Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Διαμαρτύρονται οι Έλληνες οδηγοί βουνού γιατί δεν ζητήθηκε η συνδρομή τους!!!

Παρ' όλες τις προτροπές!
Οι Έλληνες οδηγοί βουνού διαμαρτύρονται γιατί δεν ζητήθηκε η συνδρομή τους στην επιχείρηση εντοπισμού του άτυχου Σταύρου Λισγάρα.Όπως δήλωσε στο MEGA ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Οδηγών Βουνού Χρήστος Μπελογιάννης, παρ' όλες τις προτροπές, δεν είχε ζητηθεί επίσημα η συνδρομή της ορειβατικής κοινότητας, ούτε των Οδηγών Βουνού,ούτε της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας.Το Σωματείο Ελλήνων Οδηγών Βουνού,αριθμεί 24 ενεργά μέλη,με σημαντική εμπειρία και πλήθος αναβάσεων στα μεγαλύτερα βουνά του κόσμου!Το παράλογο είναι πως ανάμεσα στους 24 Έλληνες Οδηγούς Βουνού,βρίσκονται και τρεις Γιαννιώτες!!!Οι Χρήστος Λάμπρης,Μιχάλης Βασιλείου και Γιώργος Ροκκάς,από τους οποίους δεν ζητήθηκε απολύτως καμία βοήθεια!!!Ενώ θα μπορούσαν από την πρώτη ημέρα να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης και μάλιστα χωρίς να αναγκαστεί η οικογένεια του αδικοχαμένου 30χρονου,να ξοδέψει αρκετά χρήματα για να φέρει στα Γιάννενα την ομάδα της Air Zermatt!!!

Τελείωσε η επιχείρηση ανάσυρσης

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις,ο άτυχος ορειβάτης βρήκε ακαριαίο θάνατο από χτύπημα στο κεφάλι
Οι Ελβετοί αλπινιστές της Air Zermatt, με μία εντυπωσιακή επιχείρηση ανέσυραν τη σορό του τριαντάχρονου Σταύρου Λισγάρα, η οποία μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο του Βασίλη Χήτου στο ελικοδρόμιο του Παπίγκου,όπου και την παρέλαβε ασθενοφόρο.Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις,ο άτυχος ορειβάτης βρήκε ακαριαίο θάνατο από χτύπημα στο κεφάλι μετά την πτώση και δεν είχε καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα όπως πίστευαν αρχικά τα συνεργία διάσωσης.Απομένει φυσικά και η επιβεβαίωση από την έκθεση του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη.Το γεγονός βέβαια πως ο ορειβάτης δεν ήταν καλυμμένος από το χιόνι,αλλά κείτονταν τραυματισμένος σε αυτό  το σημείο,θα πρέπει να προβληματίσει τις επίσημες κρατικές υπηρεσίες και κυρίως τον Ελληνικό Στρατό,το ελικόπτερο του οποίου δεν κατάφερε να εντοπίσει τη σορό του 30χρονου,παρά το γεγονός πως διαθέτει πολύ σύγχρονα μηχανήματα!!!

Τραγικός επίλογος...

Σε βάθος 400 μέτρων περίπου,από το σημείο που έπεσε το πρωί της Δευτέρας, εντοπίστηκε νεκρός ο Σταύρος Λισγάρας. Τη σορό του άτυχου άτυχου ορειβάτη,εντόπισαν οι Ελβετοί της διασωστικής ομάδας Air Zermatt που ήρθε σήμερα στα Γιάννενα,οι οποίοι και επικέντρωσαν τις έρευνες στους με το ελικόπτερο του γιαννιώτη επιχειρηματία Βασίλη Χήτου,σε κάποια σημεία στα οποία πίστευαν πως θα είχε καταλήξει ο νεαρός μετά την πτώση του από την κορνίζα. Στο σημείο που βρέθηκε  ο  30χρονος, έχει μείνει ένα μέλος της ομάδας των Ελβετών αλπινιστών και σε λίγα λεπτά θα ξεκινήσει επιχείρηση ανάσυρησης του,από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.Ήδη έχει φτάσει και ασθενοφόρο στο Μικρό Πάπιγκο προκειμένου να παραλάβει τη σορό του.

Βρέθηκε ο 30χρονος ορειβάτης!

Πριν από λίγα λεπτά το ελικόπτερο του Βασίλη Χήτου,στο οποίο εκτός από τον ίδιο επέβαινε και ο πιλότος της Ελβετικής ομάδας,βρήκε τον 30χρονο ορειβάτη ο οποίος αγνοούνταν από την περασμένη Δευτέρα.Σε λίγο θα προσεγγίσουν το σημείο για να δουν αν ο νεαρός είναι ζωντανός!Η επιχείρηση ανάσυρσης θα ξεκινήσει σε λίγο.Η εμπειρία του πιλότου της Ελβετικής ομάδας διάσωσης φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο,μιας και οδήγησε το ελικόπτερο στα σημεία που θα μπορούσε να καταλήξει μετά την πτώση του ο άτυχος 30χρονος.


Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΦΟΣΔΑ για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού, μέχρι την ανάδειξη μειοδότη παρόχου υπηρεσιών λειτουργίας του έργου, στο πλαίσιο του από 19/12/2012 διενεργηθέντος διεθνούς διαγωνισμού αποφάσισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας.Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη ενημέρωσε το Σώμα πως από 01/01/2013 απαιτείται η σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης με τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ελληνικού, και μέχρι την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού.Η κ. Καλογιάννη ανακοίνωσε πως εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις για την αναβάθμιση των βιολογικών καθαρισμών (σε τριτοβάθμια επεξεργασία) όλων των ΧΥΤΑ που λειτουργούν στην Ήπειρο. «Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μείζον θέμα για την Περιφερειακή Αρχή και προς αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε να βρούμε λύσεις. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού. Πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του και σε κάθε περίπτωση και εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις», σημείωσε.

