Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο Κώστας Μπάρκας επισκέφτηκε το αγροτικό μπλόκο στο Καναλάκι Πρέβεζας

O βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, επισκέφτηκε σήμερα το πρωϊ το αγροτικό μπλόκο στο Καναλάκι, όπου βρέθηκε στο πλευρό των φτωχών και μεσαίων αγροτών, άκουσε και συζήτησε μαζί του τα οξύτατα προβλήματα επιβίωσης που η μνημονιακή συγκυβέρνηση τους προκαλεί. Παράλληλα, τόνισε την αμέριστη στήριξή του στον αγώνα τους, έναν αγώνα που για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πρέπει να αγκαλιαστεί από την κοινωνική πλειοψηφία, ένα στόχο για το οποίο δεσμεύτηκε να εργαστεί.Στην τοποθέτηση του ανέλυσε τους βασικούς λόγους αρχών, που θέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, χωρίς ταλαντεύσεις και μισόλογα. Απέναντι σε μια κυβέρνηση της καταστροφής, που πασχίζει με ότι μέσα διαθέτει να στρέφει το ένα αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στο άλλο, αποκαλώντας συντεχνίες ανα περίπτωση τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα, τους νέους, τους συνταξιούχους· εν τέλει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Αυτές τις μέρες λοιπόν που οι βιοπαλαιστές αγρότες, τα θεμέλια της παραγωγικής συγκρότησης της οικονομίας μας, κατεβαίνουν μαζικά σε μπλόκα ώστε να ζουν αξιοπρεπώς από τον μόχθο τους και όχι πνιγμένοι από τους φόρους και τα αδιέξοδα, η στήριξη και η συμπόρευση μαζί τους είναι επιβεβλημένη.Επιπλέον, ο Κώστας Μπάρκας συζήτησε με τον αγροτικό κόσμο για το μέλλον, ένα μέλλον που δεν χωράει μνημόνια, κοροϊδία και αυταρχισμό. Η παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της οικονομίας, θέτει τους αγρότες ως πρωταγωνιστή στο νέο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα στην χώρα, μια νέα στρατηγική με ενδιάμεσους στόχους που πρέπει να συναποφασίσουμε. Προϋπόθεση όμως για μια τέτοια συζήτηση αποτελεί η επιβίωση των αγροτών, με ειδική μέριμνα στους νέους, όπου σήμερα η συγκυβέρνηση απαγορεύει. Γι' αυτό και η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς δεσμεύεται για την κατάργηση της αύξησης στο φόρο του πετρελαίου, αλλά και την μείωση στα προηγούμενα επίπεδα, των τιμολογίων της ΔΕΗ που αφορούν τον αγροτικό κόσμο. Αυτές είναι οι στοιχειώδεις δεσμεύσεις για να ξεκινήσει ένας συγκροτημένος διάλογος πάνω στα πραγματικά προβλήματα, όπως ο προγραμματισμός και η στρατηγική για την παραγωγή, η δημιουργία προϋποθέσεων ρευστότητας, άλλες προτάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει επεξεργαστεί και επιθυμεί να τις θέσει στον διάλογο.Μετά την συζήτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πήρε μέρος και στην πορεία που έκαναν οι αγρότες προς το Δημαρχείο Πάργας στο Καναλάκι, την οποία αυθόρμητα ενίσχυσαν οι μαθητές από παρακείμενα σχολεία, αποδεικνύοντας την ισχυρή αλληλεγγύη και ωριμότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψήφιας. Αυτή η λαϊκή ενότητα είναι που κρατά ζωντανή και θεριεύει την ελπίδα, την νέα προοπτική για την χώρα και τους ανθρώπους της, μακριά από την αναξιοπρέπεια και την απόγνωση.

Επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους οι αθλητές και αθλήτριες του ΕΟΣ Μετσόβου

Επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους, για ακόμη μια φορά, οι αθλητές και αθλήτριες του ΕΟΣ Μετσόβου αφού σάρωσαν τα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών – Γυναικών Σκι Αντοχής που πραγματοποιήθηκε στα 3-5 Πηγάδια τις 2-3/2/2013. Τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αγγέλης Απόστολος στα 15 χλμ ΕΤ. Ενώ ο ίδιος αθλητής κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του σπριντ. Μετάλλια κατέκτησαν επίσης οι Γκούνκο Αλέξης (2ος στα 15 και 3ος στο σπριντ) και Καραμίχας Κλεάνθης (3ος στα 15 χλμ). Στις γυναίκες η Μπούμπα Μαρία κέρδισε 2 αργυρά μετάλλια σε αντίστοιχα αγωνίσματα (Σπριντ και 10 χλμ).
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και το κύπελλο Ελλάδος Π-Κ με τους Τσουρέκα Νικόλαο, Μπούμπα Αναστάσιο και Παπάση Παναγιώτη να κερδίζουν μετάλλια στις κατηγορίες τους.

ΑΡΤΑ:Ημερίδα για την παρουσίαση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που αφορούν στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηριακού Μεγάρου Άρτας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την παρουσίαση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που αφορούν στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων(υφιστάμενες και νέες) που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Επιχειρηματιών και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Η πρόσκληση για την ημερίδα έχει ως εξής: «Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Άρτας, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ο Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε., σας προσκαλούν στην παρουσίαση των προγραμμάτων:
1.«Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών»
2.«Γυναικεία Επιχειρηματικότητα»
τη Δευτέρα11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00
στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηριακού Μεγάρου Άρτας
(Κ. Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου).
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης.Το πρόγραμμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες ή τους υποψήφιους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Μεταποίησης, Τουρισμού, Χονδρικού Εμπορίου και Υπηρεσιών.

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει το μουσικό σχολείο Πρέβεζας

Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από ομάδα βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ζήτημα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Μουσικά Σχολεία της χώρας. Μεταξύ των σχολείων και της Πρέβεζας στο οποίο από τις απαιτούμενες 150 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, θα καλυφθούν οι 12. Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν αν έχει καταρτίσει το Υπουργείο Παιδείας &aΘρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού συγκεκριμένο σχέδιο για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας και με ποιον τρόπο σκοπεύει να καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό των ανωτέρω σχολείων, τόσο της Μουσικής – Καλλιτεχνικής Παιδείας, όσο και της Γενικής Παιδείας;

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Το Πιστοποιημένο ΚΕΚ από τον ΕΟΠΠΕΠ «Ευρωπαϊκή Καινοτομία» θα πραγματοποίηση
Αυτοχρηματοδοτούμενο Σεμινάριο Κατάρτισης με Θέμα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»Το Σεμινάριο Θα πραγματοποιηθεί από 04 έως 16 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου στα Ιωάννινα.Για αίτηση Συμμετοχής επικοινωνήστε με το ΚΕΚ στα τηλ. 210 2851902
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
04-16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Εκπαιδευτική Ενότητα
ΩΡΕΣ
1.Υποδοχή καταρτιζομένων - Έναρξη - Εισαγωγή - Ενημέρωση
1
3.Βασικές αρχές επιχειρηματικότητας
10
4.Γενικά χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων
8
5.Νομικές μορφές επιχειρήσεων - Υποχρεώσεις έναντι της πολιτείας
4
6.Διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων - Τόπος εγκατάστασης
4
7.Αρχές οργάνωσης επιχειρήσεων
8
8.Αρχές Marketing - Marketing Plan
9
9.Αναγκαία κεφάλαια για ίδρυση-λειτουργία μιας επιχείρησης
4
10.Κοστολόγηση- Τιμολογιακή πολιτική
4
11.Χρηματοδοτικά εργαλεία επιχειρήσεων
6
12.Τεχνικές Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης - Επενδυτικά προγράμματα
8
13.Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου
8
14.Υγεία και Ασφάλεια στο χώρο εργασίας
2
15.Βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας
2
ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ 78

Η διετία του απολογισμού της θητείας Φίλιππα Φίλιου, από άλλη “μη θεσμική” ματιά…

