Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Νέες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από το Δήμο Αρταίων

Νέες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αναπτύσσονται από το Δήμο Αρταίων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας. Η συγκεκριμένη δράση θα λάβει χώρα σε πρώτη φάση στο κτήριο επί της περιφερειακής οδού (δίπλα από την Μεταφορική Τζακώστα), όπου κάθε Δευτέρα από 10.00-14.30, θα γίνεται συγκέντρωση και διανομή ρούχων (παιδικά και εφηβικά) και παιχνιδιών προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες οικογενειών που χρειάζονται βοήθεια. Στο πλαίσιο αυτής της κοινωνικής δράσης η αρμόδια Αντιδήμαρχος κυρία Βικτωρία Βασιλάκη – Μητρογεώργου καλεί την καθένα να προσφέρει τη δική του βοήθεια, αλλά και όσους έχουν πραγματική ανάγκη και δεν είναι εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις της πρόνοιας, να προσέλθουν στο κτήριο τις προκαθορισμένες ώρες για να δεχτούν τη βοήθεια σε είδη που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος με τη στήριξη εθελοντών, ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του ορειβάτη στον Λάπατο

Άκαρπες απέβησαν και σήμερα οι έρευνες, για τρίτη ημέρα, στον Λάπατο, για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη που κατακρημνίστηκε προχθές το πρωί. Το ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα», τελείωσε πριν λίγη ώρα την έρευνα στο πατάρι,80 μέτρα κάτω από το σημείο του ατυχήματος,στο οποίο είχε βρεθεί σήμερα το πρωί κάποιο ίχνος.Τελικά το «Σούπερ Πούμα» πραγματοποίησε πολλούς κύκλους γύρω από το σημείο και σκάναρε την περιοχή  τόσο με την ψηφιακή κάμερα που διαθέτει,όσο και με την θερμική κάμερα,δυστυχώς όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα.Για τον λόγο αυτό δεν κρίθηκε απαραίτητο να κατεβάσει τους τρεις άνδρες της ΕΜΑΚ στο σημείο,όπως έιχε αρχικά σχεδιαστεί.Αυτή την ώρα το ελικόπτερο ανεφοδιάζεται με καύσιμα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και σε λίγα λεπτά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στην Πρέβεζα η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου

Τον Δήμο της Πρέβεζας επέλεξε να επισκεφθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών η νέα διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Δώρα Χουλιάρα.Η κ.Χουλιάρα παρέστη στην λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ενώ αμέσως μετά πραγματοποίησε επισκέψεις στην Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Πρέβεζας.Στο Δημαρχείο συναντήθηκε με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου για θέματα εκπαίδευσης Γιώργο Φραγκούλη και συζήτησε μαζί του ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση στον Δήμο.Η διευθύντρια επεσήμανε ότι είναι ενήμερη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στην περιοχή διαβεβαιώνοντας ότι η παρουσία της σε όλους τους νομούς της Ηπείρου θα είναι πολύ τακτική .Αμέσως μετά την συνεργασία της με τους φορείς η κ.Χουλιάρα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ.Θεοφάνους, εκπαιδευτικούς , μαθητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου και της ΕΠΑΣ Πρέβεζας.Στην συζήτηση αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα δύο σχολεία και επικεντρώνονται στην έλλειψη προσωπικού .Η κ.Χουλιάρα τους ενημέρωσε και για τις ενέργειες που η ίδια έχει ήδη κάνει ενώ κατατέθηκαν όλες οι πιθανές λύσεις που μπορούν να αναζητηθούν για την κάλυψη των κενών δεδομένης και της δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζει γενικότερα η εκπαίδευση.Η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε για νέα επίσκεψη το αμέσως επόμενο διάστημα στην Πρέβεζα , διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση των εκπαιδευτικών θεμάτων της Ηπείρου γενικότερα και της Πρέβεζας ειδικώτερα.

Στην Άρτα την Παρασκευή ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Από το Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας ΝΟΕΣ Άρτας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: "Στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου στην πορεία μας για το 9ο Συντακτικό Συνέδριο, η ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ Ν. Άρτας διοργανώνει την Κεντρική της πολιτική προσυνεδριακή εκδήλωση στην αίθουσα του Συλλόγου Σκουφάς την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου και ώρα 7:30 μ.μ. Εισηγητής θα είναι ο πρώην βουλευτής και πρώην γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.Θα προηγηθεί συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 06:30 μ.μ. ".