Παραγγελίες και διάθεση τροφίμων «χωρίς μεσάζοντες» στα Γιάννενα

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 17/02/2013 κατά τις ώρες 10:00 έως 14:00, η πρωτοβουλία πολιτών της πόλης των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τα «τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες» θα προχωρήσει σε διανομή τροφίμων στο υπόστεγο του ΚΕΠΑΒΙ.Παραγγελίες δεχόμαστε μέχρι και το Σάββατο 9/2 το βράδυ.
Τιμές και προϊόντα
Η ποιότητα όλων των προϊόντων έχει διασφαλιστεί με υπογραφή συμφωνητικού από όλους τους παραγωγούς.
-Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τον συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνιακής Μάνης, , φετινής εσοδείας, 15 ευρώ η μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων.
-Φακή Φαρσάλων, καθαρισμένη, 5 ευρώ η συσκευασία των 3 κιλών.
-Ρεβίθια, φασόλια, πλιγούρι Φαρσάλων, 5 ευρώ η συσκευασία των 2.5 κιλών.
Διαδικασία προσέλευσης για την παραλαβή την Κυριακή 17/2, για τη διευκόλυνσή σας:
Από τις 10:00 έως τις 11:00 παρακαλούνται να προσέλθουν όσοι έχουν επώνυμο από Α έως και Ζ.
Από τις 11:00 έως τις 12:00 από Η έως και Μ.
Από τις 12:00 έως τις 13:00 από Ν έως και Σ
Από τις 13:00 έως τις 14:00 από Υ έως Ω.
Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε:
Συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση όπου τη βρείτε.Τηλεφωνικά στο 26510-71230 τις ώρες 9:00-14:00 και στο 6976944086 τις ώρες 14:00-16:00 και 18:00-21:00.3. Συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση παραγγελίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας: http://trofima-xoris-mesazontes-ioannina.blogspot.gr και στέλνοντάς την στο e-mail: trofima.xoris.mesazontes.ioan@gmail.com

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας για τις κινητοποιήσεις στο μουσικό σχολείο Άρτας

Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας για τις κινητοποιήσεις στο μουσικό σχολείο Άρτας: "Έχει γίνει πια φανερή η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να οδηγήσει σε μαρασμό και κατόπιν σε οριστικό κλείσιμο τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία ολόκληρης της χώρας, μεταξύ των οποίων και το μουσικό σχολείο της Άρτας.Οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, με συνέπεια να χάνονται χιλιάδες ώρες μαθημάτων στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, οδηγούν στο παράδοξο να έχουμε μουσικά σχολεία χωρίς ώρες μουσικής και καλλιτεχνικά σχολεία χωρίς ώρες ειδικών μαθημάτων.Απέναντι στα καθημερινά προβλήματα των μαθητών η κυβέρνηση προτάσσει την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων τους. Ως ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας στεκόμαστε στο πλάι των μαθητών και μαθητριών, των γονιών και των καθηγητών, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπούν οι πολιτικές εκείνες που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς στο χώρο της παιδείας και μετατρέπουν την πρόσβαση στον πολιτισμό από δικαίωμα σε προνόμιο".

Στο Πάπιγκο φθάνουν οι τέσσερις Ελβετοί αλπινιστές της Air Zermatt

Στο Πάπιγκο φθάνουν σε λίγη ώρα οι τέσσερις Ελβετοί αλπινιστές της Air Zermatt.Στο μεταξύ,ο πιλότος της Ελβετικής εταιρείας ορεινής διάσωσης,πετά αυτή την ώρα πάνω από την περιοχή,με το ελικόπτερο του Βασίλη Χήτου,ο οποίος και θα του υποδείξει ορισμένα σημεία στα οποία πιθανώς να βρίσκεται ο 30χρονος ορειβάτης.Τα σημεία θα φωτογραφηθούν λεπτομερώς με κάμερα πολύ υψηλής ανάλυσης και αμέσως μετά οι φωτογραφίες θα αναλυθούν σε υπολογιστές που υπάρχουν για τον σκοπό αυτό στο Πάπιγκο,έτσι ώστε αργότερα σήμερα ή αύριο το πρωί,  να ξεκινήσουν την επιχείρηση διάσωσης,η οποία και θα γίνει-όπως όλα δείχνουν-από τους τέσσερις Ελβετούς Αλπινιστές,χωρίς την συνδρομή εναέριου μέσου,αποκλειστικά και μόνο με την χρήση αναρριχητικών τεχνικών!!!Για τον λόγο αυτό άλλωστε και δεν ήρθε τελικά το ελικόπτερο Bell 429 της ομάδας,αλλά χρησιμοποιήθηκε ένα μικρό αεροπλάνο τζετ της εταιρείας για να φτάσουν στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.Να σημειωθεί τέλος,πως οι διασώστες,έχουν μαζί τους και το μηχάνημα που  έχει την δυνατότητα να εντοπίζει στίγμα από κινητά τηλέφωνα,ακόμα και όταν αυτά δεν είναι σε λειτουργία!