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας
Ολοκληρώθηκε η θλιβερή διετία του απολογιστικού έργου της Δημοτικής Αρχής, επιβεβαιώνοντας πλήρως την κατάλυση του συλλογικού υποκειμένου, με «πεδίον δόξης λαμπρόν» των τηλεοπτικών διαγγελμάτων τύπου ότι «…κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους…» Εκείνων δηλαδή που επιλέγουν να αντιστέκονται στην αυθαιρεσία και αναλγησία των διοικούντων τα κοινά…Φορώντας τον μανδύα της υπεροψίας και της περιφρονητικής τυφλότητας, επιδόθηκε, μόλις προχθές, σ’ ένα επιπλέον όργιο διδακτισμού και εναντίον όσων ομιλούν «…δίχως να έχουν θεσμικό ρόλο…»Τι κι αν τοιούτοι διαθέτουν περίσσια τεκμήρια περιβαλλοντικής ευαισθησίας, τα έτη δράσης του συλλόγου τους (όπως ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων), ξεπερνούν κατά πολύ τις θητείες του αγαπητού κου Φίλιου, με 300 και πλέον μέλη και συλλογή υπογραφών πάνω από 2.000, για επίμαχα ζητήματα προστασίας της Παμβώτιδας…Η αντιφατική εμμονή του κου Δημάρχου, ως εκφραστής της θεμελιακής αναδιάταξης των πολιτικών δυνάμεων και ως «εξέχον» ιδρυτικό στέλεχος των Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Σχημάτων, να λοιδορεί και να ψέγει «περιβαλλοντικούς αντιρρησίες» δίχως απαιτούμενη θεσμική ιδιότητα (;) αποτελεί προϊόν υποκρισίας που ισορροπεί μεταξύ ακραίου καθεστωτισμού και λαϊκισμού. Η αθλιότητα όπως εκφράστηκε και με την αισχυντηλή στήριξη μέρους των μίντια, αποτελούν τον πυρήνα του προβλήματος, στην μη τήρηση της νομιμότητας και στον τρόπο ασκείται η δημόσια εξουσία από την κλεπτοκρατική «διαπλοκή» της με κέντρα οικονομικής ισχύος (βλ. ναυάγια ΠΔ λίμνης).Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία ιδεολογικής σύγχυσης, όπου το Σύνταγμα δεν αποτελεί μόνον υπόθεση των πολιτικών, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, που βλέπει όλες τις αξίες να καταβαραθρώνονται, καταγγέλεται ότι η ιδιοκτησιακή αντίληψη του «πολιτεύεσθαι» πρέπει να ορίζεται από τα μηνύματα της οργισμένης κοινωνίας, για να ανακτήσει την «τσαλακωμένη» τους αξιοπιστία.Η ίδια η αυτοδιοίκηση οφείλει να προωθήσει ένα μοντέλο αντιπροσωπευτικότερης και δημοκρατικότερης λειτουργίας του δήμου/κράτους και αυξημένης λογοδοσίας.Στη διάχυτη δίνη των σκανδάλων, του χρεοκοπημένου μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι, όλοι οι ειδήμονες, όλοι οι πολίτες δικαιούνται να έχουν λόγο, γιατί τούτο συνιστά βήμα ουσιαστικής Συμμετοχικής Δημοκρατίας.Η πανθομολογούμενη αναγνώριση της πολλαπλά βαλλόμενης συλλογικής αυτονομίας, του «μη θεσμικού» θα αποτελέσει το υπόβαθρο όλων των επί μέρους κοινωνικών δικαιωμάτων, όπου οι θεσμικοί αντιπρόσωποι του λαού, δε θα πρέπει να είναι προνομιούχοι πίσω από τις Βουλευτικές ή αυτοδιοικητικές τους ασυλίες.…Οι νέες μορφές κοινωνικών δράσεων και συλλογικότητες που εμφανίζονται, θα προκαλέσουν την απομάκρυνση από το παραδοσιακό πολιτικό κατεστημένο, του «μαζί τα φάγαμε»…Με την αυτόνομη δραστηριοποίηση των πολιτών, θα τεθούν στο περιθώριο όλες αυτές οι «φασίζουσες» αποκλίσεις, για να ανανοηματοδοτήσουν την έννοια της «χαμένης» δημοκρατίας.Είναι η ώρα των δυνάμεων που προτάσσουν ποιοτικά διαφορετικές μορφές οργάνωσης, της κοινωνίας και της βιώσιμης οικονομίας.Ο κος Φίλιος φαίνεται επέλεξε τις πρακτικές αυταρχισμού, ακολουθώντας τις βασικές Αρχές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής κουλτούρας, των εντυπώσεων και των τηλεμαχιών…«… - Ο καθένας από εμάς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Ακόμη κι αν δεν κατέχει καμία θέση εξουσίας, ακόμη και αν είναι ασήμαντος…» μήνυμα του Βάτσλαβ Χάβελ, πρώτου Προέδρου της Τσεχίας, λίγες εβδομάδες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, Νοέμβρη του 1989…Μαθήματα Δημοκρατίας…Τι λέτε κε πρεσβευτή των Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων;

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Έκκληση για το Δημοτικό Νεκροταφείο

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα στο Δημοτικό Νεκροταφείο Ιωαννίνων, τα οποία προέρχονται από την έλλειψη χώρου για ενταφιασμό. Ο Δήμος Ιωαννιτών επαναλαμβάνει την έκκληση προς τις οικογένειες όπου το προσφιλές τους πρόσωπο έχει συμπληρώσει την επταετία να μεριμνήσουν άμεσα για την εκταφή.Επειδή η έλλειψη χώρων ταφής δημιουργεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, ο Δήμος απευθύνει θερμή παράκληση για την εκταφή στις περιπτώσεις που έχει παρέλθει ο προβλεπόμενος χρόνος.Ευελπιστούμε στην κατανόηση όλων.Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα υποχρεωθεί να προχωρήσει ο ίδιος στην εκταφή βάση της απόφασης που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο (37/2013).

Στη Βουλή το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ,με ερώτηση του Χρήστου Μαντά

Στη Βουλή φέρνει με ερώτησή του το φλέγον θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς. Στην ερώτησή του που απευθύνεται στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και με βάση τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες για την κυβερνητική πρόθεση κατάργησης του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων, μεταξύ άλλων αναφέρει και ερωτά : Γνωρίζοντας ότι το Ρ.Σ.Ι. δεν έχει έως σήμερα θεσμοθετηθεί ως δεσμευτικό-κανονιστικό εργαλείο οργάνωσης των χρήσεων γης στη βάση της ανάγκης για προστασία των φυσικών πόρων και ορθολογικής διαχείρισης των παραγωγικών δραστηριοτήτων του λεκανοπεδίου, τρία χρόνια μετά το τέλος του δημοσίου διαλόγου και ενώ έχει ιδρυθεί ο Οργανισμός Ρ.Σ.Ι. και έχει ορισθεί Διοικητικό Συμβούλιο,Ερωτάται ο Υπουργός ΠΕ.Κ.Α :
-Επειδή κρίνεται αναγκαία η θεσμοθέτησή του ΡΣΙ με ΠΔ όπως διαβεβαιώνει η μελέτη αξιολόγησης του θεωρημένου Περιφερειακού Πλαισίου(2003) - μελέτη που εκπονήθηκε εν όψει της αναθεώρησης του Π.Π και παρουσιάστηκε από τους μελετητές στις 16-1-2013 στην επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ηπείρου- σε ποιό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία θεσμοθέτησης με ΠΔ του Ρυθμιστικού Σχεδίου;
-Υπάρχει πράγματι πρόθεση θεσμοθέτησης με ΠΔ του ΡΣΙ που οι μελέτες του έχουν ολοκληρωθεί και χρονοδιάγραμμα για δημόσια διαβούλευση ή η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη κατάργηση των Ρυθμιστικών Σχεδίων μικρών πόλεων και την ενσωμάτωσή τους στα Περιφερειακά Πλαίσια Χωρικής Οργάνωσης όπως προτάθηκε από τη επιτροπή που συστάθηκε στο υπουργείο για την επανεξέταση και αναθεώρηση του συνόλου του χωροταξικού σχεδιασμού;

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου υπάρχει πετρέλαιο στα σχολεία των Ιωαννίνων!!!


Με 192.000 ευρώ ενισχύθηκαν τα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων.Τα χρήματα αυτά ήρθαν να προστεθούν στα περίπου 152.000 που έλαβε ο δήμος μας στο τέλος του 2012, αλλά σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Παρασκευή Τσίλη αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε πετρέλαιο θέρμανσης όλων των σχολειών μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.Οι δύο σχολικές επιτροπές, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα λάβουν το ήμισυ του συνολικού ποσού για να καλύψουν τις ανάγκες σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.Θα λάβουν δηλαδή από 96.000 ευρώ τη στιγμή όμως που το μηνιαίο κόστος για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων ανέρχεται στις 130.000 ευρώ.Για το λόγο αυτό άλλωστε η κ. Τσίλη τόνισε πως τα χρήματα ενισχύουν μεν τα ταμεία των επιτροπών δεν επαρκούν όμως για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν μιας και στην περιοχή μας είναι αυξημένες.Με δεδομένο δηλαδή πως θα χρειαστούν κι άλλα χρήματα για να βγει η χρονιά σε ότι αφορά τη θέρμανση η κ . Τσίλη θεωρεί εκ των ουκ άνευ μια ακόμη έκτακτη ενίσχυση των ταμείων του δήμου από το αρμόδιο Υπουργείο για τον ίδιο σκοπό και μάλιστα μέσα στον Μάρτιο, ειδάλλως όπως και η ίδια τόνισε, δεν θα υπάρχουν χρήματα για να αγοραστεί πετρέλαιο για όλα τα σχολειά.«Ευελπιστώ ότι θα έρθει κι άλλη δόση, γιατί μέχρι στιγμής δεν μας έχουν αφήσει έτσι. Κάνουμε και εμείς μαζί με άλλους δήμους ότι μπορούμε για να τους υπενθυμίζουμε και πιστεύω πως μέσα στον Μάρτιο θα έρθουν κι άλλα χρήματα για να βγει η χρονιά», είπε.Επειδή όμως τα σχολεία δεν μπορούν να μείνουν ούτε μέρα χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης οι σχολικές επιτροπές έχουν, ειδικά αυτή την περίοδο, σαν πρώτο μέλημα την αγορά του.Γι' αυτό «θυσιάζουν» άλλες ανάγκες προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να το προμηθευτούν.«Προχωράμε σε περιστολή δαπανών και παίρνουμε χρήματα που προοριζόταν για άλλα πράγματα προκειμένου να βάλουμε πετρέλαιο, μέχρι να έρθουν οι επιχορηγήσεις. Επιλέγουμε να καθυστερούμε τις δαπάνες για άλλα θέματα και να εστιάζουμε στο πετρέλαιο τώρα που ο καιρός είναι ακόμα κρύος», σημείωσε η κ. Τσίλη.Ακόμα όμως και με συνετή διαχείριση τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν αν η τακτική επιχορήγηση δεν είναι αυτή που πρέπει.Και όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον οι επιτροπές θα βρεθούν προ εκπλήξεως αφού ήδη η τέταρτη δόση για το 2012 δεν ήρθε ποτέ.Πριν μερικές μέρες ήρθαν κάποια χρήματα τα όποια όμως αφορούν, σύμφωνα με το Υπουργείο, την πρώτη δόση για το 2013, τη στιγμή όμως που η τέταρτη για το 2012 δεν έφτασε ποτέ, μιας και αντί για 80 εκ. ευρώ που ήταν προϋπολογισμένα δόθηκαν τα 60.Έτσι κανείς δεν γνωρίζει αν φέτος οι δόσεις θα είναι τρεις ή τέσσερις και προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις ο δήμος έχει ενημερώσει τα σχολεία πως τα λεφτά που ήρθαν τον Ιανουάριο αφορούν λειτουργικά για τέσσερις μήνες, θεωρώντας επικρατέστερο το σενάριο των τριών δόσεων.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου για το Π.Δ. της λίμνης Παμβώτιδας

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου έτους 2013 και ώρα 13.00 θα συνέλθει σε ανοικτή τακτική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Απάντηση στην επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου, της παράταξης «ΉΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», Καλλιρρόης Ζηκίδου-Ντάσση, σχετικά με την πρόοδο του έργου του οδικού άξονα Τύρια –Σιστρούνι.
2.Σχετικά με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο: «Χαρακτηρισμός της υδάτινης, χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας (Ιωαννίνων) Ν. Ιωαννίνων, ως Περιφερειακό Πάρκο, και καθορισμός χρήσεων γης όρων και περιορισμών δόμησης.»
(εισήγηση: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου)
(εξ αναβολής).

