηπείρου καθώς και Πρωτοβάθμιοι Συν/σμοί αλλά και όλοι οι αγροκτηνοτροφικοί φορείς της Ηπείρου.Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες λόγω των τεράστιων προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν και τα οποία σε συνδυασμό με την παρατεταμένη οικονομική κρίση αλλά και την φορομπηχτική πολιτική την οποία εφαρμόζει η Κυβέρνηση , στον ήδη δοκιμασμένο αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο τον οποίο οδηγούν στον αφανισμό και στην εξαθλίωση.Αποφασίστηκε ομόφωνα και παροτρύνουν τους Αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας να συμμετέχουν και πλαισιώσουν τα αγροτικά μπλοκ των περιοχών μας και μαζικά – ανεξάρτητα – ακομμάτιστα, δημιουργήσουν στο πνεύμα αυτό συντονιστικές επιτροπές και σε συνεργασία με όλες τις συντονιστικές επιτροπές του Ηπειρώτικου χώρου αλλά και τις υπόλοιπης χώρας συντονισμένα να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας ώστε αυτά να τύχουν την επίλυσή τους

Ε.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ε.Α.Σ. ΑΡΤΑΣ
Ε.Α.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ε.Α.Σ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

"Aπό φιλοξενούμενος αυτοχρiστηκε οικοδεσπότης ο κος Χαλκίδης Πολύκαρπος.."

Ο Κος Χαλκίδης , πρόεδρος Ξενοδόχων Πρέβεζας με πρόσφατο δελτίο τύπου δήλωσε ότι συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας ,στην από κοινού πρoσπάθειατης Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας,του συλλόγου Εστίασης Πάργας,του συλλόγου Ενοικιαζομένων δωματίων Πάργας ,της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων δωματίων Π.Ε. Πρέβεζας και της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Πάργας. Αυτό απέχει από την αλήθεια όσο η γη από το φεγγάρι ...Λυπούμαστε πολύ, που με αυτό το δελτίο τύπου ,το οποίο υπογράφουν οι συμμετέχοντες σύλλογοι, θα τον προσγειώσουμε απότομα στην πραγματικότητα...Θα πρέπει όμως ,ο κος Χαλκίδης ,να επιδιώκει την ουσιαστική συνεργασία και δουλειά και όχι να καπηλεύεται τις προσπάθειες άλλων. Η αλήθεια είναι, ότι ο κος Χαλκίδης ήρθε στην Κωνσταντινούπολη " απλά για την εκδρομή"όπως ο ίδιος δήλωνε.Καμμία συμμετοχή δεν είχε ούτε κατά την οργάνωση ούτε και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης . Είναι άξιο απορίας πώς , με το που πάτησε το πόδι του στην Πρέβεζα, έγινε συμμέτοχος στην όλη οργάνωση. Πρόταση στον Κο χαλκίδη για συμμετοχή της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πρέβεζας στην Έκθεση ΕΜΙΤΤ είχε γίνει ,αλλά είτε γιατί δεν την αξιολόγησε σωστά ,είτε για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, δεν θέλησε να συμμετάσχει . Θα ήταν προτιμότερο και θα αποτελούσε έργο ουσίας ,αν ο Κος Χαλκίδης προσπαθούσε να πείσει τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας ,για την σπουδαιότητα της παρουσίας της Πρέβεζας στην Κωνσταντινούπολη και όχι να αναλώνεται στην προσωπική του προβολή..Επιτέλους ,είναι καιρός να αλλάξει η νοοτροπία του θεαθήναι και της αυτοπροβολής.