Συστράτευση για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Συνάντηση με τους προέδρους όλων των τμημάτων αλλά και την πρυτανικής Αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχε χθες ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος, Παναγιώτης Σουκάκος και όπως ήταν φυσικό το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης αυτής αναλώθηκε στο πολύαναμενόμενο σχέδιο «Αθηνά» και τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει το τοπικό Ίδρυμα απέναντι στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας.Ταυτόχρονα βέβαια τέθηκαν επί τάπητος και όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα το Πανεπιστήμιο με σκοπό να αξιολογηθούν και να βρεθούν λύσεις.Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη για τον κ. Σουκάκο και τους σημερινούς προέδρους των τμημάτων ενώ στις 21 με 23 Φεβρουαρίου θα έρθουν στην πόλη μας όλα τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης για να δουν από κοντά το Πανεπιστήμιο και να ενημερωθούν για τα θέματα που το απασχολούν.Την ίδια στιγμή ο βουλευτής Ιωαννίνων, Μιχάλης Κασσής κατέθεσε ερώτηση στη βουλή με την οποία ζητά να ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου, μετά τα όσα ανακοίνωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, για τα τμήματα των ΑΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, που οδεύουν προς Πάτρα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.Οι αλλαγές που φέρνει στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το σχέδιο «Αθηνά» και οι πληροφορίες που μετέφερε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας ο κ. Αλμπάνης ήταν φυσικά το κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση στην πρυτανεία.Ο κ. Σουκάκους που άκουσε με προσοχή τα όσα ανακοίνωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, τόνισε πως από τις συναντήσεις που είχε με φορείς του υπουργείου Παιδείας έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα που έχουν για το πανεπιστήμιο της πόλης μας τόσο σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό του έργο όσο και σχετικά με τις υποδομές και την εν γένει παρουσία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Παρόλα αυτά δεν θέλησε να πάρει θέση πριν δει τις επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο, που μπορεί να εκθειάζει το τοπικό μας Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ωστόσο, όπως δείχνουν τα πράγματα, ετοιμάζεται να το «ρίξει» αφού δεν του δίνει κανένα από τα τμήματα των δύο ΑΕΙ σε Δυτική Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία, που καταργούνται.Στην κατεύθυνση πάντως να υπάρχουν οργανωμένες αντιδράσεις και θέσεις από την δική μας πλευρά, ο κ. Σουκάκος τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλων των φορέων θεσμικών και μη από όλη την Ήπειρο, όπως είπε, προκειμένου να δημιουργηθούν συνεργασίες και συμμαχίες που θα μπορέσουν να οδηγήσουν το Πανεπιστήμιο μπροστά, είτε σε ότι αφορά το σχέδιο «Αθηνά» είτε μεσομακροπρόθεσμα.Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση ως μια πρώτη γνωριμία του με τα στελέχη του Πανεπιστημίου για να ενημερωθεί και ο ίδιος διεξοδικά για τα τρέχοντα ζητήματα.Μάλιστα έκανε γνωστό πως στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου θα βρεθούν στα Γιάννινα για να συμμετάσχουν σε μια νέα διευρυμένη συνάντηση όλα τα μέλη του Συμβουλίου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, με στόχο βέβαια να δουν από κοντά το Ίδρυμα το οποίο καλούνται να διοικήσουν και να αναπτύξουν.«Στις 21 Φερβουαρίου θα έρθουν στα Γιάννινα όλα τα μέλη του Συμβούλιο και από το εξωτερικό, όπως την Αμερική, την Αγγλία και τη Σαουδική Αραβία, για να δουν πρώτη φορά από κοντά το πανεπιστήμιο και να διαπιστώσουν τις προοπτικές ανάπτυξης του», είπε ο κ. Σουκάκος.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 4-2-2013 και ώρα 7:30μμ το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1.Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2013
2.Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη για ένταξη στο Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» των έργων: 1. «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση δρόμου Βελετζικό – Σκουληκαριά» και 2. «Ολοκλήρωση δρόμου Μηλιανά – Μεσόπυργος»
3.Λύση μίσθωσης κατ/τος επί της οδού Σκουφά 189 με μισθώτρια την κ. Μπακάλη Παρασκευή
4.Λήψη απόφασης για εκμίσθωση καλλιεργήσιμης γης
5.Αναπροσαρμογή ενοικίων
6.Μετάθεση συμβατικού χρόνου παράδοσης υπερκατασκευής απορριμματοφόρου οχήματος
7.Επί αιτήσεως κ. Βάντζου για τσιμεντόστρωση τμήματος κοινοχρήστου Δημοτικού χώρου
8.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή αναψυκτηρίου στο νέο Δημοτικό Κοιμητήριο»
9.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή δεξαμενής αντλιοστασίου – σύνδεση δικτύων εντός Δημοτικού Γυμναστηρίου Γραμμενίτσας»
10.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αρχική διαμόρφωση τμήματος της οδού Ευαγγέλου Γαρουφαλιά»

Σε 24 περιπτώσεις στην Πρέβεζα κλήθηκε να παρέμβει ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου

Σε 24 περιπτώσεις στην Πρέβεζα κλήθηκε να παρέμβει ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου , γεγονός που δείχνει ότι δεν τον έχει ακόμα εμπιστευθεί ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό και κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζει και τις περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να παρέμβει. Ο αριθμός των περιπτώσεων που κλήθηκε ο συμπαραστάτης στις τρεις περιφερειακές ενότητες, πλην των Ιωαννίνων που κατατέθηκαν 309 προσφυγές είναι μικρός όταν στην Άρτα όπως και στην Πρέβεζα είχαμε 24 περιπτώσεις και στην Θεσπρωτία 19. Κατά τη διάρκεια του 2012, προσέφυγαν στον Συμπαραστάτη με αιτήματά τους 296 πολίτες, 61 επιχειρηματίες και 32 ομάδες πολιτών από όλη την Ήπειρο. Συνολικά δηλαδή έπρεπε να επιλυθούν 389 υποθέσεις. Η απολογιστική έκθεση για το 2012 του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου, αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Δείτε τους Ελβετούς διασώστες της Air Zermatt και το υπερσύγχρονο ελικόπτερο Bell 429,που φέρνουν στα Γιάννενα!!!

Η διασώστες της Air Zermatt φθάνουν σε λίγο στα Γιάννενα.Η συγκεκριμένη ομάδα διάσωσης,θεωρείται η κορυφαία στον κόσμο.Τα μέλη της έχουν βραβευθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τον ηρωισμό που επέδειξαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες,προκειμένου να διασώσουν ορειβάτες.Από το 2010, η Ελβετική ομάδα, έχει δημιουργήσει στο Νεπάλ έναν σταθμό διάσωσης, όπου πιλότοι ελικοπτέρων και διασώστες βουνού μπορούν να εκπαιδευτούν,έτσι ώστε να πραγματοποιούν πολύπλοκες αποστολές διάσωσης σε υψόμετρο μέχρι και 7000 μέτρα!!!Από τα μέσα Σεπτεμβρίου,η Air Zermatt έχει αποκτήσει το καλύτερο ελικόπτερο στον κόσμο, για να μπορεί να πραγματοποιεί πολύ δύσκολες αποστολές.Το ελικόπτερο τύπου Bell 429,μπορεί να κάνει πτήσεις ακόμα και στο πυκνό σκοτάδι με τα υπερσύγχρονα όργανα που διαθέτει,ενώ έχει δυο και όχι έναν κινητήρα.Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί πως οι Ελβετοί διασώστες,θα έχουν στην διάθεση τους και ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα που μίσθωσε η οικογένεια του 30χρονου από εταιρεία που εδρεύει στην Σουηδία και έχει την δυνατότητα να εντοπίζει στίγμα από κινητά τηλέφωνα,ακόμα και όταν αυτά δεν είναι σε λειτουργία!

Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ στο Λάπατο-Φτάνουν σε λίγο στο αεροδρόμιο οι Ελβετοί διασώστες

Άκαρπες απέβησαν και σήμερα οι έρευνες, για τέταρτη ημέρα, στον Λάπατο, για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη που κατακρημνίστηκε τη Δευτέρα το πρωί.Οι τρεις ομάδες της ΕΜΑΚ,δεν κατάφεραν τελικά να βρουν κανένα ίχνος του άτυχου 30χρονου.Σε λίγη ώρα μάλιστα το ελικόπτερο super puma θα παραλάβει από το σημείο τους 6 άνδρες της ΕΜΑΚ,μιας και θα αποχωρήσουν από την περιοχή και θα παραδώσουν πλέον την σκυτάλη στους Ελβετούς διασώστες της ομάδας «Air Zermatt»,οι οποίοι φτάνουν στα Γιάννενα μετά από πρωτοβουλία της οικογένειας.Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,οι Ελβετοί διασώστες θα φτάσουν στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων σε λίγα λεπτά!!!Στο μεταξύ,υπάρχουν πληροφορίες,πως σε λίγη ώρα θα πραγματοποιήσει πτήση,πάνω από ένα σημείο που υπέδειξαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ,ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χήτος με το ιδιωτικό του ελικόπτερο.

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες για την Πάργα

Τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου θα φιλοξενηθούν και δημοσιογράφοι από την Τουρκία
Να κερδίσουν ένα μεγάλο μέρος από την τουριστική αγορά της Τουρκίας και ιδιαίτερα της Κωνσταντινούπολης ευελπιστούν οι επαγγελματίες του τουρισμού της Πρέβεζας με αφορμή την συμμετοχή τους στην διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού κ. Πολύκαρπο Χαλκίδη η πρωτοβουλία ανήκε στην ξενοδοχειακή Ένωση Πάργας, σε κοινή προσπάθεια με το Σύλλογο Εστίασης Πάργας, το Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πάργας, την Ομοσπονδία Ενοικιαζoμένων Δωματίων Πρέβεζας και την Ένωση ξενοδόχων Πρέβεζας. Ο κ. Χαλκίδης δήλωσε ικανοποιημένος όχι μόνο από τη προσέλευση του κοινού αλλά και από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και φορείς ιδιαίτερα για την Πάργα λόγω της σειράς του Σουλεϊμαν του Μεγαλοπρεπή και του Ιμπραήμ Πασά. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκίδη το επόμενο διάστημα θα γίνει μια νέα στοχευμένη δράση όπου τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου θα φιλοξενηθούν δημοσιογράφοι από την Τουρκία για να δουν από κοντά την περιοχή μας και να ενημερωθούν για τις τουριστικές δυνατότητες. Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων είπε ακόμη ότι θα γίνει προσπάθεια προβολής του νομού σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας ενώ θα κατατεθεί και πρόταση στην υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη να προβάλλονται από το Κανάλι της βουλής ειδικά αφιερώματα που θα στοχεύουν στην τουριστική, πολιτιστική και αρχαιολογική προβολή και στην ανάδειξη χώρας μας ως δημοφιλούς προορισμού.

«Ρούφηξαν» 30 λίτρα πετρέλαιο από φορτηγό στο Μέτσοβο!!!

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στο Μέτσοβο χθες το πρωί επειδή είχαν αφαιρέσει από φορτηγό τριάντα λίτρα πετρελαίου! Οι τρεις δράστες έβγαλαν το πετρέλαιο απ’ το ντεπόζιτό του με τη μέθοδο της αναρρόφησης αλλά έγιναν αντιληπτοί και τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