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Οι βροχές «πολεμούν» την αυξημένη καύση βιομάζας

Μετρήσεις της ομάδας του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας δείχνουν πως ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες η αύξηση των μκροσωματιδίων κυμαίνεται από 10 έως 50%
Ευεργετικός είναι ο …βροχερός καιρός των Ιωαννίνων με το νερό να «ξεπλένει» τα μικροσωματίδια που συγκεντρώνονται από την αυξημένη καύση βιομάζας, αν και η βροχή δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει πλήρως το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, που ενέτεινε η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και η «στροφή» σε σόμπες και τζάκια.Αυτό εξάλλου αποτυπώνεται και στα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργεί η ομάδα του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Νίκο Χατζηαναστασίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Θαλής» που περιλαμβάνει μετρήσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο και Ιωάννινα.Καταλυτικό ρόλο στις μετρήσεις παίζουν οι καιρικές συνθήκες, αφού τις ημέρες που επικρατούν άπνοια και υψηλές θερμοκρασίες, οι συγκεντρώσεις αυξάνονται σημαντικά, όπως ανέδειξαν οι καταγραφές από τις 12 έως τις 21 Ιανουαρίου.Η αύξηση των μικροσωματιδίων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κυμαίνεται από 10% έως 50% ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ενώ ως προς την χημική σύσταση είναι μεγάλες οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων άνθρακα με διάμετρο μικρότερη των 10 μικρομέτρων, που σαφώς επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό που καθημερινά εισπνέει τα μικροσωματίδια.Στα Γιάννενα είναι προφανές από τα αποτελέσματα των μετρήσεων πως υπάρχει σημαντική αύξηση της καύσης βιομάζας, που διαπιστώνεται από τις αυξημένες συγκεντρώσεις τις βραδινές ώρες, αλλά και την παρουσία του άνθρακα, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηαναστασίου, υπογραμμίζοντας την σημασία των καιρικών συνθηκών.«Τα Γιάννενα είναι από τις περιοχές με το μικρότερο αιολικό δυναμικό και αυτό επιδρά αρνητικά, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση η βροχή είναι ευεργετική για την απόπλυση της σωματιδιακής μάζας», σημείωσε χαρακτηριστικά.Βέβαια, ο άνεμος «ενδείκνυται» περισσότερο για την απομάκρυνση των σωματιδίων μικρότερης διαμέτρου, αυτών δηλαδή που εισπνέονται από τον ανθρώπινο οργανισμό και εισχωρούν στους πνεύμονες.Στις συγκεντρώσεις που έχουν μετρηθεί ο άνθρακας αντιστοιχεί από 30% έως 50% και είναι ιδιαίτερα αυξημένος, αναδεικνύοντας ότι στην περιοχή καίγεται μεγάλος όγκος βιομάζας.Στις αναλύσεις που αναμένονται θα εξεταστεί και η παρουσία ή όχι τοξικών στοιχείων, επικίνδυνων για τον ανθρώπινο οργανισμό. «Θα γίνουν περαιτέρω αναλύσεις για τοξικές ουσίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος ο άνθρακας δεν είναι επικίνδυνος», ανέφερε ο κ. Χατζηαναστασίου.Σε σχέση με άλλες πόλεις, αν και θα περίμενε κανείς ότι τα Γιάννενα θα είναι λιγότερο επιβαρυμένα, τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα και με αυτά των Πατρών και του Ηρακλείου και με αυτά του Θησείου στην Αθήνα, σε εξάρτηση βέβαια με τις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Οικονομίας στην Πρέβεζα θα ζητήσουν από τον Υπουργό Παιδείας οι τοπικοί φορείς

Την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Οικονομίας στην Πρέβεζα θα ζητήσουν από τον Υπουργό Παιδείας οι τοπικοί φορείς, μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» που προβλέπει τη συγχώνευση των δύο τμημάτων του ΤΕΙ σε ένα. Ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου και τον βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη και στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το παρόν και το μέλλον του ΤΕΙ της Πρέβεζας, όπου και αποφασίστηκε στις 14 του μηνός να επισκεφτούν τον αρμόδιο Υπουργό και να επαναφέρουν στο τραπέζι την πρόταση για την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Οικονομίας στην Πρέβεζα. «Η Πρέβεζα έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει και σύντομα να έχει μια Σχολή Διοίκησης Οικονομίας. Το ΤΕΙ έχει και τις απαραίτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις, και το προσωπικό και όλες τις προοπτικές για να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες και για μόρφωση και για επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών» τόνισε ο δήμαρχος Πρέβεζας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και επεσήμανε ότι το ΤΕΙ έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί σημείο αναφοράς, ενώ μετά από επισήμανση του κ. Τσοβίλη δεσμεύτηκε ότι θα θέσει στον Υπουργό και το θέμα σίτισης και στέγασης των φοιτητών της περιοχής.

Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στο ΤΕΙ Άρτας

Η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη επισκέφθηκε το Διοικητήριο του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα και συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο του Ιδρύματος, κο Ευριπίδη Γλαβά, ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του. Συζήτησαν για τα νέα δεδομένα που φαίνεται να διαμορφώνονται για το Ίδρυμα μετά τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου «Αθηνά», για την διαφαινόμενη εξασφάλιση της παραμονής των σχολών στην πόλη μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία του σχεδίου στα οποία απαιτείται παρέμβαση κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξέφρασε προς τον κο Γλαβά τον προβληματισμό και την ανησυχία της, διότι, για ακόμη μία φορά, μια μεταρρύθμιση που θεωρείται από όλους ως αναγκαία, δεν γίνεται με ακαδημαϊκά κριτήρια και με γνώμονα τις μορφωτικές ανάγκες της κοινωνίας, την αυτοτέλεια και τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, αλλά εξυπηρετεί μόνο τη δημοσιονομική προσαρμογή στους όρους των μνημονίων.Υπήρξε συμφωνία απόψεων σχετικά με την δραματική κατάσταση που η παραπάνω πολιτική διαμορφώνει και εκφράζεται με την τεράστια μείωση του προϋπολογισμού του ΤΕΙ, που, πέρα από το «κούρεμα» των αποθεματικών του, υπέστη νέα περικοπή της τάξεως του 20%, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται ή ακόμη και να μηδενίζονται αρκετές από τις λειτουργίες του ιδρύματος: Δεν υπάρχει πλέον φύλαξη στα κτίρια και στην Εστία, οι υπηρεσίες καθαριότητας περικόπτονται κατά το ήμισυ, τα διαθέσιμα ποσά για σίτιση των σπουδαστών μειώνονται κατά 30% με συνέπεια και τα 4 φοιτητικά εστιατόρια σε Άρτα, Γιάννενα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα να έχουν βάλει λουκέτο, αφήνοντας χωρίς σίτιση χιλιάδες παιδιά. Και όλα αυτά σε μια συγκυρία όπου οι σπουδαστές και οι οικογένειές τους χρειάζονται κάθε δυνατή στήριξη.Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία δέσμευση της συνεχούς συνεργασίας, ώστε με την θεσμική παρέμβαση και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το ΤΕΙ Ηπείρου να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο του.Τέλος, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η αναβάθμιση της ποιότητας και η υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, μιας παιδείας χωρίς αποκλεισμούς, εσωστρέφειες, μικροπολιτικές και εμπορευματοποίηση.

ΑΡΤΑ: Έκλεβαν ρεύμα από στύλο της ΔΕΗ!!!

Συνελήφθησαν χθες  το απόγευμα στις Εργατικές Κατοικίες Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 21 και 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ρευματοκλοπής και παράνομης εισόδου στη χώρα.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι είχαν παρέμβει σε στύλο της ΔΕΗ και προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην οικονομική πολιτική εμφανίζονται οι αγρότες

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην οικονομική πολιτική εμφανίζονται οι αγρότες που και χθες βρέθηκαν σε διάφορα κομβικά σημεία ανά την επικράτεια με παραταγμένα τα τρακτέρ τους. Οι αγρότες του Φαναρίου και του Νομού Πρέβεζας συνεχίζουν τον αγώνα τους στο μπλόκο του Καναλακίου, το οποίο όπως αναφέρουν δυναμώνει και θα δυναμώνει μέρα με την ημέρα. Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, με επικεφαλής τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Νίκο Μωραΐτη, έδωσε το «παρών» στο μπλόκο των αγροτών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και εξέφρασε αμέριστη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών. Την ίδια στιγμή οι αγρότες κατήγγειλαν παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία επιδόθηκε σε προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών, καταγράφοντας τις πινακίδες των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, Σπύρος Κλινάκης κατήγγειλε την προσπάθεια τρομοκράτησης από την Αστυνομία και τόνισε ότι όλος ο πρεβεζάνικος λαός γνωρίζει πως οι αγρότες είναι υπόδικοι από τα προηγούμενα μπλόκα.

