Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

LG: Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Άρτα για τον κλιματισμό και τις ενεργειακά αποδοτικές λύσεις θέρμανσης

Δωρεάν ανοικτό σεμινάριο εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τον κλιματισμό και τις ενεργειακά αποδοτικές λύσεις θέρμανσης Therma V & Hydrokit στο Hotel Vyzantino στη Φιλοθέη Άρτας διοργανώνει στις 30 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 η LG.Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η λεπτομερής ενημέρωση για όλες τις ειδικότητες που σχετίζονται με τις ενεργειακές λύσεις, όπως οι μηχανολόγοι μηχανικοί, οι ενεργειακοί επιθεωρητές/μηχανικοί, μελετητές, οι εγκαταστάτες λύσεων θέρμανσης και οι θερμοϋδραυλικοί.Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει αναφορά στις κεντρικές και οικιακές μονάδες κλιματισμού, στα πολυζωνικά συστήματα Multi V, ενώ θα παρουσιαστούν οι νέες λύσεις θέρμανσης της LG.

Τόλμη στις επενδύσεις συστήνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Να «τολμήσουν» να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου κάλεσε τους επιχειρηματίες των Ιωαννίνων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου, τονίζοντας την σημασία του προγράμματος για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ήδη το ενδιαφέρον σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στην περιοχή μας είναι τεράστιο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου καθώς αφορά μία ευρεία γκάμα μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών. Για την Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα ανέρχεται στα 22,5 εκ. ευρώ ενώ το Επιμελητήριο συμμετέχει επίσης και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για οποιαδήποτε πληροφορία. Ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι υπάρχουν πλέον αρκετά εργαλεία στη διάθεση των επιχειρηματιών προκειμένου να ξεπεραστεί το ζήτημα της ίδιας συμμετοχής. Όπως σημείωσε υπάρχουν διευκολύνσεις στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων δεν χρειάζεται να αποδειχθεί άμεσα η ίδια συμμετοχή, ενώ μέσω του ΕΤΕΑΝ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν «εγγυητή» απέναντι στις τράπεζες. «Να μη φοβηθεί κάποιος επιχειρηματίας να τολμήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Πρόκειται για μία μεγάλη ανάσα και για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τους ανέργους, αφού κάθε νέα επένδυση συνεπάγεται θέσεις εργασίας», σημείωσε.

Μονόδρομος η εξωστρέφεια 
Τα έξοδα των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών των Ιωαννίνων που επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση τροφίμων και ποτών «FOODREX - CULINARIA» που θα γίνει στην Σερβική πρωτεύουσα από 4 μέχρι στις 6 Μαρτίου 2013, θα καλύψει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ο πρόεδρος του οποίου πραγματοποίησε ιδιαίτερα σημαντικές και εποικοδομητικές συναντήσεις στο Βελιγράδι τις προηγούμενες ημέρες. Ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι οι γιαννιώτικες επιχειρήσεις θα συμμετέχουν με ξεχωριστό περίπτερο στην έκθεση ενώ θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν συνεργασίες. Παράλληλα τόνισε την μεγάλη αποδοχή των ηπειρωτικών προϊόντων στην αγορά της Σερβίας αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. «Με τις αδυναμίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά θεωρούμε ότι είναι ένας τρόπος να δώσουμε κίνητρο στις επιχειρήσεις, να ξεχάσουν την εσωτερική μιζέρια και να στραφούν στο εξωτερικό, όπου τα ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα ηπειρωτικά έχουν πολύ μεγάλη ανταπόκριση», σημείωσε. Αντίστοιχη εκδήλωση με συναντήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών από την περιοχή μας και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα και στην Αθήνα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