To KKE και τα συστημικά παπαγαλάκια της κρατικής καταστολής

Από τον Τζον Ρηντ
Χθες το μεσημέρι ο Νόμος και Τάξης, Νίκος Δένδιας, θέλοντας να προστατέψει τον πλουμιστό υπουργό Εργασίας ονόματι Βρούτση, από τα μέλη του ΠΑΜΕ έστειλε τους “τρεις και εξήντα παίρνετε και τους γονείς σας δέρνετε” να τους προσαγάγουν.Λίγες ώρες αργότερα η Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ θα βρισκόταν στα σκαλοπάτια της ΓΑΔΑ διαμαρτυρόμενη για την κυβερνητική επίδειξη τσαμπουκά. Φυσικά ο Νόμος και Τάξης Νίκος Δένδιας, δεν επιδεικνύει την ίδια σπουδή στην αναζήτηση του Καραβέλα- πρώην κεντρικός λαδιάρης της επιχείρησης- και πολλών άλλων φυγάδων του τελευταίου διαστήματος.Βγαίνουν μάλιστα τα συστημικά παπαγαλάκια και επικροτούν την εφαρμογή του Νόμου από τον κερκυραίο υπουργό Νόμου και Τάξης. Το πρωί της Πέμπτης στην ΝΕΤ ο νεαρός κρατικοδαίτος δημοσιογράφος Τσαπρούνης για να ικανοποιήσει τα βύσμα που τον τοποθέτησε στο άσυλο της Αγίας Παρασκευής, στην εκπομπή του Παπαθανασίου και της Κλείτου (άλλο βύσμα κι αυτό το κορίτσι) βγήκε και είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει πρόγραμμα και κάνει μόνο σαμαντά. Τα σχόλια του νεανία προκάλεσαν την αντίδραση του Μάκη Μαίλη και τότε ανέλαβε δράση ο Φάνης-χαιρετίσματα στον 6ο Στόλο-Παπαθανασίου-ντροπή Φάνη μου-να προστατέψει τον νεανία και διέκοπτε διαρκώς τον συνομιλητή του.Προφανώς αυτοί οι δημοσιογράφοι ζουν σε άλλη χώρα η οποία κυβερνάται εδώ και 3 χρόνια με ένα πρόγραμμα-πρότυπο με πιστή τήρηση του Συντάγματος εκατέροθεν, με δίκαιο φορολογικό σύστημα, με τα καρακώλια (βλέπε υπόθεση Ζαρτινιέρας) να φέρονται με σεβασμό στους πολίτες, με την αξιοκρατία να κυριαρχεί (βλέπε κρατικά κανάλια) και πάει λέγοντας. Λοπόν όλα αυτά τα συστημικά παπαγαλάκια για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι ο μισθός και οι παροχές της εξουσίας. Αν τα παπαγαλάκια της κρατικής τηλεόρασης ήθελαν την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου θα επέμεναν στις μεταρρυθμίσεις και στις αποκρατικοποιήσεις που προφανώς είναι απαγορευμένες λέξεις για την κρατική τηλεόραση. Πως να μιλήσεις για αποκρατικοποιήσεις όταν είσαι κρατικοδίαιτος;Έτσι τα μόνα που κρατάνε από την εφαρμογή των Μνημονίων είναι το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων και η εφρμογή του Νόμου και της Τάξης σε βάρος των εργαζομένων.Τα συστημικά παπαγαλάκια που ταίζει ο ΟΠΑΠ σε καμία περίπτωση δεν θέλουν την αποκρατικοποίησή του για παράδειγμα. Ούτε φυσικά το κλείσιμο ζημιογόνων και αχρείαστων καναλιών όπως είναι αυτά της Βουλής, η ΕΤ1 και πάει λέγοντας.Η κολοβή εφαρμογή του Μνημονίου βολεύει φυσικά και τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δεν μπορεί να τα βάλει με τους εγχώριους ολιγάρχες οι οποίοι δεν θέλουν τις αποκρατικοποιήσεις μια και θεωρούν ότι τους ανήκουν τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αφασίας της κρατικής τηλεόρασης είναι ότι φιλοξενεί τον πρώην διευθυντή-ταμία του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο σημερινό διευθυντή του ΙΚΑ, ο οποίος παρότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης παραμένει στην θέση του λόγω διαπλοκής. Ο γενναίος Παπαθανασίου λοιπόν δεν έχει άποψη γι΄αυτή την κατάντια.Απέναντι στο κράτος καταστολής και τα παπαγαλάκια του η δήλωση τηςΑλέκας Παπαρήγα: «Εδώ κλείνουν τη ζωή του λαού και θα μας πουν τώρα για τον κλειστό δρόμο; Είναι αποπροσανατολιστικό αυτό…Ας αφήσουν αυτό το «ανοιχτοί δρόμοι». Τι θέλουν δηλαδή να κλαίμε μέσα στα σπίτια μας, να μην μας βλέπουν; …Δηλαδή να κρυφτούμε; Δεν μπορεί να κρυφτεί ο λαός».Πράγματι, μήπως μπορούν να μας πουν ο Δένδιας, ο Βρούτσης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, ο Κεδίκογλου τι άλλο θέλουν από τις ζωές μας; Μήπως μπορεί να μας πει ο Σαμαράς που διατηρεί στην θέση του τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο και δεν έχει προχωρήσει σε καμία ουσιαστική αποκρατικοποίηση τι άλλο θέλει από τις ζωές μας;Θα μας κατάσχει λέει ότι έχουμε και δεν έχουμε σε περίπτωση που χρωστάμε πάνω από 3.000 ευρώ. Κι αυτά που χρωστάει το (παρα) κράτος στους ιδιώτες πότε θα τα πληρώσει; Μήπως ο Δένδιας έχει κάτι να πει για τα όργανα του Νόμου και της Ταξης που παρ΄ολίγο να στείλουν στον άλλο κόσμο δύο νεαρά παιδιά στη Κρήτη επειδή δεν σταμάτησαν με την μοτοσικλέτα τους στους άνδρες της ομάδας Ζ. Ξέρω, ο Δένδιας θα κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό. Πολλά μεμονωμένα περιστατικά έχουν οι αστυνομικές ζαρτινιέρες κε Δένδια μας.Πάμε λοιπόν στην ηρωική Παπαρήγα και το ΚΚΕ. Το κόμμα του Περισσού όλα αυτά τα χρόνια έπεσε θύμα της λάμψης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης μάγεψε τα πλήθη και από μία συνιστώσα βρέθηκε συνομιλητής του Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Οι ελπίδες που στήριζαν οι πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή από το Μνημόνιο έμειναν μετέωρες και ο Αλέξης έφτασε στο σημείο πλέον να απολογείται για τα ταξίδια του στα στελέχη του κόμματός του.Το ΚΚΕ-έχει δίκιο ο Μαίλης-ήταν πάντα εδώ. Η κοινή γνώμη όμως είχε το βλέμμα στραμμένο στον Αλέξη. Αίφνης τις τελευταίες ώρες συνειδητοπιήσαμε ότι η Αλέκα είναι εδώ, το ΚΚΕ είναι εδώ. Είναι στα μπλόκα, είναι στο γραφείο κάποιου Βρούτση, είναι στο μην πληρώνετε τα χαράτσια, είναι στο βγάλτε το φόβο από μέσα σας.Αρχίσαμε να τσιμπιόμαστε, ρε μπας και το ΚΚΕ τελικά είναι αυτό που μπορεί- με τον λαό στο πλευρό του- να κάνει συντρίμμια το Μνημόνιο-όπως αυτό σαδιστικά και μονόπατα εφαρμόζεται; Το ΚΚΕ έχοντας πίσω του αγώνες και αίμα είναι ίσως το μόνο που μπορεί να οργανώσει την παλλαική αντίσταση στην μονόπλευρη εφαρμογή του Μνημονίου. Οι οργανώσεις βάσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα μπορούν να αποτελέσουν τα κρυφά σχολιά της αντίστασης. Στο βρωμόξυλο του Δένδια και των δυνάμεων καταστολής, το ΚΚΕ μπορεί να οργανώσει χτυπήματα που δεν τα βάζει ο νους των καρεκλοκένταυρων της εξουσίας. Το πρώτο μεγάλο στοίχημα που οφείλει να κερδίσει ο καθένας είναι το να νικήσει το φόβο απέναντι στο χυδαίο παρακράτος και τα ανθρωπάκια του. Απέναντι στα χαράτσια και την κρατική βία, απέναντι στα ανυπόληπτα παπαγαλάκια του συστήματος. Σωστά το ΚΚΕ επιμένει στο να βγάλουμε από μέσα μας τον φόβο. Δείτε πως κατάντησαν σήμερα κυνηγημένοι ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου. Περιμένετε σε λίγους μήνες από σήμερα να δείτε ποια τύχη περιμένει τους σημερινούς δυνάστες μας...Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνουν να βρουν οδούς επικοινωνίας με το ΚΚΕ, ώστε να απαλλαγεί ο τόπος μια ώρα αρχύτερα από τα διαπλεκόμενα τσιράκια της κολομβιάνικης μαφίας που μας κυβερνά. Ντου από παντού....

Στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος η καταγγελία για τα έργα στην Παμβώτιδα

Καταγγελία κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις για την παύση των παράνομων χωματουργικών εργασιών, εκσκαφής και κοπής καλαμιώνα για την κατασκευή πίστας θαλασσίου σκι στον υγρότοπο Αμφιθέας που εκτελεί ο Δήμος Ιωαννιτών. Οι περιβαλλοντικοί φορείς ελπίζουν ότι θα αποδοθεί έτσι το περιβαλλοντικό και κοινωνικό δίκαιο.Το έργο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα χωρίς τεχνική μελέτη και ελλείψει της απαραίτητης περιβαλλοντικής αδειοδότησης , παρότι είναι σε γνώση των αρχών ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος υποβάθμισης του περιβάλλοντος.Η περιοχή όπου χωροθετείται το έργο ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 ως Ζώνη Ειδικής Διατήρησης (ΖΕΔ) για τους οικότοπους και Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) για τα άγρια πουλιά (GR 2130005). Η αξία της περιοχής έγκειται στην παρουσία και την αναπαραγωγή παγκοσμίως απειλούμενων και προστατευόμενων ειδών, όπως η Βαλτόπαπια, ο Ήταυροςμ ο Καλαμόκιρκος και το ενδημικό ορθόπτερo Chortippus lacustris. Για την προστασία των ειδών αυτών η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία απαιτεί πρώτα την εκτίμηση και έπειτα την πρόληψη αρνητικών επιπτώσεων στο βιότοπό τους. Παράλληλα προβλέπεται η εκ των προτέρων γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας ο οποίος δυστυχώς παρακάμφθηκε.Η πίστα θαλασσίου σκι αποτελεί έργο στα πλαίσια των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Θαλασσίου Σκι Ανδρών- Γυναικών, οι οποίοι το Σεπτέμβριο 2013 θα φιλοξενηθούν στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ιωάννινα φιλοξενούν αγώνες θαλασσίου σκι, αλλά είναι η πρώτη φορά που ξαφνικά χρειάζεται η δημιουργία νέας εναλλακτικής πίστας σε ακατάλληλα ρηχά νερά .«Το έργο αυτό θα μπορούσε να μετακινηθεί στην υδάτινη επιφάνεια της Λίμνης εξασφαλίζοντας έτσι την προστασία του βιότοπου και των πουλιών, αλλά και την προσωρινή κατασκευή του έργου για το σκοπό διεξαγωγής των αγώνων. Σε κάθε περίπτωση, στη δύσκολη οικονομική κρίση που περνάμε δε θα πρέπει να υποτιμάται και να υποβαθμίζεται το μοναδικό πραγματικό κεφάλαιο που μας έχει απομείνει για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών: το φυσικό περιβάλλον. Για εμάς τους Γιαννιώτες αυτό είναι η Λίμνη Παμβώτιδα», τονίζει ο Κωνσταντίνος Σακκάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων.

Συλλήψεις για 47 κιλά ινδικής κάνναβης στην Ηγουμενίτσα

Νέα μεγάλη επιτυχία του σκύλου ανιχνευτή!!!
Συνελήφθησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου, 54χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 50χρονη συνοδηγός του, διότι ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο σασί του αυτοκινήτου, ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, επιμελώς συσκευασμένη σε σαράντα επτά (47) πακέτα, συνολικού μικτού βάρους περίπου σαράντα επτά κιλών και τετρακοσίων δέκα γραμμαρίων (47.410).Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.

5 εταιρείες στην περιοχή των Ιωαννίνων υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης το 2012

Και δύο φυσικά πρόσωπα
Η βαθιά κρίση που μαστίζει την αγορά, αποτυπώνεται στις προσφυγές επιχειρηματιών στη Δικαιοσύνη που ζήτησαν την ένταξή τους, για προστασία, στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, το διάστημα που κορυφώθηκε η οικονομική κρίση.Είναι χαρακτηριστικό ότι, από το Νοέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο, 640 επιχειρήσεις, είτε ως εταιρείες είτε ως φυσικά πρόσωπα, υπέβαλαν αίτηση για ένταξή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, για το οποίο, ως γνωστόν, η κυβέρνηση μελετά τροποποιήσεις επί τα βελτίω, δεδομένου ότι ουκ ολίγες εταιρείες έχουν κατά καιρούς εκμεταλλευθεί ως άλλοθι τις εν λόγω διατάξεις.Στα Γιάννενα, σύμφωνα με το έγγραφο που στάλθηκε από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μετά την εφαρμογή του νόμου, υπήχθησαν στη διαδικασία για το άρθρο 99, πέντε εταιρείες και δύο φυσικά πρόσωπα.Από αυτές, κάποιες δραστηριοποιούνται στο χώρο των εκδόσεων και της οικοδομής.

Συνάντηση Μπαΐλη- Καλογιάννη για τις ζημιές από την κακοκαιρία στην Πρέβεζα

Για τα μεγάλα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία ενημέρωσε τον αναπληρωτή Υπουργό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας κ. Σταύρο Καλογιάννη ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης σε συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα. Ο κ. Μπαΐλης έχει ήδη έχει ξεκινήσει «αγώνα» για να βρει πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών και αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Καλογιάννη είπε πως συμφωνήθηκε να κατατεθεί σχετικό έγγραφο αίτημα για τα χρήματα που απαιτούνται. Ο κ. Μπαΐλης ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό ότι ο δήμος της Πρέβεζας υπέστη σοβαρότατο πλήγμα από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα. Σύμφωνα με τον κ. Μπαΐλη ο αναπληρωτής υπουργός έδειξε κατανόηση και ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα το αίτημα να έχει και θετική ανταπόκριση. «Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε 500.000 ευρώ για προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών και στη συνέχεια θα χρειαστούμε γεωλογικές μελέτες για να προχωρήσουμε σε οριστική αποκατάσταση. Πρέπει να διευθετηθούν τα νερά σε πρώτη φάση, να σταματήσει το φαινόμενο της κατολίσθησης που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια να ακολουθήσει γεωλογική μελέτη». είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας. Να σημειώσουμε τέλος ότι ο κ. Μπαΐλης στην Αθήνα συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά αλλά και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών.

Απόλυση εργαζομένων από το Δήμο Ζίτσας!!!