Σημαντική ημερίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του, και σε συνεργασία με τον ΕΦΔ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ, πραγματοποίησε ημερίδα, αναφορικά με την παρουσίαση δύο νέων προγραμμάτων«Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών»&«Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», την Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Ισόγειο, Κυρά Βασιλικής 13).Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Κος Πάσχος Αλέξανδρος, και τα στελέχη του ΕΦΔ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ κ.κ. Βασίλης Αϊβαλής, Ιφιγένεια Τσούκα και Αθανασία Τσακαλόγιαννη.Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, έγινε ενημέρωση αναφορικά με το θέμα της ημερίδας και ακολούθησε διαλογική συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες των παρισταμένων.Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου δήλωσε ότι αυτή η εκδήλωση ήταν η αρχή μιας νέας σειράς παρόμοιων ενημερωτικών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με τις προκηρύξεις των προγραμμάτων, σε συνεργασία με τα στελέχη του ΕΦΔ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ, που επί σειρά ετών έχουν αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την στήριξη των μικρών επιχειρήσεών μας.

Το σχέδιο εισόδου ιδιωτών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πρόσω ολοταχώς για την ιδιωτικοποίηση των 12 μεγάλων λιμανιών της χώρας βάζει το ΤΑΙΠΕΔ, που οριστικοποιεί τις ημέρες αυτές το τελικό μοντέλο για την αξιοποίησή τους.Στην περίπτωση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας,το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης που «κλείδωσε» χθες, σε συνεδρίαση στο ΤΑΙΠΕΔ με τους συμβούλους του διαγωνισμού, είναι αυτό  της σύμβασης παραχώρησης.Το θέμα των λιμανιών θα απασχολήσει τους κυβερνητικούς εταίρους τις προσεχείς ημέρες καθώς η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ καλείται να παρουσιάσει το τελικό σχέδιο αξιοποίησης.Προκειμένου να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί, απαιτούνται πρώτα νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις, με κυριότερη τη θεσμοθέτηση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο μπλόκο στο Καναλάκι

Τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών του Νομού Πρέβεζας, εξέφρασε χθες, Κυριακή, κλιμάκιο της επιτροπής Πρέβεζας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που βρέθηκε στο μπλόκο στο Καναλάκι. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισαν στους αγρότες πως μονόδρομος για τη φτωχομεσαία αγροτιά είναι ο ξεσηκωμός ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της τροφής για το λαό. Κάλεσαν τους φτωχομεσαίους αγρότες σε αγωνιστικό Μέτωπο ρήξης μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – Μνημονίου και την ανατροπή της Κυβέρνησης.

Συζήτηση για την Αλληλεγγύη στα Γιάννενα

Σας προσκαλούμε στη συζήτηση για την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλέγγυας οικονομίας στα Γιάννενα, την οποία συνδιοργανώνουμε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο, στις 7μμ. Θα παρουσιάσουμε τα εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί από κινήσεις πολιτών στην πόλη των Ιωαννίνων και θα ακολουθήσει συζήτηση.Διαπιστώνουμε ότι, με διαφορετικές αφετηρίες και τομείς παρέμβασης, απαντάμε εδώ και καιρό στην κρίση με συναφείς τρόπους. Απαντάμε συλλογικά, με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με διαδικασίες ανοικτές και δημοκρατικές, χωρίς αποκλεισμούς με βάση τη φυλή ή το θρήσκευμα. Επιδιώκουμε τώρα να μοιραστούμε την εμπειρία αυτή με όλους τους πολίτες των Ιωαννίνων, να συναντηθούμε, να βάλουμε τα θεμέλια για στενότερη συνεργασία, με σκοπό να μην αφήσουμε κανέναν άνθρωπο μόνο του στην ανέχεια και την ανεργία, να μην αφήσουμε κανέναν άνθρωπο μόνο του απέναντι στην κρίση.Υπογράφουν οι ακόλουθες κινήσεις πολιτών, «Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες», «Μπαξές», «Πελίτι», «Ομάδα Καλλιέργειας Γης Πανεπιστημίου», «Δίκτυο Κ».

"Ξέφραγο αμπέλι" οι κατακόμβες του Κάστρου στα Γιάννενα;

Αναγνώστης μας έστειλε πριν λίγο τη φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε, την οποία θα πρέπει να εξετάσουν με προσοχή οι υπεύθυνοι της 8ης Εφορίας Βυζαντινών Μνημείων στην ευθύνη της οποίας βρίσκεται το κάστρο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή παρουσιάζεται ορθάνοιχτη η εξωτερική πόρτα των κατακομβών που βρίσκεται αμέσως μετά τη στροφή της Κυρά-Φροσύνης. Να υποθέσουμε ότι γίνονται κάποιες εργασίες και ξέχασαν να την κλειδώσουν ή μήπως κάποιος έσπασε την κλειδαριά και η πόρτα παραμένει ανοιχτή. Ό,τι κι αν συμβαίνει θα πρέπει άμεσα να κλειδωθεί γιατί δε γίνεται το κάστρο να δίνει την εντύπωση ότι είναι "ξέφραγο αμπέλι". Διαφωνεί κανείς;

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σύλληψη νεαρού για κλοπές στη Νέα Σελεύκεια

Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι, μετά από μεθοδευμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 20χρονος ημεδαπός Ρομά, για κλοπές στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τις προηγούμενες μέρες ο 20χρονος:αφού διέρρηξε αποθήκη, αφαίρεσε ένα μηχανάκι, ένα ποδήλατο και διάφορα υδραυλικά υλικά.αφού διέρρηξε σπίτι, σπάζοντας την κλειδαριά της πόρτας, αφαίρεσε ένα ποδήλατο, ένα στερεοφωνικό και δύο τσάντες.αφαίρεσε από ανασφάλιστη αποθήκη μεταλλικά υδραυλικά εξαρτήματα.Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

Στον αέρα τα πολυτεκνικά επιδόματα 420.000 οικογενειών!!!

Στον αέρα βρίσκεται η καταβολή των επιδομάτων σε 420.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν καθορίσει και δρομολογήσει τις διαδικασίες χορήγησής τους.Τα επιδόματα νομοθετήθηκαν με την παράγραφο 7 του άρθρου 7 του φορολογικού νόμου 4110/2013, ανέρχονται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και ουσιαστικά αντικαθιστούν τα καταργηθέντα από 1ης Ιανουαρίου 2013 επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ.Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, η διάταξη αυτή δεν αναφέρει ούτε κάθε πότε θα καταβάλλονται τα επιδόματα αυτά, ούτε από ποια υπηρεσία, ούτε με ποια δικαιολογητικά.Δεν προβλέπει επίσης την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τη διαδικασία και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της.Σε δηλώσεις της στον Ant1, η γγ Πρόνοιας του Εργασίας Έφη Μπέκου υποστήριξε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων ώστε να κλείσουν οι λεπτομέρειες για την καταβολή των επιδομάτων.Ωστόσο, από τις δηλώσεις της κ. Μπέκου προκύπτει ότι η καταβολή θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες, δεδομένου ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των δικαιούχων του 2012.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Προς υλοποίηση έξι έργα του ΕΣΠΑ

Έξι έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ προωθούνται προς υλοποίηση, με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Συγκεκριμένα:Για τα παρακάτω δύο προεγκρίθηκαν τα σχέδια σύμβασης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή:
-«Βελτίωση – Τροποποίηση 13ης Επαρχιακής Οδού Ν. Ιωαννίνων (Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας – Ζωοδόχου – Γραμμένο – Βαγενίτι – Πολύλοφος – Λύγγος)», συνολικού προϋπολογισμού 10.277.089 ευρώ.
-«Διαμόρφωση εσωτερικής οδοποιίας στον οικισμό Ανατολής», προϋπολογισμού 564.509,34 ευρώ.
Σύμφωνη γνώμη, από την Ε.Δ.Α., διατυπώθηκε για την προέγκριση της δημοπράτησης των πράξεων:
-«Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου μεταξύ Δημοτικών Σχολείων Μουζακαίων», προϋπολογισμού 654.000 ευρώ,
-«Πλακοστρώσεις – Καλντερίμια εντός του οικισμού Ματσουκίου», προϋπολογισμού 280.000 ευρώ (υπό προϋποθέσεις),
-«Ανάδειξη ιστορικού κέντρου οικισμών Τσοπέλα και Χριστών Τ.Κ. Πραμάντων», προϋπολογισμού 380.000 ευρώ (υπό προϋποθέσεις),
-«Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων οικισμού Συρράκου», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ (υπό προϋποθέσεις).