Νέα προσπάθεια για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη

Σε λίγο φτάνει και παλι στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων το ελικόπτερο super puma

Μια ακόμη προσπάθεια για τον εντοπισμό του άτυχου 30χρονου ορειβάτη στην Βορειοανανατολική ορθοπλαγιά του Λάπατου,θα καταβάλουν τα συνεργεία διάσωσης.Αυτή την φορά σε ένα πατάρι 80 μέτρα κάτω από το σημείο που σημειώθηκε το ατύχημα,στο οποίο έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος.Το ελικόπτερο super puma το οποίο σε λίγο καταφθάνει στα Γιάννενα,θα κατεβάσει στο συγκεκριμένο σημείο κάποιους άνδρες της ΕΜΑΚ με το ειδικό καλάθι,προεκειμένου να γίνει έλεγχος για τον εντοπισμό του ορειβάτη.

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Τελ Αβίβ θα μετάσχει η Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. που διοργανώνεται στο Τελ - Αβίβ το διάστημα 5-6/2/2013. Η συμμετοχή αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών της Περιφέρειας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου στο Ισραήλ, καθώς έχουν προηγηθεί φιλοξενία Ισραηλινών δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων το καλοκαίρι του 2011, δωρεάν δημιουργία και προβολή τηλεοπτικού διαφημιστικού σποτ της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετοχή στην έκθεση Real Estate στο Τελαβίβ το Νοέμβριο του 2011 και συμμετοχή στην έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. το Φεβρουάριο του 2012.Η συγκεκριμένη αγορά, που αποτελείται κατά κύριο λόγο από άτομα μεσαίου και υψηλού εισοδήματος, θεωρείται στόχος για την Ήπειρο επειδή α) το κοινό της δείχνει ενδιαφέρον για τους ορεινούς όγκους και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρουν, β) λόγω της ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας η περιοχή μας είναι προσιτή στο εβραϊκό κοινό και γ) υπάρχουν στενοί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των Ιωαννίνων και του Ισραήλ, λόγω της σημαντικής εβραϊκής κοινότητας της πόλης.Τα πρώτα αποτελέσματα της προβολής της Ηπείρου στο Ισραήλ έγιναν εμφανή ήδη από το καλοκαίρι του 2012, δεδομένου ότι σημειώθηκε σημαντική αύξηση τουριστών από τη συγκεκριμένη χώρα, τόσο στα παράλια, όσο και στα Ιωάννινα και τους ορεινούς όγκους.Όπως κάθε χρόνο, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει δωρεάν τους επαγγελματίες του τουρισμού, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία (Διοικητήριο – γρ.143 και τηλ.26510-87143) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ερώτηση Χρήστου Μαντά στη βουλή,για τα προβλήματα του νοσοκομείου Χατζηκώστα

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο  βουλευτής Ν. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς, σχετικά με τα κρίσιμα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ». Στην ερώτησή του ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ, αναφέρει την αφαίρεση εννέα τμημάτων και κλινικών από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, την μείωση των κλινών από 460 σε 350, των οργανικών θέσεων από 1392 σε 1024 με τον συνεχώς μειούμενο αριθμό προσωπικού λογω συνταξιοδοτήσεων, τη μη πρόσληψη νέου προσωπικού, παρ ότι υπάρχει η δέσμευση μιας πρόσληψης έναντι πέντε αποχωρήσεων, ερωτά να πληροφορηθεί για το μέλλον, την οργάνωση και την επάνδρωση του «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ», καθώς και τη μη καταβολή και τις περικοπές που έχουν σημειωθεί σε δεδουλευμένες εφημερίες ,υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες του μη Ιατρικού προσωπικού.

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Κ. ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ ΣΤΕΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΙNTERREG


Σε απάντηση αναφορών του Αντιδημάρχου Πωγωνίου κ. Κουκουλάρη Στέλιου σχετικά με τα έργα του Προγράμματος ΙΝΤΕRREG, σε Δελτίο Τύπου από 29/01/2013, θέλουμε να τονίσουμε ξεκάθαρα τα εξής:«Verba volant, scripta manent» "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν" κ. Αντιδήμαρχε,Εάν η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι δεν υπάρχουν αμφισβητούμενα σημεία και εξόφθαλμες παρανομίες στα διαδικαστικά των Διαγωνισμών, κακώς αδρανεί και δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της διεκπεραίωσης αυτών, αφού -όπως λέτε εσείς και εμείς δεν αποδεχόμαστε –κωλυσιεργούμε.Αν δεν το θυμάστε, η Παράταξή σας έχει την πλειοψηφία στην τριμελή Επιτροπή Διαγωνισμών και θα μπορούσε να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς εμάς, έστω και με 2-1. Όμως δεν πείσατε μέχρι σήμερα ούτε τα μέλη της δικής σας παράταξης .Εσείς ως Συντονιστής Αντιδήμαρχος οφείλατε να είστε αρωγός στην λειτουργία της Επιτροπής και όχι πολέμιος. Η συνεχιζόμενη δική σας άρνηση, σε συγχορδία με τον Δήμαρχο, να συζητηθούν τα θέματα στα θεσμικά Όργανα, προκαλεί τις καθυστερήσεις και αν συνεχίσετε έτσι οδηγείτε σε σίγουρη αποτυχία το Πρόγραμμα.Μόνο τα θεσμικά όργανα του Δήμου, μας εξασφαλίζουν έτσι ώστε να βαδίσουμε σε Νόμιμους δρόμους πλέον, καθώς έχετε καταλάβει πλέον ότι δεν ωφελούν σε τίποτε οι συζητήσεις στους διαδρόμους και πολύ περισσότερο δεν ωφελούν οι κρυφές συσκέψεις «με τους λοιπούς εταίρους που συμμετέχουν σε κάθε έργο», όπως αυτολεξεί σε έγγραφό του προσφωνεί ο Δήμαρχος τους προσφέροντες, λές και έχουν κατοχυρωθεί κιόλας σε αυτούς οι Διαγωνισμοί που ακόμη δεν έγιναν. Μήπως ξέρετε κάτι παραπάνω από εμάς ;Επειδή επικαλείστε το τι έγινε και γίνεται στους άλλους Δήμους, σας δηλώνουμε ότι δεν μας αφορά, γιατί εμείς είμαστε εκλεγμένοι στο Δήμο Πωγωνίου και γι αυτόν παλεύουμε. Ωστόσο επειδή προκαλούμαστε, σας λέμε ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥ.Να κάνετε όποια διεργασία επιθυμείτε μέσα στην Παράταξή σας και ετοιμάστε όποιες εξηγήσεις περί υπογραφών η ότι άλλο θέλετε, δεν μας αφορά.Εμείς δε θα σας ακολουθήσουμε, θα λειτουργούμε πάντα θεσμικά και δε θα κάνουμε δουλειά στο γόνα επειδή έτσι είσαστε μαθημένοι εσείς. Στο περίπου και με αντίπαλο το χρόνο συνεχώς, θα κάνετε κι άλλα λάθη, είναι βέβαιο.Κύριε Κουκουλάρη, αφήστε τους λεονταρισμούς και τις υποβόσκουσες απειλές περί απόδοσης ευθυνών. Δε θα κλονίσετε τη στάση μας.Βεβαίως ούτε και θέλαμε να γλυτώσουμε εσάς, έτσι κι αλλιώς δε σώνεστε με τίποτα.Για το Δήμο Πωγωνίου νοιαζόμαστε και για την πολιτική μας αξιοπρέπεια.Ακόμη, σας ενημερώνουμε ότι οι Σύμβουλοι της παράταξής μας δεν ανήκουν σε κοπάδι για να τους μαζέψει ο Αρχηγός τους ως πεφωτισμένος βοσκός. Επίσης δεν είναι καθόλου ευθυνόφοβοι. Δεν είναι όμως και τζογαδόροι της τύχης των Δημοτικών υποθέσεων ειδικά όταν πρόκειται για χρήματα από όπου κι αν προέρχονται και τα οποία κάποια στιγμή θα ελεγχθούν.Εάν εσείς θεωρείτε ότι έχετε υπεράνθρωπες δυνάμεις και μπορείτε να αξιολογήσετε χωρίς μελέτες και χωρίς τεχνικές προδιαγραφές, εμείς δεν μπορούμε. Μπορούμε μόνο να σας καλέσουμε να ξεπεζέψετε από την αλαζονεία σας και να πατήσετε στη γη της διαφάνειας.Είναι αυτονόητο ότι για όλους μας, πρωταρχικό καθήκον και ευθύνη πρέπει να είναι η προστασία του κύρους και η αξιοπιστία όλων, τόσο των Δημοτικών Συμβούλων που μετέχουν στην επιτροπή διαγωνισμών όσο και του Δήμου.Σκοπός μας πρέπει να είναι πάντα η διασφάλιση της διαφάνειας πρώτα από όλα και η ενίσχυση της ποιότητας μαζί βέβαια με τα οφέλη που προκύπτουν για τον Δήμο και την περιοχή από την υλοποίηση των έργων.Δεν έχουμε κάτι μαζί σας σε προσωπικό επίπεδο .Τα παραπάνω ζητήματα συνθέτουν την πολιτική διάσταση του θέματος.Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλες οι νύχτες είναι μαύρες. Το θέμα είναι να μη κάνουμε μαύρες τις μέρες που ακολουθούν τις νύχτες στο Δήμο Πωγωνίου, όπως και σε όλο τον πλανήτη Γη.