Τρεις εργαζόμενους απέλυσε χθες 30 Ιανουαρίου η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζίτσας. Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν ανήκουν στο εργατοτεχνικό προσωπικό και είχαν προσληφθεί το 2012. Εκτός από την απόλυση των τριών εργαζομένων είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες.Ως λόγος των απολύσεων είναι ότι αυτές κρίθηκαν παράνομες από το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο και αρνήθηκε να θεωρήσει την πληρωμή τους.Σε κάθε περίπτωση η απόλυση εργαζομένων από Δήμο, ιδίως μάλιστα τη σημερινή εποχή είναι ότι χειρότερο, αφού και αν ακόμη η πρόσληψή τους έγινε παράνομα, οι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους και μάλιστα και την κάρτα ανεργίας τους.Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για το θέμα από το Δήμο Ζίτσας μετά την οποία θα επανέλθουμε στο “λεπτό” αυτό θέμα.

zitsagate

Ξεκίνησαν επίγειες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 30χρονου ορειβάτη

Ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 30χρονου ορειβάτη στην περιοχή του Λάπατου.Το ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» βρίσκεται για τέταρτη ημέρα στα Γιάννενα και πριν από λίγη ώρα κατέβασε με το ειδικό καλάθι,τρεις επίλεκτες ομάδες της ΕΜΑΚ σε τρία διαφορετικά σημεία μέσα στην δύσβατη χαράδρα,προκειμένου να πραγματοποιήσουν επίγειες έρευνες.Να σημειωθεί πως οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ έχουν πλέον ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν όχι μόνο άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ που έχει έδρα τα Γιάννενα,αλλά και άνδρες της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ.Στο μεταξύ,συγγενείς του 30χρονου αγνοούμενου υποστηρίζουν πως στην περιοχή θα καταφθάσει και ομάδα διάσωσης από το εξωτερικό.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Eπιδοτούμενα προγράμματα Κατάρτισης & Συμβουλευτικής για τη στήριξη της εξωστρέφειας

Δύο επιδοτούμενα προγράμματα Κατάρτισης & Συμβουλευτικής για τη στήριξη της εξωστρέφειας στο Νομό Πρέβεζας με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθούν στην Πρέβεζα. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (μέχρι 250 άτομα προσωπικό), αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες και παρέχει τη δυνατότητα επιδοτούμενης κατάρτισης 40 ωρών με επιδότηση 5 ευρώ μεικτά ανά ώρα, με σκοπό την Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας. Στην Πρέβεζα έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν 1-2 σεμινάρια, μέσα από τα οποία θα καταρτιστούν 25-50 άτομα λαμβάνοντας επιδότηση 200 ΕΥΡΩ (μεικτά) ανά άτομο, για τις 40 ώρες που θα παρακολουθήσουν (τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα εκτός ωραρίου εργασίας, συνήθως απογεύματα). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στο http://www.seve.gr/. Συνημμένα θα βρείτε το ενημερωτικό υλικό καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή των ωφελουμένων, οι οποίοι μπορούν να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους ή να επικοινωνούν για οποιαδήποτε διευκρίνηση απευθείας με το ΣΕΒΕ, υπεύθυνη κα Δεμερτζή Μαίη (τηλ. 2310 535 333).

Επαναλειτουργία ΚΤΕΟ Π.Ε. Ιωαννίνων

Το ΚΤΕΟ της Π.Ε. Ιωαννίνων απέκτησε πιστοποιητικό σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πρότυπου ISO 9001:2008 και από την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία.

Δεν θα ξαναδιψάσει το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Μηνύματα ικανοποίησης για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης του λεκανοπεδίου δέχεται η διοίκηση του ΣΥΔΛΙ τον τελευταίο καιρό, μετά το πρώτο «τεστ» του καλοκαιριού, όπου τα φαινόμενα λειψυδρίας ελαχιστοποιήθηκαν μετά από τις παρεμβάσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν. Ακόμη όμως φαίνεται πως βρισκόμαστε στην αρχή της οριστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων ύδρευσης ολόκληρου του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και το αποτέλεσμα της συνολικής παρέμβασης θα φανεί μετά από δύο χρόνια. Τότε πλέον θα μιλάμε για μία ουσιαστική και μακροπρόθεσμη επίλυση των προβλημάτων στην ύδρευση, μέσω των δύο μεγάλων έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν. Το ένα από τα δύο έργα, προϋπολογισμού 6,7 εκ. ευρώ βρίσκεται ήδη στο στάδιο της υλοποίησης και αφορά τη βελτίωση του υδροδοτικού συστήματος του ΣΥΔΛΙ με σύστημα τηλεδιοίκησης και αντικατάστασης δικτύου. Στο πλαίσιο αυτού του έργου υπήρξαν χθες διακοπές νερού στην δημοτική ενότητα Ανατολής προκειμένου να συνδεθεί ο νέος αγωγός με την δεξαμενή που υπάρχει στην περιοχή. Ο νέος τροφοδοτικός αγωγός εκτείνεται από τη Βουνοπλαγιά μέχρι το Νεοχωρόπουλο και σταδιακά συνδέεται με τις υφιστάμενες δεξαμενές, όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες με το Σταυράκι και πρόκειται να γίνει με τη δεξαμενή του Νεοχωρόπουλο, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα. Το έργο αυτό πρόκειται να λειτουργήσει σε συνδυασμό με ένα ακόμη μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ που βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης και αναμένεται πριν το Πάσχα να υπογραφεί η οριστική σύμβαση για την εγκατάσταση αναδόχου. «Τα δύο αυτά έργα θα δώσουν οριστική λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα ύδρευσης υπάρχει στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Η λύση δεν θα είναι παροδική αλλά θα αφορά τα επόμενα πολλά χρόνια», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ Θανάσης Μανταλόβας. Επάρκεια και ποιότητα Διακοπές στην υδροδότηση είχαν χθες οι δημοτικές ενότητες Περάματος Ιωαννίνων και Εκάλης του Δήμου Ζίτσας όχι εξαιτίας της εκτέλεσης εργασιών, αλλά εξαιτίας του καθαρισμού των δεξαμενών των αντλιοστασίων του ΣΥΔΛΙ. Όπως κάθε χρόνο οι δεξαμενές των αντλιοστασίων καθαρίζονται και απολυμαίνονται προκειμένου το νερό που παρέχεται στους πολίτες να είναι ποιοτικό. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της δεξαμενής στην Κόντσικα, χθες καθαρίστηκε η κεντρική δεξαμενή στο Μιτσικέλι πάνω από το Λυκόστομο και θα ακολουθήσουν όλες οι δεξαμενές και τα αντλιοστάσια στο λεκανοπέδιο. Για το σκοπό αυτό ο κ. Μανταλόβας έστειλε επιστολή προς όλους τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων του λεκανοπεδίου ώστε να προβούν στον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των δεξαμενών που έχουν στην αρμοδιότητά τους. «Αυτό είναι απαραίτητο ώστε πέρα από επάρκεια νερού, να έχουμε νερό με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που όλοι θέλουμε», σημείωσε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Νέες ημερομηνίες στις δημοπρασίες για την εκμίσθωση των αναψυκτηρίων των Συνοριακών Σταθμών Νίκης και Μαυροματίου