Σημαντικές διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων / Enterprise Europe Network, ανακοινώνει την υλοποίηση
τεσσάρων Β2Β διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων και συγκεκριμένα:
· Β2Β συναντήσεις και Έκθεση Στο Βελιγράδι (Σερβία) στις 5 Μαρτίου 2013.Η Εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης "FOODREX-Culinaria Expo" Τροφίμων και Ποτών που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Μάρτη του 2013 στο Βελιγράδι,
· Β2Β συναντήσεις και Εκθέσεις στη Σόφια (Βουλγαρία) στις 7 Μαρτίου 2013.Οι B2B συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εξειδικευμένων διεθνών εκθέσεων:MachTech & Metal, IFAM, INTRONIKA, PLAST, TRANSPORT & LOGISTICS, SECURITY EXPO 2013
· B2B συναντήσεις και Φόρουμ στην Αθήνα στις 11-12 Μαρτίου 2013.Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς: Τρόφιμα & Ποτά, Υλικά και Βασικές Τεχνολογίες Γενικής Εφαρμογής (KETs), Ενέργεια,Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Φαρμακευτική Βιομηχανία / Επιστήμες Υγείας,Τουρισμός.
· Β2Β συναντήσεις και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη στις 28-29 Μαρτίου 2013.Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους
κατασκευών, δομικών και ηλεκτρολογικών υλικών, ενέργειας (κλιματισμός, θέρμανση, ανανεώσιμες),τροφίμων-ποτών, χημικών-φαρμακευτικών-καλλυντικών-υγείας, χάρτου-πλαστικών-συσκευασιών,τουρισμού, αγοράς ακινήτων.

Τραγική η κατάσταση λόγω περικοπής κονδυλίων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας!

Οι ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις στον χώρο της υγείας επισημάνθηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι της στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και στις δομές ψυχικής υγείας . Ο Στρατής Βουγέλης πρόεδρος των εργαζομένων ήταν ο κεντρικός εισηγητής της συνέντευξης ενώ τον πλαισίωσαν η επιστημονικά υπεύθυνη του Ξενώνα Ψυχαργώς Βάσω Μπόρου , η υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καλλιόπη Μιχελάκου και το μέλος του Δ.Σ των εργαζομένων του Νοσοκομείου Θανάσης Ανωγιάτης. Ο κ. Βουγέλης περιέγραψε την πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες οι οποίοι θα πρέπει πλέον να πληρώσουν για να έχουν την στοιχειώδη περίθαλψη. «Θρηνούμε και Θα θρηνήσουμε θύματα. Θρηνούμε και Θα θρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βουγέλης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν το 2013 στην λειτουργία του νοσοκομείου από την σημαντική μείωση του προϋπολογισμού σε σχέση με το 2012. Το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας που δόθηκε πριν λίγο καιρό στη δημοσιότητα αποτελεί ένα βαρύ χτύπημα για το νοσοκομείο. Σηματοδοτεί μια βίαιη υποβάθμισή του σαν μονάδα δευτεροβάθμιας περίθαλψης συνέχισε ο κ.Βουγέλης, εκτιμώντας ότι αυτές οι επιλογές για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας σημαίνουν κατάργηση θέσεων και δομών. Την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον των δομών ψυχικής υγείας εξέφρασαν οι κυρίες Μπόρου και Μιχελάκου. Η κ. Μπόρου σημείωσε την προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία 13 χρόνια για την υποστήριξη του ξενώνα Ψυχαργώς ο οποίος συνέβαλε ουσιαστικά στην αποασυλοποίηση ατόμων με ψυχικές νόσους υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι στο νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου η δομή δεν υπάρχει με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της και το μέλλον των εργαζομένων. Την «απουσία» του Κέντρου Ψυχικής Υγείας από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου ανέφερε και η κ.Μιχελάκου, τονίζοντας ότι αντί για την αναμενόμενη ενίσχυση της δομής βλέπουν το μέλλον της να είναι αβέβαιο σε μια μάλιστα περίοδο που οι ψυχικές νόσοι έχουν δεκαπλασιαστεί. Τις περιορισμένες προσβάσεις που θα έχει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ έτσι ώστε να ενισχυθεί ο εξοπλισμός του, υπογράμμισε ο κ.Ανωγιάτης, ενώ όλοι κάλεσαν τους πολίτες να πλαισιώσουν τον αγώνα τους για την προάσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας .

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ ΆρταςΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας καλεί τα μέλη του στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12.00 μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Άρτας με θέμα:
• Απολογισμός απερχόμενης Διοίκησης (Οικονομικός - Διοικητικός)
Το Δ.Σ. με απόφασή του και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Καταστατικό του Συλλόγου, προκήρυξε εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, που θα διεξαχθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Άρτας.

Ευρεία σύσκεψη με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το Παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα

Ευρεία σύσκεψη με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το Παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, αλλά και το λιμάνι της πόλης, έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του Δημάρχου κ. Κάτσινου.Η παρουσίαση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» από την κυβέρνηση και των όσων προβλέπει για το μέλλον του Παραρτήματος της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας και παράλληλα το πλαίσιο λιμενικής στρατηγικής της χώρας που επηρεάζει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, απασχόλησαν τη σύσκεψη, που ως στόχο της είχε τη δημιουργία μιας κοινής γραμμής πλεύσης μεταξύ των τοπικών παραγόντων και φορέων.Στη σύσκεψη, εκτός του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, παρέστησαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μπέζας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πιτούλης, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Παπάς, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Μαρτίνης, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Σωτηρίου, ο Αντιδήμαρχος Σουλίου κ. Κωσταράς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Σαμίου, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηγ/τσας κ. Γιόγιακας, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γλαβάς και οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων του Παραρτήματος της Ηγουμενίτσας, εκπρόσωποι του ΟΛΗΓ και των εργαζομένων αυτού και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.Αναφορικά με το ΤΕΙ, κυριάρχησε η εκφρασμένη προ πολλού άποψη για τη μη κατάργηση του Τμήματος Ιχθυοκομίας, το οποίο με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» συγχωνεύεται με το αντίστοιχο Τμήμα του Μεσολογγίου, με έδρα το τελευταίο. Άλλωστε η Ηγουμενίτσα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη παραμονή και λειτουργία του Τμήματος (πιστοποίηση, προγράμματα σπουδών, διασύνδεση με την αγορά εργασίας κλπ).Για το Τμήμα των Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών, κοινή ήταν η άποψη για μη αλλαγή χαρακτήρα και κατεύθυνσης, αφού η συνένωσή του με το Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων και η μετονομασία του σε Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συστημάτων, το υποβαθμίζει σημαντικά.Σχετικά με το δεύτερο σημαντικό κομμάτι της χθεσινής σύσκεψης, που αφορούσε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας επανέλαβε ότι κεντρικό αίτημα είναι ο Δήμος να αποτελέσει το φορέα σχεδιασμού και διαχείρισης της χερσαίας ζώνης, επικεντρώνοντας στην απόφαση και του Δημοτικού Συμβουλίου, για την παραχώρηση της υφιστάμενης χερσαίας ζώνης της Ηγουμενίτσας, καθώς και αυτή των Συβότων και της Πλαταριάς.«Για την πατρίδα μας το θαλάσσιο μέτωπο μπορεί να φέρει εισόδημα και δεν πρέπει να εξακολουθήσουν τα τρέφονται τα λιμάνια από την εκμετάλλευση εκτεταμένων τοπικών υποδομών των πόλεων, όπως είναι ο χερσαίος χώρος, που καμία σχέση δεν έχει με τη λειτουργία των λιμανιών», τόνισε ο κ. Κάτσινος.Την αντίθεσή τους στη σύσταση δικτύου Λιμένων Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχωνεύει την Ηγουμενίτσα με Πάτρα και Κέρκυρα, με έδρα την τελευταία, εξέφρασαν επίσης οι τοπικοί φορείς.Το διεκδικητικό πλαίσιο αναμένεται να επικεντρωθεί είτε στην αυτονομία του λιμένα της Ηγουμενίτσας, ή στη διεκδίκηση της έδρας του λιμενικού δικτύου που θα προκύψει ή σε μια πιθανή συνένωση μόνο με το λιμάνι της Κέρκυρας, που γίνεται πιο εύκολα αποδεκτή, εν συγκρίσει με όσα προβλέπει το πλαίσιο λιμενικής στρατηγικής που παρουσίασε πρόσφατα η κυβέρνηση.Όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα τεθούν σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, για ανάλογες αποφάσεις και ανάληψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών.

Πορτοκάλια για χυμοποίηση παραλαμβάνουν στην Άρτα

Η παραλαβή των πορτοκαλιών θα γίνεται από ώρα 10:00 έως τις 17:00
Την παραλαβή πορτοκαλιών ξεκίνησε, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στις 4 Φεβρουαρίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας-Φιλιππιάδας και η Ομάδα Παραγών.Τα πορτοκάλια θα χρησιμοποιηθούν για χυμοποίηση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραδίδουν στις εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου επί του 3ου χλμ της ΕΟ Άρτας-Ιωαννίνων.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Τσαραδήμα Ιωάννη στο τηλέφωνο 6937667352.

Ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας,σχετικά με τις δηλώσεις Μπαλτογιάννη

Σε δημοσίευμα στην εφημερίδα Νέοι Αγώνες (5/2/2013), διαβάσαμε για την "παρέμβαση" της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Πρέβεζας και την τοποθέτηση του κ. Μπαλτογιάννη σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που κορυφώνονται σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας. Πολλά τα δάκρυα για την κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων στην Ήπειρο από τους κ.κ. "Πουλάμε τη ΔΩΔΩΝΗ σε τιμή ευκαιρίας, προλάβετε"! Τους ξέρουμε πια! Μόνο που πλέον, τους γνωρίζουν καλά και οι παραγωγοί της περιοχής μας γι' αυτό και στην προχθεσινή "σύσκεψη", συσκεύθηκαν μόνο με τον εαυτό τους! Αυτόν κατάφεραν να συσπειρώσουν! Ως Ομοσπονδία, χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που, μέσα από τους αγωνιστικούς Αγροτικούς Συλλόγους τους, πήραν την υπόθεση στα χέρια τους γυρνώντας την πλάτη στους ξεπουλημένους εκπροσώπους των Ενώσεων, της ΠΑΣΕΓΕΣ και κάθε άλλη δύναμη που - από θέση - με τη στάση τους ωθούν τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα. Καλούμε σε παραπέρα ενίσχυση των υπαρχόντων μπλόκων αλλά και στη δημιουργία νέων, με το πλαίσιο αγώνα και διεκδίκησης της Ομοσπονδίας μας, που έχει κερδίσει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, μέσα από τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Τα αγροτοδικεία που έχουμε μπροστά μας, με υπόδικους μέλη της Ομοσπονδίας μας και άλλους αγωνιζόμενους αγροτοκτηνοτρόφους, επιβεβαιώνουν ότι εμείς κάνουμε πράξη το σύνθημα : "Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους, ενάντια στην πολιτική και τους εκπροσώπους της που με τα μέτρα τους μας οδηγούν στον αφανισμό". Ο κ. Μπαλτογιάννης δεν μπορεί να τα ξέρει αυτά, μιας και αυτοί οι αγώνες,, διεξάγονταν την περίοδο που ο ίδιος διαβουλεύονταν με τον Σεπετά (και τους υπόλοιπους φορείς, "φυσικούς και μη") για το αντίτιμο από την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ!ΤΩΡΑ να σημάνει ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, ενωμένοι στη βάση των κοινών τους συμφερόντων, απεγκλωβισμένοι από τις ξεπουλημένες ηγεσίες, μαζί με τους εργάτες και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ και θα την επιβάλλουμε!

Στα Γιάννενα την Παρασκευή ο Δημήτρης Καζάκης

Ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠαΜ.), ο οικονομολόγος αναλυτής Δημήτρης Καζάκης θα επισκεφθεί την πόλη των Ιωαννίνων για μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7μμ. στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Ε.Η.Μ.).Στην ομιλία του θα παρουσιάσει αναλυτικά τα προτάγματα του Ε.Πα.Μ. που είναι:
-Μη αναγνώριση του παράνομου δημοσίου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο
-Ανατροπή όλων των δεσμεύσεων και μέτρων των μνημονίων
-Αναθεώρηση των σχέσεων με την ΕΕ και έξοδος από το Ευρώ με άμεση υιοθέτηση εθνικού νομίσματος. Εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών και ειδικά της Τράπεζας της Ελλάδας και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των νοικοκυριών
-Τιμωρία των υπευθύνων, δήμευση των περιουσιών τους υπέρ του δημοσίου
-Ψήφιση νέου δημοκρατικού Συντάγματος μέσα από Συντακτική Εθνοσυνέλευση
Θα αναφερθεί και στην ανάγκη μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και στον τρόπο οργάνωσης της, ώστε να ξεφορτωθούμε το συντομότερο το υπάρχον καθεστώς.Μετά την τοποθέτηση του θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό.

Πολύ άσχημη κατάσταση επικρατεί στην ΕΠΑΣ Πρέβεζας!!!

Η πολύ άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην ΕΠΑΣ Πρέβεζας ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πρέβεζας με την διευθύντρια της Β’θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας Κ. Σφονδύλη και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ εκλεγμένα σε σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, του περιφερειακού και δημοτικών σύμβουλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση του Νομού, του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας, την ΠΑΣΕΒΕ κλπ. Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια, την ανησυχία και τους προβληματισμούς τους επειδή, αν και έληξε το Α΄ τετράμηνο, ήδη 10 τμήματα ειδικότητας δεν έχουν κάνει από την αρχή της χρονιάς ούτε μια ώρα μάθημα ειδικότητας, επειδή δεν έχουν διοριστεί εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους ανεξάρτητα από τη βούληση της Β’ θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας τα στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ, θα κλιμακώσουν τη δράση τους για να ανοίξουν και αυτό το ζήτημα στο λαό της Πρέβεζας και το επόμενο διάστημα θα γίνουν περιοδείες στα ΕΠΑΣ αλλά και με πρωτοβουλία της λαϊκής επιτροπής Πρέβεζας το θέμα θα ανοίξει πλατιά στο λαό της Πρέβεζας

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ: «Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη τις τεκμηριωμένες απόψεις των θεσπρωτικών φορέων»

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Είχαμε μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν διαφορετικές και ακούσαμε τις γνώμες άμεσα εμπλεκόμενων και πιο εξειδικευμένων ανθρώπων, όπως της Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου και του Συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΛΗΓ.Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η νέα εθνική λιμενική στρατηγική, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνάρτηση με τις προβλέψεις για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το σχέδιο «Αθηνά» που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας, σε ότι αφορά στα Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.Είναι σαφές ότι στη σημερινή σύσκεψη, δεν ελήφθη καμία απόφαση. Δεν ήταν εξάλλου αυτός ο σκοπός της. Τις αποφάσεις τις λαμβάνει η Κυβέρνηση, η οποία φέρει και την ευθύνη των επιλογών της και επίσης, κάθε εκπρόσωπος φορέα δεσμεύεται προφανώς από τις θέσεις των συλλογικών οργάνων του φορέα.Προσωπικά, είμαι σύμφωνος με τη βασική φιλοσοφία και των δύο παρεμβάσεων της Κυβέρνησης, δηλαδή, με τη νέα εθνική λιμενική στρατηγική γιατί θα οδηγήσει στο να μετατραπούν τα λιμάνια μας σε «οχήματα ανάπτυξης» για την εθνική και τις τοπικές οικονομίες, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας, καθώς και με το σχέδιο «Αθηνά» γιατί θα αναβαθμίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.Υπάρχουν όμως ορισμένα τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα, όπως η κατάργηση του Τμήματος Ιχθυοκομίας- Αλιείας στην Ηγουμενίτσα, η βιωσιμότητα του προτεινόμενου νέου Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συστημάτων, η έδρα της μητρικής εταιρείας στο Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδος, ο επανακαθορισμός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ κλπ, στα οποία η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη τις τεκμηριωμένες απόψεις των θεσπρωτικών φορέων και σ’ αυτή την κατεύθυνση και εγώ θα κινηθώ.Τέλος, θα ζητήσω από τους συναδέλφους άλλων νομών να μην κάνουν δηλώσεις για θεσπρωτικά ζητήματα, όπως ατυχώς έγινε για την κατάργηση του Τμήματος Ιχθυοκομίας – Αλιείας στην Ηγουμενίτσα, γιατί δε δικαιούνται να το κάνουν και γιατί δε γνωρίζουν όλες τις πτυχές και τις παραμέτρους αυτών των ζητημάτων».

Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο από τον Δήμο Πρέβεζας

Ο Δήμος Πρέβεζας καλεί φορείς, τοπικούς επιχειρηματίες εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους συλλόγων αλλά και όσους άμεσα ή έμμεσα ενισχύουν με τη δράση τους τον Τουρισμό, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετάσχουν στο Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο, που πρόκειται να συσταθεί το επόμενο διάστημα.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Νίκο Αναγνώστου το Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο, όπως αυτό αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), θα είναι ανοιχτό στην «Κοινωνία των Πολιτών», θα αποτελεί ένα πολύτιμο συμβουλευτικό όργανο που θα παρακολουθεί την πορεία του Τουρισμού, θα εισηγείται πρωτοβουλίες και μέτρα, και θα δραστηριοποιείται εθελοντικά σε θέματα πληροφόρησης, προβολής και δημοσίων σχέσεων. Σε δεύτερη φάση και εφόσον οι τουριστικοί Δήμοι μιας Περιφέρειας το επιθυμούν, θα προχωρήσει η σύσταση Τουριστικών Διαδημοτικών Δικτύων στο πλαίσιο των οποίων θα συνεργάζονται τα τοπικά τουριστικά δίκτυα. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Γραφείο Τουρισμού Δήμου Πρέβεζας (ισόγειο Δημαρχείου, έναντι Εθνικής Τράπεζας).Αρμόδια υπάλληλος: Δήμητρα ΦώτογλουΤηλ. 2682360671. E-mail: cultprev@yahoo.gr

Κλείστε τώρα ένα τριήμερο στο Bansko με μόλις €110 το άτομο!

Περάστε αξέχαστα το τριήμερο της 21ης Φεβρουαρίου,γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων,με μια μοναδική εκδρομή

Εκμεταλλευτείτε την μοναδική προσφορά και περάστε αξέχαστα το τριήμερο της 21ης Φεβρουαρίου,γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων,με μια μοναδική εκδρομή στο Bansko. Δοκιμάστε τοπικές γεύσεις, κάντε έναν ορειβατικό περίπατο στις χιονισμένες πλαγιές,μάθετε ice skate στο παγοδρόμιο του χωριού, ανεβείτε στο χιονοδρομικό για σκι, snowboard ή απλά για βόλτα, διασκεδάστε στα μοναδικά party που διοργανώνουν τα clubs του Bansko! Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο - 2 διανυκτερεύσεις,2 πρωινά και 2 δείπνα στο ξενοδοχείο.Για όποιες απορίες ή πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 26510-27427,26510-31666 και 26510-27550.