Ο επικεφαλής της Παράταξης
και αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Γιάννης Ντόντης

Επισκέψεις κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τη συμμετοχή του βουλευτή Χρήστου Μαντά ,αύριο  Πέμπτη 31-1-2012 θα βρίσκεται στις 10.30 πμ στο κεντρικό κατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ για συζήτηση και διανομή ενημερωτικού υλικού στους συνταξιούχους και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το 7ο ΚΑΠΗ ,οδός Χρήστου Πάτση (Πλ.Πάργης) και το 2ο ΚΑΠΗ, οδός Βαλαωρίτου(έναντι Λυκείου Ζωσιμαίας).Τέλος στις 12.00 πμ η αντιπροσωπεία μας θα συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στη Περιφέρεια Ηπείρου.

Ερώτηση Μιχάλη Κασσή για την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Κασσής ,αναφορικά με την διαφαινόμενη μη μεταφορά σχολών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ,σύμφωνα με το σχέδιο "Αθηνά".Εξέλιξη η οποία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της διοίκησης και των φορέων του Πανεπιστήμιου αλλά και της τοπικής κοινωνίας των Ιωαννίνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ηγετικός ρόλος στις αφίξεις επισκεπτών

Τον ηγετικό ρόλο στις θαλάσσιες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό, στο σύνολο της χώρας κρατά ο λιμένας της Ηγουμενίτσας με συνολικά 303.740 αφίξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 9μηνο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2012 που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Ο αριθμός αυτός είναι κατά 5,8% μικρότερος από το 2011 οπότε ήταν 322.371, αλλά σε ποσοστό επί του συνολικού αριθμού των θαλάσσιων αφίξεων παρέμεινε σταθερός.Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το λιμάνι της Πάτρας με 153.000 αφίξεις στο οποίο σημειώθηκε μεγάλη μείωση (30%) σε σχέση με το 2011 όταν και έφτασαν τις 230.000.Αρνητική μεταβολή είχαν οι αφίξεις και στο λιμάνι της Κέρκυρας αφού από τις 70.000 το 2011 έπεσε στις 65.000, πάντα για τους πρώτους εννιά μήνες.Σχετικά με τις οδικές αυξήσεις στην περιοχή μας καταγράφεται μια πολύ σημαντική αύξηση αφού από το τελωνείο Κακαβιάς, εισήλθαν στη χώρα μας 216.284 επισκέπτες, αυξημένοι κατά 23,2% έναντι 176.608 το ίδιο διάστημα του 2011.

Το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Αύριο στις τρεις το μεσημέρι συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Βασικό θέμα της συνεδρίασης αποτελεί το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη λίμνη Παμβώτιδα, το οποίο έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.Στην ίδια συνεδρίαση θα αποφασιστεί η ανάθεση του προγράμματος της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Στην τελική φάση του διαγωνισμού έχουν προκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή δύο εταιρίες.

Σημαντικά προβλήματα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Κατεβάζουν «ρολά» αύριο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί απεργούν αντιδρώντας «στη στοχοποίηση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του μνημονίου». Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, στα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων και στις Υπηρεσίες Πρόνοιας. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Πρέβεζας θα βρεθούν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος. Με το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε όλους τους τομείς το επίπεδο νοσοκομειακής φροντίδας και στην Πρέβεζα «έχει πέσει» με αποτέλεσμα έχουν δεν έχουν οι ασθενείς να καταφεύγουν με δικά τους χρήματα στον ιδιωτικό τομέα για να γιατρευτούν. Στα τρέχοντα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου Πρέβεζας έρχεται να προστεθεί και το σχέδιο που μελετά το Υπουργείο Υγείας για την αποσύνδεση των νοσοκομείων από τα κέντρα υγείας και συγχωνεύσεων με τα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ και τα πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία Σύμφωνα δε με τις τελευταίες εκτιμήσεις και βάσει των κριτηρίων που τίθενται, δε θα γλιτώσει ούτε ο Νομός Πρέβεζας και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα επηρεαστούν τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Φιλιππιάδας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας κ Στρατή Βουγέλη εδώ και καιρό έχει... ανοίξει η συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τα κέντρα υγείας. Ο ίδιος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες ο σύλλογος θα δώσει στη διοίκηση τις προτάσεις για το τι αλλαγές πρέπει να γίνουν και φυσικά θα ζητήσουν την απόσυρση του οργανογράμματος.«Πρέπει το ίδιο το οργανόγραμμα να εξυπηρετεί πραγματικές ανάγκες. Δεν είναι ένα... παλιόχαρτο, που το συμπληρώνεις άρπα-κόλλα» υπογράμμισε ο κ. Βουγέλης και τόνισε ότι θα πρέπει να καταγραφούν οι ανάγκες σε γιατρούς και προσωπικό. Να γίνει έτσι ένας μίνι-υγειονομικός χάρτης στο Νομό Πρέβεζας και σε κάθε Νομό»