Στην προκήρυξη δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκμίσθωση των αναψυκτηρίων των Συνοριακών Σταθμών Νίκης Π.Ε. Φλώρινας & Μαυροματίου Σαγιάδας Π.Ε. Θεσπρωτίας προχωρά η Διεύθυνση Οικονομικού – Τμήμα Συνοριακών Σταθμών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν με το σύστημα των σφραγισμένων έγγραφων προσφορών στις 26 Φεβρουαρίου 2013 για το Συνοριακό Σταθμό Νίκης,και 5 Μαρτίου 2013 για το Συνοριακό Σταθμό Μαυροματίου, στα γραφεία του Τμήματος Συνοριακών Σταθμών της Διεύθυνσης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης & Συμβουλευτικής για τη στήριξη της εξωστρέφειας στο Νομό Θεσπρωτίας

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) υλοποιεί Πρόγραμμα Ενίσχυσης του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».Στο Νομό Θεσπρωτίας τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (μέχρι 250 άτομα προσωπικό), αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες και παρέχει τη δυνατότητα επιδοτούμενης κατάρτισης 40 ωρών με σκοπό την Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας.Στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στο Νομό Θεσπρωτίας έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν 1-2 σεμινάρια, μέσα από τα οποία θα καταρτιστούν 25 - 50 άτομα.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Αρταίων

«Αφήσατε μετρήσιμο έργο, το οποίο και σας τιμάει αλλά και μας δίνει και εμάς μια βοήθεια. Άλλαξε η εικόνα της πόλης». Στη φράση αυτή συνόψισε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης την προσφορά των απασχολουμένων στην Κοινωφελή Εργασία κατά το διάστημα του τελευταίου πενταμήνου που διήρκησε το πρόγραμμα. Στη συνάντηση που έγινε χθες το πρωί στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ με αφορμή τη λήξη του προγράμματος, παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Βίκυς Βασιλάκη και κ. Γρηγόρη Βλάρα, καθώς και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων κ. Βασίλη Γέμου, ο κ. Παπαλέξης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ΚΟΧ του Δήμου Αρταίων για την άψογη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα των πέντε μηνών, από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Ιανουαρίου, που το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τυπικά.«Ο Δήμος Αρταίων είναι από τους λίγους Δήμους στην Ήπειρο που κατάφερε να πάρει τόσα πολλά από αυτό το πρόγραμμα που έχει σχέση με την καταπολέμηση της ανεργίας» είπε ο κ. Παπαλέξης. «Έχει γίνει συζήτηση πανηπειρωτικά για το Δήμο Αρταίων, για το πώς αξιοποίησε τη δουλειά τη δικιά σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντική συνάντηση για το Καρναβάλι Γυναικών Πρέβεζας

Ιστορική για την πορεία του Καρναβαλιού Γυναικών Πρέβεζας στάθηκε η προχτεσινή συνάντηση των γυναικών οι οποίες, μετά από πενήντα χρόνια, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη παρέλαση τους την Παρασκευή 15 Μαρτίου αντί για την Πέμπτη που συνήθιζαν μέχρι τώρα. Να θυμίσουμε ότι η Πέμπτη είχε καθιερωθεί γιατί ήταν η ημέρα που δεν εργάζονταν ο ένας και μοναδικός άντρας της παρέας. Πρόκειται για το πρώτο καρναβάλι γυναικών σε όλη την Ελλάδα, η ιστορία του οποίου ξεκινάει από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Το καρναβάλι αυτό διευρυμένο με μεγάλη συμμετοχή αλλά καθαρά γυναικείο αποτελεί πια θεσμό τις μέρες μας και είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Στο Καρναβάλι Γυναικών Πρέβεζας συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 20 πληρώματα και σύνολο 1.000 καρναβαλίστριες. Και φέτος η Επιτροπή του Γυναικείου Καρναβαλιού Πρέβεζας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις γυναίκες να συμμετέχουν στο Καρναβάλι. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το 6938909804 (Νούλα Κοντονάσιου).

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Α. Διοίκησης είχε ο Πρύτανης

Με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη συναντήθηκε  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, προκειμένου να συζητήσει τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με βάσεις τις προτάσεις του Σχεδίου Αθηνά.Εν τω μεταξύ ο Πρύτανης,χθες πραγματοποίησε και την πρώτη ουσιαστική συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Παναγιώτη Σουκάκο. Το αίτημα του Πανεπιστημίου να ενταχθούν στο δυναμικό του τμήματα των Πανεπιστημίων Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας στηρίζουν ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Αλλαγές στα δρομολόγια της MINOAN λόγω της εξαγγελθείσας 48ώρης απεργίας

Η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 48ώρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων μας στις γραμμές Αγκώνας / Τεργέστης, θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:
•ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ (CRUISE OLYMPIA)
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ του πλοίου CRUISE OLYMPIA, την Τετάρτη 30.01.2013 από την Πάτρα (18:00) και την Ηγουμενίτσα (23:59) με προορισμό την Αγκώνα και την Τεργέστη, σε αντικατάσταση της προγραμματισμένης αναχώρησης της Πέμπτης (31.01.2013), η οποία ακυρώνεται.
•ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE EUROPA)
Το πλοίο, CRUISE EUROPA, θα πρέπει να αναχωρήσει, βάσει προγράμματος, από την Πάτρα (18:00) και την Ηγουμενίτσα (23:59),την Παρασκευή 01.02.2013, με προορισμό την Αγκώνα.Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στις προγραμματισμένες αναχωρήσεις της MINOAN LINES από τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας της Αγκώνας ή της Τεργέστης, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο) ή στα κατά τόπους λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα:26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708, Τεργέστη: +39 040 3229793).