Ένας νέος χώρος πολιτισμού στην Πρέβεζα

Με μια σπουδαία έκθεση που εγκαινιάστηκε χθες με τίτλο «Οι Ζωγράφοι Των Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913 , η απελευθέρωση της Ηπείρου» άνοιξε και επίσημα τις πύλες της η οικία Αθανασλαδη ένας νέος χώρος πολιτισμού στην Πρέβεζα. Την κορδέλα έκοψαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και διοικητής της 8ης Μεραρχίας ταξίαρχος της κ. Τσαγγαράς Στα εγκαίνια της οικίας Αθανασιάδη με τη νέα του χρήση, αλλά και της έκθεσης ζωγραφικής και φωτογραφίας μετά τον Αγιασμό που τελέστηκε ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστές και σε όσους συνέβαλαν να έρθει η μοναδική αυτή έκθεση στην Πρέβεζα και τόνισε ότι τόσο η μνήμη όσο και το μέλλον είναι κοινά για όλους. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τσαγγαράς αναφέρθηκε στους Βαλκανικούς πολέμους οι οποίοι όπως είπε «αποτελούν ιστορικό ορόσημο της νεότερης ιστορίας μας και μια από τις μεγαλύτερες εξάρσεις του Έθνους». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έκθεση καθώς στα έργα του Κενάν Μεσαρέ που εκτίθενται τα οποία κρίνονται ως ιδιαίτερης ιστορικής αξίας και σπουδαιότητας και προέρχονται από: τη συλλογή του Στρατιωτικού Μουσείου Α’ Βαλκανικού Πολέμου «Χάνι Εμίν Αγά». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι αύριο Τετάρτη και θα λειτουργεί 9 με 1 και 6 με 8:30 το βράδυ. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο γραμματέας της ιεράς Μητρόπολης πατέρας Ιωαννίκιος, η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κ. Καζάκου, ο αντιδήμαρχος κ. Ροπόκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτισμού κ. Κορωναίος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κυρία Αναγνώστου και κ. Ζάκας, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Στη βουλή επανέρχεται το θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας οδού και της λειτουργίας διοδίων

Στη βουλή επανέρχεται το θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας οδού και της λειτουργίας διοδίων κατά μήκος αυτής ύστερα από ερώτηση που κατέθεσαν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΡΚΜ, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.Σε απάντησή του Υπουργείου (Αρ. Πρωτ. 68/71/73, 27.09.2012), αναφέρεται πως με το Ν.3481/2006, εγκρίθηκε η χωροθέτηση και εγκατάσταση για δεκατρείς (13) σταθμούς διοδίων κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου την ίδια στιγμή που οι σύμβουλοι της παραχώρησης του οδικού άξονα εισηγούνται την δημιουργία δεκαεννέα (19) σταθμών διοδίων σε όλο το μήκος του δρόμου, συμπεριλαμβανομένων των κάθετων αξόνων, αν και στον αρχικό σχεδιασμό δεν προβλέπονταν καθόλου η εγκατάσταση διοδίων σε αυτούς.Στην ίδια απάντηση αναφέρεται: «..Η στρατηγική υλοποίησης συστήματος διοδίων στην Εγνατία Οδό προβλέπει, ως τελική φάση, τη λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής συλλογής διοδίων, στο σύνολο του αυτοκινητόδρομου. Στόχος είναι η μεταφορά της επιβάρυνσης, για τη λειτουργία και τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου, από τον από τον Έλληνα φορολογούμενο, μόνον στον χρήστη της οδού.»Σε άλλη απάντηση του Υπουργείου (Αρ. Πρωτ. 37/06.12.2012), για το θέμα των ηλεκτρονικών διοδίων αναφέρεται πως «.. το έργο αυτό απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την εφαρμογή του και δυστυχώς σχετική προεργασία δεν υπήρξε». Παρόλα αυτά, Ευρωπαϊκός διαγωνισμός σχετικά με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στην Εγνατία Οδό έχει προκηρυχτεί από το 2010 χωρίς να γνωρίζουμε τα πλήρη στοιχειά και την εξέλιξη του διαγωνισμού.Με δεδομένη την πολιτική του Υπουργείου για τα διόδια και με αφορμή τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή, (πληρωμή διοδίων σε δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί, διώξεις κινημάτων αντίστασης, δυσανάλογη χρέωση συχνών χρηστών), τίθενται στον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα :
Σε ποια φάση βρίσκεται η εξέλιξη του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων στην Εγνατία οδό; Πόσο κοστολογείται, με αναλυτικά στοιχεία η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδίων; Πόσος χρόνος προεργασίας απαιτείται;
Ποια η θέση του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τον παραπάνω διαγωνισμό που προκήρυξε η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»; Ποια η θέση του ΤΑΙΠΕΔ;
Ποιος είναι τελικά ο αριθμός των σταθμών διοδίων που θα λειτουργήσουν; Αν είναι αυξημένος σε σχέση με την αρχική απόφαση, με ποια κριτήρια έγινε αυτό; Επέδρασε σε αυτό η δρομολόγηση της Εγνατίας για ιδιωτικοποίηση;
Ποιο είναι το συγκεκριμένο σχέδιο χωροθέτησής τους; Θα εγκατασταθούν σταθμοί διοδίων και στους κάθετους άξονες; Υπάρχει πρόθεση αύξησης της τιμής των διοδίων; Αν εγκατασταθούν σταθμοί διοδίων στους κάθετους άξονες αντίθετα με την αρχική απόφαση, με ποια κριτήρια έγινε αυτό; Επέδρασε σε αυτό, καθώς και σε τυχόν αύξηση της τιμής των διοδίων, η δρομολόγηση της Εγνατίας για ιδιωτικοποίηση;
Πως σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το κρίσιμο ζήτημα που αφορά στους συχνούς χρήστες της Εγνατίας; Πρόκειται να υπάρξει πρόνοια για έκπτωση στην περίπτωσή τους;
Σε ποία φάση βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας οδού (τίμημα εκκίνησης, λοιποί όροι παραχώρησης κ.λπ.) ;

Πολυεπίπεδες δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την τουριστική ανάπτυξη

Το γενικό πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2013 ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο στην χθεσινή συνεδρίασή του, που αποτελεί υποχρέωση έναντι του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.. Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού κ. Στράτος Ιωάννου προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό της τουριστικής προβολής του έτους 2012, ενώ ανακοίνωσε πως στο επόμενο 15μερο θα δοθεί προς διαβούλευση το καταστατικό του Φορέα Προώθησης Τουριστικών και Αγροτικών Προϊόντων.Από τις τοποθετήσεις, τον απολογισμό και τον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής προβολής το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι από την Περιφέρεια βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δράσης, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο, προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να τονωθεί η απασχόληση στην Ήπειρο.

Περιφερειακή σύσκεψη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πρέβεζα

Περιφερειακή σύσκεψη των Συλλόγων – Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Πρέβεζα στην αίθουσα της Θεοφανείου στις 10:30 το πρωί. Η πρόσκληση προς τους Συλλόγους αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η μαζική συμμετοχή όλων των μελών των διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών στην Περιφερειακή Σύσκεψη θα δώσει τη δυνατότητα της αποτίμησης του πολυήμερου αγώνα μας, της εκτίμησης των εξελίξεων στα προβλήματα συνολικά των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα συμβάλει στην αγωνιστική προετοιμασία του κλάδου»

Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης & Συμβουλευτικής για τη στήριξη της εξωστρέφειας στο Νομό Θεσπρωτίας

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) υλοποιεί Πρόγραμμα Ενίσχυσης του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».Στο Νομό Θεσπρωτίας τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (μέχρι 250 άτομα προσωπικό), αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες και παρέχει τη δυνατότητα επιδοτούμενης κατάρτισης 40 ωρών με σκοπό την Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας.Στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στο Νομό Θεσπρωτίας έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν 1-2 σεμινάρια, μέσα από τα οποία θα καταρτιστούν 25 - 50 άτομα.

5 εταιρείες στην περιοχή των Ιωαννίνων υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης το 2012

Και δύο φυσικά πρόσωπα 
Η βαθιά κρίση που μαστίζει την αγορά, αποτυπώνεται στις προσφυγές επιχειρηματιών στη Δικαιοσύνη που ζήτησαν την ένταξή τους, για προστασία, στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, το διάστημα που κορυφώθηκε η οικονομική κρίση.Είναι χαρακτηριστικό ότι, από το Νοέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο, 640 επιχειρήσεις, είτε ως εταιρείες είτε ως φυσικά πρόσωπα, υπέβαλαν αίτηση για ένταξή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, για το οποίο, ως γνωστόν, η κυβέρνηση μελετά τροποποιήσεις επί τα βελτίω, δεδομένου ότι ουκ ολίγες εταιρείες έχουν κατά καιρούς εκμεταλλευθεί ως άλλοθι τις εν λόγω διατάξεις.Στα Γιάννενα, σύμφωνα με το έγγραφο που στάλθηκε από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μετά την εφαρμογή του νόμου, υπήχθησαν στη διαδικασία για το άρθρο 99, πέντε εταιρείες και δύο φυσικά πρόσωπα.Από αυτές, κάποιες δραστηριοποιούνται στο χώρο των εκδόσεων και της οικοδομής.