Ψάχνει ιδιώτες για τα σφαγεία ο δήμος Πωγωνίου

Δυσβάσταχτο το κόστος για Παρακάλαμο και Κεφαλόβρυσο
Μονόδρομο αποτελεί για το δήμο Πωγωνίου η εκμίσθωση σε ιδιώτες των δυο δημοτικών σφαγείων στο Κεφαλόβρυσο και τον Παρακάλαμο, τα μοναδικά πλην λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, δεδομένου ότι το λειτουργικό κόστος δεν καλύπτεται από τα πενιχρά έσοδα και παράλληλα ο δήμος εξυπηρετεί και τα δάνεια της κατασκευαστικής περιόδου.Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την μίσθωση των δυο σφαγείων, ώστε να προλάβουν να επαναλειτουργήσουν πριν το Πάσχα και να εξυπηρετήσουν κτηνοτρόφους και κρεοπώλες. Μετά το κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων σε Μέτσοβο και Πράμαντα, αλλά και της ΣΒΕΚΗ, είναι τα μοναδικά δημοτικά και μη ιδιωτικά στο νομό.Όπως έκανε γνωστό, μιλώντας ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποδέχθηκε το αίτημα για τη μίσθωση από ιδιώτες των δυο δημοτικών σφαγείων.Επειδή έχουν κατασκευαστεί με κοινοτική συγχρηματοδότηση έπρεπε να λειτουργήσουν ως δημοτικά για μια πενταετία, χρόνος ο οποίος παρήλθε. Έτσι το υπουργείο απάντησε θετικά στο αίτημα του δήμου και έδωσε προέγκριση για την εκμίσθωση από ιδιώτες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος από το υπουργείο, προτάθηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος και παράλληλα θα εκδοθεί και η απόφαση για την έγκριση. Ήδη ετοιμάζονται από το δήμο οι προσκλήσεις για τους διαγωνισμούς μίσθωσης των σφαγείων.

Για να μείνουν ανοιχτά
«Δεν θέλουμε να μείνουν κλειστά τα σφαγεία, ούτε και να αποκτήσει έσοδα ο δήμος, αλλά να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες του δήμου και όμορων περιοχών», δηλώνει ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι δυο σφαγεία σε ένα δήμο είναι πολλά για να τα διαχειριστεί και να μην έχει παθητικό.Το όποιο μίσθωμα προκύψει δεν θα αποτελέσει έσοδο, δεδομένου ότι ο δήμος πληρώνει τις δόσεις των δανείων που είχαν συναφθεί (οι πρώην Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις) από τους πρώην δήμους Άνω Πωγωνίου και Άνω Καλαμά. Πρόκειται για δάνεια συνολικού ύψους 1 εκ. ευρώ περίπου που, πλέον, άμεσα ή έμμεσα (μέσω της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης) εξυπηρετεί ο νέος δήμος.Για να μην έχουν ελλείψεις και προβλήματα με την άδεια τους (πέρυσι είχε προκύψει πρόβλημα στο Κεφαλόβρυσο και επιλύθηκε με παράταση και τη συνδρομή της Περιφέρειας) τα δύο σφαγεία απαιτούνται ελάχιστες εργασίες, αλλά για αυτό του Παρακαλάμου λείπει η γραμμή σφαγής μεγάλων ζώων και εφόσον βρεθεί ενδιαφερόμενος να το λειτουργήσει θα απαιτηθεί κάποιο κόστος για να συμπληρωθεί η υποδομή αυτή.

Κάθε μήνα με παθητικό
Τα δυο σφαγεία μέχρι πρότινος (ανεστάλη η λειτουργία τους) λειτουργούσαν εκ περιτροπής, κάθε Τρίτη στο Κεφαλόβρυσο και κάθε Πέμπτη στον Παρακάλαμο και εξυπηρετούσαν τους κρεοπώλες του δήμου, αλλά και της Κόνιτσας. Το λειτουργικό κόστος( ηλεκτρικό, νερό, προσωπικό, μεταφορά αποβλήτων για αδρανοποίηση κλπ) , όπως σημειώνει ο δήμαρχος, έφτανε τις 6.200 ευρώ το μήνα και για τα δυο, αλλά τα έσοδα περιορίζονταν μόλις στα 1.500 ευρώ, δηλαδή κάθε μήνα ο δήμος είχε παθητικό αρκετών χιλιάδων ευρώ και ετησίως ένα σημαντικό ποσό σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και για την αυτοδιοίκηση.Για να μην υπάρξει πρόβλημα στην κτηνοτροφία και στην εξυπηρέτηση των κρεοπωλών του δήμου δεν σταμάτησε η λειτουργία, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί με το κόστος που δεν καλύπτεται καν από τα έσοδα.Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο δήμος επιχειρεί να δώσει λύση μέσα από την μίσθωση σε ιδιώτες, ώστε να μην μείνει χωρίς σφαγείο ο δήμος, παράλληλα να σταματήσει να πληρώνει το λειτουργικό κόστος και να βρει τρόπο να εξυπηρετεί τα δάνεια.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