Επιστολή Θ.Μπέγκα στον ΓΓ Αποκεντρωμένης για την έλλειψη προσωπικού στον Αναγκαστικό Σύβδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Το μείζον θέμα της στελέχωσης με προσωπικό, θέτει στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης  τερεών Αποβλήτων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου Θωμάς Μπέγκας.Ο Σύνδεσμος λειτουργεί μέχρι σήμερα χωρίς καθόλου προσωπικό, γεγονός που δεν του επιτρέπει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και να αναπτύξει τις δράσεις που απαιτούνται.Όπως τονίζει ο κ. Μπέγκας στην επιστολή του, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας. Η απόφαση έγκρισης όμως απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατά τον έλεγχο νομιμότητας, με το σκεπτικό ότι ενόψει της σύστασης του Περιφερειακού Φορέα δεν υφίσταται λόγος ύπαρξης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.Το σκεπτικό της απόφασης αυτής βασιζόταν στο νομικό πλαίσιο της περιόδου εκείνης, σύμφωνα με το οποίο η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη σύσταση του Περιφερειακού Φορέα θα έπρεπε να ολοκληρωθούν περίπου το Σεπτέμβριο του 2012. Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 256/Α΄/31-12-2012 η λειτουργία των υπαρχόντων Φορέων παρατείνεται έως 31-12-2013.«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ο Φορέας αδυνατεί να λειτουργήσει χωρίς προσωπικό για ακόμη περίπου ένα χρόνο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη ύπαρξης Διοικητικού ,Οικονομικού και Τεχνικού προσωπικού για την σωστή λειτουργία του Φορέα.Με βάση τα παραπάνω ζητώ άμεσα τη λήψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σας για την πραγματοποίηση σύσκεψης στην οποία θα συμμετάσχουν στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Φορέα, προς αναζήτηση λύσης του ζητήματος», τονίζεται στην επιστολή του κ. Μπέγκα.

Επιτήδειοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι του Δήμου Ιωαννίνων!!!

Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι επιτήδειοι περιφέρονται στην πόλη, επιχειρούν να εξαπατήσουν συμπολίτες και να εισέλθουν σε διαμερίσματα, παριστάνοντας τους υπαλλήλους του Δήμου Ιωαννιτών.Από το Δήμο Ιωαννιτών διευκρινίζεται ότι τέτοια άτομα ουδεμία σχέση έχουν με καμία από τις υπηρεσίες του και καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ανάλογα περιστατικά.Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνουν την Αστυνομία κι να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου (26510-79921) ώστε να αναφέρουν το γεγονός.

Συμφωνία βαρέων βαρών

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Η Αλβανία δεν παράγει μόνο … χασίς αφού τα ακαλλιέργητα εδάφη της, έχουν πολλές δυνατότητες τώρα μάλιστα και που η χώρα είναι υπό ένταξη στην Ε.Ε. Ας ανοίξουν λοιπόν τα μάτια τους οι Έλληνες «τοπάρχες» Περιερειάχες κτλ και ας κάνουν καμία συμφωνία της προκοπής και ας μην αφοσιώνονται μόνο στα κοινοτικά προγράμμτα τύπου Interreg, όπου το χρήμα ρέει άφθονο και οι διαδρομές του ανάμεσα στα σόγια ποικίλουν … Το παράδειγμα έδωσε τοπικός παράγοντας αν και δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνοαλβανική μεθόριο. Στο Πήλιο ο μαγαλόσωμος πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Στέργιος Παπαϊωάννου (φωτο) προωθεί την παραγωγή στέβιας στην Αλβανία, γι αυτό και πέτυχε να συναντηθεί στο Αργυρόκαστρο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Αλβανίας κ. Genc Ruli, όπου συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την καλλιέργεια της. Οι αγρότες της γειτονικής χώρας θα αγοράζουν φυτά στέβια από την Ελλάδα και τα φύλλα της στέβια ξεραμένα θα επιστρέφονται στην Ελλάδα, όπου θα γίνεται η επεξεργασία και η παραγωγή φρούτου. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κος Στέργιος Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή είναι πολύ χρήσιμη, διότι από τη μια πλευρά θα έρθει συνάλλαγμα στη χώρα μας και από την άλλη θα καλλιεργηθούν εδάφη στην Αλβανία που σήμερα είναι ανεκμετάλλευτα. Στην πόλη Φιέρι με πρωτοβουλία του κ. Παπαϊωάνου θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου ημερίδα όπου θα πάρουν μέρος αγρότες και γεωπόνοι της Κεντρικής Αλβανίας. Τα φύλλά της Αλβανικής ινδικής κάνναβης είναι δουλειά της αστυνομίας να τα βρει, τις οικονομικές συμφωνίες όμως για τον δοκιμαζόμενο λαό έχουν καθήκον να τις πετυχαίνουν οι «τοπάρχες» αρκεί βέβαια να μην αναλώνονται σε οικογενειακές τουριστικές μπίζνες …

Συνάντηση του δημάρχου Ζηρού με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου

Για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση στις δημοτικές ενότητες Ζηρού ενημέρωσε την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κ Χουλιάρα Θεοδώρα, ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί της. Ο κ. Γιολδάσης μεταξύ άλλων έθεσε στην κ. Χουλιάρα το θέμα της λειτουργίας του Περιβαλλοντικού κέντρου της Φιλιππιάδας, που προσφέρει σημαντικό έργο στην περιοχή, ενώ την ενημέρωσε και για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 1ο και 2ο γυμνάσιο Φιλιππιάδας ώστε να γίνουν αυτόνομα ενεργειακά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Η έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου για την λειτουργία του ΧΥΤΑ στη θέση Ελληνικό, θα απασχολήσει την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12:00 τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.Η επιτροπή θα συζητήσει επίσης τον απολογισμό της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στις Τουριστικές Εκθέσεις για το έτος 2012 και τον προγραμματισμό της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε Τουριστικές Εκθέσεις κατά το έτος 2013.

Η κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Πρέβεζας,στο δημοτικό συμβούλιο

Η κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Πρέβεζας, για το οικ. Έτος 2013 είναι μεταξύ των 39 θεμάτων που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα. Στην ίδια συνεδρίαση θα τεθούν στο σώμα προς έγκριση η αποδοχή εγκεκριμένης πίστωσης για την πράξη “κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Δήμων Λούρου και Θεσπρωτικού” καθώς και ορισμός υπολόγου διαχειριστή, η αποδοχή πιστώσεων από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και η έγκριση αποδοχής πίστωσης από Υπουργείο Εσωτερικών. Ακόμη θα γίνει η κατανομή πίστωσης στις Σχολικές Επιτροπές για την κάλυψη Λειτουργικών δαπανών αλλά και ο ορισμός Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Πρέβεζας και καθορισμός παραγωγικών τάξεων που θα συμμετέχουν σ’ αυτή για την διετία 2013- 2014.Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Νέος κύκλος ερευνών με συμμάχους τον καλό καιρό και το ευέλικτο ελικόπτερο

Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 30χρονου ορειβάτη στην περιοχή του Λάπατου. Στις οκτώ παρά τέταρτο απογειώθηκε από τα Γιάνεινα ο επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χήτος ο οποίος μετέχει με το ελικόπτερο του εθελοντικά στην έρευνα. Η δυνατότητα που έχει το μικρό,ελαφρύ ελικόπτερο του Βασίλη Χήτου να πετάξει σε πολύ χαμηλό ύψος έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του 30χρονου.Ήδη το μικρο ελικόπτερο έχει κάνει τις πρώτες,πολύ ριψοκίνδυνες πτήσεις πάνω από τις απόκρημνες και δύσβατες χαράδρες της Νταβάλιστας και οι έρευνες πλέον, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν θα συνεχιστούν από τις επίγειες δυνάμεις της ΕΜΑΚ και τον υπεύθυνο του ορειβατικού καταφυγίου της Τύμφης,οι οποίοι και αρχίζουν αυτή την ώρα εκτεταμένες έρευνες.Ο καλός καιρός είναι σύμμαχος των συνεργίων διάσωσης,μιας και υπάρχει αρκετά μεγάλη ορατότητα!

ΑΡΤΑ: Δεν εγκρίθηκε το πρόγραμμα τεχνικών έργων

Τέσσερα όχι κι ένα «παρών» από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου Αρταίων Ιωάννη Παπαλέξη, ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2013 και να θέσουν σε αμφισβήτηση την επικείμενη συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου.Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον δήμαρχο να υποβάλλει την παραίτησή του.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ:Απάντηση Στέλιου Κουκουλάρη στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Τη χαρά του δεν μπορεί να κρύψει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφορικά με την πρόταση της Επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμών ανάληψης των έργων μέσω του Προγράμματος INTERREG να αποφανθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.Έχοντας κάνει τη μικροπολιτική…τέχνη παραλείπει να αναφερθεί στις απαντήσεις της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής του Προγράμματος στην οποία τέθηκαν γραπτώς όλες οι απορίες και οι ενστάσεις του κ Καραγιώργου , ούτε η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου στην οποία ανατέθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η παρακολούθηση του έργου της επιτροπής προκειμένου όλα να είναι σύννομα και να προχωρήσει το γρηγορότερο η διαδικασία ώστε να μη χαθούν τα χρήματα για τον τόπο , για τον οποίο κόπτεται ο κ. Ντόντης και οι σύμβουλοί του ..αρκεί να μη τους δοθεί αφορμή για κωλυσιεργία .Η κωλυσιεργία ξεκινά από την πρώτη συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής, της οποίας έργο ήταν η αξιολόγηση των προτάσεων και ΜΟΝΟ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ προς ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΗΔΗ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ είχε καταρτίσει τους όρους και συντάξει τις διακηρύξεις των εν λόγω διαγωνισμών (σύμφωνα με τις εκ του νόμου αρμοδιότητές της) και άρα αποφασίσει για το σύννομο των διαδικασιών.Σημειώνεται δε ότι οι διακηρύξεις συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τα εγκεκριμένα Τεχνικά Δελτία των Έργων και τις συναφθείσες Συμβάσεις Χρηματοδότησης, με δεδομένο ότι σε αυτά τα έγγραφα, και ειδικότερα στα εγκεκριμένα Τεχνικά Δελτία, περιέχεται όλη η απαιτούμενη εξειδίκευση κάθε Έργου αναφορικά με την τεχνική του προδιαγραφή και τον αντίστοιχο προϋπολογισμό. Τα δε, Τεύχη Δημοπράτησης περιλαμβάνουν (πέραν της τεχνικής προδιαγραφής και του αντίστοιχου προϋπολογισμού) τις γενικές και ειδικές υποχρεώσεις που διέπουν την εκτέλεση κάθε Έργου.Και σαφώς οι όποιες ΟΜΟΦΩΝΕΣ Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ακολούθησαν, ως όφειλαν, Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ΟΜΟΦΩΝΕΣ αναφορικά με την έγκριση της συμμετοχής του Δήμου μας στην υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων Έργων και τον καθορισμό τρόπου εκτέλεσης αυτών.Αυτή είναι και η πάγια τακτική που ακολουθείται από τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού και έχει ελεγχθεί ως προς τη νομιμότητά της από το Ελεγκτικό Συνέδριο (και τους κατά τόπους Επιτρόπους αυτού) κατά τον διενεργούμενο έλεγχο νομιμότητας δαπανών.Ο ορισμός συμβούλου στην επιτροπή αυτή από την αντιπολίτευση ήταν προαιρετικός κι αν έπρεπε να δρομολογηθούν έργα εκτός διαδικασιών η απλούστερη λύση για τη συμπολίτευση θα ήταν να ορίσει μόνο δικούς της συμβούλους.Από τις πρώτες αντιρρήσεις κι εφόσον διαφάνηκε η πρόθεση της αντιπολίτευσης να μπλοφάρει την πορεία των διαγωνισμών στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας ορίστηκε υπάλληλος του δήμου να παρακολουθεί τις εργασίες, νομικός σύμβουλος , ενώ υποβλήθηκαν όλα τα ερωτήματα στη διαχειριστική αρχή. Τίποτε δεν τους κάλυψε διότι προφανώς ο στόχος ήταν να χαθούν οι προθεσμίες και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ο κ. Ντόντης να διανέμει χωρίς ντροπή δελτία τύπου, μέσα στη μαύρη νύχτα …Φαίνεται πως σε όλους τους άλλους δήμους που εμπλέκονται στη διαδικασία του INTERREG,ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες ΠΑΡΑΝΟΜΟΎΝ ΚΙ ΕΜΑΣ ΕΔΏ ΣΤΟ Δήμο Πωγωνίου μας…γλίτωσε η αντιπολίτευση πετώντας από το παράθυρο περί το 1.000.000 ευρώ που αφορούσε στον τόπο.Όσον αφορά τους συναδέλφους της συμπολίτευσης, αυτοί είναι έτοιμοι να απαντήσουν για την υπογραφή τους στην παραπομπή της τελική απόφασης- η οποία επαναλαμβάνουμε είναι μόνον γνωμοδοτική- στο Δημοτικό Συμβούλιο με μόνο στόχο προφανώς να μην οδηγηθεί το INTERREG στις Καλένδες , και καλά θα έκανε ο κ Ντόντης πρώτα να διευκρινίσει μαζί τους το σκεπτικό τη απόφασης τους και μετά να πανηγυρίζει… για τη διαφοροποίηση τους η οποία αποτελεί ουσιαστικά και το κίνητρό για το απαράδεκτο δελτίο τύπου.Αντί να προσπαθεί να..μαζέψει του συμβούλους του ώστε να κάνουν τη δουλειά τους που δεν ήταν παρά η αξιολόγηση των προτάσεων πανηγυρίζει… γιατί κοντά 1.000.000 ευρώ για το Πωγώνι κινδυνεύουν από την κωλυσιεργία και την ευθυνοφοβία τους –για να μην υποψιαστούμε κάτι χειρότερο-να χαθούν οριστικά.Ο κ. Ντόντης επιδιώκει την έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου σχεδιάζοντας μια φιέστα εντυπώσεων και παραληρήματος κατά την πάγια τακτική του , πριν όμως ας επισκεφθεί για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια θητείας τους θεσμικούς παράγοντες για να ξέρει τι λέει ή τουλάχιστον ας τους τηλεφωνεί πριν εκδώσει μες στη μαυρη νύχτα δελτία τύπου…Δε θα το αφήσουμε όμως έτσι και σε τέτοια περίπτωση θα αναζητηθούνε ευθύνες απ όλους όσους αναδείχτηκαν στα κοινά με την ψήφο των συμπατριωτών μας κι αντί να πασχίζουν για την επίτευξη στόχων και σχεδίων θυσιάζουν για τη μικροπολιτική—στην καλύτερη περίπτωση- λεφτά που δεν τους ανήκουν σε καιρό κρίσης .

Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου
Στέλιος Κουκουλάρης

Εξακολουθεί να αγνοείται ο ορειβάτης στο Λάπατο

Νέες έρευνες το πρωί με ελικόπτερο ιδιώτη από την περιοχή μας
Αμείωτες συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη που κατακρημνίστηκε σε χαράδρα κάτω από την κορυφή  «Λάπατος» στο Πάπιγκο.Το ελικόπτερο Super Puma που βρέθηκε άμεσα στην περιοχή, αλλά και ένα ιδιωτικό,πραγματοποίησαν συνεχώς πτήσεις , χωρίς δυστυχώς να εντοπίσουν κάτι..Η νέα εξέλιξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης  είχε να κάνει με το κινητό που είχε μαζί του ο άτυχος ορειβάτης, το οποίο και εντοπίστηκε ανοιχτό, έπειτα από τις ενέργειες της εταιρείας κινητής.Κάτι όμως που δεν αναμένεται να βοηθήσει τις έρευνες, μιας και θα πρέπει να συγκριθούν παρόμοιες καταγραφές από περισσότερες κεραίες,έτσι ώστε το δίκτυο να εντοπίσει-πάντα κατά προσέγγιση- την θέση του κινητού τηλεφώνου με μεγαλύτερη ακρίβεια.Αυτό δεν είναι εύκολο, μιας και μια τριγωνομετρική καταγραφή προς το παρόν δεν είναι δυνατή,χωρίς και την βοήθεια των Αλβανικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας,αφού  οι πεζοπόροι που επισκέπτονται την περιοχή, γνωρίζουν πως τις περισσότερες φορές εξυπηρετούνται από τα Αλβανικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και όχι τα Ελληνικά!!!Το πρωί θα συνεχιστούν και πάλι οι έρευνες, με σύμμαχο τον καλό καρό,στις οποίες όμως δεν θα συμμετέχει το ελικόπτερο Super Puma τους Στρατού,αλλά ένα ελικόπτερο ιδιώτη από την περιοχή μας,το οποίο και θα αρχίσει τις πτήσεις του στις 8 το πρωί στο στόμιο του Αώου.