Παραγγελίες και διάθεση τροφίμων «χωρίς μεσάζοντες» στα Γιάννενα

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 17/02/2013 κατά τις ώρες 10:00 έως 14:00, η πρωτοβουλία πολιτών της πόλης των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τα «τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες» θα προχωρήσει σε διανομή τροφίμων στο υπόστεγο του ΚΕΠΑΒΙ.Παραγγελίες δεχόμαστε μέχρι και το Σάββατο 9/2 το βράδυ.
Τιμές και προϊόντα
Η ποιότητα όλων των προϊόντων έχει διασφαλιστεί με υπογραφή συμφωνητικού από όλους τους παραγωγούς.
-Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τον συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνιακής Μάνης, , φετινής εσοδείας, 15 ευρώ η μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων.
-Φακή Φαρσάλων, καθαρισμένη, 5 ευρώ η συσκευασία των 3 κιλών.
-Ρεβίθια, φασόλια, πλιγούρι Φαρσάλων, 5 ευρώ η συσκευασία των 2.5 κιλών.
Διαδικασία προσέλευσης για την παραλαβή την Κυριακή 17/2, για τη διευκόλυνσή σας:
Από τις 10:00 έως τις 11:00 παρακαλούνται να προσέλθουν όσοι έχουν επώνυμο από Α έως και Ζ.
Από τις 11:00 έως τις 12:00 από Η έως και Μ.
Από τις 12:00 έως τις 13:00 από Ν έως και Σ
Από τις 13:00 έως τις 14:00 από Υ έως Ω.
Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε:
Συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση όπου τη βρείτε.Τηλεφωνικά στο 26510-71230 τις ώρες 9:00-14:00 και στο 6976944086 τις ώρες 14:00-16:00 και 18:00-21:00.3. Συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση παραγγελίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας: http://trofima-xoris-mesazontes-ioannina.blogspot.gr και στέλνοντάς την στο e-mail: trofima.xoris.mesazontes.ioan@gmail.com

Ετοιμάζονται για μπλόκα και στην Ήπειρο

Με στόχο την ενεργοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων της Ηπείρου για να διεκδικήσουν και οι ίδιοι την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του, την επιβίωση τους, μέσα από τις κινητοποιήσεις που εξελίσσονται στη χώρα, πραγματοποιήθηκε χθες στο Λούρο συνάντηση των τεσσάρων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και συνδικαλιστικών φορέων των παραγωγών. Ταυτόχρονα, στα Γιάννινα και συγκεκριμένα στον κόμβο Ελεούσας κτηνοτρόφοι έκαναν... πρόβα κινητοποιήσεων, μια πρώτη εμφάνιση με τρακτέρ, από τότε που βγήκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά χωρίς να κλείσουν το δρόμο. Αν και η συμμετοχή ήταν σχετικά μικρή, αποτέλεσε η συγκέντρωση μια πρώτη αντίδραση και αφορμή να απευθύνουν πρόσκληση στους συναδέλφους τους για να μετέχουν στις κινητοποιήσεις.Στη συνάντηση στο Λούρο, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, οι μετέχοντες τόνισαν την ανάγκη να μην μείνουν αμέτοχοι στις κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι και καλλιεργητές της Ηπείρου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα από άλλους συναδέλφους τους, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών.Προτάθηκε να συγκροτηθεί σε κάθε μπλόκο συντονιστική επιτροπή από αγρότες και κτηνοτρόφους και να συνεργαστούν όλοι μακριά από κόμματα και αντιπαραθέσεις. «Οι Ενώσεις προτρέπουν τους παραγωγούς να εκλέξουν συντονιστικές επιτροπές και στηρίζουν τον αγώνα τους για να διεκδικήσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα τους», τόνισε ο κ. Μπαλτογιάννης και σημείωσε ότι οι κτηνοτρόφοι και μικροί καλλιεργητές της Ηπείρου δεν αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι του αγροτικού κόσμου της χώρας, αντίθετα αντιμετωπίζουν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα επιβίωσης.Για τους νομούς Άρτας και Πρέβεζας προτάθηκε να αναδειχθεί ενιαία συντονιστική επιτροπή αγώνα για κινητοποίηση στη Γέφυρα Καλογήρου και στους άλλους δυο νομούς να μπλόκα να αναδείξουν συντονιστικές. Ο αγώνας πρέπει να είναι συντονισμένος σε όλη την Ήπειρο και ενωτικός για το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα με τη στήριξη των συνεταιριστών, τόνισε ο κ. Μπαλτογιάννης.Η τιμή του πετρελαίου που έφτασε το 1,5 ευρώ το λίτρο, το κόστος των σπόρων και των εφοδίων, αλλά και των ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους, έχουν φέρει σε απόγνωση τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο και στα Γιάννινα και αυτό ακριβώς τονίστηκε από συμμετέχοντες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες το πρωί στον κόμβο Ελεούσας. Τα τρακτέρ έμειναν στην άκρη του δρόμου, αλλά τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να κλείσουν δρόμους.Κοντά στους αγρότες βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, στηρίζοντας τον δίκιο αγώνα τους για επιβίωση και τη δυνατότητα να παράγουν προϊόντα που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μέλος διασωστικής ομάδας,σχετικά με την τετραήμερη επιχείρηση στην Τύμφη

Αγαπητοί κύριοι,
ονομάζομαι Θεόδωρος Τρυψάνης, είμαι 46 ετών και μένω στην Πτολεμαΐδα (τα υπόλοιπα στοιχεία μου μπορείτε να τα δείτε στο τέλος του μηνύματος αυτού). Είμαι μέλος (από το 2006), εκπαιδευτής και πρώην πρόεδρος της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (ΕΔΟΠ) www.edop.gr .Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας αλλά και το δημοσιογραφικό λειτούργημα που εκπροσωπείτε, θα ήθελα να σας εκφράσω τη διαφωνία μου και τη διαμαρτηρία μου γιά το άρθρο σας της Δευτέρας 4/2/2013 http://epirusgate.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1352.html με τίτλο "Η τετραήμερη επιχείρηση στην Τύμφη και η δυσκήνητη κρατική μηχανή" που δημοσιέυσατε στην ιστοσελίδα σας www.epirusgate.blogspot.com.Νομίζω ότι με τη γενικόλογη αναφορά σας στις εθελοντικές ομάδες και η ισοπέδοση που γίνεται από τον γράφοντα, θίγουν και προσβάλουν όλους εκείνους τους εθελοντές που, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, καταθέτουν την ψυχή, το χρόνο και τα χρήματά τους γιά να εκπαιδευτούν έτσι ώστε να είναι έτοιμοι όταν και εάν χρειαστεί να προσφέρουν τη βοήθειά τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Το ξέρω ότι ακούγεται ρομαντικό αλλά γιά τους περισσότερους από εμάς ισχύει. Δεν είναι όλες οι εθελοντικές ομάδες σαν αυτή που περιγράφετε στο άρθρο σας. Ναι υπάρχουν και τέτοιες, όλοι το ξέρουμε αλλά δεν είμαστε ΟΛΟΙ σαν αυτούς.Πολλές εθελοντικές ομάδες εργάζονται, εκπαιδεύονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αθόρυβα και ταπεινά χωρίς κανένα απολύτως υλικό ή ηθικό αντάλλαγμα από τον συνάνθρωπο και το κράτος. Τις περισσότερες φορές τα μέλη επιβαρύνονται και με τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής κλπ. Τις περισσότερες φορές παρακαλάμε και "φιλάμε κατουρημένες ποδιέ" γιά να αποκτήσουμε κάποιο υλικό ή εξοπλισμό ή εκπαίδευση που θα μας κάνει καλύτερους.Συμφωνώ μαζί σας ότι πολλά πρέπει να εξεταστούν, να ελεγχθούν και να επαναπροσδιοριστούν στις εθελοντικές ομάδες διάσωσης και στις ΜΚΟ γιατί όπως είπε και ο Σέξπηρ "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας".Τελειώνοντας θέλω να πω ότι καλό θα ήταν να μιλάμε με ονόματα. Ποία ήταν ή ποιες ήταν αυτές οι εθελοντικές ομάδες διάσωσης; Όνομα δεν έχουν; Είναι κρίμα αυτή η ισοπέδωση που γίνεται για όλους αυτούς τους εθελοντές που πραγματικά προσφέρουν.Ας πούμε τα πράγματα με το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

Σας ευχαριστώ γιά την υπομονή σας
Με τιμή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ EPIRUSGATE
Αγαπητέ κ. Τρυψάνη, οι δηλώσεις του κ. Βασλίλη Χήτου,αφορούν μια συγκεκριμένη ομάδα διάσωσης,τα μέλη της οποίας μάλιστα αποκάλεσε και "λαμόγια"!Μην ξεχνάτε ότι δήλωσε πως
είναι αποφασισμένος να κινηθεί δικαστικά απέναντι τους.Τέλος,σε ότι αφορά την "εθελοντική ομάδα" που πρωταγωνίστησε στις επιθέσεις εναντίον του υπεύθυνου πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου,αυτή έχει έδρα τα Γιάννενα.

Μυστικές συσκέψεις για λιμάνι και ΤΕΙ, με απόφαση Δημάρχου Ηγουμενίτσας και απαίτηση του Βουλευτή!!!

ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Τελικά πραγματοποιήθηκε η μυστική σύσκεψη των φορέων στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, με πρόταση του τοπικού Βουλευτή Αντώνη Μπέζα και απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Κάτσινου.Θέμα της σύσκεψης ήταν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για την συγχώνευση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας με εκείνο της Πάτρας, και την κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.Η πρωτοβουλία, όπως προαναφέραμε, ανήκει στον Βουλευτή Θεσπρωτίας, μετά και τις σοβαρές αντιδράσεις της Θεσπρωτικής κοινωνίας.Στη σύσκεψη, με εντολή του Βουλευτή, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας απαγόρευσε την είσοδο στα τοπικά ΜΜΕ και την αντιπροσωπία τριών ατόμων, των σπουδαστών του ΤΕΙ, οι οποίοι ζήτησαν να παρακολουθήσουν την συζήτηση και να τοποθετηθούν και αυτοί, ως οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι.Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Μηνάς Παππάς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Γιόγιακας Βασίλης αλλά και οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αν και είχαν δηλώσει πως δεν θα συμμετείχαν στη σύσκεψη αν γινόταν κεκλεισμένων των θυρών, υπάκουσαν στις εντολές του Βουλευτή Θεσπρωτίας και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας.Μάλιστα ο Βουλευτής Θεσπρωτίας αποχώρησε από την σύσκεψη, έως ότου απομακρυνθούν τα ΜΜΕ και οι φοιτητές.
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΠΕΖΑ